Update: Mathijsen maakt rentree op veld, Heitinga krijgt rust

Dinsdag, 5 juni 2012 om 11:20

Joris Mathijsen heeft goed nieuws voor bondscoach Bert van Marwijk. De verdediger van Málaga liep vorige week in de oefeninterland tegen Bulgarije een hamstringblessure op, waarna even gevreesd werd dat hij het EK zou moeten missen. De schade viel echter mee en Mathijsen laat weten dat hij zaterdag, in de eerste groepswedstrijd tegen Denemarken, gewoon in actie kan komen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Joris Mathijsen is een zekerheidje in de defensie van Oranje


Gerelateerd

56 reacties (laatste reactie door lucas1234)

Gelukkig, al deed Vlaar het gisteren ook niet slecht

3 juni 2012 om 10:48

Je kan Vlaar natuurlijk niet echt beoordelen na dat oefenpotje tegen een café elftal. Maar ook ik zou altijd kiezen voor Heitinga en Mathijsen gezien het feit dat ze goed ingespeeld zijn.

3 juni 2012 om 12:42

Helemaal mee eens.

Je moet wel zo eerlijk zijn dat het duo Heitinga Mathijssen waarschijnlijk wel beter is. Maar dat is dan ook niet zo gek als je ziet hoelang die 2 al samen bij Oranje spelen.
Ronnie heeft het gister prima gedaan, en qua kwaliteit verschilt hij helemaal niet zo heel veel met Mathijssen.

Mochten er blessure's komen achterin dan zou het minder erg zijn dan met het WK van 2010. Ooijer als back up of Vlaar als back up, ik zou het wel weten .
Bouma is nu trouwens echt voor niks meegenomen, Bert had beter voor een talent kunnen kiezen.

5 juni 2012 om 11:36

Je kan wel zien hoe Vlaar ervoor staat, ook tegen kleinere landen in een oefenpot.
Je kan dat zien aan de keuzes die iemand maakt,
aan de loopacties.
aan het coachen van medespelers
snelheid van handelen

3 juni 2012 om 12:03

Uitstekend, zag je dat doelpunt, prachtig binnengekopt.

3 juni 2012 om 12:52

heerlijk binnengekopt inderdaad... ben blij dat zijn blessure meevalt, we zijn achterin al kwetsbaar genoeg, en nu hebben we vlaar voor de breedte ipv al opgestelt

3 juni 2012 om 13:16

Ook al wat het tegen noord-ierland, op die goal van Vlaar was niks aan te merken, zat er heerlijk in en was erg blij voor hem dat hij zijn 1e interlandgoal mocht maken. Bij Feyenoord wilt hij dit ook graag, meelopen bij de corners, helaas komen de ballen vaak niet goed aan op vlaar.

3 juni 2012 om 13:45

Clasie en Cabral zijn inderdaad niet goed in een corner nemen, die ballen komen vaak erg slecht voor. Zonde.

Gelukkig. Vlaar was wel erg stabiel gisteren maar zoals Heitinga al aangeeft is het tussen hem en Joris al "geslepen". Aangezien we ook al niet met onze vaste linksback spelen is het wel handig dat het centrale duo in takt blijft. In Vlaar een prima standin voor de CV positie!

3 juni 2012 om 10:54

Vind het niet zo simpel om die keuze te maken. Van de ene kant is de samenwerking tussen Heitinga en Mathijssen geweldig en dat is heel belangrijk in een EK eindronde. Van de andere kant kun je Vlaar, met zijn kracht en lengte, goed gebruiken tegen de spitsen die we in de groepsfase tegen gaan krijgen: Gomez, Bendtner, Almeida, allemaal grote lompe beren. Maar Vlaar heeft dan weer maar weinig ervaring op dat niveau.

vmarwijk zal wel gewoon voor Mathijssen kiezen en dat is misschien ook wel het beste, maar er is toch ook veel voor Vlaar te zeggen.

3 juni 2012 om 11:08

Ben het wel met je eens ja. Het is zonde dat Vlaar zijn ontwikkeling zo gehinderd is door zware blessures, anders had hij denk ik al onbetwist in de basis gestaan. Mijn voorkeur gaat ook uit naar Vlaar, ook omdat hij er in 2014 ook nog kan staan. Maar ik denk toch dat BvM voor stabiliteit gaan gezien de links back positie.

ik denk dat vlaar met zijn postuur iets meer indruk maakt dan mathijsen. Tevens is vlaar kop sterker en sneller. Dus Vlaar erin en Mathijsen op de bank

3 juni 2012 om 10:49

Dan heb ik het over mensen overnemen en aanvallers opvangen die van positie wisselen. Met Joris gaat bijna alles automatisch'', zei hij tegen Onsoranje

Denk dat dit nou net het belangrijkste is tijdens een EK of WK, blindelings weten wat je kompaan doet, Dan hoef je niet sneller of kopsterker te zijn.

3 juni 2012 om 11:50

Laten we niet vergeten dat Mathijsen al heeft bewezen tegen toppers te kunnen spelen, Vlaar heeft het tot nu toe alleen maar tegen landen gespeeld die ik niet tot topploegen kan rekenen...tevens heeft Mathijsen ervaring in een topcompetitie en Vlaar alleen maar Eredivisie ervaring.

3 juni 2012 om 13:39

kuch oppurtunisme ten top kuch

Natuurlijk moet Vlaar er nu niet in voor Mathijsen. Mathijsen is beter,heeft meer ervaring en is linksbenig. Hij heeft zich de afgelopen jaren gewoon bewezen in Oranje. Vlaar nog niet

Al is het wel fijn om een sterke Vlaar achter de hand te hebben

Vind Vlaar niks onderdoen voor Mathijssen. Vlaar heeft zich goed ontwikkeld en die man bestaat alleen maar uit spier.

3 juni 2012 om 11:31

Vlaar doet ook zeker niet onder voor Mathijssen maar het is nu te laat om dit op het EK te gaan doen zolang het niet noodgedwongen is niet doen.
Wat Heitingha zegt is natuurlijk ontzettend belangrijk zeker op dit niveau die jongens voelen elkaar goed aan en dat heb je echt nodig. Dat kan Heitingha met Vlaar ook krijgen maar daar is het nu te kort dag voor.

Ik zou hem niet laten spelen tegen denemarken,laat die hamstring eerst nog even aan sterken.zet vlaar er maar in ,kan hij wel aan.daarna zou ik matthijsen er weer inzetten.

Ik zie toch liever Mathijsen. Altijd bekritiseerd maar toch zelden door de mand gevallen. Heeft veel ervaring en dat is denk ik ook van belang als Willems op LB komt te spelen. Denk dat hij coachend sterker is dan Vlaar.

Daarnaast zijn Heitinga/ Stekelenburg etc ook beter ingespeeld met Mathijsen.

Mathijssen heeft meer ervaring en kan beter opbouwen, terwijl Vlaar sterker is en beter bij Corners. Beide hebben voor en nadelen, maar ik snap wel dat de bondcoach voor Mathijssen kiest, samen met Heitinga vormt hij al erg lang het centrale hart van Oranje en naar dat niveau wil hij graag terug.

Vlaar heeft me gister positief verrast en vind hem op sommige vlakken beter dan Mathijssen. Gewoon Vlaar laten staan tegen Denemarken, want misschien is Mathijssen toch niet helemaal fit en raakt hij weer geblesseerd.

Gelukkig kan Mathijssen gewoon spelen tijdens de groepsronde, zeer belangrijke, onderschatte kracht in Oranje.

Vlaar heeft het prima gedaan maar zijn tijd komt wel na het Ek, dan kan hij wellicht Mathijssen vervangen. Het lijkt me nogal risicivol om een week voor het EK ineens je centrale verdedigingsduo om te gooien ( verdediging is al zo matig ) als dat blok al jaren zo staat en zelfs de finale heeft bereikt. Nee, Vlaar komt sterk op maar mijn voorkeur zou uitgaan naar Mathijssen.

Echt waar, de gene die nu opeens gaan roepen dat Vlaar moet spelen hebben echt 0,0 verstand van voetbal. Wat een populisten hier op voetbalzone zeg.

Edit: Ik ben een Feyenoorder

3 juni 2012 om 12:19

Nou vertel ons even waarom je dat vind?

Ik vind dat vlaar het uitstekend gedaan heeft en kwam op mij erg zelfverzekerd over.
Of hij klaar is voor toplanden weten we niet want daar heeft hij nog nooit tegen gespeeld.
Maar dat wij geen verstand van voetbal hebben mag jij van mij wel even gaan onderbouwen.

Gelukkig kan Joris Mathijsen spelen, maar Ron Vlaar deed het ook niet slecht gisteren. Toch zou ik Mathijsen laten spelen, want die heeft toch meer ervaring als Nederland tegen landen als Duitsland speelt, en dat heeft Ron Vlaar niet echt.

Ik zou in deze opstelling spelen: (4-2-3-1).

Stekelenburg.

V.d.wiel. - Heitinga. - Mathijsen. - Willems / Schaars.

Van Bommel. - De Jong / Van Der Vaart.

Robben / Van Persie. - Sneijder / Van Persie / Van Der Vaart. - Afellay.

Huntelaar.

3 juni 2012 om 11:14

Willems, basis. Huntelaar eruit. RvP in de Spits. Robben op Links en Ibi op Rechts.
En VDV op tien. Dan is het goed, want dit is een verrotte opstelling.

3 juni 2012 om 11:33

ja zo kan ik ook een opstelling maken die / of die en die of die en die of die.

Maak nou maar gewoon een opstelling wat jij zou doen als bondscoach want dit kan iedereen.

3 juni 2012 om 18:04

Hahaha zo noem je zo'n beetje heel de selectie op, dat is toch geen opstelling

Mooi natuurlijk dat hij er wel is, toch vele malen beter dan Bouma en Vlaar op die positie, ook al deed vlaar het gisteren niet slecht, maar er is natuurlijk ook geen enkel moment van fatsoenlijke druk van Noord-ierland geweest. Hij scoorde wel goed, maar Mathijssen is toch echt vele malen beter.

Geen wonder, niemand wil een EK missen. Dus al zijn ze half-fit, dan zeggen ze dat ze fit zijn.

Maar Joris is welkom in de basis-11 hoor. Ondanks het feit dat Vlaar een prima vervanger is. Als Bouma maar niet in actie hoeft te komen.....

zeker weten dat van marwijk dit zal doen ,hij kiest altijd voor routine en de oude garde ,vriendjes v bommel en zo,
stekelenburg,v d wiel,heitinga,mathijssen,bouma, de jong,bommel,sneyder ,affelay,v persie, robben

Vlaar gaat steeds meer op jaap Stam lijken (kwa stijl dan) en ondanks dat Mathijssen nooit echt gefaalt heeft zou ik Vlaar opstellen want die is dit jaar zó goed geworden!!

Als Mathijsen fit is hoort hij achterin staan en Vlaar de stand inn!wat al veel mensen zeggen heeft Mathijsen meer ervaring qua toernooi en ook op clubniveau in Europa!

Als die vol gaat sprinten gaat het nog niet echt hard dus bij hem zegt dat weinig. Ik persoonlijk zie liever Vlaar met veel kracht en verdedigende kwalitieiten.

Ik twijfel wie ik liever zie Mathijssen of Vlaar. Vlaar is erg sterk maar Mathijssen heeft veel ervaring.

Leuk voor hem dat die weer kan spelen, maar of die mag spelen is een tweede aangezien Vlaar in vorm is en uitstekend speelde en scoorde gister.

3 juni 2012 om 13:53

Dat lijkt mij ook helemaal geen isseu. Mathijsen zal altijd spelen als je tussen deze 2 moet kiezen. Alleen zijn ervaring is al genoeg om hem boven Vlaar te verkiezen.

Vlaar is geen slechte verdediger voor de nederlandse competitie maar internationaal te beperkt. Probleem is echter bij gebrek aan beter.

Liever hem dan Bouma...

Gelukkig heeft Nederland een goede cv-duo met Joris en Johny. Ron Vlaar nog als 1e wissel en Bouma dan als 2e wissel (hopelijk komt ie niet in actie).
Ik was trouwens wel verrast door Vlaar, tegen N-ierland en Bayern deed hij et heel goed. Tegen Bayern maakt hij geen enkele persoonlijke fout en bijna alle passes kwamen aan. Kwam vooral door mathijssen dat die goals vielen.

Momenteel maak ik me alleen zorgen over de linksbackpositie en '10-positie. Want Willems blijf ik een beetje matig vinden, althans om in de basis te spelen. En Sneijder blijf ik een betere speler voor de CM vinden en niet voor op 10, heeft te weinig diepgang en zakt te ver terug. Liever vd vaart op die positie.
Alleen dan heb je het probleem dat van Bommel of de Jong weg zou vallen. van Bommel vind ik voor de basis van oranje te slecht geworden en weinig toevoegend. Dan liever de Jong.

Maar Bert kennende zal ie Sneijder gewoon op 10 doen en een vm duo met van Bommel en de Jong.

Steek
vd Wiel
Heitinga
Mathijssen
Willems
Sneijder
de Jong
Robben
vd Vaart
Affelay
van Persie

Word tijd voor Vlaar, maar Bert kennende gaat die gewoon door met zijn slome Mathijssen, die kan toch echt niet meer, net zoals Bouma, word in de nederlandse competitie al overlopen !

3 juni 2012 om 14:02

Zucht...

De Feyenoorders willen Vlaar erin... Kuyt erin... Clasie moest bij de selectie.
De Ajacieden willen Anita mee, Huntelaar in de spits...
Psv'ers willen Bouma erin...

Jongens laten we gewoon dezelfde opstelling gebruiken die we steeds hebben gebruikt; dan komt het helemaal goed.

3 juni 2012 om 14:13

Dit EK gewoon Mathijsen neerzetten en dan na het EK in aanloop naar WK Vlaar proberen.

Al die mensen die nu roepen dat Vlaar erin moet ten koste van Mathijsen. Sjonge sjonge sjonge. Ten eerste gaat Van Marwijk dat nooit doen. Ten tweede is er geen enkele reden voor. Mathijsen vind ik beter dan Vlaar, heeft meer ervaring, heeft meer bewezen in Oranje en is linksbenig. Daarbij zijn Heitinga en Mathijsen perfect op mekaar ingespeeld.

Wel is het zo dat het harstikke fijn is dat we een back-up als Vlaar achter de hand hebben. Ik ben al een stuk geruster mocht Mathijsen uitvallen.

Als V. Bommel, Mathijssen en Kuyt nou stopt na dit EK, kan Vlaar wel op die plaats, kunnen spelers als Maher en Ola John mee tijdens Wk2014. Dan 433 met de punt naar achteren spelen en je hebt een geweldig elftal denk ik.

Dit EK zal laten zien of het klopt wat de spelers zeggen en of het ze dit keer wel lukt om wat beter te spelen. Tuurlijk hebben ze de Wk-finale gehaald, maar dat kwam vooral, omdat ze met heel veel man achter de bal waren en we toppers voorin hebben.

Als het weer zo gaat als het WK, dan mag V. Marwijk van mij plaatsmaken, ook al wint hij het EK, of komt die nog zo ver. Met de spelers die we hebben, moeten we toch iets aanvallender spelen vind ik. Vooral over 2 jaar, als V. der Wiel, Vlaar, Willems/pieters toch beter en meer ervaren zijn. Dan kan je (hopelijk) meer op ze bouwen en met 1 CVM spelen, zoals N. de Jong.

5 juni 2012 om 11:36

ik hoop dat nuytink zich door-ontwikkeld :D

5 juni 2012 om 14:13

wij ook in Nijmegen;

5 juni 2012 om 16:13

want die heeft eigenlijk alles om de toekomstige CV van oranje te worden, sterk, goede inspeelpass, leiderschapskwaliteiten die kan ver komen

Vind toch raar dat velen mathijsen de voorkeur geven vanwege het feit dat hij meer toernooi ervaring heeft en ook clubervaring. De toernooi ervaring is van Twee Jaar Geleden en veel club ervaring heeft hij dit jaar ook niet gehad gezien hij vaak (meer dan Vlaar) op de bank zat. Tevens is hij nu dus ook 2 jaar ouder dus trager en het lijkt mij dat wanneer je een slecht bezette linksback positie hebt je dan liever een CV hebt die snel genoeg is om dit te corrigeren , tevens heb ik mathijsen nog nooit een kopduel zien winnen.

Doe mij maar Vlaar achterin. Sterk, groot & dat moeten we hebben achterin. Gewoon laten spelen tegen Denemarken en ach wat maakt alles eigenlijk uit, we worden toch geen Europees kampioen. Robben die geen man voorbij komt en alleen ma ballen opzij legt. Sneijder die denkt dat ie in topvorm is en alleen ma mag hopen op enorm veel vrije trappen die hij er nog wel in legt. Van Persie die zoals gewoonlijk, net als op het WK gaat verzuipen in de spits positie & van Marwijk die het tot het einde enorm koppig blijft en niets veranderd. Van Bommel die snelheid tekort komt & dus overtredingen gaat maken, die krijgt zeker nog wel rood dit EK. Van der Wiel die 1000x bij de achterlijn komt waaruit 0x een fatsoenlijke voorzet komt. En van Marwijk die super Kuijt waarschijnlijk veelvoudig gaat gebruiken die al jaren geen fatsoenlijke wedstrijd meer gespeeld heeft. Zoals je leest ben ik behoorlijk pessimistisch dit jaar...in tegenstelling tot voorgaande jaren waarin ik altijd zwaar optimistisch ben geweest. 17 juni kunnen we ons voorbereiden op Olympische Spelen & Tour de France!! heb er zin in.

ja ik heb het idee dat vlaar steeds meer op zijn plek gaat zitten tussen de andere internationals.. hij heeft het ook echt wel verdiend.
dat mathijssen weer kan meevoetballen is gewoon een fijn iets om te horen.. dat is zeker een zekerheid in de verdediging.. het ziet er dan ook naar uit dat vlaar zeker de eerste paar wedstrijden op de bank zal verdwijnen.. maar geen team word kampioen met elf man dus vlaar komt echt nog wel aan de beurt.

Ik was eerlijk gezegd zeer onder de indruk van Ron Vlaar, het is mooi dat Joris Mathijsen terug is maar ik denk dat we iemand als Vlaar erg goed kunnen gebruiken in het hart van de verdediging aangezien ik Heitinga en Mathijsen nou niet echt heel goede koppers vindt. Wel zal ik het logisch vinden dat Bert van Marwijk gewoon weer zijn vaste duo opstellen gaat want dat was gewoon altijd een redelijk stabiel duo, op een paar kleine uitzonderingen na de afgelopen kwalificatiereeks.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 19
2181 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
Daley BlindVerdediger60
Georginio WijnaldumMiddenvelder61
Kevin StrootmanMiddenvelder50
Wesley SneijderMiddenvelder52
Quincy PromesMiddenvelder53
Davy KlaassenMiddenvelder51
Bas DostAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

Nederland
37 fans
Verdediger, 38 jaar
SeizoenClubW
2014/2015 Feyenoord 8 0 0 0
2013/2014 Feyenoord 20 1 3 0
2012/2013 Feyenoord 29 0 5 1
2011/2012 Málaga 28 0 5 0
2010/2011 Hamburger SV 19 2 4 0
Laatste voetbalnieuws

Mathijsen tekent bij na drukke maanden: ‘We hebben mooie stappen gemaakt’

Joris Mathijsen blijft de komende jaren als technisch directeur verbonden aan Willem II. De Tilburgers maken vrijdagavond wereldkundig dat Mathijsen zijn contract heeft verlengd tot medio 2022. De vorige verbintenis van...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 22 mei
Drie clubs hebben Marouane Fellaini momenteel een concreet aanbod gedaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren