AZ stelt vierde plek veilig; sportieve lijdensweg Groningen ten einde

Zondag, 6 mei 2012 om 16:28

AZ heeft op de laatste speeldag Europees voetbal veiliggesteld. Het team van trainer Gertjan Verbeek klopte op vertrouwde bodem FC Groningen met 1-0 en stelde zo de vierde plek in de Eredivisie veilig. Voor de noorderlingen is er een einde gekomen aan de sportieve lijdensweg. De laatste zestien competitieduels leverden slechts acht schamele punten op. AZ, dat thuis geen enkel duel verloor, eindigt het reguliere seizoen met de minste tegengoals (35) en de meeste clean sheets (15).

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

33 reacties (laatste reactie door stevegoble)

Eindelijk is het seizoen afgelopen!
Gefeliciteerd AZ.

Eindelijk is het seizoen ten einde! Uiteindelijk zelfs nog de 14e plaats! Groningen onwaardig vind ik! Moeten veel dingen veranderen voor volgend jaar, met te beginnen een kersverse coach die wel verstand heeft van opstellingen maken e.d. We zullen zien volgend jaar!

Az gefeliciteerd. Dramatisch seizoen van Groningen maar dat moge duidelijk zijn. Snel vergeten en hopelijk die softie van een Huistra ontslaan.

6 mei 2012 om 16:38

Zal wel een dure aangelegenheid worden. De beste man heeft net zijn contract verlengd.

6 mei 2012 om 16:42

Maar is wel noodzakelijk denk ik. Met deze man pak je geen punten.

6 mei 2012 om 20:23

Ik hoop dat Huistra in zal zien dat het voor de spelersgoep (en dus de club) het beste is als hij vrijwillig vertrekt. Deze man kan de groep niet motiveren en zijn aanblijven zal niet stimulerend werken voor de spelersgroep. Bovendien zou zijn aanblijven ten koste gaan van het aantal verkochte seizoenskaarten. Een nieuwe trainer kost geld, maar waarschijnlijk verkoopt de FC dan wel meer seizoenskaarten dan wanneer Huistra op de loonlijst blijft staan. Gezien zijn ongelooflijke koppigheid om niet van opstelling te veranderen denk ik niet dat hij zelf ontslag neemt. Helaas..... Weet niet of Jopie Gall nog vrij is, maar anders Jos Luhukay maar eens bellen.

De laatste zestien competitieduels leverden slechts acht schamele punten op.

wtf, serieus joh?
wow, dacht dat groningen wel wat meer had gehaald maar blijkbaar niet dus, ja dat is gewoon echt schandalig slecht al heeft groningen niet een al te beste selectie natuurlijk.
valt het nog mee waar ze staan, mogen ze blij zijn dat ze het de 1e helft van de competitie goed hebben gedaan.

6 mei 2012 om 16:37

Toch is de selectie niet minder dan die van bijvoorbeeld Rkc, op de keeper na dan. Echt schandalig hoe weinig punten Groningen gehaald heeft

Blij dat het seizoen afgelopen is, geen schorsingen voor de Eerste speelronde van volgend seizoen is het enige positieve aan deze wedstrijd voor Groningen

6 mei 2012 om 16:43

Kappelhof is wel geschorst... Heeft geel gehad vanmiddag..

6 mei 2012 om 16:45

meen je, wat een idioot. Speel je nergens voor terwijl je weet dat je op scherp staat... pak je toch nog die kaart

Az jammer dat jullie zijn afgezakt de laatste tijd maar deze ervaring neem je weer meee naar volgend jaar en Verras ons weer met jullie mooie voetbal en fitte conditie.

Jammer dat AZ geen prijs heeft weten te winnen, ik had het ze van harte gegund.

Jammer dat het niet gelijk werd, had zo op mijn toto voorspeld.. Was ik 109 euro rijker gweest:

Gefeliciteerd AZ, toch nog Europees.

6 mei 2012 om 16:41

Dat is nog meer dan waar sommige studenten paar maand mee rond moeten komen. Beter ga je wat nuttigs doen met je geld.

6 mei 2012 om 16:42

Nee, had niet 109 ingezet.. Dat was de winst geweest.. Had 6 euro ingezet..

Gefeliciteerd, AZ. Fijne vakantie en hopen dat volgend jaar, werken aan kansen creëren en afmaken.

Geweldig seizoen afgesloten met EL. Ben super trots op mijn club. Thuisstatistieken zijn trouwens belachelijk goed. 21 thuiswedstrijden ongeslagen. Jammer dat we in de uitwedstrijden niet meer hebben kunnen brengen. Volgend jaar doorselecteren met talentvolle jeugdspelers en dan ziet de toekomst voor AZ er heel goed uit. Nu lekker genieten van de welverdiende vakantie en volgend jaar weer knallen.

Heerlijk dat we toch de 4e plaats nog hebben gehaald. Helaas wel te veel weggegeven de tweede seizoenshelft, maar volgend jaar weer nieuwe kansen!

Jammer trouwens dat een, volgens mij, zuivere handsbal van Luciano niet wordt bestraft. Krijgt hij terecht rood is de wedstrijd over, laat hij hem doorgaan door geen hands te maken is het een goal en is de wedstrijd ook over.

Eindelijk is dit rot seizoen voor FC Groningen afgelopen. Verdiende zege voor AZ, al speelde we in de beginfase en in het laatste kwartier 20 minuten aardig mee. Maar dat meer te maken dat bij de beide teams het overleg helemaal weg was.
Ik hoop hier in elk geval op een nieuwe trainer, anders spelen we ook komend seizoen in het rechterijtje..

Jammer Az jullie verdiende het dit jaar maar de EL kwartfinale bereiken en de vele wedstrijden spelen heeft jullie opgebroken aan het eind van het seizoen ,maar dat is logisch als je voor het eerst zo ver komt ,Nu jullie deze ervaring hebben kunnen jullie volgend jaar misschien het tot het eind volhouden.

De doelstelling behaald: de 4e plaats.
Voor volgend jaar hopelijk een wat bredere selectie en trainen op afmaken, want dat is waar AZ dit seizoen te kort kwam.

volgt nu een nieuwe lijdensweg.......je wilt niet weten hoeveel supporters (hoe triest ook) hun seiz kaart hebben opgezegd / niet verlengen.......technische staf mag heel wat doen om die mensen weer terug te krijgen. Nieuwe Keeper!!!!!!!, centrale verdiger voor naast van dijk!!, een spits, een rechtsback en een Echte!!!! Aanvoerder. (iedereen kan een band om zn arm doen....)

vervolgens x aantal spelers lozen!!! Femi als 1e graag, die gaat dit seizoen 600.000 netto verdienen....ongelovelijk........pedersen oprotten samen ene voldsen...?!?sparv, kwakman, yvens, hirarije heb je ook geen reet aan....en zijn dr vast nog wel aantal

Misschien moeten wij dan ook maar 30 miljoen bij de gemeente lospeuteren in Groningen

Groningen veertiende geworden, netjes hoor met dat materiaal. Nijland wilde naar de Nederlandse top? Nou, begin maar alvast een lijstje te maken van nieuwe spelers en een nieuwe trainer. Waardeloos seizoen, ik begrijp niet dat die boeren in het noorden niet meer geluid hebben gemaakt. Ze hebben de gifbeker helemaal leeggedronken, zonder een kick te geven.

Wat zullen ze blij zijn daar in Groningen dat dit schandalige en dramatische seizoen voor hun is afgelopen. Kunnen nu flink gaan bespreken wat ze volgend seizoen willen.

Als er werkelijk één ploeg is die gefaald heeft dit seizoen dan is het FC Groningen wel, de club die zich de Trots van het Noorden noemt. Met het materiaal dat ze hebben en dan op een 14e (!) plek eindigen, een wanprestatie dat zijn weerga niet kent. Huistra mag god op zijn blote knieën danken dat hij bij een club als FC Groningen werkt, want blijkbaar mag elke trainer het daar verkloten zonder ontslagen te worden. Als je spelers tot je beschikking hebt die luisteren onder de naam Van Dijk, Tadic, Burnet, Texeira, Bacuna, Andersson, Enevoldsen, Kappelhof en Kieftenbeld en je haalt het in je hoofd om hiermee 14e te eindigen dan is het te schandalig voor woorden! Als je ziet wat voor ploegen boven je zijn geëindigd met alle respect voor Nec, Rkc, Roda JC, FC Utrecht, Heracles en NAC Breda dan mag je jezelf gaan afvragen wat je nog te zoeken hebt als FC Groningen. Slechter kun je het niet doen!

Gefeliciteerd AZ , wat groningen betreft ,schandalig , lachertje van de eredivisie.

Ik neem wel weer een seizoenskaart maar zo kan het niet verder.
De sfeer , de binding met het elftal ,in een half seizoen alles weggegooid.
Blij dat het erop zit en tijd voor de grote schoonmaak,inclusief de trainer.

6 mei 2012 om 17:19

Komt wel goed toch, Groningen is altijd een stabiele subtopper gebleken. Dit jaar liep het alleen niet helemaal, terwijl er genoeg kwaliteit loopt.
Maar seizoen duurde iets te lang, maar dat gelden voor Az ook. Al was het verschil wel een hoop meer wedstrijden dan Groningen.
Maar het komt goed, ze zijn het ook wel verplicht aan de Groningers.

idd. de sfeer is ook helemaal weg. ook leuk die school die dr nu voor wordt gepland. t ademt echt eea voetbal uit.....jammer dat je nu dat gigantische logo op t stadion niet meer ziet......-)

Seizoenskaart net verlengd, maar hoop toch echt dat Huistra verdwijnt!!!!!!!!!!!!!!!
Hans lozen die man

We zijn de slechtspresterende club in het tweede seizoens helft, nu de Graafschap gewonnen heeft, Schaam je!!. Huistra , ROT Toch EEN Eind OP Sukkel !!!!

gewoon paar goede spelers erbij....met ervaring.......dan gaat het volgende seizoen vast beter......van mij mag Huistra blijven hoor........over de periode voor de winterstop hoor ik niemand.......en was hij ook trainer bij onze Fc.....

Wat een verschrikkelijk seizoen voor 'onze' FC. Naar mijn mening zijn er maar twee lichtpuntjes te ontdekken; Burnett ( gehaald als reserve linksback ) en van Dijk.
Helaas stond ook vandaag in Alkmaar wederom Pedersen in de basis, als trainer wordt je niet meer serieus genomen wanneer je telkens deze verschrikkelijke prutser blijft opstellen. Hele tweede helft liep Jones warm, zonder erin te komen.... Pedersen en Ivens, je zou er maar een heel seizoen naar moeten kijken. Teleurstellend waren helaas ook Andersson, Sparv en Luciano. Dit zijn mannen die de kar zouden moeten trekken, helaas alledrie een uitermate zwak seizoen. Bacuna begon geweldig maar na 5 wedstrijden was ook zijn opleving voorbij. Dan nog Johannson ( duurste aankoop ), door blessures eigenlijk nooit gespeeld en Enevoldsen, nooit meegedaan. Tel daarbij op de blessuregevoeligheid van Kwakman en er blijft weinig over. toch had ik er bij aanvang seizoen veel vertrouwen in, de FC begon ook met prachtig voetbal.
Er moet heel wat veranderen; nieuwe rechtsback, creatieve middenvelder, bikkel op het middenveld, goeie spits, andere keeper.
de Leeuw, Luigi Bruins, Milano Koenders zouden mogelijkheden kunnen zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Marco BizotKeeper10
Jonas SvenssonVerdediger10
Ron VlaarVerdediger10
Guus TilMiddenvelder10
Mats SeuntjensMiddenvelder10
Joris van OvereemMiddenvelder10
Thomas OuwejanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.

119 fans
Coach, 55 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 22 mei
Chelsea heeft Robert Lewandowski gebombardeerd als het belangrijkste transferdoelwit deze zomer. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren