Trotse Kuyt beschouwt transfer naar Hamburg als 'een optie'

Donderdag, 24 mei 2012 om 00:15

Dirk Kuyt staat niet onwelwillend tegenover een transfer naar Hamburger SV. De tot middenvelder omgeturnde aanvaller heeft er zes seizoenen in dienst van Liverpool opzitten, staat daar nog tot volgend jaar onder contract en krijgt geen nieuwe aanbieding meer. Een terugkeer bij Feyenoord is om sportieve en financiële redenen niet aantrekkelijk, maar de overstap naar de Bundesliga ziet Kuyt best zitten.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Dirk Kuyt vervolgt zijn loopbaan bij Hamburger SV


Gerelateerd

47 reacties (laatste reactie door sc-h)

Zou een goeie zet zijn van Kuijt! Zeker een basisplaats en Duitsland past wel bij hem.

Dus hij gaat liever naar HSV dat net degradatie ontliep dan dat hij met Feyenoord Europa en misschien zelfs Champions League kan spelen.. Dat kan dan nooit om sportieve redenen zijn..

24 mei 2012 om 00:38

Zit er dik in dat daar gewoon een beter team staat dan feyenoord volgend jaar. Bovendien is de Bundesliga een veel mooiere competitie.

En het financiele aspect natuurlijk.

24 mei 2012 om 00:50

Er komt meer kijken bij een sportieve overweging dan wel of geen Champions League. Kuijt wil spelen in een sportief interessante competitie met een hoog niveau. De Nederlandse competitie wordt bijna uitsluitend gevolgd door Nederlanders; de Duitse en Engelse competitie gaan de hele wereld over, heeft enorm veel prestige en bieden een prachtige sportieve uitdaging wegens het hoge niveau.

Bovendien kan HSV met de juiste versterkingen weer gewoon meespelen om Europees voetbal, wat het de afgelopen jaren ook heeft gedaan!

24 mei 2012 om 01:37

Alleen was het duidelijk geen sportieve overweging.
Kuyt wilde 'ontzettend graag' met het net bijna failliet verklaarde Feyenoord praten, maar had toch 'een veel betere aanbieding in gedachten'.
Dan ben je dus óf een keer ongelofelijk hard op je achterhoofd gevallen, óf je wil slechts goodwill kweken bij de supporters en zit dus totaal nog niet op deze club in deze financiële situatie te wachten.

24 mei 2012 om 01:50

ken je het nummer voor dat de bom valt....

geld is 1
clubliefde is ?
ja doe maar geld

Denk ik ook wel, ik geef Dirk groot gelijk om nog eens over de grens te kijken. Kan over 2 jaar altijd terug naar zijn club. Dan is hij nog wel fit, en voor meerwaarde voor Feyenoord!
Succes Dirk!

24 mei 2012 om 00:28

Kuyt moet het hebben van zijn vermogen om door te blijven knokken tot het eind. Over 2 jaar is dit vermogen sowieso met 30% afgenomen en wat hou je dan nog over? Genoeg om te zeggen ik geef dit de kans ipv een nieuw talent?

24 mei 2012 om 00:36

Ik denk serieus dat dit een optie was voor nu en niet voor later.. Kuyt is nu nog een meerwaarde, maar over 1 a 2 jaar niet meer, vrees ik! Het is niet iemand die die briljante pass ook kan geven als hij 40 is of iemand die toch altijd op de juiste plek staat.. Nee, Kuyt is iemand die veel loopt, veel kracht verspeelt en dat wordt alleen maar minder..

24 mei 2012 om 00:39

@fean58
Hij kan over 2 jaar terug naar zijn club Utrecht of Katwijk, Feyenoord zal dan niet meer geintresseerd zijn.

Dit is een mooie keuze van Kuyt. Het toont weer eens aan hoe schijnheilig die man is. Die loopt te koop met z'n "clubliefde" om vervolgens bij een lelijke club in de Bundesliga te gaan spelen, waar geen Nederlander iets mee heeft.

24 mei 2012 om 00:28

wanneer was hij nog meer schijnheilig dan?

Als Feyenoord verwacht om voor een dubbeltje op de eerste rij te zitten en Kuyt wil nog een andere uitdaging, dan moeten ze nu niet verontwaardigd gaan doen. Ik snap het wel, nieuwe competitie en HSV is helemaal geen verkeerde/lelijke club.

24 mei 2012 om 00:28

als Feyenoord supporter ben ik ook teleurgesteld in zijn keuze niet naar Rotterdam te komen, maar je kunt niet zeggen dat HSV geen historie met Nederlanders heeft

Khalid Boulahrouz
Romeo Castelen
Eljero Elia
Nico-jan Hoogma
Nigel de Jong
Sherjill Macdonald
Joris Mathijsen
Erik Meijer
Ruud van Nistelrooy
Rafael van der Vaart
Jeffrey Bruma

24 mei 2012 om 00:29

Lelijk valt ook wel mee. Het is na Schalke bayern en dortmund de grootste club van duitsland! En er hebben aardig wat nederlands gespeeld!

24 mei 2012 om 00:29

Van der Vaart, Mathijssen en De Jong hebben wel wat met HSV ;
Als je op je 32e kan kiezen tussen je zogenaamde liefde Feyenoord en daarmee CL of Europa League te spelen, of Hsv, dan is die liefde voor Feyenoord niet zo groot als Dirk altijd doet voorkomen.

24 mei 2012 om 00:32

Toen de Jong en VdV daar speelden was HSV toch wel mijn favoriete club uit duitsland hoor, om nu te zeggen dat geen enkele Nederlander iets met HSV heeft gaat wel wat ver. Stevens heeft er dacht ik ook gecoacht. Jammer dat die club zo erg is afgegleden. Ik zou het wel mooi vinden als Kuyt ze naar een hoger niveau kan helpen. Zelf begrijp ik de voor HSV ook niet als je naar oude club Feyenoord kan die bovendien weer gaan meedraaien in de top van je geboorteland. Geld heeft 'ie nu wel genoeg, als hij terugkomt naar Rotterdam heeft ie ook nog eens een heldenrol.

24 mei 2012 om 05:16

Wie zegt dat Feyenoord komend seizoen weer zo'n seizoen heeft. Ik hoop het voor ze maar het kan ook inelkaar zakken.

Dus een terugkeer naar Feyenoord (die volgend seizoen Europa ingaan) is voor hem ook om sportieve redenenen niet aantrekkelijk, maar de overstap naar HSV ( die nota bene maar lefst een plaats boven de degradatie(nacompetitie)zone zijn geëindigd) ziet hij wel zitten?
Het lijkt me duidelijk dat Kuyt enkel en alleen om financiële redenen HSV boven Feyenoord verkiest.

24 mei 2012 om 00:32

Ik kan me heel goed vinden in je reactie, Maar je gaat wel heel makkelijk voorbij aan het feit dat de competitie in duitsland vele malen sterker is dan die in nederland, Hij zij dat hij op het hoogste niveau wou blijven spelen nou de bundesliga is zeker wel het hoogste niveau, Hij heeft nooit gezegt dat hij graag voorronde CL of Europa league wou spelen. De bundesliga is zeker het hoogste niveau samen met italie spanje & engeland.

Als kuyt wel heeft geroepen graag in de CL uit te willen komen is het een geldwolf eerste klas.

24 mei 2012 om 00:40

Het klopt dat Kuyt (als hij voor HSV zal uitkomen) tegen tegenstanders van een hoger kaliber zal spelen dan in de Eredivise, wel zal hij misschien strijden tegen degradatie met HSV terwijl hij de kans heeft om met Feyenoord Europa in te gaan en zich aan zijn belofte te houden (je moet niet vergeten dat Kuyt heeft aangegeven voor zijn vertrek bij Feyenoord dat hij graag terug zou willen naar Feyenoord).

Vergelijk de situatie met Kuyt even met die van van Bommel, die kon ook gewoon nog ergens anders voor een club spelen in een topcompetitie, maar toch houdt hij zich aan zijn belofte en gaat terug naar Psv.

24 mei 2012 om 01:07

Ik ben het volledig met je eens & begrijp de reactie van de feyenoorders ook dat het nu of nooits is, Maar 1 ding kan ik je verzekeren HSV gaat volgend jaar zeker niet vechten tegen degradatie dit was gewoon een matig seizoen ze hebben goed spelers materiaal waar ze echt wel mee kunnen doen in het linkerrijtje, Soms hebben clubs nou eenmaal een uitschieter naar beneden of naar boven.

De situatie met van bommel & kuyt is zoiezo niet te vergelijken want als je dat wil vergelijken moet je kuyt ook nog de kans geven om over 2 jaar terug te keren aangezien Mark wel een aantal jaartjes ouder is dan Vanbommel, Maar zoals ik eerder al aangaf ben ik het volledig eens met de feyenoorders ontremt kuyt die heeft mensen gewoon valse hoop gegeven !!! punt uit.

24 mei 2012 om 01:10

hehe hij had ook aangegeven bij fc utrecht terug te komen ..en hij was 2 weken in Liverpool en gaf aan dat hij het ook niet erg zou vinjden om daar zijn carriere af te ronden .. praatjesmaker dus

24 mei 2012 om 01:39

Inderdaad bij zijn afscheid bij FC utrecht stond hij te janken & te zeggen dat hij voor altijd van de club te blijven houden en ooit zou terugkeren in wat voor functie dan ook ( dat gaf hij namelijk niet aan ) Bij feyenoord precies hetzelfde verhaal dat was volgens hem wederom met tranen in ze ogen de mooiste club van nederland met de beste supporters hij zou Zeker terug keren als speler bij Feyenoord, Wanneer hij afscheid neemt bij Liverpool roept hij waarschijnlijk ook dat dat de allermooiste club van de wereld is, Helaas kan hij hier geen valse belofte's doen want liverpool is dit werkpaard liever kwijt dan rijk, Al sluit ik niet uit dat hij ooit in een andere functie dan speler terugkeert bij liverpool.

Waar gaat hij zijn volgende jankbetoog houden over 3 jaar? Bij hsv?

24 mei 2012 om 00:36

Opzich kan ik die financiele reden ook wel begrijpen. Ik geloof dat hij een kwart van zijn huidige salaris kon gaan verdienen ofso?

24 mei 2012 om 00:45

Hij zou inderdaad bij lange na niet het salaris verdienen dat hij bij Liverpool verdient, maar sommige Feyenoorders hadden hoop op een rentree van Kuyt in de kuip, omdat deze zelfde speler had aangegeven (vlak voor zijn vertrek nar Liverpool) dat hij weer voor Feyenoord zou spelen.

Nu hij hier de kans voor krijgt doet hij het niet en verkiest hij een club die dit seizoen maar liefst één plaats boven de degradatie(nacompetitie)streep dan doe je dit als speler imo enkel en alleen om financiële redenen.

Als ze maar wel doorhebben dat Kuyt geen spits meer is maar een soort van halve middenvelder.

Ik neem aan dat Feyenoord de deur nu ook definitief dichtgooit voor deze huichelaar.

Natuurlijk gaat het uiteindelijk allemaal om het geld. Bij HSV kan Dirk ongetwijfeld nog een (relatief) topsalaris bedingen.
En als ie eenmaal 35 is, de vrouw terug wil naar de schoonfamilie en de kids naar een Nederlandse school is het vroeg genoeg om tegen een evengoed bovenmodaal salaris in Rotterdam nog een jaartje of twee te gaan uitbuiken. Zo werkt het al 30 jaar in het betaalde voetbal en zo zal het blijven werken. En geef hem eens ongelijk, wie zou niet hetzelfde doen in zijn positie?

Hij heeft dit jaar minder gespeeld bij Liverpool om dezelfde reden dat hij geen nieuw contract krijg hij is wat ouder en is erg achteruit gegaan qua niveau. Tegen het B elftal van bayern schrok ik zelfs van zijn niveau slecht aannames traag en niet echt behendig denk dat we bij Feijenoord blij moeten zijn dat hij geen miljoen per jaar daar is gaan verdienen.

Zou mooi wezen De Guzman De Zeeuw en Kuyt voor Hamburger sv, netjes is dat.

Een degradatiekandidaat zonder enig beleid kiezen boven een goed geleid en opgekrabbeld Feyenoord dat voorronde CL gaat spelen. Nee, Kuyt is me vies tegengevallen. Zeg dan gewoon dat je voor het geld kiest ipv het sportieve / emotionele. Een schijnheil is het.

Kuyt is het Feyenoord shirt niet waard. Nu niet en al helemaal over 2 of 3 jaar niet.

24 mei 2012 om 02:04

je heb helemaal gelijk deze man is een moneymaker en houd egt niet van feyenoord dan je wel je cluppie helpen. kijk ik ben ajacied maar je als ie liefde toont in de voorronde dan ben je een man

@guadalajara

Wie zegt dat hij gekozen heeft? Hij geeft nog expliciet aan dat er juist ook andere aanbiedingen zijn.

24 mei 2012 om 15:38

Dat hij HSV als een optie ziet en Feyenoord per direct afzegt zegt wat mij betreft genoeg. Hij moet er gewoon voor uitkomen dat het om het geld gaat.

vuile huichelaar zingen ze in rotterdam utrecht in en nog een visserdorpje

dus bert van franje ook naar hamburg nieuwe seizoen na debacle 2012

Voor alle domoren die kritiek heben op de keuze van Kuyt: wat zou je zelf doen in zo'n situatie. Spelen in een aantrekkelijke compettite met een prima salaris of terug naar de zwakke Nederlandse eredivisie waar het merendeel van de wedstrijden totaal oninteressant is.

24 mei 2012 om 15:42

Wat ik zelf zou doen in zo een situatie? Gewoon de waarheid zeggen dat hij de laatste jaren van zijn loopbaan wil cashen. Want daar gaat het om. De ware Kuyt hebben we nu gezien; een schijnheil.

En wat is er aantrekkelijk aan het spelen in de Bundesliga als je bij een middenmoter cq degradatiekandidaat speelt (want dat is HSV al een hele tijd door het lamlendige aankoopbeleid)? Juist ja. en hou ook eens op over de "mickey Mouse" competitie.. de Nederlandse competitie is gewoon een hele mooie aantrekkelijke competitie. Financieel misschien niet maar qua voetbal is het super.

Dirkje Kuyt zou enorm karakter tonen als hij terug zou keren naar feyenoord en alles zou geven om Feyenoord naar de CL te loodsen.
Wat is er nu mooier dan je eigen clubje helpen een CL plaats af te dwingen.
Ik snap dat de Bundesliga veel aantrekkelijker is zowel financieel als sportief maar hsv is degradatie net ontlopen.
Hij zou een enorme dienst bewijzen als hij zou terugkeren naar Feyenoord en alles zou doen voor een CL plaatsje met Feyenoord.

Hij heeft altijd beloofd om Terug te keren bij Feyenoord en alleen twijfelde hij over het juiste moment.
Persoonlijk vind ik het de ultieme moment om terug te keren bij Feyenoord. 2e geworden in de competitie en voorronde CL.

Feyenoord heeft Kuyt nodig.

Wat heeft die Kuijt afgedaan de laatste weken. Ga maar lekker centjes verdienen onderin de Bundesliga, met al je mooie praatjes.

Ik snap Dirk wel. Je verdient nu zo veel geld. EN bij Hsv kan je gewoon meer verdienen dan bij Feyenoord. Plus Hsv is een grote club in Duitsland. En spelen in een groot nieuw stadion. In een zeer aantrekkelijke competitie. Maar als ik hem was bleef ik nog lekker een jaar in Liverpool. Zag hem gister bij die vrouw van Wesley Sneijder op tv. Wat heeft die een prachtig huis in Liverpool niet normaal zeg!
Dan lijkt het mij geen straf om op de bank te zitten in Liverpool. Als je zo kan thuis komen.
Maar het liefst had ik hem bij Feyenoord gezien. Ik ben daar toch wel een beetje teleurgesteld in. Met hem erbij had Feyenoord hellemaal een duw in de rug gekregen. Echt een uithangbord voor de club. En iemand die past bij onze mooie club. Maar zoals veel mensen altijd roepen over Kuyt. Kuyt praat altijd naar je mond. Maar doet toch altijd wat zijn portemonnee hem het beste uitkomt. Dat geeft niet is zijn goed recht. Maar hou dan op om altijd te slijmen over Feyenoord.

Wat heeft hij daar te zoeken ?? Kom gewoon terug naar feyenoord

"een terugkeer bij Feyenoord is om sportieve en financiële redenen niet aantrekkelijk, maar de overstap naar de Bundesliga ziet Kuyt best zitten."

sportieve redenen? ok bundesliga is hoger niveau dan eredivisie maar hamburg is de afgelopen jaren nou niet bepaald succesvol. denk dus dat het meer om het woordje financiele gaat

Dan ga je toch lekker, ontzettende flapdrol met je gebit dat lijkt alsof er een vliegtuig in is geknald. Zo gehad met deze man, zogenaamd houdt ie zoveel van Utrecht en Feyenoord maar nog daadwerkelijk wat toevoegen nu het nog kan: hó maar.

Beste feyenoorders,

Laat die Kuyt toch, is niet dezelfde speler als 3 jaar terug, onbegrijpelijk dat hij nog bij oranje zit

Dirk wil gewoon nog een paar jaar cashen, en gelijk heeft hij. Maar dan moet ie niet overal roepen dat ie terug komt inderdaad! Zou wel een goede zijn voor HSV en voor de Bundesliga.

Ik vind Hsv wel wat tegenvallen de laatste jaren moet ik zeggen. Ze zijn nu bezig met nieuwe spelers en dat zou dan in de toekomst wel veranderen denk ik. Misschien kan hij daar wel een steentje aan bijdragen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Hamburger SV

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
14.FSV Mainz 0536-14
15.SC Freiburg36-24
17.Hamburger SV31-24
18.1. FC Köln22-35
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
Tom MickelKeeper00
Bjarne ThölkeVerdediger00
Jonas BehounekVerdediger00
Rick van DrongelenVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Hamburger SV.

Nederland
294 fans
Aanvaller, 37 jaar
SeizoenClubW
2016/2017 Feyenoord 31 12 2 0
2015/2016 Feyenoord 32 19 5 0
2014/2015 Fenerbahçe 32 8 3 0
2013/2014 Fenerbahçe 32 10 3 0
2012/2013 Fenerbahçe 31 8 1 0

In de wandelgangen

Zondag 20 mei
Luuk de Jong is niet de enige Nederlandse spits die in beeld is bij Club América. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren