Maandag, 23 April 2012

Aanval Arsenal kleurt oranje, rel Pep-Piqué

Cardiff City doet er alles aan jongeling Joe Mason langer voor de club te behouden. De twintigjarige spits kende een uitstekend jaar en mag zich in de belangstelling verheugen van onder meer Sunderland en Fulham. Manager Malky Mackay heeft het naar eigen zeggen voor elkaar gekregen dat Mason binnenkort bij zal tekenen tot medio 2016. “Prachtig nieuws, toch? Hij heeft veel potentie en zijn toekomst ziet er rooskleurig uit”, vindt Mackay. (Daily Mirror)
Arsène Wenger is getipt om ‘de nieuwe Gareth Bale’ te komen bekijken. Het gaat om de twintigjarige Acharaf Laazar, die momenteel in de Serie B zijn minuten maakt voor Varese. Mauro Milanese, voormalig verdediger van Queens Park Rangers en tegenwoordig td bij de Italiaanse club, is vol lof. “Hij lijkt in zijn spel veel op Bale. Als hij naar de Premier League gaat zal hij snel een grote jongen worden”, denkt Milanese. (Daily Mail)
/
Mocht Robin van Persie blijven, dan bestaat de kans dat Arsenal komend jaar met een volledig Nederlandse voorhoede speelt. In Londen kijkt men goedkeurend toe hoe Klaas-Jan Huntelaar de onderhandelingen met Schalke 04 over een nieuw contract op de lange baan heeft geschoven. Overigens is het net zo goed denkbaar dat de Hunter juist als vervanger van Van Persie zal worden gehaald. (Caught Offside)
Spanning binnen de selectie van Barcelona. Gerard Piqué is niet tevreden over het aantal speelminuten dat hij toebedeeld krijgt van Josep Guardiola en de verdediger is dan ook verhaal gaan halen. Laat dat nou net iets zijn waar de coach een hekel aan heeft; Guardiola zou om die reden zelfs van zins zijn geweest om de stopper dit seizoen helemaal niet meer te gebruiken. Of dat op waarheid berust, zullen we moeten afwachten. (El Mundo Deportivo)
Ook bij Real Madrid is intern niet alles koek en ei. Met name de rol van Fábio Coentrao doet de wenkbrauwen fronsen. De Portugees speelt volgens zijn medespelers vaak onder de maat, maar lijkt weinig verkeerd te kunnen doen bij José Mourinho. Na afloop van de verloren Champions League-kraker bij Bayern München zou zijn naam talrijke keren genoemd zijn bij discussies tussen spelers onderling. Een veeg teken in de voetbalwereld. (Sport)
/
Joe Cole gaf onlangs te kennen het uitstekend naar zijn zin te hebben bij Lille en open te staan voor een langer verblijf, maar het is de vraag of de liefde wel écht wederzijds is. Coach Rudi Garcia weet namelijk helemaal nog niet of hij de Engelsman komend jaar wel nodig heeft. “We zijn daar nog totaal niet mee bezig. Niet met Cole en ook niet met andere spelers. We concentreren ons op het hier en nu”, stelt hij. (La Voix du Nord)
Edinson Cavani lijkt bezig de fans van Napoli langzaam voor te bereiden op zijn vertrek. De spits hield eerst een standaard praatje over hoe gelukkig hij is in Italië en dat hij van de club houdt, maar kwam daarna met nieuws. “Ik blijf niet mijn hele leven lang bij deze club”, liet de trefzekere Uruguayaan zich ontvallen. Bij Paris Saint-Germain, Chelsea en Juventus zullen ze dat met veel genoegen aanhoren. (Le 10 Sport)
Bij Napoli speelt men alvast in op het vertrek van Cavani en/of andere gewilde voorhoedespelers. I Partenopei zijn bijvoorbeeld al in gesprek met voormalig PSV’er Jefferson Farfán. Het contract van de Peruviaan bij Schalke 04 loopt op 30 juni af en dat houdt natuurlijk concreet in dat de 27-jarige Farfán gratis kan worden ingelijfd. De speler zelf vertrekt dolgraag naar Zuid-Europa. (Corriere dello Sport)Poll

Klaas-Jan Huntelaar past ... bij Arsenal


29 reacties (laatste reactie door vamos!)

Zou het geweldig vinden Hunter en RVP samen in de spits bij Arsenal

23 april 2012 om 10:54

zou inderdaad echt vet zijn, samen zullen ze erg sterk zijn

23 april 2012 om 12:17

Heeft Arsenal ook al geen bod uitgebracht op Robben?
En als Vertonghen ook bij Arsenal komt is de kans groter dat RVP blijft.

23 april 2012 om 14:16

Wat heeft de komst van Vertonghen in hemelsnaam te maken met het blijven Rvp? De enige overeenkomst is dat ze allebei Nederlandstalig zijn, verder houdt het op. Daarnaast is ook Vertonghen, ongeacht hoe goed hij speelt bij Ajax, niet op voorhand een aanvulling en al zeker niet vergeleken met de op dit moment top spelende Vermaelen en Koscielny.

23 april 2012 om 15:30

Misschien had ik het iets anders moeten formuleren.
Robin heeft zoals je weet aangegeven alleen te willen blijven als Arsenal zich versterkt met diverse aankopen. Robben zou daar natuurlijk een mooie versterking zijn. En met Vertonghen heb je sowieso een goeie back-up.

Zou leuke zijn Hunt en v.persie in de spits.

Coentroa vond ik dramatisch spelen tegen Bayern maar tegen Barca speelde die goed.
Piqué kwam toch terug van een blessure? Maar die Argentijn doet het goed op CV.

Coentrao deed t anders tegen Barca wel ok!

23 april 2012 om 16:02

Inderdaad.
Maar het is gewoon zo dat Marcelo en Coentrao op verdedigend gebied niet al te sterk zijn.
Toch geniet Marcelo nog altijd mijn voorkeur , maar Mourinho zal wel zo zijn redenen hebben om Coentrao op te stellen.

Mooi dan kan Wenger laten zien dat het wel kan om met Huntelaar en van Persie in de spits te spelen.

Het is wel een risico van Arsenal om Huntelaar te halen. Hij heeft bij Real Madrid en AC Milan gefaald en de kans zit er dus in dat hij dat ook bij Arsenal zal doen. Ik weet ook niet of hij de juiste spits is voor het Engels voetbal en bovendien speelt Arsenal toch met 1 of 3 aanvallers en niet met 2? Dus het kan best zijn dat hij als vervanger van Van Persie wordt gehaald mits het waar is.

23 april 2012 om 11:20

Hij heeft helemaal niet gefaald, hij kreeg gewoon veel te weinig de kans en te weinig vertrouwen. Hij heeft nog een best goed gemiddelde als je kijkt naar zijn aantal speelminuten bij Real. En bij Milan werd hij gebruikt als rechtsbuiten, nee dat is echt een positie die Huntelaar op het lijf is geschreven.

Ik denk dat hij bij Arsenal het wel kan maken. Als hij het vertrouwen krijgt van Wenger en van Persie zal dan om hem heen voetballen, lijkt me een goede combinatie.

23 april 2012 om 11:26

En Bertje van Marwijk, of de toekomstige bondscoach zal der ook erg naar uitkijken omdat ze dan al totaal op elkaar zouden zijn ingespeeld als we naar een toernooi gaan.

23 april 2012 om 12:54

Hij heeft wel gefaald bij Milan als bij Real. Als hij echt zo goed was dan zou hij Borriello wel uit de basis hebben gespeeld en de vaste nummer 9 zijn maar blijkbaar kon hij de druk niet aan of lag de Italiaanse competitie hem niet want het is niet zomaar dat hij rechtsbuiten werd gezet in plaats van Borriello.

En kansen krijg je door goed te presteren op trainingen en wedstrijden, blijkbaar deed Huntelaar dat dus niet want anders zou hij niet hoeven te vertrekken.

23 april 2012 om 12:03

Mekic...hij heeft niet gefaald! Bij Real deed ie het gewoon goed maar die gasten wilden het seizoen daarna alleen maar grote namen dus moesten onze nederlandse vrienden vertrekken ongeacht of ze het goed deden of niet! Bij Milan stond Huntelaar hoofdzakelijk rechtsbuiten!! Hoe wil je dan uitblinken als je Huntelaar heet. En Arsenal is nou niet bepaald van het nivea Real dus hoe wil je dat gaan vergelijken....

23 april 2012 om 12:59

Real en Arsenal kunnen beide gewoon als topteams worden beschouwd die ieder jaar Champions League spelen. Het Real van toen was niet zo goed als dat van nu en van een vergelijkbaar niveau als Arsenal nu. Misschien waren ze iets beter dan Arsenal nu maar alsnog ze zijn aan elkaar gewaagd en kunnen gewoon beide als Europese top clubs worden beschouwd. En dat Huntelaar geen kans kreeg bij Real zou zo zijn redenen hebben, waarschijnlijk presteerden z'n concurrenten beter op de training en moest hij het daarom vooral hebben van invalbeurten. En dat hij bij Milan als rechtsbuiten stond zegt ook wel iets, hij was toen niet goed genoeg om een vaste plek in de spits af te dwingen terwijl toen die mislukkeling Boriello in de spits stond.

En ja hoor weer verzinnen Ze onzin over real madrid

De reden waarom Pique niet speelt is omdat hij zich had zich gemeld voor een training maar achteraf bleek het dat hij iets met shakira was gaan doen.

23 april 2012 om 11:11

Afgemeld bedoel je neem ik aan? Pique is toch wel belangrijk lijkt me, zou raar zijn als Guardiola em alleen daarom op de bank zou houden in zulke belangrijke wedstrijden

Wie is de 3de aanvaller dan?

23 april 2012 om 10:55

Ik denk dat ze doelen op Robben die ook in verband wordt gebracht Arsenal.

Hunter en Van Persie in de spits zou echt geweldig zijn. Ik hoop dat er nu eindelijk is wat van de geruchten waarkomen en Arsenal aardig wat spelers en vooral topspelers gaat halen.

Dan over Pique. Je merkt gewoon dat Barca Pique mist in de verdediging er is nu gewoon 0,0 kopkracht bij Barcelona. ik ben benieuwd hoe dit gaat aflopen zeker omdat ik Pique als een van de beste Cv's ter wereld zie.

Omtrent Coentrao ben ik het eens met de mensen die hem slecht vinden spelen. Hij wordt aan alle kanten voor bij gelopen. Wat dat betreft zie ik veel liever Marcelo op LB. Mensen kunnen dan wel zeggen dat hij het goed deed tegen barca maar dat is dan ook werkelijk maar om 1 reden dat is dat Barca geen rechtsbuiten heeft. Dus hij heeft geen man. Messi op rechts betekend dat hij overal aan het zwerven is. Toen Pedro er in kwam was hij binnen paar minuten hem al een paar keer kwijt.

pique is laatste tijd gewoon ge blesseerd en speeld daarom neit volgens mij. Alleen in duitsland maakte hij bewust geen minuten. Met pique is barca veel sterker en was het afgelopen zaterdag ook beter gegaan. Barca heeft dit jaar dezelfde fouten gemaakt als bayern 2/3 jaar geleden door weinig te investeren in de verdediging. Bayern het destijds matige verdediger als demichellis en liet lucio vertrekken naar inter. Barca speeld met een verdedigende middenvelder. Dat soort acties kunnen niet op top niveau. Men moet 2 extra verdedigers halen en doorstroom volgen met fontas en barthra. Linksback misschien alba of kolarov (of zo iets) van city. Verotnghen kan een interessante optie zijn als back up voor de copa wedstrijden en om minuten in laatste 20 min te maken. De selectie moet breder.

Ik weet niet wat ik van de verdediging van Barca moet denken. Barca heeft een "geweldig" team met 10 voetballende spelers erin (ik zet geweldig tussen " omdat ik geen fan ben van het spel van Barca). Maar de verdediging wordt weinig uitgetest omdat de teams die tegen Barca spelen bijna geen balbezit hebben en er niet over de middenlijn kunnen/durven komen. Puyol was vroeger een topverdediger, maar ik hoor ooit geluiden dat dit minder begint te worden. De wedstrijden die ik dit seizoen van Barca gezien heb, kan ik niet zeggen dat de verdediging echt getest wordt. Maar deze week hebben ze 2 krachtmetingen gehad, waar de "geweldige" aanval van Barca een keer niet top speelde en dan verliezen ze meteen.

Ik denk dat als Puyol stopt, dat Pique heel hard door de mand gaat vallen als er geen degelijke centrale verdediger gekocht gaat worden. Ze kunnen Puyol wel vervangen door een talentje, maar dan wordt het niks.

23 april 2012 om 12:00

Mag ik vragen waarom je geen fan bent van een pot voetbal met 10 voetballende spelers? Heb je liever 10 niet-voetballende spelers voor de doellijn liggen? Barca heeft de laatste jaren voetbal in optima forma laten zien, als je van dat wonderschone spel geen fan kan zijn, vraag ik me af of je überhaupt wel van voetbal houdt en niet gewoon liever een hockeywedstrijd ziet......

En ieder team dat kan verliezen in de wedstrijden dat ze niet top spelen, dat is inherent aan niet top spelen lijkt mij

als huntelaar en van persie samen in 1 elftal spelen moet van marwijk kijken hoe wenger het oplost en als ze veel scoren beide dan gewoon overnemen in oranje en de rest erom heen bouwen.

Huntelaar gaat echt niet naar Arsenal komen. Caught Offside is een zwaar onbetrouwbare bron.

Huntelaar is een absoluut beest en ik twijfel er niet aan dat hij alsnog een succes zou kunnen worden in een van de grote competities. Probleem is echter dat hij A op dit moment niet in het systeem van Arsenal past, tenzij hij tweede viool wil spelen, en B hij een spits blijft die aanvoer nodig heeft en die aanvoer is op het moment redelijk karig bij Arsenal. Ik sta er niet bij voorbaat negatief tegenover, maar ik zie het nog niet gebeuren.

23 april 2012 om 14:28

Klopt, al zou Walcott en in mindere mate Song+aoc zeker wel zorgen voor kansen, en Huntelaar heeft genoeg aan een kans.

Al vind ik wel dat Van Persie moet blijven zie hem ook niet weggaan.

Ontopic: Vraag me af in hoeverre ik de berichten over Real en Barca moet geloven, dat Coentrao matig speelt is al duidelijk ik zie daar liever Marcelo staan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Woensdag 23 mei
Leonid Slutsky was afgelopen weekend aanwezig bij de wedstrijd van Fenerbahçe tegen Konyaspor. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren