'Guardiola genoot helaas niet altijd alle steun vanuit Barcelona'

Vrijdag, 27 april 2012 om 20:40

Hristo Stoichkov is geraakt door het aanstaande vertrek van Josep Guardiola bij Barcelona. De oud-aanvaller van de Catalanen betreurt het naderende afscheid van zijn voormalig ploeggenoot, die al bijna vier jaar lang voor de selectie van los Azulgrana. "Ik ben verdrietig. Dit is een ellendige dag."

/

"Een clubicoon vertrekt, de laatste Mohicaan van het tijdperk van Johan Cruijff", verzekert Stoichkov, die in zijn actieve loopbaan tot tweemaal toe voor Barcelona speelde. "Ik denk niet dat Barcelona ooit nog een trainer zal hebben die in één kalenderjaar zes prijzen zal veroveren."

Barcelona won in 2009 de landstitel, de Copa del Rey, de Champions League, de Spaanse Super Cup, de Europese Super Cup en het WK voor clubteams. Volgens Stoichkov vertrekt Guardiola niet alleen omdat hij mentaal uitgeput is. "Hij genoot helaas niet altijd alle steun van de club." Stoichkov wilde echter niet in details treden. "Barcelona is de beste club ter wereld, met een grote voorsprong op de rest", besloot de flamboyante Bulgaar.Gerelateerd

48 reacties (laatste reactie door amai)

Waarschijnlijk zullen we nooit echt beseffen hoe belangrijk deze man is geweest. Als hij niet was gekomen stond er nog gewoon een gekocht team met volgevreten vedettes en waarschijnlijk was dat aankoopbeleid gewoon zo doorgegaan. Zonder hem was Messi niet de speler geworden die hij nu is en dat kun je eigenlijk ook zeggen van Xavi, Iniesta, Sergio en dan vergeet ik er waarschijnlijk nog een hoop.

Hij was en is de perfecte trainer voor Barcelona, maar ik twijfel of hij dit ook met andere voetbalclubs kan presteren, waar de jeugd niet zo goed is als bij Barcelona. Waar niet echt een systeem zit in de jeugd. Ik denk dat hij dan door de mand valt. Hopelijk gaat hij nog een keer een andere club trainen.

Dat doet natuurlijk niets af van de gewonnen prijzen, het is gewoon een held en vanaf nu ook een legende.

Heel veel succes toegewenst in wat hij ook gaat doen in de toekomst!

27 april 2012 om 20:46

Haha ik vind het geweldig hoe je erover denkt. Niets anders dan respect voor een Madrista, maar vooral ook voetballiefhebber.

Maar is dit niet de 3de of 4de keer dat je hetzelfde post vandaag?

27 april 2012 om 20:58

@grandepulga2

Ik was het ook aan het denken.ik ken die tekst van ergens :P

27 april 2012 om 20:52

Respect voor je reactie want we zullen hem missen en ik weer ook zeker dat hij door zijn collegatrainers ook gemist zal worden door zijn respect naar hun toe!

Of hij slaagd bij een andere club moeten we afwachten maar hij zal wel bij een club moeten tekenen die het zelfde systeem gaat spelen (verzorgd en aanvallend) als bij Barca!

Ik hoop dat Vilanova het goed gaat doen maar denk dat hij samen met Pep de drijvende krachten waren de afgelopen tijd!

27 april 2012 om 20:59

Arsenal zal een geweldige club voor hem zijn, maar denk niet dat Wenger daar weg zal gaan of een vervanger voor SAF ?

27 april 2012 om 21:45

Dat denk ik ook want die spelen net als Barcelona mooi technisch voetbal!

27 april 2012 om 21:57

Ik hoef Guardiola ook niet bij Arsenal. Iedereen kent zijn kwaliteiten maar de Arsenal fans kennen ook de kwaliteiten van Wenger.

Arsene = Arsenal.

27 april 2012 om 22:07

Nou begin van het seizoen werd er nogal getwijfeld werd aan Wenger en ging hij bijna de laan uit!

Niets ten nadele van Wenger hoor want dat is een topcaoch maar Guardiola zou hem wel kunnen opvolgen!

27 april 2012 om 23:44

Hoe kom je aan die onzin? Wenger ontslaan is nooit een onderwerp geweest binnen de club en hij is nog nooit dichtbij een ontslag geweest bij Arsenal. Net als hoe jullie Guardiola zien, zien wij Wenger voor Arsenal maar dan nog meer en groter aangezien hij al 15 jaar trainer is bij Arsenal. Wat hij doet voor de club is ongekend, geef hem het budget wat elk andere club in de Pl mag uitgeven en hij wordt met 2 vingers in de neus kampioen. Dat weet het bestuur ook en zonder Wenger zou Arsenal een middenmotor in de PL zijn die Kick and Rush speelt...

Daarnaast zou Guardiola Wenger nooit kunnen opvolgen, iedereen onderschat Wenger zo enorm, enkel om het feit dat hij 7 jaar geen prijs heeft gepakt maarja wie zou dat wel lukken met zo een mager budget in de moelijkste competitie waar elk andere club meer heeft uitgegeven dan Arsenal (als je kijkt naar het verschil tussen inkomsten en uitgaven van spelersaankopen). Daarnaast krijgt Guardiola ook wie hij maar wilt bij Barcelona en is dat bij Arsenal niet het geval, waar nog nooit meer dan 17 miljoen is betaald voor een speler... Guardiola mocht aardig met geld smijten ( Cesc, Sanchez, Villa, Ibrahimovic), dat zijn spelers die nooit door Arsenal gekocht zullen worden, omdat ze zo duur zijn. Ook heeft Guardiola het geluk gehad dat hij mocht teren op zo een geweldige jeugd. Wenger heeft ervoor gezorgd dat Arsenal een splinternieuwe stadion heeft waardoor ze jaarlijks miljoenen daaraan verdienen, hij heeft ervoor gezorgd dat de club nu ook langzamerhand kan profiteren van de jeugd en Wenger kan het meest uit ondermaatse spelers halen. Ook dit seizoen flikt hij het weer, met zo een selectie die door zowat iedereen werd uitgesloten voor de top 5 en sommige dachten zelfs dat teams als Sunderland boven Arsenal zal eindigen, staat nu 3de! Dat zie ik Guardiola niet doen.

27 april 2012 om 23:46

Ik ben het er mee eens dat guardiola wenger op kan volgen, De clubs hebben kwa visie heel veel gemeen.

Maar je eerste opmerking slaat echt totaal nergens op, Niemand maar dan ook niemand heeft ooit getwijfeld aan Professor wenger. De enige mensen die aan hem twijfelde waren een aantal mensen op deze site maar binnen arsenal en onder de supporters is er geen seconde twijfel geweest.

SAF & Wenger Zijn absolute legende's deze 2 worden nooit ontslagen als arsenal degradeert mag wenger zelfs blijven.

28 april 2012 om 01:34

Nou Wenger schat ik nog vele malen hoger in dan Guardiola. Wat deze man heeft neergezet bij Arsenal is ongekend. Bij Barca stond het al grotendeels. Wenger is van 0 begonnen. Wenger gaat nu echt nog niet weg. Ik ben Liverpool supporter maar ik geniet van een trainer als Wenger.

27 april 2012 om 22:17

Ik vond het een leuke reactie van je totdat ik het einde van je bericht naderde.

Je denkt Guardiola door de mand valt als hij bij een andere club zal trainen en je hoopt dat hij een andere club zal trainen. Met andere woorden je hoopt dat hij door de mand valt. Schijnheilig ventje dat je bent, praten over hoe belangrijk Guardiola is geweest voor Barca om een beetje sympathie voor jezelf te kweken (wat ook goed lukt zo te zien aan reacties van de Culers hier) en het hem toch toewensen dat 'ie door de mand valt.

27 april 2012 om 23:18

Waar slaat dat nou weer op? Ik denk inderdaad dat hij door de mand valt, omdat de jeugd niet zo goed is bij andere clubs. Daarnaast heeft niet iedere club het materiaal om dominerend, aanvallend voetbal te spelen.

Guardiola is de perfecte trainer voor Barcelona en is daar ook een uitstekende trainer, maar bij een andere club moet hij zich nog bewijzen vind ik.

Waar zie je me trouwens beweren dat ik hoop dat hij door de mand valt? Dat ik het hem toewens zelfs?

Raar ventje dat je bent!

27 april 2012 om 23:53

''ik denk dat hij dan door de mand valt. Hopelijk gaat hij nog een keer een andere club trainen.''

28 april 2012 om 00:37

Ik zeg inderdaad dat ik denk dat hij door de mand valt. Daarna zeg ik dat ik hoop dat hij nog eens terugkeert in de voetbalwereld om een andere club te trainen en mijn ongelijk te bewijzen. Ik zeg nergens dat ik hoop dat hij door de mand valt, ik denk dat jij erg veel moeite hebt met begrijpend lezen.

28 april 2012 om 07:16

tja zoveel ware er niet gekocht hoop kom gewoon uit eigen jeugd hoor of zie je barca voor madrid aan...?

Haha, nadat hij zich ( relatief) lang op de achtergrond hield, is hij er weer dames en heren!

soms kan hij het toch echt niet laten om al zijn ' Conspiracy theorieen' de vrije loop te laten gaan. Pep genoot duiddelijk van veel aanzien en respect binnen de club. Geen blinde die dat kan ontkennen.het bestuur gaf hem zelf een Carte Blanche en hij mocht doen en laten wat hij zelf wilde. Helaas.

Ik had gehoopt dat hij een zéér lange tijd trainer zou zijn van Barca. Tegelijkertijd wist iedere Culér ook al min of meer dat hij na dit seizoen zou stoppen als hoofdtrainer.

Ik zou zeggen , Pep bedankt voor al je mooie jaren , en na je vakantie ben je méér dan welkom in Camp Nou. Het ga je goed held!

Blijft knap, dat jaar waarin elke denkbare prijs werd gewonnen.. Uiteraard ook alle andere prijzen

Hoop echt dat Xavi na een jaartje of 2 Tito opvolgt als trainer en Pep weer terugkomt naar Barca voor een wat rustigere functie binnen de club.

Denk dat Rossel en Pep ook niet een optimale band hadden en dat dat ook meespeelde...

Thnx voor alles Pep!

Niet alle steun? die man kreeg een blanco check met een blanco contract meer steun kan je volgens mij niet krijgen. Waar je Guardola op aan kunt rekenen is het theater gedrag wat Barca af en toe liet zien wanneer het niet loopt. En sommige transfers die hij maakte hebben een fortuin gekost en zijn hard geflopt, misschien dat wel de zaken waar hij kritiek op kreeg. Want voor de rest deed hij zijn taken goed, alleen ik vind dat men teveel krediet voor hem geven hij heeft goed beleid gevoerd. Maar hij kwam bij een gemaakte club, een club die fundamenten heeft voor een wereldclub.

27 april 2012 om 21:08

@ Somagunner

Wat lul jij nou?
Denk je dat steun alleen om geld draait ofzo?
Denk je dat hij de spelers leert hoe ze moeten vallen en gillen als wijven?dat hebben ze toch echt van hun zelf.het begon met Busquets,en toen volgde de rest....en nu staat Barca er om bekend.heel jammer natuurlijk dat er 1 of een paar spelers zijn die een (hele) slechte kant van Barca hebben geopenbaard.
En welke spelers hebben een fortuin gekost en zijn hard geflopt?
Adriano?die is niet geflopt...hij is de stille kracht van Barca.
Affelay?heeft nog niks kunnen bewijzen,en hij was een koopje...
Villa?heeft in zn 1e seizoen meer dan prima gevoetbald en zat daarna in een dipje en toen geblesseerd geraakt.
Hij heeft vooral talenten laten doorbreken : Pedro,busquets,alcantara,fontas,montaya,quenqa ,tello en ik ben er vast nog een paar vergeten.
En lees maar een reactie van Granddepulga in een andere topic (reactie met een groen randje)...want ik vind het een beetje lullig om mensen na te lullen.

27 april 2012 om 21:14

Het enige wat ik hem kwalijk neem is de manier hoe hij met Bojan omgegaan is. Zo'n groot talent die de spits voor de komende 10 jaar van barca hoorde te zijn.

27 april 2012 om 21:19

@ Godfather3

Helemaal met je eens .
Daar dacht ik ook al aan,dat het heel dom was om hem te verkopen.
Maar ze kunnen hem nog terug kopen,staat in zn clausule.voor 12 miljoen als ik me niet vergis.
Iemand die het wel weet miss?

27 april 2012 om 22:31

Bojan wilde zelf weg omdat hij niet genoeg speeltijd kreeg, wat ook logisch was aangezien hij gewoon niet het gewenste niveau haalde. Ik had echt gedacht dat hij de nieuwe superster van Barca zou worden maar na al die matige wedstrijden van hem wist ik dat hij zijn belofte niet waar zou gaan maken. Misschien keert hij nog wel een keer terug bij Barca en kan hij het tegendeel bewijzen.

27 april 2012 om 23:44

Najah matig...dat viel best mee.
Ik vond hem best goed eerlijk gezegd.
En al helemaal voor zijn leeftijd (19).
Maar hij kreeg niet echt een eerlijke kans.
Aan de ene kant logisch natuurlijk met Messi/ibra die de voorkeur kregen,maar zo'n talent zou ik nooit van de hand doen.behalve met zo'n clausule als dat ie nu heeft.
Jeffrén heeft dat ook toch?die van Sporting Portugal.

27 april 2012 om 23:49

Je vergeet ibrahimovic even voor de lol.

Adriano de stille kracht van barcelona? Hahaha hou iemand anders voor de gek, Hij is een aardige speler en zou bij bijna elke club een vaste waarde of een nummer 12 zijn maar voor het niveau barcelona komt deze jongen zeker te kort.

28 april 2012 om 10:11

Ibrahimovic scoorde net als Villa ook best veel,dus die is ook niet geflopt.
Maar lees zijn boek eens een keer als je dat nog niet hebt gedaan,daar staat duidelijk wat er allemaal aan de hand was;
Hij deed het aardig maar hij heeft zn 45 miljoen euro niet waar gemaakt.

Adriano kan op elke positie,behalve cv en spits ,hij is heel multi functioneel.
En is bijna nooit geblesseerd,en hij kan aardig voetballen.
Hij is een van de mindere in de selectie maar ik vind dat ie veel te weinig krediet krijgt.
Hij word te vaak over het hoofd gezien.

27 april 2012 om 21:49

Theater gedrag als het niet loopt.?

Ik heb afgelopen dagen genoeg theater gedrag gezien wanneer het loopt. Neem Chelsea als voorbeeld. Drogba die ieder 5 min naar de grond gaat.
Dat zag ik tenminste een Barcelona speler nooit doen.

27 april 2012 om 23:35

Ja de basis was goed, dus? Barcelona heeft Europa gedomineerd, en alle prijzen gewonnen die er te wonnen waren. Dat is echt geen vanzelfsprekendheid, kijk naar Real Madrid, AC Milan, Manchester United. Ook allemaal clubs met goede fundamenten, maar die winnen niet zoveel prijzen als Barca.

Een ander belangrijk detail, belangrijker dan jouw argumenten is de aanwezigheid van Messi. Het is Messi die altijd het verschil maakt bij Barca. Dat is het geluk van Guardiola geweest, hij had de beschikking over de beste speler ter wereld en hij heeft het beste uit Messi weten te halen.

Ik denk niet dat Guardiola ooit nog een team met dit soort exceptionele talenten zal trainen.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik in het begin twijfelde over de aankomst van Pep Guaridola. Mede omdat hij spelers liet gaan als deco,toure, Dos Santos, zambrotta, marquez, henry en niet te vergeten de grootste ster Ronaldino. Pep heeft het uitstekend gedaan hij heeft risio's genomen die tot iedereen's verbazing een wereld team heeft neergezet dat schitterend voetbal liet spelen! Respect voor deze jonge trainer en verdient veel credits voor zijn 4 jaar werk bij barcelona! Gracias!

Hmm.. merkwaardig

Hoe bedoelen ze precies niet alle steun? het lijkt me stug dat je de man die Barcelona aan zoveel successen heeft geholpen niet alle steun biedt.

Maargoed ik weet het verhaal binnen Barcelona niet dus misschien waren ze ergens niet tevreden over.

Ik vind het jammer dat Ie weggaat... Hoop dat iedereen blijft en dat ze volgend jaar weer dit mooie voetbal spelen en dat we weer mogen genieten zoals voetbal hoort te zijn..

Ik vind het zo spijtig, maar het zij zo. Hij verdient wel een sabbatjaar, ff weg van alles. Altijd maar weer succes moeten boeken, dat moet toch stresserend zijn. En wij, de fans, hebben geen flauw benul. 'ja maar het zijn profs' hoor ik al sommige zeggen, maar dat zijn ook gewone mensen net als wij. Maar goed, Vilanova zal een grote taak over nemen: de huisstijl voort brengen en dat gepaard met succes. Welcome Vilanova!

Visca El Barca

Ik ben een Madrid fan!
Maar hoe raar het ook klinkt dit doet pijn in mijn hart, deze man heeft zoveel gedaan aan het voetbal van vandaag! Zoveel mooie dingen ik krijg tranen in me ogen als ik dit typ...
Respect voor deze man en, ik gun het aller aller aller beste!

Eens met toinekatja..helemaal niks aan toe te voegen!
Er heerst een kutgevoel bij mij, maar 1 ding weet ik wel: ik ga genieten van de laatste wedstrijden die gaan komen, en pep nog 1 keer die copa pakt!

Het is ongelooflijk wat pep heeft laten zien aan heel de wereld! Niemand doet hem dit na, nu niet en in de eerst komende 20 jaar ook niet!

Pep, als je zoveel wint in zon korte tijd, met zulk voetbal, dan ben je geen legende, maar 1 van de weinige levende legendes! Respect! En geniet ervan!

27 april 2012 om 22:27

dan is hij toch nog altijd een legende? haha

Eigenlijk wel he ;-)
Maar meestal worden mensen een legende als ze er niet meer zijn, en een levende legende is voor mij nog net ff wat meer dan een iemand die pas een legende wordt na ze erfgoed...maar je hebt wel gelijk!

28 april 2012 om 17:54

ok, iedereen vat iets op zoals ie het zelf wil!

Ik weet wel zeker dat Guardiola problemen had met voorzitter Rossell.. zoals Stoichkov zegt is Guardiola de laatste mohicaan van het tijdperk Cruijff... en Rossell zou maar wat graag een einde aan dat tijdperk maken. Hij haat Cruijff en zijn ''bemoeienissen'' bij Barcelona. Rossel gaat enorm veel schade aanrichten bij Barcelona op de (middel)lange termijn.. en dan heb ik het over het sportieve gedeelte, niet het financiele. Let op mijn woorden!

28 april 2012 om 03:36

In deze mening kan ik mij geheel vinden. Rosell is een beetje een naar ventje, heb hem nooit echt kunnen vertrouwen.dag 1 dat Rosell er zat had hij gelijk al problemen met Johan waarbij hij maar zijn erelid status opgaf. Dit kun je als voorzitter bijna niet maken, El Salvador is heilig bij Barca, tot twee maal toe is hij de redder geweest. Om hem niet echt te accepteren binnen de club is gewoon not-done.

Ik vind het alleen maar beter dat hij weggaat. Laatste belangrijke wedstrijden kwam hij met onzin opstellingen.

Daar krijgt Rossel de kans niet voor denk ik, over twee jaar zijn er weer nieuwe verkiezingen, en met tito aan het roer volgen ze de lijn van Guardiola en indirect nog steeds cruijff.

Respect voor Guardiola, zowel voor zijn voetbal als zijn trainerloopbaan. Gezien mijn leeftijd heb ik niet heel veel meegekregen van zijn voetbalverleden bij Barcelona, maar voor zover mijn geheugen mij niet in de steek heeft gelaten en als ik het allemaal lees en zie schijnt Pep de verbindingsman bij Barcelona onder Cruijf te zijn geweest.
De Barcelona van toen dat was echt een dreamteam. Namen als Ferrer, Nadal, Bakero kan ik mij vaag nog herinneren (van mijn plakboek) als spelers van het Spaanse nationale elftal van WK 1994 in de V.s.

Zijn trainerloopbaan is zeker indrukwekkend te noemen. Heeft alle denkbare prijzen gewonnen met Barcelona, en mag terecht één van de beste trainers die het voetbal de afgelopen tien jaar heeft gekend genoemd worden. Ondanks het feit dat hij maar één club getraind heeft...wegen de hoeveelheid prijzen zwaar in zijn voordeel.
Ik ben benieuwd naar zijn opvolger, en of die net zoveel van voetbal begrijpt als deze Catalaanse oefenmeester. Waar ik nog meer benieuwd naar ben is hoeveel fans Barca over houdt als ze nu met een nieuwe trainer wat minder gaan presteren. Het stroomde hier vol met Barca fans de afgelopen jaren net als bij Arsenal en Chelsea jaren terug.
We zullen het zien.

Respect voor pep! ;
wat hij toch allemaal heeft bereikt met barca als trainer is ongelofelijk.
dat doen weinig trainers na.
Op 8 mei 2008 werd bekend gemaakt dat Guardiola aangesteld was als nieuwe hoofdtrainer van FC Barcelona vanaf juli 2008, als vervanger van Rijkaard.
dit heeft hij allemaal bereikt als trainer in vier jaar.
-uefa Champions League- 2x- 2009, 2011
-uefa Super Cup - 2x-2009, 2011
-wereldkampioenschap voetbal voor clubs - 2x-2009, 2011
-spaans landskampioenschap -3x- 2009, 2010, 2011
-copa del Rey -1x -2009, kon 2x als hij niet was vertrokken
-supercopa -3x -2009, 2010, 2011

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4861 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona9370
4.Valencia7327
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Lionel MessiAanvaller3634
Ivan RakiticMiddenvelder351
PaulinhoMiddenvelder349
Jordi AlbaVerdediger332
Luis SuárezAanvaller3325
Sergio BusquetsMiddenvelder311
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

Spanje
467 fans
Coach, 47 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 22 mei
De toekomst van Fran Sol ligt mogelijk in Mexico. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren