Wisgerhof boos op John: 'Iedereen kan meelopen met zijn tegenstander'

Maandag, 30 april 2012 om 08:10

Ola John zei zaterdag dat hij 'Gregory van der Wiel wel kon hebben', maar daar kwam zondag niet veel van terecht. John was zijn directe tegenstander alleen in de beginfase de baas, maar zakte daarna behoorlijk ver terug. In de tweede helft liet hij Van der Wiel ontsnappen en de rechtsback van Ajax maakte het winnende doelpunt tegen FC Twente: 1-2. Peter Wisgerhof is pissig.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

De kritiek op Ola John is terecht


Gerelateerd

31 reacties (laatste reactie door kakadu)

Ik was ook kwaad op wiel omdat hij stond te slapen toen john uiteindelijk de paal raakte. Aanvallend bracht hij dan wel meer, mede omdat john 2 x niet oplette.

30 april 2012 om 11:33

Van der Wiel stond niet te slapen hoor, hij greep nog voor die actie van John sterk in door voor John te komen, die bal stuiterde echter gelijk weer terug waardoor Van der Wiel vervolgens net een stap te laat was. Was ongelukkig. Ik vond Van der Wiel juist alert spelen. Ook af en toe in de omschakeling toen Vertonghen nog op de helft van Twente stond was die goed naar binnen gekomen en knikte die een paar gevaarlijke ballen weg.

30 april 2012 om 13:49

Hij gaf Fer ook de herkansing die hij nodig had om de gelijkmaker binnen te schieten.. zo alert vond ik hem dus niet

Greg heeft de kans op een mooie transfer wel weer wat vergroot en zijn transferwaarde voor Ajax ook weer wat opgeschroeft. Ik kijk ook uit naar wat mooie wedstrijden van Greg op het EK. Staan er toch meteen verschillende ploegen om zijn diensten te vragen. Dus het zou helemaal niet raar zijn als Ajax alsnog 12+ miljoen voor hem zou kunnen vangen. En blij dat ze niet hebben ingeleverd tijdens de interesse van Valencia

30 april 2012 om 09:57

Wanneer heeft-ie dat gedaan dan? Op het EK moet-ie het opnemen tegen aanvallers van Duitsland en Portugal.. Die zijn wel een stukje verder dan Ola John.. Als je ziet hoe makkelijk vd Wiel af en toe voorbij gelopen werd.... Aanvallend brengt hij veel, maar daar ben je niet in de eerste plaats verdediger voor lijkt me...

30 april 2012 om 10:32

Van de Wiel vind ik verdedigend een stuk minder dan Van Rhijn.

Het mag gek klinken, maar juist door Vd Wiel wint Ajax deze wedstrijd en het is niet de eerste keer dat hij op deze manier een wedstrijd beslist.

Wie loopt achter wie aan!

30 april 2012 om 18:22

precies aietos:
En dat willen de meeste niet zien.
En ook de grote jongens op het EK zullen nog weleens bedrogen uitkomen als ze tegenover Greg spelen. Ze kunnen hem aanvallend wel aan, maar ze zullen hem ook verdedigend laten lopen waardoor hij gevaarlijk is.
Ook al hoop ook ik dat hij verdedigend dichter en aggresiever zal gaan dekken. Dat is nou eenmaal zijn achillespees, maar hij maakt het ruimschoots op.
Zoals ik eerder al zei: Danny Alves is ook geen superverdediger, maar er zijn heel wat teams die hem voor een superbedrag over zouden nemen van Barcelona.

Oei Wisgerhof ... ik vind deze reactie niet zo mooi. John is een jonge speler die net komt kijken. Daarvan weet je dat hij fouten kan maken. Daar moet jij als routinier en aanvoerder tijdens de wedstrijd hem op wijzen. Echter, je geeft hem op deze manier een trap na.

En om het erger te maken verdedig je wel je trainer. De trainer die Moest komen van de technische staf omdat zijn voorganger niet goed zou liggen in de groep. De nieuwe trainer die midden in het seizoen na een prachtige overwinning op een concurrent voor de titel een rare beslissing neemt door een return in de EL niet serieus te nemen. Vanaf dat moment is het luchtkasteel dat Twente heet ingestort. En keihard ingestort.

Nogmaals: Wisgerhof je laat een jonge speler vallen terwijl je een falende trainer verdedigt. Niet netjes van je !!!!! Ik hoop voor jou dat Twente verliest van heerenveen, zodat je via de nacompetitie alsnog EL moet halen. Daarin zal blijken dat jullie trainer eigenlijk een Engelse koekenbakker blijkt te zijn.

30 april 2012 om 09:33

Ik sta ook te kijken van deze reactie. Dit soort zaken moet je niet zo in de pers roepen. Zeker niet bij z'n jonge speler.

30 april 2012 om 12:15

Helemaal eens met je. Gisteren ook tijdens Ered. Live interview viel Mclaren John aan. Vond het niet kunnen. John moest in bescherming worden genomen als jonge kracht.

30 april 2012 om 14:36

Ga er maar van uit dat al 'honderdduizend keer' met John is besproken dat hij moet meeverdedigen. Vind het niet meer dan normaal dat een basisspeler op zijn verantwoordelijkheid wordt aangesproken, ook al is hij nog erg jong.

Vond trouwens dat Tiendalli zich bij die eerste goal ook erg makkelijk liet aftroeven. Hij had vd Wiel nooit bij die bal moeten laten komen.

30 april 2012 om 13:33

ik ben het hier niet met je eens, natuurlijk moet je spelers in bescherming nemen, maar af en toe mogen ze ook weleens een draai om de oren krijgen, als je twente elke week ziet spelen dan weet je dat John dit heel vaak over komt en twente daardoor in de problemen komt, ik denk dat mcclaren er al vaak op heeft gehamert bij hem en het hem nu maar eens op deze manier hoopt duidelijk te maken, John is een groot talent maar hij heeft nog vaak van die droom momentjes en als je het maar niet lijkt te leren dan maar eens op deze manier, Koeman pakt sommige spelers toch ook wel aan publiekelijk. af en toe moet dat kunnen als je het maar intern aangeeft ook

30 april 2012 om 13:43

Als je het stukje goed leest, en ik ga ervan uit dat ze het letterlijk overgenomen hebben vanuit de Telegraaf, dan zie je dat ze de wedstrijd verliezen door slechts 2 momenten. Echter, als je als Twente de kansen niet benut, ook al zijn die spaarzaam, mag je ook daar op wijzen. Dat is het verschil met de echte top, dat je die weinige kansen die je krijgt ook benut. Ajax deed dat dus gewoon beter.

Ook vind ik dat de trainer dat kan/moet zeggen, zie de gevallen Koeman vs Guidetti en vs Cabral, maar een aanvoerder die zelf ook niet in grootse vorm steekt moet zijn frustratie niet op een jonge speler afreageren. John heeft de nodige punten voor Twente gewonnen, anders was de club allang afgehaakt in de titelrace.

Ik zei het de afgelopen week al.
John moet meer achter vd wiel aanlopen dan andersom.
En je ziet nu precies waar de 2 goals uitkomen.
De afstand naar de goal is voor John te lang aangezien vd wiel bijna rechtsbuiten is.
Daarom kon hij ook niet veel extra brengen.
En dan word de pas afgesneden door Toby.

Je zou als aanvoerder ook tegen John kunnen zeggen verdedig een keer niet mee en blijf maar voor staan.
En dan kijken wat vd wiel gaat doen?

30 april 2012 om 09:26

Aissati overnemen van Tiendalli is ook een optie van jouw Wisgerhof. Waardoor Tiendalli niet het hele eind achter van de Wiel aan moet.
Wisgerhof je bent toch vrije verdediger, dus oppakken van de opkomende spelers is een van jouw taken.

Wisgerhof boos op John: 'iedereen kan meelopen met zijn tegenstander'

En was het niet John die beweerde van der Wiel wel makkelijk aan te kunnen.

30 april 2012 om 14:40

Bravo, je hebt de tekst gelezen en het nog onthouden ook!

On:
Heb die uitspraak van John niet meegekregen, maar als het waar is dan vind ik het onhandig van hem. Zal bij zijn leeftijd horen misschien. Hierdoor zal hij weer even met beide benen op de grond worden gezet en dat zal hem alleen maar goed doen. Jammer dat het wel de wedstrijd tegen Ajax heeft gekost alleen. Ik vind ook best dat Wisgerhof hier iets van mag zeggen.

Ik zou mijn pijlen eerder richten op Tiendalli die tot 2 keer toe van der Wiel volledig kwijt was. Wat een matige verdediger is dat zeg.

Wisgerhof verwoordt dat wat heel veel supporters ook vinden...sinds zijn uitverkiezing bij Oranje raakt hij zelden een pepernoot. Ja hij is jong en mag hij nog fouten maken. Van fouten moet je leren en dat verzuimde hij gisteren te doen....vd Wiel had m al een paar maal te pakken.

Persoonlijk had ik liever gezien dat John werd gewisseld, Chadli naar links en Verhoek rechts zodat Janssen kon blijven staan.

Waardeloze reactie van Wisgerhof. Hij kan beter naar zijn eigen optreden kijken maar ja bijbcruciale duels stond hij langs de kant want ziek, zwak en misselijk

Peter zegt hier zulke mooie dingen!! We staan absoluut achter Steveeee!! Jij bent onze held!! we moeten alleen creatieve middenvelder en een versterking in de defensie erbij hebben!

We hebben verloren door zo moment van Ola. Hee, maar wat wil je? Onze Ola speelt net even een jaar in de top dus laat hem rustig verder groeien. Het is gebrek aan ervarenheid W Janssen, Ola, Chadli, Luuk en Fer dat zulke foutjes soms gebeuren. Dat heb je met veel jeugdige spelers.

Offt: @rene074 en de zijnen: blijf lekker in 074 wonen en bemoei je niet met Twente. Je reactie slaat nergens op om zo op Twente af te geven!

Twente heeft 1 jaar een dipje. So what? We moeten helemaal niks, volgend jaar weer lekker beter. Als we bij de 4 eindigen behalen we gewoon de doelstellingen. Wie hier over zeurt, is gewoon een successupport en niet Twente waardig.

@ peter ga hier ff de simpele positivo uithangen. Wisgerhof heeft veel kritiek op anderen maar kan zich alleen door Douglas staande houden

Wisgerhof kan wel mooi op anderen afgeven maar wat een beperkte voetballer is dat zeg. Verdedigend staat die nog wel zijn mannetje maar de hele opbouw van Twente is waardeloos zodra hij op het veld staat. Kan nog niet eens fatsoenlijk een bal inspelen voor een opbouw. De opbouw moest telkens via Douglas verlopen en die wist op een gegeven moment ook niet meer.

Ja, John moest met ze man mee lopen. Maar het collectief falen van Twente gaf gisteren de doorslag voor deze nederlaag. Aanvallend was het verschrikkelijk, het positiespel was om te janken. Dat was er namelijk niet. Enkel opportunistisch wat ballen erin pompen waar het merendeel van over de achterlijn verdween zonder dat iemand van Twente eraan zat.

Schandalig, dat is wat ik hiervan vindt. Gisteren na de wedstrijd legde Mclaren ook de schuld bij John. Na zo'n belangrijke wedstrijd vond ik dat Twente zijn jonge speler in bescherming moest nemen. Twente heeft als team gefaald. John heeft een heel goed seizoen gespeeld en om nu een 19 jarige jonge zo voor de media te gooien kan echt niet. Die jonge was kapot gisteren tijden EL interview, ik vond het persoonlijk heel sneu voor die jonge.

30 april 2012 om 12:15

Helemaal mee eens!

30 april 2012 om 19:12

Mee eens, als team verlies je en als team win je!! Niet iemand bij naam afkraken.

Ik kan de reactie van Wisgerhof goed begrijpen...dan had Mr ola John beter z'n mond gehouden over van der Wiel. Mooie woorden, maar waar bleven de daden??!
Wanneer ze hemel worden ingeprezen dan wordt de individu benadrukt...wanneer hij steken laat vallen dan mag er niets over gezegd worden.
Heel simpel voetbal is een teamsport en Mr Ola John heeft Twente in de steek gelaten en niet andersom. Dit moet ie in Oranje flikken..kijken of Bert het dan over collectief falen heeft.

30 april 2012 om 20:56

Je praat onzin! John zei dat hij Van der Wiel aankon in aanvalend opzicht en dat kon je een paar keer terugzien ! Als John had gescoort ipv de paal raken zou hij barsten van zelfvertrouwen en Van der Wiel gek maken. Alleen is het jammer dat het zo is afgelopen.

Laten we nou niet leuk doen. John is 19 jaar, kom op ! Een grote talent die al in aanmerking komt voor Oranje, dat is niet niks of wat? Hij heeft gebrek aan veel wedstrijden, hij heeft namelijk gebrek aan ervaring.

En kijk nou hoe deze jongen zich ontwikkelt?! Jullie kritiek is onrechtvaardig, jullie vragen veel van deze speler.

Messi was op zijn 19e ook niet zo toch? Geeft Ola John nog een seizoen en hij maakt een stap naar een grote club. Goed voor Twente, hij gaat voor minimaal 15 miljoen weg!

Ola John is 19, dus erg jong. En dat hij van der Wiel naar eigen zeggen wel hebben kon, zoiets moet je denken niet zeggen! Dat was niet slim maar om zoals Wisgerhof, nu weer kritiek te geven op John dat moet je tijdens een bespreking met de trainer en het team doen niet voor de camera! En het is ook frustrerend als je alle kansen er wel in had geschopt dan zat het wel goed. Maar daar zit het juist, de kansen gaan er de helft van de tijd Niet in en dat heeft het hele team niet alleen John! Voetbal is een teamsport en daar draag je als team ook de verantwoordelijkheid voor je prestatie en om die nou bij 1 speler neer te leggen is niet goed. Ook al heeft Wisgerhof gelijk, niet met de neus voor de camera zulke uitspraken!

John is nog jong heeft 35 wedstrijden prima gepresteerd maar daarna was het op
Is niet erg maar Mcclaren had hem al veel eerder en meer rust moeten geven
Vooraf het 1e doelpunt had hij met een sliding gewoon die bal gehad , maar hij deed niks
het doelpunt van VD Wiel laat hij hem weer lopen , reageert te laat
Kost Twente eigenlijk gewoon 2 tegengoals , hij laat de kans op 2-2 ook nog liggen
Nogmaals kan gebeuren met zo een jonge speler maar haal hem er dan uit
Ik zeg het al sinds Utrecht thuis ...john en Chadli zijn hopeloos uit vorm Twente speelt met 9 man
Ik zat gisteren te wachten op Landzaat en Bajrami maar helaas

Ach Wisgerhofje, je komt zelf al twee jaar zwaar tekort hoor..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
14.NAC Breda34-16
15.VVV-Venlo34-19
18.FC Twente24-26
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Dejan TrajkovskiVerdediger10
Stefan TheskerVerdediger10
Joachim AndersenVerdediger10
Hidde ter AvestVerdediger10
Nikola GjorgjevMiddenvelder10
Jelle van der HeydenMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

Nederland
12 fans
Verdediger, 38 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 24 mei
Anderson Talisca gaat Besiktas verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren