Arsenal mikt op tijdelijke verandering van omgeving voor Ebecilio

Donderdag, 5 april 2012 om 15:56

Kyle Ebecilio zal in het seizoen 2012/13 waarschijnlijk elders aan de slag gaan. De achttienjarige middenvelder werd in de zomer van 2010 door Arsenal weggeplukt uit de jeugdopleiding van Feyenoord, maar kwam nog niet aan bod bij the Gunners. Zijn club acht het leerzaam voor Ebecilio om op huurbasis tijdelijk weg te gaan naar de Championship of een ander land.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

53 reacties (laatste reactie door gooner4eva)

Ik ben benieuwd naar wat deze jongen kan, Het blijft toch jammer dat ze tegenwoordig steeds vroeger vertrekken met een ebetje geluk had deze jongen over 3 jaar 70 wedstrijden in de benen voor feyenoord 1, dat zie ik bij arsenal niet snel gebeuren.

5 april 2012 om 16:06

Kyle is een zeer groot talent, die in de jeugdteams van Arsenal een zeer goede indruk achterliet. Voor deze jongen is er veel kans dat ie zal slagen bij Arsenal.

Bij Arsenal hoef je niet bang te zijn dat jonge talenten niet door breken. Meestal vinden ze altijd wel een club dat past bij hun prestaties, en anders worden ze vaak bij het eerste team in beproeving gesteld. Ik heb alle vertrouwen dat deze jongen het uiteindelijk ver gaat schoppen.

5 april 2012 om 17:07

Barazitze? Denilson? Merida?senderos?bisschoff? R V.P is in principe 2 jaar geleden pas, echt doorgebroken, en zo kan ik nog veel meer talenten opnoemen.

5 april 2012 om 17:36

Ik kan ook een hele rits talenten opnoemen die bij ieder ander club het niet gehaald hebben. Ook bij Ajax en Feyenoord.

5 april 2012 om 18:07

@fernantorres onzin, rvp is al langer geleden door gebroken maar werd _altijd_ geblesseerd.

geweldig talent jammer dat hij is wegeplukt maar ik hoop dat hij ervarin opdoet en beter word waar hij ook naar toe gaat maar arsenal lijkt me een clup die wel voor zijn talentjes zorgt however sucses kyle !

Zeer verstandig voor hem. Eerst bij een andere club speelminuten krijgen. Zo ontstaat kennis en ervaring. Hij moet eerst rijp worden voor hij echt voor het grote Arsenal kan spelen.

Het zou zonde zijn als zo'n enorm talent niet gaat spelen. Gewoon lekker in London laten zodat hij thuis kan blijven. Er zijn toch genoeg clubs in elke divisie die uit Londen komen. Top van de Championship lijkt me een goede start voor Ebecilio! Hopen dat hij zich goed ontwikkelt daar, aangezien dit toch een speler is met de potentie om over een jaar of 5/6 een sterkhouder te worden van Oranje!

tsja het financiele plaatje is heel leuk natuurlijk dat begrijp ik wel, maar was gewoon lekker bij Feyenoord gebleven dan had je nu je debuut wel gemaakt. Kijk maar naar Tridade, Achabar etc.

iets voor feyenoord om te huren aankomend seizoen

5 april 2012 om 16:16

Natuurlijk niet, als je jeugdspelers die wel in je opleiding zijn gebleven gaat blokkeren door kansen te geven aan spelers die je in de steek hebben gelaten, ben je echt verkeerd bezig.

Zou mooi zijn voor zoon speler als hij een tijdje verhuurd zou kunnen worden. Tijdens het ek onder-17 was hij namelijk zeer goed.

Ik denk dat Özyakup volgend seizoen een aantal wedstrijden zal gaan meepikken bij Arsenal. Hopelijk maakt hij dan een goede indruk en zal hij dan hopelijk doorstromen naar het eerste. Dat zou namelijk mooi zijn voor het toekomstige Oranje.

5 april 2012 om 16:07

Öyzakup heeft al aangegeven dat ie voor Turkije wilt uitkomen.

heuh championship waar echt goed voetbal wordt gespeeld! enige waarin hij beter wordt is het fysieke.. met voetbal heeft het daar niets te maken!

moet zeggen dat ik de namen vd spelers wel ken maar ze nog nooit heb zien spelen, maar als je het zo leest moet er haast wel een super lichting aankomen en dan bedoel ik spelers in de leeftijd 17-20. Spelen stuk voor stuk in de jeugdopleiding van topclubs.

5 april 2012 om 16:08

ja heb je gelijk in en er spelen ook veel talenten (nog) in de jeugd bij nederlandse clubs en trouwens de lichting 15-16 is ook zeer goed

5 april 2012 om 16:09

Als je Europees kampioen wordt door Duitsland (die heel erg sterk bezig zijn de laatste jaren) in de finale te verslaan dan zitten er wel goede talenten tussen ja. Ebecilio, Vilhena, Rekik, Kongolo en Depay waren voor mij de grote uitblinkers tijdens dat toernooi.

5 april 2012 om 16:13

tel daarbij op dat je in de toekomst een verdediging hebt waarin je kan kiezen uit v rhijn, gouweleeuw, de vrij, willems. Een stel goede keepers zoals zoet en die jonge van ajax (ben ff zn naam kwijt) aanval met v wolfswinkel ofzo.
Word mss nog wel een betere lichting als die van nu, mss nog iets te vroeg om dat nu al te zeggen maar toptalenten zijn er genoeg.

5 april 2012 om 16:55

Idd March

Men is er altijd vroeg bij om aan te geven dat het na "deze superlichting" weer helemaal niks wordt. Maar iedere keer sluiten er weer talenten aan en ontwikkelen sommige spelers zich sneller en beter dan vooraf verwacht.
Krul zou je ook nog kunnen noemen bij de keepers. . en jonge jongens die er nu al bij zitten of dicht tegenaan Clasie, Strootman, Fer, Wijnaldum, Pieters, vd Wiel, Ola John, Boerrigter, Elia, Emanuelson Verder nog Castaignos, Dost, en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Aardig team binnen een paar jaar, met minder zwakke plekken dan het team van nu. Al is het afwachten hoe iedereen zich ontwikkeld.

5 april 2012 om 18:06

Boerrigter en Emanuelson zijn natuurlijk niet bepaald jong meer.. Ook nog niet oud maar wel zeker een stuk ouder dan de andere die je noemde.

Ik hoop dat zijn zaakwaarnemer hem naar Nederland haalt. Voor zijn ontwikkeling, als hij zelf een club mag kiezen, zo niet hoop ik dat hij zelf aangeeft in nederland ervaring op te bouwen.
edit: Misschien wat voor Az,psv,twenteheerenveen etc

5 april 2012 om 16:10

Cabral is een flankspeler. terwijl Kyle een centrale middenvelder is.

5 april 2012 om 16:10

hij is een middevelder en cabral speelt op de flank

o zie net dat somagunner hetzelfde zegt XD

Daar begint het al. Mag die weer kick en run gaan spelen in de Championship. Wordt het middenveld lekker overgeslagen en kan hij 90 minuten kopduels aan gaan. Nee voetballend zal het niet veel beter worden in de Championship.

Als hij gewoon in NL was gebleven had hij samen met zijn maatje Vilhena de komende jaren door kunnen breken. Misschien was hij zelfs al wel doorgebroken. Heel erg groot talent wel deze jongen. De potentie heeft hij in ieder geval zeker.

Zo zie je maar, die jongens kiezen allemaal voor de munten. Uiteindelijk staan ze gewoon stil in hun ontwikkeling. En die smoesjes van, we trainen wel met de beste vind ik allemaal prima. Feit is gewoon dat je van spelen echt beter wordt. Je krijgt ervaring en wordt slimmer, hierin sta je zowat stil nu.

Ik snap zulke ouders ook niet, je hebt het beste voor met je kind lijkt mij. Werk dan zelf nog even 2 a 3 jaar wat harder, zodat je kind rustig en op een gezonde manier kan doorbreken.
Dit topclubs komen wel als zij zich goed blijven ontwikkelen.

5 april 2012 om 16:13

Hij staat niet stil in zijn ontwikkeling, deze jongen wordt gewoon verhuurd .
Niets mis mee toch?

5 april 2012 om 16:21

Hij heeft al een jaar niet gespeeld. Bij Feyenoord was hij wel aan spelen toegekomen.

5 april 2012 om 16:47

Hij is 18 en speelt in de jeugd. Niets mis mee toch?

5 april 2012 om 16:19

Arsenal heeft een fantastische jeugdopleiding. Ga maar eens voor de grap kijken welke spelers die het eerste team niet hadden gehaald bij Arsenal of ze een profclub hebben gevonden. Dan zul je versteld staan. De jongens die bij Arsenal niet hadden gehaald zijn ook meestal de jongens die het niveau niet aankunnen.

Hij krijgt een dik smak geld, en kan zijn schoolopleiding gratis in Engeland vervolgen. Het is een win win situatie vind ik.

5 april 2012 om 16:37

Nee prima basis inderdaad, spelen in de Championschip of gewoon rustig komen in de eredivisie in een vetrouwende omgeving. Je hebt er verstand van man. Het is toch gewoon een feit dat je bij Ajax en Feyenoord veel beter gebracht wordt. Daar hoef je toch geen universiteit voor gedaan te hebben. Het is toch niet voor niets dat die spelers weer uitgeleend worden, waarom? Omdat Arsenal zelf de middelen niet heeft om zo'n speler rustig te laten wennen en ontwikkelen.

Win voor Arsenal....... Dikke gok voor die jongen.

5 april 2012 om 16:48

Welke spelers buiten Cole komen uit de jeugdopleiding van Arsenal?

En nu niet alle super talenten noemen die geroofd zijn uit andere jeugdopleidingen.

5 april 2012 om 16:51

Als je het over andere Engelse clubs had, dat het een feit is dat je in Nederland beter gebracht word begreep ik je. Maar Arsenal??

Arsenal staat al jaren bekend in het begeleiden van jonge spelers die van de jeugdteam naar het eerste elftal gebracht worden. Feyenoord en Ajax hebben beiden ook prachtige jeugdopleiding. Maar wanneer was het voor het laatst dat deze clubs een groot talent naar het buitenland brachten en succesvol was. De laatste die ik me herinner was Huntelaar en die heeft bij de absolute top ook niet gered.

En wat is er mis met uitlenen? Kijk naar Sturridge, Wilshere, Welbeck, allen spelers die werden uitgeleend en ze hebben het gered. De conclusie die je trekt is een beetje te voorbarig.

Arsenal is bezig met een geweldige lichting met spelers als Wilshere, Frimpong, Aneke, Afobe, Ebicilio, Yennaris zijn allen spelers die sowiezo het eerste elftal gaan belanden.

5 april 2012 om 16:54

Nogmaals, noem eens een speler uit de jeugdopleiding?

Een geen topspelers uit het buitenland, want bijvoorbeeld Eriksen vind ik ook geen Ajax produkt. En ja, ik ben ajacied.

5 april 2012 om 16:54

Aneke, Frimpong, Wilshere, Yennaris zijn al 4 namen die sinds 2001 bij Arsenal spelen rond hun negende. En dat zijn spelers die een langdurig contracten beschikken.

5 april 2012 om 21:10

Spelers uit de jeugdopleiding van Arsenal die nog steeds bij Arsenal onder contract staan: Wilshere, Lansbury, Frimpong, Afobe, Aneke, Yennaris, enz.

Als ik zo al die namen lees, ben ik toch benieuwd hoe het nederlandselftal er over een aantal jaar uit komt te zien. Dit is zeker niet racistisch bedoeld maar het zijn vooral niet nederlandse namen. Wat wil het hoge percentage 'buitenlanders' in het nederlandselftal zeggen? Dat er in sommige landen gewoon meer talent rondloopt? 1 op de 16 van de Nederlander is allochtoon. Dat percentage ligt al jaren in het Nederlandselftal vele malen hoger. Ik zeg opnieuw dat dit niet met een racistische insteek is maar ik benoem gewoon feiten en ik ben benieuwd wat de oorzaak daarachter is. Kijk hoeveel 'surinamers' er in het Nederlandselftal hebben gevoetbald? Dat is in totaal bijna een heel elftal. Zou dus betekenen dat als suriname met haar weinig inwoners ook een heel goed nationaal elftal zou kunnen hebben, als ze daar opleidingen en clubs van dergelijk niveau zouden hebben?

5 april 2012 om 16:21

Nederland 74 en 78 haalden toch ook finale zonder gekleurde spelers.

Maar je hebt gelijk er zitten wel veel vreemde namen tussen.
Ik hoop niet zo'n elftal als het franse elftal te hebben.
Ik ben zelf licht getint maar het klopt gewoon niet .
Dan kunnen mensen wel zeggen multi cultureel enz .
Ik zie gewoon liever een nederlands elftal met hollandse jongens een paar gekleurde spelers kan wel maar niet een bijna heel elftal of selectie.

5 april 2012 om 16:28

En dat zegt iemand die zichzelf swa noemt

Die donkere spelers of getinte spelers zijn allemaal Nederlandse jongens. Ze hebben de nationaliteit, en zijn hier opgegroeid. Als je zei dat je geen 'braziliaanse' spelers wilt hebben die hier niet opgegroeid zijn kan ik begrijpen.

Frankrijk heeft tenminste wel feesten gevierd door al die buitenlanders. Geloof mij jij zal echt niet wakker liggen als Nederland de WK of EK wint met alleen maar allochtonen. Die toch allemaal Nederlanders zijn op papier en ook naar gedragen.

5 april 2012 om 16:48

Hetzelfde geldt b.v voor japan waar Ten havenaar voor het nationale elftal speelt kijk 1 of 2 andere spelers kan maar stel nou dat japan b.v met 3 nederlandse jongens speelt 2 Afrikaanse spelers , 2 hindoestaanse spelers en de rest 4 japaners zijn dan staat gewoon raar.
Veel mensen kunnen zich niet meer met het franse eltal indificeren zeggen ze zelf daar,doordat er bijna geen echte fransen in spelen.
Dit heeft niets met racisme te maken.
In het turkse elftal zie je toch ook alleen turken dan zie je toch niet 2 turken en de rest met een hele andere afkomst.

5 april 2012 om 16:27

Toch komt veel nog neer op mentaliteit en daar laten 'gekleurde' spelers nog weleens steken vallen. De Vrij bijvoorbeeld was nooit het grootste talent van zijn lichting en heeft toch het eerste gehaald. Verder is het algemeen bekend dat autochtone kinderen meer achter hun PC en xbox zitten dan dat ze op straat een balletje trappen. Veel gekleurde spelers weten niet beter en spelen nog buiten. Daar ontwikkel je toch je basistechniek mee. Veel oefenen.

Oja, en sswaa, in ''74 en ''78 was de bevolkingssamenstelling van de grote steden ook totaal anders.

5 april 2012 om 16:27

wat vind jij nog echte nederlanders dan, vind jij het dan normaal dat marokko of suriname of turkye nog uit spelers kunnen kiezen die hier in nederland geboren zijn dat is pas een vijver om uit te vissen.
En dan heb ik het al over volgens mij de derde generatie.
We moeten toch zo multicultureel zijn.
Dan zij het gewoon nederlanders en trouwens dit geldt voor duitsland netzo alleen daar zijn ze trots om duitser te zijn.
Kunnen ze hier een voorbeeld aan nemen.

5 april 2012 om 16:37

Je hebt daar zeker gelijk in het enigste wat ik benadruk is dat dat percentage erg hoog is enatuurlijk is een derde generatie net zo goed nederlander als jij of ik. Maar ik vraag me gewoon af waarom dat percentage in het nederlands elftal hoger ligt als over het algemeen in de nederlandse bevolking. Duitsland is eveneens een goed voorbeeld. Ik vind overigens dat een speler gerust voor marokko of turkije mag kiezen als deze die nationalteit heeft, logisch toch?

Weer een talent wat mislukt , die engelsen verpesten zo al onze talenten daar .
Je haalt toch geen spelers om ze aan 10 clubs te verhuren en dan uiteindelijk krijg je te horen dat je niet goed genoeg bent .
Als talent zijnde heb je niets te zoeken in engeland .

5 april 2012 om 16:21

Zo ver is het nog lang niet. Wat is er mis mee als hij volgend seizoen bijv. aan Middlesbrough wordt verhuurd of voor mijn part FC Groningen en er veel speeltijd krijgt? Over een paar jaar kan hij alsnog zomaar bij Arsenal in de basis staan.. Er is nog niets mislukt.

Lijkt er op dat de Engelse nu het niveau willen afbreken van ons jeugdtalent aangezien het Engelse elftal al jaren mee doet voor spek en bonen.

Er is nog nooit 1 jeugdspeler in Nederland beter geworden na een buitenlandse transfer.

5 april 2012 om 16:25

hahaha ja dat is waar het engelse elftal is er zeker niet beter op geworden ze kunnen fysiek spelen en niet veel meer
ik ben wel beniewd welke NL. jeugdspeler is er dan beter aan geworden ??

5 april 2012 om 16:30

Dan vergeet jij Tim Krul ;

5 april 2012 om 16:46

Hoezo.. na 6 jaar eindelijk een keer in de basis??

Misschien was hij als hij bij Den Haag was gebleven nu op het niveau van een Tyton, Stekelenburg, Vermeer, Van der Sar..

5 april 2012 om 16:59

Dat denk ik niet. Weet je wel welke keepers krul hebben begeleid dan?

Steve Harper en Shay Given dat zijn keepers die ervoor hebben gezorgd dat Krul nu zo goed is en dat heeft Krul zelf ook al een keer toegegeven. Ik zie zulke keepers niet bij Ado rondlopen.

Alle jonge talenten vertrekken vroeg naar het buitenland, jammer hoor.
Had het veel liever gezien dat dit seizoen Bruma, Van Aanholt, Ebecilio en Öyzakup hier een paar wedstrijden spelen.
Ja momenteel zien we alleen Van Aanholt, maarja hopen dat ze wel later voor Oranje willen spelen.

5 april 2012 om 16:29

vergeet bouy niet.
echt doodzonde dat die jongens 2-3 jaar achterstand hebben dan normaal.
als je namelijk 2-3 jaar langer in nederland blijft heb je zoveel meer bagage voor de rest van je carrière.
maar ja goed, zolang de europese clubs met zoveel geld mogen blijven strooien blijft dit gevaar aanwezig...

Denk dat een verhuur hem goed gaat doen is nog heel jong 18 jaar pas, maar kan zich nu echt op de kaart zetten door een goeie prestatie te leveren in zijn verhuurperiode.

Ik hoop toch dat hij liever naar het hoogste niveau in een ander land gaat dan de championship.

Ik ben erg benieuws hoe ver hij het gaat schoppen. Ik denk dat een uitleen beurt dan ook een goede beslissing is, mensen op zijn leeftijd moeten spelen om zich te ontwikkelen en misschien zien we hem over 2/3 jaar terug in het eerste van Arsenal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Liverpool7546
5.Chelsea7024
6.Arsenal6323
7.Burnley 54-3
8.Everton49-14
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Petr CechKeeper10
Rob HoldingVerdediger10
Sead KolasinacVerdediger10
Héctor BellerínVerdediger10
Nacho MonrealVerdediger10
Mesut ÖzilMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

In de wandelgangen

Zondag 27 mei
Lionel Messi heeft Barcelona geadviseerd om Marcos Alonso vast te leggen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren