Velthuizen vindt dat Gelderse rivaliteit grens heeft bereikt: 'Het gaat te ver'

Woensdag, 16 mei 2012 om 20:42

Piet Velthuizen werd geboren in Nijmegen, maar speelt op een seizoen in Spanje na al jarenlang voor Vitesse. De keeper kan genieten van de rivaliteit tussen Vitesse en NEC, maar vindt dat de grens nu wel is bereikt: "Het gaat te ver. Opvallend genoeg is er tussen de spelers onderling wel respect. Daar zouden de supporters een voorbeeld aan kunnen nemen", zegt Velthuizen.

/

Afgelopen zondag ging het bijna weer mis, toen NEC-fans in De Gelredome het uitvak wilden uitbreken, nadat Velthuizen voor het vak had feestgevierd. Jacco Swart van NEC ergerde zich daar enorm aan, maar volgens de keeper was er niet veel aan de hand: "Iedereen kan de beelden bekijken. Ik heb niet onnodig lopen provoceren", zegt Velthuizen in Voetbal International.

De goalie kaatst de bal terug: "Nu krijg ik commentaar, maar een paar dagen eerder heb ik in De Goffert negentig minuten lang moeten horen dat mijn moeder een prostituee is. Bij elke bal die in mijn buurt kwam, werd ik voor schandalige dingen uitgemaakt. En er was niemand bij NEC die op het idee kwam om te roepen of de fans daarmee wilden stoppen."


Poll

De grens is bereikt


Gerelateerd

141 reacties (laatste reactie door appienec)

Opstoken dat vuurtje!

17 mei 2012 om 03:49

Haha idd, ik vindt het heerlijk zulke rivaliteit, dat zijn toch de wedstrijden waar het om gaat, tegen rivalen? Zolang er geen doden of gewonden vallen vindt ik het allemaal best

17 mei 2012 om 14:14

En dat er van alles vernield wordt en dat mensen zich bedreigd voelen die er niet eens veel mee te maken hebben vind jij allemaal best?

Tja, het is inderdaad niet normaal hoe het er soms aan toe gaat. Net zoals de laatste wedstrijd dat die NEC supporters de ruiten braken en dat Babos moest ingrijpen. Het lijkt net alsof voetbal oorlog is.

16 mei 2012 om 21:05

ik denk dat dit gewoon wedstrijden zonder uitpubliek word als het zo door gaat.

16 mei 2012 om 21:26

Zou best kunnen ja, geen slecht idee. Bij Genoa deden ze helemaal geen supporters in verband met dat voorval tegen Siena. Dat kan zeker helpen.

16 mei 2012 om 21:31

het is jammer dat het zover moet komen net als bij feyenoord en ajax. maar ja liever zo dan al die rellen

16 mei 2012 om 21:34

Dat kan helemaal niet helpen. Ze moeten de idioten eruit filteren en de rest niet straffen. Als je in Nederland roept dat alle marokanen het land uitmoeten omdat een deel fietsen jat ben je een racist, en als iemand hetzelfde principe toepast op voetbalsupporters is het een goed idee.

Bij voetbal hoort liefde en haat, ook op de tribunes. supportersschares die tegen elkaar op zingen en zo nu en dan uitdagen, is in mijn ogen mooi. Mensen die een stap verder gaan moeten ze eruit pikken en kei hard aanpakken, maar laat de rest met rust.

Ik denk dat vrijwel iedereen die fanatiek supporter is van een club die kan beamen, ik denk dat alle televisie / teletekst supporters de romantiek van 2 partijen in een stadion niet inzien..

16 mei 2012 om 23:23

@ robje 1913 zo gauw er nog geen voetbalwet is kun je niet anders dan uitpubliek bij wedstrijden waar het nogal is misgaat weren. want de gewone mensen moeten de schade en extra politie kosten altijd betalen. dat is ook niet de weg. maar ik kan het echt wel vinden in jouw denkwijze. als het normaal kan moeten er gewoon uitsupporters bij.

16 mei 2012 om 23:50

Kan wel al, dat past alleen niet in het populistische straatje waarin voetbalsupporters beoordelen ;

http://www.indehekken.net/actueel/aanpak-hooligan-...
Zoiets zie je nooit in reguliere media, Voetbalzone besteed er ook liever geen aandacht aan.

Terecht, de laatste tijd is het gewoon te erg geweest, vooral vorig jaar met die rellen. Moet maar eens hard tegen opgetreden worden, want voetbal is leuk, de rivaliteit ook, maar als het zo moet, dan maar liever niet.

16 mei 2012 om 20:56

Ben weleens bij een Nijmeegse politieman langs geweest. Ik weet nog dat ze waarschuwden voor een wedstrijd waarin een van de twee speelde, en waarbij de andere de tegenstander uitdaagt. Dus terwijl ze niet tegen elkaar moeten, willen ze elkaar wel in de haren vliegen. Dan denk ik dat ze inderdaad te ver gaan in hun rivaliteit. Je kunt op een leuke manier de rivaliteit tussen Arnhemmers en Nijmegenaars beleven, maar dit is allang niet leuk meer. Hopelijk springen een paar betrokkenen tussen beiden.

Nou Piet is nou net niet de juiste persoon om dat te zeggen.

Verder vind ik wel dat het af en toe wat minder kan. Ik vrees voor uitsupportersloze derbys.

16 mei 2012 om 20:53

Vind het eerlijk gezegd nog wel meevallen met de 'zogenaamde provocaties' van Piet Velthuizen. Heb zelf bij de videobeelden niets gezien, maar bij de foto's zie ik wel een aantal spelers voor het uitvak staan. Daarentegen vind ik ook dat de supporters zich niet zo mogen laten provoceren en dat ze altijd nog na moeten denken.

16 mei 2012 om 20:56

Waarom niet dan?
Het is toch zo dat zijn moeder de hele tijd werd uitgescholden?
Daar mag hij best zijn mening over geven.
En dat NEC daar niks aan doet is helemaal schandalig.
Wat hij bij de thuiswedstrijd heeft gedaan weet ik niet.
Maar ik vind het schandalig dat clubs niks tegen dat schelden doen.


16 mei 2012 om 21:02

Nou omdat Piet ook een aantal behoorlijk onverstandige dingen heeft gedaan. Stoer door Nijmegen lopen en dan als ie, zoals verwacht, in de shit komt keihard wegrennen, elke keer een apart gebaar maken naar de Gofferttribune en zondag zn broek laten zakken.

16 mei 2012 om 21:11

Van z'n broek laten zakken heb ik eerlijk gezegd niets gezien, heb je misschien beelden of foto's waar dat op te zien is?

16 mei 2012 om 21:16

Dat door de stad lopen is belachelijk.
Spelers moet je gewoon met rust laten.
Als hij door Nijmegen wil lopen dan moet dat kunnen.
En als dat niet kan zou ik me kapotschoten voor die mensen.
En dan gaat de rivaliteit veel te ver.

Dat van zondag zijn daar beelden van ofzo.
Want ik heb daar niks van mee gekregen behalve babos met zijn vingertje.

16 mei 2012 om 21:17

Daar heb ik (gelukkig) geen foto´s van. Maar ik heb het nu van zoveel verschillende mensen gehoord die ik geloof dat ik durf te zeggen dat het gebeurd is(en niet alleen Nec´ers). Als anderen dat niet geloven prima, ik weet wel zeker dat het gebeurd is.

Ik heb wel een foto gezien waar VD Struijk en Buttner onnodig richting het uitvak lopen te dansen.

En dat door de stad lopen is opzich prima, maar Piet moet zich bedenken dat hij niet bepaald geliefd is in Nijmegen en dan moet ie niet stoer door de stad gaan lopen. Iedereen met een beetje verstand weet dat dit problemen oplevert. Wat denk je wat er gebeurt als Vlaar stoer door Amsterdam gaat lopen? Wordt ie ook aangesproken hoor.

16 mei 2012 om 21:20

Daar zijn geen beelden of foto's van, want dat is ook helemaal niet gebeurd. De spelers van Vitesse waren bezig met de ere ronden, de rest was al aan de noord kant, behalve Piet en Nicky en hoe dichter die 2 bij het uitvak kwam zo te gekker werden die supporters, ze moeten toch wat zeggen he om hun in te dekken.

16 mei 2012 om 21:20

Ja van horen zeggen is geen bewijs.
Bij de huldiging van Ajax was het ook moord en doodslag vorig jaar hier op deze site en kranten.
Er was wel geteld een vechtpartijtje en dat was toevallig voor de camera.

16 mei 2012 om 21:24

Nogmaals las jullie het niet willen geloven prima. Maar die vergelijking die jij maakt slaat natuurlijk nergens op. Hebben daar ook veel mensen dat gezien, wat bij Velthuizen wel het geval was?

Nogmaals, als je het niet wil geloven, prima.

16 mei 2012 om 21:32

Zeg het dan niet als je niks kan bewijzen.
Daar heb je niks aan.
Want er zijn blijkbaar niet veel meer mensen die het hebben gezien.

En zo wel laat het mij dan weten hier.

Daarbij heeft het geeft het mensen nog steeds geen recht om het vak uit te breken.
Om iemand zijn moeder voor hoer uit te maken.
En om mensen buiten het voetbal lastig te vallen vind ik nog schandaliger.

16 mei 2012 om 21:46

Velthuizen mag hier niks over zeggen. Hij is er altijd als eerste bij als het om provocaties gaat. De trainers en spelers van beide clubs zouden het voorbeeld moeten stellen voor hun supporters. Ook met deze uitspraak gooit Velthuizen weer wat olie op het vuur door de supporters van NEC uitlokking te verwijten. In mijn ogen zijn de provocaties van de spelers erger dan 'hard' spel.

16 mei 2012 om 21:46

Ik heb het gezien (voor wat dat waard is) en denk je echt dat je op dat moment denkt aan een foto nemen?? Ik niet in ieder geval.

Maar wat ik vooral het zieligste vind is: dat ik (meen ik) Vitesse.tv voorbij kwam terwijl ik op Nec.tv wachtte , hierbij zat ook de ronde van het publiek bedanken na de wedstrijd Vitesse-nec... Eerst lekker feest vieren, ze gaan langzaam de hele ronde af, en opeens net voordat ze het uitvak in beeld nemen knippen ze het eruit en staan ze opeens voor het andere vak feest te vieren?!

Heel raar, als er toch niets gebeurd is, waarom laat je dit dan niet zien??.... En zeker zoals menig hier beweren er meteen langs liepen... dan kun je dit rustig laten zien...?

16 mei 2012 om 21:53

Als het zo is moet de club hem een paar wedstrijden schorsen.

16 mei 2012 om 21:59

Dat is inderdaad raar en dan zal er ook wel wat gebeurd zijn.
Dat zou erg stom en onprofessioneel zijn van Vitesse.
En dan moet de Knvb keihard ingrijpen.
Gewoon een wedstrijd zonder publiek.

16 mei 2012 om 22:07

Zo raar is dat niet, dat is net het moment dan ze de deur open hebben gebroken en dan ze de nec supporters in bedwang moesten houden.

17 mei 2012 om 08:01

@demyx

Wat maak je je druk om uitspraken van Piet als je zelf al necsupporter Piet zijn moeder loopt te beledigen heel de wedstrijd lang en vergeet niet dat er ook een stel supporters zijn van nec die het nodig vonden zijn auto te slopen een tijdje geleden. Ik zou precies hetzelfde reageren. Iets met bal en kaatsen?

17 mei 2012 om 10:33

Met alle respect voor iedere supporter voor welke club dan ook. Maar als een speler (nu Velthuizen) niet in zijn woon c.q geboorteplaats kan wandelen, is het van de gekke!! Die rivaliteit in en om het stadion prima, maar niet in iemand zijn prive leven

16 mei 2012 om 21:05

Dit dus piet loopt als het om provoceren gaat overal vooraan maar piet kan zich verschrikkelijk aan stellen en weet ik het het allemaal. Hij heeft wel gelijk dat het allemaal wat minder kan(vind ik namelijk ook) maar beetje raar om te zeggen als je zelf altijd vooraan loopt..

Dat kan nooit lang meer duren voor dat dat gaat gebeuren dat er geen uitsupporters meer mogen door een paar van die knuppels die het keer op keer weer verzieken

17 mei 2012 om 02:58

Piet 'provocerende middelvinger' Velthuizen is geloof ik ongeveer de laatste die dit soort uitspraken moet doen. Eerst voor het uitvak uit pure frustratie en blijdschap de boel op gaan staan te roken om later als hem gevraagd word wat hij zou doen als ze echt door de wand waren gebroken antwoord: 'dan was ik snel weggerend'. Neem een voorbeeld aan Babos zou ik zeggen. Hij ziet er niet alleen uit als een hersenloze Neanderthaler, hij lijkt het ook nog te zijn. Ik herinner me nog een opgestoken middelvinger toen hij zijn keepershandschoenen in het Abe Lenstra stadion niet in het uitvak kon krijgen, wat toch behoorlijk groot is. Toen een meisje in een Heerenveenvak deze ving werd ze aangemaand de handschoen naar het gastenvak te gooien. Hoe naïef. Toen dat niet gebeurde stond meneer ook te provoceren. Angsthaas!! Ga maar snel wegrennen jongen,,,,,,

Let's rockkk, every body let'sss rockkkk !

Ach zo hou je de rivaliteit een beetje. De een zegt '' je moeder is een H*er'' en de andere provenceert een beetje langs het uitvak. Vind dat het allemaal beetje overdreven wordt.

Ben benieuwd hoe zijn familie het heeft. Nijmegen is een heel gemoedelijke stad, en NEC is een heel gemoedelijke club, mits Vitesse niet om de hoek komt kijken En dat is nu de ploeg waar Veldhuizen als Nijmegenaar per se wilt spelen. Dat de fans van NEC zijn moeder voor hoer uitmaken is walgelijk, dat klopt, maar die fans uitdagen lijkt me ook weer niet nodig.

Ligt het aan mij of is die eerste zin een beetje vaag?

Rivaliteit is leuk tot een bepaalde grens, geweld & vernielingen gaan te ver!

16 mei 2012 om 20:54

Wat is er vaag aan die eerste zin dan?

16 mei 2012 om 20:57

Helaas is het waar. Pietje komt echt uit Nijmegen. ( Iets waar Nijmegenaren niet echt graag aan herrinnerd worden)

16 mei 2012 om 20:58

Achja, NEC moet gewoon niet gaan huilen als ze geen ronde verder komen in de play-offs, we heben toch niks aan NEC in Europa...

16 mei 2012 om 21:05

zoals toen ze 3jaar geleden de groepsfase overleefden en voor het eerst sinds lange tijd van een club in rusland won en derde werd in een groep met Tottenham, Udinese, Spartak Moskou, Dinamo Zagreb. Dat heeft niet voor puntjes gezorgd ofwel? Uitgeschakeld worden door HSV is zeker geen schande.

16 mei 2012 om 20:57

Vaag? Naja, hoort er denk gewoon bij.

edit: Het kan leuk zijn de rivaliteit, maar dingen slopen, geweld en al die andere dingen gaan gewoon te ver. Voetbal moet leuk zijn en het is geen oorlog.

Het klopt wel een beetje wat ie zegt.
Het komt nu over alsof de spelers van Vitesse alles gedaan hebben. Maar die supporters van nek maken oerwoudgeluiden naar bony, schelden pietje's moeder al jaren uit, en zijn de gene die al voor de 2e keer dit jaar liepen te rellen. bekijk het van 2 kanten mensen.

Duidelijk piet. Ik heb ook nog geen beelden gevonden waar jij je broek liet zakken! Maar ja. T loopt idd een beetje uit de hand allemaal. Vind zijn uitleg perfect.

Als er 90 minuten lang zulke dingen naar je geroepen worden, dan mag je gerust iets terug doen. Wat hij deed, vind ik zelfs te weinig. Een beetje uitdagen mag dan wel.

Gewoon doorgaan niets aan doen, dit maakt het voetbal leuk!

Piet provoceerd altijd, heeft weinig tot niets te maken met alleen dat moment.

Piet doet ook altijd wat de supporters doen: provoceren. Als hij nou eens eerst daarmee stopt zal het misschien op de tribune ook minder worden. Anders word het een tweede Feyenoord - Ajax. Met alleen maar thuissuporters

Ik weet nog wel onze wedstrijd uit bij Vitesse ...

Het uitvak ging ook los omdat Pietje weer zo nodig langs het uitvak moest lopen en de 2-0 met zijn vingers moest uitbeelden dus niet zo zeuren Pietje ;

Voor de rest succes Vitesse tegen RKC ..

16 mei 2012 om 21:32

Volgens mij kom Pietje altijd langs het uitvak als hij de supporters wil bedanken op Noord want het uitvak zit er naast ;

16 mei 2012 om 21:45

Oké leuk, maar vgm heb ik het daar niet over ... Vgm heb ik het over het gebaar dat hij maakte ;

16 mei 2012 om 21:48

Ik praat Piet niet schoon of zo, maar volgens mij zijn er wel meer spelers van andere clubs die zulke dingen doen, hoort er allemaal bij, moeten de uitsupporters maar tegen kunnen, kunnen ze dat niet moeten ze maar thuis gaan kijken en anders in de kroeg!!

16 mei 2012 om 23:24

Of piet moet dat maar is gaan afleveren ... Het is elke keer weer raak maarja volgend jaar hoef ik me er niet meer aan te ergeren ha-ha

17 mei 2012 om 00:16

zulke dingen moeten gewoon kunnen in een derby, spelers van nec stonden toch ook te juigen naar de 3-2 voor het uitvak, kan je daar ook wat van zeggen, maar nee dat hoor nu bij de derby, maar vind dat de supporters zich moeten gedraagen, maar vaak hebben ze de neusgaten vol, plus het drank en dan denken ze dan ze de hele wereld aan kunnen. het voetbal moet voor de mensen zijn, maar niet voor zulke nulcellerige mensen, die het kapot maken voor een ander.

Jammer dat we er 1 deby minder bij hebben ;

16 mei 2012 om 23:37

Wat maakt het uit dat Velthuizen dat doet, een beetje de nederlaag erin wrijven moet kunnen vind ik. Bovendien doen supporters dit toch ook onderling? Als voetbal je leven kennelijk zo erg beïnvloed dat je na een nederlaag van je favoriete club overgaat tot fysiek geweld heb je een groot probleem en zou je hulp moeten gaan zoeken.

Ik vind dat de politie de beelden goed moet analyseren en moet kijken of ze deze figuren kunnen oppakken en een tijd van de straat kunnen houden, als je al druk maakt om een spelletje dan weet ik niet tot wat je tot meer in staat bent.

Wat een slechte supportus die daar waren.
Nee ik ben niet voor vitesse terecht wat veldhuizen deed je moeder voor een hoer uitmaken.....
(ze kunnen niet tegen hun verlies:?

Ik vind dat de voorzitter van NEC meer het vuurtje heeft opgestoken dan welke speler dan ook. Ook hij moet weten wat zijn uitspraken voor gevolgen hebben (kijk maar wat er gebeurd is met de auto van Velthuizen). En het is wel heel makkelijk om de schuld bij de spelers neer te leggen en bijna te doen of de "suporters" dan niet meer verantwoordelijk zijn voor hun eigen gedrag omdat ze uitgehaald worden.

Sodeknetter he, meneertje Velthuizen is hier nu wel heel erg schijnheilig bezig. Misschien eerst maar eens in de spiegel kijken.

Als meneer het nodig vind om voor de aftrap cynische buigbewegingen en handgebaren te maken naar het Nec-publiek roep je het zelf over je af.

17 mei 2012 om 08:14

Dus je roept zoiets ook over jezelf af als je auto word gesloopt? Get alive. Niet de eeuwige onschuld uit gaan hangen als je zelf een bepaler bent. Ik bedoel jou daar niet persoonlijk mee maar de supporters die dat geflikt hebben. Oke dat er geintjes uitgehaald worden zoals wij ook gedaan hebben als het hek van de keeper op slot gooien zodat ie niet weg kan is tot daar aan toe maar als jullie terug komen met geintjes is het of heeft het altijd met slopen te maken. Je kan ook eens je hand in eigen boezem steken en toegeven dat jezelf te ver bent gegaan maar daar hoor je dan niks over. Vitesse krijgt de schuld nu van jullie leiding daarzo maar wat is er allemaal aan vooraf gegaan? Praat hij ook over het provoceren van de nec-spelers afgelopen donderdag? Begint een beetje een zielig verhaal te worden aan jullie kant op die manier of niet? Pak het op als een kerel en steek de hand eens in eigen boezem voordat je iets zegt.

Tja, steek je hand eerst in eigen boezem, als je v.d. Brom over 'nek' hoort praten en ziet hoe men bij vitesse meende te moeten juichen, dan is er ook bij Vitesse nog een hoop te verbeteren....l

16 mei 2012 om 23:09

Of in zijn bilnaad trouwens, want die liet hij ook weer eens vrolijk zien.
Aan de bovenstaande tekst te zien zal hij dat vast niet van zijn moeder geleerd hebben.

wat een triest verguur die piet, ik wil niet stoken hoor maar nec deed dit..... Kijk eens na jezelf, wees eerlijk jou gedrag was alles behalve proffecioneel. Al roept de hele wereld dat je moeder een hoer is, betekend dit dat je iets negatiefs terug moet doen? je hebt je hierdoor wel laten kennen piet. Juist door dit gedrag heeft van marwijk jou niet opgeroepen. Dan heb je het ook nog over respect tussen de spelers? ik kan de beelden erop na slaan dat jij uit het niets een ruzie begint met conboy. Je bent ten alle tijden een prof, gedraag je dan ook proffecioneel..

16 mei 2012 om 21:07

Nou Van Marwijk heeft hem ook gewoon niet opgeroepen omdat het nog steeds een showkeeper is(zag je bij de 1-1 in Nijmegen) en omdat hij nog veels te onrustig is. Dat wisselt hij af met uitstekende reflexen.

Maar dit zal bij Van Marwijk ook zeker meespelen. Zodadelijk gaat Piet bij Oranje een heel vak met Turkse supporters provoceren....

16 mei 2012 om 23:53

dan blijft hij niet kijken tot dat ze door de veiligheidswal komen, dan rent hij bij het eerste barstje al naar jordania

Dat doet hij @nienke
Het slaat nergens op om je moeder uit te schelden als een hour

In Engeland komen rellen vaak voor, maar zitten de supporters bijna bij elkaar op schoot. Wie weleens in een uitvak in Nederland heeft gezeten voelt zich vanzelf een varken en zo ga je er ook naar gedragen. Je wordt een bus ingeschopt, je mag er ff 90 minuten uit, en je moet er weer in om vervolgens de hele dag kwijt te zijn voor een voetbalwedstrijd!

Knvb: probeer 1 keer die rare wanden weg te doen in het uitvak. Mensen moet je als mensen behandelen en niet het vuur onder de nagels laten krijgen zonder dat er wat gebeurt!

16 mei 2012 om 21:39

Trololol
Wanden weg doen... Heb je de beelden van afgelopen zondag gezien?

Nou nou zielig hoor Piet, als iemand zijn mond moet houden, is hij het wel. Hij provoceert het publiek constant!!! Dat zijn moeder hierin betrokken wordt dat is inderdaad beneden alle peil en hoort ook niet, maar op een misselijk manier het publiek uitdagen, al jaren, moet ie ook maar eens mee stoppen.

Zeefuiks moeder werd ook voor prostituee uitgemaakt in het gelredome, hoor je hem klagen?

pietje is een schijnheilige jongen. Hij heeft geen respect voor Nec, de club uit zijn geboortestad. Pietje moet door zijn provocerende gedrag oppassen dat hij niet eens de verkeerde tegen komt in Nijmegen of Beuningen (waar hij woont). Nu een beetje in de media de zielige jongen uithangen...wat een held haha

;beste Pietje,
Ten eerste proficiat met de overwing op NEC (ook al zegt van den Brom Nek). We weten dat je het verstand hebt van een stoeptegel. Al je jou ziet lopen en je hoort je praten dan is het duidelijk dat we van de apen afstammen. Jouw reactie in VI geeft aan dat je zelf niet weet hoe de werkelijke wereld in elkaar zit. Ik heb je zelf gezien dat jij je broek (een stukje) liet zaken. Triest, dom maar ja zo ben jij. Ik laat me niet opvokken door een debiel zoals jij. In Nijmegen begin je vanaf de eerste minuut met tijdtrekken. Na de overwinning in Nijmegen (competitie) liep jij in de Gaanderij van de hoofdtribunie te zingen waar is het feeste hier is het feestje. Dit geeft aan hoe triest jij bent. Gelukkig greep Bram Nuytinck in, feliciteerde jouw en gaf aan dat het verstandig was om niet te gaan zingen. Pietje doe normaal en stop ook met de proficaties en zeker met zo'n huil stukje in de VI. Nogmaals ik denk werkelijk dat Piet het meent en de werkelijkheid echt niet meer ziet. Het zij zo.

Los van het feit dat Pietje soms niet al te slim is met zijn reacties heeft hij natuurlijk wel gelijk wat betreft dit onderwerp, waar ik al zo'n tien jaar geleden dacht dat het niet opgefokter kon lijkt het elk jaar nog toe te nemen.

16 mei 2012 om 21:53

Gelijk? Hij stookt het vuurtje als eerste aan, dat begint al met de warming-up. Ben nou eens een kerel en trek je er gewoon niks van aan, neem een voorbeeld aan een echt vent als Theo Janssen.

16 mei 2012 om 22:09

Dit gaat over een periode van vele jaren en niet persé over deze wedstrijd zoals jij het blijkbaar opvat, het gaat over de uit de hand gelopen rivaliteit over een langere tijd, maar dat kun jij ook niet weten hé want jij hebt volgens mij je navelstreng nog om!!

16 mei 2012 om 22:12

kan je niet zo goed tegen tegenspraak? Incasseren jongen!

17 mei 2012 om 08:23

Ik geloof dat je als Vitessespeler al genoeg moet incasseren kerel. Hoe vind je het als je een dode varkenskop in je tuin vind? Je schutting gesloopt word of zelfs je auto door het publiek van de tegenstander? Je moet kunnen incasseren idd maar dat moeten ze bij nec ook. Wat erg om 10 cm van de hol van een keeper te moeten zien in vergelijking met een gesloopte auto of zie ik dat verkeerd?

17 mei 2012 om 09:37

Helemaal mee eens, maar dat bedolede ik niet. Wanneer iemand denkt dat ik nog met een navelstreng om mijn nek loopt, kan je niet zo goed tegen een tegen reactie en moet je niet deel nemen aan dit forum. Wat jij zegt klopt wel, het slopen van persoonlijke eigendommen slaat inderdaad helemaal nergens op. Overigens een schutting zwart-rood-groen schilderen kan nog net. Toch? En provoceren doen beide kampen, Piet ook.

Mijn mond valt open bij het lezen van de reactie van Veldhuizen. In wedstrijd 1 van het seizoen maakte deze man zich onmogelijk door na de 0-1 zich zeer provocerend richting het Nijmeegse publiek te gedragen. Dan weet je dat wanneer je terugkomt in het zelfde seizoen je niet met open armen ontvangen wordt.

Ik vind het daarom hypocriet om nu met deze reactie te komen, het had de man gesierd als hij hand in eigen boezem had gestoken. Zijn de Nijmeegse supporters engeltjes? Nee natuurlijk niet, er worden tijdens de derby dingen gedaan en liederen gezongen waar ik als Nec-supporter niet trots op ben.

Maar ik vraag me af of Veldhuizen en Hofs wel eens nadenken over hun gedrag op het voetbalveld en welk effect dit heeft op de supporters.

Dan kan ik alleen maar respect opbrengen voor Theo Janssen die tijdens Nec-ajax ook vanwege zijn Vitesseverleden werd uitgejouwd en vervolgens zijn kousen goed ging doen en het publiek geel-zwarte scheenbeschermers toonde, een vileine verwijzing naar zijn geel/zwarte voetbalhart.

Ja Piet daar kun je een voorbeeld aan nemen ipv als een klein kind nu krokodillentranen te huilen. Schaam je!

16 mei 2012 om 22:20

Zo is het, perfect verwoord!

16 mei 2012 om 22:23

Gedeeltelijk mee eens. Maar ben je Gentenaar vergeten met zijn haar in clubkleuren? Zeefuik die afgelopen donderdag een aansteker naar het uitvak gooit? Pothuizen met zijn rare fratsen? Vleminck met zijn geprovoceer? De stadionspeaker die alleen maar Fietstas kan zeggen en niet gewoon Vitesse? Moet ik nog ff doorgaan?
Dus de nec spelers denken ook niet altijd na op het veld. Schaam je!

17 mei 2012 om 16:35

Sorry dat ik het zeg maar wat een slappe reactie is dit! Zij zijn groot en ik is klein en dat is niet eerlijk!

Ik geef toch duidelijk aan dat je bij actie reactie kan verwachten en dat je dan niet als een klein kind moet gaan huilen. Dat is hetgeen Veldhuizen doet.

Maar laten we lekker als volwassen kerels over en weer naar elkaar wijzen over dingen die we gedaan en gezegd hebben in 1842. Get a life!

Piet heeft groot gelijk. Er lopen aan beide kanten te veel figuren rond met bloeddoorlopen ogen als deze twee ploegen elkaar ontmoeten. Het is de grens van gezonde rivaliteit al een tijd ver voorbij. Bovendien zijn de wedstrijden tussen Vitesse en NEC hooguit spannend maar zelden goed.

Eerst gaat hij juichen voor het Nec-vak (en geloof mij maar dat hij dondersgoed weet dat hij daar staat, want dit is niet de eerste keer dat hij beetje ligt te provoceren) en dan gaat hij achteraf zeggen dat de supporters te ver gaan. Dan moet je zelf ook slimmer zijn om zo'n dingen niet te doen, want dan kun je zoiets verwachten.

16 mei 2012 om 22:09

Dat is nou het probleem van Piet. Hij is niet zo slim. Iedereen zou zoiets kunnen bedenken. Piet niet.

Laat de clubs eerst goede voorbeeld geven. In het verleden ging een V/d Schaaf na een doelpunt provocerend voor het uitvak staan, stak Potje na een doelpunt zijn middelvingers op naar de meegereisde Vitesse-supporters. Ging een Knol bewust te keer op een doek van de Supportersvereniging van NEC bij het warmlopen/schieten. Men laat figuren als Hofs, Janssen, Velthuizen, Vleminckx provocerende gebaren naar het publiek maken. Als ze eerst een duidelijk signaal geven dat dat allemaal niet hoort, geven ze in ieder geval het goede voorbeeld.

Overigens is het respect er tussen spelers onderling ook niet altijd geweest, er zijn genoeg harde wedstrijden geweest waar genoeg smerige dingen gebeurde.

Maar de derby moet wel een derby blijven; Leuke gevatte spandoeken, grappige spreekkoren en mooie spannende wedstrijden.

Even een corectie, Potje zoals jullie hem noemen deed wel meer dan zijn middelvinger opsteken want hij maakte zogenaamde masturbatie bewegingen richting Vitesse aanhang.

Leuk die rivaliteit tussen twee middelmatige ploegjes.. Not!! Er lopen helaas nog veel te veel eencelligen rond tussen de supporters. Heb 10 jaar terug een documentaire gezien van een aantal NEC "supporters", wat een stelletje leeghoofden waren dat zeg. Eerst even naar de koffieshop paar blowtjes scoren, dan gaan we bier drinken op straat en dan gaan we voetbal kijken...

Ik wil niet alle NEC supporters over 1 kam scheren maar doe toch eens normaal jongens... Gewoon voetbal kijken en normaal doen.

16 mei 2012 om 22:24

Die hebben jullie in Arnhem niet zeker die supporters.

16 mei 2012 om 22:50

Niet iedereen die kritiek heeft op NEC is een Vitessenaar hé. Er zijn nog andere clubs in Nederland...

16 mei 2012 om 23:12

Ik kom geeneens uit Arnhem. Heb met beide ploegen niks maar irriteer me aan dat primaire gedrag van sommige supporters van NEC en Vitesse.

17 mei 2012 om 08:28

Haja trust me, dat soort types hebben we ook teveel hier in Arnhem. Het Vitesse publiek is nu wel beschaafder dan 10 jaar geleden, want door de donkere tijden nam de animo Af. Gelukkig hebben we een groep die hard fans en neemt de liefde voor Vitesse weer toe in arnhem. Zelfs de jeugd begint weer een beetje Vitesse te steunen. Maar junks en idioten ook in Arnhem genoeg!

Pietje heeft gewoon gelijk. Wordt al sinds jaar en dag uitgescholden, bedreigt en worden bezittingen van hem vernield. Puur omdat ie als Nijmegenaar door Vitesse gescout is en het daar gemaakt heeft.
Hij heeft daar verder lak aan en loopt gewoon door Nijmegen als hij dat wil en wanneer hij dat wil. Dat neccers dat dan als ''stoer door Nijmegen lopen'' zien is niet zijn probleem. Kan me zeker voorstellen als je 90 minuten lang wordt uitgescholden je een keer je gram haalt met een vreugdedansje.
Daar moet je dan als neccer maar een keer tegen kunnen.
Maar dat is tegelijk het grote verschil tussen Arnhem en Nijmegen. In Nijmegen kan men totaal niks hebben, is men continu met Arnhem en Vitesse bezig en kan men totaal niet relativeren, totale frustratie is vaak aan de orde. In Arnhem heerst er zeker veel rivaliteit maar dan vooral rond de derby, maar gaat men snel weer tot de orde van de dag, baalt een keer bij verlies en klaar. Het verschil in mentaliteit is op de verschillende forums goed te zien. Op Vitesse forums zie veel meer humor, zelfspot en zelfkritiek, op een nec forum heb je bijvoorbeeld een Vitesse topic met duizenden reacties. Erg lachwekkend maar het geeft een heel groot minderwaardigheidscomplex weer, wat totaal onnodig is.

16 mei 2012 om 22:21

Sorry hoor maar ook een NEC speler hoeft niet in Arnhem te komen zonder het 'vriendelijke' verzoek te krijgen te vetrekken.
Das de rede dan een bevriende NEC speler niet op een feest kwam in Arnhem.

En heb zelf een keer gezien dat er een jongen met het syndrome van down klappen kreeg op het cs in Arnhem omda hij een NEC shirt aan had.
Dus ook in Arnhem zijn ze niet roomser als de paus

16 mei 2012 om 22:27

Een jongen met het syndrome van down klappen geven?? Hoe zielig kan je zijn. Op koninginnedag was een groep vrienden in Arnhem met NEC kleren aan. Helemaal niets gebeurd! Maar een jongen met het syndrome van down wel aanpakken. Heel stoer! Maar een paar gezonde jongens worden niet aangepakt.

16 mei 2012 om 22:28

In Arnhem is men zeker niet roomser maar kan men wel degelijk beter relativeren. In Nijmegen heerst bij veel mensen een Arnhem/ Vitesse complex. Heb 6 jaar onder de waal gewerkt en het is gewoon waar.

16 mei 2012 om 22:31

Pieter Jan

Niet overdrijven en niet stoer jokken. Nec kleding in Arnhem en Vitesse kleding in Nijmegen gaat niet en al helemaal niet in uitgaaansgebieden.

En mafkezen heb je altijd. Zo was er een neccer van een jaar of 30 die een jochie van 12 een karate schop moest geven.

16 mei 2012 om 22:40

Je bedoelt dat complex dat Vitessenaren NEC proberen aan te praten? Valt harstikke mee. Als Nijmegenaren ergens niet tegen opkijken is het Vitesse wel. Dat het andersom hetzelfde is zal ook wel.

16 mei 2012 om 22:43

Sorry, Vithoba maar het is toch echt gebeurd dat NEC supporters daar in NEC kleding op de Korenmarkt liepen.
Zal eens kijken of er welicht een mooie video van is.

16 mei 2012 om 22:59

Kristianvadocz,

Bij jou persoonlijk misschien niet maar het complex is er zeker wel, sinds de jaren negentig. Die periode is nooit verwerkt in Nijmegen lijkt het wel.

Pieter Jan,

Er is geen video van kerel, misschien dat ze rood/ groen/ zwarte sokken aan hadden. Zichtbaar was dat nooit goed gegaan. Maar goed probeer het eens echt. Het zou natuurlijk gewoon moet kunnen hoor, maar doe het maar niet eigenlijk.

17 mei 2012 om 00:09

Ik kan het verhaal van Pieter Jan uit eerste hand bevestigen... Laatste tijd is dat inderdaad wat risicovoller maar voorheen kon dat makkelijk. Ik rij al jaren met een NEC shawl in mijn auto door arnhem, nooit iets gehoord of gezien.

Lees trouwens ff mijn reactie onderaan. Mocht je het niet geloven, vraag je vader ff.

17 mei 2012 om 00:31

Ik was voor 3 jaar terug in nijmegen bij de Bowling Centrum, we waren daar op 1e kerstdag, de kinderen konden daar gesmienk worden, mij zoon, toen 6 jaar had het teken van Vitesse op ze,n wangen staan, toen zijden ze tegen hem, zooooo jij durf, wat mot jij hier, tegen een jingen van 6, toen zij ik, als je gezelig de dag door wil komen, moet je nu ophouden, en stil was het, maar dat zeg genoeg, leeftijd maak hun niks uit, die complex is er zeker!!!!!!

17 mei 2012 om 00:37

Ach ja Vithoba, wel grappig dat je iets kan ontkennen dat je niet eens hebt gezien! Zichtbaarder kon niet! Maargoed, het blijkt wel dat je de hele historie tussen beide clubs niet eens kent en hoe de onderlinge rivaliteit was. Nmgnwest heeft er een mooi stukje over geschreven. Sowieso snappen de jongeren van vitesse helemaal niet waar het over gaat.

17 mei 2012 om 08:10

Belachelijk als dat gebeurd is, rivaliteit oke maar de kinderen hebben er niks mee te maken. En verder even over het verhaal van Pieter Jan, dat klopt inderdaad maar ze hebben die shirts wel moeten afgeven toen een beveiliger hen erop aansprak.

17 mei 2012 om 08:30

Waarom werd dan de Vitessebus gesloopt in nijmegen nadat hij alleen een stel kinderen moest ophalen terwijl een andere bus kapot was gelopen? Dat is dus ook herzenloos vanuit die organisatie maar ook vooral van supporters omdat dit in een periode was dat Vitesse totaal niet in nijmegen hoefde te zijn? Dus dat is allemaal gerechtvaardigd?

17 mei 2012 om 08:32

Heb ook welis NEC fans met een NEC shirt gezien in de hoofdstad van gelderland (arnhem) Gebeurde niks, zou maybe wat gebeuren als ze langs dat café lopen waar Vitesse fans zitten. Maar voor de rest interesseert niemand het hoor! Wij zijn niet zoals in Nijmegen

Meneer Veldthuizen en Vitesse moeten ook de hand in eigen boezem steken.
Ook hun hebben geprovoceerd maar ja dat is nu eenmaal moeilijk wijzen naar de ander is makkelijker.

Pietje vindt het te ver gaan, maar ik lees niets van enig zelfreflectie. Vooral v.d. Brom liet zich wel kennen zeg na de wedstrijd in Nijmegen. Veel mensen van vitesse trouwens. Ze waren een keer benadeeld en de hele wereld moest het weten. Bovendien werden er de nodige beledigende termen gebruikt. Niet zo slim. Supporters mogen zich wat meer laten gaan, maar van mensen in dienst van vitesse verwacht je wat meer professionaliteit. Daarentegen hoort emotie ook weer bij de derby en het gedrag van de supporters hoort er een beetje bij en ging niet veel te ver. De derby leeft weer en dat is mooi.

Zelfreflectie is Piet inderdaad volledig vreemd. Ook bij SC Heerenveen-uit trad hij blijkbaar even buiten zichzelf. Nadat hij zijn keeperhandschoenen, na de wedstrijd, in het verkeerde supportersvak gooide (en hij daarmee een SC Heerenveen-supporter zichtbaar en oprecht blij maakte), kreeg deze zelfde supporter als "dank" de middelvinger van Piet. Maar goed... ook hier zal de SC Heerenveen-supporter wel over de grens zijn gegaan.

hou toch op. Zulke rivaliteit is alleen maar mooi. Daardoor is voetbal van de supporters.

Ik snap deze uitspraak van Piet wel. Gister is zijn auto op zijn privé adres gesloopt en er is een spandoek opgehangen met de tekst: Piet kent z'n vader niet

17 mei 2012 om 00:05

oh oh wat zijn ze stoer zeg, en als er 1 man loop te zwaaien met zijn vingertje lopen 800 man terug. Blijf met je poten van andermans spullen af.

17 mei 2012 om 00:57

Jij weet dondersgoed dat de mensen die dit op hen geweten hebben niet in het stadion zaten.

17 mei 2012 om 08:34

Dan weet jij dus welke supporters het gedaan hebben of geen supporters? Dan ben je voor mij al helemaal schijnheilig als je hier op in gaat. En waarom dan dit soort dingen doen als je niks om voetbal geeft? Dan ben je in mijn ogen al helemaal triest bezig als nijmegenaar als je er niks om geeft maar zelf die dingen flikt maar kan zijn dat ik dat verkeerd zie.

Piet moet zich realiseren dat hij zichzelf niet mag vergelijken met een supporter die zich niet correct naar hem gedragen. Van hem wordt een ander gedrag verwacht maar zijn afkomst verlogend zich niet.

Heeft hij wel een punt. Domme gasten ook die dat roepen. Het is altijd maar een klein groepje die het verpest. Jammer hoor.
Het gaat inderdaad te ver. Als ze er echt uit kwamen waren er hevige rellen gekomen in het stadion.

Heerlijk al die nijmeegse reacties. T zit ze nog diep. Haha

Een keer zal ik serieus ingaan op dat zgn minderwaardigheidscomplex (speciaal voor vithoba): Vroeger hadden wij niet veel tegen of met vitesse. Sterker nog die waren niet serieus te nemen. NEC was de enige club in Gelderland die ertoe deed. Toen vitesse via vreemd (geemenschapsgeld) een luchtkasteel bouwde en iedereen de polonaise meeliep, vooral meejuichsupporters uit de regio, ontstond er lichte frustratie in Nijmegen. Nu die club en supporters nu ook nog die typische arnhemse arroganttie richting NEC tonen, wekt dat alleen maar meer wrijving op. Temeer daar de stijl van beide clubs nogal uiteenloopt en. Dat het bij jullie minder leeft komt door het feit dat jullie gen enkele grond hebben om een hekel te hebben aan NEC )behalve dan als reactie) en de clubliefde anders ervaren, en zie dat maar als diplomatiek uitgedrukt. Amen!

17 mei 2012 om 08:35

niet zo huillie huillie doen.
neem je verlies als een vent en ga door met ademen dan komt alles weer goed.

17 mei 2012 om 08:38

Dus in nijmegen begonnen ze zo te denken omdat Vitesse een beter en groter stadion kreeg en financieel (in die tijd voor de ellende toesloeg) beter ervoor stonden? Dan is het wel erg diep triest als je zo minderwaardig gaat denken of niet? Een kwestie dus van een ander niks gunnen.

17 mei 2012 om 09:27

Nee meneer de vooerzitter van toen vond het nodig om het te pas en te onpas van de daken te schreeuwen dat er maar plek was voor 1 voetbalclub en dat Nec binnen een paar jaar toch wel zou gaan verdwijnen .
Het grappige is dat een paar jaar later bijna het omgekeerde gebeurde.
Maar geloof mij niet 1 Necer is jaloers op Vitesse het is appels met peren vergelijken Nec is een volksclub net zoals bijv Nac ,utrecht, feyenoord en Vitesse is meer een club als H-veen , Az , Psv .
Een soort hele andere cultuur dus Het is niet zoiets als een huis of een auto of een vrouw die je zou willen hebben maar niet kan betalen of krijgen.
eidereen gaat uit eigen vrije wil naar Nec of Vitesse Dus als iemand (ik kom toevallig uit Bemmel) het bij Viteese leuker vind kan hij gewoon naar Vitesse gaan niks met jaloezie of complex te maken.
Iemand die zich aangetrokken voelt door Nec. Voelt zich automatisch niet aangetroken door Vitesse door het verschil in beleving

Inderdaad nmgnwest, de jongeren van vitesse snappen er niet veel van omdat ze weinig kennis van de historie hebben. Vitesse boeide nooit zoveel en als er al een vijand was, dan was het Ajax. Nijmegen was atlijd de club van Gelderland. Maar veel provincie geld en de uitspraken van Karel Aalbers hebben kwaad bloed gezet. Vitesse stelde nooit iets voor en ik merk nu al dat ze zelfs al zijn vergeten hoe het een paar jaar geleden was om met weinig geld te leven. Nu weer grote mond en hun afkomst weer verloochenen.

17 mei 2012 om 00:35

volgens mij alleen door de uitspraak van Karel Aalbers, daar konden ze in nijmegen niet tegen en vanaf dat moment is het nooit rustig gebleven.

17 mei 2012 om 02:01

Dan ben ik echt benieuwd hoe oud jij bent en over welke tijd je het in vredesnaam hebt. Ten eerste is nijmegen geen club maar een stad. Vitesse stelde vroeger tot eind jaren 80begin jaren 90 maar weinig voor inderdaad maar NEC stelde ook vrij weinig voor. De Graafschap ook niet. Het was elke keer stuivertje wisselen en alle drie de clubs speelden afwisselend 1ste en eredivisie. Ajax als vijand ? Je moet het haast wel over supportersgebied hebben want als het over het voetbal gaat dan lig ik in de kreukels van het lachen. Je wilt toch hoop ik niet beweren dat NEC een nederlandse topclub was. In de tijd van Karel Aalbers gin Vitesse de lucht in (op soms dubieuze wijze inderdaad) maar toen speelde NEC nog in de eerste divisie. Daarna ging ook de beste periode van NEC in die eigenlijk tot misschien nu of een aantal jaren geleden doorloopt/liep waarin europees voetbal werd gehaald en ze niet meer in degradatiegevaar kwamen. Het is idd irritant dat Vitesse amper 2 jaar geleden op de rand van de afgrond stond en veel mensen nou alweer uit de hoogte gaan doen maar in principe ben jij nou met hetzelfde bezig en dat past niet bij NEC vind ik. Jammer

17 mei 2012 om 08:41

@pieter Jan je bent zelf net 28 jaar dus hoe kon je in godsnaam bij de historie over nec-vitesse terwijl je zelf net komt kijken?

Zijn maar weinig mensen die inzien dat Velthuizen hier toegeeft dat hij heeft lopen provoceren. "ik heb niet onnodig lopen provoceren" Met andere woorden ik heb alleen nodig lopen provoceren, Als je helemaal niet hebt lopen provoceren zeg je gewoon ik heb niet lopen provoceren en kom je niet met zo'n uitspraak. Tussen de regels door lezen. Daarnaast vind ik het allemaal een heisa om niets. Als je continue word uitgescholden haal je even je gram op het moment dat je wint. Het enige wat er mis ging was dat de stadionbouwers geen fatsoenlijke pllexiglas wand in het stadion hebben gezet waar je niet door kan komen. Dan hadden we het hier niet eens over gehad. Tegen die wanden aanbeuken gebeurd zo vaak. Het hoort wel niet maar het stelt niet zoveel voor. En de gasten die vinden dat wedstrijden zonder uitpubliek een goed idee vinden graag een stadionverbod voor het leven geven. Zulke mensen horen niet in het voetbal thuis Alle supporters straffen is geen enkele optie en een zwaktebod van de ordehandhavers. Als mensen iets fout doen straf je die en verder niemand anders en als je die mensen niet kunt vinden straf je niemand klaar. Als iemand iets verkeerd doet op straat kun je ook iedereen op straat op pakken dan zit de goede er wel tussen maar dat slaat nergens op en is geen enkele optie net als geen enkele supporter meer toe laten omdat een aantal mensen een wand open beukt. Gewoon belachelijk.

17 mei 2012 om 02:31

Ja klopt, hij liep ook te provoceren al vind hij zelf van niet. de muziek was ook vrij provocerend die meteen na de overwinning gedraaid werd.
Wel opvallend hoe ieder ook alleen naar elkaar wijst....bij NEC dit en bij Vitesse dat...ipv dat ieder echt naar zichzelf kijkt.
Ik heb het verder nog niet gehoord maar ik vind ook dat trainers een belangrijke rol spelen. Ik vind Van den Brom vaak onsportief, agressief en verbolgen reageren tijdens en na de voetbalwedstrijd. Een trainer heeft als geen ander een voorbeeldfunctie en zolang hij zich niet kan beheersen zal de rest daaromheen ook opgefokt zijn.

17 mei 2012 om 08:44

@beoboab

Vind je jezelf geen zielige reactie geven nu? Vitesse draaide "waar is dat feestje"en"always look on the bright sight". Wat is daar in godsnaam mis mee kerel dit word tegenwoordig in elk stadion gezongen en gedraaid na een overwinning. Dus omdat Vitesse dit doet is het ineens provoceren naar nec? Wat denk je dat er gedraaid was als de rollen omgedraaid waren en nec doorging naar de finale? Beetje hypocriet vind je zelf ook niet?

17 mei 2012 om 12:52

Mischien draaien ze dit in stadions waar ze er een kick van krijgen om de tegenstander te kleineren, maar in Nijmegen zetten ze deze nummers nooit op na een overwinning ook niet tegen vitesse.
Dat de supporters het zingen dat kan ik begrijpen, maar de mensen die voor een club werken zouden er niet aan mee moeten doen door die nummers op te zetten.

Dit komt nog uit de tijd van karel aalbers, de provincie gelderland heeft veel geld moeten betalen voor de bloemenbak ,dus Nijmegenaren betaalde hieraan mee, dit kan niet, en zeker toen nec het moeilijk had kregen ze geen cent

Voor alle mensen die zeggen dat er geen uitpubliek meer moet zijn:
Ik heb het idee dat jullie nooit naar het stadion gaan en voetbal volgen via studio sport of teletekst. Uitsupporters horen bij alle wedstrijden en het doet mij als Necer ook pijn om te zien dat bij de klassieker in het westen geen uitsupporters mogen komen. Hieruit blijkt eigenlijk dat clubs zelf hun problemen niet kunnen oplossen. Uit gemakzucht mogen er dan maar geen uitsupporters meer komen. Haal gewoon dat stelletje sukkels eruit, zodat ik als "normale supporter" volgend jaar gewoon kan genieten van Vitesse-uit.

Haha piet is wel de laatste persoon dIe hier wat van mag zeggen, tuurlijk word elke keer dat hij de bal heeft geroepen dat zijn moeder een hoer is maar de reden daarvan is niet alleen dat het een Nijmegenaar is. Elke wedstrijd voordat het fluitsignaal is geklonken en Piet met de rug naar de NEC supporters komt doet hij al een gebaar met zijn handen richting de supporters van Nec. Elke wedstrijd loopt Piet ook tijd te rekken, zijn uittrappen duren bij een wedstrijd tegen NEC altijd net 10 seconden langer. Hierdoor maak je je ook niet geliefd bij de supporters van Nec, en dat in combinatie dat het een "verrader" is maakt het plaatje compleet.

Verder wil ik ook even reageren op het zogenaamde "minderwaardigheidscomplex" dat sommige Vitesse supporters ons als NEC supporters willen aanpraten. Jullie zeggen dat wij jaloers zijn op jullie en dat wij het hele jaar bezig zijn met de rivaliteit, dat wij altijd bezig zijn met de rivaliteit klopt. Wij moeten gewoon niks van die lui uit Arnhem hebben, met hun arrogante gedrag hoeven wij daar niks mee te maken te hebben. En tuurlijk krijg je problemen als je met een Vitesse shirt in de binnenstad van Nijmegen gaat lopen, dat is andersom toch ook? En dat wij als NEC jaloers zouden zijn op Vitesse is ronduit belachelijk, wij doen het liever op eigen kracht ipv met een niet helemaal pluize Georgiër.

Wat lopen jullie allemaal te zeiken man! Kan me nog een rood, groen kapsel herinneren was dat geen provocatie? En hoe pothuizen zich altijd gedroeg ook geen provocatie? Als Hofs wakker word met zijn kindje en er staat een varkenskop in zijn tuin dan is toch het mooiste wat er is om "sportief" revanche te nemen!
Het hoort er gewoon een beetje bij, alleen doordat de wedstrijd in Nijmegen zo schandalig verlopen was waren de gemoederen extra verhit.
Trouwens dat uitbreken viel ook wel mee, twee "stille" agenten hielden het hele vak tegen, dus echt de intentie om uit te breken is er niet geweest. Ik zat naast het uitvak en vond de provocatie van Piet wel meevallen, eerlijk gezegd vond ik de actie van Struik provocerender door met de sinasappel te gaan "ballen" die die iets doorvoor naar zijn kop gegooid kreeg.

Echt een storm in een glas water .
Ik was ook in het uitvak spelers van vitesse provoceerde een beetje lachen toch.
Als die deur gewoon wat beter dicht gezeten had was er niks gebeurd een beetje tegen de ramen kloppen en schelden gebeurd overal.
Ik zelf ben ook voor een engels systeem weet je wat het is als je mensen opsluit willen ze van nature uitbreken gewoon geen hekken en iedereen de regels niet respecteerd 5 jaar stadionverbod en melden bij de politie op wedstrijddagen .
Kost in het begin wat meer maar uiteindelijk minder.
In engeland heb je het goede voorbeeld.

Tja Piet dan zou ik eerst eens beginnen met je broek aan te houden ? En ja dat is echt gebeurt heb het namelijk zelf gezien ! Ik was daar met een collega die Vitesse fan is hij had me uitgenodigd om te gaan . Ik ben zelf geen vitesse of nec fan maar wilde de derby wel eens mee maken . En inderdaad is de rivaliteit verschrikkelijk hoog , maar zoals gezegd deden de vitesse spelers hier aardig aan mee met Piet voorop met zijn broek laten zakken !

Hang dan nu niet de schijnheil uit met dit soort uitspraken was dan ook het 1e wat mij te binnen schoot .

ps
Let wel ook in nijmegen gebeurde het een en ander he ? Maar daar was ik persoonlijk niet bij dus kan ik er ook niet over oordelen . Vitesse of NEC het is mij om het even maar dit lulverhaal van Velthuizen vraagt om een reactie .

Ik was eigenlijk ook een beetje verbaasd afgelopen zondag.

Spelers en supporters van Vitesse worden namelijk al jaren geprovoceerd.
Een jeugdspeler die zijn broek omlaag doet voor het uitvak. Een stadionspeaker die fietstas roept.
Vleminckx die zijn broek laat zakken. Obscene gebaren van Pothuizen. En dan laat ik de vernielingen bij spelers thuis maar even terzijde.
Bij Vitesse slikken ze dit soort grappen al jaren (zonder vernielingen aan te richten)
Nu zijn de rollen een keer omgedraaid, en dan kan het ineens niet en gaat het te ver.

Dit is de keerzijde van de derby en nu krijgt Nec een keer alle shit over zich heen. Het kan niet altijd feest zijn. Volgende keer is Vitesse misschien weer aan de beurt.
Zo gaat dat in een derby. Als je daar niet tegen kan en dat niet als een vent kan incasseren, dan moet je maar naar handbal gaan kijken.

Wat denniesee al zegt. De derby leeft eindelijk weer!


17 mei 2012 om 15:04

Je hoeft echt niet alles op te noemen wat er in de laatste 10 jaar is gebeurd hoor . En als je dat dan toch wil doen doe het dan van 2 kanten volgens mij is er bijv ook wel eens iets gebeurd met het sup cafe van NEC

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
4.Feyenoord6637
6.Vitesse4916
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Matthew MiazgaVerdediger10
Fankaty DaboVerdediger10
Guram KashiaVerdediger10
Alexander BüttnerVerdediger10
Arnold KruiswijkVerdediger10
Thomas BrunsMiddenvelder11
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

Nederland
30 fans
Keeper, 31 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 22 mei
Drie clubs hebben Marouane Fellaini momenteel een concreet aanbod gedaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren