Vitesse keert tien seizoenen na dato terug in Europa

Zondag, 20 mei 2012 om 18:20

Vitesse gaat komend seizoen Europa in. Het team van trainer John van den Brom boekte vorige week donderdag in Waalwijk al een zege op RKC (1-3) en ook zondag werd de verrassing van het afgelopen competitieseizoen aan de kant gezet: 2-1. Het is voor het eerst sinds 2002/03 dat Vitesse weer Europees voetbal gaat spelen. In dat seizoen werden Rapid Boekarest en Werder Bremen uitgeschakeld alvorens het avontuur eindigde tegen Liverpool (1-0 verlies, 0-1 verlies).

/

Wilfried Bony maakte na vijf minuten al min of meer een einde aan de aspiraties van RKC. De Ivoriaanse aanvaller opende de score op een voorzet van Alexander Büttner: 1-0. Bony is de eerste speler die sinds de invoering in 2005/06 in alle vier de play-off duels voor Europese tickets trefzeker was. Luttele minuten later voorkwam Jeroen Zoet dat de laatste tachtig minuten van de ontmoeting helemaal tot een formaliteit uitgroeide. Hij stond niet toe dat Bony wederom een doelpunt maakte.

De thuisploeg kwam na dik twintig minuten spelen echter goed weg toen Krisztian Nemeth ruimte kreeg van Frank van de Struijk en zijn kopbal precisie miste. RKC zette ietwat meer druk op de helft van Vitesse, dat rustig afwachtte om te kunnen toeslaan in de omschakeling. De wedstrijd ging op en neer, met kansen voor Furkan Alakmak, Renato Ibarra en met name Bony. De Ivoriaan raakte de paal en stuitte richting het rustsignaal tweemaal op Zoet.

Vitesse leek in de beginfase na rust met zijn hoofd nog in de kleedkamer te zitten. Pogingen van Alakmak en Sander Duits leverden niets op. Hofs leek dicht bij de 2-0 voor de thuisploeg. Eén op één met Zoet leek de middenvelder te scoren, maar hij tilde de bal net te hoog over de RKC-doelman. Met een fenomenale stift over Piet Velthuizen zorgde Geoffrey Castillion in de 75e minuut voor de gelijkmaker, maar verder kwam RKC niet. In de slotfase maakte Ibarra op aangeven van Bony de 2-1 en klonk het We gaan Europa in vanaf de tribunes.

Ajax, Feyenoord, PSV, AZ, sc Heerenveen, FC Twente en Vitesse gaan Europa in. Wie GUN jij het allerbeste?Gerelateerd

188 reacties (laatste reactie door vitesse20)

Lekker hoor Vitesse en v/d Brom, goede prestatie! Jammer voor Rkc, die had ik het ook wel gegund na zo'n prachtig seizoen! Maar ja Vitesse is toch wat te sterk! Ben benieuwd wat Vitesse er nog bij gaat halen, want ze hebben wel ambitie! En hoop natuurlijk dat Bony blijft, goede spits voor de eredivisie..

Eindelijk is de eredivisie afgelopen nu op naar het Ek

20 mei 2012 om 18:25

ik ben het met je eens maar ik denk ook dat Vitesse meer kans heeft om zichzelf in Europa te laten horen ik denk dat RKC er vrij snel uit zou vliegen en Vitesse geef ik nog wel een kleine kans op de groepsfase

20 mei 2012 om 18:35

Dit is het beste voor het Nederlandse voetbal en ik hoop dat dit een boost is voor de ontwikkeling van Vitesse. Ze zijn er namelijk nog lang niet, maar Europees voetbal kan een stimulans zijn voor spelers om daarheen te gaan, waardoor de competitie ook weer sterker wordt. Kan ik alleen maar toejuichen!

Arnhemmers, gefeliciteerd!

20 mei 2012 om 18:32

Echt een hele goede spits die Bony, speelde weer ijzersterk. Had nog wat vaker kunnen, of misschien wel, moeten scoren.
Vond Vitesse vandaag alleen niet al te sterk spelen. Thuis had ik toch wel wat meer verwacht. Na de 1-0 alleen maar op resultaat gespeeld. Maar ja, belangrijkste doel is behaald, Europa in!

yes eindelijk weer europa in

20 mei 2012 om 18:26

Voordat ik het vergeet, gefeliciteerd Vitesse. Uiteindelijk wel het beste natuurlijk, al had ik het RKC 1000x eerder gegund.

20 mei 2012 om 18:50

Je kon bij de Coopsupermarkten een gratis kaartje krijgen bij aankoop van 25 euro boodschappen. en voor 5 euro extra een kaartje er bij kopen.

20 mei 2012 om 20:28

We gaan Europa in.
Heb je het stadion zien springen.
Heerlijk eindelijk weer een supersfeer in het stadion.
Al mocht die 2-0 van vorige week er natuurlijk ook wezen ;

20 mei 2012 om 20:55

Al kreeg iedereen geld om er te zitten, de sfeer was er, de dome en Vitesse leefde weer. En als kroon op het werk spelen wij volgend jaar toch wel Europees, trollen kan, maar feiten zijn feiten, wij zijn de nummer 1 van Gelderland en gaan Europa in!

21 mei 2012 om 00:02

Ik had gereageerd op iemand die had gezegd van, (intrend van) hebben ze een uitzend bureau gebeld ofzo dat het stadion vol zat.
ik gaf dus gewoon antwoord op wat iemand had getypt.

dat jij mijn zin opvat als negatief moet je zelf weten. Vind het alleen maar slim van beide partijen.

20 mei 2012 om 19:04

mrkos, keizerbaby15 en andere Arnhemmers en Vitesse aanhangers, gefeliciteerd en mag ik erbij zeggen dat ik wel blij ben dat jullie Europa ingaan!

Europa here we come!!!!

Prachtig, ik heb hier zo lang op gewacht, na tien jaar eindelijk weer Europees voetbal.

Forza Vitesse!!!

20 mei 2012 om 18:37

gefeliciteert vitesse
nu hebben we een goeie vertegenwoordeging in europa en hopelijk een tweede vaste plek in champions legeau

20 mei 2012 om 19:01

Heel erg Gefeliciteerd Sbv. Nederland heeft best een mooi rijtje afgeleverd aan clubs die volgend seizoen Europa ingaan. Ben sinds heel lang niet meer zo content geweest daarover, Eredivisie is lang niet zo slecht eigenlijk als gedacht als je dat rijtje ziet.

hoppaaaah vitesse arnhem 1111

lekker hoor, verdiendd
nec en rkc aan de kant gezet

20 mei 2012 om 19:28

Nou daar noem je er ook twee zeg

20 mei 2012 om 21:19

Na 34 wedstrijden staat elke club op de plek die ze zelf afgedwongen hebben, zo ook deze 2 clubs. En weleens van de belangen van de Gelderse derby gehoord?

21 mei 2012 om 12:09

Wow nee wat zijn die belangen? En heb je nog meer clichés? Of is dit het? Als je alleen kijkt naar investeringen en spelers materiaal is Vitesse gewoon beter dan NEC RKC dus zo'n uitzonderlijke prestatie is t niet..

Proficiat Vitesse. Gaan er uiteindelijk toch een aantal representatieve Nederlandse ploegen Europa in. Het gevaar Heracles, Excelsior en in mindere mate RKC is afgewend.

20 mei 2012 om 18:33

Lol, ik zou eerder Heracles in Europa willen zien dan RKC volgend seizoen.

Heracles gaat namelijk niet door met hun gehele vreselijke verdediging, en Heracles heeft niet voor niets zoveel credits gekregen vanwege hun goede voetbal..

Bullshit dus.

20 mei 2012 om 18:52

Tja, je kan niet en van muziek en van voetbal verstand hebben ;

20 mei 2012 om 19:15

Grappig man,

jammer dat je niet met een echte discussie kan komen.

Waarom zou het beter zijn dat RKC in Europa gaat dan Heracles?
Je onderbouwde het al niet eens in je eerste reactie

20 mei 2012 om 21:04

@marvingaye, wie er het best in kan gaan weet ik zo niet, verschilt natuurlijk ook wat er nog op de transfermarkt gebeurt komende zomer, maar voor beide ploegen is wel wat te bedenken. Zo heeft RKC laten zien een erg sterk en hecht team te hebben en een team hebben is vaak erg belangrijk als je kwaliteit te kort komt. Daarnaast is RKC hoger geëindigd dan Heracles, dus zouden ze op basis daarvan beter zijn dan Heracles. Je kunt bij Heracles dan weer zeggen dat ze de finale van de beker hebben gehaald, dus het blijkbaar best goed doen in een knock-outsysteem, wat handig is in de voorrondes van de EL en daarnaast lijkt het er op dat RKC een aantal goede spelers gaat kwijtraken, in ieder geval meer dan Heracles, dus in dat opzicht kun je ook beter Heracles hebben.

Het kampioenschap kan worden gekocht.
niet is het niet het kampoenschap, maar europees voetbal.
Suc6 Vitesse. Ik ben benieuwd of jullie Nederland veel punten kunnen geven op de coëfficentielijst.

Natuurlijk is het verdiend dat ze hebben gewonnen. Ze hebben gewoon alle wedstrijden terecht gewonnen.

20 mei 2012 om 18:31

mooi gezegd..... denk ik

ON: Vitesse was overduidelijk de sterkste van de twee. Verdiend Europa in. Hopen dat ze wat positiefs brengen!

De sterkste 7 ploegen van de eredivisie gaan allemaal Europa in, prachtig. Hartstikke goed voor het Nederlandse voetbal!

Ze stromen nu in de 3de voorronde van de EL in toch?

20 mei 2012 om 18:31

Ja, als het goed is wel of de tweede voorronde.
Dus nog eerst tegen drie clubs (over twee wedstrijden) als winnaar uit de strijd komen en dan zijn ze dus gekwalificeerd voor de groepsfase van de EL.

Edit: blijkt toch de tweede voorronde te zijn aan de reacties hieronder mij te zien/lezen.

20 mei 2012 om 18:31

In de 2e voorronde van de Europa League stromen jullie in

20 mei 2012 om 18:32

Ik geloof de 2e voorronde!

Top! Dit is het droomscenario voor het Nederland voetbal. Geen clubs als Ado(vorig jaar) Rkc en Excelsior, maar de 7 beste clubs van nederland europa in Wordt een spannend europees jaar!

Vitesse van harte ,rkc respect , gr uit Arnhem

leuk voor Vitesse dat ze weer Europa in gaan, maar met respect, daar hebben ze niks te zoeken, al hoop ik dat ze toch punten kunnen binnenhalen voor de coëfficiëntenlijst, ookal wordt het moeilijk om daarin een plekje te stijgen, ik heb er vertrouwen in.

Hoop dat Vitesse dit jaar weer wat spelers krijgt van Chelsea en misschien dat Jordania er nog een paar miljoen in pompt en ze kunnen meedoen om de bovenste plaatsen.

20 mei 2012 om 18:36

Niets te zoeken? Als ze door blijven groeien dan denk ik dat ze er zeker iets te zoeken hebben, meer toch dan RKC in ieder geval.

20 mei 2012 om 19:06

Zeg ik dan dat RKC meer had te zoeken in de EL? Nee!!
RKC heeft al helemaal niet te zoeken want ze zijn net gepromoveerd en hebben niet de potentie om door te groeien naar een Nederlandse topclub.

Maar wil jij zeggen dat ze wel iets te zoeken hebben? dat is pas grappig.
Zelfs de Nederlandse topclubs ( Ajax, Psv, Feyenoord etc) hebben amper wat te zoeken in Europa, hoe jammer dat ook is.

20 mei 2012 om 21:03

Dan zou de nummer 3 van Italië ook niks te zoeken hebben in Europa? die zijn uitgeschakeld door de nummer 4 van de eredivisie.

20 mei 2012 om 18:43

Hoezo niks te zoeken? Wat een rare opmerking. Nee ze zullen hem niet winnen, zullen we dan de voorrondes afschaffen en beginnen bij de kwartfinales? Vitesse kan met wat geluk en een blijvende selectie echt wel wat presteren.

20 mei 2012 om 19:09

Wat hebben ze er wel te zoeken dan? Meet heel erg veel geluk zullen ze een iets verder komen, maar meer ook niet.

Ik zeg dat ze niks te zoeken hebben en dat is gewoon de kei harde waarheid!
Als je als wel iets te zoeken hebt in de EL, dan vindt ik dat je toch wel zeker iets meer mag presteren dan dat we nu van Vitesse verwachten!! Ik denk namelijk ook dat Twente (in deze vorm) niks te zoeken heeft in de El!!

20 mei 2012 om 23:10

Hihi, zullen we dan maar helemaal geen Nederlandse ploegen meer sturen en alleen maar voor de titel spelen? Wat een idiote reacties plemp jij neer zeg!

20 mei 2012 om 18:46

Vitesse heeft misschien wel de meeste potentie van alle ploegen die onder de 6e plaats geëindigd zijn. Wie had je liever in Europa gezien dan? Rkc, Excelsior, Nec?

Nu nog 3 kanonen en we kunnen volgend jaar weer een grote stap maken !

Nou, Vitesse, pak maar wat punten om ons land op de Uefa lijst weer omhoog te duwen!

Dan gaan we toch met de beste teams Europa in, dacht ik zo:

1. Ajax
2. Feyenoord
3. Psv
4. Az
5. Heerenveen
6. Vitesse
7. FC Twente

20 mei 2012 om 18:39

Ja dacht ik idd ook! En met name twente kan voor ons landje echt vet punten gaan scoren in al die voorronden!

20 mei 2012 om 18:46

In die voorronde krijg je geen punten hoor, anders zou het wel heel raar zijn, dan hebben landen als spanje dus al heel veel punten niet.

20 mei 2012 om 19:03

Je krijgt wel punten in de voorronde. Alleen gedeeld door 2. 0,5 voor één gelijkspel en 1 voor een overwinning.

20 mei 2012 om 19:06

In de voorronde krijg je wel zeker punten. De helft ten opzichte van de poulefase.
Anders zouden de kleine landen namelijk nooit punten kunnen halen, zoals een Malta.

20 mei 2012 om 19:14

hoezo oneerlijk ?

Spanje heeft alleen maar meer clubs die europa ingaan en ook daarvan spelen clubs voorronde weet overigens niet of je daar punten krijgt maar oneerlijk zou het niet zijn.

20 mei 2012 om 18:39

Die clubs zijn allemaal prima in staat om de groepsfase te halen en zelfs te overleven. Kan Europees een spectaculair jaar worden voor NL.

20 mei 2012 om 18:47

Er vanuit gaande dat Feyenoord EL gaat spelen, zitten er dus 6 clubs in de EL is dit eerder voorgekomen?

20 mei 2012 om 18:58

Nee, want Nederland heeft nooit zoveel Europese plaatsen gehad.

20 mei 2012 om 21:09

Sterker nog, zoveel plaatsen kun je niet krijgen, 4 is het maximum, maar 6 is het meest mogelijke door het afvallen van het Cl-voorronde-team en het fair-playklassement, maar in principe kan een competitie maar 4 plaatsen voor de EL krijgen via het coëfficiëntenklassement.

Ik verwachtte al dat Vitesse door zou gaan na de 3-1 uit, dat kan niet meer mis gaan.
Bony is een superspits (eredivisie begrippen), in vier play-offs wedstrijden 5 goals is niet slecht.

Hier heb ik al die jaren op gewacht. Europees Voetbal! Geweldig voor alle vitessesupporters, en het is zeg gegund, al zeg ik het zelf. Goed voor het Nederlands voetbal dit. Ik ga nu mijn eigen feestje vieren, geweldig!3

Vitesse en held Bony gefeliciteerd. Geen Excelsior en geen Heracles. Mooi.

Alle Vitesse supporters van harte gefeliciteerd dat jullie Europa in gaan. Nu vertegenwoordigen kwalitatief de beste Nederlandse clubs ons in Europa!

Voor de mensen die zich verbazen over het volle stadion: als ik me niet vergis werden in Arnhem bij een aantal supermarkten, boven een bepaald bedrag aan boodschappen, gratis kaarten weggegeven...

Ook vanuit Singapore van harte Vitesse!! Ik kan prima slapen nu..
Welterusten!

Wat een mooi resultaat. Het voetbal was niet altijd even best, maar het resultaat is nu even het belangrijkste!
De beste 7 ploegen Europa in, goed voor het Nederlandse Voetbal.

Ze verdienen het. Twente heeft het gewoon laten afweten.

Wat is dat toch met dat 'waar is dat feestje'? Is dat een nieuw universeel lied wat door zo'n beetje elke club gezongen wordt ofzo?

Edit: Gefeliciteerd trouwens, Vitesse. Heb echt niks met die club, maar dit lijkt me wel het beste voor het Nederlandse voetbal. Hopen dat Psv, Twente, Vitesse, AZ en Heerenveen allemaal tenminste de groepsfase halen.

20 mei 2012 om 18:44

Is een carnavalslied. Zingen wij iig altijd met carnaval en op de kermis. In het stadion moet je zoiets niet zingen

20 mei 2012 om 18:47

Vind ik ook, wat heeft dat met voetbal te maken? Daarnaast word ik helemaal gek van dezelfde 'liederen' bij zo'n beetje elke club. 'ohohoh nanana' 'jalalala' etc.

20 mei 2012 om 18:47

Het is net zo erg als dat "you'll never walk alone", hebben ook heel veel clubs

20 mei 2012 om 19:13

Dat is een Brabantse carnavalskraker, bij het ontbreken van een echt clublied, moeten ze toch wat he?

20 mei 2012 om 23:13

Marcnillis, heb je het nou over het ontbreken van een echt clublied bij Vitesse? Ik zal het wel gewoon verkeerd lezen denk ik, zo'n domme reactie plaats je toch niet?

Mooi, je zou RKC niet Europa in willen toch. Met een paar gerichte aankopen kan Vitesse internationaal wel wat bekender worden.

WIJ gaan Europa In!!!

Hopelijk is dit de eerste stap in de ontwikkeling van Vitesse om structureel met de Nederlandse top mee te doen!

En terecht je moet er niet aan denken , Exelsior in Europa, middenmotor Heracles.
Wat een mooi weekend weer dit.

Ben echt beniewd hoe we het europees gaan doen dit seizoen.

Hopelijk kan Feyenoord ook de champions leauge in en dan veel ervaring opdoen vervolgens 3e worden en dan nog effe een paar rondes Europa leauge spelen.

Reis zet net op de radio overigens dat hij hoopt en denkt dat hij bij Vitesse blijft.

20 mei 2012 om 21:48

Zou niet verkeerd zijn. Die jongen is nu op de goede weg en kan volgend seizoen toch een belangrijke speler worden. Af en toe zie je toch wel dat die jonge heel goed kan balle.

Mooi geen heracles en excelsior in europa, maar met de beste 7 teams van Nederland! Gefeliciteerd Vitesse!

Gefeliciteerd Vitesse, Gefeliciteerd Vitesse Fans !

gefeliciteerd vitesse leuk dat de club weer helemaal opbloeit succes in europa

Allereerst gefeliciteerd Vitesse. Ik zie toch liever Vitesse in de EL dan RKC waar toch een aantal spelers terug keren naar hun officiële club. Daarnaast kan Vitesse veel geld pompen in de selectie waardoor er meer kwaliteit is, dat zie ik RKC niet doen. Nu hopen dat alle Nederlandse clubs de voorronde doorkomen en zo El/cl gaan spelen.

Lekker zoveel mogelijk ploegen in Europa die Nederland punten kunnen gaan opleveren.

1. Ajax Cl
2. Feyenoord Cl
3. PSV El
4. AZ El
5. Heerenveen El
6. Twente El
7. Vitesse El

Natuurlijk horen hier ook op Ajax na nog voorrondes bij.

Vitesse Europa in....
Dan kunnen ze wel gelijk 6 nieuwe spelers erbij halen. Zou glansrijk zijn om Kalas nog een jaartje te behouden, echt een talentje dat. Nu Wilfried Bony nog houden, want als ze in Europa willen presteren dan heb je wel zo'n fenomeen nodig. Hij heeft kwaliteiten als een bal vasthouden, goed schot, sterk in deuls, mooie acties.

20 mei 2012 om 19:36

Kalas is pas bekend geworden dat hij nog een jaar verhuurt wordt door Chelsea aan Vitesse. Dus die kunnen we volgend seizoen nog aanschouwen.

Dit zijn de 7 clubs die ook het beste kunnen presteren voor Nederland in Europa, alleen als je puur Europees had gekeken had PSV meer kans in de voorronde van de CL gehad gezien hun beschermde status.

Gefeliciteerd Vitesse.

Overigens jammer dat de supporters nu ineens wel op kunnen komen draven met 25.000, successupporters.

20 mei 2012 om 19:14

Jammer voor wie? Ik zit er niet zo mee hoor en ik denk diegene die het jammer vinden niet eens voor Vitesse zijn dus dat snap ik niet zo helemaal...

20 mei 2012 om 19:16

Beter laat dan nooit.

20 mei 2012 om 19:16

Wat een onzin over PSV meer kans in de voorronde. Ja mogelijk in de derde voorronde maar zeker niet in de 4e voorronde. In de 4e voorronde zou PSV ook geplaats zijn ( en Feyenoord niet).
Maar wat is nu de grap, de ploegen uit Italië, Duitsland, Frankrijk en Spanje zijn allemaal niet geplaatst dus zouden mogelijke tegenstanders van PSV zijn.
Dit in tegenstelling tot Feyenoord die deze ploegen allemaal ontloopt.
Daarnaast is de derde ronde zeker te doen voor Feyenoord met mogelijke tegenstanders als:
Dinamo Kiev (veruit het zwaarst), Fenerbahce, FC Kopenhagen aangevuld met Panathinaikos of Club Brugge.

20 mei 2012 om 21:04

Inderdaad, in de 4e voorronde zou PSV wellicht ook geplaatst zijn. En Feyenoord niet, daarom zou PSV wellicht, ik herhaal wellicht, meer kans hebben.

20 mei 2012 om 21:23

Ja en omdat PSV geplaatst is kunnen ze loten tegen ploegen uit Italië, Duitsland enz.
Omdat Feyenoord niet geplaatst is kunnen ze niet loten tegen ploegen uit Italië, Duitsland enz.

Dus ik herhaal wellicht heeft Feyenoord zodoende meer kans dan dat PSV zou hebben.

Terecht, ook als je kijkt naar de eindstand van de competitie. Er zullen nog wel 4/5 spelers bij moeten komen wil je een beetje meedoen in de EL. Maar goed, daar is het geld ook voor aanwezig.

Komt het Europese schema in het Gelredome nu niet in de war met het monstertruck pull event of het piraten festijn? Daar maak ik me zorgen om..

20 mei 2012 om 20:15

haha lamzak :P

Mooi, we hebben voor volgend seizoen een sterk aantal clubs voor de Europa League met Heerenveen, AZ, Vitesse, FC Twente, PSV en mogelijk Feyenoord daar ook nog bij.

Ik vind helemaal geweldig dat vitesse europa ingaat, wat ik trouwens ook helemaal terecht vind. rkc heeft het leuk gedaan maar vitesse verdiend het toch meer over het heel seizoen gezien. En gelukig gaan nu de beste teams van nederland europa in. Feyenoord, ajax, psv, twente, vitesse en heereveen!!

Fantastisch, na jaren van rompslomp en waanzinnig wanbeleid eindelijk weer eens sportief succes. Een beetje vergelijkbaar met Feyenoord dit. Iedereen gefeliciteeerd.

20 mei 2012 om 19:53

Idd, maar vergeet niet dat Vitesse ook meer middelen (geld) heeft gehad om Europees voetbal te bereiken en dat Feyenoord dan toch nog 18 punten meer heeft gehaald. Maar tevens goede prestatie van Vitesse en ik hoop dat ze het ver gaan schoppen in die Europa league.

Mooi dat Vitesse dit jaar toch Europees voetbal hebben gehaald met matige spelers als Struik, Heiden, ,yasuda, Hofs en Aborah. Ik denk dat ze zich in zomer gaan versterken met spelers als Kadlec en hopelijk houden ze Bony bij Vitesse. Ik denk dat dit goed is voor het Nederlandse voetbal.

20 mei 2012 om 20:00

Kadlec wordt wel een lastig verhaal, ik denk niet dat die nog op het lijstje zal staan. Vitesse bood 6 miljoen en dat werd direct afgewezen. Hopelijk blijft Bony en komt er een gewenste nummer ''tien''.

20 mei 2012 om 20:11

Ja maar mocht hij komen zal Vitesse erg veel kwaliteit krijgen en natuurlijk hebben ze ook een 10 nodig op het middenveld en verder zijn de rb matig en daar moeten ze ook een nieuwe halen. Wanneer Jordania dit jaar nog eens aantal miljoenen inpompt denk ik dat Vitesse heel sterk wordt volgend seizoen dat ook voor de titel mee zal spelen.

20 mei 2012 om 20:16

nu chelsea de CL heeft gewonnen wordt de lat daar hoger gelegd.
des te minder spelers komen daar in de 1e terecht, des te meer leuke spelertjes voor vitas!

20 mei 2012 om 20:21

Stop eens om direct weer te suggereren dat Chelsea spelers overheveld. Alleen Kalas zal bij Vitesse blijven. Van Aanholt gaat inprincipe weer terug en Davila is al een tijdje weg.

Mooi feestje vandaag. Goede eerste helft maar een zeer matige.hoop dat de bepaldende spelers behouden kunnen worden. Een creatieve middenvelder erbij en je bent al een stuk verder.

Opvallend: Rkc kreeg van het gehele vitesse Noordvak een groot applaus toen ze naar het uitvak kwamen. Mag ook weleens gezegd worden.

Hele top 7 Europa in, prachtig. Is dat ooit eerder gebeurd? Ik denk het niet.

20 mei 2012 om 20:12

Ja met ajax feyenoord psv twente az heerenveen en vitesse vaardigt Nederland ambitieuze, gezonde clubs af naar Europa. Als deze 7 clubs deze zomer goede en verstandige transfers kunnen realiseren, kan het weleens interessant gaan worden in de Europa Cup. Ik vind het prachtig en als je dan kijkt hoeveel Nederlands talent rondloopt in de eredivisie, dan zit Oranje wel snor voor de toekomst!

20 mei 2012 om 20:14

nee want, toen nog geen fair play klassement
laten we hopen dat twente zich versterkt(herpakt), feyenoord niet volgend seizoen weer inzakt, en heerenveen leuke spelers van betekenis haalt.
dat is het beste voor NL!

20 mei 2012 om 20:19

Het maximum aantal clubs dat Nederland kan afzenden is zeven en dat is voor het eerst. Dit zijn er nu net zoveel als Spanje en Engeland (en Duitsland geloof ik).

Gefeliciteerd Vitesse, jullie hebben het meer dan verdiend. gehele top 7 Europa in helemaal top. beter kan niet voor het Nederlands voetbal. volgend jaar gaan we heel veel punten halen denk ik.
Als van der brom blijft en Vitesse blijft geheel met een paar versterkingen kunnen ze de Groepfase overleven, en meedraaien met de top 5 in Nederland.

Man City kampioen, Chelsea de CL winnaar, Vitesse weer richting de top. Wat nou succes is niet te koop?

20 mei 2012 om 21:03

Vitesse richting de top is nog een beetje voorbarig, maar zal wel gaan gebeuren denk ik. Inderdaad, helaas blijkt succes te koop te zijn.

21 mei 2012 om 12:28

Raar dat iedereen suggereert dat Vitesse met geld strooit. Raar dat FC Utrecht dan geen Europees Voetbal heeft gehaald, die hebben voor Nilsson en Gerndt meer betaald dan dat Vitesse voor Ibarra en Bony heeft gedaan, kwestie van zorgvuldig geld uitgeven en goed scouten.

21 mei 2012 om 13:13

Nouja 'goed scouten'... Bony is inderdaag een fantastisch stukje scoutwerk, maar de meeste spelers zijn toch talenten van grote engelse clubs als met name Chelsea die bij Vitesse ervaring op moeten doen van machtige mensen als Abramovich. Ik gun de supporters al het succes hoor, maar je kunt niet ontkennen dat Vitesse een handelshuis gaat worden als dat het nog niet is.

21 mei 2012 om 14:48

Ibarra is daarnaast ook een fantastisch stukje scoutwerk. De meeste spelers zijn talenten van Chelsea? Behalve Kalas ken ik niemand bij Vitesse, die dusdanig goed zijn dat ze een talent genoemd kunnen worden. Ibarra is van Vitesse, Bony is van Vitesse, Kashia is van Vitesse... Annan is dan gehuurd van Schalke 04, maar daar hoopt Vitesse spoedig een akkoord mee te sluiten.

Vind het wel jammer dat de prestatie van Vitesse vaak op het conto van Chelsea/abramovic wordt geschreven, maar van de Chelsea huurlingen speelt alleen Kalas, en daarnaast moet je als club het ook maar durven om een 18-jarige jongen in het hart van het centrum te zetten. Het heeft fantastisch uitgepakt.

Dat Vitesse een handelshuis wordt, dat is allang bekend. Maar volgens mij is iedere Nederlandse club dat. De Jong wordt toch ook doorverkocht? John wordt toch ook doorverkocht? Daarnaast heeft FC Twente zelf ook een samenwerkingsverband met Manchester United, maar daar wordt niet op gewezen.

Ondanks dat ze de laatste 2 wedstrijden hebben verloren, is het echt een top-seizoen geweest voor Rkc. Het feit, dat je als rkc, deze finale wedstrijd mag spelen, is al een heel groot compliment.
RKC mag echt trots op zichzelf zijn.

20 mei 2012 om 21:13

inderdaad, maar dat bleek wel uit de waardering die Rkc kreeg van de Vitesse aanhang na afloop..

Gefeliciteerd Vitesse, het is verdient.
Dit is ook de allereerste keer in de Nederlandse voetbalgeschiedenis dat heel
de top 7 Europa in gaat, belooft veel voor komend seizoen.
Hoop dan ook dat ze allemaal de poulefase halen.

20 mei 2012 om 21:50

Het zou mooi zijn als iedereen de poule fase haalt en het is niet onmogelijk maar ik denk dat de Russen ons ook in de weg zullen staan, want zij hebben ook hun sterkste ploegen in Europa en met dat geld gaan ze hogen ogen gooien.

Hehe gelukkig zeg, de beste ploegen van Nederland spelen Europees. Twee weken geleden was het nog mogelijk dat Rkc, Heracles en Excelsior Europa in gingen.

Vitesse gefeliciteerd, natuurlijk had ik liever NEC Europa in zien gaan maarja we waren gewoon niet goed genoeg in de Play-offs. Ik hoop trouwens voor jullie dat je niet zo'n club uit Kazachstan of Albanië etc treft: lange uitwedstrijden in lege sfeerloze stadions en niet heel erg aansprekende tegenstanders. Zoiets kan trouwens wel weer in ons voordeel werken, een vermoeid Vitesse is beter te bestrijden dan een op en top fit Vitesse die geen lange uitwedstrijden heeft moeten spelen;

20 mei 2012 om 21:18

Leuke reactie, bedankt!
Uitwedstrijd in omliggende landen ga ik zeker heen, het verre oosten kan helaas niet.
Ik hoop ook dat het clubs uit DL, Engeland of Frankrijk worden, maar dat zal wel niet.

Tot volgend seizoen, hopen op weer mooie derby's.

21 mei 2012 om 00:39

Hulde voor je reactie!!

Toch mooi voor Vitesse dat ze de CL ingaan.

20 mei 2012 om 21:29

Cl? Ik denk dat je El bedoelt. Ajax en Feyenoord(voorronde) gaan Cl in.

20 mei 2012 om 21:31

Ach ja dom van me, in Duitsland mogen er maar 2 de CL in.

foutjes maken we allemaal he.

Prachtig scenario voor het Nederlands voetbal! Ik hoop over 2 jaar, 3 nederlandse teams in de Champions League te zien.

Gefeliciteerd Vitesse supporters! RKC hoeft gelukkig niet te treuren. Zij hebben immers een geweldig seizoen gedraaid waar zij apetrots op mogen zijn. Nu maar hopen dat we alle de poulefase van de CL en de EL zullen gaan halen.

Waarom wordt dit topic bevuild door eencelligen en provocateurs die het alleen maar over bezettingsgraad hebben in plaats van waar het over zou moeten gaan: HEt winnen van de play off!

20 mei 2012 om 21:56

laat hun maar lullen en ons maar feesten....... we gaan europa in!!!!!!!!!!

Vitesse gefeliciteerd, de terechte en verdiende winnaar van deze play offs.niet alleen de sterke ploeg gebleken tegen nec en rkc, maar gezien de afstand met die ploegen op de ranglijst was een andere winnaar dan Vitesse (of Twente) tegen de verhoudingen in geweest. Met al die goede Nederlandse ploegen kan het een mooi europees seizoen worden....

Gefeliciteerd Vitesse. Doe de groeten aan Tottenham ;

laten iedereen maar praten. Vitesse heeft genoeg supporters, alleen sommige wouden de afgelopen jaren neit meer komen door de prijsverhouding ten opzichte van het geleverde spel. nu gaat het weer goed en zit het weer wat voller, logisch zaak.. en een jongetje die uit zn duim zuigt dat het stadion sinds 2002 niet meer uitverkocht is

Europa here we come!!!

Knappe en degelijke prestatie van Vitesse. Ze hebben met ruime voorsprong de 7e plaats gepakt en nu dus ook de play offs gewonnen. De beste ploegen van afgelopen seizoen gaan dus Europees spelen.
RKC kan trots zijn op dit seizoen. Van degradatiekandidaat no.1 tot play off finalist.

Denk dat Vitesse met een paar gerichte aankopen mee gaat doen om het kampioenschap. Spelers als Velthuizen, Kalas, Kashia, Büttner, Van Ginkel, Bony en Reis (indien fit) zijn Nederlandse top. Een goede rechtsback, centrale middenvelder en rechtsbuiten en je hebt een kampioenswaardige selectie. Hoop wel dat spelers die dit seizoen door het ijs zijn gezakt als Chanturia van de hand kunnen worden gedaan, anders wordt de selectie wel erg groot.

21 mei 2012 om 00:37

Ben er mee eens dat het voor nederlandse begrippen tegen de top aan zit,ma je vergeet 2 hele belangrijke spelers,ibarra en vooral annan. vooral annan is voor vitesse onmisbaar. wat een geweldenaar is dat. ibarra wordt met de week beter en is echt razendsnel. er staat een goed elftal,alleen heel erg jong, velthuizen is 25,bony 23,en kalas en van ginkel zelfs maar 19. er moet naar.mijn mening dan ook echt routine bij. het is nog te wisselvallig,wat ook logisch is. we hebben een rechtsback,aanvallende middenvelder,en linksbuiten voor de basis nodig. als de basis maar zo goed als intact blijft.

21 mei 2012 om 01:22

Heb die twee juist expres niet genoemd. Vind Annan helemaal geen geweldenaar maar iemand die meevoetbalt en vaak onzichtbaar is. Ibarra vind ik een goede speler maar nog geen Nederlandse top omdat hij nog te vaak het overzicht en de controle mist op de belangrijke momenten.

Echt walgelijk die play-offs paar jaar geleden eindigde NAC 3e moesten ze intertotocupje spelen slaat nergens op competitie gewoon 34 wedtrijden klaar niet met iets commercieels gaan komen zoals play-offs.

Annan moet echt behouden worden een zeer goede voetballer,
erg belangrijk.
Bony word topscorder als hij volgend seizoen blijft wat een beest is dat

van der struik vind ik persoonlijk een matige voetballer.
Reis is het voetballen ook verleerd.

toch zie ik liever nec in europa ( al zeg ik het als nec supporter)
ik denk namelijk dat vittese zonder bony hetzelfde is als barca zonder messi

Net de hoogtepunten gezien en realiseerde me nu pas hoe groot dit is voor Arnhem en wat voor een persoon John van De Brom is. Erg goede trainer doet het gewoon al 3 jaar lang top, en ik denk echt dat Vitesse volgend jaar de top 6 op de hielen zullen zitten en misschien wel in de top 3 zullen komen. Feyenoord zal waarschijnlijk geen Guidetti hebben, Heerenveen geen Dost, Narsingh, of Assaidi.
AZ verliest misschien wel hun hele middenveld.
PSV verliest misschien Depay en is Labyad al kwijt, ter wijl Ajax dag zegt tegen Vertonghen en Van Der Wiel.
En bij Twente is der interesse in Mikhaylov, Douglas, John, Chadli, en De Jong.
Dit terwijl ik alleen maar Bony zie vertrekken, maar dat is vitesse's beste speler, maar ze moeten wel een vervanger kunnen vinden bij Chelsea, misschien Torress

Overigens zag ik erg mooie aanvallen van Vitesse en deed Waalwijk het ook niet slecht hoor, misschien is dat samen met Feyenoord wel de grootste prestatie van het jaar echt knap hoe ze bijna de Europa league dan in gaan het is ook een echt stug team en ze mogen dan wel gehuurt zijn enzovoort, maar om dat in een hecht team te smeden is ook niet in 3 tellen klaar gemaakt.
Mooi dus dat gewoon het stadion weer vol zit en dat te mensen in Arnhem weer naar het stadion willen.
Die goal van Castillion mocht er zijn en ik begrijp nog steeds niet dat Buttner niet mee gaat naar het EK vind hem de best lb van Nederland
Gefeliciteerd Vitesse en RKC ook, jullie hebben het verdient!

bony heeft onlangs aangegeven dat hij Niet naar een engelse club wilt
dus die kunnen we alvast afstrepen!

er staat niet bij dat er in de rust jeugdteams uit de buurt die kampioen zijn geworden gehuldigd

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
4.Feyenoord6637
6.Vitesse4916
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Matthew MiazgaVerdediger10
Fankaty DaboVerdediger10
Guram KashiaVerdediger10
Alexander BüttnerVerdediger10
Arnold KruiswijkVerdediger10
Thomas BrunsMiddenvelder11
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

29 jaar
289 fans
Aanvaller

In de wandelgangen

Dinsdag 22 mei
Drie clubs hebben Marouane Fellaini momenteel een concreet aanbod gedaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren