Tweetal afvallers uit Oranje-selectie schuift door richting Jong Oranje

Dinsdag, 15 mei 2012 om 23:10
/

Stefan de Vrij en Georginio Wijnaldum kregen dinsdag het bericht dat zij geen deel uitmaken van Oranje in de rest van de EK-voorbereiding, maar hebben alsnog iets te doen de komende tijd. Zowel de Feyenoord-verdediger als de PSV-middenvelder is namelijk door bondscoach Cor Pot toegevoegd aan de selectie van Jong Oranje. Dat speelt volgende maand EK-kwalificatieduels met Luxemburg en Bulgarije.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

50 reacties (laatste reactie door justusboom)

En Ola John staat met lege handen?

15 mei 2012 om 23:20

Hahaha wou net zeggen raar dat Ola niet word doorgeschoven die heeft in mijn ogen vele malen beter gepresteerd dan wijnaldum dit seizoen, Maar wellicht gebeurt dit nog mischien wacht pot eerst op het eventuele afvallen van narsingh wat ik niet hoop.

Off: Wel jammer van spelers als Maher&john die op het begin van het seizoen als onschuldige & bescheiden jochie's binnenkwamen & nu alle 2 wekelijks roepen dat ze nadenken over een eventueel vertrek waar ze allebei eerder dit seizoen nog heb horen roepen voorlopig te willen blijven.

15 mei 2012 om 23:52

Tja zo kan je zien wat al die belangstelling en media met je doet. Er zijn nog maar heel weinig spelers tegenwoordig die zichzelf kunnen blijven. Ze zijn op hun 20ste al miljonair en kunnen zich alles veroorloven wat ze willen.

15 mei 2012 om 23:21

is die niet nog geblesseerd?

15 mei 2012 om 23:40

idd, John is binnen een paar uur weggestuurd in hoenderloo. hij is geblesseerd. die wedstrijden zijn al over 2-3 weken, dan lijkt het me logisch dat er fittere jongens zijn dan John.

Helaas allebei afgevallen. maar wel terecht. zeker jongens voor de toekomst !

15 mei 2012 om 23:51

Hehe ik snap waarom urby is afgevallen nu kan ik lekker slapen we gaan 343 spelen op het EK!

16 mei 2012 om 00:52

343 gaat egt een afgang worden voor oranje ze hebben ook niet de beste verdediging van het Ek spelen ze met nog minder verdedigers!

15 mei 2012 om 23:57

Ola John is afgehaakt bij Oranje vanwege een blessure en zou het EK niet eens halen geloof ik. Dan lijkt het me sterk dat hij toch door geselecteerd wordt voor Jong Oranje. Verder is dit voor de Vrij normale gang van zaken, maar moet voor Wijnaldum een grote domper zijn. Heeft al vaak bij het grote Oranje gezeten en voor de winterstop hier geen rekening meegehouden denk ik.

En John dan? Die is ook afgevallen, en mag toch ook nog bij Jong Oranje, of is hij voor die tijd nog neit fit. En Narsingh mag toch ook nog bij jong oranje als hij afvalt, wat ik niet hoop en denk!

15 mei 2012 om 23:43

Laten we John maar heel veel rust geven. Heeft hij nodig om zich weer op te laden.

Kan bouma ook niet mee als dispensatiespeler??

15 mei 2012 om 23:31

dispensatiespeler, hij mag toch gewoon nog mee? Z'n jonge, talentvolle en snelle speler pas met z'n leeftijd, kwaliteit en goede spel makkelijk bij jong oranje.....

On: Jammer dat Bert van Marwijk z;'n oogappeltjes heeft en deze te vaak voortrekt. Wijnaldum en de Vrij geven wel een goede kwaliteitsimpuls aan jong oranje!

15 mei 2012 om 23:45

Op de plek van Wijnaldum hebben we genoeg jongen (sneijder, Van der Vaart, Affelay, Van Persie). En De Vrij had idd wel meegemogen, kan eventueel ook als reserveback dienen!

16 mei 2012 om 00:03

Niet alleen Bouma, neem gelijk ook Kuyt mee.

Ola moet toch zeker mee,
Is echt een topspeler voor jong oranje.

Maher zou zomaar de verrasing van het Ek kunnen worden als hij meegaat.

Kunt er zo'n mooi team van maken van jong oranje.

Jetro Willems is nog te slecht voor Jong Oranje en voetbalt wel in het grote Oranje (tot nu toe). Echt ongelofelijk.

Verde terecht dat deze 2 voetballers nu bij Jong Oranje mogen voetballen, want ze zijn potentiele internationals, de Vrij helemaal.

15 mei 2012 om 23:27

jij hebt misschien nog die wedstrijd tegen Feyenoord in het hoofd waar hij inderdaad de slechtste man was. Wat je waarschijnlijk echter niet heb meegekregen is dat hij stormachtig heeft ontwikkeld sindsdien en na de tweede wissel met Pieters is hij wekelijks de beste op het veld bij Psv. Ik vind het terecht dat Willems wordt meegenomen. Hij is een van de enige backs die bij een topclub speelt en die een échte LB is. Daarnaast is hij ook de LB van de toekomst van het NL elftal dus het kan geen kwaad om hem zowiezo mee te nemen. Waar ik echter mijn twijfels bij zet is de komst van Bouma, die juist bij psv heeft bewezen dat hij het allemaal niet aankan. Voor Bouma had ik dan liever Emanuelson of Buttner gezien.

16 mei 2012 om 00:32

Nou ik denk dat Portugal dan wel zo slim is om Ronaldo op Willems te zetten.... nee word niks met Willems ik hoopte ook op urby die is ff wat meer gewend en volwassener.

16 mei 2012 om 00:45

Heb jij Emanuelson wel eens LB zien spelen bij Ajax? Hij viel altijd door de mand vanwege verdedigende fouten. Men sprak nu de hoop uit dat hij na dat jaar in Italie inmiddels heeft leren verdedigen, maar hij heeft alleen maar op het middenveld gespeeld. Wat betreft Ronaldo vs Willems moet je erbij bedenken dat het Nederlands Elftal nooit 1 op 1 speelt achterin. Mocht Willems dus starten dan krijgt hij zowiezo rugdekking van Mathijsen en hulp van De Jong. (mocht hij al zo makkelijk te passeren zijn wat ik niet denk).

16 mei 2012 om 01:07

daarbij speelt Ronaldo op links dus zal hij willems nooit daar tegenkomen

Maher zal wel afvallen denk ik, net zoals Anita, Siem de Jong en Narsingh. Willems gaat mee naar het EK heb ik zo het idee.

15 mei 2012 om 23:36

Volgens mij kijk jij door een Eindhovens gekleurde bril ; Anita kan prima linksback spelen, Willems acht ik daar nog niet toe in staat vanwege zijn jonge leeftijd.

15 mei 2012 om 23:42

Nou ik begrijp hem wel. Op mahers positie heb je iets betere voetballers als Maher op dit moment. op de linksback positie is het schaars. ik heb op dit moment ook nog men twijfels bij willems in oranje. had ook echt niet verwacht dat hij buttner en zeker Urby thuis laat.
het zou leuk zijn voor Maher, maar ik reken er niet op

16 mei 2012 om 01:08

ik begrijp hem niet ik neem liever narsingh mee ipv Lens

15 mei 2012 om 23:45

Grappenmaker natuurlijk gaat Anita mee.

Siem de Jong zal inderdaad afvallen net als Lens, Schaars en nog iemand.. ik hoop zo erg Bouma.

16 mei 2012 om 01:10

Vafca als we jou lijstje moeten volgen hebben we maar 1 voor de linksback lekker handig schaars gaat mee omdat die op meerdere posities kan spelen .

Ik snap ook het Anita ophemelen niet zo goed vind ik antia niet en daar komt nog eens bij dat het mannetje gewoon te klein is voor het grote werk.

Had Ola John wel verwacht eigelijk. Ben benieuwd naar de reden.

15 mei 2012 om 23:49

Hij is toch geblesseerd, staat hier boven ook al een paar keer!

16 mei 2012 om 08:55

Bert zei toen John en de Jong de training verlaten dat de Jong rust nodig had en John last had, maar dat ze beide wel kans maakte. Blijkbaar niet zó geblesseerd dat hij niet kan spelen?

Bouma IPV De Vrij, Willems IPV Buttner of Emanuelson, jezus zeg...

Alsjeblieft Bert, Wil je nou nog winne?? Laat dat in iederer geval Bouma en Willems thuis... Pff..

15 mei 2012 om 23:35

Ja ik snap het ook niet meer helemaal.
Persoonlijk vind ik Martins Indi, Buttner en Emanuelson alle 3 beter dan Willems of Bouma. En Indi is ook nog niet eens opgeroepen.

Ik kijk dan misschien wel door mij Feyenoord bril, maar we zeuren de hele tijd over goeie verdedigers en Martins Indi kan zijn man echt wel afstoppen hoor! Verdedigend heeft hij echt hele grote stappen gemaakt dit seizoen. En als spelers als Bouma en Willems worden opgeroepen vind ik dat Indi ook een kans moet krijgen. Hetzelfde geld eigenlijk voor Clasie, waarom spelers als Anita, Wijnaldum en Maher wel en Clasie niet? Clasie speelde Maher en Wijnaldum zoek in de onderlinge confrontaties.

Maar goed logisch dat Stefan en Gini nu zijn opgeroepen voor jong Oranje.
2 absolute sterkhouders van jong Oranje, al gaat het met Cor Pot nooit wat worden. Wat een drama vind ik die vent zeg...
Ik heb nog geen kwaliteiten van hem kunnen ontdekken. De tactiek/wisselbeleid/selectiebeleid slaan nergens op.

15 mei 2012 om 23:46

Het is niet zo moeilijk om beter te zijn dan Bouma. Ook Gill Swerts is zelfs nog beter dan Bouma.

Als hij meegaat mag Bert definitief zijn koffers pakken en hoop ik vorig dat Nederland 4e wordt. Het zou jammer zijn als pure voetballanden die wel mooi voetbal willen spelen als Denemarken en Duitsland eruit moeten ten koste van anti-voetballanden als dit Nederland en Portugal.

15 mei 2012 om 23:48

Ik vind het niet heel erg dat Clasie, Martins Indi en De Vrij niet mee gaan. Dan hebben ze even de tijd om uit te rusten na een lange en vermoeiende seizoen. Daarna kunnen we ze weer goed gebruiken voor de Champions League.

Logisch dat Wijnaldum en De Vrij door schuiven naar Jong Oranje. Het zijn beide goede spelers en misschien zijn ze in de toekomst wel bruikbaar voor het grote Oranje.

15 mei 2012 om 23:56

Hahaha gill swerts die is slecht he, bouma is ook echt drama

Ik verwacht ook echt niets dit ek, heb bij lange na geen oranje gevoel en denk dat we niet eens de poule door komem.
Het mooie voetbal van 4 jaar geleden onder marci, naar het oud duitse van bert.
Ik zie liever mooi en aanvallend voetbal, dan dit.

Toch zie ik het zomaar gebeuren dat Willems gewoon mee gaat! Er moet toch één échte linksback mee, je kan niet alleen maar met gemankeerde backs aankomen! En nu Büttner is afgevallen, is Willems alleen nog maar over! Verder zou alleen Schaars of Bouma er nog kunnen spelen! Ik denk dat het van Willems alles of niks kan wordt! Of hij speelt niks, of hij wordt een sensatie! Jong en onbevangen opstomen langs de lijn, dan wordt hij gelijk Nederlands troetelkind Wat ook nog een mogelijk is die ik niet uitsluit is dat van Marwijk als volgt redeneert: Linksback is niks aan te behalen, dat is allemaal niet goed genoeg! Ik zet daar gewoon De Jong neer, die doet in ieder geval geen domme dingen! En het feit dat er dan aanvallend niks meer vandaan komt, dat moeten we dan maar voor lief nemen! Verdedigend staat het in ieder geval dicht! En dan kan Van der Vaart of d eventueel Strootman naast van Bommel gaan spelen!

16 mei 2012 om 00:41

Haha de jong want die doet geen domme dingen?

hopelijk plaats jong oranje zich een keer. met pot hebben ze alleen nog maar gefaald.

Volg jong oranje eerlijk gezegt niet erg vaak.
Alleen op Ek onder 21 etc.

Toch probeer ik een team te maken heb geen idee wie daar basis spelers zijn.

Opstelling is zonder te kijken naar spelers die eventueel naar het ek gaan.

Cillesen
Van Rheijn
De Vrij
Nuytinck
Butnner
clasie
Anita ( Ek )
Narsingh
Maher/Wijnal
Ola John
Dost
15 mei 2012 om 23:43

Zou een heel leuk elftal zijn als de leeftijdsgrens een jaartje opgeschoven zou mogen worden. Helaas ligt dit bij 23 (als een speler 21 is op het moment dat de kwalificatie begint). Derhalve mogen Anita, Buttner, Dost en Cillessen niet mee.

16 mei 2012 om 01:24

Ik had het opgezocht net na het plaatse.
Ik had er een paar toch wat jonger ingeschat.
Vooral cillessen dacht ik dat je 20 was ofzo.

nja..
blind/willems erbij dan.
Ebecilio in de spits.

[email protected] bouma oke. maar waarom moet willems thuis blijven. Want de reden dat hij te jong zou zijn is natuurlijk onzin. Als je goed bent ben je ook oud genoeg. Hij heeft 30 competitie wedstrijden gespeeld. europese ervaring. speelt bij een topclub in nederland. En heeft pieters bij psv al bijna doen vergeten. ook nog eens een opkomende back. En hij heeft ook een redelijke voorzet. Hij is snel. En kan ook nog eens goed verdedigen. Willems is gewoon de links back van oranje de komende 10 jaar.

Het zou wat zijn als Willems en Maher mee mogen gaan ze zijn beide net 18. Dan zouden de volgende personen moeten of mogen afvallen:
1 Siem de Jong,
2 Lens of Narsingh of Luuk de Jong
3 Anita of Schaars
4 Vlaar of Bouma of Kuyt.

Bouma en Kuyt denk ik dat hij meeneemt ook al hebben zij een slecht seizoen achter de rug. Kuyt is een harde werker, maar hij is zo traag is niet normaal en Bouma is ook traag.

15 mei 2012 om 23:50

Vlaar, Schaars en Luuk de Jong gaan sowieso mee.
Ik denk dat Siem de jong, Lens/narshingh, Anita en Bouma/willems afvallen. Ben heel benieuwd wie er linksback begint.

15 mei 2012 om 23:51

Van de verdediging gaat niemand wegvallen want anders zijn de plekken niet dubbel bezet. Je kunt het vast invullen dat Lens, Maher, Anita en Siem de Jong zullen wegvallen.

Dit is een erg goeie lichting van Jong oranje, ook zonder de spelers die nu nog bij Oranje meemogen.

Ze missen alleen een topspits, nu Castaignos is afgevallen. Is een beetje het Belgie van Nl. Top keeper, top defensie en top middenveld, alleen de aanval blijft achter. Maher en Willems wordt nog niet eens echt gemist, de vervangers zijn niet veel minder.

Jammer dat Cor Pot de coach is, die bakt er niks van. Snap niet dat die er nog zit. Zet daar een jeugdige trainer neer. Gio en Bergkamp.

Zoet
Van Rhijn
Gouweleeuw
De Vrij
Martins Indi
Fer
Wijnaldum
Clasie
Van La Parra
Zeefuik
Wildschut

Wat een hopeloos schema dat je begin juni nog kwalificatiewedstrijden moet spelen met Jong Oranje.

Als Luuk de Jong afvalt bij Oranje heeft Jong Oranje wel een goeie spits. Die is ook nog maar 21

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland U21

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Hidde JurjusKeeper00
Wesley HoedtVerdediger00
Jeremiah St. JusteVerdediger00
Karim RekikVerdediger00
Hans HateboerVerdediger00
Derrick LuckassenVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland U21.

229 fans
Middenvelder, 27 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 22 mei
Drie clubs hebben Marouane Fellaini momenteel een concreet aanbod gedaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren