Programma play-offs promotie/degradatie Jupiler League

Zondag, 6 mei 2012 om 16:48

Programma play-offs promotie Jupiler League

Heenwedstrijden eerste ronde, 1 mei

Go Ahead Eagles - FC Den Bosch 1-1 (A)

MVV Maastricht - SC Cambuur-Leeuwarden 0-2 (B)

Returnwedstrijden eerste ronde, 5 mei:

FC Den Bosch - Go Ahead Eagles 2-0 (A)

SC Cambuur-Leeuwarden - MVV Maastricht 0-1 (B)

Tweede ronde, 10 mei en 13 mei:

FC Den Bosch - De Graafschap (C)

Willem II - Sparta Rotterdam (D)

Helmond Sport - FC Eindhoven (E)

SC Cambuur-Leeuwarden - VVV-Venlo (F)

Finales, 17 mei en 20 mei:

Winnaar duel C - Winnaar duel D

Winnaar duel E - Winnaar duel F

De winnaars van deze wedstrijden gaan naar de Eredivisie.Gerelateerd

59 reacties (laatste reactie door ambrosiuss)

Willem ll terug in de eredivisie. Dat zou echt fantastisch zijn! Mooie club, rijke historie en geweldige supporters. Willem ll en Jupiler League hoort gewoon niet. Matig eerste seizoenshelft maar de laatste weken gaat het steeds beter. Ik ga kijken!

5 mei 2012 om 11:12

Dan liever Sparta. Veel mooiere historie van Willem II.

5 mei 2012 om 12:16

eingelijk horen sparta en willem 2 allebij gewoon in de eredivisie.

5 mei 2012 om 21:49

En ze spelen tegen de Graafschap, een ploeg die ook in de Eredivisie thuishoort!

Jammer dat deze drie ploegen in hetzelfde schema zitten.

6 mei 2012 om 11:47

ja klopt de graafschap willem 2 en sparta horen in de eredivisie huis maar helaas kan er maar 1 van de 3 volgend jaar in de eredivisie spelen.

Ik kom tot de conclusie dat De Graafschap erin blijft. Dit is even hogeschooljournalistiek, kom tie:

De Graafschap wint thuis van Excelsior (of speelt gelijk). En worden zo zeventiende.

De winnaar van de eerste ronde (B) wordt dan Cambuur, die winnen ze ook. En in de volgende ronde spelen ze tegen Eindhoven of Helmond. Werkelijk een piece of cake. VVV krijgt het veel zwaarder met Sparta of Willem II.

27 april 2012 om 23:01

hier heb je geeneens een opleiding voor nodig :

27 april 2012 om 23:48

Nee, klopt. Maar als Cruijff het zo had uitgelegd was het heel logisch geweest.

28 april 2012 om 08:28

Shakhtar..

''het klinkt heel simpel maar denk dat je gelijk hebt. En eigenlijk is het ook gewoon heel simpel want de ploeg die 16de eindigd in de Eredivisie heeft gewoon -relatief- makkelijke tegenstanders met Mvv, Cambuur, Helmond Sport en Eindhoven. Toch mag je, je daar niet op verkijken aangezien zowel Helmond Sport als Eindhoven boven Willem II zijn geïndigd in de JL. Ik denk dus dat Sparta promoveert en De Graafschap degradeert''

Ik denk dat Cruijff het zo had uitgelegd.

6 mei 2012 om 11:48

ik zou helmond anders niet als gemakkelijk bestempelen, ze staan de 2e helft van de competitie goed te ballen.
bovendien doen ze het al een aantal jaren vrij goed in de nacompetitie en is de graafschap echt in heel slechte doen de laatste tijd.
ik denk dat de graafschap gewoon uit de eredivisie geknikkerd wordt.
enige club uit de jupiler league die op dit moment eredivisie waardig zou kunnen Worden is sparta, de rest zou volgend seizoen direct weer degraderen waarschijnlijk.

27 april 2012 om 23:59

Als VVV 16 eindigt dan spelen ze toch niet tegen sparta of willem 2 ?.
MVV Maastricht - SC Cambuur-leeuwarden (B) - Nummer 16 Eredivisie (f)
Helmond Sport - FC Eindhoven (E) - Winnaar duel F
Of zie ik iets verkeerds ?

Edit: zie al dat dit schema niet klopt.

28 april 2012 om 03:30

Volgens mij is het schema veranderd, ik voel me nou net Charles Darwin die erachter is gekomen dat wij niet van de apen afstammen.

30 april 2012 om 13:37

Je hebt helemaal gelijk ''wij'' spelen de eerste ronde tegen MVV en de winaar daarvan speelt tegen VVV en dan tegen Eindhoven /helmond sport

28 april 2012 om 17:35

als de graafschap 17e word moeten ze tegen Go Ahead, Willem II, Sparta en/of Den Bosch hoor... de nummer 16 VVV krijgt het dus relatief makkelijker... er klopt dus niks van je berekening...

Let's go fc Eindhoven!

Hup den bosch .dat zou pas mooi zijn ,te lang geleden eigenlijk.

ik zie de winnaar van Willem ll-sparta wel voor een stunt zorgen door ook de laatste ronde (gae-dbosch/nummer17) te overleven en dus promoveren.

En ik zeg.. Met mijn grote mond dat Helmond sport promoveerd! Na 3 jaar dicht bij gaat het dit jaar gebeuren. Ze hebben de beste reeks over de laatste 15 wedstrijden en zijn in goede vorm! Ik zie het echt gebeuren.. Maar eerst op naar ehv! Come on Helmond

28 april 2012 om 07:57

Met alle respect voor Helmond Sport, maar ze hebben natuurlijk niet veel te zoeken in de Eredivisie. Zoals heel weinig clubs uit de eerste divisie.

Leuk, leuk! Heeft Helmond Sport een verplichte fietscombi?

5 mei 2012 om 11:21

Ik denk eerder een scooter-combi.

Ik denk dat Willem II het nog helemaal niet zo makkelijk gaat krijgen tegen Sparta hoor. Denk zelfs dat Sparta gaat winnen.

6 mei 2012 om 17:21

Net alsof dat heel verrassend zou zijn?

Willem2-sparta is denk ik de wedstrijd van de twee die liever niet tegen elkaar wilden beginnen aan deze nacompetitie.
één van deze twee gaat denk ik de eredivisie in.

FC Eindhoven - Helmond Sport worden ook hele mooie wedstrijden in de play-offs. Deze wedstrijd leeft de laatste jaren steeds meer en ik denk dat het nu echt vol erop zal gaan!

Maar hopelijk promoveren we geen van beiden.

Ik geef Willem II veel kans. Die zijn echt in vorm de laatste tijd.

We ontlopen in ieder geval willem 2, denbosch en sparta, als we 16e worden waar ik vanuit ga.

Misschien nog een kleine derbz met MVV en daarna helmond sport of eindhoven. Denk dat we aan de goede kant van de play-off zitten, echter de bal is rond.

5 mei 2012 om 10:31

Ik weet het niet zeker Ambrosius, willem 2 den bosch en sparta zijn de voetballende ploegen. De anderen zijn ploegen aan jouw goede kant zijn de tegenstanders die vanuit een hecht defensief collectief (omschakeling, counter) voetballen. Daar kan je de boot mee ingaan. Reken jezelf niet te snel rijk.

5 mei 2012 om 11:05

Maar kom op VVV heeft van al deze ploegen echt het meeste kwaliteit, ik zie ze makkelijk door deze play offs overleven. De Graafschap/excelsior gaan het stukken lastiger krijgen met Sparta of Willem 2.

7 mei 2012 om 16:07

Ik reken me ook niet rijk, maar ik denk dat we de sterkste ploegen hebben ontlopen.

VVV is vanuit zichzelf verplicht om hier door te komen qua kwaliteit. Hopelijk onderschatten de spelers niet de tegenstanders hierdoor gaat het vaak nog fout.

Ik hoop dat Cambuur nu eindelijk (weer) de stap omhoog kan maken

Dat Cambuur moet ook een eind fietsen iedere keer: Maastricht, Eindhoven/helmond en evt. Venlo. Hoop dat de benzinekosten in de begroting zitten...

Jammer dat Willem II en Sparta tegen elkaar moeten. Zouden allebei wel een aanwinst zijn. Toch denk ik dat geen van deze ploegen in staat is om VVV eruit te gooien. Zou ook niet terecht zijn, VVV heeft onder Lokhof ook eredivisiewaardig gevoetbald.

5 mei 2012 om 11:35

Is maar goed dat ze VVV niet tegen komen, maar evt. De nr 17!

denk dat de graafschap naar de play offs gaan omdat logischerwys psv wel wint in rotterdam.

Neem aan dat vvv zich wel weet te handhaven na hun vier wedatryden die ze moeten spelen.

Vanavond hoop ik op een stunt van mvv bij cambuur, den bosch moet winnen en zijn dan door.

Kom op Den Bosch! Winnen de volgende wedstrijd! Hoop echt dat Den Bosch in de eredivisie komt.

Cambuur en FC Eindhoven gun ik twee plekjes in de Eredivisie. Beetje vers bloed is wel eens leuk.

5 mei 2012 om 22:15

Het zal denk ik geen zekerheid zijn dat de 2 Eredivisieploegen zich weten te handhaven, maar je moet ook realistisch zijn om te zien dat geen enkele ploeg die play offs speelt ook maar iets in de Eredivisie te zoeken heeft. Je kunt, als Cambuur en Eindhoven promoveren al vantevoren zeggen dat ze samen met FC Zwolle de onderste 3 plaatsen zullen gaan bezetten in het nieuwe seizoen.

5 mei 2012 om 22:17

Die kans bestaat inderdaad...
Maar heb ik vorig seizoen ook niet zoiets zo vaak gelezen over Rkc????

6 mei 2012 om 09:42

Alleen heeft RKC het goed aan kunnen pakken door dhr. Mandemakers. Diverse goede spelers zijn op huurbasis gehaald en hebben RKC ook het succes gebracht wat er nu is. Zwolle gaat het nu vooral met de eigen jeugd doen, omdat ze geen bedrijfsleven achter de hand hebben, en dat hebben Cambuur en Eindhoven ook niet. Al verwacht ik dat Eindhoven evt jeugd van PSV kan huren. Om te presteren in de Eredivisie zullen deze clubs toch echt flink geld moeten gaan uitgeven (en dat hebben ze niet), anders is het na 1 seizoen alweer snel voorbij.

laat eindhoven maar in de eredivisie ballen, wat talenten van psv erbij en ze kunnen best 15e ofzo worden.

Den Bosch maakt wel een kans tegen de Graafschap, vooral thuis. Met de M-side erachter, kan de Graafschap het er nog wel knap lastig gaan krijgen. De Graafschap dat onder Roelofsen toch veel de lange bal speelt en Den Bosch de verdediging goed heeft staan, kan het maar zo dat we volgend jaar de Superboeren in de Jupiler League hebben zitten.

Ik denk dat Cambuur tegen VVV kansloos is. Cambuur draait de laatste weken wel wisselvallig. Zoals vandaag ook thuis verloren van MVV en lang de wedstrijd niet onder controle te hebben gehad. VVV is toch wel een ploeg die zich de 2e seizoenshelft heeft laten zien. Met onder andere Wildschut die een kans kreeg, Berghuis die werd gehuurd en Holla met Meeuwis een sterk controlerend duo vormen. Maarja, Play-offs zijn Play-offs, dus er is van alles mogelijk.

Ik denk toch dat verrassend genoeg Helmond - Eindhoven het leukste duel is. Beide ploegen proberen te voetballen en hebben er de spelers voor. Eindhoven heeft veel jonge talenten vooral van PSV er rond lopen die voor een goede aanval zorgen. Helmond heeft ook wel een redelijk team, met van de Linden, die een prima schot heeft. Het is afwachten hoe beide ploegen tegenover elkaar uit de bus komen.

Sparta - Willem II kan ook een aardig duel worden. Willem II dat de laatste weken toch redelijk constant draait, met prima winstpartijen. Zeker voorin sterk, met een echte spits als Donny de Groot. Ook vlotte buitenspelers met Bakx en Misidjan. Sparta draait de laatste weken matig. Veel puntverlies. Tegen Agovv, wel 4-1 gewonnen, maar pas toen Agovv met 10 man kwam te staan de overhand genomen. Tegen Emmen een teleurstellend puntje. Het is dus afwachten of Sparta de play-offs aan kan, tegen een tegenstander als Willem II, die na een jaartje toch weer terug willen voor de derby's tegen Nac.

6 mei 2012 om 17:12

Dat deze reactie een groen randje krijgt. De Graafschap speelt al weken niet meer verdedigend en de lange bal... Ik zou zeggen bekijk de uitslagen de laatste weken. Jou mening is puur gebaseerd op de snor van Johan Derksen.

6 mei 2012 om 20:19

klopt inderdaad vrij weinig van. cambuur had de wedstrijd tegen mvv niet onder controle? cambuur had alleen bij rust al 3-0 voor kunnen staan. en na de rust ook nog 3-4 grote kansen gehad waar mvv uit de 1e (en zo'n beetje enige) kans meteen raak schoot.

Ik heb liever een goed voetballende ploeg uit de jupiler league die wel normaal kan voetballen dan clubs als de graafschap.

Ik zou cambuur of den bosch er wel in willen hebben.

6 mei 2012 om 09:45

Voor de Jupiler League clubs zou promotie de financiele doodsteek zijn, aangezien ze ook weer veel dure spelers zullen moeten halen om in de Eredivisie te kunnen overleven.

6 mei 2012 om 12:26

Niet helemaal met je eens Raymond1972. Onze TD Fred vd Hoorn heeft een neusje voor transfervrije spelers met potentie, onze jeugdopleiidng komen steeds weer goede spelers naar boven drijven. Van ons huidige team gaan nu 4 spelers transfervrij helaas naar eredivisie ploegendie uit onze eiegn jeugd komen. Ik denk dat als we het redden in de play-off dat we zonder extra kosten een redelijk team op de been krijgen.

Fc den bosch heeft al 7 jaar geen ene euro betaald om spelers te halen.

Leuk dat Den Bosch door is, vind dat ze met Groenendijk een leuke voetballende ploeg hebben!
Dit zijn mijn voorspellingen:
FC Den Bosch - de Graafschap 1-0 , 0-2

Willem II - Sparta Rotterdam 2-1 , 1-1

Helmond Sport - FC Eindhoven 1-1 , 0-1

SC Cambuur-leeuwarden - Vvv-venlo 1-0 , 3-1

de Graafschap - Willem II 1-0, 0-1 (willem II wnv)
FC Eindhoven - VVV Venlo 2-0, 0-1

Zou leuk zijn, FC Eindhoven en Willem II in de Eredivisie!

Ik zou het wel leuk vinden als FC Den Bosch terugkeert. Ik zie ze nog wel winnen van de Graafschap maar dan in de laatste ronde onderuit gaan tegen een jupiler club ....

Ik ook op Den Bosch, Helmond Sport en Vvv.
Willem II vind ik nog te matig voor de Eredivisie, ook De Graafschap vind ik toch niet beter als Excelsior ondanks die knappe overwinning.
Ik ben benieuwd

Waar staat Excelsior? O nee die zijn al feest aan het vieren omdat feyenoord 2e is geworden..

Ik hoop op Sparta en Fc Eindhoven.

Deze overwinning moet vertrouwen geven 5x scoren uit bij ADO is zeker knap !
Alleen jammer van die 3 tegen doelpunten door individuele fouten ... De Graafschap moet uit gewoon voor de overwinning gaan zowel bij den Bosch als bij sparta / willem II en het dan thuis afmaken !

Bij deze wens ik iedere club in de play offs succes !

Ik als Cambuur-supporter geef Cambuur weinig kans tegen Vvv-venlo, die hebben kwalitatief gewoon betere spelers en dat geef ik ook gewoon toe!
Cambuur had meer kans gehad tegen De Graafschap.
Ik ben ook naar Cambuur - MVV geweest, de sfeer was gelukkig maar het resultaat (0-1) viel tegen.
Cambuur was beter dan MVV (dat is gewoon een feit in deze wedstrijd) maar de kansen werden niet afgemaakt, en dat is niet de eerste keer dat Cambuur in een wedstrijd de betere is en de kansen dan niet weet af te maken.
MVV maakt dan wel die 0-1, maar ik heb nooit het gevoel gehad dat die 0-2 in de lucht hing. Cambuur ging wel wat op jacht naar die 1-1 maar het zat niet mee. Jammer voor de Cambuur-supporters dat Cambuur thuis dan met 0-1 maar ach we zijn een ronde verder en treffen daar het zwaar favoriete Vvv-venlo!
Ik acht Cambuur over twee wedstrijden kansloos, ik zie dat gewoon realistisch in. En eigenlijk heeft Cambuur met dit materiaal ook niets te zoeken in de Eredivisie, neemt niet weg dat ik graag wil dat Cambuur in Eredivisie speelt maar het is niet echt verstandig. De Jupiler League is beter voor Cambuur!
Sommigen zullen denken FC Twente-logo en Cambuur-logo? Ja dat klopt, ben geboren in Enschede en ben al van jongs af aan FC Twente-supporter (dus ook al in de minder glorieuse tijden). Maar ben op 12-jarige leeftijd verhuisd naar de provincie Friesland en zodoende ook supporter geworden van Cambuur (een club uit de provincie Friesland dus). Ik bezoek ook zeker 6-8 thuiswedstrijden per seizoen van FC Twente en heb een seizoenkaart van Cambuur ;

Hopelijk kan VVV hun favoriete rol waarmaken. eindhoven of helmond sport zie ik niet graag in de eredivisie, cambuur treffen we hopelijk in de toekomst ook nog eens in de eredivisie met een behoorlijke aanhang.

Aan de andere kant staan 'voor mij' alleen maar interessante ploegen. Ik hoop op sparta of willem II. De graafschap en den bosch graag een jaar later.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Go Ahead Eagles

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
15.FC Oss46-12
16.Jong AZ46-13
18.RKC Waalwijk37-24
Voor de complete stand: Jupiler League
SpelersPositieW
Dennis HettingaVerdediger00
Lum RexhepiVerdediger00
Xandro SchenkVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Go Ahead Eagles.

In de wandelgangen

Zondag 27 mei
Lionel Messi heeft Barcelona geadviseerd om Marcos Alonso vast te leggen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren