RKC behoudt marge op NEC na saaie vertoning in de Goffert

/

RKC Waalwijk heeft in een onderling gevecht NEC van zich af weten te houden. Inzet voor de ontmoeting in Nijmegen was de negende plek in de rangschikking, die aan van het reguliere seizoen recht geeft op deelname aan de play-offs om Europees voetbal. Vooraf was het verschil tussen beide teams één punt in het voordeel van de gasten en door het 1-1 gelijkspel komt daar geen verandering in.

In de eerste 45 minuten gebeurde er bar weinig. Tekenend voor de inactiviteit van beide ploegen was dat de eerste serieuze doelpoging pas na 27 minuten te noteren viel. Lasse Schöne schoot een vrije trap richting RKC-doelman Jeroen Zoet, die echter geen enkele moeite had om de poging van de Deen onschadelijk te maken. Niet veel later kreeg NEC de beste kans van de eerste helft. Kevin Conboy kon de bal echter net niet genoeg richting meegeven om Zoet te kloppen en zijn ploeg aan een voorsprong te helpen.

De 0-0 ruststand was een meer dan logisch gevolg van de bijzonder matige eerste helft. Gelukkig werd het na de pauze wat leuker, al duurde dat even. Na 55 minuten besloot Alex Pastoor om Melvin Platje in de ploeg te brengen voor Youri Loen en die keuze betaalde zich razendsnel uit. Nog geen twee minuten na zijn invalbeurt kreeg de spits de bal gelukkig voor zijn voeten en klopte hij Zoet: 1-0. RKC reageerde echter adequaat en kwam twee minuten later via een uitbraak met NEC-huurling Rick ten Voorde weer op gelijke hoogte. De spits wipte de bal net over Gábor Babos het doel in.

De doelpunten bleken de injecties die de wedstrijd nodig had, want nadien werd het ietsjes amusanter. NEC was na een foutje achterin door Sander Duits in de buurt van de 2-1, terwijl de gasten uit Waalwijk aan de overkant eveneens de tweede treffer konden ruiken. Ard van Peppen stuitte op Babos en Krisztián Németh liet na om oog in oog met zijn landgenoot het doel te vinden. Zijn schot ging hard naast. Het bleek de laatste serieuze mogelijkheid van de al met al matige wedstrijd.