'Dost krijgt toestemming voor gesprek in München'

Maandag, 16 april 2012 om 15:33
/

Bas Dost vervolgt zijn profloopbaan na dit seizoen mogelijk in de Bundesliga. De Leeuwarder Courant brengt maandag naar buiten dat de topscorer van de Eredivisie toestemming kreeg van zijn club om samen met zijn zaakwaarnemer naar München te vliegen voor een gesprek met een onbekende club. Het is niet gezegd dat Bayern de club in kwestie is; Voetbal International stelt dat het om VfL Wolfsburg gaat.

Dost zou zondag met zaakwaarnemer Henk Nienhuis naar München zijn gegaan om daar te onderhandelen met een Duitse vereniging. Mogelijk gaat het om VfB Stuttgart, dat eerder al opdook als kandidaat-club voor de 22-jarige aanvaller van sc Heerenveen. De Friezen namen Dost in de zomer van 2010 over van Heracles Almelo. In zijn debuutjaar scoorde de spits dertien keer; deze jaargang staan er al 28 goals achter zijn naam.

Halverwege zijn debuutseizoen was Dost al dicht bij een overgang naar Ajax. De spits uit Coevorden, die toentertijd in de clinch lag met trainer Ron Jans, zag een transfer op de laatste dag van de winterse transfermarkt echter niet doorgaan. Het contract van de negenvoudig Jong Oranje-international loopt nog tot de zomer van 2015. Onbekend is of andere clubs Dost ook volgen; Aston Villa werd eerder genoemd.


Poll

De Bundesliga past goed bij Bas Dost


Gerelateerd

135 reacties (laatste reactie door vvga)

Ben benieuwd welke club het om gaat. Misschien Bayern als stand-in voor Gomez?

16 april 2012 om 15:53

Hij is nog jong, ik zou als ik hem was ervoor kiezen om elke wedstrijd te spelen. Bij een topclub als Bayern München (ervan uitgaand dat het om deze club gaat), kan hij snel op de bank belanden als het even niet goed gaat. Nog een jaar bij Heerenveen voetballen zou niet verkeerd zijn, hij kan vast en zeker nog veel leren van Van Basten!

16 april 2012 om 16:00

Sterker nog, hij zal moeten beginnen op de bank als stand-in van Gomez. Hij is inderdaad nog jong, moet gewoon bij een ploeg beginnen waar hij wel zeker is van een basisplaats.

16 april 2012 om 16:10

Ik vind het helemaal niet zo gek om naar Bayern te vertrekken. Met het oog op Gomez en Olic (contract loopt af, word waarschijnlijk niet verlengd), zul je aanvallend toch nog iets moeten hebben. Gomez kan niet in 3 competities een jaar lang alles spelen, de flanken van Bayern zijn extreem goed bezet. Tel daarbij op dat Dost wekelijks laat zien dat hij een neus voor de goal heeft, en zolang de aanvoer er is hij wel scoort. Ik denk dat het nog niet een heel vreemd idee is, alhoewel ik er vanuit ga dat hij het eerste seizoen eventueel Pokal en mindere wedstrijden in de competitie mag spelen.

Later vandaag zullen er vast wel foto's in de Duitse media opduiken, ik ben benieuwd met wie hij gesignaleerd is.

17 april 2012 om 00:29

nee hij moet niet blijven, want dan gaat hij stilstaan in zijn ontwikkeling denk ik. hij moet en club vinden, die in de middenmoot staan in 1van de grote landen. en daar lekker elke wedstrijd spelen. misschien iets voor schalke als huntelaar vertrekt.

16 april 2012 om 16:04

Edit: Ik heb net gehoort op vi radio dat het Wolfsburg is !!!

Ja bayern kijkt wel vaker rond op de nederlandse velden en hij zou best eens met bayern gepraat kunnen hebben.

Ik hoop zelf van niet want deze jongen spits moet gewoon wekelijks spelen, En met gomez voor je lijkt me dat erg moeilijk aangezien hij aan de lopende band scoort, Hsv Vfb Stutgart Wolfsburg Borrusiamunchengladbach dat lijken me meer clubs voor dost en als hij het daar laat zien kan hij altijd nog de stap maken.

Het liefst zie ik hem eigenlijk nog een jaar in de eredivisie blijven maar eigenlijk is het tijd voor een echte topclub, Maar welke club heeft hem nodig? Ja feyenoord zou hem goed kunnen gebruiken maar ik vraag me af of die het volgend jaar weer zo goed gaan doen als dit jaar....?

16 april 2012 om 16:07

Een club als Bayern moet wel erg veel wedstrijden spelen, en Gomez is ook weleens moe of geblesseerd. Hij zou daar best zijn minuutjes kunnen maken denk ik!

16 april 2012 om 16:41

Het lijkt me dat Feyenoord Dost niet kan betalen? Zitten net weer in categorie 2 en hebben volgend seizoen een paar ton te besteden. Dost zal toch wel zo'n 10 miljoen moeten kosten. Elke club kan wel roepen dat ze geïnteresseerd zijn (vast ook terecht) maar de betreffende club moet het wel kunnen betalen en daarnaast moet hij passen in het elftal.

16 april 2012 om 16:44

Onzin Wob. Die hebben Olic gekocht.

16 april 2012 om 17:13

Klopt gaat om Wolfsburg en zij hebben bod neer gelegd van 12 miljoen .
heb er fam die heeft mij ingelicht , de onderhandelingen zijn ook al verder dan dit .
De voorwaarden van club tot club zouden ook al rond zijn

Ben benieuwd. zou wel een mooie competitie zijn voor dost denk ik.
Kijk naar Huntelaar. die knalt er ook 30 in daar.

16 april 2012 om 16:17

Daar heb je gelijk in maar die heeft wel al wat meer meegemaakt he.

Zou verstandig zijn als bas nog een jaar bij heerenveen basisspeler blijft voor zijn carriere.
Hij zou momenteel denk ik nog verzuipen

16 april 2012 om 16:51

Idd, Huntelaar heeft al bij Madrid en Milan gevoetbalt.
Daarom zou het misschien niet verkeerd zijn voor dost, om naar stuttgart te gaan. is de laaste jaren toch een mindere ploeg vind ik. 23 punten achter Dortmund zag ik net

16 april 2012 om 17:49

Dat bedoelde ik ja maar niet in de zin van slagen maar het heeft hem echt een gozer heeft gemaakt.
Zou ook niet verkeerd zijn voor dost (mits hij nr1 spits is) maar ik vind dat het te vaak bij jonge nl spelers die vroeg zijn overgestapt een beetje verzopen zijn.(elia bv)
Ik denk zelf echt dat als hij nog een jaar blijft dat hij onder van basten nog meer aanzien dus meer clubs achter hem aan krijgt,daarnaat onbetwist nr1 zijn of strijden voor je plek op dit moment beter voor bas is.

Ik denk dat Dost in Duitsland best een grote kan worden eerlijk gezegt. Vind ik een mooie comeptitie voor zo'n type speler, een beetje als Huntelaar, hij is nog jong en begint naar mijn mening steeds beter te voetballen en ook als teamspeler.

16 april 2012 om 16:53

Ik heb juist het gevoel dat Munsterman bezig is met een geweldige deal. Uitstekende spits voor twente voor het geval de Jong mocht vertrekken of misschien wordt er veel gecasht voor Chadli en/of Douglas waardoor er voldoende geld aanwezig is. De aanvoer naar de spitsen is wel geregeld met de aanwezigheid van Tadic, Verhoek en John...

16 april 2012 om 17:05

Ik denk niet dat de Jong dit seizoen weggaat, denk dat hij sowieso nog een seizoen blijft. Daarbij hoop ik dat ze wat meer gaan investeren in verdedigers maargoed, een goede vervanger voor als de Jong weggaat is het sowieso inderdaad. Denk alleen niet dat het gebeurd.

16 april 2012 om 17:35

Het is te hopen dat de Jong nog minimaal een jaar blijft maar gezien zijn huidige spel en leeftijd zullen veel clubs geinteresseerd zijn. Dost zou een gelimiteerde transfersom in zijn contract hebben staan van 7 miljoen. Met Dost, Tadic en 2 goeie backs is de kans op een kampioenschap groot . We zullen zien!

Waarom zou een club als Stuttgart gaan onderhandelen in München? Ze kunnen toch ook gewoon in het geheim in Stuttgart onderhandelen? Ik verwacht hierdoor dat het wel om Bayern München gaat

16 april 2012 om 15:45

Er staat dat hij toestemming heeft om naar Munchen te vliegen. Ik weet niet of er in Stuttgart een vliegveld is maar mogelijk is het dichtstbijzijnde vliegveld vanuit Stuttgart Munchen. Maar dat weet ik niet uit me hoofd.

16 april 2012 om 15:55

Ja in Stuttgart is een vliegveld een vrij groot vliegveld zelfs het heet messe En ligt direct aan de snelweg

16 april 2012 om 15:56

Stuttgart heeft een eigen vliegveld, München ook. Ze liggen zo'n 230 km uit elkaar dus dat zou niet heel logisch zijn. Tenzij ze de medie op het verkeerde spoor proberen te zetten.

16 april 2012 om 15:57

Stutgart heeft ook een vliegveld en het is nog een aardig stukje rijden naar munchen uurtje of 2,5 tot 3. Dus een beetje vaag maar is wel gebruikelijk dat ze ergens anders afspreken dan waar de club vandaan komt

16 april 2012 om 15:59

Stuttgart heeft wel degelijk een airport. Dus dat lijkt me niet het probleem.

16 april 2012 om 16:00

Stuttgart heeft 1 van de grootste vliegvelden van Europa.

16 april 2012 om 16:04

Eindhoven heeft ook een eigen vliegveld, maar ook die onderhandelen wel op schiphol en brussel. Zo gaat dat nou eenmaal.

16 april 2012 om 16:05

München is een stuk goedkoper om heen te vliegen. Wellicht dat het daardoor komt. Het blijft een zunige Nederlander he

16 april 2012 om 16:10

@jogabon: Nogal een verschil tussen het vliegveld Eindhoven en het vliegveld Stuttgart.

Denk eigenlijk alleen maar aan Augsburg, Bayern (wat me onlogisch lijkt) of Nurnberg.

16 april 2012 om 16:16

@dvs33, daar gaat het toch niet om. Er wordt gewoon vaak op andere plekken onderhandelt.

En Stuttgart is maar een klein vliegveld hoor.

16 april 2012 om 16:19

Het kan natuurlijk ook nog zijn dat het een Italiaanse ploeg is die met Dost wil onderhandelen. Misschien dat bijvoorbeeld Genoa hem graag zou willen halen en ze ergens 'in het midden' hebben afgesproken. Persoonlijk zie hem overigens wel liever naar Duitsland gaan, denk dat dat beter is voor zijn ontwikkeling.

Edit: Zou ook om Udinese kunnen gaan.

16 april 2012 om 16:35

Stuttgart een van de grootste vliegvelden van Europa? Da's Frankfurt.

ik denk dat hij tog beter bij een engelse ploeg past maar stuttgard is ook een mooie club en the hunter doet het ook geweldig in duitsland

16 april 2012 om 15:49

Licht je antwoord is toe, want ik vind de Duitse competitie juist wel beter voor Dost, omdat in Engeland veelal met 2 spitsen gespeeld wordt...

Ik hoop niet dat hij op de bank gaat verpieteren bij Bayern, want Gomez speel je niet zomaar uit de basis en Olic is ook nog altijd niet weg.

16 april 2012 om 16:07

ik vind hem beter in het engelse spel passen hij is lang kopsterk en een zerr goed afmaker daarom denk ik dat hij er goed past

16 april 2012 om 16:13

En waarom zou hij met diezelfde kwaliteiten niet juist uitstekend in Duitsland passen? Je ziet dit seizoen dat wanneer hij twee buitenspelers met specifieke kwaliteiten naast zich heeft staan, hij ontzettend veel kan scoren.
Trappie geeft al aan dat er in Engeland veelal met twee spitsen gespeeld wordt, terwijl in Duitsland vaker gebruikt wordt van buitenspelers. Kijk maar naar Gomez, die Ribery en Robben naast zich heeft en misschien wel een zelfde type spits is als Dost.
Motiveer je voorkeur iets beter aub.

Ik denk dan toch 1860 Muchen want Bayern komt hij echt veel te kort

16 april 2012 om 15:57

1860muchen speelt niet eens in de Bundesliga dus niet echt goed gedacht van je

Er staat overigens boven dat hij naar Munchen vliegt. Ik vlieg meestal ook vanuit en naar Amsterdam maar woon echter in Rotterdam.

Het kan dus om elke club gaan in de Bundesliga van de top 6 neem ik aan

16 april 2012 om 16:05

Ja man. Vliegen op München om vervolgens naar Dortmund of Gelsenkirchen te rijden. Heerenveen-dortmund is aanzienlijk korter dan München-dortmund.

16 april 2012 om 16:06

Waar staat dat het een Bundesliga club is dan? Die conclusie heeft VZ getrokken volgens mij

16 april 2012 om 16:12

Het hoeft er ook niet te staan aangezien het vanzelfsperekend is dat het om een Bundesliga club gaat. Je gaat me toch niet zeggen dat een topscorer van de Eredivisie met 30 goals of meer naar een duitste club gaat die niet eens op het hoogste niveau speelt.

16 april 2012 om 16:25

Volgens mij zit Real op dit moment in München

16 april 2012 om 17:11

1860 München speelt wel degelijk Bundesliga, alleen dan 2. Bundesliga.

Maar daar gaat het uiteraard niet om. Vind Wolfsburg of Stuttgart nou niet direct een goede keuze voor Dost. Ik denk dat hij wel een hoger niveau aan kan. Bayern München is misschien net té hoog gegrepen, maar misschien ook niet. In ieder geval lijkt het me voor Dost verstandig om naast een hoger niveau op een competitie-gebied ook een hoger niveau in het eigen elftal te zoeken en dat vind ik Stuttgart en Wolfsburg niet direct.

Engeland vind ik ook een goede optie, weet niet of daar ook interesse vanuit is.

Stuttgart lijkt me een mooie club voor Dost... Heerenveen zal om en de nabij 10-12 miljoen vangen voor Dost!

Daarbij wanneer het om Bayern gaat zal hij op de bank komen, want die aanval is toch wat te technisch snel en ervaren voor Dost.... Gomez speelt dit niet uit de basis!

16 april 2012 om 16:34

Ik geloof ergens vernomen te hebben dat Dost een gelimiteerde afkoopsom zou hebben van 5 miljoen?
Anders lijkt mij een bedrag van 8 miljoen exclusief clausules ook voldoende...

16 april 2012 om 17:02

Echter wanneer hij een afkoopsom van 5 miljoen zou hebben, waarom zitten er dan zoveel clubs te slapen? Voor menig middenmotor in het buitenland een topaankoop!!

Denk niet dat het verstandig is voor deze jongen om naar Bayern te vertrekken. Hij moet elke week spelen.

De Bundesliga past hem goed en Bas Dost zal ook wel goed genoeg zijn voor het tweede elftal van ons Bayern Munchen. Maar voor het eerste? Nee dankje, ik denk niet dat Bas Dost doorslaggevend kan zijn voor de Rekordmeister tijdens een halve finale tegen Real Madrid. Kijk dan liever naar Klaas-jan Huntelaar! (die wel ongeveer 6 keer zo duur is, maar terecht).

Ik dacht al Bayern doe dat nou niet.
Maar als het om VfB Stuttgart gaat lijkt me dit een zeer goede optie.

Niet meteen naar de top. Als hij dat niveau aankan kan hij kijken waar zijn potentie ligt.

Ik zie hem eerder in Pl spelen, dat past goed bij hem, daar spelen ze veel met hoge ballen, het kan best zo zijn dat het in duitsland ook zo is, dat weet ik niet

Zal dan inderdaad eerder om stuttgart gaan. Bayern heeft Gomez al en Dost zal vast geen 2e spits willen zijn. Stuttgart is toch een redelijke middenmotor in duitsland en het is goed voor zijn ontwikkeling om daar 1 a 2 jaar spelen. hij heeft daar in ieder geval speeltijd en het niveau ligt ook hoger. Alleen zorgen dat Heerenveen er ook een flinke zak geld voor krijgt. 12 miljoen ofso? is toch maar 22 jaar en topscorer van de eredivisie.

Lijkt me zeker een goede speler voor de Bundesliga, maar Bayern lijkt me dan niet gelijk de goede keuze want dat zou betekenen dat hij de tweede spits achter Goméz wordt. Ik had hem liever nog een jaartje in de Eredivisie willen zien, bij bijvoorbeeld Feyenoord. Dat zou dan ook een lastig verhaal worden aangezien hij eigenlijk gewoon niet te houden is en er ook wel een aardig prijskaartje aan hem zal hangen.

ik vind de duitse competitie wel goed bij hem passen, kijk naar gomez daar kan je wel een beetje mee vergelijken.

zou leuk zijn, ben wel benieuwd welke club het is!

16 april 2012 om 15:44

Dost kun je echt niet met Gomez vergelijken met alle respect voor Dost het is een hele leuke en goeie voetballer in de Eredivisie maar beter dan dat is hij nog zeker niet.

16 april 2012 om 15:46

ik bedoel ook niet qua kwaliteit maar qua spel, vind ik ze wel vergelijkbaar

16 april 2012 om 15:48

er staat ook niet dat hij net zo goed is als Gomez maar wel dezelfde speler. Ze hebben beide een neusje voor de goal en kunnen goed koppen. beide echte spitsen

Ik denk dat het voor Dost ook verstandiger zou zijn om eerst naar Ajax of PSV te gaan.

Helaas voor hem zijn beide clubs al voorzien in hun spitspositie. Bundesliga zou ook een mooie stap zijn, maar ik denk dat het nog iets te vroeg is voor Bayern.

16 april 2012 om 15:48

Bij PSV hebben ze al zo'n mannetje lopen dat een echte killer is, namelijk Matavs. En kijk hoe hij nu rendeert bij Psv, helemaal niet.
Bij PSV gaan die middenvelders veel voor eigen succes waar ze beter Matavs in de stelling kunnen brengen, want als hij een goede kans krijgt is het altijd gevaarlijk, net zoals bij Bas Dost.
Als hij de kansen krijgt dan schiet hij ze er vanzelf in, maar als hij maar 3 a 4 kansjes krijgt per wedstrijd omdat de middenvelder te egoïstisch zijn, ja dan rendeert hij totaal niet.

Bij Ajax hebben we Sigthorson al lopen dus wij hoeven hem ook niet. Dus voor Dost is het jammer dat alle topclubs al een goede spits hebben lopen of dat hij niet bij die club past.

Voor Bayern zou het een goede stand in kunnen wezen. als het team niet loopt gewoon Bas de laatste 15 minuten erin gooien en hopen op een goal. En uiteindelijk kan hij dan de spits positie overnemen van Gomez.

Het lijkt me niet dat Basje naar Stuttgard gaat aangezien al een uitstekende spits hebben gekocht namelijk Ibisevic ;

Toch knap. Na Wolfswinkel en de Jong al een derde potentiele opvolger voor als van Persie of Huntelaar over 5 jaar versleten is. Al moet ie het wel nog waarmaken. Wel sneu dat in Adam en Rdam een Ijslander en een Zweed rondloopt, terwijl daar nu Dost had kunnen spelen. Vooral in Adam was achteraf gezien Dost natuurlijk de betere keus dan blessuregevoelig probleemkind Sightorson. Maarja, achteraf is makkelijk kletsen.

ik denk dat Dost uit kan groeien tot een grote spits. Alleen moet hij zijn teams en land goed uitkiezen.
Zolang ze ballen van de zeikanten geven zal Dost blijven scoren.

Hoop dat hij een kansje krijgt bij Bayern als Gomez vertrekt. Zou mooi zijn...

ik hoop dat hij naar bayern münchen gaat daar zal hij vast wel slagen
ik denk dat hij daar als tweede spits er nog wel een doelpunt of 15 in moet kunnen krijgen. als hij elke wedstrijd mag invallen.

en als robben daar weg gaat moeten ze bij bayern gewoon gelijk narsingh meenemen dan heb je garantie voor succes

Stel je voor er word een bedrag van 13 miljoen op tafel gelegd, dan krijgt Heracles 2.6 miljoen door die 20% doorverkoop die ze hebben afgedwongen, en dat is al bijna een vierde van de hele begroting. Ongelofelijk wat een goede zaken hebben hun met Heerenveen gedaan.

Hij is dit bedrag wel waard.

16 april 2012 om 15:47

En dost heeft tot 15juli een gelimiteerde transferwaarde van 10miljoen met 20% bij doorverkoop.

16 april 2012 om 15:51

Afgelopen winter had Dost nog de gelimiteerde transferwaarde van 10 miljoen in z'n contract, maar voor deze zomer levert hij maximaal 7 miljoen op voor Heerenveen. Dit is allemaal naar buiten gekomen in de rechtszaak die hij voerde in 2011.

16 april 2012 om 15:58

in het Dagblad van het Noorden van vanochtend staat dat hij een gelimiteerde transfersom van ca 5 miljoen euro in zijn contract heeft staan

16 april 2012 om 16:07

Het Dagblad van het Noorden heeft het fout, in de arbitragezaak werd duidelijk dat hij deze zomerperiode (en ook komende winter) een gelimiteerd transferbedrag in z'n contract heeft staan van 7 miljoen.

Dit is het linkje van de arbitragezaak, waar in staat dat hij 7 miljoen kost: http://tinyurl.com/dyzkz4g

16 april 2012 om 16:13

Tussen 15 juni 2011 en 15 februari 2012 geldt de gelimiteerde som van 10 miljoen. Hoe het daarna tussen 15 februari en 15 juni van dit jaar is is niet vastgesteld. Ten minste niet in het vonnis uitgesproken ten tijde van de arbitrage tegen Heerenveen

16 april 2012 om 16:17

@ excepcional, je hebt gelijk, kost idd tussen 15 juni en 1 februari 7 miljoen
@ babyblue, jij hebt ongelijk: het is 15 juni, niet juli: die 10 miljoen ga je niet vangen

Dvhn had het idd fout, pas volgend jaar kost ie 5 miljoen euro

16 april 2012 om 16:19

@ Mackan, staat wel aangegeven bij de url van excepcional, bij 9b

16 april 2012 om 16:32

Typfoutje van mij zullen we dan maar zeggen Maar ik vind het jammer dat bas toen die zaak heeft aangespannen daardoor zijn wij nu de L*L vangen we misschien wel 5 mil minder dan anders.

16 april 2012 om 16:42

anders was iets tussen de 11 - 14 miljoen miljoen wel een redelijk geweest, ja. Maar sowieso jammer dat dat allemaal op die manier moest van Dost toen

16 april 2012 om 16:50

Lees het nog maar eens na. Er wordt steeds gesproken over 15 juni van het ene jaar en 15 februari van het volgende jaar waarvoor de transfersom zou gelden. Tussen 16 februari en 14 juni van hetzelfde jaar is niets beschreven. Als daar die gelimiteerde transfersom niet zou gelden, dan zou dat het volgens de geruchtenstroom genoemde bod van 8 miljoen van Aston Villa begrijpelijk maken.

16 april 2012 om 16:52

Dat heeft toen waarschijnlijk ook al in zijn contract gestaan, alleen is dat tijdens de arbitragezaak naar buiten gebracht. Ik denk niet dat die zaak iets te maken heeft met gelimiteerde transfersommen. Dat wordt besproken en vastgelegd bij een transfer, niet tijdens een arbitrage.

16 april 2012 om 16:58

tussen 16 februari en 14 juni is de transfermarkt ook niet open

Dost moet echt niet naar de Bundesliga gaan want daar gaat hij alleen de bank warm houden. Hij moet gewoon lekker nog paar jaar bij Sc Heerenveen blijven of naar een topclub in Nederland. Ik denk dat hij nog niet klaar is voor de stap naar een Bundesliga ploeg.

16 april 2012 om 15:58

Hangt er vanaf welke club. Als je in Nederland 30+ goals maakt ( gaat toch lukken neem ik aan ) ben je echt geen bankzitter in de Bundesliga. Misschien bij Bayern Munchen inderdaad, maar dat zou ik absolute een foute keus vinden. Hij moet blijven spelen en niet alleen voor de reputatie naar een club van naam gaan. Neem aan dat ie verstandig genoeg is om een goeie keus te maken.

Ik hoop voor hem dat hij wel naar een team gaat waar hij gaat spelen en goed voorzien word van voorzetten

Bas Dost moet het hebben van fantastische vleugelaanvallers met voorzetten anders rendeert hij niet.. de vraag is maar bij welke ploeg ze dat in Duitsland hebben. Wat ik bedoel te zeggen: Dost boft met zulke buitenspelers in Heerenveen!

Augsburg, Nürnberg, Hoffenheim, Stuttgart en beide teams uit München zouden dan de opties zijn. De eerste twee lijken mij zeker niet reëel. Hoffenheim zou nog kunnen, Stuttgart klinkt logisch. 1860 München zal het zeker niet zijn en ik betwijfel ten zeerste of een stap naar Bayern tot de mogelijkheden behoord, zou geweldig zijn voor hem natuurlijk, maar ik ben toch bang dat hij (nog) te kort komt voor het niveau dat Bayern na streeft.

16 april 2012 om 16:55

alsof dost ibisevic uit de basis speelt, die is nog 3x zo goed puur qua afmaken en kan verder ook gewoon meevoetballen itt tot dost die alleen maar wacht op zn kans.

waarom denk je anders dat hij er 3 scoort tegen nec of 5 tegen excelsior en 0 tegen ajax thuis. juist ja hij moet het van aanvoer hebben. assaidi speelde bagger en narsingh werd gewisseld. zie je direct zn zwaktepunt

Stuttgart zou een mooie club voor 'm zijn. Dost moet zorgen dat ie bij een club terechtkomt waar ze op de helft van de tegenstander spelen. Bij voorkeur ook nog een met goeie buitenspelers. Dan maakt ie z'n doelpuntjes wel. Ben heel benieuwd wat Heerenveen ervoor kan vangen. Als ie straks boven de dertig heeft gemaakt, kan Heerenveen toch zeker 13 a 14 miljoen vragen.

Ik vind Stuttgart een prima stap voor Bas en ik vind het ook beter voor Marco van Basten. Hoe meer van de ster spelers blijven, hoe hoger de verwachtingen worden op Marco.

Ik heb Marco altijd een Betweter genoemd, maar ik gun hem wel suc6. Hij heeft de potentie om 1 van Nederlands grootste coaches te worden. Hij heeft zich al kwetsbaar opgesteld door een stapje terug te doen naar Heerenveen en ik hoop echt dat hij volgend seizoen Heerenveen op een leuke frisse manier kan laten voetballen.

Met het geld voor Dost kunnen ze een nieuwe spits kopen. Ik vind Armentoros echt een goeie speler voor Heerenveen. Iemand anders nog ideeen?

Denk echt niet dat het Munchen is. Misschien Augsburg? Dat ligt toch super dicht bij Munchen en als die in de Bundesliga blijven (wat er naar uitziet) dan hebben die echt betere spelers nodig zoals Dost.

edit: en als het Stuttgart is, is dat natuurlijk prachtig voor Bas.

Perfecte competitie voor hem, zie Huntelaar.

Al denk ik dat Bayern hem zal halen als stand-in weet niet hoe die Pedersen het doet daar, laatst deed die het matig dus verwacht wel dat het Bayern is.

Ik zou het echt raar vinden als hij naar stuttgart of bayern zou gaan, bij bayer weet je zeker dat je geen toekomst hebt omdat gomez gewoon niet te beaten is. En in stuttgart lijkt me nou ook niet echt een mooie toekomst liggen aangezien je dan geen narsingh hebt die je op je wenken bedient. gewoon wachten dus Dost!;

Las in het Dvhn dat hij een gelimiteerde transfersom had van ca 5 miljoen euro! Weet niet of zij het verkeerd hebben, kan het namelijk amper geloven dat dat klopt.

16 april 2012 om 16:01

leuk die minnetjes: ik zal even citeren
'de in Groningen woonachtige goalgetter heeft twee jaar geleden in zijn contract laten opnemen dat hij voor een gelimiteerde transfersom van circa 5 miljoen euro mag vertrekken. Clubs van enig kaliber lachen om zo'n bedrag' - aldus Dagblad van het Noorden vanochtend.

Nogmaals weet ik niet of ik het moet geloven, ik schrijf alleen maar op wat ik las in de doorgaans - als het om noordelijke clubs gaat- goed geïnformeerde krant

Edit: waarschijnlijk heeft Dagblad van het Noorden het fout, zie link van excepcional ( http://tinyurl.com/dyzkz4g ), waarin staat dat hij deze zomer voor 7 miljoen euro kan vertrekken. In de zomer van 2013 pas voor 5 miljoen

Zou goed zijn als er snel duidelijkheid komt over wie blijft en wie vertrekt bij Hveen. Denk dat Dost, Narsingh en Assaidi alle drie vertrekken. Janmaat en Elm ook nog weg, dat zijn dus vijf hele belangrijke spelers. Ben benieuwd hoe ze dat opvangen!

ON: Duitse competitie is wel geschikt voor hem, en hij heeft ook gezegd graag nog eens in de Duitse competitie te spelen.

München is een grote regionale stad vlakbij stuttgart en augsburg. Daarom denk ik zelf dat het 1 van de 2 clubs zal zijn en niet Bayern want daar word meer verwacht van een spits en Dost heeft 28 doelpunten gemaakt waarvan 18 intikkers een paar penaltys en daar is geen klasse uit af te lezen behalve dan dat hij in de eredivisie goed mee kan komen.

Petersen komt tekort voor het niveau van Bayern Munchen.
Olic vertrekt in de zomer.
Dan heb je nog Muller maar die is meer een middenvelder.
Dat betekent dat je eigenlijk alleen Gomez hebt als spits.
Dus dat Bayern Dost wil hebben verbaast me niet. Hij kan voor een prikkie denk ik opgehaald worden.
Of Dost moet blijven bij H'veen? dat moet Dost zelf weten, ik kan me voorstellen dat als een club als Bayern interesse in je hebt je geen nee zegt.

Zo'n goede voetballer is Dost niet. Ik denk dat Heerenveen het dit seizoen mede zo goed doet omdat alle focus op Dost ligt, waardoor Assaïdi en Narsingh alle vrijheid krijgen om in de luwte de wedstrijden in feite te beslissen. Narsingh die 18 assists aflevert, dat is pas echte klasse. Dat heeft veel meer met inzicht te maken dan die standaard loopacties en intikkers van Dost. Als Dost nog stappen wil zetten is het echter wel goed om naar een middenmoter in het buitenland te gaan, want in Nederland krijg je zo veel ruimte dat hij zich niet echt meer kan ontwikkelen hier.

16 april 2012 om 16:16

Als 28 intikkers maken zo makkelijk is, waarom is hij dan de enige die het doet? lijkt me dan toch best makkelijk wedstrijden winnen....

16 april 2012 om 16:19

Hij is niet de enige die het doet. Malki en Luuk de Jong doen het ook. Heerenveen scoort gewoon veel (meer dan AZ en Feyenoord bijvoorbeeld) en dus heeft Dost er een paar extra inliggen.

16 april 2012 om 16:40

Er zijn hier niet veel mensen die verkondigen dat Dost een goede voetballer is, evenmin als dat Huntelaar dat is. Wel zijn het beiden rasechte afmakers.

Afmakers hebben spelers als Assaïdi en Narsingh nodig voor assists. Spelers als Assaïdi en Narsingh hebben afmakers zoals Dost nodig om de bal in de goal te krijgen.

Spelertypes horen elkaar nou eenmaal aan te vullen.

Bas Dost zou naar een club moeten gaan met buitengewone vleugelspelers. Als hij in een team komt waarbij de bal via het centrum naar voren gaat dan raakt Dost geïsoleerd. Hij zal zijn keuze dus ook af moeten laten hangen van het type spelers dat er rondloopt.

Als Narsingh, Dost en Assaidi weggaan in de zomer, ziet de wereld er ineens toch een stuk anders uit.

16 april 2012 om 16:15

Gelukkig zullen ze voor die drie samen een heel mooi bedrag ontvangen. Gouweleeuw zal als die drie vertrekken waarschijnlijk ook wel verkocht willen worden en naar een topclub in Nederland gaan. Heerenveen moet minstens 25 miljoen euro voor deze vier spelers kunnen ontvangen en daarmee kan je behoorlijk wat leuks doen.

16 april 2012 om 16:24

Daar kan je zeker wat leuks meedoen. En Heerenveen weet natuurlijk wel vaker te verrassen, maar dit opvangen wordt natuurlijk gewoon heel lastig. De verdediging is al niet bijster sterk op Gouweleeuw na, als je dan ook nog je sterke voorhoede verliest.....

VFB Stuttgart is 'n hele mooie club voor Bas Dost. Hij kan daar denk ik wel 'n basisplaats veroveren, de Duitse competitie past sowieso al bij Dost, alleen denk ik dat op dit moment Bayern Munchen en Borussia Dortmund te hoog gegrepen zijn voor hem. 'n club als VFB Stuttgart, Borussia Monchengladbach, Bayer Leverkusen, Schalke 04 en Werder Bremen die passen wel bij Dost, en hij veroverd denk ik sowieso 'n basisplaats bij een van deze clubs die ik heb opgenoemd.

ik denk dat het hier gaat om stuttgart. deze club had vorig jaar al interesse maar heeft toen uiteindelijk voor ibisevic gekozen van hoffenheim. ibisevic speelt echter lang niet naar behoren en heeft er slechts 8 inliggen dit seizoen. nu dost zich blijft doorontwikkelen en een transferclausule heeft laten opnemen in zijn contract (via een arbitragezaak) denk ik dat ze hem deze zomer willen overnemen. Bayern is leuk maar nog te hoog gegrepen denk ik. en te veel solisten. komt zijn spel niet ten goede!!!

volgens VI is het wolfsburg

Vi.nl meldt dat het om VfL Wolfsburg gaat.

Word net via een andere voetbal-website bekend dat het gaat om Wolfsburg. Weet natuurlijk niet of het klopt, maar het is niet van een roddel-niveau dus ga er voorlopig wel van uit.

Leuke spits die Dost maar Bayern? denk dat dat iets te hoog gegrepen is voor hem maar zou graag willen dat hij het tegendeel bewijst.

Waarom wil Bayern een nieuwe spits, en dan vooral een nederlander? Willen ze weer iemand in de gelederen die ze flink kunnen afzeiken als het mis gaat.
Bah, wat een aversie tegen Nederlanders heeft die club maar toch Nederlanders willen kopen.

16 april 2012 om 16:47

Waar maak je je echt druk om man? Ze hebben Robben vast geen verbetert en vernieuwd contract aangeboden omdat ze van hem af willen. Daarbij als je de verhalen van van Bommel en Makaay mag geloven hebben ze in München de tijd van hun leven gehad.

Braafheid werd te licht bevonden. Beckenbauer heeft inderdaad wat kritiek op Robben gehad maar om Beckenbauern nou gelijk heel Bayern te noemen is overdreven. Van Gaal heeft het een bepaalde periode sportief zeer goed gedaan maar buiten het veld heeft hij zich structureel misdragen.

Desondanks lijkt mij Dost niks voor Bayern. Ik denk dat hij beter eerst inderdaad bij een club als Stuttgart kan gaan spelen. Is toch een beetje het Heerenveen van Duitsland, echt zo'n subtopper die eens in de twee jaar Europees speelt. Wolfsburg moet hij niet naar toe gaan. Die gek van een Magath heeft daar volgens mij het afgelopen jaar voor 140 miljoen 50 nieuwe spelers gehaald.

16 april 2012 om 17:01

Denk dan maar zo, als hij van allerlei kanten advies tips en gezeik krijgt waarom geven ze hem dan een contract verlenging?
Hij doet dit en dat niet goed en hij moet eens zo spelen en dan willen ze hem houden.

Ze geven puur hem een contractverlenging om hem niet naar een concurrent te laten gaan en omdat hij een aanzienlijk hoog transferbedrag vertegenwoordigt.

Als het goed gaat hoor je ze niet maar als het mis gaat dan staat er weer negatief verhaal over hun in de krant.
En als je die Beckenbauer hoort over wat hij over Robben en Nederlanders zei nadat Robben een penalty tegen Dortmund opeiste en mistte, denk ik, waar komt dat vandaan.

Als hij had gescoord hoorde je hem niet.
Ik maak me nergens druk over, maak je geen zorgen ;

16 april 2012 om 17:20

Hou je aub aan de feiten Farquad, als hij van alle kanten gezeik krijgt? Je weet niet eens waar je het over hebt man. Alleen Beckenbauer heeft wel eens wat negatiefs over hem gezegd. Verder hebben Hoeness, Rummenigge, Nerlinger en trainer Heynckes zich de afgelopen maanden meerdere malen zeer positief over Robben uitgelaten.

Beckenbauer is meer een soort Cruijff, die mensen zeggen gewoon wat ze vinden en zijn soms een beetje aan het provoceren. En dat mag ook best als je zo groot bent als Cruijff of Beckenbauer. Vind ik dan. Verder heeft Beckenbauer denk ik weinig te vertellen bij Bayern. Robben moet zich dan ook niks van die man aantrekken en gewoon lekker naar Heynckes, Hoeness en Nerlinger luisteren.

Verder hoeft Bayern niks voor het geld te doen, ze zijn met afstand het meest gezonde voetbalbedrijf van de wereld. Daarbij hebben ze de opvolger van Robben, Shaqiri al in huis. Daarbij vraag ik me af wat jij met een aanzienlijk hoog transferbedrag bedoeld? Ik weet zeker dat er geen club is die meer dan 20/25 miljoen voor Robben zou betalen. Zijn kwaliteiten staan niet ter discussie maar hij is inmiddels ook niet meer de jongste en daarbij, als iemand de helft van de tijd niet kan spelen is hij ook de helft minder waard.

Daarbij met al die blessure's en zijn leeftijd vraag ik me af hoelang Robben nog op topniveau zal spelen. Dan moet je als club ook kijken. Hij kost zeg 25 miljoen je legt hem voor 3 jaar vast. Dat kost dan aan premies, salaris en tekengeld misschien nog 30 miljoen. Dan ben je dus 55 miljoen kwijt over 3 jaar dat is zo'n 18 miljoen per jaar. Levert hij dat nog op?

Verder ben ik het helemaal met je eens dat Beckenbauer inderdaad soms niet zo moet provoceren, maar nogmaals, laat hem maar. Hij moet zich er niks van aantrekken.

Alleen nogmaals zijn er ook heel veel mensen binnen Bayern, eigenlijk de mensen die het echt voor het zeggen hebben, zoals Hoeness, Nerlinger en Rummenigge. Die zich wel vaak positief over Robben uitlaten. Dit wordt echter niet echt opgepakt door de Nederlandse media want dat is niet interessant. Zodra een soms ietwat irritante Duitsers iets negatiefs zegt over een Nederlandse held, tja, dat verkoop wel. Daarom wordt het soms ook nogal aangedikt. Daar moet je ook doorheen kunnen kijken, mits je objectief wil blijven.

Verder goed dat je je nergens druk over maak, dan doe ik dat ook niet.

16 april 2012 om 20:48

Ik zeg niet voor niets dat Robben van allerlei kanten kritiek krijgt, staat overal dat dat zo is, Beckenbauer is er 1 van.
Zelfs zo dat Robben twijfelt om te verlengen.

Het is gewoon zonde als ze Robben laten gaan, hoe gezond Bayern ook is en 20/25 miljoen is wel degelijk een hoog bedrag.
De kwaliteiten van Robben staan buiten kijf en dat is de belangrijkste reden dat Bayern met hem door wil.

Natuurllijk wil ik objectief kijken maar hoe Robben behandeld word af en toe vind ik niet terecht.

17 april 2012 om 00:08

Oke prima dan ga ik even mee met jou verhaal. Robben krijgt van alle kanten kritiek? Wie heeft behalve Beckenbauer dan nog meer kritiek op Robben? Ik kan er geen één opnoemen.

Hoe wordt Robben dan behandeld? Iedereen binnen de club spreekt zich positief over hem uit, hij krijgt contractverleging. Hij speelt in principe altijd. Hoe bedoel je dan dat hij niet goed wordt behandeld?

Vi meld dat het om Wolfsburg gaat. Zou een goede club gaan.

Er staat nu op VI dat die club Wolfsburg is. ;

1860 München misschien ;-)?

Ik denk niet dat het Bayern zal zijn tenzij ze afscheid nemen van Olic en ze nog een stand-in nodig hebben voor Gomez. Het zal wel Stuttgart zijn want zo ver is dat niet van München maar vind het vreemd want alhoewel Cacau weg zal gaan hebben ze toch met Ibisevic een goede spits aangekocht.

Pff, Wolfsburg. Kan die zaakwaarnemer niet met iets beters komen? De vorige topscorer van de eredivisie ging naar Club Brugge maar ik schat Dost wel wat hoger in.

16 april 2012 om 17:10

Machlas en Alves scoorden enorm veel in Nederland en zijn overal verder mislukt daarna.

Ibrahimovic scoorde niet vele in Nederland en is nu 1 van de beste in de wereld.

Topscorer in Nederland zegt bij lange na niet alles.

Eigenlijk was van Nistelrooy de laatste die in Nederland topscorer was en dit ook in de Europese top waar kon maken.

ik denk dta het om vfl wolfsburg gaat, want die magath wil wel weer een keer een goed team opbouwen net als toen ze kampioen werden. of stuttgart maar ik denk dat fc bayern muchen toch iets te hoog gegrepen is voor basje dost. hij moet lekker blijven of naar een middenmotor in duitsland of engeland. misschien dat HSV wel iets voor hem is want petric z'n contract loopt af.

zal een mooie clug voor hem zijn Stuttgart daar zou die denk ik meer spelen dan bij bayern.. en aangezien zijn leeftijd en ontwikkeling.. zeg ik doen heerenveen en Dost!!! wat moet Dost eigenlijk kosten?

Wolfsburg is een mooie club voor Dost en als die goed presteert in de Bundesliga zou een mooie transfer naar een topclub in Duitsland wel eens mogelijk zijn.

lol wolfsburg? die zijn na het vertrek van dzeko en misimovic er flink op achteruit gegaan. weet niet of grafite er nog speelt maar die deed het ook redelijk daar.

wolfsburg is slechts een middenmotor in de bundesliga. in een goed seizoen eindigen ze net in het linkerrijtje. in een slecht seizoen eindigen ze in het rechterrijtje. weet niet wa dost daar moet doen en ik vind mandzukic niet bepaald minder dan dost. nu weet ik niet of wolfsburg met 2 spitsen speelt maar anders zit ie daar op de bank. lijkt me ook niet echt handig

Onder Magath zou ik niet willen spelen. Echt een heel vervelende coach met ze strenge straffen en dergelijke. Heel VfL Wolfsburg vind ik niks voor Dost. Kun je beter in de Eredivisie blijven.

Ik vind het wel een mooie competitie voor hem. Het gaat daar vooral op fysiek geweld, daarin kan hij zeker mee met zijn kracht en lichaam! Hij moet wel zorgen dat hij elke week aan spelen toekomt want anders is het zonde van het talent dat hij bezit!

Beter naar München dan naar Ajax. Waarom Ajax sterker maken? Dat lijkt me niet erg logisch. Elke Nederlandse geïnteresseerde club zou ik de hoofdprijs voor vragen als ik Heerenveen was. Want je maakt je tegenstander sterker. Ajax laat El Ham ook niet zomaar naar PSV of Feyenoord gaan, omdat Ajax weet dat die speler gaat scoren.
Verstandig om met Dost over de grens te gaan kijken!

dost is een spits die veel lijkt op klaas jan huntelaar en ik denk ook dat hij een goede spits is voor in duitsland

Ook omrop fryslan meld dat het mogelijk om vfl wolfsburg gaat. Dat zou qua niveau wel iets voor dost kunnen zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
6.Vitesse4916
9.PEC Zwolle44-12
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Warner HahnKeeper10
Daniel HøeghVerdediger10
Joost van AkenVerdediger10
Lucas WoudenbergVerdediger10
Denzel DumfriesVerdediger10
Stijn SchaarsMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina sc Heerenveen.

70 fans
Aanvaller, 28 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Sporting Portugal 30 27 2 0
2016/2017 Sporting Portugal 31 34 4 0
2016/2017 VfL Wolfsburg 1 0 0 0
2015/2016 VfL Wolfsburg 22 8 0 0
2014/2015 VfL Wolfsburg 21 16 1 0
Laatste voetbalnieuws

Verbeek spreekt van ‘klik’: ‘Die had ik bij Huntelaar en Dost ook heel erg’

Georginio Wijnaldum staat met Liverpool komende zaterdag in de Champions League-finale, waarin men het opneemt tegen Real Madrid. Gertjan Verbeek had de 27-jarige middenvelder korte tijd onder zijn hoede bij Feyenoord...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 25 mei
Sam Lammers mag op huurbasis vertrekken bij PSV, zo heeft de club bekendgemaakt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren