Van den Brom: ‘Over twee jaar voetbalt Bony wel bij een absolute topclub’

Woensdag, 25 april 2012 om 11:05

John van den Brom is blij dat hij als trainer van Vitesse kan werken met spits Wilfried Bony. De coach is lovend over de Ivoriaans international en hoopt zo lang mogelijk te profiteren van de aanwezigheid van de aanvaller. Er komt echter een dag dat Bony uit Arnhem vertrekt, weet ook Van den Brom.

/

Volgens de oefenmeester, afgelopen zomer overgekomen van ADO Den Haag, hoeft de centrumspits alleen maar door zijn ploeggenoten aangespeeld te worden. “Breng je hem in stelling dan is hij zó ontzettend goed. Ik heb nog nooit een speler meegemaakt die zó sterk is als hij”, vertelt Van den Brom aan NUsport. “Vorig jaar werkte ik bij ADO met Dmitry Bulykin, die was ook sterk. Maar Bony is nog sterker.”

De trainer realiseert zich dan ook dat Vitesse niet het eindstation zal zijn voor de 23-jarige Ivoriaan. Bony is echter nog niet uitgeleerd bij de Arnhemse club, denkt Van den Brom. “Als het team niet functioneert denkt hij dat hij het allemaal alleen moet doen. Hij moet niet denken dat hij nu al in Chelsea 1 kan spelen. Maar over twee jaar voetbalt hij wel bij een absolute topclub”, voorspelt de coach.


Poll

Denk je ook dat Wilfried Bony naar een absolute topclub gaat?


Gerelateerd

34 reacties (laatste reactie door uni-ted)

Leuke speler, maar zie niet zoveel potentie in hem dat hij bij een echte topclub speelt (= vaste waarde in het team).

25 april 2012 om 11:49

Dat komen we achter over 2 jaar

Ik ben niet kapot van Bony en ik betwijfel het of die de absolute top gaat halen.
Hij is fysiek sterk en doelgericht, maar ik vind dat hij nog veels te weinig scoort.
Er is dus nog een hoop te verbeteren, voordat hij naar bijvoorbeeld een chelsea kan.

25 april 2012 om 11:34

dat hij niet veel scoort is echt te danken aan de spelopvatting van onze trainer. Bony staat vaak op een eiland en moet regelmatig ( om aan de bal te komen ) zich laten inzakken tot op 40 meter van onze tegenstanders goal!
Wat me wel opvalt is dat hij minder goed speelt als in het begin van t seizoen. Denk dat hij zelf had gedacht nu er al uit te zijn geweest met een topclub. ( je weet ook niet wat ze heb beloofd hebben toen hij tekende ) .

Ik zie ik potentie wel een topper in hem. Als hij naast een goede spits wordt opgesteld. Want ik denk niet dat het een spits is in een 4-3-3 systeem.

Hopen maar dat ie nog 2 jaar blijft en zijn best doet. Met 4 a 5 directe aankopen zie ik mijn clubje volgend seizoen wel de top 6 binnen komen ..

25 april 2012 om 12:39

@joeyt

Klopt dat het ligt aan de (nogal verdedigende) spelopvatting. Echter lijkt het me ook wel een goede 4-3-3 spits. Sterk aan de bal een kopsterk, met naast zich vleugelspelers met voorzetten en acties naar binnen. Dan komt zn kracht ook goed van pas denk ik.

25 april 2012 om 13:52

Hij zou denk ik in beide systemen kunnen passen.
Maar misschien zou hij inderdaad nog beter tot zijn recht komen met een aanvalspartner naast hem. Het zou kunnen liggen aan de spelopvatting, dat weet ik eerlijk gezegd niet, omdat ik daar niet op heb gelet.

Ik zie hem niet snel bij een echte topclub (barca, madrid, manu etc.) spelen maar wel bij een goede subtopper zoals een mooie portugese club, spurs etc.

Een ijzersterke spits, die nog heel technisch is ook.
Hij zal zich moeten ontwikkelen volgend jaar om echt op de radar van topclubs te verschijnen.

Eigenlijk een open deur.

Bony gaat zeker een absolute topclub halen. Wel moet gezegd worden, dat hij na de winterstop iets minder prominent speelt en scoort. Eigenlijk zoals het hele elftal .....

Hopelijk begint hij tegen Excelsior samen met Havenaar nu in de aanval

Volgend seizoen moet het absoluut zijn jaar worden !!! Daarna ligt er een mooie transfer voor hem en Vitesse in het verschiet !

25 april 2012 om 11:24

Waarom zou dit een opendeur zijn..

Zo geweldig speelt ie nou ook weer niet en ik kan genoeg voorbeelden opnoemen van spelers die de zelfde voorspelling kregen en er nooit zijn gekomen.. Het is maar net wat je onder absolute top verstaat, ik denk dan aan Real Barca Chelsea Manchester Milan Bayren etc.. en dan heeft ie zeker nog een lange weg te gaan ;

Ik zie Bony wel spelen bij een Franse club die meedoet om de bovenste plaatsen voor Europees voetbal of een Engelse/duitse middenmoter. Ik zie hem op dit moment nog geen absolute top halen, vanwege zijn nonchalante houding in het veld. Voetballen kan hij wel degelijk!

Hele goeie speler! Maar 12 doelputen in de eredivisie? Is veels te weinig..

Goeie sterke spits maar niet de killer die hij zou moeten zijn. Zie hem liever in combinatie met Havenaar dan met buitenspelers, met name ook omdat Havenaar nog meer potentie heeft. Maar het wachten is op de wederopstanding van Reis...

Ik vind Bony wat overschat; erg sterke speler en doelgericht, maar echt een killer vind ik m niet voor de goal en vrij trage wendbaarheid. Denk dat ie ook te kort komt voor een absoluut topclub, ook over 2 jaar denk.

Totaal overgehypte speler. Als je in Nederland maar twaalf doelpunten maakt, waarvan bijna geen één tegen een toptegenstander, dan heb je helemaal niets bij een topclub te zoeken. Bovendien is hij al 23. De bv. door Johan Derksen verguisde Altidore laat veel betere statistieken zien en is nog jonger ook.

25 april 2012 om 11:43

wow hij is al 23!
is dat tegenwoordig oud dan?
sinds wanneer

25 april 2012 om 12:00

haha wondersloffje..

Je kan zien dat je t spelletje niet echt volgt he!?

Zet je Bony bij een Az of een Ajax neer dan maakt hij er ook 30. Maar Vitesse speelt toch een heel ander spel. Als je eens verder zou kijken dan je neus lang is zie je dat ook aan de doelpunten voor en tegen. Vd Brom speelt gewoon vanuit de verdediging en met maar 1 spits.
Als Vitesse ooit zo ver is om op de helft van de tegenstander te kunnen voetballen dan staat zijn teller bij Vitesse zekers rond de 20 a 25 doelpunten..

25 april 2012 om 12:38

@wonderslof: Jouw reactie slaat nergens op.
Dat je Altidore beter vind zegt al genoeg. Als Bony bij Az zou spelen dit seizoen was Az al kampioen ipv jouw ploeg. Is Psv geen topploeg dan? Hij scoorde daar wel de gelijkmaker en Psv was op dat moment nog gewoon de topfavoriet nummer 1 in de eredivisie.
De speelwijze van van der Brom speelt hem parten. Daarnaast zijn we hem 5 wedstridjen kwijt geweest tijdens de Africacup.

Oud nieuws, iedereen binnen vitesse verwacht dat hij over 1-2 jaar naar Chelsea zal gaan. Er zijn wellicht allang afspraken gemaakt.

Bony is een topspeler. Niet voor niets is hij Ivoriaans international, ondanks de concurrentie in de voorhoede, daar. Sterker nog; Bony staat zelfs boven Doumbia in de pikorde.

Goals zeggen niet alles. Alves, Kezman en Machlas scoorden meer dan 30 goals in een seizoen en maakten het nooit in het buitenland. Spelers als Kalou en Ibrahimovic kwamen met moeite aan 20 treffers, maar waren wel veel completer.

Eigenlijk is Bony ook geen echte spits, maar meer een man voor daar net achter. Hij zou ideaal samen kunnen spelen met Havenaar in een 4-4-2 systeem.

ik moet het nog zien hoor.
het is vast een goede speler maar ik ben niet overtuigd.
kan er niks aan doen maar alleen kracht, leuke acties en wat doelpuntjes (want echt veel heeft hij er nou ook niet gemaakt!) is echt niet genoeg voor mij.
ook in zijn spel buiten de 16 (teamspel, combinaties etc.) moet hij echt nog groeien hoor.
eerst even zien wat hij de komende 2 jaar laat zien, dan praten we verder...

25 april 2012 om 15:26

scheelt bij jullie is alles top bij een ander is alles flop....................als hij meer aanvoer krijgt is hij niet te houden. en jammer Ajax voor jullie onbetaalbaar en niet wenselijk namens Vitesse

25 april 2012 om 16:29

och jee, jij bent weer zo'n gefrustreerd typetje die het nodig vind de grootste onzin uit te kramen.
alsof ajax die gozer nodig heeft joh, nee totaal niet.
ik zeg niet dat hij flop is of iets dergelijks en de 1e zin van je slaat dan ook nergens op, slaat sowieso nergens op aangezien je iemand als ebecilio, blind, ozbiliz niet top kunt vinden als ajacied zijnde en tja, ondanks dat hij niet bij ajax speelt vind ik messi toch verdomd goed hoor...

Bony vond ik al een hele grote toen hij met Sparta Praag tegen PSV speelde in de poulefase van de Europa League een paar jaar terug (najaar 2009, geloof ik). Wat een kracht en een doelgerichtheid, dat zie je tegenwoordig nog maar zelden.

Jammer dat hij bij Vitesse alles alleen moet doen. Ondanks dat heeft hij al de nodige doelpunten gemaakt. Meestal zijn dit nog hele moeilijke klassegoals ook die hij helemaal zelf creëert. En vergeet niet dat hij in de tweede seizoenshelft ook een dikke maand Africa Cup heeft gespeeld.

Prima opvolger voor Drogba bij Chelsea, maar hopelijk zien we deze klasbak nog lang in Nederland voetballen. Hopelijk heeft hij volgend jaar wat meer aanvalsmaatjes om hem heen. Dan zal hij ongetwijfeld in aanmerking kunnen komen voor de topscoorderstitel.

25 april 2012 om 12:41

Wij wachten ook op het moment dat van der brom inziet dat Vitesse en Bony beter speelt als Havenaar erbij gezet wordt.

Dat zal best, maar dan blijft de vraag, speelt hij of zit hij bij de topclub? Een groot verschil namelijk

er waren nu toch ook (grote) clubs voor Bony??

waarom is er nu twijfel door menigeen over deze jongen, als hij meer aanvoer had gekregen en de speelwijze van Vitesse was anders geweest zou iedereen het direct van de daken schreeuwen. Als je goed kijkt naar bony heeft hij alles wat een spits moet hebben. Snelheid, kan zijn mannetje dollen op de vierkanten meter, rust op de juiste momenten, juiste kop techniek en een verwoestend schot. daarbij zijn wapen de fysieke kracht ... hoe hij een man weg zet of indien er 2 in zijn nek hijgen en niet warmer of kouder van wordt Had hij bij Ajax of bv Heerenveen gespeeld waar de aanvoer beter is dan was deze jongen een wereldtopper en kon hij al meer als Ajax termen 30 miljoen opleveren

Bony je bent al een topper.

Ik weet niet of je op je 23e nu je nog bij Vitesse speelt er vanuit mag gaan dat er over een paar jaar clubs als Chelsea, Barcelona of AC Milan voor je in de rij staan. Voor Vitesse echter is het een ontzettend leuke speler, echter vind ik hem persoonlijk niet altijd even constant presteren. Ik geloof overigens wel dat hij over een tijdje bij een mooie club in Engeland aan de bak kan.

Bony gaat nog ver komen om de simpele reden dat deze jongen ook zijn eigen kansen kan creëren met een actie.br Dost, Matavz, Sightorsson allemaal goede spelers maar geen van deze jongens heeft dat. br Die moeten allen de bal op een presenteerblaadje krijgen en dus afhankelijk van de aanvoer.br Bony is als voetballer veel completer(scoren, actie maken, bal vasthouden) en daarom zie ik hem over een aantal jaar wel bij een topclub spelen.

In potentie kan die de top halen over een aantal jaar 3/4 zie ik hem wel bij een topclub spelen of tenminste in een topcompetitie bij een hoog aangeschreven club in de PL / PD.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
4.Feyenoord6637
6.Vitesse4916
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Matthew MiazgaVerdediger10
Fankaty DaboVerdediger10
Guram KashiaVerdediger10
Alexander BüttnerVerdediger10
Arnold KruiswijkVerdediger10
Thomas BrunsMiddenvelder11
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

29 jaar
289 fans
Aanvaller

In de wandelgangen

Donderdag 24 mei
Jean Michaël Seri moet de eerste aankoop van Unai Emery bij Arsenal worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren