'Vreselijk om de schaal na slechte wedstrijd te moeten ontvangen'

Dinsdag, 1 mei 2012 om 13:26

Als een slechte generale repetitie leidt tot een goede hoofdshow, dan mogen de fans van Ajax woensdag heel wat verwachten. Dinsdag tijdens de afsluitende training bakte de selectie van Frank de Boer er namelijk weinig van. Onder het oog van zo’n 1.500 fans grossierden de spelers in foute passes en mislukte schoten. “Dit was niet de beste training onder mijn leiding”, gaf de oefenmeester dan ook onomwonden toe.

/

De Boer heeft wel een vermoeden waar dat aan kan liggen. “Ja, het klopt dat ze van mij met enige discipline Koninginnedag mochten vieren. Ik weet niet of dat er mee te maken heeft. Het kan ook zijn dat ze het duel met FC Twente nog in de benen hadden. Want dat was een zware wedstrijd”, vertelt hij tijdens de persconferentie voorafgaand aan het duel van woensdag. Ajax heeft daarin minimaal een punt nodig om de 31ste landstitel te mogen vieren.

Van een behoudende speelwijze wil De Boer echter niks weten. “Ik hoop toch echt dat we er een feestje van maken. Het lijkt me vreselijk als we die schaal na een slechte wedstrijd in ontvangst moeten nemen” tekende een reporter van het ANP op uit de mond van de coach. “Iedereen zal 100 procent moeten zijn, want VVV-Venlo zal niet naar Amsterdam komen om zich te laten afslachten. We zullen dus heel nauwkeurig moeten spelen. Anders spelen we de tegenstander niet kapot.”


Poll

Wat gaat Ajax woensdag doen?


Gerelateerd

58 reacties (laatste reactie door sjaakc)

Haha ik gok het eerste. Keer een slechte training zegt niet veel vind ik. Morgen staan ze er gewoon weer en pakken ze vvv met 4 a 5-0 denk ik. Ajax Kampioene!

Dat komt wel goed ik denk dat Ajax gewoon met een goede wedstrijd tegen VVV gaat winnen.

Gok 4-0

Ach ja, meestal klopt het wel dat een slechte generale leidt tot een fantastische premiere. Alhoewel een training natuurlijk geen generale is..

Ach, hoe Ajax ook speelt, ze zullen wel winnen... Maar ik hoop met mooi spel.. Is voor ons ook wat leuker daar! :D

Ajax wordt in alle normale omstandigheden gewoon kampioen. Zelfs als ze twee keer verliezen pakken ze nog gewoon de titel. En zelfs als ze twee keer met 3-0 verliezen moet Feyenoord er nog zoveel scoren dat het haast onmogelijk is.
De wedstrijden van Ajax gaan helemaal nergens meer om.
Ik denk zelfs dat de meeste Ajacieden de ontlading van het kampioenschap afgelopen weekend al gevierd hebben.
Als Ajax woensdag na een slechte wedstrijd de schaal krijgt, zal het feest er echt niet minder om zijn. Een leuke aantrekkelijk wedstrijd is altijd mooi meegenomen, maar er is sowieso reden tot feest.
Ajax is de terechte kampioen omdat ze zo'n goede reeks neergezet hebben en de tegenstanders het hebben laten afweten.
Het collectief van ajax was dit jaar het sterkste punt bij Ajax. Ajax heeft het hele seizoen geen echte uitblinker gehad. Maar elke wedstrijd blonken er telkens weer andere spelers uit die beslissend waren. Eriksen, Ebicillio, Anita, Vertonghen, Vermeer en zelfs Van der Wiel, Sigthorsoon en Boerrigter zijn beslissend geweest. Kortom alle spelers van Ajax hebben hun steentje bijgedragen aan deze titel. En dat is nu juist de kracht van dit Ajax geweest.
En een minder wedstrijd tegen VVV maakt dus geen ene bal meer uit hoor.

Ajax is gewoon verplicht om deze wedstrijd winnend af te sluiten of het tegen VVV is of Feyenoord je moet altijd winnen in de Arena. Ik denk dat het een 5-0 wordt voor Ajax.

Ik verwacht een ruime overwinning 4-0 ofzo. Wel prima van de Boer trouwens dat hij de jongens de kans geeft koninginnendag te vieren. Hebben ze wel verdiend, en zo zie je direct welke jongens daar gedisciplineerd mee om kunnen gaan.
Wel jammer voor die 1500 supporters dat de training uit zoveel fouten bestond, daar kom je natuurlijk niet voor.

1 mei 2012 om 13:37

Niet vergeten dat het schoolvakantie is en er dus waarschijnlijk voornamelijk ouders met kinderen aanwezig waren. Niet dat het dan minder erg is, maar die vinden het waarschijnlijk al fantastisch om bij een training te zijn en hun helden van dichtbij te zien en maakt het dus geen zak uit of het een goede of slechte training was...

1 mei 2012 om 13:43

Mee eens, dat er veel kids zouden zijn, maar ik denk ook dat er veel supporters zijn geweest die de laatste open training voor morgen wilden bekijken. Ook als speler wil je in zo'n training wel even laten zien wat je kan en een goed niveau halen.
Maar nogmaals, ik snap je punt;

Vol er tegenaan gaan. Oprollen die Limburgers

De eerste kampioenswedstrijd die eindigt als een galavoorstelling moet nog gespeeld worden. Verwacht daarom een magere overwinning of een gelijkspel...

1 mei 2012 om 13:51

Ik kan me herinneren dat chelsea 2 of 3 jaar geleden kampioen werd door met 8-0 thuis te winnen van wigan athletic... Het is dus wel mogelijk

1 mei 2012 om 14:13

Vorig seizoen was toch ook een spektakel, al is het alleen maar door de sfeer!

ajax moet gewoon het koppie erbij houden en dan worden ze gewoon kampioen in eigen huis. ik feliciteer alle ajax fans toch met het landskampioenschap! volgend jaar komt ie hoplijk wel naar ons;

1 mei 2012 om 22:54

Nou bedankt dan maar he.maar je bent wel wat vroeg met je felicitatie, want we zijn nog geen kampioen. Nou verwacht ik niet dat het nog mis gaat maar dit is wel de goden verzoeken.

Zo zie je maar weer, de Boer wil altijd winnen. Hele goede mentaliteit heeft ie!!

1 mei 2012 om 15:15

Is toch meer dan logisch.. Niemand wil een keer verliezen.

1 mei 2012 om 15:56

Er zijn toch voldoende coaches die hier en daar genoegen nemen met een gelijkspelletje? Er zullen zat coaches zijn die morgen tevreden zouden zijn met een bloedeloze 0-0, want dat levert immers ook de schaal op. Dat De Boer enkel tevreden is als Ajax er 'een feestje van maakt', is te prijzen.

1 mei 2012 om 16:52

Ook al staat de Boer 10-0 voor, hij wil er alles aan doen om ook die 11e te maken. Weet nog wel een gevalletje bij wedstrijd Ajax-heracles, stond het al 6-0 en was de Boer nog kwaad omdat de scheids een ingooi aan Heracles gaf terwijl die voor Ajax bestemd was. Zo is de Boer. Gewoon super fanatiek. Hou ik wel van!

1 mei 2012 om 17:42

Nou, denk dat Heerenveen a.s. zondag héél graag wil verliezen!

(mits alles goed loopt)

Ik gun Ajax het kampioenschap, laat ik dat als VVV er duidelijk zeggen. Maar omdat iedereen (de pers vooral) er voor 100 vanuit gaat dat Ajax kampioen wordt hoop ik op een stuntje van Vvv. Het is dat de schaal niet al voor de wedstrijd wordt uitgereikt ;-)als ik de heren van de pers moet geloven. Natuurlijk als je kijkt naar de kwaliteit van Ajax en hun begroting ziet moet men natuurlijk winnen van Vvv. Maar de bal is rond, en als ik VVV speler was zou ik het gras opvreten (desnoods met wortel en al). Succes Vvv. En gefeliciteerd Ajax. Moge de beste winnen.

1 mei 2012 om 13:48

Goed gezegd, de wedstrijd moet inderdaad nog gespeeld worden! Het is wel behoorlijk sneu voor Vvv, die gaan echt naar de Arena toe als spil in een Ajax feestje, klaar om afgeslacht te worden.

Desondanks gaat Ajax makkelijk winnen woensdag en de schaal in ontvangst nemen.

Dit wordt een matige wedstrijd, was bij de training en zag er inderdaad niet uit. Winst moet wel lukken, maakt niet uit hoe.

Haha, ach ja kan je ook eens keer hebben nu moeten ze extra hun best doen tegen Vvv. Ook heb ik gelezen dat Ajax aangifte heb gedaan tegen de muntergooier.

Overschat Venlo niet, ze draaien goed met hun nieuwe trainer. Kijk hoe ze het AZ lastig hadden gemaakt.

En meneer de Boer, ga geen onzin lullen. Als je kampioen bent ga niet naar een zwakke wedstrijd kijken waar je gewoon 3 punten hebt behaald en kampioen bent.

1 mei 2012 om 13:52

overschat?
mmm, iets klopt er niet denk ik...

ajax moet gewoon lekker winnen van vvv, een gelijkspel zou wel een beetje een flauwe afronding zijn zeg maar.
komt wel goed denk ik...

die jongens hebben een zwaar weekend achter de rug. begrijpelijk dat het niet zo soepel liep allemaal. maar geloof mij maar, morgen zullen ze er allemaal op gebrand zijn op VVV op te rollen! Ik hoop op Sigthorsson in de basis, nu Boerrigter er niet bij is, moet dat wel kunnen. Beetje aanpassen hier en daar, of gewoon drie verdedigers. Moet makkelijk kunnen. Heb er nu al zin in!

Maakt niet uit. Ook zonder te trainen heeft VVV geen kans. Ideale wedstrijd dit om de A1 te belonen voor hun geweldige seizoen en ze in het geheel op te stellen. De eerster selectie kan nu gewoon met vakantie, die hebben hun werk gedaan en zouden moeten uitrusten voor een mogelijk EK.

Ach dit is gewoon schijn. Natuurlijk zit de wedstrijd van zondag nog in de benen + het kleine feestje na afloop maar Ajax zal er morgenavond staan, neem dat maar aan. Ik hoop op een galavoorstelling van Ajax. Dat zou voor het publiek werkelijk fantastisch zijn en dat hebben ze ook dik verdient. Ik gok op een 5-0 voor Ajax.

Een keer een slechte traning zegt niks.. Dat zie je overal wel eens, morgen wordt het gewoon een lust voor het oog en wordt het 5-0, of ze zouden net als de graafschap met 11 man in de 16 gaan hangen dan krijg je een saaie wedstrijd..

Een aantal hebben gisteren misschien flink gefeest, so be it. Als ze morgen nog even hun best doen is het binnen.

"het lijkt me vreselijk als we die schaal na een slechte wedstrijd in ontvangst moeten nemen"
Ik geloof er niks van. Het kampioenschap verdien je in 34 wedstrijden. Dus ook als je met geluk een punt pakt zal iedereen gewoon heel tevreden zijn met die schaal.

Voor mij is het voor 99% zeker dat Ajax gaat winnen.
VVV is voor morgen gewoon kanonnenvoer en zal met minimaal vier goals verschil verliezen.
Dat is de realiteit en niets anders,wat betekent dat VVV morgen volledig kansloos zal zijn.

Het seizoen mooi afsluiten door nog 2x te winnen dan heb je pas echt een mooie reek beïndigd.
Laatste wedstrijd gaat sowieso voor beide partijen nergens meer om.

Zou morgenavond nog één keer flitsend beginnen met een 3-4-3 opstelling.

Vermeer
Van Rhijn
Alderweireld
Vertonghen
Van der Wiel
Eriksen
Anita
Janssen
Aissati
De Jong
Ebecilio

Kan niet anders dan dat het een geweldige wedstrijd wordt, een tegenstander die geen krimp geeft, en een laatste half uur met Gallery Play onder gejuich van de supporters, waarin denk ik vooral Eriksen en Janssen een paar hele mooie dingen laten zien. Het is jullie gegund, er wat aan veranderen lukt toch niemand meer!

Vvv-venlo zal zijn uiterste best doen om toch proberen te winnen.
Ik Gok op een 3-2 voor Ajax.
als Ajax niet scherp blijft kunnen ze verliezen.;

Zal wel door het feesten van gister komen, en de titel is al binnen . Dus een slechte training kan gebeuren. Morge zullen ze er wel staan. Voorspel een 11-0 zege en een goeie sfeer.

Gewoon een mooie en goede wedstrijd van maken en alles geven.
Dan kan je zonder zorgen richting Arnhem reizen en kan je veel spelers rust geven en andere spelers speeltijd gunnen.
Ik hoop op een mooie wedstrijd van Ajax.

Wat voor een zin heeft die poll?
Met al die ajax supporters hier,die stemmen toch allemaal op hun club.
Of is er hier een Amsredammer die tegen stemt.!!

die titel slaat ook nergens op, heel deze berichtgeving trouwens. wees blij dat je de schaal in ontvangst mag nemen. verdiend krijgen ze hem niet, maar goed zo zit voetbal inelkaar.

2 mei 2012 om 08:23

Heerlijk, dit zijn de kersen op de kampioenstaart. Wie aan het eind bovenaan staat is de terechte kampioen, had de rest maar niet moeten gaan klootviolen. 12 keer op rij winnen is een prestatie kampioen waardig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

1254 fans
Coach, 48 jaar
SeizoenClub
2010- Ajax
Laatste voetbalnieuws

Ajax zette Perez en De Boer ‘voor het blok’: ‘Het kon wel een tandje minder’

Ronald de Boer was tussen 2011 en 2014 als jeugdtrainer werkzaam bij Ajax en verrichte in diezelfde periode televisiewerk voor FOX Sports. De oud-middenvelder onthult zaterdag in Het Parool dat zijn...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 27 mei
Lionel Messi heeft Barcelona geadviseerd om Marcos Alonso vast te leggen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren