wk2018

'Ik heb dit seizoen alleen nog niet tegen FC Twente gescoord'

Dinsdag, 20 maart 2012 om 21:00

KERKRADE - De Tank van Damascus? Sanharib Malki haalt zijn schouders op. "Ik weet ook niet waar ze dat vandaan halen. Ik heb die bijnaam al jaren." Of hij wel eens in de Syrische hoofdstad is geweest? "Ja, vorig jaar voor het eerst met de nationale ploeg. Maar verder niet’’, zegt de 28-jarige topschutter uit Kamishli.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

79 reacties (laatste reactie door karlheinz4)

Leuke speler Malki, scoort leuk en doet wat er gedaan moet worden. Dit is gewoon zijn seizoen en alles zit mee, maar misschien zegt het wel wat over onze verdedigers. Bedoel Bulykin kwam naar Nederland en scoorde aan de lopende band. Pantelic kwam naar Nederland en scoorde netjes 18 doelpunten dat seizoen.

Ik heb Malki zo en dan zien spelen, maar moet toch echt zeggen. Dat ie genadeloos de verdedigende fouten van de tegenstander hard afstraft. Maar daar voor is er een spits ook, maar het is geen spits die 1op1 de man uitspeelt en door middel van een actie zijn eigen goals maakt, maar dat hoeft ook niet iedereen heeft zo zijn kwaliteiten.

20 maart 2012 om 08:08

In de competitie scoorde Pantelic er 16.

On:

Een afmaker, meer niet. Als Vormer, Junker o.a. weggaan wil ik nog wel is zien hoeveel hij er scoort. Desalniettemin doet hij het prima

20 maart 2012 om 14:19

Als Junker en Vormer weggaan denk ik dat er weinig haalbare spitsen zijn die er 20 scoren bij roda

20 maart 2012 om 21:56

Als jij dat ook zou kunnen verdiende je nu bakken met geld bij een Europese topclub. Ik vermoed echter dat dat niet zo is dus kun je dat niet. Om zulke goals te maken heb je ook klasse nodig. Je moet maar net op de goede plek staan. Net op het juiste moment een stapje naar voren of naar achter. Net bij de verdediger wegsluipen. En dan op profniveau. Lijkt mij niet dat jij over die kwaliteiten beschikt.

21 maart 2012 om 12:29

Malki is echt een killer gebleken, erg knap gezien zijn meevoetballende vermogen verder. Vind hem namelijk in teamverband minder sterk. Doet me een beetje denken aan Bulykin en Janko. Ook van dit soort type spelers

20 maart 2012 om 08:09

Maar heeft het niet met de spelopvatting te maken? In Nederland vallen we graag aan, we gaan niet uit van 0 tegen doelpunten, maar meer van een goal extra maken dan de tegenstander. Het liefst wil elke ploeg dwingend spelen en zo haar wil op leggen aan de tegenstander. Bepaalde spitsen gedeien daar heel goed in.

Bulykin, doet het ondankds de weinige minuten, dit jaar ook niet slecht qua scoringsgemiddelde. Het heeft te maken met de spelopvatting, je ziet ook veel Spaanse spelers die moeite hebben met de Engelse speelstijl, dat heeft dezelfde reden.

20 maart 2012 om 08:12

Niet door de dramatisch verdedigende kwaliteiten van sommige teams? Met allen respect hoor, kijk is hoe dramatisch er soms wordt verdedigend. Kijk alleen al is naar Heerenveen. Daar staan al een paar verdedigers in team, die gemiddeld elke wedstrijd wel een tegen doelpunt veroorzaken.

Er wordt soms gewoon heel erg slecht verdedigend en dat is duidelijk, tel maar is op een handje hoeveel goede verdedigers er in Nederland rond lopen. Ik tel er misschien maar een paar, die daadwerkelijk een stap omhoog kunnen doen in het Buitenland.

20 maart 2012 om 08:26

Ach, in Nederland vinden we verdedigers al snel slecht. Natuurlijk is niet elke verdediging niet even goed, maar een spits schopt er geen 20 in door alleen maar slecht verdedigen. Kijk Bulykin vorig jaar, ADO speelde super aanvallend, kreeg regelmatig doelpuntjes tegen, maar toch wonnen ze veel wedstrijden door hun spelopvatting.

Je ziet gewoon dat spitsen in Nederland vaak beter renderen als de opvatting van het team goed is. Waarom brak Makaay geen potten in Nederland en wel in Spanje en Duitsland? Omdat in Nederland vooruit wordt gevoetbald en hij zijn looacties dus niet kon maken.

Ik snap echt wel dat niet elke verdediger top is, maar altijd alles maar afschuiven op de dramatische verdediging in Nederland vind ik wat ver gaan.

20 maart 2012 om 08:33

@harmjan1983

Helaas is het wel zo dat verdediging in Nederland zwak is, bedoel kijk is naar het Nederlands elftal. Een Pieters staat er in aan gebrek aan kwaliteit. Het zelfde voor Joris en Heitinga. Heitinga kan nog wel mee, maar Joris zit er ook bij aan gebrek aan beter, als we even eerlijk zijn die Matthijsen staat zelfs wissel zo en dan bij Malaga en dat in het Nederlands elftal.

Waar mij het soms omgaat is, dat er teveel cruciale fouten worden gemaakt. Soms wint een ploeg simpel, op de stommiteit van de tegenstander. Maar dan gaat het puur over een kaart pakken een domme tackle of iets dergelijks.

Heb jij de wedstrijd Nec, Twente gezien? Heb jij die centrale verdediger die als wissel voor Douglas moest spelen zien dekken? Of die Bengstson die er geen reet van kan.

Zoiets mag niet gebeuren als je bij Twente speelt en dat is het hem juist.

20 maart 2012 om 13:32

Ik heb in Nederland nog wel is het idee dat men nog altijd traint om complete spelers te maken. Wat het uiteindelijk moeilijk maakt voor spelers om ergens in uit te blinken. Als we kijken naar wat de zogenoemde beste spelers in NL zijn, zijn het negen van de tier keer de aanvallende middenvelders of de verdedigende middenvelders.

Puur omdat zij van alle kwaliteiten een beetje nodig hebben, waar een verdediger hoort te leren verdedigen. Persoonlijk zie ik liever een verdediger die iemand in tweeen schopt over een verdediger die 5 man kan uitspelen. Hetzelfde geld voor keepers die nog steeds leren meevoetballen en zo zijn er nog wel wat voorbeelden te vinden.

20 maart 2012 om 16:24

@ahjacied,

Je hebt ergens wel gelijk, maar kijk naar het WK, kijk naar de Ek-kwalificatie. Hoe slecht is onze verdediging dan daadwerkelijk? Tijdens de Ek-kwalificatie kregen we slechts 8 doelpunten tegen. Ik zeg slechts 8, omdat de laatste wedstrijd die nergens meer omging er ons 3 heeft gekost.
Op het WK was onze kracht eigenlijk vanuit een gesloten defensie voetballen en gokken op de creativiteit. Volgens mij ging dat prima.

Oké Mathijssen is geen Thiago Silva, Pieters is geen Abidal, Heitinga is geen Pique. Maar overdrijven we in Nederland niet een beetje. We zijn door onze voetballende manier van verdedigen misschien niet zo meedogenloos, maar door vooruit te verdedigen (minder spectaculair) en pressie spelen, lijkt het allemaal minder, maar het valt nog best mee.

Waar ik wel blij mee ben is de opkomst van jonge talenten in de verdediging, Van Rhijn, en de Vrij bijvoorbeeld. Daarbij heb je nog van Dijk van Groningen en Bruma, Rekik in mindere mate, daardoor zal de vervanging wel goed zitten. Maar niet te snel lopen klagen!

20 maart 2012 om 13:24

Tuurlijk we hebben niet de beste verdedigers in Nederland....
Maar Pantelic had echt wel kwaliteit... Hij had ook in Duitsland een goed gemiddelde...
Maar Malki is een verhaal apart , hij heeft echt weinig gescoord de laatste jaren en hij is al weer 28 !!!

Petje Af...

Als Twente nog op serieuze wijze voor de titel wil gaan meespelen zal dat doelpunt er ook niet komen vrees ik voor Sanharib

20 maart 2012 om 08:18

Met de verdediging die er zondag stond kan Malki er zelfs 2 of 3 of meer scoren. Zonder grapje dat doelpunt komt er echt wel van Malki, hij scoorde ook tegen Ajax en die verdediging staat beter dan die van Tweten.

20 maart 2012 om 09:22

Oh ja, in VI werd gezegd dat de verdediging van Twente met die 2 nieuwe jongens slecht was. Dat moet natuurlijk wel worden nageluld. Echter, Röseler verdedigde prima, en ook Bengtsson deed het helemaal niet onaardig. Ik zou niet zomaar zeggen dat het een achteruit gang was tov Douglas/wisgerhof.

20 maart 2012 om 09:37

Tegen de tijd dat Twente Roda ontvangt staat die gehandicapte opstelling van afgelopen weekend er niet meer döll. Daarnaast is de verdediging van Ajax niet bepaald beter als je alleen al naar het doelsaldo kijkt.

20 maart 2012 om 16:54

@groundhopper Eens! Vooral Roseler maakte een goede en vooral rustige indruk. Die jongen speelde alsof het de normaalste zaak van de wereld was om ineens in de Eredivisie tegen Feyenoord te voetballen. Viel me absoluut mee die jongen. Wel vind ik dat Douglas gemist wordt. Zeker met de hoge ballen in de 16 heb ik er meer vertrouwen is als je weet dat hij erbij staat.

Maar als malki denkt dat hij alleen nog maar tegen fc twente moet scoren is de eredivisie een stuk kleiner maar toch een leuke spits

Ah jongens, Malki is gewoon een simpele spits die toevallig zo'n seizoen heeft waarin hij ze van alle kanten raak schiet. Dat had die gekke Belg vorig jaar ook, dat was pas een overschatte speler zeg! Prima spits voor Nec, maar een club als Brugge is al eigenlijk te veel van het goede. Malki zal hiermee waarschijnlijk wel een transfer kunnen verdienen, maar het zou me echt verbazen als de Nederlandse top5 hem zouden halen. Daarvoor komt hij echt te kort.

Mis ik iets? Feyenoord - Roda 3-0 en Roda - Feyenoord is nog niet geweest..

ON: moet zeggen dat hij me nooit zo opvalt. Enige waaraan ik zie dat hij meedoet is dat continu zijn naam op het scorebord verschijnt.

20 maart 2012 om 10:52

Toen was hij er niet bij

20 maart 2012 om 18:02

Jawel hoor, viel in de 40e minuut in.

20 maart 2012 om 12:26

Precies, en Vitesse - Roda werd 5-0 dus ik weet niet waar deze flapdrol het over heeft.

20 maart 2012 om 15:40

Die flapdrol heeft wel gelijk want toen was hi jer ook niet -,-

20 maart 2012 om 17:47

Maar hij heeft dus niet tegen ze gescoord.. of hij er nu bij was of niet...
Anders doet hij het wel slecht... want ik heb tegen alle eredivisieploegen (en ook alle ploegen in de Primera Divison, Premier League, 1. Bundesliga en Serie A) gescoord toen ik er bij was.

20 maart 2012 om 18:13

Tegen Flamengo heeft hij ook niet gescoord, want toen was hij er ook niet bij en tegen Real Madrid heeft hij ook niet gescoord want toen was hij er ook niet bij. En tegen Swansea City heeft hij ook niet gescoord want toen was hij er ook niet bij en tegen Benfica heeft hij ook niet gescoord want toen was hij er niet bij en tegen....moet ik nog lang doorgaan?

20 maart 2012 om 21:27

Dank Maoam en Waterlelie voor het maken van mijn punt.

20 maart 2012 om 21:04

Hij bedoelt van de topclubs he.

Malki is een geweldige speler voor Roda. Hij blijft vechten voor iedere meter en jaagt de verdediging van de tegenstander continu op, waardoor er regelmatig een fout wordt gemaakt. Hij scoort dit seizoen erg makkelijk, maar dat komt ook omdat hij altijd vol voor de bal gaat.
Technisch is het geen goede speler, maar hij scoort veel en dat is het belangrijkste.
Zeker voor Roda begrippen zijn we de afgelopen jaren erg verwend met Junker en Malki, zoveel doelpunten hebben maar weinig spitsen gemaakt bij Roda. Nu mogen we al 3 jaar op rij genieten van een speler die minimaal 20 doelpunten in een seizoen maakt voor Roda.
Maar ondanks de positieve resultaten voorin zou Malki 2 keer zoveel moeten scoren, om de lekken in de verdediging te kunnen opvangen.

Ik vind Malki nu echt zo'n speler die 1 seizoen goed draait en daarna niet opvalt. Dat had ik met Junker nu ook, maar hij heeft dan 2 seizoenen goed gedraaid. Ik denk dat dit seizoen het beste uit zijn loopbaan is en blijft.

Niet om hem af te vallen, maar als hij jaarlijks zo'n seizoen zou draaien dan had hij niet bij respectieveloijk Roda JC gevoetbalt.

20 maart 2012 om 16:07

Junker heeft dit jaar de Skoubo rol. De rol om de assist te geven. Junker is nog heel belangrijk voor dit elftal.

Een geweldige speler en ik hoop dat dat bij Roda JC verlengt. Vorig jaar was het Junker die vaak scoorde, nu geeft hij de assist. Wel knap dat Malki nu al zoveel heeft gescoord.

20 maart 2012 om 16:06

Roda heeft de eenzijdige optie in zijn contract gelicht. Hij ligt tot 2014 vast

Roda JC - RKC 0-2 en RKC Roda komt nog. dus Malki lult weer netjes

20 maart 2012 om 14:19

Inderdaad, ik kan me ook nog Feyenoord uit herinneren (3-0 verlies voor Roda) waarin hij ook niet scoorde.

20 maart 2012 om 16:04

Tegen Feyenoord, RKC en Vitesse was hij er ook nog niet ; Hij bedoeld sinds hij hier in Kerkrade is heeft hij in alle wedstrijden die hij speelde gescoord, behalve Twente thuis niet ; Beetje vaag geformuleerd, maar het klopt wel degelijk.

20 maart 2012 om 16:34

Thanks voor je uitleg, ik begreep de uitspraak ook al niet (en zo te lezen geldt dat voor meerdere leden).

Vind het een uitstekende afmaker, maar het is afwachten hoe hij het volgend seizoen doet als Vormer weg is (toch een belangrijke factor op het middenveld) en Mads Junker waarschijnlijk vertrekt. Heeft Roda al spelers vastgelegd voor volgend seizoen?

20 maart 2012 om 18:07

@roda_jc
Het klopt helemaal niet, tegen Feyenoord viel hij in de 40e minuut in.
Tegen RKC viel hij in de 60e minuut in, niet gescoord.
Tegen Utrecht viel hij ook in, 81e minuut, niet gescoord.

Dat zijn alweer 3 wedstrijden erbij waar hij in het veld heeft gestaan, maar niet gescoord heeft.

Inderdaad opvallend dat Malki zegt dat hij alleen nog niet tegen FC Twente heeft gescoord, terwijl Roda dit seizoen nog geen doelpunt heeft weten te maken tegen Vitesse, RKC en Feyenoord. ( Ik weet niet of dit er nog meer zijn ). Buiten dat is hij natuurlijk een goede spits. Opvallend ook dat hij pas op zo'n late leeftijd is begonnen met voetbal. Ik ben er van overtuigd dat hij het clubrecord van Roda JC gaat verbreken, dat kan haast niet anders. In dit tempo zal hij er wel 25 of meer inleggen dit seizoen.

20 maart 2012 om 16:05

Tegen Feyenoord, Vitesse en RKC zat Malki nog in België. Alle wedstrijden die hij voor Roda gespeeld heeft, heeft hij alleen Twente thuis niet gescoord.

20 maart 2012 om 16:38

Waarom zeg je dat Malki nog in België zat? Hij scoorde namelijk in de eerste wedstrijd van het seizoen al voor Roda, namelijk tegen FC Groningen. Hij was er al in de zomer. Dat hij niet in de basis stond of niet speelde, vind ik verder niet tellen. Hij moet nog een keer tegen deze clubs spelen dus hij heeft niet alleen tegen Twente nog niet gescoord.

20 maart 2012 om 18:02

Hij was er wel bij in het begin van het seizoen.
Misschien doelt hij erop dat hij toen wisselspeler was, dus geen volledige wedstrijd heeft gespeeld en is dit ongelukkig geformuleerd.
En doelt hij erop, dat hij tegen alle clubs waarin hij als basisspeler is begonnen heeft gescoord.

Prachtig interview, Qasim! Leuk om iets over zijn achtergrond te weten gekomen. Verder vind ik hem altijd erg sympathiek overkomen en hij is natuurlijk gewoon een goede, sluwe spits. Een echte goaltjesdief.

Artikel is niet duidelijk: kwam hij nou op zijn 6e in Brussel wonen, of pas op zijn 15e?

20 maart 2012 om 16:16

ja dat viel mij ook op. Maar volgens mij bedoelen ze, dat hij tot zijn 15e in de achtertuin(tijdens vakantie in syrie) voetbalde. Mooi intervieuwtje alleen best kort.

leuke spits hoor dit seizoen, maar gaat het niet nog een seizoen doen! Als ik Roda was lekker in de zomer verkopen voor een flinke som geld, en lekker verder kijken naar een jeugdig iemand

Hij heeft ook niet tegen Feyenoord gescoord hoor.

Feyenoord - Roda 3-0

Hij heeft nog de kans wanneer ze thuis spelen tegen Feyenoord.

Denk toch dat deze jongen een eendagsvlieg, of beter gezegd een éénjaarsvlieg word.
Doet het ontzettend goed dit seizoen, maar denk dat dit jaar alles mee zit.

Tegen Feyenoord viel Meneer Malki in de 40 ste minuut in voor Djoum. Oftewel tegen Feyenoord ook niet gescoord.

Sluit het niet uit, aangezien hij de helft zo'n beetje maakt, en de wedstrijden tegen Roda JC traditiegetrouw lastig zijn voor Fc Twente

Goeie spits, net als Bulykin in Belgie niet op waarde geschat en Nederland helemaal opengebloeid. En beste Malki, je moet je geschiedenis beter leren. Want de eerste christenen waren... Arabieren.

Ik kende hem niet, maar als ik naar z'n statistieken kijk van dit seizoen, zijn dat zeker getallen waar je trots op kan zijn. 20 doelpunten in 25 wedstrijden, een gemiddelde van 0.8 per wedstrijd dus. Ik heb hem ook niet echt zien voetballen, dus meer kan ik niet over hem zeggen.
Maar z'n statistieken laten zien dat hij degelijk kan scoren.

Malki gaat scoren maar ze gaan verliezen of gelijk spelen :D Malki gekke spits respect voor hem

op zijn zesde naar brussel en tot zijn 15de ballen in zijn achtertuin? Wanneer is hij nou naar belgie verhuist?

Tegen Feyenoord ook niet. Want Roda heeft sowieso nog niet gescoord tegen Feyenoord dit seizoen.

20 maart 2012 om 21:39

Haha, deze reactie wilde ik net plaatsen. Feyenoord - Roda werd 3-0. Maar denk dat Malki er toen nog niet bij was en dit dus niet meegerekend is.

@imit idd dat wou ik dus net plaatsen

helemaal opgezocht Feyenoord roda 3-0

en uit krijgen we ze over 3 weken

Nou malki wat let je ? maak er maar drie

Het is gewoon buitengewoon knap wat Malki gepresteerd heeft dit seizoen. Bovendien heeft hij zijn goals ook vrijwel allemaal mooi verdeeld want Malki heeft in geen enkele wedstrijd meer dan twee goals gemaakt. Na de winterstop heeft hij buiten de wedstrijd tegen De Graafschap in iedere wedstrijd gescoord. Van mij mag hij dit voortzetten tot het einde van het seizoen.

Als tank van Damascus maakt hij zeker oorlog in de zestien, hoewel het met de dieptrieste toestand in Syrië een bijnaam met een onbedoeld nasmaakje is.

Hij is constant aan het jagen en maakt ook veel frommelgoals met zijn inzet

Hoeft ook niet Malki! Nee, scoor maar niet tegen Twente haha! Grapje goede voetballer en zeker een aanwinst voor Roda.

Malki sleurt, Malki is niet te beroerd om te werken, Malki blijft scherp en loopt naar de juiste plek. Een kwaliteit van Junker is dat hij mentaal sterk is en slim. Als je bij een club als Roda zo veel doelpunten scoort en de topscoorder uitwisselbaar is: Eerst Junker, nu Malki zegt dat inderdaad vooral iets over de tactische discipline van Junker. Dat is een bepaalde kwaliteit. We hebben jaren met Cisse Sekou gespeeld. Die was sterk, snel en technisch maar miste voor de rest alles wat de jongens van nu wel hebben. Nu maar hopen dat het volgend jaar blijft lukken, waarschijnlijk zonder Junker.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Roda JC Kerkrade

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.NAC Breda34-16
15.VVV-Venlo34-19
18.FC Twente24-26
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Hidde JurjusKeeper10
Daryl WerkerVerdediger10
Ard van PeppenVerdediger10
Christian KumVerdediger10
Adil AuassarMiddenvelder10
Ognjen GnjaticMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Roda JC Kerkrade.

42 fans
Aanvaller, 34 jaar

In de wandelgangen

Maandag 25 juni
Hirving Lozano heeft naar verluidt zijn zinnen gezet op een transfer naar Manchester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren