Robben: 'Ik vlieg het liefst een week naar een onbewoond eiland'

Zondag, 20 mei 2012 om 11:15

Franz Beckenbauer had al snel na de verloren Champions League-finale van Bayern München tegen Chelsea een reactie. "We kunnen de Engelsen niets kwalijk nemen", vertelde het clubicoon van de Zuid-Duitsers. "Zij kunnen er niets aan doen dat wij de kansen laten liggen.''

/

Het was ook wel pech, zei der Kaiser, die in het verleden wél de Europa Cup I won met de club. ''Bayern is de hele wedstrijd beter geweest. Steeds was er sprake van controle. Het geluk was aan de kant van de tegenstander. Het is niet anders.'' Arjen Robben miste in de verlenging een strafschop en had na afloop geen woorden voor de dramatische avond in de Allianz Arena.

"Dit is onbeschrijfelijk", vertelde de Oranje-international. "Ik heb hier geen woorden voor. We hebben de trofee wel drie keer vastgehad, maar laten hem steeds weer door onze vingers glippen. Het is om te janken." Twijfels had hij niet gehad, toen hij aanlegde voor de penalty. ''Absoluut niet. Ik wilde hem gewoon hard door het midden knallen. De bal ging niet voldoende omhoog.''

Twee jaar geleden verloor hij, tegen Internazionale, ook al de finale van de Champions League. Met Oranje won hij vervolgens evenmin de eindstrijd van het WK. ''Het wordt een treurig verhaal zo'', vond Robben. ''Dit was dé kans. We hebben hem niet benut." Robben weigerde een penalty te nemen. De Nederlander miste er al één in de verlenging van het duel. "Sommige spelers voelden zich niet zeker genoeg", zei Bayern-coach Jupp Heynckes.

"Ze waren moe na een wedstrijd van 120 minuten. Je kan niemand dwingen een strafschop te nemen." Ook Robben wilde er niet nog één nemen, zei Heynckes. "Hij voelde zich niet zeker genoeg om op de lijst te staan. Daarom nam doelman Manuel Neuer een strafschop. Het is begrijpelijk."

"Ik moet even niet denken aan Oranje en de wedstrijd van dinsdag (tussen Oranje en Bayern München, red.)", zei Robben tot slot. "Op dit moment vlieg ik het liefst een week naar een onbewoond eiland om bij te komen. Maar goed, dat is de voetbalwereld. Het gaat weer door, maar dit is heel moeilijk."

Bekijk hier de samenvatting van Chelsea - Bayern München:
Gerelateerd

164 reacties (laatste reactie door villaboas)

Tja Robben, als je nou eens wat meer naar je medespelers kijkt ipv alleen maar naar de bal en het doel had je waarschijnlijk wel die beker mogen liften...

20 mei 2012 om 02:01

Ben ik het niet mee eens ,hij speelde echt goed met zijn team vanavond.hij had gewoon die penal erin moeten knallen dan was het gewoon over en sluiten geweest maar ach.dat is voetbal.

20 mei 2012 om 02:08

Oh Robben wat heb ik me aan je geïrriteerd zeg! Je zou toch gek worden als je collega bent van zo'n voetballer. Hij neemt alles opzich en eist alle ballen, terwijl niks lukt. Robben heeft misschien 20 corners verpest, 1 penalty gemist, 10x een vrijetrap verprutst.. Pff echt jammer voor Bayern man!

20 mei 2012 om 02:11

Wat dat betreft is Ribery geen haar beter;

Kunnen beide geniaal zijn als ze een goede dag hebben, maar zit het tegen hoef je niks te verwachten van de twee ego's.

20 mei 2012 om 02:42

In principe doet Ronaldo precies hetzelfde als wat Nartell0 aangeeft, alleen word hij als held beschouwd. Ik snap je punt dat hij vaak voor eigen succes wilde gaan, maar zo speelt hij altijd en als het lukt hoor je niemand en is hij fantastisch, zoals ik al zei Ronaldo doet hetzelfde, voor zichzelf gaan, schieten uit onmogelijke hoeken terwijl er kansen liggen, kansrijke vrije trappen om zeep helpen.

Het is te makkelijk Robben hierop te beoordelen. Hij deed wat de Barca spelers bijvoorbeeld nalieten, op goal schieten, die bleven maar eindeloos rondtikken.

Uiteindelijk moet iemand op de goal schieten en hij kan dat, dat weten we zelf ook. In de halve finale gaf hij ook ballen op Gomez die hij ook zelf kon maken, het is dus te makkelijk baseren op 1 wedstrijd, al moet ik wel toegeven dat hij vandaag vaak voor eigen succes wilde gaan. Maar hij bleef bikkelen en ervoor gaan!

20 mei 2012 om 02:53

Robben was gewoon 1 van de slechtste op hele veld!

20 mei 2012 om 03:47

Helaas waar, hij wilde te graag vanaf de zijkant naar binnen trekken en die bal erin jagen, maar na die penalty wilde niks meer.. Gelukkig nam hij ook geen penalty in de shoot out, want als hij dan weer had gemist...achja zolang hij er tijdens het EK er maar weer staat!!!

20 mei 2012 om 09:45

@nartell0

dus had ie maar aan de zijlijn moeten staan en gesmeekt moeten hebben om de bal niet te hebben? Het siert hem dat hij het blijft proberen!

20 mei 2012 om 10:11

Ronaldo is blessurevrij en scoort er 50 in een seizoen... Robben niet

20 mei 2012 om 10:40

Wat maakt het uit als al je schoten toch in de tweede ring van het stadion terecht komen. Geef mij dan maar dat eindeloos getik van Barça, daar zit tenminste nog een idee achter.

20 mei 2012 om 11:52

Uiteindelijk wordt Gomez daar dus de dupe van ;

Dit is ook een probleem van Van Persie in het NL elftal. Hij is/was nooit echt een afmaker zoals Kjh. als je dan afhankelijk bent van Robben en Kuyt wordt het natuurlijk helemaal niks XD

20 mei 2012 om 12:06

De hele voorhoede was matig deze wedstrijd. Ribery speelt nauwelijks over verloor teveel ballen en koos altijd voor de moeilijkste weg. Gomez had mede door de slechte aanvoer enkele kansen waarvan 2 100% kansen. Robben wou te graag maar kwam er niet uit ook doordat Ribery af en toe in de weg liep en hij constante 2/3 mans dekking had.

20 mei 2012 om 12:08

Dat zou juist meer het probleem van KJH moeten zijn dan van RVP slimmerd. KJH is net als Gomez een echte afmaker, terwijl van Persie zijn eigen kans nog kan creëren. RVP is dus minder afhankelijk van flankspelers dan Huntelaar.

20 mei 2012 om 12:09

Dat zeg je nu echt op elk bericht wat met de finale te maken heeft. Robben is gewoon een topspeler die zijn dag niet had.

20 mei 2012 om 12:20

Robben heeft helemaal gelijk hup naar dat onbewoond Eiland en niet meer eraf komen tot na het Ek

20 mei 2012 om 12:20

haha juist niet man..
Was de enigste die wat probeerde..

20 mei 2012 om 12:22

Nartel0 ga je dit nu in elk topic over deze wedstrijd plaatsen? Ik erger me nu al kapot aan je. Ja je bent een Turk die hekel heeft aan Nederlandse voetballers, want ik heb je al vaak genoeg dingen over Nederlandse voetballers zien plaatsen. Maar ga dat dan op een Turks forum verkondigen en niet alleen maar dit zelfde verhaaltje hier komen posten. Robben was bij Bayern de beste man in de aanval en dat zegt genoeg over Bayern gisteren. Hij heeft zijn best gedaan en meer kan die niet doen.

20 mei 2012 om 12:24

@huijsmans, nou speelde Robben geen goede wedstrijd, maar vergeleken met Ribery, Gomez, Schweinsteiger en Boateng was hij een held. bij lange na niet de slechtste. Wat er met die Schweinsteiger is gebeurd, dat is geen schim meer van 2 jaar terug.

20 mei 2012 om 12:30

Het verschil met Ronaldo is alleen dat hij er in een seizoen meer dan 60 in knalt

20 mei 2012 om 13:44

je kan ronaldo helemaal niet vergelijken met robben, ronaldo is 10 keer beter dan robben. En dit seizoen, was ronaldo helemaal niet egoistisch en speelde hij vaker samen als een team.

20 mei 2012 om 13:53

Robben was inderdaad dramatisch in de finale. Net als Ribery trouwens. Precies het probleem van Bayern. Alles gaat via deze 2, echt flitsend positiespel is het niet. Het is gewoon een beetje hopen op genialiteit van deze 2, als beide niet in de wedstrijd zitten, valt Bayern heel erg tegen.

20 mei 2012 om 15:54

Waaaat Robben speelde goed? Kom op zeg dit kan echt niet wat je nu zegt. Robben was nagenoeg onzichtbaar en heeft welgeteld 8 ballen de tribune ingeknalt. Op basis waarvan vond jij hem goed spelen? Hij liep of naar binnen en schot de tribune in of hij ging er rechts langs en liep de bal over de achterlijn. Kijk een penalty kan iedereen missen daar heb ik het verder niet over, maar daarbuiten heeft Robben gewoon een zaadwedstrijd afgeleverd. Misschien heeft hij 1 of 2 goede momentjes gehad, voor elk moment meer dat jij kan vinden krijg jij van mij 100 euro.

Maar dat zei ik aan het begin van de wedstrijd al, Robben wil zich geforceerd bewijzen, dat kan nooit goed gaan. Ik hoop dat hij tijdens het EK in betere vorm verkeerd anders hoef je hem van mij niet mee te nemen. Daarbij eerlijk is eerlijk, ik vond eerlijk gezegd iedereen gister van beide kanten onder zijn niveau spelen hoor. Er werden vreselijk veel fouten gemaakt.

20 mei 2012 om 16:45

Klopt helemaal. Jammer dat die sterren zo egoistisch zijn. Messi, Ronaldo, Robben, Ribery, Aguero ... Als ze niet zo egoistisch waren dan zouden ze nog een extra niveau hoger halen.

20 mei 2012 om 19:17

@navarro Krijgen we nou? Messi en Aguero egoistisch? Ik vind Aguero in de combinatie toch geniaal en Messi is de eerste speler die én het meest heeft gescoort in 1 seizoen en ook nog eens de meeste assists heeft gegeven.

20 mei 2012 om 02:08

Dikke onzin dit, bijna elke keer als hij de bal beter kon overspelen naar iemand die er beter voor stond deed hij dat, hij ging een paar keer alleen met een slecht schot als vervolg, 2 jaar terug scoorde hij super vaak op die manier dus neem het hem eens kwalijk.

20 mei 2012 om 13:03

Je hebt helemaal gelijk!! Robben is elke keer weer hetzelfde liedje, alleen maar voor eigen succes als een blind paard..
En altijd op het moment supreme falen! Hij zal de geschiedenis ingaan als een goede voetballer met veel talent, maar ook als een voetballer die een schlemiel is geweest omdat hij vaak de kansen heeft gehad om zichzelf onsterfelijk te maken, maar steeds weer opzichtig faalde. Robben belangrijk maken in je team is bijna een zekerheid dat je niets zal winnen!!

20 mei 2012 om 14:02

Is Van Gaal denk ik niet met je eens, want Robben won bijna eigenhandig de dubbel voor Van Gaal.

20 mei 2012 om 14:53

Is dit soms de 1ste keer dat je naar Robben kijkt? We weten al lang dat hij 'selfish' is, maar dat hoort bij hem en dat gaat echt niet veranderen, dus wen er maar aan. Hij speelde gewoon best wel een goede wedstrijd met z'n team.

20 mei 2012 om 15:22

idd robben speelde dramatisch egoistisch!
van rechts naar binnen en danboem het stadion uit.
een robben in absolute topvorm kan dit wel maar alles eronder is gewoonweg irritant.

Robben had zich hier onsterfelijk kunnen maken, had de belangrijke 2-1 kunnen maken. Ik denk dat het beter is om Robben even geen penalties meer te laten nemen hij mist er de laatste tijd toch wel 2 zeer belangrijke. Niet te vergeten dat die pingel tegen Madrid er ook met geluk in ging.

20 mei 2012 om 13:45

had ja, dit is de tweede keer dat hij het verziekt. Ook tijdens het wk

20 mei 2012 om 14:36

Dat hij die penalty mist is enigzins nog menselijk, elke grote speler kan een penalty missen. Maar wat ik echt erg zou vinden als Bayern supporter zijn zijn corners. 30(!) hebben ze er gegeven en Robben heeft er geen 1 goed gegeven. Er is echt geen 1 kans uit gekomen

20 mei 2012 om 15:40

Je moet niet vergeten dat 1 van die 2 penalty's die hij onlangs nog heeft gemist, tegen een keeper was van wereldklasse. Bovendien miste hij het doel toch niet? Cech dook de goede kant op, hoewel Robben de bal wat verder in de hoek had kunnen plaatsen. En bij die penalty tegen Real, neem ik het Robben ook niet kwalijk dat de bal nog maar niet langs de vingertoppen van Casillias glipte, ook een keeper op wereldniveau. Robben verdient de nodige spot pas als hij de bal, net als Ramos, kilometers over het doel had geschoten. Of eerlijk gezegd, uit mijn mond, net zoals Messi de bal tegen de lat schiet.

Wat moeten de Bayern fans hebben gebaald van de vertoning van Robben en Ribery vanavond.

Als ze beide niet zo zelfzuchtig waren geweest dan hadden ze zeker meer kunnen maken, ook al had Chelsea zoveel geluk aan hun zijde.

Ribery was vooral bezig met zichzelf vermaken. Maar hij veroorzaakte een penalty voor Robben een goede kans waar Robben voor het doel stond.

Robben is de verliezer van de avond.

Hopelijk heeft dit geen ernstige mentale gevolgen voor het EK

20 mei 2012 om 09:41

Ik vond eerlijk gezegd Heynckes de slechtste man van de avond, de wissel Van Buyten -- Müller liet de hele wedstrijd kantelen, Bayern wist in de verlenging de tegenstander niet meer vast te zetten omdat ze een man miste voorin. Daarnaast geef je een signaal aan je team als je met nog 10minuten te spelen (6 blessuretijd) een aanvaller wisselt voor een verdediger.
Op het moment van de wissel zei ik al tegen m'n pa;'let maar op, dit gaat nog gigantisch fout!' en helaas...

Ik heb me ook geergerd aan die 2, voornamelijk Ribery die op de meest kansloze momenten zelf ging, totaal geen oog had voor andere en naar mijn mening niet 100 gemotiveerd was om alles te geven voor Bayern. Vond hem ook erg vervelend met zijn gebaren en houding jegens medespelers, op zo'n moment kan een grote speler zijn ego gewoon opzij zetten en zich wegcijferen voor het team. Iets wat ik Robben wel zag doen door mee te verdedigen, overzicht te bewaren en positief te blijven, Robben probeerde de held van de avond te worden en is uiteindelijk de schemiel.

Gelukkig hebben wij er maar één in het team die de finale heeft verloren en de duitsers een stuk of 8!

Edit: aanpassing/typfout

20 mei 2012 om 11:54

Jongens die wissel hoor je gewoon te begrijpen hoor. Je speelt in de finale , komt 1-0 voor en wil het gewoon op slot gooien. Er is echt niks raars aan de wissel. Heynckes snapt zelf ook gewoon dat Chelsea vól op de aanval zou gaan tot de 94ste minuut als het 0-0 zou blijven. Dan is het echt wel te begrijpen dat er een verdediger bijkomt hoor. Dat Müller eruit moest is ook te begrijpen want die speelde ook gewoon slecht.

Het hoort echt gewoon voor jullie zo'n rare wissel te zijn. Als je voorstaat in de belangrijkste finale van het jaar en er nog maar een paar minuten te spelen zijn, dat je er een extra verdediger bijgooit, ,dat gebeurt bijna altijd. Kijk , dat Chelsea hem maakt en dat ze daarna moeten verlengen en dat ze dan geen grip meer om Chelsea hebben is een tweede. Het is namelijk gewoon erg ongelukkig dat hij nog valt voor Bayern, want dan kunnen ze inderdaad aanvallend minder. Maar de wissel snap je toch wel gewoon...

20 mei 2012 om 12:55

Nee ik snapte de wissel niet, gezien het spelbeeld was het ook volkomen onnodig een extra verdediger te brengen.
Chelsea was de hele wedstrijd nog niet in de 16 van Munchen geweest, waarom zou je dan met 7man in je eigen strafschopgebied gaan hangen? Dan roep je het gewoon over jezelf af.
müller speelde inderdaad niet geniaal, maar Kroos, Ribery en Gomez waren veel slechter en ook nog eens en stuk minder gevaarlijk.

Ik snap best dat je een extra verdediger inbrengt als je onder druk komt te staan, dat was hier totaal niet van toepassing aangezien Chelsea al maanden countervoetbal speelt en natuurlijk niet ineens kan overschakelen op drukzetten, korte combinaties en vleugelspel.
Nogmaals: Munchen heeft het met die wissel over zichzelf afgeroepen, dat jij het normaal vind dat er een extra verdediger wordt ingebracht noem ik kudde gedrag, omdat iedereen het doet moet hij het ook maar doen?
Als de situatie er naar is doe je dat ja, hier was dat niet het geval aangezien Chelsea gewoon met Torres en Drogba voorin op een eiland bleef spelen, door Van Buyten te brengen kwam er bij Chelsea een middenvelder vrij waardoor Chelsea makkelijker het middenveld over kon steken.

Of denk jij dat er een andere verklaring is waarom Chelsea 85minuten lang niets te vertellen heeft en na die wissel ineens de bovenliggende partij was en in de verlenging zelfs controle had over de wedstrijd?
Gewoon een hele domme wissel van Heynckes, hij zal zelf waarschijnlijk niet toegeven dat hij Van Buyten alleen maar bracht omdat hij en tijd geblesseerd is geweest en dacht dat de CL al binnen was.
Maar ik kan niet anders concluderen.

20 mei 2012 om 13:10

Ik snapte de wissel wel, Muller maakt wel dat doelpunt maar speelde voor de rest een waardeloze wedstrijd waar niks in lukte..

20 mei 2012 om 15:43

Ik vond die wissel ook heel begrijpelijk, Muller was buiten dat doelpunt echt nergens te zien. Je twijfelde er soms aan of hij wel aanwezig was. Het is juist heel logisch dat hij er werd afgehaald bij een voorsprong voor een verdediger en Tymoschuk een rij opschuift naar het middenveld. Bayern had nog steeds 4 aanvallende spelers dan, met daarachter dan Schweinsteiger en Tymoschuk. Door dit te doen werd het middenveld van Chelsea juist meer vastgezet, er kwam helemaal geen extra middenvelder vrij.

Je moet ook rekenen dat de instelling van Chelsea anders wordt bij een 1-0 achterstand en je met 5 aanvallend ingestelde spelers en daarachter alleen iemand als Schweinsteiger op het middenveld heb en de kans erg groot is dat je wordt weggedrukt dan.

Daarbij vond ik de invalbeurt van Van Buyten wel goed, hij was de enige die al zijn duels van Drogba wist te winnen. Ik vind Van Buyten dan wel alles behalve een topverdediger, maar tegen het soort spitsen als Drogba kan hij verdedigen als geen ander.

20 mei 2012 om 10:33

IK hoop dat je dit niet zelf hebt bedacht deze onzin, weet je niet wat de functie van een buitenspeler is ofzo?? Man uitspelen en man meer situatie creeeren. als je dat probeerd lijkt het soms ego, maar bij Robben was dat helemaal niet het geval!!! Hij was met afstand de beste speler op het veld, Meeste kansen Zelf gecreerd. Dat hij de pech net heeft dat hij nu net een penalty er in niet in knalt kan gebeuren.. Forza Robben!!!!!!!

20 mei 2012 om 15:22

Ik snap niet dat er altijd zoveel kritiek op Robben is. Juist in grote wedstrijden doet die jongen z'n stinkende best. Meeverdedigen, sleuren, coachen, medespelers oppeppen...
Deze wedstrijd was hij verruit de beste man van Bayern, heeft ie alleen de pech met die pingel.

20 mei 2012 om 13:49

ribery was nog erger dan robben, die had er veel eerder uit gehaald moeten worden, verloor altijd de bal aan de tegenstander, in het begin stond robben voor hem en die had hem kunnen inschieten, maar nee ribery moest en zou zelf schieten en dat met resultaat, 1 meter er naast.
Wat een speler, ook toen hij gebleseerd raakte, ik weet niet waardoor, want drogba had hem niet echt hard aangepakt. Want die vond ik toch nu een van de beste spelers van chelsea, samen met check. Niks van een theater, wat je wel gewend bij hem.

Je wordt toch helemaal gek als hij in je team zit. Hij eist alles op, heeft geen oog voor medespelers, maar alles ging verkeerd. Maar wel gaan huilen als iemand er iets van zegt. Misschien moet meneer eens naar zichzelf gaan kijken in plaats van uitspraken te doen als; "het geluk was aan de kant van de tegenstander. "

20 mei 2012 om 11:49

Wat iedereen wel vergeet is dat hij een zeer groot aandeel had in het kampioenschap onder v. Gaal. Toen voetbalde hij in principe hetzelfde, eiste hij ook alles/veel op, maar gingen de ballen er wel in. De lijn tussen slemiel en held is gewoon zeer dun. Messi heeft het bijvoorbeeld ook laten afweten tegen Chelsea. Mochten ze beide hun penalty wel benut hebben waren ze de held geweest. Tsja, dat is voetbal.

Ik neem aan dat Van Marwijk of Van Persie of Huntelaar als ´´vaste´´ strafschoppennemer aanwijst, Robben en belangrijke strafschoppen/goals maken is (dit seizoen) geen gelukkige combinatie.

20 mei 2012 om 15:35

Kuyt is de nr 1 strafschoppennemer van Oranje dacht ik.

20 mei 2012 om 18:05

Ja, maar hopelijk staat Kuyt niet in de basis. Al vrees ik van wel...

Sorry, maar Arjen dit kan echt niet. Voor zo veel geld deze Cup missen dan moet je je echt afvragen of je nog wel op je plaats bent. Zonder meer schandalig en schandelijk. Troosten heeft geen zin en vooral zonde van de tijd. Wegwezen en snel op vakantie, we zien wel weer in september wat je moet doen.
Geniet van je goed verdiende bankrekening, sorry nu gewoon stoppen. Onbegrijpelijk.

20 mei 2012 om 02:31

Is dit een serieuze reactie?
Je vindt een penalty missen in de belangrijkste wedstrijd van zijn clubcarriere, op het moment dat 300 miljoen mensen kijken, schandalig ja? Gast ga een andere sport volgen, want jij begrijpt er helemaal niets van.

20 mei 2012 om 09:46

@jblw: wat een onzin schrijf je. Een penalty missen kan iedereen overkomen, zie Messi. Als een penalty altijd een zekerheidje was, dan hoef je die penalty al niet eens meer te nemen, dan kun je gelijk al een doelpunt toekennen.

In het AD stond dat Robben in zijn 3 jaar bij Bayern 14 strafschoppen heeft genomen en er slechts één gemist heeft. Gisteravond was zijn tweede misser in 3 jaar tijd en dat is natuurlijk niet goed, maar om zo overdreven te spreken van schandalig en schandelijk, dat is pas schandalig en schandelijk.

Klets allemaal niet zo mensen! Hypocriet gedoe, ging die penalty erin dan was hij man van de wedstrijd!! bijft een wereldspeler, zijn moment komt nog!

Bullshit Robben heeft een penalty gemist maar hoeveel kansen heeft onze vriend Gomez wel niet gemist? Heeft Schweinsteiger niet toevallig een penalty gemist? Hoezo zou je alles op 1 penalty afschuiven als ik weet niet hoeveel kansen worden gemist door oa Gomez, Ribery, Muller etc.

2 Jaar geleden ging wel alles erin en ging alles goed wat Robben deed. Toen was die de held bij Bayern. Maar nu die een penalty heeft gemist is die ineens helemaal niks meer. Hypocriete mensen die Bayern supporters ga toch weg man.

Nu maar hopen dat die de winnende scoort tegen die Duitsers op het EK, wat zal ik juichen.

Ach ja, of Bayern Nou echt beter was. Ik vindt van niet. Chelsea heeft een tactiek gehanteerd die goed is uitgepakt. Bayern was niet beter al had het een overvloed aan ''kansen''. Wat ik zag waren vooral haastige schoten en schoten van ver. Als je die weg haalt. Had Bayern Alleen nog die kans van Olic, van Robben en de penalty, die Cech er geweldig uithaalde plus een geweldige redding op de schot die uit het niets onstond, die kans was meer geluk dan wijsheid . 3-4 kansen dus, waarna Chelsea gewoon effectiever was in de afronding. Dus Bayern was niet echt beter in mijn opini. Ze gingen gelijk op als je het mij vraagt.

Robben ieder1 weer dat Chelsea het niet heeft verdient maak je geen zorgen. Ook al was Bayern niet effectief waren ze wel degene die t spel maakten en Chelsea was gewoon weer aan het afwachten net zoals bij napoli Benfica en barca. Chelsea dit is de meest onverdiende champions league titel ooit. Suc6 er mee. Wel grappig dat de Chelsea fans ook nog trots zijn ;. Het kan mij iig een worst wezen ik weet dat mijn club de beste is een daar hoeven ze geen beker voor te krijgen daar hebben ze genoeg van! Visca barca

Robben was tot die penalty de gevaarlijkste speler aan Bayerns kant. Je kan echt niet met droge ogen beweren dat hij slecht speelde. Dat Gomez niet gewoon 3 goals maakt in de eerste helft is niet zijn schuld.
Die penalty missen is zonde maar dat kan gebeuren. Maakt het natuurlijk niet minder dramatisch

20 mei 2012 om 13:52

Dank U Migi!

Erger me toch wel aan de reacties hier. Robben speelde een sterke partij. Liet ook zien over een flinke dosis overzicht te beschikken. Dat hij naar binnen komt en dan schiet ipv afgeeft is zijn handelsmerk en heeft ook vaak resultaat opgeleverd. Helaas gisteren niet.

Kom gewoon terug naar London bij Chelsea waar je volgend seizoen ons mee kunt helpen om opnieuw Champions League te winnen.

20 mei 2012 om 11:47

Word een gruwelijke aanval man. Robben rechts, Mata links, Sturridge/torres spits. Hazard (bijvoorbeeld) op de 10, erachter Lampard met Mikel. Verdediging met Ivanovic, Luiz, Terry en Bertrand. En af en toe Chalobah voor Terry laten spelen en Mceachran voor Lampard.

Pfffff

20 mei 2012 om 12:47

Inderdaad, is gewoon een onderschat team vind ik. Verdedigend zeer sterk maar met een aankoop (hazard) ook gewoon een sterke aanval. Met Lamps centraal met Essien (zou ik persoonlijk doen indien fit), Mata en Hazard die afwisselen van 10 en linksbuiten, Robben rechts en Torres in de spits. Als Drogba niet blijft tenminste!

Gefeliciteerd trouwens met de CL!

20 mei 2012 om 13:20

Thanks!!!

En jaa naja Drogba blijft wel maar meer voor de heldenstatus en om een eervol afscheid te geven denk ik. Dat 2 jarig contract krijgt hij nu wel!

En Essien heeft de hele zomer om weer op niveau te komen maar als Mikel zich blijft ontwikkelen zie ik hem niet meer in de basis komen Achhh ik heb nog geen zin om er om te stressen.

Ga nog wekenlang hiervan genieten

Robben kreeg steeds dubbele dekking en als ze ook nog de hele 16 meter een muur van verdedigers neerzetten dan wordt het een moelijk verhaal voor robben. Ook messi lukte het niet, al leek Robben veel fitter dan messi toen, want messi zou er nog tussendoor kunnen glippen op een goede dag. maar robben moet na 2 pogingen snappen dat d verrassing eruit is, maar ja echt combinatievoetbal kan bayern ook niet spelen.

Zou Robben wel zo goed zijn als hij zelf en (velen met hem) denkt? Is nu toch al in minimaal 2 grote finales bepalend geweest, maar dan in negatieve zin! Zullen we bij het Nederlands elftal niet de discussie moeten gaan voeren: Van Persie of Robben erin? Dan speelt Huntelaar tenminste zoiezo..., en laat Robben dan maar lekker op de bank zitten!

20 mei 2012 om 10:50

Dat Robben zelf 2 kansen in een WK finale creeerd kan hij ook niks aan doen Hij is onze beste speler ben ik van overtuigd ook beter dan van Persie, wanneer heeft die dan op de belangrijke momenten toegeslagen????

20 mei 2012 om 12:23

hij kreeg 2 geweldige steekballen joh, waar heb je het over.

20 mei 2012 om 13:57

Jij bent zo waardeloos! Als Robben in vorm is, is hij samen met Messi en Ronaldo 1 van de beste spelers van de wereld! Hij mist een penalty, en iedereen vindt hem slecht? Onze vrienden Ronaldo en Messi misten ook belangrijke penalty's in de halve finale! Als robben niet geblesseerd raakt, gaat hij vlammen op het EK! Mark My Words!!!

Nee je penalty was om te janken wat een kansloos schot was dat zeg maarja blijven trainen en als dat niet lukt overwegen om niet zo egoïstisch te zijn want Gomez zou de bal door het net hebben geschoten

20 mei 2012 om 12:02

Volgens de NOS kwam het door de strandbal.......

Waarom verwijt iedereen Robben voor het mislopen van de Cl?? Gomez is de echte schuldige, die mans speelde echt als een drol. Een penalty kun je wel eens missen, maar als je clubtopscorer bent en je hebt het afgelopen seizoen 41x gescoord dan is het schandalig als je gister zag hoe hij met die kansen van Bayern omging..

Baronhoefnagels hou op aub. Wat een onzin zeg.br Hij heeft een belangrijke kans gemist tegen spanje en nou tegen chelsea. br Het zijn er nog 10 die op het veld staan he!br Als robben gewoon zijn spel speelt en zich goed voelt is het de belangrijkste man van nederland. br Zonder robben ga je niet heel ver komen op het ek.

20 mei 2012 om 09:23

Jij noemt het onzin! Dat mag, maar bovenstaande wat ik schrijf zijn toch echt werkelijk waar Feiten! Robben denkt veel te veel aan zichzelf en denkt in mijn ogen veel te weinig aan het teambelang! En om hem nu de belangrijkste man van Oranje te noemen, vind ik ook wel ver gaan! Hij KAN in sommige gevallen bepalend voor een ploeg zijn, maar dit gebeurt gewoonweg veel te weinig, dus is hij voor mij niet die hele grote voetballer die hij denkt te zijn! En bij Bayern waren er gisteren meer die geen goed niveau haalden, dat klopt helemaal (feit of mening??). Ook een speler als Ribery is in mijn ogen veel belangrijker gemaakt dan dat hij in werkelijkheid is (mijn mening! Of dit een feit is mag je zelf uitmaken!)

20 mei 2012 om 13:28

Het zijn geen feiten. Zodra Robben een kans mist (of twee) wordt hij 'in negatieve zin bepalend' genoemd. Dat de andere 10 spelers van Bayern het ook niet bijster goed deden, wordt over het hoofd gezien.

Robbens probleem is niet dat hij kansen mist, maar dat iedereen zo'n ontzettend goed beeld van hem heeft dat ze meteen teleurgesteld zijn zodra hij één wedstrijd niet beslissend is. Ribery speelde in de wedstrijd veel slechter.

Chelsea's verdediging is zo sterk dat Robbens speelstijl ( op de schijnbeweging 1 of 2 man voorbij, dan schieten) niet werkt omdat er gewoon 4 verdedigers bij hem staan

Onterecht verlies maar dat telt niet helaas. Robben wederom een finale verloren; de 3e nu al. En wat erger is, een pingel gemist.
Robben dus toch niet de wereldspeler welke wij denken dat hij is. Gomez ook erg zwak(wederom). Bayern moet toch op zoek naar een wereldspits, iets wat hij niet is.

Maradona heeft Napoli en Argentinie kampioen gemaakt, van Basten Milaan en Nederland en zo kan ik wel door gaan. het huidige tandem van Nederland, met Robben, horen niet tot dit niveau.

Robben die weer eens mist..dat is toch geen shocking nieuws meer. Die man mist altijd op belangrijke momenten (faalde met oranje tegen Spanje, met Bayern twee jaar terug tegen Inter en gister weer). Zo krijgt de man die met zijn egoisme en zijn zelfzuchtigheid denkt dat hij de beste is wat Bayern is overkomen zijn verdiende loon.
Ik zag het al aankomen na die gewonnen wedstrijd tegen Real Madrid waarin Robben een negatieve hoofdrol opeiste (met een raak geschoten penalty die dat verdoezelde). Zijn scheiße gebaar als hij werd overgeslagen terwijl hij dat constant bij ploeggenoten deed, dat irritante armen omhoog gooien alsof hem alle onrecht van de wereld is aangedaan, vloeken en heel arrogant alle vrije trappen opeisen.
Dit werd mij door enkele Robben fans hier niet in dank genomen en zie hier....de oh zo 'geliefde' Robben faalt weer zoals gewoonlijk. Nou beste Robben fans...ik hoop dat jullie nog kunnen bouwen op deze man, want hij stelt wel erg vaak teleur.

20 mei 2012 om 11:59

Nog niet zo telleur als je held die in een finale een kopstoot uitdeeld en zo zijn team dupeert omdat zijn zus een h..r werd genoemd.
Zo professioneel was hij dus niet om het van hem af te laten glijden.

Niet zeveren , Dat Robben de penalty mist ! Kan iedere voetballer gebeuren . Zal dinsdag of wiensdag een makkie voor oranje worden tegen een gedemotiveerd Bayern.

Ik zie het al voor me: als Oranje het EK wint door een prachtig beslissend doelpunt van Robben, is Robben de held. Nu mist hij onder gigantische druk een penalty en kan hij opeens niet meer voetballen? Kijk alsjeblieft een complicatie van het seizoen 2009/2010 onder Louis van Gaal. Voetballen kan deze man als de beste!br Hij kan een mannetje voorbij, en er zijn er maar heel weinig in de wereld die dat wekelijks op hoog niveau etaleren.

Ja, hij miste een penalty en ja dat is een van de oorzaken van het verliezen van de finale. Maar het zou ons sieren om onze voetballers in goede en slechte tijden te steunen, en niet nu hier vol tegen aantrappen en dab bij succes zeggen 'dat je het altijd al hebt geweten' (oftewel gloryhunters). Verliezen dat is ook voetbal! Gefeliciteerd Chelsea, en door naar het EK met een hopelijk goeie Robben.

20 mei 2012 om 09:30

een topvoetballer Moet met druk om kunnen gaan. Verder , ik ken genoeg compilaties van voetballers die met zo'n compilatie van wereldniveau lijken te zijn terwijl dat in werkelijkheid niet zo is. Een compilatie zegt absoluut niets.

20 mei 2012 om 09:50

@enkidoe: in de halve finale tegen Real Madrid heeft Robben wel een penalty verzilverd! Dus om nou te zeggen dat hij niet met druk kan omgaan, is gewoon fout.

Let maar op straks bij oranje, robben beslist de finale...

20 mei 2012 om 09:10

Door in eigen doel te schieten? Robben bewijst keer op keer dat hij op het beslissende moment in finales of kampioenswedstrijden er niet staat. Hij is gewoon geen echte winnaar. Nee Wesley Sneijder die moet het doen in de finale.

20 mei 2012 om 13:31

Veel mensen vergeten dat de teams waarin Robben speelt ook wel erg vaak in de finale komen omdát robben er speelt. Robben is ook zo'n bedreiging dat de tegenstander er minimaal 2 man op moet zetten, waardoor er andere mensen vrijkomen.

Robben doet het in sommige finales misschien slecht, maar hij zorgt er wel vaak voor dat zijn team in de finale komt.

Ik vond Robben erg goed spelen, maar na de gemiste strafschop lukte gewoon niks meer, dikke pech.
Het is gewoon jammer, maar die *((*#$(*@ Drogba flikt het gewoon weer :/ .

Ach, Chelsea speelde tactisch gezien een goed spel, Bayern had pech/faalde in afronding helaas.

Jammer voor Robben. Echter hoop ik wel dat dit zo'n mentale klap voor die Duitsers is geweest dat die vele internationals dit meenemen naar het EK :-).

Tsjaa, als je met veel egoïsme de penalty opeist moet ie er wel in. Waardeloos ingeschoten. Eigenlijk op z'n Nederlands.....!

@endikoe

Je mag van mij ook dat hele seizoen gaan kijken maar ik dacht om tijd te besparen. Hij was dat hele seizoen wereldtop, het jaar erna ging het wat minder, maar kan je bij vlagen ook zijn klasse. En iedere voetballer moet met druk om kunnen gaan, zeg jij? Moet Messi ook op de bank plaats nemen? Balverlies op Stamford Bridge waaruit het doelpunt valt... Het missen van een penalty in Camp Nou... Ronaldo miste ook een penalty..

ON: Dit zal mentaal heel veel pijn doen. Op drie fronten tweede worden dit jaar en in twee daarvan had Robben het moeten beslissen. Hetzelfde geldt voor het WK: weer 2e, weer had hij het kunnen doen (teen Casillias). Ben benieuwd hoe sterk Robben is, en ik hoop dat hij het EK aangrijpt om de critici de mond te snoeren.

Ik vond Robben niet zo slecht spelen, kwam veel dreiging vanuit , maar hij had meer buitenom moeten gaan in deze wedstrijd. Chelsea heeft heel goed zijn actie naar binnen afgedekt en daar had hij geen tijd om te schieten.

Gomez vond ik een mindere dag hebben als Robben. Die miste gewoon ballen die hij normaal nooit mist. Man is normaal dodelijk voor het doel. Dan zie je wat een finale met je doet.

Ik vond de wissel van Muller-van Buyten de slechtste wissel sinds robben bosvelt. Alle dreiging voor het doel was weg en chelsea kon makkelijk die hoge bal erin pompen zonder dat de verdedigers gehinderd werden.

Maar je moet toch zeggen dat Chelsea in 6 CL wedstrijden heeft laten zien dodelijk effectief te zijn met verschikkelijk lelijk voetbal. De tactiek wint het vandaag weer eens van het voetbal.

Ik vind het jammer voor alle tot ham en Anderlecht fans. !!!

Was was Bayern slordig in de afronding! Blijkbaar wilde Bayern de CL niet winnen en toen heeft Chelsea hem maar gepakt.

En als Robben de bal serieus hard door het midden wilde schieten, mag hij zijn voet wel eens recht laten zetten. Het leek er niet eens op!

Robben, tjah wat moet je er nog meer over zeggen. Ik ben er alvast geen fan van en ik ga het ook nooit worden vrees ik. Hoeveel corners en schoten op doel die gisteren niet verprutst heeft. Om van al zijn nutteloze dribbels nog maar te zwijgen. Maar een man alleen voor doel zetten, of is een deftige voorzet trappen? Ho maar.

Dat hij zich wegcijferde bij de beslissende penaltyreeks duidt ook op weinig karakter. Ofwel neem je ze allebei, ofwel blijf je er gewoon weg.

Robben speelde naar mijn mening echt slecht.
Lage corners waar je niks mee kon.. vrije trappen in de muur.
En zijn schoten vanaf de vleugel gingen allemaal hoog over of links ver over de kruising.
Heb ook bijna geen voorzetten gezien! omdat hij telkens tegen verdedigers op liep.

Ribery deed overigens het zelfde, er zat geen combinatie in.
Wedstrijd was geen fluit aan ze kwam niet verder dan de 16 waarna ze het weer verprutsen.
Proficiat voor chelsea!! het verdedigen zag er geweldig uit!

Robben heeft het laten liggen bij die penalty en dat mag hem aangerekend worden, maar de voor de rest was de schlemiel bij Bayern in de aanval toch wel Gomez. Die heeft daar eigenlijk maar 1 taak en verprutst vervolgens kans na kans terwijl Robben en Ribbery toch een aantal keer mooie dingen deden om die kansen mogelijk te maken.

Ik denk dat de tijdperk van Robben langzaam aan het verdwijnen is. Bij de belangrijke wedstrijden mis ik toch echt een leidersrol vanuit zijn kant! Hij is te voorspelbaar en goede verdedigers trappen daar niet meer zo snel in.

Gisteren schoot hij ook elke bal over het doel. Hij moet eens via de buitenkant gaan en dan proberen voor te geven met rechts. Ik weet dat hij puur linksbenig is, maar dan zou de Trainer hem bijvoorbeeld op Linkshalf kunnen zetten zodat hij kan voorgeven en Gomez de ballen erin kan koppen.

Kan die op dat onbewoonde eiland penalty's nemen zonder dat iedereen ziet dat ie ze daar ook mist

On:
Was natuurlijk pech, dat Cech voor de zoveelste maal in de goede hoek zat.
Maar Robben, laat de strafschoppen maar over aan Neuer

Vond het wel erg sterk van Arjen dat hij gewoon nog even naar Toine van Peperstraten liep om zijn verhaal te doen. Zal niet makkelijk geweest zijn!

Hihi die Duitsers zijn mentaal helemaal kapot gemaakt en het heeft ons 1 Robben gekost.

Hopelijk werkt het door, want het halve Duitse elftal is Bayern.

Hopelijk wordt mijn droom werkelijkheid en vliegen de Duitsers er in de groepsfase als uit ten koste van ons en Portugal.

20 mei 2012 om 11:54

Als ze dinsdag ook nog eens dik gaan verliezen van het nl elftal dan zou het helemaal mooi zijn. Dan werkt het nog verder door.

20 mei 2012 om 12:03

Dream on. Nederland is echt kansloos tegen zowel Portugal als Duitsland en als er in de eerste ronde een land uitvliegt (samen met Denemarken) zal dat toch echt Oranje zijn.

20 mei 2012 om 13:32

Oranje is wel de sterskte poulespeler ter wereld. Het EK van 2008, anyone?

Verrassend toch ook hoe Ribery ook were door e mand gevallen is. Te lciht toch voor het finale niveau, geen duitse winnaars mentaliteit. triest voor het voetbald at dit chelsea gewonnen heeft, maar goed. Niets aan te doen.

Het valt me op dat volgens mij Robben beslissingen pas neemt op het laatste moment en niet al ver vooruit kijkt. Die penalty ook daar besliste hij volgens mij op het laatste moment waar hij heen ging schieten.. Toen kreeg je een half gaar schot die door het midden bedoeld was. Gewoon met de binnenkant diagonaal in het hoekje en niks aan de hand. Maar nee..

Jammer ik had het Robben erg gegund na zijn pijn van het WK en een finale verloren tegen Inter.

20 mei 2012 om 11:55

Hij zei na de tijd ook dat hij hem hard omhoog door het midden wilde schieten. Daar zag ik niks van. En ze hadden het in de uitzending ook nog over die strandbal. Denk jij dat het daardoor zou kunnen komen?

20 mei 2012 om 12:06

Ah door die strandbal komt het zeker niet..

Het kan toch niet zo zijn dat je opeens daarop mikt.. omdat het het veld in komt rollen.. Dit is geen een lek aan "zelfvertrouwen" in zo'n wedstrijd.. jij hebt dan de voorsprong en de eventuele overwinning op je schoen..

Hij kan dan wel zeggen hij wou hem door het midden.. Maar dat was niet eens in de buurt van het midden.. Zoals Skila87 ook zegt ik denk dat hij niet eens wist waar hij hem precies wou schieten.. wellicht midden en toen op het einde toch nog even van gedachte veranderd..

Robben heeft al een belangrijke penalty gemist tegen Dortmund.. tegen Real scoorde hij wel maar dat was echt alles behalve een zuivergeschoten penalty.. met wat meer geluk zat had Casillas hem ook.. En gisteren ook weer gewoon zwak..

Maargoed je moet maar koel blijven.. op zo'n moment(en).. Maar als ik Robben was zou ik voorlopig even niet meer aantreden vanaf de stip..

nou Robben, een weekje weg?
neem het Robbeneiland maar

Ik riep nog dat hij hem hard door het midden moest schieten.
Naast dat de bal niet steeg, leek me een bijkomend probleem toch ook echt dat de bal tussen het midden en de rechterhoek in kwam. Makkelijkste plek voor een keeper.

Als je niet achter die bal gaat staan, kun je hem ook niet missen. Dat Robben zijn verantwoordelijkheid neemt is alleen maar te prijzen. Dat hij mist is vervelend maar kan gebeuren. Vervolgens komt er een strafschoppenserie waar bijna alle Bayernspelers het lef niet hebben om er een te nemen en zelfs hun keeper dat laten opknappen. Het is daarom onjuist om Robben dit aan te rekenen. Gomez struikelde constant over zijn eigen benen, de wissel van Muller was onbegrijpelijk en zo kun je wel even doorgaan.

Het halve Duitse basisteam heeft toch een lekkere mokerslag gehad gisteren hoor. Mag van mij doorwerken tot de groepsduels

20 mei 2012 om 12:14

inclusief onze beste speler..

20 mei 2012 om 13:59

Ja dat helaas dan ook weer!

20 mei 2012 om 15:04

Ligt er altijd maar net aan hoe je mentaal in elkaar steekt. Je kunt ook denken van ik ga er alles aan doen om een goed EK te spelen om zo de CL finale helemaal te vergeten. Moet wel zeggen dat spelers als Muller en Schweinsteiger mentaal niet bepaald de sterkste leken te zijn.

In het AD stond gisteren dat Robben in belangrijke wedstrijden, belangrijke doelpunten maakte. Misschien verstandig om hem tot aan de halve finale te laten spelen en de finale maar een dagje rust te gunnen. (wk/cl)

De schuld ligt bij de spelers van Bayern Munchen zelf. Dit is exact hetzelfde fase waarin Barcelona ongelofelijk veel kansen liet liggen. Ze maken hun kansen niet strak af. Vond Ribery veel te veel ego en Gomez was niet bepaald geweldig. Struikelde te veel en was totaal niet in balans. Robben was wel een teamspeler, maar kon niet veel doen voor Bayern Munchen. Jammer..

Arjens probleem is dat hij denkt dat hij zo goed is dat hij het team op sleeptouw moet nemen.
In werkelijkheid is hij een leuke speler die zelf op zijn leeftijd nog steeds moet leren dat het om het team gaat.

In zijn mentale situatie nu lijkt het hij me niet echt een bijdrage kunnen leveren voor Oranje. Kan beter met een psychiater aan de slag en hopelijk realiseert hij zich op tijd wie en wat hij is zodat Nl11 er nog wat aan heeft.

Vond Ribery en Gomez trouwens ook zwaar falen gisteren maar blij dat den Duitsers een grotere mentale tik hebben gehad

Robben mist alle belangrijke strafschoppen bijna, 1 gemist tegen Dortmund in de competitie vervolgens wel benut tegen Madrid en mist hem nu in de Finale verlenging. Iedereen kan wel wat leren van die Brazilianen kijk maar hoe David Luiz erin schoot perfectie kruising. Dinsdag wordt een leuke pot kan Nederland even 0-3 winnen en dan gaat Robben eindelijk als winnaar van het veld.

Robben kun je eigenlijk geen absolute topspeler noemen in de finales bereikt hij gewoon niet zijn niveau, zie
-finale CL Bayern 0-2 Inter Milan (was niet te bekennen op het veld)
-finale WK Spanje 1-0 Nederland (mist een 1 op 1 kans tegen de keeper)
-finale CL Bayern 3-4 Chelsea penalty's (mist een penalty in de verlening)

Met Robben bereik je wel de finales alleen win je ze niet mede dankzij hem. Vond wel een hele domme wissel om Muller eruit te halen voor van Buyten.

20 mei 2012 om 12:38

Ja dat was een arrogantie die ik haast nog nooit gezien had. Een publiekswissel bij 1-0 voor met nog 8 minuten te spelen. Toonde de onkunde van die Heynckes wel aan. En als hij als reden had dat hij een extra verdediger wilde neerzetten begrijp ik het ook niet.

Tsja ik zei voor de wedstrijd al dat Robben een belabberde wedstrijd ging spelen en dat kwam helaas ook gedeeltelijk uit. Voor de wedstrijd had hij het er in interviews namelijk alleen maar over dat hij de wedstrijd wilde gaan beslissen met een individuele actie. Ik vind dat een compleet verkeerde instelling voor een ervaren sportman die een teamsport bedrijft. Zelfs na voor de honderdste keer 10 meter over of 10 meter naast te hebben geschoten bleef hij voor eigen succes gaan. Je zou toch denken dat zo'n ervaren voetballer op een gegeven moment doorheeft dat hij niet zijn beste wedstrijd van het seizoen speelt en dan overschakelt naar een simpelere manier van voetballen? Messi, Eriksen en Ozil kunnen dat bijvoorbeeld wel en die zijn toch een stuk jonger dan Arjen. Wat dat betreft heeft hij weinig geleerd in zijn tien seizoenen als profvoetballer, hij heeft nog steeds weinig overzicht en intelligentie, niet het vermogen om een wedstrijd te lezen.

Duitsers beginnen een penalty syndroom te ontwikkelen. Onder 17 verloor op strafschoppen van Oranje en Bayern laat het op pingels liggen tegen de club die de Europacup nog nooit won! Het moet niet veel gekker worden. Laten we met zijn allen alleen bidden dat Müller die goal niet nodig had om weer in zijn ritme te komen..

20 mei 2012 om 13:57

Duitsland heeft ook Ozil en Gotze nog he. Die Muller kunnen ze missen als kiespijn.

Chelsea heeft dit jaar enorm gezwijnd, daar waar ze in andere CL jaren nogal eens pech hadden.

Bayern had inderdaad het beste van het spel en kreeg ook een legio aan kansen. Als je die niet maakt dan kun je de wedstrijd verliezen.

Wat een commentaar op Robben, een aantal van jullie moeten voor de Bild gaan werken, sensatiekrantje dat krtieken schrijft op momenten.
Volgens mij vergeten we dat er ontzettend veel druk op staat op zo'n wedstrijd en dat je soms iets teveel adrenaline in je lijft hebt. Teveel willen kost je je concentratie of overzicht... En soms is het ook gewoon botte pech...
Cech wordt nu ook als held gezien, maar moest die bal van Muller eigenlijk gewoon pakken. En penalty's missen, mensen.... voorbeelden genoeg:

Van Basten EK 1992
Kluivert/de Boer EK 2000
Messi halve finale CL 2012
Christiano Ronaldo halve finale CL 2012
Zelfs Koeman heb ik in de tijd wel eens zien falen, en dat was toch echt een zekerheidje... Het gebeurd, sneu alleen als het op belangrijke momenten gebeurd, maar ja, zoals ik al eerder zei, dan komt er nog wel wat meer bij kijken. Gelukkig zijn we allemaal gewoon mensen...

Op basis waarvan speelde Robben goed? Hij gaat nooit buitenom..altijd naar binnen trekken om vervolgens ver naast of hoog over te schieten. Na het missen v/d strafschop had hij helemaal geen oog meer voor zijn medespelers..hij wilde koste wat kost zijn revenge nemen. Ribery was ook niet aanwezig en Gomez stond continu gedekt door 3 man..1 man ervoor om het aanspeelpunt af te snijden en 2 man erachter. Drogba stond alleen op een eiland omdat de rest allemaal achterin stond. Chelsea heeft net als tegen Barca goed verdedigd en als je met een gekochte oude garde een prijs wint dan maakt dat de mensen van die club gelukkig. Jammer dat het voetbal heeft verloren maar dat is de realiteit. Chelsea Moest winnen, Bayern daarentegen heeft nog een mooie toekomst.

Het probleem van Robben is denk ik te gaag willen, dingen proberen te forceren, niks mis mee opzich maar valt mij wel op dat wanneer hij er moet staan is hij er niet, denk aan die mega wk finale kans met oranje, denk aan die cruciale strafschop tegen Dortmund die hij miste, en nu deze penalty weer, zeer gedreven voetballer maar op een of andere manier laat hij het afweten op beslissende momenten.

Robben moet gewoon op linksbuiten,er moeten voorzetten komen,geen eindeloze acties naar binnen.
Dan heb je Gomez,muller,kroos en Schweinsteiger om de ballen af te maken of erin te koppen,komt er geen 1 voorzet van Ribery of Robben,dood en doodzonde...

Ik denk niet dat je naar een onbewoond eiland kan vliegen Robben,onbewoond,dus zal er ook geen vliegveld zijn ;

20 mei 2012 om 13:12

En toch was het gister huilen om te zien hoe de verdedeging van Chelsea iedere keer weer hapte als ie naar binnen kapt .. bij Robben weet je dat ie naar binnen kapt en toch iedere keer lieten ze hem gaan ..

Zonder Chech had de wedstrijd er heel anders uit gezien

Haha Robben jij bent sinds je geboorte al alleen op de wereld, over onbewoond eiland gesproken...

Robben speelde zeker niet slecht, was één van de gevaarlijkste op het veld. Hij was tenminste degene die gevaar veroorzaakte, ook al gingen niet al zijn schoten op goal. Daarnaast was hij ook constant in beweging, met en zonder bal. Naast Robben heeft kan ik me niemand voor de geest halen die Cech tot een redding dwong. Gomez heeft geen bal geraakt en ook ribery speelde niet goed. Het kan een keer tegenzitten in de afwerking, maar om nou te stellen dat hij een slechte wedstrijd heeft gespeeld is veel te overdreven...

ribery is de beste man bij bayern, robben verneukt elke keer alles hahaha kneus.

Wie speelde in aanvallend opzicht beter dan Robben bij Bayern? Juist niemand, dat Robben penalty mist is jammer, maar volgens mij schoot hij hem gewoon niet slecht in hoor.

Op naar het EK Robben!

20 mei 2012 om 13:41

Hij schoot hem niet slecht in? Veel slechter kun je een penalty toch niet nemen, hij zat niet eens in de hoek. Hij schiet hem ietsje naast de keeper, bar en bar slecht ingeschoten.

Ik zou naar Robben eiland gaan als ik hem was.

Robben kan wel allemaal lopen huilen dat ze beter waren en het verdienden maar hij is de man die het kunnen beslissen. Dat doet hij gewoon niet omdat de penalty slecht geschoten was en Robben schromelijk overschat wordt.

Waarom vindt iedereen hier dat schweinsteiger een slechte wedstrijdt heeft gespeeld?

op basis waarvan, hij heeft volgens mij bijna geen balverlies geleden in tegenstelling tot die achterlijke centrumverdediger van Bayern.

En ja, als je dan die trage lompe Belg erin zet, dan roep je het gewoon over jezelf af.

20 mei 2012 om 13:49

Die trage lompe Belg heeft dan hoedanook niks te maken met het feit dat Chelsea alsnog de finale won.
Hoeveel corners heeft Robben mogen trappen? En hoeveel waren er daadwerkelijk goed gegeven? En als je dan nog eens een penalty mist op de koop toe dan mag die gast echt wel eens in z'n eigen boezem kijken.

20 mei 2012 om 15:45

Die trage lompe Belg was nochtans wel de enige die Drogba onder controle kon houden...

Ik pis uit me anus als die 3 keer scoort tegen bayern dinsdag

Tja dit is natuurlijk een zware mentale tik voor Robben. 3 grote finales gespeeld allemaal verloren. Dit is net zo zuur als die gemiste kans op het Wk.
Alleen één voordeel is dat er veel Duitse internationals bij Bayern spelen en die ook 3 aardige tikken hebben gehad dit seizoen. die wedstrijd van dinsdag voor een straf voor ze. ben benieuwd of ze daar nog voor opkrabbelen. denk dat Bayern gewoon ze B elftal neerzet

De kritiek naar Robben toen is onterecht. Ik denk dat er niemand anders dan Robben is geweest die hem erin wou schieten. Het is gewoon pech voor hem en het lijkt mij ook heel klote om dit op je geweten te hebben. Ik denk dat fans niet boos moeten worden omdat hij een penalty mis, althans het hem kwalijk nemen. Het zit hem sowieso niet mee bij de beslissende momenten.

Wat mij alleen een beetje irriteerde was dat Robben er vaak dezelfde acties deed. Naar links kappen en dan proberen de bal in het doel te krullen. Ook dat lukte hem totaal niet, en dat vond ik een beetje tegenvallen van Robben. Hij kan inderdaad veel beter voetballen dan gisteren. Ik was voor Chelsea in deze wedstrijd maar ik von het zeer sneu voor Robben! ;

mij gaat et niet zozeer dat hij de penaltie eeft gemist, maar hoe hij hem nam. Twijfelend begon hij er aan.
Als je weet dat check messis penaltie pakte, de beste speler ooit nu. Dan weet je dat je het direct en met snelheid moet doen. Nu was het wat makkelijk. Maar waar ik me het meest aan geergerd heb is ribery, wat is dat een egoistisch mannetje. De ergste soort die je hebt. Robben heeft dat ook, maar in veel mindere maten dan ribery, kan begrijpen dat die twee elkaar minder liggen soms.

een onbewoond eiland met een vliegveld???????

20 mei 2012 om 18:07

Foppe de Haan kan hem Tuvalu wel aanbevelen

'ik vlieg het liefst een week naar een onbewoond eiland'

Zolang het maar niet gebeurt als Nederland zijn EK wedstrijden speelt!

On: Jammer dat Robben het gister wat minder deed, maar okee je kan niet altijd het geluk afdwingen...

Als ik Bert gaf ik hem toestemming om 4 a 5 dagen om even weg te gaan. Ergens in Marokko aan het strand.

Als hij de finale had gewonnen had hij misschien met een beter gevoel aan het EK begonnen, ik had het Robben wel gegund dat hij de Champions League won

20 mei 2012 om 14:48

Als je het zo bekijkt dan is het alleen maar beter dat Chelsea heeft gewonnen. Nu begint bijna heel Duitsland met een slecht gevoel aan het EK.

20 mei 2012 om 15:41

Of de een kan het juist weer erover heen zetten en vol gas op het EK geven om zich te revancheren voor een minder seizoen bij de club waar diegene gespeeld heeft, nobody knows... maar we zullen wel zien hoe ze ermee zullen omgaan vanaf 3 weken.

Ga maar lekker de komende twee maanden op vakantie Arjen, aanstellers hoeven we niet te hebben in Oranje........

Ik heb jammer genoeg het gevoel bij Robben dat bij hem het echte killer instinct ontbreekt. In de finales die hij speelt staat hij er niet. Hij wil zo graag dat hij juist alleen gaat spelen, terwijl in de wedstrijd lijkt dat dan bij hem net dat kleine beetje scherpte en finesse ontbreekt.

Wel jammer dat zijn gemiste penalty betekend dat we de meest onverdiende en lelijke CL winnaar ooit hebben. Jammer maar het is niet anders.

Nou daar heb je de komende tijd niet veel aan.
Ongelooflijk dat er nog steeds proffesionals geen penalty kunnen nemen!

20 mei 2012 om 15:07

Hij kan ook wegglijden of de bal onbewust verkeerd raken.
Robben is ook maar een mens en kan ook niet alles goed doen.
Toon wel een beetje menselijkheid naar Robben toe

20 mei 2012 om 15:41

Gleed hij weg dan?onbewust verkeerd geraakt dan?
Meen je dat hij is ook maar een mens.........lol
Waarom moet ik menselijkheid (het perfecte woord hier ook voor haha) tonen?!
Ik mag hem en bayern niet dus weet niet waarom!

Ont.
Gewoon zeer slecht ingeschoten net als sweinsteiger helaas ze waren voetballend wel beter.
Mooi voor Drogba de held van London.

Vreselijk voor Robben, ik gunde het hem echt!

Ik vind die mensen die zeggen dat het Robben ze fout is, gewoon hun mond moeten houden, want als jullie daar op het veld zouden staan zouden jullie er helemaal niks van bakken.

Blijf daar maar kan je mooi op je penalty's oefenen

Ongelooflijk al die kritiek op Robben... Het was al langer dan vandaag gekend watvoor een voetballer hij is. Ja hij is een egoïstische speler maar daardoor is hij ook gewoon één van de beste voetballers ter wereld op dit moment. Elke tegenstander houdt hem in de gaten door wat hij gepresteerd heeft in het verleden, en dat kon hij alleen doen door vaak zelf zijn eigen kans te gaan.

Gisteren deed hij exact hetzelfde als waar hij altijd zo goed in is, alleen ging het deze keer minder. Maar in de plaats van als Nederlander trots te zijn dat een landgenoot zo een belangrijk rol kan opeisen bij een ploeg als Bayern Munchen die de CL finale speelt, breekt 75% hem hier gewoon af. Mensen die zeggen dat ze hem niet hoeven te zien op het EK zijn ofwel tegen Oranje, ofwel snappen ze er gewoon niet veel van...

20 mei 2012 om 16:04

Och, Robben is gewoon een verschrikkelijk overschatte voetballer. Trouwens voor de zoveelste keer dat Robben in een grote wedstrijd niks laat zien. Zelfde met het WK, de bekerfinale tegen Dortmund of in de vorige finale van Bayern tegen Inter. In elke belangrijke wedstrijd gaat Robben ten onder. Zeker een goeie voetballer, maar geen absolute top. Ik vind zelfs dat er binnen Bayern een paar beteren zijn (ribéry, Schweinsteiger, Lahm, eventueel Neuer).

Die penalty gisteren was slecht getrapt, maar ok, dat kan iedereen overkomen. Wat ik niet begrijp is dat hij er geen trapt in de penalty-serie. Hij is de vaste strafschoppennemer, en ook al heb je gemist in die verlengingen, je moet altijd je verantwoordelijkheid nemen daarna (zie naar Asamoah Gyan op het WK tegen Uruguay).

Daarnaast was hij tijdens de match gewoon slecht: altijd dezelfde beweging (naar binnen komen en trappen, ons welbekend). Maar als je dan ziet dat het na 2 keer niet lukt (telkens huizenhoog over trappen), zou een normale voetballer zich simpeler opstellen en gewoon inspelen. Dat kan Robben echter niet omdat hij veel te egoïstisch is. Verder is het echt schrijnend om zien dat, als hij dan eens buitenom gaat, zijn rechtervoet echt waardeloos is. Messi bijvoorbeeld is ook puur linksvoetig, maar als hij buitenom gaat is de voorzet wel op maat. Ik durf te wedden dat mijn rechter beter is dan de rechter van Robben. Tot slot waren ook zijn stilstaande fases echt waardeloos: als je tegen een ultradefensief Chelsea meer dan 20 corners krijgt, moeten die toch veel beter getrapt worden? Tegen dit Chelsea was dat zowat de enige manier om te scoren. Ook de coach treft hierin schuld vind ik: hij had gewoon iemand anders moeten aanduiden om die hoekschoppen en vrije trappen te nemen.

Nee, Robben, echt mijn ding niet. Doe mij dan maar Van Persie of Van der Vaart, voor mij de 2 beste Nederlandse voetballers.

20 mei 2012 om 16:32

Ik vind Robben echt niet overschat, hij hoort idd niet tot de allergrootste voetballers. Maar hij heeft in het verleden echt wel al meer dan genoeg bewezen dat hij toch gewoon één van de betere voetballers is op dit moment. Hij faalt te vaak op de grote momenten, maar hoeveel matchen heeft hij wel al niet beslist in het voordeel van Bayern? Of van Chelsea en Real indertijd? Dat zijn geen kleine ploegen waar hij toch altijd één van de belangrijkste spelers was.

Ik vond Robben lang de beste Nederlandse voetballer, dit seizoen was Van Persie natuurlijk wel beter.

Iets zegt me dat hij dinsdag niet wordt opgesteld in de wedstrijd waar iedereen oh zo veel zin in heeft.

Tja, ik had ook al zo'n gevoel dat ie zou gaan missen. Zijn ego is schijnbaar te groot om te zien dat hij die pingel door Gomez had moeten laten nemen.

Sinds lange tijd een keertje een wedstrijd neutraal zitten kijken, maar gun de mannen van Chelsea het wel. Anders zouden ze volgend seizoen met hun gouden letters en striping in de EL spelen, zou zonde zijn.

hou toch op met ' Ronaldo speelt het zelfde als Robben' -.-
die 2 hebben allebei een heel andere speelstijl net zoals Ronaldo & Messi dat hebben.

Zonde dat ie de penalty miste. Van hem ging de hele wedstrijd veel dreiging uit, maar de Duitse aanvallen liepen te vaak vast in de stugge Britse verdedigingswerken. Dat is hem niet kwalijk te nemen, vind ik. Hij is een van de beste spelers daar.

Sympathieke vent ook. Hoop dat hij nog eens een paar seizoenen in Groningen komt afbouwen.

je mag gelijk met pensioen gaan.. kampioensschap plus CL door robben verloren.. hij kan de druk niet aan..

ik wilde de bal door de net heen knallen.. zeggen ze allemaal, moet je ook doen Kale knikker

Finale wk mist hij 1 op 1 tegen Casillas.. als hji die maakt komt Nederlandse 11tal op 1-0 voorsprong

robben mag gewoon geen finale spelen.. hij is gewoon plaag met hem win je alles behalvde de Finale

Robben staat toch een beetje gelijk aan net niet. JE zag hem tijdens de wedsrijd ook contstant overdreven balen tijdens een gemiste kans. Dit is al een teken. Het is gewoon niet incidenteel bij robben. Jammer want hij komt heel symphatiek over tijdens interviews. maar op moment supreme lijkt de druk te groot te worden bij hem keer op keer. dat zich uit in overmatig overdreven balen tijdens een gemiste kans. een teken dat hij de zenuwen moeilijk de baas is. Dit zelfde geld overigens ook voor ibrahim afellay. Dit leid aan hetzelfde euvel.

Waardeloze reacties hier en overal. Robben was de beste en gevaarlijkste man van het veld. Hij stond alleen tegenover een driedubbele dekking. Ribery en Gomez moeten zich schamen, die lieten het afweten. Ribery weigerde Robben zelfs aan te spelen had ik de indruk. Robben is met afstand onze beste aanvaller, die moeten we koesteren en steunen. Wees eens positief zeg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
Manuel NeuerKeeper00
Sven UlreichKeeper00
Niklas SüleVerdediger00
Felix GötzeVerdediger00
Marco FriedlVerdediger00
Mats HummelsVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Bayern München.

1460 fans
Middenvelder, 34 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Bayern München 21 5 0 0
2016/2017 Bayern München 26 13 0 0
2015/2016 Bayern München 15 4 1 0
2014/2015 Bayern München 21 17 0 0
2013/2014 Bayern München 28 11 0 0
Laatste voetbalnieuws

Koeman: ‘Jammer, want ik had met hem een zeer bruikbare speler in huis’

Robin van Persie speelde tot nu toe 102 interlands voor het Nederlands elftal, waarvan de laatste in augustus 2017 plaatsvond. In tegenstelling tot generatiegenoten als Arjen Robben, die zelf zijn afscheid...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 22 mei
Drie clubs hebben Marouane Fellaini momenteel een concreet aanbod gedaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren