'Babel moet niet mee naar het EK, Elia en Lens zijn ook niet nodig'

Zaterdag, 5 mei 2012 om 00:00

Over iets meer dan een maand gaat het EK eindelijk van start. Nederland speelt op 9 juni zijn eerste groepswedstrijd in Kharkiv tegen Denemarken en de komende weken zal duidelijk worden wie wel en wie niet een uitnodiging krijgen voor Oranje. Slechts twee Nederlanders zijn er sowieso bij; Bert van Marwijk en scheidsrechter Björn Kuipers. Voor de rest is het afwachten wie fit blijft, wie opgenomen wordt in de selectie en wie thuis blijft.

/

Bondscoach Van Marwijk zal deze maand zijn voorselectie voor het EK wereldkundig maken en daarna bepalen hoe de definitieve selectie eruit ziet. Hij kan een beroep doen op 23 spelers en moet dus knopen doorhakken. De bezoekers van Voetbalzone konden recent al aangeven welke stand-in voor Erik Pieters niet mee zou moeten gaan en toen viel de keus op Edson Braafheid. De afgelopen dagen kon via de poll Welke aanvaller moet Bert van Marwijk thuislaten voor het EK 2012? gestemd werden op de afvallers in de voorhoede.

Het grootste deel van de lieft 22.500 stemmende bezoekers (46 procent) is van mening dat Ryan Babel geen uitnodiging moet krijgen voor het EK van volgende maand. Met zijn 42 caps behoort Babel tot de vijf meest ervaren aanvallers die beschikbaar zijn voor Oranje, maar hij heeft geen goed seizoen achter de rug. In dienst van TSG Hoffenheim begon de 25-jarige aanvaller in de beginweken van de competitie nog goed met vier doelpunten in de eerste zes duels.

/

Van Marwijk riep hem dan ook op voor de oefeninterlands tegen Zwitserland en Duitsland, maar Babel maakte in de tachtig en negentig minuten die hij mocht spelen geen doelpunt. In competitieverband bleef het bovendien bij die eerste vier goals; sinds 17 september scoorde Babel al 24 wedstrijden niet meer in de Bundesliga. Achter hem zijn de meningen verdeeld over wie niet opgenomen hoeft te worden in de definitieve selectie.

Dertien procent van de stemmende bezoekers vindt het niet nodig om Eljero Elia bij de EK-selectie te roepen, net zoals dertien procent niet verwacht dat Jeremain Lens een uitnodiging krijgt. Elia (26-voudig international) startte dit seizoen maar een keer in de basis bij Juventus en mocht driemaal invallen, terwijl Lens (viervoudig international) niet verzekerd was van een basisplaats bij PSV. Derk Boerrigter (elf procent) en Ola John (tien procent) wordt iets meer krediet verschaft en slechts vier procent zou Luuk de Jong of Luciano Narsingh thuislaten.


Poll

De voorhoede is de best bezette linie bij Oranje


Gerelateerd

84 reacties (laatste reactie door cruijff70)

Ik heb al die spelers liever dan Dirk het nutteloze werkplaard kuyt.

5 mei 2012 om 00:17

Nou.. Stel. Het is verlengen tegen Spanje in de halve finale. 110de minuut, en alle spelers zijn kapot. Dan kan je een Dirk Kuyt erin zetten om dat kleine beetje power te geven waardoor we misschien de overwinning kunnen pakken.

5 mei 2012 om 00:31

Niets ten nadele van Kuyt maar als ik Kuyt zie spelen dan moet ik altijd denken aan een blind paard dat maar 1 ding kan en dat is zo lang mogelijk op en neer hollen. Techniek is iets wat bij Kuyt echt ontbreekt. Dat beetje power hebben andere flankspelers ook wel die rond de 110de minuut zouden kunnen invallen. Elia speelt weliswaar erg weinig maar ik zou hem toch mee nemen. Lens is ook typisch een speler die het van snelheid moet hebben. Als het op techniek aan komt dan heb je veel meer aan Elia en Afellay, 2 spelers die snel en technisch goed in elkaar zitten. Die kunnen door middel van een actie een mannetje passeren en die bal voor de pot slingeren. Ik zie Kuyt nooit een voorzet geven en bij Lens komen de voorzetten ; of achter het doel,of richting de cornervlag aan de andere kant.

5 mei 2012 om 00:40

Alsjeblieft zeg, als het de 110e minuut is dan faalt Kuyt opzichtelijk tegen welke speler van Spanje dan ook.

Niveau subtop Eredivisie op dit moment. Wat een drama iedere keer in het Nederlands elftal.

5 mei 2012 om 00:59

@irealmadrid, nee, de 110de minuut is fijn als Kuyt er al 110 minuten instaat en nog steeds kan gaan. Elke speler die er in de 110de minuut wordt ingebracht kan wel even voor 10 min. vlammen.

5 mei 2012 om 01:49

Waarom Kuijt inbrengen in de 110e minuut?

Dirk heb juist enkel wat aan als hij 120 minuten kan spelen. Dan is iedereen moe behalve hij.

Die laatste 10 minuten heb je veel meer aan iemand die wel kan voetballen.

5 mei 2012 om 09:58

Nou sorry maar dan heb ik liever een Elia die fris is en een actie heeft om een verdediger die moe is te passeren en een beslissende voorzet te geven.

Kuyt is met alle respect gewoon een blind paard en is echt niet nodig voor het Ek. We spelen tenslotte al met 2 controlerende middenvelders dus nog iemand voorin die zo goed meeverdedigend is wel iets teveel van het goede als je het mij vraagt.

Kuyt gaat sowieso toch wel mee met van Marwijk.
Maar als ik moet kiezen tussen Elia, Lens, Boerrigter of John zou ik toch wel voor Elia gaan heeft zich al meer bewezen op dit niveau en Lens is meer een spits waar er in Oranje echt veel betere te vinden zijn dan Lens.
Voor Boerrigter en John komt het Ek gewoon te vroeg.

5 mei 2012 om 11:16

Elia lekker thuislaten.

Dan heeft hij alle tijd om zijn haren te freshen. Elia heeft heel weinig laten zien in zijn gehele carrière, hij heeft het in Oranje op 1 of 2 wedstrijden na (schotland en Japan meen ik) ook helemaal niet zo goed gedaan he. 26 interlands waarvan meestal niet zo goed dus. Het hele jaar heeft hij niet gespeeld bij Juventus, en het jaar daarvoor speelde hij wel bij Hsv, maar deed het daar slecht.

Zijn carrière zit op zijn zachts gezegd dus nogal in het slop, het is niet alleen bij Juventus niks, maar ook zijn laatste jaar HSV was slecht, en in Oranje herinneren we allemaal die ene geweldige actie tegen Schotland of Japan, maar daarna was het weinig meer.

Lekker thuislaten dus, dan echt liever Dirk Kuyt. Die heeft tenminste wel gespeeld dit jaar, en die heeft een staat van dienst, zowel bij Liverpool als bij Oranje. Dat kan Elia niet zeggen.

Over Lens hoeven we het helemaal niet te hebben toch? Die komt niet eens in aanmerking.

5 mei 2012 om 13:29

Laatste interland nog op Huntelaar de 2-2

5 mei 2012 om 17:18

Een werkpaard is nooit nutteloos, helaas is het bij Dirk het geval dat hij het niveau gewoon niet meer aankan.

Babel heeft niks laten zien bij Hoffenheim en wat hij heeft laten zien stelde niks voor. Elia heeft ook weinig laten zien en Lens heeft een paar goede wedstrijden gespeeld maar meer ook niet.

Lekker thuis laten! Stuk voor stuk in de huidige vorm/ of situatie niet nodig/nuttig bij oranje

Elia leide de doelpunt in tegen spanje door dom balverlies, die mogen ze thuis laten

5 mei 2012 om 00:21

Ja maar Robben moest scoren 3 keer maar daar zeuren ze ook niet meer over ik heb liever Elia en Kuyt dan lens of boerrichter

5 mei 2012 om 01:06

100 procent gelijk

5 mei 2012 om 01:11

Liever allemaal thuis laten...

5 mei 2012 om 03:05

Wat een nare reactie! Dan denk ik dat je heel veel van het Nederlands elftal dit jaar moet thuis laten, als je alleen terug kijkt op de WK - Finale!

Alle drie overbodig bij het Nederlandse Elftal. Je hebt veel betere die in hun vorm zijn

5 mei 2012 om 00:12

wie zou jij meenemen in hun plaats dan?

5 mei 2012 om 15:15

Dus jij zou bijvoorbeeld Elia wel meenemen naar het Ek als hij het hele seizoen maar 4 keer is in gaan vallen, lijkt me toch niet logisch. Je hebt zat andere spelers in Europa en in de Eredivisie die beter zijn dan hun en ook in vorm zijn

7 mei 2012 om 11:41

Nee dat zeg ik niet, maar ik vraag jou wie je WEL mee zou nemen. Ik vraag je hier naar concrete voorbeelden.

7 mei 2012 om 22:25

Babel kan nog heel misschien op bank ofzo, Maar als je Elia zou opstellen zou ik hem liever verplaatsen met Affelay of Narsingh. dat zou mij voorkeuren zijn.

Maar weet je wat het is, ik heb de selectie, formatie en het tacktiek nog niet gezien, ik beantwoord ze op hun huidige vorm en kwaliteit.

Ik zou Elia wel meenemen als zekerheidje hij heeft toch veel creativiteit in zich als het even niet loopt bij het nederlands elftal

5 mei 2012 om 00:09

Elia heeft helemaal geen creativiteit maar snelheid.

Nou aan bijna iedereen boven mij vertel ben benieuwd.

Elia is zo iemand die een wedstrijd kan openbreken dus ik zeg meenemen.

5 mei 2012 om 00:21

Jammer dat het op KAN openbreken blijft. Heeft af en toe een leuke actie in het shirt van Oranje maar dat is lang niet voldoende.

Hoop dat Boerrigter, John, Narsingh in de voorselectie zullen zitten. Desnoods vallen ze nog af dan maar dat geeft wel signaal af dat er wel naar hen gekeken wordt. Extra oppepper voor de jongens dus.

Dan het middenveld, tijdens het Wk2010 toch wel het sterkste gedeelte van de Hollandse Elf. Nu speelt de Jong minder goed dan toen, van Bommel aanzienlijk minder, Sneijder heeft een ziekte opgelopen waardoor hij ook niet gehele wedstrijden kan spelen, Van der Vaart speelt ook niet wekelijks 90 minuten. Anita wel, net als Janssen die steeds meer in vorm begint te raken. Janssen heeft sowieso een splijtende pass die wel eens belangrijk kan worden.

Hopelijk neemt van Marwijk nog even contact op met Frank de Boer, is immers zijn oude assistent.

5 mei 2012 om 00:34

Ik kon je reactie begrijpen tot het gedeelte dat jansen en anita mee moeten.
Die 2 zijn overhypt janssen blinkt niet eens heel het seizoen in nederland uit zelfde geld ook voor anita .

Janssen mag van mij alleen mee als Snyder,v.d Vaart gebleseerd raken.,

5 mei 2012 om 07:42

De Jong speelt prima hoor, hij is alleen niet meer verzekerd van een basisplaats omdat Mancini eindelijk iets minder verdedigend speelt en Barry en Toure vaak naast elkaar zet. Maar de Jong pakt meer dan zat minuten en speelt dan gewoon goed.

5 mei 2012 om 13:33

Sneijder is sowieso nog niet helemaal de oude hoor. Wat mij betreft krijgt Janssen gewoon de kans om zich te bewijzen in de oefeninterlands. Speelt weliswaar nog niet het hele seizoen top maar heeft een heel erg belangrijk aandeel gehad in de opmars van Ajax tweede seizoenshelft. Net als Anita overigens.

Waarom zou je Anita thuis laten voor het komende EK? Heeft pit, doorzettingsvermogen, voetballend erg goed, denkt vooruit en voetbalt ook vooruit. In tegenstelling tot bijvoorbeeld van Bommel die liever rustig balletje terug naar Heitinga legt.

LOL mensen hebben serieus nee beantwoord op de poll? Als je Robben hebt en de huidige topscorer in Engeland en Duitsland dan spreekt het eigenlijk voor zich dat de voorhoede het best is bezet en al helemaal als je verscheidene Internationals gewoon thuis kan en moet laten.

5 mei 2012 om 01:09

IDD je hebt de topscoorders van Engeland Duitsland en Nederland ter beschikking .

5 mei 2012 om 07:47

Dat is niet helemaal waar wat je zegt want Huntelaar is toch wel erg afhankelijk van de aanvoer die hij krijgt en die zal hij minimaal krijgen van Robben envan Persie, ik zou Narshing zoiezo meenemen.

"slechts twee Nederlanders zijn er sowieso bij; Bert van Marwijk en scheidsrechter Björn Kuipers. Voor de rest is het afwachten wie fit blijft,"

Kuipers kan net zo makkelijk zijn been breken als Van Persie hoor..

Heb liever Lens. Die man is nog sterk aan de bal. Luuk kan helemaal niet. Ola john moet je zeker niet meenemen. Hij heeft amper ervaring. Ik vind dat lens mee moet.

5 mei 2012 om 03:04

Met jouw ben ik het eens. Als iemand voorrang moet krijgen van de 3 genoemde namen is dat Lens. Hij heeft Europees ook behoorlijk wat wedstrijden meegepikt. Dat kun je niet zeggen van de andere 2.

5 mei 2012 om 11:40

Nou en? Die andere 2 spelen op hoger niveau, die spelen bijna wekelijks tegen tegenstanders die PSV enkel in de laatste wedstrijd van de EL tegenkomt.

5 mei 2012 om 20:43

Elia speelt bijna wekelijks? Ik denk dat Lens nog aardig wat meer wedstrijden mee heeft gepakt dan Elia. En Babel kan je toch niet meer serieus nemen...

Ja logisch, Ryan Babel heeft niet veel laten zien dit seizoen, hetzelfde geldt voor Elia bij Juventus. Lens komt de laatste weken weer aardig in vorm en ik zal hem wel meenemen naar het EK, altijd lekker als je Lens achter de hand hebt.

Elia heeft bijna niet gespeelt bij Juventus ( dus die blijft thuis ) !!! Maar Affelay gaat wel mee ?? Hoe krom is dat??

5 mei 2012 om 00:53

Inderdaad we komen dan met een uitgeruste selectie aan Robben ,elia,affelay,mathijssen,
Pieters,van der Wiel,sneyder ,boerichter zijn allemaal spelers die een groot gedeelte van het seizoen hebben gemist door wat voor reden dan ook.

Er zijn maar weinig spelers die echt een vol seizoen a 90% hebben gespeelt van alle wedstrijden van hun club.
Ga maar na V.persie Huntelaar, en daarnaast nieuwe internationals:l.de jong, Narsing,dost.
V.wolfswinkel,bruma.

Ik zou Elia en Luuk de Jong zeker meenemen, voor spelers als Narsingh, Ola John etc. adviseer ik ze thuis te laten door gebrek aan ervaring. Verder zou ik Babel niet meenemen laatste tijd zie je niks van die gozer die in zijn tijd bij Ajax een veel belovend voetballer was. Ik denk zelf ook dat de bondscoach Elia mee te nemen, dat heeft toch wel z'n voorkeur en hij wil die jongen ongetwijfeld vertrouwen geven door hem bij de selectie te halen

5 mei 2012 om 11:44

Tsja, zo ervaren is Elia ook niet en hij zit nu een jaar op de bank bij Juventus, en het jaar ervoor was hij bij HSV slecht. Narsingh heeft minder ervaring maar geeft dit jaar 20 assists, Elia in deze vorm lijkt me niet beter dan Narsingh hoor.

Ola John hoeft niet mee, omdat hij simpelweg minder heeft laten zien dan Narsingh. Teveel debutanten mee hoeft ook niet natuurlijk...maar een speler meenemen die al 2 jaar niks presteert bij zijn club, waarom zou je. Narsingh kan nog wat worden tijdens het EK, van Elia weet je van te voren al wat je eraan hebt...vrij weinig waarschijnlijk. Als Elia wat wordt op het EK dan zou dat een verrassing van de eeuw zijn.

Liever geen Elia naar het EK, bijna niet aan te pas gekomen en dus zeker niet in vorm voor het Europees Kampioenschap, qua ervaring dan wel een ander verhaal..

Boerrigter sowieso thuis laten , laat die jongen maar eerst helemaal fit worden en zorgen dat hij topfit aan de voorbereiding van Ajax gaat starten want die rug van hem lijkt een gebed zonder eind te worden.

Jeremain Lens lijkt me ook geen reeële optie , heeft een heel seizoen matig gepresteerd en heeft nu 2 wedstrijden leuk gespeeld en komt gelijk in aanmerking voor Oranje.

Ryan Babel , kon leuk mee bij Ajax maar was daar ook niet de beste op het veld altijd , maakt al jaren geen stappen in z'n ontwikkeling meer en het lijkt er toch verdacht veel op dat dit het gewoon is.

Ik ben een groot fan van de voetballer Elia en hij heeft dat frivole in z'n spel wat hem een genot maakt om naar te kijken als hij het vertrouwen voelt van een trainer , het enige waar ik aan twijfel is of dat hij het wel tegen de echte grote ploegen zou kunnen brengen en het misschien niet gewoon een speler is voor tegen de kleintjes ?

Op basis van een heel seizoen moet je dan eigenlijk Luciano Narsingh meenemen , draait een constant seizoen en maakt Bas Dost topscoorder van Nederland , het probleem alleen is dat hij op rechts speelt waar Robben sowieso gaat spelen en Kuyt gaat voor rechts ook sowieso mee dus zal van Marwijk nooit 3 spelers voor de rechterkant in z'n selectie op gaan nemen , de discussie of Narsingh beter is dan Kuyt is niet relevant want het gaat erom wie de meeste kans maakt bij van Marwijk.

Ik ben zeer benieuwd wie we voor links gaan meenemen want Afellay lijkt een zekerheidje voor die positie , die gaat mee maar van Marwijk wil vast nog een speler voor links meenemen , Robben zou daar ook kunnen natuurlijk maar van Marwijk zal Robben niet snel van links meer laten spelen zeker omdat Robben z'n beste wedstrijden heeft gespeeld vanaf rechts. Het zal me niks verbazen als van Marwijk uiteindelijk nog gewoon Elia er bij neemt en hem in de oefenwedstrijden de kans geeft om zichzelf bij een andere club in de kijker te spelen.

Waarschijnlijk neemt Bert zeven aanvallers mee ivm blessuregevoeligheid bij Robben en Persie.
Ik zou gaan voor Robben,persie,huntelaar,de Jong, Kuyt,afellay,lens. Vind Lens een goede speler die z'n goals en acties ook tegen sterke tegenstanders kan maken. Als Emanuelson meegaat zou die ook nog op de linkervleugel kunnen, zo heb je genoeg opties.

Elia babel lens thuislaten john en boerrigter laten strijden narsingh en de jong meenemen simpel zat

23 spelers mogen mee, ik zou gaan voor:

3 keepers:
Stekelenburg, Vorm, Krul

7 verdedigers:
Van der Wiel, Heitinga, Matijsen, Pieters, Boulahrouz, Maduro, Emanuelson

4 verdedigende middenvelders:
Van Bommel, Nigel de Jong, Schaars, Strootman

6 aanvallende middenvelders:
Robben, Sneijder, Van der Vaart, Kuyt, Affelay, Siem de Jong

3 spitsen:
Huntelaar, Van Persie, Luuk de Jong

5 mei 2012 om 02:02

Hahaha Siem de Jong meenemen! Goed dat je geen bondscoach bent. Net als Emanuelson een verdediger! Blijf maar lekker dromen.

5 mei 2012 om 02:45

fijn om te zien dat je het blijkbaar eens bent over Urby :-)

Siem zou juist dat extra stukje fysiek en kopkarcht kunnen geven als het nodig is op het middenveld. en wie moet er anders mee?

5 mei 2012 om 03:06

Siem de Jong? Die heeft een handelingssnelheid van een slak zeg! Zeker geen goede middenvelder! Neem dan desnoods een speler als Wijnaldum mee

5 mei 2012 om 11:39

@ joazm wat dacht je van Echte flankspelers. Lens/elia/narsingh.

Schande!!!! Babel is de man die Oranje op dit moment nodig heeft.
Heeft een fantastisch jaar gedraaid bij Hoffenheim.

En nu ff eerlijk :

Lijkt me logisch dat Babel niet meegaat, al heel lang uit zicht wat betreft Oranje. Prestaties bij club zijn ook niet geweldig. Ben Babelfan van het eerste uur maar helaas is zijn carriere op dit moment niet wat het had kunnen zijn.

Dus conclusie : Thuislaten

Babel's talent is door Ajax, Liverpool en Babel zelf verpest. Hij had opgeleid moeten worden tot (liefst 4-4-2, denk ik) spits, na zijn doorbraak en aankoop. Zelf geeft hij iets te snel anderen de schuld van zijn falen, daar kom je ook totaal niet verder mee.

De rest hangt af van vorm. Elia in vorm is denk ik zelfs de meest toevoegende waarde van dit rijtje, hoeveel de andere talenten ook hebben. Het zijn gewoon zijn speelstijl en snelheid die op dit niveau zeer goed van pas kunnen komen!
Maar John en Narsingh mogen van mij ook een kans krijgen als vleugelspelers.
En Luuk de Jong en Lens mogen zich bewijzen als 3e spits, aangezien Van Persie ook een 10-plek in kan nemen een VDV of Sneijder een 4/6/8-ruimte.
Babel mag eerst laten zijn dat er nog groei in zit en dat hij iets heeft wat de andere niet hebben.
We zien niet heel veel meer van zijn (succesvolle) snelle kapbewegingen en krachtige schoten.

Misschien dat het Nederlands elftal 4-4-2/4-2-2-2 moet gaan spelen, maar ik heb geen idee hoe het koppel Huntelaar-van Persie zou werken, we zullen het moeten proberen.
Van Der Vaart of Sneijder eenzelfde rol als Diego bij Atletico Madrid, op papier een linkermiddenvelder/aanvaller, maar eigenlijk een aanvallende middenvelder, die meer centraal speelt. Op rechts Robben, mits alles goed gaat met hem, misschien ook wat meer een vrije rolen dat de andere 5 middenvelders en aanvallers het algemene spel verzorgen. Als hij maar wel mee verdedigt, anders moet een De Jong of Boulahrouz op rechtsback in plaats van de aanvallend sterkere, maar verdedigend zwakkere Van Der Wiel.
Centraal is een gok, ik weet niet hoe Bruma het doet, eerlijk gezegd, maar ben wel een fan van hem. Ik ben geen fan van beiden, maar Heitinga en Mathijsen zullen denk ik nog even het koppel achterin moeten blijven en links het liefst een aanvallend sterke speler, maar zover zijn ze allen niet, of er moet er eentje deze maand opeens rijzen.
Had hoop in Van Aanholt, maar dat lijkt me niet heel waarschijnlijk.
Op het middenveld kan je Van Bommel neerzetten of De Jong, als het maar een terecht keuze is en niet puur persoonlijke voorkeur, het beste team moet er staan en als Van Bommel daar geen onderdeel van is, dan moet er dus een betere optie staan. Het is wel zo dat De Jong de laatste tijd niet veel gespeeld heeft, als ik goed opgelet heb, dat is wel minder, maar het blijft wel een sterke optie, in mijn ogen.
Daarnaast het liefst een voetballend sterkere speler, maar ik kan het begrijpen als dat als een te groot risico wordt gezien en verder hangt het af van de tegenstander. Maar een Theo Janssen zou een leuke optie kunnen zijn, vooral als je 4-2-2-2 speelt, aangezien hij dan beter mee naar voren kan als VDV of Sneijder wel aan de zijkant staat.
Sneijder, VDV of Seedorf (ja ik zeik nog steeds) zou mij het mooiste lijken, maar dat zie ik niet gebeuren, sowieso niet zolang Van Marwijk aan het roer is, hij zal nooit het mooiste voetbal creeeren dat mogelijk is met dit elftal (zou leuk zijn als hij mijn mond kan snoeren, maar daar lijkt het niet op), het mooiste dat ik zie gebeuren is individueel, bijvoorbeeld een mooie dieptepass op Robben, die dan naar binnen kapt en richting de verre kruising schiet, raakt de paal en Van Persie lobt de rebound over de keeper heen.
Maar een snelle aanval over zeven schijven zie ik niet gebeuren en al te snelle counters ook niet, aangezien het allemaal heel voorzichtig gaat en toch op balbezit.

Stekelenburg
vdWiel
Heitinga
Mathijsen
doe ns gek
Robben
vBommel
Sneijder
vdVaart
vPersie
Huntelaar

Ik ben er mee eens dat deze 3 vleugel spitsen niet bepaald iets toevoegen aan de selectie. Mocht er toch 1 van deze 3 spelers moeten gekozen worden, dan gaat mijn voorkeur uit naar Lens. Lens heeft regelmatig gevoetbald en daarbij ook zijn Europese wedstrijden meegepakt.

Wat mij een leuke selectie lijkt:

Keepers: Stekelenburg, Krul, Vorm.. ( Is een ieder wel mee eens denk ik )

Rechtsachter: V/d Wiel, Boulahrouz.
Centraal: Heitinga, Mathijsen, Maduro.
Links: Schaars, Pieters.

Middenveld: v.bommel, de Jong, v/d Vaart, Sneijder, Affelay, Theo Janssen, Strootman.

Aanval: V. Persie, Huntelaar, Robben, v. Wolfswinkel, Lens.

Ik snap niet waarom Schaars niet als linksback wordt genoemd. Hij heeft aangegeven dat die het liefst op het middenveld blijft spelen, maar er geen problemen zou hebben als die op een dergelijke positie moest staan. Schaars deed het de laatste wedstrijd best lekker op de linksback.

Ik heb ook heel veel credits voor Theo Janssen. Ik vind het maar geflatteerd dat hij een beetje wordt weg gedrukt. Hij is samen met Ajax wel kampioen geworden van Nederland als vaste waarde op het middenveld! En daarbij heeft Janssen heel veel goed gemaakt en laten zien dat hij ook in een ander systeem kan meedraaien.

En tot slot de keuze van Wolfswinkel. Hij scoort aan de lopende band. Het was de overweging Luuk de Jong of van Wolfswinkel. Natuurlijk krijg ik reacties naar me toe gesmeten dat van Wolfswinkel geen interland ervaring heeft. Maar hij heeft op internationaal niveau toch enorm zijn stempel gedrukt. Daarnaast vind ik hem een stuk dynamischer dan zijn collega de Jong.

5 mei 2012 om 04:00

Kuyt zou denk ik een betere linksback zijn dan Schaars. Hij speelt nu al als een veredelde back op de rechts/linksbuitenpositie.

5 mei 2012 om 20:41

Ja en toch zie ik persoonlijk Schaars deze taak kunnen vervullen!

5 mei 2012 om 11:53

Je zou voor het middenveld best ook ietwat opportunistisch Anita mogen meenemen, in plaats van Strootman.

Anita doet het bij Ajax fantastisch sinds hij als verdedigende middenvelder speelt. Strootman doet het bij PSV de afgelopen maanden matig, sinds hij de hemel werd in geprezen. Het EK gaat om het hier en NU, dus waarom niet voor de speler gaan die nú in vorm is? Strootman is dat niet.

Lens vind ik bij PSV al matig, die hoef je dan niet mee te nemen naar een EK in de hoop dat hij dat niveau aankan. Neem dan gewoon good old Kuyt mee, die is momenteel echt niet minder dan Lens! Over Kuyt doen veel mensen nogal makkelijk, maar hij heeft er iets van 80 interlands opzitten en maakt ook bij Liverpool nog zijn minuten. Lens kan bij PSV niet eens zijn stempel drukken, over een heel seizoen genomen.

5 mei 2012 om 20:41

Je hebt inderdaag een punt over Anita! Die speelt ook als een vaste kracht voor Ajax. En die is inderdaad ook beter dan Strootman op het moment. Het verschil tussen Kuyt en Lens weet ik dus danig echt niet zo grimmig in te schatten. Lens is weer technische ingesteld, maar Kuyt heeft het mentaliteit van een werkpaard...

Babel maakt eigenlijk geen goede indruk sinds die weg is bij Ajax naar mijn mening, in het begin misschien bij Liverpool maar daanra niet meer. Lens speelt nu bij PSV in de spits, en daar doet die het zeker goed maar de spitspositie is bij het Nl-elftal al goed bezet. Ik vind het heel jammer dat Elia niet speelt bij Juventus, wat een geniale speler vind ik dat toch. Hij zorgt altijd voor dreiging, maar als die niet speelt bij zijn club, acht ik de kans klein dat Van Marwijk hem oproept voor het EK. Jongens als Ola John en Narsingh, waar je toch op moet gaan bouwen de aankomende jaren, gewoon meenemen en als back-up gebruiken en misschien Boerrigter erbij indien nodig.

Tja, jammer dat er geen talentvolle verdedigers zijn opgestaan in deze 2 jaar tijd, dat blijft toch de zwakte van Oranje. De concurrenten op het EK hebben allemaal een betere verdediging.

En dan zijn er toch nog een aantal dilemma's waar de bondscoach hopelijk de juiste keuzes gaat maken. Linksback?? RVP en Huntelaar samen of één van de twee in de spits?? Welke spelers thuislaten??

5 mei 2012 om 11:55

Tsja de zwakte van Oranje bleek tijdens het WK gewoon een van de minst gepasseerde verdedigingen...

Ola John en boerrigther moeten mee, babel kuyt thuis blijven

5 mei 2012 om 08:37

Ik denk als van 'marwijk een speler moet kiezen die hij altijd meeneemt, het Dirk Kuyt zal zijn.

met bertje win je geen prijzen , dat gaat die deze zomer weer bewijzen door foute keuze´s.

Robben en Elia op links, lens en wolfswinkel/de jong op rechts.
boerrighter en John thuis laten, hebben europees gezien nog niets bewezen.
rvp op de bank laten beginnen, het draait om meer spelers dan hij alleen.
hunt in de spits.
theo janssen thuis laten.
middenveld met bommel, sneijder, affelay, strootman en vdv.
verdediging met pieters en Boulahrouz als backs en in het centrum
Heitinga en Mathijsen, en nu maar hopen dat ze geen blessure oplopen of
dat deze tegen te veel gele/rode kaarten aanlopen op het EK.
maduro, v.d. wiel en ... als stand-in.

5 mei 2012 om 11:56

Lens en Wolfswinkel op rechts? Haha...

Wolfswinkel is een centrumspits, een pure afmaker.

5 mei 2012 om 16:31

wat was kuyt al die tijd dan?
weet jij betere dan, misschien de jong daar...

5 mei 2012 om 19:04

Kuyt was een harde werker, in elk geval geen afmaker. Van Wolfswinkel is echt een afmaker, die doe je tekort op rechts.

Een betere? Ik zou Kuyt en Narsingh meenemen. Kuyt is ervaren en kan meer dan Johan Derksen ons wil doen geloven. Narsingh heeft niet veel ervaring maar is wel een échte rechtsbuiten die hoogstpersoonlijk Dost topscorer maakt van Heerenveen met 20 assists. Daar is hij zo sterk in, dat hij als backup wel mee mag van mij. Dat lijkt me handiger dan een centrumspits op rechtsbuiten zetten, alleen maar omdat hij een jaartje bij een Portugese topclub speelt.

oeps, keepers vergeten,
Stekelenburg, Vorm en Krul, ook deze volgorde.
Kuyt mag vakantie gaan vieren.
de Jong hoeft voor mij niet mee, hier kan maduro ook prima spelen!

Zoals een aantal andere mensen hebben voorgesteld zou Kuyt nog het beste als linksback ingezet kunnen worden (ook al is hij rechtsbenig).
Lekker bijten op een tegenstander en dekken.
Veel betere opties op de linksback positie hebben we toch niet en van Marwijk wil hem toch ergens op het veld gaan inzetten

5 mei 2012 om 09:28

Ik zou Nigel de Jong linksback zetten denk ik.op het middenveld hebben we toch spelers genoeg. En anders kan Emanuelson daar ook wel spelen.

Ik typte dit een paar weken terug al, maar als je gewoon goed kijkt naar de afgelopen selecties en de posities zullen het denk ik deze 23 spelers worden:

Stekelenburg, Vorm, Krul

vd Wiel, Boulahrouz, Heitinga, Mathijssen, Bruma, Vlaar, Pieters, Emanuelson

Van Bommel, Strootman, N. de Jong, Schaars, Sneijder, vd Vaart

Robben, Kuijt, Huntelaar, Van Persie, L. de Jong, Afellay

Deze spelers verdienen het gezien hun speeltijd niet om mee tegaan.
Maar eigenlijk speelt Kuyt toch ook te weinig, die zit ook vaak genoeg op de bank.
Het liefst zou ik wel Elia erbij zien vanwege zijn snelheid en techniek, maar ikk ben Bert van Marwijk niet.

lens is de laatste tijd goed bezig maar elia gaat op het ek weer de oude elia worden let maar op
maarja dan heb je ook nog babel die zijn carriere heeft verkloot dus ik weet het niet

Babel en elia (doodzonde dat hij in italy wegkwijnt)lijkt me niet lens of misschien narsingh zou ik wel graag zien.
Ook zou ik affelay en boerrighter meenemen op links en kuyt ja die is een beetje over de top heen en zou ik thuis laten.
Als 2/3 e spits zou ik luuk meenemen.

5 mei 2012 om 19:05

Waarom toch Lens? Die maakt bij PSV niet zoveel indruk hoor. Een paar momenten misschien, maar als je over het hele jaar hem bekijkt is dat toch geen Oranje materiaal? Kuyt over zijn top lijkt me beter dan Lens zonder top.

Stekelenburg, Vorm, Krul

vd Wiel, Heitinga, Mathijssen, Bruma, Vlaar/boulahrouz, Pieters/buttner, Emanuelson

Sneijder, Affelay, VD Vaart, Bommel, de Jong, Schaars, Anita (lijkt me logisch, speelt beresterk en Strootman speelt zwak de 2e seizoenshelft)

L. de Jong, Huntelaar, v Persie, Narsingh, Robben, Kuijt (zie liever Boerrigter, maar Bert neemt hem sowieso mee)

Ik denk dat dit de selectie gaat worden, Bert kan enkel Strootman verkiezen voor Anita (wat die helaas wel weer zal doen, erg jammer naar mijn mening horen de beste mee te gaan en Anita is duidelijk beter op dit moment). Ik ben fan van Buttner zie hem ook liever dan Pieters, echter als Pieters fit blijft zal Pieters meegaan, heb een selectie gemaakt uit de ogen van van Marwijk met Buttner, Anita en Narsingh als spelers die ik zelf graag zie ipv Pieters, Strootman en Elia/babel etc). Verder zal denk ik toch Boulahrouz meegaan, aangezien die ook als rechtsback kan spelen.

Verder heb ik gekeken naar de samenstelling vd selectie 2 jaar geleden (7 verdedigers, 7 middenvelders, 6 aanvallers) .

Op Narsingh, Anita, Vlaar/boulahrouz en Buttner na zijn dit de zekerheidjes.

van Marwijk heeft niet veel met Ajax buiten Frank de Boer. Zijn twee huidige assistenten, zijn schoonzoon zijn Psvers. Zelf droomt hij er ook van nog eens PSV te leiden en dus zullen de dit seizoen door de mand gevallen Pieters, Strootman en Lens meegaan en niet degene die het meer verdienen Buttner (of zelf Willems), Anita en Boerrigter.

Elia en babel hebben amper gepresteerd bij hun huidige team . Vooral elia kan goed beschrijven hoe het gras eruit ziet vanaf de reservebank

Maar jermaine lens kan toch wel meegnomen worden als extra aanvaller want die heeft tenminste nog wel zijn wedstrijden gespeeld bij psv !

ik denk dat je meer aan elia hebt dan lens... lens presteerd goed in de eredivisie en elia heeft bewezen in de bundesliga de wedstrijden die hij speelde en bij juve als hij inviel dat hij een veel hoger niveau heeft dan lens/babel

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederlands vrouwenteam

Actuele wedstrijden

87 fans
Aanvaller, 31 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Besiktas 32 13 5 1
2016/2017 Besiktas 18 5 2 0
2016/2017 Deportivo la Coruña 11 4 3 0
2015/2016 Al Ain 8 1 0 1
2014/2015 Kasımpaşa 29 9 9 0
Laatste voetbalnieuws

Galatasaray kroont zich voor 21ste keer tot kampioen van Turkije

Galatasaray heeft zich voor de 21ste keer in de clubhistorie gekroond tot kampioen van Turkije. De ploeg van Fatih Terim moest zaterdag minstens een punt pakken bij Göztepe en nam er...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 24 mei
Anderson Talisca gaat Besiktas verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren