wk2018

Rutten wil niet reageren op Vitesse, zaakwaarnemer 'is niet benaderd'

Donderdag, 31 mei 2012 om 12:40
/

Terwijl de afgelopen dagen rondzong dat John van den Brom tóch ging vertrekken bij Vitesse, dook ook de naam van Fred Rutten op als potentiële opvolger. De 49-jarige trainer is werkloos, sinds PSV besloot de samenwerking voortijdig te verbreken. Of Rutten ook daadwerkelijk in beeld is in Arnhem, blijft onduidelijk. Zelf wil hij namelijk niet reageren.

Zaakwaarnemer Kees Ploegsma senior spreekt zich wel uit bij Omroep Gelderland, maar kan niets melden dat erop wijst dat zijn cliënt onderweg is naar een dienstverband in Arnhem. “Voorlopig is er nog niks, we zijn niet benaderd”, aldus de belangenbehartiger van Rutten. De trainer werkte in het verleden bij FC Twente, Schalke 04 en PSV.

De laatste jaren, tot aan de komst van Van den Brom, had Vitesse niet veel geluk met haar coaches. Ronald Koeman trad in 2000 in dienst in de Gelderse stad, maar werd na anderhalf jaar opgehaald door Ajax. Sindsdien werden Mike Snoei, Aad de Mos, Hans Westerhof, Theo Bos en Albert Ferrer ontslagen. Edward Sturing besloot tussendoor zelf er de brui aan te geven, maar vond toen niet direct elders emplooi.


Poll

Zou Fred Rutten een goede trainer zijn voor Vitesse?


Gerelateerd

45 reacties (laatste reactie door fctinsider)

Ik vind Rutten ook totaal niet bij Vitesse passen, hij doet het beter als assistent bij een topclub denk ik.

31 mei 2012 om 18:23

Ik gun Vitesse Rutten, ik gun Vitesse ook Toivonen, barton, Grandell, Reis en Ted van Leeuwen... Hoewel, die laatste ook vervangen mag worden door de altijd vrolijke Marcel Brands

Ik hoop dat Fred Rutten komt. Deze man is echt goed naar het opbouwen van teams. Als je kijkt naar FC Twente. Hij heeft er 4 jaar voor gezorgd dat ze met een vast team kwamen te staan. Het afmaken is iets waar hij wel moeite mee heeft. Kom naar Arnhem en maak het beste ervan.

31 mei 2012 om 12:54

Dat is nu het punt, hij heeft in 4 jaar de boel op orde gekregen
Daarna is die vertrokken naar Schalke (vroegtijdig ontslagen) voor een korte periode en daarna door naar PSV (vroegtijdig ontslagen) waar die langer de kans kreeg maar ook niet een team op het veld kreeg zoals je zou verwachten.

Mijn bedenking in deze is dus, krijgt de beste man wel genoeg tijd en vertrouwen om een ploeg op te bouwen of wordt er verwacht dat er bepaalde resultaten behaald worden met het materiaal wat tot zijn beschikking gesteld wordt?

Als ik de verhalen linsk en rechts lees mbt vdbrom dan lijkt het erop dat juist een opbouw trainer niet hetgeen is waas jordania naar op zoek is, die wilt een resultaten trainer.
(Zo lijkt het voor mij in ieder geval op dit moment)

31 mei 2012 om 12:57

Maar daar krijgt hij in Arnhem niet de kans voor, dat is toch ook juist waarom het niet lukt met vd Brom? Rutten wil ook zijn eigen koers varen en zelf bepalen wie er speelt, en kijken naar de jeugd. En dat hoor je nu steeds, dat het daarom misgaat met vd Brom. Die wil niet spelers opstellen omdat het moet van Jordania, maar die wil zelf kiezen en kiest ook graag voor eigen jeugd.

31 mei 2012 om 13:04

Kiest graag voor eigen jeugd? Daarom wilde John van der Brom graag van der Heijden (terwijl je Propper hebt) en Aborah (terwijl je Davilla hebt) en in mindere mate Hofs (die heeft het wel degelijk gedaan). Eerste 2 zouden in de Jupiler League nog niet eens een vvaste basisplaats hebben.

31 mei 2012 om 13:06

Onzin, er is geen enkele trainer die dat wil en ook geen aanleiding om dit te suggereren. Jordania heeft vaker aangegeven zich er niet mee te bemoeien en v/d Brom geeft zelfs aan dat er juist (te) weinig contact was met Jordania. John bleek waarschijnlijk niet de juiste man omdat hij vanuit de verdediging speelde met Vitesse, het was zelden aantrekkelijk voetbal. Iedereen loopt weg met de aanvallers en hun scorende vermogen maar Vitesse blonk dit seizoen voornamelijk uit in het achter dicht houden en de aanvaller(s) op een eiland zetten.

31 mei 2012 om 13:24

Omdat Vitesse ook niet beter kan natuurlijk. JE kunt niet meteen prachtig mooi aanvallend voetbal spelen. Met het plaatsen voor de EL heeft hij het fantastisch gedaan, alles op zijn tijd. Mooi voetbal komt nog wel.

Johan Derksen meldde toch heel wat anders over Jordania. Dat Reis opeens móest spelen, en dat het niet zo gewaardeerd werd dat bepaalde Chelsea huurlingen niet speelde.

31 mei 2012 om 14:06

En deze keer heeft Derksen het wél bij het juiste eind..

31 mei 2012 om 12:59

Een 'opbouwende' trainer met ervaring bij topclubs.
Alhoewel ik in hem niet echt een coach zie die gaat voor aanvallend voetbal.
Wat Jvdb trouwens het afgelopen seizoen ook niet echt liet zien als trainer.

Vraag me wel af of Fred Rutten genoeg tegengas kan geven aan Merab.
Als Merab zich ook al met de opstelling(en) gaat bemoeien, wordt het denk ik niks.
Dan zal het wel een ja-knikker worden.
We wachten vol spanning af...

Krijgt ie mogelijk Reis ook weer aan de gang.

Uitstekende trainer. Een trainer die niets geeft om uitstraling, imago, popiejopie, geeft alleen om zijn spelers. Heeft bij psv simpelweg veel pech gehad. Had een elftal dat zijn coach niet door dik en dun wilde terugbetalen. Fred is een topper, als trainer, maar veel belangrijker als mens!

Ik vind rutten een overspannen coach die geen rust in z'n flikker heeft.
Heb het gevoel dat hij altijd moet huilen bij een intervieuw na de wedstrijd.

En hij heeft bij als trainer nog weinig bewezen.

Vitesse heeft een trainer met overwicht nodig, nee ik bedoel niet jan boskampm, aar iemand als van Gaal zal niet mistaan. Al geef ik vitessen een kleine kans dat hij wil komen.
Hij heeft eerder al aangegeven dat hij alleen toplanden weer trainen.
Misschien menzo, maar ik verwacht dat jordania een naam wil hebben.
Ik weet niet waarom maar heb zo'n gevoel.

Ee

31 mei 2012 om 12:59

Van Gaal zou niet kunnen werken met Jordania. Vitesse heeft een trainer nodig die zich laat gebruiken als loopjongen van Jordania. Anders staat ook de volgende trainer volgend jaar weer op straat.

31 mei 2012 om 13:05

Waar haal je deze onzin vandaan, bearsc?

31 mei 2012 om 17:38

@ixvi

Er zit wel een kern van waarheid in wat bearsc zegt kerel. Van mij mag van Gaal ook komen maar je gelooft toch niet dat hij door Merab laat vertellen wie hij wel of niet op moet stellen? Hij heeft daar een te groot ego voor en laat zich niet vertellen wat hij wel of niet moet doen. In he geval dat hij zal komen zou dat binnen een paar weken al klappen en ben je een stuurloos schip want wie wil er dan zich laten gebruiken door Merab als van Gaal al weg zou lopen na een paar wedstrijden. Begrijp me goed ik zie hem ook liever komen maar ik denk dat bearsc hier toch echt een punt heeft. We zullen zien wie het word maar het zal er in ieder geval 1 moeten zijn die zijn werk wil opknappen en tegelijk wilt luisteren wat Merab wil.

31 mei 2012 om 18:39

@ixvi

Bedankt voor je zinnige reactie. Erg knap om iets onzin te noemen maar niet met een onderbouwing te komen.

Gelukkig weet Vitessegek wel een nuttige bijdrage te leveren. Van Gaal is altijd iemand geweest die nogal eigenwijs is, dat hebben we destijds bij Ajax ook gezien. Of hij nou als trainer of td werk, degene aan de andere kant kan dan beter maar niet veel in te brengen hebben. Daarom botste het zo met Koeman toen. Koeman is een sterke persoonlijkheid, van Gaal ook, en dat werkt niet. Van Gaal heeft een duidelijke visie en die heeft er lak aan wat Jordania wil en die wil al helemaal geen huurlingen van Chelsea die na een jaar weer vertrekken, die maakt liever een jeugdspeler beter of koopt een speler die híj wil hebben. Van Gaal heeft overal waar hij trainer is geweest namelijk nogal een grote invloed op het spelersbeleid. Kijk maar naar AZ, waar bv Koevermans zonder pardon kon vertrekken omdat van Gaal wilde doorselecteren.

Als jij denkt dat zo'n van Gaal prima kan samenwerken met Jordania, prima. Als jij denkt dat van Gaal wat op heeft met mensen die zich ermee bemoeien maar geen verstand van zaken hebben, prima. Ik zie je onderbouwing graag tegemoet.

31 mei 2012 om 18:48

Zucht.. het gaat mij niet eens om van Gaal. Waar haal je de onzin vandaan dat Jordania de opstelling bepaald?

31 mei 2012 om 18:53

Je leest niet wat er staat, dit heeft weinig zin.

31 mei 2012 om 21:58

Het blijkt gewoon uit alle kanten waar je alles over leest dat Merab zijn spelers die gekocht zijn dat die ook daadwerkelijk opgesteld moeten worden. Wat zie jij anders als reden dat John moet vertrekken ineens? Aan zijn prestaties zal het niet liggen want die zijn voor Vitesse meer als goed te noemen. Maar het feit dat hij Davila niet op wilde stellen en een paar andere spelers heeft Merab hem doen ontslaan een andere reden kan ik echt niet vinden.

Mooi. Ik vind het al erg zat dat johny weg is. Ik heb liever een andere trainer dan deze koekwous. De spelers lopen altijd met hem weg maar hij haalt niet de beste prestaties eruit. Doe maar een ander

31 mei 2012 om 13:19

Ik denk dat echt we Fred Rutten een kans moeten geven hoor...
Hij gaat Reis laten escaleren...

Africa Unite !

Sympathieke vent en een goede trainer. Hoop van ganse harte dat hij komt.

Menzo is een te groot risico.. Als John er al geen mooi voetbal in kreeg dan verwacht ik van Menzo ook niet veel. Een 'grote naam' (weet niet of Rutten dat is) kan betere spelers over de streep trekken en zorgt voor een grotere kans op succes. Natuurlijk zie ik van Gaal graag komen maar het lijkt me niet erg waarschijnlijk. Zolang het maar niet weer zo'n flapdrol is als Ferrer...

Jordania zal Van Gaal idd wel benaderen, maar die zal wel hoger inzetten. Rutten lijkt me geen slechte.

Adrie Koster lijkt mij ook geen verkeerde. Jordania moet zelf ook eens meer commertaar en uitleg geven. Door de stilte komen er steeds meer speculaties en spookverhalen.

merab jordania wil maar een trainer en dat is van gaal. maar denk niet dat van gaal daar zin in heeft.

Ik denk dat Fred Rutten ook wel gelezen heeft dat Jordania bij het aantrekken van spelers de mening van de coach onderwaardeert. Vitesse is meer gebaat bij een marionet die gewoon luistert naar Jordania en niet van plan is de hele organisatie te verbeteren.

Rutten is een vakman en moet vrij kunnen werken. Ik denk niet dat dit bij Vitesse mogelijk is.
Zou het ook logisch vinden als Jordania de touwtjes stevig in handen wil, hij pompt immers miljoenen in zijn club. Zelfde als van Seumeren bij Utrecht, daar moet je ook niet gaan zitten als je jezelf als coach serieus neemt.

Misschien Jonker bij Vitesse?

31 mei 2012 om 13:13

Kijk wat v/d Brom heeft ingebracht; v/d Heijden, Aborah, Hofs.. Alleen de laatste is gelukkig in vorm gekomen. Verder wilde hij Verhoek hebben en gelukkig is hier een stokje voor gestoken; Ibarra heeft zich namelijk ontwikkeld en laat meer potentie zien. De soap Verhoek (door Brom op eigen houtje benaderd) heeft trouwens ook niet in zijn voordeel gewerkt lijkt me.

31 mei 2012 om 13:19

ik begrijp nu ook h eel goed dat Jordania de transfer van verhoek heeft tegen gehouden, Ibarra is een topper in wording en die had anders niet gespeeld...

Rutten lijkt me niet de ideale man voor Vitesse. Vitesse wil binnen een aantal jaren toch bemoeien met het kampioenschap. Rutten heeft bij PSV wel steeds een goed begin, maar vlak na de winterstop ver weg zakken. Misschien is een stapje lager voor Rutten ook niet verkeerd. Met Twente ook een 4 plaats gehaald, maar met PSV na veel aanwinsten, toch matig gepresteerd. Bij Vitesse zullen ze ook wel gaan investeren en kijken of Rutten dan het team aan het lopen krijgt. We zullen wel zien wie de nieuwe trainer van Vitesse gaat worden.

En waarom dan niet Stanley Menzo naar voren schuiven?! Verdient het toch wel om op eigen benen te staan in de Eredivisie?!..

Ze zullen bij Vitesse toch wel wijzer zijn !! Deze slissende en grijze muis brengt ons niet verder. Graag een trainer met aanvallende intenties.

Svp geen Rutten, Boskamp of Sturing.

Dit heeft mijn voorkeur:
1) Van Gaal
2) Groenendijk
3) Menzo
4) Jonker
5) Bosz

31 mei 2012 om 14:08

Alsjeblieft, geen Peter Bosz, Andries Jonker of Groenendijk. Allemaal geen trainers die bij Vitesse passen. Geef van Gaal maar de boel in handen, dan komt het wel goed. Zie nog liever Rutten komen dan Bosz, Jonker of Groenendijk.

31 mei 2012 om 15:37

Je wilt geen grijze muis en dan kom je aan met Jonker, Menzo, Groenendijk en Bosz. Nou veel grijzer zijn ze niet te bedenken. Jonker en Bosz brabbelen het ene na het andere cliché uit. Vergeleken met Groenendijk heeft Rutten een super uitstraling. Menzo lijkt me nog het beste. Die stelt vast wel de juiste spelers op volgens Jordania. Menzo heeft zijn waardigheid allang opgegeven door als veelbelovend trainer te kiezen voor het geld van Jordania en als assistent van wereldster Ferrer aan de slag te gaan. Dat je verder de grote van Gaal in een rijtje zet met deze middelmatige trainers is te gek voor woorden.

31 mei 2012 om 16:07

Groenendijk lijkt me geen optie, waarom weet ik eigenlijk niet eens.

van Gaal, of anders Jonker dan maar ofzo... Ik weet het ook ff niet meer.

Het zal wel Rutten worden want zoals maar weer eens blijkt, waar rook is is vuur...

En dan niet reageren op de interesse anders zou hij toch wel zeggen dat Vitesse absoluut niet aan de orde is op dit moment ofzo...

die komt.

31 mei 2012 om 16:34

Jordania deed vorig jaar al een verwoede poging om van Gaal te halen maar die nam een sabbatical, van Gaal was in beeld bij Liverpool maar die hebben gekozen voor Rodgers die het uitstekend deed met Swansea, tussenpaus v.d Brom lieten ze gaan voor maar vier ton en in het kamp Rutten weet men van niks....... 1 en 1 is twee! of het lukt is een tweede maar ik sta er niet van te kijken dat Jordania het weer probeert

31 mei 2012 om 16:29

Jonker??? Asjeblieft niet zeg... Wat een zelfvereerd en ingenomen kereltje is dat... Moet er echt niet aan denken.

Menzo en Groenendijk zullen in de ogen van Ome Merab te licht zijn.

Van Gaal zal zelf niet willen verwacht ik.

Eigenlijk vind ik Peter Bosz niet zo'n beroerde van bovengenoemd rijtje; vraag me niet waarom...

Als Van Gaal het niet wordt - en die wordt het heus niet - denk ik dat Fred Rutten zo gek nog niet is. Had eerder mijn bedenkingen maar als ik er eens wat langer over nadenk is het zo'n slechte keus niet... Wellicht dat ook Jonathan Reis dan eindelijk echt gaat schitteren...

Denk wel dat de club haast moet maken...

Nee, van mij hoeft hij niet te komen. Hij straalt niets uit.

Rutten lijkt mij een interessante optie als trainer voor volgend jaar. Ik vind het erg jammer dat Van den Brom weg is, aangezien hij in een jaar een heel hecht team heeft weten neer te zetten. Toch kijk ik met positieve interesse naar de gebeurtenissen rondom Vitesse. Ik denk dat Rutten met Vitesse best wel wat neer zou kunnen zetten. Het is voor Reis waarschijnlijk sowieso een extra motivatie om bij te tekenen wanneer Rutten komt. Mochten de geruchten rondom Elia en Vitesse dan waar blijken te zijn, dan zou het voor Elia hopelijk ook een makkelijkere keuze zijn om naar Vitesse te gaan.

Lijkt me niet zo goed idee, Waarom zal Menzo of Capellas niet hoofd-coach kunnen worden Co Adriaanse lijkt me trouwens wel een goede kandidaat ook al staat hij niet in de belangstelling van Vitesse

mensen let nou maar ik weet bijna wel zeker dat arveladze gaat komen !!!
hoop dat ik er naast zit maar iets in mij zegt dat hij komt!!!

rutten lijkt mij een prima optie. hij komt altijd wat verward en onzeker over voor de camera maar schijnt een hele goede en strenge veldtrainer te zijn. jonge spelers werken graag met hem en boeken ook veel progressie onder hem. aangezien vitesse veel jonge spelers in de selectie heeft zou dit een goede optie zijn.

het enige punt waar ik over twijfel is dat rutten nogal slecht heeft presteert als de druk er echt op komt te staan. en ga er maar vanuit dat als je bij vitesse 3 wedstrijden achter elkaar verliest volgend seizoen, de druk echt wel opgevoerd gaat worden door met name jordania. vitesse wil graag naar de top 5 en daar komt dus steeds meer druk op te staan.

jordania wil van gaal en meer niet

Vitesse is natuurlijk ook niet alles, Rutten kan en wil hoger, een subtopper is ideaal voor meneer Rutten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Feyenoord6637
6.Vitesse4916
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Matthew MiazgaVerdediger10
Fankaty DaboVerdediger10
Guram KashiaVerdediger10
Alexander BüttnerVerdediger10
Arnold KruiswijkVerdediger10
Thomas BrunsMiddenvelder11
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

43 fans
Coach, 55 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 19 juni
Paris Saint-Germain aast onverminderd door op Cristiano Ronaldo. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren