Robben: 'Ronaldo besloot wel twee keer tegenover Neuer te gaan staan'

Vrijdag, 27 april 2012 om 09:20

Arjen Robben had woensdagavond een belangrijk aandeel in de plaatsing van Bayern München voor de finale van de Champions League. De aanvaller was in het tweede duel met Real Madrid (2-1) verantwoordelijk voor de belangrijke uittreffer, vanaf elf meter. In de noodzakelijke strafschoppenreeks kwam Bayern als winnaar uit de strijd. Na afloop kwam José Mourinho de kleedkamer van Bayern binnen. "Om alle spelers persoonlijk te feliciteren. Tegen mij zei hij: "Nu moet je die beker pakken ook."

/

"Het tekent de grote persoonlijkheid van Mourinho dat hij daar zo stond", benadrukt Robben in het Algemeen Dagblad. Zelf bleef Robben weg uit de penaltyserie. Een bewuste keuze. "Normaal steek ik bij een penaltyreeks altijd mijn vinger op", legt de Nederlander uit. "Bij Bayern neem ik óf de eerste óf de vijfde. Maar nu vond ik dat ik mijn verantwoordelijkheid moest nemen door geen tweede keer op één avond een strijd met Iker Casillas aan te gaan."

"Ik heb bij Real twee jaar met hem samengespeeld, op de training nam je geregeld penalty's onderling. Ik ben een speler die een spel speelt met een keeper, door te kijken, oogcontact te maken. Casillas weet dat ook. Bovendien had ik al een geschiedenis met hem vanuit de WK-finale. Deze wedstrijd was te belangrijk om het risico te nemen dat hij een tweede inzet van mij wél zou pakken. Cristiano Ronaldo besloot wel twee keer tegenover Manuel Neuer te gaan staan, ja. En miste."

Bekijk hier de strafschoppenreeks tussen Real Madrid en Bayern München:
Gerelateerd

88 reacties (laatste reactie door stua)

haha Wat grappig, ik zat tijdens die serie al te denken, Robben Please neem die penalty niet, anders ben je straks weer de schlemiel bij Beckenbauer en co. Goed gedaan Arjen!

27 april 2012 om 11:23

Penalty's moet je altijd aan de Duitsers overlaten. Die kunnen het wel.

27 april 2012 om 11:59

Bij Bayern zou ik voortaan alle strafschoppen aan Alaba (oostenrijker) overlaten. Die negentienjarige knalt die eerste erin alsof hij op weg is naar de supermarkt.

Netjes van Robben, goed moment om voor zelfkennis en veiligheid te gaan.

27 april 2012 om 12:43

Daar dacht ik dus ook aan. Meest onervaren speler op het veld en gewoon ff z'n vinger opsteken omdat hij de eerste penalty wilt nemen. En inderdaad niet onverdienstelijk, de beste penalty van de reeks

27 april 2012 om 13:09

Leuk bedacht maar juist 2 Duitsers hebben ook een pingel gemist. Lahn en Kroos om precies te zijn.

27 april 2012 om 13:28

Dat deden ze om het een beetje spannend te houden natuurlijk. Anders is t ook weer zo zielig voor Madrid.

27 april 2012 om 13:32

Als je 2 ton per week verdient en elke dag met een bal op het veld staat, dan mg je toch wel verwachten dat je van 11 meter in een doel van meer dan 7 meter breed de bal kan schieten.

27 april 2012 om 13:37

Het zou wellicht ook met druk te maken kunnen hebben...

27 april 2012 om 14:11

Denk dat je als keeper de bal ook wel mag tegen houden.. Volgens mij traint hij ook elke dag en zal hij er niet ver naast die 2 ton zitten...

27 april 2012 om 14:48

Alsof Casillas en Neuer voor een doosje eieren keepen.

Dan kan je ook zeggen, als je ... ton verdient en elke dag onder de lat staat, dan mag je toch wel verwachten dat je een schot die vanaf 11 meter ver wordt geschoten wel pakt.

Het liefst zie ik geen penalties meer, gewoon golden goal met een langere verlenging.

27 april 2012 om 15:49

Alsjeblieft niet! Niks zo spannend als penalties. Ik hoop altijd als de verlening ver op weg is dat er niet meer gescoord wordt :D

28 april 2012 om 04:23

Mooie reactie!

27 april 2012 om 15:34

Ja dat kan dan wel zo zijn maar ik denk dat robben hem wel had gemaakt omdat hij 1 van de beste penalty nemers ter wereld misschien wel de Beste.
Kijk naar Messi die nam ook de penalty en die faalde onder de druk.
Ronaldo faalde niet maar hij stond ook niet echt onder druk die dacht dit hebben we al gewonnen word een eitje maar nee dus.
Ronaldo mocht weer aanleggen voor zijn derde goal maar die bezweek ook onder druk en stress noem maar op.
Hebben jullie de wedstrijd tegen zweden bekeken dat robben als broekie wel even de beslissende maakte?
Dan weet je ook dat hij hem wel had gemaakt maar alleen omdat hij samen met Iker samen speelde en in de finale van het wk ook een belangrijke counter miste nam die hem niet.
Ik denk dus echt wel als Robben op 11 meter stond hem snoer hard er in had geschoten.

Verstandige keuze al weet je natuurlijk nooit of hij de 2e er wel had in geschoten. Goed dat hij een beslissing neemt voor het team. hij had natuurlijk zelf ook al gezien dat Casillasde eerste ook al bijna had

Goeie inschatting van Robben. Zo egoistisch is ie dus niet ;

27 april 2012 om 11:54

Nou juist wel egoistisch want hij benaderd het vanuit het perspectief dat hij zou missen en dus de schlemiel zou zijn. Dapper dat hij hem niet nam maar wel vanuit een egoistische beredenering.

Edit: Klasse van Mourinho zeg, wist niet dat hij nog naar de kleedkamer van BM gekomen was.

27 april 2012 om 11:58

Nee, hij cijferde zichzelf weg omdat hij weet dat Casillas het heel goed kent en goed kan inschatten wat hij gaat doen. In plaats van de held uit te willen hangen, vind ik dit een goed beredeneerde actie en zeker niet egoistisch.

27 april 2012 om 12:01

Denk dat je het van twee kanten kan bekijken dus snap zeer zeker wat je bedoelt maar Robben heeft natuurlijk de schijn ook tegen. Nogmaals, dapper van em maar denk dat hij zichzelf ook wat in bescherming nam en er dus geen nam vandaar mijn reactie.

27 april 2012 om 12:25

Ik zie het meer als dat hij hem niet nam omdat hij wilt dat bayern in de finale zou staan. En hij niet zeker genoeg van zijn zaak was om hem er in te knallen.

Maar wij Nederlanders gaan helaas iets te vaak uit van het slechte van de mens en niet van het goede. Ik geef Robben hier de voordeel van de twijfel en de winnaar heeft altijd gelijk zeggen ze wel eens

27 april 2012 om 12:48

Natuurlijk is dat ook zo maar daarom zeg ik dat je het van 2 kanten kan bekijken en Robben echt al jaren de schijn tegen heeft, is toch één van de meest egoistische spelers op de europese velden. Ziet zelfs aan zijn spel vaak dat hij niet weet wanneer hij hem nou af moet geven of niet. Die balans is hij een beetje kwijt. Doet verder niets af aan zijn wereldklasse hoor begrijp me niet verkeerd want het is en blijft een fenomeen.

28 april 2012 om 01:39

Super knappe beslissing van Robben. Hij was niet zeker van zijn zaak. De 2e keer dat hij tegenover Casillas zou staan. Heel slim dus.

Al neem je 5 penals achter elkaar, als je hem hard en zuiver in de hoek plaatst is de keeper nagenoeg altijd kansloos. Zeker als je het durft om hem in de bovenhoek te knallen. Achja, shit happens.

27 april 2012 om 09:37

Mee eens, er is al eens onderzoek gedaan dat de keeper bij een schot met een snelheid boven een bepaald gemiddelde in welke hoek dan ook altijd kansloos is.

Er is op te trainen en als je geen strafschop meer wilt missen zou je dit dus kunnen doen. Omgaan met de druk in zo´n groot stadion leer je door ervaring. Zou dus goed kunnen dat je op een gegeven moment geen penalty meer mist!

27 april 2012 om 09:46

Klopt, wat tegenwoordig een nieuwe trend is bij het nemen van een penalty is de aanloop. Men rent niet meer en ramt die bal geplaatst, maar ze nemen een zacht loopje, stoppen even ergens en doen twee stappen extra en proberen die bal te plaatsen. Slaat helemaal nergens op.

En zoals je zegt, oefening baart kunst. Als je op een gegeven moment 8x een penal moet nemen in een stadion van een halve finale tegen een topclub dan blijf je op een gegeven moment gewoon ontspannen.

27 april 2012 om 09:51

Er is maar deels op te trainen natuurlijk.. Traptechniek, welke snelheid is het beste, in welke hoek en hoe hoog moet ik schieten om de bal onhoudbaar te maken.. Allemaal te trainen..

Lastiger te trainen: vermoeidheid na 120 minuten voetbal (fysieke inspanning en concentratie)

Niet te trainen: de omstandigheden, stress...

Op de belangrijkste momenten laten veel spelers het afweten.. Denk dat Messi, Ronaldo, Kaka en Ramos nog niet vaak een penalty gemist hebben..

27 april 2012 om 10:00

@moustro

Mwoah Ronaldo schiet ze inderdaad regelmatig binnen maar ik had gelezen op VZ dat Messi 1 op de 4 mist ofzo? Hij heeft er best veel gemist dit seizoen, ook op belangrijke momenten volgens mij.

Ik zeg wel eerlijk, penals zijn echt leuk maar soms mis ik de oude dingen zoals het gouden doelpunt Dat leverde toch ook echt geweldige tv op

27 april 2012 om 10:18

Messi miste idd cruciale penalties tegen Chelsea en Sevilla. Tevens in de dopa del rey tegen Valencia wat niet al te zware gevolgen had. Ronaldo daarentegen heeft een hele boel penalties erin geschoten, enkel die in de reeks tegen Bayern ging mis. Aan de ene kant is hij een schlemiel maar zonder hem was Real nog geen eens aan de penalty reeks toe gekomen

27 april 2012 om 10:27

Wat een onzin is dat onderzoek. Heb je bronnen? Want een keeper is niet kansloos als hij bijvoorbeeld voor de penalty een stapje naar links doet. Of een stapje naar rechts. Dan verandert gelijk alle dimensies. Bovendien is de ene keeper de andere niet. Zoals Neuer ze uit de hoekt tikte, dan kan echt niet elke keeper.

27 april 2012 om 10:30

Zola, het gouden doelpunt is inderdaad spectaculair, maar ik heb het idee dat het erg slecht is voor je hart

27 april 2012 om 10:35

ze hopen gewoon dat de keeper gaat liggen in die tijd zodat ze die bal in een split second de andere hoek in kunnen plaatsen. dat is uitgevonden door de Dhr. Figo

27 april 2012 om 11:00

Ronaldo heeft een reeks van 25 penaltys achter elkaar gescoord voor hij deze miste.

27 april 2012 om 11:53

Ik las van de week ergens dat Messi voor Barca 33 penalty's heeft genomen en inderdaad 8 gemist. Das best veel eigenlijk.

27 april 2012 om 10:00

Ja heel simpel, daarom gaan alle penaltys er ook in?
iedereen op dat niveau kan hard en zuiver schiete! maar op zo'n moment zit het hem meestal in het koppie!

27 april 2012 om 10:20

Messi schiet ze altijd richting bobenhoek, maar de belangrijkste van dit jaar was net een centimeter te hoog. Zo simpel als jij het stelot is het misschien wel, maar het is onder druk gewoon heel moeilijk een penalty hard en zuiver in de hoek te plaatsen.

28 april 2012 om 00:25

Inderdaad een halve finale CL of een andere belangrijke wedstrijd brengt totaal geen druk met zich mee. Het scheelt al helemaal als je ook nog eens uit speelt met maar zo'n 80.000 toeschouwers en je het hele publiek niet mee hebt,...
Mensen praten er altijd zo simplistisch over, maar Neuer en vooral Casillas zijn echt geen doorsnee keepers waar je 9 van de 10 penalty's wel ff raak tegen schiet.

Nette reactie. Wat als Robben die penalty had genomen?

Ja en over Casillias, gewoon de beste keeper op dit moment met Neuer. Hopen dat Bayern de beker pakt. Gun het hun echt.

27 april 2012 om 10:30

Vind dat je Petr Cech er ook bij mag noemen, sterker nog ik vond hem van de halve finalisten als de beste keeper naar voren komen.

27 april 2012 om 10:44

@ Footy

Absoluut waar, Cech was tegen Barcelona de grote held. Velen vonden dat Barcelona kansen verprutst had, maar Cech deed het gewoon fantastisch goed.

on: Wat een mooi gebaar van Mourinho om bij de kleedkamer van Bayern naar binnen te gaan en iedereen te feliciteren.

Ik vond over het algemeen dat het er redelijk gemoedelijk aan toe ging, ondanks de harde klap van de uitschakeling. Er zijn geen hele gekke dingen gebeurd, misschien heeft het feit dat Barcelona de finale ook niet gehaald heeft hier ook nog aan bij gedragen.

27 april 2012 om 10:52

Mensen dachten dat waarom Messi nooit voorbij Cech kwam een 'fluke' was, dat het maar toeval was. Maar naast een staaltje verdediging van Terry en co, liet Cech paar momenten zien waarom hij in mijn ogen de beste is. Stamford Bridge die redding van Adriano en Puyol en Camp Nou die laatste poging van Messi die via Cech z'n hand tegen de paal belandde. Onmenselijk goede keeper is hij.

Vind ik inderdaad wel netjes van Mourinho.

27 april 2012 om 11:52

Ik ben enorm gecharmeerd van Cech, hij heeft ook echt een fijne uitstraling. Ik weet niet wat het is met Cech, maar hij wordt nooit in het rijtje van grootste keepers genoemd. Helaas, want na Casillas vind ik hem serieus de beste. Al komt Neuer ook wel erg dichtbij

27 april 2012 om 13:40

In de goede jaren van Chelsea werd hij vaak als beste keeper genoemd, pas nadat hij die schop tegen zijn hoofd heeft gehad en hij een bescherming draagt is het iets minder geworden. Door zijn enorme ervaring staat hij altijd goed opgesteld (een soort van der Sar) niet super spectaculair wel altijd goed.

27 april 2012 om 13:59

@kookenhagen

Begrijp je reactie maar als je Chelsea volgt weet je wel beter;

Het klopt dat vlak voor die 'doodschop' van Stephen Hunt, Petr Cech de beste keeper ter wereld was. (brak records na records) En daarna 2 seizoenen matig presteerde omdat hij niet meer hetzelfde was.

Vanaf 2010 schittert hij echter en vind ik dat hij zijn oude niveau vorig seizoen al heeft behaald. Een geweldige keeper die ik pal naast Casillas plaatst of zelfs hoger, hij heeft werkelijk waar geen enkele zwakke punten meer. Zijn zwakste punt (lange ballen in de 16) heeft hij hard aan gewerkt en is hij op dit moment lijkt wel onverslaanbaar als je laatst zag dat Messi zelfs niet langs hem kwam.

27 april 2012 om 15:26

Het probleem van Cech is dat Chelsea niet mee doet om het kampioenschap. Daardoor vallen zijn prestaties minder op. Doordat hij nu twee goede halve finales heeft gespeeld komen mensen er weer achter dat het gewoon een erg goede keeper is. Als de rest van Chelsea wat beter was/beter speelde, had hij gewoon weer records kunnen breken.

Ik zei voor de wedstrijd al dat neuer de held zou gaan worden!! Dat kwam uit gelukkig!!! Leuke finale!!

Dit is zeer slim van Robben, hij nam het risico niet en dacht dat Casillas de tweede wel zou stoppen.

Ik denk zelf dat Robben niet egoistisch is maar gewoon zeer arrogant. Robben doet alles om te winnen, als team zijnde. In mijn ogen vertrouwt hij andere soms niet om een kans af te maken en denkt het zelf wel beter te kunnen en gaat voor eigen succes. Zonder kwade bedoelingen maar omdat hij wil winnen.

27 april 2012 om 10:21

Zoals het moment Robben-gomez. Eerste keer ging hij voor eigen succes, wat tot niks kwam. Tweede keer gaf hij breed op Gomez en toen verprutste hij het.

27 april 2012 om 13:11

Gomez zat ook totaal niet in de wedstrijd. Hij had geluk met z'n penalty want die was ook dramatisch ingeschoten. Robben speelde een redelijke pot.

Verstandig Robben, en natuurlijk laat mourinho zich zo wel van zijn goede kant zien! en ik hoop zeker ook dat Bayern die beker pakt!

27 april 2012 om 09:53

Mourinho laat zich wel vaker van z´n goede kant zien, alleen wordt het vaak niet gezien. Hij heeft natuurlijk af en toe rare trekjes, maar je kan niet ontkennen dat het een top trainer is. De begeleiding naar z´n spelers toe alleen al

27 april 2012 om 10:27

Niemand ontkent dat het een toptrainer is(enkele daargelaten). Wat ze wel doen is kritiek geven op hetgeen wat hij met Madrid doet. Hij heeft namelijk qua veldspel niet zo heel veel bereikt en het was vroeger een briljante tacticus, misschien nog steeds wel.

Maar het aparte is dat hij juist verdedigend tactisch zeer sterk is en aanvallend juist niet.

27 april 2012 om 10:35

Nouja, het lijkt mij wel dat je iets van tactiek afweet als je (oke, het is nog niet 100% zeker) kampioen wordt van Spanje. Barcelona heeft heel goed veldspel, maar heeft ze dit seizoen niet gebracht wat ze vorige seizoenen heeft gebracht.

Het gaat uiteindelijk om de doelpunten, waar Real in de competitie er 109 van gemaakt heeft, tegenover 97 van Barcelona. Dus ik zet ook even vraagtekens bij je kanttekening dat Mourinho in aanvallend opzicht het niet goed wegzet.

27 april 2012 om 10:59

Als je ziet wat ik zeg, is dat het tactisch niet briljant is. Maar als je ziet dat je Ronaldo (goalgetter), Ozil, Benzema, Pipita, en Di Maria en ook nog eens een Kaka hebt.

Dus qua veldspel lijkt het nergens op maar je hebt sowieso 4/5 spelers die het verschil kunnen maken ongeacht het teamspel.

27 april 2012 om 11:05

Het spijt me, maar tactisch is Real toch absolute top. Veldspel is bij tijd en wijle fantastisch. (kijk tegen Ajax pfff) Mou is echt de beste trainer op dit moment. Verdedigend zet hij het goed neer en aanvallend weet hij precies de kwaliteiten van zijn ploeg te gebruiken. 109 goals zijn daar het bewijs van in La Liga.

Bayern was ver 2 wedstrijden overigens beter geen twijfel over mogelijk.....

27 april 2012 om 13:51

De eerste wedstrijd tegen Ajax zat Ajax in een vormcrisis en de tweede had Ajax verdient te winnen. Als je bij Barca of Real zit heb je 50% kans om kampioen te worden dus dat is ook niet zo'n prestatie.
Als Barca niet aan het WK clubteams had meegedaan dan had ik het ook nog moeten zien. Barca is gewoon op net als 2 jaar geleden, WK voor clubteams afschaffen of in Europa houden.
De cijfers van Real zijn dit jaar zeer indrukwekkend dat kan ik niet ontkennen.
Maar als je met dit materiaal niet de finale haalt en in beide wedstrijden de mindere bent dan mag je wel wat lager inzetten op Mourinho.

Verstandig. het is natuurlijk altijd een spel dan. Ga je weer in dezelfde hoek schieten of niet. Als je je daar niet zeker bij voelt moet je passen.

Het verschil was dat Bayern zich serieus had voorbereid op penaltys en real niet. Ongelofelijk dat soort amateurisme bij zon miljoenenploeg

Je kunt deze keuze van Robben op 2 manieren uitleggen:

1. angsthaas, geen lef, onzeker, bang om te missen.
2. Faalhaas, geen ballen, werkweigering.

27 april 2012 om 10:15

Hahaha werkweigering hahahaha Geniaal! Hoe kwam je erop? haha, ik denk niet dat Munchen, nu ze in de finale staan er veel problemen mee hebben. Ten slotte heeft zijn werkweigering geen negatieve gevolgen gehad

27 april 2012 om 10:15

Je legt het op zeven manieren uit.

27 april 2012 om 10:42

Jij kan het op 2 negatieve manieren uitleggen.. Maar je gaat voorbij aan 1. Inzicht 2. Verstand 3. Vertrouwen in je medespelers.

Het is gewoon belachelijk om hem een angsthaas te noemen. Belachelijk om hem werkweigering in de schoenen willen schuiven. Geen ballen?
Hou toch op... Wie nam de penalty in de wedstrijjd? Iemand zonder ballen? Zonder lef? Iemand die onzeker was?

Werkweigering? Dat is ongeveer 1 van de meest achterlijke opmerking die ik ooit heb gelezen hier op Vz...

27 april 2012 om 10:49

Wellicht is uw antenne niet ontvankelijk voor de licht satirische ondertoon van mijn comment.

27 april 2012 om 15:36

Ondertoon kan je niet proeven, ruiken of zien. Enkel horen, zo gek is deze reactie van Stua dus niet.

27 april 2012 om 10:54

Gefaald om grappig over te komen.

27 april 2012 om 11:57

@ballopdak

Robben was wel de enige die, toen het er echt op aankwam, in de wedstrijd die de bal pakte en de penaltie nam.
Had hij het toen niet gedaan hadden ze niet eens een verlenging gehad.
Als iemand een angsthaas is, werk weigerd, onzeker is..dan pakt hij de bal niet in zo'n beladen wedstrijd op zo'n belangrijk moment hoor.
Maar eigenlijk is het dom van mij om het te proberen uit te leggen tegen iemand die niet beter weet.
En dat is dan weer dom van mij.

Wijs besluit van ons Arjen.

Overigens hoor ik tot dusver nog maar weinig mensen over Mourinho. Afgelopen woensdag waren er genoeg mensen die het veroordeelden dat Mou meteen na de beslissende penalty van Schweini naar binnen liep. "onsportief", "slechte verliezer" en "zwak" werd het o.a. genoemd. Nu blijkt dus dat Mou Bayern even hun overwinning liet vieren om vervolgens in de kleedkamer hen persoonlijk te feliciteren met de overwinning. Mooi gebaar, in mijn optiek.

Wijs besluit van Robben, maar wel erg laf om als argument aan te voeren dat het bij Ronaldo bij de tweede keer misging. Als je twee keer achter die bal gaat staan, dan heb je tenminste echt ballen.

27 april 2012 om 10:45

Dan kan je beter geen ballen hebben en in de finale staan.. Of niet?
Wat is er laf aan? Hij gaf aan waarom hij niet de tweede keer achter die bal ging staan... Hijj heeft uitgelegd dat hij vaker met die keeper te maken heeft gehad... Hij heeft juist heel veel lef gehad om zijn verantwoordelijkheid te pakken en niet een penalty te nemen. Robben is er meestal als eerste bij om een penalty op te eisen...

27 april 2012 om 10:56

@stua: dat zeg ik toch ook? Het was een heel verstandig besluit van hem. In zijn geval was er niet gaan staan juist zijn verantwoordelijkheid nemen. En dat was ook niet laf, alleen Ronaldo erbij halen vind ik wel laf. Want in het geval van Ronaldo, de beste penaltynemer te wereld, was er wél gaan staan zijn verantwoordelijkheid nemen. Ik heb echt helemaal nul komma niks met Ronaldo, maar laten we eerlijk zijn: er wél gaan staan op zo'n moment getuigt van meer lef dan er niet gaan staan. Van minder verstand misschien, maar wel van meer lef. Daarom vind ik het erg makkelijk om dat als argument aan te voeren.

Als Robben had gezegd: Ronaldo en ik hebben ieder op onze eigen manier onze verantwoordelijkheid genomen, maar bij mij pakte dat iets beter uit, hihi haha, dan had ik dat een stuk sympathieker gevonden

27 april 2012 om 11:06

Ik zeg Seedorf

28 april 2012 om 05:13

Seedorf? Ik zeg Frank de Boer... Die miste in de wedstrijd en in de penaltyreeks in 1 wedstrijd op een eindronde beide penalty's , maar dat wordt hem nooit aangerekend..

27 april 2012 om 10:47

Inderdaad een beetje laf, mits hij dit echt zo gezegd heeft, wat ik betwijfel. Bij de penalty reeks staat er nog veel meer druk op je dan bij een penalty in de wedstrijd. Daarbij komt nog dat Ronaldo de eerste penalty nam, dus nog niet de beslissende.

Beetje rare redenatie van Robben. Het bewijst gewoon wat voor ballen Ronaldo heeft. Die jongen is zo zelfverzekerd dat het soms ook over slaat in vol van zichzelf. Nou wil ik Ronaldo niet de schlemiel noemen. Hij stond er gewoon toen Real goed druk zette. Ik snap werkelijk nog steeds niet waar die defensieve houding van Real vandaan kwam.

Bayern gewoon verdiend door. Zij speelden de tweede helft Real helemaal weg en ben onder de indruk van die jonge Alaba. Hopelijk mag hij toch nog meedoen aan de finale, want eerlijk is eerlijk dat was geen gele kaart waard.

Hopelijk krijgt Real het kampioenschap. Volgend jaar weer nieuwe kansen.

27 april 2012 om 15:02

Eigenlijk niet hoor..

Robben en Ronaldo hadden beide al een strafschop genomen dus ik ben er haast wel zeker van dat die zou missen mocht die ook voor de 2de keer een penalty nemen.

Mocht Ronaldo pas zijn eerste strafschop nemen in de penalty reeks had die niet gemist daar ben ik van overtuigd.

Erg jammer natuurlijk maar volgend jaar weer een kans.

Ik vond die redding van Cech ook wel mooi op die een-tweetje van messi en fabregas toen die met die hak teruggaf.

Goede reactie van Robben. Ik gun het Robben wel om de Cup te pakken maar ik gun het Bayern Munchen niet. En dat komt vooral door het bestuur, van Gaal heeft de basis gelegd voor dit team maar krijgt geen enkele credits. Ik hoorde laatst Rummegge (ofzoiets) zeggen dat dit Bayern het beste is overkomen in de afgelopen 40 jaar, volgens mij stond Bayern 2 jaar geleden ook in de finale en in dat seizoen wonnen ze wel de titel. Maar nu omdat er een duitse coach is, wordt het opgeblazen.

Chelsea mag van mij de finale winnen.

hee even een vraagje, ik weet dat het niks met dit topic te maken heeft, maar welke nationaliteit heeft alaba?

27 april 2012 om 12:01

heeft niet veel met dit topic te maken.

Maar omdat je er zo vriendelijk naar vraagt: Alaba is Oostenrijks international! Heeft onder andere meegedaan in de oefeninterland tegen Nederland;

27 april 2012 om 12:03

@royeboy..hij is geen Zwitsers international..hij komt uit Oostenrijk.

27 april 2012 om 12:02

Weet je dat het jou veel werk had gescheeld als je ff had gegoogled?? Desnoods ff op VI kijken, wikipedia..of Google dus. Als ik iets wil weten probeer ik het eerst altijd ff zelf te zoeken. Sommige dingen is inderdaad wat lastig te zoeken etc., maar dit soort basisdingen kun je in 3 seconden vinden op google.
Maar voor jou info, het is een Oostenrijker.

27 april 2012 om 15:28

Weten jullie misschien wie er allemaal geschorst zijn voor de finale? En wie de trainers zijn van beide clubs? En in welk stadion er wordt gespeeld?

Alvast bedankt.

Klasse van Mourinho trouwens. Dan is hij een groter verliezer dan ik hem voorhield. Als je na zo'n teleurstelling mans genoeg bent om de kleedkamer van de finalist op te zoeken en oprecht je felicitaties te uiten, ben je een hele kerel. Ik vind het een walgelijke kwal, een vreselijke narcist, maar dit moet je hem nageven. Natuurlijk is feliciteren gebruikelijk en normaal, maar hij doet dat ook nog eens alleen, welgemeend en in de kleedkamer van een feest vierende tegenstander. Dat hóeft niet, maar hij doet het toch even... Hulde!

Nou ik denk dat Robben hem beter had ingeschoten dan Lahm. Dat had ze bijna nog de finale gekost na een 2-0 voorsprong in de penaltyreeks.

2x een penalty nemen geeft altijd twijfel daarbij de redenen die robben zelf aangeeft is het een hele goede keuze geweest.

Grappig, er staat een groot stuk over Mourinho die zich echt van een andere kant laat zien en niemand die je er over hoort, maar wanneer hij weer eens zijn boekje te buiten zal gaan smult iedereen er weer van.

selectieve waarneming zullen we maar zeggen..

Diep respect voor deze actie van Mourinho, had ik niet achter hem gezocht.

Bange schijtert

Cech gaat Tsjechie straks op het EK ver helpen, iedereen ziet dat ze over de top zijn, maar als de verdediging een beetje goed staat kan Cech veeeeel

Volwassen van Mourinho om de kleedkamer nog binnen te stappen en bayern te feliciteren, sportief gebaar.
De ene x gaan beide penalty's erin en de andere x misschien maar 1.
Penalty's zijn een loterij, dus daar moet je ook geluk bij hebben.
Neuer dook gelijk sterk naar de hoek, casillas wachtte heel lang waardoor die net tekort kwam.
Zoals ik al zei, het moet ook meezitten.

Chapeau Robben, temeer omdat Cassillas je door en door kent! !! Goed gedaan! !!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
Manuel NeuerKeeper00
Sven UlreichKeeper00
Niklas SüleVerdediger00
Felix GötzeVerdediger00
Marco FriedlVerdediger00
Mats HummelsVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Bayern München.

1459 fans
Middenvelder, 34 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Bayern München 21 5 0 0
2016/2017 Bayern München 26 13 0 0
2015/2016 Bayern München 15 4 1 0
2014/2015 Bayern München 21 17 0 0
2013/2014 Bayern München 28 11 0 0
Laatste voetbalnieuws

Lewandowski passeert Pizarro; HSV mag nog hopen op Houdini-act

Bayern München blijft ook na het veiligstellen van de landstitel winnen in de Bundesliga. Na de 5-1 zege op Borussia Mönchengladbach volgde zaterdag een 0-3 overwinning bij Hannover 96. Robert Lewandowski...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 24 april
Lionel Messi is overtuigd van de kwaliteiten van Jasper Cillessen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren