'Barcelona maakt reeds 14,5 miljoen euro over voor komst van Neymar'

Maandag, 19 maart 2012 om 23:00

Neymar vertrekt naar eigen zeggen pas medio 2014 bij Santos, maar Barcelona is achter de schermen naar verluidt reeds bezig met de komst van de aanvaller. Volgens Cadena SER heeft de Spaanse topclub onlangs al een vierde van de transfersom van de Braziliaans international, een totaalbedrag van 58 miljoen euro, aan Santos overgemaakt.

/

Barcelona zou reeds 14,5 miljoen euro op de bankrekening van Santos hebben gestort. Volgens Braziliaanse en Spaanse media hebben Neymar en zijn vader, ondanks het weerwoord van zaakwaarnemer Wagner Ribeiro, hun jawoord aan Barcelona gegeven. Het is algemeen bekend dat Ribeiro betere contacten met Real Madrid onderhoudt, maar het Neymar-kamp heeft zijn adviezen in de wind geslagen.

Een nog onbekende club meldde zich enkele dagen geleden bij Santos en kreeg te horen dat de club uit Sao Paulo een bedrag van 14,5 miljoen euro van Barcelona heeft ontvangen voor een eenzijdige optie tot koop. Mocht Santos ervoor kiezen om Neymar niet aan Barcelona te verkopen, dan is men verplicht om een bedrag van twintig miljoen euro aan de Catalanen over te maken.

/

Neymar ondertekende enkele weken geleden een nieuw contract met Santos. De oude overeenkomst duurde tot medio 2015, maar het nieuwe contract is tot de zomer van 2014 ingekort. Deze verbintenis zit echter vol met allerlei kleine regels, waardoor een transfer na het WK van 2014 niet inhoudt dat Santos geen enkele cent ontvangt. Santos zal te allen tijde 58 miljoen euro ontvangen.

Enkele dagen geleden deed het gerucht de ronde dat Real Madrid zich richt op het aantrekken van Lucas Moura, nota bene een andere client van Ribeiro. De negentienjarige aanvallende middenvelder van Sao Paulo is een van de grootste talenten van Brazilië en zou over een transferclausule van liefst tachtig miljoen euro beschikken. De tiener, reeds goed voor elf interlands, geniet ook belangstelling van onder meer Internazionale.


Poll

Zie jij Neymar na Santos voor Barcelona spelen?


Gerelateerd

132 reacties (laatste reactie door jeftomoody)

Betwijfel het, maar het zou natuurlijk fantastisch zijn. Hoop echt dat hij naar Barca gaat, past daar ook heel goed.

19 maart 2012 om 23:16

Lijkt me nu sterk als het niet doorgaat, dan moet Santos 20 miljoen betalen aan Barca.

20 maart 2012 om 00:00

Vandaag heeft de Spaanse sportminister Miguel Cardenal aangekondigt om een wetsvoorstel in te dienen om de meeste schulden kwijt te spelen van alle Spaanse voetbalclubs.

Als je weet dat de economie daar al bijna even erg is dan in Griekenland, dan vraag ik me af met wat ze daar bezig zijn.

West Europa gaat wel even miliarden geven om hun economie te redden en zijn gaan een groot deel van de schulden kwijtschelden
De in totaal 42 Spaanse teams hebben gezamenlijk 550 miljoen euro aan sociale zekerheidspremies uitstaan.

In Duitsland is er al kritiek ontstaan daarover

Dan lees je hier dat ze 14 milioen voorschot geven aan Neymar die ze nu nog niet kopen, maar eventueel in de toekomst.

Ik heb dus echt geen goesting om een deel van mijn belastingsgeld te geven aan Spanje om geld weg te smijten aan voetballers.

20 maart 2012 om 00:15

Als dat zo is dan moeten de West Europese burgers maar eens iets van zich laten horen! Let's go viral! Twitter, Facebook en op fora! En ook fysiek de straat op! Belachelijk! On: Vreemde constructie dat Santos sowieso 58 mil krijgt wanneer hij transfervrij is.. (lees de tekst, daar staat dit in)

20 maart 2012 om 01:11

Rare constructie.. Barca betaalt nu 14,5 miljoen om een eerste optie tot koop te hebben, voor een bedrag van 58 miljoen.. Mocht Santos hem toch aan een ander verkopen, moeten ze Barca 14,5 5,5 m betalen..ze moeten dus een club vinden die meer dan (58 5,5) 63,5 wilt betalen willen ze nog meer winst maken.. Rare constructie,met Bojan en Roma hadden ze ookal iets dergelijks

20 maart 2012 om 03:31

Tja de Spaanse Sportminister wil ook stemmetjes winnen voor zijn partij he.. Is al in meerdere landen gebeurd, dat de regering de clubs hun belasting schulden hebben weg gescholden.. Daar scoor je wel punten mee bij de burgers..

In Nederland zal dit wel nooit gebeuren, je ontkomt er gewoon niet aan, je moet hier zelfs betalen tot de laatste cent

20 maart 2012 om 07:42

Dit vind ik persoonlijk schandalig, want de voetballers verdienen miljoenen en het volk is arm en dan betalen ze de clubs om die hoge lonen te betalen uit de zakken van het volk.

19 maart 2012 om 23:16

Ik weet dat jij geen hoge pet hebt van Neymar, maar het is echt een geweldige voetballer die bij zowal Real als Barca zich kan redden. Het gaat gewoon niet om zijn skills , maar om het financieel plaatje. En daarom "gun" je ons deze dure tiener ;

Ik hoop echt dat hier niets van waar is en eerlijk gezegt denk ik ook niet dat hier iets van klopt.

19 maart 2012 om 23:17

Ik betwijfel het ook 100%! Ze zeiden ook dat Ozil een contract had getekend bij Barca en dat zijn zoontje in een Barca- shirt rondliep etc. Je weet waar Ozil uiteindelijk terecht is gekomen. Ik wil het eerst zien, dan geloven.

20 maart 2012 om 03:36

Heeft Ozil een zoontje dan?

20 maart 2012 om 08:11

nee hij heeft helemaal geen zoontje de informatie is gewoon onjuist.

19 maart 2012 om 23:18

past daar heel goed?

Neymar is een speler die actie's moet durfen maken, en ik betwijfel of dat nog kan bij Barca en of hij daar het lef nog voor heeft. Ik denk dat hij bij Real een stuk beter zou passen. Andere manier van voetballen en daar kan ie nog eens zijn actie maken, natuurlijk kan dat bij Barca ook wel maar ik denk wel in mindere mate.

19 maart 2012 om 23:24

Dit dus. Neymar is een counter voetballer, geen combinatiespeler.

Daarbij is het ook nog een spits en geen linksbuiten, zou beter in Italie passen.

19 maart 2012 om 23:24

Ac_milan22

Ik wist niets af van dat gerucht

Wel was het zo dat Ozil voor zijn tijd bij Real fervent Barca supporter was. Op zijn persoonlijke site en zo werden vragen als lievelingsclub en speler toen beantwoord met Barca en Messi.

Ik heb dit dan ook vanuit een eerlijke bron hoogstpersoonlijk gekregen.

Maar dat doet niets af aan het feit dat als Real aan komt kloppen , je direct richting Madrid vertrekt ..

19 maart 2012 om 23:28

@ajaxia

Neymar countervoetballer? Hij kan juist vanuit balbezit iets magisch doen, uit stand opponenten dollen, misselijk maken etc.

Combineren kan hij prima, bij Barca zal hij dit zeker wel aanleren, hij beschikt over zoveel talent dat dit hem wel gaat lukken.

19 maart 2012 om 23:29

Ik denk dat hij beter in brazilië had kunnen blijven. niet omdat hij slecht is. maar omdat ik het de braziliaanse competitie gun om gewoon goede jongens te behouden voor de competitie.

daarbij denk ik dat hij beter zichzelf kan zijn daar en beter tot zijn skills komt in brazilië als hier in ''europa''

ik vind het jammer dat clubs als Barcelona en madrid, maar ook chelsea en M city/united elke x maar weer de boel opkopen om maar ''weer'' een talent erbij te hebben.

Neymar, ik begrijp je ambities, maar please ga naar een club waar je skills tot stand komen en niet naar een club voor geld en bankzitterij.

19 maart 2012 om 23:30

Idd,

Sanchez was ook eerst van de acties nu past die prima in barca

19 maart 2012 om 23:36

@ Grande

Kan wel kloppen, want Ozil lijkt ook echt meereen speler voor Barcelona .iig meer dan Neymar. Ik zie Neymar heeeel vaak spelen. Ik volg Serie a, copa libertadores etc etc. Er is geen wedstrijd vanhem die ik niet zag. Toevallig speelde Neymar gister tegen Lucas van Sao Paulo haha. Lucas speelde wel beter en scoorde nog de winnende goal nadat Neymar de 2-2 maakte! Sao Paulo won met 3-2!

Over het algemeen vind ik Neymar ietjes meer een leider dan Lucas. Maar allebei beschikken over enorm veel kwaliteit!

Ik vind dat Neymar niet bij Barcelona past. Zeker niet als Messi rondloopt. Daar moet je de bal kaatsen en Neymar houdt van mannetjes passeren netals Alexis Sanchez bij Chile/udinese. Barcelona fans zeggen dat Sanchez het goed doet, Ik ben het niet mee eens. Sanchez doet het natuurlijk niet slecht, maar Sanchez is niet de Sanchez van Chile/udinese. Hij is zo ''statisch'' geworden. Hij kan amper een actie maken, omdat hij de bal dus moet kaatsen. Als Neymar ''groenlicht'' krijgt om zijn eigen spelletje te spelen netals Messi, dan kan hij wel een grote worden daar bij Barca.

19 maart 2012 om 23:45

Ik kijk nooit naar de Braziliaanse serie A maar ik ben blij om te horen dat Sao Paulo won. In Brazilie wil ik dat hun altijd winnen, ze hebben een pracht voetballer groot gemaakt!

@ Grandepulga

Dat gerucht was er na het WK een tijdje. Dat kwam omdat Ozil zo enorm goed had gepresteerd met Duitsland en Barcelona was op dat moment veruit de beste club dus dan word je makkelijk in verband gebracht met zo een club. Bijna zelfde verhaal met Neymar maar dan prestaties op clubniveau.

19 maart 2012 om 23:55

@blink

Daar ben ik het helemaal met je eens. Echter is het ergens ook wel vrij normaal. Dat zelfde heb je met Cesc. Bij hun teams waren zij de spelers waar alles om draaide.

Sanchez krijgt inderdaad ook vaker de ruimte om een actie te maken , net als Cesc. Hier zijn 2 redenen voor. Barca speelt met bijna steeds minstens 75% balbezit. Dan druk je de tegenstander constant tegen de 16 aan en is er sowieso geen ruimte voor een actie. Messi doet dat wel, maar hij kan dan ook echt als enige speler ter wereld op een ruimte van 4 vierkante meter 3 spelers uitspelen. Sanchez en Cesc hebben iets meer ruimte nodig dan dat en dat krijgen ze niet al te veel. Bij respectievelijk Arsenal en voor Udinese hadden ze wel de ruimte om een een actie in te zetten.
De andere reden is nattuurlijk het spel wat Barca speelt. Snelle passes, kaatsen,.. dat is de reden dan een Sanchez, Cesc,afellay minder uitblinken dan bij deteams waar alles om hun draaide.

Overigens zie ik het niet alleen bij Barca, maar ook bij Real. Ozil,benzema,kaka,..in Bremen,lyon ,... draaide ook ales om hun en zag men veel meer.

Het is gewoon een feit dat als je naar een team gaat waar er bijna uitsluitend sterren spelen zoals een Barca en Real. Dan kun jij niet wekelijks uitblinken zoals vanouds.

Overigens denk ik dat een speler met veel kwalieiten altijd en overal van dienst kan zijn. Ik heb zo'n 10 wedstrijden gezien van Santos dit seizoen voor Neymar en Ganso. Ik heb ook Neymar zalig zien kaatsen, goede passen zien geven,..hij kan het wel en dat hoort ook met een speler van zo'n kaliber.

Ik geloof ook echt dat hij een andere dimensie kan geven aan het spel van Barca. Hij en Sanchez voorin. 2 suppersnelle spelers die een man kunnen uitschakelen. Deze lijken mij de perfecte ingredienten voor een goede counter. Iets waar Barca in mijn ogen echt slecht in is. Messi is snel, maar loopt niet echt al te veel voor geen reden. Met die 2 voorin, kan je wel gaan beginnen counteren. Want in elke wedstijd heeft barca een aantal mogelijkheden om de tegenstander pijn te doen me een counter. Maar dan mislukt het of begint men er niet eens aan. Daar kan deze jongen misschien wel verandering in brengen.

Maar het feit is en blijft dat het dan totaal wanbeleid zou zijnals men hem aantrekt. Zeker nu je centraal achterin en op de Backs amper keuze hebt.

20 maart 2012 om 00:44

Mij gaat het eigenlijk niet om het ''uitblinken''. Mij gaat om de ontwikkeling van de spelers. Betergezegd van de jonge spelers! Zoals Neymar, Sanchez etc.

Bij Barca zullen ze nooit groter dan Messi worden (als er niks geks gebeurd met Messi natuurlijk). Mssn willen ze dat niet en dat is ook niet belangrijk hoor, maar mijn punt is dat ieder, echt ieder voetballer herinnerd wil worden (in positieve zin). Zolang Messi daar rondloopt en met de filosofie van Pep, zie ik dat niet gebeuren. Want ze zijn geen type Iniesta, Xavi etcetc. Die waren nooit een speler zoals Neymar en Sanchez. Dus dan hebben ze ook weinig moeite om mee te kunnen draaien in het elftal.
Daarom zal Ozil ook helemaal geen moeite hebben bij Barcelona, want daar ligt zijn kwaliteiten. Passen/one touch etc is zijn ding. Hij moet zich dan zo min mogelijk aanpassen. Neymar zal dat wel moeten doen. Ja hij kan kaatsen, maar Neymar is Neymar geworden, door zijn acties etc, niet door zijn ''passen'', dus hij zal zich moeten aanpassen.
Dit doet me aan Ronaldo9 denken. Hij bleef altijd zijn eigen spelletje spelen en daarom is hij een legende geworden. Vooral voor jonge spelers is dit belangrijk. Messi speelde onder Rijkaard ook zijn eigen spelletje, in de zin van, hij moest niks/niet zoveel veranderen aan zijn spel. Iniesta Xavi ook. Omdat die 2 bekend staan door hun passing/one touch etcetc.
En zolang je dat goed kan, zolang ''passing/one touch'' etcetc jou identificeer als speler, zul je slagen bij Barca.

Je noemde Ozil. Maar dat klopt niet. Ozil speelt gewoon zijn eigenspelletje bij Real. Bij Real kende hij zijn beste seizoen. Hij gaf 25 assist! en nu heeft hij 20 (in alle comp.). Benzema is ook veel beter geworden! Die is ook gegroeid, En doelgerichter geworden, zoals een nummer 9 hoort te zijn. Benzema scoorde in 3 jaar tijd 37 doelpunten in 89 wedstrijden. Bij Lyon had hij 112 wedstrijden nodig om 43 te maken en in 5 jaar tijd dacht ik. Dus Real hield zijn ontwikkeling niet tegen lijkt me. En ook zijn veldspel is beter.

Maar dat zie ik niet terug bij Alexis! Helemaal niet. Maar goed, Het kan natuurlijk nog. Ik hoop het iig voor die jongen. En als Neymar zich bij Barca toevoegt, dan hoop ik het ook voor hem, al wordt het ''freakingly'' moeilijke task!

19 maart 2012 om 23:44

Haha, dat komt natuurlijk omdat jij geen fan van hem bent. Ik heb afgelopen jaar een aantal wedstrijden van Santos gevolgd, om zelf een oordeel te vellen in plaats van op basis van filmpjes of één wedstrijd te oordelen. Ik was erg onder de indruk. Hij is niet de egoïst die steeds voor z'n eigen actie gaat, hij is juist een goede teamspeler. 58 miljoen is erg veel, maar ik denk dat hij het waard zal zijn. Hij heeft nog wel wat te leren natuurlijk, hopelijk past hij zich goed aan.

20 maart 2012 om 00:05

Hij viel zwaar door de mand in de Copa America, net zoals Dani Alves trouwens maar goed dat is nu niet relevant.

20 maart 2012 om 00:15

Heel Brazilië stelde teleur tijdens de Copa, dus om dit af te schuiven om Dani Alves en Neymar vind ik overdreven. De enige twee die wel hebben gepresteerd toen waren Thiago Silva en Marcelo. Neymar is gewoon een supertalent, waar Barça nog veel plezier van gaat beleven.

20 maart 2012 om 00:53

2 goals in 4 wedstrijden voor een 19 jarige vind ik niet echt zwaar door de mand vallen, als je het vergelijkt met wat Messi presteerde op de afgelopen Copa America, 4 wedstrijden 0 goals.

20 maart 2012 om 00:11

Denk dat supporters van Barcelona niet meer kunnen zeggen dat het géén koopclub is.

20 maart 2012 om 00:18

Met zulke aankopen kunnen we dat moeilijk nog beweren. Ik vind wel dat het niet een club á la Manchester City, Psg, Malága, Chelsea of Real Madrid is, die speler na speler kopen zonder iets te doen met de jeugd. Dat ligt bij Barça wel anders. Maar je hebt wel degelijk gelijk, hoe pijnlijk ik dat ook vind om te constateren.

20 maart 2012 om 00:34

Ach Joostvans, ik geloof er heilig in dat het ook gewoon niet meer kan. Je kan niet altijd groeibriljanten hebben die meekunnen op het niveau wat je graag wil zien. Op kleine schaal zie je dat met Feyenoord, wil graag landskampioen worden, maar dat lukt gewoon niet met eigen jeugd.

Je hebt gewoon spelers van uitzonderlijke klasse nodig om bovenaan te blijven. Het is geen schande. Ik ben het met je eens dat Barcelona geen club is in de trant van PSG en Manchester C. De basis blijft de 'barcelonacultuur', dat is het belangrijkst. Natuurlijk snap ik wel dat het pijnlijk is, maar er valt gewoon niet op te boksen tegen de andere clubs als je niet meegaat.

In dat kader kan het nog een sport zijn de goedkoopste nieuwe topspeler te vinden, hoewel.. Met 56 miljoen edit: 58 miljoen (gelukkig doe ik niets financieels) lijkt het me dat je uit die race bent haha Belangrijkste is de cultuur van een club die áltijd behouden moet worden.

Derhalve weet ik niet of ik Neymar geschikt vind. Nogal een type showoff, een belachelijk contrast ten opzichte van de (op mij overkomende) introverte en homogene groep die Barcelona nu heeft.

20 maart 2012 om 00:42

Kijk, dit is hoe ik Barcelona het liefst zie. De jeugdopleiding centraal in de club, en van groot belang voor het eerste team. Met gerichte aankopen (zoals Dani Alves, David Villa en nu Neymar) het team versterken. Talenten moeten veel de kans krijgen om in het team te komen. In die belachelijke sponsor moet zo snel mogelijk van het shirt. Ookal levert het enorm veel inkomsten op, het staat belachelijk! Joan Laporta vond ik een fantastische president, veel beter dan Rosell, die mag van mij terug naar Two and a half Men. Bestuurlijk was Laporta dan niet al te goed, maar hij had wel het beste met de club voor en was niet zo beschamend in de media.

20 maart 2012 om 00:49

Ik waardeer het concept van Barcelona heel erg. Maakt het een makkelijke club om óf liefde of een afkeer tegen te hebben. Immers, alle spelers dragen het Barcelona gevoel (cultuur, of noem het zo je wil) uit. Dat is fijn en deelt mee in de herkenbaarheid. Nu ik mij niet zo thuisvoel in de Barcelonacultuur, zit ik meer aan de kant van de afkeer, niet dat ik daardoor niet objectief probeer te zijn, het blijft een mooie club. Alleen, niet mijn club.

Over de voorzitters en hoe de club zich het best kan manifesteren (gerichte aankopen en eigen kweek) kan ik het alleen maar eens zijn. Ik ben benieuwd of Barcelona T.silva nog binnenhaalt, hoewel hij niet multifunctioneel is. Lijkt mij een prima aankoop en kan zo mee met het niveau. Zeker nu de Braziliaanse enclave groter wordt zal hij het naar zijn zin hebben (met D.alves, Neymar, Adriano en ik zal vast nog wel iemand vergeten).

Edit: Einde van Appelvlaai?

20 maart 2012 om 01:06

Ik heb exact hetzelfde met Real Madrid, die club heeft een gigantische geschiedenis en is misschien wel een mooie club, maar ik heb er simpelweg helemaal niets mee. Barcelona zou Thiago Silva goed kunnen gebruiken, maar hij wordt te duur. Er moet een goedkopere optie zijn, misschien Jan Vertonghen?

20 maart 2012 om 03:10

Een koopclub is het zeker niet, ze doen alleen 1 of 2 mega aankopen per jaar, ze kopen niet een heel elftal bij elkaar.

20 maart 2012 om 07:54

Borussia Dortmund vergeten jullie. Die stellen haast alleen maar jeugd op en winnen nu waarschijnlijk weer de Bundesliga en misschien binnen de korste keren wel de CL.

20 maart 2012 om 09:08

Inderdaad Imit, het zou niet eerlijk zijn Dortmund niet meer te noemen ivm het jeugdbeleid.

@joostvans
Ik heb precies wat jij omschrijft ook met Real Madrid, sowieso is die uitstraling voor mij nét iets te arrogant. De geschiedenis, de cultuur, de huidige spelers, de uitstraling, alles moet je aanspreken om 'fan' te worden. Ik houd enorm van de mouwen opstropen en álles voor de overwinning-mentaliteit. Resultaat gaat bij mij boven het voetbal.

Vertonghen lijkt me ook geen verkeerde aankoop (ik hoop dat Inter hem haalt), ik twijfel alleen over zijn mentaliteit. Hij komt op mij niet als een sporter over die álles over heeft voor zijn club. Bij Ajax komt ie met enige regelmaat te laks over naar mijn zin. Desalniettemin is het een geweldige 'voetballende' verdediger en is hij redelijk betrouwbaar in de defensieve zin. Hoop alleen dat die knop bij hem omgaat en om blijft.

20 maart 2012 om 09:10

@otimel,

Tja, wanneer ben je dan wel een koopclub? Barcelona is niet te zuinig met haar aankopen hoor... Heeft veeeeel meer geld uitgegeven aan transfers dan een 'traditionelere' koopclub, genaamd Internazionale de laatste jaren.

20 maart 2012 om 11:47

Ik geef een stuk minder om het resultaat, ik geef om het vertoonde voetbal. Dat is ook waarom ik in eerste instantie fan ben geworden van Barcelona. Ronaldinho was net gearriveerd bij Barcelona, en in zijn eerste wedstrijd schiet hij de bal van 30 meter onderkant lat, verschrikkelijk hard. Daarnaast vond ik de hele clubcultuur iets als geen andere club dat heeft. Verder zie ik Barça als een heel ander soort club als alle clubs op de wereld, het steekt iets anders in elkaar. Verder vond ik de geschiedenis, inclusief die van Catalonië, erg indrukwekkend. Daar straalt vechtersmentaliteit af, daarom vind ik het zo jammer dat Barça nu een imago heeft van schwalbekoningen, terwijl dat in de realiteit helemaal niet zo erg is.

20 maart 2012 om 21:42

Hahaha. Ik vind het in ieder geval fijn om je gepassioneerde verhalen te lezen. Keep up the good work!

20 maart 2012 om 02:16

Haha ik snap je reactie. Ik heb liever dat hij naar Madrid vertrekt!

Ik hoop dat ook dit wederom geruchten zijn..ik hoop het echt!

58 miljoen...
Als dat maar goed gaat, ik hoop voor Barcelona dat ze niet de volgende Robinho hebben binnengehaald. Alhoewel het natuurlijk niet 100 zeker is dat hij naar Barcelona gaat, ze hebben nu alleen de eerste optie.

goed van barcaa gewoon per jaar 14.5 miljoen dan hoef jie niet in een klap 58 miljoen te betalen en dat is het ook zeker dat ie komt ik verwacht dan wel dat vila weg of gestopt is

19 maart 2012 om 23:19

Hier klopt waarschijnlijk geen moer van en gelukkig maar ook...58 miljoen voor een speler die zich wel zou kunnen handhaven. Maar op die 2 posities voorin hebben we met Tello,cuenca,villa,pedro,sanchez en afellay genoeg keus denk ik zo..

Als je dan weet dat de verdediging het echte achilispees is van Barca dit seizoen, dan is dit gewoon een irrationele zet. Dus ik denk en geloof dat hier niets van klopt.

Als dit waar zou zijn.. Ben echt heel benieuwd of hij daar wel past, ik vind hem meer iemand voor Madrid om eerlijk te zijn. Maar bij Barcelona kan hij een heerlijk duo vormen met Messi, al is dat maar de vraag of dat gaat werken.

Ik meen al ooit eens gelezen te hebben dat Barcelona 10 mio euro als voorschot had betaald... Vooral die 20 mio euro die Santos moet betalen aan Barcelona als ze Neymar aan een ander zouden slijten, lijkt me heel erg bizar...

Wat maakt het Santos nu uit waar Neymar terechtkomt zolang zij hun 58 mio euro maar krijgen toch ?

19 maart 2012 om 23:29

Santos krijgt nog minder dan de helft van het transferbedrag dacht ik. Santos kan wel 60 mil vragen en krijgen voor Neymar, maar moet helaas ongeveer de helft meegeven aan sponsors, bedrijven en allemaal anderen personen en instellingen om Neymar heen. Zelf houden ze nog geen 30 mil over aan Neymar.

on: 58 mil is wel ziek veel voor Neymar. Ik hoop dat hij komt, maar niet voor dit bedrag. Je hoort geen Torres-achtige bedragen neer te tellen voor spelers die niet eens in Europa spelen.

20 maart 2012 om 01:17

Haha wat is dat voor een grote onzin dan?? Je mag geen grote bedragen neertellen als ze niet in Europa spelen?? Die jongen heeft zich ook gewoon bij het Braziliaans elftal laten zien als een uitzonderlijk talent met groeimogelijkheid! En je onderschat de braziliaanse competitie wel hoor. Daar spelen gewoon goede spelers. Ik ga er eigenlijk niet meer verder op in, je begrijpt het wel hoop ik voor je ;

Ik denk dat hij wel mee kan met Barca, echter vind ik hem als individu niet passen. De spel van Barcelona is gebaseerd op echte teamwork terwijl Neymar een speler is die veel met de bal wilt.

Als ik Neymar was zou ik niet naar Barca gaan. Neymar is toch meer een type die het van de actie moet hebben en niet echt een voetballer voor de combinatie. Ik vind hem persoonlijk meer bij Real passen. Hij kan bij Real in 2014 toch zo langzamer hand Ronaldo op gaan volgen. Ronaldo is nu 27 en is dan dus 29/30. Neymar zal dan toch wel een leuke opvolger zijn.

Ik weet dat de transferclausules niet echt serieus moeten worden genomen, maar begrijpen ze zelf niet dat dat veel te onrealistisch is.
Tuurlijk weet ik wel dat dat er voor moet zorgen dat andere clubs minder geïnteresseerd worden daardoor, maar toch vind ik de bedragen die tegenwoordig in de voetbalwereld verschijnen absurd.

Haha, dit zou wel erg dom zijn van Barcelona hoor. 58 miljoen voor een 20 jarig (top)talent is toch te gek voor woorden. Sinds een jaar geleden is echt de transfermarkt echt raar hoor. Elke club vraagt gewoon lekker even 50 miljoen voor hun spelers. Hulk bijvoorbeeld 100 miljoen.

Neymar is aan de volgende stap doet maar hij moet naar Madrid of Barcelona. Madrid heeft hem niet nodig en bij Barcelona staat hij alleen talenten in de weg. Ik zou niet weten welke andere club hij heen moet. Maar gewoon een club waar hij veel aan spelen toekomt. Als jonge speler moet je vaak spelen en je door ontwikkelen.

off: hoe kan je fan van een speler worden? Ik click op een club en dan laat hij maar een iets van 7 selectie spelers zien. Dan klik je op ''hele selectie'' maar dan kom je gewoon weer op begin scherm van die club. Dan krijg je niet de hele selectie van de club te zien. Kan iemand me hierbij helpen?

Neymar is een jonge speler en zeker met de potentie om echt goed te worden maar om een kerel van hoe oud?19 een prijskaartje van 58 miljoen aan hem te laten hangen dan vraag ik mij echt af hoe goed die gaat wel niet moet spelen om dat waar te maken.

Dit zou echt geweldig zijn, per jaar 14,5 miljoen euro betalent is een zeer goede oplossing. 58 miljoen euro is een gigantisch bedrag, maar deze jongen is zijn bedrag dubbel en dwars waard. De combinatie Messi en Neymar wordt echt smullen!

19 maart 2012 om 23:22

Nee gast... 58 miljoen voor Neymar. Een groot talent dat het nog moet waar maken. Dat is toch niet normaal? Barcelona moet hem zeker halen, maar niet voor zo'n bedrag!

19 maart 2012 om 23:26

Als er 14,5 miljoen euro per jaar wordt betaald vind ik het eigenlijk niet eens zo'n groot probleem, Zolang Barcelona zulke inkomsten blijft genereren zal zijn komst goed mogelijk zijn. Daarnaast zal Barcelona elke transferperiode iets minder uitgeven, er vervolgens een topper ervoor terugkrijgen. 58 miljoen in totaal is wel aan de hoge kant, hoor! Maar ik denk dat hij het waar kan maken, dat bedrag.

19 maart 2012 om 23:29

@ Lapulga_10 : met de komst van Neymar naar Barcelona boor je wel een hele nieuwe commerciele markt aan voor Barca.: namelijk het voetbalgekke Brazilë.

19 maart 2012 om 23:45

@joostvans

Hij kan het waar maken, maar wie zegt of hij dat bedrag waar gaat maken. Het blijft een talent, en voor een talent betaal je geen 58 miljoen euro, dat is ziek veel geld. Het is gewoon riskant en ik zou eerder voor een nieuwe linksback gaan dan Neymar, maar als Barcelona nog genoeg geld over heeft na zo'n nieuwe linksback, dan moeten ze zeker voor Neymar gaan, alleen niet als hij zo duur is.

@johnboy815

Maar om daar nou 58 miljoen voor te betalen? De rest staat hierboven.

19 maart 2012 om 23:48

Dat klopt, daar heb je gelijk in. Het is een grote gok die Barcelona neemt met het aantrekken, het kan een enorme flop worden, maar ook een enorm succes! Liever eerst een linksback, dan een centrale verdediger, dan pas Neymar.

19 maart 2012 om 23:51

@ Joostvans

Ben je nou serieus? Zou je echt de gok nemen om 58 miljoen te betalen voor een talent? Dan wat als hij in Spanje alleen disco's ingaat omdat hij toch denkt het gemaakt te hebben? Ik zou 58 miljoen voor niemand betalen, alleen een speler van wereldklasse waarvan het bijna zeker is dat die er gelijk gaat staan en het echt nodig is. De markt word op deze manier kapot gemaakt, normale clubs kunnen dan niemand meer halen omdat clubs steeds meer vragen.

19 maart 2012 om 23:59

Ik zou de gok wel nemen, maar 58 miljoen euro is wel erg veel! Ik heb altijd gezegd, voor 40 miljoen zou ik de gok nemen. Maar als je zo'n constructie inbouwt, spreid je het risico wel een beetje, wat een goede zaak is. Ac_milan22, als financieel directeur zou ik de haren uit m'n hoofd trekken, als sportief directeur zou ik dolgelukkig zijn. Tsja, laten we maar eerst zien of dit bedrag wel klopt...

20 maart 2012 om 00:11

@ Ac_milan22

Zelfs dan is het een gok hoor, kijk maar naar Kaká. Dat is een wereldspeler maar bij Real is hij gewoon geflopt. Hij heeft een aantal leuke wedstrijden gespeeld en natuurlijk blessures gehad, maar heeft het nimmer echt waar kunnen maken. Risicos behoud je namelijk altijd. 94 miljoen voor Ronaldo is ook belachelijk maar hij bewijst tot de dag van vandaag dat hij die transfersom waard is geweest. Neymar is het grootste talent ter wereld en kan een nieuwe type Ronaldinho worden. Zulke spelers passen altijd bij een club als Barca, ik juich zijn komst in ieder geval toe.

20 maart 2012 om 01:04

@ Joostvans

Ik denk ook niet dat het bedrag klopt. Barcelona betaald dit denk ik niet voor een speler.

@ Xaviola

Ik zeg toch ook als het een wereldspeler is en de kans groot is dat diegene het waarmaakt. Dus er is dan nog altijd risico alleen niet zo groot als deze.

19 maart 2012 om 23:23

@joostvans

Ik weet dat je erg gecharmeerd bent van Neymar, hij is ook onzettend talentvol en magistraal, beschikt over iets wat slechts weinig hebben.

Met name zijn onvoorspelbare techniek en versnelling, inderdaad smaakvol ;-)

Maar vind je hem niet te duur?

19 maart 2012 om 23:27

Hij is wel erg duur, ja. 58 miljoen moet je neertellen voor een uitzonderlijk talent. Een jaarlijks bedrag van 14,5 miljoen vind ik een goede oplossing, waardoor je je verzekerd van zijn komst, en ook nog eens rustig het bedrag kan betalen. Hopelijk dimt Barcelona een beetje dan met de uitgaven in de rest van de transferperioden.

19 maart 2012 om 23:31

Wanneer Barca Alba en eventueel Rami haalt, zullen de stapels briefjes van 100 minder worden :-)

Maar ik denk dat ze bij Barca hier wel over nagedacht hebben, gezien ze in termijnen betalen, zoals bij een deurwaarder.

Maar 58 vind ik alsnog veel geld, exceptioneel is hij zeker, zie geen soortgelijke speler van zijn niveau op dit moment, wel vind ik Rafinha veelbelovend en een beetje vergelijkbaar, maar een niveau of twee minder.

Overigens zeggen sommige dat hij geen combinatie voetballer is, dus wel; Hij combineert volop en Pep zal hem zeker bijleren, genoeg potentie.
Ze jongen zou heel veel kunnen.

Ik twijfel echt.

19 maart 2012 om 23:32

Ik vind hem echt geweldig in alles en heeft alle kwaliteiten om te slagen bij Barca. Eigenlijk bij elke club. Maar er zijn verschillende redenen waarom Barca hem niet zal aantrekken.

Rosell zei dat hij al bezig was om Barca financieel gezonder te maken met de financiele fairplay in het vooruitzicht. Nou lijkt het me niet echt bepaald snugger om dan een speler aan te trekken voor de flank. Zeker niet als die flanken kunnen worden bezet door: Villa,pedro,afellay,cuenca,tello en Sanchez.

Wetende dat onze verdediging echt een kwaliteitsinjectie nodig heeft, al helemaal met het afhaken van Abi, dan kun je niet anders stellen dan het feit dat deze aankoop irrationeel en erg dom zou zijn.

Dus ik geloof hier eigenlijk geen moer van...het is niet de eerste keer dat men afkomt met zo'n gekkigheid. Ik men mij te herinneren dat Barca zo gezegt al 20 miljoen voorschot heeft betaald.

19 maart 2012 om 23:36

Dat klopt, ik ben geen fan van gigantische uitgaven voor spelers, maar Neymar (ik heb een aantal wedstrijden Santos gevolgd) is zeker de moeite waard om te halen. Tsja, Rosell mag best even een pas op de plaats maken qua uitgaven. Thiago Silva is nu niet haalbaar, en voor Alba moet een goede deal gevonden worden. Rafinha is inderdaad een hele grote belofte. Maar beeld je dit eens in. Over vijf jaar, Messi speelt nog steeds de sterren van de hemel, Neymar is de nieuwe Ronaldinho geworden wat hij zeker in zich heeft, Jean-marie Dongou maakt zijn talent waar en wordt de nieuwe Eto'o, dan krijgen we alsnog onze succesvolle droomvoorhoede. Misschien een beetje optimistisch, maar dromen kan geen kwaad hé?

19 maart 2012 om 23:38

@grandepulga

Men wil Rami en Alba aantrekken, dat kost inderdaad heel wat geld, die kwaliteitsprik wordt wel geëjaculeerd.

Neymar vind ik net als jij extreem talentvol en een moordend talent, hij zou 100% passen bij Barca, de techniek, inzicht, flair, passing heeft hij.

Voorin hebben we inderdaad zat speler, maar weet niet of Tello weggaat, want die wilde een garantie voor volgend jaar, Pedro moet heel snel weer in vorm komen, anders wordt dat nog eens een apart verhaal. Afellay is een goede invaller/''soms'' basisspeler, Cuenca; Prima! Sanchez is sterke aanwinst. Villa wordt dagje ouder, dat zie je gewoon aan zijn spel de laatste maanden.

Dus zeg het maar ;-)

19 maart 2012 om 23:41

@joostvans

Haha, die droom is werkelijkwaar prachtig, zo een geld constructie is wel heel absurd moeilijk.
Maar mocht Barca hier een oplossing voor vinden, wat ik betwijfel, dan is hij wellicht welkom, ik twijfel nog steeds.

Door dat hij zo uitzondelijk is, wil ik hem ook erbij hebben, qua financiën zegt m'n verstand: nee.

Maar we zien wel..

19 maart 2012 om 23:46

Dat klopt, ik als bedrijfseconoom, krijg er ook een beetje een vreemd onderbuikgevoel bij. Maar ik neem aan dat Rosell er een goede oplossing voor heeft, anders zou hij niet zo'n deal sluiten. Maar goed, zoals je zegt, tot nu toe zijn het alleen maar geruchten. We zien wel...

19 maart 2012 om 23:27

Tja je kunt erover van mening verschillen, maar ik hoef hem niet in Camp Nou te zien, tenzij hij bij het uitteam speelt. Naast het feit dat 58 miljoen veel te veel geld is voor een talent dat buiten Brazilië nagenoeg niets bewezen heeft, past hij met zijn egoïstische spel absoluut niet bij het tikkie takkie spel wat Barcelona tracht te perfectioneren. Dan zie ik dit geld liever in de clubkas blijven, of dat een deel van dit geld wordt aangewend voor enkele goede bankzitters.

19 maart 2012 om 23:30

Ik ben ook wel echt fan van deze jongen, dus ik ben enorm blij dat hij zal komen (mocht dit waar zijn). Van Alexis Sanchéz werd ook gezegd dat hij te egoïstisch zou zijn voor Barcelona, bij Neymar gebeurd nu hetzelfde. Hij is nog maar twintig jaar, hij kan nog veel leren. Die 58 miljoen is inderdaad wel heel erg veel, maar ik vind het wel een goede zaak dat het over een langere periode verspreid wordt.

19 maart 2012 om 23:34

Egoïstisch? Dat is zo'n achterhaald argument om Neymar af te kraken. Neymar zou egoïstisch mogen zijn omdat hij de beste is in zijn team (zoals Messi dus ook mag zijn en doet bij Barça), maar dat doet hij niet. Hij speelt voor zowel Santos als Brazilië ook in dienst van het team en gaat vaak combinaties aan met teamgenoten. Tuurlijk maakt hij veel acties, maar daar ben je ook vleugelspeler voor.

19 maart 2012 om 23:28

Lijkt me vooral een kwestie van 'wishful thinking'. Het is altijd maar de vraag hoe een talent zich aanpast, hoe hij ervoor leeft als hij eenmaal in Europa is en hoe het klikt met de andere spelers. Het lijkt me bijzonder voorbarig om nu al te beweren dat dit jochie bijna 60 miljoen euro waard is.

19 maart 2012 om 23:32

Dat is misschien zo, maar deze jongen is een uitzonderlijk talent. Het blijft hopen dat hij zich goed aanpast in Europa, maar het is inderdaad een grote gok. Mocht het allemaal lukken, zal hij een grote sensatie worden in het shirt van Barcelona.

19 maart 2012 om 23:38

Ik geloof direct dat hij een enorm talent is, maar vervolgens moet een talent nog maar wel even uitgroeien tot een speler die structureel iets kan toevoegen aan 1 van de beste teams ter wereld. Ik hoop het van harte, maar ik ben er altijd wat voorzichtig mee.

19 maart 2012 om 23:41

Dat kan ik helemaal begrijpen, sinds Robinho geflopt is in Europa is iedereen veel voorzichtiger met het benoemen van een supertalent. Ik heb beide spelers in Brazilië aan het werk gezien, en er zijn een aantal cruciale verschillen waardoor ik wel zo positief over Neymar ben. Robinho was meer een eenmansteam, terwijl Neymar meer het spel kan verdelen en maken. Ik heb meerdere wedstrijden van Santos gezien, en heb dus geoordeeld buiten de filmpjes om die overal op Youtube staan.

Hier klopt dus helemaal niks van... 58 miljoen zou gewoon ontzettend hoog zijn voor een talent dat het nog moet laten zien bij een Europese topclub. Ik hoop wel dat Barcelona hem haalt, alleen niet voor zo'n hoog bedrag, dat gaat nergens over.

Het is een geweldige speler, maar ook een solist. Ik weet niet of hij zo waardevol zal zijn voor Barcelona. De scouts zullen het vast goed ingeschat hebben. 58 miljoen is niet misselijk voor een club die geen sjeik aan het roer heeft staan.

Neymar zelf; Wil heel graag naar Barca, als ik zijn uitspraken mag geloven, maar dit verhaal; Beetje ongeloofwaardig.

Nu al 14,5 miljoen overmaken voor iemand die er nog niet is, overigens hebben we een soort gelijk speler die ook vanaf links in de voorhoede kan spelen; Rafinha Alcántara.

Natuurlijk is hij minder dan Neymar, maar beschikt over dezelfde talent; Neymar is welkom, hij zal een nieuw soort spel met zich mee brengen.

Maar hij is simpelweg te duur.

Veel geld voor zowieso een speler, maar we moeten niet vergeten dat Neymar pas 20 is en al heel veel heeft bereikt zoals het winnen van Zuid Amerikaanse speler van het jaar in 2011. Hij is nu al zo goed en kan alleen maar nog beter worden, toen Brazilie tegen Duitsland werd afgedroogd in dat oefenpotje was hij ook de enigste van de Brazilianen die een beetje uitblonk en ook tegenscoorde.

Het is voor mij nog afwachten of hij het bewijst in Europa, Robinho werd destijds net zo neergezet als deze Neymar. En zie nu, Robinho is geen bepalende speler bij een Europese topclub. Het is een leuke speler die al goede dingen heeft laten zien, maar op het hoogste podium nog niet. Ik ben wel benieuwd wat hij kan betekenen voor Barcelona in de schaduw van Messi mocht dit waar zijn.

19 maart 2012 om 23:31

Het is een mooie vergelijking, aangezien destijds Robinho en Diego de 2 sterren waren bij Santos, net als dat nu Ganso en Neymar zijn. Alleen denk ik persoonlijk dat Neymar toch hoger aangeschreven staat. Hij heeft nu al meer gescoord dan Robinho in zijn tijd voor Santos en hij laat af en toe absoluut geniale dingen zien. Zijn techniek is van een ander niveau en alhoewel Robinho ook heel mooie dingen heeft laten zien, denk ik dat hij over een paar jaar Neymar's veters nog niet zou mogen strikken..

Voor mijn part mag Lucas veel beter worden dan Neymar, als Lucas voor Real Madrid kiest en Neymar voor Barcelona :P. Als het om ''nederigheid'' (ala Messi) gaat, dan heeft Lucas die prijs alvast gewonnen.

Maargoed, de tijd zal het leren. Iig. Ik begin moe te worden van Ronaldo en Messi. Het is tijd voor een ander superstar of superstars beter! . Zoals vroeger. Toen kon je ze niet op 1 hand tellen. Figo, Ronaldo9, Zidane, Roberto Carlos, Maldini etc etc pfff allemaal legendes. I miss that!

je moet het eigenlijk zo zien, Als hij naar Madrid komt dan heb je (twee)ronaldos. gaat hij naar Barcelona dan heeft barca (ronaldo naast messi).

20 maart 2012 om 02:54

En de vraag is dus, past Ronaldo bij Barcelona? Volgensmij niet.

Ik vraag me toch af of deze jongen wel nodig is bij Barca, of hij zijn geld waard is en of hij het gwn zal redden daar. Hij heeft zeker talent en kan goed shotten, maar eerst moet hij zich bewijzen in Europa.

Ervan uitgaand dat hij goed genoeg is om op Europees niveau te voetballen, is het dan weer de vraag of hij meekan met 1 van de sterkste teams (zoniet sterkste) van de wereld. Kan hij het tikie-takie voetbal spelen, of zal hij eerder zijn trukkendoos willen tonen en zelf de actie maken? Zal hij het kunnen winnen van Messi, Alexis, Pedro, Villa, Cuenca, Tello, Affelay, en al die andere talenten die Barca heeft? Mss is hij individueel beter dan al deze jongens, of de meeste toch. Maar de vraag is dan of hij wel in het systeem past. Want al deze andere jongens hebben van kleins af aan geleerd het Barca-voetbal te spelen, terwijl Neymar toch de solist van Satos is.

Tot slot is er ook de vraag of Barca hem, met al hun goeie jeugdspelers, wel nodig heeft. Want indien hij flopt, ben je toch een kleine 60mln kwijt. Al deze zaken maken gwn dat ik mijn twijfel heb bij deze vermeende transfer. Maar ik zou me ook kunnen vergissen: voor hetzelfde geld speelt hij bij Barca de sterren van de hemel, samen met Messi en Co.

20 maart 2012 om 12:48

ik vraag me af of ze over 2 jaar nog wel dat tikkie takkie voetbal hebben. Want misschien is Pep dan coach bij een andere club en zorg een nieuwe trainer voor iets meer ruimte voor de individuele actie. Nu domineert het tikkie takkie voetheel erg, met name door Xavi en iniesta als middenvelders, en xavi is dan denk ik wel weg. Maar tegen de tijd dat Neymar komt kan er wel aanpassingen zijn gedaan in de tactiek waarvoor er meer ruimte is gemaakt voor de individuele actie

Als Barca-fan hoop ik niet dat ie komt. Ik weet niet waarom, maar hij lijkt me een hele nare persoonlijkheid. Van het weinige wat ik van hem heb gezien, ben ik ook van zijn voetbalkwaliteiten niet kapot.

Barca is gek als ze hem halen, ze hebben al genoeg goede spelers. Maarja, Barca uit zich ook steeds meer als geldsmijter.

Mochten ze uiteindelijk 58 miljoen betalen voor Neymar die zich niet eens heeft laten zien in Europa, wil ik nooit meer een woord horen uit Rosell's mond dat hij het zo schandalig vond dat Zlatan voor een dik bedrag werd gehaald.

Hij lijkt me toch meer een speler voor Real Madrid waarin er minder samenspel verwacht wordt.

Ik erger me eraan ,wilt Barcelona spelers aan trekken moet het bijna gratis zijn . Wil Barca een speler moet je gewoon dat bedrag neer leggen . Fabregas hebben ze wel gek gekregen dat hij zelf 10 miljoen neertelde wat absurd is . Zelf zie ik Neymar liever naar Real Madrid vertrekken ,hij past daar meer dan bij Barca . Bij Barcelona moet je simpel spelen en tikken ,dan kan hij zijn show voetbal niet laten zijn ,wat dan ten koste gaat van Neymar z,n kwaliteit .

20 maart 2012 om 00:30

Iedere club wil een speler zo goedkoop mogelijk, niet meer dan logisch ook, je gaat niet 20 miljoen meer betalen als dat niet nodig is.

Ik denk dat als Neymar naar Barcelona vertrekt hij daar ook wel goed gaat doen. Neymar is ook gewoon goed in de combinaties en in de kleine ruimte, iets wat bij Barca van belang is. Ook verwacht ik dat hij dan gewoon zijn eigen spel kan spelen, wel met iets meer afspelen maar dat is helemaal niet erg. Zijn acties kan hij gewoon blijven maken al zal het iets minden zijn.

ik zie hem eerlijk gezegd niet naar barca gaan ik vind het (sorry voor zijn fans) een beetje een c. ronaldo type geld, arrogantie en skill. messi is weer heel anders een echte dromer messi zie je soms over het veld lopen als een jochie van 10 dat net zijn eerste doelpunt heeft gemaakt dat zie je niet veel. real is meer een club voor (alweer sorry voor de fans) een hoop geld een hoop arrogantie en een hele hoop skill met die kwaliteiten zul jij het nooit redden bij barca, bij barca moet je team je eerste liefde zijn, voetbal je tweede liefde, en dan pas komt geld of skill en daarom zijn ze zo goed dus ik zeg het nog een keer neymar hoort bij real.

19 maart 2012 om 23:57

Neymar is niet arrogant ,hij is gewoon een dood normale jongen . Hij doet meestal verstandige uitspraken van dat hij nog een hele weg te gaan heeft ,wat is daar zo arrogant aan .

20 maart 2012 om 00:26

Inderdaad, vind Neymar ook absoluut niet arrogant. Hij is er van bewust dat hij nog een lange weg te gaan heeft en dat hij er nog niet is.

Mensen realiseren zich niet dat je met Neymar de grootste reclame object van heel Brazilie binnenhaalt. Die transferprijs is binnen 1 jaar teruggehaald door shirt verkoop en dergelijke. Daarbij haal je het grootste talent ter wereld binnen.

19 maart 2012 om 23:53

Mourinho maakt van hem een monster ,hij gaat hem een topper laten worden .kaka is onder Mourinho opgeleefd ,terwijl hij in een slap zat jaren lang .

Dus je vind dat hij beter bij Real past?

19 maart 2012 om 23:55

Hij pas zwaar bij Madrid , bij Barca moet je meer simpel spelen . Bij Madrid zal hij veel vrijheid krijgen . Bij Barca de enige die vrijheid krijgt is Messi ,dan zal hij niet echt tot zijn recht komen .

20 maart 2012 om 00:01

zou kunnen...ik heb gen goed gevoel bij deze speler, maar wellicht vergis ik me

Wagner Ribeiro zal stinkend rijk worden. Hij heeft zowel Lucas, Hulk als Neymar in z'n portemonnee zitten. Zo'n constructie kennen we al van Barcelona, dus is wel mogelijk dat dit verhaal waar is. 58 miljoen euro is veel geld voor een nieuwe Robinho maar zoals Larsoboy boven mij zegt, als je Neymar binnenhaalt haal je een marketingsproduct binnen en kunnen ze net als Real met Ronaldo een groot deel van de transferprijs zo recupereren via shirtverkoop.

Mocht Neymar komen samen met Thiago Silva en Jordi Alba heb je als Puyol, Xavi, Abidal en Villa stoppen/minder gaan spelen toch weer een erg lekker team hoor. Ik denk dat Neymar gezien zijn uitspraken dolgraag wil leren bij Barcelona en denk dat hij er dan met zijn kwaliteiten zeker wel kan slagen. Dan heb je nog altijd jonge jongens als Tello, Ceunca, Thiago etc die je niet gelijk voor de leeuwen kan gooien maar zeker wel genoeg minuten zullen maken aangezien Pep veel rouleert met het drukke schema en er sowieso weer blessures zullen komen. En kom aub niet met die lulkoek dat mijn opstelling niet het Barcelona-systeem is, als je er een beetje kijk op hebt zie je namelijk gelijk dat Barcelona in principe altijd zo speelt. De buitenspelers heb ik meer naar binnen gezet omdat de opkomende backs natuurlijk een belangrijke rol spelen en om de rol van Messi meer te benadrukken.

Valdés
Alves
T.Silva
Piqué
Alba
Sergio
Fabregas
Iniesta
Messi
Sanchez
Neymar
20 maart 2012 om 10:51

Wie zou jij van die drie het graagst willen zien komen ? Ik ben eerlijk gezegd een beetje aan het twijfelen tussen Thiago Silva en Jordi Alba, maar ik weet dat Alba sowieso een keer terugkomt naar Camp Nou.. Als ze Thiago Silva kunnen strikken hebben we weer het beste verdedigende duo in de achterhoede. Hopelijk kan Abidal ooit nog spelen maar zijn gezondheid gaat natuurlijk voor. Dan zie ik niet zoveel keuze voor de linksback positie dan Adriano, daar moet dus versterking worden gehaald naar mijn mening en dat moet dan gewoon Alba zijn, wat zie ik hem toch graag in het shirt van Barça net zoals Thiago Silva. Neymar daar in tegen lijkt me niet zo heel goed passen bij Barça maar hopelijk kan hij (ooit) het tegendeel bewijzen..

Valdes
Dani Alves
Thiago Silva
Piqué
Jordi Alba
Xavi
Busquets
Iniësta
Messi
Sanchez
Neymar
21 maart 2012 om 04:58

Idd jij snapt het.ik dacht zelf ook aan deze opstelling en zie hem nu hier bij jou staan top.xavi idd eruit voor Fabregas ivbm zijn leeftijd en dan alba en thiago als aankopen en ook nog Neymar..

Maaarja wie weet heeft barca tegen die tijd wel een nieuw supertalentje

Opvallend nieuwtje dit en als dit waar zou zijn dan is het een erg goeie zet van Barcelona en ik vrees toch wel het einde van Affelay of misschien kan hij zich toch nog manifesteren als basiskracht en pedro/villa of sanchez uit de basis spelen?

Ik vind het wel een groot broodje aap verhaal. Ik zie niet gebeuren dat ze zoveel geld gaan neerleggen voor Neymar. Er lopen al een paar parels rond, die moeten het vertrouwen krijgen en die zijn zeker goed genoeg. Tello, Cuenca, de geblesseerde Villa, Sanchez en binnenkort weer Afellay en niet te vergeten Pedro en onze onbetwiste ster Messi. Nee, Neymar erbij zou veel teveel van het goede zijn. Dat ze Alba maar halen als back, dan is de selectie zo goed als rond. Verdedigend talent zat, die langzaam gebracht kunnen worden achter Piqué en vooral Puyol. Mascherano kan er spelen dus dan hebben we er wel genoeg.

20 maart 2012 om 07:50

Goede reactie. Barcelona moet zich lekker blijven concentreren op hun eigen jeugd. Af en toe kunnen ze een topper erbij halen, maar de kracht van dit Barcelona is juist dat het geen vreemdelingenlegioen is. Ze moeten niet bang zijn dat Real gaat toeslaan, laat ze maar lekker Neymar kopen. Natuurlijk is de Braziliaan een toppertje voor de toekomst, maar Barcelona kan niet ineens met 12 man gaan spelen...

Barca heeft al genoeg talenten rondlopen en waarom zou barca behoefte hebben aan een "ronaldo" type als we al messi hebben

Geweldig talent natuurlijk maar Barca heeft hem totaal niet nodig. Mocht hij komen is het alleen maar om de naam Neymar. Dat bedrag is natuurlijk te zot voor woorden. Ibra was het bedrag wel waard gezien zijn status maar voor Neymar is het natuurlijk een miljoen of 35 teveel. Bovendien heeft Barca nog steeds de beschikking over Alexis, Pedro, Afellay, en supersub Tello. Deze jongens zullen altijd dienende spelers zijn bij Barca, dat zie ik met Neymar niet zo snel gebeuren. Dan zou je zijn talent (zijn skills en snelheid) enigszins verkwanselen. Maar goed, het is nog lang niet zover en we zullen wel weer zien hoe het er in 2014 voor staat.

Ik vind persoonlijk dat Neymar meer een speler voor Real Madrid is. Ik denk niet dat hij goed in het systeem van Barcelona past. Al ben ik zowiezo niet zo'n fan van Neymar, met al zijn maniertjes.

Dit zou toch wel een hele leuke opstelling zijn om (misschien) te zien spelen in de toekomst. Alhoewel ik (nog) geen groot fan ben van Neymar.. Ik hoop eerlijk gezegd dat dit niet waar is en hij niet naar Barça komt.. beetje te overhyped voor mijn gevoel.

Valdes
Dani Alves
Thiago Silva
Piqué
Jordi Alba
Xavi
Busquets
Iniësta
Messi
Sanchez
Neymar
21 maart 2012 om 04:55

2015.. Lijkt me beter plan om dan Fabregas op de plaats van Xavi te zetten gezien zijn leeftijd dan.

Ik ben een groot fan van Neymar. Ik ben ook voor Real maar hoop niet dat ie naar Real komt. Als je naar de aanval kijkt denk ik dat, dat de laatste linie samen met het doel is waar versterkingen gehaald moeten worden. Ik hoop dat Neymar naar Barca gaat want dan kan ik hem in ieder geval iedere week zien voetballen al denk ik dat dit verhaal niet waar is. Met het beperkte budget wat is genoemd voor aankomend seizoen en de grote talenten die Barca al heeft in de voorhoede denk ik dat ze de aandacht op de verdeging vestigen. Als Thiago Silva en Jordi Alba de andere doelen zijn denk ik dat Neymar een te duur alternatief is voor erbij. Al hoop ik toch dat hij volgend seizoen in europa te bewonderen is. (als Real fan word je alleen niet vrolijk van de voorhoede dan Sanchez, Messi en Neymar haha)

20 maart 2012 om 14:27

hou toch op. barca die gaat helemaal geen van alle halen. heel misschien alba, maar zelfs alba is te duur voor barca. ze hebben helemaal geen geld, als ze noodlening van 150 miljoen moeten afsluiten voor salarissen, kunnen ze het mega salaris van neymar niet betalen, en sowieso zijn transfersom niet.

Hoe doet barcelona dat toch. 360 milj. euro schulden hebben en 58 milj. neertellen voor een speler. Platini, ik dacht dat ge iets ging doen voor de kleinere clubs. Fifa is zo corrupt.

Neymar vind ik een geweldig talen maar 58 miljoen......

Als ik mocht kiezen voor Neymar voor 58 miljoen of Lucas Moura voor 30 miljoen ( wat Sao Paulo volgensmij aan Inter vroeg ) zou ik echt voor Lucas Moura gaan.

jonge, hier klopt toch helemaal niks van. Barca die ging al bijna failliet, moesten een noodlening doen van 150 miljoen omdat ze de salarrisen niet konden betalen. en ze hebben sowieso gezegt dat ze komende jaren geen grote aankopen konden doen. en sowieso hoort neymar niet bij barca. hij is een typisch real speler. beetje arrogant, heel zelfverzekerd en een echte voetballer, bij barca moet hij zich net als sanchez beperken. sanchez was bij udinese een perfecte dribbelaar, maar bij barca speelt hij alleen maar combinatie, terwijl dat zijn kracht niet is. bij real kan hij gewoon zichzelf zijn net als Cristiano Ronaldo dat bleef toen hij naar real ging. en ook als Real zoals de geruchten gaan ook rooney halen, dan hebben ze een aanval die niemand kan tegenhouden met Ronaldo Rooney en Neymar en daarachter nog Özil.

Neymar is wel goed maar speelt op dezelfde manier en positie als Messi. Het lijkt me dat deze twee spelers elkaar in de weg zouden gaan lopen.

En danheb je ook nog David Villa, Tello, Busquets, Mascherano, Affelay, Cuenca, en natuurlijk Puyol.
Dit lijkt mee een geweldig team!

Valdes
Dani Alves
Pique
Thiago Silva
Abidal
Iniesta
Xavi
Thiago
Sanchez
Messi
Neymar
21 maart 2012 om 04:53

Abidal zet daar maar Jordi Alba neer.. En ik weet niet waar je Fabregas neer wil zetten ? En rond 2015 zal Xavi wel gestopt zijn al hoop ik dat niet. Zetje daar maar Busquets neer Dat lijkt me een beter alternatief..

en wie weet is er tegen die tijd wel een nieuw supertalent doorgebroken.

En wat nu als Neymar volgend jaar zijn been breekt of iets dergelijks en hij nooit meer zou kunnen voetballen? Lijkt me een ingewikkelde zaak

Zie toch liever een verdediger van topniveau naar barca gaan, waarom nog een aanvaller?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4861 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona9370
4.Valencia7327
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Lionel MessiAanvaller3634
Ivan RakiticMiddenvelder351
PaulinhoMiddenvelder349
Jordi AlbaVerdediger332
Luis SuárezAanvaller3325
Sergio BusquetsMiddenvelder311
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

1273 fans
Aanvaller, 26 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Paris Saint-Germain 20 19 5 1
2016/2017 Barcelona 30 13 7 1
2015/2016 Barcelona 34 24 6 0
2014/2015 Barcelona 33 22 6 0
2013/2014 Barcelona 26 9 6 0
Laatste voetbalnieuws

Neymar: ‘Ik zou het geweldig vinden om met Guardiola te werken’

Neymar wordt al maanden in verband gebracht met een transfer en onder meer Manchester City zou interesse hebben in de aanvaller. De Braziliaan heeft meerdere keren benadrukt gelukkig te zijn bij...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 27 mei
Lionel Messi heeft Barcelona geadviseerd om Marcos Alonso vast te leggen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren