Update: 'Swart heeft vermoedelijk uit teleurstelling zo gereageerd'

Maandag, 14 mei 2012 om 22:52
/

Jacco Swart hekelt het gedrag en de organisatie van Vitesse na de return van de play-offs om Europees voetbal. NEC verloor zondag in GelreDome met 2-0 van de streekgenoot en na afloop werden de fans van de Nijmeegse club in de optiek van de algemeen directeur opzettelijk en totaal onnodig geprovoceerd.

Dat leidde tot vernielingen en woede-uitbarstingen in GelreDome. "Eerst zetten ze meteen na de wedstrijd de muziek van Waar is dat feestje op", vertelt Swart in de Gelderlander. "En vervolgens gaan de spelers van Vitesse voor het uitvak staan provoceren. En dan helemaal die Piet Velthuizen. Gek hè, dat achthonderd fans dan razend worden. Nu worden vernielingen aangericht, maar er kunnen ook gewonden vallen. Dat gedrag van Vitesse en zeker Velthuizen was onverantwoord."

Velthuizen reageert laconiek. "Als ze echt waren doorgebroken, was ik natuurlijk snel weggerend", zegt de doelman over het feit dat de fans door een glazen veiligheidswand heenbraken. Swart is vol onbegrip. "De hele boel loopt nu niet uit de hand door het ingrijpen van één man: Gábor Babos. Het is een grove schande wat hier is gebeurd."

Update 14 mei 22:52 uur - 'Swart heeft vermoedelijk uit teleurstelling zo gereageerd'
Paul van der Kraan, algemeen directeur van Vitesse, heeft maandag telefonisch contact gehad met zijn collega Jacco Swart van NEC. Die vond het een schande dat de spelers van Vitesse feest vierden voor het vak met bezoekende NEC-fans, maar Van der Kraan denkt dat 'Swart vermoedelijk uit teleurstelling zo heeft gereageerd': "Er is contact geweest tussen beide clubs, maar daar gaan we niet op in. Dat neemt niet weg dat wij de uitlatingen betreuren", zegt hij in de Gelderlander. Vitesse vindt dat de spelers niet te verwijten valt dat zij voor het uitvak een feestje hebben gevierd.Gerelateerd

373 reacties (laatste reactie door gieluz026)

En terecht! als die spelers zich gewoon gedragen en feest vieren met hun eigen supporters ipv provoceren richting het uitvak was het natuurlijk nooit zo erg geworden.

14 mei 2012 om 09:33

Grappig, donderdag was uitvakje provoceren nog heel erg leuk. Sterker nog, er werden dingen naar het uitvak gegooid. Nu is het opeens niet grappig meer, wat is er veranderd?

En dan heb ik het nog niet over Jack de Gier die tijdens de warming-up aan het provoceren was en dat hij wel even op de vuist wilde gaan met supporters.

14 mei 2012 om 09:35

heb NEC niet zien provoceren alleen met een vlag een rondje door het stadion waarbij je het uitvak niet kan vermijden. Gister ging het er wel anders aan toe he

14 mei 2012 om 09:40

Ik zat in het uitvak. Geloof me ze provoceerden. Vond het al wat vroeg aangezien 3-2 een best aardige uitgangspositie is.

En als we terugkijken op de laatste jaren hebben we Pothuizen, Leiwakabessy met zijn middelvingertjes, een stadionspeaker die zich niet kon beheersen... Eerst naar jezelf kijken voor je in de pers begint over anderen.

14 mei 2012 om 10:07

@rollaso

Nu niet de onschuld uit gaan hangen als je koolwijk zag provoceren voor het uitvak in odw dan zegt het al genoeg. Dit zegt meer over jullie dan over ons. Het is toch leuk om iemands hek te schilderen en dan als koolwijk zijnde hard lachend voor het uitvak te gaan staan? Nu hebben jullie een koekje van eigen deeg. Je kan ook bij jezelf gaan denken oke we hebben verloren and thats it en rustig de bus in gaan dat hebben wij ook gedaan.

14 mei 2012 om 10:46

Precies. Varkenskoppen bij Hofs in de tuin gooien, schutting vernielen, de auto van Piet Velthuizen slopen. Wat raar dat ze even richting uitvak lachen.

14 mei 2012 om 10:56

En domme onvolwassen reactie van spelers , waar domme supporters ( dus niet alle) onvolwassen op reagerem
1 Persoon steeg boven alles uit in positieve en Volwassen gedrag
Gabor Babos

14 mei 2012 om 13:03

Dom en onvolwassen gedrag hoort bij een derby, Prachtig toch dit? Alleen wat materiële schade, part of the deal.

We kunnen hier allemaal de model burger uit gaan hangen, maar als het puntje bij paaltje komt kijken we toch allemaal liever een (te) beladen streekderby dan een potje zonder haat en nijd? Waarom denk je dat de kijkcijfers van een 'klassieker' altijd hoger zijn? Omdat het voetbal dan zo goed is?

Stiekem hopen we allemaal dat er wat gebeurd, dat de vlam in de pan slaat, maar zodra het zover is lopen keuren we het allemaal af. Beetje hypocriet..

14 mei 2012 om 13:08

Tuurlijk, ik vind provoceren ook mooi, zeker als mijn club het doet, dat is gewoon genieten van de fans.

Maarrrr... Dan moet je niet zo schijnheilig komen doen als mensen dan proberen uit te breken en gefrustreerd raken, compleet begrijpelijk. Ik trok het ook ontzettend slecht dat Suarez een middelvinger naar ons opstak.

14 mei 2012 om 14:24

Helemaal mee eens pluimpje voor Babos

14 mei 2012 om 21:00

Babos was op dat moment schijnbaar de enige met nog wat hersenactiviteit ?

14 mei 2012 om 23:05

@jurre : Als er iemand hier schijnheilig doet is dat Swart. In Nijmegen deden de nec-spelers weinig anders dan de Vitesse-spelers en daar klaagt hij niet over. Lekker consequent...

14 mei 2012 om 09:46

Het moet ook niet overdreven worden hoor.. de spelers moesten langs het uitvak om bij ons deel van noord te komen Ze sneden de bocht zelfs af, toen werd er vanalles vanuit het uitvak gegooid oa iets oranje waar Struijk mee ging hooghouden. Nicky zwaaide even, net als nog een paar andere. Daarna is de groep door richting noord gelopen. Waar nog ff gefeest is, op dat moment wilde ze het uitvak uitbreken, en idd is piet toen blijven staan kijken. Slim? Nee, absoluut niet!

Het gejank om waar is het feestje vind ik lachwekkend. Ten eerste word dat vrijwel altijd gedraaid ten 2de werd donderdag ook nog in Nijmegen gezongen.

En als we het dan toch over provoceren hebben, wij werden donderdag ook geprovoceerd. Er werden zrlfs dingen het uitvak ingegooid. Hebben wij het uitvak gesloopt?

14 mei 2012 om 10:47

Dat dit dezelfde ''supporters'' zijn die 90 minuten lang spelers en hun moeders voor alles en nog wat uitmaken of aan verschrikkelijke ziektes toewensen maakt natuurlijk niet uit. Als Swarts in discussie wil wie er als eerste begon, is die snel uitgekletst. Tevens dien je het wangedrag van je supporters nooit goed te praten, wat enorm dom!

Apart dat Swarts vd Struijk niet noemt of is dat omdat die de sinaasappel hoog ging houden die vanuit het uitvak naar zijn hoofd werd gegooid

Wat een hypocriete vent.

14 mei 2012 om 11:46

Supporters moeten zich gewoon gedragen.
Afgelopen donderdag stonden de spelers van N.e.c pas te etteren bij het uitvak, alleen wij breken niet uit en gedragen ons.

Beetje laf om het nu op deze boeg te gooien.

14 mei 2012 om 11:58

Een persoon die ik ken zat in het uitvak. Ik zal je vast zeggen ik ben geen NEC supporter.
Ik heb gehoord dat Piet Velthuizen zijn kont liet zien aan het uitvak. Ja, dan snap ik wel dat de supporters woest worden (dit doe je gewoon niet).

Het valt uiteraard niet goed te praten wat er is gebeurd maar als je de feiten kent snap je het denk ik wel.

Wat de spelers van NEC afgelopen donderdag deden(ja, daar was ik ook kon een kaart krijgen op vip tribune) is ook niet goed te praten. Met een vlag provocerend voor het uitvak rennen.

14 mei 2012 om 13:01

'' wij breken niet uit en gedragen ons''

Dat de deur open was, is heeft toch echt met de veiligheid van Vitesse te maken. Want deze zijn verantwoordelijk voor de veiligheid van eigen supporters en hun eigen spelers.

Dat provoceren hoort er in de derby van gelderland er een beetje bij, maar als een aantal woedende supporters merken dat er één uitweg is (de deur), dan komt er chaos uit een situatie die er niet eens hoefde te komen.

14 mei 2012 om 13:27

owja natuurlijk en de hele wedstrijd was de deur los en zijn jullie uit goed fatsoen maar achter het lexaan gebleven zeker? Man laat jezelf niet zo gek maken want als die deur daadwerkelijk niet afgesloten was en jullie wisten het dan waren ze tijdens de wedstrijd al op het veld gekomen.

14 mei 2012 om 13:29

Kan me ook herrineren dat afgelopen donderdag de spelers van nec zelfs spullen naar het uitvak gooiden...

Hoor je ons klagen?

14 mei 2012 om 15:25

Als Piet dit gedaan heeft dan is hij een nog grotere held dan hij al was... dat zou genieten zijn zelfs. En dat die hersenloze gasten dan erdoor willen breken is kansloos... Kan me Patje nog wel herinneren die zich als een klein kind liet gaan... dit hoort erbij...

Jammer dat ze er niet door kwamen zou je bijna zeggen maar goed...

15 mei 2012 om 17:12

nu denk je wat een idioten van Nec. maar als ik dit verhaal lees begrijp ik best de frustraties.
ik weet ook wel hoe erg Vitesse kan provoceren met een die knetter harde muziek en supporters die na 15 minuten na de wedstrijd nog niet weg zijn maar gewoon aan het provoceren zijn.
kunnen die spelers van Vitesse gewoon niet lekker bij de harde kern van hun feesten. dan krijg je een stuk leukere beelden dan nu.
wie gaat de schade eigenlijk betalen?

Op zijn zachtst gezegd, nogal dom om zo te provoceren.

Heel snel afleren dat irritante gedrag van Velthuizen en Büttner. Deze wedstrijd is al beladen genoeg zonder provocaties van spelers. Ik vind dat coach en spelers niet mee moeten doen aan die hetze tussen de supportersgroepen. Zeer, maar dan ook zeer onverstandig en erg onvolwassen.

Verder keur ik het gedrag van de Nec-supporters uiteraard ook niet goed.

14 mei 2012 om 09:20

Heel snel afleren dat gedrag van Velthuizen. De gast spoort niet, was bij de uitwedstrijd tegen Heerenveen ook lekker bezig tegen het publiek. Volgens mij heeft die man niet echt door dat hij zelf ook een voorbeeldfunctie heeft.

14 mei 2012 om 09:26

Ja tegen H'veen was Pietje ook lekker bezig, wat een toneel! Ga lekker een feestje vieren met je eigen supporters en het laat het provoceren lekker achterwege.

14 mei 2012 om 10:16

Inderdaad, Maar ook het gedrag van Büttner zou voor Van Marwijk reden genoeg moeten zijn om hem nog maar even niet op te roepen. Laat hem eerst maar verstandig en volwassen worden. Hij vertoont het gedrag van een kleuter.

14 mei 2012 om 11:38

Oeps daar heb je weer een Alexander FAN

Totaal onnodig van NEC om hier nu nog eens op terug te komen. De wedstrijd is klaar, het was niet handig van de Vitesse spelers om na zo'n wedstrijd nog eens te provoceren bij het uitvak, maar laat Vitesse zelf de spelers daar intern op aanspreken. Nu vestig je alleen nogmaals de aandacht hierop.

14 mei 2012 om 09:58

Wat mij betreft zeker wel nodig!

Ik zat in het uitvak vooraan en het was wel duidelijk! Buttner vond het leuk om gebaren te maken en lekker voor ons provocerend te dansen en gebaren te maken, Piet die zijn broek naar beneden doet en ook nog stoer gaat zwaaien. Toen daarop het NEC publiek reageerden door tegen de hekwerken te trappen etc. bleek dat Vitesse de deur niet goed had afgesloten... Dat provoceren hoort er een beetje bij maar als er vervolgens die deur niet goed dicht is gemaakt dan weet ik wel wie hier verantwoordelijk voor is...

Ik zou het niet meer dan terecht vinden als vitesse spelers & de club hier een boete voor krijgen en evt. schorsing, want dit was onnodig en was het vak gewoon dicht geweest kon er niets gebeuren.

14 mei 2012 om 10:08

"dat provoceren hoort er een beetje bij maar als er vervolgens die deur niet goed dicht is gemaakt dan weet ik wel wie hier verantwoordelijk voor is..."

Ooooh ok, dus als Vitesse de deur niet goed dicht doet dan is t gedrag van de NEC fans de schuld van Vitesse... aaah ja.. altijd goed om schuld af te schuiven.

Gedrag van Velthuijzen is niet goed te praten hoor, maar NEC supporters hebben t over zichzelf afgeroepen dat ze geprovoceerd worden na t gedrag van donderdag. Tuurlijk is t feestje van donderdag begrijpelijk, maar ga dan ook niet dom lopen doen als je een paar dagen later de deksel op je neus krijgt en de tegenstander t zelfde doet.

Ach... hoort allemaal bij een derby.

14 mei 2012 om 10:11

@necfever

En jullie is niets kwalijk te nemen he voor donderdag . Kijk eens in de spiegel man want je raaskalt. Jullie waren engeltjes en lieverdjes en zijn braaf naar huis gekeerd. Laat me niet lachen man.

14 mei 2012 om 10:27

Ja, als zo'n deur dicht is kun je alleen maar terug naar de bussen gaan, nu was er een kleine opening, en naar wat provocatie's weet iedereen wat de mafkezen gaan doen... Die proberen eruit te komen, hierbij worden stewards in gevaar gebracht omdat ten eerste de Vitesse spelers ook provoceren maar had Vitesse de deur dicht zitten bleef het bij wat getrap en geram tegen de hekwerken, zoals dit ook het geval was afgelopen donderdag.

14 mei 2012 om 12:20

Die deur was dicht totdat die door een stel leeghoofden uit de rails werd getrapt.. Vertrouw mij nou maar dat die deur niet zomaar uit zijn rails te krijgen is.

14 mei 2012 om 12:45

Dan ging dit blijkbaar vrij makkelijk, maar je verhaal klopt niet want stewards van NEC gaven aan dat dit deze deur inderdaad niet goed afgesloten was! En dat ze blij waren dit dit niet nog eerder was ontdekt!

14 mei 2012 om 13:30

als de deur niet afgesloten was waren jullie op zeker allang op het veld geweest. Ga me niet vertellen dat jullie braaf hebben zitten wachten tot de wedstrijd afgelopen was. Is je brein nu daadwerkelijk zo klein dat je je dat niet indenken kan en dat je nu een verhaal loopt te verzinnen?

14 mei 2012 om 13:59

He Necfever, hoe vind je het dan dat nec spelers donderdag na de wedstrijd (die volledig onverdiend gewonnen werd, maar dat is een andere discussie) dingen naar het uitvak toe gingen gooien. Denk je dat meneer Swart nu ook woedend is op zijn eigen spelers en zou hij heel misschien denken dat dit (van Alex en Piet) een reactie daarop is?

14 mei 2012 om 14:15

Dat je inplaats van toe te geven, wie voor deze situatie verantwoordelijk is. Mij gaat beschuldigen dat ik zo'n klein brein heb, Auw, Auw dat doet pijn by te way. .

Ik zeg zeker niet dat we dan netjes op ons stoeltje gingen zitten en wachtend op de bussen. Maar anders bleef het met een paar tikken tegen de hekwerken en wat geschreeuw en wat gebaren. Maar door deze fout, zijn er wel stewards die onnodig trappen/tikken/ hebben moeten ontvangen om te zorgen dat er niemand uitbrak.

En dat jij niet kan inzien dat ik hierin gelijk heb, met je fantastisch grote brein, wahhah, zegt wel genoeg....

14 mei 2012 om 14:24

@ixvi,

Ik heb alleen gezien dat Latuperissa met de I Love NEC vlag langs het uitvak liep en dat koolwijk het allemaal maar wat grappig vond. Voor de rest heb ik van spullen gooien niet zoveel mee gekregen, dus graag iets specifieker wat er gebeurd is. En natuurijk is dat niet goed.

Maar het provoceren hoort ook allemaal wel een beetje bij de derby van gelderland. En vooral van bepaalde spelers die in de wedstrijd altijd worden toegezongen met spreekkoren, tuurlijk die moeten ook een beetje stoom afblazen. Maar als er vervolgens door een veiligheids fout bijna de supporters door het hek komen, vind ik dat weer iets teveel van het goede, en leverde gevaarlijke situatie's op.

En dat spelers van Vitesse 'wraak' nemen op supporters van NEC om wat er een vorige wedstrijd is gedaan vind ik ook een beetje makkelijk. Als de wedstrijd eerst uit was geweest dan was dit ook gebeurd.

14 mei 2012 om 19:31

Nogmaals, die deur is altijd dicht en die krijg je alleen open in de kontrolenkamer of door grof geweld, dus kan je het wel raden hoe die deur open is gegaan.

14 mei 2012 om 23:17

@necfever : wat zit je nu over dat hek te zeveren? Ik heb de betrokken veiligheidsmensen gesproken en die beweren allemaal dat het hek 'gewoon' op slot zat en pas open ging nadat nec-supporters met een man of 20 tegelijk tegen die deur gingen beuken. Aangezien die deur er al een jaar of 15 in zit is het niet raar dat hij ooit mee gaat geven na massale druk. Overigens was dat niet het enige wat nec-supporters deden. Men gooide ook met stoeltjes en allerhande rotzooi. En voor je over donderdag begint, ook toen werd er vanuit het uitvak met dingen gegooid maar dat was niet meer dan wat aanstekers, iets heel anders dus dan het afbreken van een uitvak...

14 mei 2012 om 09:57

Haha, beetje met zijn vingertje zwaaien. Eric Gerets deed ook ooit zoiets bij PSV toendertijd.

14 mei 2012 om 10:26

Maar die hield het hek niet dicht ;..
Was thuis tegen Kaiserslautern.

14 mei 2012 om 09:18

Het enige wat ik donderdag heb gezien is Latupeirissa die met een I love NEC vlag een rondje door het stadion liep en daarbij ook langs het uitvak liep. Lijkt me van een iets andere orde dan allerlei gebaren richting uitvak maken en je broek naar beneden trekken zoals Velthuizen deed. Maar mocht er donderdag ook meer zijn gebeurd dan is dat ook niet goed te praten en moet NEC daar de eigen spelers ook op aanspreken. De derby is al beladen genoeg zonder dat spelers en technische staf olie op het vuur gooien.

14 mei 2012 om 10:16

@nec77

Als die lange slungel van een koolwijk ook nog een breeduit lachend en dus ook provocerend voor het uitvak gaat staan mag het wel? Gewoon zielig zijn jullie als je je daardoor laat opruien. Je kan je ook gewoon omdraaien en je verlies op de koop toenemen dat hebben wij ook gedaan , aleen dor de blunders van jullie vriend Braanhaam en consorten hebben jullie gewonnen anders was het een heel ander verhaal geweest. En zo bij ons 2 rode kaarten halen is echt wel aan je eigen team te danken en dan ons durven te beschuldigen vanwege de ontlading is wel het toppunt van niet tegen je verlies kunnen. Daaruit blijkt maar weer de fatsoensnormen die ze bij jullie hebben. Als jullie hadden gewonnen was de wereld te klein geweest in voetballand want jullie zijn toch onoverwinnelijk en de nummer 1 van Gelderland? Het blijkt maar weer en ja dit was gerechtigheid.

14 mei 2012 om 14:00

Nec77, donderdag hebben spelers van nec ook dingen naar het uitvak gegooid.

Babos noem ik pas een aanvoerder.
Probeert zijn eigen publiek te kalmeren en doet hier alles aan.
En dat in een beladen derby.

I.t.t. een Barton.
Die zich helemaal liet gaan.

14 mei 2012 om 09:18

Babos moet hiervoor op de een of andere manier beloont worden.

Dit is een echte aanvoerder. Doet op dat moment het enige juiste en hij doet het perfect. Vitesse en NEC mogen hem dankbaar zijn. Hij heeft een totale gekte in zijn eentje voorkomen.

Niets dan lof voor Gabor Babos.

Velthuizen en co. daarentegen moeten hierop worden aangesproken. Dit kan echt niet.

14 mei 2012 om 14:01

Waar was Babos donderdag toen de spelersgroep waar hij aanvoerder van is dingen naar het uitvak vol met Vitesse supporters gooiden? (voor alle duidelijkheid, Babos was daar niet bij en heeft dus ook niets gegooid).

14 mei 2012 om 14:28

Hoe kan Babos er iets van zeggen als hij er niet bij was?

14 mei 2012 om 14:34

Sommige mensen vinden het lastig om iemand het respect te geven wat hij verdiend zonder daarbij dan direct een aantekening te maken.

Het is bij sommige helaas altijd: Babos deed het goed. Maar,..........

Spijtig.

14 mei 2012 om 15:58

Babos kreeg na zijn actie ook (terecht) applaus van het Vitesse publiek.

14 mei 2012 om 17:17

Babos a la playa whoohoohoohoo! Held die Babos, eeuwig zonde dat hij niet terug naar NAC gekomen is toen hij mislukte bij Feyenoord. Ik geloof dat wij toen voor Schollen kozen? Nog steeds mateloos populair in Breda. Laat hier weer zien een echt uithangbord van NEC te zijn. Verder valt het gedrag van de Nec-supporters niet goed te praten. Dat ligt niet aan Vitesse.

14 mei 2012 om 17:26

@ Striker
Nee hoor, alle lof naar Babos, zeer goede actie van hem. Echter vind ik niet dat we te hoog van de toren moeten blazen. Donderdag was het nec, zondag was het Vitesse. Actie reactie verhaal. Zwaar hypocriete shit van meneer Swart, dat is meer mijn punt dan af te geven op Babos. Alle lof dat Babos de supporters in toom hield. echter had hij ook zijn eigen spelersgroep in toom moeten houden Donderdag, daar is hij aanvoerder voor.

Net zoals Kashia Piet en Buttner weg had moeten houden bij het uitvak.

14 mei 2012 om 09:23

Goede actie idd. Wat mij betreft krijgt hij ook de complimenten / bloemetje van Vites.

14 mei 2012 om 11:28

Een bloemetje?
Omdat Babos de enige is die zijn gezonde verstand gebruikt na afloop van een wedstrijd?

14 mei 2012 om 12:00

het gezonde verstand kwam van de reporter die hem maar even aanspoorde.

14 mei 2012 om 23:19

Hij stond met de rug naar de situatie toe dus hij werd inderdaad even attent gemaakt op de situatie. Hij moest toen nog wel een veld schuin oversteken, zich een weg tussen de stewards en politie bannen om zich vooraan te kunnen melden om de gemoederen te bedaren. Kortom wat je zegt klopt gewoon helemaal niet.

14 mei 2012 om 19:56

Die hooligan die vooraan stond van nec vroeg ook nog om zijn shirtje haha....

14 mei 2012 om 22:11

En hij kreeg hem ook nog?!
Lekker pedagogisch verantwoord, eerst rellen en als die dan stopt krijgt hij een mooi shirt....

Die uitspraken van Büttner zijn echt om van te walgen en bevestigen het gelijk van Jacco Swart. Zo ontzettend sneu gedrag. Pietje is nu wel een stoere jongen, nu die supporters achter glas staan. Dit is net zoiets als in de dierentuin stenen gooien op de leeuwen, die toch nooit bij je kunnen komen.

Overigens weet ik niet of er donderdag in Nijmegen iets is gebeurd waardoor Vitesse nu zijn gram wilde halen?

14 mei 2012 om 12:34

Principieel klopt het precies wat je zegt, maar inderdaad, je weet niet wat er in Nijmegen is gebeurd. Na de 3-2 (je weet wel, die prachtige goal van de grensrechter) komt het halve team provocerend naar het uitvak toe rennen en juichen. Ze waren gelukkig snel weg door de regen aan aanstekers die ze naar zich toe kregen. Nog zo iets, die aanstekers, eigenlijk moet je dat natuurlijk niet doen, maar in zo'n beladen wedstrijd kijk ik niet raar op van de woedende reactie van de Vitesse supporters. Na de wedstrijd komt er ook nog even heel fijn een lullig vlaggetje voorbij en staat Koolwijk wederom dom te lachen voor het uitvak. Omdat het nog niet genoeg erin werd gewreven zong de stadion speaker ook nog even een paar keer ''waar is dat feestje?''. Steeds als het publiek enigszins tot rust kwam, jutte hij de boel weer op.

Ik zat zelf in het uitvak toen en natuurlijk is het dan vervelend en provocerend, maar aan de andere kant ook begrijpelijk. Het blijft prachtig om van je rivaal te winnen, zeker op de manier zoals het donderdag ging. Maar ik moet nu wel heel hard lachen om dit stukje gejank van deze man. Een duidelijk gevalletje van: Wel uitdelen, maar niet incasseren. Daarmee praat ik het gedrag van Piet, Buttner en de rest (want ook Chanturia en Hofs zag ik duidelijk provoceren en zo waren er nog wel een paar) niet goed, maar begrijp ik de reactie wel. Net als dat ik de woedende en gefrustreerde reactie van het publiek van de gasten ook weer begrijp.

Het is eigenlijk allemaal niet goed te praten, maar aan de andere kant hoort dit allemaal toch wel een beetje bij deze mooie derby en vind ik dat deze uitspraken van meneer Swart erg hypocriet zijn.

14 mei 2012 om 17:40

Ik ben Nec-fan maar k sluit me hier volledig bij aan.
Als de spelers van nec dit zelf ook donderdag hebben gedaan, mag hij dit niet zeggen.
of iig ook daar iets van zeggen..

Geweld is natuurlijk niet goed te praten en wat er in het uitvak gebeurde was redelijk asociaal echter nu er wat meer achtergronden naar boven komen, niet geheel onbegrijpelijk.

Ik snap best dat Vitesse zich na de wedstrijd in Nijmegen genaaid voelde. Dat was ook zo maar om nu dan zo je wraak te botvieren op juist de supporters is onzin. Zij kenden die goal niet toe, dat deed Braamhaar. Dat de ontlading dan nu groot is, ok, maar vier dat lekker met je eigen supporters in plaats van voor een vak vol door emoties overmande Nec-supporters.

Een feestje gaan vieren voor het uitvak, dan vraag je er ook wel een beetje om natuurlijk.

Haha, niet eens mogen feesten in je eigen stadion. Moet niet gekker worden. Storm in een glas water als je het mij vraagt.

14 mei 2012 om 09:23

Ik heb echt geen flauw idee of het klopt, maar als je gaat staan feesten direct voor het uitvak, ben je toch wel een banaan eerste klas.

14 mei 2012 om 10:16

bij het maken van een ereronde moet je toch echt het uitvak passeren voordat je Noord bereikt. In mijn beleving kwamen ze gewoon rechtstreeks onze kant op..

14 mei 2012 om 09:25

Nou voor het uitvak richting het uitpubliek is nou niet echt bepaald gepast ( als je het mij vraagt )

14 mei 2012 om 12:48

Was jij erbij? De noord tribune in Gelredome is voor een klein deel het uitvak, verreweg het grootste deel is gewoon gevuld met thuis publiek...en daar zat ik zelf ook tussen en neem maar van mij aan dat het oeverloos dom gezwets is... Vitesse ging netjes van west naar noord, waarbij ze het deel gevuld met NEC ers niet konden ontwijken. Waarom stonden op dat moment die mannen uit Nijmegen daar toen nog? Die hadden ook gewoon naar de bar kunnen gaan, in ieder geval van de tribune af...dat had best gepast. Maar nee, men blijft massaal in het uit vak op de tribune staan onnodig lang... Verder gebeurde er vanuit de Vitesse spelers niet veel die kant uit. Maar het blijkt dat een blije blik al voldoende/teveel is...

14 mei 2012 om 16:45

Je zegt nu dat NEC supporters bleven wachten?? Kijk naar donderdag, toen bleven de Vitesse supporters ook om alleen maar aanstekers te gooien. En weet je wat nog het ergste is, dit wordt allemaal uitvergroot nu, maar eigenlijk is het Vitesse geweest. Jullie winnen en nog zoeken jullie de confrontatie en gaan een paar supporters stenen gooien op willekeurige auto's (zie nu.nl) Dus ik weet niet, maar als er een paar supporters hun hersenen kwijt waren dan zijn het wel deze supporters geweest, door stenen te gooien op willekeurige auto's die niks met NEC te maken hebben. Beetje jammer dit. Trouwens, de Noord tribune zat natuurlijk helemaal vol want het was er al zo druk. Laat me niet lachen.

14 mei 2012 om 17:29

Ik zal je laten lachen: noord en zuid zijn vrijwel altijd goed gevult, de lege plekken vind je op Oost (familie tribune) en West (business / vip tribune).

Snap dat ze blij zijn (hoewel het met hun begroting toch niks meer als normaal zou moeten zijn). maar dat terzijde dat commentaar van die directeur de beste in Gelderland.... knap staaltje goedkope zelfpromotie.

Je weet nooit wat de toekomst brengt en er zullen nog vele derby's komen dus elkaar met een beetje respect behandelen kan geen kwaad lijkt me. Kan die directeur wel denken dat Vitesse sportief/financieel gezien er de komende jaren goed genoeg voorstaat om Nec nu te kleineren, maar gaat deze man ook tussen de "hooligans" staan die op die manier helaas dan van zich gaan laten horen in de nabije toekomst?

Ja, die Velthuizen en Hofs zijn nogal labiel, dus hen kan je het nauwlijks kwalijk nemen. Maar als de organisatie het liedje ''always look on the bright side of life gaat opzetten dan valt hen dat wel kwalijk te nemen, mits ervan uitgaande dat zijn wel genoeg hersencellen hebben. Uiteraard provoceerden NEC spelers ook, maar er zijn gradaties te maken. Er was bij NEC geen sprake van obscene gebaren o.a. Maargoed, vitesse heeft last van calimero gedrag. Hebben moeten aanzien dat NEC de laatste 10 jaar het veel beter deed dan vitesse en de frustraties waren groot in Arnhem. Dat blijkt wel! Ook uit de reacties na donderdag! Heel veel frustraties bij vitesse.

14 mei 2012 om 09:31

Calimero-gedrag nog wel? Weet je uberhaupt wel wat dat betekent?

14 mei 2012 om 10:18

Dat is gewoon de keuze van onze huis dj en daar lijkt me niet mis mee..
als je dat als provocerend ervaart ben je snel aangebrand..

de selectieve verontwaardiging bij jouw is wel heel erg groot zeg. Zingen over de varkenskop van hofs mag dus wel?
Als jullie jaarlijks levensgrote spandoeken ophangen met beledigend eteksten rchting Arnhem is dat wat anders dan het draaien van dit vrolijke nummer na een overwinning op de aartsrivaal?

14 mei 2012 om 17:13

er zijn zat supporters die hetzelfde lied zingen. Waarom is het dan provoceren als de stadionspeaker het lied opzet?

Wat een hoop zielige reacties hier, vooral dat goedpraten is belachelijk ... ik deed dat want jij deed ... en daarom deed ik dat ... en omdat jij zus deed deed ik zo.

Gedrag je een beetjes, baby's uit Nijmegen en Arnhem.

Zeur nou niet zo; bij Nec hadden jullie alles mee en 2 goals die nooit hadden mogen vallen. Altijd dat gezeik. Dat provoceren hadden ze van mij ook niet hoeven te doen, maar laat ze lekker feesten!

14 mei 2012 om 09:26

Feesten is je broek naar beneden trekken richten een uitvak vol met kolkende NEC supporters?

14 mei 2012 om 10:20

kolkende Nec supporters? Haden die wat te vieren dan?

14 mei 2012 om 10:43

nee juist het tegenovergestelde ze kolkte van woede nooit van gehoord?

14 mei 2012 om 12:54

Dat doen ze dan weer zelf, die woede.. beetje triest dit afschuiven, Jacco is gewoon bang voor een dikke rekening van Vitesse en de Knvb omdat de kas bijna leeg is.

14 mei 2012 om 14:25

Dus je laat je uit je tent lokken door een speler die zn broek omlaag doet?
Beetje treurig.
Andersom had je het mooi gevonden.....

14 mei 2012 om 15:13

Het wond ze iig wel op..

14 mei 2012 om 16:52

Hoe hebben die Duitsers zich dan gevoeld in 1988, toen Koeman het shirt van "die Mannschaft" door z'n bilnaat haalde na een overwinning op de Duitsers?????

Wat stonden we met z'n allen te juichen en lachen na deze aktie.

Dan laat Piet zijn broek 10 cm (meer was het niet) zakken en is men in Nijmegen helemaal over de kook.

14 mei 2012 om 17:31

Geweldige reactie van Pita, had het niet beter kunnen verwoorden!

14 mei 2012 om 10:04

Mooi verband, NEC supporters mogen het niet niet meer over de manier van feesten hebben van de Vitessenaren, omdat afgelopen donderdag de scheids slecht was...?! Wat hebben de fans van NEC te maken met een scheids en zijn grensrechters....!?!

In nijmegen gebeurde exact het zelfde dus was lopen die odwers te zeuren :s slechte verliezers hoor!

Wat een held die Velthuizen. Zoiets noemen wij altijd 'een grote bek achter het hek´. Met andere woorden wel stoer provoceren als er een hek tussen staan, maar hard weg rennen als er dan ook actie ondernomen wordt. Vind het wel erg zielig. Of je provoceert niet, of je blijft staan als je het uitlokt.

14 mei 2012 om 09:26

Zou jij blijven staan dan als 800 supp doorbreken? En ach je moet de humor ervan in zien.

14 mei 2012 om 10:02

Dat gedarg deed ik ook en jij misschien ook wel, toen je 8 was. Zegt wel wat over het verstand van pietje, niet echt de meest intelligente speler die er rondloopt.

14 mei 2012 om 10:52

ik weet niet wanneer jullie voor het laatst in een stadion gewest zijn maar provoceren onder supporters over en weer gebeurd al sinds jaar en dag.

14 mei 2012 om 15:20

Ik heb het niet over provoceren, maar over het feit dat hij zo stoer durft te doen als die supporters van Nec achter glas zitten, maar als ze los waren gekomen had hij een wereldrecordje 100m sprint neergezet. Dat gedrag vertonen kleine kinderen ook, van een afstand een grote mond maar als iemand na ze toe loopt rennen ze hard weg. Zeer moedig hoor

14 mei 2012 om 10:45

dat is typisch voor die supporters daar, achter het hek stoer doen maar als NEC dreigt uit het uitvak te breken gaan ze er niet eens naartoe maar lopen ze het liefst zo snel mogelijk het stadion uit.

14 mei 2012 om 13:38

Er zijn meerdere Vitesse supporters afgevoerd door de politie die vanaf Oost en Noord naar beneden onderweg waren of al beneden stonden.

Los daarvan is het gewoon mooi om de tegenstander met hun neus nog wat verder in de feiten te drukken. Vitesse is bestolen in Nijmegen. En al was het door de scheidsrechter, de nec supporters en spelers vierden dat ook op een bepaalde manier.

Nu Vitesse toch aan het langste eind trekt is de ontlading natuurlijk groot en gebeuren deze dingen. Net als dat nec supporters boos worden en proberen uit te breken. Als je er niet tegen kan dat je een beetje geklierd wordt als je hebt verloren moet je lekker achter de tv gaan zitten.

Tja.... zielig. Spelers als Velthuizen horen aan te voelen dat je niet voor een vak met teleurgestelde supporters van NEC moet gaan lopen provoceren. Van Büttner had ik zo iets wel verwacht... die is nu éénmaal dom. Dit is nou een situatie waarbij spelers (dit geval Vitesse) opzettelijk aanzetten tot onrust, zou Knvb ook iets aan moeten doen.... gewoon proffesioneel de thuispubliek bedanken en niet feetsen en provocerend zwaaien naar publiek van tegenstander.

Erg triest dit.
Misschien liep buttner gewoon naar het verkeerde vak, in dit half leeg stadion is dat ook wel te begrijpen.
Viel me tegen PSV ook al op dat er geen hond op de tribune zit bij Vitesse!

14 mei 2012 om 09:27

Valt mij steeds op hoe leeg het uitvak is als PSV ergens speelt.

14 mei 2012 om 09:32

Ik weet niet hoor, maar tegen PSV waren er 22000 supporters in het stadion in het Gelredome?

14 mei 2012 om 09:33

22.207: Dat was exact de bezetting tijden Vitesse- PSV dit seizoen.
Vindt ik toch nog wel meevallen bij een capaciteit van 25.000.
Overigens heb ik liever 13.000 man/vrouw op de tribune die fanatiek meeleven (zoals gisteren het geval was) dan een vol stadion waarvan de helft niet meeleeft. Maar goed, dat is mijn bescheiden mening.

14 mei 2012 om 09:36

@ Erpenaar
Duidelijk dat jij dus niet naar Vitesse - PSV bent geweest, want het toeschouwer aantal was toen 22000 van de ongv. totale capaciteit 25000.. dat is dus wel degelijk vol en alles behalve half leeg... dus geen onzin uitkramen als je er zelf niet eens bij bent geweest, je gaat waarschijnlijk niet eens naar PSV wedstrijden en dan een andere club belachelijk proberen te maken ...
Verder is het idd triest wat piet en buttner deden, maar dat soort dingen gebeuren wel vaker in de Gelderse derby, kan me nog goed ene Pothuizen herrineren

14 mei 2012 om 09:47

Toeschouwers: 22207

Denk dat jij je mening basseerd op camera beelden. En gasten zoals jij weten dus niet dat de 1e 8 rijen van de oost tribune niet worden gebruikt. Behalve rechterkant voor mensen die slecht te been zijn.

14 mei 2012 om 10:18

Kwam gister op Studio Voetbal langs dat mensen moesten betalen voor de play-offs.
Ook bij seizoenskaarten.bij Twente was het volgens hun gratis.
Weet niet hoeveel een kaartje kostte, maar begrijp het dus wel een beetje.
Mensen staan nou eenmaal niet echt te popelen om die play-offs.
Rkc-twente zat ook allesbehalve vol.
Eerdere jaren was het toeschouwersaantal bij andere clubs tijdens de play-offs ook niet bepaald indrukwekkend.

En dit is ook de halve finale.
Finale zal het vast voller zitten.

14 mei 2012 om 10:28

En in de finale is er gewoon weer rije verkoop. De eencelligen in dit land zijn er de oorzaak van dat er gisteren maar 13000 zaten.

14 mei 2012 om 23:09

Op mijn kaartje (zuid tribune) staat € 17,50....
En tja aangezien deze wedstrijd niet zonder enig risico was, waren de maatregelen behoorlijk streng.

Maar euh maakt het uit hoeveel supporters er in stadion zitten bij Vitesse?
Nu waren het er 13.000 en schijnt deze club niet te leven. Zitten er 23.000 man dan zijn het allemaal weer namaak supports en glory hunters.... met andere woorden het is toch nooit goed.

14 mei 2012 om 10:27

triest figuur, tegen psv zaten er 22000, dus waar heb je het over?
De goffert was met 12000 nieteens uitverkocht,

14 mei 2012 om 13:06

Omdat het vak naast het uitval vrij moest worden gehouden om veiligheidseisen ja, anders zat het gewoon vol.

14 mei 2012 om 14:23

ja, met maar liefst 12000 man
Bij vitesse was het ook uitverkocht geweest met die capaciteit
Ga me nou niet vertellen dat het er 10000 meer waren geweest als die mogelijkheid er was...

14 mei 2012 om 18:26

O ik dacht dat je bedoelde dat NEC donderdag niet uitverkocht was, verkeerd begrepen. ;


Provocatie was enkel en alleen van frank van de struijk, die (80% van het seizoen de slechtste man op veld was) opzettelijk provoceerde, hofs velthuizen bedankte de supporters gewoon zoals buttner al zei.

Over de muziek ''waar is dat feestje'', die wordt bij iedere thuisoverwinning gedraaid, dus maak er nou niet zo'm drama van!

Wel vind ik dat vitesse van de struijk moet schorsen voor dit gedrag.
Overigens was de hele zuidtribune alleen maar aan het hopen dat ze er doorkwamen, ME en beveiliging waren met een ondertal, en waren wij er klaar voor.

14 mei 2012 om 09:27

Piet trok zijn broek omlaag, bedank jij ook iemand altijd zo?

14 mei 2012 om 10:58

ik bedank sommige vrouwen wel zo hoor. Jij niet dan?

14 mei 2012 om 09:30

Velthuizen trok voor het uitvak richting NEC supporters zijn broek naar beneden. Dat vind ik toch net iets anders and de supporters gewoon bedanken.

Dat ze dat liedje "waar is dat feestje" na iedere thuisoverwinning draaien wist ik niet. Maar vind ik eerlijk gezegd wel wat respectloos richting tegenstander.

14 mei 2012 om 10:07

Dat leidje wordt altijd gedraaid en niet voor jullie!! Het de overwinning van Vitesse in hun stadion, met hun muziek voor hun zelf, dus hun feestje! Geen wonder dat het mis gaat als je denkt dat het allemaal om het jennen van jullie draait, maar dat is niet zo!! Het is je gewoon eigen frustratie wat je hier uitkraamt..

@rkcer4life

Piet komt ook uit Nijmegen, wie weet is het een lokaal gebruik?

14 mei 2012 om 10:15

Ik weet niet hoe je erbij komt. Maar ik ben niet gefrustreerd hoor. Ik heb Vitesse gisteren ook gewoon gefeliciteerd met de overwinning.

Ik geef alleen aan dat ik het niet zo respectvol vind richting tegenstander om zo'n liedje te draaien na een thuisoverwinning. Of dat nu tegen NEC is of tegen iedere willekeurige andere club. Het komt een beetje kinderachtig over. Zo van wij hebben lekker een feestje en jullie niet, lekker puh. Ik snap volledig dat zo'n liedje door supporters wordt gezongen. Maar dit vanuit de club draaien vind ik niet zo netjes richting je gasten.

14 mei 2012 om 10:31

Dat is gewoon je supporters tegemoet komen, of je nu een clublied draait of iets anders. Wat is er zo bezwaarlijk aan een "feestje" dan, denk je daar iets agressief bij, heb je daar iets tegen, boos dat je niet bent uitgenodigt??

Er wordt nergens in dat nummer de tegenstander beledigd, dus daar kritiek op hebben vind ik pas kinderachtig en zoeken naar zaken. Wat hier sowieso al gebeurd, alles om maar te kunnen zeuren en vooral niet naar je eigen associale handelen kijken.

14 mei 2012 om 10:58

@nec77

Wat lul je nu man jullie zongen dit zelf ook in grote getalen afgelopen donderdag , ga je dan ook tegen je medesupporters zeggen foei jongens niet doen want dit is niet respectvol tegenover Vitesse? Dream on. Btw we zijn niet de enige want ook Rkc draait het nummer volop na een overwinning . Man waar maak je je druk om. Ado is er ooit mee begonnen en nu draait bijna elk stadion het dus wat is het probleem. Moet je dan het itvak geluidsdicht maken en het lexaan blinderen na een wedstrijd zodat je rustig weg kan lopen zonder kabaal? Dat lied word gebruikt als je een overwinning hebt en daar is niks mis mee en je doet er niemand pijn mee.

14 mei 2012 om 11:14

Nogmaals. Voor mij is er een groot verschil tussen wat de club doet en wat de supporters doen. Supporters hoeven wat mij betreft geen respect voor de tegenstander te hebben en mogen wat mij betreft provoceren wat ze willen, zo lang er niet met ziektes gesmeten wordt en er geen geweld of vandalisme aan te pas komt. Als club daarentegen vind ik dat je respect voor je gasten moet hebben en bovendien moet voorkomen dat je zelf bezig provocerend bezig bent en daardoor olie op het vuur aan het gooien bent. In dat perspectief vind ik het ook niet handig van Jacco Swart om hier nu nog eens op terug te komen.

14 mei 2012 om 11:45

Velthuizens auto is gesloopt door necsupporters, Hofs huis bekladt en gedecoreerd met dode dieren....vergeet niet de rascistische uitlatingen naar Bony toe en de rellen na die wedstrijd. Er is veel gebeurd dit seizoen. Ik vind hun reactie dan nogal meevallen en er zit ook een hoop ontlading van afgelopen donderdag in, op die manier verliezen is heel frustrerend en pijnlijk. Desondanks praat ik het ook niet (lees nooit) goed, als speler heb je gewoon een voorbeeldfunctie. Velthuizen is niet de meeste snuggere maar heeft ook het meeste te verduren als Nijmegenaar. Ik kan een persoon die revanche dan ook niet ontzeggen, what goes around comes around Nec77.

Ik ben zeker met je eens dat Swarts hier een misstap begaat, hierdoor blijft het leven en anders was het weer snel vergeten.

14 mei 2012 om 13:36

Hoor je mij zeggen dat er bij NEC niets is gebeurd? Dat is mijn punt helemaal niet.

En toen ik nog in de luiers lag ging het er allemaal heel vriendschappelijk aan toe tussen beide clubs. De eerste keren dat ik naar de derby ging was er wel rivaliteit, maar supporters konden gewoon door elkaar zitten. Pas sinds de jaren '90 is de rivaliteit zo erg geworden. Ik vind dat jammer. Ik vind de rivaliteit prachtig, maar bij een aantal figuren aan beide kanten is het gewoon ver doorgeslagen.

15 mei 2012 om 09:15

Sterker nog, RKC is anderhalf jaar terug begonnen met het zingen van dit lied

14 mei 2012 om 10:09

Owja, Buttner was stoer met zijn handjes obscene gebarenaan het maken en vervolgens dansend voor het uitvak langs ging, Waarbij hofs nog aan het zwaaien (waarvan ik het van Hofs zeker begrijp). En velthuizen zoals hierboven zijn broek nog naar beneden trok.

En ook nog na de ''wedstrijd always look on the bright side'' komt die ook elke wedstrijd langs?!?!? Want dat was wel duidelijk op welk deel van het publiek dat liedje gericht werd.

14 mei 2012 om 11:04

@ Necfever

Doe niet zo kinderachtig man je lijkt nu echt wel op calimero. Kijk eens Twente tegen Rkc terug op het einde en hoor tot je grote verbazing wat Rkc zong en o ja niet te verbazen bij De Graafschap ook nog eens door Den Bosch.

Nou is er op zich nooit een excuus om de boel af te breken, maar als ik de teksten van Büttner en Velthuizen lees dan wordt daar toch een beetje triest van. Ga lekker je feestje vieren met je eigen fans, je hebt bij de Nec-fans niets te zoeken.

Geen slimme actie van Buttner en Velthuizen. Maar aan de andere kant.. 2 jaar geleden deed NEC precies hetzelfde bij het Vitesse publiek in de play offs. Met als hoogtepunt Patje P. die het nodig vond om het Vitesse publiek te groeten met zijn middelvingers..

14 mei 2012 om 09:25

Patrick Pothuizen is daar destijds ook flink voor gestraft en vanuit NEC is er toen duidelijk afstand genomen van het gedrag van een aantal spelers.

14 mei 2012 om 09:30

Inderdaad, Pothuizen maakte ook obscene gebaren en werd daarvoor geschorst. Maar wat is je punt? Mogen er daarom gisteren ook obscene gebaren worden gemaakt? Lijk me juist niet. Maarja aaan de andere kant het hoort allemaal bij de derby en heel vitesse was gefrustreerd geraakt door de laatste jaren. Dat bleek wel. Die frustraties zijn er voorlopig uit en de volgende keren zal NEC zoals bijna elk seizoen weer 4 punten pakken in totaal!

14 mei 2012 om 09:52

heel vitesse was gefrustreerd geraakt door de laatste jaren.

Wat een onzin. Vitesse was gefrustreerd geraakt door afgelopen donderdag!!!

14 mei 2012 om 10:14

Inderdaad oeboe, jij ziet de kern van het uitbundige feestje. Naast de overwinning op de rivaal, is het vooral hun overwinning op 2 onterechte doelpunten, revanche, gerechtigheid, wat je het maar wilt noemen.

Helaas mogen ze dat niet vieren in hun stadion, op hun manier, met hun muziek...want anders voelen sommigen zich gekrenkt

14 mei 2012 om 15:20

Als jij zegt dat jij niet gefrustreerd was door de gebeurtenissen de afgelopen 10 jaar dan geloof ik je best. Maar ik weet wel dat veel van je medesupporters van vitesse dat wel waren. Is ook wel te begrijpen, want behalve het Aalbers-tijdperk waarin veel schulden werden gemaakt en niet afgelost of met behulp van overheden, was het niet veel. Nu komt Jordania langs en gaat het financieel en sportief wellicht wat beter. Straks is hij weer weg en dan gaat het weer bergafwaarts.

14 mei 2012 om 15:34

Maar ik ben juist blij dat Jordania is gekomen. Vitesse heeft gelijk zijn identiteit verloren en de Oostblokkers zijn nu de baas. In nijmegen zou dat nooit geaccepteerd worden. Liever minder financiele middelen en trots zijn hoe de club het met een beperkt budget doet. Sowieso zijn wij in Nijmegen minder resultaatgericht. Uiteraard willen we heel graag zo hoog mogelijk eindigen. Natuurlijk, maar niet ten koste van alles. Wij kunnen heel trots zijn op de sfeer, identiteit, supporters etc. Het gaat erom hoe en met welke budget je het resultaat bereikt! Ik en daar heel eerlijk in. ALs supporter van NEC ben je heel wat slechte resultaten gewend. Lang Eerste Divisie gespeeld en onderaan in de Eredivisie. En toch zijn we heel trots!!

14 mei 2012 om 16:59

@pieter Jan

Pietertje, Pietertje, je kunt beter gaan zwemmen........

Wat een loze kreten allemaal, kijk gewoon naar je eigen clubje met hun suiker oompje Marcel Boekhoorn. En steun van de overheden hebben jullie ook nooit gehad toch...... laat me niet lachen.
Als Jordania in Nijmegen was langs gekomen was hij met open armen ontvangen.

Maar hij heeft voor Vitesse gekozen omdat daar meer potentie in zit, geluk voor Vitesse en pech voor Nec.

14 mei 2012 om 17:13

Het blijkt wel weer dat je onze clubcultuur en supporters niet kent. Boekhoorn is al NEC supporter sinds zijn geboorte door zijn vader. De identiteit zal dus niet veranderen als hij wat meer gaat doen. NEC heeft inderdaad een lening van de gemeente gehad. Juist ja, een lening. Wil je het hebben over de tientallen miljoenen die in vitesse zijn gestoken door de gemeente en provincie? En de vele bedrijven die nooit hun geld hebben gehad omdat vitesse het niet had. Dan was vitesse allang failliet geweest. Wij zullen een Jordania nooit accepteren omdat wij liever onze eigen clubcultuur willen behouden. Dan maar heel trots met beperkte middelen een heel eind komen.

14 mei 2012 om 17:24

Ik ben van mening dat er met een rijke geldschieter de clubcultuur niet gelijk verloren hoeft te gaan. Elke club zonder geldschieter schreeuwt dat het er geen wilt, maar ik kan je vertellen dat wanneer de resultaten positief zijn en de clubcultuur behouden wordt dat iedereen op de banken staat achteraf. Altijd dat gelul dat je clubcultuur verliest bij een geldschieter, nee er komen gewoon veel meer mogelijkheden. Daarnaast heeft Vitesse een beduidend hoger aantal jeugdspelers in de selectie dan NEC dus wat is clubcultuur. Ik ben een Nac-supporter en sta objectief tegenover de Twente-nec discussie, maar Vitesse doet het gewoon heel goed. Het publiek maakt vele malen meer kabaal dan het grauwe Nec-publiek, er komen meer mensen, meer jeugd en de spelers die gehaald worden zijn vooral jonge gretige spelers met doorverkoopmogelijkheden. Ik was tegen die Jordania, maar hij heeft bewezen Vitesse alleen maar verder te helpen. Zou bij NAC graag zo'n rijke suikeroom hebben.

Verder is het niet slim wat die jongens van Vitesse doen, het zal schijnbaar heel diep bij beide elftallen. Vitesse wint deze tweestrijd verdient en moet dat lekker met de eigen supporters vieren. Daarnaast zijn ze nog nergens, want RKC staat nog op het programma.

14 mei 2012 om 17:38

He Pieter Jan, hoe triest is het dan (aangezien die man miljardair is en volgens jou vermoedelijk al een paplepel had met een nec logo erop) dan die vrijwel geen rooie cent in nec steekt. En neen, meer dan een paar miljoen in al die jaren is het echt niet geweest wat meneer Boekhoorn gedoneerd heeft.

Overigens moet je toch echt je school afmaken, Vitesse heeft namelijk maar 1 Oostblokker (in de gehele organisatie) en dat is een scout en voormalig voetballer van de club (bursac).

14 mei 2012 om 18:05

Jij bent wel heel erg naïef. Jij bent iemand die de eerste regels van een persbericht van een bank leest en dan aandelen van de desbetreffende bank koopt en die op een politicus stemt die een mooi praatje heeft gehouden.

Ik snap deze hele discussie niet zo. Al zou Velthuizen het uitvak "moonen" of wat dan ook. Het feit, dat je je op de kast laat jagen omwille van een potje voetbal en zodanig uit je dak gaat, dat je alles en iedereen die je tegenkomt wilt vernielen, dan zit er een aardige steek los in je bovenkamer en zouden we er als maatschappij voor moeten zorgen dat deze randdebielen een veel groter deel van hun leven achter glas zitten opgesloten!

Prachtig gedaan door Babos. Bijna door een Steward neergemept maar toch als een held de supporters laten weten dat het heel onverstandig is uit te breken.

Overigens wat Jacco Zwart zegt slaat ook nergens op. Het draaien van hieri s dat feestje is toch normaal? Het provoceren van Velthuizen daarintegen niet. Hij was al niet heel erg geliefd in zijn geboorteplaats, ik denk dat hij er nu maar beter helemaal niet meer kan komen.

Ook Buttner provoceert, jammer, ze hadden ook gewoon hun feestje kunnen vieren en enkel zich kunnen richten op het vitesse publiek.

14 mei 2012 om 10:59

Het leuke is dat pietje nog steeds over de waal woont.

14 mei 2012 om 17:07

Waarschijnlijk is het wel de waarheid! Velthuizen heeft zijn hand overspeeld, als hij dat al niet gedaan had. De gemoederen zijn heel hoog opgelopen en het is heel mooi dat de derby weer leeft van beide kanten. Want bij NEC was het al jaren een stuk minder aan het worden. Maar Velthuizen snapt denk ik de consequenties niet zo goed. Over zijn laag IQ zijn door NEC en Vitesse fans al genoeg gezegd. Het had beter geweest als Velthuizen in bescherming was genomen.

14 mei 2012 om 17:37

Net zoals Pieter Jan al zegt, waarschijnlijk klopt het wel gewoon. Voor Velthuizen lijkt het me echt handig dat die de Vierdaagsefeesten maar ff overslaat dit jaar, want er zitten gewoon bepaalde types bij die in staat zijn hem een hele vervelende dag te bezorgen laat ik maar zeggen. En ja, Velthuizen heeft daar zelf ook aandeel in gehad door zijn domme actie.

Maar natuurlijk hoop ik niet dat het gebeurt, weer allemaal gezeik, terwijl ik in de zomer juist ff bij wil komen van het voetbalseizoen.

14 mei 2012 om 17:40

Mja, de meeste pinguins zouden volgens mij al een hoger IQ halen dan onze beste Piet.

Het is inderdaad mooi dat de derby weer wat leeft, maar het is juist bij Vitesse waar het een stuk minder leeft. Wij geven niet zoveel om de andere om ons heen. Zelfde als bij de boertjes (graafschap). Die proberen er een derby van te maken en wij negeren ze gewoon.

Hahah geweldig toch. Dus je mag niet feesten na een overwinning op je rivaal?moet niet gekker worden. Persoonlijk heb ik helemaal niets met vitesse of nec. Maar het is wel grappig om te zien hoe die 2 elkaar het leven zuur proberen te maken. Wel apart dat het wangedrag van nec supp dan de schuld van vitesse is.

Tja, de man met de hersencellen van een garnaal, Piet Velthuizen. Vond Vitesse al een waardeloze club, dit is wel heel onsportief. En local Velthuizen maar teleurgesteld dat hij niet een van de vijf keepers voor Oranje is... NEC volgend jaar weer verzorgd voetbal met jonge nederlandse talenten, zelf gegenereerde sponsors en inkomsten en daar gaan we weer voor een nieuw seizoen!

Het was een fantastische dag, hoop ontlading na alles wat er donderdag in Nijmegen gebeurde, hoort er allemaal bij, er is verder niets ernstigs gebeurd toch. En sinds wanneer mogen we het nummer "waar is dat feestje"niet afspelen kom op zeg doe es ff normaal. Hier is dat feestje!!

'we hebben voetballend laten zien wie nummer 1 van gelderland is'.................
Pfff nou nou nou als Buttner dit voetbal noemt dan ben ik beniewd hoe hij het spel van Barca omschrijft. Vitesse was slecht en had geluk dat NEC een paar domme rode kaarten pakte want zelfs met negen man had 'gelders best 'voetballende ploeg' moeite. Ze mogen blij zijn dat ze door zijn maar hoe kun je nou zo feest vieren met dit spel en in de wetenschap dat je nog niks hebt....onbegrijpelijk.

14 mei 2012 om 10:39

Vitesse had geluk met die rode kaarten?
Bekijk de wedstrijd nog maar eens, dan zie je dat Vitesse tot aan de rode kaarten de baas was in eigen huis..
Daarna was de organisatie zoek en speelde Nec een aardig alles of niets voetbal wat Vitesse tijdleijk in de problemen bracht. Dat zag er aardig uit maar jij verdraait de zaken nogal.
Of vind jij dat die ene kans van zweefduik het bewijs dat jullie beter waren in het eerste uur?

14 mei 2012 om 13:22

Geluk met de rode kaarten ja, ik vind de eerste niet rood de tweede was wel zo ontzettend dom. Daar kan Vitesse inderdaad niks aan doen maar je kan mij toch niet vertellen dat dat bij elkaar geraapte zooitje uit Arnhem gisteren zichzelf mag bekronen tot best voetballende ploeg van Gelderland. Als jij met 2 man meer niet eens de bal in de ploeg kan houden dan is het wel heel erg treurig gesteld. En trouwens ik reageer wel op dit artikel maar dat hoeft niet te betekenen dat ik NEC of Vitesse fan ben (jullie).

14 mei 2012 om 14:14

Begrijpend lezen is lastig blijkbaar. Gemist dat ik bedoel dat de rode kaarten nieteens zoveel voordeel brachten voor Vitesse aangezien ze het eerste uur veel beter waren en het kwijt waren in de overtalsituatie?
vitesse mist het gehele seizoen al creativteit op het middenveld en dat komt naar voren in zo´n situatie.
Haal Schone weg bij Nec en er blijft niet veel over.

dat je daarna overgaat in puberaal geleuter waar ik nieteens op ga reageren zegt meer over jou. Het argument dat er meer nederlanders bij vitesse in de basis stonden wil ik je desondanks niet onthouden..

Vitesse en haar spelers gingen zeker te ver. Vitesse door uitdagende muziek op te zetten: waar is dat feestje & always look on the bright side of life. De spelers provocerend voor het vak dansen. Maar kom op Nec, dit gebeurt al jaren in de derby... Heb nog nooit iemand een doelpunt zo hard zien vieren met de uitsupporters als Zeefuik donderdag deed. Het is misschien handig om eerst naar jezelf te kijken voordat je openlijk kritiek levert op een ander. Beetje calimerogedrag.

Maar het moge duidelijk zijn, het was ook niet netjes van Vitesse kant.

14 mei 2012 om 09:39

Heb je helemaal gelijk in, dit gebeurd al jaren aan beide zijden. Als nec doorgegaan was, was dat net zo gebeurd dus deze reactie van de directeur notabene is kinderachtig. Spelers moeten ook beter weten, maar in de emoties gaat er weleens wat mis....

Vroeger was dit nog veel heftiger van beide kanten, dus waar miept ie over. Net alsof hij het verleden niet kent, ik vind het nogal kinderachtig dit.

Er was veel extra spanning vooraf, door de gebeurtenissen in de wedstrijd in Nijmegen, dan is de ontlading ook groter daarna. Moeten we dan Braamhaar ook medeverantwoordelijk houden

14 mei 2012 om 21:47

Waar is dat feestje wordt het hele seizoen al gedraaid, dus hier weet je al dat je niet weer waar je over praat

On:

Maar nec moet gewoon niet zo zeuren. Die latupeirassa had ook een Ilovenec vlag!

Wat een verschil in normen en waarden! Twee namen: Piet Velthuizen en Gabor Babos. Gabor jij bent een voorbeeld voor velen. Jij weet wat de taak is van een aanvoerder en velen kunnen daar wat van leren.

Met een aantal reacties over welke club moet doorgaan, ben ik het oneens. Waarom wel Vitesse en niet Rkc? Wie weet hoe Vitesse er in het seizoen 2012/13 uit zal zien? Bij RKC hebben we meer vastigheid wat dat aan gaat. En RKC en Vitesse zullen in Europa niet veel klaarstomen.

14 mei 2012 om 09:55

Was Babos niet de gene die met een sigaar door Gelredome liep?

Overigens wel respect voor zn daad van gisteren.

14 mei 2012 om 10:13

Ja maar daar provoceerd hij geen vitesse publiek mee, dit was een onderlinge afspraak met een supprter van Nec. Dat is het verschil, de één gaat provoceren naar het uitvak en dan de ander gaat feestvieren met zijn eigen supporters! gelukkig waren er ook vitessenaren die dat deden...

14 mei 2012 om 11:14

@necfever je slaat door man. Donderdag was er precies hetzelfde maar dan in omgekeerde richting. Lullig he als je je verlies moet toegeven over wie de beste is.

Laat ze toch lekker feesten in notabene hun eigen stadion, als je daar niet tegen kan moet je niet zo dom zijn om naar een uitwedstrijd te gaan. Dit zijn toch ook de types die 90 minuten lang met 100 man spelers verrot schelden en obscene gebaren maken. Ik heb de spelers trouwens niets zien doen, dus het zal weer zwaar overtrokken zijn.

Die Swarts moet ook beter weten dan hiermee weer extra olie op het vuur te gooien en anderen de schuld te geven voor wangedrag van zijn supporters.

Hoe is het trouwens mogelijk dat het stadion vrijwel leeg was? Je speelt een derby in de play-offs, en haalt als thuispubliek de 13000 niet eens... Beginnen de supporters de binding met de club kwijt te raken, of is er iets anders aan de hand?

14 mei 2012 om 09:37

het was moederdag, noordtribune was dicht voor de veiligheid, en seizoenskaarthouders moesten ook gewoon 17,50 betalen.

14 mei 2012 om 09:39

Ook mocht je alleen met clubkaart/seizoenskaart 2 kaarten halen. Daarnaast belachelijk hoge prijs voor seizoenskaarthouders. Betalen al 300 euro per jaar, moeten nog een keer 20 euro lappen voor de playoffs die bij het seizoen horen. Veel mensen vinden dit, zeer terecht, belachelijk.

14 mei 2012 om 09:48

En dan hebben jullie voor dat bedrag wel al kaarten vor de volgende thuis wedstrijd dat is bij geen andere club het geval hoor, dus wat mij betreft een beetje een zwak excuus.... Bij NEC waren er 12.500 kaarten verkocht op een donderdag avond om 19.00 uur... Maar dit geeft wel aan waar de derby meer leeft.

Ps. Veel succes tegen rkc, dat zul je nodig hebben...

14 mei 2012 om 10:16

De derby leeft veel meer in Nijmegen (zeg ik als Arnhemmer). Dat is jaren bekend.

14 mei 2012 om 10:47

wat is er mis met een donderdagavond 19.00?
Die12500 was wel ongeveer de max, heb geen verhalen gehoord dat er duizenden zijn teleurgesteld ...

14 mei 2012 om 10:49

ja, Bij Twente mochten ze nu gratis naar binnen. Dat was zelfs niet genoeg om het vol te krijgen

14 mei 2012 om 11:20

@necfever

Je vergeet erbij te vertellen dat de eventuele kaart voor de tweede ronde dus de finale gratis waren. Ken je feiten man en dan erbij een seizoenskaar geod voor 17 thuiswedstrijden en is daarop gebasseerd de bekerwedstrijden moet iedereen ook zelf betalen bij iedere club mits er een gratis actie is of niet soms. Doe nou niet of Vitesse zo inhalig is ineens want wij hadden ook bekerwedstrijden waar we gratis in mochten en acties bij Venlo Roda en Groningen waar je zo goed als voor niks heen kon dus waar praten we over.

14 mei 2012 om 16:03

@vitessegek,

Ik zeg niet dat vitesse inhalig is, maar dat het publiek 'zo fantastisch' is, ik vind dat er belachelijk weinig mensen aanwezig waren in de belangrijkste wedstrijd van het jaar in eigen huis en voor de playoffs. Dat je er nog een extra kaartje voor kreeg al SCC is juist mooi, en dat er dan zo weinig mee gedaan wordt., zou ik adersom toch heel erg vinden.

14 mei 2012 om 16:47

Wat een enorm slap excuus! Je houdt van je club of je doet dat met bepaalde reserves. Voorts een derby tegen de aardsvijand en dan ook nog eens een tribune voor de veiligheid (?) afsluiten? Hoe moet dit dan als er inderdaad e e n s een club van enige importantie op visite komt? Alles afsluiten?

14 mei 2012 om 10:46

Aankomende zondag is er gewoon weer vrije verkoop en dan zul je zien dat het wel vol is.
Maar ja, er waren meer supporters aanwezig dan in nijmegen dus waar hebben we het over?
Misschien moet Vitesse het stadion tijdelijk maar even verkleinen, ben je ook verlost van dit kortzichtige gezeur

14 mei 2012 om 16:10

Moet je niet om jezelf lachen OME Harrr??? dit jaar eindelijk weer eens boven NEC geeindigt en meteen begint het weer.

Ik vind het zeker humoristisch hoe Vitesse met al hun inkopen en uitgaven nog maar net boven NEC kunnen blijven. Ik zelf ben maar wat blij dat NEC zijn charme houdt, en die club die prijzen europees denkt te kopen met geld nét iets beter was dan de volksclub Nec.

Succes volgend seizoen met kampioen worden...

Heb butner en velthuizen die acties niet zien uitvoeren, als supporter met een geel zwert hert vind ik dit ook jammer. alhoewel nec hetzelfde deed 22 januari toen we thuis verloren en afgelopen donderdag, alleen niet dat moonen dan.

"eerst zetten ze meteen na de wedstrijd de muziek van Waar is dat feestje op",

Dit gebeurt na iedere overwinning meneertje Swart.

En uitvakje provoceren was donderdag heel erg leuk, alleen toen konden mensen zich wél beheersen. Daar wil ik meneer Swart ook wel even over horen dan.

Gabor Babos! Blijft een held, geweldig wat hij hier doet. Babos ala playa oh oh ohoho!

Topactie natuurlijk van Gabor Babos. Heel goed dat hij zijn verantwoordelijkheid pakt en die fans een beetje tot rust maant.

Vitesse is een groot brok frustratie. Gek dat Buttner zegt dat Vitesse vandaag heeft laten zien voetballend de beste te zijn van Gelderland. NEC creeërde voor de rode kaarten de beste kansen. Ach ja, het mocht niet zo zijn.

die akkefietjes sierd die derby's toch wel een beetje?

NEC moet niet kinderachtig doen en gewoon hun wonden likken !

Vitesse had reden voor een feestje ! Europees voetbal komt steeds dichterbij. En gisteren werd de eeuwige rivaal in een rechtstreeks duel uitgeschakeld. Mag het Gelredome dan uitzinnig zijn ??

Dus dat er feestmuziek klinkt is volkomen logisch ! Pietje Bikkel en Alex hadden wellicht verstandiger moeten zijn, maar het zij ze vergeven !!

Die Buttner mag wat mij betreft lekker in Arnhem blijven, wat een arrogante kwal is dat zeg. Die jongen speelt een wedstrijdje leuk en loopt meteen naast zijn schoenen. Misselijkmakend gedrag dat door Vitesse gestraft moet worden. Velthuizen is ook niet de slimste maar dat was al eerder duidelijk. Jammer dat het zo moet gaan, hoop dat RKC ze even van de mat tikt want die grote bekken t.o.v. Nijmegen beginnen mij een beetje de keel uit te hangen. Vitesse de beste ploeg van.gelderland? Het is maar een bijeengekocht zooitje. NEC speelde veel beter positiespel en dat met 9 man. Hulde aan.babos trouwens, wat een held. Dat zijn echte modelprofs daar kunnen die omhooggevallen pubertjes uit Arnhem nog heel wat van leren

14 mei 2012 om 09:56

hoeveel spelers heeft Ajax gekocht, en nog gaat kopen?

14 mei 2012 om 10:10

Haha ga je Ajax vergelijken met Vitesse? Doe toch normaal joh, ik zal je de verschillen even uitleggen:
1.vitesse koopt alles wat los en vast zit. Ajax doet gerichte aankopen voor posities die zwak bezet zijn. Kijk alleen al naar de spitspositie bij Vitesse en je weet dat dat bij jullie niet het geval is.
2. Kijk naar de hoeveelheid eigen jeugd in de Ajax selectie en die van Vitesse. Nogal een verschil niet?
3. Wij krijgen geld binnen uit eigen transfers en dat investeren we in de selectie, jullie krijgen geld van Abramovich en huren ook nog eens 5,6 spelers van Chelsea.

14 mei 2012 om 10:53

Warom begin jij over Ajax in een topic van Vitesse en Nec.
Je noemt 3 punten waar overal iets over te zeggen valt.
Doe ik nietivm het offtopic gehalte maar het jeukt wel om die onzin van jou even neer te sabelen

14 mei 2012 om 10:56

Edit: de moeite van het reageren niet waard...

14 mei 2012 om 11:09

@ Haunted, hahahaha de waarheid is hard niet? Kerel als je niks snapt van economie/beursgang zeg dan gewoon niks want je maakt jezelf nogal belachelijk. Ajax financieert haar transfers uit sponsorinkomsten en hoofdzakelijk eigen transferinkomsten. Heb ik ergens gezegd dat de aankopen slecht zijn? Volgens mij niet, vind Bony en Ibarra zeer goede spelers maar het punt is dat er geen beleid gevoerd wordt, met een grote zak met geld van Chelsea kan iedereen wel een paar goede spelers kopen

14 mei 2012 om 11:11

@djstoffel, ik begin niet over Ajax maar jouw medesupportertje gerardus vond het nodig om te provoceren omdat hij op zijn pik was getrapt omdat ik iets zei wat hem niet beviel. Tja dan moet ik hem even op zijn plaats zetten met zijn uitspraak die verder zonder mening is onderbouwd dus ga lekker zeuren tegen hem dat hij offtopic begint

14 mei 2012 om 12:26

Kerel, als jij de berursgang gewoon negeerd in je betoog zegt dat ook wel veel...
Is het zo gek dat een club als Ajax meer /transferinkomsten heeft als Vitesse of een andere subtopper?
Is dat nou echt de verdienste van het beleid? ajax is toch gewoon een grote club met veel meer mogelijkheden?
De laatste jaren is het toch een chaos geweest op bestuursiveau? Er begint nu structuur in te komen maar je uitspraken zijn nogal hypocriet, daar doet een kampioenschap niets aan af.
De verdienste van het huidige beleid is het aanstellen van De boer en de kans geven aan eigen jeugd.
Punt 3 is nu precies datgene wat Jordania nastreeft in de toekomst maar daarvoor moet je natuurlijk wel eerst investeren. Bony, ibarra, buttner, Van ginkel zullen Vitesse geld gaan opleveren. Alleen bij ons noem je dat dan een handelshuis, bij anderen niet..
Kan me ook een paar trainers herrinneren die alleen maar spelers kochten, of je heb je ook even last van geheugenverlies?

wil je wel even helpen herrinneren dat het hier om Vitesse Nec gaat...

14 mei 2012 om 10:13

uhmm? wij grote bekken ten opzichte van nijmegen? Wie hebben allemaal grote bek over dat ze de beste van nl zijn? ondanks dat ze kampioen zijn geworden; dus officieel zijn ze dat ook; maar dat is wat mj betreft nog veel irritanter! Elke x stoer doen over dat ze de beste van nl zijn; maar wat wil je dan met zo'n begroting en zo'n grote supporterschare? Dus beter hou je je commentaar lekker voor jezelf en laat je ons lekker genieten van de zege!

Bijeengekocht rotzooitje? Wij zijn ten minste slim genoeg om geen 16 miljoen uit te geven voor een middel maat speler, dat noemen wij in arnhem nog steeds wanbeleid! Wij hebben vrijwel niks uitgegeven op de transfermarkt, een hoop zijn er transfervrij gehaald, alleen bony voor 4 miljoen maar daar gaat ook winst op gemaakt worden( dus de investering was rendabel) voor de rest ibarra voor 1 miljoen (is het tot nu toe ook waard) en van der heijden voor 750.000!

En wij spelen met meer nlse basisspelers dan nec in beiden wedstrijden in de playoffs! Nicky hofs, van Ginkel, Velthuizen, Buttner is toch allemaal eigen jeugd; Ik ben gewoon trots over het gevoerde beleid en snap ook niet waarom mensen het wanbeleid noemen! We hebben geinvesteerd met een rendabel doel, er is geinvesteerd in een jeugdcomplex(waar de vruchten in de loop van de jaren gaan worden geplukt) en een goede trainer met een vitessehart aangetrokken; Het doet mij een beetje aan het ajax denken van dit seizoen??? Alleen hebben wij natuurlijk minder kwaliteit en zijn we 6 plaatsen lager geeindigd, wat totaal geen schande is! Ik ben serieus gewoon echt weer trots op Vitesse, na jaren wanbeleid gevoerd te hebben

14 mei 2012 om 10:21

Hoe je het ook wendt of keert, zonder die Abramovich connectie hadden veel spelers niet eens (meer) bij vitesse gespeeld. Boskamp, die Jordania aardig kent, legde dat mooi uit. Het is ook heel slecht voor het voetbal dat een paar mensen teveel macht krijgen in veel Europese landen.

14 mei 2012 om 10:39

Dan had vitesse niet meer bestaan, durf ik ook wel heel eerlijk te zeggen; Maar ik vind het alleen jammer dat er elke x word gepraat over het kampioenschap! Ik ben al heel blij dat we in het linkerrijtje zijn geeindigd! Vind ik al een hele stap; Volgend jaar moeten we eerst maar zien om deze prestatie te ervaren, want wat mij betreft heeft de top 6 nog teveel kwaliteits om ons daar bij te voegen, we moeten wel realistisch blijven!

14 mei 2012 om 10:51

Pieter Jan die Boskamp wilde gewoon niet onder doen voor Derksen en ging vrolijk mee in die onzin. Inhoudelijk was het maar knap weinig wat er uit kwam. Hij doet zich voor als de grote vriend van Jordania en puntje bij paaltje staat meneer hem doodleuk zwart te maken op tv. Gebaseerd op wat? Helemaal niks. In het begin verdedigde Boskamp Jordania nog wel eens in de uitzending maar nu heeft hij de strijd aan tafel bij VI opgegeven en gaat hij in die zelfde onzin mee want wat er bij VI over vitesse naar buiten komt is echt heel suggestief en heel weinig op feiten gebaseerd. Nee doe mij maar v.d.gijp die zegt je ten minste eerlijk wat hij vind.

14 mei 2012 om 10:55

Ohh, ben jij die ene persoon die Boskamp wel serieus neemt bij vi?
maar je verhaal is nogal offtopic in dit verhaal en afgezaagd dus wat is je punt?

14 mei 2012 om 11:28

@ Leronw, Complimenten voor je eerlijke reactie!!

14 mei 2012 om 11:52

Je kan wel supporters zijn van tegenovergestelde kant Nec-vitesse, maar eerlijkheid staat bij mij hoog in het vaandel; Zelfde als dat ik vond dat die penalty van afgelopen zondag ook niks was; En dat we aardig aan elkaar gewaagd waren, want het had beiden kanten op kunnen gaan! Het was erop of eronder bij beide kanten, en wij zijn de 'gelukkige' winnaar geworden; volgende x zijn jullie het misschien weer, het blijft maar een spelletje dus je wint wel eens en je verliest wel eens hoe kut of hoe leuk het ook is!

14 mei 2012 om 10:41

Hé Merijn noem je Buttner een arrogante kwal? Kijk eens naar je eigen reacties net of die niet arrogant zijn. En met die drie zogenaamde feiten van je zet je jezelf toch wel helemaal voor schud.

Ajax koopt gericht, hahaha daarom hebben ze de selectie terug moeten brengen van ruim 70 man naar wat zal het zijn 40. En hebben ze lodeiro ''ooijer'' Enoh enz bewust voor de bank gehaald?! En Mounir bewust voor het 2e. Of hebben ze daar oog voor talent en smijten ze bewust met geld (sulejmani 16 miljoen).
Ze laten hun eigen jeugd gaan en buiten de deur opbloeien om ze vervolgens voor veel geld steeds terug te willen halen of een andere miskoop er voor terug kopen. Nee dat is beleid. En eigen jeugd?! Heb je gezien wie er in Nijmegen en Arnhem gescoord heeft. Oke dan helemaal uit de eigen jeugd net als bijv. een Velthuizen of v.ginkel die gisteren op het veld stonden.

Begrijp me niet verkeerd ik val je cluppie niet aan maar als je mijn cluppie naar beneden wilt halen en je eigen cluppie een pluim in de r... wilt geven doe het dan wel met feiten.

14 mei 2012 om 11:05

Relax ben je op je pik getrapt omdat ik je de waarheid vertel? Of geloof je zelf dat er bij Vitesse goed beleid gevoerd wordt? Die Jordania is een trekpop van Abramovich en heeft zelf niks in te brengen. Jij noemt zaken op die het huidige technisch hart van Ajax nooit zou herhalen. Ik kan ook wel beginnen over Vitesse toen ze op degraderen stonden maar dat is ook verleden tijd. Ajax voert nu gewoon een goed beleid en Vitesse word geleid door een Georgische buikspreker. Heeft verder niks met de club Vitesse te maken maar het bestuur is waardeloos en enkele spelers(velthuizen, Hofs, Buttner) hebben gewoon het IQ van een goudvis

14 mei 2012 om 11:58

Sorry Merijn, maar als jij dit als de waarheid ziet ben ik bang dat je ook nog in de fabeltjeskrant gelooft. Weer weinig feiten en een hoop onzin en gal spugen van jouw kant.
Wat het beleid van Vitesse betreft ziet een blinde nog wel dat ze steeds meer op de goede weg zijn. Nieuw trainingscomplex spelers die verbondenheid met elkaar en de club tonen, zie bijv. het verlengen van Bony of Kashia en zoals het team vorig seizoen nog drijfzand was zie je ze nu voor elkaar door het vuur gaan. Nee verdiep je eerst eens in een club en kom dan nog eens terug met feiten of omschrijf het in het vervolg als je eigen mening ipv waarheid. Een mening kan namelijk nog wel eens verschillen met de waarheid.
Owjah en Jordania een trekpop noemen van Abramovich of buikspreker is trouwens wel van een erg hoog niveau. Wat je even vergeet is dat de knvb Jordania volledig gecheckt heeft en niks kon vinden om hem te belemmeren om vitesse over te nemen. En dat is nou eens een bewezen feit maar dat kun je jou niet aan je verstand brengen. Over IQ gesproken.
Het beleid van het huidige Ajax zal nog duidelijk moeten worden na die langdurige soap die daar heeft afgespeeld. Cruijf is voor eigen jeugd maar ondertussen hebben ze wel Buttner op het lijstje staan en halen ze Schöne terwijl het middenveld al overbezet is. Dus in Amsterdam zal het ook nog allemaal moeten blijken de aankomende jaren.


14 mei 2012 om 23:29

@ Merlijnafca,
Wat kan jou het beleid van Vitesse schelen?
Denk aan je hart.... en kijk/ bemoei gewoon je eigen club.
Want je informatie over vitesse is namelijk juist en komt een beetje erg vi achtig over.

Ik wil je maar een punt geven... Jordania heeft tot nu toe het meeste geld uitgegeven aan het trainings- en jeugdcomplex. Op een goede tweedeplaats is de aankoop van Bony voor 4 miljoen. Gezien zijn kwaliteit een zeer respectabel bedrag.

Tsja, niet zo druk over maken. Irritanter vond ik Hofs die in Nijmegen en Arnhem scoort en dan met zijn vinger op zijn mond gaat (donderdag) dan wel met zijn handen achter zijn oren (zondag). Jammer, NEC had niet hoeven verliezen want het was de betere ploeg in het Gelredome, maar door persoonlijke fouten hebben ze verloren.

14 mei 2012 om 09:56

Een typisch geval van de pot verwijt de ketel. Wat een selectieve verontwaardiging van deze vent zeg
Laat hem zelf maar eens kijken naar de wijze hoe ze bij Nec reageerde op de beslissingen van Braamhaar en hoe ze de overwinning vierde...

De betere ploeg? Heb je de eerste helft gemist ? Tot aan de rode kaarten had Nec niets te vertellen. Daarna ging er wat mis bij Vitesse in de organistatie en koos Nec natuurlijk voor een alles of niets offensief.

14 mei 2012 om 10:14

Dat is ook niet zo vreemd dat Hofs zijn gram haalt nadat hij steeds uitgemaakt werd voor varkenskop afgelopen Donderdag. Dit na aanleiding van die misselijke grap in het verleden waar necers het nodig vonden om hofs een bezoekje thuis te brengen en er een varkenskop achter te laten. En dan willen ze nu lopen klagen. Tsja, even slikken en weer doorgaan jongens;

14 mei 2012 om 11:43

OK, dat van die varkenskop wist ik niet, dan kan ik Hofs een stuk beter begrijpen ja, haha. Ik vond NEC wel de betere ploeg. De eerste helft viel Vitesse meer aan, maar zij moesten dan ook winnen en het leverde heel weinig op. De tweede helft was NEC met 10, en zelfs met 9 man de betere ploeg. Ik denk dat ze zonder die rode kaarten (die door eigen stomme fouten kwam, een te zachte bal op Nuytinck en een domme actie van Floor) wel de gelijkmaker gemaakt zouden hebben.

Humberto Tan heeft gevraag aan Babos, of hij aan het uitvak niet iets moet gaan doen. Dus het was niet helemaal een idee van hem.

14 mei 2012 om 10:04

Klopt maar hij deed het wel dat kan ik als vitesse supporter wel waarderen. Hij loste het goed op en dat mag ook gezegd worden.

Veel respect voor Gabor Babos dat hij daar zo staat. Echt respect. Zowel Vitesse als NEC hebben zich van hun slechtste kant laten zien. Schande.

Donderdag zat ik in het uitvak bij Nec. Vitesse verloor dus heel onterecht en iedereen (waaronder ook ik) waren witheet. Vervolgens gingen de spelers van NEC ook provenceren bij het uitvak door met een NEC vlag er steeds voorlangs te rennen en door te zwaaien/dansen. Wij begonnen ook niet direct alles te slopen? Geeft denk ik meer aan hoe die supporters daar zijn! Zondag zag ik gewoon stewards in dat uitvak bij vitesse getrapt en geslagen worden, echt heel misselijk!

Die keeper van Vitesse provoceert altijd, in de rust ook standaard tegen scheidsrechters tekeer gaan e.d. Gelukkig is het verder een keeper van likmevesje die geen drol voor stelt.
Zielig mannetje eigenlijk, vergelijkbaar met Waterreus destijds.

En dat te bedenken dat het allemaal volwassen mensen zijn. Mensen die provoceren en mensen achter het glas. En dat allemaal om het spelletje met een bal.

Dat zooitje ongeregeld had zich gewoon moeten gedragen als een waardig verliezer. Donderdag wel de hele wedstrijd spelers uit lopen schelden en met het rondje lopen ook even provoceren en dan nu gaan lopen janken als vitesse feest viert in eigen stadion en met de ereronde langs het uitvak loopt en dan even laat zien wie dit seizoen de nummer 1 van Gelderland is. De feiten liegen er toch niet om?! Vitesse supporters zongen donderdag iets te vroeg waar is het feestje en werden ook getrakteerd na de wedstrijd door toe gezongen te worden door de nec supporters dat daar het feestje was. Dat is nu rechtgezet en dan beginnen ze te janken. Kom op hé, neem het verlies en volgend seizoen weer nieuwe ronden nieuwe kansen.;
Waar is het feestje?!

Als Vitesse zelf wil dat zijn stadion wordt afgebroken door de fans te gaan provoceren dan is dat de keus van Vitesse en zijn zij daar vrij in.
Moeten ze alleen achteraf niet gaan klagen over de schade die ze zelf hebben veroorzaakt.

Hahah, oeioei veel bekenden daar vooraan haha

Die Velthuizen heeft hetzelfde IQ als de koikarpers in zijn vijver, die jongen kun je het niet kwalijk nemen. Maar Vitesse is inderdaad de beste van Gelderland, wat zal Jordania trots zijn. Laat ze de poulefase van de EL maar halen en elke week 2 keer spelen, dan zullen ze merken dat de weg naar de top nog erg lang is. Ik hoop op Rkc.

Provoceren is nooit goed als het van spelers komt. Supporters doen dat vaak al onnodig veel onderling. Voor zo'n belanden wedstrijd vond ik de Gelredome erg leeg overigens. Ik dacht dat Vitesse weer helemaal leeft in de regio, maar dan moet je in de derby tegen NEC voor Europees voetbal toch wel je stadion uit kunnen verkopen?

14 mei 2012 om 10:29

Het was heel erg lastig om aan kaarten te komen. Ik zit zelfs op Noord. Bij mij kon niemand meegaan, omdat er op Noord geen kaarten verkocht werden (voor niet seizoenskaarthouders).
Verder was het alleen mogelijk om kaarten bij te kopen met een seizoen of clubkaart. Dus daar is ook lastig aan te komen.
De belachelijke toegansprijzen van 17,50 per stuk, zorgen er ook voor dat mensen thuis blijven.
Gezinnen bedenken ook dat de sfeer niet goed is voor kinderen. Je kan beter rustig voor de tv blijven zitten.

Al met al: waardeloze commercieel directeur!

14 mei 2012 om 11:00

Een clubkaart is gratis aan te vragen toch? Wel apart dat er zoveel maffe restricties op gelden inderdaad. Hoewel je die dan wel weer kan rechtvaardigen als je ziet hoe de supporters na de wedstrijd elkaar bejegenen. 17,50 vind ik een beetje hoog maar niet absurd, toch? Voor een derby zou je toch 30 moeten kunnen vragen als het heel erg leeft?

En gezinnen kunnen toch ook op een wat rustiger tribune zitten? Of is heel de Gelredome aan het schuimbekken tijdens deze wedstrijd? Meestal heb je op de lange zijde bovenin bijvoorbeeld toch prima plekken voor gezinnen die niets met het gescheld te maken willen hebben?

14 mei 2012 om 11:49

Je hebt 13000 seizoenkaarthouders, waarvan de meeste op noord en zuid. Op noord kon je sowieso geen kaarten bijkopen. Je gaat toch niet iemand meenemen voor een andere tribune?
Is het dan gek dat het lastig is om een vol huis te krijgen met zoveel restricties?
Ze zijn een beetje het schip ingegaan met die actie. Men had natuurrlijk nooit verwacht dat Nec de tegenstander zou worden.
maargoed, ik heb een gratis kaartje voor Rkc nu...

Beste meneer Swart, ik raad U aan om eens een bezoekje aan een arts te brengen. Ik denk dat u een beetje last van selectieve verontwaardiging en vergeetachtigheid hebt. Afgelopen donderdag deden de nec-spelers zelf het nog een graadje erger voor het uitvak (o.a met een vlag) en toen zijn wij ons toch ook niet als idioten gaan gedragen? En voor wat betreft dat liedje, dat spelen wij al het hele seizoen na een overwinning en dat werd donderdag ook in Nijmegen de hele tijd gezongen! Dat wijzende vingertje begint me een beetje de keel uit te hangen. Het lag zeker ook aan ons dat het eerder in Nijmegen ook al fout ging waardoor donderdag de politie de 'grootste veiligheidsmaatregelen ooit' moest nemen?

14 mei 2012 om 10:25

Dat in Nijmegen is omdat een eekhoorn in dat park een eikel oppakte en een aantal necsupporters zich aangesproken voelden. Of een ander smoesje. Schijnbaar mag je jezelf in Nederland zwaar misdragen als je maar een goed excuus hebt voor de slachtofferrol. Je kan de woorden van Swarts dus ook anders uitleggen, jezelf misdragen mag in een stadion, als je maar een goed excuus hebt! Topuitspraak voor een directeur van een voetbalclub...

wat een vreselijke slechte verliezer die man.
Vitesse zet Altijd dat liedje op als ze gewonnen hebben.

Dat klopt donderdag werd er ook geprovoceerd, maar met een vlag langsgaan met Ilovenec erop is toch wel wat anders dan stoer met zijn handjes obscene gebaren maken richting het uitvak en velthuizen zoals hierboven al eens eerder vermeld staat zijn broek nog naar beneden trok.

En ook nog na de ''wedstrijd always look on the bright side'' komt die ook elke wedstrijd langs?!?!
Dat is niet met je eigen club bezig zijn hoor, want iedereen snapt op welk deel van het publiek dat gericht is, en dit word toch echt gedaan door de organisatie. Daar vind ik ook het verschil als supporters het zingen komt het van hunzelf nu werd dit gedaan door de club zelf!

Ook als het uitvak gewoon dicht was geweest kon 'de woede' van de NEC supporter nergens heen. Er was dan ook niets gebeurd, en ik weet wel welke club daarvoor verantwoordelijk is.

14 mei 2012 om 10:25

Bright side werd vroeger best vaak gezongen. Laatste jaren kon dat niet en hebben ze dat ook niet gedaan. Ik vond het persoonlijk best leuk en als het andersom was, was dat voor mij geen reden om uit mijn dak te gaan.

Velthuizen moet je maar laten gaan. IQ is zo verschrikkelijk laag bij die jongen, dat weten jullie toch ook wel.

Dat kinderachtige liedje werd inderdaad gelijk gespeeld, alleen dat doen ze elke wedstrijd. Helaas niet gelijk het clublied na de wedstrijd.

Verder was het provoceren van de spelers redelijk gelijkwaardig met dat in Nijmegen. Velthuizen was inderdaad misschien overdreven blij, zou kunnen omdat hij vandaag geen echte fout gemaakt heeft. Dat gebeurt ook niet vaak namelijk.

Verder moeten ze niet zulke hersenloze supporters meenemen, dan krijg je dit gezeur ook niet. (zeg overigens niet dat Vitesse die niet heeft).

Mooie uitspraak toch, wie het laatst lacht lacht het best.

NEC moet gewoon niet zeiken en accepteren dat ze dit seizoen minder waren.
Provoceren kwam van beide kanten dus meneer Swart moet volgende keer ook
naar zijn eigen club kijken.

14 mei 2012 om 11:08

Mee eens. Daarom vind ik dit ook niet handig vanuit Jacco Swart. Ook dit is achteraf nog maar weer eens olie op het vuur gooien.

Uiteindelijk was Vitesse inderdaad beter dit seizoen. Met name als je kijkt naar het aantal punten dat is gehaald in het reguliere seizoen. Maar dat is ook niet zo vreemd gezien het gigantische verschil in begroting tussen beide clubs. Ik ben gewoon enorm trots op Nec. We zijn 8e geworden terwijl we een aantal van onze beste spelers hebben moeten verkopen vanwege de financiële situatie. Dit seizoen daardoor financieel een grote stap gezet richting gezond worden en desondanks in het linkerrijtje geeindigd. Top prestatie.

Wat kleinzieligheid weer daar aan de waal. Gebeurt over en weer en nu beginnen ze te piepen. Schitterende derby's gezien deze week, klaar!

En trouwens, donderdag werd er zelfs gegooid naar het uitvak, Zeefuik. Duidelijk te zien op TV, hoor je ze niet over.

We hebben ze voetballend laten zien dat we de nummer 1 van Gelderland zijn. Laat me niet lachen butner, het veldspel was werkelijk niet om aan te zien. Vooral degene die dit zegt speelde voor zichzelf en had alleen maar oog voor Zichzelf. NEC heeft zichzelf de das om gedaan, door 2 domme fouten van Foor en Koolwijk. Zelfs met 9 man voetbalde NEC en durfde Vitesse niet door te dekken, wat een schandalige vertoning. Natuurlijk hebben ze gewonnen, maar ga me niet vertellen dat dit met mooi voetbal te maken heeft. Provoceren is nergens voor nodig, vooral een piet velthuizen moet beter nadenken. Natuurlijk gaat dit over en weer, maar na de wedstrijd moet t over zijn, tijdens de wedstrijd kan ik me de emotie's nog voorstellen, maar na de wedstrijd geef je mekaar een hand en dan loop je richting hun publiek??? Geef de tegenstander dan ook geen hand, respectloos!

14 mei 2012 om 11:02

dus ik heb het eerste uur een andere wedstrijd gezien en de media die vitesse sterk vonden openen (ad, telegraaf) schijven ook maar onzin in hun verslagen?
Okay, fijn dat ik het weet...

14 mei 2012 om 12:11

@djstoffel

Het verschil tussen sterk openen en goed veldspel leveren zit een heel verschil in.

Nec leunde op de 3-2 en liet de tegenstander komen om zelf te kunnen counteren, want Vitesse moest komen en Nec loerde op de counter.
Daarbij waren er heel veel foute passes en werd er heel slecht gevoetbald, slecht positiespel gespeeld en dat is al het hele seizoen zo, maar het maakt niet uit wat de media zegt, het is gewoon wat ik zie en wat de media zegt, hoeft niet altijd mijn mening te zijn.

Nogmaals, tegen 9 man, wilde er maar 1 team voetballen en dat was Nec, het lijkt alsof ze bij Vitesse niet weten wat 3 hoekjes zijn, aangezien van der Brom de Nederlandse schoolvoetbal er op na wilt houden, maar dat gaat niet in een 442 systeem en dan kom je meestal in de knel met het positiespel en laat dat nou net bij Vitesse zo zijn.
Ze hebben het te danken aan de fouten bij Nec, dan dat 't hun eigen verdienste is.

Dat het publiek in het stadion Butner tot Man of thé match heeft verkozen, dat zegt al genoeg over het voetbalniveau in de Gelredome en omstreken, want die speelde toch een partij slecht of moet ik de media weer geloven.

Ik zie eerder Rkc de playoffs winnen dan Vitesse en als ik dit seizoen voor 't voetbal moet kiezen, dan verdiend Rkc het om te winnen.
Puur voor de Europa League, zie ik liever Vitesse winnen, meer aanzien en hopend dat Vitesse 't voetballend weer op de rit krijgt, want anders ga je echt af in de Europa League en dat is slecht voor het Nederlands Voetbal.

14 mei 2012 om 11:05

Haha ja het niveau was niet om over naar huis te schrijven. Ik zat eerst Sparta - Willem II te kijken maar dat was helemaal om te janken dus toen was Vitesse - NEC een hele verbetering. Toch maf dat er zoveel spelers elke keer gehaald worden en dat het veldspel na een heel seizoen nog steeds niet goed is.

Ach, hier blijkt maar weer dat het IQ van een gemiddelde supporter en speler op hetzelfde niveau ligt. Wat is die Babos een baas trouwens. Zoals een aanvoerder betaamd.

Nou jongens...waar is het feestje?

Hahaha...druk maken om liedjes of een vlaggetje. Niet doen.

Wel druk maken om zeer locaal geval van zwaartekracht. Want daar had piet last van natuurlijk. Zwaartekracht trok het broekie naar beneden. De ballen van Piet waren nergens te vinden. Quote Piet.
Velthuizen reageert laconiek. "als ze echt waren doorgebroken, was ik natuurlijk snel weggerend", zegt de doelman. Einde quote.

Hieruit blijkt dat Pietje de boel aan het opruien was en Babos eigenlijk de man van de wedstrijd is.
Vind ik leuk gaat naar Babos.
Vind ik niet leuk naar Pietje.

Velthuizen moet gewoon een schorsing aan zijn broek krijgen.
Je broek naar beneden trekken voor het uitvak, kan echt niet!!! Vertonghen werd ook geschorst voor het zingen van het anti kakkerlakken lied, dan Velthuizen ook op zeker schorsen voor dit trieste gedrag!

14 mei 2012 om 20:21

Ik denk dat de teksten pietje je moeder is een hoer, k***jong en weet ik wat allemaal Piet tot deze actie heeft doen aanzetten, overigens moet een prof dat niet dien. Ik heb het met name over de wedstrijd in nmgn. Braamhaar, alias zak hooi had daar de wedstrijd al stil voor moeten leggen

Kijk dat spelers met het IQ van Veldthuizen dit doen is dom en moet hij geschort voor worden.

Maar dat de directie van vitesse het o.a. niet afkeurt en zelfs goed keurt dat Zeefuik Zweefduik wordt genoemd op de borden dat vind ik echt triest.

Als club moet je respectvol blijven naar je tegenstander.

Pastoor doet dit netjes na de wedstrijd, daar kan van de Brom nog wat van leren als je kijkt naar zijn reacties Donderdag.

Ook Pastoor had kunnen klagen over de scheids, deels terecht deels niet maar die laat zich daar gewoon niet overuit.

14 mei 2012 om 11:40

''pastoor doet dit netjes na de wedstrijd, daar kan van de Brom nog wat van leren als je kijkt naar zijn reacties Donderdag''

Ben je nu zo naief of speel je dat? Pastoor deed het inderdaad netjes maar je zag dat hij zn best deed omzich zelf niet voor gek te zetten door iets te zeggen over de scheidsrechter. Dat zou immers wel heel dom zijn na zn uitspraken van afgelopen donderdag.

ps: over welke borden heb je het?

Worden in nijmegen nooit ludieke acties/verwensingen bedacht richting Vitesse dmv spandoeken etc? Beetje last van selectieve verontwaardiging?l

14 mei 2012 om 11:44

Hoezo deze reactie, van de Brom reageerde Donderdag op de scheids.
Pastoor zegt daarvan dat hij dat niet doet en doet dat gisteren ook niet dat vind ik netjes.
Waarom ben je dan naïef, ik vind het gewoon goed dat Trainers naar hun eigen ploeg kijken en niet naar randzaken.
Zo hoort het dat wil ik alleen mar aangeven.

Voor alle Nijmeegse hier die erover klagen:

In Nijmegen
- Zeefuik die het uitvak verrot scheld na de 3-2
- Hofs die de gehele wedstrijd uit wordt gemaakt voor alles en nog wat (doelwit spreekkoren)
- Feestvierende nec spelers voor het uitvak met vlag en al
- Na afloop met zn allen ''waar is dat feestje ?!'' gaan zingen

In Arnhem
- Het nummer ''waar is dat feestje'' wordt gedraaid, so what, dat is na elke overwinning thuis !!
- Spelers vieren feest voor zuid, lopen zoals altijd via oost naar de noord tribune. Op dat punt worden ze met van alles en nog wat bekogeld (onder andere een sinasappel waarmee struik ging hooghouden)
- Huis DJ start het nummer ''always look on the bright side of life'' (humor of kennen jullie dat niet ?)
- Spelers maken wat gebaren naar het uitvak, so what, hoort erbij. Daarnaast worden ze bekogeld dus niet gaan piepen. Gebeurde ook in nijmegen !

Beetje jammerlijk dat die beste kerel zo sneu reageert op een verliespartij

14 mei 2012 om 11:47

Dus jij vind het met een vlag van i love in dit geval was het NEC voor het uitvak langslopen het zelfde als je broek laten zakken richting het uitvak?
Oke.

Ik zal Piet een tip geven kom niet in Nijmegen tijdens de zomerfeest zoals hij vroeger redelijk normaal kon doen, denk dat er nu wel een of twee (hoe zielig ook) gefrustreerde mensen hem anders wel naar huis wijzen.

14 mei 2012 om 12:37

Haha die verhalen ken ik ook. Liep ie stoer door Nijmegen. Komt ie in de problemen met Nec-supporters, rent ie als eerste keihard weg.

Tja, Piet is niet bepaald een slimme jongen.

14 mei 2012 om 12:45

Dat klopt inderdaad! Laat ik voorop stellen dat spelers niet aangevallen morgen worden. Maar als Velthuizen zelf stoer loopt te doen, dan kan je verwachten dat je een respons krijgt. Hahaha en Pietje rennen tijdens het zomerfeest..hahaha...grote bek....en het bekende.....

14 mei 2012 om 13:05

Haha en dan vraagt meneer zich af waarom hij niet zo geliefd is in Nijmegen. Dan vraag ik me weer af of Piet die ene hersencel is een keer wil gebruiken.

Aparte, rare vent. Als ie tijdens de komende zomerfeesten weer een bezoekje aan Nijmegen komt brengen vrees ik toch voor Pietje. Mocht het gebeuren kan ik er niet eens boos om worden. Dat zou namelijk een nog dommere actie zijn dan wat ie gisteren deed.

14 mei 2012 om 19:27

@stefan25
Die vlag maakt me niet eens uit... Oerwoud geluiden maken naar Bony, "ppieeett, waar is je vader nou ! ", "nicky Nicky je moeder is een H..."

Dat vind ik 10x erger dan je broek 10cm naar beneden te doen.

14 mei 2012 om 22:23

Geen liedjes verzinnen, over piet z'n vader werd niets gezongen deze editie...
(dit zeg je puur omdat het hieronder ergens vermeld word over een aantal jaar geleden) voor de rest genoeg liedjes. pietje nsb etc. maar die is niet langsgekomen. En de oerwoud geluiden werd als reactie op bony afgelopen wedstrijd gedaan.

Dat keurt het zeker niet goed, maar dit wordt op deze manier een beetje vingertje wijzen...

En dan worden deze 'actie's' door de supporters gedaan, en dat vind ik anders dan dat de spelers het doen, want deze hebben een voorbeeld functie!

Ongelooflijk hoe beide supportersgroepen op dit forum als kinderen op elkaar aan het reageren zijn. " Jullie begonnen eerst" en "logisch". Het gaat helemaal niet om wie hier eerst begint en logisch is dit al helemaal niet. Wees trots op je club en gedraag je volwassen. Dit is zo zielig.

14 mei 2012 om 11:51

dat heet rivaliteit.

14 mei 2012 om 14:31

Dus dat is een excuus voor kinderachtig onvolwassen gedrag. Kom op man...

Ik heb al een paar keer gezegt dat Velthuizen een irritant mannetje is in elk stadion waar Vitesse op bezoek komt
Met als klap op de vuurpijl laat hij ook nog zijn broek zakken
Nou ik kan me voorstellen dat supporters van andere clubs net zo, of misschien nog wel erger hadden gereageerd
Een zielige vertoning van deze man en zijn club moet hem toch maar eens ter verantwoording roepen
Nee dan alle lof voor de doelman van Nec die erger wist te voorkomen, waar de Arnhemmers hem wel zeer dankbaar mogen zijn
Verder vind ik het nooit kunnen dat spelers supporters van de tegenstander gaan provoceren
Als er vervolgens dan de hel losbreekt moet je achteraf niet gaan zeuren als club zijnde
Moet er wel bij zeggen dat ik het gedrag van de supporters nooit goed keur, maar om een kleine duizend man dan nog in de hand te houden wordt een lastig karwei

Meneer Swart is bang dat NEC van de Knvb weer een boete krijgt, en even terug te komen op het provoceren. Supporters mogen van alles zingen en roepen. Klein voorbeeld Pietje Pietjes je Moeder is een H........ en pietje pietje waar is je vader nu en dan maar te zwijgen over wat ze allemaal roepen over Nick Hofs en over IQ van een goudvis gesproken heel het stadion was afgelopen donderdag oerwoud en apen geluiden aan het maken richting Bony terwijl ze zelf een aantal donkeren spelers bij NEC spelen en dan niet te vergeten vorig jaar toen de spelers en de staf met hun fam uren opgesloten zaten bij NEC omdat NEC supporters het nodig vonden hun en hun gezin te bedreigen dus hou alsjeblieft op heer Swart en NEC supporters

Een geel zwart minderwaardigheidscomplex,niet nodig niet doen gewoon dat reclame niet veranderen van kleur is namelijk lachwekkend.

Keur het gedrag absoluut niet goed. Maar wat is er toch weer sprake van calimero-gedrag. Pothuizen die met zijn (b)anale bewegingen naar het vak met Vitesse-supporters rende, afgelopen donderdag het provoceren bij het uitvak... Dit hoort er gewoon een beetje bij vind ik, het is een derby, kom op. Dat die Nec-supporters zich niet kunnen gedragen, dat is niet ons pakkie aan. Wij sloopten toch ook niet het hele uitvak afgelopen donderdag? Onzin, Swart i gewoon bang dat er weer een sanctie wordt opgelegd. Druppel vond ik wel de spreekkoren jegens Piet Velthuizen. 2 jaar geleden is zijn vader overleden en dan 'ludieke liedjes' gaan zingen over zijn vader.... Respectloos, abnormaal en dat hoort niet op een voetbalveld thuis.

Binnenkort zal de Knvb zich wel gaan buigen over deze wedstrijd en over het gedrag van de uitsupporters van Nec, wellicht een aantal wedstrijden zonder uitpubliek? Flinke sanctie lijkt mij ook.

Als ik dat ''waar is een feestje"-nummer zou horen had ik het ook op een vernielen gezet, zo'n achterlijk nummer. Volgens mij moet je onder de rivieren wonen wil je daar vrijwillig naar luisteren.

Sneu van zo'n Velthuizen dat hij durft te provoceren zolang er veiligheidsglas is, en (begrijpelijk) toegeeft dat hij zou wegrennen als NEC uit zal breken. Ga dan ook niet dom provoceren, wees een man en respecteer je tegenstander

14 mei 2012 om 13:21

In het echt rent hij namelijk ook weg als het serieus wordt. Heel wat Nec-supporters kennen het verhaal van Velthuizen& de Vierdaagsefeesten. Pietje loopt stoer te doen in Nijmegen, krijgt het aan de stok met Nec´ers en trekt een sprint van jewelste omdat ie bang is.

Maar hij weet gewoon niet beter.

14 mei 2012 om 14:34

oh oh wat is het stoer om met een paar supporters van nec op pietje af te lopen zeg, pffffff Als er 4 man op jou af komen lopen sprint jij ook weg!!!!

14 mei 2012 om 14:50

Het waren er 2. En ik ben ook niet zo dom om stoer door de binnenstad van Arnhem te gaan lopen met een Nec-shirtje en sjaal (redelijk vergelijkbaar omdat Velthuizen speler van Vitesse is)

Eerst dingen uit gaan lokken en als het erop aan komt wegrennen. Tja, dan kun je niet ontkennen dat dat een beetje apart is.

Ha heerlijk he, sport verbroederd! Gatver wat een narigheid allemaal weer. Het ergste is dat een heel groot aantal hierboven het normaal vindt dat het escaleerde en dat er materiele schade is/was, so what?? Als we dit allemaal al normaal gaan vinden, waar staan we dan met deze tak van sport? Jammer dat het weer zo moet aflopen.

beiden kanten provoceren al jaren naar elkaar, alleen de agressie die dat te weeg brengt is mijns inziens aan nec kant het grootst. Het leeft daar net iets meer. Maar stop ne eens met wijzen naar elkaar, juist deze taferelen maken deze derby toch om te genieten (begrijp me niet verkeerd, er moeten uiteraard geen gewonden vallen oid). Zelfs bij Eredivisie live hadden ze erg zin in de wedatrijd, voetbal rekende ze echter niet op!

Velthuizen doet dit altijd. Een paar weken geleden in Venlo ook. Overigens gun ik Vitesse net zoals Real en Man. City helemaal niks. Toch is het wel beter als Vitesse europa in gaat in plaats van Rkc.

14 mei 2012 om 14:22

Zeik niet de hele club af omdat Veldhuizen iets doet wat jou niet zind .

14 mei 2012 om 18:26

Ik zeik de club helemaal niet af. Ik vind het gedrag van Pietje gewoon niet kan. Ook vind ik dat je best een beetje kritiek op je club moet kunnen verdragen.

Het zogenaamde provoceren viel echt rezue mee, en natuurlijk maakt dat het ook goed dat ons uitvak gesloopt word door dat tuig?
Ik zat aan de overkant en kon genoeg zien, ze waren niet aan het provoceren volgens mij hoor ?

Er is maar 1 woord voor Velthuizen "griezel" , wat een nare vervelende vent is dag zeg! En dan eerst als een grote vent gaan provoceren en daarna als een klein kind zeggen, als ze er doorheen waren gekomen was ik wel weggerend! Pffffff, wat een held op sokken.

Jonge jonge dit is de derby dit hoort erbij . De spanning de haat, en heel goed wat Babos deed

14 mei 2012 om 14:25

In beide opzichten heel erg met je eens, zeg ik als Nec'er.

Snap niet waar die Swart zich druk om maakt, zulke dingen gebeuren al jaren in deze derby's. De een maakt een vreugde dansje voor het uitvak en de andere roepen wat naar het uitvak. Swart kan zich beter druk maken hoe hij die schaade gaat betalen aan die deur, want die hebben ze gesloopt, want die kan niet open hebben gestaan, want dat gaat automatic, doormiddel op een knop te drukken in de regelkamer! En over dan liedje( waar is het feestje) had Vitesse dan moeten wachten tot de supporters van Nec weg waren ????? dan was iedereen het stadion al uit, dan val er toch niks meer te vieren.

Dat er maar 13000 supporters waren hadden met 2 dingen te maken

1- per sk konden maar 2 kaartjes besteld worden.
2- In deze regio hebben ze zondag ook de communie gedaan.

Wij zongen vroeger: "een grote bek achter het hek". Blijkbaar gaat dat in Arnhem nog steeds op. Ik snap de irritatie van de supporters van NEC als geen ander. Frustrerend als je wordt uitgedaagd vanaf het veilige veld...

En wat heb ik een hoop smpesen gehaard over de leegte van dat stadion: communnie/moederdag/we moeten betalen... Zegt alles over de clubliefde.

Al met al terechte overwinning voor vitesse maar wat ben ik trots op mijn club EN supporters!

14 mei 2012 om 15:06

tegenwoordig doen we dat vanachter de veilige pc zag ik donderdag na de wedstrijd en vandaag..

Je vergeet er nog 1, beperkte verkoop van kaarten dat heeft alles te maken met acties zoals die van je collega supporters afgelopen weekend. Maar waarom druk maken over de aantallen, om weer de aandacht af te leiden?

14 mei 2012 om 15:25

Bij Nec hoeven ze geen beperkte verkoop in te voeren, want er kunnen er maar 12.500 in, en dat is maar goed ook dan ze dat bij Vitesse hebben gedaan, want je zag het gister wel weer.

Volgens mij leeft de derby in nijmegen meer dan in arnhem. ze vonden in arnhem de moederdag of communie belangrijker dan de derby.

14 mei 2012 om 16:55

Wat mij is opgevallen is dat vitesse fans overal excuses voor hebben. Geen sfeer want,...maar 13000 kaarten verkocht want,.....vitesse heeft verloren want,.....wij konden niet bij de NEC supporters komen want,.....wat een calimero gedrag zeg. Is ook terecht, want buiten het Aalbers-tijdperk was het niet veel. Na het Aalbers-tijdperk was het helemaal NEC wat de klok sloeg. Natuurlijk heeft NEC ook hele moeilijke tijden gekend. Eerste Divisisie en onderaan Eredivisie. Bovendien vinden wij NEC supporters andere dingen ook heel belangrijk. Het gaat erom dat je met beperkte middelen een heel eind komt. Bovendien vinden wij onze eigen identiteit heel belangrijk. Uiteraard willen heel graag goede resultaten, maar voor NEC fans zijn andere dingen belangrijker. Daarom ben ik zeer trots op mijn club die zijn identiteit niet verkoopt.

14 mei 2012 om 17:23

de indentiteit is nog steeds het zelfde gebleven hoor. Het speelt nog steeds in Arnhem, de thuisbasis is nog steeds het Gelredome, ze spelen nog steeds in het geel/zwart er spelen nog steeds jongens uit eigen jeugd, dus wat l*l je, het enigste wat er verranderd is, er is nu geld, maar geld dat niet over de balk gegooid wordt!!

14 mei 2012 om 16:01

En ondanks dat er in nijmegen 10 procent meer mensen wonen dan in Arnhem zitten er toch 20 procent minder mensen op de tribunes dan in Arnhem. En maar blijven volhouden dat hun geweldige clubje zo goed gesupporterd wordt. Dat wij in een te grote villa wonen en jullie in een kippenhokje betekent nog niet dat je een onvoldoende voor tellen hoeft te halen.

Eind goed al goed. Fantastische wedstrijd, geweldige sfeer en de terechte nummer 1 van Gelderland door naar de finale.

14 mei 2012 om 16:37

20% meer gekochte supporters, wel eerlijk blijven he;

Voor Jordania was die betonnenbak niet eens voor 50% gevuld.

De Goffert is ook wel wat kleiner, en meer een beschaafde club.

14 mei 2012 om 17:00

Vergelijk de afgelopen 2 derbys!
Supporters: 13.000 tegen 12.333.

Dan zijn jullie de ó zo grote club van gelderland.... Met een veel groter stadion én supporters aanhang... We hadden met afgelopen wedstrijden dezelfde regeling met 1 op 2, en wat een verschil....

Wees maar trots, ik ben in ieder geval blij dat NEC nog steeds de club van het volk is en niet van een Georgier die alles beslist.

14 mei 2012 om 17:04

Na de derby in de reguliere competitie vonden de supporters van die beschaafde club het nodig om met stokken en stenen de politiepaarden onder vuur te nemen. Dit omdat ze met 1 tegen nul verloren hadden. Het is maar wat e beschaafd noemt natuurlijk.

Met die gekochte supporters valt het wel mee sinds de komst van Jordania. In het seizoen 97/98 was er een explosieve stijging toen het Gelredome open ging en sinds die tijd, nu dus al 15 jaar lang, zit er in Arnhem meer dan 20 tot 30 procent aan supporters in Arnhem op de tribune dan in nijmegen. Dat terwijl er in nijmegen 15000 mensen meer wonen.

Als je echt interesse hebt in de materie kan je via internet er een hoop over lezen. Veel lees plezier vast.

14 mei 2012 om 19:08

Ach alles roepen als het maar van het verdiende verlies af leidt.... Sinds de gemeente erin is gesprongen is nec inderdaad letterlijk een club van het volk, verder nooit geweest dat denk je maar, flauwekul.

14 mei 2012 om 20:04

Als Vitessenaar ben je niet,maar dan ook totaal niet in de positie om iets over de gemeentesteun van andere te zeggen. Hoeveel miljoen was er ook alweer kwijtgescholden? Liep dik in de 20 volgens mij.

15 mei 2012 om 07:00

En we wijzen weer naar de ander ipv in die spiegel te kijken of inhoudelijk te reageren...zucht, zwakjes hoor!

Laat dan ook maar, Vitesse terecht door tegen een zwakker nec. Jammer dat een deel van hun supporters zich wederom vd slechte kant laten zien. Hierdoor zullen volgend jaar de veiligheidsmaatregelen nog scherper zijn, als er al uitpubliek bij mag. Dus maar weer bedankt he

nec wordst boos omdta heel vitesse feest viert en daar kunnen de nec suporters weer niet tegen

in nijmgen gingen nec spelers ook naar het uitvak dus wrm zijken ze nou zo als vitesse het ook doet

en vitesse was ook zo blij want in nijmegen waren ze dik genaaid dus ja dan gaan ze effe zo doen zou ik ook doen hoor

in nijmgen gingen ook alle nec suporters stoer doen enzo ja dan weet je ook dat vitesse het gaat doen

dus ze moeten niet zijken klaar

Mee eens want dit leeft toch in het voetbal, het is toch prachtig om te zien hoe de supporters elkaar haten van de aarsrivalen (nec en vitesse.)
dat vernielen gaat allemaal gwn te ver vind ik!

Heeft Babos nou zijn shirt aan die gast gegeven of niet?

Er is maar één echte derby in Nederland. En dat is die tussen Arnhem en Nijmegen. Tuurlijk gingen sommige spelers te ver, maar dat was in de voorgaande jaren ook wel eens het geval in Nijmegen.

Volgende keer krijgen wij weer alle shit over ons heen. Dat gaat nou eenmaal zo.
Nec en Vitesse bedankt voor weer eens een ouderwetse derby met alles erop en eraan. Dat was de voorgaande jaren wel eens anders.
Ik heb gisteren echt zitten genieten.

Vreemd dat mensen iets zeggen over een sinasappel dat uit het uivak vliegt.
Dat zou niet eens aanwezig mogen zijn daar, oftewel slechte organisatie want bij het fouilleren moest dit wel eruitgehaald worden.

Dat mensen afkeer hebben tegen alles van Vitesse kan ik wel begrijpen, is ook meer dan terecht.
Schandalige overtredingen, vieze acties en dingen aannaaien.

Nee, Vitesse is echt zo nette club, not!

Hoe hebben die Duitsers zich dan gevoeld in 1988, toen Koeman het shirt van "die Mannschaft" door z'n bilnaat haalde na een overwinning op de Duitsers?????

Wat stonden we met z'n allen te juichen en lachen na deze aktie.

Dan laat Piet zijn broek 10 cm (meer was het niet) zakken en is men in Nijmegen helemaal over de kook.

14 mei 2012 om 17:16

Je hebt helemaal gelijk, maar als zeefuik het zelfde had gedaan dan had heel nec geroepen, ach dat hoort bij een derby.

En daar gaat al mijn sympathie voor Vitesse...
En dan ook nog zo'n reactie, van Velthuizen en Büttner.
Vitesse heeft nog helemaal niets bewezen, en omdat ze nu winnen vinden ze zichzelf de 'beste van Gelderland'.
Rkc won ook van Twente, en zij gaan zichzelf toch ook niet uitroepen tot 'de beste'.

14 mei 2012 om 17:18

volgens mij had je al geen sympathie voor Vitesse ;

14 mei 2012 om 23:22

Rkc en Twente is dan ook geen derby, dus uitroepen tot de beste is in een geheel andere context dan bij deze wedstrijd. Beetje rare vergelijking niet? Als wij van Feyenoord winnen roepen we toch ook dat we de beste zijn? Dat is nou eenmaal zo met speciale wedstrijden.
Als je daar al je sympathie voor verliest is dat wel erg gemakkelijk.

Ik heb al eerder gereageerd: wat een zielige aangelegenheid:

1 Omdat ik als NEC speler met een vlag van NEC voor het vak van Vitesse supporters loop moet ik in elkaar geslagen worden.
2 Omdat een domme actie van een keeper die zijn broek meent te moeten zakken, gaan we de hele selectie van Vitesse plat slaan, want dat willen de Nec'ers.
3 Als je een derby wint is er altijd meer feest dan gewoonlijk. Dan mag je best een leuk muziekje draaien. Maar nee, dat is natuurlijk provocerend tov de supporters die verloren hebben en dus gaan die volledig uit hun bol, slopen de boel en leggen dan via het bestuur de schuld bij de club die blij is.
4 Lees de reacties eens hierboven, wat al die eencelligen schrijven.
enz enz
En zo kan ik nog wel even door gaan. het moet niet gekker worden in Nederland.

Ik zat in het uitvak en er was totaal geen dreigende sfeer. De spelers bedankte ons, het meegereisde publiek en wij bedankten hun. En toen kwamen de spelers van Vitesse die hun ereronde liepen. Een aantal waaronder Büttner en ik dacht VD Struijk provoceerde wat. Dat was olie op het vuur. En daardoor sloeg de sfeer om.
Nu moeten Vitesse supporters niet gaan zeuren over de provocaties van donderdag, want volgens mij gedroegen jullie toen ook niet zo voorbeeldig als ik hier lees (aanstekers gooien etc.).

Provocaties horen bij een derby en als Vitesse dan zo dom is om een deur midden in het uitvak open te laten staan, dan vraag je om problemen. Ik denk overigens dat er hoogstens een boete voor beide clubs komt van de Knvb en meer niet.

14 mei 2012 om 18:28

De deur moet open staan, namelijk inverband met de veiligheid. Dit is zo bepaald na het liverpool drama.

14 mei 2012 om 18:44

Die deur is normaal dicht, die kan alleen in de kontrolekamer geopend worden doormiddel van een druk op de knop.

klasse actie van Babos

Nou ik stond ook in dat uitvak en het stelde allemaal niet zoveel voor hoor als die deur op slot gezeten had was er al helemaal niks gebeurd.
De spelers van Vitesse waren en beetje aan het provoceren waarop de stemming een beetje omsloeg er werd wat op de ramen geslagen en blijkt opeens die deur niet op slot te zitten .
Ja dan lijkt alles ineens veel dreigender te worden dan dat het was.
Wat mij betreft moet Nec niet op reageren.
Dat ze liedjes in het stadion gaan draaien als waar is het feestje of always look on de bright site.
Moet eigenlijk Viteese niet doen maar ach laat ze hun feestje hebben.

Donderdag was provoceren nog heel leuk. Heel de Goffert haalde hier de neus niet voor op. En dat ze dan na een enorme ontlading de deksel op de neus krijgen haha Huilie Huilie werkelijk waar dit maakt het alleen maar mooier. Als onze huis DJ "waar is dat feestje" wil draaien in ons eigen stadion notabene dan moet hij dat helemaal zelf weten. Heerlijke Derby, echt weer als vanouds genoten toen we massaal de bussen weer uitzwaaiden richting Nijmegen.

14 mei 2012 om 19:57

ja bedankt nog er waren er zelfs tot elst gereden om maar niks van 16 rijdende bussen te hoeven missen

Och arme, en Vitesse was tot voor kort stino's grote liefde. Ik vind ajax ook lief hoor.

Een heel uitvak vol. En niemand heeft een foto van Piet in zijn grote witte blote behind? Kom necer's uploaden die handel.

14 mei 2012 om 19:55

wil jij graag een foto van de billen van piet dan boven je bed ;-)

Helaas beschikt dhr. Swart niet over enig relativerend vermogen. Ik ben blij dat ik als Vitesse supporter een leuk gesprek over beide wedstrijden kan voeren met mijn collega die voor NEC is. Relativeren is een kunst die de meesten, zoals dus ook dhr. Swart, helaas niet machtig zijn.

Als fan van een club die de laatste jaren in zwaar weer verkeerde is het natuurlijk leuk dat er weer wat perspectieven zijn voor de toekomst. Veel andere clubs die het hoofd bijna niet meer boven water kunnen houden hadden ook de rode loper uitgerold voor een geldschieter, uit welk land dan ook. Ik voorzie hierin een toekomstige trend, gezien het feit dat de financien niet meer op een normale manier vormgegeven kunnen worden in de huidige voetbalwereld.

Gelukkig heeft mijn vader, die mij vanaf mijn 9e al heeft meegenomen naar Vitesse (ben nu 38 btw ...) mij vroeger zo opgevoed dat ik, ondanks dat ik de wedstrijden net zo spannend vind als welke die-hard supporter dan ook, het niet in mijn hoofd zou halen om me zo te gedragen bij een wedstrijd. Daarnaast geeft het bovenstaande ook aan waar de onvoorwaardelijke voorkeur voor een club vandaan komt. Die wordt met de spreekwoordelijke paplepel ingegoten. Al zou ik het willen, dan zou ik nog niet voor een andere club kunnen zijn. Ook niet als dit zou betekenen dat ik eens in de drie jaar een kampioensfeestje mag vieren. (dit is m.i ook de reden dat veel personen uit verschillende uithoeken van het land, zonder aanwezigheid van een directe binding, een van de "grote" clubs "besluit" te supporten. Waarom zou je jezelf het leed van de liefde voor een provincieclub aandoen ;p ...)
Ik ga er van uit dat het voor de gemiddelde Nijmeegse supporter ook zo is.

Sowieso bijzonder dat het vieren van een feestje (waar dan ook) tot haat en nijd kan leiden ...

Ik hoop nog veel mooie "burenruzies" mee te mogen maken, en vraag bij dezen de ware supporters zich in woord en daad te onderscheiden van de mensen die hun frustraties niet de baas zijn.

Ik weet: het is niet 100% on-topic, maar ik voelde mij toch geroepen te reageren, en een beroep te doen op een stukje gezond verstand. Gestoord gedrag van anderen mag nooit de reden zijn om je zelf niet te gedragen. (En dat bedoel ik in het algemeen.)

Een aantal reacties hierboven zijn echt lachwekkend.

Het gedrag van een aantal partijen goed praten, omdat er donderdag ook het één en ander is voorgevallen. Oog om oog, tand om tand. "zij deden het ook, dus wij doen het ook." Man, man, man. Kijk toch eerst eens naar jezelf.

Feit is dat spelers de supporters van de gasten niet hoeven te provoceren. Wat win je daar nou mee? Vier het met je eigen supporters, zij die voor jou komen en met jou een feestje willen vieren. De desbetreffende spelers zijn zo ongelooflijk dom, dat zij niet begrijpen dat zij o.a. vrijwilligers (zoals de stewards) in gevaar brengen door hun idiote gedrag. Dit moet dan ook aangepakt worden door de clubleiding, in mijn optiek.

Petje af voor Babos, overigens. De enige die opstaat en juist handelt. Veel van zijn collega's kunnen een voorbeeld aan hem nemen.

14 mei 2012 om 21:58

er was geem moment dreiging. kijk het filmpje en zie een grote kale "stille".
Die sloeg er vrolijk op los. 50 nec'ers tegen hem en hij wint.
als ze echt lef hadden waren ze er doorheen gekomen..

14 mei 2012 om 22:19

Ik zeg dat o.a. de vrijwilligers (zoals de stewards) in gevaar worden gebracht. Dan doel ik dus op de stewards die in het vak van de Nec-supporters staan (zoals ook te zien is op het filmpje). Door de opgefokte sfeer die er op dat moment heerste, breng je die mensen in gevaar. Dan kan die grote, kale stille wel aan de andere kant van de glazen wand staan, maar dat helpt ook niet echt als men zich tegen de stewards keert.

Maar goed, uiteindelijk heeft het gevaar zich niet verwezenlijkt, dus eind goed al goed zullen we maar zeggen.

14 mei 2012 om 22:35

wat klets jij nou weer er is helemaal niet geslagen mss een beetje duw en trekwerk.
laten we het nu niet groter maken dan het is .
Het enige wat dom is is dat het hek niet of niet goed afgesloten was.
Zelf het gedaar wat Bony maakt na het maken van zijn doelpunt moet ik een beetje om lachen
De meesten voetballers die op het veld staan zijn zelf net uit de luiers en laten zich net zo meeslepen met zo een derby als het publiek

14 mei 2012 om 22:44

Die deur zit altijd dicht, dus zo dom is dat niet, het is dommer dan ze die deur door de deurstop hebben gedouwd, en wat dan nog dommer is, ook nog naar de verkeerde kant, maar daar mogen we dan weer blij mee zijn.

Tja wat moet je er van zeggen... Ik heb een beetje zwaar het gevoel dat het weer eens allemaal zwaar overdreven wordt in de media. Het lijkt net of Vitesse een uur lang voor het uitvak heeft staan uitdagen.
Swart vind het dus ongepast dat de spelers een ereronde lopen. Tja het Gelredome heeft nu eenmaal geen uitvak hoog in de tweede ring waar je de supporters niet of nauwelijks ziet.

Ik stond op zuid en zag de spelers niet echt feesten voor het uitvak maar aan het feesten was met de supports op Noord. Ik heb zelf (gelukki) niet waargenomen of piet zijn broek liet zakken. dus tja dat zal ik maar voor waarheid aannemen en dan gaat het mij ook te ver.

Maar wat betreft het het nummer waar is het feestje heb ik ook niet gehoord uit de geluidsboxen (wel door de supports gezongen). Wel hoorde ik het nummer geel en zwart zijn onze kleuren maar euh mag dat? Hadden we dan mieke telkamp moeten draaien met waar heen lijdt de weg????

Maar laten we wel zijn het slopen van een stadion of het willen bestormen van het speelveld mag toch nooit een excuus krijgen van een beleidsbepaler? Gebruik je verstand voor welke club je ook bent.

Maar ja Swart kent vast het gezegde wie zonder zonden is werpt de eerste steen.......

Ach wat een gedoe om niks,

1. Als nec echt had gewild waren ze uitgebroken. Toen de deur los ging stonden er slechts 2 stewards maar ze durfden niet.

2. Nec moet niet klagen over provoceren. Ze doen zelf niet anders! Wel geniaal van de stadionspeaker om na de wedstrijd snoeihard "always look on the bright side of life" te draaien!

Vrij achterlijk als je je feestje met uitsupporters wil vieren als bedoelde trol. Waar gaat dat over. Onnozel infantiel gedrag. Die Velthuizen is sowieso een beetje een rare. En terecht dat ie niet meegaat naar het EK.

Ik zat op noord en heb niks meegekregen van het eventueel provocerende gedrag van de spelers. Zag Pietje en Nikki wel lachen, omdat er met appels en aanstekers gegooid werd naar ze. Voor de rest waren ze alleen maar bezig met het bedanken van het publiek op Noord.

Word allemaal weer erg overdreven mijn inziens.

Gevaarlijk is het toch geen moment geweest... als ze echt wilden doorbreken dan zou dat wel gelukt zijn m.i.

14 mei 2012 om 23:47

Op de site van Vitesse staat een filmpje van de spelers en de ere ronde, ze waren nog niet bij het uitvak of de supporters van nec stonden al tegen de ramen te slaan, dat zeg toch genoeg.

14 mei 2012 om 23:49

Pietje en Nicky zijn allebei zielig en zeer provocerend bezig geweest. Ik hoop voor Pietje dat hij nog vrij kan rond lopen in Nijmegen. Het gedrag wat hij heeft vertoond moet vitesse zeker niet goed keuren. Daarbij komt de actie van Bony ook nog eens kijken, alsof hij weer terug was in afrika waar het de normaalste zaak van de wereld is om de keel van iemand door te snijden. Hier in Nederland op het voetbalveld horen zulke praktijken zeker niet thuis. Vitesse moet daar ook afstand van nemen.

14 mei 2012 om 23:57

@carlos Lehder8

Die beweging van bony hoort toch gwn bij de derby. Bedoel hij maakt geen facistische gebaren ofzo... Maakte gwn even duidelijk dat nec een koppie kleiner was gemaakt en dat was gister ook zo... Snap echt niet waarom iedereen nou zo moeilijk doet. Grow up...

15 mei 2012 om 00:07

Een koppie kleiner ? Hij beeld het uit alsof hij het normaal vind om iemand keel door te snijden....logisch dat mensen hier moeilijk om doen toch ? Dit zijn geen gebaren die thuis horen op het voetbalveld. Vitesse zou er goed aan doen deze boy voor een wedstrijd of 5 te schorsen en een fikse boete op te dragen.

15 mei 2012 om 00:13

Gaan ze niet doen, want ze willen hem deze zomer verkopen voor een leuk bedrag.

15 mei 2012 om 00:13

Ach stel je niet zo aan zeg, Piet en Nicky waren als laatste bij het uitvak en toen waren de supporters van nec al wit en wit heet, die kunnen gewoon niet tegen hun verlies en het zelfde geld voor die Swart.

Zie ik nou die kerel met die stok uithalen naar een steward in het vak?

@nec nijm wil jij graag een foto van de billen van piet dan boven je bed ;-)

Als het moet, zeker! Kom maar op met dat plaatje. Ik geloof er namelijk niks van, zolang ik het niet zie.

Punt 1: de supporters van nec hebben regelmatig inbreuk gemaakt op privacy van vitesse spelers door bijvoorbeeld schuttingen te bekladden... Als een speler dan naar een overwinning langs die supportersgroep komt(wat onvermijdelijk is als je een rondje om het veld maakt) en dan een geel zwart shirt omhoog houd moeten ze gwn niet zo gaan lopen huilen.

Punt 2: de vitesse spelers gingen helemaal geen feestje bouwen voor het uitvak ze liepen der gwn voorbij en dat er hier en daar beetje gedanst werd hoort bij zon wedstrijd. Ik bedoel ze gingen daar niet voor die vissenkom staan uidagen ofzo ze liepen der op nog een behoorlijke afstand langsop.

Punt 3: over en weer hoort in een derby gwn haat, zolang dit binnen de perken blijft is der niks aan de hand. Als nec de volgende x wint zullen ze ook wel zingen hier is dat feestje dan gaan wij vitessenaren echt niet lopen huilen daarover hoor...

Dus beter blijven we allemaal volwassen kerels en stoppen we met te praten over deze onzin... Wat een kinderachtig gedoe is dit!!!

15 mei 2012 om 00:24

Een donderdag hoorde je de supportes van nec toch ook zingen, waar is het feestje, toen kwamen de supportes van Vitesse toch ook niet door de deur zetten. Die Swart blaas het gewoon allemaal op, is niks aan de hand Punt.

snap niet waarom NEC de rekening krijgt? eigen schuld vind ik, waren ze maar door gebroken dan was het ook waar is dat feestje hier is dat feestje maar dan alle geel zwart rennen voor zn leven.. achter slot en grendel durven ze wel nou pietje als je zon held bent moet je ook blijven staan anders gewoon niet doen en gaan douchen

15 mei 2012 om 11:06

Zo is dat ! een beetje stoer doen als de supporters achter glas staan. Als ze waren doorgebroken, hadden ze allemaal gerend voor hun leven.

15 mei 2012 om 12:11

@sylvester, Carlos en een ieder die nec verdedigd.
Doorgebroken was Ibarra en daarom Rood.
Als je uitgebroken bedoeld dan kan ik je uit je droom helpen.
Stonden met een man of 50 tegen de deur te duwen en 2 stewards hielden deze tegen.
Waarschijnlijk allemaal kippenpower of het was stoer maar durfden ze eigenlijk niet.
Triest gedrag!
Wanneer jullie nog eens commentaar hebben verdiep je dan eerst goed in de derby en ook wat er afgelopen donderdag allemaal in Nijmegen is gebeurd.
Een speler van nec die met een nec vlag voor het uitvak staat te zwaaien, de stadiospeaker die consequent Fiets-tas omroept in plaatst van Vitesse, de oerwoudgeluiden bestemd voor de donkere spelers van Vitesse, Koolwijk die in de media loopt te zeiken dat hij spelers van Vitesse het liefst een rotschop verkoopt, zeefuik die een aansteker naar het uitvak gooit, etc.
Dus Swart en nec moeten gewoon de hand in eigen boezem steken en niet zo triest doen.
Stelletje Calimero's!

15 mei 2012 om 13:04

Haha ja dat was lachen geweest! Denk dat nec weer heel snel terug hun vakje in waren gekropen aangezien naast het uitvak de vitesse-aanhang stond te wachten haha

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Jong Ajax7935
3.NEC7436
5.Jong PSV6422
Voor de complete stand: Jupiler League
SpelersPositieW
Joris DelleKeeper00
Maarten PaesKeeper00
Van DuinKeeper00
Joshua SmitsKeeper00
Guus JoppenVerdediger00
Mart DijkstraVerdediger00
Ted van de PavertVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina NEC.

Nederland
30 fans
Keeper, 31 jaar

In de wandelgangen

Zondag 20 mei
Luuk de Jong is niet de enige Nederlandse spits die in beeld is bij Club América. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren