Juventus ziet af van derde ster maar houdt vast aan dertig landstitels

Vrijdag, 8 juni 2012 om 15:55
/

Juventus speelt volgend seizoen met de tekst '30 op het veld' op het shirt. Daarmee verwijst de Turijnse club naar de dertigste landstitel die afgelopen seizoen zou zijn binnengehaald. Officieel staat de teller echter op 28 titels.

Na een grootscheeps omkopingsschandaal in 2006 moest Juventus twee landstitels inleveren. Juventus-directeur Francesco Calvo ziet dat anders. "Voor iedereen, spelers en fans, heeft Juventus op het veld dertig landstitels veroverd."

Eerder was Juventus van plan een derde gouden ster boven het schildje met de Italiaanse vlag op het shirt te zetten. De Italiaanse voetbalbond (FIGC) gaf al aan dat men dergelijke plannen niet zou goedkeuren en zodoende koos Juventus voor de tekst onder het clublogo van la Vecchia Signora.Gerelateerd

97 reacties (laatste reactie door liquidfire)

Tsja, ze zouden zich eigenlijk moeten schamen voor de rol in het omkoopschandaal...

8 juni 2012 om 16:49

Juve zou blij moeten zijn als ze volgend jaar nog in de Serie A mogen spelen nu ze weer betrokken zijn bij een omkoopschandaal wat een %#$% club is dat toch!

9 juni 2012 om 15:28

@sannedj

Je hebt er dus werkelijk niks van begrepen, wat een domme reactie. De omkooppraktijken waar het nu over gaat, zijn van spelers die nu bij juve zitten, maar mogelijk mee hebben gedaan aan omkoping bij hun vorige club. De club juventus heeft hier dus in het geheel niets mee te maken

8 juni 2012 om 17:03

Ze waren die seizoenen ook gewoon de beste hoor, ook zonder het omkoopschandaal waren ze kampioen geworden. Ik spreek die omkopingen natuurlijk niet goed maar deze actie begrijp i kwel.

Mooi idee vind ik! Moet ongeloofelijk veel pijn hebben gedaan bij iedereen die de club een warm hart toedraagt, dat een stel bobo's het voor hen verknald heeft. Dit verzacht msschien toch iets.

8 juni 2012 om 16:02

Ik denk dat de enigen die het voor hen verknald hebben, de betrokken personen bij Juventus zelf zijn. Ik mag er toch van uitgaan dat de bond niet lukraak titels afneemt.

8 juni 2012 om 16:06

Toch wat kort door de bocht. Enige zelfreflectie is ook wel op z'n plek. Om het af te schuiven op "een paar bobo's" is wel makkelijk.

Een simpele tekst als "wederopstanding, nog 2 te gaan" had ik een stukje toepasselijker gevonden.

8 juni 2012 om 16:17

Met bobo's bedoel ik (inderdaad, zoals Dinamom zegt) een aantal bestuurders van Juve zelf. Noem je dat geen bobo's dan?

Geeft niet echt blijk van verantwoordelijkheidsbesef voor je daden.

8 juni 2012 om 16:05

De club is slachtoffer van individuen, geen dader?

8 juni 2012 om 16:35

Dat is je verschuilen achter smoezen. De bestuurders doen alles namens de club. Door die titles toch als 'gewonnen' te blijven beschouwen, geef je een signaal af dat je het bedrog niet erg vond... alleen dat je gepakt bent.

8 juni 2012 om 16:20

Het zijn er een paar die de hele club verpest hebben.

Wat zwakzinnig zeg, als je hebt omgekocht moet je gewoon je mond houden en je schamen.

De teller staat op 28.

8 juni 2012 om 16:27

Weet niet of jij in 2006 het hele omkoopschandaal hebt gevolgd?? maar Inter die de 2 landstitels van Juve heeft gekregen was net zo goed schuldig aan omkoping!!
Ik zeg niet dat ik het goedkeur wat er is gebeurt in Turijn met Moggi, de man die alles heeft geregeld qua omkopen e.d. Maar de spelers die op het veld kampioen zijn geworden wisten daar niks van af, en ze hebben gewoon hun best gedaan om ook toen de kampioen van Italie te worden!
Juve heeft nu een nieuwe start gemaakt en zijn met een schone lei begonnen.

Omkopen gebeurt trouwens net zo goed hier in nederland, en ook in Engeland.. wacht maar tot ook hier het boekje over opengaat!!

8 juni 2012 om 16:37

Helaas is die schone lei ook niet zo schoon meer.

8 juni 2012 om 16:42

want?? ik heb het over na het omkoopschandaal in 2006

8 juni 2012 om 16:51

@adelpiero:

Dus omdat Inter ook schuldig was verdient Juve ineens wel de titel? Onzin. Teller staat gewoon op 28.

8 juni 2012 om 16:55

Dat zeg ik niet, maar wie zegt dat de tittels terecht zijn afgenomen??

8 juni 2012 om 17:00

Al die spelers spelen nu wel bij Juve maar zijn verhoord bij hun tijd bij ander clubs, alleen van Simone Pepe weten we niks.

8 juni 2012 om 16:41

er was ook geen sprake van omkoping, slechts van manipulatie. Dat is toch een hele andere orde. Die landstitels hebben ze gewoon gewonnen. Volgens mij mag je zoveel sterren op je shirt zetten als je zelf wil. Ajax zet er ook gewoon 3 op terwijl ze de meesten hebben gewonnen voordat de eredivisie werd geintroduceerd.

8 juni 2012 om 17:14

@johndiego
Wat hebben de titels van Ajax met het schandaal van Juventus te maken?
De overige clubs mogen hun eerdere titels ook gewoon bij de sterren optellen.
De competitie heeft sinds 1956 de naam eredivisie met hier en daar een tijdelijke wijziging door een sponsor. Sinds 1956 heeft Ajax 23 van de 31 titels gewonnen.
Dus of je kunt niet tellen of je roept maar wat.

en terrecht dat de Italiaanse voetbalbond dit niet accepteerd
zou mooi zijn je wordt terug gezet,maar je mag wel de titelshoude
beetje vaag van juventus

8 juni 2012 om 16:36

Zeker ook al geen verstand van het Moggi schandaal??

Ik ben benieuwd hoeveel titels Juventus heeft gewonnen door middel van bedrog. Die club staat er toch om bekend een club te zijn die als het moet fals zal spelen. Recente voorbeelden daarvan zijn de titels die ze moesten inleveren op grond van het feit dat Juventus wedstrijden heeft omgekocht. Ook hadden ze doping gebruikt in de Europese finale tegen Ajax. Dat is later bekend geworden.

Maar nu al die onderzoeken lopen, sluit ik niet uit dat Juventus nog veel meer wedstrijden heeft gedrogeerd en omgekocht. Even afwachten dus.

8 juni 2012 om 16:32

Staat Juve er om bekend? of word er zo door iedereen over ''juve'' gesproken ??

De onderzoeken van nu gaan voornamelijk om serie B wedtrijden en dus niet over Juve. Ga je zelf eerst inleren voordat je zomaar iets op het internet zet!!

8 juni 2012 om 16:44

wedstrijden kun je niet drogeren. Dat dopingverhaal is trouwens nooit bewezen en meer een gerucht uit amsterdamse hoek. Daarbij zijn er ook geen wedstrijden omgekocht. Er is enigszins gesjoemeld met de aanstellingen van scheidsrechters, echt veel voordeel haal je daar niet uit. Ook niet handig, aangezien je club door zo'n geintje gigantisch veel schade oploopt en het voordeel minimaal is.

8 juni 2012 om 17:09

Het doping gerucht komt uit Amsterdamse hoek? Maak jezelf nou niet belachelijk. Je hebt sterke argumenten, maar deze opmerking is heel zwak.

8 juni 2012 om 17:21

De Uefa wou de Cup met de grote oren aan Ajax schenken, aangezien er was bewezen dat de spelers van Juventus doping hadden gebruikt. Ajax had dat verzoek toen niet geaccepteerd. Dat is de klasse van een grote club, tegenover de klasse van een corrupte club.

9 juni 2012 om 00:31

verdraai je nu niet een klein beetje de feiten???
En als het al waar zou zijn van de doping,..denk je niet dat ze wedstrijd dan in de reguliere speeltijd of de verlenging hadden beslist???
Nee je propt je zelf vol met doping om het vervolgens op strafschoppen te laten aankomen,....duhh.
Ajax heeft zelf een verzoek ingediend om de cup te krijgen en die hebben ze niet doorgezet.

De italiaanse competitie is zo verrot dat het eigenlijk het volgen niet meer waard is. Sneu voor de fans maar de club heeft blijkbaar geen enkel besef dat de landstitels ten tijde van de de omkopingsaffaire gestolen titels zijn.

8 juni 2012 om 16:13

Je mag niet alle clubs over dezelfde kam scheren hé. De Serie A vind ik persoonlijk nog altijd een van de sterkste competities. En omkoping zit overal hoor. Ze moeten gewoon de tijd nemen om de hele stal uit te mesten en iedereen die er ook maar iets mee te maken heeft schorsen.

8 juni 2012 om 16:36

Wat een onzin! Het hele voetbal is gewoon verrot, want dit komt net zo goed voor in alle andere grote Europese competities. Echter is de Italiaanse justitie gewoon veel actiever in het opsporen van dergelijke zaken en zullen ze het in andere landen gewoon simpelweg niet naar buiten brengen om de naam van de competitie hoog te houden. Dacht je dat clubs als Real Madrid al die titels op een legale manier had gewonnen. Toen werd er echter niet omgekocht/afgeperst door goksyndicaten, maar gewoon door de dictator die op dat moment regeerde in spanje (franco). Ook in Engeland is al meerdere keren een omkoopschandaal in de doofpot verdwenen nadat dit door journalisten was aangegeven.

Dit is dus iets wat gewoon simpelweg samengaat met de sport..... of we dat nou leuk vinden of niet!

8 juni 2012 om 23:14

Wel een beetje naief dit. Alsof omkoping/matchfixing/o.i.d. alleen in Italië voorkomt, helaas niet... Het hele voetbal is naar de knoppen.

9 juni 2012 om 15:34

Sneu dat je zo'n onzin reactie geeft.
Dit soort omkopingen gebeuren bijna in alle competities, misschien dat de eredivisie "clean" is, maar dat is dan een uitzondering. De italianen zitten er op dit moment gewoon bovenop en dat is juist goed, ze zijn van plan grote boetes uit te delen en clubs terug te zetten naar lagere competities, je kunt het omkopen natuurlijk niet helemaal laten verdwijnen, maar de boel op scherp zetten lukt hiermee wel, ik weet zeker dat als er deze zomer grootschalig tegen de italiaanse omkoping wordt opgetreden, het de komende seizoenen in ieder geval veel minder zal worden.

14 oktober 2012 om 20:41

Zelfde geld voor de Turkse competitie.

Té veel schandalen en corruptie, het is gewoon niet meer geloofwaardig.

Maak het nog maar pijnlijker.
Eerst Juventus om zeep helpen door de omkoopschandalen en nu zulke onzin verkondigen..
Schaam je dat dit is gebeurd met Juventus ipv zo'n stomme verwijziging naar de schaamte.

Sneu !! zo geil voor de derde ster terwijl ze die over 5/10 jaar toch wel kunnen bijschrijven

8 juni 2012 om 16:40

Nee al na 2 jaar kunnen we de 3e ster erbij doen. Dan houd iedereen ze mond wel weer. Gezeik over een sterretje.

8 juni 2012 om 17:48

Ah joh, jullie mogen blij zijn als je over 5/10 jaar je 2e ster er bij mogen doen

9 juni 2012 om 00:36

Ja das waar !! maar laat juve of welke andere Italiaanse club maar eens 7x de CL/ Europacup 1 winnen dan. Die 2e ster komt vanzelf wel, maar die 5 extra CL doet juve nog wel 100 jaar over. Het zijn 28 landstitel en daarmee uit.

Tja, ik kan morgen ook de universumkampioenschappen voetbal in mijn achtertuin houden, maar als ik er daar 1000 van win dan denk ik toch dat de meeste mensen nog steeds zullen denken dat Ajax de meest succesvolle Nederlandse voetbalclub is ook al beweer ik meer titels te hebben. Dat is ongeveer het niveau waar Juventus op zit.

Mooi dat ze er nog steeds zo tegenaan kijken in Turijn. Ik vind Juventus nu weer veel meer uitstraling hebben door het volle stadion.

Volkomen terecht dat de Italiaanse bond de derde ster niet toestaat. Het is al erg genoeg dat ze de Championsleague die ze met doping hebben gewonnen van Ajax, mogen houden.

8 juni 2012 om 16:38

Is nooit bewezen dat er doping in het spel was!! Jaloers dat jullie toen verloren hebben???

28 =28
Moet je maar niet vals spelen!

Snap niet echt niet dat je wilt laten zien dat je 30 titels heb gewonnen terwijl je weet dat er 2 zijn behaald door omkoping. Liever 0 titels maar sportief zijn dan via omkoping proberen prijzen te winnen!

9 juni 2012 om 00:37

Jij als ado supporter zou beter moeten weten,...en hou nou eens op over omkoping,....ze zijn de titels kwijtgeraakt omdat Moggi bij het hoofd van de scheidsrechters zaken zijn voorkeur heeft uitgesproken voor bepaalde scheidsrechters op bepaalde wedstrijden.
En aangezien het verboden is volgens de italiaanse sportregelementen om uberhaupt contact te hebben met officials als afgevaardigde van een club zijn ze bestraft,....maar die titels zijn gewoon gewonnen op het veld hoor,...en ik heb ook gewoon mn derde ster laten zetten.

Tja, zoals Zeman al zei: eigenlijk zouden ze hoogstens 23 moeten meetellen, aangezien Juventus ook aan doping heeft gedaan.

8 juni 2012 om 16:41

Hoe iedereen erbij komt over dat doping verhaal?? dat is nooit bewezen!!

8 juni 2012 om 17:30

Nee, maar de rest wel en daar zijn ze ook voor veroordeeld. Wat mij betreft hebben ze ook hun straf gehad en beginnen ze met een schone lei. Maar als je zelf die 2 titles weer erbij haalt terwijl iedereen weet dat ze zijn afgepakt, dan maak je jezelf belachelijk. Juve moet die 2 titels gewoon laten rusten of ze via de rechter terug halen. Hiermee rakelen ze zelf het verleden op.

8 juni 2012 om 17:46

En wat denk je dat Juventus aan het doen is? Ze zijn ook via de rechter constant aan het pleiten voor nieuw onderzoek en het herbekijken van de feiten. Zij zijn dan overtuigd dat ze hierdoor de titels kunnen terugkrijgen omdat er andere feiten zijn tegen clubs, zelfs zwaarde naar het schijnt. Maar dat vindt je zelf wel terug als je gaat zoeken naar het calciopoli.

9 juni 2012 om 00:40

Zeman,..de grootste randde...l die er in Italie rondloopt,...misschien een goede trainer maar daar moet hij zich maar bij houden,..voor de rest kraamt die man echt alleen maar onzin uit,...en wordt in Italie ook niet echt serieus genomen.

Ik zou die tekst gewoon afschaffen, want het is gewoon een pijnlijk aandenken aan het omkoopschandaal van 2006. Die 3de ster komt er wel, gewoon geduld hebben. Een paar versterkingen deze zomer en dan hebben we weer een goede kans om kampioen te worden volgend jaar

Forza Juve

8 juni 2012 om 17:34

Jij zegt precies wat ik bedoel. Je krijgt als club alleen maar negatieve publiciteit over je heen, en de titels nog steeds niet terug. Als ik dan aangeef dat het geen handige actie is van Juve (en dat is het niet), denken veel juve supporters hier dat je hun eerst geborene wilt verdrinken. Ze kijken niet objectief naar de zaak omdat clubliefde nou eenmaal verblind. Het beste voor Juve is om het hele schandaal gewoon achter zich te laten en naar de toekomst kijken, en niet de aandacht erop vestigen door het op je shirt te dragen.

9 juni 2012 om 00:47

Juveforlife: Ben ik niet met je eens,..al sinds 2006 roept heel Juventus dat de titels op het veld gewonnen zijn,...ze zijn nog steeds bezig met een procedure om de titels terug te krijgen en eisen daarnaast een schadevergoeding van meer dan 400 miljoen euro,....en gezien de recente ontwikkelingen,de verklaring waaruit blijkt dat notabene Moratti achter het hele calciopoli verhaal zou zitten en dat hij en alleen hij de man is die daarbij alle touwtjes in handen had en opdrachten gaf en bestuurders manipuleerde en bewijzen zou hebben laten vervalsen, kan het ze nog wel eens gaan lukken ook!

wat is dit nou weer voor zever. Ze hebben er maar 28, zo simpel is het. Dat ze er 2 extra hebben weten te halen door omkoperij is toch irrelevant. Ipv zich te schamen en hun mond te houden gaan ze vol trots hun omkooppraktijken nog eens ff in de verf zetten. Misselijkmakende actie...

Vraag me af of ze die CL winst (finale tegen Ajax) hebben moeten inleveren? Want ook daar werd er valsgespeeld en doping gebruikt.

8 juni 2012 om 16:40

Die 2 extra hebben ze niet behaald met omkoping!! Het enigste wat er is gebeurt is dat Moggi probeerde bepaalde scheidsrechters aan te stellen voor juve. is dat ooit gelukt?? dat weet niemand!

En er is noot bewezen dat er doping in het spel was.. of ben je ook al zo'n jaloerse ajax fan??

8 juni 2012 om 17:29

ja idd. Je begint heel overtuigend met: 'die extra 2 hebben ze niet behaald met omkoping!!', om vervolgens verder te gaan met 'het enigste wat er gebeurd is...'

Het feit alleen al dat Moggi het geprobeerd heeft met de wedstrijden te spelen, eender op welke manier, zou Juve al hun titels tussen '94-'06 moeten hebben gekost en een verbod om de eerste 5jaar terug in de SA te komen.

En prrecies of jij weet dat het enkel om het aanstellen van bepaalde scheidsrechters ging. Voor hetzelfde geld werd er gwn volop aan matchfixing gedaan.

Zelfde geldt voor de doping: waarom verbaast het niemand dat Juve hiermee in verband wordt gebracht? En er werden wel sporen van dopinggebruik aangetroffen bij Juve, waaruit me kon opmaken dat er al in de jaren '90 spelers bepaalde medicijnen kregen.

Ik ben allesbehalve voor Ajax, maar een club als Juve met zijn duistere praktijken geniet ook niet mijn voorkeur.

9 juni 2012 om 00:50

weet je wat mij zo verbaast???

dat niemand maar dan ook niemand het ooit heeft over de spaanse competitie,...waar al jaren aan competitie vervalsing wordt gedaan(denk aan de absurde schulden van Barca en real),...waar een dokter verklaard heeftdat hij aan bloeddoping heeft gedaan en dat daar heeeeeeel veel voetballers bijzaten,...maar niemand die die beerput eens opentrekt.

Ik had zo'n actie al verwacht, maar het blijft verbazingwekkend hoe trots Juventus op de zwartste bladzijde van haar geschiedenis is. En volgend seizoen lopen ze dus met zo'n lullig tekstje op het shirt.

Iedereen weet hoe die '30 op het veld' verkregen zijn; zo'n tekst is eerder een schandvlek dan een trotse kreet.

8 juni 2012 om 17:01

Want Milan is nooit naar de Serie B gestuurd omwillen van omkoopschandaal? En zij zijn vooral trots en overtuigd van hun overwinning op het veld en dat was ook gewoon zo. Er zijn omtrend dat hele calciopoli nog steeds enorm veel zaken onduidelijk of zakens die pas later aan het licht zijn gekomen. Voor dat verhaal ga je maar zelfs op google zoeken, die teksten zijn veel te lang.

8 juni 2012 om 17:12

Vent, wij lopen niet met zo'n lullig, provocerend tekstje op ons shirt. Daar gaat het me om. Wat je eigen gevoel daarbij is maakt mij niet zoveel uit. Het is gewoon slecht voor de uitstraling van je club om trots met zo'n tekst op de borst te lopen terwijl je weet dat het oneerlijk verkregen is.

Er zit een groot verschil tussen "wij vinden dat we 30 landstitels hebben" en "wij hebben 30 landstitels." En zelfs als je dat vindt, dan zet je het toch niet op je shirt?

Voor de rest kun je alles wat krom is wel recht proberen te lullen maar het is en blijft een zwarte bladzijde uit jullie geschiedenis. En ook uit de onze natuurlijk, maar ik ontken dat niet en ben er zeker niet trots op.

8 juni 2012 om 17:30

Provocerend tekstje? Als ze die derde ster op hun shirt hadden geplaatst dan was het pas provocerend geweest en daarom hebben ze dit gedaan. Niet dat ik zo'n tekst op het shirt zie zitten. Daarnaast hebben Agnelli en co binnen het betsuur nog steeds aangegeven te blijven vechten omtrend dat omkoopschandaal. Omdat ze een rotsvast van overtuigd zijn dat er dingen zijn uitgesproken, behandelt en niet behandelt op een incorrecte manier. Daarnaast hebben ze begin de twintigste eeuw nog eens twee titels niet meegeteld van Juve, vanwege de oorlog geloof ik. Anders hadden ze nu nog meer titels..

9 juni 2012 om 00:58

Als supporter van Milan moet jij echt als laatste je mond opentrekken,...er is een onderzoek geweest waarbij zowel Inter als Milan betrokken waren,...een mega boekhoudfraude waarbij spelers in de boeken voor een schijntje werden gekocht maar waar onder de tafel megabedragen werden betaald.
Dit moest zo omdat ze anders geen sluitende begroting hadden en de clubs wel eens hun licentie zouden hebben kunnen verliezen.
Maar wat blijkt,....jullie eigenaar,voormalig premier van italie had vlak voor het onderzoek een wet er doorheen gedrukt dat dit soort fraudes na een x aantal jaar op geen enkele wijze meer bestraft kan worden.
En ja het is bewezen,maar door dat slimme wetje van Berlusconi en kornuiten was het net verjaard en kon er geen aktie meer worden ondernomen.
typisch een gevalletje van pot verwijt de ketel...

Volgensmij gaat het in Italie nooit veranderden al die omkoop schandalen..

Italie gaat zeker wel veranderen!! Denk niet dat ze nu nog zo dom zijn dat ze hiermee blijven doorgaan!! Ik blijf positief en iedereen kan nu juist een voorbeeld nemen aan Juventus. Nieuw bestuur, stadion en geen moggi praktijken!!

8 juni 2012 om 23:03

Het gaat al (tientallen) jaren zo in Italië , om de zoveel jaar een omkoopschandaal, dus waarom zou dat nu ineens gaan veranderen ? De corruptie en de omvang van de criminaliteit zijn nou eenmaal in Italië groter dan in velel andere landen. Zolang dit niet veranderd is blijft Italië helaas gevoelig hiervoor.

Zo'n stuk tekst op het shirt is naar mijn mening helemaal niet nodig. Ik ben benieuwd of het trouwens wel mooi gaat staan op het shirt. Ze konden beter gewoon een derde ster erbij zetten maar die ster in een andere kleur of iets dergelijks. Maar goed, heel Juventus en zelfs de ex spelers die die titels in die twee jaar hebben gewonnen blijven bij hun mening. Van Zlatan Ibrahimovic, Patrick Vieira, Emerson tot Gianluca Zambrotta, allen vinden ze dat ze die titels terecht hebben gewonnen. Nu even dat schandaal buiten beschouwing gelaten, ze hadden op dat moment overduidelijk de sterkste selectie en Capello zal dat ook alleen maar beamen. Ze hebben dit jaar ook een sterk seizoen gespeeld en zijn terecht kampioen geworden, alleen moet je je woorden maar nakomen. Ze spraken over een derde ster, dan moet je dan ook gewoon doen, al teken van overtuiging. Nu trek je je staart precies in.

2006 was pijnlijk, of Juve nou die 2 sterren verdient of niet vind ik irrelevant. Je kunt je beter 'braaf' opstellen, die 2 sterren komen wel. Ook vind ik de comments hierboven dat Juve altijd betrokken is bij omkopingen en nu ook echt BS, ze zijn dit jaar helemaal niet betrokken bij omkoping. Ze worden ongeslagen kampioen en gelijk gaan mensen speculeren ;.

Dat soort mensen moeten meer research doen, het waren nog onbewezen dingen voordat bijv. Simone Pepe naar Juve kwam. Dit soort mensen zijn de mensen die dat Kony 2012 op Facebook zaten te prediken als een kuddedier.

Ik vind het spijtig dat zoweinig mensen het echte verhaal kennen. Je kan proberen om het uit te leggen, maar toch lezen ze niet of begrijpen ze niet wat je schrijft. Ik ben een Juve-fan en ik vind het zeer spijtig dat ze de enige ploeg zijn in Italie die zo gestraft is geweest voor zaken waar iedereen aan meedeed. Het is niet goed te praten, maar het is spijtig dat de andere ploegen (inter) niet gestraft worden, ook al is het ook bewezen dat ze valsgespeeld hebben. Maar door de verjaring van de feiten kunnen ze er niks meer aan doen. Dit zijn details die zeer weinig mensen weten en dat is het spijtige.

8 juni 2012 om 17:34

er zijn anders wel duidelijke bewijzen gevonden tegen Juve en Moggi inzake matchfixing en andere toestanden. Ook werd juve in het verleden al betrapt op het gebruiken van verboden middelen, of gwn drugs. Iets wat de wedstrijden zeker beïnvloed heeft. Tegenwoordig is het ook weer niet volledig fris bij Juve, maargoed.

Je kan toch niet ontkennen dat Juve de ploeg is waar niemand meer van op kijkt als je zaken als omkoping, drugs, fraude, nzo hoort. En dat zijn zaken die ze bij Inter niet hebben bewezen..

8 juni 2012 om 19:04

Er zijn bij Inter wel bewijzen jongen. Ik snap werkelijk niet dat hier nog mensen op reageren en dingen roepen terwijl ze er totaal niets van afweten. Matchfixing en allerlei toestanden, het calciopoli ging over het aanduiden van scheidsrechters voor bepaalde wedstrijden, er is nooit bewezen dat er geld is overgemaakt aan de scheidsrechter. Ik zeg tegen jou hetzelfde als tegen de andere, ga het calciopoli verhaal eens bekijken.

Tegenwoordig is het niet volledig fris? In je bovenkamer misschien ja want er is helamaal niets aan de hand bij Juve. Dat jij namen leest die nu spelen bij Juve kan best, echter stonden ze toen bij andere clubs onder contract. Dat heeft dan niets te maken met de club. Daarnaast beinvloeden drugs helemaal geen sportprestaties, maar goed.

8 juni 2012 om 20:35

Geloof je werkelijk in het sprookje dat tijdens calciopoli er alleen maar scheidsrechters werden aangesteld zonder dat er sprake was van wedstrijd beïnvloeding ?

8 juni 2012 om 22:33

ah ja idd, maar heel Italie is uiteraard tegen Juve, waardoor enkel Juve werd gestraft of wat? Als er bewijzen waren tegen Inter had Inter ook in de SB gezeten. Zoals Adzevedo aangeeft ging het zowiezo niet enkel om scheidsrechters aanduiden voor een bepaalde wedstrijd, maar ook matchfixing en dergelijke. En dan nog, indien het enkel om scheidsrechters ging, dan nog heeft Juve valsgespeeld en moesten ze gestraft worden. Zo simpel is het toch? Elke ploeg die toen niet okselfris was en waar bewijzen tegen waren werd bestraft.

En ook lekker leuk dat al die namen bij Juve eerst elders onder contract stonden, maar soort zoekt soort. En nu zitten ze bij de club waar zulke dingen allemaal kunnen en gwn normaal zijn. Dit kan toch allemaal geen toeval zijn, zeker gezien het verleden dat Juve heeft.

En over hetgeen je zegt dat drugs geen sportprestaties beïnvloeden ga ik maar zwijgen zeker. Daarom ook dat ze ten strengste verboden zijn en spelers die positief op drugs testen geschorst worden. Rare kerel.. Snap dat je Juve wil verdedigen, maar kom dan op z'n minst met redelijke argumenten..

8 juni 2012 om 22:50

@adzevedo
Het hele calciopoliproces draait om het aanduiden van scheidsrechters, natuurlijk zal er matchfixing ook ter spraken zijn gekomen maar daarvoor is Juve niet gestraft. Juve is gestraft omdat hun toemalige man Moggi probeerde om scheidsrechters aan te duiden voor wedstrijden en dat bij sommige matchen gebeurt is. Echter is er in het hele proces nooit iets bewezen van geld dat overgemaakt werd aan die toegewezen scheidsrechters. Geen bewijzen = onschuldig, ook in Nederland en italie is dat zo.

@x4
Is enkel Juventus gestraft? Niet dus. Daarnaast waren er wel bewijzen tegen Inter maar is hun man Facchetti op het juiste moment gestorven om het maar zo uit te drukken, hoe verkeerd het ook mag overkomen (wat niet zo bedoelt is). Ik zeg het nogmaals, ga nog eens naar het calciopoli proces kijken of tenmisnte kijken over wat het allemaal gaat. En soort zoekt soort? Wat een groot gelul, Juventus heeft ook de grootste voetballers ter wereld gehad, die zoeken inderdaad hun soort. En natuurlijk kan het toeval zijn.

Jij zegt dat ik niet met argumenten kom maar ik geef je de pap in de mond, ga kijken naar het calciopoli proces en waar het nieuwe omkoopschandaal over gaat en kom dan terug praten. Want 99 procent van wat je hier neerschrijft klopt geen reet, zowel van het calciopoli proces als van Juve. Het is gemakkelijk om zomaar iets hier neer te schrijven zonder er iets van te weten. Maar goed, het niveau hier op de frontpage is de laatste jaren zodanig gezakt dat zo'n reactie als die van jou niet meer dan logisch is, het enige wat ik ermee ga doen ik nog eens om lachen.

En ohja, voor het nemen van drugs wordt je inderdaad niet gestraft. Kijk maar naar Tom Boonen die voor cocaine niet gestraft werd en gewoon de tour mocht rijden. Als je nu doping had gebruikt ja, maar daarvoor zijn ze ook onschuldig verklaart.

8 juni 2012 om 23:42

het calciopoli draait om veel meer dan enkel aanduiden van scheidsrechters. Beinvloeden van spelers(makelaars), transfers, wedstrijduitslagen, gokpartijen, enz. Mss ben jij degene die het nog eens moet doornemen.

Het was ook sarcastisch bedoeld toen ik zei dat enkel Juve gestraft werd (''ah ja idd, maar heel Italie is uiteraard tegen Juve, waardoor enkel Juve werd gestraft of wat?'' lees sarcasme), juist omdat er meer ploegen gestraft werden, waaronder Lazio en AC. Elke ploeg waartegen men bewijs kon vinden werd gestraft, dus niet enkel Juve. Tegen Inter was er toen geen bewijs, dat zijn speculaties van 2010. Hier gaat het om telefoongesprekken tussen Moratti, Fachetti en enkele scheidsrechters. Echter is hier Geen bewijs omtrent wedstrijdfixing, hetgeen bij Moggi WEL het geval was. Er zijn geen opnamens waar Moratti bv om een bepaalde scheids vraagt, iets wat bij Juve wel het geval was. (moggi- Bergamo)

Je kunt toch moeilijk ontkennen dat Juve zichzelf in een verkeerd daglicht geplaatst heeft en door de jaren heen vaker met zulke zaken in verband gebracht worden? En ook nu weer met Buffon, Bonucci en Conte, allemaal mensen van Juve? Ik zeg niet dat ze er iets mee te maken hebben fzo, maar 't zijn er toch maar weer een paar van Juve..

Doping of drugs, whatever. We gaan nu niet mierenneuken. Na een huiszoeking in 2004 werd een klein ziekenhuis aan medische producten gevonden en werd de clubdokter veroordeeld en geschorst voor het toedienen van erytropoëtine, een middel waardoor je meer rode bloedcellen produceert en dus meer en makkelijker Co2/o2 afgeeft/opneemt en je spieren minder snel verzuren. Dit werd in de jaren '90, de succesvolste jaren van jouw club, vaak toegediend aan de spelers (bewezen). Grote geruchten deden ook de ronde over gebruik van cocaïne in de CL finale tegen Ajax. Spelers van oa Ajax vertelden hoe de spelers van Juve maar bleven gaan, niet moe werden en eruitzagen als opgefokte beesten. Cocaïne onderdrukt je hongersgevoel, zorgt voor betere doorbloeding en hogere hartslag, waardoor je fysiek dus beter/ sterker wordt. Cocaïne is daarom normaal gezien ook gwn verboden...

9 juni 2012 om 01:05

Als ik het goed begrijp ben jij een Inter supporter,...(dat mijn toetsenbord dit toelaat )
Dan heb ik vervelen nieuws voor je,...het hele Calciopoli draait maar om 1 man,blijkt uit recent afgelegde verklaringen en dat is de eigenaar van jou club Moratti.
De kans is nu heel goed aanwezig dat Juve alsnog hun titel (waar ze recht ophebben ) terugkrijgt en dat de schadevergoeding zal worden toegekent!
Misschien niet het volledige bedrag maar hun kansen zijn nu uiterst positief!
Lezen jullie geen nieuws of blijven jullie alleen maar op VZ hangen?

Juventus: "op zoek naar Sterretje". Soortvan dan. Moeten ze niet doen, is alleen maar provoceren dit.

Dat vind ik juist spijtig. Dat alleen juve een slecht imago heeft. Sinds het omkoopschandaal kan je ook niet ontkennen dat de naam van Juventus beter verkoopt als het wordt geplaatst in verband met corruptie. Titels zoals "weer 2 juve spelers verdacht van omkoping" zijn toch titels die bedoeld zijn om te provoceren? Ook al staat er daarna in het artikel dat de feiten dateren van voor hun juve periode geeft het een slecht imago aan de mensen. En je weet even goed als mij dat we nooit de waarheid zullen weten. Juventus was schuldig, maar ze waren niet de enige en dat probeer ik te zeggen.

Schandalig dat ze ook nog te koop gaan lopen met die twee gekochte kampioenschappen en er zelfs NU nog niet met schaamte op terug kijken.

Een goede oplossing van Juventus , want anders was dit gegarandeerd op een rel met de Italiaanse voetbalbond uitgelopen. De titels uit 2005 en 2006 krijgen ze zeker niet terug van de Italiaanse voetbalbond zolang de uitspraak uit 2006 nog overeind staat.

9 juni 2012 om 01:06

de vraag is alleen hoelang deze uitspraak nog overeind blijft gezioen de recente ontwikkelingen,..
Ik heb iig mijn derde ster laten zetten!

9 juni 2012 om 15:24

Mag je ook gerust doen , het zal toch een kwestie van tijd zijn voordat Juve 30 officiële erkende titels heeft. Gezien de klasse van afgelopen seizoen zou dat wel eens heel snel kunnen gaan.

Ik reken erop dat Juve de titels van 2005 en 2006 niet zal terug krijgen , iedere poging om de titels terug te krijgen is tot dusver door de rechtbank afgewezen. Het vonnis van de ontnomen titels uit 2005 en 2006 staat nog altijd overeind , zolang dat het geval is kan Juve die titels niet mee tellen in mijn ogen. Het enige wat misschien ik nog mogelijk acht is dat de titel van 2006 net als van 2005 word geschrapt als Inter ook schuldig blijkt.

10 juni 2012 om 10:54

ik zou niet weten waarom ze ze niet terug kunnen krijgen,..zeker niet als blijkt dat het hele calciopoli maar door 1 iemand is opgezet met als doel om tegenstanders met gemanipuleerde bewijzen in een kwaad daglicht te zetten.
nogmaals recente verklaringen schijnen een heel ander licht op het hele schandaalen alleen de toekomst zal het uitwijzen.
natuurlijk zullen ze er alles aan doen om er voor te zorgen at Juve geen gelijk krijgt anders is naast Italie ook de voetbalbond zo goed als falliet!

Jammer dat juve hier zo moeilijk over doet, ik snap dat die 3e ster veel betekend voor de club, maar je weet niet of ze die landstitels ook wel hadden gehaald zonder het omkoopschandaal.verder zullen ze waarschijnlijk in de komende 10 jaar zeker nog wel 2 keer kampioen worden, dus die 3e ster komt er echt wel aan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1032 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Juventus9562
2.Napoli9148
3.AS Roma7733
4.Lazio7240
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
Mattia De SciglioVerdediger00
Medhi BenatiaVerdediger00
Andrea BarzagliVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Juventus.

In de wandelgangen

Maandag 21 mei
Voorzitter Nasser Al-Khelaifi van Paris Saint-Germain sluit uit dat Arsène Wenger als sportief directeur aan de slag gaat in Parijs. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren