Update: Fenerbahçe dreigt met boycot van Turkse Süper Lig

Dinsdag, 8 mei 2012 om 20:34

Galatasaray is van mening dat het complete bestuur van de Süper Lig haar functies beschikbaar moet stellen. De Turkse topclub is nijdig dat het, samen met veertien andere clubs, verplicht werd om aanwezig te zijn bij verhoren. In Turkije liggen enkele wedstrijden onder de loep met het oog op corruptie en vals spel. Aan het begin van dit seizoen werd al besloten dat kampioen Fenerbahçe niet uit mocht komen in de Champions League.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Galatasaray heeft gelijk


Gerelateerd

500 reacties (laatste reactie door cengiiz)

Nijdig Galatasaray roept op tot aftreden compleet Süper Lig-bestuur

Alsof dat helpt. Het probleem zit veel dieper. Turken houden van gokken waardoor heel die cpmpetitie vatbaar is voor corruptie en vals spel. Het zou beter zijn als ze daar gokken zouden verbieden.

30 april 2012 om 19:31

In elk land wordt er gegokt, ook in Nederland. Dus in principe zou elk competitie vatbaar zijn voor corruptie en vals spel. Met verbieden bereik je niets, laat mensen hun gang gaan, ze mogen toch zelf bepalen of ze gokken. Verder is gokken denk ik niet het probleem, in elk land wordt er gegokt, er is mogelijk omgekocht, maar er is nergens enig bewijs materiaal gevonden dat gokkers hiermee te maken hebben. Gokken heeft voetbal wel veranderd daar heb jij gelijk in. Sinds Toto en Iddaa is ontstaan is een groot deel van het voetbal kapot gemaakt.

30 april 2012 om 19:41

pff, ik als turk ben wel eerlijk

turken zijn gokkers en houden ervan.

30 april 2012 om 20:33

Haha telkens zie ik mensen met deze verhaal. Niemand die bewijzen wilt zien. De telefoongesprekken en de beelden. Er zijn 2 of 3 rechtszaken gehouden tot nu toe. Geen een keer heeft Aziz Yildirim zich verdedigd. Telkens heeft hij geprobeerd om Galatasaray te beschuldigen. Galatasaray heeft dit gedaan, Galatasaray heeft dat gedaan. Vandaag heeft hij tijdens de zitting de zaal verlaten, toen zijn oude vriend hem beschuldigde van omkoperij. Hierop heeft hij geen antwoord gegeven en is hij boos weggelopen..

30 april 2012 om 21:28

8-0 en de week ervoor wonnen jullie met 6-0 (Ik ga er van uit dat jij Bjk'li bent) en tot 2010 was winstpremie niet verboden dus dat is ook geen omkoping.

ON: de TFF moet uit 18 leden bestaan vind ik. gewoon elke club een vertegenwoordiger en van daaruit een bestuur. zo kan niemand niemand naaien.

30 april 2012 om 22:33

jij als kleuter weet niet eens dat het aydin dogan was en geen rahmi koc...dit bewijst maar eens te meer dat merendeel van FB supporters blind achter de meute loopt...als aziz zou zeggen 1 1=3..zouden de meeste van dit soort mensen zelfs dat geloven en verdedigen....

8 mei 2012 om 23:43

Sab80 heeft wel gelijk, ik ben toevallig voor een maand in Istanbul, en hoe het voetbal hier leeft is onbeschrijfelijk. Bijna alle mensen die ik ontmoet gokken op wedstrijden, erg veel op de 3 grote uit Istanbul maar ze hebben zelfs op de wedstrijd Nac-rkc van afgelopen weekend gewed. Gewoon omdat ik fan van Nac ben vonden ze het leuk om erop te wedden.

30 april 2012 om 23:03

Ik als Galatasaray-supporter schaam me met deze Turkse Voetbal Bond.
Totaal niet objectief en deze bond is gekomen om Fenerbahce wit te wassen dat weet onderhand iedereen met de toepassing van 58 wet ( Wet dat aan geeft dat als een club in Turkije omkoop die gaat degraderen) is deze vieze senario van TFF boven water gekomen.
Enige optie nu is dat Uefa gaat ingrijpen want die houden meer van het Turkse voetbal dan Turkse voetbal bond zelf.

Wat vind ik deze Turkse voetbal bond toch triest ik schaam me echt met zo een bond

Tjah eerst Besiktas nu de voetbalbond, die Demiroren is nergens goed voor

Dat wordt dus een paar jaar geen Europees voetbal voor Turkse teams

Gelijk ook. Ze hebben een regel aangepast vandaag. Vanaf vandaag krijgt een team die omkoopt een straf van minimaal 12 punten, terwijl overal op de wereld een team die omkoopt minimaal 1 divisie lager speelt. Ik denk dat ik niet hoef te vertellen waarom ze deze regel hebben aangepast, want dat weten we inmiddels wel allemaal.

Tevens heeft de voorzitter gezegd dat er wel neiging was om om te kopen, maar op het veld was er niks zichtbaar. Ondanks de beelden en telefoongesprekken die zijn opgenomen voor bewijs, vindt de TFF dit niet genoeg. In Turkije is bijna iedereen boos op de voorzitter, omdat hij van alles probeert om een team niet te laten degraderen. Vandaag zag ik toevallig een hele goede voorbeeld op internet. Volgens de voorzitter zou iemand die verkracht heeft geen straf moeten krijgen als er van dat verkrachting geen baby op de aarde is gekomen..

Juventus, Marseille, Milan en Fiorentina hebben van de voetbalbonden ook zware straffen gekregen. Al deze straffen waren aan de hand van bewijsstukken uitgedeeld. In Turkije zijn er ook bewijsstukken dat Fenerbahce heeft omgekocht of een poging heeft gewaagd. Ik ben bang dat de uefa alle Turkse clubs en de Turkse elftal gaat straffen.

30 april 2012 om 19:24

Schandalig(wist niet dat die regel veranderd was), bah wat haat ik Demiroren, heeft een mooie club als Besiktas vernietigd en gaat nu ook het Turkse voetbal vernietigen, bah! Als het Ankaragucu of Sivasspor was zou de club zonder pardon allang gedegradeerd zijn. Toevallig is het nu Fener en worden meteen de regels aangepast, één corrupte zooi.

30 april 2012 om 19:34

@alles kidz

Ja tuurlijk joh het bestuur voor Demiroren was Fenerli en deed volgens jullie alles om Fener te redden. En nu is hij weg en is Demiroren gekomen is het nog niet goed en wordt volgens jou alles voor Fener gedaan. Waarom zou de ex-baskan van Bjk nou de regels gaan veranderen voor Fenerbahce? Jullie kunnen er gewoon niet tegen dat Gs nu ook is geroepen tot verhoor. Ik zeg niet dat Gs vorig jaar sike heeft gedaan maar in het verleden zeker wel. En geloof mij, er is geen enkele topclub in Turkije met een schoon verleden.

30 april 2012 om 19:47

Waarom moeten nou onschuldige clubs zoals Bursa en Gala verhoord worden?
Waarom worden die regels veranderd? Geef me één goede rede, Demiroren wil natuurlijk niet dat een club als Fener degradeert, minder inkomsten natuurlijk. Maar verder kan ook ik niets bedenken. Maar goed dit is diezelfde man die het Thatcher-model wilde invoeren en Besiktas kapot heeft gemaakt, dat zegt al genoeg. Als Fener omgekocht heeft moeten ze degraderen, punt. Dit is het heden, Fener heeft mogelijk omgekocht, niet naar het verleden kijken. Jullie kunnen alleen maar naar Galatasaray wijzen en zeggen: 'maar zij hebben ook omgekocht'. Galatasaray kan in het verleden best wel omgekocht hebben, maar datzelfde geldt ook voor andere clubs zoals Trabozon, Besiktas, Altay, Denizlispor en Fenerbahce.

30 april 2012 om 20:16

Weet je de reden waarom Galatasaray voor de tuchtcommissie moet verschijnen???

Dat Demiroren jullie niet wilt straffen heeft meerdere redenen. De bestuurders van de clubs zijn zakenmannen en hebben goede banden met elkaar. Wanneer Demiroren Fenerbahce zal laten degraderen, zal Fenerbahce hem terugpakken want Demiroren is ook geen lieverdje. In Gaziantep zijn meerdere bestuurders opgepakt wegens fraude met transfers etc. twee ervan zijn de transfers van Tabata en Ismail Koybasi naar Besiktas. Hierdoor zal Demiroren binnenkort ook in de problemen komen. Tweede zaak van Demiroren gaat omtrent de transfer van Sivok. Die destijds van Udinese kwam. Ook hier is er fraude gepleegd.

Jij gelooft niet dat Demiroren deze maatregel voor Fenerbahce heeft aangepast. Vertel mij een reden waarom er na het rapport van de tuchtcommissie, deze maatregel plotseling wordt veranderd.

30 april 2012 om 19:39

Ik weet niet of je die madde hebt gelezen, maar in artikel 1b staat gewoon dat er bij omkoping de schuldige club gedegradeerd moet worden, dus dit is niet veranderd ofzo. Waarom word Fener niet gedegradeerd? Want er is geen bewijs. Het blijven allemaal geruchten, die omkoop onzin. Gs is boos omdat Fener niet gestraft kan worden, dus gaan ze dit soort rare dingen roepen.

30 april 2012 om 20:00

Jongen lul niet aub. Degradatie bestaat niet meer. Is veranderd... Er zijn bewijzen, maar volgens de voorzitter waren deze op het veld niet zichtbaar. Hij zegt ook niet dat er geen bewijzen zijn, maar dat deze niet op het veld zichtbaar waren.

Galatasaray heeft niks met Fenerbahce en gebruikt zijn naam in geen een vermelding etc. De reden waarom Galatasaray boos is, is dat er plotseling wordt veranderd met regels. De regels kunnen nooit tijdens een spel veranderd worden. Vandaag hebben meerdere teams een melding gemaakt op hun site, omdat ze tegen deze verandering zijn. Maar waarom protesteert jouw clubje Fenerbahce er niet tegen??? Zelfs in Zimbabwe wordt een team dat beschuldigd wordt van omkoperij bestraft en zal moeten degraderen.

Kom aub niet met verhalen die niet klopt. Iedereen weet dat die regel is veranderd, terwijl jij beweert dat die regel niet is veranderd...

30 april 2012 om 20:23

Als er bewijs was, was het wel op het veld zichtbaar. Als je de spelers niet omkoopt, wie wil je dan omkopen? De scheidsrechters? Dat is ook niet gebeurd, dus ik snap niet waar iedereen nou over stresst. Alle verdachte spelers zijn ook al vrijgekomen.
En ik heb net nog de nieuwe 58. madde gezien, er staat gewoon onder artikel 1B dat mocht een club omkopen, ze een degradatie en een geldboete krijgen, dus ik weet niet waar je je feiten vandaan haalt?

30 april 2012 om 20:25

En vertel me aub welke clubs een melding hebben gemaakt. Fener was in het begin juist de enige die ertegen protesteerde. De 'kulupler Birligi' had een verzoek ingediend om de madde te veranderen, maar Fenerbahce wilde dit niet. Fenerbahce protesteerd er vanaf het begin al tegen. Dat het nu ineens veranderd, zet Fenerbahce alleen maar in een kwaad daglicht, terwijl het de beslissing van TFF was.

30 april 2012 om 20:41

Trabzonspor en Bursaspor. Waarom protesteren ze nu niet? Willen jullie niet dat teams die omkopen gedegradeerd moeten worden???

Over het zichtbaarheid op het veld is echt onzin. Juventus is gedegradeerd aan de hand van telefoongesprekken en andere bewijsstukken. Dit geldt ook voor Marseile enz. Je kunt het bijna niet zien op het veld. Hier heb je ook bijna of zelfs geen voorbeelden van. Moeten we bij elke blunder gaan verdenken van omkoperij??? Dit is gewoon een smoes... Als ik iemand scheld en zeg '' ik n..k je moeder. Dit wordt opgenomen voor bewijs en moet verschijnen voor de rechter wegens belediging. Zal ik dan ook geen straf krijgen, omdat dit niet zichtbaar was op het bed???

30 april 2012 om 20:43

Haha het feit dat je zegt dat fener er enige tegen was laat zien hoeveel je er over geinformeerd bent lees maar eens terug wat ali koc en nihat ozdemir hebben gezegd. Ze zeiden letterlijk als de wet niet verandert kan dit de einde zijn van de turkse voetbal. Dus kom hier niet leugens vertellen terwijl je anderen beschuldigt van leugens.

30 april 2012 om 20:55

Sari kanarya sorry ben op mobil dus ik kan niet alles kopieren en plakken dus hierbij stuur ik je een link: http://www.habervitrini.com/haber/madde-degismeden...

30 april 2012 om 21:02

Wat hebben ze na een aantal weken na deze uitspraken gezegd??? Omdat Fenerbahce een van de weinige clubs was die voor de verandering was, is er door Galatasaray gevraagd om de stemmen in het openbaar te doen. En ja hoor ineens was er iedereen tegen de verandering.

1 mei 2012 om 00:08

degradatie bestaat nog steeds, dus je kan wel tegen mensen roepen lul niet, maar wanneer er bewijs is dat er op het veld is gesjoemeld en dit zichtbaar is, krijgen de desbetreffende ploegen degradatie en een geldboete aan hun broek.

Hoe kan t zijn dat alleen aziz vast zit als er is gesjoemeld? geen spelers of scheids of wat dan ook die meegewerkt heeft? die horen ook een straf te krijgen, maar er is niemand om een straf aan uit te delen...

1 mei 2012 om 00:09

fener wordt niet gedegradeerd voor de media inkomsten

simple as that
Digiturk staat boven TFF

7 mei 2012 om 14:54

Jij oopt jij hier maar onzin uit te kramen om Fenerbahce helemaal zwart te maken. Er is helemaal geen enkel bewijs tegen Fenerbahce, waardoor ze die miljoenen die ze zijn misgelopen van de Champions League alsnog krijgen. Je praat hier wel de hele tijd over Fener Fener Fener maar jouw clubje die kan er ook wat van. Maarja dat zal jij als 'ua' wel nooit toegeven.

Galatasaray heeft gelijk. De TFF is een schande voor het Tukse voetbal. Er wordt nooit aan de regels gehouden, spelers worden nooit gestraft, clubs hebben enorme schulden maar er wordt niks aan gedaan etc . Één corrupte zooi, dat Demiroren de nieuwe president is zegt al genoeg. Deze man wil het Thatcher-model invoeren en wil het Turkse voetbal vernietigen, net zoals hij een mooie club als Besiktas heeft vernietigd. Verder is het allemaal een politiek spelletje, ik heb het al vaker gezegd. Het gaat veel verder dan voetbal.

30 april 2012 om 21:59

Ik denk dat Demiroren de regels heeft evrander puur omdat BJK ook sike heeft gedaan en zal worden gestraft, maar omdat fener nu zwaar in de spotlights is maakt hij daar goed gebruik van..

Deze TFF hoort er ook gewoon niet. Echt belachelijk hoe men de regels omzeilt, clubs helpt en dergelijke. En nu wordt Gala weer verdacht gemaakt, terwijl iedereen weet wie zich aan omkopingen heeft gewaagt. Maar die worden natuurlijk niet gestraft. Dit gezeik is al een jaar aan de gang, en er is nog niemand gestraft. Nee, ook Fener niet, die werd alleen gestraft door de Uefa en niet door de Tff. Corrupte bende. Ze doen er alles aan om hun favoriete team niet te laten degraderen. Als het een andere club was, was die zonder twijfel direct gedegradeerd.

voor die mensen die niks weten van de zaak: ploegen als galatasaray en bursaspor zijn onschuldig in deze zaak, hebben er totaal niets mee te maken! Maar ze moeten voor de tucht commissie verschijnen door die corrupte voetbalbond in turkije. Laten we de andere grote ploeg in deze zaak meetrekken, dan moeten de straffen zoals terugval naar 2de klasse zeker wegvallen. en kunne ze digiturk(bedrijf die de uitzendrechten heeft) weer blij maken.

wat heeft de turkse bond vandaag beslist?
ze hebben maatregel 58 veranderd... maatregel 58 hield in: ploegen die betrokken raken bij omkoping of etc moeten degraderen naar lagere klassen. Maar omdat de hoofdverdachte van deze zaak fenerbahce is, hebben ze nu die regel snel aangepast zodat ze de schuldigen nietmeer moeten degraderen. de straf die nu wordt toegepast is puntenvermindering: minstens -12 geldboete en inlevere van winstpremies etc.

als fenerbahce zou degraderen, wat betekent dit? 2de klasse wordt uitgezonde op gewone turkse tv(trt1) dus al die miljoene abonemente bij digiturk van fenerbahce fans vallen weg. minder inkomsten van digiturk, dus ook minder money naar Tff. Bij deze is fener ook gered van eventuele degradatie !

Demiroren(bondsvoorzitter) zei vandaag dat van al het omkopings gedoe niks werd teruggevonden tijdens matchen...
Maar waarom heeft fenerbahce hun klacht bij CAS teruggetrokken ? En waarom heb je maatregel 58 veranderd als er niets werd teruggevonden?

Ze willen gwn heel deze zaak in doofpot steken, onze vieze corrupte bond !
demiroren je hebt besiktas al omzeep geholpen en nu ben je goed op weg om het turksvoetbal helemaal kapot te maken.
#matchfixingislegalinturkey

30 april 2012 om 19:44

Helemaal gelijk. Er zijn 8 teams die een straf zouden moeten krijgen, maar Fenerbahce is de hoofdverdachte en daardoor hebben ze deze maatregel aangepast.
Mensen vroegen zich af waarom Fenerbahce zich terug heeft getrokken uit de rechtszaak bij Cas. Tot nu toe heeft het bestuur van Fenerbace hier niks over vermeld, maar hoeft ook niet meer. Fenerbahce heeft deal afgesloten met de TFF en zal niet degraderen. In ruil hiervoor zou Fenerbahce de zaak niet voortzetten.

Voor deze maatregel is er in januari een bijeenkomst gehouden om te stemmem of deze maatregel veranderd zou moeten worden. 99,9 heeft tegengestemd tegen verandering van deze maatregel. Maar waarom heeft de Turkse voetbalbond dit plotseling veranderd? Omdat er ondanks het veranderen en reorganiseren van de tuchtcommissie enz. in het rapport is verschenen dat er poging was om teams om te kopen. Dit heeft ervoor gezorgd dat de voorzitter de maatregel moest veranderen, omdat ook poging tot omkopen inhoudt dat een team zal degraderen. Dit heeft Platini ook gezegd tijdens een bijeenkomst in Istanbul. Zero tolerance... Ookal is er een vermoeden van 0,1, die club zal straf krijgen...

Ps: hoor net dat Galatasaray niet als verdachte moet voorschijnen bij de tuchtcommissie, maar als getuige...

Galatasaray heeft er niets mee te maken inderdaad, het is alleen Fener! Dit is één van de weinige jaren waar ze niemand hebben omgekocht. Als we 10 jaar terug in de tijd zouden gaan zou het Turks voetbal niet meer bestaan.

Bursaspor en Galatasaray hebben niet om Demiroren gestemd en hebben dit duidelijk gemaakt dus nu worden ze een beetje aangepakt door Demiroren, maar die vergeet dat wij sterker zijn dan tupcu(bijnaam Demiroren)

Ok nu gaat de Turkse voetbal echt eraan want ze hebben Galatasaray ook te pakken die eigenlijk ook hebben omgekocht in 2005 als ik me niet vergis en zo gaat de uefa harde maatregelen nemen.

30 april 2012 om 19:48

Galatasaray te pakken? Het gaat over de Galatasaray 1-2 Fenerbahce match vorig seizoen in Aslantepe volgens vele betrouwbare site's. Dan vraag je je zelf toch wel af waarom zou GS een match geven aan FB of andersom? Die willen elkaar liever dood dan levend zien op het veld denk ik. De Grootste rivalen gaan elkaar geen punten gunnen hoor in de competitie dat weet ik wel zeker.

30 april 2012 om 19:53

Haha onzin. Want het gaat om de wedstrijd van vorig jaar waarbij wij van jullie hadden verloren met 2-1. Toen is er bij ons manager voetbalzaken ( adnan sezgin ) een telefoongesprek binnengekomen en opgenomen door de politie. Tijdens dit gesprek zou de Fenerbahce bestuurder proberen om Galatasaray bestuurders over te halen om te verliezen. Hierbij zijn er geen harde bewijzen gevonden. De reden dat we voor moeten schijnen bij de tuchtcommissie is, dat we als getuige worden gezien in deze zaak en niet als verdachte...

1 mei 2012 om 01:33

Toen had Adnan Sezgin al een maand geen functie meer bij Galatasaray. Dus 'gs-betrekken-om makkelijker-te-beslissen' dat gaat niet door!

Hopelijk krijgen we nog een 5 jaar ban van Uefa, anders verandert er nooit iets in Turkije.
Gewoon hard straffen, alle vieze spelletjes een einde aan maken en smerige bestuurders moeten oprotten. De smerigste van allemaal zit nu als voorzitter van de voetbalbond: yildirim Demiroren, met zulke mensen kom je nergens.

30 april 2012 om 20:28

Ik ben het helemaal met je eens. Hopelijk worden we keihard gestraft door de Uefa. Aklimiz basimiza gelir.

Het hele Turkse voetbal is echt verkloot. Waar gaan we allemaal toch heen, ik kan niet meer genieten van de wedstrijden zoals ik dat vroeger wel kon. Ben zeker niet de enige die hetzelfde meemaakt. Wie heeft gefraudeerd moet gewoon gestraft worden en een divisie lager spelen, zo simpel als dat. Ik hoop dat dit allemaal zo snel mogelijk wordt geregeld, want dit duurt toch echt te lang.

Waarom is deze maatregel niet een maand geleden veranderd??? Omdat er werd verwacht dat er volgens het rapport Fenerbahce onschuldig zou zijn en geen bewijzen zouden gevonden. Dit is niet verlopen zoals de verwachtingen. Er zijn bewijzen gevonden, maar de TFF heeft hiervan '' niet zichtbaar op het veld '' gemaakt. Hierdoor is het maatregel pas na deze rapport veranderd.
Ik dacht van '' denken ze echt dat ze mensen voor de gek kunnen houden ? '' Nadat ik een aantal reacties heb gelezen van Fenerbahce fans, heb ik antwoord gevonden op mijn vraag. Ja, ze kunnen echt mensen voor de gek houden...

als fener zogenaamd geen omkoping heeft gedaan waarom wordt de maatregel 58 veranderd?
fener heeft gewoon omgekocht het is duidelijk jullie kunnen zeggen waar is het bewijs? maar er is bewijs dat spelers geld hebben gekregen en er zijn ook telefoongesprekken, denken jullie dat ze voor de caera gaan staan roepen: wij gaan die en die omkopen
gelukkig ben ik geen fenerli maar ik zou me echt schamen en vooral die fb supporters die aziz yildirim nog steunen dankzij hem is alles naar de ....
bedankt fener dat je het voor heel turkije verpest!

30 april 2012 om 20:32

De aanklager heeft het Turkse voetbal verpest met zijn fantasierijke ideeën, Fenerbahce niet.

30 april 2012 om 20:48

Fener is ook altijd onschuldig hé? Wat ze ook doen ze zijn altijd onschuldig. Het zijn altijd andere mensen die schuldig zijn.

30 april 2012 om 21:20

ow dus ze moesten niet gaan aanklagen zodat fener lekker door kon gaan met omkopen?

30 april 2012 om 21:23

Er is niemand omgekocht. Alleen de aanklager en de gs-fans geloven in die onzinnige bewijzen, iemand met gezond verstand niet

30 april 2012 om 21:28

Dus alle gs fans zijn dom je wordt met de minuut grappiger. Lees is je reactie terug je weet niet eens hoe belachelijk je eigenlijk klinkt.

30 april 2012 om 21:36

Hoe weet jij dat zo goed, ben je Aziz Yilderim? Nee!

Er is sowieso omgekocht Fener-sivas zegt al genoeg.

30 april 2012 om 21:38

Mag ik je erop attenderen dat vandaag Cihan Oskay publiekelijk heeft bekend dat Fenerbahçe, Samsunspor heeft omgekocht in het jaar 2001. Aziz Yildirim verliet de rechtszaal na deze uitspraken. Als Aziz niets te verbergen heeft, waarom zou hij zomaar de rechtszaal verlaten?

Eerst was het de klasse van Fenerbahçe, dan worden ze opgepakt, dan is het weer politiek maar als bewijzen boven water komen is het weer een operatie om Fenerbahçe over te nemen. Die Aziz bedondert jullie allemaal, dat jullie dom zijn om hem nog te geloven, dankzij hem maken jullie deze moeilijke periode door..

De aanklager heeft gewoon zijn werk gedaan en ik ben blij dat dit boven water is komen drijven. Zo zien mensen de echte gezichten van sommige clubs & bestuurders. Ik riep al jaren dat er fraude is, toen werd ik uitgelachen maar nu Fener is opgepakt hoor ik weer allemaal spookverhalen..

Kijk de aanklacht maar eens door, dan zie je wat fantasiën zijn..

30 april 2012 om 22:11

Ua_ebk,

Ik volg de rechtszaken gewoon, in tegenstelling tot jullie, blijkbaar.
Probeer eens te beargumenteren waarom er toen is omgekocht? Sivas maakte het ons hardstikke moeilijk, en de spelers hebben hard gestreden om te winnen. Ga de wedstrijd eens kijken. Dus een blunder van de keeper wil zeggen dat Fb heeft omgekocht? Volkan en Lugano blunderden ook die wedstrijd, betekend dat dat ze hebben omgekocht?
Houd gewoon je mond, je reactie op mijn profiel zegt genoeg over wat een rare gozer jij bent.

30 april 2012 om 22:14

iemand met een gezond verstand steunt aziz yildirim niet

30 april 2012 om 22:18

Jongens laat hem gewoon in zijn fantasie wereld leven. Je ziet toch hoe koppig hij is als je zijn oude reacties leest.

30 april 2012 om 22:20

Cengiz, kom op, weet je wie die Oksay is? Hij zat vroeger in het bestuur van Fenerbahce, maar Aziz kickte hem eruit omdat het een rare vogel was. In 2009 bleek wat een rare vogel het was, want hij vermoorde zijn vrouw in een ruzie. Door zijn persoonlijke haat voor Aziz probeert hij hem nu kapot te maken, daarom komt hij met dit soort rare dingen. Je weet zelf ook dat als ze naar zogenaamde 'omkoopschandalen' van 10 jaar geleden gingen kijken, elke club in Turkije wel een keer in de problemen zou komen.
Er zit in ieder geval meer achter deze hele zaak. Ze kunnen nu geen concreet bewijs vinden om Fenerbahce te straffen, dus gaan ze Aziz persoonlijk aanvallen. Die Oksay zit voorlopig nog wel vast, Aziz Yildirim liep gewoon weg omdat hij het belachelijk vond dat deze idioot ook mocht spreken, daarom is hij uit protest weggelopen. Geen slimme actie, want nu krijgt hij waarschijnlijk een disciplinaire straf, want weglopen tijdens een rechtszaak is erg onbeschoft. Maar wat zou jij persoonlijk doen?

Ik denk ook dat het een politiek spelletje is. Maar als de Baskan iets fout heeft gedaan, moet hij gewoon een straf krijgen, dit ontken ik niet. Of hij nou de Baskan is of de president van Turkije, illegale praktijken zijn illegale praktijken, daar moet je een straf voor krijgen. Maar dan moeten ze niet Fenerbahce persoonlijk aanvallen, want deze prachtige club heeft niets misdaan.

De aanklacht bestaat nog steeds uit alleen maar 'verdachte' dingen. Er is geen concreet bewijs, en Fenerbahce heeft gewoon normale tegenargumenten gegeven op de beschuldigingen, ik raad je aan om de verklaringen eens door te lezen.

30 april 2012 om 23:46

Sari_kanarya

Ik herhaal het voor de laatste keer. Gianni Infantino heeft dit gezegd:

''een dialoog over omkoping is al genoeg, ook al is omkoping niet op het veld geconstateerd. Bij een soortgelijke situatie hebben wij 2 scheidsrechters levenslang verbannen van voetbal''

Kortom, een poging tot omkoping is al genoeg om iemand te laten degraderen. De Fifa heeft dit geglobaliseerd en geldt dit in alle landen van de wereld. Leuk dat Yildirim Demirören een wijziging aanbrengt aan artikel 58, hij houdt geen rekening met mogelijke sancties van de Uefa, want dit is zonder overleg gedaan, de bond heeft dit besloten. En geloof me, door de wijziging van artikel 58 gaat hij nog vaak hoofdpijn krijgen...

30 april 2012 om 23:54

Quotes in andermans mond plaatsen betekend niet dat er omkoping is geweest. De Uefa zei juist tegen de TFF dat ze hun eigen problemen zelf moesten oplossen, want het rapport wat was opgestuurd werd door de Uefa teruggestuurd omdat het gewoon een grote hoop onzin is. Dat is dus dat ding waar jullie zoveel waarde aan hechten, dat 'etik kurulu raporu'.
Er is alsog geen concreet bewijs, behalve wat 'verdachte telefoongesprekken'. Die bewijzen slaan echt nergens op. Wacht nou maar gewoon af, we zullen zien of er wel of geen straffen uitgedeeld gaan worden. Als er bewijs is gaan ze wel straffen, jullie hoeven niet zo bang te zijn.

1 mei 2012 om 00:08

''de Uefa zei juist tegen de TFF dat ze hun eigen problemen zelf moesten oplossen''

Inderdaad, maar je vergeet het belangrijkste stukje: De Uefa had ook gezegd dat ze de nodige beslissingen moesten nemen en volgens het boekje moesten handelen. Is dat nu het geval? Nee. Nou, neem de zaak maar over Uefa.

1 mei 2012 om 00:10

waar zijn die spelers dan die geld hebben? waarom worden die spelers of hun clubs niet gestraft? als jij dat mij verteld misschien snap ik het dan.

1 mei 2012 om 00:29

als je even logisch nadenkt dan weet je het wel
maar laat mij het maar vertellen
als zij worden gestraft dan moet fener ook worden gestraft anders krijg je te horen zo van waarom worden wij wel gestraft en fener niet?
maarja waarom zouden ze fener straffen? fenerbahce cumhuryeti is toch groter dan Turkije zelf(!)

1 mei 2012 om 01:26

''tutuksuz yargilanma'' noemen ze dat in Turkije. Niemand is vrijgesproken, alleen vrijgelaten. Hun straf komt eraan.
Aziz zit vast omdat hij de nummer 2 is van dit hele verkrachte omkoopschandaal, denk je dat ze hem gaan vrijlaten?

Hoe komen jullie erbij dat Galatasaray voor de tuchtcommisie moet verschijnen ? Even voor de duidelijkheid, morgen word het bekend gemaakt welke clubs er voor de tuchtcomissie gaan verschijnen(er word verwacht dat GS als getuige gaat). Het zou gaan om 22 wedstrijden. Hiermee kunnen we dus ook het Ek2020 die we wouden organiseren vergeten.

30 april 2012 om 20:57

Het gaat om 22 wedstrijden inderdaad. 16 teams moeten verschijnen bij de tuchtcommissie. Een van deze teams is ook Galatasaray. Galatasaray zal verschijnen als getuige. Ze hebben meerdere teams geroepen die niks mee te maken hebben puur om deze er ook bij te betrekken. Galatasaray kan eigenlijk een zaak aanspannen, omdat dit een slechte imago is voor de club. Veel mensen denken dat Galatasaray ook wordt beschuldigd, waardoor hoogstwaarschijnlijk de aandelen ook zullen dalen.

Ongelofelijk dit! Echt ongelofelijk! Er is geen omkoopschandaal! Dit is allemaal politiek! Nog steeds beweren er turken dat er een omkoopschandaal is. Echter als ik ze vraag, oke er is een omkoopschandaal en Aziz Yildirim zit vast, wie hebben ze dan omgekocht? Zijn ze stil! Er wordt 1 smerig spelletje gespeeld op de achtergrond met LIG TV, TFF en Rte!

30 april 2012 om 21:16

Jou hebben ze blijkbaar ook omgekocht. Verander jouw naam A.u.b. in iets anders.

30 april 2012 om 21:26

Hahaha, dus iedereen die niet meegaat in jullie spelletje is geen gs fan? Hij is gewoon eerlijk en objectief, en niet verblind door zijn haat voor Fenerbahce. Je zou een voorbeeld aan hem moeten nemen.

30 april 2012 om 21:42

Jij reageert hier alleen maar met een fb-bril op maar dat heb jij niet in de gaten. Je hebt dit account pas 7 dagen en je praat behoorlijk stoer en denkt dat je alles weet. Fenerbahce heeft gewoon omgekocht klaar! De feiten zijn hard maar het is eenmaal zo. Er is bewezen dat Fenerbache met 4 wedstrijden aan het knoeien was.

30 april 2012 om 22:44

Waarom zijn ze niet gestraft dan als ze geknoeid hebben? Het bewijs is niet duidelijk genoeg daarom. Zogenaamd verdachte telefoongesprekken. Als je daarmee iemand kan laten degraderen mag Gs ook degraderen.
En wat maakt het uit hoe oud mijn account is? Jij hebt je account al 4 maanden maar praat nog steeds onzin.

1 mei 2012 om 00:04

ga nou niet doen alsof je niet weet waarom ze fb niet hebben laten degraderen
Aydinlar de man die met aziz yildirim naar dubai was gegaan en zelfs nog voorzitter wou worden van fener zonder te schamen wou zijn clubje fener niet eruit gooien, eerloze hond is het ook

1 mei 2012 om 00:40

objectief?
het lijk me eerder een kreet van dat hij er genoeg van heeft, dat de TFF na 1 jaar nog steeds geen beslissing heeft genomen puur door de angst van fener en de dreigementen van digiturk die door Fener alleen miljoenen decoders kwijt zal gaan raken.

turks voetbal = geld.. niks meer en niks meer.
geen kwaliteit-kwantiteit-spanning-adreline-lol-mooihei... .. een en al afgeragde toto sport, als ik Platini was zou ik heel turkse competitie gewoon 500 niveau lager zetten, op de niveau van Burkina Faso ofzo, meer is het toch niet waard

Jullie hier zitten allemaal wel te praten, maar wie hier kan mij echt uiteggen wat er gaande is? Niemand volgt het meer, niemand begrijpt het (als ze het ooit al hebben begrepen), niemand weet waar ze mee bezig zijn... De situatie waar we als Turkije zijnde in zitten is echt dieptreurig.

Ik kan hier moeilijk een order over vellen aangezien ik het totaal niet meer volg. Links en rechts hoor je van alles maar diegenen brabbelen ook maar wat. Kan iemand hier me zeggen wat er aan de hand is? Wat is er nu weer gebeurd?

30 april 2012 om 21:25

Niemand hier kan een objectieve mening geven. Allemaal bekeken door een Gs of Fb-bril. Maar de rechtbank zegt dat de bewijzen niet duidelijk genoeg zijn, dat lijkt me overtuigend genoeg. Als je op basis van de bewijzen die er nu zijn clubs gaat degraderen mag je de halve competitie degraderen, slaat werkelijk nergens op.
Nu is GS dus zogenaamd boos omdat zij onterecht beschuldigd zijn, terwijl niemand wat over hun heeft gezegd, ze zijn alleen ondervraagd. Rare gasten.

30 april 2012 om 21:57

Rechtbank heeft helemaal niet gezegd dat er geen bewijzen zijn. Dat de spelers niet vastzitten wilt nit zeggen dat ze niet verdacht zijn. Ze zitten niet vast vanwege de regel 6222. Aziz Yildirim en zijn matties hebben behalve omkoping ook andere daden gepleegd.er zijn juist bewijzen. Niemand zegt dat er geen bewijzen zijn, ze zeggen dat het niet zichtbaar was op het veld.

30 april 2012 om 21:39

Het is een en al onzin wat er gebeurd. Artikel 58 is aangepast door TFF zonder overleg met de clubs of andere organisaties. Nu worden de clubs die hebben gefraudeerd bestraft met minimaal 12 minpunten. Er staat ook iets van dat als de bestuursleden van een club zich schuldig hebben gemaakt dat de desbetreffende club één divisie lager gezet zal worden en diegene die heeft gefraudeerd 1 tot 3 jaar geschorst zal worden.

Ook heeft de TFF Galatasaray verwezen naar de tuchtcommissie. Er zou zogenaamd iets verdachts zijn aan de wedstrijd van vorig jaar tussen Galatasaray en Fenerbahce. Die werd 1-2 gewonnen door Fenerbahce. Ik denk dat de TFF dit doet om de aandacht van de media etc. hierop te richten in plaats van de verandering van de regels. Ze willen dat laten vergeten zodat ze hun gang kunnen gaan.

Zo ik lees zo veel onzin hier. Alsof we hier allemaal dagelijks in de rechtzaal zitten. Wie zegt dat de turkse media WEL betrouwbaar is? Hier spelen zaken waar wij geen flut van weten.wie weet wat er allemaal diep achter de schermen gebeurd! Geloof me daar heeft hier niemand een flauw idee van.

Kijk allemaal eerst naar je eigen club voordat je over een ander begint.

30 april 2012 om 21:47

Bronnen zoals Cnn, Dha, AA zitten hier spookverhalen te vertellen?

30 april 2012 om 21:58

Er zijn zo veel verhalen gaande dat ik echt niets meer geloof. Mijn interesse is in Superlig is echt 0,0 geworden dit seizoen. Eerst dat bullshit over playoff. Gs al 4 weken kampioen maar ze mogen geen kampioenschap vieren ivm playoff. Waarom hebben ze dan 34 wedstrijden gespeeld? Doe dan gelijk 51 wedstrijden. Ik ben echt alles rondom persoon Aziz Yildirim beu. Ik geloof niet dat hij heilig is, maar dat kan je over alle voorzitters van turkse clubs zeggen. Kom niet zeggen dat Gs,bjk en noem maar op allemaal heel schoon zijn. Als ze nou alleen al de laatste 10 jaar aanpakken, dan denk ik dat alle clubs wel degraderen, wat van mij zeker mag gebeuren. Ik vertrouw iig niets meer. Waarom alles nu opeens begint snap ik al helemaal niets van. er zullen vast grotere machten achter zitten waarbij weer dingen te voorschijn komen waarbij wij geen flauw idee van hebben!.

30 april 2012 om 22:03

Als Galatasaray niet schoon is, hadden we ook niet de Uefa & Super Cup gewonnen. Daarnaast clubs zoals Real Madrid, Barcelona, Milan, Manchester United ook verslagen, dus hoe bedoel je niet schoon?

Alleen omdat Fener opgepakt is, is het opeens: Ja, we zijn niet de enige, iedereen heeft het wel eens gedaan. Nee, niet iedereen heeft het gedaan. Want wij worden niet verdacht van omkopen, maar Besiktas, Trabzonspor en Fenerbahçe worden verdacht. Nu zie ik waarom deze 3 clubs voor de aanstelling waren van Demirören..

30 april 2012 om 22:16

Ik lees telkens van jou dat mensen via een neutraal bril moeten kijken, probeer dat eerst zelf eens. Ik heb geen flauw idee wie wat gedaan heeft. Ook niet dat 8-0 wat ik hier lees. Ik geef maar een voorbeeld, maar jij weet het het beter zo te lezen. Dat alles legaal loopt bij jouw club. Mooi hou dat gedachte vast! Vergeet 1 ding niet dat wij niks maar ook niks weten! En wat betreft Aziz, mag hij van mij wegrotten in de gevangenis.

30 april 2012 om 23:39

Ik kijk neutraal: Wordt Galatasaray verdacht van omkoping? Nee. Waarom betrek je Galatasaray erbij dan? Dat is waar ik op doel.

30 april 2012 om 23:40

Dus? Wat maakt het verleden uit? Fener won recentelijk nog van Inter, Chelsea, Sevilla, PSV en Cska Moskou, betekend dat nu ook direct dat je niets met omkoping te maken hebt? Je spreekt jezelf tegen.

Je weet zelf ook dondersgoed dat Gs geen schoon verleden heeft, doe niet zo hypocriet. De enige reden dat Gs niet word beschuldigd, is omdat ze vorig jaar zo een belachelijk slecht jaar hadden.

30 april 2012 om 23:58

Leuk hoor, paar wedstrijden leuk gepresteerd, verder? Wat heb je ermee bereikt?

Zelfs clubs als Milan en Juventus zijn gestraft voor omkoperij, terwijl alleen Milan al meer succes heeft dan alle Turkse clubs bij elkaar.

Wat jij doet is appels met peren vergelijken. Jij zegt dat Galatasaray ook wel eens heeft omgekocht, ik vraag aan jouw, zijn die twee Europese bekers ook omgekocht? Galatasaray word niet eens verdacht en jij komt met verhalen die bestsellers zouden worden als je boek fictie was.

Wat maakt het verleden uit, Juventus en Milan boekten ook Europees succes maar zijn op heterdaad betrapt.

Galatasaray is niet schuldig, dat laten figuren zoals jij lijken (!). Wij krijgen onnodig negatieve reclame wereldwijd dankzij maffioso als Aziz Yildirim.

Galatasaray en Bursaspor zijn de twee clubs met stalen ballen in deze omgekochte competitie. Godzijdank zijn we 8e geëindigd, nu ik het zo bekijk konden we liever degraderen want ik ben nog steeds van mening dat we niets te zoeken hebben in een competitie waar aan elke wedstrijd geknoeid is.

''de enige reden dat Gs niet word beschuldigd, is omdat ze vorig jaar zo een belachelijk slecht jaar hadden.''

Grappig dat clubs zoals Antepspor en Bursaspor eindigden in de top 4, waarom worden zij dan niet beschuldigd? Nu kom je met een domme beredenering dat als Galatasaray niet zo laag geëindigd was, ook verdacht zou worden van fraude. Verklaar je nader, want je zet jezelf héél hard voor schut hier.

1 mei 2012 om 00:45

juist, bij iedereen wordt er vanaf 2000 gekeken, maar omdat wij vorige jaar bagger hebben gepresteerd wordt er niet naar ons gekeken wil je zeggen?

@fbalis.. ik respecteer jou objectiviteit, men moet aziz yildirim niet als een (tovbe tovbe) alim zien ofzo.. ik bedoel met 50.000 man steun betogen aan een maffiabaas? hoe gekker kan het worden?

ik zeg altijd.
Turkije.. prachtig land, fantastische economie (buiten benzineprijst xd), een nette infrastructuur

maar als mens zijnde? nee.. daar falen we echt in

2 mei 2012 om 01:55

Over appels met peren vergelijken gesproken. Wat hebben die 12 jaar oude bekers nou weer te maken met wat ik je vertel? Wie heeft het hier over die Uefa cup?
Jij komt met clubs die Gs heeft verslagen als argument dat ze niet hebben omgekocht omdat ze van hun wonnen, dan kom ik met clubs die Fener (recentelijker) heeft verslagen. Is toch gewoon logisch?

Gs heeft gewoon de kogel ontweken. Jullie hadden geluk dat jullie altijd werden gematst door Ulusoy, want jullie kwamen een aantal jaar geleden ook in opspraak omdat jullie vaak de scheidsrechter meehadden en Denizlispor een tesvik primi hebben gegeven (er is 1.000.000 dollar uit dekasboeken van Gs verdwenen, rechtszaak zal binnenkort beginnen) en dan heb ik het niet eens over die 8-0 waar iedereen het over heeft.
Gs heeft in het verleden genoeg vieze zaken afgehandeld, ga nu niet je handen in onschuld wassen en doen alsof jullie heilig zijn.

Ondanks alle onzin vechten we nog steeds om de titel en worden we kampioen in bijna elke sportbranche van Turkije. Dit laat zien dat Fenerbahce de grootste club van Turkije is.

Voor de mensen onderling: Cihan Oskay heeft vandaag in de rechtszaak bekend gemaakt dat Fenerbahçe-voorzitter en Tamer Yelkovan [boekhouding Fenerbahçe] Samsunspor hebben omgekocht in 2001. Hierop kon Yildirim geen antwoord geven en verliet direct de rechtszaal? Waarom zou je na zo'n beschuldiging de zaal verlaten? Omdat er zowiezo iets aan de hand is. Nu zal die weer komen dat het allemaal politiek is dat hij vast zit etc. etc, gepraat dat we 10 maanden lang aanhoren.

Galatasaray doet hier goed aan. Galatasaray heeft zelf niks te maken met omkopen, alleen gaat het om de wedstrijden Trabzonspor [0-1 verloren] en Fenerbahçe [1-2 verloren]. We zouden ''aanmoedigingspremie'' hebben gekregen. Nou, lekker allemaal, we hebben beide wedstrijden verloren en toch moeten we voorkomen bij de tuchtcommissie. Het moet niet gekker worden in Turkije. Zelfs Erdogan komt met zijn zogenaamde ''thatcher-model'' waar wij de dupe van worden. Demirören kan niet eens Besiktas besturen, laat staan een voetbalbond dat een omkoopschandaal moet oplossen. Op 27 januari lieten de meerderheid van de clubs weten dat ze artikel 58 [wie fraude pleegt, degraderen] niet wilden veranderen, anders zou de Uefa met harde maatregelen komen. Nu komt Demirören doodleuk artikel 58 veranderen. Ik hoop zo erg dat de Uefa ingrijpt en Turkse voetbalclubs behalve Galatasaray en Bursaspor verbant van Europa.

Als ik voorzitter was van Galatasaray, zou ik mijn club terugtrekken uit de competitie. Het heeft geen nut om in zo'n competitie te gaan ballen waarbij aan elke wedstrijd wel geknoeid is. Griekenland en Italië hebben tenminste ballen, wij hebben niet eens 1 strafpunt kunnen uitdelen in de gehele 10 maanden en die gaan ook niet komen.

30 april 2012 om 22:48

Je zegt dat wij allemaal door een Fb-bril praten, maar probeer jij eens door een neutrale bril te kijken. Echt belachelijk wat je allemaal zegt hier. Lees aub de stukjes die ik boven heb getypt.

30 april 2012 om 22:57

Misschien moet jij eens inhoudelijk reageren op zijn reactie, je post zoveel, zonder inhoud. Reageer inhoudelijk op Cengiiz als je de ballen en hersens hebt, zo niet ga dan aub niet nog vaker mijn beeld vervuilen.

30 april 2012 om 23:11

Ik ga juist wel degelijk in op de argumenten met tegenargumenten, ga maar een beetje mijn reacties teruglezen.
De enige reden dat ik soms zo kortaf reageer, is omdat als mensen niets anders doen dan haatzaaiend reageren, ik niet eens de moeite wil nemen om er een lang antwoord op te geven, omdat dit soort mensen meestal toch niet van mening zullen veranderen door hun haat voor Fenerbahce.

30 april 2012 om 23:22

Draai de rollen om.

Misschien ben jij de persoon die zijn mening hoort te veranderen en weer ben je niet inhoudelijk erop ingegaan.
Ik blijf bij wat ik net zei. Reageer inhoudelijk op Cengiiz als je de ballen en hersens hebt, zo niet ga dan aub niet nog vaker mijn beeld vervuilen.

30 april 2012 om 23:36

Mijn beeld vervuilen? Houd je mond aub, jij bent degene die mijn tijd komt verspillen met domme reacties. Doe niet alsof je zo een hoge pief bent, want je stelt niet veel voor.

30 april 2012 om 23:37

Bedankt hard.

Ik praat feiten hier, volgens het dossier en wat in de rechtszaak is gebeurd, vervolgens reageert hij dat ik via een gekleurde bril kijk.

Het is het niet waard om in te gaan op hem, je krijgt alleen maar hoofdpijn van zulke types, laat gaan

30 april 2012 om 23:45

Kruip maar verder in elkaars kont ja. De dingen die jullie 'feiten' noemen zijn niets behalve onbeargumenteerde verwijten. Zoals ik zei, blijf maar lekker de media napraten. En ja, ga er idd niet op in, op jullie reageren is eigenlijk zonde van me tijd.

1 mei 2012 om 00:50

is dat dezelfde media die fenerbahce op alle oppervlaktes beschermt?

dezelfde media die 0 beelden heeft getoond van wat de fener spelers op het middecirkel van TT Arena hebben gedaan?

dezelfde media die grondig aan het onderzoeken is om Galatasaray ook de modderbad mee in te sleuren?

dezelfde media die glashelder duidelijk maakt dat ze echt totaal niet objectief zijn, en zich vooral richten op anti-gs praktijken?

dezelfde media die feest vierde toen er werd gezegd dat wij de wedstrijd van denizlispor hadden omgekocht ofzo iets?

dezelfde media die van de ruzie van melo en riera de voorpagina behaald, en de ruzie tussen caner-semih en caner-bilica niets liet weten?

dude.. really?

1 mei 2012 om 00:58

Ach, we weten allemaal wel dat de media niets negatiefs kan schrijven over Aziz Yildirim en zijn club, dat heb ik ook nooit gezien.

1 mei 2012 om 01:43

Dan weet ik niet welke 'media' jullie volgen, maar ik zie alleen maar negatieve dingen over Fener verschijnen. En die media die jullie hier leuk de grond in proberen te boren, die praten jullie wel na, want al die onzinnige complottheorieën van jullie, die verspreid de media alleen maar zodat ze hogere ratings halen en verkoopcijfers halen, en jullie praten ze na. Hypocrieten.

Turkse voetbal gaat kapot, eigenlijk is het al kapot. Hoe triest is het als een gast als Demiroren de voorzitter van de Turkse voetbalbond kan zijn. Eerst heeft hij heel BJK kapot gemaakt en nu is hij bezig met het Turks voetbal.

Er worden een aantal clubs verdacht en meteen worden de regels veranderd. Waarom werden ze 2 jaar geleden niet veranderd? Waarom worden de regels nu opeens zo streng bevonden door mensen? Supporters van Fenerbahce zeggen dat ze onschuldig zijn en de rest zegt dat Fenerbahce schuldig is. Voor zover ik het heb gevolgd lijkt het me dat Fenerbahce schuldig is en ook een aantal andere clubs. Want er zijn zoveel aanwijzingen waarom er nou wel fraude zou hebben plaats gevonden. Zoals dat nu opeens de regels worden veranderd. Ik heb het idee dat als niemand gaat ingrijpen dat er zand over dit hele fraude gedoe gegooid zal worden en de schuldige clubs zo minimaal mogelijk bestraft zullen worden.

30 april 2012 om 21:55

Dat het omkopen bewezen is, weten we ondertussen allemaal wel. Anders hadden we al dit mikmak niet gehad. Alleen de kanaries ontkennen dit, maar ze bekijken het niet neutraal, maar via een blauw-gele bril.

Als ze de aanklacht een beetje doornemen [400 bladzijdes] dan weten ze gelijk wat er aan de hand is. Dan zeggen dat het politiek is...

Hij heeft tenminste geluk, waarom? Hij liet zulke vieze klusjes opknappen aan bestuurders zoals Ilhan Eksioglu en Tamer Yelkovan. Eindstand: Er is geen directe link tussen spelers/clubs die omgekocht zijn en Aziz Yildirim, maar een directe link tussen Ilhan & Tamer en tussen de omgekochte spelers/clubs. Laten we zeggen dat hij hier vrijuit van gaat, hij zal toch vastzitten voor een andere overtreding. Hij zal de komende jaren zowiezo niet vrijkomen..

30 april 2012 om 22:01

Ik las vandaag dat de advocaat van Ilhan Eksioglu naar de rechter zal gaan vanwege de rapport van de tuchtcommissie. Ilhan Eksioglu wordt genaaid door Aziz Yildirim enz. Ilhan Eksioglu heeft alles in de gaten en zal met een verhaal naar voren komen. We gaan het zien...

30 april 2012 om 22:04

Hij schuift gewoon het schuld af op die twee. Maar het boeit mij niet, want zij zijn gewoon schuldig. Alleen jammer dat ze het verkeerd aangepakt hebben.

30 april 2012 om 22:09

Ik volg het nieuws op Turkse voetbalsites en lees ook weleens de reacties hier. Iedereen zegt wat anders, het is zo verwarrend. Ik heb dat aanklacht van 400 blz niet doorgenomen, maar heb wel gehoord dat het al is bewezen maar dat het niet zichtbaar was op het veld. Op dit moment gebeurd er te veel onzin.

Hij heeft gewoon nagedacht over alles wat hij heeft gedaan. Ja dat van de andere overtreding heb ik ook gehoord. Ik snap niet dat de Fenerbahce supporters nog steeds achter een crimineel staan. Hij maakt hun club kapot maar toch willen ze dat niet zien.

30 april 2012 om 23:50

Je hebt twee kanten: Fenerbahçe-supporters die er zonder kleerscheuren ervan af willen komen en de rest van de Turken die willen dat de regels nageleefd moeten worden en de nodige straffen uitgedeeld moeten worden. Ook al ben je Fenerbahçe, er moet geen onderscheid gemaakt worden.

Zo, dit zijn de twee kanten. Ik hoop je hierbij graag goed geïnformeerd te hebben. Nog andere vragen?

Er komt nu een groot protest door ultraslan (galatasaray-fans). Overal in het land gaan ze nu protesteren.

Sommige Fenerbahce-fans beweren nog dat ze niet hebben omgekocht terwijl er al bewijzen zijn dat ze al sowieso 4 wedstrijden hebben omgekocht! Fenerbahce-fans worden nog boos op Galatasaray en zeggen dat de lig veel schoner is als Galatasaray er niet was..

Jullie 7b fans moeten eens toegeven dat jullie smerige club de hele competite stuk heeft gemaakt! Lig-tv, Digiturk, TFF zijn allemaal Fenerbahce, vind je het logisch dat er niks gebeurd.

Ik hoop gewoon dat de uefa gaat ingrijpen en dat Fenerbahce geen europees meer mag spelen, dat verdienen ze niet!

30 april 2012 om 22:51

Dus ze moeten nog een jaar gestraft worden? Doe je rood-gele bril af en probeer objectief te beoordelen aub. Die 'bewijzen' zijn geen bewijzen, maar geruchten. Niks is bewezen.
Dat Lig TV - Fenerbahce complot is al helemaal belachelijk, ik snap niet dat jullie dat nog durven te noemen, dus daar zeg ik maar niks over, fantaseer lekker verder.

30 april 2012 om 22:55

In elke bericht noem jij het woord ''bril'' haha.

Over lig-tv is gewoon duidelijk wanneer fener kans heeft die commentator word gek. Wanneer Gala kans heeft of scoort zegt die alleen goaal verder niets.

30 april 2012 om 23:35

Kijk de samenvatting van Gs-fb, en luister goed.
En ja, want jullie kijken door een gekleurde bril. Zie je, ik zei het weer?

30 april 2012 om 23:51

Klopt je zei het weer..

IK hoef die samenvatting niet terugtebekijken gisteren ookal toen egemen eigendoelpunt scoorde ging die Melih Sendil helemaal schreeuwen.. Ook bij Kadinkoy sow scoort hij schreeuwt helemaal Elmander scoort hij zegt alleen ''ve goaal''

30 april 2012 om 23:58

Tuurlijk, wat wil je dan op zo een moment? Je moet je ook bedenken dat hij in Kadikoy zit, dus hij moet ook boven het publiek uitkomen, die helemaal losgaan. Die emoties in het stadion spelen echt wel mee, op zo een kritisch moment een doelpunt, dan zou ik ook losgaan.
Dat je expres dingen als 7B en Kadinkoy zegt zegt genoeg over je kwaliteiten als persoon. Dat is gewoon triest.

1 mei 2012 om 00:23

Daar heeft het niks meetemaken, hij heeft zelf aangegeven dat hij een fanatieke Fb-supporter is, geen dingen verzinnen voortaan. Jij zegt wel vaak naar veel galatasaray supporters dat ze een voorbeeld aan semihkaya moeten nemen maar neem jij maar een voorbeeld van can17. Hij geeft zelf toe dat zijn eigenclub fenerbahce heeft omgekocht.

1 mei 2012 om 01:41

Hoe kan hij iets toegeven wat niet bewezen is?
En denk een keer na, denk je nou echt dat ze een 'fanatieke Fb-supporter' verslag laten doen van de wedstrijd? Dit soort dingen mogen niet eens bovenkomen in de media, omdat no-lifers als jij daarover gaan zeuren, dus stuur mij maar eens het bewijs waarin hij dit verteld.

1 mei 2012 om 15:47

Jullie begrijpen het volgens mij allemaal niet zo! Er wordt hier 1 ding over het hoofd gezien.

Wat is een competitie zonder Fener of Gala, waar moeten wij supporters naar toe leven?
FB - ts? FB - bjk? lijkt me niet.

FB en gs zijn beide zo groot omdat ze elkaar groot maken, als een van de twee verdwijnt is het voor beide niet meer intressant!

Begrijp me niet verkeerd, maar als Aziz baskan iets heeft geflikt en het bewijs is er dan heeft hij het gewoon verziekt voor alle voetbalsupporters in Turkije en vooral voor de FB supporters!

Maar toch zal ik FB steunen goede en slechte tijden!!

1 mei 2012 om 16:24

Waarom moet Galatasaray in dit competitie spelen dan, dit is eenenal corrupt! Jij begrijpt het volgens mij ook niet zo..
Het slaat toch nergens op dat jullie lekker kunnen omkopen en er geen straf komt. Dat in één keer de regel 58 word veranderd terwijl dat niet eens mag, de scheidsrechter die telkens in de voordeel van Fenerbahce fluit. Alles in de voordeel voor Fenerbahce, slaat toch nergens op! Jullie zijn al waarschijnlijk langer dan 10 jaar aan het omkopen, steun jij dat ook?

Ga jij maar lekker naar Aziz Yilderim luisteren dat is toch jullie held? Dat snap ik echt niet hé, dat sommige Fenerbahce supporters hem nog steunen..

1 mei 2012 om 17:31

Ik verwijt hier niemand iets maar jou reactie is welk erg overbodig zeg, ik beschuldig hier niemand en geef ook aan dat als er iets is omgekocht dit zeer zeker bestraft moet worden.

Zet even je bril af en reageer normaal man!!

En als je begrijpend nederlands kan lezen dan kun je zien dat ik Fenerbahce steun en niet Aziz baskan.. Nerd!!!

weetje wat ook grappig is dat je fener supporters dit hoort zeggen:'aziz yildirim zit niet voor omkoping maar voor ''illegale praktijken''
iemand die bezig is met ''illegale praktijken'' zal ook wel gaan omkopen hoor

7 mei 2012 om 20:54

ja en een bakker bakt brood.... waar slaat jou redenering op ?

Ik heb vandaag de speech van de voorzitter live gevolgd. Hij heeft gezegd dat het niet zichtbaar was op het veld. Hierop vroeg een verslaggever '' is Ibrahim Akin ook geen bewijs? ''
Hierop heeft de voorzitter geen antwoord kunnen geven en zei dat dit de zaak is voor de rechter))
Fener supporters, weten jullie waarom de heer Demiroren hier geen antwoord op kon geven???

Dit is allemaal een groot spel. Alles draait om geld en macht. Zowel de omkopingen als de onzin mensen waardoor al deze rotzooi naar boven is gekomen. RTE had het moeilijk en kon niet concurreren tegenover maffiabaas Aziz Yildirim. Aziz Yildirim is zo machtig in Turkije dat hij met geen vent in discussie hoeft te gaan. Hij heeft niet normaal een groot budget ter beschikking en een groot aanhang achter zich. Met een groot aanhang doel ik niet alleen op Fenerbahce supporters.
Aziz Yildirim is een slimme vent en heeft goed gehandeld door M.a.a bij de TFF als voorzitter neer te zetten. Het bestuur heeft ervoor gezorgd dat de Play-off systeem kwam. Hierbij speelt een andere maffiaorganisatie Digiturk een groot rol in. Ze zetten mensenrechten op zij om een bedrag mee te pikken. Daarna kon M.a.a het grote druk niet aan en nam zijn ontslag! Daarna komt er een vent genaamd Yildirim Demirören aan de macht bij Tff. Deze vent heeft ervoor gezorgd dat Besiktas de komende 5 tot 10 jaar niet zal opstaan als de nieuwe voorzitter geen goede reorganisatie laat plaatsvinden bij Besiktas. Deze corrupte vent doet er alles aan om de 8 genoemde clubs waaronder Fenerbahce en Trabzonspor niet te laten degraderen oftewel hij wil ervoor zorgen dat de clubs in de competitie blijven zodat de maffia organisatie van Digiturk en Aziz Yildirim niet ten val komt.

Hoe gaat hij ervoor zorgen dat deze maffia organisaties niet ten val komen?
Dit is makkelijk! Hij heeft uitspraken gedaan dat er geen omkoping heeft plaatsgevonden binnen het veld(!)… Wat dan wel? De afgelopen dagen hebben ze vergaderd en daarna zijn ze tot conclusie gekomen nadat ze 22 wedstrijden hebben bekeken, dat er bij deze wedstrijden wel is iets mis zou kunnen zijn….wtf denk je dan maar goed. Zo komen ze aan met nonsens dat er 16 clubs naar de Pfdk(türkiye Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu) gestuurd worden. En ondertussen veranderen ze de wetten en zorgen ze ervoor dat er geen degradatie zal plaatsvinden, maar een puntenvermindering misschien dat ook niet eens.

Zo gaan ze zeggen dat er anders 16 clubs schuldig zijn en omdat het niet zo is krijgt niemand straf. Zo zal Aziz Yildirim en een paar andere een paar jaar in de cel logeren i.p.v zijn club te besturen. Zo vindt ik het laf wat het huidige bestuur van Fenerbahce heeft gedaan zonder Aziz Yildirim. CAS moesten ze sowieso niet laten vervallen. Ze zijn tenslotte niet betrokken geweest en zouden een dikke bedrag kunnen ontvangen.
Ik heb geen zin meer om het verder uit te leggen. Dit is allemaal hoe het zit volgens mij, als jullie in discussie willen of mij kunnen verbeteren hoor ik het graag.

Ik kom tot conclusie dat de TFF en Digiturk een pot nat is. Het hele imago van het land is verpest. Hopelijk krijgen we geen uitsluiting van Europa.
Zoals de Turken zouden zeggen:’’bunlardan bir cacik olmaz’’.

30 april 2012 om 22:30

Btw
Turks voetbal is kapot!! Enige die het nog kan redden is in mijn ogen Fatih Terim en Galatasaray met een sterk bestuur achter zich!

30 april 2012 om 23:55

Op dit moment wil ik Gs haten, was Gs maar nooit in mijn leven gekomen. Ik kan namelijk niet zonder Gs, waardoor ik per se de corrupte competitie moet volgen, de dikke hoofd van Demiroren moet aanhoren, de slechte voetbal moet aanzien. Het liefst boycot ik alles en iedereen wat met Turkse voetbal te maken heeft. Het is klaar. Iedereen hier is ook nog eens respectloos geworden. Gaan ze op mij zeiken, terwijl ze hier met k*** gaan schelden. De omkoopschandaal heeft zelfs zijn betrekkingen op VZ. Hoe mensen flipten tegen mij, schaam jullie zelf. De mensen die toen flipten, ik weet precies wie, moeten mijn pad ontwijken. Ik heb niks meer met jullie.

1 mei 2012 om 00:01

Alles is veranderd in Turkije, nu zijn de anadolu clubs op Bursa na het lokaasje van Fenerbahce geworden. Galatasaray en Bursaspor hebben laten zien en horen wat ze ervan vonden en wat de nadelen ervan zouden zijn. Maar wat doen de andere clubs ook op de halve Orduspor na? Ze stemmen mee en make het Turks voetbal kapot! Vorige week heb ik mijn Ligtv abonnement stopgezet. Boycot maffia organisatie Digiturk boycot Tff. Woensdag is de dag dat de echte bazen van Galatasaray (supporters) tot actie komen.

1 mei 2012 om 00:41

ik ben opgegroeid met Gs en nu kan ik er niet meer zonder, de bekers die we pakten, hoe we die pakten, hoe we grote clubs uit europa versloegen zoals ac milan, arsenal, juventus en noem maar op
Gs is de club die Turkije aan europa heeft laten zien
en dit is hoe ze ons bedanken
ik vind zelf dat mijn club en mijn mede supporters teveel eer hebben om nog in de super lig te blijven
misschien moeten wij wel uit de super lig stappen...

1 mei 2012 om 00:52

Ja en dan ? Oefenwedstrijden spelen ? Waarom zou ik verhuizen, als mijn buurmannen herrie schoppen ? We kunnen niets doen. We gaan een ban krijgen van Uefa, dat is wat Demiroren wilt. Daarom zitten er 16 clubs bij de pfdk, zo lijkt alsof iedereen corrupt is en is het aanemelijker om heel TR te straffen. Serefsizler(eerlozen).

Applaus, applaus en nogmaals applaus..

Mensen jullie reageren overbodig.

Iedereen wist dat ze Galatasaray zouden gebruiken om Fenerbahce schoon te maken. Iets wat heel erg smerig is kan je schoonmaken met iets dat groter en schoon is, dat geeft de verhoudingen weer tuusen Galatasaray en Fenerbahce.

Galatasaray heeft de nodige kritiek gehad van alle bestuursleden en de bond vanwege hun houding, maar achteraf bleek keer op keer dat Galatasaray gelijk had en dat zal nu ook weer zo zijn.

R.i.p. Turks voetbal. Het ergste is dat de moordenaars door hersendode idioten nog steeds worden aanbeden !!

30 april 2012 om 22:59

Hard,

Je uitleg in de tweede alinea is dodelijk man. Eentje om in te lijsten.

Maar vergeet niet dat rechtvaardigheid altijd zijn plek zal vinden.

Mooie reactie van je!

30 april 2012 om 23:06

Boefje18 dank je wel. ik heb me ingehouden, ik wil het netjes houden, ik moet met mijn verstand reageren en niet uit emotie.

30 april 2012 om 23:16

Ik snap het hard, ik snap het..

We moeten afwachten, want we kunnen niks anders.

Het is wel leuk om te zien hoe groot Galatasaray is.

Als het lekker weer is, mogen de knechten het schip besturen. Wanneer het onweert, dan komt de echte kapitein aan het roer;.

Haha het wordt steeds erger. Behalve de aanpassin van de regel 58 is er een nieuw regel bijgekomen in het wetboek van de tff. Namelijk regel 105. Deze regel laat toe dat omkoping echt toegestaan wordt en niet bestraft wordt met degradatie. Indien het ook zichtbaar is op het veld, de tff kan deze regel toepassen en de straf die normaal gesproken gegeven zou moeten worden nietig verklaren.

weet je wat zo mooi is fenerbahce is onschuldig volgens de fb fans wij praten allemaal onzin de turkse rechter praat onzin etik kurulu praat onzin de bewijzen zijn onzin. maar de kerel die in de gevangenis zit praat de waarheid. Zijn jullie echt zo blind

Volgens mij is iedereen het nu wel over 1 ding eens. Turkse voetbal is naar de klote. Het begon al met dat playoffs gebeuren. Zelfs Fenerbahce fans vinden dit nergens op slaan. Het is toch schandalig wat de TFF allemaal doet. Nog paar maanden geleden werd het veranderen van het wet door elke club bijna afgeslagen inclusief Fenerbahce. Nu trekken ze oppeens hun aanklacht terug bij de CAS en krijgen we dit. Kom op wat heeft de Turkse competitie nog voor zin? door dit gedoe gaat ook elke club uit de CL en de Uefa cup geband worden. Wat gaan we dan doen? Elke seizoen op 2 wedstrijden wachten? Galatasaray en Fenerbahce? Echt belachelijk dit hierdoor krijg je echt de neiging om te zeggen het turkse competitie kan echt de pot op ik ga lekker een andere competitie volgen. Even voor de duidelijkheid voor de mensen die het niet snappen. Artikel 58 was dat elke voetbalclub die wedstrijden omkoopt of het probeert direct moet degraderen. Daarnaast hetzelfde als je een andere team geld geeft zodat ze goed gaan voetballen tegen je tegenstander. Deze laast genoemde wet is ook pas strafbaar sinds 2010. Dus dat mag ook niet meer. En nu zit het vervolgens zo. Als de voorzitter van een Turkse voetbalclub dus nu een wedstrijd gaat omkopen of probeert om te kopen, en ze komen er achter word niet het club maar alleen de vooriztter gestraft. Dus met deze regel gaan de clubs die vorige jaar wedstrijden hebben omgekocht vrijuit en mag Fenerbahce zijn kampioensschap behouden. Lekker logisch allemaal.

Ik ben op. Ik wil niet meer. Ik ben het zat. Ik heb mijn ogen geopend wat betreft Turkije. Wij zijn jong, veel van ons volgen alleen maar voetbal. We houden ons niet bezig met politiek. Maar als er in de voetbal gebeuren op bestuurlijk terrein corruptie is, wat dan wel niet op cultureel gebied ? Wat gebeuren er met de rechten van minderheden ? Ik kan zo blijven doorgaan.

Genoeg Demiroren, genoeg ! Yeter !!!!

30 april 2012 om 23:45

Ik hoop echt dat turkije de ek niet krijgt en een heel zwaar straf oplegt want dit corrupte land verdient niks maar dan ook niks totdat iedereen berecht wordt die het verdienen.

1 mei 2012 om 00:09

@ Ferhat

Helemaal mee eens. Erger nog, ze kunnen het Turkse elftal zelfs uitsluiten van de internationale kalender, maar wat maakt dat uit ? We kunnen toch gezellig onder elkaar voetballen ?

Galatasaray moet zich gewoon terugtrekken van deze competitie. Hoezo moeten wij nog in deze flut-competitie spelen?! Alles is verpest door Fenerbahce, thanks.

Hopelijk geeft Uefa een hele grote straf aan Fbjk en de baskan van tff moet een fanatieke Gsli worden genaamd Abdurrahim Albayrak. Wij zijn tenminste schoon, wij zijn tenminste eerlijk!

Yeter Yilderim Demioren Yeter!

Haha ik lach om een fener fan die denkt dat iedereen fout zit behalve hij zelf, vriend je ziet toch wel dat ze er alles aan doen om fener niet te laten degraderen elk persoon die helder kan denken ziet dat. Er wordt nu gezegd dat yildrim demiroren alles heeft voorgelogen dit is weer een bewijs. Als er niet is omgekocht waarom veranderen ze dan de wet waarom trekt fener dan de klacht in die ze hadden ingedient tegen cas. De telefoon gesprekken zijn dat ook leugens. Ik zal wel weer volledig fout zitten volgens de fener fans want iedereen is fout behalve zij zelf. Ik zal ook veel minnetjes krijgen want ze hebben niet de moed om met goede argumenten te komen waarom ik fout zit.

30 april 2012 om 23:47

Ik denk dat je Sari_kanarya bedoeld

Er komt woensdag een groot Protest van ultraslan. Ik hoop dan dat het een chaos wordt. Al die fenerbahce-fans zijn gewoon lachwekkend. Galatasaray won 2-0 van Besiktas zegt 10_alex_10 of lefter10 ''daar gaat onze eventueele kampioenschap sjonge sjonge'' dat terwijl we 9 punten voorstonden...

Doe jullie vieze blauw-gele brillen af!

30 april 2012 om 23:58

Ik bedoel hem ja. Volg telegol vriend dat is de enige programma die objectief is, ze zeggen nu dat iemand van ettik krulu heeft gezegd dat yd alles heeft gelogen. Mehmet ali aydinlar heeft gezegd galatasaray kurban ediyorlar, de gazeticiler zeggen dat als ze gs laten degraderen dat ze niet verrast zullen zijn omdat je alles van hun kan verwachten. Sorry dat er geen alineas zijn zit namelijk op mobiel

1 mei 2012 om 01:03

Welke kanaal is Telegol. Oprotten met die Liegtv praat programma's waar ze doen alsof er niks aan de hand is.

1 mei 2012 om 01:08

Gangstarr ik meen het ik vind hun objectief ze maakten tff helemaal belachelijk mischien zijn ze niet allemaal even oprecht maar erman praat altijd de waarheid in mijn ogen.

1 mei 2012 om 19:47

Hahaha. Wel grappig dat alleen Gs-fans en Ts-fans elkaar steunen. Gs wil dat Fener degradeert uit angst voor de grootste club van Turkije, en Ts wil dat Fener degradeert omdat ze na 30 jaar weer eens een beker willen winnen. Geef die aanklager met zijn fictionele beschuldigingen maar gelijk hoor, ik neem het jullie niet kwalijk, jullie zijn natuurlijk bang dat Fener de komende 10 jaar weer de Turkse sportwereld gaat domineren.

Zeuren over gekleurde brillen terwijl jullie als een stel babies de media napraten, de media die juist Fener zo belachelijk probeert te maken, de media die allemaal loze argumenten verzint om hogere verkoopcijfers en ratings te scoren. Die media, die jullie napraten, proberen jullie nu in een kwaad daglicht te zetten. Nemen jullie jezelf uberhaupt wel serieus?

Oh en over dat rapport waar Gangstarr al dagen over zeurt, die zogenaamde wedstrijden waarin omkoping is aangetoond, dat is een rapport opgesteld door de aanklager, lijkt me meer dan logisch dat hij zegt dat er omkoping was, anders heeft hij de hele zaak voor niets gestart. En uiteindelijk zal blijken dat hij dat ook niet heeft gedaan, want Fener heeft niets misdaan. Om om te kopen moet je voetballers of de scheidsrechters omkopen, maar dat is niet gebeurd, elke beschuldigde voetballer is al vrijgekomen, dus ik snap niet waar jullie op doelen?

Dit is toch niet meer normaal jongens? Waar blijft het turkse voetbal van vroeger?
Ik ben een fanatieke FB fan maar als je ziet wat er allemaal gebeurt in turkije dan denk je waarom.
Ik heb vorig seizoen elke wedstrijd van FB gevolgt en in mijn ogen heeft Aziz yildirim iets geflikt. Vooral die laatste wedstrijd tegen Sivasspor. Trabzonspor heeft ook iets gedaan maar vooral Gaziantepspor!
Bah ze deden alles voor Trabsonspor.

Galatasaray is eindelijk klaar met die rotte tijden en kijk eens aan, ze verdienen die kampioenschap maar dan komt iemand met die ene play-ofs idee. Waarom?

Alleen maar Show dit.
Schande...

1 mei 2012 om 00:03

Godzijdank, Allah is groot, wat een glorie!

Na maanden (!) zie ik voor het eerst een objectieve en eerlijke Fenerbahçe-supporter die het niet van één kant bekijkt. Ik wil je bedanken voor je objectiviteit en velen kunnen een voorbeeld van jouw aannemen. Kan iemand deze jongen een groen randje geven a.u.b?

1 mei 2012 om 00:21

Wat is vroeger ? Een afgevaardigde van Samsunspor heeft onder ede toegegeven dat Aziz hem heeft omgekocht in 2001. We leven nu in 2012. Aziz was ook al bestuurder in de jaren 90. De kans is dus groot dat we al 20 jaar kijken naar corruptie, omkoping. Heel mijn voetbal belevenis is dus een leugen. Alles is klaar. Het is afgelopen. We zijn dood.

1 mei 2012 om 00:29

In die 20 jaar is Galatasaray wel 4x achterelkaar Kampioen geworden. Misschien is Aziz yilderim wel begonnen in 2001 omdat die er niet tegenkon dat de schone club Galatasaray steeds kampioen is geworden. Hij begon met Samsunspor!

Hopelijk komt er een grote straf van de uefa, lekker aanpakken dit corrupte gedoe.

1 mei 2012 om 01:49

Hahaha, ja, jullie club heeft nog nooit een vies zaakje afgehandeld. Tuurlijk. Gs is de schoonste club aller tijden. Tuurlijk. Wat heb je aan dingen uit het verleden? Ik durf om die Mercedes van jou te wedden dat Gs vroeger genoeg vieze zaken heeft afgehandeld. Ga nu niet doen alsof Fener zo erg is, hypocrieten.

Die Can noemt me toch voorbeelden zeg.. Sommigen noemen de wedstrijd tegen Gaziantepspor, hoe is dat in godsnaam omkoping? We domineren ze de hele wedstrijd, tikken ze kapot, en scoren pas in de 94e minuut de welverdiende 1-0. Wat is hier vreemd aan? Gaziantep speelde de wedstrijd van zijn leven.

En dan tegen Sivas. Hoe kan je dit als voorbeeld noemen? Hier domineerde Fener ook gewoon, en mede door een prachtige knal van Andre Santos wonnen we hier terecht. De keeper van Sivas maakte een blunder ja, maar Volkan en Lugano ook, betekend dit dat hun ook hebben omgekocht?
Wat een loze argumenten weer hier zeg.
Stelletje babies.

7 mei 2012 om 20:57

wat denken van de tijd van Gala.. dat ze ieder jaar kampioen werden met een voorzitter van de bond die iedere dag in gala shirt thuis liep.. auto's die naar spelers gingen van andere teams...

Dit is door meerdere mensen en journalisten in Turkije bevestigd. Als je 10 jaar teruggaat en gaat onderzoeken wat er destijds is gebeurd... dan kan je daaag tegen Gala fener Bjk zeggen, maar met name GS.

Maar dit wil men helaas niet inzien.

Maar waarom zijn ze juist dit seizoen wel gaan onderzoeken? Fener bleef maar groeien. Waarom deden ze ook een inval bij GS, echter 2 maanden nadat de rest al was onderzocht en al het bewijsmateriaal vernietigd zou kunnen worden

Oi Oi..... ik raad mensen aan derspiegel te lezen. Die hebben we de ballen om het eerlijk te presenteren

Off:

Kan iemand mij vertellen waarom Ankaraspor zo snel is gedegradeerd en bij Fenerbahce nog niets is gebeurd, slaat toch nergens op.

Normaal gesproken mag ik Platini niet, maar ik hoop echt dat Platini en de Uefa de clubs (incl GS) gaat verbannen voor Europese competities. Ik walg van het Turks voetbal. Alles draait om geld. Ps: ik ben een Turk en een fanatieke GS-supporter.

1 mei 2012 om 01:19

Wat voor een successupporter ben jij? Inclusief Galatasaray? Wat is onze schuld, ballen tonen tegen alle clubs + de voetbalbond?

1 mei 2012 om 02:47

Ja klopt inclusief Galatasaray. Alleen zo'n verbanning zal iedereen in Turkije zijn lesje leren. Ik offer graag mijn club ook wel op voor een paar jaar, als op deze manier het Turks voetbal processie gaat boeken. En hoezo successupporter?? Als ik een successupporter ben zou ik zo iets nooit zeggen. Jij bent degene die altijd met een GS-bril kijkt en nooit objectief bent. Ook niet in posts over wedstrijden, hoewel Galatasaray ook wel eens bekend staat om z'n nuchterheid in Turkije...

Ik lees net de gehele verhoring van Oskay. Ik kolk van de woede. Een getuige die met de dood wordt berdreigd, omdat hij toegeeft dat Aziz hem heeft omgekocht. Maar hey Demiroren, sike heeft zich niet gemengd in het veld ? Een geldstraf is genoeg toch ?

1 mei 2012 om 00:55

Gangstarr,

Sike heeft zich wel gemengd in het veld.
Om precies te zijn 15 gram!

1 mei 2012 om 00:57

En dan zit er hier iemand te roepen dat het een wraakactie is van Oskay.. En die verdachten van Fener dan? Roepen dat hij mentaal niet 100% is etc. echt ongelofelijk voor woorden. Na 10 maanden (!) is er één iemand die bekend heeft, richting het einde van het proces.

1 mei 2012 om 01:01

Cengiz, Boefje, waarvoor doen we dit nog ? Gaan we weer juichen bij gs - ts ? Gaan we weer blij doen ? Ik heb die energie niet meer. Na al die slechte jaren, zag ik mijzelf al een gs vlag aan mijn balkon te hangen. Maar weetje wat ? Heel deze kampioenschap boeit mij niet meer. We zijn de afgelopen tien jaar opgelicht door Fenerbahce.

1 mei 2012 om 01:05

Aziz Yildirim scheldt de moeder van Mahmut Ozgener uit. Maar Ozgener noemt Aziz Yildirirm 'baskanim' tijdens de zitting. Allah askina, wat verwachten wij nog van deze corrupte bandieten?

1 mei 2012 om 01:12

gangstarr,

Na wat er gisteren is gebeurd, boeit het mij niet echt of we kampioen worden of niet.

Die beker die we krijgen, is alleen voor het bloed, zweet en tranen dat onze spelers hebben afgegeven, niet meer, niet minder. De supporters zeggen ook niet voor niets, ''biz bir aileyiz, kenetlendikçe daha da büyüyen''

Die beker zou gewoon een troostprijs zijn, een pleister op de wond die we hebben opgelopen op 3 juli en sindsdien niet gehecht is, maar alsmaar groter en groter is geworden. Nu zijn we in de fase ''amputatie''.

Die pleister zal geen effect hebben, waarom? Omdat we in een competitie spelen die op 2 clubs na vervalst is, moet ik daar voor juichen of huilen? Te triest voor woorden, gelukkig spelen we Europees volgend seizoen!

1 mei 2012 om 01:12

Er is een gezegde over bandieten ' o para icin, annesini satar '(hij zou voor geld zn moeder verkopen)dit geldt voor iedereen van de Tff. Daarom verbaasde het mij ook niets. Ze proberen alles te verbloemen, nog steeds. Dat ik ooit zou zeggen...gelukkig woon ik in Nederland.

1 mei 2012 om 01:20

Snap je broer,

Ik durf mijn laptop niet meer aan te zetten. Elke keer wordt er veel gepraat maar niks gezegd. Elke dag wordt het nog een stuk moeilijk om onze oude Superlig terug te krijgen.

Galatasaray die in Kadikoy kampioen werd, die na 34 speelrondes 9 punten voorsprong had op de tweede plaats, die in de reguliere competitie geen één derby verloor, die 30 doelsaldo had, is nog steeds geen kampioen.

Nog steeds speelt ons cluppie flitsend voetbal, maar het doet mij niets. Ik juich en schreeuw niet meer. Blijf gewoon stil..

Super(slecht) Lig

1 mei 2012 om 01:27

Ik denk zelfs dat die bandieten verder dan hun moeder gaan. Je snapt het wel..
Maar niemand moet in het donker knipogen. Niemand moet blij zijn.

De leden van TFF onderzoeken of sike zich gemengd heeft in het veld, maar weet je wat de grap is? Eén van die Tff-leden heeft een voetbal verleden.

Ne guzel Istanbul be..

1 mei 2012 om 01:31

Mijn Galatasaray fanatisme zit erop. Het is klaar. Ik kan niet meer leven met zo een illusie. Ze hebben alles kapot gemaakt. Mijn enige angst is dat mijn kinderen ook de slachtoffer gaan worden van de corruptie dat niet wordt aangepakt.

1 mei 2012 om 01:52

Hahaha. Jullie zijn hilarisch. Ga door, zeer amusant.

7 mei 2012 om 21:00

ja en die getuige is een moordenaar van zijn eigen vrouw. Iemand die al 8 jaar in een clinch ligt met Aziz. Een bevooroordeelde getuige... heb je wel wat aan.

Off:

Mooi stukje van Carsi en Forza.

Mensen kijk maar even op de officiele site van Besiktas.

Ik wil alle besiktas supporters mededelen dat ik medelijden heb dat hun zoveel jaar met zon mafkees als voorzitter Besiktas moesten aanzien. Die man heeft Besiktas naar de afgrond geholpen en helpt nu het turkse voetbal naar de afgrond.

RIP Turkish football.

Ik heb 1 wens, 1 fantasie.

Tegen Trabzonspor, wil ik dat de 22 spelers op het veld, de trainers en de duizenden fans 1 minuut stilte houden, ter nagedachtenis van het Turkse voetbal.

Wanneer de aftrapsignaal klinkt, moeten de spelers het veld aflopen, onder applaus van de publiek. Niet voetballen, hand in hand tegen corruptie.

What a wonderful world that would be.

1 mei 2012 om 01:37

Kijk, dit filmpje vat alles samen! Per-fect, ongeveer 35 jaar geleden zagen ze het al aankomen!

1 mei 2012 om 01:46

Hahahaha Saban !!! Rust in vrede.

1 mei 2012 om 01:48

2. küfeye.. Hehe, zulke acteurs komen helaas nooit meer

1 mei 2012 om 01:50

Hahaahha,

Lachen man.

Demiroren zou deze sike zelfs afkeuren. Als de spelers sike doen en het doelpuntenverschil 3 is, dan pas is het echte sike!

1 mei 2012 om 01:55

demiroren vind sike vast wel oke als het maar niet heel opvallend is

1 mei 2012 om 01:58

We hebben niet voor niets gezegd, ''cimbom basi dik yürür!''

1 mei 2012 om 12:55

Dat zou geweldig zijn, Gewoon niet voetballen in dit corrupte competitie!

youtube.com/watch?v=tnnjubx9y8menfeature=related voor de serefsizler die zeggen geen bewijs
wat is dit dan?

1 mei 2012 om 02:09

Kan je er een video van maken ? Ik kan niet kopieren via mn telefoon en ben wel benieuwd.

1 mei 2012 om 12:11

hij pakt hem niet maar je moet hem echt bekijken! schandalig gewoon

1 mei 2012 om 12:59

@76kangal76

Je linkt opent niet en ik wil hem ook wel bekijken.

1 mei 2012 om 13:16

tik in bij youtube ''sike paralarini tasima goruntuleri'' gelijk de eerste filmpje
het duurt 7 minuten ongeveer

Weet je wat helemaal lachwekkend is ? In de rapport stond, er zijn bij vier wedstrijden omgekocht. TFF zou dit niet serieus nemen, want niemand van die kurul zou ' voetbal kijken '. Iemand die naar de stadion gaat, kan dus beter sike vaststellen dan advocaten mensen ! Ga naar de stadion ! Je hebt overigens ook meteen verstand van voetbal als je het kijkt. De TFF zou de wedstrijden hebben bekeken en geen sike gezien.

Kuran carpsin, bij Fb - Ibb, kopbal van Alex, die overdreven vrij werd gelaten door Can Arat zei ik tegen mijn vader ' hier klopt iets niet '. Toen was er nog geen omkoopschandaal, maar nu lees ik naam van Can Arat weer in het proces. Ik heb vanuit mijn luie stoel sike gezien, maar deze heren niet.

1 mei 2012 om 01:48

jaa en vorig seizoen dan, ankaragucu schakelt fener in de beker uit met 4-2 dacht ik
weken later verliest ankaragucu met 6-0 in de competitie van fener
ik zei ook al dit klopt gewoon niet en nu zijn er letterlijk beelden dat ankaragucu geld heeft ontvangen maar ze blijven zeggen geen bewijs ik kan dit niet geloven ik word echt gek :@

1 mei 2012 om 19:00

Heel Turkije kan dit zien op fanatieke FB supporters en de TFF na.

1 mei 2012 om 19:08

ja kortom iedereen ziet het behalve de eerloze

1 mei 2012 om 19:42

Wie is hier nou eerloos? Jullie janken nog steeds over omkoping terwijl jullie zelf zeggen dat er geen omkoping zichtbaar was in het veld. Wat betekend dit? Geen omkoping! Wie wil je dan omkopen, de bal, zodat hij vanzelf in het doel vliegt? De wind, zodat hij de bal richting het doel duwt?
Noem dan eens concrete voorbeelden, wanneer en waar is er omgekocht? Die zogenaamde wedstrijden waarin omkoping is aangetoond, dat is een rapport opgesteld door de aanklager, lijkt me meer dan logisch dat hij zegt dat er omkoping was, anders heeft hij de hele zaak voor niets gestart.
Wel toevallig he, eerst waren er iets van 8 clubs beschuldigd, niks gevonden, en nu proberen ze Fener nog kapot te maken. Eerst werden we in 22 wedstrijden beschuldigd, nu zijn het er ineens nog maar 4? Ze merken dat ze Fener niks kunnen maken met hun belachelijke bewijs, dus halen ze een of andere zuiplap/moordenaar uit de gevangenis om te getuigen tegen Aziz, terwijl Aziz hem in 2000 heeft ontslagen omdat het zo een rare vogel was.

1 mei 2012 om 23:03

omdat aziz hem heeft ontslagen maakt dat aziz zelf geen eneltje
hij moest hem wel ontslaan natuurlijk
en ik heb paar voobeelden opgenoemd hieronder bij dat andere reactie

als je wilt noem ik er meer op zoals anelka in 2006 die ff ging handballen

maar nu wil ik een antwoord van jou op dit vraag
waarom word de maatregel 58 veranderd als er geen omkoping heeft plaatsgevonden???

Er is veel te veel getreuzeld en onderhandeld in achterkamers. Er moeten koppen rollen om weer enigszins geloofwaardigheid te krijgen. Uefa moet ingrijpen en doen wat de bobo's in Turkije simpelweg niet durven of niet kunnen omdat de spreekwoordelijke mes aan twee kanten snijdt. Ik had meer verwacht van Demirören maar het is same old same old.

Wat mij betreft stoppen ze het seizoen nu, geven ze de beker van de competitie aan Galatasaray, stapt de directie van de TFF op en komt er eens iemand die wel capabel is, en wordt het hele omkoopgedoe een keer afgesloten met duidelijkheid. En vanaf volgend jaar uiteraard weer met het normale puntensysteem, dit play-off gedoe haalt de spanning van de eerdere 34 weken toch wel redelijk weg en buiten dat het de portemonnee van Ligtv goed vult is het nergens goed voor.

Het Turkse voetbal wordt al bijna niet meer serieus genomen, en zolang het verhaal rond omkopingen nog bestaat zal ook buitenlandse media het horen en daar worden we ook niet veel beter van.

1 mei 2012 om 10:27

Klopt. Er is nu een punt bereikt dat iedereen het zat is. In de Etik Raporu staat 4 wedstrijden sike, maar Fener mag wel de beker houden. Wat is dat voor logica ? TFF heeft alles verpest. Aziz Yildirim heeft een mooie club verpest. Demiroren heeft de passie ons verkracht. Aydinlar was ook goed op weg om dat te doen. Kijk jij nog met plezier naar voetbal ? Ik helaas niet meer.

1 mei 2012 om 15:07

Het zijn nog steeds verdenkingen gangstarr, waarom heeft nog niemand bewijs getoond? Het zijn allemaal 'als als als'-scenario's.

8 mei 2012 om 23:38

Verdenkingen.. Bestuurders en spelers worden verbannen van voetbal maar de clubs zijn clean! Whoehoe, welcome to Turkey. Schoon hé, verdenkingen hé?

Dit is gewoon geen voetbal meer, het gaat alleen om de kijkcijfers en het geld. waar is het moraal?
TFF is gewoon één corrupte zooi.

1 mei 2012 om 13:47

Dit roep ik al vanaf dag 1. Eer, moraal, trots. Het was toen verder te zoeken en nu ook.

Part II OF Operation Saving Fenerbahce..

made by Tff

Yildirim demiroren

Geen één fenerli hier die reageert. Jullie fenerbahce supporters moeten eens toegeven dat jullie club sike heeft gedaan. Ik heb wel een beetje medelijden met jullie dat jullie voor een club zijn die aan omkopen doet, zielig.

Hopelijk komt er een zware straf voor fenerbahce.

1 mei 2012 om 15:04

Huil wat meer dan, dan lachen wij wat meer.

1 mei 2012 om 16:11

Andersom juist, wij zijn die genen die lachen omdat jullie club waarschijnlijk in zware problemen komt.

Wel een beetje medelijden dus voor al die supporters die voor een smerige club zijn.

1 mei 2012 om 19:10

Haha, ik vind het wel grappig. Jullie janken al vanaf het begin van de rechtszaken dat Fener moet degraderen, uit angst voor de grootste club uit Turkije. Jullie hebben leedvermaak, maar we gaan alleen maar sterker uit deze crisis terugkeren, en al jullie monden snoeren.

En de smerigste club is Galatasaray al, al zou Fener de komende 5 jaar elk jaar omkopen zouden ze Gs niet inhalen. Jullie hebben alleen maar geluk dat Gs niet word beschuldigd door jullie belachelijk slechte seizoen vorig jaar.

18.000 Galatasaray-fans hebben Ligtv stop gezet. Gaat de goede kant op!

TFF istifa!

Hoe durft zo een Kayserispor zo een uitspraak te doen ? Nu is de TFF ineens zeer slecht, want zij zitten nu ook bij de pfdk. Waren jullie niet 1 van de eerste die Deniroren steunden ? Liegtv zit vrolijk over voetbal en de aankomende wedstrijden te praten, ik ga echt stuk. Sinds Erman Toroglu en Oguz Tongsir daar weg is, heb je daar alleen maar schapen.

1 mei 2012 om 15:46

Hahaha. Ik heb een paar weken niet gereageerd op de Turkse topics, omdat het voetbal dood is, maar ik heb alles wel gelezen. Gast, hou nou is een keer op. Serieus, iedereen zit fout maar jij zit goed. Jij weet alles, wat de rest zegt is onzin en klakkeloos overgenomen van de media. En jij dan? Praat je via de telefoon met het bestuur van Fenerbahce ofzo?

Ik haat Erman Toroglu ook, maar soms krijgt hij ze toch wel stil. Dat je soms met hem eens bent, betekent dus dat je hem steunt? Gangstarr heeft hier gelijk, dat Ligtv nog durft doodnormaal over voetbal te praten. Ga toch weg man.

Van mij mogen jullie kampioen worden, want ik heb er helemaal geen zin meer in na gisteren. Het liefst terugtrekken en deze malloten protesteren.

Galatasaray-fans en Trabzonspor-fans willen afspreken dat ze bij de 58ste minuut de bal niet aanraken, hopelijk gebeurd dat ook.

1 mei 2012 om 19:16

Haha, en dat terwijl Trabzon ook beschuldigd word. De voorzitter van Manisaspor heeft gisteren in de rechtszaak verteld dat Sadri Sener hem heeft geprobeerd om te kopen. Dat is direct meer bewijs dan al het bewijs wat in een jaar tijd tegen Fenerbahce verzameld is.
Dus doe maar maar lekker die achterlijke actie, zijn direct de twee corruptste clubs in het Turkse voetbal verbroederd.

8 mei 2012 om 23:37

En nu ik gebruik ik jouw wapen tegen jouw.
We moesten Cihan Oskay niet geloven, waarom de voorzitter van Manisaspor dan wel? Die Kenan Yarali en Aziz Yildirim zijn dikke maatjes van elkaar, net als Mecnun Odyakmaz. Toevallig zijn dit diegenen die Trabzonspor beschuldigen, raar hé? Waarom zouden wij hem moeten geloven dan, jij zei hetzelfde tegen mij.

de tff heeft het nu echt verpest ze hebben het nu ook in de gaten. Het bestuur van gs is het nu echt zat en iedereen behalve fenerfans ook. Zelfs na een bekentenis onder eed geloven jullie het nog steeds niet word wakker en keer je tegen jullie maffiavoorzitter die jullie club kapot heeft gemaakt.

ik zeg het nogmaals
als adnan polat of unal aysal hadden omgekocht mochten ze oprotten van mij en ik zou het goed vinden als ze GS naar de bank asya zouden sturen
hoezo zou ik achter een vuile eerloze man staan die mijn club vernietigd?

1 mei 2012 om 16:20

Dat is dus exact het verschil in cultuur en ethiek. Wij zouden onze eigen wonden likken, anderen doen net alsof er geen wond is of proberen anderen te verwonden.

1 mei 2012 om 19:37

Wat jullie niet snappen, is dat er nog steeds geen bewijs is. Als 100 procent bewezen word dat Aziz heeft omgekocht, mag hij van mij levenslang krijgen, maar dat bewijs is er niet. En nog blijven jullie maar herhalen wat een jaar geleden al werd gezegd, uit angst voor Fenerbahce. Wat wil je dan dat de Fener fans doen? Iets toegeven wat niet bewezen is?
Als er zo zeker is omgekocht, waarom is er dan geen bewijs op het veld? Er moet toch iets misgaan op het veld als je omkoping duidelijk wil maken? Een paar eigen doelpunten, een paar blunders van de spelers, misschien een scheidsrechter die belachelijke beslissingen neemt? Maar geen van dit allen was aan de orde, en nu zeggen ze: 'er is omgekocht, maar dit was niet zichtbaar op het veld'. Wat is dit voor belachelijk argument? Als je iemand wil omkopen, moeten dat spelers zijn, en de enige speler die nog officieel verdacht word is Ibrahim Akin, en dat was niet eens door Fener, maar door Bjk. Hij heeft zelf ook verklaard dat dit onzin is, dus ik snap echt niet waar jullie op doelen.

En dan over cultuur en ethiek komen beginnen, terwijl jullie niets anders doen dan woorden in andermans mond leggen, en valse beschuldigingen met feiten vergelijken. B*tch please..

1 mei 2012 om 22:53

er is bewijs genoeg op het veld alleen blinde ezels zien dat niet.
de keeper van eskisehir 2,05 meter lang met zijn armen omhoog komt hij makkelijk bij de 2,50 meter, sloeg de bal in zijn eigen doel toen ozer de bal 10 cm over hem heen lopte, dezelfde wedstrijd liet hij de vrijtrap van alex gewoon door zonder een beweging te maken terwijl alex hem niet eens in de kruising schoot
fener stond binnen 20 minuten met 2-0 voor.

de keeper van ankaragucu zou voor iedere doelpunt die hij door liet gaan een huis krijgen in totaal maakte hij 2/3 blunders

als je wilt ga ik door.

ik zweer op alles wat ik heb, wallah al waren de rollen omgedraaid, daarmee bedoel ik als GS nu in de schoenen van fener liep zou ik mijn voorzitter en zijn mannetjes het liefst dood willen hebben

zogenaamd geen bewijs op het veld, dat je durft om dit te zeggen geen schaamte niks.

2 mei 2012 om 15:20

Op basis van blunders heeft Fener omgekocht ja, droom even verder jongetje.
Dan heeft Gs ook omgekocht, dit seizoen nog zelfs, want in alleen de afgelopen 2 wedstrijden van gs (gs-fb en ts-gs) is al 3 keer onterecht gefloten voor een vrije trap waaruit 3 doelpunten ontstonden.

Gaat lekker daar zeg. Lijkt Italië in 2005 wel. Corruptieschandalen. Wanneer gaan de clubs eigenlijk die bond boycotten en een eigen competitie beginnen zoals in India?

8 mei 2012 om 23:34

Italië had de ballen om straffen uit te delen, wij belonen de omkopers door ze kans te laten maken op 3 bekers in 3 weken! [competitie, Turkse beker + Super cup]

Mee eens keer op keer word FB er van beschuldigd en keer op keer wijst er op uit dat er niks aan de hand is. Dit moet een keer ophouden. (dit geld overigens niet alleen voor FB hoor)

Iedereen hier zit maar te zeuren over Fenerbahce,maar Fenerbahce heeft al vanaf het begin al gezegt : Als julliie ons schuldig vinden dan moet je ons laten degraderen en straffen.en dat is dus niet gebeurd.en de ethische bestuur heeft ook geen hard bewijs gevonden,fenerbahce Is nschuldig. er is geen enkel hard bewijs.geen enkele verklaring helemaal niets.waarom wordt er niet over Trabzonspor gepraat.gisteren is er weer een verklaring in de rechtbank afgelegd tegen Trabzonspor dat zij geld geboden hebben aan Manisaspor.trabzonspor heeft als enige club 2 harde bewijzen tegen zich (verklaringen van sivas president en Manisa president) maar toch wordt er alleen maar naar Fenerbahce gekeken... Waarom zijn Galatasaray supporters zo bang voor Fenerbahce.al 10 jaar presteren julllie niets en enige wat jullie kunnen zeggen is ja maar we hebben een uefa cup..al 10 jaar lang verliezen jullie van Fenerbahce en zijn jullie aan de mindere kant en dit jaar was jullie kans om kampioen te worden omdat Fenerbahce door alle gebeurtenissen is verzwakt..en toch verliezen jullie weer van Fenerbahce.begrijp jullie haat wel.. En ik ben van mening dat in een competitie waar al jaren alleen maar tegen Fenerbahce hard wordt gespeeld dat zo een club als laatste beschuldigd mag worden. Iedereen houd van jullie Behalve wij.

1 mei 2012 om 16:28

Dat is niet gebeurd door Mehmet Ali Aydinlar. Als ze Fenerbahce degraderen worden veel Digiturk abonomenten stop gezet en daardoor verliezen ze heel veel geld, alles draait om geld voor ze. Alles is gewoon corrupt, een heel complot die daar achter zit.

1 mei 2012 om 16:40

zo doe die bril is af. Sivasspor wordt zelf ook beschuldigd en er zijn gesprekken van de coach van Sivasspor destijds opgenomen en dat ligt nu in de Rechtbank per definitie is elke beschuldiging van Sivasspor niet toelaatbaar in welke vorm dan ook (enkel als ze dit hard kunnen maken op papier of video)

Fenerbahce is gewoon schuldig staat overal in het raport, de huidige uitspraak van Demiroren dat er niets in het veld bewezen is is ook al per definitie toegeven dat zich zaken hebben afgespeeld. De verandering van de regel geving en de het toevoegen van de 105e sport regel is des te meer een aanduiding dat de situatie ernstig is.

Fenerbahce is schuldig en mag komen jaar geluk hebben als ze uberhaupt in Bank Asya ligi mogen spelen. corrupte bende alles bij elkaar. en dan nog het lef hebben als Fener fan om nog steeds te geloven in onschuld!!

als je gelijk hebt waarom geef je dan je zaak bij het CAS op?!!! Waarom?!! als je onschuldig bent wat de corrupte voorzitter van de TFF letterlijk heeft gezegt dan heb je toch 45 miljoen binnen???? en daarbij kan je ook de TFF aanklagen wegens smaad en nog honderd andere dingen maar dat doen ze niet?! Waarom Geef JE 45 miljoen euro op??!!

elk mens met gezond verstand weet dat er een smerig spelletje wordt gespeeld om Fenerbahce te redden. Elk mens met een beetje normen en waarden zal op z'n minst zeggen dat het allemaal wel heel erg verdacht is!

Verscheidene clubs zullen of hebben al verschillende aanklachten in de rechtbank ingediend zowel nationaal als internationale rechtbanken mbt tot Yildirim demiroren en zijn bestuur.

Voebal is dood in turkije, je mag omkopen wat je wilt zolang je maar een3e gebruikt ook al wordt bewezen dat jij iemand daartoe hebt aangezet als club dan nog is hij schuldig en ben jij lekker vrij. Het gaat toch nergens meer over?!

EN DAN NOG HET LEF Hebben OM TE Zeggen DAT Fener Schoon Is?! Onschuldig Is?!!

1 mei 2012 om 16:46

Goede reactie, als de fener-fans dit lezen zullen ze denk ik ook wel denken dat er iets niet klopt.

1 mei 2012 om 19:21

Kom met bewijs dan? Om om te kopen heb je spelers nodig, scheidsrechters nodig. Hoe heeft Fener omgekocht dan? Wie? De bal, zodat hij in het doel ging elke keer dat we schoten?
Waarom zegt de rechtbank zelf dat de bewijzen niet duidelijk genoeg zijn? Dat je met zulk mager bewijs niet een straf uit kan delen? En dan komen die Gs-fans janken dat je zelfs op 'verdenking' iemand kan laten degraderen. Van welke planeet komen jullie? En al mocht je op verdenking iemand laten degraderen, geloof mij dat jullie club dan wel de eerste is die gedegradeerd gaat worden.

En dan komen mensen Ligtv de schuld geven, dat Fener corrupt is omdat ze ten onrechte beschuldigd worden, maar als ze zeggen degradeer ons nu direct, dan durven ze niet. Dat was de straf toch? Bij verdenking van omkoping laten degraderen? Waarom word die dan niet uitgevoerd? Is het dan de schuld van Fener dat volgens jullie samenzweringsverhalen Ligtv en de TFF samenwerken?

Jullie zijn echt belachelijk. En maar dezelfde argumenten blijven herhalen. Volg de rechtszaak eens een keer, dan weten jullie misschien waar het over gaat.

1 mei 2012 om 18:02

Niemand zegt dat er geen harde bewijzen zijn. Fenerbahce bestuurders en de voorzitter van de TFF zeggen dat het niet zichtbaar was op het veld. Dat zijn totaal twee verschillende dingen. Ik heb hier aan elke Fenerbahce supporter gevraagd, maar geen antwoord gekregen. Misschien kan jij wel mijn vragen beantwoorden.

Vraag 1: Waarom is Fenerbahce niet tegen het aanpassen van maatregel 58 en 105 die toestaan om in Turkije wedstrijden om te kopen?

Vraag 2: Weet jij waarom jullie de rechtszaak dat gespannen was tegen de Tff, terug hebben getrokken?

1 mei 2012 om 19:28

Hoe wil je omkopen als het niet zichtbaar is in het veld? Denk je dat de wedstrijd in een kantoor gespeeld word? Nee, als er geen bewijs is op het veld, is er niet omgekocht. Klaar, zo simpel is het. Wat proberen jullie te bewijzen?

vraag 1: de Kulupler Birligi wilde samen met de TFF artikel 58 veranderen, omdat zonder Fenerbahce de lig niks voorstelt, en Fener was de eerste club die hiertegen was. Als je wil kan ik de officiele statement opzoeken op de website van Fenerbahce. Hier zeggen ze dat als Fener schuldig word bevonden, de straffen gewoon uitgedeeld moeten worden, en dat er geen regels moeten veranderen om het hachje van Fener te redden. Waarom gebeurt dit niet dan?

vraag 2: Fener gaat na de rechtszaken blijkbaar melding geven waarom de rechtszaak is teruggetrokken, maar jullie denken kleinschalig.
Het zou best eens van belang kunnen zijn omdat Turkije het Ek2020 wil organiseren, en aangezien de Uefa de corruptste organisatie in de voetbalwereld is, zou deze rechtszaak aardig wat roet in het eten kunnen gooien. Waarom komt in godsnaam anders Platini met Erdogan praten, terwijl hij degene is die altijd zeurt dat politiek en voetbal gescheiden moeten blijven?
Verder moet je je ook inbeelden dat de Uefa en Fener misschien al een akkoord hebben gesloten achter gesloten deuren, zodat het niet overal in de media zou verschijnen. Volgens rapporten van de CAS en verscheidene advocaten, onder wie J ean-louis Dupont, stond Fenerbahce volledig in zijn recht, en zouden ze waarschijnlijk de rechtszaak winnen. Waarom zouden ze de rechtszaak anders terugtrekken?

1 mei 2012 om 20:15nul logica! Je eerste reactie:

Infantino: het is enkel in de meest extreme voorbeelden mogelijk om omkoping aan te tonen. bewijs wat aangeeft dat er poging tot gedaan is voldoende om te straffen volgens de nul tollerantie houding!
overal in de "tapeler" staan stukken tekst tussen Aziz Yildirim en een boel anderen die gecamoufleerd zeggen van zijn de velden besproeid? of elke keer als we iets doen dan pakt het nog bijna verkeerd uit ook.

Vraag1 ? Antwoord 1:

De kulubler birligi stelt geen zooi voor het is een "vereniging" die het beste van het voetbal moeten doen voorbrengen. ja ze wilden artikel 58 veranderen totdat de Uefa zei: we stellen het niet op prijs dat een regel wordt veranderd terwijl er een procedure aan de gang is met betrekking op het artikel. De Uefa heeft gezegt dat ze dit enkel zouden toestaan bij een algemene leden vergadering waarin dit voorstel is Afgewezen inclusief Fener.

en dan even het zwaktse argument van Fenerbahce even heel duidelijk te maken en als je dit niet snapt dan ga ik vragen stellen over je IQ. in elke stichting/overheids instelling moeten verzoeken schriftelijk worden ingediend. Je kan heel blij roepen doe dit doe dat met ons, maar zolang jij dit niet schriftelijk doet is het voorstel officeel niet gemaakt dus bestaat het niet. Aydinlar heeft zelf gezegt dat de TFF nooit zo'n verzoek gekregen heeft van Fenerbahce. Dus......

vraag 2? (belachelijk speculatief) antwoord 2!:
geloof je echt in de uitspraak van Fener dat ze dit gedaan hebben vanuit het belang van de natie? van belang zijn voor het EK van 2020? alsjeblieft zeg. Denk je dat een bod van een land waarin dit speelt er een moreel en ethisch gezien fundering bestaat om het EK toe te wijzen? dit is belachelijk om te zeggen van ik geef je 2 appels maar je verkoopt mij 2 peren voor de helft van de prijs. hou toch op dit is wat het huidige TFF probeert te doen en je ziet waar het heen gaat.

Waarom Platini met Erdogan komt praten? Denk je nou echt dat Platini heeft gezecht meneer de president ik wil graag een gesprek met u! als we gaan speculeren is het juist andersom. Erdogan heeft dit enkel gedaan om te kijken hoe hij Turkije uit deze situatie kan redden door zo min mogelijk schade op te lopen. laten we niet vergeten dat het congres van Uefa zich in istanboel heeft gehouden en daarin zijn er genoeg uitspraken gedaan van de Uefa dat ze niks tolereren op het gebied van omkoping!

Erdogan mengt zich in een sportieve zaak. De Uefa bemoeit zich niet met politiek.

Inbeelden dat Fener en Uefa al een akkoord hebben? Je speculeert aan 1 stuk door in je vraagstelling. Neen, geen akkoord wat Fener enkel kan doen is "inleveren" zodat ze vanuit het "good-wil" perspectief een minder zware straf opgelegd krijgen (vanuit het oogpunt dat Fener al 1 jaar niet in Europa gespeeld heeft)

op het gebied van het Cas. Raporten van het Cas? je gaat hier heel hard de fout in, het CAS is een "rechtbank" die maken geen raporten op. dat doen de advocaten. en ja die advocaten houden nog steeds vol dat ze de rechtzaak kunnen winnen. en dan komen we terug op het grootste vraagstuk wat ik al eerder aangegeven heb.

Inderdaad waaaaaaaaaaaaaaaarrrrroooooommmmm!!!! let op niet terug getrokken ze hebben de zaak "opgegeven" groot veschil de vraag is inderdaad waarom hebben ze bewust 45 miljoen euro aan de kant gegooit als ze zo zeker zijn van hun zaak. Jij speculeert je antwoord hierop op een geheim akkoord wat ik wel heel extreem vind gaan in fantasie wereld.

Mijn speculatief antwoord hierop is al veel minder vergezocht.

1. Of Fener is er achter gekomen dat ze blijkbaar niet zo sterk in hun schoenen staan als dat ze dachten (dus bij verlies van de zaak zouden ze 2 misschien wel 3 keer zo zwaar gestraft worden door de Uefa )
Speculatief maar wel denkbaar omdat dit de manier van handelen van Uefa is. Als je integriteit van een sport orgaan aanvalt dan moet je gelijk hebben anders krijg je dus een draai om je oor!

2. Er is vanuit de TFF het een en ander belooft aan Fener om ze zo goed mogelijk te redden uit dit schandaal.
Argumenten voor dit speculatief antwoord: Zie de regelveranderingen en het zeggen van de bondsvoorzitter dat er niets is bewezen op het veld. dit is een suggestieve uitspraak van de bondsvoorzitter die kleur bekent (terwijl hij niets over deze procedure te zeggen heeft.

we wachten het af totdat de Uefa even hallo zegt in Turkije.

1 mei 2012 om 23:08

ik vraag me af of sari kanarya dit wel heeft gelezen
hij geeft geen antwoord op onze vragen

2 mei 2012 om 01:51

Ik kan jou tenminste 5 teams opnoemen die gedegradeerd zijn door omkoping. Bij geen een is er op basis van televisiebeelden besloten dat er omgekocht is. Wat wil je gaan doen? Bij elke blunder van een keeper gaan beschuldigen dat er sprake is van omkoping? In de telefoongesprekken van Ilhan Eksioglu voor de wedstrijd tegen Manisaspor wordt er gesproken over bouwvakkers. Tijdens de rechtszaak beweerd Aziz Yildirim dat hij aannemer is en dat de bouwvakkers in het gesprek worden genoemd, heel normaal is. Dat klopt, maar is het ook normaal dat die bouwvakkers Dixon en Kahe heten ( beiden profvoetballer bij Manisaspor )?
Dit zijn allemaal bewijzen dat er minimaal poging is geweest tot omkoping. Dat er daarna op het veld geen fouten,blunders etc. van die spelers zichtbaar is niet meer van belang.

Op de uitspraak '' Niks was zichtbaar op het veld ' van Demiroren, vroeg een reporteur '' Hoe zit het met Ibrahim Akin dan? Deze was wel zichtbaar ''. Hierop gaf de voorzitter geen antwoord. Waarom? Want het was wel zichtbaar op het veld.

Jij zegt dat jullie bestuurder tegen waren tegen de verandering van de maatregel 58 en dit ook kenbaar hebben gemaakt via de officiele site. Dat klopt, maar dat was nog in de tijd dat jullie naar de CAS zouden gaan.
Waarom wordt er nu niet via de officiele site geprotesteerd tegen de verandering van de maatregel 58???

Verder kom jij over een akkoord tussen de Uefa en Fenerbahce. Om tot akkoord te komen moet je onderhandelen toch? Waarom wordt er met de Uefa onderhandeld als jullie vinden dat jullie onschuldig zijn???
Dat Dupont zegt '' Fenerbahce stond volledig in zijn recht '' is heel normaal. Geen een advocaat zal bij een zaak van zijn client zeggen dat zijn client schuldig is en de zaak zal verliezen.

1 mei 2012 om 18:26

moeilijke vraag, weet niet wat de wetgeving in Turkije daarin toelaat, omdat dit natuurlijk al een vrij oud proces is en ik niet weet in hoeverre iemand terug mag gaan in de tijd om een zaak te openen.

Hierbij ook te melden dat de strafregeling die nu alweer veranderd is in die tijd niet van toepassing was.

als het concreet wordt bewezen in de rechtbank dat 2001 omgekocht is door Fener vraag ik me af wat er moet gebeuren.

2 mei 2012 om 12:45

In Turkije heb je speciale behandelingen voor criminelen.

Öcalan opgepakt, Erdogan schaft de doodstraf af.
Aziz wordt gepakt, artikel 58 verandert.

Met zo'n instelling ga je echt niets bereiken, en dan nog hun ''adalet''

2 mei 2012 om 15:15

Aziz vergelijken met de grootste vijand van Turkije die honderden mensen het leven heeft gekost. Jij bent psychisch gestoord jij.
Lees het stuk wat ik hieronder heb gekopieerd uit de persconferentie die Fener vanmorgen gaf en kom nooit meer Fener beschuldigen met je onzinnige argumenten.

7 mei 2012 om 23:42

@cengiiz

Ocalan opgepakt, Erdogan schaft de doodstraf af?

Mag ik vragen hoe oud jij bent? Waar heb jij het over? Waar staat dat Erdogan de doodstraf heeft afgeschaft? Jij bent zeker ook zon stereotype Turk die overal in gelooft waar hij in in wilt geloven, zonder de bron te controleren of het daadwerkelijk klopt. Ten eerste was Erdogan niet eens president toen Ocalan werd opgepakt. Maar een van de partijen waar jij voor bent waren aan de bak. Hij heeft dan ook niet de doodstraf afgeschaft, maar de partij waar jij voor bent.

Ten tweede Aziz Yildirim heeft altijd gezegd dat hij tegen de wijziging van artikel 58 is. Wat jij nu hier probeert te verkopen is pure onzin, net als de overige 39 berichten die je vandaag heb gepost. Heb je niets anders te doen ofzo? Heb je een dejavu gekregen dat Fenerbahce kampioen gaat worden, is dit de reden waarom je zo veel huilt op deze site?

1 mei 2012 om 19:13

Haha, dan mag Gs ook een aantal titels inleveren. Denk je nou echt serieus dat je eigen club schoon is? Waar zit het verstand van de gs-fans dat ze zaken van 10 jaar geleden erbij gaan betrekken? Jullie kunnen ons niks maken met die onzinnige bewijzen die nu op tafel liggen, dus gaan jullie proberen 10 jaar oude zaken erbij te betrekken. Het grappigste is nog dat wat jij een 'bewezen' iets vind, een beschuldiging is van een zuiplap die zijn vrouw heeft vermoord en nu in de gevangenis is. Aziz Yildirim kickte hem in 2000 uit het bestuur van Fenerbahce, en sindsdien probeert hij alles om hem kapot te maken.
Grappige mensen.

1 mei 2012 om 20:21

niet zo raar doen. Ik zeg niet dat er iets moet gebeuren ik vraag enkel hoe ze dit uberhaupt moeten doen als het bewezen zou worden omdat ik de Turkse wet op dit gebied gewoon niet ken.

met betrekking tot jouw mening over deze "zuiplap" tja... dan vraag ik me af hoe we aziz yildirim moeten noemen als we even zijn "gesprekken" in de tapeler oplezen. het is gescheld over moeders vaders familiies en wat dan ook. Deze kleine dictator is zo netjes als een varken die zich natuurlijk gedraagt.

1 mei 2012 om 23:15

hoezo zou GS ook titels moeten inleveren???
ja onze club is schoon jammer he?
wanneer hebben wij sike gedaan? zogenaamd 8-0 tege ankaragucu? bjk won zelf ook 6-0 van hun
fener mag alleen gestraft worden als GS ook word gestraft anders niet zeker?

en die aziz yildirim gaat gelijk wijzen naar anderen en jullie zijn zo dom om hem te steunen
hij had jullie beloofd om 4? jaar achterelkaar kampioen te worden

hoezo is hij daar zo zeker van? had hij wat gepland? zo te zien wel maar het is hem niet gelukt en dat gaat hem ook niet lukken

2 mei 2012 om 01:35

Je bent gek als je beweerd dat Gs nog nooit iets met Sike te maken heeft gehad. Elke club in Turkije heeft wel iets smerigs gedaan in zijn verleden.
Wij steunen hem, omdat hij ten onrechte beschuldigd word. Er is nog steeds niets bewezen. Iedereen zegt nog steeds dat we omkopen. Nou wie dan? Welke club? Welke spelers? Welke scheidsrechter? En dan zeggen ze: 'ze kopen om, maar het is niet te zien op het veld'. Nou dan, als het niet te zien is is er toch ook niemand omgekocht?
Denk gewoon logisch na. Iedereen kijkt vanuit een Gs of Fb-bril, maar dit zijn toch gewoon logische dingen die ik net opnoem?

2 mei 2012 om 12:40

Toevallig wanneer Fener op heterdaad betrapt wordt, is het opeens: Ja, elke club heeft wel ooit iets smerigs gepleegd.

Nee, niet iedereen heeft dat gedaan. Jullie hebben dit geïntroduceerd in Turkije, jullie zijn net de Trojaanse Paard.

2 mei 2012 om 14:57

Blijf maar lekker in je leugens geloven, maar ga dan niet doen alsof je de waarheid spreekt.

7 mei 2012 om 22:01

zoek op youtube... galatasaray malatya spor sike...
Spelers van malatya geven toe dat ze geld hebben ontvangen om te verliezen... of juist te winnen... met goede beelden erbij..

geniet ervan

Het is toch zielig, of niet?
Het Turks voetbal ligt op de afgrond, er is geen redden aan.
Het enige waar dit heen gaat is dat de haat onder de fans groter wordt.

Ons bestuur heeft hiermee een punt! Je kunt niet zomaar de regels veranderen om een club te redden! De mensen die op Aydinlar gestemd hebben, #@@#[email protected]#&#@[email protected][email protected]

Last minute!

Uefa wilt het rapport van de ethische commissie!

2 mei 2012 om 14:09

Wat gaat er gebeuren dan? En wat is er met Fenerbahce gebeurd?

Dit zijn de 10 namen die verbannen zijn uit het voetbal, van minimaal 1 tot maximaal 3 jaar.

İbrahim Akın - 3 jaar
Ümit Karan - 2 jaar
Şekip Mosturoğlu - 1 jaar
İlhan Ekşioğlu - 3 jaar
Cemil Turan - 1 jaar
Ahmet Çelebi - 2 jaar
Serdar Kulbilge - 2 jaar
Cengiz Demirel - 1 jaar
Yavuz Ağırgöl - 1 jaar
Mehmet Şen - 1 jaar

Wel grappig, nu is er dus zo''n situatie: De bestuurders hebben ''''zonder toestemming'''' van de meest corrupte gast in Turkije, Aziz Yildirim, omgekocht?

Haha, ze denken dat ze kleine kinderen bedonderen hier. Alle schuld is afschoven op Ilhan Eksioglu. Verwacht tijdens de rechtszaak eind mei een counter-attack van hem als ik eerlijk moet zijn. Dat hij alles gaat opbiechten en Aziz schuldig bevonden gaat worden.

7 mei 2012 om 14:27

Hoeveel door een Fenerbahce wedstrijd ? Wat heeft Fenerbahce gekregen ?

7 mei 2012 om 14:29

Dat is het juist! Bestuurders zitten alles en iedereen om te kopen, maar de club + voorzitter krijgen geen straf. Bedankt premier Erdogan, die zei dat we organisaties en personen uit elkaar moeten houden. Bedankt voor je rechtvaardigheid, de beste premier die dit aardbol heeft gekend!

7 mei 2012 om 14:35

Fenerbahce heeft een kampioenschap gekregen als beloning voor het omkopen.

7 mei 2012 om 14:39

Maak daar kampioenschap(pen) van.

al 10 maanden hebben de turkse voetbal federatieleden/feneratieleden geprobeerd om het hachje van fenerbahce zo acceptabel mogelijk te redden. er zijn bestuursleden van fenerbahce schuldig bevonden aan Omkoperij maar fenerbahce is niet schuldig bevonden, die bestuursleden hebben in de belangen van fenerbahce aan omkoop gedaan waarna fenerbahce oneerlijk kampioen is geworden. ook voetballers die zijn omgekocht zijn bestraft maar nog steeds is fenerbahce niet gestraft. al voordat deze beslissing is genomen heeft de turkse voetbal feneratie een artikel veranderd zodat personen en instanties gescheiden konden worden/ zodat fenerbahce geen straf hoefde te krijgen. fenerbahce had gedegradeerd moeten worden, wie aan omkoop doet moet degraderen zie Juventus. maar dit is Turkije, waar sommige corrupte mensen aan het roer zijn. Waar Onrechtvaardigheid heerst, waar Omkoop Legaal is. ik wil de Turkse voetbal niet meer volgen.

de wedstrijden waarin is omgekocht is meer dan genoeg,
-fenerbahce-ankaragucu
-genclerbirligi-fenerbahce
-fenerbahce-istanbul bb.


elke keer hetzelfde omkoopclub die het doet

Dit slaat toch nergens op? Spelers worden geschorst voor het laten omkopen, maar door wie worden ze omgekocht dan? Juist clubs, en die worden niet gestaft?

7 mei 2012 om 15:17

haha of niet he daar dacht ik ook aan echt niet normaal nu worden alleen de omgekochte bestraft en de mensen die het juist veroorzaken worden niet bestraft :S

Het grappige is, dat de officiële website van Fenerbahçe dit gisteren [zondag] had gemeld, terwijl de bond dit om twee uur in de nacht meldde.

Artikel 58 aangepast, nieuwe artikel [105] toegevoegd.
Er is geen fraude, maar 10 mensen worden bestraft. Als er geen fraude is, waarom zit Aziz Yildirim dan vast voor 10 maanden? Als er geen fraude is, als er geen omkoperij is, waarom zijn die artikelen aangepast? Bestuurders worden schuldig bevonden en er wordt beweerd dat zij zonder dat de voorzitter het wist, gingen omkopen. Yeah right... Een maand geleden zei ik het al, niemand geloofde mij maar ze schuiven alle schuld af op Ilhan Eksioglu.

Conclusie: Alles en iedereen behalve Bursaspor en Galatasaray zijn omgekocht, bestuurders krijgen straf maar de clubs zelf gaan vrijuit. Respect voor de Italiaanse en Griekse voetbalbond. Die hebben ijzeren ballen.

7 mei 2012 om 15:01

Je hebt voor een groot deel gelijk, alleen het laatste stukje klopt niet. Het is toch duidelijk geworden dat Trabzonspor er ook niets mee te maken heeft, maar dat de voetbalbond en Fenerbahce Trabzonspor er ook bij willen betrekken?

7 mei 2012 om 15:02

Dat kan zo zijn, maar omdat Sadri Sener de komst van Demirören als bondsvoorzitter steunde, had ik al een raar gevoel. Waarom zou hij dat doen?

Opeens daarna keerde hij de rug toe naar hem en werkt hij samen met Ünal Aysal.

Ra-ra?

7 mei 2012 om 15:36

Emre61,

Sadri Sener is keihard belazerd door de Tff. Hem is beloofd dat de beker aan Trabzonspor gegeven zou worden, maar Sener is keihard belazerd. Nu zingt hij het liedje: Yandim anam! Echter is het veels te laat. Waar was hij toen Bursa en Cim Bom alleen de strijd aangingen?

Eigen schuld, dikke bult.

7 mei 2012 om 15:57

@ Cengiiz
Waarschijnlijk is hem beloofd dat Trabzonspor de kampioenschap van vorig jaar zou krijgen. En hij is dus belazerd (zoals boefje18 hieronder ook zegt).

@ boefje18
Sadri Sener is maandenlang door niemand gesteund. Galatasaray is heel lang passief geweest en Bursaspor heeft maandenlang niets losgelaten over dit onderwerp. Toen de play-offs begonnen en het gevaarlijk begon te worden voor Galatasaray, begonnen ze pas actief te protesteren. Nu doe je alsof Bursa en Galatasaray de strijd zijn begonnen, maar niets is minder waar.

7 mei 2012 om 16:05

Emre61,

Ik zeg helemaal niets tegen de aanhang van Trabzonspor. Ik snap hun frustraties. Ik doel alleen op Sadri Sener en co.

Galatasaray is tijden stil gebleven. Dat klopt helemaal. Maar als je overal praat, dan neemt niemand je serieus. Je moet de momenten goed uitkiezen. Sadri Sener heeft heel veel gepraat, maar helemaal niets gezegd. Eerst nam hij plaats bij de GS en Bursa-kant. Vervolgens heeft de TFF Sadri Sener overgehaald om de andere kant te steunen. Daar tegenover stond de kampioenschap. Uiteindelijk heeft de TFF Sener in de steek gelaten en hebben ze hem een dikke middelvinger gegeven. Vandaar de frustraties van Sadri Sener en co.

Galatasaray en Bursaspor zijn de enige clubs die niet hebben gestemd, terwijl Trabzonspor (lees Sadri Sener) wel op Yildirim Demiroren heeft gestemd. Wat kan alleen Bursaspor en Galatasaray, als de rest aan de andere kant staat. Met name Fenerbahce, Besiktas en Trabzonspor.

Eén zwaluw brengt geen zomer..

7 mei 2012 om 18:47

@boefje18

Als Galatasaray zich in dezelfde situatie zou bevinden als Trabzonspor, zou Galatasaray ook alleen maar praten. Dat weet je dondersgoed. De reden dat Galatasaray heel lang stil was, komt omdat ze er van uit gingen dat ze kampioen zouden worden.

Daarnaast heeft Sadri Sener nooit de "andere kant" gesteund. Hij heeft gestemd op Demiroren (doordat hem waarschijnlijk beloftes zijn gedaan) en dat is verkeerd afgelopen. Dat heeft hij laatst ook op Telegol gezegd.

Je moet dingen kunnen onderscheiden. Stemmen op Demiroren, omdat hij wellicht bepaalde dingen belooft, wil niet zeggen dat hij de andere kant (lees: Fenerbahce) steunt.

Weet je wat pas eigen schuld, dikke bult zou zijn? Als Fenerbahce kampioen wordt. Dan wil ik Galatasaray wel eens zien. Maandenlang zwijgen en wanneer het kampioenschap in gevaar komt, moord en brand schreeuwen. Dat is schijnheilig!

8 mei 2012 om 13:36

@ Emre61,

Je laatste alinea is kort door de bocht. Het bestuur en de supporters van Galatasaray leveren al heel het jaar kritiek op de handelwijze van Tff. Wij, Galatasaray, willen duidelijkheid en eerlijkheid. Met zo een miezerige onschuldigheids-verklaring krijg je ons niet stil.

Galatasaray heeft bij elke gelegenheid gezegd dat de clubs die omgekocht hebben of de intenties hadden om om te kopen, keihard gestraft moeten worden. Als de TFF deze club(s) niet bestraft, dan is al zijn autoriteit weg. Deze club(s) (lees: bestuurders) hebben zo iets van: 'kijk, we hebben gefraudeerd, maar er is niets gebeurt! Hup over een paar jaar weer!' Vanaf dag één heeft Galatasaray dezelfde houding gehanteerd!

De verstandige Turkse voetballiefhebbers- en kenners weten heel goed dat de TFF heeft gefaald met hun pro-fener houding.

Over het kunnen onderscheiden. Ik kan wel degelijk dingen onderscheiden, maar als jij als Trabzonspor (lees: Sadri Sener) niet je gelijk kan krijgen met wettelijke organen, dan moet je je erbij neerleggen en geen onderhandse afspraken maken met de Tff.

Als Demiroren bepaalde dingen heeft belooft om Sadri Sener naar zich toe te trekken, wat voor verschil is er dan tussen de Cas- en Kupa-zaak. In beide gevallen zijn er afspraken gemaakt die de supporters in teleurstelling hebben gebracht.

Nu moet Sadri Sener niet de heilige spelen, want hij heeft het aan zich zelf te danken. Als hij gewoon had gezegd van: 'tff, ik ga niet onderhandelen met jullie en ik zet alles op alles om de beker wettelijk te bemachtigen.' Dan had ik hem staand geapplaudisseerd. Echt waar. Want dan had Sadri Sener laten zien dat hij waardig heeft gevochten voor de Verdiende beker van Trabzonspor.

Wat betreft je laatste alinea. De echte, nuchtere Galatasaray supporters zijn volwassen genoeg om zelf te kunnen reflecteren en de fouten in de team bespreekbaar te kunnen maken.

Dan wil ik jouw ook iets vragen. Is het Trabzonspor gelukt om tegen Fenerbahce in Avni Aker te voetballen? Nee toch! Waarom? Omdat de huidige omstandigheden, het voetbal op de achtergrond schuiven. Dus het is niet zo makkelijk om voetballend op te lossen, want Galatasaray was na 34 speelronden gewoon kampioen en nu nog steeds heeft Galatasaray een gunstige uitgangspositie. Ik heb zeker vertrouwen in Galatasaray!

We zitten heel dicht op elkaar, maar op sommige gebieden kijken we vanuit aparte perspectieven.

8 mei 2012 om 14:49

Je vindt mijn laatste alinea kort door de bocht, maar je eigen beredenering is dat niet? Sadri Sener moet zich erbij neerleggen als hij de beker niet krijgt? Je weet toch hoe het allemaal werkt in Turkije. Als Sadri Sener zich erbij neerlegt, krijgt hij helemaal niets.

Dat Galatasaray al het hele jaar kritiek levert op de voetbalbond, klopt maar deels. Galatasaray vond deze play-offs aan het begin van het seizoen niet slecht, omdat ze zelf ook niet verwacht hadden dat ze het zo goed zouden doen na jaren slecht gepresteerd te hebben. Ook gedurende het seizoen heeft Galatasaray hier niet echt tegen geprotesteerd, omdat ze ruim voor stonden op de concurrentie. En als het je is opgevallen, protesteert Galatasaray nu eigenlijk ook vooral tegen deze play-offs.

Het gaat Galatasaray vooral om de kampioenschap. Vandaar dat ze tegen de voetbalbond en Fenerbahce zijn. Het zou me niets verbasen als de kampioenschap zo aan Galatasaray wordt "gegeven" om ze stil te krijgen

Er is bewezen dat er omkoping heeft plaats gevonden en er worden mensen gestraft maar geen een club die heeft omgekocht wordt bestraft. Dit slaat helemaal nergens op, wordt de kampioenschap van vorig jaar nog wel afgepakt van fener? Als dat niet gebeurd kan voortaan elke club gaan omkopen, want het is effectief. In Turkije is vandaag bewezen dat succes wel "te kopen" is.

7 mei 2012 om 14:48

Ik vraag mij af, zou een club nu aan Kap, de beurs, moeten doorgeven wanneer ze een wedstrijd willen omkopen ?

Ik snap er echt helemaal niks meer van. Fener had toch zo'n beetje de hele boel daar omgekocht? Hoe kan het dan in Godsnaam dat die niet worden bestraft?

7 mei 2012 om 14:42

Als je macht hebt in Turkije, dan krijg je een speciale behandeling. Fenerbahçe mag premier Erdogan op hun blote knieën bedanken dat er niets gebeurt. Welkom in het corrupte Turkije, waar er speciale wetten zijn voor speciale personen en organisaties.

7 mei 2012 om 14:44

zie mijn reactie of die van Cengiiz hierboven, dan begrijp je het wel. We worden voor lul gehouden.

7 mei 2012 om 15:00

wij begrijpen het zelf ook niet, dus kan me wel voorstellen dat je als iemand van buitenaf ook niets van snapt. het is zelfs zo komisch dat een speler (ibrahim akin) 3 jaar schorsing heeft gekregen, maar hij is de enige die in die specifieke wedstrijd straf heeft gekregen. en lijkt er op dat hij zichzelf heeft omgekocht. lachwekkend toch...

Bestuurders hebben twee spelers omgekocht, maar er heeft zich omkoping voorgedaan in het veld. Dat is de argument van de Tff. Een club wordt niet bestraft, maar wel de bestuurders. Staat dit in de wetten ? Nee. Een club moet bij een poging tot omkoping al degraderen, staat in de wetten ? Nee, het stond in de wetten. Ze hebben de wetten namelijk aangepast. Je kunt door omkoping niet meer degraderen in Turkije. Ze hebben de artikel 58 veranderd. Waarom ? Waarom verander je zo een wet ? Waarom worden bestuurders en spelers bestraft voor omkoping en niet clubs ? Zijn deze leden niet gekozen door de club zelf ? Besturen zij niet al tien naar Fenerbahce ? Waarom ? Waarom ?

7 mei 2012 om 16:25

Kijk gangstarr ik weet dat je wilt dat Fener nu degradeert en jullie rustig kampioen worden, maar zo werkt het niet. Er staat in de wetten inderdaad dat een poging een andere straf krijgt dan het werkelijk doen, dat is logisch toch? Poging tot moord is toch ook een lichtere straf dan werkelijk doden.

Jij zegt dat Fenerbahce omgekocht heeft, waarom kan jou dan de wijziging wat schelen, als ze het werkelijk gedaan hebben krijgen we toch weer punten in mindering of worden we een divisie teruggezet, want je beweert dat er meer was dan poging, kan je me volgen?

Daarnaast geloof ik er nog steeds in dat Fenerbahce niet omgekocht heeft. Daarentegen had ik dit jaar juist vermoeden van een wedstrijd, volgens mij was het tegen Genclerbirligi, weet het niet meer zeker. Emre scoorde in ieder geval van afstand. Die wedstrijd zag er eerder verdacht uit dan de wedstrijden van vorig jaar. Ik heb ze allemaal bekeken, het was altijd zweten.

Alle organen voegen wedstrijden toe, of doen ze weg. De een zegt dat de wedstrijd tegen Buca 100 sike is, de ander laat hem helemaal buiten beschouwing en noem maar op. Het is een chaotische zooi, alles is zo door elkaar en in de war.

Zoals ik hier al gereageerd heb snap ik sowieso niet waarom er nu een beslissing genomen wordt. Kon het net zo goed aan het begin van het seizoen. Ik dacht dat er gewacht werd op de uitslag van de rechtszaak, maar goed de Uefa deed moeilijk. De TFF wil niet nogmaals dezelfde fout maken als men vorig jaar deed.

7 mei 2012 om 17:31

Je kunt poging tot moord/moord niet vergelijken met poging tot omkoping/omkoping. Wanneer je een poging doet tot omkoping, heb jij jouw gedeelte van omkoping al volbracht. Om de omkoping compleet te maken, heb je het ja-woord van de omgekochte partij nodig. Bij een poging tot moord ben je geheel onafhankelijk van je slachtoffer en heb je zijn of haar toestemming niet nodig. Daarom heeft de Uefa een wet ingesteld dat poging tot even zwaar laat mee wegen als poging volbracht.

7 mei 2012 om 18:05

Je hebt jouw "deel" misschien voltooid, maar het gaat nog steeds om het proces, het is niet gebeurd.
Weet je, ik vind dat de 58. madde veranderd moest worden, maar niet nu. Als het omkoop gebeuren niet aan de orde was en het veranderd zou zijn zou niemand erover klagen, nu klaagt men er over omdat er een proces bezig is. Dat het verandert is goed, maar het tijdstip niet.

Het liefst had ik dus dat het niet werd veranderd.

Daarnaast vind ik sike nog altijd erger dan poging tot sike. Dit geldt voor ieder team, ook voor bjk, gs, ts noem maar op. Wel moeten er flinke straffen uitgedeeld worden als er poging tot sike was.

Maar goed wat ik wel vreemd vind als Fenerbahce fan is dat Ibrahim Akin straf krijgt, maar Fenerbahce niet, terwijl het om een Fenerbahce wedstrijd ging. Er kan niet maar een schuldig zijn, maar twee. Als dan een bestuurslid van Fener een straf krijgt vind ik het onzin.
Ik vind dat er iets niet klopt, er moest gewoon gewacht worden op de uitslag van de rechtszaak.

8 mei 2012 om 00:14

gangstarr

Bestuurders hebben geen 2 spelers omgekocht , het is alleen tot de poging tot gebleven ( er heeft dus Geen omkoping plaats gevonden ), regel 58 is zomaar door de bond zelf zonder dat de clubs ervan wisten veranderd , een tijd terug is tijdens een officieele bijeenkomst de mening van clubs gevraagd , toendertijd hebben o.a ook Fenerbahce Galatasaray en Besiktas en nog heel wat clubs Tegen de wetswijziging gestemd.
Wat veel mensen voorbijschieten is dat Dhr Sadri Sener Voor de wetsverandering was. En nu loopt hij van open daken te schreeuwen haha arme man .

En dan wil ik even dit kwijt , Ibrahim Akin wordt door de bond voor 3 jaar geschorst ( Lees ; Carriere afgelopen ) omdat hij dus de wedstrijd tegen Fener heeft beinvloed , de zelfde tuchtcommissie verklaard Fenerbahce vrij van omkoping , terwijl Ibrahim Akin wel wordt gestraft voor een wedstrijd van Fenerbahce ? Dus of Fenerbahce heeft idd omgekocht , of iemand buiten Fenerbahce heeft Ibrahim Akin omgekocht of een poging tot heeft gedaan ( Wat heel onlogisch is ).
Waar zijn de straffen voor Trabzonspor ? Er hebben 2 clubs openlijk tijdens de rechtzaak toegegeven dat ze winst/aanmoedigingd premie (aanbod) hebben gekregen van Trabzonspor!!

Mosturoglu gaat na hoger beroep 100 worden vrijgesproken die 1 jaar gaat 100 weg ! Eksioglu daaraantegen is de lul 3 jaar gaat geen vrijspraak opleveren bij een hoger beroep , Dan schets ik even de situatie voor die in mijn hoofd zit :'fenerbahce heeft gewoon omgekocht of een poging tot gedaan , en na al deze chaos hebben zij Eksioglu als zondebok gekozen. OF Fenerbahce is onschuldig in het geheel , de hogepiefen die heel deze gebeuren op de voet hebben gezet hadden een zondebok nodig . ( Je kan tenslotte moeilijk na 10 maanden zeggen , hey sorry we zitten fout ! Pardon ).

Zoveel vragen zo weinig antwoorden , laten we nu even terugkomen op het feit dat Fenerbahce dus 'onschuldig' is .. Wat gaat er gebeuren met de CL van dit seizoen ? Fenerbahce heeft op papier dus gewoon gelijk gehad dat ze ten onrechte uit het CL zijn gegooid. Het CAS gebeuren is ingetrokken ( waar je dus gewoon gelijk had ) voor nationale belangen ( Ek2016 )
Wie gaat de schade vergoeden ? MMA die zei dat als Fenerbahce onschuldig is ,45 miljoen uit zijn eigen zak zal betalen ?
.
Volgens de oude wet 58 is Fenerbahce hier dus gewoon schuldig en daar staat degradatie tegenover . Ik snap niet hoe je een bestuurslid straft zonder zijn club te straffen. Dit is gewoon bullshit , het komt gewoon echt op het zelfde neer in mijn ogen , Mosturoglu en Eksioglu hebben dus een poging tot gedaan, daar staat degradatie over , ze ( tff) beweren dus dat Fenerbahce als club en Aziz Yildirim als voorzitter geen flauw idee had van wat zijn 2 soldaten aan het doen waren, dat kan best kloppen maar klinkt niet heel erg geloofwaardig als je het mij vraagt .

Je bent onschuldig tot het tegendeel bewezen is , en deze beste man (a.yildirim ) is hierbij dus onschuldig verklaard .

Ik heb zo mijn twijfels over heel dit gebeuren ..

Dit is gewoon belachelijk hele Turkse voetbal is naar de klote en stelt gewoon niks meer voor. Wat is het corrupt zeg echt smerig gewoon, grappige is uefa kijkt toe... ik wil er niet eens meer woorden aan vuil maken.

Vind het vreemd dat er een beslissing genomen is voordat de rechtszaak afgelopen is. Ik ben een Fenerbahçe fan, en als er is omgekocht wil ik degradatie, maar dat is nog niet bewezen, een beslissing nemen is in mijn ogen dis vreemd.

7 mei 2012 om 15:10

Noem jij dit een beslissing? Geen enkele club heeft een straf gekregen.. En al die voetballers zijn middenmoot-voetballers.

7 mei 2012 om 16:05

Er is beslist om geen straf uit te delen aan Fenerbahce, Aziz Yildirim, ect ect. Er is dus een beslissing, maar zoals ik al zei, vind het maar vreemd. Dit is toch DE beslissing voor degradatie/punten vermindering, of heb ik het fout?

7 mei 2012 om 17:47

Ja. Dit was DE beslissing ja. Ze hebben ervoor gekozen om Fenerbahce niet te straffen. Ze gaan wachten tot een uitspraak van de rechter en als deze negatief is, dan gaan ze Fener niet laten degraderen, maar punten in mindering. Fener gaat dus niet degraderen.

7 mei 2012 om 18:12

Er klopt echt niets van. Sekip Mosturoglu krijgt 1 jaar straf, maar kwam de gevangenis uit na 6 maanden. Aziz Yildirim zit 10 maanden en krijgt niets. Ibrahim Akin krijgt 3 jaar straf, Fenerbahce niets. Korcan die "z E K E R omgekocht" was krijgt ook niets.

Het is allemaal vreemd en tegenstrijdig. Heb het gevoel dat de TFF zomaar wat gedaan heeft, ik betwijfel zelfs of zij de beelden/bewijzen gezien hebben. Volgens mij is het enige dat de TFF weet geruchten die wij ook horen. Heb het gevoel dat zij niets meer weten dan wij wel weten.

Ik zeg jullie oprecht, A L S Fener vervalst heeft mogen ze van mij degraderen, maar dan moet dat wel uitgesproken worden door de rechter. In mijn ogen zijn ze onschuldig op dit moment.

Weet je waar ik bang voor ben, stel dat de rechter zegt dat Fener onschuldig is, dan komt er weer een discussie. De rechter heeft openlijk gezegd voor Fenerbahce te zijn, ik voorspel het gewoon. Zo is Turkije.

8 mei 2012 om 00:26

Fatih

De straffen die Mosturoglu en Eksioglu hebben gekregen zijn geen gevangenistraffen , maar een straf om je beroep ( in dit geval bestuurslid zijn van Fenerbahce ) niet te kunnen uitoefenen en daaraantegen zit Eksioglu nog steeds vast.

fener fans zijn echt blind, sorry hoor maar alles is zo overduidelijk, hoe zien jullie het niet?

De organisaties die achter de omkopingen zitten zorgen er echt wel voor dat degene die deze zaak moeten onderzoek ook bedreigd/afgeperst/omgekocht worden. Dit probleem is al zo oud als het fenomeen sport zelf en zal helaas ook nooit veranderen.

De hoofdverdachte, Fenerbahçe-voorzitter Aziz Yildirim, zit sinds juli in de gevangenis.

Maar Fener wordt niet bestraft? De voorzitter zit in de gevangenis, twee spelers zijn geschorst omdat ze zijn omgekocht door Fener, maar Fener zelf wordt niet bestraft? Wat een schandalige vertoning zeg. Mijn respect voor de mensen in Italië, en hoe zij met een omkoopschandaal zijn omgegaan.

Turkije is op het punt gekomen om gehaat te worden!
Alleen door het voetbal politiek wat er in speelt en zometeen volgens reacties van juventus, Marseille en Boavista!

dit is toch niet te geloven de club met de meeste schuld aan omkoperij wordt niet veroordeeld?!!! ben benieuwd hoe de uefa hier op gaat reageren

Tff=corrupt
Alles lijkt in elkaar te passen. Regels worden precies verandert waardoor Fenerbahce niet degradeert. Maar goed dit verhaal heb ik al vaker gedaan en ik ben er klaar mee. Ik ben klaar met het Turkse voetbal.

7 mei 2012 om 15:29

ik ook alles kidz helemaal klaar met alles digiturk opzeggen nooit meer merchandiser kopen nooit meer naar wedstrijden ik hou er mee op!!!! het ergste vind ik toch voor de trouwe fans die zelfs naar de deplasmanlar zijn gegaan en veel hebben uitgegeven voor hun club denk aan kaartjes enzo die worden gewoon bedrogen nu

Ik heb een leuke 3D choreografie-show voor Fenerbahce (thuis tegen Galatasaray).

Yildirim Demiroren met een halsband om zijn nek heen en Aziz Yildirim houdt Demiroren in bedwang. Alles speelt zich tot dan af in het donker. Vervolgens wordt alles verlicht met een onschuldigheids-verklaring en daarna komen de raki-flessen op tafel. Een tafeltje van 6 om precies te zijn: Aziz Yildirim ( aan de hoofd van de tafel), Yildirim Demiroren (naast Aziz), Digiturk en Ligtv (naast Demiroren) en Pdfk (voorzitter aan de andere kant van de tafel). Daarnaast zijn Aykut Kocaman en Ridvan Dilmen de obers.

Happy End.

Zou heel leuk zijn als de bevoegde mensen zo een choreografie-show zouden klaarmaken! Ik zal sponsoren!

7 mei 2012 om 17:49

Wat gaan ze eten, cacik ? Gemaakt door Erman Toroglu.

7 mei 2012 om 18:46

Klopt!!!!!

Die was ik vergeten!

Cacik zal geserveerd worden door Aykut Kocaman, maar de catering wordt door Erman Toroglu gedaan. Naast cacik zal Erman Toroglu ook een grote komkommer sturen. En met deze woorden ´jullie zoeken maar uit wat jullie met deze grote komkommer doen!´

Gangstarr,

Ik wil je wat vragen. Zal je ook een euro sponsoren, als deze choreografie doorgaat?

7 mei 2012 om 19:23

Wooaaahahahaha. Ik ga stuk om die komkommer joke. Mijn broertje schrok toen ik ineens keihard ging lachen.

Ach ach wat moeten we nou ? Wat moeten we nou vinden van al dit gebeuren ? Ik weet het niet meer.

8 mei 2012 om 10:22

Gangstarr,

Ik weet het ook allemaal niet meer. Maar er zou wel sike zijn als elf spelers waren omgekocht, want 2 is niet genoeg broer!

Fenerbahce is 'schoon' en het voetbal zal weer zegevieren! Super Final zal verlengd worden als Galatasaray eerste eindigt, dan zullen nog drie wedstrijden gespeeld worden onder de naam 'hatir Kupasi' en als Galatasaray dan weer eerste eindigt. Dan zullen nog twee onderlinge duels gespeeld worden. Tot dat Fenerbahce kampioen wordt!

Lang leve voetbal!

Fener is altijd een schande geweest maar de schuld moetje eerder geven aan heel de turkse voetbalbond! Alles begint daar!

Ik ben een fanatieke supporter van Galatasaray en kijk graag naar de wedstrijden, maar ik ga vanaf deze week niet meer kijken. Ik heb het gehad met onze corrupte liga en volgende week zal er ook alles aan gedaan worden om Fener kampioen te maken. Uefa moet instappen en Turkije helemaal afzonderen van alle internationale competities en alle clubs die wat te maken hebben met omkopingen degraderen. Dan beginnen we lekker maar vanaf 0, maar dan is tenminste alles eerlijk.

Wie weet wordt zelfs Karsiyakaspor een topclub, who cares!

wie zegt dat Fenerbahce heeft omgekocht ? waar blijkt dit uit ? ik heb tot nu toe geen concrete beschuldigingen gelezen. ook geen enkele voetballer gehoord die het heeft bekend ! in Turkije maken ze veels te veel menselijke fouten. statistieken liegen er niet om. er zijn vele vrijspraken in Turkije. de OM zoekt het nooit goed uit. ik denk dat het een makkie voor Ibrahim Akin en Serdar is om in hoger beroep te gaan en vervolgens de zaak te winnen. het lijkt me sterk dat 1 speler wordt omgekocht en de rest niet !!! sorry hoor...

verder moet ik eerlijk toegeven dat Galatasaray-sturm Graz in 2001 echt een wedstrijd was wat gemanupileerd is ( 6 minuten overtikken). bovendien hebben gokkantoren bevestigd dat er overmatig op die wedstrijd voor een gelijkspel is gegokt !

wat verder mij ook zorgen baat is de wedstrijd van 2 jaar geleden in week 34 tussen Besiktas en Bursaspor. waar Ibrahim Toraman duidelijk met voorbedachte raade een eigen doelpunt maakt !

ook is er in het verleden door de keeper van Besiktas ( oscar Cordoba) bevestigd dat hij bewust een doelpunt heeft doorgelaten tegen Galatasaray.

Overigens geloof ik er wel in dat Fenerbahce wedstrijd probeerde te manipuleren !!! maar het is ze denk ik niet echt gelukt. aan Bulent Uygun is er zeker gevraagd of ze goed hun best wouden doen tegen Trabzon. maar dat hebben de Trabzonfans ook aan Tolunay Kafkas gevraagd voor Trabzon. toen Fenerbahce tegen Kayserispor moest.

maar al met al vind ik net als vele Fenerbahcefans het niet erg om Fenerbahce te laten degraderen. maar dan moesten ze dat wel doen ! dat heeft Fener zelf ook aangegeven. alles hangt gewoon aan een zijde draadje, wees eerlijk beste mensen, niemand zou z'n hand voor in het vuur willen steken dat Fenerbahce zeker weten schuldig is !!!

maar al met al vind ik ook dat er goede zaken uit deze problemen zijn gekomen. bijvoorbeeld de invoering van de Play-off. dat heeft de turkse voetbalrechten in waarde doen stijgen.
ik heb zelfs al vernomen dat Sky-sport wil meebieden voor de Turkse voetbalrechten. hierdoor zullen de voetbalrechten voor zo een 400 miljoen euro per jaar verkocht worden. dat is erg veel geld. als je het vooral vergelijkt met Nederland 45 miljoen euro !!!
en we zien veel meer voetbal, het is attractief. mocht Galatasaray geen kampioen worden, is het natuurlijk wel zuur. maar mochten ze kampioen worden, dan is het natuurlijk geweldig. dan hebben ze en meer inkomsten gehad en een veeeel mooier kampioenschap. ( eerlijk is eerlijk) maar als Fenerbahce kampioen wordt, is dat weer leuk voor hen.

volgend jaar kan het ook andersom lopen. alleen maar mooi. toeschouwers moeten dit absoluut juist toejuichen.

7 mei 2012 om 17:42

Klopt, er is geen omkoping. Bestuurders hebben voor niks een straf gekregen. Spelers mogen voor niks jaren niet voetballen. Het ergste is, is een normaal land werd een club hiervoor bestraft, in Turkije gaan we zo belonen met twee bekers !

7 mei 2012 om 19:04

Serdar & Ibrahim Akin worden gestraft met een paar jaar uit het voetbal vanwege hun rol in de omkoopschandaal m.b.t. wedstrijden tegen Fenerbahce. Zij zijn omgekocht en hebben zich schuldig gemaakt aan verleiding. Echter, de club die hun omgekocht heeft blijft ongestraft. Dat is zo een beetje waar het op neer komt.

Binnenkort gaan Turkse clubs bestuurders aantrekken op bereidheid tot gevangenisstraf van een paar jaar. Gangstarr, zin om bestuurder te worden bij Galatasaray om vervolgens spelers om te kopen en als je gepakt wordt enkel jij een jaar of twee vast te zitten tegen een salaris van een paar ton gedurende je twee jaar? Galatasaray kan er immers toch niet voor gepakt worden. Jij kunt Galatasaray talloze overwinningen (lees: kampioenschap) bezorgen en Galatasaray mag daar de vruchten dan van plukken maar gestraft mogen ze niet worden als jij gepakt wordt. Zoals Fenerbahce dus .

7 mei 2012 om 19:13

Ik acht mij zeer beschikbaar voor deze vacature. Ik heb veel liefde voor Galatasaray. Ik kan methodes ontwikkelen die de kans op betrapt worden kleiner maken. Hierdoor kunnen we kampioenschappen binnen halen die op de naam van onze club wordt geschreven. Wanneer we worden betrapt, gaan we toch tien maanden zitten, met Ligtv in onze kamer ? Daarna kunnen we na 1-3 jaar weer aan de slag als bestuurder !

7 mei 2012 om 19:27

Hoeft niet per se na je gevangenisstraf hoor, je kunt ook net zoals Aziz Yildirim, de voorzitter van Fenerbahce (voor wie het nog niet weet), je beschikbaar stellen als kandidaat vanuit de gevangenis ;.

Wel een minpuntje; je zit dan wel bij Galatasaray. Daar zijn de supporters, in tegenstelling tot andere clubs, niet zo happig op omkopen dus er bestaat een kans dat je verguist zal worden. Het is niet overal hetzelfde natuurlijk.

8 mei 2012 om 10:58

Sjjjtttt Lostwords !

Sike aankaarten is meer sike, dan sike doen!

Even zonder grap. Het Turkse voetbal stinkt van alle kanten. Een gemiddelde Turkse voetbalkenner- en/of liefhebber heeft geen zin meer om naar de wedstrijden te kijken. Bij elke twijfelachtige beslissing van de scheidsrechter, dan roepen mensen ''sike''!!

Dus ja.. Wat heeft het voor nut als je zo wordt ''vrij'' gesproken. Je imago is al beschadigd door een paar vieze bestuurders. Ach ja..

Volgend jaar een andere team die deze praktijken opneemt!

Turks Voetbal.
Geboren: 3 Juni 1897.
Overleden: 6 Mei 2012
Tijdstip van overlijden: 23:55

Gecondoleerd allemaal..
Gefeliciteerd Fb..

ik ben diep teleurgesteld maar wat zou je ook verwachten...
einde verhaal voor de turkse voetbal ik hoop dat we allemaal minimaal 5 jaar krijgen van uefa

Weet je wat ik ronduit lachwekkend vind, de fans van de tegenpartijen van Fenerbahce gaan er vanuit dat er sowieso sike was, er is nog steeds N I E T S bewezen. Etik kurulu, niemand nam dat serieus, zelfs de Uefa niet. Op basis van telefoongesprekken? Kan toch net zo goed ook nagemaakt zijn.

Toen GS ook naar de Pfdk moest zag ik allemaal supporters gefrustreerd reageren "wij hebben toch niets gedaan" zeiden ze. Hoe weten we dat dan? Er kan ieder moment een idioot jullie ook beschuldigen. Wat dan, zijn jullie dan ook meteen corrupt? Wat een onzin is dit allemaal zeg.

Zoals Aziz Yildirim zegt, dit is een politieke zaak, ik geloof niet dat er omgekocht is. Met hoeveel moeite wij wonnen van Gaziantep, Buca, Karabuk (en noem maar op), met zoveel gemak won onze directe titelconcurrent van ze. Sorry hoor maar als men hier "hard" wilt gaan reageren kunnen ze hetzelfde terug verwachten.

Ik vind deze beslissing alsnog te vroeg, maar daar kan je de TFF niets voor verwijten, de Uefa deed opdringerig. Maar ik wil iedereen verzoeken om de TFF ook een beetje met rust te laten. Niemand is er tevreden mee, Fenerbahce niet, de rest niet, niemand. Ik ben als Fenerbahce supporter echt niet tevreden over de Tff. Ik wil eerlijkheid, niet voorgetrokken worden, en helemaal niet doen alsof we worden voorgetrokken en ons eigenlijk naaien.

7 mei 2012 om 19:05

Serdar & Ibrahim Akin hebben zichzelf omgekocht tegen Fenerbahce? Knap.

7 mei 2012 om 19:48

W Lees even mijn andere comments, dan zie je hoe ik hierover denk. Dat de TFF nu en beslissing neemt is gewoon vreemd. Het is niets meer dan ''hier Uefa, we doen wat je wilt, hou je bek nu maar. Alles kan nog verandert worden als er iets anders blijkt uit de rechtszaak'' zeggen.

Daarnaast, nu wordt er een straf gegeven omdat ze omgekocht zouden moeten zijn, maar waar is het bewijs?! Ik wil bewijs zien, zwart op wit. Akin heeft zijn uitspraken teruggetrokken mbt het toegeven van şike

En Lostwords aangezien jij, de helderziende, allemaal zo goed weet wat er gebeurd is, vertel me eens, hoe zit het met Korcan?

7 mei 2012 om 19:58

Er zijn bestuurders van Fenerbahce veroordeeld tot verbanning naar aanleiding van hun rol bij het omkoopschandaal en er zijn twee spelers veroordeeld tot verbanning n.a.v. hun rol in een wedstrijd tegen Fenerbahce.

Je kunt vragen om bewijs wat je wilt, je kunt eromheen draaien wat je wilt maar zodra bovenstaande geconcludeerd zijn, is het voor 90% van de bevolking wel een gevalletje 1+1 = 2. Dan kun je er nog een ingewikkelde formule van proberen te maken maar dan hou je of jezelf voor de gek of denk je dat je met kleuters te maken hebt.

7 mei 2012 om 20:12

Ja de bestuurders zijn veroordeelt tot verbanning, door wie? Juist ja door de Pfdk, dezelfde mensen tegen wie iedereen hier verbaasd opkeek toen GS daar ook heen moest, ja die mensen! De Pfdk weet waarschijnlijk niet veel meer dan wij weten, wat de rechter gaat zeggen is beslissend. Want de TFF zegt dat Fenerbahce alsnog gestraft kan worden, dit komt erop neer dat de straffen ook teruggetrokken kunnen worden, zoals ik in mijn eerste reactie al gaf.

Ik hou mezelf helemaal niet voor de gek, nogmaals ik reageer slechts op de mensen die te voorbarig doen. Voor mij ben je onschuldig totdat het tegendeel is bewezen. Dat tegendeel is nog niet bewezen. Voor hetzelfde geld beschuldig ik op dit moment een andere club ook voor şike. Als Fenerbahce daadwerkelijk schuldig bevonden wordt ben ik de eerste die zegt dat ze mogen degraderen, snap je mn punt. Zet jezelf in mijn schoenen. Fener wilde al degraderen, maar dit werd geweigerd.

Wat ik wel jammer vind is dat de spotlights gewoon helemaal gericht zijn op Fener, de andere clubs komen hierdoor ermee weg. In de rechtszaak staat Fenerbahce centraal, ondanks dat er vele andere clubs ook beschuldigd worden.

7 mei 2012 om 20:26

Dus voor jou is ieder veroordeelde waarvan bericht wordt in de media onschuldig totdat jij hoogstpersoonlijk de bewijzen gezien hebt waar het vonnis uit voortgekomen is? Hehe. Zolang je dit soort vreemde voorwaarden verbindt aan wat voor jou wel of niet terecht is, kunnen wij natuurlijk niet discussieeren. Niemand kan met jou hierover discussieeren als jij enkel iets wilt geloven zodra je hoogstpersoonlijk inzage hebt in documenten, beelden en schuldverklaring(en).

Wat ik jammer vind is dat er wederom gewezen wordt naar anderen in een tekst waarin iemand zijn eigen club wilt verdedigen.

7 mei 2012 om 20:32

@ Fatih

Alle spotlights zijn op Fenerbahce, want alleen zij staan onder verdenking van omkoping. De rest is omgekocht of heeft sike proberen te blokkeren. Etik Kurulu heeft alle bewijs stukken mogen zien, die de rechter in zijn bezit heeft. Wat verwacht je van de rechter ? Dat hij geheel anders heeft gekeken/kijkt naar het bewijs ? Waarom hebben ze '58' veranderd, als de pfdk toch alle clubs ging schoon verklaren ? Ze weten namelijk wat de rechter gaat zeggen.

7 mei 2012 om 20:39

Weet je Lostwords, ik vind jou heel slim, maar slechts als het je uitkomt. Heb het gevoel dat je soms doet alsof je het niet snapt, terwijl het wel het geval is. Ik hoef ze niet persoonlijk te zien uit de handen van de aanklager, de bewijzen komen binnenkort vast wel in de media, zo simpel is het.

Ik wijs niet direct naar een ander, ik geef slechts aan hoe het er op dit moment eruit ziet. Ik bescherm mijn club inderdaad, maar deze hele rechtszaak draait niet alleen om mijn club, laat dat duidelijk zijn. Ik zie hier een bjk supporter fb "bedanken" voor het verpesten van het Turkse voetbal, maar bjk zit ook in deze zaak, dat is mijn punt, en zeg eens dat ik ongelijk heb...

Persoonlijk heb ik het helemaal gehad met sike, laat ons maar degraderen, maar dat komt ze ook niet uit, lopen ze veel geld mis.

7 mei 2012 om 20:57

Gangstarr omgekocht worden is toch net zo erg? Maar dat wat je vertelt over Etik Kurulu heb ik eerlijk waar niet meegekregen (inzien van bewijs), ik was laatst een weekje weg, misschien was dat in die periode. Ik kan daar geen uitspraak over doen. Wel lees ik dat Etik Kurulu niet echt serieus wordt genomen, dat de Uefa het onvoldoende vond.
Ik zal eens onderzoeken of Etik Kurulu dat daadwerkelijk gezien heeft gekregen.

Maar goed, nogmaals; als Fener omgekocht heeft mogen ze van mij degraderen. Ik wil er niet nog meer woorden aan vuil maken, want we weten allen niet wat er allemaal gebeurd is achter de schermen.

7 mei 2012 om 21:16

Fatih

De bewijzen werden bewaakt door agenten naar een kamer afgevoerd waar advocaten van niveau(etik kurulu) deze gingen bestuderen.

Het rapport van de Etik Kurulu is nooit naar de uefa gestuurd. De TFF heeft een heel onduidelijk rapport gestuurd naar de uefa. Deze werd terug gestuurd, omdat het onduidelijk was. Als ze de etik raporu zouden sturen, dan was het klaar met Fenerbahce. Toen werden ze namelijk schuldig bevonden in 12 wedstrijden.

Ik hoop dat de rechtvaardigheid zal zege vieren.

7 mei 2012 om 21:25

Ja er werd inderdaad iets onduidelijks gestuurd, wat niet geaccepteerd werd, ik dacht dat dit het Etik Kurulu was, heb me dus vergist.

Ik lees nu op Fanatik dat het inderdaad niet het Etik Kurulu was, en dat ze het Etik Kurulu gaan versturen. Ik hoop ook op rechtvaardigheid, als dat degradatie betekend accepteer ik het. Als we schuldig zijn hoop ik eigenlijk op niets anders, geen punten aftrekt, gewoon volgend seizoen 2e divisie.

Wat een hopeloos niveau hier.

Mensen gaan de bak in, en men komt met geblaat als 'zie je nou wel, corrupte zaak!'

Heel dat onderzoek heeft plaatsgevonden, de haters hebben hun zin gekregen, hun verdenkingen worden onderzocht, waarna men tot de conclusie komt dat er niks aan de hand is. En dan komen diezelfde mensen blaten met 'ja heel de Turkse zaak is corrupt, iedereen doet er aan mee, ook de Pfdk heeft een vinger in de pap' etc.

Grow up. Tenzij je echt zo weinig vertrouwen hebt in de Turkse rechtzaak.

7 mei 2012 om 17:04

Volg jij het nieuws wel? Heb jij het nieuwsbericht wel gelezen?

Er is wel wat aan de hand. Dat zeg ik zelf niet. Dat zegt de Pfdk.
Ilhan, Sekip, Ibrahim Akin en Serdar hebben allemaal een straf gekregen omdat ze hebben omgekocht. Ik lees hierboven nog 2 reacties van fenerliler en ik kan mijn ogen echt niet geloven. Jullie weten echt niks he. Als Yildirim Demiroren de 58. artikel vorige week niet had veranderd dan had de Pfdk nu Fenerbahce gedegradeerd. Dat zeg ik zelf niet. Dat is gewoon zo volgens de oude regel. Het is een feit, geen complot theorie of wat dan ook.

Iemand hierboven zegt trouwens dat de telefoongesprekken vervalst kunnen zijn hahaha ja inderdaad wat een hopeloos niveau hier. Ik ga niet eens op hun reageren het is echt zonde van je tijd als je weet dat ze het helemaal mis hebben.

7 mei 2012 om 17:20

Jonge ,schande van je naam had dan wat anders verzonnen.

mensen zijn veroordeeld, dringt het nog steeds niet door?? Er is hard omgekocht maar ze blijven ontkennen , vieze spelletjes zijn zo overduidelijk gespeeld dat er niks anders meer kan gedaan worden door de Uefa . Dit zal bestraft worden , Demiroren die aan zijn lijntje wordt getrokken door Aziz yildirim , Sadri sener die keihard is bedrogen door een Demiroren ;. alles is overduidelijk .

Ibrahim Akin die in zijn thuis wedstrijd zo overduidelijk 4 ,1op 1 kansen mistte word veroordeeld maar fenerbace die hem heeft omgekocht niet?

Hopeloze niveau hier? Ga een kopje thee maken voor jezelf , en zet ligtv aan (via streams als je dat niet hebt) of blijf naar die Fb tv kijken, daar vertellen ze tog de waarheid.

7 mei 2012 om 17:39

@ Tffenerbahce

Waaaaaaaaaaaaaaaaa jouw nickname.

@ Islam

" men kwam tot de conclusie dat er niks aan de hand is " . Homie, er zijn twee spelers die jaren zijn geschorst, bestuurders van Fener die jaren zijn geschorst. Niks aan de hand ? In wat voor zelfverzonnen wereld leef jij ?

7 mei 2012 om 17:53

Ja broeder , vind em ook hilarisch.

ik lees je reacties en jij bent Iemand die tenminste wat afweet van dit corrupte land/bond. Respect .

Insallah worden we kampioen in Kadikoy, ik neem al mijn Gs-neefjes mee vollop in onze trotste kleuren en dan toeren en feesten op zaterdag +nacht.

Speciaal voor dit onderwerp heb ik een account aangemaakt .

Ik weet het niet , zijn jullie fenerliler gewoon oliedom of doen jullie gewoon alsof?

Spelers woorden veroordeeld omdat ze zijn omgekocht door FB, maar de club zelf de voorzitter die worden niet bestraft. De wetten worden veranderd net voordat de bond de ''straffen uitdeeld fener trekt hun beroep in bij de uefa ,waarom? Denkje nou echt dat fener 40 miljoen laat liggen?

Had vertrouwen in de premier Erdogan aka Fenerdogan maar dit zit er ook op , ik had altijd hoge verwachtingen van de turkse Competitie maar nee, dit is een en al een corrupte bond land.

Alles draait om geld, Ligtv die ontkent alles en doet als of er niks aan de hand is ,en praten alleen over de aankomende duels in de premier league of italiaanse serie A ,

Kijk ik zei Serie A , daar moet je eens een voorbeeld aan nemen. Lekker degraden ook al is het Juventus ,2 kampioenschappen in nemen de clubs laten degraderen zonder enige pardon, maar helaas dit is de dieptepunt voor het voetbal in turkije.

Uefa speelt een bescheiden rolletje nog , ik hoop op een aanval van uefa . Lekker straffen ,iedereen straffen , ook al straffen ze Galatasaray etc . als ze het maar doen ,want dit kan niet verder zo.

''hier nog een korte filmpje hoe de turkse bond (tff) in werkelijk uitziet.

Typ bij google :

Erman toroglu : Turk Futbolundan bir cacik olmaz.

R.i.p.

haha only in turkey jongens ! in turkije is alles mogelijk, omkopen gaat er zomaar... de ploegen die aan omkoping doen krijgen toch geen straf. Er was zogezegd niks van omkoping te zien op het veld ; waarom krijgen serdar kulbilge en ibrahim akin dan een straf. waarom worden vice voorzitters van fenerbahce ilhan eksioglu en mostoroglu en ahmet celebi gestraft? hebben ze voor hun eigen al deze praktijken gedaan?

daarom dat maatregel 58 nog vlug werd aangepast voor dat dit bekend gemaakt werd. zodat de ploegen geen straf konden krijgen ! ongeloofelijk...

we zijn officieel het corruptste land in europa !
in griekenland(zo goed als failliet) is er meer gerechtigheid dan in turkije.
Respect voor italie en juventus, die hebben hun laten degraderen maakt nie uit hoe groot de club was. maar kijk nu lekker weer kampioen en sterker dan ooit.

7 mei 2012 om 17:25

Zal uefa wel ingrijpen?

Ik hoop het wel ,fenerbahce mocht niet voor niks niet spelen in de CL dit seizoen , Aziz heeft toch niet voor niks zolang vastgezeten ? kom op , ik geef het op . Al die jaren zijn we bedrogen komt het nu boven tafel ,word er alsnog niks aan gedaan.

Turkije verdiend geen enkel succes ,lekker verbannen ala internationaal Wk,ek ,cl-uefa alles
lekker oprotten met de Turkse Voetbal.

7 mei 2012 om 17:36

inderdaad vind ik ook we kunne beter meer gaan kijken naar basketbal en volleybal daar zijn we 100 keer beter in.

Eerlijk gezegd weet je niet meer wat je hiervan moet maken. Ik heb geen fatsoenlijke bewijs gezien, maar als die er dan duidelijk (!) is, dan hoort iedereen bestraft te worden zoals het is. Ik begrijp tot de dag van vandaag Aydinlar niet. Je haalt Fenerbahçe uit de Champions League, maar waarom degradeer je ze dan niet? Fenerbahçe komt hoogst persoonlijk naar Aydinlar toe voor een degradatie in de context ''als jullie bewijs hebben, dan mogen jullie ons degraderen'' en Aydinlar doet het niet. Ongelooflijk wat er hierna allemaal is gebeurd.

Hoe lang gaat dit nog duren? Dit zijn verschrikkelijke tijden als supporter en de straffen zijn gewoon belachelijk. Man, man, man....waarom was ik niet even 90 jaar terug geboren? Eerste Wereldoorlog, Tweede Wereldoorlog my ass, ik zou tenminste fatsoenlijk voetbal hebben gezien met echte helden als Lefter Küçükandonyadis en Metin Oktay.

Off be....

7 mei 2012 om 17:35

Jij hebt nog geen bewijs gezien ? Hoe zijn Akin, Kulbilge dan bestraft ? Hoe zijn de Fenerbahce bestuurders dan bestraft ? Jouw grootste argument was altijd, met wie heeft Fenerbahce ' sike ' gepleegd, als alleen Aziz vast zit ? Je hebt nu spelers die zijn bestraft, je hebt nu bestuurders die zijn bestraft. Is het nog steeds allemaal onduidelijk ? Zie jij nog steeds niet dat er is omgekocht, maar dat men al tien maanden bezig is met Fenerbahce te redden ? De bestuurders en de club te onderscheiden ? Wetten te veranderen ?

7 mei 2012 om 18:47

Dat wil ik ook weten. Hoe zijn ze gestraft? We hebben niets gezien. Maar goed, het lijkt me helemaal raar als de rechtszaak ineens een andere wending neemt. Als de rechter ineens een hoop andere conclusies hieruit trekt dan weet ik het ook niet meer. Vraag me af of de Uefa (ook corrupt, maar goed....) hier wat aan gaat doen. Trouwens, dat twee spelers zijn bestraft is inderdaad een teken van omkoping, maar de bestuursleden bestraffen is allemaal van 'poging tot' en het feit dat de beschuldigingen richting Trabzonspor compleet over het hoofd worden gezien bewijst eigenlijk dat de straffen van alle kanten stinken. Is daar überhaupt naar gezocht denk ik dan? Heb geen woede tegen Trabzonspor, maar wil alleen duidelijkheid.

Nu ga ik me even verder richten op Fenerbahçe. Wat gaat het bestuur precies doen, wat gaat Aziz Yildirim precies doen. Mijn steun zal afhangen van hun stappen.

7 mei 2012 om 19:07

Niemand van de kant van Trabzonspor is geschorst maar wel de bestuursleden van Fenerbahce. Ik denk dat dat juist de duidelijkheid is waar je naar zocht. De grote vraag luidt als volgt; zijn deze omkopingen (of pogingen tot ..) achter de rug van Aziz Yildirim om gebeurd of is hij de brein achter het hele proces? Daar zou ik wel duidelijkheid over willen weten. Gefeliciteerd nog van jullie overwinning van gisteren.

7 mei 2012 om 21:14

Vriend Pfdk maakt keuzes door te stemmen. Er zijn stuk of 7 mensen die dat beslissen. Waarom denk je dat ze de 58 madde hebben veranderd en er een nieuwe 105inci madde erbij hebben gedaan? Juist ja, om ervoor te zorgen dat er een club genaamd Fenerbahce niet te laten degraderen.

Wat is de nieuwe wet 105? Het uitstellen van straffen voor een bepaald periode(1jaar als ik me niet vergis).

8 mei 2012 om 10:06

Adem61,

Weet jij dat echt niet?

Aziz Yildirim wordt in bescherming genomen en daarvoor hebben Ilhan Eksioglu en die andere dwaas zich opgeofferd. Ik merk dat de staat bang is van sommige figuren. Anders hadden die figuren zeker al een straf gekregen.

Dit is de enige waarheid.

Individu heeft meer macht als bevoegde groeperingen.

8 mei 2012 om 19:22

Nou, ik weet het wel, maar de Fener-supporters willen dit niet inzien. Als ik voorzitter ben van een club en andere leden van het management kopen spelers om of proberen dit, zonder dat ik hiervan af weet, dan zal ik er alles aan doen om de naam van mijn club te zuiveren. Of; ik geef de leden die onderaan de keten van het management zitten de instructies om om te kopen of het te proberen. Hoe dan ook, omdat de Fener-fans dit hele proces niet van uit een ander perspectief kunnen bekijken, is het heel erg lastig om het verhaal over te brengen. Voorts geloof ik echt niet dat de voorzitter (aziz Yildirim) van niks af wist. Ongeloofwaardig dit. Jammer.

7 mei 2012 om 17:43

Aziz Yildirim houdt ze aan zijn lijntje , Aydinlar had de ballen niet om ze te laten degraderen ,het was uefa die Fener niet wou in de Cl.

Enige voorbeeld persoon bij Fenerbahce is Alex, voor de rest kan ik geen enkel persoon opnoemen die het accepteert om beschuldigd te worden van omkoping .

Dankzij jullie worden we nu allemaal verbannen , geen europese voetbal meer. Demiroren die iedereen wat heeft beloofd ,achteraf heeft die iedereen genaaid om Fenerbahce te redden.

Mission Completed.

7 mei 2012 om 18:52

Ik vind je naam offensief en zal hierom niet inhoudelijk reageren op je. Het is enorm provocerend. Ik heb er al een melding van gemaakt. Ik hoop dat je volwassen genoeg bent om je naam te veranderen, anders zullen (hopelijk) de moderators dat voor je doen.

7 mei 2012 om 17:56

even een correctie: 90 procent van de Fenerbahce supporters hebben gewoon niet door dat het bestuur tegen ze liegt.

Je kunt op tv roepen van degradeer ons dan, maar zolang jij geen schriftelijk verzoek indient in kan een bestuurs orgaan je "verzoek" niet in behandeling nemen. Aydinlar destijds en meerdere mensen van uit de TFF hebben gezegd dat er nooit een verzoek is ingediend dus de kwestie was niet ten sprake.

en het verzoek hoeft ook niet keihard te zijn van Degradeer ONS Dan! als jij daarin aangeeft, van mocht er onomstootbaar bewijs zijn dan .....

7 mei 2012 om 19:00

Ik weet niet of het bestuur heeft gelogen. Zij kunnen net zo goed voorgelogen zijn door de mensen in de gevangenis, alhoewel ik dat een kleine kans geef, maar ik wacht af op de volgende stappen namens het bestuur. Even kijken wat ze precies gaan doen, mijn steun richting hen is heel erg verzwakt dus we zien het wel.

Ik ben het niet eens over je tweede en derde alinea. Nihat Özdemir, Ali Koç en Abdullah Kigili gingen direct op een persoonlijk gesprek hiervoor. Dat de TFF zegt dat er geen schriftelijk verzoek was, betekent niet dat ze er niet over gepraat hebben. Alles was al besproken. Al had de TFF genoeg materiaal hadden ze na zo'n gesprek ook wel Fenerbahçe laten degraderen. De officiële verzoek zou binnen een paar uur opgelost worden. Kortom: dat zou maar een formaliteit zijn, gewoon onbelangrijk.

Misschien dat de Uefa hier nog iets aan doet. We horen het nog wel.

Dit is toch ongelofelijk, een man waar ze 150jaar cel voor vragen krijgt geen straf

je zegt t al er is geprobeerd zoals een paar al proberen uit te leggen iets van plan zijn en iets doen is een groot verschil. Dit is gewoon iets nieuws in Turkije ze kunnen er gewoon niet uitkomen. En sommige dingen kunnen nooit bewezen worden dat is gewoon een feit...maar ben benieuwd wat Aziz Yildirim te zeggen heeft na zijn vrijlating...want hij heeft zelf heel veel informatie over jullie roodgeel teampje ik zal jullie naam niet eens uitspreken provocerende rot club

7 mei 2012 om 18:01

alsnog aan het speculeren over anderen. het is een houding die bij je club past. altijd maar de aandacht op anderen proberen te bevestigen. De hele "verdediging" van Aziz Yildirim in de rechtbank is niet 1 zin niet 1 woord waarin hij zich verdedigd ten aanzien van de beschuldigingen.

het bestuur van de club liegt tegen zijn supporters, trekt zijn claim voor 45 miljoen zomaar in zonder uitleg. (en ga niet zeggen voor het beste van het land en het voetbal dat is geen uitleg!)

er wordt al weken gelegd dat ze dit gingen op rollen op 2 namen van uit het bestuur van Fenerbahce..

het is niet wat Aziz yildirim te zeggen heeft, het is of deze 2 mensen die nu staatsvijand nummer 1 zijn geworden van Fenerbahce of deze mensen nog eer hebben en alles gaan vertellen.

en als in staatsvijand. als je eigen bestuursleden je club in zo'n gevaar brengt door wedstrijden te willen omkopen dan moet je daar als club toch de rug naar toe keren en de oorlog verklaren? geen enkele stem hierover de "verraders uit je eigen bestuurs kring"

Deze 2 bestuurs leden. een x aantal oud voetballers van Fener en Ibrahim Akin worden verbannen uit het voetbal omdat ze in de wedstrijden van jouw club de uitslag van de wedstrijd hebben willen veranderen. DIT IS Fraude! of het je lukt of niet DIT IS Fraude! en daarin is je Club Aansprakelijk ze zitten immers in het bestuur.

Turk futbolun ruhuna el-fatiha

7 mei 2012 om 19:59

Hahah tijdens elke zitting horen we van jullie voorzitter '' yarin bomba haberlerim olacak ( morgen zal ik met spectaculaire nieuws komen )'' of zien we dat er in Turkije nieuwe aardbeving zal komen ( Dit is natuurlijk figuurlijk bedoeld ). Tot nu toe helemaal niks van gemerkt en als hij ooit zal vrijkomen, zullen we er nog steeds niks van merken. Aziz Yildirim kwam tijdens de zittingen steeds met '' ja zij hebben dit gedaan, zij hebben dat gedaan enz ''. Nooit is hij met bewijzen gekomen en heeft zichzelf niet kunnen verdedigen tijdens de rechtszaak.

Ik ben trouwens blij dat jij onze mooie clubnaam niet vuil maakt

Gecondoleerd met het verliezen van onze Turkse voetbal en de Turkse bond. Turk futbolun ruhuna el-fatiha.

7 mei 2012 om 18:17

El Fatiha

Bismillah Ar-rahman Ar-raheem
Al-hamdu lillahi Rabb il-'alamin
Ar-rahman Ar-raheem
Maliki yawmi-d-din
Iyya-ka na'budu wa iyya-ka nasta'in
Ihdina-sirat al-mustaqim
Sirat al-ladhina an'amta 'alai-him
Ghair il-maghdubi 'alai-him wa la-d-dallin

Dit is de afsluiting voor ons voetbal ,veel plezier met voleybal-basketbal of een competitie MET Fenerbahce.

Nu mag je wensen wat je wilt.

Einde.

voetballers krijgen wel straf en teams krijgen geen straf !?!? Wie heeft ze dan omgekocht ??? fener moet weggestuurd worden !!

Ongelooflijk dit! Wat kunnen we hier nou uitmaken? Waar gaat dit heen? De bestuurders worden voor een aantal jaren geschorst en de clubs niet, that's it? Dat een paar spelers en een aantal bestuursleden worden geschorst moet alles weer rechtszetten? Wie heeft er nou baat bij door je wetsvoorstel te wijzigen? Je geeft toch zo open field om om te kopen of niet? Mensen zijn toch niet dom en blind om te kunnen zien wie er nou baat bij heeft. Fenerbahce trekt zich terug uit de zaak tegen TFF bij Cas, zodat TFF die miljoenen niet hoeft terug te betalen en Fener weer met een schone lei verder kan gaan? Wat krijgt Trabzon dan er voor terug, een jaartje gratis Cl-voetbal en hierdoor een inkomen van zoveel miljoen euro's, maar geen kampioenschap en een plek in de geschiedenisboeken? Al laten we deze 2 teams er even uit, wat betekend dit dan voor de rest van de teams? Je wilt toch niet meer voetballen (of je club managen) in een land waar dit allemaal gewoon mag of denk ik nou absurd? Ik lees de berichten hier boven, en lees bijna alle sport kranten, hoe kun je nog deze gang van zake nog objectief bekijken dan? Zoals Senol Gunes al heeft aangegeven; ''het heeft geen zin meer om over het voetbal te praten''. Het voetbal heeft verloren! Dit is gewoon schande. Je kan gewoon er niet meer in geloven. Niet meer in het voetbal en ook niet meer in het 'adalet' (justice) in het democratie in Turkije.

Sadri Sener voelt zich nou echt genaaid. En ik heb me toch een medelijden met hem.

Wat wel jammer is, is dat er pogingen gedaan zijn tot omkoping wat net zo slecht is als het daadwerkelijk omkopen. Zonde, daar gaat onze goede naam. Snap alleen niet hoe Pfdk dan toch 2 spelers meerdere jaren kan schorsen voor poging tot. Lijkt mij dat zij dan bewust of onbewust toch beïnvloed zijn.

7 mei 2012 om 21:17

2spelers en daarbij nog vice voorziter van Fenerbahce en nog 2 andere leden.

Het maakt mij aan de ene kant nie meer uit of we nu kampioen gaan worden of niet. Als we $ike hebben gedaan laat ons dan degraderen, wat we in het begin van het jaar ook om vroegen. Het Turks voetbal is gewoon dood. Ik heb liever dat we van dat gezeur af zijn en in de 2e Lig spelen , dan al deze chaos. Liever kijk ik thuis Fenerbahce op Trt, dan dat ik weer in de cafe met tegenzin moet kijken en horen dat Fener toch $ike heeft gedaan wanneer ze winnen.

7 mei 2012 om 19:46

Het is heel jammer dat bestuurders het verzieken voor jou en de spelers van Fenerbahce, maar helaas zijn de bestuurders verantwoordelijk voor de club. Hierdoor verdient Fenerbahce ook een straf.
Je zegt dat jullie al vanaf het begin erom vroegen om te degraderen indien jullie hebben omgekocht. Nu er bewijzen zijn, hoor ik het bestuur van Fenerbahce dit niet meer zeggen.

7 mei 2012 om 20:03

Wat een absolute baas ben jij. Killerhuso, iemand die op mijn denkniveau zit. Eervol, goed opgevoed, geweten, trots. Helal olsun !

7 mei 2012 om 20:39

Dankjewel broeder, ik probeer het zo objectief mogelijk te bekijken, maar soms lukt het ook niet omdat je een bepaalde voorkeur hebt. Maar dankjewel broeder, die reacties die ik van jou heb gelezen zijn ook zeker niet minder !

7 mei 2012 om 20:25

Ach ja, dat moesten ze dan eerder doen, toen Fenerbahçe er inderdaad om vroeg. Nu zal Fenerbahçe ook niet meer degraderen want de straffen zijn al bekend. Nu we toch zo ver zijn en drie bekers in ons handbereik staan, mag je ze ook net zo goed pakken. Nu kunnen mensen toch niet meer $ike roepen. Het eindigt hier.....maar wel op een slechte wijze.

7 mei 2012 om 20:41

Dat klopt, alles is ingevoerd en de straffen zijn bekend. We kunnen het niet terugdraaien. Nu we toch de kans krijgen laten we die dan ook meteen pakken en de bekers meenemen naar onze prachtige Kadikoy!

7 mei 2012 om 21:05

Eerst was het wachten op de rechter en nu eindigt het hier ? Jij stelt jouw mening elke keer bij, naar hoe het Fenerbahce het beste uitkomt. Enorme vrees om te degraderen. Neem voorbeeld aan Killerhuso.

8 mei 2012 om 15:58

Ben het met je eens Killerhuso!

Maar gangstarr daarentegen begrijpt er weer weinig van. Op wat moet ik nu nog wachten? De straffen zijn bekend, wat ik overigens raar vind want er werd altijd gezegd dat ze zouden wachten op de uitslag van de rechtszaak. Het heeft geen zin meer om op de rechtszaak te wachten want de uitslag gaat in diezelfde trend als de straffen worden. Of verwacht jij ineens iets compleet anders uit de rechtszaak? Lijkt me onwaarschijnlijk.

Ik heb geen vrees om te degraderen, ik zeg netjes erbij dat toen Fenerbahçe het vroeg, dat het allemaal toen moest gebeuren. We staan met een slechter elftal weer klaar om een kampioenschap in te nemen. Er zijn geen excuses meer. Jammer voor jullie, maar het is wat het is. Galatasaray moet maar gewoon de kampioenschap pakken. Sportief je rivaal pakken is je beste antwoord. We zien wel of het lukt.

8 mei 2012 om 19:51

Jouw laatste zin is echt lachwekkend en zelfvernietiging: ' Sportief je rivaal pakken is je beste antwoord '. Wij moeten dus sportief resultaat boeken, als antwoord op omkoopschandalen ? Als antwoord op Fenerbahce bestuurders die diverse spelers hebben omgekocht ? Daar is maar één antwoord op en dat is degradatie.

Vroeg Fenerbahce degradatie ? Waar is dat bestand ? Waar is het schriftelijke verzoek ? Wanneer je eer hebt, trek je zelf de revolver over. Uitspraken doen in de media, tegen een bondsvoorzitter, wiens grootste ambitie Fenerbahce voorzitter worden is, noem ik nou niet bepaald een heldhaftig standpunt innemen.

misschien begrijp ik het verkeerd, maar ondervraagd worden is toch iets heel anders dan in staat van beschuldiging gesteld worden.

normaal gesproken kan je iemand ondervragen om diegene uit te sluiten als een mogelijke dader van een strafbaar feit.

als het bovenstaande bericht helemaal waar is vind ik het een onredelijke reactie van galatasaray. blijft overigens wel zeer vreemd dat bij een grootschalig club onderzoek op geen enkele manier een schuldige is aan te wijzen, terwijl er al een ploeg vanwege vermoedens europees voetbal geweigerd is.

7 mei 2012 om 20:37

Ze zijn ook denk ik meer boos omdat hun naam erin voorkomt. Het is toch wel een beetje een smetje omdat de naam van hun club erin voorkomt snapje? Ookal is het maar een ondervraging, ik zou het ook niet heel leuk vinden hoor

7 mei 2012 om 22:29

Natuurlijk is ondervraging iets heel anders dan in staat van beschuldiging gesteld worden. Maar de reden waarom er zoveel teams ondervraagd worden is het probleem. Ik neem aan dat jij niet Turks bent en het Turks nieuws niet zoveel volgt. Er wordt gesproken over een telefoongesprek van Fenerbahce bestuurders en de voorzitter van het Turkse voetbalbond. Tijdens deze gesprek wordt er gesproken over Galatasaray en Trabzonspor die ook betrokken moeten worden.

7 mei 2012 om 22:55

je praat over strafrecht, dit is een disciplinaire onderzoek vanuit een sport orgaan. daar gaan deze termen niet in rond.

Er is bewijs, bestuursleden van Fenerbahce zijn bewezen poging gedaan te hebben om wedstrijden "om te kopen" dan wel niet te beïnvloeden. deze bestuur leden zijn nu geschorst voor X aantal jaar, maar de club is niet schuldig gevonden.

Daarbij zijn er 2 spelers onder de ik weet niet hoeveel die nu voor 2 of 3 jaar uit de voetbalwereld geschorst zijn onder mom van "poging tot de uitslag te beïnvloeden door omkoping" de wedstrijden waarin zij schuldig gevonden zijn, zijn beiden in in de winst voor Fener beëindigd terwijl zij bij de tegenstander speelden. 2 verschillende wedstrijden 2 verschillende spelers totaal 3 verschillende teams. allemaal zoals in de grondslag voor dit onderzoek in het voordeel van Fenerbahce.

11 mei 2012 om 16:55

@serhatgs1

in het artikel werd gesproken over: "het justitieel onderzoek". hieruit meende ik te kunnen opmaken dat dit ging over de turkse justitie en dus niet (alleen) over een onderzoek vanuit een sport orgaan.

@killerhuso

begrijp dat men zich boos of gekwetst kan voelen, denk dat ik dit gevoel zelf ook zou hebben, maar vind de standpunten van de clubs niet gerechtvaardigd (wel begrijpelijk)

Waarom wordt er aangegeven dat Aziz de hoofdverdachte is maar niet dat hij is vrijgesproken van alles. Volgens de ethische commissie heeft Aziz er niets mee te maken en volgens de Tuchtcommissie ook niet. Hij is gewoon welkom bij voetbal wat voor bepaalde personen niet meer geldt

7 mei 2012 om 21:37

Maar het is toch erg misleidend dat een aantal bestuursleden van Fenerbahce (leden in het management) die een functie hebben onder Aziz Yildirim, geschorst worden door TFF vanwege pogingen tot omkopingen en of omkopen van spelers van andere clubs, dat Aziz Yildirim hier geen flauw van benul heeft? Dat dit allemaal achter zijn rug om gaat? Wat is nou de antwoord hierop dan? Als Aziz Yildirim hier echt niets van af wist, dan moet hij deze mensen toch ook weer aanklagen vanwege hen gehandelde wijze en het naam van Fenerbahce door het modder te laten stromen. Of heeft Aziz Yildirim deze mensen de taak gegeven om zo te handelen? Je moet het ook van de andere kant zien natuurlijk, van het non-fenerbahce perspectief. We weten natuurlijk wel dat Aziz Yildirim niet vanwege het omkoopschandaal achter de tralies zit maar er bloeien natuurlijk wel vraagtekens in de hoofden van mensen door dit hele proces. Gefeliciteerd nog van jullie overwinning van gisteren.

7 mei 2012 om 22:39

Die zelfde ethische- en tuchtcommissie beschuldigen voetballers, maar vinden teams onschuldig Die zelfde ethische- en tuchtcommissie vinden dat 2 voetballers zijn omgekocht door niemand

Geloof jij nu echt dat Aziz Yildirim onschuldig is? De bestuurders die straf hebben gekregen van 1 tot 3 jaar, geven informatie aan Aziz Yildirim tijdens de telefoongesprekken. Ik weet niet of jij de iddianame hebt gelezen waarin bewijzen zijn dat jullie omgekocht hebben, maar daarin is duidelijk te zien dat Aziz Yildirim wordt gebeld door Ilhan Eksioglu. Tijdens deze gesprek zegt Ilhan Eksioglu: Tarlalari surduk, hersey tamam.

De omstreden voetbalbond van Turkije heeft vooraanstaande clubs onbestraft gelaten in het omkoopschandaal rondom het Turkse voetbal. Het besluit van vanochtend is opvallend omdat het justitieel onderzoek nog steeds loopt.

Daarnaast nam de bond eerder al een in Turkije veelbesproken maatregel door de straf op het beïnvloeden van resultaten van wedstrijden te verlichten. Onder protest van onder meer de grote club Galatasaray staat bij het schuldig bevinden van een club aan omkoping niet meer degradatie maar puntenaftrek.

Oud-voorzitter Besiktas beslist over vonnis van diezelfde club

De Turkse voetbalbond TFF bevond wel individuele hoofdrolspelers in het schandaal schuldig. Zo kreeg middenvelder Ibrahim Akin drie jaar schorsing en doelman Serdar Kulbilge twee jaar.

De Turkse bond wordt sinds februari geleid door een voormalig voorzitter van Besiktas, samen met Fenerbahçe en Trabzonspor de grootse club die genoemd is in het omkoopschandaal. De oude voorzitter stapte op vanwege de aangepaste strafmaat die op omkoping werd gezet.

Voorzitter Fenerbahçe nog steeds in cel

Aandelen in een andere gigant van het Turkse voetbal, Fenerbahçe, stegen vandaag na de aankondiging van de bond. Clubvoorzitter Aziz Yildirim zit echter al maanden vast voor het justitieel onderzoek waarbij 93 verdachten zijn aangemerkt.

Fenerbahçe is een van de clubs die nadrukkelijk onder de loep worden genomen in het onderzoek en reeds uit de Champions League werd gehouden. Drie andere directieleden van de club kregen van de TFF wel meerjarige schorsingen. Het besluit van de bond komt enkele dagen voordat Galatasaray en Fener in een onderling duel uitmaken wie kampioen wordt van de Turkse miljardenliga.

Als Fener echt vorige seizoen sommige punten gekocht heeft in de Competitie dan moeten ze die Beker afpakken. Dat kan toch niet, dankzij de bestuursleden worden wedstrijden gemanupileerd en punten gestolen, maar de competitiebeker mag je gewoon houden, het geld van kampioensschap en alle bonussen.

Ik vind het niet mogen en zeer oneerlijk en onrespectvol voor teams als Galatasaray en Bursaspor. Ik zou echt willen dat Galatasaray ook had omgekocht, blijkbaar krijg je er geen straf opgelegd als het maar bestuurders zijn

Is dit de nieuwe film..??

''de omkoopschandaal van een keeper en voetballer''
Regie: Tff
Beheer: Pfdk
Hoofdrolspelers: Serdar Kulbilge & Ibrahim Akin
Figuranten: Mosturoglu & Eksioglu
Gastster: Aziz Yildirim :D

een en al komisch, hoewel ik fener nooit zal steunen wil ik alsnog toegeven dat ze macht hebben.! geen macht waar ze trots op kunnen zijn maar wel macht die ze kunnen gebruiken bij het intimideren en beïnvloeden van de Turkse wet en regelgeving

Nou jongens, Unal Aysal kan volgend siezoen ook teams en spelers omkopen. Aysal zal wel zeggen; Ali Durust heeft het gedaan zonder dat ik het wist terwijl hij mijn assistent is. En vervolgens worden we kampioen. Maar wacht, mijn club, Galatasaray heeft tenminste eer! Dus wij zullen wel gewoon strijden, net zoals dit jaar. Only Galatasaray

Zielig zeg dit niveau! echt letterlijk zielig. Al dagen/maanden over omkoop dit omkoop dat.......
Mede Fener Fans, laat je niet gek maken door fans die zeggen dat ze hun club met eer steunen........
Ondanks deze emotionele achtbaan hebben wij gestreden en het onmogelijke gedaan dit seizoen!
Ik word het letterlijk spuugzat dat mensen het liefst willen horen wat ze denken terwijl er nog een rechtzaak is..

Telkens lees ik reacties van dezelfde mensen de woorden: eerloos, omkoping en Fenerbahce indezelfde zin. Vergeet nooit 1 ding: Deze "eerloze" club waar jullie het over hebben, heeft Turkije ook punten opgeleverd in Europa ! Jullie hebben het recht niet om een club eerloos te noemen zonder enig, Duidelijk bewijs. ALS Fener omkoping heeft gedaan (wat sowieso niet is) dan vind ik per direct dat ze dan moeten degraderen, klaar. Maar het feit dat ik en volgens mij nog meer Fenerbahce fans elke week het woord omkoperij horen ronduit belachelijk! Het feit dat de Turkse clubs zich elkaar zwart maken is gewoon komedie voor de andere landen.

Dus wanneer Gs boven Fener eindigt vinden sommige fans 'gerechtigheid' ?? Laat me niet lachen.
Ikzelf vind dit playoff systeem ronduit waardeloos, wij zijn geen Belgische lig dat we zulke regels moeten toepassen. Ik geef GS fans wel een punt, ik zou ervan ook balen als Fener zolang de 1e plaats bezet hield heel de seizoen en daarna nog is playoff moet spelen. Maar zoals eerder vermeld werd het begin van het seizoen al bekend gemaakt, dus zeuren erover lost het niet op.

Ik ben zwaar benieuwd wat er gaat gebeuren als Fenerbahce opnieuw kampioen wordt! Ik hoop dat mijn clubbie hun waar krijgt voor wat ze het hele seizoen moet hebben doorstaan !

weetje nou wat ik echt jammer vind van Galatasaray supporters,dat jullie alleen maar naar Fenerbahce kijken,maar Trabzonspor die 2 harde verklaringen tegen zich heeft komt er in dit hele lijst geen 1 keer in voor. best een zielige vertoning. Dit vind ik nou een $ike

En nu word ik er scheitziek van. Fenerbahce je verpest het voetbal voor mij in het geheel, sodeflikker eens even op! Ga weg uit de league of blijf. Jullie gaven eerder aan weg te stappen en toen bluftenj ullie ook. Ik word er scheitziek van, ik wil gewoon normaal voetbal kijken!!!!

8 mei 2012 om 20:52

Alsof de rest allemaal normale clubs zijn in de Turkse comp en niet alleen Fener maar ook de rest is schuldig en ook de Turkse voetbalbond die te bang waren en hun eigen competitie beschadigd hebben. Ik denk dat de clubs een paar jaar Europa niet in mogen.

8 mei 2012 om 20:54

Ga weg man, jij weet net zo goed als ik dat Fenerbahce hier de hoofdoorzaak is. Ja, de TFF doet het ook fout maar de TFF is Fenerbahce.

Ik kan echt niet wachten tot wij Fenerbahce verslaan, Bursaspor Fenerbahce verslaat en dan nog de Uefa een mooie tik uitdeelt aan Fenebrahce. Dat si mijn allergrootste wens.

8 mei 2012 om 21:03

Jammer voor jou gaat er wellicht niks gebeuren met Fenerbahce, en het is ook beter voor het Turkse voetbal dat het ook niet gebeurt en dat ze weer met ze alle ver gaan komen in de Europese toernooien.

En dan? Tegen wie gaan ze dan spelen?

Hahha echt he daar hebben ze alleen maar zichzelf mee, kunnen ze niet voetballen endan..

volgens mij is heeft fenerbahce zoveel omgekocht dat de club zichzelf omkoopt

8 mei 2012 om 20:56

Dat doen ze al jaren door op een vieze manier spelers te kapen voor de neus van concurrenten die eigenlijk totaal niet van Fenerbahce houden, maar ze kaapt door het driedubbele te geven )stoch, topuz, gonul, serkan kirintili, irtegun bekir, zo kan ik wel doorgaaan.

Ik schaam me als deels Turk zijnde dat Fenerbahce zich in mijn competitie bevind. Dan maar een competitie van het niveau armenie-kazachstan. Fenerbahce heft niks te zoeken op het topvoetbal. Belacheliujke club die alleen aan demagogoie doet en alelen kan bluffen en praten. en de fans zijn exact hetzelfde. vreselijk ! Bah!

8 mei 2012 om 21:46

Wel leuk dat Topuz en Gokhan sinds die zowat alle wedstrijden hebben gespeeld en vaste plekken bezitten... Stoch speelt als hij in vorm is. al heb je dat nog niet in de gaten. .

Ze dreigen uit de competitie te gaan ? Dit is zo een grote onzin, dit is zo een schijnheilige manouvre, dat ik mijn account verwijder, wanneer ze dit ook daadwerkelijk doen. Het is zeer opvallend dat bij elke beslissing van de Tff, die tot nu toe allemaal in het voordeel van Fener is gebleken, een uitspraak doen alsof zij zijn benadeeld.

Bluf, trap er niet in.

Wat een belachelijke actie van Fener, dat ze nu dreigen met een boycot. Dit is al de tweede keer dat ze bluffen. Waarom zouden ze boycotten, iedere uitspraak van de TFF is in het voordeel van Fener geweest. Wat een onzin zeg. Boycot dan maar, de competitie zal er zeker beter op worden als de meest corrupte club eruit is.

Volgens mij als er één club straf verdiend, extra straf is het Fenerbahce. Daarbij zullen ze nimmer nooit uit de competitie stappen.

8 mei 2012 om 22:29

Tuurlijk niet, dit is allemaal bluf.

Dat zeiden ze 10 maanden geleden ook, dat ze in de 2e divisie wilden spelen maar achteraf niet eens een verzoek hebben ingediend bij de bond!

Hey Aziz, dat is een lange tijd geleden! Groot praten nadat gisteren you're ass got saved?

Wat een hypocriete gast. Je compagnons zeiden dat 10 maanden geleden al. Iedereen kan praten, toon eens wat ballen en sta achter je woord. Via de media zo iets roepen en dan geen schriftelijke verklaring inleveren kan iedereen doen. Als je aan je eer denkt, had je je club laten terugtrekken. O, wacht. Die hebben jullie verkocht! Hadden jullie die überhaupt wel?

De reddingsoperatie is met succes geslaagd en meneertje zit nog steeds te klagen. Praat liever over de straf die je binnenkort krijgt. (19-21 jaar celstraf)

Niemand houdt je tegen Aziz, niemand. Doe wat je moet doen. Laat je club terugtrekken. Maar dat niet gebeuren, de zoveelste bluf van deze omkoper.

Dit is toch gewoon moordend voor mij en de andere supporters die zoveel houden van Fenerbahce. Nog 2 weken en dan kan ik eindelijk (tijdelijk) stoppen met kijken naar onze verpeste lig.

8 mei 2012 om 21:23

Maak je niet druk. Hij speelt het spelletje slim. Door zo een uitspraak te doen zet hij Fenerbahce in een slachtoffer rol in plaats van een rol waarin ze zijn bevoordeeld door de tff, pfdk.

Echt niet fijn om dit zo te horen als fenerbahce fan zijnde (ik dus).

11 mei 2012 om 18:44

Maak je je niet druk, er gaat niets gebeuren.

dit is gewoon pure blufpoker... hij is maar al te blij dat zijn slaafjes zijn club geen straf hebben gegeven.

Dit is moordend voor elke liefhebber van het Turkse voetbal, we hadden echt perspectief om uitte groeien. We zetten 2 stappen vooruit, maar nu zijn we weer 10 stappen terug.

11 mei 2012 om 18:44

Eerlijk, geloof je dit? Dit zeiden ze 10 maanden geleden ook al, maar daarna deden ze ook niets, waarom nu dan wel terwijl ze zijn gered?

Waarom boycot Fenerahce, dit kan hun juist duur komen staan. O_o

11 mei 2012 om 18:40

Dit is allemaal pure bluf..

Als ze nou eens wat meer voetbalden dan lullen dan stelde het nog wat voor. Hier wordt je toch moe van ... Allemaal klopt het voor geen kant en zo corrupt als de pest.

Fener gaat dit toch niet doen, jongens jullie maken je voor niets druk er gaat helemaal niks gebeuren. Dit zei ik in augustus al, en zie het resultaat. Ik zie Fener ook niet uit de competie gaan, super lig kan niet zonder de club met de meeste landstitels. Laten we hopen dat er zaterdag nog 1 bijkomt.

8 mei 2012 om 21:34

De lig zou misschien juist beter zijn, je weet het maar nooit.
En je moet niet te snel meeste landstitels roepen want als wij kampioen worden staat het alweer gelijk...

En ditzelfde hebben ze al 2x gezegd, maar niks van gekomen. zoals boefje18 al zegt ''geen woorden, Maar daden!''...

8 mei 2012 om 21:45

Superlig kan zonder elke club dat zich schuldig heeft gemaakt aan omkoping. Wanneer ze de club met de meeste prijzen, Galatasaray , schuldig zouden verklaren, mogen ook zij degraderen.

8 mei 2012 om 22:30

@gangstarr
Ik zeg nergens dat Fener niet hoort te degraderen, wanneer ze uiteindelijk toch hebben omgekocht/gemanipuleerd. Hoe je het ook wilt noemen. Maar ik begrijp jullie ook niet, als Tff Fener niet straft, kunnen wij toch er niks aan doen. Fener wilt in 1 lig spelen, dat laten ze niet toe. Nu willen ze zich terug trekken dat gaan ze ook niet laten, wat moet Fener dan doen. Het is wel lekker makkelijk om steeds Fener aan te vallen, maar daarmee bereik je helemaal niets. En jij weet net zo goed als ik, dat dit ook allemaal met politiek te maken heeft. En eigenlijk hele andere dingen hier een grote rol in spelen.

@selim
Ja als.....voorlopig hebben wij nog de meeste landstitels of niet. Of is 17 meer dan 18??

9 mei 2012 om 14:29

Jullie kampioenschap is nog niet zeker. De beker kan zo weer worden ingenomen.

Hahahaahahah,

Grap van de dag!

Aziz Yildirim. Hier in Rotterdam zeggen ze ´geen woorden, maar daden!´ Het Turkse voetbal is jouw zat. Ga andere mensen belazeren met je blufpraatjes. Als jij zo eervol was geweest, dan had je dat al lang al gedaan.

Ga maar ´cacik´ eten van Erman Toroglu!

8 mei 2012 om 22:07

Hier in Bergen op Zoom zeggen ze ' Agge mar leut et ' , enige die leut en plezier heeft zijn ' the badguys '. Het wordt inderdaad misschien tijd voor rechtvaardigheid á la Cuneyt Arkin of Chuck Norris.

8 mei 2012 om 22:48

Pffffff zaterdag beslissende wedstrijd en ik heb 0,0 spanning. Omkoopschandaal, geweldige impact op het voetbal, play offs idem !

8 mei 2012 om 23:06

Ka-di-koy. Wij komen eraan. Er kan maar één juichen. Ik kan het niet voorspellen, maar ik kan MEN iets verzekeren. Wij gaan naar Kadikoy met het vertrouwen van ons leven. Misschien is Terim er niet bij, misschien zullen de scheidsrechters ´kleine´ foutjes maken, misschien zullen de supporters zich ´een beetje´ misdragen. Alsnog gaan we overwinnen, want eerlijkheid hoort/zal vroeg of laat overwinnen!

11 mei 2012 om 18:39

Terim is er bij boefie hehe

Tuurlijk Aziz. Deze man roept zoveel. Geen woorden maar daden zeggen we dan. Fenerbahce moet juist blij zijn dat ze niet zijn gedegradeerd, zou mooi zijn als ze dat zelf deden. Pdfk durft niet Fener te laten degraderen, zou verrassend zijn als Fener zichzelf zou degraderen. Win-win situatie voor iedereen. Fener eindelijk gedegradeerd, nu nog het kampioenschap afpakken en het gerecht is geschied(gebeurt toch niet , maar dromen mag altijd )

Edit: Zie net dat Boefje dezelfde uitdrukking heeft gebruikt

8 mei 2012 om 22:50

Ik ben zijn hoofd spuugzat. Hij moet gewoon niet meer praten. De reden waardoor het Turkse voetbal op de grond ligt. Wat een misselijkmakende persoonlijkheid. Bah.

Fenerbahce is werkelijk een meester in het spelen van vieze spelletjes. Altijd maar afwachten op een uitspraak van de voetbalbond (wetende dat die in hun voordeel zal uitpakken) om zichzelf vervolgens in een slachtofferrol te plaatsen. En uiteindelijk is het allemaal bluf.

Dit is niet de eerste keer dat ze dreigen de competitie te verlaten. Ook het terugtrekken van de Cas-rechtzaak is hier een voorbeeld van. Uiteindelijk zullen ze deze uitspraken ook nuanceren.

8 mei 2012 om 21:42

Helemaal mee eens. Dit heb ik hierboven ook beschreven. Heel de wereld weet het, alleen sommige mensen willen het niet weten.

8 mei 2012 om 21:53

Gangstarr,

Ik denk dat we eindelijk jouw naam moeten waarmaken. De wettelijke orgnanen hebben gefaald. Misschien moeten we onze eigen wetten maken? Zokora heeft al een begin gemaakt door Emre keihard in zijn ballen te trappen!

Aziz Yildirim moest acteur worden. Hij kan zo goed acteren. Misschien kan hij met zijn wapengeld een theater oprichten? Oh ja, in Turkije is er ook een discussie over theaters!

8 mei 2012 om 21:54

Het is zoals je het zegt: ze Willen het niet weten. Maar ze weten het wel

8 mei 2012 om 22:02

Boefje, dan kunnen we jouw naam ook goed gebruiken hehe. Emre, maak je geen zorgen. De beker zal naar jullie gaan. Jullie verdienden het vorig jaar.

Het is ook nooit goed daar in Turkije..

8 mei 2012 om 22:26

Niet iedereen over een kam scheren hé.
Galatasaray is gedurende deze 10 maanden een voorbeeld geweest voor heel Turkije, die gewoon vindt dat clubs en personen de juiste straffen moeten krijgen en niet dat het hele proces ''verduisterd'' moet worden. Daar is Fenerbahçe mee bezig, ipv het accepteren van hun straf.

8 mei 2012 om 22:58

Ja GS was echt een voorbeeld. proberen druk uit te oefenen via de media op de Tff.
Proberen FB zwart te maken. Absoluut mooi voorbeeld.
GS lukte het niet om het spelletje te spelen, maar FB wel zo te zien hahaha

8 mei 2012 om 23:19

Druk uitoefenen via de media? De media die Fenerbahçe beschermt? Grappige vent ben jij zeg... Die aanklacht tegen de bond is zeker ook theater hé? Galatasaray gaat een straf krijgen vanwege Fenerbahçe die alles en iedereen omkoopt, en wij gaan dat toestaan?

Wij maken niemand zwart, iedereen die schuldig is, moet straf krijgen.
En het lukt Fenerbahçe? Hehe, vandaag is er een tape gestuurd naar de Uefa met opnames van Fenerbahçe-bestuurders Nihat Özdemir, Ali Koç & Yildirim Demirören [bondsvoorzitter] waarin ze plannen maken om Fenerbahçe te redden en kampioen te maken.

Denk je nou echt dat Uefa dit niet ziet jongeman, sjezus. Die zijn veel slimmer dan ons allemaal hier, Turkije gaat een dikke verbanning krijgen, internationaal.

9 mei 2012 om 13:14

inshallah, en dan kunnen wij onderling lekker de beste verdediger van de wedstrijd kiezen voor Digiturk!

Een verbanning betekend dat Digiturk het meest gaat branden, en dat doet mij vreugde, zelfs in zo'n situatie zal Fener gaan zeggen dat het niet hun schuld was, en maar praten over bewijzen zonder maar iets te weten of te volgen.

pik er zijn zoveel bewijzen, dat als een andere club in jullie situatie zou zitten, het allang tot een faillisement zou leiden, jullie mogen van geluk spreken dat de premier een fenerbahce fan is, erdogan heeft overigens ook al mijn respect verloren.

was het niet aziz yildirim die toen tegen melih gokcek zei dat hij zich met politiek moest blijven bezighouden?
waarom keert fener zich ineens 180 graden en vraagt steun aan de premier?

ik heb fenerbahce nooit als tegenstander gezien, dat we daar 12 jaar verliezen doet me geen moer, als jullie voorzitter voor die wedstrijd 1miljoen dollar premie per speler geeft en turken al zo een geldgeile volk zijn is het niet bizar dat we daar niet winnen.

fener komt aan zijn trekken, vreugd, glorie door alleen van GS te winnen.
ik vind cruijff een grote eikel, maar in 1 zin heeft hij echt een punt;

Grote teams praten over hun Successen en titels, kleine teams praten over de winst op grote teams.

En ja, begin nu maar over het onderlinge duels met volleybal, basketbal, ijshockey, dammen, schaken, cricket

10 mei 2012 om 11:41

Vanuit wel oogpunt beschermt de media Fenerbahce dan. Kan je met concrete voorbeelden komen en met argumenten ipv zomaar dingen te roepen?
Aanklacht tegen de bond? Bedoel je soms de Cas? En Galatasaray krijgt een straf? Over welke straf heb je het nou precies? De 3 wedstrijden schorsing van Fatih Terim? En vandaag is er een tape opgestuurd waarop te zien is dat ze achter de schermen Fenerbahce proberen kampioen te maken.
Wow, echt Wow, ik sta met mijn mond vol tanden. Hoe kom je aan al deze informatie? Je moet echt aan de slag bij de FBI of Cia. Het hele jaar door is heel Turkije en de Uefa bezig dit op te lossen terwijl jij gewoon alles weet.

Weet je wat het is jongenman. De Uefa beslist wie wel en wie niet meedoet.
Het is gewoon een commerciele organisatie. En denk je nou echt dat de Uefa een grote afzetmarkt als Turkije buiten beschouwing gaat laten. Alles draait om geld jongen. Volgend jaar zal zowel GS als FB gewoon meedoen in Europa. En probeer aub wat minder films te kijken.

10 mei 2012 om 12:11

Ach, kom op man. Iedereen weet in Turkije dat ze niets negatiefs over Aziz Yildirim en Fenerbahçe kunnen schrijven, anders raken ze hun baan kwijt.

Ik zeg niks meer. Je zal met je mond open staan over een maand, wanneer de bond clubs inschrijft voor Europa. Platini zei onlangs nog dat volgens onze lieve premier Erdogan, Fenerbahçe niet moest degraderen!

Geen straffen = Geen Europa. Basta. Zo makkelijk is het, denk je nou echt dat Uefa dit onbestraft laat? Gianni Infantino zei maanden geleden, de Turkse bond kan hun wetten/artikelen veranderen, dat maakt niet uit, want wij hebben onze speciale statuten, wij zijn in staat om straffen uit te delen.

Conclusie: Doet de bond dit niet, zal de Uefa dit doen. Slechts een kwestie van tijd.

Typisch Turks om nu te zeggen dat het vieze spelletjes zijn die Fenerbahce speelt.
Welkom in de grote wereld jongens, tijd om volwassen te worden?
Dit noemen ze politiek, maar ik begrijp dat alle haters hier daar niks van afweten
gezien hun IQ van 100....!

8 mei 2012 om 22:24

Haha, heb veel reacties gelezen. Mensen tonen hun emotie door te zeggen dat Fener vies bezig is. Jij komt met de juiste verklaring. Politiek. Verder hoef ik niks te zeggen, zolang wij elkaar maar snappen ;

8 mei 2012 om 23:20

Dat Fenerbahce zich in de slachtoffer rol probeert te drukken en 'politiek' spelletje speelt wilt niet zeggen dat ze vies bezig zijn. Vieze politieke spelletjes.

Voor ik begin met mijn verhaal, ik ben een fenerbahce fan, maar voor ik een fb fan ben, ben ik een Turk. Wat een Turk een Turk maakt is zijn trots en eer. Ben in Nederland geboren en hou meer van Nederland dan de meeste Nederlanders hier. Maar zal nooit vergeten dat voor mijn bloed duizenden jaren in gestreden en mijn Turkije nooit een kolonie is geweest van niemand en mijn bloed voor mij een speciale waarde heeft. Ik ben hier niet vaak te vinden maar ik zie een gangstar hier dat zich voordoet als een Turk maar geen enkel besef heeft wat er in Turkije speelt.fenerbahce is momenteel grootste club in Turkije en heeft een beurs waarde van bijna 3 keer zoveel als die van gala. Ik ben een fener fan, maar je wilt niet weten hoe trots ik zou zijn als gala ooit de wereld beker zou winnen, ik was op straat om het te vieren toen gala de ueafa cup won. Jij noemt Aziz Yildirim een toneel speler, gozer bijna in iedere interview of een persbericht geeft hij aan dat mensen niet weten wat er momenteel in Turkije speelt. Bijna alle grote Turkse bedrijven zijn verkocht aan Amerikaanse of Israelische bedrijven echt 90 procent. Turkije wordt verkocht en mensen denken Turkse economie maakt een bloei mee terwijl de rest van de wereld in crisis is, ze geven een lolly om er aan te zuigenvoor de Turken terwijl er zoveel bezig is momenteel in het mindden oosten. Turkije speelt een belanrijk rol, want zowel Amerika als de rest van het midden oosten weet dat Turkije het machtigste land is kwa leger en respect. Aziz Yildirim is een man waar ik mijn sympatie voor heb, nooit zijn woord veranderd en achter zijn standpunt gebleven sinds dag 1. Hij weet dondersgoed wat er speelt. Ik denk dat veel mensen hier op voetbalzone mij niet zullen begrijpen, maar het doet mij pijn dat Turken hier onderling elkaar kunnen vermoorden op een forum terwijl jullie beide het zelfde bloed dragen.

We hebben laatste wedstrijd gezien tussen tr-fb hoe mensen die niet voor fener zijn fener haten.. Een voorzitter van een club dan heb ik het over Trabzonspor zat gewoon ruzie te maken met Semih Senturk en heeft hem uitgescholden..iedereen heeft gezien wat Zokora heeft gedaan en iedereen begrijpt dat iemand anders hem dat laat doen.. Trabzon bestuur die leugens vertelt aan mensen uit trabzon...ondanks al die haat heeft Fener 3-1 gewonnen..is er een bewijs gevonden voor fraude? ik vraag hier aan mensen die fener haten.. er werden foto's gemaakt van tasjes waarin zogenaamd geld in zitten..dit naar voorgebracht als kijk omkoping terwijl je niet weet wat in die tasjes zijn kan ook gewoon onderbroeken in zitten.. Onze voorzitter Aziz Yildirim heeft hier duidelijk over gepraat.. Dit is een organisatie om Fener in handen te krijgen..fetullah Gulen Cemaat dat heet de organisatie.. Maar wat die mensen niet weten is wat er ook gebeurt we blijven van deze modernste club uit Turkije steunen.. Deze club is team van Ataturk deze club heeft ook een rol gespeeld bij onafhankelijkheidssorlog van Turkije..we worden niet 'kleine Frankrijk' genoemd zoals Galatasaray..wij zijn echt een volksteam..ik zal in die stadion zijn zaterdag om mijn Club te steunen.. ik zal voor alle fener fans schreeuwen..dar agacinda olsak bile son sozumuz Fenerbahce!! Opstelling kan zo uitzien..dia en M,topuz is ook een optie maar ik vind dat selcuk moet spelen dan kan emre en cristian ook aanvallen..

Volkan
G.Gonul
Yobo
Bekir
Ziegler
Cristian
Selcuk
Emre
Stoch
Bienvenu
Caner
9 mei 2012 om 10:45

Wel leuk dat je over Semih praat, en jullie tolk Samet Güzel? Waarom moest hij de moeder van keeper Tolga Zengin uitschelden? Zokora gaf die trap als wraak omdat hij gediscrimineerd werd, door wie anders dan: Emre!

Fenerbahçe is schuldig bevonden, klaar uit. Dit zegt zelfs de bond met duidelijke clubvoorkeuren. Hoe is het mogelijk dat er in het 1e rapport staat er in zoveel wedstrijden is omgekocht en daarna in het 2e rapport is dit drastisch teruggedrongen, bewijzen verduisterd, personen zijn gestraft maar clubs zijn onschuldig. Ibrahim Akin heeft zichzelf omgekocht hé?

Dit heeft onder andere (!) met politiek te maken, maar dat wil niet zeggen dat er niet omgekocht is. Er komen steeds meer bewijzen naar boven dat Aziz Yildirim ook iets met Ergenekon te maken heeft. Ze hebben omkoperij bewezen, binnenkort zijn steun aan Ergenekon. Verwacht dan ook een straf van 19-21 jaar voor Aziz Yildirim. Maar dit heeft niets met die ''cemaat'' te maken, dat is wat jullie ervan maken.

En die laatste zinnen van jouw, 'kleine Frankrijk'. Schaam je diep, echt waar. Jouw hoeven we ook niet meer serieus te nemen. Alle successen onder het nationale elftal zijn geboekt door personen die iets met Galatasaray te maken hadden. Hebben wij Europees succes voor Turkije of voor Frankrijk geboekt. Hé, wij zijn niet diegene die onze eigen teams in de steek laat in Europa en daarna één of ander Russisch team gaan steunen. Wij zijn niet diegene die een grote vlek hebben gesmeerd op het Turks (!) voetbal.

Terwijl wij soldaten afleverden voor Çanakkale, waren jullie diegenen die samen hand in hand gingen voetballen met de vijand [engelsen] en nog opscheppen over één of andere Harrington Cup. Wat een lachertje. Zo'n vieze, omkopende club kan een volk niet vertegenwoordigen, Fenerbahçe is nooit een volksclub geweest en zal dat ook nooit zijn. ''succes'' gebouwd op een fundament van fraude.

9 mei 2012 om 13:31

Met alle respect, maar een paar correctiepunten:

'alle successen onder het nationale elftal zijn geboekt door personen die iets met Galatasaray te maken hadden'

Toegegeven, mensen zoals Fatih Terim en Metin Oktay zijn legendes van het Turkse voetbal, maar ook Fenerbahce heeft grote spelers gekend uit eigen land zoals Aykut Kocaman (misschien in wat mindere mate, ben zelf niet in die tijd geboren dus heb deze spelers helaas niet mee kunnen maken in hun gloriejaren), en Lefter. Kort door de bocht zeggen dat alleen Galatasaray iets heeft gedaan voor het Turkse voetbal is dus niet waar. De bijdrage was zeker groot en niet te verwaarlozen, maar ook Fenerbahce heeft zijn bijdrage geleverd.

Oh, en over je laatste alinea: Hand in hand voetballen met de Engelse? Oke, even een paar correctiepunten:

In 1918 kwamen de Britten Istanbul binnen, en organiseerden wedstrijden tegen lokale Turkse teams, om hun prestige te laten zien. Er zijn ca. 50 wedstrijden gespeeld, waarvan ongeveer 80% werd gewonnen door Fenerbahce.

In kleine bootjes vervoerden ze wapens en kogels richting Anadolu om het leger daar te helpen. De spelers vochten ook in het leger als ze daar de gelegenheid toe hadden om de vijand terug te dringen, en wanneer ze een wedstrijd moesten spelen gingen ze terug naar Istanbul (en in het geheim ook het meenemen van nog meer wapens). De Britten kwamen hier achter, maar hier was de club zich bewust van, dus die hadden voortijdig alle materialen reeds verplaatst zodat de Britten niks konden vinden.

Generaal Harrington was niet tevreden met deze gang van zaken: zowel op het veld als in het strijdveld moest hij zijn meerdere erkennen. Hij stond op het punt om een nederlaag tegemoet te gaan, maar wilde wel een schok achterlaten in het land, dus riep hij de beste Engelse spelers op die een wedstrijd zouden spelen tegen Fenerbahce. Fenerbahce besloot met zijn eigen elftal het veld op te gaan,

De wedstrijd eindigde in een 2-1 overwinning voor Fenerbahce, waarbij Ismet Inonu een bericht stuurde naar de club, die als volgt luidde:

"heyetimiz namına hepinizi meserretle tebrik eder, gözlerinizden öperim."

On behalf of our committee I congratulate all of you with joy and kiss your eyes.

Fenerbahce is hiermee overduidelijk een club die zowel in het leger zijn bijdrage leverde, in het geheim wapens leverde aan het front vanuit Istanbul, en de wedstrijd om de kwestie van eer in Istanbul, en of Generaal Harrington het land zijn meerdere moest laten erkennen, en hierbij heeft Fenerbahce een belangrijke prestatie geboekt. Het feit dat Ismet Inonu een bericht stuurt (die na Ataturk de tweede president van Turkije was) zegt ook wat.

Het feit dat er nu een groot schandaal is, waar in het ergste geval de gehele directie van Fenerbahce achter zit, betekent niet dat deze ploeg al gedurende 105 jaar een smerige club is die een schande is voor het Turkse voetbal. Als er een volksclub is, is het Fenerbahce wel, want het is toch wel een club met een mooie geschiedenis. Het afgelopen jaar was een zwarte bladzijde in die geschiedenis, maar de hele achterban van fans is daar niet schuldig aan, noch de eerdere voetballers, en de fans die Fenerbahce in die 105 jaar heeft mogen kennen.

En nu jij weer.

10 mei 2012 om 11:45

Laat maar, je kan niet in discussie met mensen die voor GS zijn. Weet je waarom dat is?
Ze hebben jarenlang geprobeerd FB te verslaan op het grasveld, basketbalveld, volleybalveld, in een zwembad in een boksring. Maar overal wordt FB kampioen. En nu zijn ze op het punt aangekomen dat de Uefa-beker ook aan het verjaren is, bijna een eeuw geleden gewonnen, maar gelukkig hebben ze nu een kans gekregen. Een soort omkoopschandaal, waar FB stiekem heel Turkije regeert. Dus dit is hun grootste smoes ooit om te accepteren dat ze gewoon ondermaats zijn. AUB ga niet in discussie gun hun dit moment dat hun B-klasse club ook nog waarde heeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Galatasaray

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
4.Besiktas7139
Voor de complete stand: Spor Toto Süper Lig
SpelersPositieW
Martin LinnesVerdediger10
Serdar AzizVerdediger10
Koray GünterVerdediger10
Papa Alioune NdiayeMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Galatasaray.

In de wandelgangen

Zondag 20 mei
AS Roma is in gesprek met Ajax over een overstap van Justin Kluivert. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren