Tegenstanders vrezen nóg explosievere Ronaldo door nieuwe Mercurial

Vrijdag, 30 maart 2012 om 12:00

In het sterrenensemble van Real Madrid is Cristiano Ronaldo de onbetwiste vedette. De Portugese aanvaller scoorde afgelopen seizoen in de Primera División het duizelingwekkende aantal van veertig doelpunten en deze jaargang staat de teller in de Spaanse competitie alweer op 35 treffers.

Met nog negen wedstrijden te gaan is de kans groot dat Ronaldo zijn eigen record gaat verbreken, zeker nu verwacht mag worden dat het voor zijn bewakers nóg lastiger wordt om de goalgetter af te stoppen; zijn explosive speed was al een van de belangrijkste wapens van de Portugees, maar op zijn nieuwe Nike Mercurial Vapor VIII-voetbalschoenen komt de explosieve snelheid van Ronaldo nog beter tot haar recht.

Om de nieuwste versie van de kicksen onder de aandacht te brengen schittert de sterspeler van Real in een commercial van Nike samen met Rafael Nadal, een van de bekendste fans van de Koninklijke. Ronaldo blijkt op zijn nieuwe schoeisel ook met een tennisbal uitstekend uit de voeten te kunnen; het is alleen de vraag of hij de Vapors terug heeft weten te krijgen van de wereldberoemde toptennisser.


Poll

Denk je dat Cristiano Ronaldo zijn doelpuntenrecord van vorig seizoen zal verbreken?


Gerelateerd

76 reacties (laatste reactie door real-psv)

haha vind video wel leuk ! Maar geloof niet dat voetbal schoenen je beter laten voetballen.
ze kunnen wel lichter zijn dat je misschien heeeeeeel klein beetje sneller kan rennen.

30 maart 2012 om 12:07

En Basketballschoenen laten je zeker ook niet hoger springen? Ik weet wel zeker dat het effect heeft, anders worden er niet honderden miljoenen in onderzoeken naar dit soort dingen gestoken en hadden ze gewoon nog op de zwarte leren adidasjes gespeeld. De vering en zool etc. in je schoenen zijn echt van belang voor dat kleine beetje extra performance dat nodig kan zijn in een sprint.

30 maart 2012 om 12:08

Nou wat betreft grip kunnen ze wel veel aanpassen door de keuze van noppen en wreef stof. Dat maakt nog wel een verschil. En hoe strak die om je voet heen zit!

30 maart 2012 om 12:11

Het maakt wel degelijk uit, althans dat heb ik zelf ervaren. Ik had eerst de Mercurial vapors, speelde ik prima op en toen die op waren had ik van die Adidas f50 gekocht. Speelde niet heel lekker want ze waren een stuk zwaarder, toen toch maar mijn oude en versleten schoenen aangetrokken en speelde echt een stuk lekkerder. Sindsdien speel ik altijd op de lichtst mogelijke schoenen.

30 maart 2012 om 12:19

Voetbal schoenen kunnen toch het verschil maken hoor, ligt aan je speelstijl. Als je een passer bent die goed grip wilt hebben of een solist heb je toch heel erg andere schoenen nodig. De een is wat zwaarder als de ander etc. Alhoewel ik bij Ronaldo mijn twijfels heb, die zou in elke schoen vlammen.!!!

30 maart 2012 om 12:25

Sorry jongens ik heb het verkeerd verwoord,
Ac_milan22 zeg het al ronaldo vlamt zowiezo al bij elke schoen dus maak niet veel uit .

30 maart 2012 om 13:38

echt belachelijk van deze schoenen. Laat die kerel is normaal op zwarte schoentjes spelen, net alsof zijn talent dat minder is. Iedereen heeft een schoen die bij hem/haar past. Zo past de mercurial bij ronaldo, maar andere mensen f50. Al dat investeren, een en al onzin. Ronaldo speelt op f50 misschien iets minder, maar zijn kwaliteiten blijven er gewoon voortbestaan.

30 maart 2012 om 14:39

Je zegt het zelf al, waarom minder spelen met andere schoenen als je juist optimaal kan presteren met de juiste schoenen ? ;

30 maart 2012 om 15:29

Het is niet zo dat de Mercurial goed past bij Ronaldo, het is meer gewoon dat Nike zijn sponsor is en hij aan moet doen wat de mensen van Nike hem geven.

Is dit reclame of wordt er echt aandacht besteed dat Ronaldo er enorme voordeel uit zal halen??

On: Ronaldo is een doelpuntenmachine en gaat dit jaar denk ik 42 goals scoren in La Liga. Messi gaat ook nog even door met scoren dus het wordt een ''close call''

30 maart 2012 om 12:44

Dit heet branded content. Reclame vermomd in een journalistiek jasje. Net als de Metro die de hele voorpagina wijdt aan het Axe-effect dat zogenaamd het hele land in zijn ban heeft.

On: Ronaldo is bijna letterlijk een machine, die gaat nog veel records verbreken. Ongekend wat hij en Messi vrijwel nek-aan-nek presteren.

30 maart 2012 om 15:53

Dit is een advertorial inderdaad, alleen volgens mij moet daar verplciht bijstaan dat het is.

De schoenen zullen het scoren wel een beetje vergemakkelijken, maar een echte topspeler scoort zelfs met oude voetbalschoenen van het jaar Pele of Maradonna.....
Wat natuurlijk niet wegneemt dat CR7 zijn records waarschijnlijk gewoon verbreekt, met of zonder nieuwe speeltjes

Sorry VZ maar is Nadal niet een fan van Mallorca, daar kom hij vandaan namelijk.

On:

Wel leuk en aardig als je nieuwe schoenen hebt maar je word niet ineens super veel beter,
Veel trainen.

Wel een leuk filmpje.

30 maart 2012 om 12:14

@ Farquad
Nee dat is hij niet. Hij is enorme fan van Real Madrid. Hij gaat vaak genoeg kijken als het kan.
Hij had aandelen in Mallorca, die heeft hij verkocht.

30 maart 2012 om 12:14

Nadal is fan van Real Madrid. Hij zit ook vaak in het stadion.

30 maart 2012 om 12:15

Hij is fan van allebei. Hij bezit ook aandalen bij Mallorca en kon daar zelfs voorzitter worden, maar dat wees hij af.

Maar hij is ook een enorme fan van Real madrid.

30 maart 2012 om 12:22

Sorry, maar hij is fan van zowel Mallorca als Real. Wordt vaak in beeld gebracht bij een thuiswedstrijd van Madrid.

30 maart 2012 om 15:19

@bovenstaande.

Bedankt, wist het niet helemaal zeker.
Kijk geregeld ook wedstrijden van Nadal en daar hebben de verslaggevers het regelmatig over zijn geboorteplaats Mallorca en de plaatstelijke voetbalclub.

Off.

Stelletje zielige mensen die duimpjes omlaag geven omdat ik iets niet helemaal zeker van ben.

2 april 2012 om 12:19

Nadal is Erelid van Madrid!!

Leuk bedacht, het verschil zal zeker niet groot zijn. Maar alle kleine beetjes helpen.
Verschrikkelijke kleur overigens

Als die tegenstanders die schoenen ook gewoon kopen, is het probleem opgelost.

30 maart 2012 om 12:55

Het grappige is dat de spelers miljoenen euro's krijgen om die schoenen te dragen.

30 maart 2012 om 13:21

Weet ik wel hoor, daarom lopen ze ook altijd op schoenen met achterlijke kleuren, roze paars, felgroen... Niet omdat het mooi is, maar omdat ze er flink voor betaald krijgen.

Twee helden van de huidige topsport. Ze hebben beide een concurrent die meer getalenteerd is maar door hun fysieke en mentale kracht weten ze toch van eenzelfde waarde te kunnen zijn. Bij het tennis ben ik dan ook een echte Nadal fan. Zijn mentale weerbaarheid is ongekend.

30 maart 2012 om 12:15

@pg

Hoewel ik Ronaldo een meer beperkte voetballer vind in tegen stelling tot Messi Iniesta Ozil en noem maar op sla je hier de spijker op zijn kop. Wat een helden idd, Een voorbeeld van hoe je je fysiek kan weren op het allerhoogste niveau van voetbal en tennis. Ben het ook helemaal met je eens

30 maart 2012 om 12:31

Ronaldo beperkter dan inietsa, ach schei is uit joh. nocerino deed woensdag niet onder voor Iniesta dus verkondig aub geen onzin.

ON: Leuke reclame maar je wordt wel beetje gek van al die Nike Mercurial schoenen, ene keer zijn ze geel dan weer roze nu weer perzikkleur dan weer groen,licht blauw.

Twee grootste sportatleten op het moment: Nadel en Ronaldo.

30 maart 2012 om 13:35

De twee grootste?
Of twee van de grootste?

Twee van de grootste zijn het mijn inziens wel inderdaad, maar er zijn er meer die in ieder geval even goed zijn, Misschien zelfs beter.

30 maart 2012 om 21:41

Haha prachtig verwoord, ik neem aan dat je met die andere concurrent Federer bedoelt ?

Djokovic vind ik dan wel beter dan Roger en Rafael;

30 maart 2012 om 12:10

Dat grote nike teken vind ik lelijk, de kleur kan beter. De allereerste die ze maakten, helemaal wit met een subtiele zwarte nike teken, dat is veruit hun mooiste voetbalschoen. Heb ze helaas moeten weggooien

30 maart 2012 om 16:06

Nee Gooner, die van Ronaldo Luis Nazario van 99 of was het toch 98. Dat waren DE voetbalschoenen.

Overigens vond ik de zwart met rode predators ook prachtig.

Haha grappig filmpje, zeker het einde, dat Nadal die schoenen niet wil teruggeven.

on: Ronaldo is met welke schoenen dan ook, gewoon fantastisch, alleen was er een tijd, ( roze mercurial) scoorde die 2 wedstrijden niet meer? Gingen ze gelijk weer nieuwe mercurial's ontwerpen, dus voor een deel is Mercurial, afhankelijk van Ronaldo, het gaat als volgt:

Speelt Ronaldo goed en maakt ie veel goals, dan vliegen de schoenen eruit

Krijgt Ronaldo een mindere tijd, dan gaan mensen denken dat het aan zen schoenen ligt, en gaan minder mensen die schoenen kopen, zo gaat het in de business.

grappig filmpje maar of een schoen het verschil maakt is maar de vraag

Het moet voor verdedigers wel een marteling voor de ogen zijn, al die scharen met schoenen in die kleur.

Met nog ongeveer 8 à 9 wedstrijden, denk ik dat Cristiano Ronaldo zeker de kaap overschrijdt van 40 doelpunten.. Hij zal eindigen op 45 goals, Lionel Messi zal ook nog even doorgaan tot rond de 43

haha dat zijn die schoenen die van der Gijp zo stom vond.

http://www.vi.nl/video/vitv/218382/ Een-rechtsbuiten-op-roze-schoenen-dat-kan-echt-nie...
Nu zal deze post wel gecensureerd worden, want dit is nogal een gesponsord stuk en kritiek daarop wordt waarschijnlijk verwijderd.

Ik vind die roze schoentjes ook maar niks. Geef mij maar die ouderwetse Lotto´s! Dat ademt voor mij voetbal.

Nike moet echt wat designers ontslaan. Volgens mij zitten er een paar goeie tussen die bijvoorbeeld dat gele uittenue van Barça 08/09 maakte, maar het jaar daarop krijgen de gekken weer voorrang en komen ze met zalmroze tenues voor Barça, paarse schoenen voor CR en nu weer roze schoenen.

Niks tegen leuke kleurtjes, maar je zalmroze schoenen?

30 maart 2012 om 12:23

Ieder zijn eigen smaak he... Ik vind roze ook niet mooi voor voetbalschoenen maarja, die mensen zijn echt niet gek... Ze weten echt wel wat ze doen.

30 maart 2012 om 12:30

Je zou wel anders praten als ze roze uittenues voor Zlatan zouden maken hoor;

30 maart 2012 om 12:34

Ik had het niet eens over de tenues gehad maar over de roze schoenen...

Om toch te reageren, waarom zou ik anders praten als Zlatan een roze shirtje aan moet? Als de club ermee akkoord gaat dan zei het zo.. Ik vond de vorige shirtjes van AC Milan(met de dikke lijnen) ook veel mooier dan de huidige, maar je hoort mij er echt niet over zeuren hoor...

30 maart 2012 om 12:28

4barca4

Echt he. Ik vind het walgelijk en bijna iedereen loopt erin. Misschien ben ik nu een naprater, maar zo'n Braziliaans geel/blauw tenue en dan met die gele schoenen van een paar jaar geleden dat vind ik dan wel mooi. Of het Italiaanse Azzuri shirt met blauwe schoenen. Perfecto; Roze nee joh dat gaat te ver.

30 maart 2012 om 12:35

Mee eens. Van mij hoeven het echt niet allemaal zwarte/witte schoenen te zijn, maar neem op zijn minst een beetje basic kleuren en denk dan ook aan de voetballers/teams waarvoor je ze maakt en niet alleen aan de kinderen die het leuk vinden om op te vallen met felroze schoenen.

30 maart 2012 om 12:55

Nee die lelijke uitshirts van Barcelona dat matte zwart, dat is iets wil je zeggen -.-''

30 maart 2012 om 13:13

Ja die zijn vet mooi :D

30 maart 2012 om 13:14

Ik moet zeggen dat ik die zwarte uitshirts prefereer boven die markeerstiftkleuren die barca telkens gebruikt voor hun uittenue :'.

30 maart 2012 om 13:44

Qua voetbalshirts moet iedereen een voorbeeld nemen aan de Franse clubs, die hebben met afstand de mooiste en toepasselijkste voetbalshirts.

Ik wil nu ook die nieuwe Nike Mercurial Vapor Viii-voetbalschoenen!

Leuk bedacht..
Jammer dat de schoenen z'n verschrikkelijke kleur hebben!
Gewoon witte schoen met een zwart logo, is prima!

Vroeger werd je voor alles uitgescholden, wanneer je een witte schoen had. Tegenwoordig heb je de gekste schoenen.

Mooie schoen, maar doe mij maar gewoon adidas (oude Predator)

Die marketing afdelingen van de grote merken doen hun werk blijkbaar zo goed, dat mensen hier denken dat je harder gaat lopen. Komisch werkelijk..
Schoenen moeten fijn zitten en een goede grip hebben en thats it.. Harder lopen kun je alleen door je bovenbenen te trainen, maar dat zie je niet terug in de reclames.

In mijn optiek horen voetbalschoenen zwart wit te zijn, ik geloof echtet dat deze opvatting gewoon met leeftijd te maken heeft. Iedereen geboren na 1990 weet niet anders

30 maart 2012 om 15:41

Dus als de grip goed is en hij goed zit, mag de schoen zo licht zijn als maar kan, er is geen verschil?
Het verschil tussen die vorige supersnelle schoenen en deze supersnelle zal waarschijnlijk héél miniem en mogelijk verwaarloosbaar zijn, maar tussen professionele schoenen met 120+ euro en de gewone van ongeveer 40 of 50 zit zeker een verschil.

Btw: Ik ben geboren voor 1990, ben beginnen voetballen op mijn elfde en mijn Kaizer 5 waren mijn eerste gewone zwarte schoenen. :s
Imo mogen schoenen er zo uitzien als je zelf wilt. Wat kan mij het schelen dat de ene paarse heeft, de andere gele/rode en nog een andere heeft er groene. Zolang zij daar tevreden mee zijn, mogen ze dragen wat ze willen.

Ohhh, Ronaldo wordt beter van de Nike Mercurial Vapor Viii. Nu wil ik ook een nieuw paar Nike Mercurial Vapor Viii !!.....

Lol, verbaast mij nog dat er geen prijsvraag aan vast zit waarin je moet zeggen waarom je zo graag een paar Nike Mercurial Vapor Viii wilt.

Leuke reclame, Nadal is ook mijn favoriete tennisser! Echter vind ik de schoen zelf niet zo mooi, de mooiste Mercurials blijven voor mij die van twee seizoenen geleden: die roze met oranje, groen met grijs etc.

Ik vind die verschilelnde kleuren schoen maar niets. Kom gewoon weer terug met zwarte schoenen. Desnoods zwart kangaroeleer of iets, maar alles beter dan rood geel blauw roze.

Benieuwd of Ronaldo er beter door gaat voetballe, geloof wel dat er verschil kan zijn door een bepaalde stof.

Voetbalschoenen hebben wel degelijk een effect op een voetbalspeler maar niet in de mate zoals op tv getoond wordt. Je voetbalt beter als je comfortabel zit in je voetbalschoenen waardoor je controles en passes ook beter uit de verf komen en dat is het voornaamste, Comfort. Heb je iets oncomfortabele schoenen aan (te zwaar,te lomp,slechte studs,..) dan lukt niets alles zoals je graag wil en ga je er ook op letten waardoor je mentaal ook ontevreden bent.

Comfort kost uiteindelijk ook geld en het is meestal zo dat duurdere schoenen of elite-schoenen (maestri elite,predator Elite) iets beter zitten door het duurdere leer(bv, kangaleer) en je ook sneller overtuigd bent van het tv-effect. Je kan je echter ook lekker comfortabel voelen in de goede oude Copa Mundials of kaiser Cups. Conclusie: Comfort is doorslaggevender dan Marketing.

De reclame is wel cool..

Maargoed.. natuurlijk zitten zijn kwaliteiten niet in de schoenen.. Voordeel hebben ze zeker dat ze licht zijn.. optimaal zitten.. grip.. qua bewegingen e.d.. daar kunnen ze idd wel mee helpen en heb je zeker een voordeel in..

Anders zouden ze er ook geen geld in de onderzoeken e.d. pompen..

Ik vind het persoonlijk een mooie schoen en die verschillende kleueren voetballschoenen hebben wel iets.. Alles classiek zwart hmm.. doe mij maar toch die kleuren.. Kun je afstemmen op de ''club kleuren'' of juist helemaal buiten dat contrast gaan..

30 maart 2012 om 14:38

Ja precies. Een mooie voetbalschoen is het zeker ja.
Voordeel is, dat ze licht zijn ja en daardoor ben je misschien nog net ietjes sneller.
Mijn eerste ''goede'' voetbalschoen, was de zilvere Mercurial van Ronaldo9 (Wk 2002), sindsdien draag ik alleen maar Mercurials. Af en toe droeg ik ''total90'' van Ronaldinho, maar die zijn toch ietjes zwaarder en ze zitten niet even lekker als een Mercurial, imo.

30 maart 2012 om 16:42

Ja hoor de goeie oude tijd.. Die zilvere had ik toen zelf ook.. en in mijn ogen is de Mercurial ook de beste voetbal schoen..

Klopt voor de rest ook helemaal wat je zegt.. Schoen is nu en was toen ook zo licht.. Bijna het gevoel dat je op blote voeten speelde.. Voor wat betreft de snelheid is die schoen perfect..

Jammer dat die Mercurial zaalvoetbal schoenen gewoon best wel rot zijn in vergelijking met andere.. Hadden ze die Nike Gato's of Lunar Gato's (zaal) in deze kleur had ik ze meteen gehaald..

Die schoenen zijn zo populair aan het worden.er de voorbije weken geen één voetbal match die ik zag waar dat die schoenen niet in voorkwamen.zelfs bij Barca heb je enkele spelers die ze dragen.

De spelers hebben niks te willen de sponsor bepaalt wat de speler moet dragen dus het is allemaal commercieel en zo lelijk zijn ze echt niet beetje opvallend oke maar iedereen moet weer natuurlijk van der gijp na praten die er kritiek op had.

ronaldo is de compleetste voetballer ooit, dus het maakt niet zoveel uit welke soort schoenen hij draagt maar natuurlijk hoe lichter ze zijn hoe makkelijker je kan rennen en gebruik kan maken van je enorme snelheid en ze zijn ook nog is super mooi daar gaat het bij ronaldo ook grootdeels om denk ik haha;

Ik vind voetbalschoenen met lichte kleuren een beetje nichterig en stom. Zwarte voetbalschoenen zijn de beste, het valt immers niet op.

Cristiano Ronaldo is trouwens de beste speler ter wereld, maar dat terzijde

Deze man wordt gewoon gehyped, hij wordt gevaarlijker geacht dan hij werkelijk is. Als je bij hem erboven op zit, kan hij niks maken.... Alves heeft dit vaak genoeg bewezen. zijn aantal doelpunten maken hem bijzonder, maar meer is het ook niet.

Haha wat een leuk filmpje. Wist niet dat die Nadal ook een beetje kon voetballen!

Voetbalzone krijgt een zak geld om ronaldo op te hypen voor Nike ofzo?
Niks mis met die schoenen natuurlijk, snap niet dat mensen zeuren om die kleur.

Voetbalschoenen maken zeker een verschil. Ik kan een tijd geleden vrij goedkope schoenen denk ik, en toen schakelde ik over op de Adidas Kaizer 5 en wat een verschil! Mijn voorzetten en schoten waren harder en beter. De kleuren van nieuwe schoenen worden vaak bekritiseerd, maar zelfs de kleur kan invloed hebben. Merk ik vooral in de minivoetbal, overstapjes zijn zoveel verwarrender met flashy kleuren. Op een hoop andere manieren kunnen schoenen ook invloed hebben: soorten noppen, zwaarte, soort stof,... Het is een wetenschap die niet zomaar aan de kant moet worden geschoven.

On: Had liever gezien dat het filmpje een seconde korter was. Doordat je nu ziet dat Ronaldo lacht naar de crew naast het veld, heeft het iets onprofessioneels over zich.

snap niet dat mensen zoveel lullen om de kleur van een schoen. Het zijn maar schoenen. Veel mensen op VZ hebben geen eigen mening maar praten gewoon VI na. beetje jammer al zeg ik het zelf.

on topic:
Leuke reclame, Nike heeft altijd de beste reclames als het over voetbal gaat kijk maar naar die reclame van Cantona en co, brazil op het vliegveld naar WK '98, van Gaal en zijn voetbal ninja's, Henry die iedereen dolt in zijn huis, echt classics!

hmm ikga die schoenen ook kopen dan ben ik ook explosiever dan met mijn oudere mercurials..

Leuk! zo'n commercial met Nadal.
Mooi gemaakt!
C.r7

Voetbalschoenen maken zeker een verschil , ligt eraan waar jou kwaliteiten liggen.
Ik denk dat Ronaldo op elke schoen wel vlamt.

Haha super promotie filmpje is dit, echt een leuke. Om in te gaan op deze topic denk ik niet dat deze schoenen echt veel bijzonder zijn maar ze zullen vast wel iets lichter zijn waardoor je sneller rent.

Wat laag om zo'n reclame te maken zeg VZ. Je hebt al zat commercials moet je nou ook je bezoekers zo voor de gek houden met een advertorial. Jammer

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4218 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona9370
4.Valencia7327
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Karim BenzemaAanvaller325
IscoMiddenvelder307
CasemiroMiddenvelder305
MarceloVerdediger282
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

3727 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0
2015/2016 Real Madrid 36 35 3 0
2014/2015 Real Madrid 35 48 5 1
2013/2014 Real Madrid 30 31 4 1

In de wandelgangen

Donderdag 24 mei
Anderson Talisca gaat Besiktas verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren