Huntelaar helpt Schalke 04 aan een punt in strijd der Nederlandse trainers

Zondag, 22 april 2012 om 17:19

Schalke 04 is in de Bundesliga vergeten om afstand te nemen van de nummer vier Borussia Mönchengladbach. De ploeg verloor dan wel niet, maar een 1-1 gelijkspel (doelpunt van Klaas-Jan Huntelaar) tegen laagvlieger FC Augsburg mag toch zeker geen topresultaat genoemd worden. Gladbach verloor zaterdag met 2-0 van landskampioen Borussia Dortmund. Schalke verdedigt de belangrijke derde plek, rechtstreekse plaatsing voor de Champions League, met een voorsprong van twee punten.

/

Met vier Nederlanders aan het front (Huntelaar in de basis bij het Schalke 04 van Huub Stevens, terwijl Paul Verhaegh van FC Augsburg-trainer Jos Luhukay een stek in de basiself kreeg) begon de thuisploeg uitstekend in de SGL Arena. De manschappen van Luhukay lieten zich direct zien, oogden scherp en grepen al na zes minuten de leiding. Sebastian Langkamp knikte een hoekschop van Marcel Ndjeng via de onderkant van de lat tegen de touwen.

Vier minuten later kreeg Axel Bellinghausen een enorme kans om de score te verdubbelen, maar op een meter of acht van het doel van Lars Unnerstall wist hij de doelman niet te verschalken. De bezoekers creëerden helemaal niets, maar toen dat wel gebeurde was het direct raak. Zeven minuten voor de pauze knalde Huntelaar op aangeven van Joel Matip tegen de touwen.

Na de pauze gebeurde er eigenlijk niet heel veel meer, al bleef Augsburg de betere ploeg. Ook de beste kans was nog voor de thuisploeg, maar het schot van Bellinghausen werd gekraakt door Matip en Ndjeng was te verrast om zijn kopbal nog richting te geven. Het spel lag bovendien geregeld stil door de vele overtredingen, dus van een echt leuke wedstrijd om naar te kijken kon men niet spreken. Augsburg zal wel tevreden zijn geweest met het punt: de ploeg neemt wat verder afstand van 1. FC Köln, dat op een nacompetitieplaats staat. Dat verschil is nu vier punten.

Bekijk hier de samenvatting van FC Augsburg - Schalke 04:
Gerelateerd

28 reacties (laatste reactie door shaygiven)

Tsja boeie ze halen toch wel de CL plus The hunter staat nu bovenaan in de Lijst van topscorers!

Hoe zouden Duitsers sex hebben zouden ze dan ook steeds een schwalbe maken als ze elkaar aanraken?

Sierd bij Augsburg-schalke

Uiteindelijk dus 1-1. Puntje uitgelopen op BMG zeggen we maar voor de Cl.

Schalke zit in de CL in pot 2. Dan heb je uit pot 3 misschien een relatief makkelijke tegenstander, en in pot 4 zitten de zwakke broeders van de Cl.

22 april 2012 om 17:27

lol wtf zeg jij nou weer, dat kon je toch wel anders verwoorden. not even close to funny.

22 april 2012 om 18:40

ik heb de wedstrijd niet gezien, maar uitgaande van zijn reactie denk ik dat de boon hier bedoelt dat hij dit citeert uit de mond van sierd de vos. correct me if I'm wrong.

was een mooie kans voor S04 om uit te lopen op gladbach, 2 punten is toch aardig riskant. desalniettemin denk ik dat Schalke de 3e plaats behoudt. hebben echt een topteam met huntelaar, raul, farfan toch aardige klasbakken ook.

Mooi dat Schalke een puntje heeft weten te bemachtigen zullen zeker weten CL spelen wat ook weer geld opbrengt.

Niet onbelangrijk: Huntelaar nu bovenaan als topschutter in de Bundesliga mooi voor hem en ik gun het hem van harte om topscoorder te worden.

Wat een ongelooflijke draak van een wedstrijd. echt pijn aan me ogen!! En die Huub maar elke keer goochelen met de opstelling. Spelers die met de week slechter worden zoals Holtby en spelers als obasi maar elke keer opstellen. huub, u ben de zwakste schakel en tot ziens!!

22 april 2012 om 17:47

Zolang hij resultaten boekt en CL haalt gaat hij echt niet weggestuurd worden.
Ik weet niet wat voor soort voetbal je wil zien maar ik denk dat na die 14e plek vorig jaar je al heel erg coulant mag zijn met een 3e plek.

22 april 2012 om 17:57

Vorig jaar halve finale CL en bekerwinst, om het in de competitie slechter als vorig jaar te doen met dit materiaal was wel heel erg geweest.
De 3e plek mag Schalke wel blij zijn, maar met deze selectie is het geen wonder.
En het vertoonde spel is nou niet om over naar huis te schrijven.

als ze CL halen dan moet schalke echt gaan inversteren in goede spelers die de boel op scherp zetten en houden, want het is elke x maar weer zo dat Schalke gewoon zit te slapen! het is echt triest.

nu is het weer tegen Augsburg, het geluk is er dat het eigenlijk maar Augsburg is en dat de achterstand niet verder opliep en dat de voorsprong ongedaan gemaakt kon worden. maar tegen een club als Inter of Tottenham ben je gewoon de sjaak!

het is gewoon te triest voor woorden, en ook Huub stevens heeft geen weet wat hij doet. elke week een nieuwe 11 spelers op het veld, hoe kan er nu een team gevormt worden als elke week weer andere spelers op posities staan.

Schalke heeft zich vandaag weer eens Niet-top-4-waardig gedragen, ik heb begrip dat de hele Bundesliga lastig is en elke tegenstander lastig maar op deze manier hoort een top 4 ploeg niet te spelen!

Geef huub toch een kans! Die man gaat volgend seizoen een goed Shalke neer zetten! Een btje meer krediet voor die man, je weet toch wel wat die gedaan heb voor je club?

22 april 2012 om 17:50

Heb jij de wedstrijd wel gezien?
En dan bij 1-1 een verdedigende middenvelder(hoger) voor een aanvaller(farfan) te brengen dan heb je niet echt de intentie te winnen bij een degradatie kandidaat.

22 april 2012 om 17:55

Misschien gezien het feit dat Farfan belachelijk slecht bezig is bij Schalke.
Het is mooi dat Schalke 3e staat maar met deze selectie wordt je natuurlijk uitgelachen in de CL

22 april 2012 om 18:00

Vorig jaar nog halve finale met deze selectie
En je kunt ook een aanvaller voor een aanvaller wisselen toch?

22 april 2012 om 18:04

Ja je kan Pukki er dan inbrengen alleen dan kan je ook het risico lopen dat Pukki en Huntelaar elkaar in de weg lopen aangezien het beide spitsen zijn
Pukki is echter wel beweeglijker dan Huntelaar

22 april 2012 om 18:08

Nee sorry heb de wedstrijd niet gezien, maar snap je wel

22 april 2012 om 17:54

Er zit geen enkele spelidee in het voetbal van Schalke te ontdekken, Wie is daar verantwoordelijk voor . Juist de trainer!! Komt elke x met die 4 miljoen kostende obasi aanzetten. Heel Schalke kotst die voetballer uit!! Publiekslieveling Pukki wordt stelselmatig door Huub genegeerd. Goede voetballers Als jurado of Holtby staan er of niet in of worden met de week minder en minder. huub is een trainer uit de jaren prehistorie. Bij het moderne voetbal hoort een moderne trainer met moderne ideeen en spelopvattingen. Het wordt tijd dat Ralf Rangnick terugkomt op Schalke en zijn werk gaat hervatten en afmaken.

22 april 2012 om 18:01

Obasi is gehaald als vervanger voor Farfan want je moet toch een vervanger voor Farfan halen en de goede buitenspelers zitten bij clubs die structueel CL spelen dus dat is niet makkelijk te halen.
Pukki is reserve omdat Huntelaar en Raul het prima doen dus waarom zou Stevens daar dan wisselen.
Jurado is reserve niet omdat hij zo slecht is maar puur omdat zijn gedrag niet goed is.
Holtby is gewoon een prima speler die ook zijn dag wel eens niet heeft.
Bij het moderne voetbal hoort echter ook verdedigen want je kan wel als blinde kippen gaan aanvallen als je tegenstander je alsnog wegcountert en de winst steelt schiet je er niks mee op.
Een trainer wordt afgerekend op de resultaten en zolang Schalke gewoon in koers is voor CL heeft het bestuur natuurlijk geen reden om Stevens weg te sturen

22 april 2012 om 18:11

Je kunt ook met Raul, Huntelaar en Pukki spelen dat hebben ze eerder gedaan en dat lukte goed. Holtby word gewoon verpest door Huub want hij is aanvallend goed en dat zet die hem op verdedigende middenvelder.

22 april 2012 om 18:13

10 x verloren met dit materiaal!!!!! Nee het bestuur zal dat niet doen ivm de resultaten. Maar wie beter zou kijken zou meer zien dan alleen maar de derde plaats!!

22 april 2012 om 18:21

met deze selectie mogen ze blij zijn dat ze 4e worden. Want Gladbach gaat er nog over, en Stuttgart heeft veel meer talent. Maar die hebben het in het begin weggegooit.

22 april 2012 om 18:29

Ik denk dat we jou uitspraken moeten interpreteren als die van een Ludenscheid Nord Supporter!! of te wel, niet serieus te nemen!

22 april 2012 om 18:48

Wees realistisch Dortmund en Bayern worden elk jaar sterker dus dan lijkt een logische doelstelling CL voetbal te halen.
En om dat te halen moet je 1e 4 spelen.
Tuurlijk Schalke wil kampioen worden maar met een Dortmund en Bayern die gewoon sterker zijn is een 3e plek een goed resultaat

22 april 2012 om 19:51

Ik ben het met je eens vriend dat BVB en Bayern op dit moment sterker zijn. Dat wil ik ook niet bestrijden. Maar ik wil goed voetbal zien, positiespel en spelers die met de week beter worden. En natuurlijk kan je allemaal wel eens een slechte dag hebben! Schalke is wel een club met potentie en ook met potentiele spelers. Maar dan moet je eerst een goed beleid voeren en daar hoort ook eeen hedenedaagse trainer bij. En ondanks de huidige 3e plaats zie ik Stevens het huidige materiaal niet beter maken en vind ik stevens een trainer die houdt van de verkeerde soort voetballers. Voetballers zoals hij zelf ook was,daarom staat Jones ook er in!!!

22 april 2012 om 20:27

Jones is nog altijd een prima speler
Wie wil je dan in de plaats van Jones hebben?
Marco Hoger is wel een aardige speler maar je mag niet van hem verwachten dat hij degene is die zomaar een verbetering is zeker omdat hij vorig seizoen nog in de 2e Bundesliga speelde.
Als je wil dat spelers beter worden moet je Fred Rutten aanstellen die kan echt wel spelers beter maken alleen heeft hij niet voldoende de tijd gekregen bij Schalke.
Bovendien is bij een club het resultaat het belangrijkste.
Stel dat je iedere wedstrijd super aanvallend speelt maar alsnog wordt weggecounterd dan kan de trainer alsnog vertrekken niet dat het spel slecht is maar omdat de resultaten uitblijven.
Zo werkt het eenmaal in het voetbal

22 april 2012 om 18:26

@mothez

ik heb best krediet voor huub, het is een goede trainer en vooral voor de Bundesliga, maar als je elke week een andere 11 opsteld krijgt geen enkele speler de kans zich te binden aan het veld. want je kent je mede speler niet er komt geen automatisme. en dat is probleem 1.

probleem 2 is dat er geen leider is, alle spelers zijn jeugdige talenten, (raul spreekt geen duits of engels) en de rest spreekt geen spaans.

probleem 3, er zijn geen spelers die de boel scherp houden, huntelaar kan het wel maar voetbalt niet mee, hij is een doelpunten maker geen voetballer die het spel bepaald.

daarbij komt dat schalke niet inversteerd, ze kloten maar wat aan, ze kopen maar wat zonder na te denken. neem nou Obasi bijvoorbeeld, wie kan mijn vertellen waarom deze jongen elke wedstrijd speelt? hij voegt totaal niks toe en beheerst niks. en hij kost wel 4.5 mil aan transfer fee. gewoon belachelijk!!

Als je dit bij elkaar op een stapel legt, hoe kan dan een club als Schalke Huntelaar laten bijtekenen? dit is dus een groot probleem

Schalke betaald zoveel aan salaris, (het moet wel) omdat niemand voor Schalke wil spelen die maar een beetje talent heeft. en dat is zonde want Schalke is een formidabele club. maar door de jaren heen is het compleet afgezakt.

ik stel voor dat Schalke Mertesacker haalt, die schijnt bij arsenal te mogen vertrekken, een beetje ervaring in de verdediging zou niet verkeerd zijn.

22 april 2012 om 18:28

Ik ben het met je eens tot de laatste zin komt. Mertesacker vind ik een hele matige verdediger! Dus die moet je niet halen.

Schalke maakt het wel spannend voor plek drie. Als ze hadden gewonnen, dan konden ze zo goed als zeker naar de CL.

The Hunter blijft maar scoren in Duitsland .weer een belangrijke goal van hem voor schalke 04 en de 3e plek is een zekerheid .Ik hoop dat The Hunter dit prachtige seizoen van hem bekroont met de Topscorer titel .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Schalke 04

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
B. OczipkaVerdediger00
Pablo Insua BlancoVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Schalke 04.

Nederland
17 fans
Coach, 64 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 22 mei
Drie clubs hebben Marouane Fellaini momenteel een concreet aanbod gedaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren