wk2018
 

Opvolger Akinfeev staat al klaar

Dinsdag, 6 maart 2012 om 16:59 door Koni078

Igor Akinfeev is op dit moment niet weg te denken uit de basis van CSKA Moskou. Akinfeev is een echt clubicoon en heeft ons mooie historische dingen bezorgd dankzij zijn geweldige reddingen. Zo mogen we hem dankbaar zijn dat we drie landstitels, vijf bekers en vier supercups op onze naam hebben staan. Ook de UEFA Cup hebben we mede dankzij hem gewonnen. Echter is hij op dit moment nog steeds geblesseerd aan zijn kruisbanden na de botsing met Welliton tegen Spartak Moskou en is hij bezig met een race tegen de klok om het EK 2012 te halen.

Met Vladimir Gabulov hadden we tijdelijk een uitstekende vervanger gehuurd en met Sergei Chepchugov hebben we natuurlijk ook een goede vervanger klaar staan. Chepchugov heeft ons tegen Real Madrid uitstekend op de been gehouden. Helaas is Gabulov inmiddels terug naar Anzhi Makhachkala en is Chepchugov geen keeper waar je op de lange termijn op kan vertrouwen. Daar hoeven we ons geen zorgen meer over te maken, want voor in de toekomst hebben we al een keeper die de potentie heeft om een gelijkwaardig niveau als Akinfeev te halen. 

De keeper waar ik het over heb heet Sergei Pavlovich Revyakin. De zestienjarige jeugdspeler speelde eerst voor de voetbalschool Smena in Sint-Petersburg voordat hij op zijn dertiende bij CSKA terecht kwam. Bij Smena besloot hij door een conflict met trainer Anver Koneev te vertrekken. "Ik pakte mijn spullen en vertrok naar Moskou. Mijn moeder was de enige die daarvan afwist en zij gaf me geld voor vliegtickets. Ik belde naar Dmitri Khomukha, de trainer van het CSKA-jeugdteam voor spelers uit 1995. Hij zei tegen mij dat CSKA al twee goede keepers heeft en dat het voor mij zinloos was om te komen. Ik ben uiteindelijk toch gegaan en na de eerste training zeiden ze dat ik mocht blijven", zei Revyakin in Sport-Express. 

Bij Jong CSKA viel mij op dat hij zeer sterk in de lucht is. Zonder moeite plukt Revyakin ballen uit de lucht. Ook zijn reflexen zijn meer dan uitstekend. Wel moet hij zijn uittrappen gaan verbeteren, want bij terugspeelballen trapt hij de bal matig weg. Door zijn geweldige optreden in de jeugd nam Leonid Slutsky hem mee naar het trainingskamp in Compoamor en Marbella. Daar heeft hij het, ondanks een serie tegentreffers, uitstekend gedaan. De enige keer dat Revyakin de nul hield, was in de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen FC Timisoara. Slutsky bevestigde in Sport-Express dat hij Revyakin hoger inschatte als zijn achttienjarige concurrent Vyacheslav Isupov. 

Zijn officiele debuut heeft hij ook inmiddels achter de rug. In Makhachkala vloerde Chepchugov Samuel Eto'o in het strafschopgebied. Chepchugov kreeg rood en Anzhi een strafschop. Gehoopt werd op hetzelfde scenario als Akinfeev, die in zijn debuutwedstrijd tegen Luch Vladivostok op jonge leeftijd een strafschop stopte. Helaas koos Revyakin voor de verkeerde hoek en won Anzhi met 2-1 dankzij de benutte strafschop van Eto'o. Revyakin is met zestien jaar en 239 dagen de jongste CSKA-debutant ooit, maar niet van geheel Rusland. Dat is nog altijd Aleksei Rebko, die zestien jaar en 78 dagen was toen hij in 2002 zijn debuut voor Spartak maakte.

Tegen Zenit Sint-Petersburg mocht Revyakin negentig minuten op doel staan. Het begon niet goed toen Aleksandr Kerzhakov na 23 seconden al de 0-1 binnenschoot. Vlak daarna moest het eigenlijk 0-2 zijn doordat Revyakin uit positie stond, maar Roman Shirokov kopte, na een voorzet van Kerzhakov, op wonderbaarlijke wijze in een leeg doel op de paal. Na de goal van Alan Dzagoev begon ook Revyakin lekkerder in zijn vel te zitten. Een vrije trap van Kerzhakov tikte hij stijlvol over de kruising en schoten van onder andere Sergei Semak pakte hij klemvast. Zijn sterke punt kwam ook naar boven drijven: een hoekschop van Andrei Arshavin pakte hij klemvast.

"Natuurlijk zou het beter zijn als we de nul hadden gehouden, maar Revyakin bleef rustig. Hij heeft ons meerdere malen op de been gehouden. Ik vond dat hij speelde op een goed niveau en ik denk dat het een goed debuut voor hem was bij CSKA. Het was immers een volledige debuut, want hij was negentig minuten op het veld", zei Sergei Ignashevich, na afloop van de wedstrijd tegen Zenit, in Sovsport.

Russische media vergelijken hem inmiddels met Akinfeev. Dit vanwege zijn manier van keepen en sterke karakter. Revyakin zelf blijft bescheiden: "Ik houd er niet van als keepers met elkaar vergeleken worden. Ik ben Revyakin, niet Akinfeev. Mijn stijl van keepen is totaal anders, ondanks dat gezegd wordt dat onze stijl van keepen vergelijkbaar zijn", aldus Revyakin. Als ik Revyakin zou moeten vergelijken, dan had ik hem vergeleken met David De Gea of Thibaut Courtois. Beide keepers hebben, ondanks hun geweldige reddingen, een uitstraling van een scholier. Dat heeft Revyakin ook een beetje. 

Wanneer Revyakin dit niveau vast kan houden, zou hij uitermate geschikt zijn om in de Engelse Premier League te keepen. In de Premier League is het een must dat je naast een goede uitstraling ook lengte moet hebben om ballen van de lucht te plukken, iets wat Revyakin goed beheerst. Hij is met 1.89 meter een stuk groter als Akinfeev. Naar verluidt had Arsenal al belangstelling getoond in de tijd dat zij nog keepersproblemen hadden die met Wojciech Szczesny inmiddels is opgelost. Toch denk ik dat Revyakin dolgraag naar Arsenal zou willen, want hij heeft er geen geheim van gemaakt dat hij een Arsenal supporter is. 
 
Mocht Akinfeev weer langdurig geblesseerd zijn of de stap naar West-Europa zou willen maken, hoeft men niet te denken dat CSKA een keepersprobleem zou hebben. Met Revyakin hebben we al een opvolger in huis. 

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 18 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 3500+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

35 reacties (laatste reactie door koni020)

Het boeit mij niet zo wie de vervanger van Akinfeev wordt, maar vind het desondanks wel mooi geschreven en ik geef jouw 4 sterren.

7 maart 2012 om 15:20

Ik denk er precies hetzelfde over. Mij interesseert het Russische voetbal ook niet zo dus wie Akinfeev zal vervangen boeit mij ook niet, maar deze CE geeft wel veel goede informatie en is mooi geschreven. Zijn er al clubs met concrete belangstelling voor Akinfeev eigenlijk?

7 maart 2012 om 16:24

Nee, tot nu toe heeft geen enkel zich concreet voor hem gemeld. Akinfeev is onze Casillas, die haal je niet zomaar eventjes op. Hij zal Cska heus niet verlaten voor een club als AS Roma, Valencia of Everton. Hij houdt te veel van Cska om vanuit zichzelf naar dat soort clubs te vertrekken.

7 maart 2012 om 16:48

Als hij dan niet zo maar weg gaat kan het dus wel even duren voor zijn vervanger het kan overnemen. Dat zou natuurlijk zonde zijn voor Revyakin, zeker als hij zo goed is als jij beschrijft. Is de kans dan niet groter dat hij eerder het buitenlandse avontuur bij een Premier League club (het niveau wat hij volgens jou aankan) dan Akinfeev? Kortom, dat hij dus nooit de vervanger van Akinfeev zal worden.

7 maart 2012 om 17:21

Dat is goed mogelijk ja, gezien de interesse van Arsenal. Maar vergeet niet dat er van alles kan gebeuren. Akinfeev kan geblesseerd zijn of alsnog de stap willen maken om CSKA een plezier te doen.

Zoals altijd geniet ik van je on eindige kennis over het Russische voetbal. Komt misschien omdat ik Russisch voetbal niet volg maar altijd vertel je dingen die ik niet weet. Kan dan ook genieten van je reacties.

Opbouw is goed, leest lekker door en bevat veel informatie. Ik kan niet anders dan vijf sterren geven. Ik zie weer uit naar je volgende club expert over het Russische voetbal.

Ik ken de speler niet. Je maakt me nu wel een beetje nieuwsgierig. Ben dan ook benieuwd of hij daadwerkelijk een grote gaat worden.
Verder is het goed geschreven en heb ik niet echt een fout kunnen ontdekken. Ik zou alleen deze zin
'naar verluidt had Arsenal al belangstelling getoond in de tijd dat zij nog keepersproblemen hadden die met Wojciech Szczesny inmiddels is opgelost.''

Veranderen in:
Naar verluidt had Arsenal al belangstelling getoond in de tijd dat zij nog keepersproblemen hadden. Inmiddels is dit opgelost met Wojciech Szczesny

Of je veranderd is in zijn

4 sterren

6 maart 2012 om 18:44

Een aanrader is misschien om wat beelden van hem op te zoeken. Je weet natuurlijk nooit of iemand die zestien is over vijf jaar nog steeds zo goed zal zijn als dat hij nu is. Maar ik heb wel zo'n gevoel dat het een grote wordt, want als je op zestien jarige zo zeker bent in de lucht moet je wel goed zijn.

Top verhaal. Goed helder geschreven zonder een onnodige vloed aan bijvoegelijke naamwoorden en ook nog eens uiterst informatief, voor mij althans.

5* en meer van dit.

Ik vindt het altijd geweldig om te zien hoe zulke jonge spelers al mee kunnen op dit niveau. Kun je na gaan hoe goed zulke spelers in de toekomst nog kunnen worden. Hopelijk gaan we nog veel horen van deze Sergei Pavlovich Revyakin!

Goede CE trouwens, met interessante informatie over een supertalent dat ik nog niet kende.
5*

Niet echt leuk, interessant of grappig maar wel informerend. Ik heb wat geleerd maar daar is alles ook mee gezegd.

Goede schrijfstijl!

Prima geschreven en je kennis van deze competitie is meer dan goed.

Maar je weet het, aartszeurpiet dat ik ben, viel deze zin mij op

q/echter is hij op dit moment nog steeds geblesseerd aan zijn kruisbanden na de botsing met Welliton tegen Spartak Moskou /q

Is hij samen met Welliton tegen Spartak Moskou gebotst?
Ik zou voor het woord tegen geschreven hebben, "in de wedstrijd".

7 maart 2012 om 08:42

Nou als je jezelf dan omschrijft als aartszeurpiet, waarom haal je dan niet meerdere fouten er uit.

@ Koni

Goed stuk, veel informatie en goed geschreven. Zitten echter wel een heleboel kleine foutjes in. 3 sterren want volgens mij kan je veel beter dan dit.

7 maart 2012 om 12:25

Bedankt voor je tip, dacht altijd dat je bij een botsing tussen twee personen altijd met moest schrijven.

7 maart 2012 om 15:09

Araman doelt volgens mij niet op met, maar op het feit dat er i.p.v 'met Welliton tegen Spartak Moskou' beter kan staan 'met Welliton in de wedstrijd tegen Spartak Moskou'

7 maart 2012 om 22:46

Dank u voor de verduidelijking. Klopt dat ik dat bedoelde.

@leprof,

ondanks dat het misschien zo overkomt ben ik nooit een stuk aan het lezen om fouten te ontdekken. Dus ja ik zal er best meer missen.
Sommige dingen vallen mij gewoon op en die stip ik dan aan, als ik een stuk verder de moeite waard vind..

Goed verhaal ook lekker om door te lezen, Ik vraag me af hoe ver deze jongen gaat komen. Ik persoonlijk had nooit van deze jongen gehoort en hoop dat dat in de toekomst wel het geval word. Alleen vraag ik me zeer af dat wanneer akinfeev vertrekt na het ek wat ik overigens wel denk, Wat is dat een geweldige keeper zeg. Maar gaat deze dan intussen 17 jarige jongen gelijk het doel beschermen van Cska moskou? Dan moeten ze wel heel erg met een keepers probleem kampen in rusland of dan moet hij wel een heel groot talent zijn?

7 maart 2012 om 12:21

Het is een hartstikke groot talent. Akinfeev brak ook op jonge leeftijd door, dus waarom Revyakin dan niet? Akinfeev gaat trouwens alleen weg voor de absolute top. Ik verwacht dat niet dat hij zoals Stekelenburg nog een tussenstop naar AS Roma neemt.

Naast het feit dat ik het totaal niet interessant vind, heb je toch je best gedaan en jouw boodschap goed op het publiek overgebracht.
Ik vraag me alleen af of je een hele Ce over een keeper moet schrijven, die weing leden hier kennen. Probeer in de toekomst meer onderwerpen in een Ce te stoppen. Nu is het allemaal te omslachtig en raak je snel verveeld.

7 maart 2012 om 12:23

Meerdere onderwerpen in een CE stoppen maakt het stuk veel te onoverzichtelijk. Dan gaat men zich afvragen wat ik probeer te zeggen. Je kunt je beter op 1 onderwerp concentreren en daar een hele verhaal van maken. En als ik eerlijk ben vind ik je ook niet helemaal objectief, want jij hebt mijn stukken nooit interessant gevonden(en heb ook niet gevoel dat je het interessant gaat vinden). Dat terwijl jij de eerste bent die bij een stuk over Ajax direct vijf sterren geeft.

7 maart 2012 om 15:23

Om de beoordeling van Tamata te compenseren geef ik je nu de sterren die je verdient.
5 sterren dus!

De reactie van Tamata is verwijderd. Deze laat ik staan door de 5 sterren.

Revyakin, heb z'n naam al eerder horen vallen. Is toch derde doelman bij jullie niet? Amper 16. Net als Akinfeev zie ik hem z'n hele leven voor Cska Moskou spelen. Beetje jammer dat we die hier niet zullen te zien krijgen. Maar aangezien Rusland aan zo'n opmars bezig is kan het wel eens zijn dat die jongen zomaar de Cl-beker in de lucht mag steken als hij Akinfeev's plek heeft ingenomen.

Vind het heerlijk als er een artikel geschreven wordt over zo'n toptalent, dan ken ik hem nu al nog voor hij debuteert. Serder Serderov ken ik ook al door een artikel van jou. 5*.

7 maart 2012 om 16:19

Ja hij is inmiddels gepromoveerd tot derde keeper. Hij was eerst vierde keeper door de komst van Gabulov(als je meetelt dat Akinfeev fit is), maar die is dus terug naar Anzhi.

Je laat vaker zien veel kennis van het Russische voetbal te hebben, dit laat je ook vaak in de Russische topics hier op VZ zien (soms een beetje verblind door je voorkeur imo, maar dat is alleen maar mooi ) Daarbij schrijf je het in mijn ogen ook nog leuk op. Geen onnodige moeilijke, filosofische woorden, gewoon recht toe recht aan.

Dit zijn nou namelijk Ce's waar we wat aan hebben, hier is de rubriek Club Expert eigenlijk voor bedoeld. Dat vele aan dit punt voorbij gaan is jammer. Iedere CE heeft zo zijn eigen stijl en ieder lid zo zijn voorkeur natuurlijk, maar dit is de definitie van een CE in mijn ogen. Een informatief, goed geschreven stuk gemixt met jouw eigen mening! Top gedaan.

De typefouten en incidentele verkeerde zinsopbouw storen mij absoluut niet, maar het is natuurlijk alleen maar handig voor jou dat mensen dit aangeven, zodat je de volgende keer er nog beter op let. Echter weet ik hoe lastig het is om bij een stuk dat je zelf geschreven hebt en wss al 10x nagelezen hebt fouten eruit te halen. Door andere laten nakijken is een optie dan, maar dat is voor iedereen zijn eigen keus.

7 maart 2012 om 15:55


Heel erg goed geschreven CE!
Je geeft veel informatie en laat zien dat je ook veel weet van de Russiche competitie.
Verder sprak het me ook aan omdat het deels over Akinfeev ging, wie ik een geweldige doelman vind. Ga zo door!

7 maart 2012 om 17:57

Bedankt voor je reactie en ben blij dat je net zo''n fan bent van Akinfeev als ik.

jij bent echt een wandelend russisch voetbal boek

Prima CE, maar het Nederlands is om eerlijk te zijn van erbarmelijk niveau:

"...waar je op de lange termijn op kan vertrouwen." Dit zou moeten zijn: "...waarop je op de lange termijn kan vertrouwen.'
"de keeper waar ik het over heb heet Sergei Pavlovich Revyakin." Tussen twee persoonsvormen is het gebruikelijk een komma te zetten "...heb, heet..."
"...dat hij Revyakin hoger inschatte als zijn achttienjarige concurrent..." Dit kan en mag in mijn ogen eigenlijk niet voorkomen in Ce's. Gebruik 'dan' om onbepaalde verschillen aan te geven en 'als' om gelijkenissen aan te geven: wanneer je een bepaald verschil (twee keer zo goed) aangeeft gebruik je wel 'als'.
"...heeft hij ook inmiddels..." Het gebruik van 'ook' en 'inmiddels' achter elkaar is niet fout, maar wel ontzettend lelijk Nederlands.
"...hetzelfde scenario als Akinfeev..." Akinfeev is een keeper, geen scenario. Je bedoelt 'hetzelfde scenario als bij Akinfeev'.
"zijn sterke punt kwam ook naar boven drijven..." Hier zit een foutieve contaminatie in, namelijk: '[iets] komt naar boven' en '[iets] komt boven drijven'.
"ik vond dat hij speelde op een goed niveau.." Of hij speelde goed, of hij speelde op een hoog niveau. Dit stuk heb je, waarschijnlijk, zelf vertaald uit het Russisch, maar in dit geval zou je 'op een hoog niveau' voor 'speelde' moeten zetten.
"...een volledige debuut..." Dit moet zijn: 'een volledig debuut' of 'zijn volledige debuut'.
"...onze stijl (...) vergelijkbaar zijn." Hier is het onderwerp in enkelvoud en de persoonsvorm in het meervoud, dat kan natuurlijk niet.
"...ballen van de lucht te plukken" Het woordje 'van' moet 'uit' zijn.
"...een stuk groter als Akinfeev." 'groter dan'
"mocht Akinfeev (...) de stap naar West-europa zou willen maken..." Het werkwoord 'zou' past hier niet, aangezien 'mocht' al de persoonsvorm is.

Nu begrijp ik dat iedereen me een zeurkous vindt en het onnodig vindt dat ik al deze foutjes aankaart, maar ik vind dat je interessante dingen schrijft over redelijk onbekende plaatsen en een foutloze tekst ziet er altijd beter uit. Ik hoop dat je de volgende keer (nog) meer aandacht besteed aan de grammaticale structuur.
Keep up the good work!

8 maart 2012 om 16:33

Ik vind je in ieder geval geen zeurkous. Een CE hoort ook op grammaticaal gebied in orde te zijn. Één of twee foutjes vind ik nog wel kunnen, hij maakt er echter heel wat meer. Een aantal van die fouten zijn ook nog eens vrij amateuristisch. Verder vind ik het stuk prima.

Het is overigens wel grappig dat jij zelf ook een fout maakt. Het moet namelijk besteedt in plaats van besteed zijn.

8 maart 2012 om 17:38

Ik vind jou absoluut geen zeurkous hoor. Ik wil je juist bedanken voor je kritiek. Ik weet zeker dat ik hier wat aan zal hebben voor de volgende keer. Mijn Nederlandse grammatica was nooit echt mijn sterke punt geweest, maar om eerlijk te zijn had ik nooit verwacht dat er zulke fouten eruit werden gehaald. Nogmaals bedankt voor je kritiek en ik zal er zeker op gaan letten. ;

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

CSKA Moskou

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Krasnodar5416
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Igor AkinfeevKeeper300
Ahmed MusaAanvaller3013
Alan DzagoevMiddenvelder296
Zoran TošicMiddenvelder284
Pontus WernbloomMiddenvelder274
Sergei IgnashevichVerdediger253
Voor de complete selectie: Clubpagina CSKA Moskou.

In de wandelgangen

Maandag 25 juni
Manchester United is bereid om diep in de buidel te tasten voor Toni Kroos. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren