‘Nederland en Duitsland overleven de Groep des Doods op het EK’

Zaterdag, 2 juni 2012 om 00:00

Begin december verrichte Marco van Basten de loting voor het EK van deze zomer in Polen en Oekraïne. In Kiev koppelde de voormalig steraanvaller het Nederlands elftal aan heuse giganten: Duitsland en Portugal en daarbij ook nog het lastige Denemarken. Groep B mag met recht de Groep des Doods worden genoemd, maar Oranje hoeft niet te vrezen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wie eindigt als groepswinnaar in Groep B?


Gerelateerd

74 reacties (laatste reactie door zibidi_)

Ik verwacht sowieso dat Oranje de poulefase doorkomt, omdat ik ze als geheel elftal beter vind dan Portugal en dat moeten ze nu ook een keer in de score uitdrukken. Duitsland verslaan zal heel lastig worden, dus een puntje daar halen zou mooi zijn. En tegen de Denen winnen natuurlijk.

Maar stiekem hoop ik dat we die Duitsers een oor kunnen aannaaien en ze eruitknikkeren

2 juni 2012 om 01:23

Ik ben benieuwd waarin jij Nederland beter vind dan Portugal. Portugal heeft op alle mogelijke posities in alle denkbare opstellingen individueel betere voetballers dan Oranje. Verder niet geheel onbelangrijk, voetbalt Portugal mooier en beter dan dit Oranje. (subjectief, maar ik denk dat iedereen die in staat is om objectief te reageren en geen misplaatste arrogantie heeft het hiermee eens is).
Duitsland is op dit toernooi de favoriet en ik denk dat ze het toernooi ook met gemak gaan winnen, mits ze niet net als 4 jaar geleden tegen Spanje in de finale genaaid worden door een arbiter die zijn intenties heel duidelijk liet zien.
Denemarken is lastig, daar kan je van winnen, verliezen, gelijk spelen en meer opties zijn er niet. Ik hoop voor de mannen van Bert van Marwijk dat ze het beter doen dan 2 jaar terug tegen de Denen, daar won Oranje met 2-0, maar bleef wel rood op zak voor Nigel de Jong, Robin van Persie en Bommel.

2 juni 2012 om 01:51

@ hard

Het is vrij knap hoeveel onzin je in 1 post kan vermelden.... Kun je me vertellen hoe Portugal bewezen heeft beter te zijn dan NL? Ik ben het met je eens dat op bepaalde posities (vooral verdediging) Portugal individueel betere spelers heeft maar op Ronaldo na is het middenveld en aanval van Portugal absoluut niet beter... Verder heeft Nederland het al bewezen door het behalen van de WK finale en in de kwalificatieronde hebben ze en toch wat betere indruk achtergelaten dan Portugal dat nota bene achter Denemarken kwam.... Dan kom je ook nog aanzetten met 'denemarken is lastig, daar kan je van winnen, verliezen, gelijk spelen ..... pffff wat een wijsheid.... Natuurlijk kan het lastig zijn maar NL is uiteraard favoriet in dat duel. En dan kom je aan met dat NL 3 rode kaarten had moeten hebben in dat duel???? Gelukkig heb je niks meer geschreven daarna anders was ik gestopt met lezen (wat ik al bijna gedaan had toen je zei dat Duitsland 'met gemak' dit toernooi gaat winnen...)

2 juni 2012 om 01:51

Offt: Sorry je had het over misplaatste arrogantie, maar vervolgens beweer je dat Duitsland met gemak wint!? Kom op zeg! Spanje heeft nog steeds het (veel) betere elftal van de twee. Veel vertrouwen in Oranje heb ik ook niet. Ik zie Frankrijk nog wel ver komen.

Ik hoop dat Nederland doorgaat, maar we zullen zien. Ik vind Nederland als team echt wel beter dan Portugal. Het scheelt alleen zo weinig tussen beiden, dat het puur aan de vorm van de spelers zal gaan liggen.

Bovendien iedereen onderschat Denemarken. Ik denk dat de kans miniem is dat ze
doorgaan, maar in de kwalificatie hadden ze Portugal mooi te pakken hoor!

2 juni 2012 om 02:54

Ff vergelijken he Maarten Stekelenburg is een betere doelman dan Rui Patrico, Beto, en Eduardo.
Contrao is een erg goede back, maar als hij te ver vooruit loopt kan Robben heel gemakkelijk gevaarlijk worden. In het midden blijft Pepe een geweldige verdediger maar heb je een 50 % kans dat hij een drift aanval krijgt en met rood Portugal de das de nekm omdoet. Verder is Bruno Alves een sterke speler in de lucht, maar hij heeft geen opbouwend vermogen en trapt vaak genoeg een bal zo hard mogelijk de tribune in, vind Heitinga beter. De rechtsback postitie is beter bij NL dan bij Portugal.
Ik hou wel van Mereilles en Joa Moutinho maar ik vind ze alleen maar beter dan Schaars om eerlijk te zijn. Mereilles komt tekort voor het hoogste niveau dat zie je vaak genoeg bij Chelsea, hoewel ik ook vind dat ze hem niet goed gebruiken. Voorin blijven Nani en Ronaldo spelers die een wedstrijd individueel kunnen beslissen, maar ik wil die kanse net zo graag geven aan Robben, Rvp, of Wesley. Onze spitsen zijn beter of je nou RVP der in zet of KJH maar de aanvallers van Portugal komen niet dichtbij het niveau van de punt van Oranje... En je zegt het al, indivudele klasse. Dat hebben ze al jaren, maar het leeft hun nooit eens wat op. Het zijn eens stelletje driftkoppige primadonna's die vaak weinig aan elkaar gunnen.
En waarom Duitsland het EK met gemak gaat winnen is grootte onzin, ben je gestoord. Oranje hoort gerespecteerd te worden en Spanje is nog steeds Europees en Wereld Kampioen, maar ja ik zal je feliciteren als die manschaft weet te winnen, maar hard uitlachen als de Duitsers op hun gezicht vallen. Je voetbal verstand blijft ver van weg vind ik, want iedereen weet dat Nederland een beter team is dan Portugal, en al helemaal dan Denemarken, die wel doodleuk 3de worden, mark my words.

2 juni 2012 om 06:44

dus jij vind nani beter dan robben en almeida beter dan van persie , die 2 zijn in topvorm dus dat nani en almeida beter zijn nou denk het niet en je wilt dus ook zeggen dat pepe beter is dan heitinga , pepe kan alleen trappen dus nee

2 juni 2012 om 15:02

@ hard

jij bent zo sneu en dom.

sneijder is niet in vorm maar op 10 heb je dan nog van persie of vd vaart die beiden beter zijn dan die turk van jullie.

aanval van nederland is zowat beste ter wereld.

van bommel heeft meer voetbal in 1 teen dan khedira in zn hele lichaam en schweinsteiger kan voor geen meter verdedigen itt de jong

Ik zie het zo:

Nederland-portugal

Keepers, middenveld en aanval van nederland is beter, verdediging is voor portugal

nederland-duitsland

nederland heeft betere middenveld en aanval, duitsland betere keeper en verdediging

Btw jij zit gewoon te provoceren durf te wedden dat je portugal voor het laatst hebt gezien op het wk 2010.

ze spelen bedroevend slecht hoor, tegen de denen verloren ze waardoor ze playoffs moesten spelen en daarin had het geluk dat elke schot raak was in de 2de wedstrijd maar dat was echt sneu reactie voetbal beetje vergelijkbaar met feyenoord. positiespel hebben ze geen idee wat dat is bij portugal dus dat wordt 70% balbezit voor nederland.

Plek 1 spant erom, kan duitsland of nederland zijn

portugal wordt 3de zoniet laatste.

2 juni 2012 om 01:42

Je zegt dat Oranje betere elftal heeft dan Portugal.
De flanken van Portugal is CR7 en Nani en in het centrum heb je Joao Moutinho zegt al genoeg ,
De verdediging is sowieso dodelijk met Pepe , Bruno Alves en Coentrao.
Het zwakste punt van dit Portugal is spitsgebied want naar Nuno Gomes hebben ze echt geen topspits gehad maar voor de rest is Portugal wel 2/3 stappen te hoog voor Nederland

2 juni 2012 om 02:48

Ik zal het je sterker vertellen Nuno Gomes was nog geen eens een echte topspits denk eerder dat die Portugees toen van Lyon de laatste echte topspits was. (nuno Gomes was niet slecht maar geen topspits)

Aangepast : Ik bedoelde Pauletta hij speelde alleen bij Psg niet Lyon.

2 juni 2012 om 04:19

''de verdediging is sowieso dodelijk met Pepe , Bruno Alves en Coentrao''

De enige manier waarop deze verdediging dodelijk is, is iemand de ziekenboeg in trappen, voorderest is deze verdediging namelijk drie keer niks (net als bij NL alleen trappen Heitinga en Matijssen(?) niemand de ziekenboeg in). Verder is het middenveld redelijk gelijk en KJH en zelfs V. Persie in de spits is drie keer beter dan Nuno Gomes .
Ik denk dan Duitsland en Nederland doorgaan naar de volgende ronde, wie 1e en 2e wordt is absoluut niet te voorspellen (en zou hoogstwaarschijnlijk afhangen van het onderling resultaat)

2 juni 2012 om 07:24

Gelukkig dan, dat je met 2/3 stap nog geen trede hoger bent.

2 juni 2012 om 07:34

Robben huntelaar affelay van persie zegt al genoeg

Ja met Van Persie win je de oorlog ?

2 juni 2012 om 00:07

Als Sneijder hem eens niet op een eiland laat staan zeker ja, kijk voor de grap eens naar Arsenal.

2 juni 2012 om 00:42

Wel makkelijk om dat alleen Sneijder aan te rekenen. Dat heeft natuurlijk ook te maken met het feit dat we met 2 controlerende middenvelders spelen die alleen maar achteruit lopen en nooit eens een aanvallende actie maken. In ieder geval is het wel belangrijk dat Bert (indien hij voor Persie kiest) dat de komende komende dagen nog eens onder de loep neemt, want het zou toch zonde zijn als de spits er op het EK weer voor janlul bij loopt.

2 juni 2012 om 01:16

Zielige kinderzieltjes die hier Bert van Marwijk zitten te bekritiseren.
Niet te begrijpen dat er zo weinig respect voor hem is die man heeft Nederland een finale plaats gegeven, iets wat weinig trainers is gelukt.nog maar te verzwijgen met een niet erg europees aansprekend team in 2002 de europa leuage te winnen.meer respect voor die man broekies
Een finale plaats in een WK zal je niet veel mee maken kinderen du koester dat.....
Respect voor Bert..thx

2 juni 2012 om 04:52

Als Sneijder hem eens niet op een eiland laat staan?? vpersie loopt zelf altijd overal behalve in de spits!!

2 juni 2012 om 04:54

Bertheeft Oranje geen finale plaats gegeven. Met slecht voetbal en wat uitschieters van Robben en Sneijder en bijv v Bronckhorst zijn we in die finale gekomen. Daar is bert niet verantwoordelijk voor want die is te schijterig om mooi aanvallend voetbal te spelen! Die had v Persie allang aan de kant moeten houden na de groepsronde maar bleef maar doorsukkelen met hem!

2 juni 2012 om 10:51

Waarom loopt Van Persie bij Arsenal dan wel steeds op de goede plaats en bij Oranje niet? Het gat tussen de '10 en de spits is zo immens groot dat Van Persie de ballen wel moet komen halen, aangezien hij ze nooit aangespeeld krijgt, zeker als zowel de buitenspelers als de '10 bij elk klein kansje meteen uithalen. Waarom kan Robben er in de finale zo vrij doorheen lopen (Na wel een fantastische pass van Sneijder overigens)? Omdat Van Persie die ruimte maakt, dat zal Huntelaar nooit doen hoor, dan heb je 0,0 variatie in je spel voorin.

Van Persie is gewoon de betere voetballer en spits, gebruik hem dan eens op een manier die recht aan hem doet, want hij is samen met Robben onze beste voetballer dit EK.

2 juni 2012 om 00:07

Met de beste speler en topscoorder van Engeland win je inderdaad de oorlog.

2 juni 2012 om 00:17

Met dat super grote gat op het middenveld door van Bommel en de Jong winnen we de oorlog niet mee nee.. Ik zeg de Jong of van Bommel opofferen en Sneijder en van der Vaart naast elkaar als centrale middenvelders in een Xavi, Iniesta rol. Met die 4-2-1-3 komen we misschien de poule door maar halen we de finale niet. Dan maar strijden en bidden dat de verdediging enigszins standhoud. Op het middenveld moet het uitgevochten worden.. Als je de ballen wilt opvangen met van Bommel en de Jong ben je al te laat en wordt je overlopen, dus vooruit verdedigen.

2 juni 2012 om 00:25

@ skila87: eerst geef je aan dat jullie met Van Bommel en de Jong een supergroot gat hebben op je middenveld en dan geef je aan dat Sneijder - Van der Vaart een betere optie is? Elke normale coach zal het voorkeur geven aan Van Bommel - De Jong i.p.v. Van der Vaart - Sneijder op centraal middenveld. Het moet niet belachelijker worden dan dat. Je zet juist meer druk op je verdediging als je met die twee speelt. Zelf de meest aanvallende teams ter wereld (real Madrid en Barca als je kijkt naar de gescoorde goals) spelen met 1 verdedigende middenvelder en met 1 centrale middenvelder die wel degelijk een centrale middenvelder is.

De logica 'hoe meer aanvallende spelers, hoe beter het aanvallend voetbal' is alles behalve een regel in het voetbal. Meer een uitzondering.

2 juni 2012 om 00:36

Je ziet het elke keer bij het Nederlands elftal dat het gat tussen van Bommel en de Jong naar aanval gewoon veel te groot is. Alleen Sneijder staat er op het middenveld en de vleugelspitsen moeten zich steeds laten zakken om die ballen op te eisen.

Daarom krijg je totaal geen diepgang in de voorhoede en dat hebben we al meerdere keren gezien. Dus als je van der Vaart en Sneijder naast elkaar zet en je laat hun tussen de linies lopen dan kan je 1 van de 2 aanspelen en die sturen de vleugel spitsen weg. We moeten juist voorkomen dat er teveel druk op de verdediging komt te staan dus de verdediging moet niet te dicht bij de zestien meter staan. En ze houden echt wel een keer een bal tegen, het zijn geen pannenkoeken. Gewoon 1 verdedigende middenvelder voor de verdediging en 2 middenvelders voor het balans in het elftal. Nu is de balans ver te zoeken.

Met 4-2-1-3 zijn we ten doden opgeschreven.

Yesssssss dit is goed nieuws nu is het haast zo goed als zeker dat wij naar de kwartfinales gaan.
Hupppppppp Holland.

2 juni 2012 om 00:09

En als Oranje de kwartfinale haalt dan heeft Oranje volgens mij een zeer gunstige loting, omdat de tegenstander dan uit de poule met Rusland, Griekenland, Polen en Tjeschie. Je kan het zwaarder treffen

Dus als we de poule doorkomen heb je een hele grote kans op de halve finale. Al blijft het altijd link met die Russen

2 juni 2012 om 00:22

Eigenlijk moeten we 1ste worden in de poule en Spanje ook eerste.. Dan ontlopen we Spanje tot de finale en wordt het waarschijnlijk Frankrijk in de halve.

2 juni 2012 om 00:46

Dat zou natuurlijk helemaal fantastisch zijn, maar dat gaat moeilijk worden. Het gaat er in ieder geval om spannen denk ik wie de nummer 1 in de poule wordt. Dat Duitsland en Nederland doorgaan staat bij mij wel redelijk vast.

2 juni 2012 om 01:50

@ skila87

Ik denk niet dat Nederland van Frankrijk gaat winnen, sinds de komst van Blanc spelen ze echt mooi verzorgd voetbal. Ze combineerden zo mooi laatst.

Veel zal afhangen van de vorm van de dag. Eén slechte wedstrijd en je ligt er uit. Denemarken zal in mijn ogen nog beslissend zijn. Wie daar tegen punten zal verliezen zal het bijna mogen vergeten.

2 juni 2012 om 00:07

Slechte wedstrijd tegen Denemarken, verlies. Goede wedstrijd tegen de Deutschers, winst. goede wedstrijd tegen Portugal, winst.

verloren van denemarken, 1 slechte wedstrijd gespeeld en toch liggen we er niet uit. Je bewering is onzin en je zou je moeten schamen.

2 juni 2012 om 00:10

Zelfs met een 'goede' wedstrijd win je niet van Duitsland en Portugal,

2 juni 2012 om 00:11

haha nou schamen gaat wel heel ver xD

2 juni 2012 om 00:14

@ krentjes: je bevestigt juist mijn punt. Laat je punten liggen tegen Denemarken ben je bijna verplicht om zowel tegen Duitsland als tegen Portugal te winnen. Juist hetzelfde voor Duitsland en Portugal. Veel geluk met dat.

En buiten dat, weet jij wat 'zal je het bijna mogen vergeten' betekent? Zou veel verklaren.

2 juni 2012 om 00:16

Waarom zou hij zich moeten schamen?? Beetje overdreven, niet?

2 juni 2012 om 00:17

Hij zegt ook niet voor niets "zal het bijna mogen vergeten" met de nadruk op bijna.

Ik ben er ook bang voor dat het mis zou kunnen gaan. Denemarken en Portugal kunnen we hopelijk hebben... Zou persoonlijk geen geld durven zetten op winst tegen Duitsland.

Word duimen maar!

2 juni 2012 om 00:25

"eén slechte wedstrijd en je ligt er uit. "

onzin natuurlijk. Ik geef gewoon even aan dat je reactie nergens op slaat. Je probeert lekker open deuren in te trappen, maar je trapt flink mis. Ik hoop dat je geen pijn aan je voet heb nu.

2 juni 2012 om 00:29

Hahahahahahaha, zelfs met een goeie dag win je niet van Portugal, nee, met een goede wedstrijd droog je Portugal af.

Puur emotie, beetje realistisch mens snapt wel dat we op deze manier snel terug in Nederland zijn.

2 juni 2012 om 00:12

Op basis waarvan? Portugal is bagger. Ronaldo is de enige echte wereldtopper in die selectie maar daar ga je het niet mee redden.

Ik zie Nederland tot de halve finale komen. We worden 1ste of 2de in de poule, dan moeten we in de kwartfinale tegen Polen, Griekenland, Rusland of Tsjechië, dat kunnen we misschien ook wel overleven, maar in de halve finale denk ik Spanje of Frankrijk en dat wordt andere koek. Dan word het billen knijpen.

2 juni 2012 om 00:38

Portugal draait misschien niet top als team, maar om alleen Ronaldo wereldtop te noemen vind ik niet juist.
Nani, en Quaresma zijn geweldige spelers.
De verdediging van Portugal is ook wereldtop.
Alleen op het middenveld doet Portugal onder voor Nederland.
Maja dat maakt niet veel uit, want ik zie Portugal op de counter spelen, en ze hebben daar de ideale spelers voor.

Ik hoop zelf dat Nederland en Duitsland het halen.

2 juni 2012 om 00:53

Nani ben ik niet erg van onder de indruk en Quaresma bij Besiktas eerlijk gezegd ook niet echt. Verdediging vind ik Portugal wel sterker in dat klopt maar daar word het absolute verschil niet gemaakt denk.

Ook vind ik Portugal absoluut geen team. Nederland wel veel meer. Individuele klasse vind ik ook beter bij Nederland over het algemeen. Sneijder kan beslissend zijn met een schot, vrije trap, corner of geweldige pass. Robben kan beslissend zijn met een dribble en Afellay kan dat ook. van der Vaart, van Persie en Huntelaar hebben ook de klasse om een wedstrijd te beslissen, dus Nederland heeft de meeste kans.

2 juni 2012 om 00:57

Ik hoop dat je gelijk hebt, maar ik vind Portugal ook heel gevaarlijk.
Ze hebben in de aanval zeer snelle spelers, die op de counter dodelijk kunnen zijn.
Ik hoop gewoon de Duitsland en Nederland het halen.
En heb zo"n gevoel dat als NL doorgaat, dat ze het EK gewoon gaan winnen.

2 juni 2012 om 00:59

Voor mij is het eigenlijk heel simpel: Portugal heeft een betere verdediging, Oranje een beter middenveld en een betere aanval, dus een beter elftal. Portugal heeft volgens mij niet eens echt een fatsoenlijke spits.

Ik verwacht dat Oranje van de Portugezen gaat winnen. Niet makkelijk, maar ze gaan het wel flikken.

Als ze met de zelfde instelling op het EK staan als de afgelopen wedstrijden dan hebben de spelers een vroege vakantie.

2 juni 2012 om 00:09

Dat kan ook van Duitsland en Portugal gezegd worden, en van Denemarken eigenlijk ook, wacht het nu maar even af, er kan nog van alles gebeuren.

2 juni 2012 om 00:12

Ja als. Het is vooraf bijzonder lastig om te voorspellen wie er door gaan. Nederland, Portugal, Duitsland in in mindere mate Denemarken hebben allemaal spelers die een wedstrijd kunnen beslissen. Iedereen kan van iedereen winnen in deze poule.

2 juni 2012 om 01:05

Daarom waren de afgelopen wedstrijden ook oefenwedstrijden die nergens om gingen. Ik kreeg sterk het gevoel dat er heel wat waren die liever thuis op de bank met een biertje een filmpje hadden gekeken dan spelen tegen Bulgaren en Slowaken. Alleen Afellay en Willems kon ik betrappen op spelvreugde. De andere liepen er maar plichtmatig bij. Achja, het zijn ook maar oefenwedstrijden.

Maar de instelling zal tijdens Ek-wedstrijden natuurlijk anders zijn.

2 juni 2012 om 00:59

Het is belangrijk dat Nederland niet door de ondergrens zakt. Ook moeten we zeker niet vergeten om te voetballen! Een overwinning op Denemarken biedt perspectief. Bij een tegenslag moet Nederland niet de koppies laten hangen. Nederland moet een team zijn! Het balletje kan raar rollen! In het voetbal is niks zeker! Gemakkelijke wedstrijden bestaan natuurlijk niet! Nederland speelt allemaal finales! Ploegen als Duitsland zijn moeilijk te bespelen. Echter als we het hoofd koel houden, kunnen we winnen!

Nou, dan hangen er dus heel wat Oranje indianen, kaasmeisjes en figuren met windmolens op hun hoofd rond hier op VZ! Anders weet ik niet waar dit optimisme vandaan komt ..

Zestiende finales??

Nee ze spelen op zes/tiende van hun kunnen zogenaamd allemaal "finales"

Als Nederland de poule doorkomt dan is het al knap.
Verder zien we het wel, mijn wedstrijd is toch tegen Duitsland.

Succes Nederland.

Dat is een logische verwachting, maar ik denk dat zowel Portugal als Denemarken één van die twee plekken zouden kunnen innemen.
Iedereen spreekt over Nederland, Portugal en Duitsland. Maar Denemarken is een echt team met een meer dan behoorlijke verdediging, een middenveld met vele kwaliteiten en een goeie aanvaller. Ze zijn bovendien de underdog en toonden al in de kwalificaties dat ze uit die positie enorme dingen kunnen doen. Portugal was altijd favoriet en nu zijn ze dat niet. Misschien laat dat hen beter spelen.

1. Nederland/duitsland
2. Duitsland/nederland
3. Portugal
4. Denemarken

Hangt er een beetje van af hoe het Nederlands Elftal gaat spelen, als je van je aanvallende kwaliteiten uitgaat moet je 1e kunnen worden in de poule. Gaan we a lá bert spelen worden we 2e

De opstelling om eertste in de poule te worden:

Edit:
Als Mathijsen fit is moet die natuurlijk spelen t.o.v. Vlaar en Bouma (gezien de ervaring/caps). Mocht het niet zo zijn hoop ik dat Vlaar kan spelen. Al kennen Bouma en Willems elkaar natuurlijk van Psv. Moeiijke keuze.

Huntelaar Moet gewoon 100 vertrouwen krijgen wat betreft de spits positie, van Persie erachter. Persie achter de spits en sneijder op de bank, waarom? Omdat Sneijder een matig seizoen heeft gehad en vooral omdat hij de bal meestal gaat ophalen rond de middenlijn (waardoor en voorin weinig ruimte is voor Kjh, Persie, Robben, Affelay etc.). Op deze manier heb je dus beide topscoreders in de basis en heb je goed bezette flanken,

Steek
Wiel
Heitinga
Math(?)/Vlaa
Willems
Bommel
VDV/Jong
Robben
Persie/Sneij
Affelay/Pers
KJH / Persie

Nederland moet gewoon voor de 1e plaats gaan. als ze 2e worden in de poule, dan moeten ze in de kwartfinales waarschijnlijk tegen Rusland, het land dat ons Ek van 2008 heeft verpest. Als je dat soort landen kan ontlopen, maak je wellicht kans om door te gaan naar de halve finale, of zelfs de finale.

Ik denk trouwens dat Nederland en Portugal 2 gelijkwaardige ploegen zijn. Ik heb nu al zin in die wedstrijd!!!

***dutch***

Ik zie het allemaal wel. Maar verwacht eigenlijk niet dat Nederland het EK gaat winnen helaas. Eigenlijk verwacht ik dat van Duitsland en Spanje ook niet, maar eerder wat je niet verwacht. Italië of Zweden.

Al die theorietjes en zo word ik moe van, iedereen kan van iedereen winnen. Dat is het mooie van voetbal.

2 juni 2012 om 10:58

Je hebt helemaal gelijk.
Al dat geneuzel over wie er op welke plek beter en de beste spelers heeft.
Zoals de Grieken en de Denen al een x aan toonde, hoeft dat helemaal niets te zeggen.
Zelf denk ik dat de Ieren dit jaar de verrassing van het toernooi worden., en dan niet persee als winnaar.
En dat baseer ik op geen enkele theorie, maar gewoon op het feit dat alles mogelijk is.

Lol. Op een nederlandse website vragen waar iedereen anti portugees is, of nederland wel doorgaat. Haha

Zaten we 4 jaar geleden ook niet in een poule, waarin we bij voorbaad kansloos waren en echt niet beter waren als Italie en Frankrijk en waarin Roemenie de gevaarlijke outsider was...............
Geen van de 4 landen van de huidige poule, weet tot nog toe te overtuigen in de voorbereiding, ook de Duitsers niet.
We kunnen wel gaan opsommen wie er betere spelers heeft, maar in 2004 waren er ook 10 landen met betere spelers als Griekenland, en in 1992 hadden de Denen ook geen schijn van kans.
Het is gewoon zwaar aan elkaar gewaagt.
En ook het beste voetbal hoeft niet te overwinnen, want de Russen winnen ook gewoon met 3-0 van Italie, terwijl die toch met vlagen heel aardig speelden.

Ja maar het probleem van jullie is dat jullie geen grieken zijn geen Ziel en Hart om te winnen allemaal miljonairs die schijt hebben aan t land alleen naar hun eigen kijken
Portugal en duitsland door in deze groep

2 juni 2012 om 14:05

Ga je nu echt over geld beginnen en schijt aan het land t.o.v. Griekenland?????
Gemist hoe het er daar allemaal voor staat, zowel in de dagelijkse economie, als in de voetbalwereld?????
Of denk je dat Griekse voetballers voor een appel en een ei spelen, en het Nederlands elftal met 23 egoistische solisten, 3 w.k. finales en een e.k. finale hebben gehaalt?
Zal wel aan mij liggen, maar dit is naar mijn mening iets met een pot, een ketel en zwart zien............

Ik hoop echt dat Nederland de Denen niet zullen onderschatten want ze kunnen heel goed spelen als team en het is een stugge ploeg. Ik denk dat we de Portugezen deze keer wel kunnen pakken, maar dan moeten de spelers er alles voor geven en sterk spelen in de duels.

Steek is beter dan Rui Patricio
Vd Wiel is beter dan Rolando
Heitinga is gelijk aan Bruno Alves
Mathijsen is minder dan Pepe
Willems/schaars is minder dan coentrao
Van Bommel is beter dan Meireles
De Jong is beter dan Veloso
Sneijder/vd Vaart is beter dan Moutinho
Robben is beter dan Nani
Van Persie/huntelaar is beter dan Almeida
Afellay is minder dan Ronaldo

7 posities in het voordeel van nederland
1 positie evengoed
3 posities in het voordeel van portugal

Tel erbij op dat nederland 10x beter positiespel heeft en beter als team is en je weet wie er doorgaat

2 juni 2012 om 17:41

Makkelijker gezegd dan gedaan, op basis van wat maak je deze vergelijkingen? Ik vind het juist het tegenovergestelde wat jij hierboven neerzet. Portugal is individueel veel en veel beter dan Nederland, alleen is Nederland een beter team.

Tel daarbij ook op dat er nog Quaresma en co. nog op de bank zullen zitten waarschijnlijk. Wie heeft Nederland als back up als iemand geblesseerd raakt? Ik zou Portugal niet onderschatten, ik denk juist dat Portugal onder Duitsland de gelukkige tweede wordt. Pas maar op.

2 juni 2012 om 19:34

beter zeg je niks als je zo dom antwoord. pff

portugal individueel veel beter? ja wtf mischien pepe coentrao en ronaldo op hun posities maar voor de rest heeft nederland 10x betere spelers op elke posities en op de bank bij portugal heb je quaresma die zn carriere verneukt en in turkije zit te voetballen terwijl nederland de topscoorder van de bundesliga en sleutelspeler van de spurs op de bank heeft.

nederland is Individueel 10X Beter Behalve Centraal Achterin EN OP Linksback EN OOK ALS Team EN Positiespel IS Beter VAN Nederland.

en ik heb er meer verstand van dan jij aangezien ik interland voetbal vrij intensief volg en ik portugal 2x zag tegen bosnie, ze tegen denemarken zag en voor de rest allemaal uitgebreide samenvattingen van ze heb gezien.

ze stellen niets voor ze zijn helemaal afhankelijk van ronaldo en die kan alleen matige spelers dollen en anders gaat ie huilen om een vrije trap

2 juni 2012 om 21:21

Haha, zo zo jij bent snel op je teentjes getrapt. Jij geeft een mening en ik geef een mening en jij noemt mij dom? Sorry Bosnische broeder, maar jij reageert hier dom.

Wie ben jij eigenlijk dat je zegt dat ik niks moet zeggen? Zo zo, je hebt paar wedstrijden van Portugal gekeken en nu heb je meer verstand van voetbal? Wat een grapjas ben je ook. Vooral als je samenvattingen kijkt. Ik dacht ik ga even leuk discussieren, maar jij bent snel op je teentjes dus laat ook maar.

Voetbal is een teamsport en ik zeg dat Nederland beter is als een team, maar schrik niet dat als Portugal als tweede eindigt, kort samengevat heb ik dit gezegd, maar kijk is aan wie hier dom reageert. We zien wel tijdens het Ek.

Oh jij volgt interland voetbal? Wat doe ik dan, volg ik interland hockey? Lol.

Stoer man, met capslock typen. Ik ben niet blind, als jij dat bent is dat niet mijn probleem. Ik hoop niet dat je met open mond het EK gaat kijken als de angstgegner van Nederland nog voor een verassing zorgt.

Ik hoop het maar moet het nog zien want de verschillenzijn niet groot in de poule. Als Nederland van Denemarken verliest denk ik echter dat je de volgende ronde niet meer haalt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 19
2181 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
Daley BlindVerdediger60
Georginio WijnaldumMiddenvelder61
Kevin StrootmanMiddenvelder50
Wesley SneijderMiddenvelder52
Quincy PromesMiddenvelder53
Davy KlaassenMiddenvelder51
Bas DostAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

88 fans
Coach, 66 jaar
SeizoenClub
2018- Australië
2015-2017 Saoedi-Arabië
2013-2014 Hamburger SV
2008-2012 Nederland
2007-2008 Feyenoord
Laatste voetbalnieuws

Drenthe verklaart één Oranje-cap: 'Rechercheurs en foto's van dode mensen'

Royston Drenthe kwam in zijn actieve loopbaan niet verder dan één A-interland. De oud-speler van onder meer Feyenoord, Real Madrid en Everton deed op 17 november 2010 elf minuten mee in...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 24 mei
Jean Michaël Seri moet de eerste aankoop van Unai Emery bij Arsenal worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren