wk2018

Vitesse profiteert van fouten Excelsior en bereikt play-offs

Zaterdag, 28 april 2012 om 21:39

Hekkensluiter Excelsior heeft zaterdag een zure nederlaag moeten slikken bij Vitesse. De bezoekers uit Kralingen kwamen in de eerste helft op een 0-2 voorsprong, maar dankzij twee rake strafschoppen van Alexander Büttner keerden de Arnhemmers terug in de wedstrijd. Met name Jordy van Deelen zal kapot zitten; de jongeling ontving een tweede gele kaart voor een opzichtige schwalbe en dat bleek de ommekeer in de wedstrijd. In extremis tekende Marco van Ginkel namelijk ook nog voor de 3-2. Vitesse is daardoor zeker van de play-offs.

/

Het was in de eerste helft lange tijd weinig verheffend wat beide teams lieten zien. Vitesse had het betere van het spel, maar dat overwicht was vooral gebaseerd op balbezit en niet op kansen. Die waren namelijk sporadisch in het eerste halfuur. Er was dan ook een foute taxatie van Jan-Arie van der Heijden voor nodig om het duel open te breken. De middenvelder van Vitesse leek de bal simpel over de achterlijn te kunnen koppen, maar raakte het leer volledig verkeerd. Doelman Piet Velthuizen stond verslagen toe te kijken hoe de bal via het hoofd van zijn medespeler langs hem het doel in vloog.

Dankzij de fortuinlijke 0-1 kreeg Excelsior plots de geest en dat resulteerde tien minuten later in de tweede treffer. Luigi Bruins vond met een uitstekende pass de vertrokken Roland Alberg, die Velthuizen met een bekeken schot in de verre hoek voor de tweede keer kansloos liet. Vitesse maakte zich op voor een luid fluitconcert bij het verlaten van het veld voor de rust, maar dankzij Bart Schenkeveld verliep dat anders. De verdediger van Excelsior stompte een hoge voorzet richting de zestien weg met zijn hand en kreeg terecht een strafschop tegen. Büttner gaf vervolgens vanaf elf meter een nieuwe dimensie aan gedecideerd: 1-2.

De aansluitingstreffer leidde na rust niet tot een groots offensief van de gastheren. Ook nu had de ploeg van John van den Brom veel balbezit, maar het ontbrak de Arnhemmers aan ideeën. Het was dan ook niet vreemd dat juist Excelsior de eerste grote scoringskans kreeg. Een vrije trap van Samuel Scheimann kwam tot bij Schenkeveld, die echter van twee meter afstand van Velthuizen naliet om zijn fout uit de eerste helft goed te maken. De bal vloog net over. Het breekpunt voor de Rotterdammers kwam niet veel later. Van Deelen maakte een schwalbe en zag dat bestraft worden met een tweede gele kaart. Scheidsrechter Ed Janssen had dat eerst niet door, maar stuurde de jongeling een minuut later alsnog met rood van het veld.

Vitesse zocht nadien volop de aanval en dat werd snel beloond. Van Ginkel toonde zich assertiever dan Schenkeveld in de zestien van Excelsior en werd vervolgens vastgehouden door de verdediger. Janssen kon niet anders doen dan wederom naar de stip wijzen. Ook nu ramde Büttner de bal à la Johan Neeskens hoog en hard in het doel. Excelsior was daarna via Tim Vincken weer in de buurt van de 2-3, maar Velthuizen kon redding brengen. Het slotoffensief van Vitesse leidde vervolgens tot een kopbal op de paal van de verder onzichtbare Wilfried Bony. Het duel leek af te stevenen op 2-2, maar in blessuretijd zorgde Van Ginkel alsnog voor de bevrijdende 3-2.Gerelateerd

139 reacties (laatste reactie door vitessky)

Ongelofelijk, maar ja, je bent een degradatiekandidaat of niet, het zit dan ook niet mee.

Zeer onverdiend dit..
Ik moet zeggen dat Excelsior behoorlijk leuk voetbal heeft gespeeld en heb genoten deze wedstrijd.
Veel strijd en passie.
Gestolen punten mag je het zeker noemen.

28 april 2012 om 22:56

gestolen punten??? hahaha als iemand verdiende om te winnen was et vitesse wel......exelcior speelde alleen een beetje op de counter man.ze kwamen lucky op voorsprong...... tweede goal was goed maar verder waren ze echt niet beter

Compleet bestolen door die verschrikkelijke Ed Jansen, die tweede strafschop was het grootste lachertje van de wedstrijd. Ik ben zo kwaad op die vent... En dan zegt VZ nog wel dat Jansen niet anders kon doen. Dit verslag is zeker door een Vitesse-supporter geschreven? Die klootzak had uiteraard nooit een penalty moeten geven.

En gelukkig gaat Lammers weg, wat een tactisch drama is dat!

28 april 2012 om 21:46

Uhm.. denk dat zonder de scheidsrechter het een stuk makkelijker was geweest voor Vitesse. Hij heeft minstens 2 (waaronder Schenkenveld bij de tweede volledig terechte penalty) Excelsior spelers gespaard.

Desniettemin verdiende Excelsior het om te winnen, maar dat heeft het dankzij zichzelf niet gedaan; niet dankzij de scheidsrechter.

28 april 2012 om 21:47

De scheidsrechter heeft Vitesse juist geholpen, dat mag duidelijk zijn. De penalty was er geen en Schenkelveld verdiende nooit rood.

28 april 2012 om 21:50

de tweede penalty is zoals Kralinger al aangeeft volledig onterecht. Hij houd hem niet eens vast hij legt een hand op zn schouder en meneer van Ginkel gaat als een stervende zwaan naaar de grond. Volledig onterechte overwinning van Vitesse, Excelsior had hier minstens een punt verdiend.

28 april 2012 om 21:51

Volgens mij heb jij de wedstrijd niet gezien. Beide waren schoolvoorbeelden voor een penalty. Eerste overduidelijk opzettelijk hands (of het slaan van een speler; het was beide) en de tweede vasthouden en naar beneden trekken van een speler. Er zijn een hoop penalties waar je kan twijfelen, maar dit zijn waarschijnlijk de meest makkelijke beslissingen die deze scheidsrechter ooit heeft hoeven te maken.

28 april 2012 om 21:52

Als hij die hand niet op zijn schouder legt (wat overigens al een overtreding is), gaat van Ginkel ook niet naar beneden en hoeft de scheidsrechter ook geen penalty te geven.

28 april 2012 om 21:55

Hopelijk heb je de televisie nog aan staan.

Coach Excelsior: hij houd hem vast en laat hem weer los, vind het geen penalty.
Commentator: maar zoals je zelf al zegt, hij houd hem toch vast binnen de 16?
Coach Excelsior: hjmajjfsdfksdjfksadlfsdflsdfja misschien kijk ik ook wel door een Excelsior bril.

Mja.. blijf jij er maar lekker bij dat het geen penalty is jongen.

28 april 2012 om 21:57

Dat was het ook niet, hou op man!

28 april 2012 om 21:58

Daarom mompelt jullie coach en geven 3 verschillende mensen bij Eredivisie Live al aan dat beide penalties 100% terecht zijn, maar blijf maar volhouden hoor. ;

28 april 2012 om 22:09

Wat onze coach zegt doet er niet toe want die man weet bijna niks van voetbal.

28 april 2012 om 22:10

En bij Eredivisie Live ook niemand.. ;

28 april 2012 om 22:38

makkelijk gegeven ,kralinger jullie hadden 1 punt verdiend schop die graafschap maar waar ze horen ,maar voor de rest reageer nou maar niet meer,die penalty word niet terug gedraaid ofzo gr uir Arnhem

28 april 2012 om 22:59

twee zeer terechte penaltys .......... reageer niet als je niet opjectief bent

29 april 2012 om 12:56

Hahahaha, Excelsior-brilletje op? De scheidsrechter floot heel erg veel kleine dingetjes in jullie voordeel, en die twee penalty waren ook 100% strafschoppen, Schenkeveld mocht nog heel erg blij zijn dat hij niet direct rood kreeg bij de eerste strafschop, aangezien zowel het wegstompen van de bal als het stompen van Nicky Hofs reden zou zijn voor een rode kaart, en Bartje Schenkeveld mag ook heel blij zijn dat hij bij de tweede strafschop geen tweede gele kaart kreeg.. Dus hoezo is Vitesse geholpen vandaag?
Ben het overigens wel met je eens dat drie punten voor ons te veel van het goede is..

28 april 2012 om 23:04

@ kralinger

Wat moet jij gefrustreerd zijn geweest toen je die reactie plaatste zeg.
Ongelooflijk domme en overtuigende overtredingen. Schandalig dat die Schenkeveld geen 2e gele kaart kreeg.

28 april 2012 om 23:06

Penalty-moment nog eens op televisie terug gekeken. Ik weet werkelijk niet waar je je druk om maakt. Als je geen penalty tegen wil moet je iemand niet in de kraag pakken he.

29 april 2012 om 00:38

was toch een zuivere strafschop? Je kunt beter kwaad worden op die Schenkeveld die 2 keer de fout ingaat en jullie een 2-0 russtand door de neus boort. Daarbij had hij de2e gele kaart moeten geven na die strafschop.

ben het wel met je eens dat de scheids een drama was..

Waarom werd Alberg gewisseld dan? Vind ik een zeer goede creatieve voetballer..

28 april 2012 om 21:45

Lichtelijk geblesseerd natuurlijk.

28 april 2012 om 21:52

Zonder; goede voetballer!

Dit betekent waarschijnlijk degradatie voor Excelsior of er moeten hele gekke dingen gaan gebeuren.
Jammer Feyenoord had hier veel profijt van kunnen hebben.

28 april 2012 om 21:48

Aanstaande woensdag Graafschap - Excelsior... Wint excelsior dan is graafschap laatste, dus zo waarschijnlijk is het niet dat excelsior degradeert...

28 april 2012 om 21:55

Ja maar op de een of anderen manier verliest excelsior altijd bij de graaschap. Ik hoop van niet maar ben bang van wel.

Waarom was dat van Schenkenveld niet rood dan? (De commentatoor zei ook dat het terecht geel was). Hij maakt hands in het strafschopgebied met zijn vuist en slaat daarmee ook nog Hofs voor zijn hoofd, alleen dat laatste is toch al genoeg voor rood?

En waarom kreeg hij (schenkenveld) bij de tweede penalty niet zijn tweede gele kaart?

Overigens verdiende Excelsior het om te winnen. Vitesse speelde slap, ongeconcentreerd. Reis mist overigens voor open goal en heel weinig aan de bal geweest (en nog minder goeds aan de bal), lijkt wel alsof hij het voetballen verleerd is.

28 april 2012 om 21:46

Opzettelijk hands is geel, dus dat is logisch (het is alleen rood bij een directe scoringskans). Dat slaan was niet opzettelijk, dus ook geen rood en die tweede penalty was niet eens een overtreding, dus had ook geen penalty moeten zijn maar zeker geen geel.

28 april 2012 om 21:49

Uhm.. slaan is altijd rood. Opzettelijk of niet, hij slaat iemand. Daarbij is opzetterlijk hands buiten de 16 inderdaad meestal geel, maar binnen de 16 word daar vrijwel altijd rood voor gegeven.

Daarbij was die tweede dus zeker wel een penalty, 100 en overduidelijk trekt hij de speler naar achter en naar de grond.

28 april 2012 om 21:52

Hahaha, jij kent de regels dus duidelijk niet! Slaan is alleen rood als het opzettelijk is, als je onopzettelijk iemand raakt (zonder intentie dus), is het niks. Opzettelijk hands is altijd geel behalve bij een directe scoringskans, geen verschil in de regels tussen binnen en buiten de 16, dus wat je daarover zegt is onzin.

En die tweede penalty is pure onzin, er gebeurde helemaal niks.

Ongelofelijk die onzin die jij uitkraamt!

28 april 2012 om 21:53

Als je iemand slaat zonder intentie? Dit was niet eens slaan, dit was een vuistslag in het gezicht van een andere speler. Jeez, zet je excelsior brilletje eens af.

28 april 2012 om 21:54

Zet jij je Vitesse brilletje eens af! Er zat hier totaal geen opzet in, hou op man, er was niks aan de hand.

28 april 2012 om 22:03

Zijn nu al 4 mensen op Eredivisie Live die ook zeggen dat beide 100% penalties zijn, maar vooral blijven volhouden dat het niet zo is. Zelfs jullie eigen coach draait in zijn laatste zin bij.

28 april 2012 om 23:13

kerel.... het waren twee zeer terechte penaltys man....de eerste was zowiezo het opzettelijk wegslaan van de bal (hij raakt ook nog eens hofs in het gezicht met deze actie) en de tweede was gewoon vasthouden in de 16 ( van ginkel ging makkelijk neer ,maar dat maakt de penalty niet minder terrecht)

28 april 2012 om 23:13

Had ik er maar 1 zo,n mooie geel zwarte ray-ban. bril....helpt dat echt kralinger?

Hahaha lekker jongens! Al moet ik wel zeggen, als Ernum echt Europa in wilt moet het nog veel en veel beter volgend seizoen. Tijd voor Tedje van Leeuwe om nog wat versterkingen aan te trekken.

28 april 2012 om 21:49

Geld is er, nu moeten de spelers ook willen..

28 april 2012 om 21:51

Ja dat is waar.

Misschien moet Vites het een x wat dichter bij huis zoeken. Waar mijn broek bijvoorbeeld van afzakt is dat die Geert Arend Roorda nu naar onze buren over de waal gaat (ik zou geen naamsverbasteringen meer gebruiken, dan krijg ik weer een ban van een week).

Dat snap ik dan dus echt niet. Goede speler die Vites ook uitstekend zou kunnen gebruiken.

28 april 2012 om 22:14

Ik ben het tot zoverre met je eens dat je beter een fitte(!!!) Roorda kan hebben dan Van Der Heijden en Aborah. Echter heeft Vitesse best wel wat te besteden dus kunnen ze het ietsjes hoger zoeken.

Ik vind wel dat Vitesse echt behoefte heeft aan een klassieke nummer 10. Types zoals Janssen, Eriksen(ondanks dat beide niet echt meer op de 10 spelen bij Ajax vind ik het wel echte nummer 10 s) en Schone. Dat soort spelers die echt tussen de linies komen en ook af en toe het strafschopgebied induiken.

Dat vind ik dus dat Vitesse mist. Dat werd in de 1e seizoenshelft nog wat verbloemd omdat Bony en Chanturia erg goed waren, maar in de 2e seizoenshelft, toen Bony afwezig of niet zn dag had werd dit wel duidelijk Van Ginkel vind ik meer een echte lopende middenvelder. Zet er een echte nummer10 naast/voor en Annan erachter, dan heb je een prima middenveld.

29 april 2012 om 13:00

Ik vind Van der Heijden een prima speler voor erbij, voor de basis is hij echter te traag en mist hij het echte inzicht. Aborah is gelukkig zelf tot de conclusie gekomen dat hij in Arnhem niks te zoeken heeft. Ik ben blij voor jullie dat Roorda komt, is een prima voetballer namelijk! Misschien dat Janssen alsnog naar Vitesse wil komen, anders moet Tedje van Leeuwen maar weer een onbekende uit de hoge hoed toveren!

Jammer 2e keer op rij al dat Excelsior punten op het eind verspilt.

Wat een fantastisch duel voor de neutrale toeschouwer, alles was te vinden in deze wedstrijd..
Voor mij, ging het van schaamrood op de kaken tot een brede glimlach, want ik snapte echt niet waarom Vitesse zo zwak speelde, lullig voor VD Heijden die eigen goal, maar daarna heeft hij zich ook niet herpakt of goed gespeeld, dus de wissels waren logisch, al met al ben ik blij met 3 punten.

Op basis van deze wedstrijd mag Excelsior wel degraderen van mij hoor. Schenkeveld veroorzaakt 2 penalties en de 3-1 scoren dat kon hij blijkbaar ook niet. Vincken wat een slechte speler die invalt en niet de 3-2 kan scoren. Van Deelen speelde als een amateur. Ik snapte die wissel bij 2-2 van Lammers niet. Waarom een spits wisselen voor een spits? Janga moet gewoon meeverdedigen in de blesssuretijd.

28 april 2012 om 21:53

Schenkelveld veroorzaakte maar 1 penalty, de 2e penalty was helemaal niks.

28 april 2012 om 22:23

Haha Kalinger, jij blijft maar volhouden. Ik snap dat het zuur is, maar het is niet zo dat aks je iets maar vaak genoeg roept het ook automatisch waar is of wordt. Het is geen politiek!

Vitesse profiteert van fouten knvb

on excelsior verdienden meer dan dit net als vorige week

28 april 2012 om 21:51

Uhm.. welke fouten van de knvb heb jij het dan over?

28 april 2012 om 21:54

Nou, die onterechte penalty bijvoorbeeld. Maar als je de regels niet kent, kan je er moeilijk over meepraten natuurlijk.

28 april 2012 om 22:26

Ed Janssen was twee kanten op verschrikkelijk. Misschien een goedkope tweede penalty, maar hij was wel erg zuinig met de gele kaarten. Door tijdrekken (wat ik begrijpelijk vind) was de zuivere speeltijd minimaal, maar die Ed Janssen laat het allemaal maar toe.

Verder slaat Schenkeveld Hofs gewoon neer, mag je als keeper schijnbaar bij een penalty rustig 30 meter van het doel gaan staan om tijd te rekken, mag je de bal van de penalty stip halen, mag je naar de andere zijlijn lopen als je gewisseld wordt, enz.

Wees blij dat jullie twee doelpunten cadeau kregen en dat de voorhoede van Vitesse niet scherp was.

28 april 2012 om 23:20

haha 'de regels niet kent' vasthouden is gewoon een pingel dus loop niet zo te piepen man

29 april 2012 om 13:02

Jij bent echt onverbeterlijk, wat zullen ze thuis een lol met jou hebben! Doe je altijd zo koppig? Als Excelsior laatste wordt, blijf je dan ook roepen dat het niet terecht is? In de hoop dat ze je zo zielig vinden en alsnog De Graafschap naar de JL sturen? Haha, ik snap dat je baalt, maar hou eens op alsjeblieft..

Pfff jammer dit Excelsior verdiende zeker een punt leuk voetbal gespeeld deze wedtsrijd jammer dat je het vooralnamelijk weggeeft door 2 onnodige penalty's...
Maar er is nog niets gespeeld laatste competiedag moet Excelsior gewoon zien te winnen van De Graafschap! Come on Excelsior!

Hoe speelde Chanturia?

29 april 2012 om 03:32

Liet niet heel veel zien, ging veelal mee in de creatieve armoede die ons al tijden teistert.

Excelsior heeft al meer pech gehad, vooral tijdens beide wedstrijden tegen FC Twente. Heb liever Excelsior in de Eredivisie dan de Graafschap, al helemaal als Sparta niét promoveert.

Excelsior staat niet alle wedstrijden met 10 man te verdedigen, zoals de ADO of de Graafschap.

haha lekker vitesse
lekker europa in yes!!!!!!!!!!

vitesse arnhem 1(l)

28 april 2012 om 22:02

nou, dat elftalletje van die Jordania heeft dus helemaal niks te zoeken in Europa, ik hoop dan ook dat dat zootje in de play-offs uitgeschakeld wordt.

28 april 2012 om 22:07

jongen ahhahahaha

wrm heeft iedereen hekel aan vitesse nu alleen omdta ze nu geld hebben

als jou club in de finciele problemen zit en zoon man komt die kan je uit de brand kan helpen deden jullie het ook

dat doet elke club

dus wat ga je nou zeiken man

28 april 2012 om 22:11

Vitesse heeft geen geld, Jordania heeft geld, als mijn club in de financiele problemen zit, dan maar opdoeken, jammer maar helaas.
Maar nooit over laten nemen door een louche zwendelaar.

28 april 2012 om 23:28

Dan ben jij geen echte supporter.
Een echte supporter zou niet zeggen, opoeken dan maar.
Jij bent dan echt een nepper en ook niet meer sirieus te nemen.
Ik zat in de gemeentehal een aantal jaar geleden toen Vitesse bijna failliet was.
Ik heb toen feest gevierd en nu ook toen de club overgenomen was.
Ik heb 10 keer liever Jordania dan dat Vitesse niet meer zou bestaan.

28 april 2012 om 23:29

Zegt genoeg over jouw clubliefde! Mijn cluppie mag nooit verloren gaan!

28 april 2012 om 23:30

ik proef jalouzie en frustratie

29 april 2012 om 12:30

Lekker denigrerend dirt. Alsof de verwachtingen van nec een paar jaar terug onder Been hoog waren in Europa? Toch kwam men aardig ver puur op inzet en een dosis geluk, iets anders kan ik er niet van maken. Vitesse verkeert in de 'luxe' dat men niet hoeft te verkopen en met een van de jongste en talentvolle selecties uit de eredivisie werkt. Groei is dus zeker mogelijk en met twee a drie echte gerichte versterkingen kan Vitesse volgend seizoen zomaar ineens het Feyenoord van nu zijn...

29 april 2012 om 12:54

Geen echte supporter? kan wezen, maar je gaat wel tot op zekere hoogte, de belastingbetaler hoeft niet de dupe te zijn van financiele malversaties binnen een club.
En overnemen door een buitenlander? dan ga ik liever bij de amateurs kijken waar de sfeer van vroeger hangt.

29 april 2012 om 12:59

hahaha jongen elke club die in de finaciele probelem zit neem zoon man ana want dan zijn ze er uit en hebben ze geld om spelers tekopen

28 april 2012 om 23:31

keizer lekker de play offs in europlegaeu is nog mijlen ver.

Ik had het Excelsior gegund, altijd lullig op het allerlaatst zo de boot in te gaan. Blij dat Vitesse de play offs heeft gehaald, maar qua voetbal vindt ik het al met al een teleurstellend seizoen. Dat je met zoveel individuele kwaliteit praktisch geen wedstrijd dwingend en overtuigend en iedereen in slaap speelt is gewoon teleurstellend. Vitesse moet met veel meer flair gaan spelen, anders houdt je de Gelredome leeg en stil. De supporters verdienen beter.

29 april 2012 om 03:35

Excelsior wekte een ongelofelijke afkeer op, het is dat ik De Graafschap een nóg zieligere ploeg vind met hun verkapte assistent-hoofdcoach Roelofsen...

Maar wat Excelsior liet zijn was triest, in de 1e helft al tijdrekken... Niks laten zien op een goede aanval na die tot de 0-2 leidde... Oost die bij zijn wissel zeer 'professioneel' ineens richting de andere zijlijn sprint, zogenaamd vragend om de bal.

Enige lichtpuntjes vond ik Schenkeveld(ondanks zijn 2 domme penalties speelde hij verder verdienstelijk) en Van Ginkel, wat een goede voetballer is/wordt dat.

Onterecht excelsior had gewoon 3 punten verdient maar als je alles tegen je hebt is het lastig om te winnen. conclusie Vitesse mag blij zijn dat ze 3 punten hebben maar wel door onterecht te winnen.

29 april 2012 om 12:31

Een gelijkspel was logischer geweest Excelsior wilde niet echt (zeker na de 0-2 niet meer) en Vitesse kon simpelweg niet door die handbalverdediging van Excelsior. Ik gunde Excelsior tot gisteren de 17e plaats, nu mogen ze er van mij net als de graafschap gewoon uit door dat anti-voetbal...

Dapper gestreden door Excelsior maar hebben het aan zichzelf te danken dat ze verloren hebben. Wat een ontzettend domme overtredingen, op die manier ga je eruit.
Vites de play-offs in, doelstelling voor de helft bereikt. Om die te winnen zal er wel uit een vaatje getapt moeten worden.

Zoals ik hierboven lees is de overwinning van Vitesse onterecht. Heb de wedstrijd niet gezien.
Desalniettemin ben ik als Graafschapsupporter erg blij met deze 3 punten.

Buren uit Arnhem: Bedankt!

28 april 2012 om 22:13

anders stond de graafschap nu laatste als excelsior had gewonnen

bvitesse arnhem 1(l)
kom niet haten mensen

29 april 2012 om 03:35

Je we kunnen ze inderdaad bedanken.

Maar ik zie net de loting voor de NC (mochten we het redden), en dat word de winnaar van W2 tegen Sparta... dat gaat nog een hele kluif worden.

29 april 2012 om 12:32

Een gelijkspel was logischer geweest. Dat excelsior nu over de penalties klaagt is triest, ze hebben zelf de wedstrijd uit handen gegeven evenals vorige week tegen twente...

Maar even buiten de scheidsrechter-discussie, veel mensen hier schijnen het ongelofelijk te vinden dat Lammers weg moet. Hij liet vandaag weer zien, voor de zoveelste keer, dat hij een volledig tactisch drama is. Ik ben erg blij dat hij oprot. Aardige vent, maar een drama-trainer.

mensen gaan hier nu haten over vitesse alleen omdat ze nu geld hebben

maar 2 jaar geleden zaten jullei vitesse uittelachen en nu hebben ze geld en dan is het een kut club mensen hou tog gewoon op

vitesse zat 2 jaar geleden in de finaciele problemen toen kwam jordania die veel geld heeft tuurlijk heeft vitesse hem aangenomen dan zijn ze uit de problemen en kunnen ze ook meedoen met de top
dat zou elke club doen en dat weten jullie zelf ook wel

ik wordt daar altijd boos om dat iedereen vitesse zwart maakt maar als jullie club dat had deed jou clubje dat ook dus hou gewoon je mond

28 april 2012 om 22:13

Negeren die gasten, wij gaan hen uitlachen wanneer we met de schaal op de Korenmarkt staan.

28 april 2012 om 22:14

jij snapt het man;

28 april 2012 om 22:16

als ze net zo spelen als vandaag kan dat nog wel eens lang gaan duren.

28 april 2012 om 22:19

maar mijn punt is wrm maakt iedereen vitesse zwart??

28 april 2012 om 22:46

Nou dat komt niet door dat er iemand met een zak geld is gekomen want als dat bij bijv de graafschap of heracles zou gebeuren zou iedereen dat prachtig vinden.(buiten het feit dat je altijd moet afwachten hoelang zoiets duurt) Maar het komt gewoon door het gedrag van de sup en mensen binnen de club vitesse die allemaal meteen weer arrogant gaan doen en hoog van de toren gaan blazen zeker vergeten dat jullie vorig jaar nog op doelgemiddelde net boven de streep bleven

28 april 2012 om 23:01

welke schaal? fruitschaaltje gekocht op de rommelmarkt in Gelredome?
suc6 met zijn 2-tjes dan.

28 april 2012 om 23:42

omdat karel er toen al een topclub van wou maken en ons de nlse manchester unoemden, vanaf toen deden we structueel mee aan europees en vitesse heeft altijd hoge ambites en spraken dat altijd al uit dat word als grootspraak geinterpeteerd,en met merab is het alleen maar erger geworden.everthing is possible en al die uitspraken van ted enz enz

29 april 2012 om 00:44

ach, kampioen wordt je mede door slechte wedstrijden ook te winnen. Die lessen worden nu genomen

29 april 2012 om 12:44

Ach gut, selectieve verontwaardiging vanuit Nijmegen. Ik begon het al bijna te missen. Bij mijn weten zijn veel supporters van Vitesse juist realistisch dat Vitesse niet zo'n grote mond moet hebben en eerst moet presteren (wat nu overigens prima gaat). Wij ergeren ons ook aan types als Van Leeuwen, Helle en Van der Kraan (check het forum maar).
Nog meer erger ik me echter aan allerlei jaloerse types die puur VI etc napraten over Jordania, zijn plannen en de uitwerking daarvan terwijl minimaal 80% van wat er geschreven is gewoon niet klopt.
Overigens, op jullie eigen forum was indertijd de meerderheid verdomd blij toen het gerucht ging dat nec overgenomen zou worden. Dit bleek later Vitesse te zijn en toen waren de reacties ineens anders. Hoe noemt men dat ook alweer? Iets met een h en ypocriet....

29 april 2012 om 13:04

Wel duidelijk welke club jouw voorkeur heeft of niet Odw'tje?

28 april 2012 om 22:17

Ik vind het een verschrikkelijke ontwikkeling dat steeds meer clubs eigendom worden van rijke stinkerds die zo'n club als hun speeltje gebruiken. Op de lange termijn kan het soms ook heel verkeerd uitwerken (ik zeg niet dat het bij Vitesse slecht gaat uitwerken, maar het kan). Als zo'n figuur weer uit de club stapt kan de betreffende club diep in de problemen komen. Om nog maar te zwijgen van hoe in andere landen bij sommige clubs de identiteit volledig verkracht is of de fans als oud vuil worden behandeld.

Gelukkig heeft mijn Engelse clubbie AFC Wimbledon al eens zo'n figuur de deur gewezen en bovendien is er nu een beschermingsconstructie van kracht wat zulke mensen vrijwel 100 procent zeker buiten de deur houdt. Liever minder succes maar dan niet zo'n rijkaard in de club.

Wel is het hypocriet dat Vitesse hier nu door gehaat wordt, aangezien zij niet bepaald de enige club zijn in Europa met een rijke eigenaar.

28 april 2012 om 22:20

Ik vraag me dan weer af. Hoe zou jij hebben gereageerd als Jordania bij Excelsior was aangeklopt.

28 april 2012 om 22:24

ja zoon club in europa is chelsea
maar jordania koopt niet de aller betse spelers zo is hij niet hij heeft wel een beetje verstand van voetbal

en manchester city heeft zoon rijke stinkert maar die heeft er totaal geen verstand van die denk o ik koop de aller beste en dna ben ik onverslaan baar ja maar daar gaat tie al weer de mist in kijk maar nu er zitten bijna alleenmaar egoos in manchester city

28 april 2012 om 22:24

Van mij had het niet gehoeven, omdat de identiteit van de club er dan nog meer aan kan gaan en als hij plotselijk weg zou gaan kan het ons in grote problemen brengen. De dramatische ervaringen van Wimbledon FC met rijke eigenaren heb ik van dichtbij meegemaakt en daarom ben ik kritischer op zulke zaken dan veel andere supporters.

Begrijp me niet verkeerd, het gaat bij veel meer clubs goed dan fout, maar het is mij het risico niet waard.

28 april 2012 om 22:27

@keizerbaby15: Bij Vitesse kan het best goed gaan hoor en ik ken de structuur daar ook niet, misschien zijn er beschermingsconstructies tegen de door mij beschreven gevaren. Ik spreek hier meer algemene zorgen uit.

Niks tegen Vitesse als club op zich hoor, er zijn zoveel clubs met rijke eigenaren dus ik zie niet in waarom ik er dan 1 zo zou moeten haten zoals sommigen hier doen.

28 april 2012 om 22:29

Op zich heb je gelijk, maar bij Vitesse is de overname prima geregeld. Als Jordania weggaat vervallen we hooguit weer in het oude patroon, namelijk het rechter rijtje, alleen hebben we er dan een trainingscomplex van 8 miljoen bij. Er blijven geen schulden of iets achter.

28 april 2012 om 22:29

ja maar sins dat hij er is gaat heel veel mensen zeggen omgekochte clubje maar ze weten zelf ook wel in hun hoofd dat elke club met de problemen die vitesse had hem hat aangenomen maar ja laat hun maar lekker praten ik en jij weten het geloof ik wel beter

en daar wordt ik soms best wel boos om dat bijna iedereen vitesse zwart maakt

28 april 2012 om 22:33

@keizerbaby15, dat ben ik met je eens hoor. Kijk, ik heb mijn twijfels over overnames in het algemeen, dat heb ik hierboven uitgebreid uitgelegd. Maar dat neemt niet weg dat het onzin is om 1 club op de korrel te nemen (in dit geval Vitesse) terwijl er velen zijn die een rijke eigenaar hebben. Bovendien zei ik hier ook dat ik niet over Vitesse oordeel omdat ik de structuur bij Vitesse niet ken. Ik denk niet dat de "haters" hier in grote getalen de structuur bij Vitesse kennen.

28 april 2012 om 22:59

niks lekker laten praten, gewoon je eigen broek ophouden, dat gaat ook moeilijk bij mijn eigen cluppie, maar Vitesse heeft al boven zijn stand geleefd toen jij nog in de luiers lag.
en b.t.w, Vitesse (jordania) heeft wel een erg nauwe samenwerking met Chelsea, weet je wel die ploeg die door anti-voetbal in de finale CL staat.
maaja, je bent kampioen van Gelderland, who cares?

28 april 2012 om 23:33

Anti voetbal staat in de finale.
Vitesse over een aantal jaar kampioen dus?

29 april 2012 om 00:45

hou eens op met dat sentimentele gedoe over identiteit. Voel me nog net zo verbonden met de club als 15 jaar geleden..

Waarom wordt er in Vitesse topics nauwelijks gesproken over de wedstrijd?
Vz zou een deel hier moeten doorverwijzen naar Stichting Korrelatie. Misschien helpt dat..

Titel is natuurlijk maar gedeeltelijk waar aangezien onze dynamische middenvelder VDH het nodig vond om de bal in eigen goal te koppen.
Vreemde wissel van Van der Brom om Havenaar te wisselen. Daarna ging men lange ballen hanteren richting de zestien . Nogal tegenstrijdig.
Als Vitesse actief zal zijn op de transfermarkt hoop ik dat ze het gaan zoeken naar creatviteit. Annan is onmisbaar, zelfs tegen Excelsior blijkbaar.

Nog even voor de lege plekken voyeurs: Vorig seizoen trok de wedstrijd tegen Excelsior nauwelijks 14000 mensen, vanavond ruim 18.000. Lijkt me toch sprake van groei!

Gunde Excelsior het punt eigenljik wel, zou een mooie finale opleveren in doetinchem.

28 april 2012 om 22:39

Een punt had weinig verschil gemaakt hoor, verlies of gelijkspel, we moeten toch winnen in Doetinchem.

28 april 2012 om 23:51

Wat sta je je dan 400 post druk te maken vriend 3-2 ...zwaar lucky ...dat betreft liken we al op ajax.maar geluk dwing je af.

29 april 2012 om 00:28

succes in doetinchem. Excelsior is zeker niet kansloos aangezien jullie wel voetbal in de ploeg hebben.

29 april 2012 om 03:52

Aangezien de trainer van De Graafschap geen voetbal durft op te stellen was een betere verwoording geweest..

Ben nu even aan het dromen...

Vermouth op de plaats van Meijer, die kan het spel wel verdelen.. De Leeuw een linie laten zakken en de plek van Rose overnemen. (werkt iets harder en neemt ook nog wat techniek mee) Badibanga in de spits naast Poepon, en Anco Jansen een vrije rol geven op het middenveld... dan zit er toch aardig wat voetbal in.

Helaas zie ik dat niet gebeuren, maar er zit wel voetbal in de ploeg als je de poppetjes op de juiste plaats neerzet.

28 april 2012 om 22:54

Groei? nee hoor, alleen successupporters zoals altijd.
die wedstrijd tegen Excelsior vorig seizoen was ook omdat het niet denderend ging, nu wordt geroken aan playoffs en opeens worden er mensen wakker.

29 april 2012 om 00:31

Dat is toch de groei? Hoe kwalificeer je de 15000 Twente supporters dan die erbij zijn gekomen de laatste jaren?bij groningen waren er gisteren een hoop thuis gebleven.
maar moeten we jou ook persoonlijk gaan uitleggen dat succes supporters overal zijn.
In nijmegen is daar geen plaats voor omdat de Goffert gewoon te klein is..

29 april 2012 om 12:47

Succes-supporters? Toch knap dat je mensen zo noemt terwijl veel van hen er ook zaten toen we nacompetitie speelden. Even een update voor jou, wij hebben het toeschouwersrecord voor de nacompetitie in handen met 23500 bezoekers. Dit zijn zeker allemaal 'succes-supporters'? Ik denk meer dat het er mee te maken heeft dat veel mensen die vanwege het wanbeleid, vele valse beloftes en slechte wedstrijden liever thuis voor de buis naar vitesse keken nu langzaam weer terug keren...

@ keizerbaby15

Vitesse woord gehaat omdat het zijn identiteit heeft verkocht en omdat het roep dat het ff kampioen word in 2014 haha laat me niet lache

28 april 2012 om 23:18

Nou, bij mij speelde het al veel eerder, Aalbers die met de poen van Nuon effe zei dat Gelderland maar 1 club had die bestaansrecht had, nou het verhaal is bekend.
Swelheim (toen topman Nuon) wilde van Vitesse samen met Aalbers zijn speeltje maken.
Er werd gelachen om NEC en de Graafschap, maar ze zijn er beiden nog, NEC begrijpt ook dat ze maar een opleidingsclupje zijn en daar is goed van geprofiteerd de laatste seizoenen.
Enige respekt voor Vitesse was in de jaren 90 onder wijlen Bert Jacobs met spelers als v.dbrom, Laamers, Hilgers, Makaay, Sturing, Thijssen (!), Bos, enz....., toen was het een elftal waarvan ik dacht: zo die hebben toch een leuk voetballend elftal bijelkaar voor heel weinig.
Daarna is alleen maar boven hun stand geleefd,
En nu ben je gewoon een satellietclub van grote meneer Chelsea, dus Kevin debruyne zal straks de nieuwe 'aanwinst' zijn....

28 april 2012 om 23:37

Mensen moeten de verschillende identiteiten tussen clubs natuurlijk niet vergeten. Vitesse heeft altijd al ambitie of arrogantie getoond. Aalbers is daar een groot voorbeeld van en later kon Maasbert Schouten het anders ook niet laten om even te roepen dat we binnen 3 jaar kampioen zouden worden. Hint: Deze man ging toen weg.

Later werd gevraagd of Jordania binnen 3 jaar kampioen zou willen worden en daarop antwoordde hij ja. Want tsja, als ze vragen of NEC binnen 3 jaar kampioen wil worden zouden ze daar ook ja op zeggen.

Vitesse is altijd al een eigenzinnige club geweest en dat zal nooit veranderen. Je moet niet denken dat het ons pijn doet om ons hierop te wijzen haha. Liever een club die wat teweegbrengt, goed of slecht, dan een club waar niemand ooit wat van hoort. Totdat ze failliet zijn natuurlijk ;

28 april 2012 om 23:58

Als men vraagt of NEC binnen 3 jaar kampioen wil worden, wordt hier gelachen,
en over het laatste, dan heeft mijn cluppie zonder geld van buitenaf toch wat meer teweeggebracht, zonder dikdoenerij.

29 april 2012 om 00:34

Geld krijgen van boekhoorn en gemeente in het verleden is toch ook van buitenaf?

29 april 2012 om 10:03

Krijgen van Boekhoorn? dacht het niet.
Boekhoorn is wel supporter maar niet gek.
Gemeente wel, maar dat is peanuts tegen de miljoenen die jullie hebben gehad van Gemeente en provincie.
En met van buitenaf bedoel ik uit verweggistan.

29 april 2012 om 12:52

Dirt, gelukkig wordt jij totaalo niet gespeend van enige kennis omtrent de hele gang van zaken bij Nuon en Aalbers. Ik raad je aan je daar eerst eens echt in te verdiepen (en dan niet via de VI) voordat je dergelijke beweringen doet...
Ow, en voor wat betreft 'miljoenen van de provincie', Vitesse heeft Nooit geld van de provincie ontvangen. Gelredome wel toen men de bouw daarvan moest financieren, maar dit geld is nooit ten goede gekomen aan Vitesse. Sterker nog, de provincie is mede de oorzaak van de neergang na Aalbers door allerlei absurde eisen (gelredome mag nooit van Vitesse zijn etc.). Ook voor wat betreft boven je stand leven zit je verkeerd. Toen Aalbers vertrok werd er structureel winst gemaakt en had de club eigen bezittingen met de waarde van bijna 200 miljoen gulden. Er was toen enkel een schuld van een paar miljoen euro die uit slechts 1 transfer weer weg zou zijn. Door wat ego's moest Aalbers weg en werd hij door bevriende journalisten zwart gemaakt. Dat terwijl diezelfde journalisten nu Munsterman (die letterlijk hetzelfde doet als Aalbers deed en ook niet echt terughoudend is qua uitspraken) bewierroken...

29 april 2012 om 12:57

Dirt, voor wat betreft jouw laatste opmerking. Vitesse heeft in totaal de gemeente Arnhem ongeveer 6 miljoen euro gekost. De rest van alle kosten (leningen etc.) is ofwel afbetaald, ofwel ruimschoots vergoed door de woekerrente die de gemeente ontvangen heeft (13% per jaar!). Dat terwijl de gemeente Nijmegen in totaal ongeveer 15 miljoen euro aan nec 'geschonken' heeft. Ik weet niet wat ze jou op school geleerd hebben, maar 15 miljoen is meer dan het dubbele van 6 miljoen...

p.s Boekhoorn heeft soms geld toegelegd op nec bij spelers die later onverkoopbaar bleken (nietsielan) en soms geld verdiend (vleminckx). Wie weet neemt hij ooit nec echt over (het geld heeft hij wel). Zolang echter bepaalde personen binnen nec nog op hun plaats zitten en de club niet bijna failliet is zie ik dat niet gebeuren en blijft het voor jullie bij laveren tussen plaats 8 en 14...

29 april 2012 om 13:12

Vitesse had nog miljoenen schuld bij de Nuon uitstaan, tik jij eens Swelheim in en lees het verhaal, Nuon=provincie (in die tijd)
En je gaat Munsterman toch niet vergelijken met Aalbers die aan het handje van dezelfde Swelheim liep?
Munsterman heeft zijn zaakjes goed op orde, geen speld tussen te krijgen, hij doet het met een groep investeerders.
Voordat aalbers ging was er nog het Wallmart verhaal, weet je nog op Schiphol? lache man...100 miljoen gulden, schitterende televisie, die Tunakotta (ofzo) moet nu nog komen.
Die dikke swelheim was niet voor niets (te laat) teruggefloten, die wilde over de rug van Aalbers 'doorregeren'
Natuurlijk wordt Munsterman bewierrookt, hij en zijn maten hebben Twente erbovenop gebracht, maarwel op een eerlijke manier
Trouwens, waar haal jij het verhaal eigen vermogen vandaan als je op het gemeentehuis moet staan om je cluppie te redden?
Ik kan ook heel makkelijk een verkoopsticker op een speler gaan plakken, en dan zeggen 200 miljoen gulden, niet moeilijk.

29 april 2012 om 13:25

de gemeente is het probleem niet!, de provincie des te meer (lees:nuon)
daar zijn dus honderden miljoenen guldens ingepompt.
Jij kan met een gemeente-verhaal aankomen, terecht, maar van de Provincie heeft NEC nog nooit wat gehad, ja, toch wel, een gedeete van de Nuon bij de bouw van het nieuwe stadion, alleen maar om 'de rest van gelderland' te sussen.

en laveren tussen plaats 8 en 14 is prima, zonder geldschieter beetje ala Heracles,
want die Smit is natuurlijk ook niet gek, zelfde geldt voor Boekhoorn.
Aalbers was alleen het klankbord van Vitesse, Swelheim had de touwtjes in handen, gedekt door vriendje Jan Terlouw.

28 april 2012 om 23:20

Indentiteit heeft verkocht????

Het speeld nog steeds in het geel/zwart, de thuishaven is nog steeds Arnhem, ze spelen nog steeds in het Gelredome, spelen nog steeds jongens uit eigen jeugd en vandaag zaten er toch 18.000 sup, dus wat praat je met je indentieit verkocht. En in 2014 wil het spelen om het kampioenschap, is anders wat jij zeg. In 2014 wil Vitesse bij de top 3 zitten.

29 april 2012 om 10:03

vandaag zaten er 18000 sup ja haha je kon kunt op ticketveiling ook kaarten voor 1 euro kopen

29 april 2012 om 11:23

Dat maakt niks uit, de mensen namen wel de moeite om naar het stadion te komen, ook al hadden ze een ticket van 0,50 er zaten er toch 18000 ;

29 april 2012 om 12:46

Ja, daar kom je daar de rommelmarkt niet voor in.

29 april 2012 om 12:58

Toch apart dat het vak waar ticketveiling kaarten voor verkocht vrijwel leeg was. Misschien moet je jouw verklaring toch elders zoeken...

29 april 2012 om 14:02

Ach, zijn mensen die roepen maar wat, terwijl er in hun eigen stadion 12500 man ik kunnen en die krijgen ze nog niet vol ;

28 april 2012 om 23:44

bla bla bla.......identiteit zat en zit nog steeds in vitesse met jongens als van ginkel en propper die doorgroeien naar en in het eerste....jongens zoals velthuizen en hofs worden met open armen weer ontvangen bij hun terug keer naar de club.....vitesse heeft altijd goede voetballers voortgebracht(goed voor de eredivisie dan)...de oorspronkelijke top drie heeft ook een zeer goede jeugdopleiding maar de helft van die jongens worden gewoon gekocht door deze clubs en dan laten denken dat ze uit de eigen jeugd komen........vitesse is juist een club die altijd jongens uit de regio heeft opgeleid waarvan er veel in het eerste terechtkomen

Ik zeg het niet graag.. maar wat schiet die buttner die penaltys fantastisch in zeg...

3punten binnen, dat is waar het uiteindelijk om gaat.
Als ze 10 keer spelen wint vitesse er 9 van de wedstrijden.

Ik gun excelsior om erin te blijven, lukt het niet jammer dan volgende x beter.

Onverdiende overwinning naar mijn mening, ik vond dat Excelsior wel wat meer verdiende. Het voetbalde brutaal mee in de Gelredome en het maakte een prima goal en had geluk bij de 0-1. Jammer dat de scheidsrechter dan weer cruciaal moet zijn, maar het is niet anders.. Büttner knalde die strafschoppen inderdaad echt vol zelfvertrouwen geweldig binnen. Gefeliciteerd Vitesse, Excelsior succes met het blijven in de Eredivisie!

Wat een ge-wel-dige binnengeschoten penalty's! Genieten, zelfverzekerd en met lef die bal zo hard als mogelijk tegen de touwen jagen, ongrijpbaar. Volgens mij had die keeper van Excelsior bij de tweede keer Büttner achter de bal al meteen de gedachte: 'tjah, linker of rechterhoek, ik moet hem straks toch weer uit het netje halen..

Excelsior heeft het over zichzelf afgeroepen. Ze hebben meerdere kansen gehad om de beslissen maar ze hebben het nagelaten. Het eerste doelpunt van Vitesse is gewoon belachelijk. Hoe verzin je het om op die plek met je vuist naar de bal te gaan, tegenover Hofs geloof ik die bij wijze van spreken 1 meter 20 is. Dan de rode kaart voor Excelsior. Een rechtsback die een schwalbe maakt met al geel op zak. Hoe stom kan je zijn. En bij de tweede penalty, wederom Schenkeveld die een domme overtreding maakt in de eigen 16-meter nadat hij zelf dom balverlies lijdt. Stom puntenverlies nadat je bij FC Utrecht in de laatste minuten punten verliest en vorige week tegen FC Twente.

29 april 2012 om 03:37

Met meerdere kansen bedoel je de kans van Vincken? Dan roep je het inderdaad over jezelf af, als je spelers te beperkt zijn om vanaf 7 meter 1 op 1 te scoren als een bal wordt teruggelegd.

Verder verdiende Excelsior niks, ze speelden het zo ongelofelijk flauw en dom.

ik ben echt blij met deze uitslag...

Wat mij betreft mag Excelsior (lees: Feyenoord 2) er uit vliegen. De belangrijkste reden daarvoor is dat ze kunstgras hebben. Waardeloos!!!!

Daarnaast zie ik het als een mildere vorm van competitievervalsing met Excelsior en Feyenoord in de eredivisie, maar aangezien dat officieel niet zo is mag k ook niet zeiken...

29 april 2012 om 11:27

Excelsior won vorig seizoen nog van ons en dat jaar daarvoor was het gelijk, dus ik zie er geen competitievervalsing in.

Wat een pech heeft Excelsior de laatste weken. Woensdag verwacht ik een heel lastige wedstrijd voor Excelsior, ze spelen wel beter voetbal dan de Graafschap, maar die superboeren zijn fysiek denk ik een stuk sterker. Ik hoop op een overwinning voor Excelsior.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Feyenoord6637
6.Vitesse4916
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Matthew MiazgaVerdediger10
Fankaty DaboVerdediger10
Guram KashiaVerdediger10
Alexander BüttnerVerdediger10
Arnold KruiswijkVerdediger10
Thomas BrunsMiddenvelder11
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

192 fans
Middenvelder, 25 jaar

In de wandelgangen

Maandag 18 juni
Carlo Ancelotti meldt zich mogelijk in Londen voor een verrassende huurdeal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren