‘Messi is de beste speler ooit, maar Barcelona niet de beste ploeg’

Maandag, 12 maart 2012 om 16:09

Steeds meer grote namen uit de voetbalwereld noemen Lionel Messi als beste speler aller tijden. Zo heeft de dribbelaar van Barcelona nu ook Javier Clemente weten te overtuigen. De oefenmeester van Sporting Gijón komt na de fenomenale week van Messi (hij scoorde vijf keer tegen Bayer Leverkusen en twee keer tegen Racing Santander) superlatieven tekort.

/

“Hij is de beste speler die ik ooit heb gezien”, zegt de 61-jarige coach, in het verleden manager van onder meer Atlético Madrid, Espanyol en de nationale ploeg van Spanje, tegen El Mundo Deportivo. “Ik zou graag willen weten of hij alles bewust doet, of dat het gewoon natuurlijk is.”

Volgens Clemente is het huidige Barcelona niet de beste ploeg ooit. De coach weet dat er in het verleden ook geweldige ploegen acteerden. “Josep Guardiola is een geweldige trainer, maar ik geef de voorkeur aan de nationale ploeg van Brazilië van 1970", aldus Clemente.Gerelateerd

117 reacties (laatste reactie door jkx4)

Ooit wil ik niet zeggen, maar Messi is gewoon de beste voetballer van dit moment!

12 maart 2012 om 16:19

Ik wilde net zeggen, ik ben Barry van Galen inderdaad ook nog niet vergeten, lastige keuze.

12 maart 2012 om 17:07

Ik denk dat geen enkel voetballer zo beslissend was als Messi.. Hij scoort zoveel, hij geeft zoveel assist, hij is zo betrokken bij het teamspel en wat hij allemaal doet lijkt zo simpel en hij is nog maar 24 jaar en is bijna al topscorer aller tijden van Barca.. Hij is gewoon een natuur wonder die een geschenk is voor het voetbal.. Barca heeft zoveel gewonnen, spelen voetbal van een ander planeet, zelfs de grootheden Real Madrid en Man U worden telkens weggespeeld, ik denk dat het de beste team ooit is..

12 maart 2012 om 19:06

Van Galen? Kon niets met rechts en was te langzaam voor de absolute top!

12 maart 2012 om 19:20

Zijn carrière kwam inderdaad te langzaam op gang voor de absolute top, maar had hij de kans gekregen dan zou hij nu in alle geschiedenisboeken staan. Het was een soort giggs, alleen had Barry meer techniek en flair.

12 maart 2012 om 20:37

@nartell0

Ik denk dat geen enkel voetballer zo beslissend was als Messi..

Je hebt het niet zo op Van Persie ben ik vandaag achter gekomen, want die is veel bepalender. En Xavi maakt voor Barça ook een groot verschil. En topscorer aller tijden, wat wil dat zeggen? Ibra en Eto'o werden er verkeerd gebruikt, maar zijn ook buitenaards. Heel Barça draait om Messi en hij moet het afmaken, dan is het ook niet moeilijk om zo veel te scoren, als jij alle kansen krijgt. Natuurlijk is Messi een geweldige voetballer, maar ik vind het niet terecht dat men hem zo ophemelt.

12 maart 2012 om 22:37

@ tom12

Van Persie veel bepalender? Messi is een speler die enorm veel scoort én enorm veel assist geeft! Van Persie daarentegen scoort er ook op los, maar geeft zelfs in de verste verte niet zoveel assists als Messi...
En als je zegt dat heel Barca rond Messi draait, moet je ook kunnen zeggen dat heel Arsenal rond Van Persie draait.....

Ibrahimovic werd gewoon diep in de spits gestald, maar kon niet aarden in het passenspel van Barca. Eto'o heeft, denk ik, genoeg goals gescoord bij Barca om te laten zien dat hij wel correct werd gebruikt.

12 maart 2012 om 23:38

Hahah Barry van Galen Xd

On: Messi is de beste speler ooit en dit Barcelona is het beste team dat ik ooit heb meegemaakt. Ik denk niet dat je het nog kunt vergelijken met het voetbal van 40 jaar geleden. Alles is zo ontzettend veel sneller geworden.... Echter heb ik dat Brazilie van toen nooit met eigen ogen in actie gezien dus mag ik er eigenlijk ook niks over zeggen...

13 maart 2012 om 16:43

van Galen kon niets met rechts? Zoek maar eens op youtube naar: "de elf van barry van galen", zitten toch 2 juweeltjes met rechts tussen.

13 maart 2012 om 02:49

mee eens. messi is goed maar niet de beste ooit.

Eusebio is pas een grootheid,

die man scoorde altijd waar hij ook kwam net als pele en laten een heel team beter spelen.
Dan heb ik het over club en landen teams
deze mannen hebben 15/18 seizoenen achter elkaar zo gespeeld en niet 4 zoals messi of 1 zoals Rvp..

Het is een schande dat mensen messi de beste ooit durven noemen nu al.
messi heeft nog een hele lange weg te gaan om in dat rijtje te komen.
rvp waar dit overgaat is pas 1 seizoen top maar de naam grootheid niet nog niet waard.
messi ook niet overigens.

dit is mijn mening

Andersom, Barcelona maakt Messi de beste speler ter wereld

12 maart 2012 om 16:14

Andersom, Messi maakt Barcelona de beste ploeg ter wereld

12 maart 2012 om 16:18

Ik bedoelde het zo dat Messi in geen ploeg zo kan uitblinken als bij Barcelona

12 maart 2012 om 16:18

Ik denk dat Barca zonder Messi nog steeds de beste ploeg ter wereld is(qua maximaal niveau), maar dat Messi ervoor zorgt dat ze een van de beste, zoniet het beste team allertijden zijn en ervoor zorgt dat ze constant aan de top blijven.

Dus eigenlijk bevestig ik gewoon nu wat je zegt

12 maart 2012 om 16:21

Andersom andersom. Messi kan excelleren door Barca en Barca kan excelleren door Messi. Xavi is de beste spelmaker voor de defensie, Iniesta is de beste aanvallende spelmaker, Messi de beste aanvaller/speler. Alves de beste rechtsback. De keeper staat er wanneer hij er moet staan en de rest mag er ook wel lopen... Alles vult elkaar gewoon perfect aan.

12 maart 2012 om 16:23

Zet Messi bij Real neer en hij doet precies hetzelfde. Ik denk zelfs beter omdat Real geen 75 % balbezit heeft per wedstrijd (wat automatisch betekent dat teams zich alleen maar verdedigend opstellen, wat weer betekent dat er haast geen ruimte is om te voetballen). Messi bij Real, die tegenstanders ook laten voetballen en dan vaak toeslaan in de omschakeling, zou imo nog veel dodelijker kunnen zijn met zijn dribbel en steekpass.

12 maart 2012 om 16:31

Iniesta en xavi zijn gewoon leuke spelers met zo nu en dan een steekpass(iniesta overigens bijzonder weinig) die het positiespelletje enorm goed begrijpen. Haal Messi weg en je krijgt alleen maar positiespel rond de middenlijn zonder dat er ook maar iets gecreëerd wordt. Kijk de uitslagen van Spanje op het afgelopen WK. Alles werd maar met 1-0 gewonnen en de wedstrijden waren vaak niet om aan te zien, er werd simpelweg niets gecreëerd!

Sommige kunnen wel doen alsof Iniesta en Xavi de belangrijkste spelers zijn van dit team, nouu ik moet wel zeggen dat zij nog heel wat kunnen leren van de creatieve kwaliteiten van Messi. Vooral Iniesta, want bij hem ligt het rendement enorm laag.

12 maart 2012 om 16:38

Je kan het huidige Spanje niet vergelijken met Barca, hoe gek het ook klinkt.

Spanje speelt met de punt naar voren en Barca speelt met de punt naar achter, waardoor je al een heel ander soort positiespel hebt. Met de punt naar voren heb heb je sowieso minder afspeelmogelijkheden naar voren(een tien ipv twee halfspelers), maar met de punt naar voren bouw je wel zekerheid in voor een team met weinig automatisme(2 controleurs ipv 1 controleur).

Verder ontbreken er nog factoren als de Sweeper-keeper Valdes en Alves.

Een jaar of twee geleden was het denk ik nog te betwijfelen of Messi/xavi (ik vond Xavi) de belangrijkste speler voor Barca is, maar Messi heeft onderhand het stokje toch echt overgenomen.

12 maart 2012 om 16:44

@ Nolimit

Waarom bakt Messi er bij Argentinie dan werkelijk niks van???

12 maart 2012 om 16:48

Punt naar voren, punt naar rechts. Waar heb jij het nou weer over?

Zowel Barca als Spanje heeft de bal en de tegenstander staat rond de 16 te verdedigen. Beide teams proberen de boel kapot te spelen op de helft van de tegenstander. Enig verschil is dat je met Messi net die extra's in je team hebt.

12 maart 2012 om 16:51

Ik wil aangeven dat Spanje in een andere formatie aantreedt waardoor ze het sowieso moeilijker hebben om een gaatje te vinden als de teams inzakken. Zij spelen vaak 4231 en Barca speelt vaak 433 met de punt naar achter, waardoor Barca in de aanval meer afspeelmogelijkheden heeft en uiteindelijk makkelijker een gaatje zal vinden.

Dus daarom vind ik de vergelijking Spanje is Barca niet opgaan, ze spelen in een ander systeem, dus een andere invulling en essientiele spelers als Alves en Valdes missen.

Met de punt bedoel ik de invulling op het middenveld.

Punt naar achter
......x.....
...x.....x

Punt naar voren(dus met een nummer 10):

....x......x
........x......

12 maart 2012 om 16:52

Jij bent dus het voorbeeld van een schaap, nablaten wat andere zeggen..
Waarschijnlijk heb je behalve die enkele Wk wedstrijdjes nooit een wedstrijd van Argentinie gezien, anders zou je wel weten dat hij daar een heel andere rol heeft. Ook bij Argentinie is hij ongeveer altijd de uitblinker maar als je teamgenoten je assists nooit afmaken of zo gauw ze bij de goal komen zelf gaan, wordt het meestal wat lastiger.

Ik moet hierbij even vermelden dat ik absoluut geen Barcelona fan ben, ik word enkel heel erg moe van dat eeuwige geblaat van gasten zoals Ajacied777

Net zoals dat eeuwige gezeur dat Messi niet zonder Xavi en Iniesta kan, diegene moeten gewoon eens een keer opzoeken hoeveel assists hij werkelijk van hen krijgt.

12 maart 2012 om 16:58

En Messi die zich zo vaak laat terugzakken rond de middelijn. Er loopt dan helemaal niemand in de spits. Over welke punt kun je dan spreken? Punt naar het midden?

Messi is creatiever dan de rest. Met Iniesta en Xavi alleen krijg je eindeloos getik rond de middencirkel.

12 maart 2012 om 17:02

Amen Aaajax23, ik wou er net een reactie op verzinnen tot ik de jouwe las. Maakt die van mij totaal overbodig.

Mensen blijven het leuk vinden om Argentinië erbij te halen als tegenargument.

12 maart 2012 om 17:12

Duidelijk dat jij zon livescore supportertje bent, messi haalt altijd een dikke 7 bij argentinie. En kom nou niet beweren dat jij ze volgt want dat doe je niet of je hebt geen verstand van het spelletje.

12 maart 2012 om 17:22

Niet Xavi en Iniesta maken barcelona de beste ploeg ter wereld En messi ook beetje maar xavi het meest

12 maart 2012 om 19:02

Omdat de tegenstander tegen Argentinie het kan toelaten om Messi dubbel maar vaak 3 dubbel te dekken. Als tegenstanders dit tegen Barca doen dan loopt Barca er zo doorheen : iets wat je soms ook ziet gebeuren......

Verder speelt Messi bij Argentinie vaak ook goed maar blijkbaar kijk je die wedstrijden niet echt.

12 maart 2012 om 19:06

@messi_01 Leuk? Het is geniaal. Nu en dan? Ik zie het ze wel meer dan 'nu en dan' doen. Het zijn de twee belangrijkste spelers van het veld samen met Messi.

Zonder die twee is er helemaal geen creativiteit op het middenveld, hun zorgen voor 80% voor het 'tiki Taka' .

12 maart 2012 om 20:58

je moet voetbal gaan kijken. Messi speelt gewoon goed bij Argentinië maar als hij de bal afgeeft gebeurt er niks mee. iets wat hij bij Barcelona wel anders gewent is. daar komt ook nog bij dat vooral higuain heel slecht is bij argentinie(topsporter overigens bij real) en niks met steekpassjes enz doet. niet reageren voordat je iets ziet( ik kijk zelf ongeveer alles van arg als het belangrijke wedstrijden zijn, en Messi speelde alleen het wk niet top)

Mooi dat steeds meer mensen het nu ook echt uitdragen. Je maakt steeds minder mensen wijs dat er ooit iemand beter heeft rondgelopen dan messi. Dat kan ook niet, elke balbehandeling, elke actie.. alles loopt over van de kwaliteit. Fascinerend, weergaloos alles

When you come to Barcelona, it gets messi.

12 maart 2012 om 16:17

die hebben we ook pas 100x voorbij zien komen

12 maart 2012 om 16:21

sorry deze mag wel verwijderd worden, nutteloze reactie van mij

12 maart 2012 om 16:29

@bigbenz
Je kan nog wel een lesje Engelse grammatica gebruiken.

12 maart 2012 om 16:45

If thats your so called witty remark because i wrote messi instead of ''messy'' than congratz artard.

12 maart 2012 om 16:52

stoer hoor engels praten op een nederlands forum

12 maart 2012 om 16:52

Nee je zin klopt gewoon niet. Maak er dan zoiets als "when you come to Barcelona, it's gonna get Messi" van. Al doet het niets af aan het feit dat een soortgelijke opmerking al te vaak is langsgekomen.

12 maart 2012 om 21:01

its gonna get Messi is ook fout loser

Niets aan toe te voegen.
Hij is gewoon de beste en naar mijn mening word hij ook de beste ooit.

Jammer dat er zoveel jankers in zijn team zitten maar Messi is een absolute topper. De beste aanvaller ooit want er zijn zowieso betere verdedigers en middenvelders en keepers. Dus ik weet niet of je over de beste ooit kan praten als iemand alleen kan aanvallen!

voor mij nu al de beste ooit en Ned 74 beste team ooit

Dit kun je toch ook bijna niet meer ontkennen... Zijn statistieken ontstijgen iedereen, en hij is pas 24.

Maar ik vraag mij ook wel eens af of hij zijn acties vanuit een gedachten uitvoerd of puur op voetbalinstinkt. Ik denk namelijk het laatste.

12 maart 2012 om 17:00

Cristiano Ronaldo's statistieken zitten ook rond niveau Messi hoor, misschien zelfs iets hoger, dat weet ik niet precies. Alleen het verschil tussen die twee is dat CR7 een completere speler is, maar veel dingen heeft aangeleerd en zo goed mogelijk probeert te zijn, waar Messi excelleert in een paar dingen (dribbelen, steekpass/spelmaken) en dat heel natuurlijk doet. Ik denk ook dat hij zijn acties puur op instinct doet, hij heeft gewoon zo veel controle over de bal, net alsof het een verlengde is van hemzelf.

13 maart 2012 om 10:52

Messi. Scoren, dribbelen, spelmaken, overzicht.
Nog maar niet te speken hoe Messi z'n doelpunten maakt. Het lijkt erop dat hij geen lelijke doelpunten kan maken.

Ook is Messi alles behalve egoïstisch ingesteld. Kijkt altijd om zich heen of er nog iemand beter voorstaat.

Ronaldo. Scoren. Maar hij gaat ook nog eens zo ontzettend vaak alleen dat als Messi zo egoïstisch zou zijn hij 100 keer scoort per seizoen. Geen grapje.

Tuurlijk is Messi veel completer. Ronaldo is alleen completer in uiterlijke kenmerken, dat haal je door elkaar. Ronaldo is groter, sterker, meer kopkracht en schiet harder. Niet zo vreemd want hij is nu eenmaal veel groter dan Messi.

Stop met de vergelijking. Iedere kenner ziet dat Messi meer gevoel heeft in z'n linker teen dan Ronaldo in z'n hele lichaam.

Ronaldo nog steeds erg goed maar heeft de pech dat Messi nu ook op deze aardkloot rondloopt.

Messi hoort gewoon bij de beste aller tijden zoals Zidane, Maradona, Pele, Best en Cruijff en dan vergeet ik nog namen. Hij heeft het in zich om de beste aller tijden te worden, hij is pas 24 jaar.

In de jaren 70 was het voor die tijd erg goed van Brazilie maar dit Barcelona is natuurlijk veel beter. sneller, tactischer, technischer.
Iedereen die het voetbal van 40 jaar geleden een beetje kan herinneren of heeft bekeken op filmpjes enzo dan zie je meteen een laag baltempo, verdedigend geklungel, zwak keeperswerk etc

12 maart 2012 om 17:25

Het is ook een onzin discussie, maar feit blijft staan dat het Nederland van '74 en Brazilië van '70 zóveel meer indruk hebben achtergelaten dan dit Barça dat het in de geheugen van de mensen (niet alleen de ouderlingen ook bij mij) moet afdoen tegenover de teams van vroeger.

Ik kan echt wegdromen bij twee keer 90 minuten een wedstrijd van Brazilië kijken... zó mooi en zó indrukwekkend. Ook al was het 10 keer zo langzaam de aanvallen waren toen ook vloeiend inventief, technisch sprachtig en tactisch vele male vernuftiger dan tegenwoordig (!). Het Barça idee is al decennia geleden bedacht... iets wat je van Brazilië van het Wk 1970 en al helemaal van het Nederlands elftal van de jaren 70 niet kan zeggen.

Messi is gewoon een toppertje

Ik vind Messi een geweldige speler. Maar beste speler ooit moet gaan naar Zizou vind ik. Voor mij de beste speler ooit, en was nog completer dan Messi. Alleen Messi is een zeer goede spits maar de flair en techniek van hem kan niet tippen aan Zizou.

moet de beste speler aller tijden ook prijzen winnen met zijn land?
naar mijn mening is dat niet noodzakelijk, want het is onmogelijk om dat in je eentje te doen, maar het zou het plaatje wel compleet maken
ik ben overigens fan van cristiano ronaldo, maar deze 2 zijn niet te vergelijken door de totaal verschillende speelstijlen, maar je kunt moeilijk ontkennen dat messi geen geweldenaar is waar geen een verdediger vat op kan krijgen

Ik denk dat Messi zeker wel de beste allertijden gaat worden.
Alleen moet hij toch echt zijn Argentinië op sleeptouw gaan nemen, want wilt hij de beste zijn moet hij het ook daar laten zien.
Hij is pas 24 en ik ben er van overtuigd dat hij nog beslissend zal zijn voor Argentinië.

Toch wel interessant dat er zoveel mensen van verstand dit roepen. Geen sneer naar Ronaldo, die vind ik ook fantastisch, maar ik heb nog nooit iemand horen zeggen dat Ronaldo de beste speler ooit is/zal worden. Naar mijn mening is dit al genoeg bewijs dat er niet eens een discussie hoeft te zijn wie er op dit moment beter is, Messi of Ronaldo. Nogmaals, geen provocatie, vind Ronaldo nog steeds een super nummer 2.

12 maart 2012 om 16:23

ik denk dat het vooral meningen zijn en geen feiten
ik ben ronaldo fan, maar ik kan hem onmogelijk beter dan messi noemen
het is maar net waar je van houdt, ik vind ze beide geweldig en de statistieken spreken ook voor zich
ieder zijn mening over wie de beste is, maar het blijft een mening zolang ze beide zo presteren

12 maart 2012 om 16:34

Het blijft een mening inderdaad. Maar als zoveel (ex)-coaches en (ex)-voetballers met verstand dit beweren, dan zal er wel een kern van waarheid in zitten. Blijft natuurlijk deels een mening, want als de menigte iets vindt, hoeft dat niet perse zo te zijn. Echter, in dit geval heeft de menigte toch wel gelijk naar mijn mening.

12 maart 2012 om 16:46

dat is ook zo, en het is ook gewoon een feit dat hij geweldig is
ik zou ook niet kunnen oordelen of hij de beste ooit is, want ik heb pele enzo nooit zien voetballen, maar kan me haast niet voorstellen dat die nog beter waren

12 maart 2012 om 16:34

Ronaldo werd wel degelijk een tijd als de beste ter wereld gezien. Zeker in de periode dat hij van Manchester United de overstap maakte naar Real Madrid voor dat krankzinnige bedrag. Daarnaast ben ik van mening dat Ronaldo op veel punten beter is, maar andersom ook. Het is bijna niet vast te stellen wie echt beter is. De statistieken van beide spelers lagen vorig seizoen ook heel dicht bij elkaar. Messi had wel duidelijk meer assists, maar zat toen in een veel beter team dan Ronaldo. Nu liggen Real Madrid en Barcelona dichter bij elkaar qua niveau.

12 maart 2012 om 16:35

Die hele Ronaldo-messi discussie is ook alleen maar om het imago van Real wat op te vijzelen. Bovendien is het een lucratieve discussie dus de media houdt het graag in stand en je ontkomt er bijna niet aan. Maar ergens weten we allemaal, en dat wordt inderdaad ook bevestigd door diezelfde media die Ronaldo nooit bij de beste ooit schaart en Messi wel, dat deze kleine Argentijn echt 2 klasse beter is dan alles wat er nu rondloopt.

12 maart 2012 om 16:44

Ik vind Ronaldo niet eens na Messi de beste, hij wordt alleen door zijn populariteit en transferbedrag vergeleken met Messi. Vind hem niet beter dan Van Persie, Rooney of Benzema. En dan praat ik alleen over aanvallers.

12 maart 2012 om 16:47

De enige spelers die hem eventueel zouden kunnen inhalen zijn Iniesta en Ozil.

Iniesta zal altijd in de schaduw van Messi blijven staan aangezien ze in hetzelfde team spelen. Iniesta zit technisch ongeveer op hetzelfde niveau van Messi, maar heeft niet het rendement wat Messi heeft. Messi heeft ook een veel hogere acceleratiesnelheid itt Iniesta.

Ozil kan het misschien doen, mits Real volledig in dienst van hem gaat spelen en hij als een Trequartista mag functioneren. Maar dan moet het systeem wel nog een stuk worden aangepast aan hem en zullen bepaalde spelers moeten vertrekken(oa C Ronaldo).

12 maart 2012 om 16:57

@gooner4eva

Ronaldo is statistisch gezien bijna gelijk aan Messi en niet 1 seizoen zoals een van Persie of Benzema.

Ronaldo en Messi lopen in alles ver voor op de rest. Maar Benzema? kom op zeg!

12 maart 2012 om 17:04

@pg
Nu je toch over klasses aan het praten bent qua voetbal, ligt het nu echt aan mij? Maar ik vind de huidige generatie voetballers (van 2005 tot nu) een heel pak minder dan de generatie van 1995 tot 2005. Vroeger had je veel meer flairvoetballers, ijzersterke verdedigers en middenvelders die sterk waren. En dan praat ik over het gemiddelde op elke positie.

Over Lionel Messi dan maar, ik vind hem niet de beste ooit. Zowiezo is dat voor mij niet eens een discussie waard want ik heb maar twee generaties meegemaakt. Een generatie waarin oa Zidane, Del Piero, Raul, Totti, Bergkamp, Van Nistelrooy, Sheva & Ronaldo actief waren en dan deze generatie met Messi, Ronaldo, Van Persie, Rooney en dergelijke. Lionel Messi is wel een geweldaar die bij momenteel de beste club ter wereld de doorslaggevende factor is.

12 maart 2012 om 17:25

Ja absoluut, de Serie A had in de jaren 90 meer topspelers dan de wereld nu bij elkaar. Maar ik moet zeggen dat er op dit moment wel overal geweldige talentjes opduiken dus ik denk dat we over een paar jaar weer 2-3 geweldige generaties gaan krijgen. Duitsland heeft de opleiding hervormd, Frankrijk is bezig, Italie weet jij beter dan ik. In Oost-europa zie je steeds meer talent, Japan is geweldig bezig en ook in Nederland zijn er nu eindelijk meerdere clubs die goed kunnen opleiden (jammer dat dit wel gepaard gaat met een terugval van Ajax waardoor Nederland nog ver verwijderd is van maximalisatie).

12 maart 2012 om 17:32

Inderdaad dit vind k ook en k vraag het naar iedereen En nooit krijg k een goede antwoord Als Xavi niet zo oud was maar 25 ofsoo Zou die makkelijk de beste speler kunnen worden

12 maart 2012 om 16:45

Ronaldo heeft zich nooit kunnen meten met Messi de afgelopen 4 jaar, hij heeft nog steeds de reputatie die hij heeft overigens terecht heeft verkregen bij Man.utd in 06/07 en 07/08. Bij Real Madrid is het een doelpuntenmaker geworden van het allerhoogste niveau geworden, maar voetbaltechnisch is het niet zoveel meer. Qua techniek en inzicht ( voor mij de belangrijkste voetbalaspecten) zijn er zo'n 10 spelers in deze matig generatie beter dan Ronaldo

messi is niet alleen qua spel een topper maar ook qua persoon. Zo een grote ster zonder ster allures. ik vind dat je spelers uit verschillende tijdperken niet mag vergelijken maar in dit milenium is hij de aller grootste

12 maart 2012 om 16:23

Dat is Jan Koller.

12 maart 2012 om 16:45

Haha, heel grappig. ;

Vind persoonlijk Zidane de allergrootste speler van dit millennium.

Wat mij betreft moeten we stoppen met het benoemen van beste ooit, want de meerderheid, zo ook ik, hebben de legendes als Pelé nooit zien spelen. Lionel Messi behoort zeker tot de groep voetballers die de beste van hun generatie waren, hij is dat nu immers ook. Barcelona hoort dan ook thuis in de beste teams ooit. Daaronder vallen dus onder andere Brazilie '70, Ajax jaren 70, Milan jaren 90, Barcelona dreamteam l, Oranje 74'. Ik ben blij dat ik van dit team en Messi kan genieten!

12 maart 2012 om 17:17

Ik ben het bijna met je eens maar pluisje mag echt niet ontbreken in deze tekst van jouw

Wat zegt hij nou, ik denk dat Messi heel veel te danken heeft aan zijn huidige collega's en zijn broers waar hij heel veel van heeft geleerd. Zoals Xavi, Iniesta en zelfs Puyol mag hij gaan bedanken. Messi is wel de beste, maar hij is zelf ook bewust van de kwaliteiten van zijn teamgenoten. Ik ben er van overtuigd dat Messi zelf nooit zo een ''domme'' uitspraak zou doen.

Lionel Messi is een geweldenaar. Ik denk dat Barcelona zonder hem dit succes niet zou hebben. 8 van de 10 kansen maakt hij af. Hij is pas 24 jaar en heeft al meer dan 200 doelpunten gemaakt. Dit wordt de beste speler ooit. Van Persie en Huntelaar zijn 28 jaar en zijn nu pas in de absolute topvorm evenals Ronaldo die al een paar jaar ouder is. Bij de nationale ploeg wordt hij ook steeds sterker en het is een kwestie van tijd dat hij topscorer alle tijden van FC Barcelona is.

12 maart 2012 om 16:41

En niet te vergeten dat hij met zijn +20 assists per seizoen ook enorm veel kansen creëert!

Maar dat vergeten enorm veel mensen. Die zetten Messi neer als een type Inzaghi die elke steekpass van Xavi en Iniesta erin legt en voor de rest eigenlijk niet veel bijzonders laat zien.

Absoluut de belangrijkste speler van Barca! Als hij aan de bal is gebeurt er tenminste iets.

Pele blijft voor mij de beste speler ooit,hoe hij brazilie wereldkampioen heeft gemaakt,hoe.lang hij santos trouw bleef,messi heeft nog niet bewezen wat pele heeft gepresteerd

12 maart 2012 om 16:26

Messi zal waarschijnlijk voor altijd trouw blijven aan Barcelona, maar je weet het nooit in de voetballerij. Pas op zijn 30ste kunnen we een goed oordeel vellen over Messi. Hij is nog maar 24.

kan iemand van voetbalzone een Mailtje sturen aan Clemente en hem duidelijk maken dat voetbal in jaren 70 en nu een wereld van verschil is. Nu is alles sneller, tactischer en fysieker.

Ach als Messi nu al door velen als de speler met de meeste kwaliteit ooit wordt gezien op zijn 24ste. Waar is het plafond dan nog???

Het is gewoon ieders voorkeur welk voetbal zij als beste zullen aanwijzen. Hou nou toch is op met beste dit beste dat. Messi is ook afhankelijk van zijn mede spelers. Misschien in veel mindere mate dan andere spelers, dat maakt hem ook zo goed.

Geniet gewoon van het voetbal. "beste" bestaat niet.

Lastig, wel interessant.

Messi de beste ooit? Nee dat denk ik (nog) niet. We moeten niet vergeten dat hij in een team speelt die zo goed is in het behouden en veroveren van de bal, dat het voor een aanvaller makkelijker is om een constant niveau te halen. Het gebeurt hoogstens 3-4 keer per jaar dat Messi niet veel aan de bal kan komen bij Barcelona. Barcelona heeft gemiddeld 70 procent balbezit, dat is echt ongekend. Dat betekent dat ze gemiddeld meer dan 2x langer de bal hebben in een wedstrijd dan de tegenstander.

Voor dit Barcelona is er denk ikgeen betere speler in de historie van de sport te bedenken die een soortgelijke rendement zou halen uit het vele balbezit. Misschien Pele.

Maar kijken we naar Argentinië, waar Messi overigens niet slecht speelt, dan zie je toch dat hij niet op eenzelfde niveau kan acteren mede omdat de ploeg niet in staat is om de bal op eenzelfde wijze in de ploeg te houden en omdat ze (net als Nederland) niet in staat zijn goed om te schakelen zodat ze hun aanvallende spelers in stelling kunnen brengen. Dit vind ik niet zo zeer een tekortkoming van Messi, maar dit zijn wel situaties waar veel andere wereldvoetballers mee te maken hadden waardoor zij misschien iets minder constant konden spelen. De perfecte uitvoering van het positiespel van Barcelona is denk ik wel een hele bepalende factor waarom Messi zo constant kan presteren, ook in de toppers.

Een speler als Best die qua talent waarschijnlijk niet onder deed voor Messi, had die luxe niet. Sterker nog, misschien was Best wel beter... want Best deed linksom hetzelfde als rechtsom. Terwijl Messi toch wat minder comfortabel lijkt wanneer hij rechtsom moet dribbelen.

En een Zidane was bijvoorbeeld een keizer in het verbloemen van de zwaktes van het team waarin hij speelde. Zidane had dit Argentinie misschien wel wereldkampioen gemaakt, terwijl ik hem niet zou inruilen voor een speler van het huidige Barcelona. Zidane heeft veel meer persoonlijkheid en uitstraling. Een leiderstype die alleen door zijn aanwezigheid van los zand een goed lopend geheel kan maken. Dat heeft Messi niet.

12 maart 2012 om 18:41

klopt helemaal. Kleine toevoeging echter.

Daarbij is het voetbal van nu vele malen "slechter" dan het voetbal van vroeger. Omdat A) spelers fysiek sterker (atletischer) worden en technisch zwakker (vooral de verdedigers van nu zijn afschuwelijk, B) omdat clubs als real, barca en man city 'talent' monopoliseren waardoor de rest bedroefend zwakker wordt en C) omdat de bal steeds lichter wordt waardoor het manipuleren van de bal moeilijker wordt (hoeveel FK specialisten zie je vandaag de dag nog??) en D) omdat coaches tegenwoordig geen tijd krijgen om echte elftallen op te bouwen.

Serie A in de jaren '90 was zonder twijfel de beste competitie aller tijden en sindsdien is het voetbal als geheel zodanig opgfokt door commercie en kortzichtigheid dat we echt crap te zien krijgen. Het voetbal als geheel is ook langzaam in een neerwaartse spiraal gedoken. Messi en barca zijn heel erg goed maar ze hebben amper concurrentie.

Voor mij is Garrincha de meest getalenteerde speler aller tijden, maar niet de beste voetballer aller tijden per se. Maargoed hij speelde ook met ongelovelijke spelers als Nilton Santos, Didi, Djalma en Pele. Voor mij is eigenlijk Ronaldo de beste. Als hij bij Barca was gebleven... oi oi oi dan was hij wss minder blessures opgelopen dan in de serie A en had hij zomaar zijn carriere kunnen beindigen als all time topscorer met 1000+ doelpunten in la liga imo. Zo een zonde dat zijn lichaam het niet aankon.

12 maart 2012 om 21:24

@persiangooner

Mooi stuk. Echter een paar opmerkingen.

Is het werkelijk makkelijker om constant te presteren bij Barcelona als aanvaller zijnde? Ik meen dat we iets te veel aanvallers hun vorm niet zien halen, behalve deze Messi. Villa, Pedro, Zlatan, Bojan, Afellay, Sanchez hebben (nog) niet laten zien dat ze constant kunnen spelen.

En het balbezit zou inderdaad meer voordeel op moeten leveren voor een aanvaller. Maar het balbezit van Barcelona is heel anders dan het balbezit van een Madrid. Bij Barca zie je heel vaak dat de spelers een bal laten vallen, een derde man zien en opzoeken etc. Een aanvaller speelt veel degelijker en er is minder ruimte voor individualisme. Voor Messi wordt er uiteraard een uitzondering gemaakt. Maar ik denk niet dat je een speler zonder de juiste technische bagage net als Messi kan laten excelleren. Dus niet per definitie een voordeel voor individualisten.

Edit: Ik heb een zin over het hoofd gezien. Vergeet dat laatste stuk wat betreft individualisme.

een ploeg is ook moeilijker vergelijken dan een individu, helemaal door de tijd heen.
Je merkt wel dat de meningen over messi aan het kantelen zijn en dan bedoel ik dat je steeds meer geluiden hoort dat hij de beste speler ooit aan het worden is.
De discussie over het nationale team wordt steeds minder daar andere grootheden ook geen landen prijzen hebben gepakt. Daarnaast laat hij het al jaren, vanaf piepjonge leeftijd, op het allerhoogste niveau zien in club verband. Daarbij is het niveau van de CL vaak hoger dan een gemiddeld Wk.
Ik vind het knap dat een team zo lang, zo goed, zo dominant en zo mooi voetbal kan spelen, helemaal als het er zo makkelijk uitziet.

Messi en Ronaldo zijn op dit moment de beste spelers ter wereld, daar bestaat geen twijfel over. Hoewel het moeilijk te vergelijken is, vind ik Maradona de beste speler ooit! In tegenstelling tot Messi, leidde hij een elftal met mindere spelers naar grote hoogten (napoli). Tevens was de WK eindzege te danken aan een weergaloze Diego Maradona, hij nam het Argentijnse elftal toen bij de hand. Niet ten nadele van Messi natuurlijk. Ik wil alleen wel eens zien hoe Messi zou renderen zonder een Xavi en Iniesta.

12 maart 2012 om 16:37

Zien we vaak genoeg bij Argentinie, waar Messi toch regelmatig door de mand valt doordat er mindere spelers om hem heen wandelen en er een andere speelstijl wordt gehanteerd.

Ik zou wel eens Messi, Xavi en Iniesta bij een andere ploeg willen zien, afscheidelijk van elkaar.. Ben benieuwd of ze alle drie dan net zo goed zijn en bepalend voor de ploeg zijn zoals nu.. Ik heb daar mijn twijfels over maar we zullen dit waarschijnlijk nooit meemaken want deze drie fantastische spelers zullen voor eeuwig bij Barça blijven ;

De vraag die Javier heeft die heb ik ook. Denk dat het een natuurlijke aanleg is wat Messi doet. Dat kereltje is er gewoon mee geboren en gekozen om de beste speler (van deze periode) te zijn

Messi is op dit moment de beste van de wereld, met Ronaldo op zijn hielen, dat is ook een geweldenaar!

Maar Barca vindt ik niet het beste team ooit, Brazilië, Ajax, AC Milaan etc hebben allemaal in het verleden prachtige resultaten gehaald en toen hadden ze ook geweldige teams, alleen was dat in een andere tijd en kan je dat moeilijk vergelijken met nu.

Zo vindt ik ook dat je moeilijk kan zeggen dat Messi de beste speler ooit is, de tijd is verandert, het spel is verandert, eigenlijk alles verandert en het wordt steeds een stukje beter. Als ik dan toch de beste speler ooit moet kiezen dan ga ik toch voor Zidane.

Ja die ploeg was wel erg goed

Geen enkele speler is de beste speler ooit want het voetbal verandert enorm door de decennia heen. Kijk alleen al naar het verschil in de bal waar ze nu mee spelen en de bal waar ze in de tijd van Cruijff of Maradona mee speelden. Het is onmogelijk om te zeggen wie de beste speler ooit en het zou mooi zijn als mensen ophouden met zoeken naar de beste speler ooit. Hetzelfde geld voor het beste team ooit, onmogelijk om te vaststellen wat dat was.

Messi is de beste speler van zijn generatie zoals Pele, Cruijff, Maradona en Zidane de beste spelers waren van hun generatie.

12 maart 2012 om 17:28

Cruijff kan je echt niet vergelijken met maradona ensooo Hij is de beste nederlandse speler maar niet zo goed dat je hem met pele kan vergelijken Rivaldo Ronaldo Geen c.ronaldo maar Ronaldo Uit psv verleden en wat denk je van zico ensoo Denk ff na oke Cruijf hoort niet bij de beste spelers allertijden :D

Messi is gewoonweg niet meer te beschrijven en zeker niet te vergelijken met speler op dit moment. De dingen die hij doet, doet/kan simpelweg niemand op dit moment. Heb er zo mijn twijfels over of er ooit een speler is geweest die zo dominerend, beslissend& oogstrelend was.
Zou leuk zijn als ie een keer wereldkampioen word, dan ben je meteen van dat gezeik af, al zullen mensen dan wel weer roepen (pele) dat ie eerst 1000 doelpunten moet gaan maken.
In mijn ogen is ie iig het beste wat er ooit heeft rond gelopen.

Hulde voor deze man!

Wat een onzin allemaal zeg... Duidelijk is in ieder geval dat Messi de beste speler van het moment is, of is dat toch Ronaldo, je weet het niet want er hangt geen performance balkje boven hun hoofd..

Pele hebben we nooit in deze tijd zien voetballen, messi nooit in de jaren 60/70.. Vergelijken is niet mogelijk, en beter om gewoon te genieten van het spel dat hij op de mat legt, in plaats van die eindeloze discussies...

Ik vind Barca ook niet de beste ploeg ooit. Dat is mijn persoonlijke mening. Ik hou van show voetbal. En bij Barca zit dat gewoon niet in. Toen Barca Alexis aantrok dacht ik, nu krijgen we een beetje. Maar ik zie de Alexis van Udinese/chile ook niet meer. Nu kan hij niet z''n eigen gang gaan. En daarom wil ik dat Neymar niet naar Barcelona gaat, zolang Pep er is dan. en met Messi in je team word je nooit de beste, want Barca in zijn dienst.

12 maart 2012 om 17:21

Dus het Barca van Ronaldinho? :P

12 maart 2012 om 17:25

Ja Ronaldinho de tijden waren echt mooi bij Barcelona

12 maart 2012 om 19:03

JA het Barca van Ronaldinho bijvoorbeeld. Ik vond het toendertijd echt showvoetbal. Ik als Madridista nam alle wedstrijden van Barcelona/ronaldinho op. Nu kijk ik af en toe naar Barca, wanneer ik zin in heb. Want ze kunnen alleen maar op 1 manier spelen. Ja ze gaan de geschiedenis boeken in en ik begrijp dat de Filosofie van Pep nogsteeds niet uitgewerkt is. Maar als voetballiefhebber, word je zeker wel moe!

12 maart 2012 om 22:58

Ja dat waren mooie tijden inderdaad, nu zie je af en toe ook nog wel geniale combinaties/acties maar een stuk minder de filosofie is inderdaad wat veranderd onder pep.

Ik Snap niet helemaal waarom mensen Messi beter vinden dan Ronaldo en dat niet zeggen als ik vind Messi beter maar Messi is beter? Hoezo? Qua statesieken liggen ze heel dicht bij elkaar misschien Ronaldo nog wel je iets beter! Dus waar is het op gebaseerd dat Messi beter is dan Ronaldo omdat die meer prijzen heeft gewonnen. Dus als real de champions laguea wint dit jaar is Ronaldo de beste?br En aangezien die mensen Messi de beste ooit vinden en Ronaldo dit jaar beter zou zijn zou hij de beste ooit zijn? Bullshit ze zijn allebei geweldig en het is een mening naar wie je liever kijkt. Mijn voorkeur gaat naar Ronaldo maar dat komt ook omdat ik een real bril op heb

12 maart 2012 om 17:26

Ja maar Ronaldo is ook 28 En messi 23 Ronaldo kan over 2 jaar geen basis plek bij real krijgen En messi kan nog 5 jaar meegaan en dan heeft die ook geen basisplek

12 maart 2012 om 19:19

Nee omdat Messi ook iets meer kan dan alleen doelpunten maken. Hij kan assists geven , spel verdelen , opbouwen heeft spelinzicht en overzicht dit zijn allemaal dingen waar het Ronaldo aan ontbreekt die Messi wel heeft.

12 maart 2012 om 20:33

Statistieken in het voordeel van Ronaldo?? Ik zal even een paar feiten opnoemen. (dit stukje kopieer ik van een oude reactie)
- Elk seizoen scoort Messi meer dan Ronaldo. Vorig seizoen alleen evenveel 53x. Elke seizoen heeft Messi dik meer assists dan Ronaldo.
- Nu:
Messi: 50 goals in 43 duels + 19 assist Rnldo: 40 goals in 38 duel...s + 8 assists
- Messi vorig seizoen meeste assisten van europa na ozil (1tje meer)
- 3x achter elkaar Cl-topscrorer en dit seizoen wordt 4de x. (cl=hoogste niveau)
- 3x gouden bal; + Elke el Classico=ronaldo onzichtbaar en Messi atlijd Belangrijk.
- Laat staan het veldspel met zijn fenomenale dribbels, inzicht, sluw geplaatste schoten, tiktakcombinaties etc.

Mijn part de oude barca van ronaldinho was gewoon het beste en niet allleen van hem de barca van messie is ook geweldig

overal hoor je messi dit messi dat messi hier messi daar messi zus messi zo er word zo veel naar hem gekeken dat sommige andere gewoon overslaan dat is jammer maar messi is ok echt goed maar dat komt meestal niet door zichzelf maar door die andere goeie spelers bij barca en door die goeie pasen die hij krijgt zo kan iedereen wel scoren

messi
messi
messi
messi
messi
messi
messi
ronaldo
messi
messi
messi
12 maart 2012 om 18:01

Een fenomenale opstelling! Mijn complimenten....
En je leestekengebruik. Werkelijk waar ongelofelijk! Geen puten, geen komma's en hoofdletters.

On: Messi heeft geweldige statistieken, maar ook een geweldige ploeg om zich heen. Hij is wel een speler die er staat in de grote wedstrijden en speelt met zo veel plezier en spelvreugde. Ik ga niet beginnen over Ronaldo, want die staat niet in dit document en is dus volledig overbodig. Het beste team ooit is dit Barca zeker niet en van dit moment ook niet. De beste ploeg op dit moment is Real. Real wint op dit moment de kleine wedstrijden en ook de meeste 'topwedstrijden'. Ze staat ook 10 punten los en dat is ook niet zomaar.

OF: Kan voetbalzone niet afspreken om één document per week te plaatsen waarin alle mensen die in die week dit soort onzin uit lopen te kramen? Scheelt een hoop overbodige Ronaldo/messi discussies!

12 maart 2012 om 19:07

dat van real madrid geef ik je helemaal gelijk. real madrid is nu zeker wel de beste jammer dat ze niet van barca kunnen winnen maar real staat er ook bij kleine wedstrijd en barca niet! en over messi tja mooie speler maar niet mijn lieveling want al die swalbes en alles tjaa daar geef ik niet om en dat maakt messi slecht! maar messi is zeker wel de beste van de wereld maar er word aleen naar hem gekeken en vele andere goede naar de achtergrond gedrukt!

12 maart 2012 om 20:29

Welke echte topwedstrijden hebben ze dan gespeeld behalve die tegen Fc Barcelona die ze niet hebben gewonnen? Krachtmetingen tegen elkaar zijn toch echt de beste manier om te kijken wie sterket is. De laatste krachtmetingen zijn toch in het voordeel van barcelona. De meeste recent uitgedeelde prijzen zijn toch in het bezit van Barcelona. De CL, de wereldbeker etc. Dus omdat je 10 punten los staat van barca dan is real de beste? Als ik op jou manier gaan concluderen dan heeft real laatst dus 1-1 tegen cska gespeeld en 3-2 net aan gewonnen en Fc Barcelona 7-1 gewonnen 2-0 dus dan is Fc Barcelona nu beter en het beste team maar zo concludeer je natuurlijk niet wie de beste ploeg is.

13 maart 2012 om 09:20

Renskiu, je geeft eerst aan dat Messi slecht is door z'n schwalbes(?). Volgens mij zijn het voornamelijk Busquets, Pedro en Alves (sanchez is in opleiding) en dan zeg je vervolgens ook nog dat Messi de beste is. Klopt het dus dat jij de in jouw ogen beste voetballer van de wereld slecht is? Dus elke voetballer is slecht?

Het is nostalgie en het gevoel van 'vroeger was alles beter' dat mensen vaak kiezen voor teams van 30 jaar terug of spelers van 30 jaar geleden als de beste ooit. Over 20 jaar, als een hele nieuwe generatie spelers zal rondlopen, zullen dezelfde mensen Barcelona van nu en Messi als de beste ooit benoemen. Want dan zullen ze ook tot de categorie nostalgie en 'vroeger was alles beter' behoren. Dat creëert toch een bepaalde gevoel van euforie op, het is al het ware een droom als de beelden van vroeger opkomen. Dat is anders als je Barcelona (of Real) nu 3x per week ziet voetballen, het is een gewoonte geworden waardoor de indrukwekkende speelstijl haast niet meer opvalt maar heel gewoon is voor ons als kijker. Bij deze zeg ik over 15 jaar zal Barcelona 2008-... de beste ooit en Messi de beste ooit gezien worden door 95% van de mensen. Ongeacht of ze nog meer succes zullen behalen.

12 maart 2012 om 17:57

Can i get a 'amen'?

12 maart 2012 om 18:00

Hell yeah

messi is echt beter dan maradona mensen die er niet mee eens zijn, willen het niet geloven. maradona is vooral een legende geworden door het winnen van wk en dat solo doelpunt. hij is de beste in zijn tijd maar messi is toch nog een appart wezen samen met ronaldo, als je ziet hoe makkelijk ze scoren en vooral ronaldo speelt niet eens als een spits maar op de linkermiddenveld/vleugel en scoort alsof het niks is. deze 2 spelers zijn van een andere wereld, met messi als nummer 1 en ronaldo nummer 2, de nummer 3 staat eignelijk 3 plaatsten onderaan

voor mij blijft het brazilië van 82 het beste wat ik ooit heb gezien !!

Zet Messi, Xavi en Iniesta in elk ander redelijk team en het zal de beste ploeg van dit moment zijn!

Real zal kampioen worden dit jaar, zo zie je maar weer dat barcelona niet de beste ploeg is.

Moeilijk te bepalen. Messi is idd gwn een geweldige speler die heel belangrijk is en zeker bij de beste hoort, maar om nou gelijk te gaan zeggen beste?? Bij Argentinie presteert hij niet zo geweldig en Barca is gwn een geweldige ploeg die perfect op elkaar is ingespeeld. Met mannen als Iniesta en Xavi die het middenveld domineren, heeft Messi het niet eens zo moeilijk. En ja, hij is fenomenaal en heeft het overzicht,enz.. maar persoonlijk denk ik dat hij niet zou slagen in de PL. Geef mij dan maar een Ronaldo, die knalt in elke competitie.

Mannen als Ronaldo, Ronaldinho en Zidane kun je ook niet zomaar even vergeten, om maar snel even een paar vben te noemen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4861 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona9370
4.Valencia7327
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Lionel MessiAanvaller3634
Ivan RakiticMiddenvelder351
PaulinhoMiddenvelder349
Jordi AlbaVerdediger332
Luis SuárezAanvaller3325
Sergio BusquetsMiddenvelder311
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

1 fan
Coach, 68 jaar

In de wandelgangen

Zondag 27 mei
Lionel Messi heeft Barcelona geadviseerd om Marcos Alonso vast te leggen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren