Update: 'Tottenham heeft haast en verhoogt bod op Vertonghen'

Zondag, 27 mei 2012 om 11:08

De onderhandelingen tussen Ajax en Tottenham Hotspurs aangaande de transfer van Jan Vertonghen, zitten in de afrondende fase. Volgens de Britse staatsomroep BBC heeft een woordvoerder van de Amsterdamse club heeft laten weten dat hij ‘snel’ een akkoord verwacht. “Jan verdient een transfer naar een grote competitie en hij wil graag naar the Spurs.”

/

De transfer van de Belgische verdediger naar de Engelse subtopper hangt al enige tijd in de lucht. Vertonghen heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij graag naar de Premier League-club verkast en Ajax liet in een eerder stadium al weten mee te zullen werken. Punt van discussie is en blijft de transfersom. “Jan heeft een prijs en daar wordt momenteel over onderhandeld”, verklapt de woordvoerder.

Mocht de transfer inderdaad doorgang vinden, dan neemt Vertonghen na negen jaar afscheid van Amsterdam. In 2003 werd hij in de jeugdopleiding gestald, om in 2006 voor het eerst bij de A-selectie te worden gehaald. Begin 2007 maakte hij op huurbasis een uitstapje naar RKC Waalwijk, maar sindsdien heeft de 36-voudig international zich langzaam maar zeker opgewerkt tot niet meer weg te denken basiskracht.

Update 27 mei 11:08 uur - 'Tottenham heeft haast en verhoogt bod op Vertonghen'
Volgens Engelse media zijn Ajax en Tottenham Hotspur elkaar verder genaderd over een transfersom voor Jan Vertonghen. De Amsterdammers willen vijftien miljoen euro voor haar aanvoerder hebben, maar Tottenham zou haar bod nu verhoogd hebben tot 12,6 miljoen euro. Dit bedrag zou bovendien nog kunnen oplopen door enkele bonussen. Tottenham wil de deal snel afronden, nu Vertonghen heeft gezegd dat 'Arsenal ook nog een optie zou kunnen zijn'.


Poll

Is Tottenham Hotspur een goede club voor Jan Vertonghen?


Gerelateerd

273 reacties (laatste reactie door jaakke)

ach als het meer dan 12 miljoen is dan is dat een mooie prijs voor Ajax

25 mei 2012 om 17:52

Inderdaad, dan heeft de directie het prima gedaan.

28 mei 2012 om 15:00

@wyzyndebeste:

Dat heeft de directie in dat geval inderdaad super gedaan, gewoon de maximale knikkers eruit halen. Snap niet zo goed waar al die duimpjes omlaag van komen, mensen vinden het blijkbaar jammer?

28 mei 2012 om 15:16

Hoogst waarschijnlijk wel. Dat zijn we wel gewend, 'alle haters'.

25 mei 2012 om 19:37

Waarschijnlijk een bedrag dat vol zit met bonussen.. dat zie je vaak bij grotere transfers in Engeland.

Het is het voor beide partijen (ajax & Verthongen) het beste, Verthongen behouden was voor Ajax wel een goede optie geweest ivm met kwaliteit behoud maar je doet er Verthongen echt geen plezier mee. Nu gaat Ajax er nog leuk aan verdienen waarschijnlijk.

27 mei 2012 om 13:18

Lekker poepen daar in london.
Ooooohhhhhhhhhh.

12,6 miljoen voor een speler als vertonghen met een contract van 1 jaar. Niet slecht en verkopen die handel.

Ooooohhhhhhhhhh
Jah!!!!!!!

26 mei 2012 om 05:32

Who cares???!?! Heeft zich volledig die walgelijk arrogante Amsterdamse houding aangenomen met z'n quasi intellectuele gelul. Denkt dat ie wat voorstelt maar eigenlijk is het gewoon een uit de klei getrokken stinkbelg. Hoop dat ie nog een jaar blijft om z'n contract uit te dienen, want meneer wil geen breuk forceren met de club die hem heeft groot gebracht. En het fei dat ie dankzij z'n transfervrije status nog een miljoentje extra per jaar opstrijkt neemt 'ie op de koop toe. Wat een schitterend altruïstisch persoon is onze Jan toch. Met z'n rotmuil. Samen met ola toi de allerallerallerirritantste voetballer die momenteel op de Nederlandse velden rond loopt. Gatverdamme wat een hypocriet eng goor mannetje is dit toch. Hoop voor Ajax dat ze een goeie prijs voor m krijgen en er een goeie en/of normale voetballer voor terug kunnen zetten. Aaaaaaaaah nu kan ik denk ik slapen. Doei!

27 mei 2012 om 11:14

doe eens rustig gast
verder snap ik je mening totaal niet jan komt heel sociaal over bij mij en bij meerdere
is niet iemand van vieze overtredingen en is een echte aanvoerder je zou het jammer moeten vinden dat ie niet uit nederland komt want we kunnen hem goed gebruiken

27 mei 2012 om 11:32

Je gaat nu slapen? Nu kan ik ook dit gedrag van je verklaren. Of je krijgt geen seks voor jaren, of je bent ongesteld.

27 mei 2012 om 11:36

Is dit echt reageren om een reactie te krijgen?
Awel die kun je krijgen.je schrijft zoals je zelf zijt.het getuigt dat u een(stink) persoon zijt uit de onderste laag van de bevolking.

27 mei 2012 om 11:36

Verder gaat het goed met je???
Wat een sneu mannetje ben jij zeg.
Gezien je reactie verwacht ik dat je je basisschool nog moet afmaken.

27 mei 2012 om 12:06

Typisch Calimero gedrag van een gefrustreerde Benji010 supporter.deze valt na deze reactie echt niet in slaap.wat zit je zo dwars knulletje??

27 mei 2012 om 12:32

geen verstand van voetbal jongen? ga jij lekker eerst is voetbal kijken en niet zo anti Ajax spelers zijn... je bent en zwaar irritant ventje!

27 mei 2012 om 12:44

Ik ben het eigenlijk wel met banji eens, walgelijk arrogante vent die vertonghen. Ben blij dat hij naar een subtopper gaat ipv een echte topclub. Is hem niet gegund.

27 mei 2012 om 12:46

@borajax dat hij sociaal op jou overkomt zegt wel wat over jou social skills.

27 mei 2012 om 16:32

Ik vind ook wel dat het klopt, is erger dan bijv. toivonen. Met z'n klotekakkerlakker. Een groot verschil is dat hij gewoon iemand in z'n noten mag slaan en dan wordt hij er nog niet op afgerekend. Erg vervelend mannetje, maar, eerlijk is eerlijk de beste voetballer in nederland van dit moment.

Echt een schande als ajax dit niet aanneemt dan verdienen ze straks niks meer aan hem, denk niet dat ze veel meer kunnen krijgen voor een speler met een 1jaars-contract.

Goeie stap voor verthongen, club met hoog niveau maar toch grote kans op speeltijd.

Dit zat er natuurlijk aan te komen..
Toch jammer dat de beste speler van de eredivisie vertrekt...

25 mei 2012 om 17:35

Betonvoetbal

Geen zorgen. Geen enkele speler is onmisbaar, dus ook Vertongen niet. Ook zonder hem is Ajax zo'n dertig keer kampioen geworden, en na hem zullen er ook kampioenschappen volgen.

25 mei 2012 om 18:56

Haha in elke topic zie ik reactie van je voorbij komen om reacties uit te lokken volgens mij. Of je hebt echt geen verstand van voetbal.

Vertonghen was als aanvoerder juist super belangrijk voor Ajax en is op het juiste moment opgestaan dit seizoen. Naast zijn verdedigende kwaliteiten, die ijzersterk zijn, heeft hij ook opbouwend nog wat in te brengen. Vind maar eens een verdediger die dit beide zo goed beheerst.
Daarnaast heb ik hem af en toe aanvallend ook nog leuke dingen zien doen.

Hij verdiend deze transfer naar de PL gewoon. Dat is een mooie competitie voor hem en de Spurs is toch een mooie club die eraan gaat komen.
Hopelijk komen ze er snel uit en krijgt Ajax een mooi bedrag.

25 mei 2012 om 22:18

Braampie

Waar schrijf ik dat Vertongen niet belangrijk is geweest voor Ajax, en waar schrijf ik dat hij deze transfer niet verdient. Misschien is het zinvoller eerst goed te lezen voor je reageert. Verdere discussie hierover met je lijkt me dan ook totaal overbodig. .

25 mei 2012 om 18:26

niks nieuws onder de zon toch? ben je de beste van de eredivisie, dan ben je het jaar daarop weg.. just the way it is

Mooizo! Je verdient het Jan!

Miljoentje of 9? Ben benieuwd..

25 mei 2012 om 17:43

Tottenham bood tot dusver iets meer dan 12 miljoen , en Ajax wilde 15 miljoen. Hoe kom je dan bij het idee dat hij voor een miljoen of 9 zal vertrekken ? 12 lijkt toch echt het minimum wat er betaald zal worden.

25 mei 2012 om 17:49

Ik verwacht eigenlijk meer een ''engels'' bedrag (10 miljoen pond), dat vertaalt naar iets van 12.5 miljoen euro's. Ook zullen daar vast nog wel wat clausules bij gemaakt worden, maar dat is altijd een vage constructie en afwachten.

25 mei 2012 om 17:54

Mij een zorg of ze ons 10 miljoen pond betalen of het direct omrekenen naar euro's en 12,5 miljoen aftikken.

Ik verwacht trouwens ook zo clausule contstructies om het verschil tussen vraag (15 miljoen) en aanbod (12 miljoen) te overbruggen.

25 mei 2012 om 17:45

Dat was Ola John

27 mei 2012 om 16:34

Maar ola is jonger en had een langer contract.

update: ook het nieuws over het feit dat Ajax met Chivu achter de schermen al rond is als vervanger voor Vertonghen, zal op korte termijn naar buiten komen. het is slechts wachten tot de deal met Vertonghen helemaal rond is. Het is immers geen geheim meer dat Chivu al een tijdje zijn beslissing over zijn carriere heeft uitgesteld,

25 mei 2012 om 17:29

I know, ik zei het ook al het komt in een stroomversnelling, en volgende week wordt chivu officieel ajacied, welcome back mate.

25 mei 2012 om 17:35

Dat is onzin, weet niet welke bron jij hebt. Maar de Roemeense media moet je ieder geval niet geloven. Chivu staat namelijk op het punt, om bij elke club een handtekening te zetten. Die maar het liefst 3 miljoen netto per jaar betaald. Sorry dat ik het moet zeggen, maar clubliefde is ver te zoeken.

25 mei 2012 om 17:37

chivu heeft al een tijd terug aangegeven graag terug te willen keren. De Boer heeft al gezegd dat hij een plaatsje voor hem heeft. daarbij heeft Chivu nooit een overstap gemaakt, op basis van geld. Tevens heeft hij zijn beslissing al diverse malen uitgesteld, de transfer van Vertonghen is ook diverse malen uitgesteld. 1+1=2. Sorry dat ik het moet zeggen, maar logisch denken is ver te zoeken.

25 mei 2012 om 17:39

@alkamaar

Ik volg Ajax op de voet en ben vaak met de club verbonden. Maar Chivu is in de belangstelling van Galatasaray, bovendien zoekt zijn zaakwaarnemer een club voor hem. Waar hij een hoog salaris krijgt, bovendien zei hij dat hij terug wou komen. Maar met allen respect dat wilt iedereen.

25 mei 2012 om 17:43

kuyt wou te
rug na feyenoord zij hij dit jaar nog 5maanden later komt die niet ik dacht eerst van bommel komt niet maar hij is een echte chivu is een buitenlander ben niet racistisch maar die keren minder snel teug

25 mei 2012 om 17:51

@ahjacied

Het gerucht van Galataseray is inmiddels ontkracht door de zaakwaarnemer van Chivu. Feit is wel dat Ajax pas concrete stappen kan zetten als Vertonghen weg is en dat Chivu zijn beslissing afgelopen dinsdag wederom heeft uitgesteld. De dag ervoor was Tottenham met een zware delegatie afgereisd naar Amsterdam om over Vertonghen te onderhandelen. De onderhandeling met andere kandidaten zoals Moisander lijkt tijdelijk gestaakt. Dus zo gek is de redenering van Alkamaar niet.

25 mei 2012 om 17:53

Dan volg je het schijnbaar niet goed. Chivu is in de belangstelling van Galatasaray, maar de zaakwaarnemer heeft aangegeven dat er geen enkel contact is geweest. Hij is wel aangeboden bij Getafe, maar dat wist je natuurlijk al. Getafe had hier geen trek in.

Op zijn salaris zal het niet afketsen, maar ook dat wist je als echte supporter natuurlijk al. Of moet ik dat tot in detail even uitwerken?

25 mei 2012 om 17:55

Je bent vaak met de club verbonden? Via de telefoonlijn? Of heb je jezelf aan de ketting gelegd bij de Arena? De rest van je tekst zal ik maar niet op ingaan want die raakt kant noch wal.
Laten we hopen dat Chivu naar Ajax komt, perfecte persoon om de komende twee jaar talent te begeleiden en ondertussen ook goed te presteren!

25 mei 2012 om 18:04

@balster

Ze willen allemaal terug komen, als geen enkele club iemand nog wilt, maar hun huide ex club wel. Want die zoeken nog ervaring en het is makkelijk om even in de Micky Mouse league af te bouwen.

25 mei 2012 om 18:09

@ ahjacied , hoe ben jij verbonden dan , leg uit of zeg anders liever niets want het lijkt erop dat je zit te ouwehoeren

25 mei 2012 om 20:58

En je bron? ik kan het namelijk nergens vinden op google..

25 mei 2012 om 23:23

Dat klopt. Ik ben de bron. Google moet mij nog oppikken. Nee, je moet wel heel naief zijn om de overduidelijke verbanden niet te zien, of misschien niet willen zien.

Vind het toch wel een beetje slap van Vertonghen dat hij Spurs boven Arsenal verkiest. Hij verkiest EL boven CL en sub-topper boven titelkandidaat en dat allemaal alleen voor een basisplaats. Geen ambitie.

25 mei 2012 om 17:45

Arsenal is al jaren geen serieuze titelkandidaat en dat is dit jaar wederom eens bewezen.. Ik denk ook dat Spurs en Arsenal behoorlijk gelijkwaardig zijn tegenwoordig, voornamelijk omdat Arsenal een hoop dit jaar maar aan één voetballer te danken heeft en dat is natuurlijk V. Persie

25 mei 2012 om 17:52

Arsenal heeft toch wel een iets beter team hoor. En helaas voor Spurs vrees ik een leegloop - Modric & Bale willen toch echt wel CL.

25 mei 2012 om 18:20

Haha frimponged
Je vergelijkt hier gewoon 2 gelijkwaardige teams
tottenham en arsenal.

Tottenham is maar iets achter arsenal geiindigd door die keeper van norwich die een dramatische partij speelde anders had tottenham gewoon in cl gestaan
verder heeft tottenham ook pech dat chelsea de cl heeft gepakt

Verder is van persie heeel erg belangrijk geweest wat nou als hij vertrekt?

Domme reactie van je

The spurs

25 mei 2012 om 18:31

Zeker geen domme reactie.

Tottenham speelde inderdaad wel goed voetbal maar Arsenal heeft toch weer (zoals altijd) aan het langste eind getrokken en als Arsenal niet zo beroerde seizoenstart hadden dan waren ze veruit 3e geworden.

Denk ook dat er wel een paar spelers weggaan bij Tottenham nu ze geen CL hebben.

The 5pur2

25 mei 2012 om 19:40

Meeste arsenal supporters hebben respect voor aartsrivalen;
Maar jij bent een triest persoon daar maak ik geen woorden aan vuil.

Geweldig voor hem! Nu hopen dat ze Per Mertesacker als verdediger kunnen halen, die lijkt me de perfecte opvolger, mits hij haalbaar is natuurlijk.

Bedrag zal denk rond de 12miljoen oplopen met dan eventueel presentaties gaat het meer worden. Jan je verdiend deze stap en veel succes alvast bij de Spurs het is je gegunt!.

Off: Mocht dit rond komen vandaag dan zie ik Narshing deze week nog wel komen

25 mei 2012 om 17:30

Chivu gaat het worden, narsingh zal iets langer duren. Chivu wacht enkel op het vertrek van vertonghen om het definitief naa rbuiten te brengne.

25 mei 2012 om 17:59

Nee, Chivu komt denk niet naar Ajax wordt Moisander of Nuythick ofzo iets

geweldig hij heeft het verdiend en ajax verdiend weer 10-15 miljoen. Hoop dat hij het goed doet in engeland en dat hij snel de champions leageu haalt met de spurs want dat is toch wel de doelstelling denk ik met zo'n spleresgroep???

Dit is 'n schitterende stap voor Jan Vertonghen.

En het is hem gegund, want hij heeft zoveel betekend voor Ajax. Dit seizoen kon je vanaf ongeveer de 2de seizoenshelft dat hij de Eredivisie ontgroeid was.

Je kon het gewoon zien met het gemak waarmee hij alles deed, als 'n echte leider. Nu kijken hoe hij het doet op 'n hoger niveau.

Bedankt Vertonghen!

12 miljoen zou een prachtige prijs zijn!, maar onder de 10 miljoen zou ik persoonlijk teleurgesteld zijn. 11 miljoen kan ik meeleven, misschien verstandig er een doorverkoopclausule in te verwerken?! want we weten allemaal wat vertonghen in zich heeft.

25 mei 2012 om 17:35

ik hoop boven 10 miljoen.

25 mei 2012 om 17:40

afca0cbs,

Idd, denk dat 10.000.000 eigenlijk zeker gewoon marktconform is, misschien iets te veel, maar goed wanneer je dan in portugal naar hulk enzo kijkt, die 100 miljoen op moet brengen en torres voor 58 miljoen dan vind ik 15 niet raar! maar goed 10 zou leuk zijn 12 zou geweldig zijn en 13/14/15 zou héérlijk zijn.

25 mei 2012 om 17:51

dan brengt lange Jan niet veel meer op dan Ola John. Dit had ik niet verwacht.

25 mei 2012 om 18:59

John staat nog veel langer onder contract. Daarnaast komt het vaker voor dat voor aanvallende spelers meer uitgegeven wordt dan voor verdedigers.

Een speler die nog maar een jaar onder contract staat, daar is een bedrag van 12 miljoen een heel mooi bedrag voor.

25 mei 2012 om 21:23

Leuke post maar een beetje logisch nadenken zit er blijkbaar niet meer bij. Ik denk niet dat Twente 10 miljoen had gekregen als Ola nog een 1jarig contract had gehad.... Of jij wel?

27 mei 2012 om 13:58

De Spurs hadden al lang 15 miljoen geboden als ze CL wel hadden gehad. Eigenlijk gewoon pech voor beide clubs dat Chelsea uiteindelijk won. 12 miljoen is eigenlijk gewoon een koopje voor Vertonghen.

Jantje is vanaf volgend seizoen te zien op channel 5..... Ik snap dat hij in de premier league wil spelen maar waarom naar een club die in de europa league speelt? Volgens mij waren er nog genoeg andere ploegen die in de CL spelen die hem graag zouden willen hebben.

Geweldige stap voor Vertonghen natuurlijk. Dit weekend of na het weekend zal er witte rook komen...

Vraagje aan jullie allen... Ik weet nog goed toen Ajax kampioen werd dat Frank de Boer graag voor het EK al z'n nieuwe aanwinsten aan boord wou hebben...

Zijn ze daar nu vanaf gestapt?

Narsingh?
Moisander?
Nuijtink?

Je hoort ermaar zo weinig over...

25 mei 2012 om 17:36

Moisander-nuitinjk worden sowieso niet allebij gekocht, chivu wordt naar het weekend bekendt gemaakt. Narisngh zal nu eventueel in een stroomversnelling kunnen komen aangezien ajax meer kan betalen nu.

25 mei 2012 om 17:40

Chivu ja? Heb je een bron?

Narsingh moeten ze snel binnenhengelen gezien zijn goede debuut in het Nederlands elftal..

25 mei 2012 om 18:01

Alkamaar is de bron. Je hoeft er niet voor geleerd te hebben om dit te weten. Het is slechts een kwestie van tijd voor iedereen dit onder ogen ziet. De insiders weten het echter nu al zeker.

25 mei 2012 om 18:11

De geruchten zijn wel erg aanwezig. Chivu blijft maar uitstellen naar welke club hij gaat terwijl hij al redelijke aanbiedingen heeft gehad. Hij heeft ook altijd gezegd dat Ajax zijn club is en daar wilt terugkeren ooit. Dit lijkt het juiste moment te zijn om terug te keren en lijkt het erop alsof Chivu en Ajax al akkoord zijn met elkaar en wachten totdat Vertonghen vertrekt.

25 mei 2012 om 19:55

Eerst zien dan geloven.
Maar ik zou het echt te gek vinden chivu.

25 mei 2012 om 17:39

Buttner? Viergever? Ik denk dat Ajax een linksbenige en een rechtsbenige verdediger nodig heeft. Dan hebben ze Koppers Boilesen Alderweireld Blind en Van Rhijn. Gelijkelijk verdeeld in links- en rechtsbenigen. Dijks denswil veltman en ligeon komen er daar ook aan.

Om hoeveel miljoenen zal het gaan? Rond de 12 met eventuele bonussen vind ik al een goede deal voor Ajax. Het is hem gegund. Ondanks dat de Spurs geen CL spelen heeft het natuurlijk een betere selectie en speelt het in een hogere competitie. Speculaties over geen stap hogerop die hij nu zo maakt zijn eigenlijk zo overbodig.

Zou volgens Engelse media om 12 miljoen euro gaan. Fantastische prijs voor iemand met een 1-jarig contract. Nu hopen dat Van der Wiel een goed EK speelt, zodat daar ook een bedrag tussen de 8 en 11 miljoen euro voor kan worden gevangen. Centen genoeg dan voor een linksback, Narsingh, Moisander/chivu en een extra spits

25 mei 2012 om 17:38

Die 1e en die laatste zal geweldig zijn voor Ajax en dan wil ik bijna zeggen, op naar de 32ste.

25 mei 2012 om 19:57

Ajax heeft zoiezo centen zat.
Daar hoeven ze niemand voor te verkopen.
Ze moeten alleen wel vervangers halen.

Allemaal leuk dat Jan weggaat, iedergeval wel mijn lievelings speler van de afgelopen jaren. Maar we moeten weer verder of Chivu of Moisander, misschien is voor de groep Chivu het beste.

25 mei 2012 om 17:42

Inderdaad, Chivu lijkt me de beste optie.
Je krijgt toch nooit zo'n kwalitatief goeie speler terug als Jan, dan is Chivu de beste optie.

25 mei 2012 om 17:42

Ik denk dat Chivu het beste bij Ajax past
Hij heeft er gespeelt en speelt al jaren op het hoogste niveau en hij kan de jongere garde heel veel bijbrengen

25 mei 2012 om 18:41

Chivu was toch onhaalbaar volgens jou?

Chivu gaat komen zodra dit is afgerond.

25 mei 2012 om 19:56

Schijnbaar ben je goed ingelicht/ of doe je goed ingelicht

Dus Chivu komt als vervanger voor Vertonghen. Hoe zeker is dat?
Verder Narsingh, Buttner, Nuytinck hoe staat dat?
Of zijn er nog andere personen waarmee ze bezig zijn?

25 mei 2012 om 19:59

Net zo zeker als dat vertonghen naar Spurs gaat. Als Chivu komt kan je Nuytinck wegstrepen. Narsingh zijn ze mee bezig en Poulsen zijn ze ook nog mee bezig(butnner komt dus niet)

25 mei 2012 om 20:58

Kijk en hier maak je de fout, Poulsen is namelijk een tijdje geleden al verteld dat ze een jongere linksback zoeken om de jeugd niet in de weg te staan, Buttner zou een geweldige aankoop zijn waar tot nu toe alleen interesse in is.

Narsingh gaat waarschijnlijk wel komen, aangezien we op dit moment de enige ploeg zijn die op het moment concreet is, bronnen genoeg.

Chivu weet ik niks van, dus zou het raar vinden als hij ineens komt.

Ik ben benieuwd hoe zoiets gaat? Heen en weer faxen met "no 12, no 10, no no 10 and a half". Waarom moet zoiets zo lang duren? En hoe gaat dat te werk haha. Bij het onderhandelen voor bijvoorbeeld een auto ben je ook klaar in een fractie van een tijd.

25 mei 2012 om 18:21

Het moet zo lang duren omdat het om miljoenen euro's gaat.

9.6pond.. zeer aardig bedrag waar ik heel tevreden over ben! Hij verdient geweldige voetballer en kan deze stap aan! Ga je gaat Jan, wij zullen je nooit vergeten, held!!!

25 mei 2012 om 18:42

Hoe kom je aan 9.6 pond?

26 mei 2012 om 01:39

Cnn.....

Jan vertonghen verdiend deze stap natuurlijk echt, perfecte verdediger, denk wel dat ajax hem gaat missen in de verdediging, chvu zou op korte termijn een goeie vervanger zijn.

Chivu tekent hoogstwaarschijnlijk bij Steaua Bucaresti een contract, dus het lijkt mij onwaarschijnlijk dat hij naar ajax vertrekt....

25 mei 2012 om 18:08

Daar zal hij wel een hoog salaris krijgen, het clubgevoel moet je afnemen bij spelers. Dat is er al jaren niet meer en nooit geweest ook. Chivu denkt aan zich zelf en dat is het geld, na het voetbal heeft ie niks. Enkel een volle rekening en volkomen terecht ook.

Ik wist niet dat Vertonghen op uitleenbasis bij RKC heeft gespeeld. Dat heeft van Bronckhorst ook om vervolgens een mooie carriere achter zijn naam te hebben. Ik hoop voor Vertonghen dat hij ook zo'n mooie route mag afleggen.

25 mei 2012 om 17:52

Maakte zelfs een doelpunt tegen Ajax waardoor de titel misgelopen werd. Daarom een held.

Kan en revelatie worden bij de spurs. Dit type speler hebben ze gewoon niet. Helemaal mooi als ze die Redknapp lozen en mooi voetbal gaan spelen.

25 mei 2012 om 18:38

Verthongen ging alleen naar Arsenal als Redknapp bleef..

Wel leuke transfer voor em. Ik zag hem het liefst naar Arsenal gaan, maarja so be it.

Ajax krijgt waarschijnlijk 12 miljoen voor hem + event. bonussen bij prestaties. Dus das wel een mooi bedrag voor een speler met een 1-jarig contract.
Ajax zal waarschijnlijk Chivu halen als vervanger. Zoniet kunnen ze met dat geld gewoon Nuytink, Moisander of Viergever halen. Dus een vervanger vinden zal niet zo moeilijk zijn.

Wel jammer dat ie vertrekt uit de Eredivisie. Is de afgelopen 2 jaar wel uitgegroeid tot de beste speler vd Eredivisie en een echt leider. Ik hoop dat Theo Janssen die positie in Ajax nu zal overnemen, als leider.
Het is allang duidelijk dat hij het niveau van de Eredvisie is ontgroeid. Goed dat hij een transfer maakt naar een sterke (sterkste) competitie waar hij zich zal kunnen bewijzen als een wereldverdediger.

Prima, dit moet je hem gunnen en hij kan het niveau makkelijk aan. Alles boven de 12 miljoen is een prima bedrag.

Jantje, held!
Ik gun het je van harte.
Hoop dat je het waar maakt daarzo en dat je op een dag terug keert.
Maar wat gaan we je missen zeg.
Succes!

Ik weet niet of ik Chivu zie terugkeren maar een ideale opvolger zou het zeker zijn!

Jan Vertonghen gefeliciteerd van een Twente fan. Je hebt al jaren constant zeer goed voetbal laten zien. Je bent een verlies voor onze eredivisie. Het ga je goed in Engeland en succes bij de nationale Belgische 11, want daar hoor je echt in thuis.

25 mei 2012 om 17:57

Jij bent tenminste niet zo'n vieze supporter van een andere club die een hekel heeft aan andere spelers van hun team.
Leuk om te zien dat andere hem ook een transfer gunnen.
Je hebt helemaal gelijk

Ik denk dat de Spurs een goede ploeg voor Vertonghen is, toch een hoog niveau in engeland maar niet de echte top, waar hij nog niet klaar voor is. Als Vertonghen bij Spurs laat zien dat die dat niveau aan kan zie ik hem nog wel een keer bij een Barcelona, Man Utd/city of Real Madrid. Ik denk alleen niet als centrale verdediger maar als verdediger middenvelder, daar lijkt hij me beter pas met zijn voetballend vermogen, en zijn foutjes worden dan niet gelijk afgestraft.

Alsjeblieft, laat deze deal snel rond komen. Anders gaat hij nog naar Arsenal en daar zit ik echt niet op te wachten.

Geweldige club voor Vertonghen, mooie stap voor hem.

Het kan een superweekend worden voor Vertonghen, vanavond is hij voor het eerst aanvoerder van België, bij afwezigheid van Kompany, Vermaelen. Ook speelt hij centraal in de verdediging, ben trouwens benieuwd hoe Hazard het zal doen op de 10-positie.
En hopelijk binnen nu en een paar dagen de transfer naar Tottenham.

Zo Jantje gaat ene stap achter uit doen, bij Ajax speel je C.L voetbal, bij Spurs strijd je niet om de prijzen echt dom van Jan. Jan gaat 4 stappen achter uit doen, ik had at nooit gedaan...

25 mei 2012 om 18:08

Spurs speelt in een grotere, mooiere competitie.. Om over het geld nog maar te zwijgen. Logische keuze!

25 mei 2012 om 18:08

Als Ajaxcied ben ik het niet met je eens.
Hij speelt misschien geen C.l. maar hij heeft de kans om de Europa Leauge te winnen.
In Engeland is het niveau een stuk hoger dus speelt hij hoger.
Tottenham in goede doen kan zeker om prijzen mee spelen.

25 mei 2012 om 18:12

Alsof ze de Europa League serieus nemen, plus je strijd niet meer voor de titel, ik had hem liever bij United, City, gezien . Lescot is een zwak punt achterin bij City, United heeft alleen Vidic.

25 mei 2012 om 18:15

Je weet niet of je mee speelt om titel het kan raar gaan in de voetbalwereld;.
City koopt zo weer 20 nieuwe spelers en heeft hij niet altijd basisplaats dus.
United heeft gewoon al talentvolle verdedigers dus die gaan Jantje niet kopen.

27 mei 2012 om 11:41

Wat een onzin... Hij speelt nu welliswaar geen CL, maar in de Premier League zitten veel teams die in CL niet hadden misstaan en toch niet mee mogen doen, omdat er maar 4 uit Engeland mee mogen doen.. Hij gaat spelen met oa vd Vaart en Modric.. Dat is toch een stapje beter dan Janssen en Eriksen..

Het is hem van harte gegund. Al blijf ik twaalf miljoen een schijntje vinden, maar dat heb je nu eenmaal met een 1-jarig contract!

Nu hopen op Chivu als vervanger en Nuytinck als back-up. Wellicht niet helemaal realistisch, maar een man mag dromen, nietwaar!

Super verdediger! Kunnen we 'm niet omturnen naar Nederlander. Zou direct een basisplaats hebben in het Nederlands Elftal op het EK. Ik gun 'm in ieder geval een mooie transfer naar Tottenham en anders Arsenal.

Ik vind dat Arsenal beter was geweest , samen met vermaelen centraal achterin.

25 mei 2012 om 19:27

Had Arsenal maar wat daadkrachtiger moeten zijn.

25 mei 2012 om 23:26

Serieus Koscelny eruit voor Vertongen? Is voor mij de beste verdediger van de PL en is ook nog eens vele malen beter als Jan een centrale duo van Vermealen en Koscelny is echt geweldig en daarachter hebben we het grote talent Miquel die ik erg hoog inschat dus Vertongen zou onnodig geweest zijn beter een linksback en een nieuwe '10'

Wat is hier nieuws aan? Er is nog niks meer bekend dan wat we 2 weken geleden ook al wisten.

25 mei 2012 om 18:56

Inderdaad. De woordvoerder geeft op BBC aan te 'hopen' op een snel akkoord. Dat hopen ze al weken. Snap niet dat VZ er zo groot mee uitpakt op de hoofdpagina.

12 miljoen is gewoon erg goed voor een verdediger met een nog 1 jarig contract. Over het algemeen wordt er niet vaak de hoofdprijs betaald voor verdedigers, hoe belangrijk ze ook zijn. Neemt niet weg dat t wel een heel goede voetballer is, ik ben blij dat hij vertrekt maar dat heeft dan ook met mijn geaardheid te maken. Is denk ik niet zo maar op te vangen.

Goed nieuws voor beide partijen. weet iemand hoeveel de transfersom is?
Ajax vroeg eerst 15 miljoen, maar Spurs is nu bijna rond dus het zou vast lager zijn nu.
en als je hem niet verkoopt moet je overwinteren in de CL om het geld extra terug te verdienen.

25 mei 2012 om 19:33

Het is nog niet rond, ze denken dat het snel rond is, dus er is nog geen transfersom, ongeveer tusssen 10-15 mil

25 mei 2012 om 22:08

Oke, prima bedrag of niet?

25 mei 2012 om 22:36

lijkt mij wel.

En zo ga van CL voetbal, naar EL league voetbal.
Voor hem zal het wel niet baten , anders doe je het niet.

Maar daarom had ik Arsenal ook beter gevonden voor hem en deze club.

25 mei 2012 om 19:13

Ja, maar..

Ik heb even rondgekeken in Arsenal forums (vooral arsenal-mania), en daar willen ze Vertonghen halen als 4de CV of Cm.

Dus basisplek zou die niet krijgen, en denk je dat een speler als Jan op de bank wilt zitten?

25 mei 2012 om 20:15

Hij is wel beter dan Koscielny en Mertesacker. Vooral opbouwend is Vertonghen sterker dan deze twee. Alleen Vermaelen vind ik nog iets beter, maar dan kan hij naast hem staan in de verdediging.

Die Arsenal-fans op de fora zullen nog wel 'verbaast' opkijken als Jan vele goals gaat maken voor the Spurs.

25 mei 2012 om 21:03

Hoezo 4e CV, complete onzin is dat.
Wellicht Linksback of Cvm

Basisplaats zou hij wel krijgen.

25 mei 2012 om 21:14

Rustig joh, ik citeer alleen maar dingen die ze zeggen in de forums.

25 mei 2012 om 23:39

@hugoboss92
Koscielny is velen malen beter als Vertongen. Fysiek is hij sterker en hij is de man van de opbouw bij Arsenal, Vermealen daarentegen schakelt altijd de spits uit. Nee Vertongen zal niet meer dan een breedte aankoop zijn bij Arsenal zowel in de verdediging als op het middenveld. Mertesacker deed het altijd goed in de Bundesliga heeft wat tijd nodig is gewoon een prima back-up en daarachter ook nog de talentvolle Miqeul. Op het middenveld zou hij 4 of zelfs 5 keus zijn want met Wilshere,song en Ramsey is het op de 2 centrale positie's erg sterk bezet en moet je ook nog eens denken dat M'villa daar bij komt hij zal geen schijn van kans hebben bij Arsenal.

12/15 miljoen is een mooi bedrag ook al is het wel de beste speler van de Eredivise maar hij heeft nog een 1 jarig contract en als je ziet dat bijv. Özil en Sahin ook 15 en 15 miljoen hebben opgeleverd kun je er aardig tevreden mee zijn.

Ik dacht dat Vertonghen CL wilde spelen? Tottenhaam is een mooie club voor hem dan maar volgend jaar CL in met Tottenham.

12 miljoen is absoluut te veel.
Ik vind hem niet meer dan 10 miljoen waard. Totaal niet!

Als je bekijkt dat ozil zelf voor 15 miljoen is vertrokken naar real madrid. Ook hij had een contract van 1 jaar.
Al speelt ozil op een andere postitie dat is wel waar, maar het gaat zich om de prestaties van de speler maak nie uit op welke positie.
Daar bovenop is ozil ook nog vanuit de bundesliga waar hij zich bewezen heeft vertrokken. Waar de eredivisie zichzelf niet eens mag durven te vergelijken.
En ozil speelde ook nog eens een fantastische wk in dat jaar.
Conclusie: tottenham tikt niet zuiver.

25 mei 2012 om 19:26

Je beoordeeld een speler op zijn kwaliteiten, niet in welke competitie hij speelt. Vertonghen kan makkelijk mee in de Bundesliga. Omdat Özil zo goedkoop was voor Real Madrid, hoeft Ajax Vertonghen nog niet te gaan verkopen voor minder dan 10 miljoen. Wat een waanzin zeg.

25 mei 2012 om 19:30

Waanzin ? kijk naar je reactie dat is pas waanzin op hoog niveau.
Je beoordeeld een speler op zijn kwaliteiten en niet in welke competitie hij speelt?
Op een hoger niveau presteren betekend dat er meer kwaliteit in een speler zit dan in de eredivisie.
Ik zeg absoluut niet dat Vertonghen een slechte voetballer is. Maar 15 miljoen is hij never waard.

En die 12 net zo goed niet.

25 mei 2012 om 19:43

Dat is puur speculatief.

Een club betaald voor de kwaliteit en contractduur van een speler. Dat een speler speelt in een minder sterke competitie, wil nog niet zeggen dat hij dan ook een mindere voetballer is.

25 mei 2012 om 19:47

Mij hoor je nergens zeggen dat het een mindere voetballer is. Mij hoor je zeggen dat het moeilijker is je kwaliteiten te tonen in een zware competitie en wk.
Dat jij het wil verdraaien dat is je eigen probleem.

25 mei 2012 om 19:52

Ik verdraai helemaal niks. Je zegt zelf dat wanneer een speler op een hoger niveau presteert, dat er dan meer kwaliteit in een speler zit dan in de eredivisie. Maar zoals eerder gezegd, dat is puur speculatief.

25 mei 2012 om 20:17

Oke dan wil ik graag van je een uitleg hebben wat je bedoeld met puur speculatief ?

Vertonghen zal een sterke aanwinst zijn voor Tottenham, 15 miljoen is eigenlijk een koopje. Het is dat hij nog maar een eenjarig contract heeft. Hopelijk kan Ajax daarna snel een waardige vervanger vinden.

Ajax verlaten voor een club zonder CL, dacht juist dat hij dat niet wilde? Jammer hoor, beter was hij naar Arsenal gekomen.

Vorig jaar zei hij dat hij een lijstje had waar hij naar toe zou willen.
Geloof nooit dat Spurs daar op stond.

Ziet er toch beter uit denk ik, dan in een Tottenham shirt:

https://twitter.com/lagvilava7/status/206077450965...

Van mij mogen ze hem hebben want ik hoef die vent nooit in een Arsenal shirt te zien.
Blij blij dat hij lekker naar Tottenham toe gaat. Hoeven we daar ook niet meer tegen aan te kijken.

Veel betere speler dan Vermaelen toen die vertrok bij Ajax, die ging naar Arsenal, een meer tot de verbeelding sprekend team dan Tottenham Hotspur, en werd daar belangrijk. Nu is een miljoentje of 12 voor Vertonghen zeker niet slecht voor Ajax, dus qua financiën zit het goed voor Ajax, maar ik zie liever onze sterspeler naar een betere club vertrekken. Maar hij wil het zelf kennelijk graag, dus het zal wel goed zijn. Zul je zien dat als Eriksen uitgegroeid is, dat hij per se naar Real Zaragoza of Palermo wil of zo

Ajax en Spurs naderen akkoord over Vertonghen

Duurt veels te lang om de gewilde of goede prijs voor hem te krijgen. Het zou Ajax goed doen eens wat slagvaardiger te werk te gaan in dergelijke situaties. De transfers verlopen bij Ajax in zijn algemeenheid veels te traag. Lijkt mij dat aan hun kant de kwaliteit van de onderhandelaars veel te wensen over laat.

25 mei 2012 om 20:32

Vertel eens hoe het sneller zou kunnen gaan? Door met de prijs van hotspur eens te zijn bedoel je zeker?

25 mei 2012 om 21:29

Leuk om je ook eens tegen te komen in een artikel dat niet over Cruijff gaat Janneke. Maar ben je nou zo dom of doe je net alsof? Dat vraag ik me ondertussen wel af. Als je inkoopt kun je beter snel handelen. Als voorbeeld geef ik Narsingh. Als die meegaat naar het EK en hij presteert goed ben je te laat. Dan betaal je teveel als je hem überhaupt nog kan krijgen. Als je verkoopt en je bent niet te gretig maar juist geduldig dan krijg je alleen maar meer voor een speler. Dat kan zijn omdat er nog een club is die zich meldt voor een speler of omdat de club die hem wil hebben bang is dat de betreffende speler aan hun neus voorbij glipt. In dit geval wordt dat versterkt doordat Vertonghen roept dat Arsenal eigenlijk ook wel goed is. Dat drijft alleen de prijs maar op.

25 mei 2012 om 22:30

Afca_126

Helaas voor je, ik ga niet te pas en onpas met iedereen in discussie en zeker niet met iemand die er een charlatan van de eerste orde bij haalt. Ik kan nog wel wat respect voor je mening opbrengen, maar deel hem zeker niet. Zullen we hier bij laten?

jammer als hij naar de spurs gaat en geen cl gaat spelen, net als stekelenburg snap ik die stap niet!
je wordt naar mijn mening beter als je op het hoogste niveau voetbalt dan kan je een wereldtopper worden.
Maar goed salaris zal ook wel een grote rol spelen.

Ajax gaat iig goede zaken doen en pakt sowieso 12 miljoen denk ik.

Wat een held! Gun het hem van harte!!!!!

Raar dat,benfica,fcporto hem niet voor een grijpstuiver kopen en dan in zijn clausule een bedrag van 50 miljoen laten opnemen .

Jantje, held!! Het is je gegund!

Maar zou iemand mij wat meer kunnen vertellen over Chivu en/of Narsingh? En welke bronnen er zijn dat ze hoogstwaarschijnlijk komen?

Alvast bedankt

Nou das goed om te horen, hoewel zijn vertrek bij Ajax een enorme aderlating zal zijn.
Maar zijn vertrek is hem gegund en de Spurs is een mooie ambitieuze club.

Na het Ek zal er duidelijkheid komen over Van der Wiel. En hopelijk krijgen we deze maand ook nog te horen dat El Hamdaoui en Sulejmani vertrekken. De ene is persona non grata en de ander is een te dure speler (en geen Ajax-vleugelspeler) met een 1-jarig contract. Voor de rest houden we de selectie in tact.

Ik heb de vorige reacties niet gelezen!! Maar ik zeg: Wat moet je nou in hemelsnaam bij Tottenham gaan doen (buiten het geld gerekend)! Je speelt er niet mee om de prijzen! En als je meespeelt, eindig je meestal net buiten de boot, als het om de prijzen gaat! Ik begrijp deze keuze derhalve niet!!

25 mei 2012 om 23:24

Spelen in een betere competitie tegen sterkere tegenstanders en met betere spelers om je heen, zijn maatje Thomas in de buurt. Meer verdienen, andere uitdaging. Genoeg redenen lijkt me zo...?

Jantje. Het is je zeer gegund. Jou rushes hebben ons 2 kampioenschappen bezorgd. Jij was de leider die we nodig hadden en die de concurrentie niet had. Jij maakte het verschil. Bedankt voor dat. Veel plezier en succes bij Spurs.

Toch blijft het zuur dat de beste speler van de beste club van Nederland(qua prestaties;) naar een suptopper in Engeland verkast. Want je kunt Tottenham toch niet bij de absolute top scharen. Wat is er gebeurd met die tijd dat we internationaal nog meededen...

27 mei 2012 om 11:50

Die tijd ligt helaas ver achter ons. Ik vind het juist een hele mooie stap voor Jan. Niet gelijk naar de top, de kans dat hij daar door de mand valt is veel groter. Jan wil graag naar de Spurs en de Spurs willen bijna betalen wat Ajax wil hebben dus ik zie verder geen problemen en zeker niet voor wie dit zuur zou moeten zijn.

De transfer komt op korte termijn rond, daar wijzen alle signalen op. Het gebruikelijke ritueel is doorlopen en de partijen zijn nu het gat aan het dichten, een beetje hier...... een beetje daar.

Dat Chivu gaat komen is meer dan denkbaar, die kontakten zijn er volop geweest en nog steeds.
Bovendien wil Chivu wil graag op het hoogste niveau spelen en op z'n favoriete positie komen spelen.
Die backpositie bij Inter was helemaal niets voor hem. Hij wil kunnen dirigeren en penetreren, het spel sturen en vormgeven.

Wel opvallend dat hij na z'n vertrek bij Ajax niet echt veel beter meer is geworden, wel altijd uiterst betrouwbaar is gebleven maar ook geteisterd is door vele en heel vervelende blessures.

Als Verthongen rond is, komt Ajax heel snel met meerdere berichten naar buiten over nieuw aangetrokken spelers. Ook Narsingh ja !
De Boer zegt wel dat nooit de hoofdprijs meer wordt betaald, maar hij wil hem perse hebben.
Temeer omdat Sulejmani naar alle waarschijnlijkheid vertrekken zal, hij denkt meer in huis te hebben en het internationaal makkelijk waar te kunnen maken.
Een volgende treurige gedachte in z'n hoofd, beseft te weinig hoe zeer het speltype op z'n lijf geschreven moet zijn, wil hij echt aan voetballen toekomen.
Bij Ajax is dat nu het geval, sinds De Boer de baas is, maar weinig ploegen spelen zoals Ajax dat nu doet.

26 mei 2012 om 09:47

Chivu tekent hoogstwaarschijnlijk bij Steaua Bucaresti een contract, dus het lijkt mij onwaarschijnlijk dat hij naar ajax vertrekt....

Als je voor een verdediger in de eredivisie die nog maar één contractjaar heeft boven de 10 miljoen krijgt mag je al in je handjes knijpen, want ik zie niet zo gauw meerdere clubs het geld op tafel leggen, dus het zal een goede zet zijn voor Ajax. Als ze nog wat bijleggen krijgen ze Blind er gratis bij.

27 mei 2012 om 11:24

idd Tottenham is een mooie club voor Verthoghen ik hoop dat hij veel
speeltijd zal krijgen. Ik denk wel dat hij beter is dan kaboul en King.
Dus een goeie aankoop van Tottenham

friedel
Asou-Ekotto
vertonghen
King
Walker
Lennon
parker
Modric
Bale
V.D Vaart
Adebayor
27 mei 2012 om 12:07

Kaboul gaat wel spelen hoor ipv King, jammer genoeg. En sinds wanneer is Walker linksback? En een nieuwe doelman, een jonge talentvolle doelman hebben ze ook nog nodig.

Met Ajax Champions League of met Tottenham Hotspur Europa League?

27 mei 2012 om 11:32

Met Ajax Eredivisie of met Tottenham Premier League?

27 mei 2012 om 12:16

Ik ben Ajacied, maar kom op nou zeg. Tottenham heeft prachtig stadion, fantastische ambiance en de competitie is 's werelds beste! Ik vind het een stap vooruit voor Jantje

Ps; deze reactie was voor prololo bedoeld

Als Belgie nou eens bij Nederland getrokken wordt (wat een optie was na de zoveelste mislukte formatie van het Belgische Kabinet) Dan hadden we enorme sterke verdedigers gehad in het NL elftal!

Vermaelen, Vertonghen! de leat,

Middenveld! Hazard, dufour witsel!

Dan had Bert pas een luxe probleem gehad! En waren we met 2 vingers in de neus Wereld/ europees kampioen geworden.

On topic! mooie club voor Jan hoor!

27 mei 2012 om 11:21

Belgie zal nooit bij Nederland gaan horen. Dan worden het eerder 2 losse landen Vlaanderen en Wallonie. Hoewel Wallonie dan nog meer baat heeft om bij Frankrijk te horen omdat dit gebied wel wat armer is. Vlaanderen kan op zich zelf een prima land zijn.

Overigens typerend dat je De Laet noemt terwijl die nooit mee doet maar Kompany even over het hoofd ziet. Die is klasses beter dan alle belgische verdedigers.

27 mei 2012 om 12:07

het waren maar voorbeelden... De Laet is een L/R B. Zelf van Buyten is een goede verdediger! Waar wij uitblinken in aanvallers doet Belgie dat in verdedigers en verdedigende middenvelders! ik verwacht dat Belgie op het Wk2014 hoge ogen gaan gooien! Mits ze zich kwalificeren natuurlijk! Er moet daar een aanvallend ingestelde coach aangeteld worden!

Misschien maar even een telefoontje plegen naar Arsene Wenger vanmiddag. Vragen tot hoever zij willen gaan en dit vervolgens bij Spurs deponeren. Zolang het bod niet stagneert gewoon door blijven spelen

Dit is toch wel leuk om te lezen, een ook verwacht.
Tottenham wil Jan, Jan wil graag naar Tottenham maar mits ze er niet uitkomen en bijvoorbeeld Arsenal komt langs, dan is dat een optie.
En dan word de prijs verhoogt, riskant onderhandeld van Ajax maar zo te zien werpt het wel de vruchten af.

Meer dan 12 miljoen voor een verdediger van Ajax met een 1jarig contract...
Dat doet Ajax dan toch enorm goed.

Ben alleen benieuwd wie de vervanger word, sommige noemen Chivu maar daar hoef je denk ik niet vanuit te gaan, die wil gewoon cashen.
Zolang er maar in ieder geval één vervanger word aangetrokken die zich kan meten met het niveau van Jan, komt het ook volgend jaar wellicht wel goed.

Veels teveel geld voor deze jongen met nog 1jaar contract. Ik twijfel of hij het niveau van de PL aankan. In Nederland doet hij het leuk, maar de spurs nemen hier een aardig risico. Hij is helemaal niet meedogenloos, heeft wel een goede pass... maar krijgt daar ook alle tijd voor in Nl.
Ik denk dat de Spurs spijt krijgen van deze aankoop.

27 mei 2012 om 11:46

Tja jammer voor de Spurs, Ajax doet het gewoon goed. En of hij nou wel of niet gaat slagen zal mij een worst wezen eerlijk gezegd.

27 mei 2012 om 12:11

@ jax2011 wat kortzichtig om te zeggen dat het je worst is of hij wel of niet goed gaat doen. Voor de hoogte van transfer bedragen in de toekomst is het beter dat spelers slagen in topcompetities. Daar blijkt namelijk uit dat de beste spelers van Ajax dus ook top elders zijn en zullen buitenlandse eerder geneigd zijn hogere bedragen neer te leggen omdat ze minder risico lopen dat deze spelers falen.

12.6 miljoen zoiezo!!, weet iemand wat de oplopende bedragen in houden??

goede onderhandelingen! komt het vandaag nog rond?

27 mei 2012 om 11:34

Er zullen enkele clausules worden opgenomen denk ik, bijvoorbeeld een bedrag als die zoveel wedstrijden speelt en binnen zoveel jaar CL speelt etc. etc. Wanneer Vertonghen rond is, dan presenteert Ajax zo snel mogelijk Chivu.

27 mei 2012 om 11:36

bron?? chivu? hebben ze die al binnen?? zou prachtig zijn!!

27 mei 2012 om 11:38

van Rhijn-alderweireld-chivu-boilesen
Ligeon-denswil-blind-koppers

dan nog achter de hand veltman, dijks enzovoort. en het kost niks! 12.6-0.0 = 12.6 winst!!

27 mei 2012 om 11:59

Chivu is allang binnen. Het gaat alleen nog om de transfer van Vertonghen. Chivu kan bij Ajax op zijn favoriete positie spelen en ook nog een Champions League. Bij alle andere geinteresseerden speelt hij geen CL en wordt hij gehaald als linksback. Zodra het nieuws bekend wordt van Vertonghen zul je zien dat alles in een stroomversnelling gaat.

27 mei 2012 om 12:09

heb je daar dan een bron van??

27 mei 2012 om 12:11

Geen officiele bronnen zullen dit bevestigen. Chivu zijn zaakwaarnemer Becali is al meerdere keren in Amsterdam geweest. Chivu wil eerst gewoon zeker zijn dat Vertonghen weg is en dat die echt belangrijk kan worden op zijn eigen positie. Geloof mij maar, als Vertonghen weg is, dan is Chivu snel binnen.

27 mei 2012 om 12:13

Ik zie het nog anders, gewoon geen Chivu tenzij hij echt graag wil komen natuurlijk, maar niet voor een achterlijk loon.

Boilesen-blind-alderweireld-van Rhijn

Back ups, Koppers/dijks-denswill-veltman-ligeon

Prima toch?

27 mei 2012 om 12:18

Jij vergeet dat Ajax ook zijn enige leider is kwijtgeraakt! Iemand waar de hele selectie tegenop kijkt. Reken daarbij dat Boilesen eerst maar eens volledig fit moet zijn en Blind geen zekerheidje is. Chivu als leider naast Alderweireld zou voor de jonge talenten die jij noemt een verademing zijn.

27 mei 2012 om 14:12

Even ter herinnering

De Boer heeft altijd gezegd dat als Vertonghen vertrekt er een waardige opvolger voor terug komt. Prima toch? Een onervaren achterhoede. Wat is daar prima aan? Wil je graag afgeslacht worden in de Champions League met 7-0?

Ajax is heel druk bezig met talenten aantrekken maar dat moet je combineren met ervaring en ervaring is alleen te koop dus je zal hoe dan ook met miljoenen moeten gaan smijten. Ajax heeft nu geld genoeg om spelers binnen te halen met ervaring. Het is puur een kwestie van de juiste spelers binnen halen die bij de filosofie van Ajax passen.

Binnen 2-3 dagen hebben de Spurs onze Jan te pakken.

Voor Ajax is het jammer, maar zijn vertrek is hem helemaal gegund. En 13 miljoen is een prachtig bedrag voor iemand met een aflopend contract.

Hulde Ajax !

En Jan bedankt voor alles. We zien je graag ooit terug op Home Ground !

daar gaat de beste centrale verdediger van de nederlandse competitie !

Zozo, dat is een hoog bedrag voor een verdediger met een éénjarig contract. Ik denk dat ze er wel uit gaan komen.

als tottenham opeens zo een haast heeft met vertonghen kan ajax het bod misschien wel nog meer opdrijven. dat het bod de 13 miljoen zou passeren zou mij dan ook niks verbazen. het is echter nu al een goed bod en ik denk niet dat ajax lang op zich laat wachten. bravo voor de volhardendheid van ajax.

27 mei 2012 om 12:14

Maandag zal Ajax het bod accepteren en Chivu zo snel mogelijk hopen, te presteren in Amsterdam. Die weet wat strijd passie en beleving is in een wedstrijd. Daarna alles op alles zetten om Narsingh te halen.

27 mei 2012 om 12:27

Inderdaad! Chivu en Narsingh en we zijn klaar! Alleen nog lastig wie er komend seizoen linksback moet gaan spelen? Blind? Koppers? Ik weet niet hoelang Boilesen nog geblesseerd is, maar dat blijft de achilleshiel van Ajax vind ik toch wel.

27 mei 2012 om 12:31

@hugoboss92

Denk dat het Daley Blind wordt, hij deed het fantastisch de laatste wedstrijden. zo jongen moet gewoon het vertrouwen krijgen.

27 mei 2012 om 12:37

@hugoboss92

Denk je niet dat er ook nog een spits bij komt? Het is wel erg krapjes in de spits met een blessuregevoelige Sightorsson, een gelegenheidsspits De Jong en Castillion die het nou ook niet echt super deed bij Rkc.

27 mei 2012 om 12:37

Ik verwacht het nieuwe seizoen toch gewoon Boilesen op linksback omdat hij snelheid heeft. Blind dus centraal. Maar er zal ongetwijfeld een aankoop komen. Weet iemand hoe het met die 2 Roemenen is afgelopen die op stage waren?

27 mei 2012 om 13:57

Beste ahjacied. Je informatie zou misschien kunnen kloppen, maar ik wil wel even met iedereen jouw persoonlijke bericht aan mij delen:

ahjacied

27 mei 2012 om 12:16

#4

del

Wat lul jij onzin vriend over Chivu. Jij snapt er echt niks van gappie.

Verklaar je nader... want ik zeg niets meer dan dat Chivu bij een vertrek van Vertonghen naar Ajax komt, niets meer niets minder, maar jij vind het onzin.

Ik zeg Doen!!! Heerlijke bod, speler zelf vind het een goede club, Iedereen tevreden. Jammer dat hij weg moet beste verdediger van Eredivisie.

Als er iemand het gunt is het Jan wel die jongen heeft veel wegen moet afleggen om uiteindelijk ajax 1 te halen . In het begin werd die te licht bevonden . Dus is die verhuurd aan RKC Waalwijk dankzij Jan verloren wij in dat jaar het kampioenschap haha . Maar nadat die terug gekomen is heeft die zich zo goed ontwikkeld . De Belgen en ajax hebben wel wat samen . Na Thomas Vermaelen is het de volgende belg die via ajax in de PL actief zal gaan zijn.

Ik zou 12.6 miljoen meteen accepteren.

Want het is 'n schitterend bedrag voor Jan Vertonghen. En Tottenham Hotspur gaat 15 miljoen toch nooit betalen voor Vertonghen.

Tenminste, dat denk ik.

Prima, 12.6 miljoen is een heel mooi bedrag voor Vertonghen met een 1 jarig contract. Ik zeg snel afronden. Eventueel nog proberen de bonussen hoger te laten uitvallen zodat hij uiteindelijk rond de 13,5 wordt.

27 mei 2012 om 12:08

Weet je wat het is, op een gegeven moment kan je niet meer hopen. Tottenham kan ook zeggen, nee dat doen we niet meer.

27 mei 2012 om 12:17

Ajax kan het altijd proberen en als ze zeggen dat willen we niet kunnen ze altijd nog akkoord gaan met die 12,6. Nooit te vroeg akkoord gaan. Anders krijg je straks weer van die Wenger praktijken dat ze gaan roepen dat het een koopje was.

27 mei 2012 om 13:47

Al betalen ze 20 miljoen, als Vertonghen excellent presteert in Engeland, dan zullen ze dat ook bestempelen als 'koopje'. De bedragen daar en hier staan gewoon niet in verhouding.

27 mei 2012 om 16:29

Dat ligt er maar aan. Onderling in Engeland betalen ze mega bedragen maar buiten Engeland altijd een stuk minder. Op uitzonderingen na.

Zoo! Dat bedrag is niet misselijk! Het is echt de beste verdediger die we sinds Alex denk ik hebben mogen bewonderen in de Eredivisie!
Daarom is 12,6 miljoen een mooi bedrag voor Ajax, zeker als je naar zijn contract kijkt want die loopt noch maar 1 jaar door!

27 mei 2012 om 12:11

Frank de Boer, Jaap Stam waren ook grote verdedigers.

27 mei 2012 om 12:17

Sinds Alex ahjacied, dan kom je alleen op Jaap Stam uit, maar die was toen niet meer zo goed als voorheen. Blijft een mooi bedrag met een 1 jarig contract. 13 miljoen nog eruit persen en dan is het een deal..

27 mei 2012 om 12:18

Hij zegt toch "sinds Alex"

Kwam Frank de Boer na Alex? Dacht het niet zo.
En Jaap Stam.. ook niet, want die was toen al op retour.

Mensen zeggen Chivu al naar Ajax, die wordt gepresenteerd als Jan al weg is. Maar geloof mij nu maar Chivu heeft wel een degelijk een band met Ajax. Maar het is niet zo zeer dat hij zo snel naar Ajax komt. Ajax heeft een salaris plafond en daar moet Chivu zich aanhouden. Het is niet zo dat Chivu ineens 2 miljoen netto gaat verdienen. Hij wilt 3 miljoen per jaar verdienen en daar kan Ajax niet aan tippen. Het hoogste salaris wat ie kan krijgen bij Ajax is 1.5 miljoen netto.

27 mei 2012 om 12:33

De enige clubs die 3 miljoen aan salaris uitgeven, zijn de Europese topclubs. Ik zie Chivu niet naar zulke clubs gaan, dan kan hij net zo goed bij Inter blijven.

Heerlijk bedrag voor een speler met een contract voor 1 jaar.
Hopelijk blijft Ajax niet koppig vasthouden aan die 15 miljoen.. maar ik heb er alle vertrouwen in dat het goedkomt.
Tottenham lijkt me een fantastiche club voor Jan, om daarna de stap naar Man utd of Barca te maken.

Nu gelijk Narsingh binnenhalen voor 5 miljoen (na het EK is die jongen veel meer waard en niet meer haalbaar voor Ajax).
Daarnaast Chivu en Gouwenleeuw halen voor de verdediging.
Als laatste nog een extra spits halen, dan kunnen we op alle 3 de fronten lang meestrijden!

27 mei 2012 om 19:53

Gouweleeuw zie ik niet snel gehaald worden. Wellicht volgend seizoen maar dan zal Alderweireld eerst moeten vertrekken en die kans lijkt me nu niet echt groot. Wat betreft Narsingh ben ik het volledig met je eens.

In plaats van Gouweleeuw zou ik Nuytinck halen. Linksbenig en potentiële opvolger van Jan.

En dat is dus precies wat ik had verwacht.. Door de Spurs hoger te zetten dan Arsenal houd hij de Spurs fans tevreden en door te dreigen anders naar de concurrent te gaan heeft hij zo te zien genoeg druk gezet op Spurs om tot actie over te gaan.. Zou me niks verbazen als Vertonghen's woorden door zijn Zaakwaarnemer of Ajax hem in de mond zijn gelegd ;

die zijn gek 12.6 miljoen euro + bonussen voor een speler die nog 1 jaar contract heeft...

27 mei 2012 om 12:48

Zo doe je zaken mede-eredivionisten, no offence hoor maar een serieuze opmerking. Ajax en Vertonghen pakken het heel slim aan en het geeft gelijk ook aan hoeveel zij elkaar gunnen. Ajax heeft dat Vertonghen 99 zeker dat ie gaat en probeert dus het onderste uit de kan te halen zoals het hoort natuurlijk en Jan gunt het de club. En uiteindelijk zouden ze beide zelf denk ik ook nog wel kunnen leven met een contract-uitdiening.

Edit: was niet de bedoeling om jou te quoten, volgens heb ik niet eens op de quote-knop gedruk maarja, hehe.

Wat een belachelijk hoog bedrag voor een speler die nog maar een jaarcontract heeft. Eigenlijk zouden de clubs die jongen gewoon bij Ajax moeten laten zitten en niet zo'n bedrag gaan betalen.

27 mei 2012 om 12:54

Haha, pijnlijk he dat wij het heel goed en zakelijk aanpakken. Grappig dat als andere clubs in het buitenland zulke bedragen krijgen voor speler met een aflopend contract het allemaal geweldig doen en het bekende loze kreet komt: laaaaaat ze maar betaaaalen en nu bij Ajax is het belachelijk en moeten ze zo'n topper laten zitten bij Ajax. Dit is een aanvoerder met dank en respect naar de club en een club met respect en dank na de aanvoerder en ik snap dat dat als Psv'er met als aanvoeder ijsje Ola vervelend is, maar het is de realiteit.

Goed Pinksteren

Chivu gaat naar Galatasaray jongens. Ajax kan niet tippen aan zijn salaris!

27 mei 2012 om 12:49

Chivu gaat niet naar Turkije. Die comptetitie is echt helemaal niks.
http://www.voetbalprimeur.nl/site/nieuws/237277/aj...
Ik verwacht dat ie naar Engeland of Spanje gaat. Hopelijk houdt Chivu belofte en komt ie toch terug naar Amsterdam..

27 mei 2012 om 12:53

Chivu gaat helemaal niet naar Gs.
Hij heeft dat vorige week zelf ontkent.

12,6 miljoen? kom op zeg! Ajax moet gewoon vast houden aan die 15 miljoen. als Tottenham hem zo graag wilt hebben betalen ze dat wel, en anders Arsenal wel!

27 mei 2012 om 12:54

12,6 miljoen is gewoon een heel mooi bedrag voor een verdediger met een contract dat volgend jaar afloopt.
Met wat bonussen erbij doet Ajax gewoon zeer goede zaken.
Mijn complimenten daarvoor.

27 mei 2012 om 13:01

het is maar hoe je het bekijkt 12,6 miiljoen is zeker een mooi bedrag. maar Tottenham wilt hem heel graag hebben, en volgens mij was Arenal ook nog geintreseerd. dus als Ajax voet bij stuk houdt kan je die 15 miljoen er zeker uitslepen.

27 mei 2012 om 13:04

Leuk en aardig dat je vasthoudt aan zo'n bedrag, maar je moet ook nagaan wat Verthongen voor jullie heeft betekend. Ook heeft hij aangegeven niet moeilijk te doen. Een starre houding van Ajax zou dan ongeoorloofd zijn.

12,6 met bonussen is een bedrag waar de drie partijen zich wel in moeten kunnen vinden. Succes in Londen Jan

27 mei 2012 om 13:21

Arsenal is ook nog geinteresseerd ja, maar die gaan echt geen 12,6 miljoen betalen voor een verdediger met een eenjarig contract, laat staan de door Ajax gewenste 15 miljoen. Ik denk dat Ajax het niet veel beter gaat krijgen dan dit bod van Tottenham. Ik bedoel er zijn maar weinig clubs die bereid gaan zijn meer te bieden dan Tottenham voor een verdediger met een eenjarig contract. Bij Tottenham vinden ze dit ook al aan de hoge kant maar daar hebben ze dringend behoefte aan een goede CV. De paar clubs die misschien wel bereid zijn om met gekke bedragen te komen dat zijn hoogstwaarschijnlijk clubs waar Vertonghen niet naar toe wil, Anzhi, Psg, Mancity, etc.

kom op zeg 15.000.000 is veel te veel, voor een speler met een jarig contract. Die zich ook nog internationaal moet bewijzen

27 mei 2012 om 14:06

Kwestie van vraag en aanbod. Heel veel goed verdedigers met all-round kwaliteiten zijn er niet. Zeker gezien zijn gunstige leeftijd en zijn ervaring als voetballer.
12 miljoen is veel, 15 nog meer, maar het is maar net wat een club voor hem wilt neertellen. Hij is het in mijn ogen zeker waard omdat je met hem kan voetballen.

27 mei 2012 om 14:30

Hij staat in het 'dreamteam' van de CL van afgelopen seizoen. Niet mis toch?

12,6 miljoen euro Exclusief bonussen voor een speler met een contract voor nog maar 1 jaar, die in zijn eigen land niet eens op z'n favoriete plek speelt (als je het negatief bekijkt, positief bekijken zie je dat het Kompany en Vermaelen zijn dus geen schande) en die ook nog is uit de Mickey Mouse competitie komt.

12,6 miljoen is sowieso al veel voor iemand uit onze competitie. Gebeurd niet vaak. Goed gehandeld door Ajax dus.

Rustig blijven wachten op een nog hoger bod.

Je moet het namelijk niet zo van die premies hebben, dat zijn extra's die je lang niet altijd krijgt. Als we voor Vertonghen rond de 15 miljoen euro exclusief premies kunnen vangen dan heeft Ajax het goed gedaan. Het zal uiteindelijk wel uitkomen op een miljoentje of 13 / 14.

Kom naar Arsenal het Ajax systeem maar dan op een hoger niveau waar je thuis hoort en gegarandeerd Champ.league speelt.

Edit: VZ maakt een (alweer) een fout. Ze hebben niet 12,6 miljoen euro geboden maar Pond wat wel neer komt op 15 miljoen euro.

27 mei 2012 om 15:11

Hoe kom je erbij dat het om ponden gaat? Ik heb het opgezocht maar volgens mij gaat het om 10 miljoen pond

27 mei 2012 om 15:38

Mijn bron Sky sports.

27 mei 2012 om 16:00

Ok ik keek bij Daily Star en daar hadden ze het over 10 miljoen pond.
Thanx voor de info!

27 mei 2012 om 17:59

hmm kan het er niet vinden. Heb je een link?

27 mei 2012 om 20:06

Het klopt niet wat Goonercied zegt, in het artikel staat dat Ajax dat bedrag wil hebben en niet dat Tottenham bereid is dat betalen.

27 mei 2012 om 20:12

wil je echt een speler die tottenham als eerste keuze heeft?

27 mei 2012 om 20:32

Hij gaat puur voor het geld als je Arsenal en Tottenham naast elkaar zet hij weet zelf ook dat Arsenal beter is.
Voorbeeld:
Gervinho was bijna bij Newcastle het scheelde 1% en gaat naar Arsenal.
Zo zie je dat Arsenal voor voetbalbegrippen niet een miljoenen contract maar een miljoen contract geeft bij wijs van spreken.

Maar of ik een speler wil die eerst voor Totham kiest , nee maar voor Vertonghen een uitzondering omdat het een Ajacied is die enorm veel potentie voor de wereldtop heeft.

Dit is mooi voor Vertongen en Ajax en we krijgen lekker veel cash om een vervanger te halen voor Jan, en iemand als Narsingh halen en verder een reserve aanvaller en we doen volgend seizoen goed mee om de laatste 16 te bereiken in de CL.

@ goonercied, daar staat alleen dat ajax 12.5 dollar vraagt maar niet dat het is geboden.

jan gaat het in engeland nog lastig krijgen in de verdediging; vind het altijd nog meer een middenvelder dan een pure verdediger maar das mijn mening

Prachtig... Ajax laat zien dat het echt geleerd heeft van haar fouten in het verleden.. Poot stijf houden en de prijs gaat vanzelf omhoog. Ik denk dat Tottenham hier absoluut geen miskoop doet.

Vertonghen het zij je gegund!!!
Tottenham ook! (die transfersom hebben ze zo terugverdiend)
en Ajax is natuurlijk de grote winnaar!!!

Onbegrijpelijk dat hij naar Tottenham gaat terwijl hij ook naar Arsenal kon. C.l. spelen komend seizoen ipv E.l. En dan ook nog zeggen dat ze moeten opschieten omdat hij anders naar Arsenal dreigt te gaan!
Ik zou hem dan niet eens meer willen hebben als ik Arsenal was. Ik vind het overigens arrogantie ten top!
Go to the Spurs! Always in our shadows!

27 mei 2012 om 17:44

Gelukkig ben jij ook geen Arsenal. Denk eens na, wat als van Persie weggaat bij Arsenal (en die kans is groot)? Dan is er niet veel meer om voor te spelen daar. Natuurlijk speelt Spurs geen CL en dat is minder. Maar ik kan nou niet zeggen dat Arsenal per definitie een beter elftal heeft komend seizoen

27 mei 2012 om 20:13

en wat als bale en/of modric weggaan (wat ook een hele grote mogelijkheid is) dan hebben de spurs een nog slechter elftal

28 mei 2012 om 09:39

Denk eens na stel jij........de reactie op bovenstaand artikel gaat over de houding van Vertonghen en de arrogantie te denken dat hij als speler pressie durft uit te voeren op een club als T'ham. En een feit is dat Arsenal volgend jaar C.l. speelt en T'ham niet. En als jij zou nadenken dan zou je moeten weten dat een club als Arsenal altijd meedoet voor de prijzen. Ik refereer alleen maar even aan de afgelopen 15 jaar C.l. De eerlijkheid gebied me te zeggen dat de Spurs het Arsenal volgend jaar lastig zullen maken. Maar dat maakt de competitie alleen maar spannender.
Als Van Persie zou vertrekken dan zorgt Wenger echt wel voor een goede vervanger, al zou het wel een verlies zijn voor Arsenal. We wachten af!

29 mei 2012 om 17:15

Sommigen voelen zich altijd aangevallen als iemand iets zegt, in dit geval Vertonghen over Arsenal. Ik zie je probleem niet.
Vertongen arrogant? Ik denk dat het erg meevalt, maar als je goed bent dan kan een speler zich meer permitteren.
En los daarvan, Arsenal speelt al jaren leuk voetbal, maar wint nooit ene bal. Dus daarvoor hoef je er niet naar toe.

28 mei 2012 om 13:32

Hij dreigt helemaal niet om naar Arsenal te gaan. Hij zegt gewoon dat Arsenal ook een optie is en wat is daar verkeerd aan om te zeggen?mag hij als speler misschien zelf zijn voorkeur aangeven ipv dat anderen voor hem beslissen???

Ik persoonlijk vind Chivu een grotere held dan Vertonghen dus ik hoop voor Ajax en Vertonghen dat de deal snel rond komt en dat de geruchten dat Chivu terug komt waar zijn

27 mei 2012 om 18:20

Ja inderdaad, Als Vertonghen vertrekt voor 12.6 miljoen kan Ajax best Chivu nemen. toch een ervaren leider. die hebben ze nodig achterin.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

705 fans
Verdediger, 31 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Tottenham Hotspur 36 0 4 0
2016/2017 Tottenham Hotspur 33 0 5 0
2015/2016 Tottenham Hotspur 29 0 5 0
2014/2015 Tottenham Hotspur 32 1 6 0
2013/2014 Tottenham Hotspur 23 0 4 0

In de wandelgangen

Zondag 20 mei
Luuk de Jong is niet de enige Nederlandse spits die in beeld is bij Club América. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren