wk2018

Lens: 'Hij is een goede verdediger, maar ik ken zijn zwakke punten'

Maandag, 19 maart 2012 om 18:40

PSV-sc Heerenveen (5-1) was zondag niet alleen een wedstrijd tussen de nummers vier en vijf van de ranglijst, het was ook een duel tussen de twee slechtste defensies van het zestal titelkandidaten. De Eindhovenaren wisten wel raad met de defensie van de noorderlingen. "Met alle respect: Arnold Kruiswijk is een goede verdediger", stelt Jeremain Lens. "Alleen: ik ken zijn zwakke punten en op snelheid was hij te kloppen."

"Dat gold niet alleen voor mijn kant, ook voor de kant van Dries Mertens", vertelt Lens aan De Pers. "Hij had een wereldmiddag tegen Michel Breuer." PSV kreeg de doelpunten in de schoot geworpen door de verdedigers van Heerenveen. "Als je te veel respect hebt voor aanvallers, stap je twee meter achteruit. Terwijl je twee meter vóóruit moet stappen", benadrukt Ron Jans.

"Of het nou Lens, Mertens of Tim Matavz was, ze konden allemaal de eerste bal aannemen en een actie maken", erkent Jans. "We waren overal te laat. De eerste goal was wat dat betreft symptomatisch. Eigenlijk was hun aanval al half afgeslagen, maar we laten Kevin Strootman ervoor kruipen en even later ligt-ie erin."Gerelateerd

61 reacties (laatste reactie door mackan68)

Slim, hiermee win je de wedstrijd als je dat soort dingen weet.
Zoveel heb ik niet van hem gezien in die wedstrijd.
Maar lens is wel een goede voetballer

19 maart 2012 om 18:54

Vind Lens eigenlijk juist heel erg tegenvallen. Zeker als je ziet hoe hooghartig hij eigenlijk doet met uitspraken zoals: ik hoor in de basis te staan.

Lens heeft afgelopen weekend eindelijk eens een goede pot gevoetbald maar de rest van het seizoen was eigenlijk dramatisch.

19 maart 2012 om 18:58

Helemaal mee eens, maar zolang hij de laatste paar wedstrijden van waarde is vind ik het prima ;

19 maart 2012 om 19:02

Je mag van een rechtsbuiten van PSV wel verwachten dat hij af en toe zijn mannetje passeert of een fatsoenlijke voorze tgeeft. Op afgelopen wedstrijd na heeft Lens dit het hele seizoen nog niet gedaan. Tenzij je zijn 83 scharen in één actie meerekent.

Terwijl Marcellis misschien juist wel van waarde had kunnen zijn in de huidige defensie van Psv.

19 maart 2012 om 19:08

Zeker zeker, van mij mag hij ook direct verkocht worden. Voegt zelden iets toe, en heeft erg vaak geen overzicht.
Marcellis vindt ik trouwens geen versterking voor Psv, heeft een leuk halfjaar gehad bij Psv, daarna ver weggezakt.
Nou is Manolev ook geen topper, maar de transfer destijds kon ik wel mee leven.
Jammer dat Lens niet uit de verf komt.

19 maart 2012 om 19:31

Hij viel idd erg tegen in het begin van het seizoen maar Labyad doet dat momenteel dus vind het prima als Lens weer terug in de basis komt aangezien de jonge Marokkaan nog steeds zijn contract niet heeft verlengd.

19 maart 2012 om 20:36

Lens hoort in de basis te staan als hij in topvorm is. Helaas is dat zeldzaam. Laatste keer dat hij deze vorm had was Heracles thuis met die schaargoal en dat was volgens mij op 6 november vorig jaar. Labyad is daarnaast gewoon een erg goeie voetballer en is net een tikkeltje multifunctioneler dan Lens in my opinion.

19 maart 2012 om 22:26

Nou Labyad is veel beter wil je zeggen, vier goals dit seizoen. Dat is toch veel mager voor de rechtsbuiten van Psv.

19 maart 2012 om 19:06

Slim? Zelfs ik als Belg weet nog door zijn Anderlecht periode dat je Kruiswijk makkelijk kan pakken op snelheid. Ik hoop dat elke Eredivisietrainer dat toch weet, dit lijkt me zowat een verplichting te zijn.

19 maart 2012 om 20:03

Ook heel slim om dit in een intervieuw te zeggen als je woensdag weer tegen Heereveen moet.
In de Beker zullen ze wel uit een ander vaatje gaan tappen vrees ik voor Lens.
En dan huilen als je een rotschop krijgt als je zulke teksten de eter in gooit.

Tja, ben benieuwd of Lens en Mertens komend weekend weer zo kunnen voetballen. Mertens zal toch een stuk meer moeite hebben met van Rhijn dan met Breuer. Breuer is op snelheid makkelijk te kloppen terwijl van Rhijn een stuk sneller is. Koppers zal waarschijnlijk weer linksback staan. Als ik zag tegen United hoe hij Nani volledig in zijn zak had maak ik me persoonlijk niet zo heel druk om Jermain Lens. Daarbij hebben beide backs rugdekking van Vertonghen en/of Alderweireld.

19 maart 2012 om 19:02

Lijkt me dat Labyad gewoon speelt. Was maar 1 wedstrijd geschorst. En zowel v Rhijn als Koppers hebben hun zwakke wedstrijden ook gehad. Maar het is sowieso voor Ajax zaak de slag op het middenveld te winnen. Elke ploeg heeft kansen tegen PSV als men flinke druk op hun verdediging kan zetten.

19 maart 2012 om 19:27

Tja, Janssen is geschorst dus De Jong zal op het middenveld starten. Hierdoor zullen vrijwel zeker de volgende spelers elkaar trefefn.

Pieters - Lukoki
Marcelo/derijck/bouma - Bulykin
Manolev - Ozbiliz

Strootman - De Jong
Hutchinson - Eriksen
Toivonen - Anita met hulp van Alderweireld Vertonghen

Mertens - van Rhijn
Matavz - Alderweireld/vertonghen
Lens - Koppers

19 maart 2012 om 19:37

Mooie opsomming met leuke koppeltjes hoor. Matavz zal niet veel in te brengen hebben tegen het centrale duo van Ajax maar ik had liever geen Bulykin in de spits gezien, denk dat het duo van PSV nog kwetsbaarder is tegen een bewegelijke spits. Ik zie Lukoki Pieters opvreten, puur door het verschil in snelheid, en Strootman zal Hutchinson veel te hulp moeten schieten met Eriksen.

Ben ook benieuwd hoe PSV de opkomende Vertonghen op gaat vangen.

Ben benieuwd, het wordt een mooie pot dat zeker! En ik benoem de winnaar tot favoriet voor de titel, misschien wat voorbarig maar dat is mijn gevoel. Al zou een gelijkspel voor Ajax geen slecht resultaat zijn.

19 maart 2012 om 20:01

Als Atiba Hutchinson Eriksen gaat verdedigen zoals hij Assaidi gaat verdedigen voorzie ik geen problemen voor Hutchinson zondag en kan Strootman zich lekker bezig houden met het vakkundig opeten van Siem de Jong.

Nee zonder dollen, ik denk dat het zondag alle kanten op kan gaan, PSV is heel wisselvallig en ik denk niet dat er een pijl op valt te trekken.

19 maart 2012 om 20:09

geloof dat boerigter ook weer fit is zou vanavond met ajax 2 meedoen ;

19 maart 2012 om 19:05

Ik denk dat Pieters zich eerder zorgen mag maken als Lukoki speelt, wat is die bliksemsnel zeg, en die startsnelheid. Viel goed in, hoop niet dat de Boer hem opstelt maar ik vrees het wel.

@ Robbiep

In de wedstrijd tegen Valencia liet Cocu meteen zien dat hij Labyad een middenvelder vind. Ik denk dan ook dat hij Labyad op het middenveld laat beginnen en Wijnaldum misschien wel op de bank, aangezien die ook tegenviel als rechtsbuiten. Hij valt eigenlijk overal tegen tegenwoordig, maar dat geheel terzijde.

19 maart 2012 om 19:57

Ik hoop juist dat Lukoki speelt en dan aan de andere kant Ozbiliz met Bulykin in de spits móet daar gewoon veel gevaar komen. Pieters zal het enorm lastig krijgen tegen de veel te snelle Lukoki.

19 maart 2012 om 20:08

ik hoop ozbiliz op rechts en boerigter op links geloof dat hij vanavond met 2de meedoet ;

19 maart 2012 om 20:50

Boerrigter doet niet mee.

Weet eerlijk gezegd niet zo goed wat ik precies met dit nieuws moet, maar goed.
Lens heeft een prima wedstrijd gespeeld. Eindelijk was het weer eens genieten bij Psv.

Hij is zeker goed, iedereen kent zijn zwakke punt en dat is z'n snelheid..
Laat dat nou Lens sterkste punt zijn..

Als je twee meter vooruit stapt vliegen ze er al helemaal langs. Heerenveen moet sneller backs opstellen of beter rugdekking geven als ze woensdag eenzelfde scenario willen vermijden.

Ze hadden idd geen kind aan deze verdedigers.
Lens rent trouwens iedere verdediger eruit, zegt meer over zijn snelheid.

Arnold Kruiswijk en Michel Breuer zijn de zwakste spelers in de hele ploeg.. eerste 10 minuten ging Breuer al 3 a 4x in de fout waarbij de eerste 2 fouten voor de eerste tegentreffer hebben gezorgd.

Dit is toch al jaren het verhaal van de verdediging waarin Breuer basisspeler is. Janmaat is een goede en Gouweleeuw is een groot talent, maar de rest is niet goed genoeg voor Heerenveen. Ik snap al helemaal niet dat ze de afgelopen jaren spelers als Koning, Zomer en Kruiswijk aangetrokken hebben die dit probleem niet oplossen.

19 maart 2012 om 19:01

Heereveen heeft natuurlijk niet het budget om 6 miljoen voor een verdediger neer te leggen. Ze zullen verdedigers moeten scouten en hopen dat ze een verdediger voor een lage prijs kunnen in kopen. Tensltote levert een goede aanvaller/middenvelder altijd meer op en zal er daarvoor meer geinvesteerd kunnen worden.

Terwijl verdedigers eigenlijk met de jaren beter worden. In de jeugd zie je wel potentie bij sommige maar het is de ervaring die uiteindelijk de doorslag geeft. Daarom is het zo verrekte moeilijk om een goede verdediger te scouten.

Wanneer iemand bij een jeugdclub als verdediger staat, en veel beter kan voetballen dan de rest. Zal hij bij een volgende club eerder op het middenveld gezet worden. Omdat hij zichzelf daar beter in de picture kan spelen enzovoorts.

19 maart 2012 om 19:12

Dus alle goede verdedigers worden bijna automatisch middenvelder worden en dus zullen er maar een paar goede verdedigers zijn? Vertonghen kan beter voetballen dan menig middenvelder, maar staat wel in de verdediging. Heitinga kan ook heel goed voetballen, maar is ook een verdediger. Daarbij zijn er ook spelers die van nature verdediger zijn zoals Vidic, Thiago Silva, Mathijsen, Douglas, Pepe en nog vele meer op alle niveau's.

Daarbij kan je beter jongere verdedigers hebben (zoals ze dat ook in de aanval hebben) die beter kunnen worden en geld op kunnen leveren. Oudere verdedigers moet je alleen hebben als ze met hun ervaringen nog van belang kunnen zijn voor hun club.

19 maart 2012 om 19:24

Nee, ik zeg dat alle goede voetballers bijna automatisch middenvelder worden. In andere landen word er veel minder verwacht van een verdediger. Kijk naar een Terry, Ferdinand, Pepe etc etc
Allemaal pure killers, maar kunnen niet verrekte goed meevoetballen. In Nederland willen we altijd meer van een verdediger. We verwachten dat hij een mannetje sloopt zoals Douglas dat doet. Maar dat hij ook net zo goed kan voetballen als Vertonghen. Iets wat dus bijna niet te vinden is.

Waarom roepen heel veel mensen dat Vertonghen naar de CVM positie moet? Omdat hij heel goed kan voetballen voor een verdediger. Waarom speelde Heitinga vaak op de CVm positie? Omdat hij goed kan voetballen voor een verdediger.

Een echte verdediger is een sloper naar mijn idee. Een type Douglas, Pepe en noem maar op. Maar in Nederland word er ook nog verwacht dat een type Douglas heel goed kan meevoetballen.het beste is natuurlijk een combinatie in het centrum. Een sloper zoals Pepe, met een voetballende Ramos. Een slopende Puyol, een voetballende Pique.

Topclubs kijken bij de lagere clubs altijd naar mensen met talent en potentie. Maar ibj de lagere clubs staan de beste voetballers eigenlijk altijd op het middenveld geposteerd. Omdat het middenveld gewoon weg de hoogste handelingssnelheid vereist. Die spelers worden dus vanwege hun talent opgeleid als middenvelder bij de jeugdclubs. Wanneer ze dan "gescout" worden, worden ze gescout op het middenveld.

19 maart 2012 om 19:14

Dom gelul, het centrale duo Zomer en Gouweleeuw staat namelijk als een huis.

heerenveen moet met andere opstelling tegen psv spelen want ze gaan er steeds op snelheid langs dus heerenveen moet denk ik zo spelen de opstelling is zonder janmaat ga vanuit dat hij er nog steeds niet bij is

vd busche
schimdt
gouweleeuw
zomer
resek
kums
djuricic
elm
narshing
dost
assaidi

Ik denk dat Heerenveen faalt in alle toppers door complete zelfoverschatting. Ze moeten niet vergeten dat er in de laatste linie spelers staan als Breuer, Kruiswijk en Zomer. Dan kan je gewoon keihard op je plaat gaan. Het middenveld is aardig, niet meer dan dat. Alleen Djuricic vind ik af en toe goed spelen. Voorin is het wel leuk maar als ze maar 1 of 2 kansen krijgen tegen PSV - van wie de verdediging matig bevonden wordt - moet je je afvragen of het niveau van hen daadwerkelijk wel zo hoog is als de media je wilt doen laten geloven.

19 maart 2012 om 19:09

Kwalitatief zijn wij natuurlijk minder dan de andere toppers (behalve feyenoord misschien?), maar structureel zo hard falen mag gewoon niet. We kunnen het wel, want tegen AZ hebben we een geweldige pot gespeeld.

Psv speelt precies hetzelfde als Heerenveen, alleen met betere spelers. En dan zie je dat ons middenveld compleet wordt overlopen. Daarom vind ik dat Jans woensdag een versterkt middenveld moet overwegen. 4-4-2 ipv 4-3-3, maar jans heeft niet de ballen om een van de 'vedetten' voorin de slachtofferen. Toch zal hij iets moeten verzinnen, want ik wil echt niet nog een kansloze nederlaag zien. Met 110% inzet in eigen huis moet er toch wat te halen zijn!

En ja, de media kan goed overdrijven. Ik heb nooit geloofd in onze titelkansen, en kijk uitsluitend naar plek 5 en de beker. Europees voetbal zullen mensen in Heerenveen uitermate blij mee zijn na 2 magere jaren.

20 maart 2012 om 01:52

Ben het wel met je eens over een 4-4-2. Je zou voorin momenteel makkelijk Narsingh kunnen passeren. Die voegt op dit moment zowel aanvallend, controlerend als verdedigend helemaal niets toe. En als Assaidi dan ook nog eens begint op de bank dan heb je kans dat met Van la Parra op links Dost ineens wel ballen krijgt. Rajiv schuwt ook het verdedigende werk niet, in tegenstelling tot Assaidi die dat een stuk minder doet. Laat Elm gewoon steeds Strootman voor de voeten lopen. Breuer op linksback en als Janmaat nog geblesseerd is gewoon Schmidt op rechts. Kruiswijk in geen geval opstellen. Doe je dat wel, dan pleeg je opnieuw zelfmoord...

Ja daar hoef je het licht ook niet voor uitgevonden te hebben om tot die conclusie te komen.

Heel leuk dat Lens een keer goed speelt, tegen een gelegenheidsback die vijf keer zo traag is, maar aan een hosanna-stemming omtrent zijn persoon doe ik niet mee. Het blijft gewoon een hele matige speler die PSV zo snel mogelijk moet lozen. Als Labyad dan ook daadwerkelijk vertrekt moet er natuurlijk wel een flankspeler bij. Hopelijk zet Depay goed door en als ik PSV was zou ik Wildschut halen nu hij nog goedkoop is. En niet wachten tot hij straks drie jaar bij Heerenveen heeft gespeeld en de hoofdprijs kost.

19 maart 2012 om 19:07

Labyad is ook geen flankspeler. Als Lens niet voldoet, moet er dus sowieso een flankspeler komen. Ik zelf vind Lens echter wel een redelijk goede speler. Niet slechter dan bijvoorbeeld Amrabat of Lazovic,.

19 maart 2012 om 19:11

Labyad is inderdaad geen flankspeler, moet je nagaan hoe slecht Lens het deed dat deze toch zijn plek inneemt; Het was echt om te huilen gewoon toen hij nog basis stond.

19 maart 2012 om 19:09

Hahaha nu doe jij het zelf. Jij zegt hosanna-stemming omdat hij gistere goed speelde. Overigens doe jij het zelfde met Wildschut die ook een paar wedstrijdjes leuk speelde maar afgelopen 2 wedstrijden niet gezien!

19 maart 2012 om 19:12

Bij Wildschut bespeur ik talent, bij Lens niet. Ik zeg alleen dat ik de gok aan zou durven wat betreft Wildschut, nu hij nog relatief goedkoop is. Dat hij zich de laatst twee wedstrijden, als ik jou mag geloven, niet liet zien zegt mij niet alles. Hij speelt tenslotte bij VVV en is nog jong.

19 maart 2012 om 19:15

Het kan ook een gok zijn om Lens de komende 8 wedstrijden te laten staan zodat hij veel zelfvertrouwen krijgt en het vertrouwen kan uitbetalen. Ik vind nog steeds dat deze jongen veel talent heeft.

19 maart 2012 om 19:25

Lens heeft vaak genoeg acht wedstrijden lang op rij in de basis gestaan, veel langer zelfs. Hij was vorig seizoen het hele seizoen de rechtsbuiten en ook de eerste helft van dit seizoen. Hij heeft juist amper talent, hij is alleen snel. Als je dat niet ziet zou ik me zorgen gaan maken hoor, noem me één andere kwaliteit van hem?

19 maart 2012 om 19:31

Juist van zijn snelheid moet hij het hebben, als hij een persoon voorbij is behoud hij vaak niet het juiste overzicht dat ben ik met je eens. Maar als je hem gisteren zag gaf hij een aantal mooie passes en goede voorzetten. Daarom ben ik ervan overtuigd dat deze jongen het wel heeft maar niet laat zien!

19 maart 2012 om 20:54

@ Lighttownpsv

T0mt0m heeft wel een punt. Wildschut gaat nu niet meer dan een miljoen of 2 kosten terwijl die na 2 jaar Heerenveen 8 miljoen kost. Kun je hem beter nu halen en met Depay laten strijden voor de rechtsbuiten positie.

Tja, je moet ook wel heel snel en goed zijn om Michel Breuer en Arnold Kruiswijk voor te komen. Ik vind Breuer nog wel mee vallen dit seizoen, maar Kruiswijk is echt om te janken. Wat is dat ren dramaverdediger, echt die is op dit moment voor niemand wat waard in de Eredivsie. En dat vind ik wel zonde, want hij was bij Groningen erg goed en ging een gouden toekomst tegemoet.

Lekker slim, zulke teksten motiveren de tegenstander vaak gigantisch maargoed, hoeft Jans niet zoveel te doen.

Heel de Psv-selectie zal toch half met het hoofd al bij zondag, dus ik zie Heerenveen wel doorbekeren.

19 maart 2012 om 19:09

Je kan nog zo gemotiveerd zijn, je gaat er echt niet sneller van rennen.

Sorry Lens maar je praat onzin. Iedereen weet dat Kruiswijk een zeer matige verdediger is welke absoluut niet ere-divisie waardig is. Ron Jans speelt PSV alleen maar in de kaart door hem op te stellen.
Kruiswijk heb ik geen bal goed zien verdedigen en is veel te traag voor Lens. Zelfs wanneer Kruiswijk bij een aanval betrokken is, weet hij zijn verdediging in de problemen te brengen.
Maar afijn Jans zet de langzame kruiswijk tegen over Lens en verhuisd Breuer welke een paar keer moet steken voordat hij zich in het veld kan draaien, naar links om tegen een bewegelijke Mertens te spelen. Zet dan in ieder geval Breuer in tegen Lens, op snelheid is Breuer niet te kloppen en Lens is niet half zo bewegelijk als Mertens. In dat geval kan je er nog wat van maken.

Zolang Kruiswijk in de basis staat, is de verdediging een groot drama. Elke keer dat hij erin staat maakt hij wel een fout wat direct een doelpunt tot gevolg heeft.
Ik hoop dat Jans nog 1 keer zijn verstand vindt en Kruiswijk eruit laat.

nou lens je hoeft nu niet te zelfverzekerd zijn want jij en jou elftal hebben een draak van een maand gehad. zeg dit maar als je een goede serie wedstrijden neerzet. met dat flauwekul na een overwinning gelijk doen alsof je alles al goed weet

Lensie was weer als vanouds.maar belangrijker nog hij had er zelf ook weer lol in getuige zijn brede glimlach.
Als iemand blij is met de trainerswissel is hij het wel.
Cocu moet hem daarom de rest van het seizoen ook gewoon laten staan ten koste van labyad.
Labyad moet in mijn ogen even een stapje terug doen , al was het maar om zich weer een beetje nederiger op te stellen richting collegas en fans.
Ik vond het de laatste tijd behoorlijk irritant worden in het veld en hij liep erbij alsof het al een hele grote meneer was.
Ik denk dat heerenveen zich trouwens wel gaat revancheren .Je ziet maar zelden dat een club een dubbele confrontatie binnen 4 dagen beide wint en bovendien zullen de koppies wel meer richting zondag staan denk ik.

Lens was gister goed op dreef ja!
Ik zeg laat Lens maar een tijdje in de basis staan...
Ik vind Labyad een betere speler en is een van mijn favoriete spelers bij Psv, maar vind dat hij de laatste tijd een beetje uit de hoogte doet.
Het lijkt alsof hij denkt dat hij het gemaakt heeft en moet met beide benen op de grond worden gezet.
Jammer dat Lens net iets te weinig heeft..
Is een soort Walcott eigenlijk.

19 maart 2012 om 23:13

als een vleugelspeler vind ik lens beter, labyad hoort eigenlijk op het middenveld

Als ron jans goed heeft opgelet zondag dan stelt hij kruiswijk woensdag niet op. Laat doke het maar op rechts proberen en met hulp van narsing. breuer op links met hulp van assaidi en als elm dan nu wel bij zijn man blijft hebben we een kans.

Jeremaintje toch.

Jij kent de zwakke punten van een van de slechtste verdedigers in de Eredivisie, maar het grappige is dat elke verdediger die een beetje snel is jouw 90 minuten lang net zo onzichtbaar als de ballenjongen kan maken.

Vraag een keer of je in de spits mag, anders wordt het binnen 2 jaar Almere City als je als rechtsbuiten door wil.

Kan iemand mij vertellen waar Janmaat is!!
Nog steeds geblesseerd??

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

114 fans
Middenvelder, 30 jaar

In de wandelgangen

Maandag 18 juni
Carlo Ancelotti meldt zich mogelijk in Londen voor een verrassende huurdeal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren