Esteban gelooft nog in titel en laat nummer 1 op zijn hoofd zetten

Zaterdag, 14 april 2012 om 11:15

Esteban Alvarado heeft de hoop op de landstitel met AZ nog niet opgegeven. De Alkmaarders hebben drie punten minder dan Ajax en een minder doelsaldo dan de koploper, maar Esteban rekent erop dat dit verschil in de laatste vijf wedstrijden van het seizoen nog goedgemaakt kan worden. De Costa Ricaan heeft als teken van zijn zelfvertrouwen het nummer 1 in zijn haar laten scheren.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

AZ is dit jaar de best voetballende ploeg van de Eredivisie


Gerelateerd

171 reacties (laatste reactie door weszonsz)

Zo mag ik het horen. Positief zijn tot de laatste snik.

14 april 2012 om 13:19

Wij hebben nog wel een leuke 'positieve' bijpassende stropdas voor hem. Er staat wel een Ajax-logo op maar dat vindt hij niet erg als hij nummer 1 in zijn haar heeft gezet

;

14 april 2012 om 13:45

Haha, die Koeman kon er ook wat van ja.
In 2004/2005 uit bij Heerenveen stoer doen met z'n stropdas, en vervolgens met 3-1 op de muil gaan, met Heitinga die Lobont aanvloog en Sonck en Sneijder die zaten te ruziën.

14 april 2012 om 14:15


Er is een verschil tussen arrogantie en zelfvertrouwen.
Arrogantie is voor dat het seizoen ook nog maar begonnen is al roepen dat je makkelijk kampioen gaat worden. Zelfvertrouwen dat heeft Ajax nu, want het is realistisch dat Ajax kampioen gaat worden, ze mogen nu van mij zelfs die mooie stropdassen weer uit de kast pakken.

Wat Esteban doet heeft weinig met zelfvertrouwen te maken, eerder naïviteit.

14 april 2012 om 16:20

de laatste tijd is het anders in rotterdam de woorden en amsterdam de daden.

14 april 2012 om 16:21

Je zit wel een stoer verhaal te vertellen, maar vertel dan wel het juiste verhaal.
Koeman deed gewoon stoer in de eigen Arena, uit bij Heerenveen werd met 2-1 verloren.

14 april 2012 om 18:44

@mastadon

is me ook opgevallen, cisse en vlaar hadden zich er ook over uitgelaten. Dat vond ik heel erg vreemd aangezien feyenoord echt compleet afhankelijk was van anderen en ze zelf ook nog eerst even moeten winnen. Ajax wordt vaak beticht als arrogant maar in dit geval is er wel reden toe in mijn ogen.

14 april 2012 om 14:00

Altijd mooi zulke reacties. Als Kenneth Vermeer dit had gedaan was het pure arrogantie van die rare Amsterdammers. Nu doet Esteban het en is het in een keer een positiviteitsgoeroe. Beetje objectiviteit mag er wel wezen hoor ;

14 april 2012 om 14:18

Maar een tatoo gaat moeilijk weg, je haar groeit in principe aan, dus daar zit een heel groot verschil. Ik gun het AZ wel, ze hebben met een magere selectie een optimale prestatie geleverd.

Eerst maar eens bij PSV winnen dan. Ik hoop in ieder geval dat Driesje Mertens zich vastbijt in deze wedstrijd!

14 april 2012 om 11:20

En dan nog een paar tanden verliezen??

On: Leuk om te zien, AZ is nog niet kansloos om de titel al denk ik dat Ajax dit seizoen de schaal in ontvangst mag nemen

is niet gek toch ?
ze staan maar 3 punten achter.
vind het raar dat heel veel mensen al afschrijven terwijl ze maar 3 punten achterstaan.
we zullen zien.

14 april 2012 om 12:13

Zeker raar dat mensen ze afschrijven, ze hebben ook nog een makkelijk programma over met uitwedstrijden tegen Feyenoord en Psv.

14 april 2012 om 12:32

ten eerste die zijn dat zijn al 2 van de 5 wedstrijden, als je daar 2 keer punten verspeeld ben je afgeschreven. Ze moeten ook nog naar Nec, daar zie ik ze eigenlijk ook niet winnen, want NEC is een heel degelijke ploeg.

Wel ben ik met je eens dat ze die thuiswedstrijden makkelijk moeten winnen, want VVV en Groningen uit vorm zijn niet bepaald moeilijke ploegen.

14 april 2012 om 14:13

Gevalletje sheldon. Sarcasme natuurlijk. Alles is mogelijk maat als je er mee te koop gaat lopen pakken mensen je als het niet goed gaat.

14 april 2012 om 13:13

Ze staan dan drie punten achter op Ajax. Maar Ajax heeft in tegenstelling tot AZ en al die andere clubjes een veel beter doelsaldo. Het verschil is eigenlijk vier punten. Daarnaast moet AZ niet in de illusie leven nog over Ajax heen te gaan, daar is hun speelprogramma te zwaar voor en Ajax te goed voor.,

14 april 2012 om 13:21

komt door het schema, ze moeten nog tegen PSV uit en tegen Feyenoord uit... iets wat zeer lastige wedstrijden zijn.
Ajax moet nog tegen daarna nog tegen Twente en Vitesse... Stel; ajax verliest van twente...dan staan ze gelijk...maar AZ gaat het doelsaldo niet meer beter maken dan die van Ajax.
dus tenzij Ajax verliest of gelijkspeelt tegen Vites....tel uit je winst(of verlies)

Zal verbeek niet zo leuk vinden denk ik ..

14 april 2012 om 13:12

zou wel cool zijn als verbeek ook een grote 1 in dat vogelnest van hem liet uitscheren!

Nou ben ik altijd positief over az, maar dit is natuurlijk gewoon donm. Wij gaan de achterstand nooit meer inhalen, ook al winnen we bij psv. Iets waar ik niet helemaal gerust op ben, gezien ook zij voor de laatste kans strijden. we zijn de underdog en moeten proberen op plaats 2 te blijven, wanneer dit lukt was het een topseizoen!

14 april 2012 om 11:30

Dit is niet dom, een tatoeage op je been laten zetten voor de titel binnen is, dat is dom. Dit is gewoon leuk. Snap trouwens niet dat jij je positief over AZ noemt, ik zie alleen maar pessimisme. Ajax heeft 9 wedstrijden op rij gewonnen en dit weekend worden dat er waarschijnlijk 10, ik zeg niet dat het gebeueren zal maar ik zie helemaal niet in waarom AZ de volgende 5 niet winnend kan afsluiten en Ajax niet 4 punten laat liggen. Tot nu toe is de competitie nog onvoorspelbaarder als het weer gebleken dus er kan nog steeds van alles gebeuren.

edit:
Het is sowieso een topseizoen, kwartfinale Europa league, halve finale beker en nog steeds meedoen om de titel. Wie dit voor AZ had voorspeld hadden ze opgenomen.

14 april 2012 om 11:42

Ik volg in het algemeen onze directe concurrenten vrij goed en weet dat ajax 9 wedstrijden, 9x winst, 32 voor, 3 tegendoelpunten heeft. daarbij keren die geblesseerde ook terug wat ze er niet slechter op maakt. ze hebben ook een vrij makkelijk programma en hebben de luxe om bij twente verliezen mogen.

ik zie ons ajax dan ook alleen voorbij gaan door een mirakel. zoals damien187 ook al zegt; ik zie ajax niks meer weg geven. hooguit die uitwedstrijd bij twente, meer ook niet. verder heb je wel gelijk dat er genoeg reden is om trots te zijn op onze club. We moeten natuurlijk wel realistisch blinjven.

14 april 2012 om 12:04

Als Ajaxstaf een 1 op hun stropdas zet na een gewonnen kampioenschap is het arrogant, als Esteban een 1 in zn haar laat scheren is het alleen maar leuk. Ik vind het een toffe actie van Esteban hoor, gewoon dat zelfvertrouwen tonen want zoals jij zegt zijn ze zeker niet kansloos. Maar wordt zo moe van die vooroordelen en de hypocrisie.

14 april 2012 om 12:21

Als je dat als club afspreekt is dat zeker een vorm van arrogantie.

Als je bijna het hele seizoen aan kop hebt gestaan, minste tegengoals hebt gehad en misschien wel het mooiste voetbal speelt.

Is dat gewoon een conclusie die je over een seizoen kan trekken. Misschien ook wel motivatie voor de laatste paar wedstrijden.

Arrogant is een nummer 1 op je das dragen maar het jarenlang niet zijn. Ajax roept altijd dat ze de beste zijn, Esteban zegt gewoon met onderbouwing dat hij in de beste team speelt momenteel.volgens mij is dat toch wel een wereld van verschil beste Ewoud

14 april 2012 om 13:08

Jij slaat hier de plank volledig mis king_az! En zo zie je maar hoe hypocriet het allemaal is.

Ajax liep met een 1 op de das nadat zij kampioen waren geworden! Ajax was dus inderdaad de nummer 1 van Nederland.

Die nummer 1 op het hoofd van esteban slaat nergens op want ze zijn geen nummer 1...

14 april 2012 om 13:25

Ewoud

Ik dacht eerst dat je op mij reageerde maar begin toch te twijfelen. Heb ik het ergens over een stropdas gehad? Blijft altijd jammer dat er personen zijn die je woorden in de mond willen leggen die helemaal nergens op slaan. Over ergens moe van worden gesproken.

14 april 2012 om 15:33

Kaassie, ik snap niet waarom jouw reactie duimpjes omlaag heeft gekregen. Ik vind je opmerking helemaal niet gek! Elke supporter van welke club dan ook heeft toch het beste met zijn club voort? Ik hou er wel van om tot het laatst te strijden en waarom niet?

Ajax wint dit weekend natuurlijk met gemak en ook ik zie hen als de grote favoriet. Ik ben het wel met je eens dat AZ een topseizoen heeft! Het drukke programma heeft misschien wel sporen na gelaten in het puntenaantal in de competitie, maar dat is een eindeloze discussie.

Dat deze keeper nummer 1 heeft geschoren is toch ook geweldig!? Een kleine kans heeft AZ nog wel, dus waarom zou je daar niet volledig voor gaan?

14 april 2012 om 17:16

@"king"_az
Ik vraag me af waar jij in dit artikel de onderbouwing vandaan haalt... En Ajax zette die 1 erop nadat ze kampioen waren, ja dit was arrogant, maar da. Heb je tenminste al iets binnen, ik ben bang (oprecht) dat Az ondanks een super seizoen naast alles gaat grijpen, ook die 2e plaats, ze hebben hier wel recht op, maar Ajax gaat weinig verspelen en heeft die serie met een b team neergezet, laat staan met het A team

On: beetje onnodig alles ophef hierover, bij Ajax liep er ook 1 met 3 sterren in zijn haar, er wordt tegenwoordig van alles gezocht om op te vallen

14 april 2012 om 11:33

Het is idd niet slim het op zijn hoofd te zetten zo kan je het juist jinxen. Maar AZ is natuurlijk niet kansloos. Spelen het hele seizoen goed en hebben geen Europees meer. Ik denk eerder dat AZ het niet haalt omdat ik Ajax niks meer zie weggeven

Waarom ook niet toch? 3 punten achter op Ajax het kan nog allemaal. Maar AZ heeft wel een ontzettend moeilijk programma. Je ziet wel dat Esteban Zuid-amerikaans bloed heeft, altijd vol in de strijd. Ik hou daar wel van.

14 april 2012 om 11:30

ja vol in de strijd , op en buiten het veld.... ik hoop voor de competitie dat ze dichtbij ajax blijven, maar geloof het toch niet.. vanavond kan het gewoon beslist zijn...!!

14 april 2012 om 11:38

Het pech van AZ is de doelsaldo.
Verliest Ajax bij bijv. Twente en AZ wint alles staan ze gelijk maar dan nog hebben ze er niet genoeg aan. Sowieso moeten ze inderdaad eerst langs PSV wat denk ik een leuke en belangrijke wedstrijd is voor beide clubs. In ieder geval gunstig voor ons (twente) om in ieder geval de 2e plaats te bemachtigen.

14 april 2012 om 12:15

Goede reactie Nolimit. Je kan eigenlijk zeggen dat het gat 4 punten is...hoe dan ook moet az gewoon alles winnen en dat gaat nog erg moeilijk worden omdat ze eerst vanavond naar Eindhoven moeten en ook nog een bezoekje moeten afleggen aan de Kuip. Na vanavond zijn we al een stuk wijzer...

14 april 2012 om 12:32

Las alweer tweets over PSV supporters dat ze in dubio zaten om of dat psv voor de 2e plaats moest gaan of AZ moesten laten winnen om ze dichtbij Ajax te laten blijven. Beetje sneu

14 april 2012 om 13:15

ze hebben in 29 wedstrijden gewoon 23 doelpunten minder gemaakt. dan ajax, dat heeft weinig met pech te maken.

beerens kan roepen dat ze de best voetballende ploeg zijn, kan ik in meegaan, maar ze zijn duidelijk niet het meest efficient met hun kansen.

14 april 2012 om 13:51

@ Nafes1

Dan zijn die PSV supporters echt verschrikkelijk dom. Hun club heeft ook Champions League inkomsten nodig, want dat geld van de gemeente raakt ook ooit op. Hun club is gebaat bij Champions League dit jaar, maar bijna niemand in die club durft dat te zeggen.

Daarbij kun hun club nu voor niks ''punten'' weggeven, want ze hebben nooit zekerheid dat AZ dan kampioen word. Ajax heeft het namelijk in eigen hand.

14 april 2012 om 15:35

ach dat zijn misschien 1 of 2 supporters die dat hebben geschreven, dus niet Alle supporters denken zo! PSV wil gewoon vol voor de CL gaan en zij strijden met Ajax, AZ, Twente en Feyenoord ook nog om de titel, ook al is die kans nog heel klein. Zij gaan echt niet expres verliezen! Let maar op: dit wordt één van de felste wedstrijden van het seizoen! 2 teams die vol voor de winst gaan! Topavondje voetbal!!

14 april 2012 om 16:14

@detoekomst:

Ik weet niet of je het meegekregen hebt, maar PSV staat weer in categorie 3. Ze zijn dus financieel gezond en zijn niet afhankelijk van Champions League inkomsten, ook omdat hier niet op begroot wordt.

Mocht PSV de CL halen, hebben ze een mooie meevaller en een positief financieel resultaat het jaar daarna. Het kan, financieel gezien, eigenlijk alleen maar meevallen voor PSV ;

Ik zou het AZ in ieder geval ook het meest gunnen (na Ajax). AZ heeft inderdaad het beste voetbal laten zien dit jaar en hadden gewoon ''pech'' dat ze zo lang in de Europa League hebben mee gedaan, want ik denk dat dat ze, ondanks de woorden van Verbeek, opgebroken heeft. De cijfers spreken voor zich. Na elke Europese wedstrijd werden er punten verspeeld in de competitie.

Moet AZ natuurlijk niet vanavond afgedroogd worden... voor de rest vind ik dat Beerens gelijk heeft. Als er een ploeg is die in ieder geval Europees voetbal verdient dan is het AZ wel.

Hehe, vind het persoonlijk maar niks. Misschien moet ie gelijk ook even Ajax vragen of ze ook nog zo'n mooie bijpassende nummer1 stropdas hebben voor hem.

Dan moeten ze wel winnen vanavond, gezien het feit dat Ajax thuis van de Graafschap gaat winnen. Verliest AZ dan kunnen ze het vergeten.

Ze zullen vanavond moeten winnen.
Maar daarna moeten ze nog Tegen Feyenoord.
En ik zie ze daar nog punten laten liggen.
En ik zie Ajax hoogstens tegen Twente punten laten liggen.

Toen ik de titel las hoopte ik op een tatoeage op zijn voorhoofd met 1.

Als AZ wint van PSV dan is hij nog mogelijk maar ik zie het eerder gebeuren dat men gelijkspeelt in Eindhoven en dan is het wel beslist in het voordeel van Ajax.

14 april 2012 om 12:01

"toen ik de titel las hoopte ik op een tatoeage op zijn voorhoofd met 1."

Haha, ik dacht heel even exact het zelfde!
En inderdaad ze móeten vanavond winnen in Eindhoven willen ze nog een kans maken. Als Psv niet opeens een geweldige partij op de mat legt dan moet dat te doen zijn.
Ergens heb ik het gevoel dat AZ een mooi resultaat gaat neerzetten vanavond.

Als PSV wint van AZ vanavond, scheer ik een 31 in mijn haar

14 april 2012 om 11:30

@henry 1412,

hahah ja en dan is het volgend jaar weer bijgegroeid en dan maak je een 2 van de 1.

14 april 2012 om 11:30

Ik denk dat AZ het door het programma ook niet haalt, maar houd Twente in de gaten hé. Die staan op slechts vijf punten en bij winst in Enschede wordt de druk erg groot op de slotdag. Dat uitduel tegen Vitesse met Ibarra, Kalas, Bony, Hofs, Annan etc zit mij toch niet helemaal lekker

14 april 2012 om 11:33

Heb je gelijk in, maar kijk naar de huidige vorm van Twente. NAC kan ook wel iets hoor. Eerst vanavond maar even afwachten, dan kijken we daarna verder. Vitesse verkeert ook absoluut nog niet in de vorm die ze zouden wensen, maar ik ben het met je eens dat, mocht er verloren worden van Twente, het een moeilijke slotdag zal worden.

14 april 2012 om 12:10

Vergeet niet dat Vitesse momenteel nergens meer op speelt. Die richten zich volledig op de play-offs en gaan de laatste wedstrijd niet alles geven, terwijl de veel belangrijke play-offs voor de deur staan.

14 april 2012 om 15:39

Nou Babinho, ik geef je volkomen gelijk met je opmerking. Twente doet nog gewoon mee! Ik hoor verder niet heel veel over de beslissingen van Vink (corner dat geen corner was en de goal die eruit viel met een overtreding voorafgaand) maar dit kon nog weleens heel cruciaal zijn om de 1e of 2e plek!

Hullcity: ik ben totaal niet onder de indruk van Nac. Ik vind dat echt één van de mindere teams dit seizoen. Maar je weet het natuurlijk nooit...

15 april 2012 om 05:32

@ Henry 1412 begin maar met scheren dan !!

Tsja waarom niet. Az kan psv hebben!br Hoop dat psv wint. Voor ons in ieder geval dan.

Succes az en psv

Met die 1 doelt die natuurlijk op het feit dat die 1e keeper is. Jammer dat dit niet een Ajacied is dan hadden er nu al 3000 reacties gestaan. Mooi dat die jongen vertrouwen heeft maar ik zie het eerlijk gezegd niet meer gebeuren. Ik verwacht vanavond een gelijk spel en ik verwacht dat ook tegen feyenoord.

14 april 2012 om 12:28

Misschien staat die 1 ook wel voor de beste keeper van de Eredivsie. Minst gepasseerde misschien?

; kan van alles zijn maar indd als dit een Ajacied zou zijn waren de berichten heel anders. Reden is misschien ook wel de houding van Ajax en die van AZ. Wij roepen namelijk niet jaarlijks dat we de beste zijn, wij zeggen dat alleen wanneer we dat wel zijn.

Dit seizoen zijn we in mijn ogen de beste ploeg. Zie Europa, zie Beker, zie het maanden lang aan kop staan, zie het minste goals tegen...etcetc.

Als Ajax dat jaarlijks ook zou flikken zou niemand problemen hebben met dat ze zichzelf nummer 1 vinden. Alleen is Ajax bij lange na niet jaarlijks nummer 1 en zeker niet afgelopen decenia. Als je decenia lang niet domineert en je draagt nummer 1 op je das als club dan is dat een vorm van arrogantie te noemen.

Zeker ook omdat je als groep volwassenen een beslissing maakt terwijl de cijfers uitwijzen dat je afgelopen jaren er weinig van gebakken hebt. Dat is niet alleen arrogant maar ook dom.

Dit is leuk, grappig en totaal niet bedoeld als arrogant maar motivatie. Je kan de vraag stellen of een prof voetballer dat nodig heeft....nou blijkbaar wel en hopelijk laat hij er geen 1 door vanavond

Ik gun Ajax ook de titel na die inhaalslag, zou het verdiender vinden dan vorig jaar dus dan hoor je mij niet klagen Allleen denk ik dat jullie jezelf gaan overschatten. Kijk gister maar naar VI en daar roepen ze ''met 2 vingers in de neus'' kampioen. Nou nou...

Dat zal clubs alleen maar motiveren om toch nog die punt of zelfs 3 punten tegen Ajax te halen. Dat hoop ik dan tenminste.

Als die superboeren echt zo super zijn dan winnen ze vanavond voor ons in Amsterdam

14 april 2012 om 13:43

Dat je die reacties bij Az minder hoort is natuurlijk ook niet zo raar, Az heeft immers nog niet zo'n geschiedenis als Ajax. Plus dat Az veel minder supporters telt. Daarbij is de beste iets relatiefs

Ajax is sinds de laatste keer dat ze zich voor de CL hebben geplaatst via de voorronde ook steeds meer in een lijn omhoog, nu zijn we op weg om in 2 jaar tijd 2 keer kampioen te worden. Ook in de CL heeft Ajax het heel goed gedaan! Op haar haar na zijn we daar uitgeschakeld door een wedstrijd die stinkt..... Wat dat betreft mogen de fans best trots zijn want eigenlijk gaat het alleen maar beter en beter.

Die 1 op de stropdas kan je interpreteren zoals je wilt net zoals je dat bij deze 1 doet. Ik zelf denk dat het niet als grapje en leukigheid bedoeld is, dit is gewoon vertrouwen/motivatie. En als de club dat wil uitstralen met een 1 op de das is dat toch ook niet erg. Immers zijn wij qua verleden en heden nog steeds de grootste club.

Ik heb dat moment zelf ook gezien bij Vi, ik denk dat het meer sarcastisch was omdat men het hele seizoen al elke keer wat zegt en het elke keer anders is. Maar wanneer Ajax hier gewoon mee door gaat kan je best stellen dat ze met 2 vingers in de neus kampioen worden.

Vertrouwen in houden is goed, maar je moet wel realistisch wezen.
AZ moet vanavond zowiwzo winnen en tegen Feyenoord uit.
AZ moet eigenlijk alles winnen om een beetje kans te maken.
en dan hopen dat Ajax twee misstappen maakt.
jammer dat we tegen Twente in de laatste minuut die goal om de oren kregen. dat was eigenlijk een beetje de doodsteek om het kampioenschap.
Beerens heeft helemaal gelijk. AZ verdiend kwa spel en gehele seizoen bovenaan gestaan de titel.
maar als dat niet lukt moeten we vechten voor plaats 2. dat is voorronde CL, dan heb je het ook niet slecht gedaan.
ieder geval een stuk beter dan de doelstelling.

14 april 2012 om 11:32

Klopt, maar AZ verdient de titel eigenlijk wel. Laten als enige eigenlijk het hele seizoen al fatsoenlijk voetbal zien en zonder de Europese inspanningen, waar ze ook het beste hebben gepresteerd, zouden ze denk ik los van Ajax staan. Win je bij Feyenoord, PSV en AZ dan is er helemaal niets meer op af te dingen

14 april 2012 om 11:38

Ja gewoon alles of niets spelen, maar kan je niet doen.
Wie weet laat Ajax nog steken vallen bij Twente en Vitesse, maar de kans is erg klein want Ajax speelt nu beter dan ze ooit dit seizoen gespeeld hebben.
eigenlijk een heel goed team als iedereen fit is, vreemd dat het eerst niet liep.
Ajax had eigenlijk door moeten gaan in CL. ik denk dat jullie dan nog best ver waren gekomen. maar ja het werd jullie niet gegund door de Uefa jammer genoeg...

14 april 2012 om 11:52

Ik denk dat NEC ook nog een hele vervelende zal worden. Vanavond wordt echter allesbepalend. Bij verlies denk ik dat AZ wel gezien is

14 april 2012 om 12:21

Groot gelijk, az laat het beste voetbal zien maar zijn nu echt dood op. Ook al zegt verbeek van niet, ik gun az ook wel de titel maar twente het meest ( woon in hengelooooo). De wedstrijden tegen valencia is ze denk ik fataal geworden met zo'n kleine selectie.

14 april 2012 om 15:19

Dat AZ het beste voetbal speelt ben ik met je eens, maar dat het terecht zou zijn als ze kampioen zou worden heb ik meer moeite mee.. De terechte kampioen staat mijns insziens na 34 wedstrijden bovenaan, en niet na pakweg 28.. Of je je punten nou halverwege het seizoen pakt of op het einde maakt niks uit..

Psv is thuis gewoon haast niet te kloppen. Ik geloof ook nog dat psv met gemak de 2e plek kunnen behalen. Want elke voetballer wil proberen de Champions League te halen geloof niet dat psv het nu definitief opgeeft. Want hun weten ook dat je met zon verdediging nooit kampioen zou gaan worden dus iedereen zag wel dat plek 2 het hoogst haalbare is sinds 2 weken. Maar psv heeft na AZ ver weg het makkelijkste programma dus plek 2 moet haalbaar zijn.

14 april 2012 om 11:38

2e paats is onhaalbaar want bij Psv kunnen ze de CL niet halen,deze club is doodziek want als je ziet hoe ze het vorig seizoen hebben weggeven en ze het dit jaar weer doen kun je toch wel vaststellen dat de mentalitiet en inzet in Ehv ver te zoeken zijn.deze ploeg die nog voor de titel meedeed voor Rkc verliest daar gewoon met 2-1 ze pakken geen enkele gele kaart en sjokken als bejaarden over het veld en knokken niet eens voor ieder meter,wat een schande en in laten leveren die premies voor de bekerwinst.

14 april 2012 om 13:37

Een team dat niks meer te verliezen heeft is gevaarlijker dan een team dat nog voor alles speelt. Psv is uitgeschakeld voor de titel , Az kan nog kampioen worden, Psv speelt thuis in eigen huis waar ze in de competitie in 2 jaar tijd 2 of 3 keer hebben verloren. AZ speelt goed verzorgd voetbal maar oogt gewoon wat minder scherp op het moment. Ik ben een ajax fan maar als de psv fans echt massaal vanavond naar het Philips stadion komen om toch deze topper te zien dan kan het ook gewoon zijn dat de drie punten gepakt worden. Ik denk dat Ajax in Enschede gaat winnen als psv gewoon punten blijven pakken dan worden ze in mijn ogen gewoon nog makkelijk 2e.

Ach die 1 is met een week alweer verdwenen. Anders zou het zijn als het een tatto was ofzo..

14 april 2012 om 13:22

Het duurt wel een week of 3 voordat dat helemaal weg is hoor. Dan baal je als Ajax of Twente de titel heeft gepakt en jij loopt nog met een 1 op je hoofd.

Ik denk dat het gewoon 1 punt wordt!! heeft hij toch nog iets goed gegokt!!! je kan er alle kanten mee op.. behalve dat kampioen!!!

14 april 2012 om 11:39

zijn toto voor vanavond voor psv-az

14 april 2012 om 18:29

hahahahah geniaal!

Ik snap niet dat mensen hun kapsel zo weten te verpesten. Hij krijgt hier natuurlijk enorm veel kritiek over, als AZ toch geen kampioen wordt. Dan heeft hij zichzelf een beetje belachelijk gemaakt.

14 april 2012 om 11:46

Dus omdat hij erin gelooft en dat wil laten blijken heeft hij zichzelf belachelijk gemaakt? Laat die jongen in het kampioenschap geloven, wie weet wat er allemaal nog mogelijk is?

Haha ik dacht dat hij ''1'' op zijn voorhoofd liet tatoeëren, dat zou pas geweldig zijn.
AZ gaat het niet volhouden met zulke moeilijke wedstrijden te gaan.

14 april 2012 om 12:33

Dat zeggen jullie al vanavond begin dit seizoen.

Met nog paar wedstrijden staat AZ gewoon op 2 met 4 punten voorsprong op Psv, 3 op Feyenoord en 2 op Twente en Ajax in in zicht op 3 punten voorsprong.

''niet volhouden'' lijkt me dus een vreemde woordenkeus want er zijn nog maar 5 te spelen. AZ heeft het al volgehouden ouwe vriend. Het gaat nu alleen om het afmaken.

Ik zei vanaf dag 1 dat AZ kampioen gaat worden en daar hou ik me aan. Ajax is niet zo fantastisch dat het alle wedstrijden gaat winnen, laat ze zichzelf maar overschatten dan pakken wij de titel.

14 april 2012 om 13:40

Als je het mij vraagt, overschat jij az juist een beetje, jullie krijgen nog 2 ploegen uit de top 5, en beide uit! Maar goed, we zullen zien.... Ben alleen bang dat het vanavond over en uit is...

Waar gaan we ook naartoe met al die kapsels tegenwoordig. Waar is de tijd gebleven dat je als voetballer geen oorbellen droeg, je haar net deed en normale kleur schoenen aantrok. Die tijd begin ik toch wel te missen. Maarja als hij erin gelooft dan wens ik hem heel veel succes.

14 april 2012 om 11:42

Hahaha, zegt iemand met Boateng(?) als afbeelding. En die tijd begin ik toch wel te missen? Gast, je bent 15.

Ik snap je punt maar je brengt t alsof je uit de jaren ''60 komt een tijd waar alles beter was a la Derksen en van Hannegem.

14 april 2012 om 11:48

één het is niet Boateng het is El Sharaawy,
twéé dus als ik iemand's foto heb betekent dat ik een voorstander ben van zijn haardracht?
en wat scheelt het dat ik 15 bent, je doet net alsof jij 65 bent en al jaren met het voetbal leeft, ik ben oud genoeg en ik heb genoeg gezien om te weten dat dit eerst niet zo was.

14 april 2012 om 11:54

Hehe, voel je niet zo op je teentje getrapt joh.

1) daarom heb ik er ook een vraagteken achter gezet
2) dat beweer ik niet, maar ik vind je reactie nogal grappig, terwijl waarschijnlijk 1 van jouw idolen precies het tegenovergestelde is van wat jij graag zou zien
3) ja ik leef al wel jaren met het voetbal, maar zelf ook nog maar slechts 19 lentes jong. Nou, prima toch.. Als jij zo verlangt na die tijd terwijl je 15 bent is dat je goed recht, maar neemt niet weg dat ik wel grappig vind en daar iets van mag vinden.

14 april 2012 om 12:08

Nee hij is niet mijn idool, ook niet een van mijn idolen want dat is er maar één en dat is Kaká. Een nette sportieve jongen waar ik zo erg naar opkijk. In de glorie jaren van Milan nog niet zo lang geleden had je alléén maar nette jongens, Sheva, Kaká, Nesta ook, Maldini, Cafu, Stam, Inzaghi en Costacurta om maar even een paar namen te noemen.

Ik vindt gewoon dat als jij een prof bent, en een voorbeeld functie hebt je daar ook naar te gedragen op alle soorten manieren, of je nou Balotelli heet, Ronaldo of Kaká.

Leuk dat je om me kan lachen trouwens;

On : ik zou het AZ wel gunnen maar ik ben zelf opgegroeid in de omstreken van Amsterdam waar er dus wat XXX bloed in me zit. Dus hoop ik wel dat Ajax kampioen word!

14 april 2012 om 12:28

In de echte gloriejaren van AC Milan had je toch echt Baresi, Maldini, Donadoni, Simone, Van Basten, Gullit, Ancelotti etc etc....

On: hopen voor Esteban dat ie van die 1 geen 4 hoeft te maken na speelronde 34.

14 april 2012 om 12:37

Dus omdat je toevallig goed bent in je hobby mag je geen oorbellen meer in en moet je een bloempotkapsel hebben, ik noem maar wat? Dus omdat er mensen kiezen om naar hún te komen kijken, moeten zij zich daaraan aanpassen? Beetje omgekeerde wereld, niet? Je bent wie je bent, en niemand hoort je daar in te beperken of veranderen. Zelfde geldt voor Balotelli, achterlijk haar maar dat moet hij zelf weten. Zijn gedrag is iets heel anders. Maar je kan niet verwachten dat mensen zich aanpassen omdat er mensen komen kijken naar het beoefenen van hun hobby dat toevallig ook hun werk is.

14 april 2012 om 12:50

Maar je moet niet vergeten dat deze mensen hun brood betalen, om het maar even heel simpel te zeggen. Zonder deze mensen was dit er allemaal niet geweest. Dus ik vind dat je wel dergelijk rekening moeten houden met de supporters qua spel, gedrag op het veld, werklust etc. Dus punten waarmee je je team en supporters kunt benadelen. Dat je en maffe kapsel hebt met je natuurlijk zelf weten.

14 april 2012 om 12:54

Waar gaat deze wereld heen als een 15 jarige gaat klagen over de kapsel van nu.

Jij beschrijft ''nette'' jongens als in Kaka, Maldini in dezelfde adem als Stam. Mag ik je aan herinneren dat Stam, kaaaaaal was?

Kaal staat nou niet synoniem voor ''netjes''. Geschoren kop stond lange tijd voor hele andere dingen dan een nette heer.

Lang haar bij mannen staat ook in veel culturen over de wereld ook niet bekend als ''netjes''. Sterker nog wat jij netjes vindt, zien veel mannen als vrouwelijk.

Welke vent gaat nou naar kantoor met een haarbandje in? Probeer dat soort geintjes in het echte leven en je zult meer dan genoeg opmerkingen naar je hoofd krijgen over je ''nette'' kapsel.

''die tijd begin ik toch wel te missen.''

Kan Brainianco wel begrijpen dat hij jou lachwekkend vindt. Je bent 15 jaar man, over welke tijd heb jij het? Jij praat Johan Derksen na maar dat is een oude vent die nog voetbalde met een veter in de bal. Dat s niet jouw tijd.

10 jaar gelden was jij 5 jaar oud. Toen speelde (de echte) Ronaldo een WK op gele, groenen en blauwe schoentjes. Ik herhaal....over welke tijd praat jij?

Verander eerst je avatar als je dit soort commentaar wilt leveren en lief vooral over je leeftijd anders komt dit nogal hypocriet en ongeloofwaardig over.

14 april 2012 om 17:00

As die jongen mening heeft laat hem lekker, jij hoort ook niet bepaald bij de oude garde King AZ, dus ga hier niet de wijsneus uithangen.

beerens heeft wel gelijk dat ze kwa spel bovenaan zouden moeten staan,, maar ik vind dat ajax het verdiend.. want als je kijkt het hele seizoen lang de helft van het 1e elftal geblesseerd en dan nog kampioen worden is ook niet niks

hij kan er beter 31 in scheren zoveel landstitels hebben we straks lol

Klinkt als een deja vu: onze AZ vriend die ook iets te speculatief was door alvast de titel op zijn been te laten tatoeeren voor de pot tegen excelsior, Al is dit meer bijgeloof neem ik aan

Ik moest meteen denken aan die az supporter die een tatoeage van het kampioenschap liet zetten omdat het al bijna zeker was maar toen verspeelde ze het kampioenschap bij excelsior en werd pav kampioen. On: ze maken zeker kans maar ik denk dat hij maar met een pet moet gaan rondlopen want ik ben bang dat az geen kampioen meer wordt.

Tja, de kansen van Az op de titel hangen volledig af van de wedstrijd tegen psv vanavond. Als ze daar punten verspelen is het echt afgelopen.

14 april 2012 om 11:48

Dan is het afgelopen vanavond. Want naar ons uitdebacel afgelopen woensdag zie ik ons vandaag wel weer winnen, om de week erna er weer kansloos af te gaan. Wisselvallig als het weer de afgelopen dagen.

ik denk niet dat AZ nog kampioen wordt, ik zie eerder dit gebeuren:

Speelronde 30

1. Ajax-64
2. FC Twente-59
3. Az-59
4. Feyenoord-58
5. Heerenveen-55
6. Psv-55

Nec sc Heerenveen 1-1
Psv az 2-2
FC Twente nac Breda 2-0
Feyenoord excelsior 3-0
Ajax de Graafschap 5-0

Speelronde 31

1. Ajax-67
2. FC Twente-62
3. Az-62
4. Feyenoord-59
5. Heerenveen-58
6. Psv-58

SC Heerenveen vitesse 2-1 Excelsior FC Twente 1-2
ADO Den Haag feyenoord 1-1 Az vvv Venlo 2-0
Psv nec 1-0
Ajax fc Groningen 3-1

Speelronde 32

1. Ajax-68
2. FC Twente-63
3. Az-62
4. Feyenoord-62
5. Psv-61
6. Heerenveen-59

Heracles Almelo SC Heerenveen 1-1
Roda Jc psv 0-3
FC Twente ajax 2-2
Feyenoord az 2-1

Speelronde 33

1. Ajax-71
2. FC Twente-66
3. Feyenoord-65
4. Psv-64
5. Az-63
6. Heerenveen-59

Nec az 0-0
Ajax vvv Venlo 4-0
Feyenoord Heracles Almelo 3-0
Psv ado Den Haag 2-0
FC Twente sc Heerenveen 2-1

Speelronde 34

1. Ajax-74
2. FC Twente-69
3. Feyenoord-68
4. Psv-67
5. Az-66
6. Heerenveen-59

Vitesse - Ajax 0-2
Excelsior psv 1-4
SC Heerenveen feyenoord 1-3
VVV Venlo fc Twente 0-3
Az fc Groningen 1-0

14 april 2012 om 12:49

Goeie voorspellingen als je het mij vraagt, maar goed alles kan volgende week weer anders zijn in deze fantastische competitie

Ik denk ook dat AZ nog gaat afzakken naar plek 4 of 5. Ze hebben een moeilijk programma, en daarnaast hebben ze een langer seizoen in de benen dan de andere 'top' teams. PSV verliest als zijn uitwedstrijden en zijn gewoon niet constant genoeg voor plek 2 denk ik. Twente en Feyenoord gaan strijden om plek 2, waarin in uiteraard hoop dat Feyenoord 2e word. Ooh ooh ooh wat zal het een feest zijn als Feyenoord volgend jaar een tegenstander van grote historie/stadion loot in de Europa of misschien zelfs Champions League. Heb er nu al zin in

14 april 2012 om 16:54

Al je zakgeld inzetten misschien ga je nog rijk worden... Maar dat moet je niet doen belachelijke voorspellingen, AZ op vijf terwijl ze Ajax nog moeilijk gaan maken voor de titel.

neem aan dat onze norse nuchtere boer, dhr verbeek, hier wel wat over te zeggen heeft en dit helemaal niks vind. Vind dit soort acties altijd een beetje kansloos, zeker als je niet nummer 1 staat en de kans klein is dat je dat wel wordt dit jaar.

Hij had die één beter ergens in kunnen scheren waar niet iedereen het kan zien ;-)

Maar goed, Esteban blijft positief en waarom ook niet. Nog vijf wedstrijden, AZ maakt nog best kans. Beter dan het hoofd in de schoot leggen (helaas zoals PSV heeft gedaan...)

Als we van PSV winnen dicht ik ons nog alle kansen toe.

En ik zou dit niet doen als ik Esteban was. Maar nu hij dat gedaan heeft moet je daar als trainer en medespelers niet teveel op ingaan. AZ moet zich concentreren op de wedstrijd.

Ik moet trouwens zeggen.. vorig jaar waren de bankzitters van een behoorlijk lager niveau dan de basisspelers. Maar toen Martens en Beerens dit jaar geblesseerd raakten, hebben Falkenburg en Gudmundsson het echt goed gedaan. Die hebben zich echt goed ontwikkeld. Daardoor zijn we nooit echt door het ijs gezakt. Er zijn wel een paar wedstrijden geweest waarin 'we' heel slecht hebben gespeeld (heerenveen en Utrecht), maar geen serie wedstrijden.
Behalve deze twee eerder genoemde wedstrijden hebben 'we' altijd goed gespeeld en wat mij betreft zouden we ook een terechte kampioen zijn. Maar in het voetbal moet je jezelf belonen. Maar wie weet gaat dat nog lukken. Die '1' op het hoofd van Esteban geeft in ieder geval aan dat ie strijdvaardig is. Ik denk trouwens eerder dat ie het er op heeft laten zetten omdat ie er nog in gelooft, dan dat ie vindt dat hij de beste is. Want dit gaat meer om het moment waarop hij het doet.

Ik zou het wel knap vinden als ze nog kampioen worden want ze hebben echt nog wel een lastig programma, vooral de uitwedstrijden bij PSV en Feyenoord.

Haha vol passie die Esteban.

Zuid amerikaanse-mentaliteit en geef hem eens ongelijk verschil is maar 3 punten dus alles is nog mogelijk.

Echt heel stom dit, want kampioen worden ze niet meer. Snap niet dat veel mensen nog denken dat het spannend gaat worden. Ajax wint minimaal 4 van de resterende 5 wedstrijden. Alleen Twente uit is nog een twijfelgeval. Ajax gaat zonder enige moeite kampioen worden. Stralen op dit moment gewoon het meeste uit dat ze echt kampioen willen worden, en geven elke tegenstander vanaf de 1e minuut het gevoel dat er niks te halen is. Dan ga je het niet meer uit handen geven, daar geloof ik niet in.

AZ heeft nog steeds een goede kans, ze zijn alleen wel erg afhankelijk van Ajax.
Het belooft nog spannend te worden, maar dit weekend kan toch al bijna beslissend gaan worden voor de titelstrijd.

Dan moet AZ om te beginnen vanavond in Eindhoven winnen wat een zeer zeer lastige opgave wordt tegen een getergd Psv. Die willen er denk ik overheen knallen na de zeperd tegen Rkc. En AZ in uit wedstrijden is toch een ander AZ dan thuis. Dus denk dat AZ na dit weekend op 6 punten van Ajax wordt gezet. Twente maakt de beste kans op plaats 2. Als AZ vanavond verliest dan is Ajax zo goed als het al niet zeker was.. kampioen.

Ik zou het trouwens wel humor vinden als PSV zelfs nog naast een directe plaats voor Europa League grijpt haha. Het zou zo maar kunnen als PSV vanavond verliest en Heerenveen, Twente en Feyenoord winnen.

14 april 2012 om 12:16

PSV heeft Europa league al binnen door de bekerwinst.

14 april 2012 om 12:27

Excuus.. had ik even niet aan gedacht. Naja dan zou een 6de plaats nog steeds een schande zijn voor de gekochte ploeg ;

AZ gaat geheid punten verliezen in de kuip, ik acht zelfs de kans groot dat AZ daar verliest, zoals de meeste topploegen hebben gedaan in Rotterdam.
Zeker tegen dit Psv, wat totaal niet in vorm is zie ik AZ nog wel winnen.

AZ doet ook gewoon nog mee.

En als ze vanavond winnen bij PSV dan maken ze ook een behoorlijke kans. Ik hoop echter op puntverlies voor AZ tegen PSV en denk ook niet dat ze daar gaan winnen. PSV moet namelijk winnen om uitzicht te blijven houden op plek 2. Overigens gun ik het AZ (na Ajax natuurlijk) het meest.

Als ze dit soort dingen nodig hebben om zelfvertrouwen uit te putten weten we wel hoe laat het is met het zelfvertrouwen van az ten opzichte van de titel op het moment.

beertens:"het zou onterecht zijn"...

de plek waar je aan het einde van t seizoen staat is de terechte plek. Als dat een plek is zonder europees voetbal, dan was je dus niet goed genoeg. Hoe leuk voetbal je ook speelde.

14 april 2012 om 13:09

Natuurlijk kan het dan wel onterecht zijn. We weten allemaal wel dat het in het voetbal gaat om doelpunten en punten. Maar dat wil neit zeggen dat je onterecht kampioen kan worden. Of onterecht ergens naast kan grijpen.

Als de scheidsrechter een penalty geeft, is het ook een penalty. Niet omdat hij gelijk heeft, maar omdat hij degene is die bepaalt. Ik weet zeker dat jij dan ook weleens zegt dat het 'onterecht' is.

Wat een onzin dat het onterecht zou zijn als ze geen kampioen zouden worden. De terechte kampioen is het team dan na 34 wedstrijden bovenaan staat, daar is geen enkele discussie over mogelijk!

Best voetballende ploeg? Ze spelen al een wedstrijd of 10 belabberd, en hebben een aantal wedstrijden met heel veel geluk gewonnen de laatste tijd. En seizoen duurt langer dan tot de winterstop.

14 april 2012 om 13:05

Het is altijd mooi dat je het aantal punten van iemand kan zien. Niet zo vreemd dat jij nog maar 36 punten hebt.

AZ speelt nog steeds goed voetbal. Tegen RKC was het wat minder en uit bij Valencia mag je gewoon verliezen.
Maar we spelen nog steeds met veel druk op de tegenstander, nemen nog steeds het initiatief in balbezit en van vermoeidheid is geen sprake. Dat je punten verliest, wil niet zeggen dat je belabberd speelt. Ik ben het helemaal met Beerens eens: Wij hebben dit jaar de best voetballende ploeg.

14 april 2012 om 15:37

Het is altijd leuk van die mensen die de eigen ploeg verdedigen zonder eigenlijk te weten waarover de praten...
Als je het beste voetbal speelt dan wilt dat dus zeggen dat je daarmee ook de meeste punten haalt en dus op de eerste plek staat. Dit is bij az niet het geval... sterker dit is helemaal niet het geval, want Ajax staat eerste.
Als je kijkt naar beste over een kortere periode dan is az ook niet de beste, omdat Ajax de beste reeks heeft neergezet met daarin ook nog eens het beste doelsaldo...

praat je nu over verzorgd voetbal, leuk en attractief voetbal, dan denk ik wel dat je een punt hebt,.

Zonde van het geld voor de kapper zou ik zeggen,blij voor hem dat hij geen Ajacied is want anders was het weer arrogant.
Denk dat Az blij mag zijn met de tweede plaats en gezien de wedstrijden die ze moeten denk ik dat ze zelfs derde gaan worden.
Maar zoals iedereen weet hoogmoed komt voor de val.

14 april 2012 om 14:06

Wat natuurlijk ook een beetje logisch is, aangezien de status van Ajax en de vele prijzen die ze al hebben gewonnen vinden mensen het al snel arrogant als ze altijd maar zeggen dat Ajax de beste is. Het is misschien ook de jaloezie van andere clubs en aanhang dat ze al snel vinden dat Ajax arrogant is. Veel mensen hebben een symphatie voor AZ en vinden het al snel ''leuk'' als een speler dit doet.

Ik denk dus dat het logisch vervolg is als je kijkt naar de verschillen tussen de clubs.

14 april 2012 om 17:40

Op zich geef ik je gelijk hoor maar nou doen er vele (zeker hier op vz) of iedere Ajacied zo is.....
Ik heb hier zelf gelukkig geen last van en als je het mij vraagt vind ik Az het meest frisse voetbal heeft geleverd en mag van mij ook kampioen worden.
Ik gun het de club en supporters na de vervelende periode (dsb) het kampioensschap....behalve verbeek,doet het zeer goed maar als persoon vind ik het niets.
Je kan het logisch noemen,maar een club (of dit Ajax is of niet) die het meest en de grootste prijzen hebben gewonnen zijn het best,in dit geval Ajax van nl dan.
Jij mag het leuk vinden ik vind het niet betuigen van verstand om dit gezien de stand en terugval te doen.

Misschien ligt het aan mij maar het lijkt alsof die foto niet de afgelopen week is gemaakt. (lijkt in een anders stadion te zijn) of op het moment dat ze niet meer eerste stonden

14 april 2012 om 14:06

Sorry voor het duimpje omlaag, ben het gezien mijn reactie hieronder ergens juist met je eens.

14 april 2012 om 18:43

Nah nu heeft hij hem dus ook zie ik net had ik het verkeerd of hij had hem al veel eerder

Wat een gelul van Beerens! Onterecht en terecht speelt geen rol bij het wel of niet behalen van Europees voetbal.
Daar moeten ze gewoon zelf voor zorgen! Als ze het zelf weggeven op het einde van de competitie verdienen ze het ook niet!

Meestal aat het verkeerd als mensen dingen gaan doen als Esteban nu..

Tja zit er niet in denk die titel. We hebben twee keer verzuimd om van Ajax te winnen terwijl we sterker waren. Ajax heeft in veel wedstrijden waar ze de onderliggende partij waren een gelijkspel uitgesleept. Dat zal de titel opleveren dit seizoen.

Benieuwd op de reactie van Verbeek, toch wel zelfverzekerd van zichzelf om dat te doen, zij doen nog zeker mee met de kampioenschap met 3 punten weg van Ajax.

Een rare vent, die Esteban. Zag er tegen Twente ook uit alsof hij de zijlijnen had opgesnoven. Heel onrustig en wild in de goal en keept ook niet altijd even fantastisch. Als er gezeur is, is hij er vaak ook wel bij.

14 april 2012 om 14:57

Hij heeft wel een speciaal karakter, zuiders bloed. Dit soort dingen zijn niet aan mij besteed, maar hij heeft er duidelijk geen problemen mee om zoiets in z'n haar te doen.

Je moet het zo maar bekijken, als Fc Twente thuis wint van Ajax is het weer gelijk een echte race. Maar het valt te betwijfelen of Az een goeie wedstrijd speelt vanavond.

Hoeft hij ook geen shirt meer aan hahah .

Ach als een Ajacied dit had gedaan waren er 75 berichten gezet van dat het arrogantie is. En nu is het allemaal wel oke! En van dat hij het zelf moet weten.

Arrogantie wordt in deze competitie genadeloos af gestraft, toch driesje?

Misschien heeft hij gewoon een lolbroek als kapper en weet hij zelf van niets.

On: Rare actie als je niet bovenaan staat.
Acht de kansen van Ajax en Twente op een landstitel groter.

Hopen op de eerste plaats mag altijd.
Worden we 3e of 4e met az is het nog steeds een top-seizoen geweest.
Ver komen in alle competities, dus een goede indruk achter latend met bijna het hele seizoen het mooiste voetbal van nederland.
En zoals gezegd 3e of 4e = doelstelling met verve gehaald.

14 april 2012 om 13:37

Nou dat weet je niet of de doelstelling gehaald is voor hetzelfde geld wordt AZ nog 6e al zie ik dat niet meer gebeuren want ze houden PSV en Heerenveen waarschijnlijk sowieso wel achter zich.

Hopelijk wint AZ vanavond zodat ze nog een kans hebben op de titel

ik geloof niet dat az kampioen zal worden. dit is zowat kansloos. wil je kampioen worden moet je alles winnen en uit tegen psv en feyenoord zal het niet worden, zelfs in nijmegen tegen nec ben ik bang dat we zomaar kunnen verliezen. normaal gesproken zou feyenoord az moeten laten winnen puur om ajax geen kampioen te laten maken maar feyenoord zal moeten winnen want ze kunnen zomaar 2de worden. psv is heel gebrand om te winnen na die zepperd in waalwijk, en misschien speelt elm niet eens vanavond

Het kan aan mij liggen, maar als ik die foto onder de link bekijk lijkt het me een oude foto. De foto is in ieder geval niet in Nederland genomen lijkt mij.

En als ie het inderdaad gedaan heeft, dan is dat hartstikke leuk voor hem...

(zie nu pas dat ik mij dus aansluit bij Nafets1)

Als je kijkt naar de eerste seizoenshelft heeft AZ zeker het beste voetbal op de mat gelegd.
Ik kan me de eerste helft van AZ - Vitesse herinneren.. Wat was dat sterk!

Je merkt echter dat het strijden op 3 fronten ze duidelijk heeft opgebroken!
Bijvoorbeeld thuis tegen NAC na een zware wedstrijd midweeks.
Ajax was vrij vroeg uitgeschakeld in Europa en speelt de laatste weken echt het beste voetbal!

De Graafschap en Groningen moeten te doen zijn en zoals Ajax nu voetbalt, zo dominant denk ik niet dat ze dit nog gaan weggeven! Dus helaas Esteban! Zelfvertrouwen mag maar wij gaan de titel pakken!

Laten we eerst vanavond afwachten dan weten we of Az nog mee gaat doen of niet. Mochten ze die wedstrijd verliezen of gelijkspelen en Ajax morgen winnen dan is het gat zelfs zo groot dat Ajax 1x mag verliezen en 1x mag gelijkspelen.

Kortom hij had beter kunnen wachten na vanavond dan is wel bekend wie er nog meestrijden om de titel. Winst voor Psv betekend wel dat de strijd om de 2de plek helemaal weer open is en winst voor Az betekend dat ze nog een kans op de titel hebben.

Nr 1 is makkelijk te verklaren hoor... Rugnr 34 4-3=1. :P

Prachtige mentaliteit. Of AZ het daadwerkelijk wordt betwijfel ik. Ajax laat geen punten liggen, en het ziet er naar uit dat zij ook de laatste wedstrijden allemaal zullen winnen.
Als Ajax het wordt, mag hij naast die 1 een 3 zetten.

Ik snap al die voorspellingen en al die praat niet. Het is duidelijk dat Ajax de beste papieren heeft. Maar 1 rode kaart of een slechte wedstrijd kan zo maar spanning terug brengen. Ajax kan zich geen misstappen tegen de kleintjes permitteren.

Deze competitie heeft laten zien dat er een hoop mogelijk is. Voor het Nederlands voetbal is het het beste dat Ajax kampioen word zo dat we weer een team hebben die qua potentie weer een kleine betekenis in de CL kan spelen.

Daarnaast hebben we gewoon een hele leuke grote groep teams die in Europa elk jaar voor een verrassing kunnen zorgen als Feyenoord er ook weer bijkomt.

Of staat die 1 soms voor 1 keer per wedstrijd als een wilde onder de bal doorgaan bij een hoge voorzet?

AZ heeft over-all gezien het mooiste voetbal laten zien. Dat klopt wel.
Het jammere voor AZ is dat de competitie geen 27 maar 34 wedstrijden betreft. Dit jaar lijkt het er namelijk op, dat de competitie voor de Alkmaarders net effe te lang duurt. De langste adem lijkt hier Ajax te hebben, dat nu alweer 9 wedstrijden op rij heeft gewonnen en ook steeds beter begint te voetballen. Ook dat telt voor iets!.
En al het goede voetbal ten spijt van Az....het heeft hen, zo lijkt nu, niet genoeg punten voorsprong opgeleverd, zodat ze zelfs naar het eind van de competitie het nog met wat mindere wedstrijden kon opvangen. En dat kan je alleen jezelf als AZ aanrekenen. Onderling is de balans kwa wedstrijden met Ajax gelijk, twee maal werd het een gelijkspel. Dus ligt het verschil op dit moment tussen Ajax en AZ 'm voornamelijk in de overige 27 tot nu toe gespeelde wedstrijden.

En wat vorig jaar belangrijk leek te zijn, lijkt ook dit seizoen weer belangrijk te worden: pieken op het juiste moment. En mocht Ajax idd op de huidige manier doorgaan en blijven winnen dan kan je als je straks na 34 wedstrijden kijkt en Ajax misschien wel 14 zeges op rij heeft geboekt onmogelijk zeggen dat het uiteindelijk onverdiend is. Want 14 zeges op rij is een knappe prestatie, hoe je het ook bekijkt.

14 april 2012 om 15:11

Je zou altijd nog een lullig 'prijsje' uit kunnen reiken aan het team dat overall het meest attractief heeft gespeeld. Dan geef je de schaal gewoon aan het team dat aan het eind van de rit de meeste punten heeft vergaard en dus terecht kampioen is.

14 april 2012 om 15:15

@zarathustraa

Er is alleen 1 probleem. Voetbal was en is geen jury-sport. Dus het uitreiken van een prijs aan de attractiefste zal wel niet van de grond komen.

14 april 2012 om 15:21

Nadat de trainer van het jaar bekend is gemaakt op een luxe locatie, wordt deze erkenning ook officieel gegeven. Maar dan bepaald door de spelers.

Het kan er rustig bij en het verstoort het uitreiken van de schaal aan de kampioen op geen enkele manier.

Mooi, want na 5 speelrondes(5 weken?), is die 1 weer mooi weggegroeid, hij kan beter een paar ballen tegenhouden als hij zo graag kampioen wil worden

Laat die boeren uit Eindhoven dan maar eens 1x winnen vanavond! Esteban: triestig dit!

Best wel knap dat jullie bijna allemaal al weten dat Ajaxs kampioen wordt volgens mij worden er nog 5 wedstrijden gespeeld ;

Ik vind het heel leuk dat iedere AZ supporter zegt dat ze de beste ploeg zijn. En tot op zekere hoogte waren ze dat ook. Op de laatste wedstrijden na. En dat ze zolang hebben meegedaan in de beker is aan de leugenachtige heer Verbeek te danken. "mijn spelers durfden het veld niet meer op".... M'n reet. Hij kreeg ze er amper van af. Belachelijk dat AZ door is gegaan in de beker. Als ze de wedstrijd verder hadden laten spelen of op een andere dag maar wel met dezelfde score/min gespeeld hadden wij nu de beker gehad.

Nee. Ik vind AZ een leuke club, maar dankzij Verbeek en Esteban gun ik AZ echt helemaal niets.

Volgens mij gaat het om de prijzen die je uiteindelijk pakt. Dat je de beste ploeg hebt is leuk maar zonder prijzen niets waard.

Dat je het nog steeds hebt over de uitschakeling in de beker is een beetje kinderachtig. In eerste instantie vind ik dat Ajax zeer mild gestraft is en je opmerking dat anders Ajax nu die beker wel zou hebben gehad is wel een beetje kansloos en overmoedig.

Maar Esteban kan zijn hooft morgen helemaal kaal laten scheren, want vanavond gaat PSV gewoon winnen en zal ook AZ kansloos voor de titel zijn.

Die heeft de titel nog in zijn achterhoofd

Houd niet zo van spelers en/ of keepers met dit soort fratsen.
Kan me ook mateloos irriteren aan Michajlov, die 75 minuten per wedstrijd met z'n uiterlijk bezig is om te kijken of z'n shirt en broekje wel goed zitten..

Scheert hij er na dit weekend 2 in denk ik.

Laat lekker gaan...... Is toch mooi dat die Esteban vertrouwen heeft, wellicht straalt ie hiermee iets uit naar de achterban waardoor ze er vol voor gaan (wel of niet met klappertjes ;-)) en neemt het team dit geloof in de titel over.

Ik hoop het als Ajacied natuurlijk niet. Wel gun ik AZ de tweede plaats en dus voorronde CL.
Het zou erg zuur zijn als deze ploeg compleet met lege handen staat aan het eind van het seizoen.
Hoewel ik ze die beker dan weer niet gunde n.a.v. het tafereel in de Arena en de zogenaamde angst om weer het veld te betreden.

Kortom: AZ succes, de tweede plaats is jullie gegund. Maar speel voor mijn gemoedstoestand vandaag aub gelijk tegen PSV ;-)

Als een Ajacied dit gedaan had was het arrogant geweest, maar omdat een Az'er het doet is het een gebaar van "moed". Over selectieve verontwaardiging gesproken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Marco BizotKeeper10
Jonas SvenssonVerdediger10
Ron VlaarVerdediger10
Guus TilMiddenvelder10
Mats SeuntjensMiddenvelder10
Joris van OvereemMiddenvelder10
Thomas OuwejanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.

13 fans
Keeper, 29 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 24 mei
Anderson Talisca gaat Besiktas verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren