McClaren verwacht zwaar duel: 'Andere teams in positieve flow'

Woensdag, 9 mei 2012 om 15:35
/

Steve McClaren zal flink moeten puzzelen voor het eerste play-offduel met RKC Waalwijk. De coach van FC Twente kan niet beschikken over de geblesseerden Ola John, Nicky Kuiper en Rasmus Bengtsson, terwijl Wesley Verhoek vanwege een schorsing niet inzetbaar is. Het meedoen van Luuk de Jong, Emir Bajrami en Dwight Tiendalli is bovendien twijfelachtig.

Het drietal is licht geblesseerd en pas op het laatste moment wordt bekeken wie fit genoeg is om in actie te komen. Het zal, kortom, geen eenvoudige opgave worden in Waalwijk. Dat denkt ook McClaren. “Het is opnieuw een enorme mentale test. De andere teams die zich hebben geplaatst zitten in een positieve flow. Wij hebben een teleurstellende week achter de rug en komen daarom op een andere manier in de play-offs terecht Het is nu zaak dat we tegen RKC onze trots terugkrijgen.”

“Het meest teleurstellende uit de afgelopen week is het feit dat we tien goals tegen krijgen in drie wedstrijden”, vervolgt de Engelsman op de clubwebsite. “Dat is een ongekend hoog aantal. Maar er zijn nog meer onderdelen waar we teleurgesteld over zijn. We zijn daar zelf verantwoordelijk voor en we hebben het aan onszelf te wijten dat we in deze situatie terecht zijn gekomen.”


Poll

Overleeft FC Twente de tweestrijd met RKC Waalwijk?


Gerelateerd

73 reacties (laatste reactie door ajacied777)

En de excuses beginnen
Ben benieuwd hoelang deze man het nog volhoudt.

9 mei 2012 om 15:42

Haha inderdaad. Wij hebben vanaf oktober elke week 5-8 basisspelers gemist en heb Frank er nooit over gehoord en we werden zelfs kampioen. Mcclaren heeft een paar blessures tegen notabene RKC en het indekken begint al. Zelfs een zwaar gehavend Twente moet gewoon van een RKC kunnen winnen.

9 mei 2012 om 16:00

Het is logisch dat de trainer zich indekt, want dat deed de Boer ook voordat ze naar de Kuip gingen. Toen stond er een heel mooi artikeltje op internet en in de krant, dat Ajax met een gehavend B-elftal naar de Kuip moest afreizen. Zeg dus niet dat de Boer het er nooit over heeft, want ik weet zeker dat als de Boer in de situatie van Mcclaren zat en play-offs moest spelen, de Boer precies hetzelfde had gezegd.

9 mei 2012 om 16:02

Jij weet het zeker? Wat mooi om te horen zeg. Jou kunnen we gebruiken voor toto's, want jij weet alles al zeker!

9 mei 2012 om 16:06

@ajacied777
Misschien moet je het eerst even helemaal lezen. Die opmerkingen over de blessures en schorsingen komen van VZ, het enige wat Mcclaren zegt is dat de andere ploegen in de playoffs in een flow zitten, en Twente juist niet en dat hij daarom een lastig tweeluik verwacht met Rkc. Dit is gewoon een feit, en ik denk dat iedereen het wel met hem eens is. Dus niks excuses. Heb je misschien de afgelopen weken onder een steen geleefd en de wedstrijden van Twente gemist? Ik vond ze namelijk aller belabberdst en dat was ook nog eens met de normale basiself. Dus het is denk ik heel normaal en reëel om een moeilijke wedstrijd te verwachten, zeker ook omdat RKC de laatste tijd gewoon goed speelt.
Maar ja ik snap het wel, jij doet ook even een duit in het zakje in al dat gezeik richting Mcclaren. Alles wat die vent zegt is verkeerd, zelfs als hij het stiekem niet gezegt heeft.

9 mei 2012 om 16:18

@ajacied777
je hebt het artikel niet gelezen zie ik... Jammer, vooral omdat je vervolgens in gaat op een uitspraak die er helemaal niet is..

Maar goed.. Die 5-8 basisspelers waar jij het over hebt, welke zijn dat, en door wie zijn ze vervangen?

9 mei 2012 om 16:25

Van der Wiel = Van Rhijn
Sigtorson = De Jong
Sulejmani = Ebecillio (raakte ook geblesseerd ) = Ozbilliz
Boerrigter = Aissati
Boilesen= Blind/koppers

Dit zijn de 5 zware blessure gevallen geweest, de kleine niet meegerekend

9 mei 2012 om 17:55

Twente dacht wij werden met mcclaren kampioen dus dit seizoen weer ze deden alles het zelfde als dat seizoen dat ze kampioen werden op trainings kamp enz..
maar Ajax is ook alleen maar kampioen omdat az, twente en psv het lieten liggen maar ja de punten tellen en twente heeft dit aan zich zelf te danken toch jammer van zon mooie club.

9 mei 2012 om 18:31

Waarom moet er bij elk artikel over Twente, Psv of Az...ajax bij betrokken worden? Jullie zijn kampioen gefeliciteerd! Graag inhoudelijk over desbetreffende artikel zonder dat jullie ajacieden iedere keer jezelf op de borst moeten tikken hoe weergaloos jullie zijn geweest dit seizoen of hoeveel blessures jullie wel niet hebben gehad.

10 mei 2012 om 02:16

@ Smk88

Ajax heeft vanaf oktober tot maart wekelijks 4-7 basisspelers gemist en ik heb Frank de Boer nooit maar dan ook nooit uit zichzelf er over gehoord en het hem al helemaal nooit als excuus horen gebruiken. En al deed ie t wel..... Feyenoord uit of RKC kom op zeg als je je al moet indekken voor een wedstrijd tegen RKC als Twente zijnde.

10 mei 2012 om 02:23

@ Moustro

Even zelf nadenken is niet zo moeilijk of wel!!!? De absolute kroon is de wedstrijd tegen Utrecht waar we Boilessen, Alderweireld, Vertonghen, Wiel, Boerrigter, Sigthorsson, Sulliejmani en Enoh mistten.

Boilessen, Boerrigter, Sigthorsson en Wiel zijn allen ong 5 maanden uit de running geweest. Sulliej is dat bij elkaar ook 3 maanden en Enoh ook. Alderweireld ongeveer 1 maand.

9 mei 2012 om 15:44

Ik denk 2 wedstrijden... dan is hij er uitgeknikkerd

9 mei 2012 om 15:48

Volgens mij geeft hij aan in de laatste alinea:
“het meest teleurstellende uit de afgelopen week is het feit dat we tien goals tegen krijgen in drie wedstrijden”, vervolgt de Engelsman op de clubwebsite. “dat is een ongekend hoog aantal. Maar er zijn nog meer onderdelen waar we teleurgesteld over zijn. We zijn daar zelf verantwoordelijk voor en we hebben het aan onszelf te wijten dat we in deze situatie terecht zijn gekomen.”

Dat zijn geen excuses, dat heet volgens mij de hand in eigen boesem steken. Ik heb zo het idee dat jij het hele artikel niet gelezen hebt en alleen afgaat op de (door VZ slechtgekozen) titel

9 mei 2012 om 16:09

Lees jij dan het begin van de 2e alinea maar eens. Daar staat toch echt in beschreven dat mcclaren denkt dat het lastig wordt dankzij o.a. de geblesseerden. Misschien jouw vooroordelen voor je houden ;

9 mei 2012 om 16:20

@rockdale"
.. het zal niet makkelijk worden, zo denkt ook Mcclaren. "de andere teams zitten in een positieve flow, waar wij juist in een negatieve zitten"...

Waar zie jij een verwijzing van Mcclaren naar de blessures?

9 mei 2012 om 16:31

Misschien moet je die alinea zelf dan nog maar eens lezen, dat staat er namelijk helemaal niet.

9 mei 2012 om 19:45

Ach alles wat Mcclaren zegt is tegenwoordig niet goed volgens mensen zoals jullie (niet eens Fct-supporters).
Jullie worden moe van Mcclaren; wij van jullie..

Vind dat Mcclaren hier weinig verkeerds zegt en hij steekt gewoon de hand in eigen boezem, zo hoort het vind ik. Het recht op grootspraak hebben we als Fc Twente zijnde verspeeld. Kan je moeilijk omheen. Veel plezier met bashen.

FC Twente verkeerd de laatste tijd gewoon in een vormdip.
Als ze de slechte vorm weg kunnen zetten en hun normale spel kunnen halen kunnen ze makkelijk RKC van de mat tikken.

9 mei 2012 om 16:09

Dat zei ik een aantal wedstrijden geleden ook de hele tijd, maar die hoop heb ik inmiddels opgegeven. Het wordt niet meer wat dit seizoen, het is tijd voor een vakantie waarin ze de kop leeg kunnen maken en zich op kunnen laden voor een nieuw seizoen.

9 mei 2012 om 16:15

Voor Europees voetbal lijkt het mij ook beter dat Twente snel aan de zomervakantie begint.. Ik zie liever een eredivisieclub mee Europa in dan Excelsior als jupilerclub..

Op de een of andere manier heb ik altijd het gevoel dat Steve zichzelf in de underdogpositie wil proppen en dat nu weer probeert. Maar komop, niets ten nadele van RKC hoor, maar Twente is toch echt wel aan hun stand verplicht te winnen van RKC

laten we hopen dat ze allemaal niet mee kunnen doen!! i.v.m de fair-play lijst. excelsior in europa lijkt mij niks! hopen (niet voor hun natuurlijk) dat ze allemaal niet mee doen dan moet twente denk ik zo spelen

mihailov
rosales-wisgerhof-douglas-buysse
brama-landzaat
fer
janssen-plet-chadli

andere opslossing is er dan niet toch vooral voorin krap zeg!!!

als het rkc zo niet lukt heb ik nog goede moet dat vitesse of desnoods nec het twente knap lastig kan maken en anders ga ik bij gebrek aan beter juigen voor excelsior natuurlijk want wie weet komen die nog een voorronde of 2 door tegen de nr. 2 van san marino ofzo

Het is uiteindelijk voor het Nederlands voetbal en (dus) voor FC Twente het beste als ze gewoon meteen die play-offs uitvliegen. Dan moet de voorbereiding een week eerder beginnen, maar dan kun je ook een week eerder aan de vakantie beginnen en dat scheelt je twee wedstrijden. Excelsior Europa in kost ons punten en dat terwijl het realistisch is dat we over 2/3 jaar naar een extra CL plek kunnen gaan waar ook Twente voordeel van zou hebben.

Met Steve aan het roer wordt Twente geen kampioen meer. In mijn opzich is RKC favoriet.

9 mei 2012 om 15:54

ik hoop dat ze die favorietenrol dan waarmaken! dit helpt in ieder geval ik denk dat als ál deze mensen niet meedoen dat je dan in de voorhoede zo moet gaan spelen??

brama-landzaat
fer
janssen-plet-chadli??

9 mei 2012 om 16:29

Bajrami!

9 mei 2012 om 17:16

die kan dan misschien ook niet mee doen

Twente heeft wel thuis RKC afgemaakt toen waren ze in vorm:
21-01-2012 ERE FC Twente 5 - 0 RKC Waalwijk

Misschien hebben ze net te vroeg gejuicht na die overwinning bij Psv. Ze hebben maar 3 overwinningen behaald zie resultaten na PSV uit:

06-05-2012 ERE Vvv-venlo 4 - 2 FC Twente
02-05-2012 ERE FC Twente 3 - 4 SC Heerenveen
29-04-2012 ERE FC Twente 1 - 2 Ajax
21-04-2012 ERE Excelsior 0 - 1 FC Twente
14-04-2012 ERE FC Twente 2 - 2 NAC Breda
11-04-2012 ERE AZ 2 - 2 FC Twente
31-03-2012 ERE FC Twente 2 - 0 Roda JC Kerkrade
24-03-2012 ERE ADO Den Haag 1 - 1 FC Twente
21-03-2012 ERE De Graafschap 1 - 2 FC Twente
18-03-2012 ERE FC Twente 0 - 2 Feyenoord
11-03-2012 ERE NEC 3 - 1 FC Twente

9 mei 2012 om 15:49

dit zijn dramatische cijfers ;

Excelsior uit scoorde ze in de laatste minuut !

NAC thuis kregen ze in de laatste minuut een doelpunt tegen !

dit team is helaas niet meer in vorm ;

9 mei 2012 om 15:52

Dat kun je wel stellen jah, denk en hoop dat het na de zomerstop weer beter is

9 mei 2012 om 16:00

met Tadic er bij en Luuk hebben ze goede kans !
Wel jmmr dat ze John en Chadli laten gaan..
dat vind ik toch goede spelers...

9 mei 2012 om 16:00

Maar ja de spelers en staf lachen tenminste weer met deze trainer. Het kost even een hoge eindklassering en Europacup wedstrijden maar dan heb je wel veel mensen met een lach op het gezicht :P

9 mei 2012 om 16:12

Een lach op het gezicht is inderdaad belangrijk en nu moet Twente zich kwalificeren voor de EL terwijl ze dit totaal niet belangrijk vinden(schalke) . Dus gewoon EL laten lopen en volop de competitie gaan.....

9 mei 2012 om 16:18

ze spelen volgend jaar zo ie zo europees.
dit komt door de fair play lijst !
maar zo kan je wel het seizoen knap afsluiten !

9 mei 2012 om 16:21

Ben benieuwd of ze Luuk de Jong kunnen behouden. Vanuit Engeland zijn een aantal geïnteresseerde clubs, maar ikzelf hoop dat we nog een seizoen mogen genieten van Luuk en ik denk dat hij zelf ook wel weet dat het verstandig is om nog een seizoen uit te blinken in de eredivisie alvorens de stap naar een (sub)topclub in Engeland te maken.

9 mei 2012 om 15:52

flipa,

hoop dat ze deze reeks doorzetten! zou fantastisch zijn om met ajax, feyenoord, psv, h'veen, az en met twente en een opkomend vitesse lekker in europa punten te verzamelen! al denk ik dat we dan gedeeld door 7 minder uitkomen dan dit seizoen!

9 mei 2012 om 15:57

Indrukwekkend hoor, winnen van de graafschap, Roda en excelsior haha.

Er zal toch heel wat moeten veranderen willen ze de playoffs winnen.

ik hoop eigenlijk dat ze verliezen.... want dan gaat dat idiote excelsior niet europa in!!!

voor Twente wordt het nog een lastige klus !
in twee wedstrijden moet Twente dit wel gewoon winnen,
RKC heeft het goed gedaan dit seizoen, complimenten !!

In interviews geeft Mcclaren nooit antwoord op de vraag en draait er als gentleman maar een beetje omheen. Als Twente het in de play-offs verneukt zie ik de bom barsten en is het einde Mcclaren II.

9 mei 2012 om 17:32

Mwa, Mcclaren gaat niet ontslagen worden, dat gaat Twente simpelweg veel te veel geld kosten om 2 trainers in 1 jaar te ontslaan, ik denk dat hij sowieso nog 1 seizoen kan blijven zitten, en dan moet hij toch wel bij de top 3 kunnen komen volgend seizoen, ik ben benieuwd! Heb nu al zin in het nieuwe seizoen met hopelijk dezelfde kampioen!

9 mei 2012 om 19:37

Als ze Mcclaren eruit hadden willen gooien vanwege het resultaat hadden ze dat echt wel gedaan. Het enige waar men nu nog voor speelt is een tripje naar Litouwen minder, maar eigenlijk gaat het voor Twente nergens meer over.

Ik snap trouwens niet wat er mis is met wat Mcclaren zegt , hij trapt misschien wel open deuren in , maar als je iedere keer vragen krijg waardoor je niks anders kan antwoorden. Journalisten hebben de neiging naar dingen te vragen waarop een waarheidsgetrouw antwoord volledig ongepast zou zijn. Je gaat als trainer niet zeggen dat je tegenstander weinig voorstelt , dat je een makkelijke wedstrijd verwacht of dat er volledige paniek in je eigen selectie heerst. Als journalisten toch daar naar vragen , krijg je politiek correct antwoorden.

9 mei 2012 om 19:49

Helemaal eens Adzevedo; FcT is daarbij door de akelig slechte vorm niet bepaald gerechtvaardigd om een tegenstander (welke dan ook) eens flink verbaal de grond in te trappen op voorhand.

Ook met blessures moet Twente makkelijk van RKC kunnen winnen!!! Hier doe je RKC ontzettend mee tekort. De ploeg heeft zowat het hele sezoen leuk voetbal gespeeld en oa van PSV gewonnen. Gaat gewoon een hele spannende wedstrijd worden en ik hoop eigenlijk dat RKC voor een hele leuke stunt kan zorgen.

denk niet dat fc twente de play offs in komen als je ziet hoe ze de laatste tijd spelen....
En even voor de twente supporters (niet vervelend bedoeld gewoon nieuwsgierig) hebben jullie nog wel vertrouwen in deze man als je ziet dat hij het bij letterlijk iedere andere ploeg slecht heeft gedaan, niet redelijk maar dan ook slecht! denken jullie dat deze man de juiste trainer is voor de club?

9 mei 2012 om 16:28

Deze man heeft verstand van zaken, weet wat hij doet, maar ze hadden hem nooit terug moeten halen. Hij is een man naast de hoofdtrainer, een echte assistent. Hij is misschien wel de grootste gentleman in de hele trainerswereld. Als hoofdtrainer is het of alles, of helemaal niks. Bij Middlesbrough heeft hij het geweldig gedaan, daarna een aantal teleurstellende resultaten, toen het kampioenschap bij Twente, daarna naar een Wolfsburg dat met een slechte selectie speelt waar zelfs Magath weinig mee kon, daarna bij Nottingham Forest opgestapt. Terug bij Twente waar het kwalitatief minder is als eerst, maar een 6e plek volledig onnodig was.

Of het vertrouwen er nog is? Ik denk dat deze man genoeg verstand van zaken heeft, maar zijn prestaties van de eerste periode kan hij nooit meer overtreffen, hij mist nu ook tevens spelers als Ruiz, Theo Jassen, Perez en dergelijke.

Wat wil iedereen toch graag dat Mcclaren eruit geknikkerd wordt, hier op Vz, in VI, op tv. Had Ajax De Boer er ook uit moeten knikkeren toen Ajax met 6-4 van Utrecht verloor? Of thuis met 0-2 wederom van Utrecht verloor? Toen Ajax tegen de reserves van Manchester uit de El werd gegooid? Ik heb nieuws voor jullie, Steve blijft gewoon trainer omdat het een vakman is en bij Twente past, daarnaast zit iedere ploeg wel eens in een mindere periode. Mijn complimenten daardoor ook voor Heerenveen hoe ze de rust hebben bewaart rondom Jans toen Heerenveen 15e stond, en waar staan ze nu? Tukkers en Friezen hebben daarin veel gemeen, ze raken niet zo gauw in paniek en als er geld moet komen is dat geen probleem.(tadic)

Twente heeft te vaak de zelfde spelers die geblesseerd zijn. Bengtson, Tiendalli, Kuiper. Hebben het contract met Bengtson ook nog weer met 2 jaar verlengd. Domme zet. Tiendalli is ook te vaak geblesseerd en speelde de gehele comp. zeer matig. Kuiper heeft al zovaak een knieblessure gehad dat het structureel schijnt te worden.

Sie hebt nit tregte in Ensche.

9 mei 2012 om 17:19

Over Tiendalli en Bengtsson ben ik het met je eens, maar ook spelers als Michailov hebben te vaak ziektedagen gekregen.

Kuiper heeft gewoon ontzettend veel pech met een aantal zware blessures, ze zijn ook allemaal buiten zijn schuld ontstaan en hij is net weer fit aan het worden. Ik vind spelers als Rendla hetzelfde verhaal, ontzettend veel talent, alleen ongelukkig met blessures.

Nicky Kuiper was anders nooit geblesseerd, maar door het een kwam het ander en nu is hij weer volledig fit. Hij zal nu naar alle waarschijnlijkheid weer volledige seizoenen mee kunnen spelen.

9 mei 2012 om 18:54

sorry hoor, maar die Rendla daar heb je ook niets aan. Al 5 jaar hoor je dat dit het talent van Twente is maar hij breekt nooit door, mede door blessures natuurlijk. Maar dan nog.
Net als Kuipers, veel te blessure gevoelig. Daar heb je als 'topclub'in wording toch helemaal niks aan?!

9 mei 2012 om 19:21

Over Rendla ben ik het volledig eens, maar Kuiper is gewoon een topspeler die nu 2 jaar pech heeft gehad met blessures. Kuiper afschrijven zou dan ook een stom iets zijn, heeft genoeg talent en werd zelfs toen hij speelde de toekomstige linksback van het Nederlands Elftal genoemd. Kuiper is nu weer fit aan het worden en speelt nu zowiezo al beter dan Tiendalli en dergelijke.

Kuiper is echt een jongen waar iedere topclub eigenlijk wel wat aan heeft, tenzij ze zelf een goede linksback hebben. Zou een club als Ajax ook niet misstaan, alleen heeft Ajax nu een speler als Boilesen. Kuiper is (mits fit) toch echt een hele goede linksback die over genoeg kwaliteit beschikt voor het Nederlandse elftal (teminste in de vorm die hij had voor de blessure, je weet nooit hoe hij terug keert).

9 mei 2012 om 21:44

Aardige jongen ben jij. Weet je nog dat ze de carriere van Rendla in een uitwedstrijd bij Sparta naar de mallemoer hebben geschopt. Hij kan er zelf niets aan doen. Dus zo'n speler moet je wel kansen geven want hij had voor dat incident een grote carriere in het verschiet. Eigenlijk zou Sparta dat moeten betalen. De meeste blessures komen op conto van Co, dat wordt niet verteld, maar problemen met de staf waren vnl problemen met de medische staf voor Co. Hij heeft spelers opgesteld die niet mochten spelen of die niet te lang mochten spelen. Zie blessure Chadli, zie Landzaat en vele andere pijntjes.

Verder mag van mij Twente eruit. Dat betekent dan in ieder geval dat Excelsior niet meegaat. Dat Twente een week eerder vakantie heeft, want wat er ook gebeurt die beginnen 18 juni al weer met de voorbereiding. En de play-offs zijn niet geschikt voor een rehabilitatie van dit seizoen, daar kunnen ze toch pas volgend seizoen mee beginnen.

9 mei 2012 om 22:32

Rendla kan er zelf ook niks aan doen natuurlijk dat hij toen buiten zijn schuld om geblesseerd is geraakt, het enige wat ik me af vraag is of het voor zo'n jongen nog zin heeft om verder te gaan in de sportwereld. Misschien kan zijn lichaam het ook niet aan, hij was echt een van de grootste talenten, maar soms werkt het lichaam niet mee.

Deze jongen heeft van Twente (en mij en nog veel andere supporters) nogsteeds het vertrouwen om ooit nog terug te komen, maar of hij ooit nog terug komt op het hoge niveau dat hij toen had, is maar de vraag. Hij wordt nu ook ieder jaar een jaartje ouder en hij kan niet eeuwig een talent blijven. Het is jammer voor hem dat zijn carriere door veel ongeluk uit mekaar is gevallen, want hij zou de toekomstige vervanger van Nkufo worden, maar helaas, het had nog niet zo mogen zijn.

Zijn niveau was afgelopen zomer als spits overigens ook flink achteruit gegaan, hij kreeg in veel oefenwedstrijden tegen amateurs weinig goede schoten van zijn voeten af, veel was mis. Ik hoop echt dat Rendla nog een succesvolle carriere kan vervolgen, maar het begint er nu wel naar uit te zien dat hij straks zijn schoenen aan de wilgen moet gaan hangen.

Word een loodzware wedstrijd voor Twente. Vooral nu het meespelen van topscorer Luuk de Jong nog twijfelachtig is. In de laatste 5 wedstrijden maar 4 punten gepakt. Puntje thuis tegen NAC en een nipte overwinning in de slotfase bij Excelsior. Dus er liggen morgen zeker kansen voor Rkc. Twente zal zich een keer goed moeten laten zien en uit laten stralen dat ze de play-offs willen winnen.

Hopelijk Verliest FC Twente van RKC want moet er niet aan denken als Excelsior Europaleague
Speelt ik hoop nog steeds op Vitesse want dan hebben we een leuke Groep.
Ajax en Feyenoord Championsleague
Az,psv,heerenveen,fc Twente en Vitesse Europaleague 7clubs wat een weelde en geloof mij
Vitesse is de juiste keuze omdat ik denk dat ze daar nu wel goede aankopen gaan doen.

9 mei 2012 om 17:20

Ben alleen bang dat Feyenoord een hele zware tegenstander gaat loten en er direct dan uit vliegt. Daarna hebben ze alsnog Europa League, maar toch..

9 mei 2012 om 17:31

heeft feyenoord niet zo hulp dat ze zware tegenstanders niet loten, wegens prestraties van vroeger?

9 mei 2012 om 17:44

Nee, Feyenoord heeft de laatste jaren niks meer gepresteerd en resultaten uit het verleden tellen niet zo ver terug, hier de tegenstanders die ze kunnen loten, als de standen zo blijven!

Tweede voorronde Champions League (10 clubs)
Geplaatst: Sporting Braga (portugal), Dinamo Kiev (oekraine), Paok Saloniki (griekenland), Spartak Moskou (rusland) en Fenerbahce (turkije)

Derde voorronde Champions League (10 clubs)
Geplaatst: Sporting Braga (portugal), Tottenham Hotspur (engeland), Dinamo Kiev (oekraine), Paok Saloniki (griekenland) en Udinese (italie).

Gewoon loodzware ploegen natuurlijk.

Volgens mij begrijpt Mclaren niet dat voetbal ook om kwaliteit van het veldspel gaat. Het enige waar ik hem maar over hoor lullen is mentaliteit. Op enig tactisch vernuft heb ik hem nog niet kunnen betrappen. Wat een wanprestatie heeft die man geleverd dit jaar zeg.

Als neutrale toeschouwer en liefhebber van het Nederlandse voetbal hoop ik dat RKC wint. Dit omdat zodra Twente de playoffs wint het europese ticket naar Excelsior gaat en dat moet niemand willen. Zodra Twente verliest gaat het fairplay ticket naar hen en kan een andere club Nec/rkc/vitesse het laatste europese ticket bemachtigen via play offs. Zo worden er in totaal waarschijnlijk meer punten voor Nederland gehaald op de europese ranglijst en dat is wat wij met zijn allen moeten willen. Helaas moet Twente dan wel 3 weken eerder beginnen, maar dat is dan maar zo....

En hij begint zichzelf alweer in de underdog positie te praten, kom op man, jij als Twente moet met dit materiaal RKC gewoon met 3/4-0 oprollen, als je het verschil in kwaliteit ziet dan is Twente gewoon 3x beter. En dan nog begint onze recordhouder open deuren intrappen met zichzelf in de underdog positie plaatsen, het moe niet gekker worden met hem.

Ik hoop echt dat RKC wint. Niet alleen omdat ik uit waalwijk kom, maar ook omdat wanneer twente de playoffs wint, excelsior de Europa League in gaat! Dat zou toch wel schandalig zijn.

Oook al is Twente een beetje uit vorm, toch denk ik dat ze over de twee wedstrijden makkelijk kunnen winnen. Uit word het misschien nog gelijk of verlies, maar dat gaan ze thuis componeren. Ik denk dat Twente de play offs gaat winnen, maar Mcclaren kiest wel vaak de underdogpositie..

Zal spannend worden. Stel dat Twente het niet red, dan kunnen ze zelfs nog negende(!) worden. Dan mag je toch wel spreken dan een absoluut dramatisch seizoen en zal een hoop moeizaam opgebouwde goodwill in één keer weg zijn.

ik hoop echt dat twente de playoffs niet haalt, maar eerder vitesse. Dan krijgt fc twente alsnog dat ticket van de financial fair play, wat anders naar exelcoir gaat.
dus steve, doe er in naam van de coeffiecientielijst van nederland alles aan om de playoffs niet te redden!!

Verliezen van Rkc, wat doet het ertoe. Je moet er sowieso niet aan denken dat Excelsior Europa in mag. Misschien kan Mcclaren een paar spelers rust geven, dat doettie wel vaker.

Nou van mij mogen we er de eerste ronde uitvliegen en via de fair play instromen dit heeft voor ons en voor het Nederlandse voetbal alleen maar voordelen. Moet er niet aan denken dat Excelsior Europees gaat uitkomen voor Nederland dan nog liever Vitesse.

Ajax en Feijenoord = Cl
Psv = El
AZ = El
Heereveen = El
Twente = El
Vitesse = El

Dan heb je ook gewoon de sterkste line-up van Nederlandse clubs in Europa.

Ik vind dat FC Twente op eigen kracht de play off s moet halen door gewoon weer goed te gaan voetballen. En dat kunnen ze! Begin maart was er nog niets aan de hand en hadden ze nog kans op de CL. Dit team is helemaal uit balans en Mcclaren en Schreuder hebben de taak om dit op te lossen. Hoe ze dit moeten doen om morgenavond te winnen in Waalwijk weet ik niet want het is ook bedroevend hoe er gespeeld werd. En van RKC kun je alleen zeggen dat ze mooi voetbal spelen en inderdaad de kans hebben om te winnen morgen. En wat het ook mag worden de beste wint. Wel vind ik het triest hoe FC Twente en Mc Claren afgekraakt worden in de media. Het lijkt wel een hetze waarbij men hoopt dat er zo snel mogelijk koppen gaan rollen. En dit moet Twente juist niet doen! Gewoon rustig aan weer er tegenaan en hopen dat dit goed komt. En de media mag zich af en toe schamen om Dhr Munsterman en Steve Mcclaren zo af te kraken want als trouwe supporter weet ik dat beide heren het allerbeste met deze club voor hebben!

Wat een onzin dat Twente de playoffs moet laten lopen, moest Feyenoord ook de laatste 2 wedstrijden maar verliezen omdat ze toch niet door de voorronde CL komen?

Twente gaat gewoon vol voor de playoffs, dat scheelt straks in de voorbereiding 14 dagen extra rust die hard nodig zijn, wat de rest van Nederland daar van vindt zal ons een rotzorg zijn. De media vindt het blijkbaar toch al nodig om de club, de technische staf en de spelers doorlopend in een kwaad daglicht te stellen, dan kunnen ze daar nog mooi even mee doorgaan.

En voor Excelsior: Succes in Europa komend seizoen!

Het zal een zware dobber worden voor Fc Twente omdat ze hopeloos uit vorm zijn op dit moment, maar toch heb ik bij vlagen tegen Ajax, Heerenveen en VVV weer een goed voetballend Fc Twente gezien. Het probleem op dit moment is echter dat bijna elke aanval van de tegenstander een goal is. Hoeveel kansen hebben Ajax, Heerenveen en VVV nou gehad buiten de doelpunten om. En hoeveel kansen heeft Fc Twente die wedstrijden wel niet gehad. Tegen Heerenveen was de kansenverhouding 22 tegen 10. En tegen VVV was het 15 tegen 10 in het voordeel van Fc Twente.

Achja als zoet een goede uittrap heeft hebben ze een goede kans aangezien twente nu ook tegendoelpunten zo krijgt.

Denk dat het volgend seizoen zo de aanval is
tadic-l. De jong- verhoek

dit is best aardig met 2 snelle buitenspelers die goed voor kunnen geven en de jong is een sterke spits.
verder is de achterste linie slecht en middenveld wel aardig

9 mei 2012 om 21:50

Waar baseer je je achterste linie op? Die was twee seizoenen geleden op Stam en Boschker na identiek, toen werden ze kampioen met de minste goals tegen, ahum ahum. En vorig seizoen werden ze "maar" tweede met een identieke verdediging en weer in de top met de minste tegengoals. Dit seizoen is het op het laatst (10 wedstrijden) echt minder gegaan met veel tegengoals maar daarvoor had FCT toch echt de minste tegengoals. Is toch knap om met een slechte verdediging bijna continu de minste tegengoals te hebben!!!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
14.NAC Breda34-16
15.VVV-Venlo34-19
18.FC Twente24-26
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Dejan TrajkovskiVerdediger10
Stefan TheskerVerdediger10
Joachim AndersenVerdediger10
Hidde ter AvestVerdediger10
Nikola GjorgjevMiddenvelder10
Jelle van der HeydenMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

184 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 PSV 28 12 1 0
2016/2017 PSV 32 8 4 0
2015/2016 PSV 33 26 2 0
2014/2015 PSV 32 20 0 0
2013/2014 Newcastle United 12 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Vader en zaakwaarnemer Luuk de Jong stappen maandag in het vliegtuig’

Luuk de Jong geniet nog altijd interesse van Club América. Volgens diverse Mexicaanse media zal zowel de vader van de aanvaller als zaakwaarnemer Louis Laros komende maandag naar Mexico afreizen voor...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 20 mei
Luuk de Jong is niet de enige Nederlandse spits die in beeld is bij Club América. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren