Vitesse doet succesvol zaken met Chelsea over nieuwe huurperiode

Zondag, 22 april 2012 om 00:10

Tomás Kalas blijft ook volgend seizoen voor Vitesse spelen. De achttienjarige verdediger uit Tsjechië wordt gehuurd van Chelsea en houdt zich ondanks zijn jonge leeftijd prima staande in de defensie in Arnhem. Kalas speelde zaterdagavond alweer zijn 26ste duel van dit seizoen en na afloop maakte Vitesse bekend dat hij ook gedurende de volgende editie van de Eredivisie gehuurd mag worden.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Tomás Kalas is een aanwinst voor de Eredivisie gebleken


Gerelateerd

59 reacties (laatste reactie door jrlol)

Prima speler voor vitesse.

22 april 2012 om 01:55

Niet alleen voor Vitesse. Dit is verdedigend met afstand de allerbeste verdediger in Nederland. Helaas is hij opbouwend vrij zwak en erg onzeker. Wanneer hij zich hierin verbetert is hij van absolute wereldklasse.

22 april 2012 om 09:10

je draaft nu wel erg door. Er zijn flink wat betere spelers in de eredivisie hoor, dus zet je Vitesse bril af.
Maar hij is wel goed, talentvol en kan een echt goede speler worden.

22 april 2012 om 09:46

haha vertonghen vergeten zeker

22 april 2012 om 10:00

Edje arnhem

Alhoewel ik een grote hekel heb aan Vertonghen, is die man toch echt wel een paar klasse beter!

22 april 2012 om 10:09

Vergeet niet dat Kalas pas 18 is dus vraag jezelf af hoe goed Vertongen op die leeftijd was.

23 april 2012 om 21:14

hij is echt geweldig! hij doet zeer goed verdedingen voor vitesse als chelsea even geen spelers heeft dan kan die in de basis daar.

Een hele goede verdediger,
goed geconcentreerd, en kan goed ballen veroveren
op deze leeftijd is hij al erg ver,

Hoort uiteraard bij de beste 5 centrale verdedigers in de eredivisie naar mijn mening,
en ik verwacht veel van deze speler ook al heb ik liever dat hij in play offs fouten gaat maken
(eventueel vittese-nec)

22 april 2012 om 00:36

Bij de beste 5? Nou, dat lijkt me nog niet. Als je zegt de beste 5 talenten, geef ik je wel gelijk. Maar er zijn nog wel een aantal betere. Vind Kashia ook beter. Samen is het wel een goed, Europa league waardig centraal duo.

Alleen het is niet echt goed voor Vitesse, met huurlingen bereik je op langere termijn niks. Je kunt beter spelers gaan kopen.

22 april 2012 om 01:05

Vitesse heeft niet zoveel huurlingen hoor, Kalas is er wel één van, maar die mogen ze niet overnemen van Chelsea. Logisch ook gezien zijn potentie.

22 april 2012 om 08:04

Hij hoort zeker wel bij de beste vijf! Zet zijn speelminuten eens af tegen het aantal gele kaarten en bekijk de rest van zijn statistieken maar eens. Absoluut een topper!

23 april 2012 om 17:23

Als jij zegt dat hij niet bij de beste vijf hoort moet je ook met die andere 4 komen Kashia is er één van dus kom maar op:

Groot gelijk, zou hem ook verlengen, hij presteert goed dus..

Kan de naam van Vitesse nog veranderd worden in Chelsea 2?

22 april 2012 om 00:24

Houd gewoon je mond dicht, er spelen welgeteld twee spelers van Chelsea bij Vitesse.

22 april 2012 om 02:16

Moet je corrigeren mede-vitessenaar, maar we hebben er 4, je bent waarschijnlijk Meerits & Dávila vergeten...

Logisch, vergelijkbaar met Delac vorig seizoen, alleen mogen zij niet eens meedoen bij het inschieten in de warming up...

22 april 2012 om 03:20

Het zijn er drie, heb ik even nagechekt. Meerits staat gewoon tot 30.6.2014 onder contract bij Vitesse. Daar heeft Chelsea niets mee te maken.

22 april 2012 om 14:37

Meerits is van Vitesse en zelfs Davila is van Vitesse. Die rare mexicaanse club wilde niet aan Vitesse verkopen, maar alleen aan Chelsea omdat de voorzitter dan kon zeggen dat hij weer een speler aan een grote club had verkocht. Daarom heeft Chelsea hem gekocht, echter zal hij gewoon een transfer naar Vitesse maken.

22 april 2012 om 00:25

Gaan we Feyenoord dan ook Excelsior 2 noemen? Of Eindhoven PSV 2? Je wordt een beetje ouderwets hoor, met dat gezeur op Vitesse. Je hoort het juist toe te juichen dat er een goede, jonge, talentvolle verdediger de Eredivisie komt versterken.

22 april 2012 om 09:48

zou je dan excelsior niet feyenoord 2 noemen..?

22 april 2012 om 11:13

Ik wist dat deze vraag zou komen en deed het eigenlijk bewust. Kijk eens naar beide basiselftallen en vertel me dan waar ze vorig jaar speelden. Natuurlijk zijn ze niet gehuurd van Excelsior, maar je begrijpt de gelijkenis wel.

22 april 2012 om 13:00

@marknillis: verder nog wat inhoudelijks te melden kerel?

23 april 2012 om 00:57

Ach gut, jaloers dat jouw clubje hem niet mag huren en dat weer eens niet of volwassen onder woorden kunnen brengen?

Chelsea moet nog meer en betere spelers uitlenen aan Vitesse wil Vitesse echt wat doen volgend jaar. Chelsea heeft genoeg goede spelers die niet bij het 1e spelen dus.
Ik hoop dat Vitesse volgend jaar met nog een betere team komt en dan dat ze ook echt tegen de top 3 a 5 kunnen winnen

22 april 2012 om 00:22

Ik denk dat Vitesse gewoon behoefte heeft aan stabiliteit. Hopelijk kunnen ze deze selectie bij elkaar houden en dan ben ik ervan overtuigd dat Van den Brom er een echte team van maakt.

Potentieel de beste verdediger van Eredivisie en hoort zeker op dit moment tot de beste 5 verdedigers van de eredivisie. Kashia-kalas zeer sterke centrum btw.

Wat een geweldenaar, hij wordt echt een topspeler. Jammer dat hij niet naar een betere club gaat volgend seizoen, hij is elke week de beste speler bij Vitesse.

22 april 2012 om 00:27

Hij is vooral opbouwend behoorlijk onrustig en heeft onlangs in een interview al eens toegegeven dat Van den Brom niet wil dat hij de bal krijgt, tijdens de opbouw. Maar goed, het is een sterke speler gebleken. Of hij iedere week de beste is laat ik in het midden, maar het wordt sowieso een grote.

Ik vind het duo Kashia - Kalas na Alderweireld - Vertonghen het best verdedigende duo uit de Eredivisie. Kalas staat bijna altijd op de juiste plek, stapt goed in, heeft een goede sliding, en durft het middenveld over te steken.

22 april 2012 om 10:07

Helemaal mee eens. Dat staat bij Vitesse gewoon. Ben benieuwd hoe Vitesse het volgende seizoen in gaat. In het begin was ik -als één van de velen- erg sceptisch over Jordania maar je ziet dat er iets moois groeit in Arhem. Hoe staat het er voor met het oog op volgend seizoen? Is er al wat bedenkt m.b.t. het aantrekken van nieuwe spelers e.d?

Ik hoop dat Vitesse Europa in gaat. In Vitesse zit meer 'rek' dan in alle andere ploegen bij elkaar en kan punten gaan pakken voor Nederland. Is het niet dit jaar, dan het jaar er na..

22 april 2012 om 12:21

Ben ik het volledig mee eens. Ik heb weleens gegrapt waarom Chelsea eigenlijk David Luiz gehaald heeft, want Kalas is in principe een mini-luiz. Heeft natuurlijk nog niet de ervaring en voetballende kwaliteiten van Luiz, maar voor een 18-jarige is hij verdedigend én aanvallend erg sterk.

Ben met name onder de indruk van zijn ruimtelijk inzicht, hij ziet altijd op welke plek hij moet staan om de pass af te dekken en blokkeert zo veel aanvallen voordat ze daadwerkelijk de 16 bereiken. Hij kan ook "intelligent" verdedigen, en pakt daardoor bijna geen kaarten.

Hij kan kwa duelkracht, fysiek en het koppen echter nog wel veel leren van zijn partner, Kashia. Maar met zijn 18 jaar nu al één van de betere verdedigers in de competite, en in potentie een wereldtopper.

Verdedigend een klasse spelers, opbouwen is hij niet al te best, hij tikt veel terug naar Kashia, terwijl hij de snelheid en techniek heeft om een Rush te maken, en dan af te spelen.

In potentie een topspeler, beter dan zo'n arrogante middematige voetballer als van Aanholt

Hoe loopt het met die andere huurling van Chelsea? Die Mexicaan, Davillà geloof ik? Begin van het seizoen veel voorbij zien komen maar heb het idee dat ik hem al een tijdje niet meer heb gezien bij Vitesse.

22 april 2012 om 01:08

Nee, daar begrijp ik ook niets van. Waarschijnlijk is hij nog niet klaar voor het grote werk. Was wel een fantastische speler bij Chivas Guadalajara en Mexico U19.

22 april 2012 om 01:53

Hij heeft aanpassingsproblemen, daar heeft die jongen het heel erg moeilijk mee.

Binnen vitesse hadden ze juist verwacht dat het met davilla wel aardig goed zou gaan en dat ibarra juist heel erg veel moeite zou hebben om zich aan te passen. Dat lijkt dus andersom te zijn al hoewel ibarra ook aardig wat tijd nodig had.

Het is gewoon niet makkelijk voor jonge spelers die uit zulke landen komen en totaal anders gewend(zowel binnen als buiten het voetbal) zijn en dan opeens hier in nederland komen.

22 april 2012 om 02:17

Zit niet eens meer op de bank, erg jammer, had zelf ook veel van hem verwacht. Heeft 1 of 2 wedstrijden gespeeld waarin hij absoluut geen indruk kon maken. Zeer, zeer jammer.

22 april 2012 om 14:41

Te triest voor woorden dat een spelert als Aborah op de bank zit en dat een spelert als Davilla dat dus dan niet zit. Terwijl ik vaak het gevoel heb dat Vitesse de creativiteit mist om kansen te forceren, heeft deze Davilla juist heel erg veel creativiteit.

22 april 2012 om 11:09

Fiettasse gaat jou zeker laten kotsen de komende jaren,wat een onzin allemaal het gaat hier over de speler kalas,die graag bij vitesse wild spelen,net zoals veel klasbakken die gan komen ,waarbij we top teams in nederland aftroefen omdat wij die suikeroom hebben. In engeland heel normaal hoor dat teams een suikeroom hebben.thats football kingverbeek.of heb je liever dat er clubs in spanje met meer dan 200 miljoen schuld hebben maar wel aankloppen bij de eu om geld.

Goed nieuws voor Vitesse en die jongen draait een prima seizoen.
En als je het aantal huurlingen kunt beperken tot 2 a 3 in de basis en dan voor minimaal 2 seizoenen is het juist goed voor clubs want dit soort jongens versterken je elftal. Ik vraag me alleen af hoe dat zit met eventuele optie tot koop? Chelsea heeft iets van 20 talenten onder contract waarvan er dadelijk echt maar een paar kunnen spelen waar gaat de rest heen?

Bij mijn club speelt sinds de winterstop ook een huurling (omeruo) mee en die maakt ook indruk. Gelukkig is die voor anderhalf jaar gehuurd en speelt volgend seizoen ook nog bij ons. Vitesse is derde in de rij en wij vierde mbt talenten van Chelsea.

22 april 2012 om 18:16

Wie is tweede in rij dan?

ja dit is top nieuws gewoon 1 van de beste verdedegers van nederland hij speelt als een ervaren speler maar is pas 18 met 1 woord een topper als je tegen mij vraagt wie speler van het jaar si bij vitesse dan zou ik voor kalas gaan

Zeer goed nieuws. Eigenlijk de enige huurling van Chelsea die waarde heeft toegevoegd.
Nu iig nog een goede linksbuiten, en een rechtsback.

Kijk hierom hoop ik nou dat de uiteindelijke eindstand in de eredivisie zo wordt!

1-ajax - cl
2-twente - cl voorronde
3-psv - euroleague
4-az - euroleague
5-feyenoord - euroleague
6-heerenveen - euroleague
7-(winnaar play-offs) vitesse - euroleague, wordt vast nog veel kwaliteit aan de nu al goede selectie toegevoegd!

dit zou denk ik voor de coefficenten en (dus) voor het nederlands voetbal het beste zijn!

Vitesse heeft volgend jaar met bony, van ginkel, kashia, kálas, velthuizen, en een berg jong talent enz. al een goede selectie en daar komen misschien nog 2 toppers van chelsea bij i.p.v van aanholt & 'dávila! + nog een paar versterkingen dan sla je geen modderfiguur in de europaleague!

22 april 2012 om 11:37

Play offs zijn van 6t/m9 bij deze eindstand!
Dus Heerenveen, Vitesse, Roda JC en RKC op dit moment strijden om het zesde Europese plaats.

22 april 2012 om 11:43

@frgiooo,

is het dan niet zo?

1 - cl
2- cl
3 - el
4 - el
5 - el
en dat bij 6 - dan de fair-play meer waard is dan de play offs = dus el
4 plaatsen voor de play-offs = dus vitesse, roda, rkc & nec, waar dan hopelijk vitesse uit komt?? dus de plekken 7 t/m 10??

graag reactie! ik ben benieuwd ik hoop dat het een beetje goed uitpakt en dat ajax, twente, psv, az, feyenoord, heerenveen & vitesse europa in gaan op willekeurige volgorde!

22 april 2012 om 16:48

Sinds wanneer mogen er uit één land vijf teams meedoen aan de Europa League?
Twee CL - vermoedelijk Ajax en Feyenoord/az.
Vier EL - vermoedelijk Feyenoord/az, Psv, Twente en de winnaar van de play-offs 6 t/m 9!

22 april 2012 om 18:12

dat heeft te maken met de fair-play, nogmaals 3 landen die het fairst spelen mogen ieder nog een team inzetten.

Tomas Kalas is 'n uitstekende verdediger voor het niveau Vitesse. Alleen opbouwend vind ik Kalas wat zwak. Ik ben ook bang dat hij in de toekomst niet bij Chelsea speelt, want voor Chelsea komt hij tekort, en ik denk ook dat Chelsea in de aankomende jaren nog wel 'n centrale verdediger koopt.

goeie verdediger, vooral voor vitesje. Met buttner en kashia volgend jaar dus weer goede achterhoede!

Haha, triest! Een Nederlandse middenmoter wordt gebruikt als Chelsea B. Tuurlijk zullen de successupportes van deze club dit ontkennen. Maar eerlijk, waarom focused Vitesse zich niet op de Nederlandse talenten? Op die paar jeugdspelers die doorgebroken zijn na, hoor je er niets over. Vooral met dat nieuwe trainingscomplex zal elke voetballer met een beetje talent allemaal voor Vitesse willen spelen..

Onder Jordania jaar twee ook gefaald. Volgend jaar kampioen? Haha

23 april 2012 om 00:52

Aangezien jij aan het feit voorbij gaat dat Kalas een aanwinst voor Vitesse en zelfs de Eredivisie is, vraag ik me werkelijk af wat jouw kennis van het voetbal is? Hopelijk voor je niet zo weinig als je bijdrage aan dit onderwerp. De jeugd doet het prima hoor, maak je maar geen zorgen. Om je vraag over Nederlandse talenten simpel te beantwoorden, omdat men de prijs verdubbelt zodra de naam Jordania valt. Als je geld hebt, wil iedereen in Nederland meeprofiteren, of het nou terecht is of niet. Weet jij dat ook weer.

En wat betreft je poging tot humor over dat kampioenschap, wat hebben Twente en PSV gemeen: inderdaad ze zijn beide kampioen geworden met huurlingen van Chelsea in hun elftal! Wat jammer nou, je hele stelling in 1x onderuit ;

On: prima dit voor Vitesse, Kalas is al op 18 jarige leeftijd 1 vd sterkhouders dit seizoen en willen we volgend jaar weer om deze plek meespelen, dan zal zijn talent hard nodig zijn.

ps successupporters komen op succes af, dus als je al wat bereikt hebt zoals bij grote clubs. Bv een Galatasaray ..

Hallo ik ben street50 al 22 jaar Vitesse supporter en dus geen successupporter, en Vitesse focust zich wel op nederlandse talenten maar ten eerste was het zo dat na het vorige dramatische seizoen nederlandse talenten eerder voor een top of subtopclub zouden kiezen en bovendien zijn nederlandse spelers veel duurder dan vergelijkbare spelers uit het buitenland, nu Vitesse het dit seizoen veel beter doet wordt dat al makkelijker (wildschut misschien b.v), natuurlijk heeft Vitesse een samenwerkingsverband met Chelsea maar dat zie je overal (twente Manchester utd, Nec Manchester city b.v) en het is toch niet zo dat we stikken van de Chelsea spelers want het mogen er nooit meer dan drie zijn en daar voldoet er maar een van (kalas dus) en als wij vorig jaar vijftiende werden en nu al vast op de zevende plaats staan waarom gefaald dan?

Goede zaak van Vitesse. Kalas is een groot talent met een enorm potentieel, en door middel van het onderhouden van contacten met Chelsea behoud je de kans om in de toekomst kans te maken op andere spelers die wat toevoegen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
4.Feyenoord6637
6.Vitesse4916
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Matthew MiazgaVerdediger10
Fankaty DaboVerdediger10
Guram KashiaVerdediger10
Alexander BüttnerVerdediger10
Arnold KruiswijkVerdediger10
Thomas BrunsMiddenvelder11
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

31 fans
Verdediger, 25 jaar

In de wandelgangen

Maandag 21 mei
Manchester City bereidt een flink bod voor op Eden Hazard. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren