Update: 'Seedorf is akkoord met aanbieding van Botafogo'

Dinsdag, 15 mei 2012 om 22:40

Clarence Seedorf nam zondag afscheid van AC Milan en zet zijn loopbaan waarschijnlijk voort in Brazilië. De middenvelder wil nog een of twee jaar voetballen en heeft nog geen idee wat hij daarna wil gaan doen. Als Ajax hem nodig heeft, mag de Amsterdamse club bellen: "Ik wens altijd het beste voor Ajax en mocht er interesse zijn vanuit die club voor een bepaalde rol, dan hoort ik het wel."

/

In gesprek met NUsport heeft de 36-jarige het niet over een terugkeer als speler bij Ajax, maar daar lijkt ook geen thema te zijn. Ajax beschikt over voldoende middenvelders en op de plek van Seedorf speelt Christian Eriksen, die volgens Frank de Boer kan uitgroeien tot een van de beste spelers ter wereld. Als Ajax Seedorf in een andere rol nodig heeft, dan heeft de 87-voudig international daar wel interesse in.

"Mijn deur naar Ajax is altijd open. Ze zijn van harte welkom", zegt Seedorf, die zijn jeugdopleiding genoot in Amsterdam en drie jaar in het eerste van Ajax speelde. "Als ik een bijdrage kan leveren aan Ajax of het Nederlands voetbal zal ik dat altijd doen. Adviserend of anderszins. Ik heb vanuit mijn jeugd altijd een speciaal gevoel voor ze gehouden, hoop altijd op positieve ontwikkelingen."

Update 15 mei 22:40 uur - 'Seedorf is akkoord met aanbieding van Botafogo'
Volgens het Braziliaanse Lance zijn Clarence Seedorf en Botafogo eruit als het gaat om een contract. De Nederlander vertrekt na tien jaar transfervrij bij AC Milan en lijkt zich te willen vestigen in Brazilië, mede doordat zijn echtgenote uit dat land komt. Seedorf zou bereid zijn drastisch omlaag te gaan in salaris, tot de som van 45.000 euro per week. Het aanbod van Botafogo, dat vorig seizoen als negende eindigde, was echter geen verrassing omdat Seedorf door het werk voor zijn stichting bekend is met de levensstandaard in het land. Tegen NUsport liet de voormalig Oranje-international zich al ontvallen 'nog een jaar of twee' door te willen gaan.


Poll

Ajax moet gebruik maken van adviezen van Clarence Seedorf


Gerelateerd

119 reacties (laatste reactie door -brasil-)

Wat een geweldenaar, Jammer dat hij in Nederland zo ondergewaardeert is gebleven. Zou voor Ajax natuurlijk altijd een aanwinst zijn, in wat voor rol dan ook.

15 mei 2012 om 10:55

Deze man als trainer op de Toekomst kan ik alleen maar van dromen. Een enorme status en stimulans voor elke voetballer en iemand die de rol die Davids zou moeten vervullen (oa. donkere jongens prikkelen, stimuleren en sturen) volledig van nature zou vervullen.

Bovendien iemand die het volledig moet hebben van de dingen waar Jonk/bergkamp/de Boer van houden; positiespel en techniek.

Ik verwacht echter dat hij eerder bestuurslid wordt dan trainer.. het is een man van vele babbels.

15 mei 2012 om 11:13

Seedorf op de toekomst zou inderdaad fantastisch zijn. Hoop ook dat Ajax hem een afscheidswedstrijd aan zal bieden in de Arena. Belooft mede door zijn haat-liefde verhouding met de Nederlandse bevolking een fantastische en emotionele avond te worden. Heb er nu al zin in

15 mei 2012 om 14:14

Laten we Seedorf aan nemen als bestuurslid. Heeft altijd met zorgvuldigheid zijn carriere gepland en was in het veld ook altijd al zorgvuldig. Daarnaast is hij een leidersfiguur en iemand die automatisch respect af dwingt. Als je ziet hoe koel en rustig hij is onder druk in het veld moet hij mentaal ook heel sterk zijn.

Daarnaast heeft Seedorf ook buiten het veld laten zien rustig te zijn. Hij gooit geen geld over de balk, investeert in nuttige projecten en maakt nog winst buiten zijn miljoenensalaris om.

Een voorbeeldsporter voor iedereen. Die op basis van zijn prestaties binnen en buiten het veld, zijn bekerkast, zijn leidinggevende capaciteiten en zijn koelbloedigheid bij iedereen respect afdwingt.

15 mei 2012 om 16:21

Je laatste zin in ook de reden dat ik absoluut echt niets zie in een terugkeer van Seedorf bij Ajax, hij is idd een man met veel babbels en dat zal altijd problemen op gaan leveren. Hij past niet in de harmonieuze manier van werken die er nou geprobeerd wordt te vormgeven bij Ajax.
Seedorf vindt zichzelf een heel grote meneer (terecht of onterecht) en zal zich ook op die manier willen opstellen. Dat gaat niet werken..

16 mei 2012 om 08:18

Dat is ook helemaal geen racistisch commentaar, hè. Donkere jongens hebben nu eenmaal sturing, prikkeling en stimulatie nodig van een andere donkere jongen en dat mag Seedorf dan doen. Lichte jongens als Bergkamp en Jonk mogen gewoon trainer worden, maar de meest succesvolle speler ooit mag donkere jongens gaan begeleiden.

15 mei 2012 om 11:32

Zo erg ondergewaardeerd is hij al lang niet meer. Heel voetbalminnend Nederland weet hoe goed deze man is (geweest), alleen het huwelijk met Oranje was niet altijd succesvol, maar ook daar heeft hij toch nog 87 wedstrijden gespeeld. Iets dat bijvoorbeeld van Nistelrooij die wel als een Oranje vedette gezien wordt, niet gehaald heeft.

15 mei 2012 om 12:20

Als voetballer is hij mi toch erg lang ondergewaardeerd geworden. Terwijl hij misschien wel de meest succesvolste nederlandse voetballer allertijden is.

Maar ook als mens kan ik in het voetbalwereldje geen betere bedenken. Wat een gentelman. Zo een grote voetballer en toch zo veel respect richting anderen.

Er zijn er veel die zowel voetballend als qua persoonlijkheid een voorbeeld aan hem mogen nemen.

Mijn petje gaat in iedergeval af en ik maak een diepe buiging voor hem.

15 mei 2012 om 14:37

ik ben het helemaal met je eens hoor...hij is ook lang onder gewaardeerd geweest, maar dat is de laatste jaren echt al wel een heel stuk bij getrokken en bijna iedereen in NL is het er wel over eens wat voor een grootheid het is.

15 mei 2012 om 15:51

Deze man had al tegen de 200 interlands aan kunnen zitten. Echt zonde.

15 mei 2012 om 15:25

Inderdaad, en het past mooi bij het gewenste beleid met allemaal Ex-voetballers(ajacieden)
Met al zijn ervaring en uitstraling heeft hij een 'instant' effect op de jeugd.

15 mei 2012 om 19:01

Vind ik ook Reinier 67!
Zou voor Ajax en de eredivisie een enorme aanwinst zijn. de eerste 1 a 2 seizoenen lekker als speler/mentor in de selectie neerzetten als een soort van 'captain in de kleedkamer' en hem soms lekker zijn momentjes in een wedstrijd laten gebruiken.

daarna kan je hem vast wel gaan gebruiken als trainer op de toekomst. een zeer inspirerend persoon die ook nog eens zijn eigen voetbalclub in italie heeft die nu in de 3e divisie speelt daar.

Het zou geweldig zijn als Clarence terug kom waar het voor hem allemaal begon! Daar kan je als Ajacied alleen maar van dromen

15 mei 2012 om 10:54

Vind het toch jammer dat hij als speler niet terug komt, al heeft hij dat altijd wel duidelijk gemaakt. Nu wil die wel in een andere rol terugkomen en dan krijg ik een beetje het gevoel alsof hij Ajax hier als opstap gebruikt voor die andere rol..

15 mei 2012 om 11:16

het kan toch niet dat seedorf naar ajax komt om op de bank gezet worden voor een aissati of een eriksen of een janssen,

want seedorf is een van de grootsten in de wereld, maar nooit in nederland.

15 mei 2012 om 10:57

Het zou zeker mooi zijn als die terugkwam als speler dan!
Van Bommel bij Psv,seedorf bij Ajax en wie weet Kuyt bij Feynoord?

Maargoed ik vraag me af of die nog wel naar Nederland terugkomt aangezien hij niet altijd even respectvol is behandeld.. Maar Stel Seedorf komt naar Ajax dan ga ik gelijk een shirtje bestellen
Seedorf is ondanks zijn leeftijd nog ow zo geniaal! Hoe hij het spel leest en steekpaasses geeft is gwn magnefique!

15 mei 2012 om 11:32

Ik roep al 2 jaar, na Clarence loopbaan hem absoluut opleiden tot Voorzitter van Ajax. Wat een uitstraling en geweldenaar. Deze jongen komt altijd enorm goed over, op jonge leeftijd deed hij dit al.
Alle deuren gaan open !! Daar kan géén Joop Munsterman, Martin v Geel, Nijland, Brands tegenop.
Mark my words !!!!!
Ajax en iedereen die deze club lief is; Gewoon Doen !!!

16 mei 2012 om 09:52

wat heeft mark van bommel hier nou met jou woorden te maken:

On:
Seedorf is een held die helaas zo verschrikkelijk ondergewaardeerd wordt. Kwa prijzen kan die gewoon in het rijtje van Cruijff maar in dat rijtje zal die nooit gezet worden puur omdat wij nou eenmaal meer houden van de creatieve/aanvallende spelers.

Geweldige speler, maar hij ligt toch niet zo goed in Amstrdam en omstreken?

15 mei 2012 om 10:51

Ajax zal hem zeker wel welkom heten.

15 mei 2012 om 10:52

Hij lag niet zo goed in Nederland, niet speciaal Amsterdam. Hoewel dat de laatste jaren ook weer voorbij lijkt te zijn, is Seedorf altijd met heel weinig respect behandeld in Nederland, wegens zijn prestaties in het Nederlands elftal.

15 mei 2012 om 10:53

Onzin, toen hij met AC Milan in de CL naar Amsterdam kwam, kreeg hij een staande ovatie van het publiek.

15 mei 2012 om 10:54

Oke, ja ik vroeg het alleen. Meende zoiets te horen. Dan zou het wel goed zijn voor Ajax denk ik. Oud spelers die terugkomen is het beste wat er is.

15 mei 2012 om 11:11

selectief geheugen. Jarenlang schandelijk uitgefloten, en omdat iedereen over die tokkies heenviel, zijn ze hem voeig jaar voor het eerst gaan respecteren met bijval, totaal niet serieus te nemen, dat ajaxpubliek.

15 mei 2012 om 11:16

@mick: Over selectief geheugen gesproken. Hij werd niet alleen uitgefloten door dat Ajaxpubliek, maar overal in Nederland. Iedereen nam hem zijn gemiste penalties en matige prestaties bij het Nederlands elftal kwalijk.

Dat hij nu niet meer uitgefloten wordt heeft niks te maken met "dat iedereen over die tokkies heen viel", maar met het feit dat hij niet meer voor het Nederlands elftal speelt en iedereen nu zijn briljante clubprestaties dus wel waardeert.

15 mei 2012 om 11:24

Jarenlang uitgefloten?
Hij is dienst van Milan één maal uitgefloten in de Arena, CL in het jaar 02/03 als ik het mij goed herinner. Een groot deel van de Ajacieden heeft daar achteraf ook schande over gesproken.

Bij zijn terugkeer in de Arena een aantal jaar later kreeg hij een staande ovatie.

Deze man verdient alleen maar respect voor zijn prestaties, zou het geweldig vinden als hij in een bestuurlijke rol zou terugkeren bij Ajax. Ik dacht alleen dat zijn prioriteit bij Monza zou liggen na zijn voetballende carriere.

15 mei 2012 om 10:53

Tsja, hij werd altijd tot het bot vernederd als Milan tegen Ajax moets spelen. Elk balcontact een striemend fluitconcert. Als ik Clarence was zou ik voor die mensen niks terug willen doen. Wellicht kan hij beter bij een andere club gaan adviseren.

15 mei 2012 om 10:55

Is dit sarcastisch? Want hierboven zegt Speedyafc dat hij juist een staande ovatie kreeg.

15 mei 2012 om 10:55

Vorig jaar niet gekeken denk ik... Seedorf kreeg een staande ovatie en werd toegezongen in de arena!!!

15 mei 2012 om 11:03

Seedorf werd altijd keihard uitgefloten als hij in de arena kwam! Vorig jaar was dit inderdaad niet zo, blijkbaar hadden de supporters in eens verstand gekregen. Denk dat dit door zijn charme offensief kwam wat hij heeft gehouden, waardoor die ook ineens weer (voor korte tijd) voor oranje werd opgeroepen.

15 mei 2012 om 11:37

http://www.nu.nl/sport/237300/pamfletten-moeten-se... edorf-vrijwaren-van-fluitconcerten.html

als je ff zelf knipt en plakt doet hij het

15 mei 2012 om 11:55

Haha, hij is inderdaad de laatste keer niet uitgefloten....al die keren daarvoor wel. Ajax en oud spelers is meestal geen combinatie. Maar bij Seedorf is het wel heel ver gegaan. Die jongen had anders allang bij Ajax weer gevoetbald. Maar door toedoen door hersenlozen is het daar helaas niet van gekomen. En zeg niet dat hij niet werd uitgefloten, ik heb twee keer in het stadion gezeten, ik schaamde me dood.

15 mei 2012 om 12:22

Dit laatste beetje tekst van hierboven slaat echt alles. Als jij ziet hoe Mark van Bommel na anderhalf jaar weggaat bij Milan, met dat gevoel, waarom zou Seedorf dan zo graag terug komen bij Ajax? Dat eerder terugkomen bij Ajax zat er echt niet in. Hoeft ook niet, want hij is nog steeds 1 van de beste van Milan, beter dan van Bommel!! Ik denk dat deze jongen een prima rol kan vervullen, wat Ooijer ook deed, lekker bij de selectie , alleen wat vaker laten spelen, vooral in de CL, waar hij zeker een team kan leiden... Laat hem maar terug komen!!

15 mei 2012 om 12:34

@zooman #42
"ajax en oud spelers is meestal geen combinatie."
Sorry?
Frank de Boer, Dennis Bergkamp, Wim Jonk, Marc Overmars, Bryan Roy, Johan Cruijff, Theo van Duivenbode, Jaap Stam, Orlando Trustfull, Michel Kreek, Fred Grim?

15 mei 2012 om 13:05

En wie van deze spelers heeft er nog bij Ajax gespeeld, op Stam na? Noem dan Rijkaard, dan klopt het tenminste nog...

15 mei 2012 om 13:33

Litmanen mag je absoluut niet vergeten!

15 mei 2012 om 18:22

@bledder2 #56
Het zijn allemaal oud-ajacieden die terugkwamen bij Ajax. Heb ik ergens geschreven dat ze terugkwamen als voetballer?

Seedorf houdt de deur open om in een andere hoedanigheid dan als speler terug te keren bij Ajax en daardoor is mijn lijstje al helemaal van toepassing.
Beetje jammer.

Btw Cruijff is ook nog als speler teruggekeerd bij Ajax.

16 mei 2012 om 01:24

Cruijff kwam terug om nog ff flink te cashen. Dat zal Seedorf niet lukken met de huidige salarisverhoudingen
OT: Toch apart om te merken dat een man die door bijna heel Nederland werd uitgekotst door helemaal niets aan zichzelf te veranderen in de loop van de tijd toch populair kan worden.
Niets dan respect voor Seedorf die zich nooit negatief over het Nederlandse voetbal heeft uitgelaten, maar juist altijd positief was.

Niet te lang meer mee wachten. Hij zal wel bij meer clubs in beeld zijn om na zijn actieve carrière iets te gaan doen.

Het zou inderdaad geweldig zijn wanneer hij terugkeert naar Amsterdam, als Ajax zijnde zou ik hem dan een soort rol geven als adviseur zoals Zidane bij Real Madrid.

15 mei 2012 om 10:53

Inderdaad,

Of in een soort van merchandise rol, want hij heeft veel bekend door de volgens mij goede doelen organisatie die hij samen met vrouw heeft.

Misschien over een paar jaar wel de nieuwe Pr-man van Ajax. En anders zijn kennis van het Milan Lab overbrengen op onze medische staf

Ik denk niet dat hij als voetballer terugkomt, maar het zou al geweldig genoeg zijn als hij na zijn carrière als jeugdtrainer weer bij Ajax terugkomt ! Een schat aan ervaring en een voetballer waar veel jeugdspelers wel veel willen leren !

Clarence is een held !

beter niet omdat Seedorf denk ook altijd dat hij trainer en voorzitter is van de club.

Zo zonde dat deze man in Oranje was 'verbannen'.
Hoop echt dat hij een adviserende rol bij Ajax gaat nemen!

Geweldig uithang bord natuurlijk voor Ajax; ik heb alleen nog een beetje moeite met het bedenken welke rol het best bij hem zou passen. Misschien iets commercieels of als ambassadeur die de contacten met andere clubs onderhoudt?

Wanneer je iemand als Seedorf, met zijn enorme ervaring op topniveau, in wat voor rol dan ook aan je club kan binden moet je dat niet nalaten. Echter verwacht ik dat Clarence ook een hoop andere projecten heeft (zijn eigen club, de activiteiten in Suriname, etc.) dat het eerder een kwestie van beschikbaarheid gaat zijn dan de pure wil om te helpen.

Overigens lees ik dat hij nog een jaar of twee wil voetballen, dat verbaast me misschien nog wel het meeste.

Waar Ajax Davids wou voor de "moeilijke buitenlandse jongens" denk ik dat jongens juist weg lopen met types als Seedorf en Rijkaard, echt mannen met klasse.

Deze geweldenaar leeft voor voetbal, hij is voetbal!
Ik heb de kritiek en het uitfluiten nooit begrepen.

Ajax zou dit met beide handen moeten aanpakken en seedorf een rol geven bij het opleiden van de jeugd.
Iedereen zou 1000% geven voor deze levende legende.

Niets dan respect voor seedorf!

Weet je wie 'm zou moeten proberen te strikken.. Fc Twente.. Dat zou goed voor de verdere groei zijn als club vanuit de internationale voetbalwereld en Twente kan wel een middenvelder als hem gebruiken denk ik (hij kan in NL prima op 10 spelen)...

Daarnaast is bekende Kluivert werkzaam bij Twente... Mocht hij als speler terug willen gaan naar Nl..

Die foto straalt echt zijn klasse uit.

Wat is het toch een waanzinnige Baas!

Die power en die macht die hij uitstraalde op het veld was zo geweldig om naar te kijken. Ik kan alleen maar respect hebben voor de voetballer en voor de persoon Seedorf. Milan zou nog wel een afscheidswedstrijd voor hem mogen regelen.

Gewoon om op gepaste wijze afscheid te nemen van een grootheid.

Verbazingwekkend dat ie nog naar NL en Ajax wil, na dat schandelijke fluitconcert jaren geleden en hoe NL hem behandeld heeft (uit oranje gehaat door publiek en media). Zegt veel over de persoonlijkheid van deze baas.

15 mei 2012 om 18:53

NL ja, Ajax nee, de laatste wedstrijd thuis tegen milan ook weer met luid applaus begroet..

Als ik Ajax was dan gelijk bellen en vragen of hij wilt komen. Deze klasbak kunnen we heel hard gebruiken ik zou hem nog wel willen halen kan hij achter op me fiets.

Ajax moet zeker zijn adviezen volgen hij heeft jaren in het buitenland gezeten en heeft eens sterke persoonlijkheid.
Maar of hij als speler moet terugkeren?
Nee denk het niet want het middenveld is al aardig goed bezet.
Dan kun je wel zeggen als een rol André Ooijer maar ik denk dat Clarence toch wel wat meer salaris kost.

Alle 'oudere' spelers komen weer terug leuk om te zien (van Bommel, e.v.t Seedorf) en de trainers worden ook steeds leuker (De Boer, Koeman, Advocaat)!

Clarence Seedorf: een groot fenomeen !

Deze verkapte sollicitatie bij Ajax zou naar mijn mening direct door Ajax positief beantwoord moeten worden.

Voor Clarence heb ik altijd een enorme bewondering gehad. Als speler, maar ook als mens. Een gentleman op en top. Van dergelijke figuren zijn er in voetballand helaas niet veel aanwezig. Clarence Seedorf in een bepaalde bestuurlijke positie bij Ajax, dat kan in de wereld een enorme impact hebben.
Sowieso een verrijking voor Ajax.

Wauw! Hoe fantastich zou het zijn om hem weer in NL mogen te bewonderen!
Ik zou nooit de wedstijd in 2010 vergeten in Madrid. Hoe gigantisch veel respect de spelers van Real hadden voor hem. Hij speelde die avond een dijk van een wedstrijd en strooide met heerlijke passes.

Het zou voor de spelers van Ajax alleen maar positief uitvallen. Hij neemt een koffer vol ervaring mee.

Ik zou dit alleen maar toejuichen..

Dus Frankie; Bellen!!

Wat mij betreft is hij meer dan welkom. Een man met zijn kwaliteiten en ervaring is altijd bruikbaar. Jammer dat een terugkeer als speler er niet inzit.

Tuurlijk is dit een aanwinst , van mij mag overigens ook mee naar het EK geweldige voetballer

Seedorf moet een vanBommel rol krijgen bij Ajax. Eerst als speler, later als directeur/trainer.

ik had hem graag gezien als speler van ajax dan als begeleider van ajax...genoeg begeleiders die daar rondlopen.....

Waar het met Davids misging kan hij misschien wel iets in die rol ( lijm tussen donker en blank) voor Ajax betekenen. Stuk intelligenter dan Davids in ieder geval en een boegbeeld. Daar kan je als Ajax wel mee voor de dag komen...

Zolang Frank de Boer aan het roer is zal hij Seedorf niet bellen.
Die hebben nog een vete lopen sinds Oranje in de jaren 90 en we kennen Frank de Boer met zijn vetes.
Kijk maar naar Elhamdaoui...

Het zou geweldig zijn om Seedorf naar Ajax te halen voor welke rol dan ook maar gaat hem helaas niet worden. Zelfde reden waarom hij ook niet meer in beeld was voor Oranje, een van de beste spelers van de wereld maar geen plekje voor hem in Oranje...

Al had Ajax 75 middenvelders.. Voor Clarence Seedorf is momenteel nog altijd plek..

Het hoeft geen ramp te zijn als Eriksen een jaartje eerder vertrekt, maar dan moet er wel geld komen! Met Seedorf, de Jong, Janssen, Anita en Schone heb je nog steeds het beste middenveld van Nederland. (ondanks de komst van van Bommel bij psv)

blijft nog steeds een schande dat zo'n grote speler die overal in de wereld een hoog aanzien heeft vanwege zijn voetbalkwaliteiten
niet eens een (basis)plek kan krijgen in oranje? blijft mij altijd verbazen......

wel grappig dat vele zeggen dat hij ondergewaardeerd was en nu niet meer zo..
Hmmz maar dat komt omdat men gewoon weg niet (meer) om hem heen kan..!
men heeft het verder ook over "zijn " prestaties bij Ned..
maar die waren prima..men rekende hem vooral de gemiste penaltys kwalijk..
terwijl het grappige is..welke wereldspeler heeft nou geen belangrijke penalty gemist?
voorbeelden? Baggio..zidane..c.ronaldo, Messi..noem maar op..

heb het altijd onzin gevonden dat nederlandse bevolking hem die penaltys zo kwalijk nam..daarnaast als men het zo goed wist waarom liet men hem alsnog daarna nog een aantal penaltys nemen..
enfin..
deze man heeft meer bereikt dan welke voetballer dan ook..en qua persoon is hij ook niet de minste..
hij verdiend gewoon respect en gelukkig krijgt hij dit nu ook overal ter wereld..
chapeau voor Clarence!

Jammer dat de trainers die we de afgelopen jaren bij het Nederlands elftal hebben gehad niet de persoonlijkheid hadden om Seedorf bij het Nederlands elftal te halen. Advocaat, van Basten, van Marwijk waren allemaal bang dat Seedorf een storende factor zou worden en vervelend zou worden als hij niet speelde.

Hoeveel ervaring heeft Mister Champions League wel niet en hoe goed was hij de afgelopen jaren nog steeds? Echt jammer dat deze trainers bang zijn om temperamentvolle jongens bij de selectie te hebben.

Hoe typerend voor de persoon Seedorf, jarenlang ondergewaardeerd en uitgefloten in Nederland en toch zo'n verantwoordelijkheidsgevoel voor de club en het land waar het voor hem is begonnen. Het zou geweldig zijn wanneer hij terugkomt naar Nederland en een bijdrage kan leveren aan het voetbal in ons land, of meer specifiek aan Ajax. Ik ken Ajax niet goed genoeg, en de Toekomst zal vast al voorzien zijn van voldoede goede jeugdtrainers, maar voor een man als Seedorf maak je toch plek in je jeugdtrainersstaf? Moet je voorstellen dat je training krijgt van zo'n persoonlijkheid.

Het zou pas echt mooi worden als deze man een grote functie binnen Ajax op een dag heeft. En dan een hele lange neus trekken naar al die mensen die hem uitfloten en weet ik veel voor wat wel niet zwart hebben gemaakt. 1 van de weinige voetballers die naast het voetbal echt een rolmodel is.

Iedereen gaat er maar vanuit dat hij naar Ajax wil, maar hij zegt toch alleen op een vraag dat ze hem mogen bellen, als ze dat willen? Jullie maken er veel meer van dan dat er staat...
Clarence zou wel gek zijn als ie in dat wespennest in A'dam gaat zitten, zeker na alle shit die daar over hem is uitgestort! Die jongen gaat straks lekker de Minister President bij zijn eigen club in Paramaribo uithangen, en gelijk heeft ie...

15 mei 2012 om 14:29

Wespennest is inmiddels wel wat uitgerookt. Heel langzaam wordt er een duidelijke structuur zichtbaar en zal het rustiger worden in en rondom Ajax. De vraag blijft echter altijd, hoelang?

Verder is Seedorf natuurlijk een Koning, die altijd een toegevoegde waarde zou hebben bij Ajax, ook als speler. Hij zou dan echter niet op de plaats van Eriksen komen, maar op de plaats van Anita. Zeker in de CL zou dit een sprong voorwaarts zijn. Als ze dan Chivu ook nog terughalen, kan het nog leuk worden in de CL.

Het is onzin om te stellen dat Seedorf niet vaker in oranje heeft gespeeld omdat hij aan het begin van zijn carrière een paar penalties heeft gemist! Seedorf zag zichzelf als een speler met een vrije rol op het middenveld terwijl de toenmalige bondscoaches hem een meer taakbewuste rol wilden geven als (meestal) rechtermiddenvelder. Gewoon een verschil van inzicht niks meer niks minder. Als je daar als speler en coach niet uitkomt houdt het een keer op. Als Seedorf iets meer vanuit een taak had willen voetballen en de bondscoaches hadden hem iets meer vrijheid gegund hadden dan had hij nu 130 interlands gehad.

15 mei 2012 om 17:26

Seedorf heeft er weinig van gebakken in Oranje, zo eerlijk moet je ook zijn. En niet bij 1 bondscoach, maar bij meerderen.

16 mei 2012 om 09:29

Ben ik helemaal met je eens! Wat ik bedoel is dat dit meer te maken had met een verschil van inzicht over hoe hij gebruikt moest worden in het Nederlands elftal dan dat het iets met zijn voetbalkwaliteiten te maken had.

Ik denk dat hij als speler voor Ajax nog best handig kan zijn. Als Ajax Bulykin en Lodeiro verkoopt. dan kunnen ze hem gebruiken als invaller in de spits positie. of als Eriksen niet kan spelen kan hij ook daar staan. hij voegde nog veel toe voor Ajax, vooral in de breedte.
van Bommel keer ook terug bij PSV dus zou leuk zijn als Ajax ook zo'n grote routinier terug krijgt.
dat maakt de competitie een stuk leuker.

15 mei 2012 om 15:36

Seedorf gebruiken als invaller voor de spits positie? Daar onderschat je hem flink mee, en is totaal niet zijn positie.

De kans zal zeer klein zijn maar Clarence als middenvelder bij Ajax wat zou dat fantastisch zijn. Voor zijn leeftijd fysiek nog ijzersterk en speelt nogsteeds geweldig voetbal! Ajax bied deze man een geweldig éénjarig of tweejarig contract aan A.u.b!

Mensen,
Als dit ondankbaar schepsel het niet op kan brengen, na een vertrek op zeer jonge leeftijd, om zijn cariere af te sluiten in de Nederlandse competitie, zie ik ook niet in waarom hij wel als trainer van de kwalitieten van de Ajax-opleiding (mis)bruik kan maken.
Laat hem lekker stikken, zoals hij dat ook naar de Eredivisie deed!!

15 mei 2012 om 23:01

De domste opmerking van de avond, hulde. Wat een frustratie. Toon toch eens respect voor mensen met een grootse carrière. Hij sluit liever af in het land van zijn vrouw waar de zon schijn, voetbal het leven bepaalt en hij een status heeft. Beter dan jezelf voor joker zetten in Nederland zoals Stam en Ooijer deden. Zielige reactie van je, hij bepaalt zijn eigen leven wel zonder jouw hulp.

Clarence Seedorf zou ik wel als middenvelders trainer willen hebben.

Seedorf heeft alles wat 'n middenvelder moet hebben, en jonge spelers als Christian Eriksen, Davy Klaassen, etc. Die hebben zeker wat aan de ervaring van Seedorf.

Geweldige speler en mens, hoop hem binnenkort te zien!!

Een hele diepe buiging voor de mens èn de sporter Seedorf!

En de deur staat voor jou ook altijd open Seedorf held dat je bent.
Echt ongelooflijk dat hij de laatste jaren niet meer is opgeroepen voor oranje schande.
1 van de meest succesvolste nederlanders die er geweest is en al zijn jaren in de top gespeeld heeft.

Meer dan welkom, hij zou echt een topversterking zijn voor ajax... Ik zie voor Seedorf ook wel een bestuursfunctie of managementfunctie weggelegd, als hij dat kan combineren met individueel trainer dan heb je een geweldige man in huis..

Nou zo te lezen is iedereen het er wel mee eens dat seedorf geschikt zou zijn voor een bestuursfucntie en dat ie is uitgefloten weten we ook allemaal dat het niet netjes is weten we ook allemaal.
Ik ben een Seedorf fan Maar boven alles Ajax man, ik zou seedorf sowieso niet als speler halen hij is te groot voor ajax en hij voelt zich ook te groot voor ajax dat kost een talent weer speel minuten, Laat hem lekker nog 2jaar voetballen en dan moet ajax zorgen dat ie daar een goeie functie hebt voor waar ze ook echt wat aan hebben. ik las net ergens dat die de moeilijke buitenlandse jongens goed zou kunnen motiveren, maar ik denk dat ajax een beetje een andere instelling moet krijgen, IK bedoel Elia moeilijk Narshing moeilijk, Seedorf ook een moeilijke jongen omdat ie zijn bekkie open deed en ze dat niet pikten van een broekie aan voetbal verstand hangt geen leeftijd je hebt het of je hebt het niet, en als je zoveel jeugd met zoveel potentie zomaar de deur uit laat lopen omdat er een karakter inzit dan is er iets mis met het beleid, niet iedereen is een Jaknikker, net als wat van de grijp zegt Ibra is toch ook niet echt een makkelijke gast, maar dat weetje tog van te voren,
Goed Goed IS Goed,

Brazilië nog wel, nooit van hem verwacht, maarja is ook leuk daar. Toch ook een bekende competitie. Ik ben benieuwd hoe hij daar gaat presteren.

15 mei 2012 om 22:46

Zijn vrouw is volgens mij Braziliaans!
Dus opzich wel begrijpelijk.
Mooi land ,lekker weer,mooie vrouwen.
Maar ook wel gevaarlijk op sommige plaatsen.
Maar hij verdient wel ongelooflijk veel.(voor een Braziliaanse club)

Geweldig boegbeeld, voorbeeld voor iedereen, elke sporter. Hopelijk komt deze man snel terug bij Ajax in welke rol dan ook.

Leuk voor hem. Siert hem toch dat hij niet voor het grote geld gaat, want ik denk dat hij ook wel naar Qatar kon. Mooie speler met een prachtige persoonlijkheid.

15 mei 2012 om 22:50

180.000 per maand geen groot geld?
Dat is te vergelijken met Manchester City.
Ik snap wel wat je bedoeld ,maar in Qatar zou hij ongeveer evenveel verdienen.

15 mei 2012 om 22:53

Ik denk dat hij in Qatar nog wel een paar miljoenen extra kan krijgen. Natuurlijk is het groot geld, maar je begrijpt wat ik bedoel .

15 mei 2012 om 22:56

nee dat is niks vergeleken wat city geeft hun speler 250000 euro in de week

15 mei 2012 om 23:14

@ Goldenboy_99

Ja dat geven ze hun beste spelers ja...
Seedorf zou niet eens basis zijn bij City,ze zouden hem ook ongeveer dit salaris geven,of lager zelfs denk ik.

Ik denk dat we allemaal een hele diepe buiging moeten maken voor deze fantastische speler met een onvoorstelbaar mooie carriere,wat een grootheid zowel binnen als buiten het veld,respect!

Heerlijke afsluiting van een mooie carrière daar in Brazil. Ik hoop dat hij daar kan genieten!!

Prachtig avontuur voor Seedorf.

Hij is lichamelijk nog steeds topfit en een Nederlander in Brazilie: das niet zo vaak gebeurd.

' Seedorf zou bereid zijn drastisch omlaag te gaan in salaris, tot de som van 45.000 euro per week '

Omgerekend is dat nog steeds 2,5 miljoen per jaar, dus zó drastisch lijkt me dat nou ook weer niet!

Wat een geld............

Geweldige carriere!
Dat hele avontuur bij Botafogo wordt natuurlijk helemaal niks, maar zo kan hij wel bij zijn Braziliaanse (schoon) familie zijn. Ook een mooie manier om iets aan zijn vrouw terug te geven, die zich jarenlang voor zijn carriere heeft opgeofferd. En als je daarbij nog 45K per week kan pakken doe je dat niet slecht...

Als elke voetballer in de Champions League mij nou een 1000 euro zou sturen dan zou ik echt heel blij zijn! Zij kunnen het missen en ik heb het nodig! De wereld is niet eerlijk!

Erg jammer dat Bert hem niet heeft opgeroepen voor het nederlands elftal, hij is toch wel beter dan een Stijn Schaars of een Maher.

Waarom naar Botafongo vraag ik me af. Ik zag hem het liefst bij topclubs als Flamengo, Santos, Sao Paulo, Corinthians en International. Maargoed. Ik wens hem het beste. Ik kijk naar Braziliaanse competitie, dus ik zal hem wel blijven volgen.

15 mei 2012 om 23:28

Omdat op Flamengo na, al jouw genoemde clubs uit andere steden dan Rio komen.
In Rio heeft hij een huis samen met zijn vrouw en deze stad spreekt hem het meest tot de verbeelding. Zijn schoonfamilie woont ook (deels) in Rio..

Achtergrondinfo.
Botafogo is een club uit Rio de Janeiro en heeft spelers gehad als Bebeto, Garrincha, Carlos Alberto en Socrates.
Luviana Seedorf heeft haar roots in Brazilie en Clarence en zij hebben een huis in Rio.

Jammer ik had altijd gehoopt dat hij terug kwam naar Ajax maar helaas. Ik gun hem het beste. Geweldige voetballer

yes good nieuws voor mijn clubie hier in brazilie
kan die zondag mee aan de slag tegen sao paolo

45000 is best een mooi salaris voor de nummer 9 van de competitie.
Die competitie in Brazilie brengt goede talenten voort maar hoe serieus moet ik het niveau daar nemen als je ziet hoe Neymar daar iedereen voor schut zet en in een interland tegen Nederland compleet onzichtbaar is. Ook altijd die funny filmpjes met de medische staf en de chaos daar.

Seedorf echt respect voor jou als voetballer bij hetal helaas kon ik je niet meemaken bij het Nederlands elftop een leeftijd waar ik naar groep 3 ging. Maar meer dan 80 interlands en beseffen dat je de laatste kwalificatie/eindrondes van een toernooi niet meedeed. Ik hoop dat de waarheid ooit naar boven komt drijven waarom hij de laatste jaren niet word of wil worden opgeroepen.

16 mei 2012 om 01:49

Eventjes lezen er staat per week dat is wel wat meer dan een half miljoen per jaar.

16 mei 2012 om 02:43

Ik geloof ook dat de sponsor (is me even ontschoten welk bedrijf het was) bij sprong om zijn salaris te kunnen financieren. Misschien verklaart dat je understatement.

45.000 per week, waar praten we over? Ongelooflijk veel geld. Seedorf is 1 van de rijkste voetballer ter wereld die waarschijnlijk niet eens merkt dat er geld op z'n bankrekening word bijgeschreven. Ik zou als ik zoveel geld heb ook niet meer moeilijk doen om wat duizendjes meer of minder per week. Wel mooi voor de Braziliaanse competitie dat Seedorf erbij komt, is toch wel een hele grote naam in de voetbalwereld.

mooi toch om voor die laatste paar jaartjes lekker af te bouwen in een warm land..
Seedorf is een prachtvoetballer! jammer dat hij nu uit europa weg gaat.
succes gewenst in zijn verdere carrière

Niks behalve respect voor Seedorf als sporter, maar qua Ajax betreft heb ik toch heel erg het idee dat er sprake is van een selectief geheugen omdat men graag een relatie wil met een voetbalicoon. Seedorf heeft Ajax transfervrij verlaten na zijn eerste basisseizoen op basis van een juridische truc en nog geen 100 wedstrijden voor de club gespeeld. Hij zegt nog steeds in interviews net zoveel waardering voor Ajax te hebben als elk van zijn voorgaande clubs waaronder Sampdoria bijvoorbeeld waar hij 1 seizoen gespeeld heeft. Nou, als een speler niet genoeg geeft om je club om er te blijven terwijl je sportief goed genoeg bent om de CL te winnen en vervolgens je op gelijke hoogte zet met elke andere club waar hij toevallig gespeeld heeft zou ik het wel weten.

Seedorf zou in een rol naast Van Bommel ideaal zijn. Met zijn ervaring verliest hij geen duel op die plek en kan hij ook voor beslissende steekpasses zorgen, daarvoor moet de bal nu eerst een linie naar voren naar Sneijder en kompanen

"seedorf zou bereid zijn drastisch omlaag te gaan in salaris, tot de som van 45.000 euro per week."
Je zou bijna gaan denken dat hij straks in armoede gaat leven.. Mijn god he, 45.000 per Week! Dat verdient het gros nog niet eens in anderhalf jaar...

16 mei 2012 om 12:21

@stormrage

Ja ik dacht hetzefde. Het wordt net gebracht alsof ie op een houtje zou moeten gaan bijten....
Maar 45.000 euro per week is nog altijd ruim 2 miljoen per jaar!. En dan is het nog d evraag of dat netto dan wel bruto is.

Maar het is denk ik ook net wat anderen eigenlijk ook al schreven..... Seedorf hoeft het niet eens meer voor het geld te doen. Zal wellicht niet eens het verschil merken als zijn salaris wordt gestort, dus ja. En hij gaat daar afbouwen en het zal best zo zijn, dat de rollen in huize Seedorf een beetje ogekeerd zijn. Het leve van zijn vrouw heeft jaren lang in het teken gestaan van de carriere van Clarence.... nu is zij aan de beurt en dat kan hem ook al veel waard zijn, misschien wel meer dan die ruim 2 miljoen die hij nu jaarlijks gaat vangen.

16 mei 2012 om 14:25

Dat klopt, maar die vergelijking heeft geen zin. Dit soort voetballer hebben nou eenmaal een bepaalde levenstandaard. Ik durf zelfs te stellen dat Seedorf niet eens zou weten hoe hij met een inkomen van 1500 euro per maand moet rondkomen. Het zijn 2 verschillende de werelden.

De braziliaanse competitie wordt steeds leuker met dit soort sterren.
Kijk naar deze namen: Ronaldinho, Neymar, Ganso, Seedorf.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Botafogo

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Botafogo533
12.Bahia502
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
Bruno Cesar Pereira...Middenvelder100
Voor de complete selectie: Clubpagina Botafogo.

433 fans
Coach, 42 jaar
SeizoenClub
2014-2014 AC Milan
2012-2014 Botafogo
2002-2012 AC Milan
2000-2002 Internazionale

In de wandelgangen

Zondag 20 mei
Luuk de Jong is niet de enige Nederlandse spits die in beeld is bij Club América. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren