Advocaat: 'Ik was geen week weg of het was teruggedraaid, hahaha'

Woensdag, 6 juni 2012 om 08:40

Met zijn korte verblijf bij het Belgische nationale team heeft Dick Advocaat het waarschijnlijk verpest voor al zijn landgenoten. De Kleine Generaal trad in oktober 2009 in dienst als bondscoach tegen een riant salaris, kreeg tot onvrede van het volk toestemming AZ op interim-basis te coachen en vertrok in april 2010 alweer uit Brussel. In het Algemeen Dagblad rekent Advocaat af met de oude kritieken.

/

“Waarom ik de deur heb dichtgegooid? Het was het enige jaar dat ze winst maakten. Ik moest 750.000 euro neertellen en AZ legde 150.000 euro neer om mij een paar maanden te kunnen gebruiken”, stelt Advocaat in de ochtendkrant. Hij zegt minder verontwaardiging te merken bij de Belgen nu Georges Leekens is vertrokken; ook hij was maar kort in dienst en liet België ook in de steek, zoals Advocaat dat deed.

Advocaat vind dat vreemd, zegt hij. De aanstaand trainer van PSV deelt een sneer uit richting de Belgische bond, die de internationals tijdens een trainingskamp niet in een vijf- maar een viersterrenhotel liet verblijven. Bij hun clubs zijn de meeste profs vijfsterrenonderkomens gewend. “Dan kan ik toch geen viersterrenhotel boeken in de aanloop naar een EK? In België deden ze dat wel bij duels van de nationale ploeg, dat heb ik toen ik bondscoach werd meteen veranderd. Maar wel tegen dezelfde tarieven. Ik was nog geen week weg of het was al teruggedraaid, hahaha.”Gerelateerd

33 reacties (laatste reactie door edenhazard)

Minder verontwaardiging in België toen Leekens opstapte? Daar slaat Advocaat de bal ook ferm mis.

ja dat was geen succes bij de belgen.. hoop voor hem dat ie het bij psv anders gaat doen anders kan ie het denk ik wel vergeten om nog bij grote clubs aan de bak te komen..

6 juni 2012 om 09:22

nou dick heb zoveel op ze CV staan dat veel grote clubs hem dan nog wille hoor

Wat een onzin reden zeg! Wat boeit het verschil nou tussen 5- en 4sterren hotels?? Echt onzin alsof dat invloed zou hebben, en anders zijn de voetballer van tegenwoordig wel heeel verwend (wat ze natuurlijk ook zijn). Nee Advocaat heeft het niet netjes gedaan bij de Belgische bond en koos voor de Russische oliedollars. Mag maar wel zwak als je er nog niet eens een jaar zit!

6 juni 2012 om 08:58

In principe is een 4 sterren hotel natuurlijk prima. Maar waarom zou je ook maar iets aan het toeval over laten? Het prijsverschil tussen een 4- en 5 sterren hotel is natuurlijk peanuts op het budget van een groot toernooi of de qualificatie daarvoor.

Als er ook maar een kans is dat de spelers 0,1% beter presteren, doordat ze net wat lekkerder geslapen hebben, en het kost vrijwel niets (relatief gezien dan), waarom dan niet gewoon een 5 sterren hotel pakken?

Ben het met je eens hoor, dat het heel weinig tot geen verschil zal maken, maar qua kosten maakt het ook allemaal niet veel. Een 4 sterren hotel is ook al duur, en Dick zegt zelf al dat de tarieven gelijk waren.

6 juni 2012 om 09:21

@allochteun,
Heel duidelijk uitgelegd en misschien heb je wel gelijk! Je moet idd niks aan het toeval overlaten, maar dat Dick dit zegt in een van zijn weinige interviews over Belgie en dit als een soort van reden aankaart dat het daar niet goed zit is natuurlijk onzinnig en maakt geen bal uit lijkt mij.. Soms moet je het doen met de middelen die je hebt en als Dickie die middelen blijkbaar niet krijgt is het een lastpak en wil hij weg, verschrikkelijk toch gewoon? Nee ik ben geen fan meer van hem, maar misschien gaat hij het weer uitstekend doen bij Psv(laat ik als ajacied het hopen van niet!;)

6 juni 2012 om 10:08

Dick geeft hier geen reden maar een voorbeeld vh onprofessionalisme bij de Belgische bond. Beloftes werden niet nagekomen, geld was ver te zoeken en verbeteringen kwamen maar moeizaam tot stand. Dat hij dan voor Rusland kiest snap ik prima

Dickie is weer even de weg kwijt.... Waar kom je vandaan jongen? Er zijn miljoenen fans die blij zijn met een drie sterren hotel. Zijn imago was al niet geweldig, en wordt er na dit soort teksten niet beter van.

6 juni 2012 om 09:06

Sporters moeten op het maximale niveau presteren. De verwende voetballertjes zijn een bepaald leven gewend. Als die dan naar aanloop van een EK ineens een stap omlaag moeten doen komt dit je prestaties niet ten goede. Hoe verwend en verwaand het ook is.

6 juni 2012 om 09:30

Er zijn er ook genoeg gelukkig op een camping en met een salaris van 'slechts' € 3000 in de maand... De vergelijking met fans gaat totaal niet op.

6 juni 2012 om 10:40

De enige die savonds bij interlands op zn kamer blijft is de trainer
En Dickie werd 7-sterren hotels beloofd in Rusland, dus ja.... ;

6 juni 2012 om 10:55

Er zijn ook miljoenen fans die goede prestaties waarderen. Een 5-sterren hotel bevorderd dat absoluut.

het feit dat hij zo'n onnozel item aanhaalt toont dat hij een blaaskaak is met heel veel pretentie , hij doet me denken aan antonio samaranch die wilde ook dat iedereen naar zijn pijpen danste en hem excellentie noemde , zijn voornaam spreekt boekdelen wat mij betreft ;-)

Als die hotels van 4-sterren naar 5-sterren brengen zijn belangrijkste bekommeris was, kan ik begrijpen waar zijn imago als geldwolf vandaan komt.

redenen waarom er nu minder verontwaardiging is:

1. Leekens heeft de EK voorronde helemaal afgemaakt, Advocaat was na 6 maanden al weg, en deed er onderweg nog even AZ bij ook...

2. Men had hoge verwachtingen van "topcoach" Advocaat terwijl Leekens weer een "gewone" trainer was.

3. 75% van de Belgische supporters was Leekens strontbeu en is blij dat ie oprot

Zielig eenzaam klein nors dwergje is het en dat PSV voor zo iemand kiest ipv een jonge moderne trainer is gewoonweg bizar.

6 juni 2012 om 10:17

Volledig mee eens maar je vergeet er wel bij te zetten dat merendeel van de Belgische Sups ook de Kbvb (belgische bond) moe zijn .
ik hoop dat de kleine ''generaal'' gelukkig is bij PSV en dat ie wat resultaat haalt.

6 juni 2012 om 13:05

Je vergeet nummer 4: Advocaat kwam naar België want hij wilde dichter bij huis werken en hij deed het niet meer voor het geld. Tot Rusland kwam en hij voor "de uitdaging" koos, niet voor het geld hoor, nee nee!

Hij moet de feiten wel goed weergeven natuurlijk, de Kbvb maakt al langer weer winst. Ja tuurlijk maakten ze dat jaar meer winst door hem, maar ik denk dat ze hem zelf wel liever hadden gehouden.

Daarbij heeft Leekens op zijn minst zijn campagne afgemaakt, Advocaat heeft helemaal geen wedstrijd van belang geleid bij België.

Uiteindelijk was Advocaat gewoon een grappenmaker die hier even is gepasseerd, het kan best een goede trainer zijn, maar het enige dat hij heeft opgeleverd is wat extra geld voor onze bond. Blijkbaar zit het bij hem nog dieper dan hier in België, want de meeste hier lachen gewoon met hem.

Het ga je goed Dickie!

Foei Dick,dat na trappen,weet je dan niet dat je je eigen nog op een lager trapje zet.
Je had van tevoor moeten weten dat de waalse pers je de grond in zou boren.
""stomme Hollander"" is toch een gezegde wat de walen graag en veel hanteren.

In een land waar de narcistische Franse invloeden zo groot zijn valt weinig eer te behalen voor Nederlanders. Belgie heeft veel talent maar weinig goede trainers en bestuurders. Ik ben in ieder geval blij dat Advocaat AZ nog een Europees ticket bezorgde dat jaar.

6 juni 2012 om 13:58

Daar zeg je het. Het grote probleem zit hem in bondsgebouw, waar bejaarde en conservatieve mannen in een pak zitten die spijtig genoeg weinig kaas gegeten hebben van voetbal en vooral het spelletje op zich.

Tuurlijk waren we minder verontwaardigd toen Leekens vertrok...

Ik dank de goden nog altijd voor de dag toen Leekens voor Brugge koos, we zijn blij dat we van Sjors af zijn.

6 juni 2012 om 12:45

Spreek voor jezelf. Met Leekens hadden we veel meer kans gemaakt op het WK dan nu.

6 juni 2012 om 13:36

Ik denk dat Hurricane8 niet enkel voor zichzelf spreekt, maar voor een grotere groep supporters, zeg maar diegene die met goed inschattingsvermogen alle wedstrijden van de Duivels hebben gevolgd. Dat deel van de supporters dat zich niet heeft laten inpakken door de loze Pr-praatjes van de man met de gele sjaal.

Onder Leekens had België nooit op het WK gestaan, en dat besefte hij zelf als eerste, daarom koos hij ook het hazepad naar Brugge.

6 juni 2012 om 13:57

Ben jij echt serieus? Dan heb ik medelijden met jou, want dan ben jij 1 van die kleine groep simpele zielen die zich heeft laten inpakken door al zijn prietpraat.

6 juni 2012 om 18:49

Bahaha spiny meen je dit nu? Leekens is de zwakste bondscoach die België ooit heeft gehad. Het feit dat hij Timmy Simons & Ciman in zijn type-elftal had staan zegt meer dan genoeg.

Nederlanders, en dan vooral die van boven de rivieren hebben het traditioneel moeilijk in België.
Als het veranderen van het sterren-niveau van de accommodatie het belangrijkste wapenfeit is in een half jaar dan is dat een bedroevend resultaat.

Jullie zeggen er is geen verschil tussen 4 of 5 sterren hotel? Al is in turkije geweest of buiten europa zelfs griekenland in die landen heb je gwn 5 sterren nodig anders krijg je kakerlakken en slecht eten dus is gwn een logische keuze van dick hij heeft gelijk . En al doet die het alln voor het geld komt die volgend jaar niet na eindhoven he verdient miljoenen per jaar minder dan

Misschien is het beter dat Dick zich wat stil houdt over zijn toch wel genante passage bij de Rode Duivels. Zeker als hij zich probeert te rechtvaardigen met argumenten die er geen zijn.

Dat het moeilijk samenwerken is of was met de Belgische bond, wil ik zeker aannemen, maar dan moet je met echte argumenten komen.

Advocaat heeft het idd verpest voor alle Nederlanders, en net daarom is de Kbvb zo blind geworden dat ze geen enkele Nederlander meer vertrouwen... maar opnieuw een Belg wel? Tegenwoordig is de enige kwalificatie die onze bondscoach moet hebben, is loyaal zijn. Als je dat kan, word je onze bondscoach!

Stomme Kbvb en Advocaat ook.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

België

FIFA ranking: 3
111 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Jan VertonghenVerdediger60
Axel WitselMiddenvelder61
Toby AlderweireldVerdediger51
Romelu LukakuAanvaller56
Dries MertensAanvaller54
Voor de complete selectie: Clubpagina België.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina België.

85 fans
Coach, 70 jaar
SeizoenClub
2017-2017 Nederland
2016-2017 Fenerbahçe
2015-2015 Sunderland
2014-2014 Servië
Laatste voetbalnieuws

Sparta moet begroting bijna halveren: ‘Iedereen sliep slecht’

Door een 1-3 nederlaag tegen FC Emmen degradeerde Sparta Rotterdam zondagmiddag naar de Jupiler League. De degradatie heeft behoorlijke gevolgen voor de Spangenaren, zo vertelt algemeen directeur Manfred Laros in gesprek...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 22 mei
Drie clubs hebben Marouane Fellaini momenteel een concreet aanbod gedaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren