Update: Verbannen en geschrokken Castelen kijkt rustig om zich heen

Maandag, 26 maart 2012 om 19:30
/

Hamburger SV staat op de zestiende plek in de rangschikking van de Bundesliga. Die positie verplicht aan het einde van het voetbaljaar tot het spelen van de nacompetitie, terwijl de voorsprong op een directe degradatieplaats (Hertha BSC) slechts een punt is. Trainer Thorsten Fink weet dat er iets moet gebeuren en hij heeft drie spelers uit de selectie gezet.

Het gaat daarbij om een Nederlander: Romeo Castelen. Daarnaast hoeven ook de negentienjarige Muhamed Besic en de 24-jarige Robert Tesche zich niet meer de melden op de training van de hoofdmacht, zo maken diverse Duitse media bekend.

Of de noodmaatregel daadwerkelijk iets uithaalt is nog maar de vraag. Zo kwam de 28-jarige Castelen, die de voorbije jaren kampte met blessures, dit seizoen pas twee keer als invaller binnen de lijnen. Zaterdag speelt HSV het extreem belangrijke degradatieduel met hekkensluiter 1. FC Kaiserslautern.

Update 26 maart 19:30 uur - Verbannen en ceschrokken Castelen kijkt rustig om zich heen
Romeo Castelen kijkt na zijn verbanning naar de tweede selectie van Hamburger SV uit naar volgend seizoen. "Onlangs heeft Fink nog gezegd dat ik top train, maar hij verwacht dit seizoen geen beroep op mij te doen", vertelt Castelen aan Voetbal International. "Dat was de reden die ik te horen heb kregen. Ik schrok er wel een beetje van, want de hoofdmacht heeft momenteel veel moeite met wedstrijden."

"Zelf was ik de laatste weken goed bezig op de trainingen en had stiekem gehoopt op een kans. Nu ga ik trainen met de tweede selectie. Dat is iets toch iets anders dan Bundesliga-niveau. Daarentegen is het wel misschien mogelijk om een paar wedstrijden te spelen. Die kans heb ik afgelopen maanden níét gehad. Intussen kijk ik rustig om me heen voor volgend seizoen. Er spelen wel wat dingen."


Poll

Is Romeo Castelen nog een aanwinst voor een club in de Eredivisie?


Gerelateerd

44 reacties (laatste reactie door watta)

Jemig die Castelen.. Wat zonde dat die zo is afgezakt.

26 maart 2012 om 17:27

Castelen heeft sinds zijn overgang alleen maar blessures gehad.
Dus afgezakt is niet echt de juiste term hier.
Die jongen heeft zo ongelofelijk veel pech gehad.
Hij is in de afgelopen 4 jaar misschien 4 keer ingevallen.

Ik begrijp er alleen geen snars van om deze jongens eruit te zetten.
De selectie verkleinen zou een reden kunnen zijn, maar om 3 spelers eruit te zetten die nooit spelen is redelijk kansloos.
Nou ja, als de trainer er wijzer van wordt, is het zijn keuze.

26 maart 2012 om 17:33

Ik vind dat die dan juist is afgezakt. Ik vind het wel heel toevallig dat die nu opeens al zes seizoenen geblesseerd is. Die jongen moet gewoon weg en hopen dat die bij een club als RKC aan de bak kan komen.

26 maart 2012 om 22:58

Inderdaad heel toevallig... ik denk dat hij ''opeens'' dacht laat ik 6 seizoenen gebleseerd raken, is toch lekker geld verdienen.

Wat een verschikkelijke idioote reactie zeg, ik weet zeker dat deze jongen er helemaal kapot van is dat hij zoveel blessureleed heeft gehad.

27 maart 2012 om 00:10

Het is inderdaad heel toevallig, zou het eerder heel erg pech noemen.. Of is jouw eigen Sigthorsson ook afgezakt? En Sulejmani? Want die zijn ook geblesseerd namelijk.. En Van Basten, die moest zelf zijn loopbaan vroegtijdig beeindigen, omdat hij zo 'afgezakt' was..

Hier schiet je toch helemaal niks mee op? Lijkt me meer een maatregel om af te reageren...

26 maart 2012 om 17:56

Ja inderdaad. Net zoiets als wanneer Koeman Elvis manu bij Feyenoord uit de selectie zet omdat er 'iets' moet gebeuren. Niet lang geleden waren ze bij HSV nog erg blij met hem. Hij is zo belangrijk in de kleedkamer enzo

26 maart 2012 om 20:05

Ja inderdaad, ze praten nog vol lof, kon de jonge spelers goed helpen, trainde goed en was daarmee een voorbeeld voor de selectie...

Die jongen is lang gebleseerd geweest en is eindelijk weer fit en je zet hem gelijk helemaal uit de selectie. Dit vindt ik erg onbeschoft.

Je selectie verkleinen heet zoiets. Besic zal wss teruggezet worden naar de amateurs (reserven) en Castelen mag op vakantie. Andere club zoeken zou ik zeggen. Wie wil hem nog?

is hij niks voor ado? jammer dat hij zoveel geblesseerdwas

Nu zal het waarschijnlijk goed gaan komen inderdaad, om spelers die nooit spelen uit de selectie te gooien....

Onder van Basten startte Castelen nog vrij vaak in de basis van het Nederlands elftal. Hij is wel enorm afgezakt, al was ik nooit zo van hem onder de indruk. Ik hoop voor Castelen dat hij door alle blessures niet aan snelheid heeft ingeleverd want dan blijft er nog maar een hele beperkte speler over.

26 maart 2012 om 17:58

Maar matriaal voor Oranje heb ik Castelen ook nooit gevonden en onder Van Basten kwamen ook Collins John, Meerdink, Denneboom , Slory, Dave Van Der Bergh en Bobson in aanmerking voor Oranje.

Daarnaast vond ik hem bij Feyenoord al een blind paard , zijn snelheid was goed, maar een afmerking of goede voortzetting had hij niet, en als hij dan ook niet of nauwelijks fit is, heb je er totaal niets aan.

26 maart 2012 om 20:26

van Basten heeft misschien verkeerde inschattingen gemaakt, zoals de Cler en Lucius, Maar vergeet niet dat hij ook toppers als Mathijsen en niet te vergeten B.a.r.r.y. V.a.n. G.a.l.e.n. heeft laten debuteren.

28 maart 2012 om 15:23

Nou Mathijsen staat er nu nog steeds in en Van Galen was toen al vrij oud en opvallend. dus snap niet dat jij die twee gasten onder dezelfde noemer wilt plaatsen?

nou ik snap de trainer wel een beetje, ik bedoel castelen speelt al sinds 2007 totaal maar 13 wedstrijden ofz voor hsv, en toch hebben ze het nog geprobeerd om met hem door tegaan, het is niet zijn schuld maar een andere club zou castelen al een paar jaar terug de deur wijzen, hij is inmiddels al 28. heel jammer dat zijn blessure het verpest heeft voor hem, maar er zijn vast andere clubs die hem nog zouden willen waaronder de eredivisie

Misschien wat voor Feyenoord? Weet niet hoe fit hij nog kan worden, maar was een leuke speler toendertijd.

26 maart 2012 om 17:51

Denk dat niet veel clubs een speler willen hebben die 5 jaar achter elkaar geblesseerd is geweest. Toch was het altijd een erg goede/belangrijke speler bij Feyenoord. Jammer dat het zo is gegaan met deze jongen.

26 maart 2012 om 18:00

Erg goede, belangrijk speler is ook wat overdreven, het was een aardig speler voor Feyenoord, maar had dat mede te danken met de voorhoede met Kalou en Kuyt die toen goed draaide. hij werd bij Feyenoord ook weleens ter discussie gesteld, werd ook weleens gepasseerd door Boussaboun en Vincken!

26 maart 2012 om 18:24

Maar toch, ik zou hem op dit moment denk ik liever in het elftal willen hebben staan dan Cabral.
Ligt natuurlijk ook helemaal aan de financiele situatie, transfervrij zou mooi zijn, voor een paar miljoen moeten ze het natuurlijk niet doen.

Ik vind het wel erg triest dat Romeo Castelen na veel blessureleed en weinig speeltijd nu gewoon uit de selectie gezet wordt. Als trainer moet je je ook achter de oren krabben om met HSV in degradatiezorgen te staan.

26 maart 2012 om 17:54

Ik zou het overigen wel grappig vinden als ze degraderen. Die zelfbenoemde topclub...als VDV er niet had gezeten had niemand in Nederland interesse gehad in Hsv. Toen hij er heen ging werd er opeens krampachtig gedaan alsof het een hele grote topclub was. Matige selectie, stelt niet veel voor, dat blijkt nu wel.

Heb helemaal niks tegen de club zelf hoor, maar hoe krijg je het voor elkaar om met HSV zo af te zakken...daar moet je bijna moeite voor doen zou je denken.

26 maart 2012 om 18:02

Een zelfbenoemde topclub? HSV heeft een vrij groot verleden hoor en dat komt niet door alleen Van Der Vaart. Trouwens hebben er meer goede spelers gespeeld de afgelopen jaren. Trockowski, Kompany en Van Buyten zijn enkele voorbeelden.

Goh wat een gedurfde acti van deze meneer. Iemand eruit zetten die part nog deel heeft aan de malaise door blessures.

Was altijd een goede vleugelspeler maar die jongen heeft ook wel pech hoor. En dan nu eruit gezet worden lijkt me mentaal ook niet goed. Castelen kan beter weer een treedje terug doen en ergens gaan spelen waar die kan spelen.,

Dit zijn maatregelen die nog eens zoden aan de dijk zetten zeg:::::::
Nou hsv , op naar europees voetbal nu zou ik zeggen.

Even 3 spelers uit de selectie zetten en ze worden gelijk kampioen. Ik denk niet dat dat gaat werken. Ze gaan eerder degraderen.

Tenzij er een uitzonderlijke reden voor is is het belachelijk om zo even drie spelers uit de selectie te zetten. Sterker nog, eigenlijk gewoon schandalig. Voor mijn part degraderen ze, dan leren ze het hopelijk af om zulke idiote en arrogante maatregelen te nemen.

Tesche was toch basisspeler bij Hsv?
Dan zal die er wel uit zijn om disiplinaire maatregelen.
Vind het wel een beetje sneu hoe HSV doet.
Alsof Castelen er wat aan kan doen dat ze 16e staan.
Beetje onrespectloos vind ik dat

Het kan nooit aan Castelen liggen lijkt mij.
Hij is immers maar 2 keer ingevallen.

Misschien moet hij juist spelers uit de basis halen, want die presteren slecht.

Ik zou hem graag voor een laag bedrag of een pay for play contract bij Feyenoord zien spelen. Het was vroeger een leuke speler en ik denk dat hij de jongere spelers als Cabral zeker nog wel wat zou kunnen leren. Het zou natuurlijk ook geen kwaad kunnen om hem de laatste 20 minuten te laten spelen. Overigens vind ik dit echt een lage streek van die coach. Hij is zo lang geblesseerd geweest en dan zet je hem uit de selectie.

Grijp je kans VVV zou ik zeggen. Deze jongen wil zich graag bewijzen en VVV heeft na dit seizoen nog een goede rechtsbuiten nodig.

Veel domme reacties. Je weet toch helemaal niet hoe hij in de groep lag? Was / is hij een onrust stoker en doet hij veel gekke dingen en neem hij hierin jonge talenten mee. Denk eerst na voordat er meteen weer rare dingen geschreven worden over een zeer goede trainer!

27 maart 2012 om 09:31

Inderdaad je weet niet wat er intern gebeurd, maar een ''zeer goede trainer'', doet het niet erg goed, wat een reactie.

Persoonlijk een rare keuze, eindelijk kan Castelen, alles terugbetalen en zet je hem terug naar het 2e, terwijl het ook niet goed gaat. Plus je kan alles gebruiken, wat er te gebruiken valt. Persoonlijk benieuwd, waar hij voor aanstaande seizoen gaat kiezen.

ADO kan je nog wel goed gebruiken aan de rechterflank.

Top speler voor de middenmoot in de Eredivisie!

Ach Castelen is gewoon een uitstekende winger die het bij Feyenoord destijds meer dan behoorlijk heeft gedaan. In die vorm zo hij een directe versterking zijn op de vleugel voor welke Eredivisie ploeg dan ook. Het is echter de vraag of hij die vorm weer kan pakken en wil een club die gok wagen?

Kan moeilijk aan castelen liggen die jongen heeft werkelijk maar enkele minuten in jaren gespeeld voor Hsv. Vond het in nl toch altijd een aardige rechtsbuiten maar vraag me af of hij dat niveau ooit nog gaat haalt na zoveel blessureleed

Damm van waar naar waar ! Was een veelbelovende speler bij Ado en feyenoord . Jammergenoeg heeft hij teveel last gehad van blessures ! Mischien moet hij maar terugkomen naar nederland om zijn vorm weer te pakken .

Zou bij feyenoord goed passen !

inderdaad wat is hij afgezakt ja en wat een enorme pech heeft hij , hij is toch enigsinds in de vergetelheid geraakt door al die blessures , zie ook dat hij al in HSV 2 heeft gespeeld , dus dat zegt ook wel iets over het vertrouwen in hem daar , nu nog maar hopen dat bruma het beter gaat doen maar in een team waar het zo slecht draait , zijn er meestal niet echt uitblinkers en ga je mee met het niveau van je team , en de mentaliteit zal ook vast een rol spelen , castelen moet wegwezen daar in misschien een stapje terug doen om toch nog te kunnen voetballen

Nou Vitesse, geef hem een contractje á la Reis, als 'ie weer goed fit raakt toch een snelle buitenspeler die Brom graag wilde hebben van ome Merab..

27 maart 2012 om 13:46

Ik hoop niet voor je dat Vitesse hem hetzelfde contract geeft als Reis, die verdient namelijk een aardige zak geld bij Vitesse ;-)

27 maart 2012 om 13:57

Haha nee niet exact dezelfde voorwaarden nee, doelde meer op die eenzijdige optie voor extra jaren ;

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Hamburger SV

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
14.FSV Mainz 0536-14
15.SC Freiburg36-24
17.Hamburger SV31-24
18.1. FC Köln22-35
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
Tom MickelKeeper00
Bjarne ThölkeVerdediger00
Jonas BehounekVerdediger00
Rick van DrongelenVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Hamburger SV.

12 fans
Middenvelder, 35 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 22 mei
Drie clubs hebben Marouane Fellaini momenteel een concreet aanbod gedaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren