wk2018

Velthuizen wil nog niet feesten, Van den Brom ziet uit naar kroon

Donderdag, 17 mei 2012 om 19:55
/

Vitesse is na de 1-3 overwinning op RKC Waalwijk donderdag nog dichter bij Europees voetbal gekomen. De Arnhemmers kunnen zondag de champagne ontkurken, indien zij overeind blijven tijdens de return in Gelredome. Vervelend gevolg van het sportieve succes kan echter zijn dat trainer John van den Brom weggaat: hij wordt begeerd door Anderlecht. Alexander Büttner hoopt dat het er niet van zal komen.

“Deze trainer is echt supergoed”, aldus Büttner, die de ontmoeting met RKC zelf moest missen vanwege vocht in zijn enkel, in gesprek met Omroep Gelderland. Hij flikte het al met ADO en nu met ons. Dat zien topclubs ook. Maar iedereen wil dat hij blijft. Hij is ook buiten het veld top en we moeten iedereen bij elkaar houden nu”, zegt de linksback, voor wie interesse zou zijn vanuit Engeland.

Tomas Kalas, de maker van het eerste Vitesse-doelpunt in Waalwijk, deed in gesprek met de regionale omroep de toezegging dat hij in Arnhem blijft. De negentienjarige verdediger wordt gehuurd van Chelsea en heeft een uitstekend debuutjaar achter de rug. Op de vraag of hij bij plaatsing voor Europa ook voor Vitesse zal strijden, antwoordde Kalas: “Dat is voor bijna honderd procent zeker. Hou het maar op 99,9 procent. Ik moet nog wachten op wat de nieuwe trainer van Chelsea vind, maar ik ga ervan uit dat ik bij Vitesse blijf.”

Vitesse-doelman Piet Velthuizen was blij met de 1-3 zege in Brabant, maar wilde nog geen feestje vieren. “Alleen wat juichen in de bus, maar de focus ligt op zondag. We moeten ook niet te slap gaan denken, want er kan nog van alles gebeuren. Maar we hebben het heel goed gedaan hier. Met 3-1 winnen is echt heel knap”, aldus de Vitessenaar. Europees voetbal bereiken is in zijn ogen een droom die uitkomt. “Hier hebben we het allemaal voor gedaan.”

Trainer Van den Brom wilde zich, evenals Velthuizen, nog niet rijk rekenen na de eerste goede stap in de finale van de play-offs. Toch was ook hij optimistisch voor de camera's van Eredivisie Live. “Het is duidelijk dat we er goed voor staan. Laten we zondag voor eigen publiek de kroon op dit seizoen zetten”, aldus Van den Brom, die de 1-3 overwinning wel geflatteerd vond. “We hebben matig gespeeld. De controle die we de laatste weken in onze wedstrijden hadden ontbrak vandaag. Er was geen rust in ons spel. Dat is jammer.”


Poll

Alexander Büttner en Tomas Kalas blijven allebei bij Vitesse


Gerelateerd

53 reacties (laatste reactie door dikkedaniel)

Deze 3 mannen horen gewoon thuis bij vitesse, wat zij presteren is gewoon top, ga zo door en breng vitesse mee aan de top en vooral om over kalas nog te gaan beginnen, wat maakt deze jonge van 19 stappen zeg, niet normaal wat die allemaal aan het doen is en ik gunde hem ook echt een goal en dan gaat die op deze wijze nog in ook alleen de salto''s laten weer de wensen over

17 mei 2012 om 20:54

Vitesse heeft volgend jaar zoiezo één van de beste verdedigingen van de eredivisie, zoniet de beste!

??????-kashia-kalas-büttner

Dat zijn misschien wel 3 toppers in wording!

Psv is denk ik jaloers op deze verdediging!

17 mei 2012 om 21:05

Haha, ik denk het ook wel ja, vitesse heeft gewoon een hele goede verdediging en ik zie kalas over een paar jaar naar chelsea 1 gaan en kashia ook naar een subtopper/topper in het buitenland en buttner zie ik er ook wel komen maar laten we die drie zo lang mogelijk hier houden en lekker zo door blijven spelen alleen wel wat meer aanvallend voetbal want daar hou ik wel van, maar ben wel benieuwd wat er deze zomer kwa transfers gaat komen ben benieuwd welke spelers het zijn waar de spelers eerst niet wouden en nu misschien wel omdat ze europees gaan voetballen

Van den Brom doet het wel redelijk hoor, maar met dit materiaal mag dat ook wel. Hij is een goede trainer, maar geen trainer voor een echte topclub denk ik.

17 mei 2012 om 20:05

Wat hij met ADO deed was dat niet goed dan? Van der Brom is gewoon een hele goede trainer die over een paar jaar de stap naar de absolute top zal kunnen maken.

Mooi resultaat, ik denk dat Vitesse dit niet meer weg geeft. Jammer voor RKC

de nieuwberichten( die na afloop bijna nooit blijken te kloppen) op voetbalzone zijn echt te lachwekkend
wie zijn hun bronnen en waar komt die info vandaan. omroep gelderland en voetbalzone ript hun nieuws?
en die polls altijd onder berichten, die slaan nergens op :' wat een amateur site...
ditsoort sites helpen geruchten de wereld in die nergens op slaan

17 mei 2012 om 19:27

Je surft zelf naar deze site, je maakt zelfs nog een account aan en dan ga je commentaar hebben?
Als het je niet bevalt, kijk en reageer dan niet.

On:
Toch weer een prima prestatie van vd Brom. Het is voor Vitesse te hopen dat hij blijft. Maar het lijkt me voor John zelf ook beter om ergens een langere tijd te trainen en met de mogelijkheden van Vitesse hoef je ook niet te klagen.

17 mei 2012 om 20:05

@dikkedaniel; Er zitten heus wel eens foutjes in maar VZ wil nieuws snel op de site hebben en heeft geen dikbetaalde redactie. Daardoor is het totaalresultaat in mijn ogen veel positiever dan jij nu zwartgallig beweert!

De polls slaan zeker wel ergens op, het lijkt mij dat je gewoon met je verkeerde been uit bed bent gestapt!

@on topic; heel netjes van vd Brom om eerste met ADO Europees te halen en nu bij Vitesse. Nu wel bij de club blijven zodat Vitesse ook een leuke Europese serie neer kan zetten.

17 mei 2012 om 20:44

Vervang zwartgallig voor zwartgelig en je weet met welk chagerijn zijn reactie geschreven is omdat het in het nadeel van zijn club is geschreven.

20 mei 2012 om 20:33

nee omdat het het nieuws altijd gecopy-paste is van andere sites en de polls erop duiden dat de leeftijd van de maker van de poll 10 jaar is of het gerrie tokkie himself is

Hahah ik stemde ja op de Poll, dacht even kijken staat er 1 stem op nee. haha

Met Kalas en Kashia in europa hebben we een heerlijk duo achterin, Voorin staan mooie namen, op het middenveld zie ik liever 1 echt creatieve spelmaker erbij dat is wat we nog missen.

17 mei 2012 om 19:25

Jullie missen wel een paar nieuwe spelers die echt van een toevoeging zijn aan Vitese, want die Vd Heiden. Hofs, Vd Struik, Yasuda en Aborah zijn een drama. Een creatieve middenvelder is erg nodig maar ook een linker aanvaller waar Hofs momenteel speelt en is een drama, op die plekken hebben ze een snelle buitenspelers nodig die samen met Ibarra van rechts heel gevaarlijk kunnen zijn die de tegenpartij heel moeilijk maken en met Bony en Haveaar hebben jullie goeie spitsen.

17 mei 2012 om 19:32

van der heijden was deze wedstrijd goed en hofs is het hele seizoen al een mooie speler (die eigenlijk al afgeschreven was maar enorm verrast!)
vd struik is wel eredivisie waardig, yasuda leuk voor op de bank en aborah gaat weg.
dus dat

17 mei 2012 om 19:38

Vd struyk en vd Heijden zijn Eredivisie waardig, maar niet Vitesse waardig. Wel geschikt voor Nec, niet voor de opkomende ster Vitesse!

17 mei 2012 om 19:40

Dan nog zou je met Vd Heiden, Struik, Yasuda, Hofs en Aborah nooit kampioen worden in de Eredivisie met dit materiaal en Vd Heiden is heel dit seizoen een drama en Vitesse mist een creatieve middenvelder, iemand op 10 en misschien is Lodeiro wel wat en kunnen ze Wildschut halen van Vvv.

17 mei 2012 om 19:42

wildschut ben ik eens maar lodeiro :'
kom op ik snap dat je dat als ajaxied zegt omdat ajax wel graag van hem af wilt maar de eredivisie wil graag ook van hem af

17 mei 2012 om 19:47

Nou Lodeiro heeft geen kans op die positie omdat Eriksen daar speelt en als Links buiten kan hij ook spelen en daar is het ook bezet door Jansen en De Jong. Ik vindt hem een hele goeie spelers en heeft hele goeie passe en is ook snel en technisch. De ideale speler voor Vitesse.

17 mei 2012 om 22:45

Vitesse is niet Eredivisie TOP waardig !! Altijd en elke wedstrijd duizenden lege plekken.. Hoop dat ze nooit de top zullen halen! Geen eigen jeugd en een heel vreemdelegioen aan spelers en een dubieus voorzittertje die er alleen zit voor Abramovitsch !! Nee, geef mij maar traditionele clubs met goeie beleidsvoering !

17 mei 2012 om 23:51

Vreemdenlingenlegioen, geen eigen jeugd ?

Nee, je hebt gelijk.. daarom staan er bij Vitesse elke week meer Nederlanders in de basis dan bij menig andere eredivisieclub en zitten er minimaal 5 spelers uit de eigen jeugdopleiding bij..

1 tip.. Als je niet wilt dat mensen je belachelijk gaan vinden, stop dan met zulke dingen te typen/zeggen !

18 mei 2012 om 09:26

Onwaarheden verkondigen, beetje jammer. Bovendien is Vitesse de oudste club in de eredivisie en na Sparta de oudste club in het betaald voetbal. Zeg dan gewoon niks.

Zou zooooo supergoed nieuws zijn als Kalas blijft. Ik hoop het en ga er stiekem ook wel van uit.

Vd Brom heeft het met dit materiaal niet goed en niet slecht gedaan een 6e plek is waar ik ze verwachten en daar zijn ze beland.
Ik denk dat een echt goeie trainer en meer uit gehaald had maar denk ook dat v/d Brom toch wel een bepaalde verplichting heeft om bepaalde spelers op te stellen

17 mei 2012 om 19:40

Het is pas zijn 1e seizoen daar en hij is in ieder geval niet tegengevallen. Als hij het volgend seizoen iets beter doet dan heeft hij wel laten zien dat hij wel degelijk een goede trainer is. Het is niet zo makkelijk om zomaar in de top 3 te geraken, Nederland heeft nou eenmaal een hele brede blok aan subtoppers erbij gekregen.

17 mei 2012 om 19:47

als je qua salarissen bij de eerste 3 of 4 zit zal je daar ook naar moeten gaan presteren
dan is dit jaar een plaats 6 nog ok maar volgend jaar niet meer

17 mei 2012 om 19:56

Ik denk niet dat ze nu al qua salarissen bij de eerste 3 of 4 zitten. Twente heeft grotere budget dan Feyenoord, maar in Rotterdam betalen ze nog altijd meer aan salaris. Vitesse zit echt nog wel onder Ajax, Psv, Feyenoord en Twente denk ik.

17 mei 2012 om 20:05

Vitesse heeft de nummer 6 begroting van Nederland...

17 mei 2012 om 22:49

de begroting zegt niet altijd alles over de salarissen die betaald worden
bijv als een speler gehuurd wordt is het vaak zo dat een speler van bijv chelsea een bepaald salaris krijgt waar dan Vitesse maar een gedeelte van betaald .
En bij Vitesse is het zwz vrij onoverzichtelijk hoe alle geldstromen lopen.

17 mei 2012 om 21:49

Welke spelers zou hij op moeten stellen dan?

Aannemende dat je doelt op de Chelsea-spelers:
Kalas -- Fantastische speler voor Vitesse
Davila -- aantal wedstrijden zijn op één hand te tellen
Aanholt -- Bank

17 mei 2012 om 22:54

daar bedoel ik spelers mee waar Jordania veel brood in ziet om later door te kunnen verkopen.
gelukkige voor v/d Brom zullen dit natuurlijk niet de minste spelers zijn.
maar als voorbeeld heeft v/d brom de eerste wedstrijd naar de winterstop tegen Nec met 2 centrum spitsen gespeeld omdat hij er maar liefst 5 heeft en we weten hoe dat afgelopen is.

17 mei 2012 om 23:00

Wat heeft iedereen, en vooral in Nijmegen, toch met het doorverkopen van spelers bij Vitesse. Bony had al 15mil + op kunnen brengen als we hem aan cska hadden verkocht. Als Jordania echt geld had willen verdienen had hij hem toen wel verkocht aangezien het verschil tussen 4 en 15+ enorm groot is in 6 maanden tijdbestek. Of denk je nou werkelijk dat Jordania verwacht dat hij voor 25 mil straks weg gaat? Nogmaals, als hij echt geld hadden willen verdienen had hij wel eieren voor zijn geld gekozen en die 11mil (minimaal) winst gepakt.

Ik als Vitesse fan had graag meer aanvallende Intentie gezien. We hebben een goed voorhoede!

Vitesse zou Nathan Aké van Chelsea (huren) en de spits Krisztián Németh halen voor de breedte / zelfs basis speler. Vitesse gaat sterker worden volgend seizoen en helemaal als ze de Europa League in gaan. Jordania zit al voorzichtig te smileyen in Arnhem, dat ze hard op weg zijn naar mischien wel de landstitel?

Leuk voor vd Brom dat hij het zo goed doet. Als hij zo doorgaat moet hij zeker de kans krijgen bij een topclub.complimenten van spelers krijgen is als coach natuurlijk altijd mooi.

Ik ben echt blij! In mijn beleving hebben we de beste 7 ploegen in europa!

Ajax
Feyenoord
Psv
Az
SC Heerenveen
Vitesse
FC Twente

En Vitesse is alleen maar in opkomst, dus ik hoop dat ze ver gaan komen!

Deze spelers + nog 3 absoluut goede spelers van chelsea 2 en je word volgend jaar kampioen!

T. COURTOIS
M. YASUDA
T. KÁLAS
G. KASHIA
A. BÜTTNER
A. ANNAN
M. V. GINKEL
K. DE BRUYNE
R. IBARRA
W. BONY
G. CHANTURIA
17 mei 2012 om 20:04

Haha was het maar zo dat Courtois bij ons zou komen, gaat hem niet worden!, voor de rest ben ik bang dat we Bony ook gaan verliezen. Ik hoop dat we het nog een keer bij Vaclav Kadlec van Sparta Praag gaan proberen, dat is echt één van de grootste talen van Europa. En echt een versterking voor de rechtsback positie is nodig. De Bruyne erbij op het middenveld zou geweldig zijn, echter ben ik ook bang dat voor hem hetzelfde geld als Courtois, dat dat hem niet gaat worden. Ik zou persoonlijk ook proberen Wildschut te kopen, vind dat echt een talent en wat constanter als Gio dit jaar. Laat die twee maar de concurrentie aangaan. En inderdaad Annan is echt een must!

Het kan bijna niet anders als dat wij Europa in gaan. Ik heb echt trots op v/d brom; het voetbal was niet goed dit seizoen maar de punten werden we bij elkaar geknokt. Met 5-6 jongens uit de eigen opleiding en enkele gerichte versterkingen,ziet het eruit dat we het gewoon geflikt hebben!! Na 10 jaar gaan we Europa weer in !

17 mei 2012 om 20:53

Wanneer Kalas blijft zou echt een verademing zijn man! Geweldige verdediger die jongen! Vooral in combinatie met aanvoerder Kashia die ook zoiezo blijft!

goed gedaan van vitesse. goed nieuws dat kalas nog een jaar kan blijven. kijken of de club volgend seizoen weer een stapje kan maken

@nec nijm. qua salaris staan we 7/8e dus zit niet uit je NEK te lullen. Ajax betaald meer dan 50 miljoen aan salaris. Vitesse "maar" 13,8!

Ik zit te wachten op de eerste namen die Vitesse gaat aantrekken. Verwacht wel wat vuurwerk als ze Europees voetbal halen. En hopelijk kunnen ze financieel ook wat stappen maken (voller stadion, meer verkochte business seats, betere shirt sponsor, etcetera).

Als vitesse supporter hoop ik dat v.d.brom blijft. v.d.brom moet gewoon na afloop van de play-offs duidelijkheid geven en zich houden aan die uitspraak. De supporters zongen dat hij een geel zwart hart heeft. Dit beaamde hij zelf ook dan mogen we toch verwachten dat bij het behalen van EL hij vitesse trouw blijft. Zo niet moet hij hier gelijk duidelijkheid in geven.
Dat Kalas zo goed als zeker blijft is heel goed om te horen. Hij komt zo rustig over maar wat is die man scherp in zijn duels. Toppertje!!!
Als ik het goed begrepen heb krijgt Buttner ook een nieuwe aanbieding van vitesse en dat zou heel goed nieuws zijn en inhouden dat de achterhoede die het dit seizoen goed gedaan heeft intact blijft.
Hopelijk word het een rustige transferperiode bij vitesse, maar ik ben er nog niet zo zeker van. Als het maar positief is voor de club want die staat altijd voorop. Daar kan geen speler of trainer tegen aan.
Zondag eerst het seizoen maar eens goed afsluiten met europees voetbal.

17 mei 2012 om 20:52

Wanneer Kalas blijft zou echt geweldig zijn man! Geweldige verdediger die jongen!

Nederland treedt volgend seizoen met zijn sterkste teams aan in Europa. Ajax, Feyenoord, Psv, AZ, Twente en Vitesse is een mooi rijtje. Vitesse zal zich volgend seizoen nog wel versterken. mooi resultaat

Nou knap is een beetje overdreven. Vitesse is verplicht om hier te winnen. volgende week maken ze het wel af. ze zitten nu wel in Europa. Gefeliciteerd, vind dit zelf ook leuk. Vitesse kan de Groupfase halen.

17 mei 2012 om 21:42

Wordt nog een heel karwei hoor,als je zier wie er in de 2e ronde kunnen instromen,anzhi,besiktas,praag . moet een beetje geluk hebben. we moeten versterking hebben anders liggen we er zo weer uit.

18 mei 2012 om 12:05

Ja inderdaad, er spelen nu al sterke teams in de voorrondes ongelofelijk.
meestal komen die clubs pas na de winterstop naar de Europa League.
Jullie hebben ook nog de pech dat jullie een minder beschermde status hebben dan de andere Nederlandse clubs in Europa. die staan hoger op de Uefa coefficenten lijst. jullie vrij laag omdat je al een tijd niet Europees hebt gespeeld.
2e voorronde en 3e voorronde moet nog wel lukken om de grote te ontwijken. maar in de laatste play off ronde hebben jullie grote kans dat je Inter of Liverpool loot. laten we maar hopen dat dat later gebeurd ;
zou wel mooi zijn dat 6 Nederlandse clubs de groepfase halen. en daar tel ik Feyenoord ook bij mee. die gaan de 3e voorronde overleven heel misschien. maar de 4e zijn ze kansloos. net als Twente vorig jaar. al krijgt Heerenveen het ook nog moeilijk. voor AZ, Twente en PSV zie ik weinig problemen in de lotingen.
en daarna hopen dat Ajax een redelijke poule krijgt in de CL, en dat ze in potje 2 komen ;

Wanneer Kalas blijft zou echt een verademing zijn man! Geweldige verdediger die jongen!

Als van de Brom slim is, blijft hij voorlopig nog even in Arnhem. Leuk voor hem dat "topclup" Anderlecht interesse heeft, maar nu weer een clup na één jaar verlaten zal zijn cariere geen goed doen. Hij zit mooi op zijn plek bij Vitesse en volgens mij is ie slim genoeg om dat zelf in te zien. Kan nog lekker 2 jaartjes meegroeien met de clup en dan een extra stap zetten.

18 mei 2012 om 12:09

Inderdaad, hij past goed bij Vitesse. waarom zou je dan weg gaan. hij kan beter dan wie dan ook de ambities van Vitesse waar maken. ik denk zelfs dat Vitesse volgend jaar een betere selectie heeft dan Anderlecht. dus het zou niet een grote stap vooruit zijn voor van der Brom.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Feyenoord6637
6.Vitesse4916
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Matthew MiazgaVerdediger10
Fankaty DaboVerdediger10
Guram KashiaVerdediger10
Alexander BüttnerVerdediger10
Arnold KruiswijkVerdediger10
Thomas BrunsMiddenvelder11
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

70 fans
Verdediger, 29 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Vitesse 21 0 3 0
2016/2017 Jong Vitesse 7 3 3 0
2016/2017 Vitesse 10 0 2 0
2016/2017 Dynamo Moskou 4 0 0 0
2015/2016 Anderlecht 14 1 3 0
Laatste voetbalnieuws

‘Dat ik werd teruggezet naar het beloftenteam hakte er wel in, hoor’

Alexander Büttner keerde in januari 2017 terug bij Vitesse, maar was afgelopen anderhalf jaar in Arnhem niet altijd een vaste waarde. Afgelopen seizoen werd de 29-jarige verdediger door trainer Henk Fraser...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 25 juni
Hirving Lozano heeft naar verluidt zijn zinnen gezet op een transfer naar Manchester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren