‘Woedende HSV-coach gooit speler letterlijk uit kleedkamer én selectie’

Woensdag, 28 maart 2012 om 13:21

Hamburger SV was de laatste jaren gewend in ieder geval mee te strijden om een ticket voor Europees voetbal, maar dit seizoen zijn die Rothosen er vooral mee bezig om niet uit de Bundesliga te degraderen. De sportieve malaise lijkt de sfeer in Hamburg niet bepaald ten goede te komen.

/

Volgens BILD heeft HSV-trainer Thorsten Fink zich zondag laten gaan en vond er een aanvaring plaats met verdediger Muhamed Besic. De negentienjarige Bosniër zou aanwijzingen van de coach herhaaldelijk hebben genegeerd, waarna Fink zich na afloop van de training even niet meer in kon houden.

De Duitse oefenmeester, eerder dit seizoen overgekomen van FC Basel, zou Besic met twee handen bij de kraag hebben gevat en de speler letterlijk uit de kleedkamer hebben gegooid. “Wie ben jij, dat je me zo aanpakt”, was volgens het Duitse medium de reactie van Besic, die maandag zonder verder commentaar van de zijde van HSV uit de selectie werd gezet. De ploeg uit Hamburg is momenteel de nummer zestien van Duitsland.


Poll

Denk je dat Muhamed Besic echt uit de kleedkamer is gegooid door zijn trainer?


Gerelateerd

62 reacties (laatste reactie door sc-h)

Ja, frustraties stapelen zich op. Jammer dat zo'n jonge knul van 19 daar de dupe van is. Je kunt niet van een jongen van 19 verwachten dat hij het goede voorbeeld neemt en de rest van de ploeg op sleeptouw neemt.

28 maart 2012 om 13:29

Als jij als 19jarige die nog niks bewezen heeft meent aanwijzingen van een ervaren trainer herhaaldelijk te kunnen negeren, terwijl het dramatisch gaat in de competitie, dan moet je kei- en keihard aangepakt worden. Die reactie van "wie ben jij?" zegt al genoeg.

28 maart 2012 om 13:41

Het was anders precies dezelfde reactie die ik zou geven als iemand zijn handen om mijn nek zou vouwen. Dat die jongen moet luisteren naar de trainer is natuurlijk logisch maar zodra een trainer of wie dan ook met z'n handen aan iemand komt vervallen bij mij al zijn rechten.

28 maart 2012 om 13:49

Wie is Thorsten Fink? een voormalig topmiddenvelder van onder andere Karlsruher SC en Bayern München. speelde samen met Effenberg, Basler, Babbel, Kahn, noem ze maar op. won 4 landstitels, won de CL en de wereldbeker voor clubteams. wie is Besic? geen idee. nooit van gehoord!

28 maart 2012 om 13:50

Wat een onzin. Tuurlijk heeft hij te luisteren, maar kei- en keihard aanpakken? Op welke manier? Ookal ben je Maradona, je blijft gewoon van een speler af. Goed voorbeeld hebben jullie het toch altijd over? Dan blijf je als beschaafde trainer van spelers af. Het enige recht dt hij heeft is om het dan niet meer op te stellen en/of uit de selectie te zetten à la Mounir El Hamdaoui bij Ajax.

En de reactie ''wie ben jij?'' is volkomen terecht met daarop volgend een flinke duw.

28 maart 2012 om 14:35

Ik vond dat geen uitspraak van arrogantie zoals dat laatst bij die turkse club gebeurde. Dit was gewoon van hoe haal je het in je hoofd om je zo autroitair te gedragen? Je gaat mensen toch niet fysiek belagen omdat je onderaan meevoetbalt?

28 maart 2012 om 14:47

@ joshie, en dus mag hij die bezic zo vastpakken en uit de kleedkamer gooien?
Simpel antwoord, nee.

Dat zou betekenen dat mensen die meer bereikt hebben dan anderen ook meer rechten hebben. En dat, mijn vriend, is de grootste onzin ooit.

28 maart 2012 om 15:03

in een woord Belachelijk... Dus jou baas pakt jou ook bij de kraag als je niet luistert ? poten af van iedereen en gewoon buiten de selectie zetten en niet meer opstellen, overbodig gedrag van trainer, gaat nergens over

28 maart 2012 om 15:11

Zo'n geweldenaar was Fink nu ook weer niet... Hij is nooit een onbetwiste basisspeler geweest en heeft geen enkele interland achter zijn naam staan. Iets dat toch vreemd is voor een speler van Bayern.

In de verloren Champions League finale tegen Man U viel in in blessuretijd in en leidde ook nog eens de gelijkmaker van Man U in... en trouwens in de gewonnen Champions League finale heeft ie geeneens meegespeeld.

28 maart 2012 om 13:29

Maar weet jij dan, wat er is precies is gebeurd? Als die jongen continu de lijn loopt te trekken, kan ik me voorstellen dat zo'n coach er op een gegeven moment klaar mee is. Wij weten natuurlijk niet wie hier echt de schuldige is.

De lontjes zullen aan beide kanten, spelersgroep en staf, wel kort zijn. Degradatie is een drama voor zo'n mooie club, met name financieel. Iedereen voelt het zwaard van Damocles boven z'n hoofd daar bij Hsv.

Edit: spelling -_-

28 maart 2012 om 13:31

Zo'n jonge knul heeft schijnbaar nogal een ego. Niet luisteren naar zijn trainer en erna doen alsof de trainer onder hem staat. Terecht dat hij dan uit de selectie wordt gegooid.

Verder weet ik niet waar staat dat hij de ploeg op sleeptouw moet nemen? Hij moet gewoon zijn taken vervullen.

28 maart 2012 om 13:36

Wat er ook is gebeurd. Hij moet met z'n tengels van hem afblijven!
Er zijn genoeg andere manieren om dit soort gebeurtenissen aan te pakken!

We leven niet meer in de 19e eeuw toen dit nog allemaal toegestaan was..

28 maart 2012 om 13:50

of je nou 19 of 38 bent , je moet gewoon luisteren naar je trainer!
Moet toch niet gekker worden dat dit soort rellende bliksneiders hun ego altijd zo profileren.

En inderdaad als het niet goed loopt dat is de sfeer minder en gebeuren er vaker dit soort dingen. dit soort rommel heb ik ook op amateurbasis gemaakt hoor. hoort erbij.

28 maart 2012 om 14:16

Dus als jij is een x vervelend bent mogen mensen jou ook fysiek aanpakken?

28 maart 2012 om 14:45

wees geen mietje man, tuurlijk mag je iemand vastpakken en de kleedkamer uitgooien dat is heel wat anders dan iemand een trap of stoot geven.

typisch.. de verzachting van de maatschapij, een corrigerend tik mag ook niet meer.. dat is meteen mishandeling. als iemand een tik voor zn kanus krijgt is het meteen poging tot... ? haha

28 maart 2012 om 16:57

Je kent de regels dus breek ze dan ook niet.
Tijden veranderen. Ga met de tijd mee.

Vroeger bestond er ook geen buitenspel. Dat is ook verandert. Of speel jij nog steeds op die manier?

Wat een bende daar in Hamburg zeg. Met zo'n onnozele coach moet je ook maar lekker degraderen..

28 maart 2012 om 13:29

Dit is wel de succescoach die met FC Basel Manchester United uitschakelde... En wie is Muhamed Besic?

28 maart 2012 om 13:32

Haha, dat was wel Heiko Vogel he, zijn opvolger. Besic is 1 van Hsv's talenten, een Bosniër..

28 maart 2012 om 13:34

Volgens mij coachte Fink Basel nog wel in de groepsfase, althans in de eerste paar wedstrijden. Hij heeft daar wel degelijk een aandeel in gehad.

28 maart 2012 om 13:35

Dus? één resultaat maakt hem niet gelijk in goede coach. Of een paar resultaten, een goede/succes coach is in mijn ogen een coach die bovengemiddeld presteert met meer dan één club.

28 maart 2012 om 13:57

Fink was al weg voor de wedstrijden met Man Utd. Als ik me niet vergis was de wedstrijd in Engeland zelfs het debuut van Vogel.
Vogel was de assistent van Fink en is in eerste instantie als interim trainer aangesteld maar op voorspraak van de spelers vast aangesteld. Dat zegt genoeg over hoe goed Vogel in de spelersgroep ligt.

Kan me dan ook niet aan de indruk onttrekken dat ze bij HSV zichzelf achter de oren aan het krabben zijn of ze niet de verkeerde coach uit Basel weggehaald hebben of dat ze Vogel ook hadden moeten contacteren.

Denk dat deze coach serieus hulp moet gaan zoeken. Eerst 3 spelers definitief uit de selectie zetten nu dit weer.

28 maart 2012 om 13:28

Volgens mij was dat bericht ook sprake van deze jonge jongen die eruit werd gezet (definitief) dus eigenlijk dubbelop. Alleen de manier waarop wordt nu letterlijk beschreven.

28 maart 2012 om 18:26

Mee eens, je blijft hoe dan ook van je spelers af ook al haalt iemand de bloed uit je nagels vandaan! DIt soort dingen hoort gewoon niet, het is gewoon een gefrustreerd mannetje geworden omdat de druk zo groot is, maar het dan af reageren op een 19 jarige die net komt kijken? Nee die weten soms niet beter!

Wat een rare man zeg.
Je kan iemand uit de selectie zetten of wat dan ook.
Maar iemand fysiek aanpakken is gewoon altijd fout.

Ben toch benieuwd wat er nou werkelijk in de kleedkamer is gezegd..
Denk niet dat dit alles is.

En terecht.. als je de aanwijzingen van de Coach niet volgt in deze moeilijke tijd van Hsv, dan maar op de harde manier.

28 maart 2012 om 13:32

jaja.. Iemand die mij fysiek pakt kan het ook fysiek terug krijgen. Van mij part scheld de trainer me verrot en zet hij je uit de selectie maar hij hoeft niet aan me te zitten.

28 maart 2012 om 13:36

Bij jou niet nee.. want jij bent geen voetballer dus je zult wellicht de situatie niet snappen waarin HSV zich bevind momenteel.

28 maart 2012 om 13:48

@soccergod: Heeft niks met voetballer zijn te maken... Je blijft onder alle omstandigheden van elkaar af!

28 maart 2012 om 13:51

Even voor de duidelijkheid. Ik ben wel een voetballer. Geen prof en dat zal ik ook niet meer worden helaas $€ .

Ik snap de situatie zeker waarin HSV zich in bevindt, en ik denk de meeste mensen hier die een account bij vz hebben, maar je hoeft iemand niet bij de kraag te pakken en zo de kleedkamer uit te flikkeren. Je moet gewoon met je poten van iemand afblijven.

Je kan dit op vele andere manieren oplossen. Verban hem bijvoorbeeld uit de selectie. geef hem een boete enz enz.

Hint voor jou. Volgende x niet te snel oordelen over iemand als je niks van diegene afweet. Is een slechte eigenschap!

28 maart 2012 om 14:22

Het is geen voor-oordeel maar een punt wat mij opviel. Dat ik jou als geen voetballer, wel te verstaan geen prof voetballer afstempel is niet een direct voor-oordeel. Wat ook niet direct slecht hoeft te zijn.

Dus een tip van flip, niet direct bijten ;

28 maart 2012 om 16:53

Je zegt 2 dingen wat je niet weet over mij.
1: dat ik geen voetballer ben
2: Dat ik wellicht niets van de situatie rondom hsv af weet.

Je denkt dus eigenlijk te weten dat ik geen voetballer ben terwijl je me niet kent. Misschien ben ik ook wel fan van hsv. Want nogmaals je kent me niet dus zal je het ook niet weten.

Maar ik weet nu wel dat ik jou niet hoef te kennen want ik heb het niet zo op mensen die dingen over andere mensen zeggen zonder te weten wie ze zijn.

Besic werd al verteld dat hij niet meer bij de selectie hoorde maar mocht dan toch eens meetrainen. Niet moeilijk dat hij dan geen vertrouwen meer heeft in z'n trainer.

Speler gewoon ontslaan. Hoe kun je, als het zo slecht gaat, orders van je coach negeren als 19jarige waar nog nooit iemand van heeft gehoord (bij wijze van spreken)? En natuurlijk moet de coach geen fysiek "geweld" gebruiken, maar gezien de reactie (“wie ben jij, dat je me zo aanpakt”) is het in dit geval begrijpelijk.

28 maart 2012 om 13:38

Helemaal mee eens !

28 maart 2012 om 13:40

Als je fysiek geweld gebruikt tegen je eigen spelers mag je wat mij betreft per direct ontslag en TBS krijgen van mij.
Tuurlijk hij moet luisteren na de aanwijzingen van de trainer maar een trainer mag nooit fysiek aan een speler komen!

28 maart 2012 om 13:45

Nou, van een beetje duwen ga je echt niet dood. Of denk je dat de trainer de speler heeft opgetild en weer neergesmeten, dat de speler op de grond lag te vernikkelen? Schei uit zeg, wat maken we er weer een drama van. Tbs, enig idee waarvoor je dat krijgt? Dan stel ik voor dat jij op het voetbalveld nooit meer een overtreding maakt, want dan verdien je Tbs.

28 maart 2012 om 13:53

De reactie kwam pas nadat er fysiek geweld is gebruikt en de speler zal het eerder bedoeld hebben in de vorm van: 'wie denk je wel niet dat je bent dat je mij zo aanvalt!' dan in de vorm: 'jij stelt als trainer niks voor en ik ben een geweldige voetballer!'

De speler een boete geven en tijdelijk verbannen lijkt me meer dan genoeg. (buiten dat de trainer ook niet vrij uit mag gaan eigenlijk)

Wat een idiote trainer, je gaat toch niet iemand bij zijn kraag pakken er uit de kleedkamer gooien. Of de jongeman wel of niet zijn instructies volgt, of hij de trainer negeert of niet, fysiek geweld van een trainer hoort niet. Ontslaan die trainer, beetje mensen fysiek aanpakken omdat het team al maanden keihard faalt onder hem. Dat het team een dramatisch seizoen doormaakt, ligt aan de trainer, en niet aan een 19 jarige speler. Wat een idioot ben je dan als trainer om dan te denken dat dit het verschil gaat maken. Het valt nog mee dat de speler alleen reageert met "wie ben jij, dat je me zo aanpakt". Bij de meeste mensen krijg je fysiek geweld terug.

'wie ben jij dat je me zo aanpakt,' was zijn reactie op wat de trainer deed. Ik vind dat de speler hier niks fout zit. Als hij het ergens niet mee eens is mag hij weigeren om het te doen met alle gevolgen van nadien(zoals uit de selectie geplaatst worden). Hij heeft toch geen contract met de duivel? Hij mag doen wat hij wilt. Dat die trainer hem dan bij zijn kraag pakt is gewoon de fout van de trainer die dat nooit hoort te doen. Leuke is ook dat hij het bij een jochie van 19 doet, laat hem dat maar is proberen bij een MAN als Lucio of Ibrahimovic.

Dit is gewoon levensgevaarlijk. Deze speler hadet zijn hoofd tegen de grond of een muur aan kunnen komen met alle gevolgen van dien. Als trainer heb je een voorbeeldfunctie en moet je je gewoon inhouden. Hij had hem ook met woorden duidelijk kunnen maken dat hij de kleedkamer moest verlaten. Dit gedrag is niet coach-waardig en het is nog levensgevaarlijk ook. Een slecht voorbeeld voor de jeugd is het ook. Die denken straks alles met geweld op te mogen lossen.

28 maart 2012 om 13:52

Stel je niet zo aan man.
De speler had tegen een muur aan kunnen komen.
Dan moet je helemaal niet meer gaan voetballen want dan kan je tegen elkaar aankomen of tegen een paal aankomen.
Die speler heeft wel gelijk want hij heeft gewoon met zijn handen van hem af te blijven.
Vaak zijn voetballers toch wel opgefokt als het niet zo goed gaat. Het verbaast mijn dan ook dat de trainer er zonder iets van af is gekomen.

Wat een waardeloze coach, en zoals @shaygiven zegt bij ftsiek contact direct ontslag, tuurlijk mag een trainer wel streng zijn, maar niet op deze manier.

Ik snap niet dat HSV een poging gaat proberen om Van Gaal te halen, allemaal grote talenten in deze selectie waar Louis zeker wat van kan.

Altijd dat zielige "schijn aanpakken''. Eerst worden er een paar wisselspelers uitgepleurd. Nu wordt er weer een 19 jarige op z'n plek gezet.

Zou hij niet gewoon de routiniers is aanpakken. De mensen die er echt toe doen. Als je dan toch zo'n grote spelers ben geweest.

Ik had het al voorspeld dat HSV dit seizoen tegen degradatie zou vechten wat een ongelooflijk dom aankoopbeleid hebben ze doorgevoerd vorige zomer. Ze halen alleen talenten van Chelsea die daar nooit aan spelen zouden toekomen zoals Mancienne(basisspeler Wolverhampton), Rajkovic(basisspeler bij Vitesse), nog een turkse speler en een sloveen dacht ik die beiden nooit speelde. En ja Bruma idd maar die is vooral geblesseerd en speelt redelijk. Daarnaast zijn er flink wat ervaren krachten weggegaan zoals Mathijssen, v. Nistelrooy , Ze Roberto, Trochowski, Elia en Demel. Jarolim loopt op zijn eind, Petric, Son en Guerrero zijn spitsen die er niet veel van kunnen, Rincon is niveau Heracles, Drobny is reservekeeper geweest bij Ado, Westermann is een koekenbakker en Diekmeier heeft ook niet overtuigd. dit is toch te belachelijk voor woorden. Ik vergeet waarschijnlijk een heleboel spelers maar het is echt heel dom wat ze daar doen, Arnesen heeft flink gefaald!

Haha, wat een zooitje daar in Hamburg, die trainer is ook flink overspannen lijkt me

ten eerste vind ik het heel dom dat iemand dit aan de media heeft verteld je kan het beter binnenskamer houden.stom van de trainer om geweld te gebruiken.hij had hem beter flink uit kunnen schelden want je moet gewoon luisteren naar je trainer.

Eerder al drie spelers uit de A-selectie zetten (waarvan één jeugdspeler en één speler die net terugkwam van een 8 maandenlange blessure) en nu fysiek de spelers intimideren. Deze kerel staat duidelijk onder te grote druk en/of is overspannen en niet geschikt voor de functie. Ze mogen hem van mij wel de laan uit sturen.

Als je profspeler bent bij een club als HSV vind ik het normaal dat je doet wat je trainer je opdraagt.
Weigeren te luisteren geeft aan dat je geen respect hebt en geen prof bent.

Vervolgens verongelijkt zijn en zeggen "wie ben jij" Nee, wie ben jij dan... Besic...

Besic heeft vaker dingen uitgevroten, niet alleen in de eerste selectie, maar ook bij U23. Een haantje is het, dus ik kan me voorstellen dat Fink hem zat werd. Hij liep volgens de verhalen veels te ver achter de groep bij de looptraining, en was dus erg ongeïnteresseerd. Omdat dit het zoveelste akkefietje is, zou Fink ontzettend boos zijn geworden, met deze reactie als gevolg.
Het is echter een bericht van Bild Zeitung, hoeveel er van waar is is dus maar de vraag.. ;

Dit seizoen gaat er echt van alles mis met HSV echt ongelooflijk dat ze dit seizoen zo slecht presteren met die gehele renovatie dit seizoen en een flinke verjonging werd er heel veel verwacht maar als je al je goeie spelers en spelers met ervaring wegdoet word het inderdaad erg lastig maar ondanks dat moeten ze wel beter presteren en dit incident betekend het einde voor Besic bij HSV met deze coach

Ondanks dat Fink een redelijke selectie tot zijn beschikking heeft strijdt de ploeg tegen degradatie. Misschien ligt het probleem wel bij Fink, die kennelijk het normaal vind spelers op deze manier te behandelen. Want het is natuurlijk ook goed mogelijk dat hij zijn visie niet goed kan overbrengen op de spelers waar Besic er dan één van zou kunnen zijn. De club HSV kent op deze manier alleen maar verliezers.

Ik ben zelf Bosniër en ik wil hem niet verdedigen maar ik volg het nauwlettend en het is een enorm talent die ze eter kunnen behouden! Ze kunnen beter die berg onderhandel pakken die Total geen mentaliteit hee en die flesjes gooier naar het publiek

Beide gedragen kinderactig. Als je 19 bent en eht gaat slecht in de competitie dan moet je gewoon naar je aanwijzingen luisteren en naar de trainer. Maar als trainer zijde hoor je gewoon je spelers met respect te behandelen. Je mag tegen iedereen 'wie ben jij' zeggen op dat moment tenzij je over Obama staat.

"waarom kruipen jij over de grond?". Politie, Skotoew. "politie? Waar heb jij het over?" Waar heb ik het over? Waar heb jij het over? "hij komt mij arresteren, ik weet het zeker." Hij komt jou arresteren? Hij komt mij arresteren. 'waarom kruipen jullie joekels over de grond?' "politie is gekomen" 'aha, ik ga jullie verraden, eigen bult, dikke schuld, Aha, m'n blanke medevriend, goed dat mijn ogen uw treffen.'

Als trainer ben jij het grote voorbeeld, je zou dan dit professioneel moeten aanpakken. Zoals velen hier op de forum al hebben gezegd zet hem uit het team. Maar op die manier aanpakken hoort niet wat denk je dat het met de imago van de club doet? Dat een trainer zich zo laat gaan hoort gewoon niet, en ja Besic hoort te luisteren naar de trainer maar alsnog niemand moet zo met anderen omgaan.

Ik zou ook gek worden als je zo slecht draait, het licht volgens mij ook echt aan de verdediging hoor! Rajcovic met westerman achterin, ze hebben Bruma ook nog, daar is de trainer volgens mij ook niet zo fan van, Hsv is gewoon geen topploeg, meer een middenmoter!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Hamburger SV

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
14.FSV Mainz 0536-14
15.SC Freiburg36-24
17.Hamburger SV31-24
18.1. FC Köln22-35
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
Tom MickelKeeper00
Bjarne ThölkeVerdediger00
Jonas BehounekVerdediger00
Rick van DrongelenVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Hamburger SV.

Duitsland
1 fan
Coach, 50 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 25 mei
Carlo Ancelotti denkt aan Karim Benzema als nieuwe aanvaller voor Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren