AGOVV legt bom onder jarenlange samenwerking met verbaasd Vitesse

Dinsdag, 27 maart 2012 om 11:24
/

AGOVV Apeldoorn heeft een bom gelegd onder de gezamenlijke jeugdopleiding met Vitesse. De Jupiler League-club wil gaan samenwerken met FC Twente, maar volgens Paul van der Kraan, algemeen directeur van Vitesse, kan AGOVV echter niet zomaar onder de verbintenis met de Arnhemse club uit.

De onderhandelingen tussen AGOVV en FC Twente zijn in een vergevorderd stadium."We kijken of ze ons voor komend seizoen met enkele spelers kunnen versterken", vertelt AGOVV-preses Ad van der Molen dinsdag in gesprek met de Gelderlander. "Wij kunnen talenten van FC Twente op onze beurt een platform bieden."

Van der Molen wil de samenwerking met Vitesse in stand houden. "Alleen is het de vraag hoeveel spelers van Vitesse we hier volgend seizoen willen zien. Helemaal omdat we er dus mogelijk een of twee jongens van Twente bij krijgen." Bij Vitesse wordt met verbazing gereageerd op het nieuws. "Ik weet niet wat AGOVV wil", zegt Van der Kraan. "Er is een overeenkomst tussen Vitesse en AGOVV." Beide clubs werken al jarenlang met een gezamenlijke jeugdopleiding.Gerelateerd

59 reacties (laatste reactie door arjan13)

Prima, haal de stekker dan maar uit deze samenwerking !!
Zoveel heeft het ons niet gebracht. Wellicht had Agovv er ook meer van verwacht, aangezien ze nu met Twente aanpappen. Alleen, hoe gaan ze dit in goede banen leiden, daar ze een gezamenlijke jeugdafdeling met Heracles hebben en daarnaast ook nog zaken delen met GO Ahead en Zwolle.

Zelf ben ik wel voorstaander om een geheel eigen jeugdopleiding te hebben. We straks een prachtig complex, waar we nog beter kunnen opleiden.

27 maart 2012 om 12:30

Deelt FC Twente ook zaken met Zwolle? Dat wist ik niet, maar ik ben ook wel benieuwd wat Twente van plan is, daar ze inderdaad al een gezamenlijke voetbalacademie hebben met Go Ahead Eagles en Heracles. Waarschijnlijk een bredere keuze uit talenten die op hoog jeugdniveau hebben gespeeld en dus een kleinere kans om talenten over het hoofd te zien of iets dergelijks? De beste gaan dan naar FC Twente?

27 maart 2012 om 17:39

Niet met Zwolle maar wel met Go ahead Eagles en Heracles.

27 maart 2012 om 13:29

Het klopt dat Twente samenwerkt met Go Ahead maar met FC Zwolle doen ze naar mijn mening geen zaken

27 maart 2012 om 13:33

Vitesse heeft straks ook geen jeugdopleiding meer nodig. Jeugd komt wel bij de vriendjes Jordania vandaan.

27 maart 2012 om 13:51

Hahahaha, wat een onnozele ben je toch..

27 maart 2012 om 17:05

Hoezo onnozele? Als je ziet in welke leeftijdscategorie de spelers zitten die ze aantrekken bij die vrienden, zal dit niet erg stimulerend zijn voor jeugdspelers om naar Vitesse te komen.

27 maart 2012 om 18:32

Wat een gelul zeg. De gehele jeugdopleiding is van Vitesse. Het enige verschil met vóór de deal is dat het nu een RJO werd, gedeelde kosten en dat Agovv afdankertjes uit de opleiding mocht hebben.

De jeugdopleiding wordt juist uitgebreid komend jaar. Er komen meer elftallen en een compleet nieuw complex. Als je ook maar een heel klein beetje beter opgelet had wist je dat Jordania juist alles op de jeugd gaat inzetten. Dus ''onnozele'' is nog zacht uitgedrukt van Kakadu.

27 maart 2012 om 19:22

Inderdaad, lekker opzouten dan. Graag Ofniet. Wat heeft Agovv Vitesse opgeleverd dan? Niks.
Vind het sowieso geen gezicht jong Vitesse Agovv.

Overeenkomsten zeggen niet zo veel in de voetballerij. Maar het zou zonde zijn om de samenwerking op te zeggen als Agovv zijnde. Twente is een mooie club, maar Vitesse gaat een mooi trainingscomplex aanleggen voor de jeugd dus daar kunnen ze ook gebruik van maken door in de jeugd samen te blijven werken.
Het beste zou zijn met beide teams goed samen te werken. Bij beiden loopt veel talent rond.

Bij Agovv zijn ze volledig de weg krijt. Dat bleek al eerder dit jaar uit allerlei berichten en daar komt dit weer bovenop. Het nut voor Vitesse in deze samenwerking is sowieso al jaren zeer beperkt terwijl Agovv er meer voordeel aan beleefd (o.a een gratis trainer plus een paar gratis spelers omdat Vgitesse hun salaris betaald). Ik vraag me af wat Twente met hun wil aangezien die ook al met Heracles en Go Ahead samenwerken. Alhoewel het de vraag is hoe lang dat nog duurt aangezien men in Deventer zeer ontevreden is over deze samenwerking i.v.m niet nakomen van afspraken van twente uit. Vitesse moet de slimste zijn hier en heel die samenwerking gewoon opzeggen. Eens kijken hoe lang Agovv het met 'dat fantastische twente' red...

27 maart 2012 om 11:53

Ik snap inderdaad ook niet wat Vitesse aan deze gedeelde jeugdopleiding had/heeft. Toen Chadli daar speelde verkaste hij ook naar Twente terwijl Vitesse in mijn ogen meer voor de hand lag.

27 maart 2012 om 19:33

Arnhem.1

Wel letten op de feiten en de juiste volgorde. Toen Chadli verkaste naar FC Twente had Vittesse geen cent te makken, alle spelers die nog iets waard waren (kolk, Claudemir, Verhaegh, Hofs), werden verpatst of gratis de deur uitgedaan (i.v.m. salaris). Dit om de lening af te lossen bij de vorige eigenaar van Vitesse (die man van Afab).
Jordania is er net voor 1 september 2010 ingestapt, toen was Chadli volgens mij al weg.

27 maart 2012 om 12:53

Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Eerst de amateurtak met een torenhoge schuld laten zitten en nu dit? Ik zeg Vitesse hou de eer lekker aan jezelf en zeg die samenwerking op. Mijns inziens sowieso een stap naar het nieuwe Vitesse om een nieuwe eigen jeugdopleiding te krijgen.

27 maart 2012 om 13:06

Ze zijn sinds begin van dit jaar ook al een samenwerking met AS Trencin van Tjeu La Ling gestart waardoor er nu 2 (+ 1 niet speelgerechtigd) Slowaken bij Agovv zitten.

27 maart 2012 om 13:33

@yatsemata Jij beweert dat men bij Go Ahead ontevreden is over de samenwerking met Twente. Nu daag ik je uit om met de feiten te komen waarom men ontevreden is. Ik ben uitermate goed ingevoerd in het Deventer voetbalwereldje en ik hoor alleen maar tevreden geluiden. En door de samenwerking met Agovv ontstaat er zelfs een compleet nieuw scala aan mogelijkheden (zie mijn topic verderop). Dus graag feiten. Maar kom wel met echte feiten en niet met kreten zoals je dat in het verleden hebt gedaan. Ik kan me nog levendig de kreten over de 8 miljoen mensen die het achterland van Vitesse zouden zijn herinneren. Iedere keer als ik al die lege plekken in het Gelredome zie moet ik er nog aan denken.

27 maart 2012 om 13:45

@korenaar : Grappig, dat heb ik nou net andersom bij jou. Veel losse kreten (met name als Vitesse negatief in het nieuws komt) maar nooit onderbouwt met feiten. Prima dat jij alles van jouw twente wilt verheerlijken, maar je vergeet de negatieve berichten voor het gemak even. Zo kan ik me nog een bewering van jou herinneren dat munsterman zo'n warme persoon was en dat het aan Van Halst lag dat hij weg moest. Ik heb hem inmiddels gesproken en het verhaal ligt toch heel wat genuanceerder. Alleen in tegenstelling tot Munsterman is Van Halst wel een nette man die niet de vuile was buiten hangt.
Verder ben ik ook redelijk ingelicht in 'het wereldje' en hoor andere geluiden vanuit Deventer. Met name dat een groot deel van de talenten dit helemaal niet zo ziet zitten en dat de samenwerking vooral van bovenaf opgelegd wordt. Dan kan het bestuur van Go Ahead best tevreden zijn, als de (jeugd)trainers en bovenal jeugdvoetballers plus ouders dat niet zijn kom je nog niet ver...

p.s voor wat betreft die 8 miljoen : lees anders nog eens terug waar dat vandaan komt. Ik heb nooit gezegd dat er 8 miljoen supporters zullen komen, ik heb alleen gezegd dat er een potentieel achterland is waar 8 miljoen mensen wonen. Dit valt niet te ontkennen aangezien o.a het Ruhr-gebied relatief dichtbij is en daar gewoon veel mensen wonen. Daarnaast heb je nog de regio Arnhem-nijmegen, Veluwe/apeldoorn en Ede/veenendaal/wageningen die allen redelijk bevolkt zijn. Dit zijn allemaal potentiële supporters/sponsoren. En nogmaals, ik heb nooit gezegd dat ze dit ook zullen worden, dat maak jij er zelf van...

27 maart 2012 om 14:07

ach, korenaar. Is het toeval dat we jou hier aantreffen?
Net alsof jij dagelijks in de bestuurskamer van de Eagles komt. Als je eens met voorbeelden komt ipv dat wazige geleuter. Je vraagt zelf iemand anders om feiten. De pot verwijt de ketel laten we maar zeggen.

Als Vitesse in een stadion als dat van roda of Nac had gespeelt had je die domme opmerking over lege plekken niet kunnen maken. Geef wel des te meer jouw bekrompen denkwijze weer
Aan de andere kant moeten we blij zijn dat er meer inkunnen. Heb je in ieder geval de mogelijkheid tot groei en een mooi streven dat past in de huidige ambitie van Vitesse..

Hopelijk word dit geen prestigestrijd in de onderste regionen van het profvoetbal... Laat Agovv nou gewoon van beide clubs jongens ophalen, de beste spelen, simple as that. Ik zie het al gebeuren dat er gekrenkte ego's zijn volgend jaar die Vitesse jeugd op de bank laat plaatsnemen vanwege zulk soort akkefietjes, wat niemand ten goede komt.

Edit; Beter uitzoeken volgende keer, had het verkeerd met de geleende spelers, excuus.

27 maart 2012 om 11:56

Het zijn volgens mij Pinarci, Berends en Damasco die daar spelen van Vitesse..

27 maart 2012 om 12:04

Vergeet Van Ewijk en trainer Van Arum niet...

gewoon agovv de overeenkomst laten afkopen voor 2 ton. Als Twente dat er niet voor over heeft dan wordt veel duidelijk. Het is daarna de vraag hoeveel jeugdspelers uit de noordelijke veluwe voor Agovv twente gaan kiezen als ze op Papendal op het mooiste complex van nederland kunnen trainen en competitie spelen.

27 maart 2012 om 13:42

Hoe kom je in hemelsnaam in een keer bij een willekeurig bedrag als 2 ton?

Het is ook asoos van Twente, ze weten toch dat Vitesse samen met Agovvv en jeugdopleiding heeft. Die denken ook dat ze een topclub zijn, en dan alles in de voetballerij kunnen bepalen. Volgens mij weten ze niet meer, waar ze vandaan komen.

27 maart 2012 om 12:58

wat een onzin. Als agovv niet wil/kan kunnen ze dat toch gewoon aangeven aan twente? Blijkbaar hebben ze dat niet gedaan, dus zijn er mogelijkheden.

27 maart 2012 om 13:03

Tuurlijk heb je gelijk Villian, maar erg kies is het natuurlijk niet van Twente. Zij hadden op z'n minst evan navraag bij Vitesse kunnen doen hoe zij er tegenover staan.
Mja, tis voetbal, daar kan alles

27 maart 2012 om 13:08

waarom zou twente navraag moeten doen bij vitesse? Vitesse heeft hetzelfde contract als agovv. Als agovv op een eenzijdige manier het contract kan ontbinden (of simpelweg niet verlengen wanneer mogelijk is), zie ik geen enkel probleem.
Twente (en de hele voetballerij) is geen liefdadigheidswereldje, maar een miljoenenbusiness. Twente mag daarbij verwachten dat agovv zelfstandig genoeg is om te uiten of er mogelijkheden zijn of niet. Heeft het vitesse niet bij nodig.

27 maart 2012 om 13:21

Agovv kan het contract dus niet eenzijdig ontbinden of niet verlengen.
Afgezien daarvan: Twente is toch de club met zoveel maatschappelijk verantwoorde projecten? De sociale club, de bescheiden topper? Laten ze dan ook zo netjes zijn een collega in te lichten.

Maar zoals ik al zei: het is voetbal, daar kan alles. En Vitesse heeft in andere zaken natuurlijk ook geen schone lei, maar dat zijn oude koeien.

Dat Vitesse niet van deze overeenkomst met A G O V V af wil lijkt me goed verklaarbaar. FC Twente is ''uitgegroeid'' in de eigen regio en wil op deze wijze haar vleugels uitslaan naar de Veluwe. Vitesse ziet FC Twente als concurrent en zit hier dus uiteraard niet op te wachten.

twente heeft toch ook al een samenwerkingsverband met Go Ahead Eagles?

Een samenwerking mat Agovv past precies in het beleidsplan van Twente. Ook Emmen sluit zich binnenkort waarschijnlijk aan bij de al bestaande jeugdopleiding van Twente die men nu al samen doet met Heracles en Go Ahead. Op deze manier vergroot men het scoutinggebied en gaat men spelers een goede jeugdopleiding aanbieden in de eigen regio. Ik verwacht dat er in de regio Deventer/apeldoorn een trainingscentrum komt voor de jongste spelers. Datzelfde zal dan in Emmen gebeuren. Op die manier kan men in eigen omgeving een goede opleiding krijgen en pas op wat latere leeftijd en als er flink is doorgeselecteerd de overstap maken naar het trainingscomplex van Twente in Hengelo. Hetzelfde scenario zal zich in Emmen voltrekken. Doordat het geheel uit 5 ploegen bestaat en er dus de nodige talenten zullen worden opgeleid zal er voor iedereen een voordeel ontstaan. Heracles heeft op dit moment al profijt van de samenwerking met Twente en de andere clubs zullen dat op termijn ook krijgen. Ook kan Twente zich in Salland, de Veluwe en Drenthe beter profileren wat dan weer precies past in de doelstelling om de topclub van het Oosten te zijn met in de toekomst een stadion van meer dan 40000 toeschouwers.

De vele Vitesse fans die hier reageren zouden zich eens af moeten vragen waarom een club als Agovv om zich heen aan het kijken is. Veelzeggend is het toch ook wel dat de grootste amateurclub van Arnhem, ESA een samenwerkingsverband met Twente heeft en niet met Vitesse. De reden daarvoor was simpel. Het pakket wat Twente te bieden had was beter dan het pakket van Vitesse (en Jordania was er al). Beleidsmatig heeft Twente kennelijk een aansprekender visie dan Vitesse.

27 maart 2012 om 13:01

hoe zit het met de samenwerking tussen emmen en heerenveen dan? loopt dat contract binnenkort af?

27 maart 2012 om 13:09

Ja dat contract loopt eind van dit seizoen af en zal niet verlengd worden. Oveigens is er nog wel een overeenkomst tussen Vitesse en Agovv dus hoe ze dat gaan oplossen weet ik niet. Samenwerken met Twente en Vitesse lijkt me uitermate lastig.

27 maart 2012 om 13:09

Mooi promotiepraatje voor je club Korenaar. Had al een tijd niets meer gelezen van je.

Hoe bevalt Go Ahead de samenwerking eigenlijk? Plukken die ook al zoveel vruchten?

En waarom kijkt Agovv rond? Misschien omdat de samenwerking niet bracht wat ze verwacht hadden? Prima, maar los het dan netjes op en ga met Vitesse om tafel voor je uitgebreid met Twente gaat onderhandelen. Bovendien kán Agovv de samenwerking niet eenzijdig opzeggen, reden temeer om het netjes op te lossen. Die intelligentie missen ze blijkbaar.
Ook niet netjes van Twente overigens, maar dat zal ik natuurlijk wel verkeerd zien.

27 maart 2012 om 13:45

Go Ahead is uitermate tevreden over deze samenwerking. En wat ik schrijf is geen promotiepraatje maar het beleid wat Twente wil gaan voeren in de komende jaren.

Hoe Agovv omgaat met de samenwerking met Vitesse is hun probleem en niet dat van Twente. Bovendien kan er best met meerdere clubs worden samengewerkt alhoewel ik daar geen voorstander van zou zijn als Twente.

Verder vraag je je af of het netjes is van Twente. Ik zou niet weten waarom Twente niet in gesprek zou gaan wanneer er vanuit Apeldoorn word aangegeven dat men ontevreden is over de samenwerking met Vitesse. Maar als Vitesse fan moet je het woord netjes maar niet al te vaak in de mond nemen. Ik kan je daar een simpele reden voor geven: Jonathan Reis. Maar het zal allemaal wel weer anders zijn want Vitesse fans praten alles recht wat krom is.
verder is het duidelijk dat je niet veel verder kijkt dan je neus lang is. Je kan me namelijk iedere dag aanschouwen hier op VZ. Maar aangezien ik geen zin heb om dagelijks in discussie te gaan met mensen wiens arrogantie groter is dan die van van Gaal en Mourinho samen (of te wel de gemiddelde ooit nederige Vitesse fan die de weg na Jordania helemaal kwijt is) reageer ik maar wat minder op Vitesse onderwerpen.r

27 maart 2012 om 13:52

@korenaar : Wat is er volgens jou met Reis gebeurt dan? Ik wil je best even vertellen dat de fout vooral bij PSV zelf lag (iets wat ook op te maken viel uit de woorden van Brands). Vitesse had interesse, dat klopt. Maar men heeft dit netjes bij PSV aan gegeven en hun twee weken de tijd gegeven Reis een contract aan te bieden. Als PSV dat vervolgens niet doet omdat men twijfelt over de knie van Reis, prima, maar ga dan niet over Vitesse klagen. Menig club had PSV immers niet eens ingelicht over de interesse...
Voor wat betreft je laatste reactie, heb je het nu over Vitesse-supporters of over Twente-supporters na de titel? Ik irriteer me juist mateloos aan de vel;e Twente-supporters hier die beweren dat Twente een topclub is die voor iedere voetbalfan fantastisch gevonden moet worden. Terwijl ooit de charme van twente vooral de ''nuchterheid'' was, is dat inmiddels volledig verdwenen bij veel syupporters/bestuurders. Het zal wel aan mij liggen, maar in mijn ogen ben je pas een topclub als je 10 jaar achtereen om de titel speelt en Europees meedoet. Dat laatste doet Twente nu (en juich ik ook toe), dat eerste duurt nog even.
En nee, Vitesse is Geen topclub en zal dat de komende jaren ook niet zijn. Jij ziet het echter nog steeds als degradatie-kandidaat zonder enige potentie en waar men maar wat doet. Dat terwijl de club juist hetzelfde traject volgt als jouw twente een paar jaar geleden deed met als enige verschil een rijke eigenaar met visie tegenover een voorzitter met visie en overtuigingskracht...

27 maart 2012 om 14:20

Beste Korenaar, wat betreft netjes: zie mijn reacties #18 en #23. Gewoon even verder kijken dan je neus lang is?
Uit je verdere verhaaltje meen ik te mogen concluderen dat je mij onder de gemiddelde Vitessesupporter schaart. Jammer, ik ben nl. altijd kritisch op mijn eigen club en ik denk velen met mij. Alleen wil je kennelijk alles over één kam scheren en dat siert je niet.
Hetzelfde zou ook gezegd kunnen worden over de arrogantie van een aantal Twentesupporters die steeds meer de kop opsteken hier en daar. Ongetwijfeld eendagsvliegen en successupporters die de geschiedenis van de club niet kennen. Net zoals die bij Vitesse ook weer (gaan) komen.

27 maart 2012 om 14:21

kerel, jij bent wel de laatste die iemand anders moet betichten van arrogantie. Kijk eens in de spiegel!

27 maart 2012 om 15:57

@nevare Zoals ik heb aangegeven volg ik de Vitesse onderwerpen niet meer echt omdat ik geen zin heb in onzinnige discussies met de door mij getypeerde supporters. Ik ben zeer actief hier op VZ en kan met de meeste fans van alle clubs op een fatsoenlijke manier over voetbal discussiëren. Behalve met die van Vitesse. Met de fans van die andere clubs ben ik het zeker niet altijd eens maar er is over en weer wel altijd respect voor elkaars mening. Voor Jordania was dit er met de Vitesse fans ook altijd. Sinds Jordania echter zijn intrede heeft gedaan zijn vele Vitesse fans echter volledig de weg kwijt en mag er werkelijk nergens een kritische kanttekening bij worden geplaatst zonder dat je hier zo ongeveer van het forum verdreven word. En dat is zeker niet alleen op mij van toepassing. Ik geloof, op langere termijn, niet in waar Jordania mee bezig is. Het past niet in de Nederlandse voetbalcultuur. En wanneer Nederlandse geitenwollenssokken figuren als Scheringa al niet gepruimd worden wat dan wel niet van een buitenlander als Jordania. Dat jullie echter blij met de man zijn gezien de positie waarin de club verkeerde toen hij binnenkwam snap ik best. Echter moet de realiteit niet uit het oog verloren worden en moet je wel kritisch blijven. Dat is nu wat ik werkelijk mis bij het grote gros van de Vitesse supporters. Ik heb inderdaad jouw 2 reacties gelezen. En kennelijk ben jij een uitzondering op de regel. Daarvoor dan mijn excuses. Toch wil ik je verzoeken ook nog eens jouw eerste reactie op mijn post te lezen. In mijn post doe ik weinig anders dan het beleid van Twente uiteenzetten. En aangezien er nogal wat reacties van Vitesse fans zijn vond ik dat ik dat ook even in een perspectief moest zetten. Als je ziet hoe bepaalde Vitessenaren hierop reageren dan onderschrijft dat volledig mijn typering. Ook jouw reactie begint met een toonzetting waardoor ik je onder de zelfde noemer heb geplaatst en heb gereageerd zoals ik heb gedaan. En zoals ik elders al heb aangegeven vraag ik me ernstig af of Twente de constructie met Agovv moet aangaan als er ook nog iets tussen Vitesse en Agovv loopt. Naast dat ik ontzettend trots ben op wat er de laatste jaren bij Twente is gebeurd blijf ik ook ontzettend kritisch en loop ik niet met oogkleppen op. En wat ik zeker niet ga doen is iets te verdedigen tegen beter weten in. Wanneer iemand gaat beweren dat Tiendalli de beste voetballer na Messi is dan ga ik die persoon toch echt duidelijk maken dat hij jet niet helemaal begrijpt. Alleen doe ik dat ook als hetzelfde over Hofs gezegd word. Maar reken er maar op dat ik dan al jouw collega Vitesse fans over me heen krijg om me duidelijk te maken wat voor een wereldvoetballer dat toch wel niet is. Wanneer ik in de toekomst een post van jouw zie dan zal ik die zorgvuldig lezen. En wanneer ik vind dat ik er iets over moet zeggen dan zal ik dat op een normale manier doen. Ik hoop van jou dan op dezelfde manier een onderbouwd antwoord te krijgen. En dan zul je zien dat er best op een normale manier over onderwerpen rondom Vitesse en Twente te discussiëren valt tussen ons. En ongetwijfeld zullen we het regelmatig niet met elkaar eens zijn. Maar dat hoeft ook niet.

27 maart 2012 om 16:20

@korenaar;
Je bent niet de enige die zicht ergert aan een deel van de Vitessesupporters hier, dat heb ik ook en Yatse ook. Ik vind het persoonlijk jammer dat je je (inmiddels ontstane) afkeer van de club, het beleid of de eigenaar in reacties laat doorschemeren dan wel openlijk uit. Dat stoot veel fans tegen de schenen en, hoewel misschien niet (altijd) terecht, mij ook. Maar dat is inherent aan clubliefde. Als iemand mijn vriendin op een in mijn ogen onjuiste manier benaderd zeg ik daar ook iets van. Naarmate dat op dezelfde manier vaker gebeurd word mijn toon ook steeds onvriendelijker ;
Ik zal proberen per reactie het wat objectiever te bekijken en dan stop ik nu het het halfzachte gezeur ;

27 maart 2012 om 19:15

@korenaar : Zoals nevare al aangeeft erger ik me ook soms aan commentaren van sommige Vitesse-supporters. Sommige daarvan hebben of oogkleppen op gehad de afgelopen 10 jaar, of zijn gewoon verblind door het bestuur. Zelf blijf ik kritisch op vitesse en haar beslissingen en dat laat ik hier ook merken. Ik kan er echter niet tegen als iemand met nauwelijks verstand van wat er daadwerkelijk in Arnhem allemaal gebeurt en wat de plannen van Jordania zijn mij en mijn club hier te kakken probeert te zetten. Kritisch zijn prima, maar wel onderbouwt graag. Dat mis ik een beetje in jouw posts.
Voor wat betreft kritiek op vitesse, mijn kritiek richt zich er vooral op dat er nog teveel een grote mond is door bestuurders die nog te weinig in daden uitblinken (met name Van Leeuwen). Verder worden er nog teveel fouten op technisch gebied gemaakt. Met een goede rechtsback en linksback, nummer 10 en linksbuiten hadden we nu gestaan waar Heerenveen staat. En dat is niet arrogant bedoeld, we hebben gewoon een zeer jonge talentvolle selectie die nog beter kan dan nu. Verder mag het spel wel iets minder laf. Prima dat je dat uit tegen clubs als Heracles maar ook jouw twente doet, maar thuis moet je gewoon op de aanval gaan...

27 maart 2012 om 13:34

@korenaar : Ik wil even inhaken op jouw laatste stukje. Op de rest heb ik geen commentaar aangezien het gewoon klopt wat je zegt qua plannen van twente.
De samenwerking met ESA is toch echt tot stand gekomen op een moment dat Jordania er nog niet was en ESA en Vitesse een conflict over een openstaande betaling hadden. Deze samenwerking zal naar ik begreep overigens niet lang meer duren aangezien men bij ESA ook niet tevreden is over Twente en het niet nakomen van bepaalde toezeggingen. Een verlenging van het contract zal er dus ook niet in zitten.leuk dat je het aanhaalt dus, maar niet echt een goed voorbeeld...
Voor wat betreft Agovv, ik vermoed dat men vooral veel beloftes vanuit Twente gekregen heeft over mogelijk te huren spelers die bij het 1e buiten de boot vallen. Vitesse is daar altijd eerlijk in geweest, de samenwerking betrof vooral het jeugdgebied en zag niet op verhuur van 1e elftal spelers. Dat dit uiteindelijk toch gebeurde kwam vooral door de verder uitdeiende selectie en dat sommige jonge talenten gewoon speeltijd moeten krijgen i.p.v bij vitesse op bank/tribune te zitten. Agovv lijkt nu vooral van twee walletjes te willen eten getuige de uitspraak dat men afwacht wat Vitesse aan spelers naar hun wil gaan sturen volgend jaar. Dat jij dit om wilt draaien en het wilt laten lijken of Vitesse vooral de 'foute club' is en twente de 'eerlijkere deal' aanbied is volledig voor jouw rekening en in mijn ogen onzin.
Als laatste nog een korte opmerking op het beleid van Twente, als dit zo fantastisch in vergelijking met Vitesse, waarom is men dan bij Go Ahead ontevreden over twente en staat men open voor suggesties vanuit vitesse? Neem maar van mij aan dat vitesse ook niet stil zit en zelf inmiddels ook om zich heen kijkt waar men mee kan gaan samenwerken...

27 maart 2012 om 14:08

De geluiden van ESA zijn niet best, en dat heeft in het regionaal dagblad gestaan, ESA is ook ontevreden zijn over de samenwerking met Twente

27 maart 2012 om 14:18

De vele Vitesse fans vragen zich meer af waar jij je zo druk maakt als er een topic van vitesse geplaatst wordt waarin jij je, inmiddels juitgekauwde verhaaltje weer kunt afsteken.
waarom is het veelzeggend als er 1 club niet aan het samenwerkingsverband meedoet en de rest wel?

27 maart 2012 om 15:02

Ik wil me er eigenlijk niet mee bemoeien
Maar ik moet toch even kwijt dat de discussie een hele andere kant op gaat, dan waar het topic over gaat
Ten eerste onderbouwd Korenaar zijn reactie over de samenwerking tussen clubs, toch echt duidelijk
Ten tweede beweer jij dat de Twente supporters vinden dat hun Provincie clubje een topclub zou zijn
Dat vind ik dan weer een argument dat niets met het topic te maken heeft
Verder krijgt hij iedereen die voor Vitesse is over zich heen,terwijl het een correcte reactie is
Maar het één lokt het ander uit,dus krijg je weer lange discussies die afdwalen van het topic waar het eigenlijk om gaat
Verder begrijp ik ook niet goed wat het belang van Twente is om samen te gaan werken met Agovv
En maakt het mij ook niet uit of het nu wel of niet doorgaat

27 maart 2012 om 20:40

@rijvers
De meeste Vitesse supporters hier op de site kennen korenaar al wat langer en weten dat hij alleen reageert als vitesse negatief in de spotlights staat.
Korenaar is een succes supporter die in de beste jaren van vitesse gewoon op de tribune zat in Arnhem maar nu voor twente is. Dit moet hij helemaal zelf weten, maar om dan elke keer de club een trap na te geven is niet nodig. Nu is twente het helemaal voor hem en wil hij graag laten zien dat ''zijn'' fc twente het o zo veel beter doet en heeft aangepakt dan vitesse.
Laten we nou niet doen of Korenaar een heilige is. Hier wat stukjes van korenaar uit deze topic.

''ik kan me nog levendig de kreten over de 8 miljoen mensen die het achterland van Vitesse zouden zijn herinneren. Iedere keer als ik al die lege plekken in het Gelredome zie moet ik er nog aan denken''.
(complete onzin en yatsemata kan weer ophelderen dat dit niet waar is maar anders lag.)

''de vele Vitesse fans die hier reageren zouden zich eens af moeten vragen waarom een club als Agovv om zich heen aan het kijken is. Veelzeggend is het toch ook wel dat de grootste amateurclub van Arnhem, ESA een samenwerkingsverband met Twente heeft en niet met Vitesse. De reden daarvoor was simpel. Het pakket wat Twente te bieden had was beter dan het pakket van Vitesse (en Jordania was er al). Beleidsmatig heeft Twente kennelijk een aansprekender visie dan Vitesse''.
(ook dit klopt weer niet en vergeet hij alle andere Arnhemse clubs op te noemen waar vitesse dit wel mee heeft.)

Puur provoceren, kijk maar eens of hij ook reageert als vitesse een wedstrijd wint of als vitesse een trainingscomplex gaat bouwen en de jeugd hier ook in gaat betrekken en het de club wel voor de wind gaat. Dan zien we hem niet. Blijf dan ook weg als het de club niet voor de wind gaat en dat kan hij nou net even niet laten en moet dan nog net iedereen even op bepaalde punten wijzen en wil daar ook nog wel eens zijn eigen draai aan geven en dit als een feit laten overkomen. Dat gaat een keer vervelen en daarom kunnen de meeste vitesse supporters niet normaal een discussie aangaan met hem. Jammer maar dat roept hij toch echt zelf over zich af.

Nu even ontopic; Als Agovv wilt stoppen met vitesse en door wilt gaan met twente moeten ze dit zelf weten. Het heeft vitesse weinig opgelevert, de enige club die er dankbaar gebruik van heeft gemaakt is agovv. Spelers lenen trainer lenen enz enz. Niks mis mee daar is een samenwerkingverband voor. Denk dat het voor vitesse weinig uit zal maken. Een club heeft scouts en die kunnen talenten overal scouten. Vaak worden de jonge spelers die net voordat ze doorbreken weggeplukt door grotere clubs uit binnen en buitenland.
Ik ben hier geen voorstander van maar het gebeurd steeds meer. Hier zijn helaas voorbeelden genoeg van. Vitesse heeft al zoveel talent in de jeugd gehad en die zo de deur uit zien lopen. Ik hoop dat dit eens aangepakt word door de knvb, zowel landelijk als internationaal. Hier zijn de meeste clubs de dupe van. Pas als dat gebeurd kun je echt de vruchten plukken van het opleiden van eigen jeugd.27 maart 2012 om 15:35

En toch zijn de meeste talentjes van ESA naar Vitesse gegaan, waaronder Enzo Cornelisse, zoon van Twente speler Tim. Ouders kiezen uiteindelijk - zeker bij die jonge kinderen - voor een club dichtbij. Dan liggen Vitesse en NEC het meest voor de hand. En deze twee clubs hebben die jonge ventjes net zoveel te bieden als FC Twente.

Blijkt maar weer dat de meeste afspraken niet altijd gunstig uitkomen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik op voorhand het nooit zo had met samenwerkingsverbanden,, maar de samenwerking tussen de jeugdopleiding van Willem II en RKC verloopt ook goed, dus ik weet zeker dat Agovv ooit wel een x een goede samenwerking treft!

Volgens mij kan Agovv prima samen met Vitesse een jeugdopleiding delen en een samenwerking aangaan met FC Twente. Dat is Agovv haar goed recht om te doen. Die club probeert ook op alle mogelijke manieren de zaken goed op orde te hebben.

Agovv is toch al ten dode opgeschreven. Die club zal ons weinig goeds brengen. En we kunnen dus ook beter de h anden van die club aftrekken. Laat ze vanaf nu maar zelf op zoek gaan naar een gratis hoofdtrainer met een diploma die voor de groep mag staan. En haal die gratis spelers ook maar gelijk terug. Dat zal ze leren.

Gewoon weer zelf de jeugdopleiding zonder Agovv. Nu is alles toch ook van Vitesse alleen de naam Agovv staat erbij, Laat de jeugdteams weer Vitesse A1 en Vitesse B1 krijgen .

En hoe kun je van naam gaan veranderen als de licentie in handen is van de amateurs van Agovv?
Agovv bvo krijgt nu hoop problemen met de amateurs vooral omdat de amateurs de licentie ook hebben. En van de week bekend is geworden dat de amateurs de oorlog hebben verklaard. Des te meer reden om er als Vitesse zijnde niets meer mee te maken moet willen hebben.

Los of het goed is dat agovv stopt met de samenwerking met Vitesse verbaas ik me over de manier van communiceren bij agovv. Zo zijn ze ook al de hoofdsponsor Sandd kwijt geraakt. Sandd had in het contract staan dat ze konden stoppen als agovv achter hun rug om op zoek zou gaan na een andere sponsor. Zij hebben toen dus het contract opgezegd.

Blijkbaar hebben ze daar bij agovv niks van geleerd. Zonde want ik kom altijd graag langs bij agovv om een wedstrijdje mee te pakken.

27 maart 2012 om 19:57

Ik volg Agovv niet echt. Agovv wil van twee walletjes eten. Op zich niets mis mee. Wel is het dan zo netjes om dit vooraf te communiceren met Vitesse en na te gaan of dit contractueel mogelijk is.
FC Twente speelt mijn inziens toch een dubieuze rol De club slaat zichzelf altijd op de borst over "maatschappelijk verantwoord ondernemen/betrokkenheid e.d.", zij hadden de boot (voorlopig) moeten afhouden of duidelijk moeten krijgen bij Agovv of een samenwerking wel mogelijk is. Desnoods hadden ze dit nagevraagd bij Vitesse.

Ik volg Agovv summmier. Wel begreep ik dat in het najaar van 2011 4 van de 5 bestuursleden zijn opgestapt. Alleen die voorzitter, vd Molen, is gebleven. Ik leid hier uit af dat de overige 4 niet achter het beleid van de voorzitter stonden.
Er zijn grote conflicten met de amateurtak die in financiele problemen schijnt te zijn gekomen door betalingsachterstanden vd profs. Diverse malen puntenaftrek i.v.m. de boekhouding/betaling niet op orde.
Nu wil de proftak de naam veranderen, zonder enig overleg met de amateurs en spelen op een andere locatie.
Spelers werden uit de selectie gezet (zonder opgaaf van reden) en weer teruggehaald. Spelers op amateurbasis (o.a. Haroun) moet vertrekken om plaats te maken voor jeugdige Slowaken. Als je de spelersmutaties in 2011/2012 gaat opzoeken, denk ik dat je tot de conclusie komt dat een kippenhok er niets bij is.
Daarnaast zijn/waren ze bezig met diverse (jonge) Brazilianen (op amateurbasis), die ze waarschijnlijk eerst wilden stallen bij de amateurs.
Mijn gevoel zegt dat menig amateurclub de boel beter voor elkaar heeft

Niet heel netjes van Agovv om achter de rug van je samenwerkingspartner met een andere partij te onderhandelen. Terwijl Vitesse behoorlijk wat kosten voor de club voor haar rekening neemt. Bovendien kent de verbintenis van Agovv en Vitesse een lange opzegtermijn.

Hoeveel Bvo's hebben eigenlijk nog een eigen jeugdopleiding?
En nemen dus ook onder hun eigen naam deel aan de competitie's?

Tot nu toe heeft de gedeelde jeugdopleiding Vitesse en Agovv niks opgeleverd. Waar gingen Garcia Carcia, Mertens en Chadli eigenlijk heen? Laat ze er maar mee stoppen, alhoewel ik denk dat Agovv alleen druk wil zetten op Vitesse met deze actie.

Tja mensen Korenaar zegt het: de scheten van Vitesse stinken, de scheten van FC Twente ruiken naar gebakken levertjes met ui. Hij heeft er alleen wat veel woorden voor nodig.

Zou er bij Vitesse iemand wakker liggen van de strapatsen van FC Twente en Agovv? Kan het mij niet voorstellen.

Tja een gevolg van dattwente Mcclaren aan het roer heeft. Moeten ze toch al die jeugdspelers ergens kwijt. Als Agovv dat wil doen ze dat maar, hef die samenwerking maar op want veel brengt het niet en als ze hopen of denken dat Twente ze meer kan brengen doen ze dat maar.

Weer typisch dat er op dit soort berichtgeving weer de gebruikelijke aasgier duikt, die zie je nooit als er iets positiefs wordt gemeldt dat niet te verdraaien valt

Dit seizoen is het eerste seizoen dat er uberhaubt ook maar 1 speler vanuit de zgn. jeugdopleiding naar Agovv kwam. En degenen die komen doen dat omdat ze bij Vitesse niet meer op een kans hoeven te rekenen. Van Ewijk, Berends zijn allebei ook te licht voor de JL, en alleen Pinarci laat zien op dit niveau mee te kunnen. Vitesse ziet Pinarci niet langer zitten, en zodoende kreeg hij de kans via een verhuurconstructie nog aan spelen toe te komen bij Agovv (via HvA die hem nog kende als amateur) en zodoende iets minder kosten met zich mee te brengen gedurende het laatste half jaar. Kans is nu dat Pinarci een contract krijgt aangeboden bij Agovv.

Hans van Arum zat Vitesse mee in z'n maag, en dit was een uitkomst om voor Vitsse wat kosten te reduceren, en voor Agovv om een trainer aan te stellen tegen gereduceerde kosten. Kortom eigenlijk de enige echt toegevoegde waardevoor Agovv (alhoewel je dat met z'n huidige sportieve prestaties ook nog zou kunnen betwijfelen)

Ik vind het dus niet zo raar dat men na een aantal jaren van afdrage van spelers en geld aan de jeugdopleiding, nu men een keer gaat evalueren en ziet dat dit weinig rendement oplevert. Behalve om aan de eis van de Knvb te voldoen heeft dit samenwerkingsverband verder niets opgeleverd. Van oorsprong was namelijk het idee dat de beste spelers uit de jeugd naar Vitesse 1 zouden gaan, en degenen die het daar net niet zouden redden naar Agovv 1. In de praktijk is er echter nooit iemand gekomen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AGOVV Apeldoorn


81 fans
Actuele wedstrijden
Programma 
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AGOVV Apeldoorn.

In de wandelgangen

Zondag 27 mei
Lionel Messi heeft Barcelona geadviseerd om Marcos Alonso vast te leggen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren