'Staat iedereen ‘goed’, dan zijn we van wereldklasse'

Donderdag, 1 maart 2012 om 09:38

Voor Dirk Kuyt nam Wembley de afgelopen dagen een prominente plek in. De 31-jarige aanvaller annex middenvelder won op het roemrijke Engelse gras zondag de Carling Cup met Liverpool, door Cardiff City te verslaan. Woensdagavond keerde hij er terug en won hij in zijn 84ste interland met Oranje de oefeninterland tegen Engeland. “De nederlaag tegen Duitsland hebben we mooi weggepoetst”, luidt de conclusie van Kuyt.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Nederland was woensdagavond net zo goed als tijdens het WK 2010


Gerelateerd

225 reacties (laatste reactie door t.garritsen)

Als iedereen goed staat, zijn we van wereldklasse. Ik tel jou iedereen geval niet mee Dirk. Voor mij ben je een simpele werkpaard die allang bij Oranje op de bank moest zitten.

Voor mijn zijn alleen Robben, Sneijder, Rvp, Huntelaar en Van Bommel wereldklasse.

1 maart 2012 om 09:46

Ik vind De Jong en Stekelenburg ook gewoon wereldklasse.

1 maart 2012 om 10:28

De enige spelers van wereldklasse waar Bert over kan beschikken zijn Sneijder,robben en Van Persie. De rest kan zeker goed voetballen, maar zoals Kuyt zegt, het zal goed moeten staan om tot goede prestaties te komen.

1 maart 2012 om 11:16

Stekelenburg is ook zeker van wereldklasse. Hij keept goed, maar ook met de spel hervattingen vind ik hem erg sterk.

Voorin is het gewoon een luxeprobleem. Kuyt kan ook van meerwaarde zijn, maar de andere spelers zijn van meer klasse. Ik ben toch voorstander van Huntelaar in de spits. En dan misschien van Persie van rechts.

1 maart 2012 om 11:27

Voeg van der Vaart daar ook maar aan toe.

1 maart 2012 om 11:37

@ Arsenaladdict

Ik vind van Van der Vaart absoluut geen speler van wereldklasse. Hij is op zijn plaats als hij net onder de top speelt (naar mijn mening). Dat zie je ook terug in het feit dat hij bij HSV (toen uitdager voor de titel) en nu Tottenham (idem dito) het best presteert.

1 maart 2012 om 11:52

@stefandefree

van der Vaart speelde bij Real Madrid ook heel behoorlijk hoor, alleen werden van der Vaart, Robben en Sneijder slachtoffer van reorganisatie. van der Vaart is zeker wel van wereldklasse. Als je van der Vaart, Robben en Sneijder allemaal een seizoen fit bij 1 club hebt dan is succes denk ik verzekerd.

1 maart 2012 om 17:02

Is het vandaag wereldklasse dag?

De enige spelers die wereldklasse zijn: Messi en Ronaldo.

1 maart 2012 om 17:34

Messi en Ronnie zijn geen wereldklasse, die komen van een andere planeet

1 maart 2012 om 09:48

En daar begint het gepappagaai weer. Praat elkaar allemaal maar lekker na over Kuyt. Van Marwijk heeft er gelukkig meer verstand van dan alle pippo's hier.

1 maart 2012 om 09:49

Ja zie Kuyt zovaak voetballen, vindt het maar een beperkte voetballer. 2 a 4 jaar geleden was het een ander verhaal. Maar hij begint ouder te worden en het was al stroefjes bij hem en nu helemaal. Je ziet toch duidelijk dat hij het niet van techniek moet hebben.

1 maart 2012 om 10:02

Er is niks anders op rechts op dit moment dus deal with it. Ik zou me meer zorgen maken om de verdediging want die is pas om te janken.

1 maart 2012 om 10:10

Narsingh, John? Mensen met een daadwerkelijke actie. Als Kuyt alleen hard werkt kan hij net zo goed op het middenveld ballenafpakker zijn.

1 maart 2012 om 10:10

Dat is er zeker wel! Zo kun je geweldig veel gevaar stichten (eventueel robben en RvP omwisselen). Ons grootste probleem is de linksback, die echt om te huilen is.

Stekelenburg
van der Wiel
Heitinga
Mathijsen
(Pieters)
van Bommel
de Jong
Robben
Sneijder
Van Persie
Huntelaar
1 maart 2012 om 10:11

Ola John? Narsingh? v. Persie op rechts, Hunter in de spits? Roy Beerens (speelt niet onverdienstelijk bij Az). Hoezo geen opties?

1 maart 2012 om 10:28

John en Narsing en Beerens (haha), sorry hoor die laatste naam is echt om te gieren. Narsingh en John zijn daar nog lang neit klaar voor. Ze staan wel voor de deur maar hebben totaal geen ervaring en moeten echt nog groeien.

1 maart 2012 om 10:33

Misschien keer verjongen ? kan nooit geen kwaad en eerlijk gezegd als ik kijk naar Frankrijk nu en 2 jaar geleden, zijn er veel doorvoeringen gebracht.. zie o.a. Duitsland...

Verjongen is een goede optie, we spelen al te lang met deze spelers, misschien een keer een ander zich laten bewijzen ?

Zoals, Ola, of wijnaldum op de flank ? keer met de jong beginnen ? genoeg opties..

1 maart 2012 om 10:38

Lachwekkend hoor, Narsingh, John en Beerens.

Spelers van Heereveen, Twente en Az. En dan wil jij een speler die al jaren lang in de PL speelt wissel zetten. Laat deze jonkies is maar eens bewijzen dat ze het niveau aankunnen bij een topclub voordat ze in Oranje willen spelen.

1 maart 2012 om 11:03

@marrekie Misschien moet je zijn verleden er is bij pakken, kan je zien dat het stukken slechter kan.

Overigens speelt hij nu al voor zijn 6e seizoen bij Liverpool, dan kan je echt wel wat. Zijn ervaring is van belang. Wat is nou eigenlijk het probleem bij het Nederlands elftal? De verdediging, middenveld of aanval? De aanval loopt prima, waarom dan Kuyt eruit halen? Hij zorgt voor een balans en zorgt ervoor dat er ook één aanvaller is die verdedigende taken uitvoert. Nederland scoort eignelijk altijd, waarom dan een nog aanvallendere speler zoals Narsingh, John en Beerens erbij ipv een Kuyt die ook de verdedigende taken niet schroomt?

Je kan je beter zorgen maken over de defensie. Als je zag hoe Mathijsen en Heitinga gisteren speelde dan kan je je beter daar zorgen over maken..

1 maart 2012 om 11:10

Goeie opstelling. Denk dat je een eventuele Affelay nog wel kan gebruiken in de basis aan de rechterkant. Tegen teams met een minder sterk middenveld zou van der Vaart nog voor de Jong kunnen.

Moet zeggen dat ik ook absoluut geen fan ben van Kuyt. Hij komt aanvallend zóveel voetballend tekort. Enige reden waarom je hem er eventueel in zou zetten is als de tegenstander een gevaarlijke opkomende back heeft.

1 maart 2012 om 11:18

@groenevallei

Ik zou misschien zelfs van Persie op rechts zetten en Huntelaar in de spits.
Dan heb je een goede afmaker en twee spelers met dreiging naar binnen, maar die ook buitenom kunnen. En als ze dan ook nog eens regelmatig van positie wisselen dan is het voor de verdediging helemaal lastig.

1 maart 2012 om 11:24

@braampie

Deze optie zal al wel tig keer doorgenomen zijn denk je niet? Het is voor mij ook het proberen waard maar daar zullen ze wel hun redenen voor hebben, maar zoals Kuyt hier wordt afgeschilderd is gewoon belachelijk. En dan komen er mensne met namen als beeren, elia en babel. Hou op zeg, dat is pas om te janken

1 maart 2012 om 11:33

@forzae: Persoonlijk vond ik kuyt gisteren niet goed spelen. In het verleden vond ik hem echt veel beter. En dat Kuyt meeverdedigd vind ik in het Nederlands Elftal niet nodig. Je hebt immers al zes verdedigend ingestelde spelers rondlopen.
Daarnaast vond ik Kuyt gisteren maar een beetje rondsjokken, met name in de eerste helft. Hij liep te vaak te dicht bij Van Persie, en als hij daar niet liep was hij wel bij Van Bommel in de buur te vinden. Te vaak lag hierdoor de hele rechterkant vrij. Boula kwam nog een paar keer op om dat gat te vullen, maar die kan dat onmogelijk de hele wedstrijd volhouden.
Daarom vind ik ook dat Van Marwijk de jonge Narsingh een kans had moeten geven. Al was het maar alleen het laatste kwartiertje. Hij heeft namelijk wel een actie in huis en kan het veld breder maken. Hij trekt minder naar binnen toe en kan de zijkant wel bespelen (en mannetje passeren). Narsingh zal echter niet zo snel aan positiewisselingen doen, dat is een minpuntje. Maar naar mijn mening had hij gisteren zeker een kans(je) mogen krijgen van Van Marwijk.

1 maart 2012 om 11:47

Gast Narsingh heeft in de Eredivisie met afstand de meeste assists en dat nog wel bij Heerenveen. Kan je nagaan hoeveel hij er wel niet zou hebben gehad als hij bij een dominant PSV of Ajax had gespeeld. Snap ook wel dat v Marwijk hem bij wijze van niet gelijk moet opstellen, maar probeer hem dan op z'n minst gister even een half uurtje uit. Wie weet had gebleken dat hij het niveau makkelijk aan kan en dan weet je tenminste dat je er weer een buitenspeler met ongekende kwaliteiten bij hebt.

1 maart 2012 om 11:53

@forzae
Wat heeft liverpool gepresteerd voordat ze Dirk hadden, en wat sinds ze dirk hebben.

Met het aantrekken van Kuijt is het afzakken van Liverpool begonnen.

Bekijk Dirk's prijzenkast eens met al zijn ervaring, 2 bekers, waarvan 1 league cup.

Er zijn maar weinig internationals die zo weinig wonnen. Je kunt dit toeval noemen.

Liverpool was toen Kuijt kwam een absolute Europese topclub. Had recent de CL gewonnen, streed mee bovenin in Engeland. Vanaf het moment dat Kuijt kwam begon het slechter te gaan. Ligt natuurlijk niet alleen aan Kuijt; maar het feit dat ze spelers van het niveau Kuijt gingen opstellen. Natuurlijk bereikte ze nog 1 keer de CL finale in Kuijt's eerste seizoen, maar dat jaar was er 1 man die elke weeg slecht was en dat was Kuijt. Hij scoorde de ere treffer in de finale; maar dat was toen de strijd gestreden was. Het was tevens zijn eerste goal in die editie van de CL. Hierna zakte liverpool verder en verder weg.

Het probleem met Kuijt is dat hij eigenlijk een spits is. Een spits die tegen goede verdedigers amper scoort, omdat hij daar de kwaliteiten voor mist. In Nederland kon hij dit nog verbloemen, daar liep hij 1 op 2, omdat de verdediging zo matig was. Maar in Engeland haalt hij de 1 op 3 niet eens. Zeker in wedstrijden als diepe spits faalt hij keer op keer.

Het belangrijkste moment voor ons was op het WK 2006. De grootste fout van Marco. Nederland was met matig spel ver gekomen en moest tegen portugal. Ruud van Nistelrooy speelde een matig toernooi maar had er al wel enkele inliggen. Voetballend ging het minder met hem, maar scoren dat gaat vanzelf. Tegen Portugal speelde Dirk Kuijt. Nederland had een licht veld overwicht, misschien zelfs mede dankzij Dirk. Want Dirk werkte zo hard dat hij overal rond rende. Echter wanneer Nederland de bal had, stond er niemand in spits. Dus gevaarlijk werd Nederland zelden. Kuijt dook 1 keer op in de spits. 1 op 1 naar de keeper. Als een echte amateur verprustste hij deze ene kans en Nederland vloog er uiteindelijk uit. Ik ben er nog steeds van overtuigd dat Nederland met een goede spits gewoon gewonnen had die wedstrijd.

Natuurlijk ben ik niet de enige die ziet dat Kuijt geen goede spits is. Daarom zet men bij Liverpool en Nederland Kuijt ook vaker op andere plaatsen. Plaatsen waar hij eigenlijk helemaal niet hoort maar waar hij minder kwaad kan. En waar hij met zijn werklust een tegenstander gek kan maken. Met name kan maken. Want je verliest gewoon enorm veel klasse in balbezit. Kuijt kan geen mannetje passeren, matig voorzetten. Eigenlijk is enkel zijn echte toegevoegde waarde het druk zetten op de speler en het doorzetten. Maar de echte defensieve kracht ontbeerd hij ook. Een goede sliding maakt hij bijvoorbeeld zelden.

Heb je hem voor zijn aanvallende taken zijn er veel betere, heb je hem voor zijn verdedigende taken zijn er ook betere. Het enige waar hij echt goed in is, is in het aanjagen; maar dan heb je meer spelers nodig die dat doen. En dat heeft Nederland niet. Dus is zijn toegevoegde waarde mijns inziens gewoon te klein. Toen Nederland zo geweldig speelde in de aanloop van WK 2010, toen speelde ook Kuijt vaak niet. Toen kwam van Persie van rechts.

Overigens kun je je verdediging ook op andere manieren ontlasten. Dirk Kuijt verdedigt welliswaar veel mee; maar hij loopt ook regelmatig de rechtsback in de weg, waardoor onder mindere verdediging helemaal niet meer weet waar het aan toe is. Zet je er een voetballend sterkere speler neer, dan zorg je dat je makkelijke lang aan de bal blijft. Hierdoor heeft de verdediging het ook minder lastig.

1 maart 2012 om 12:02

Alleen al het stuk: sinds de komst van Kuyt bij Liverpool is het afzakken al begonnen geeft mij een reden om de rest niet meer te lezen...

1 maart 2012 om 13:21

ziet dan niemand dat Kuyt veel meer is als een rechtsbuiten... Kuyt bestrijkt waarnodig alle posities die aansluiten op zijn positie. Hij is in staat om in het hoge tempo dat op dit niveau gespeeld wordt geen moment te verzaken. men vergeet dat een ploeg maar net iets meer dan 10 minuten per helft aan de bal is. logisch dat men daar naar kijkt...maar in de andere minuten moeten er spelers zijn die weten wat te doen als individu en als team. het gaat zeker ook om tecnhiek en aanvallende mogelijkheden...daar is Kuyt niet altijd de gelukkigste zachtgezegd. maar op het totaalplaatje weet ik zeker dat Kuyt hoger scoort dan de rest. oranje zonder Kuyt is kwetsbaarder dan je denkt. Geldt ook voor een van Bommel in goede doen. die gozer is geweldig, mits gedreven. Sneyder kan ook zonder bal toon aangevend zijn. Emanuelson vindt ik daar zwakker bijvoorbeeld.

1 maart 2012 om 13:43

@ Groenevallei

Daar heb je gelijk in.

Maar wat betreft Kuyt ben ik het ook wel gedeeltelijk met je eens. Het is een goede speler en zeker bruikbaar. Zijn inzet, loopvermogen en doorzettingsvermogen is inspirerend voor anderen en hij speelt niet voor niets al jaren mee in de PL.
Het is gewoon een moeilijke situatie, maar dan moet je van Persie passeren. Dat is ook een moeilijke keuze. Gewoon een luxe probleem. Al helemaal als andere spelers weer terug komen.

1 maart 2012 om 13:44

Die kuyt is net breuer bij heerenveen een echte werkpaard. maar rendement heeft het niet. Ja maar hun inzet is zo goed word dan gezegd. kan wel zo zijn maar daar win je geen wedstrijden mee.

1 maart 2012 om 14:01

Ja of misschien wel niet : Heerenveen schakelt razendsnel om waarbij Narsingh levensgevaarlijk is. Bij Ajax en PSV spelen ze toch meer op de helft van de tegenstander waarbij Narsingh minder gevaarlijk is.

1 maart 2012 om 14:24

Haha knokkie.

Sorry hoor maar als je hem met Breuer gaat vergelijken dan ben je echt niet goed snik. De meest domme reactie by far die ik vandaag heb gelezen.

1 maart 2012 om 09:49

Alle spelers in het Nederlands elftal zijn goed, de teamspirit maakt ze tot wereldklasse. En laat Kuyt hier nu net een belangrijk ingrediënt in zijn..

Toegegeven, hij speelde een slechte eerste helft. Zoals iedereen behalve Robben in mijn optiek. Maar in de periode dat Huntelaar er stond vielen de puzzelstukjes in elkaar en bewees ook Kuyt weer zijn meerwaarde in Oranje (-zwart).

1 maart 2012 om 09:50

@ahjacied, dat Kuyt geen wereld klasse is weet iedereen maar Huntelaar is ook gewoon een subtopper.

Van Huntelaar weten we alleen dat hij het in de subtop red en niet genoeg kwaliteit heeft om het te redden bij een echte topclub en dus zeker geen wereldklasse is.

1 maart 2012 om 09:54

als totaal voetballer niet maar in de 16 meter gebied is huntelaar wereldklasse hij scoort zo makkelijk,

1 maart 2012 om 10:04

Ben ik het niet mee eens. Tuurlijk zijn zijn verblijven in Madrid en Milaan niet uitgelopen op het gewenste succes. Maar momenteel is Schalke gewoon een kampioenskandidaat in Duitsland en laat Huntelaar ook al jaren zien dat hij dé spits is voor het Nederlands elftal (toch ook wereldklasse).

Was het niet zo dat Huntelaar ook in zijn eerste seizoen bij Schalke geen potten kon breken? En moet je hem nu eens zien! Ik denk dat ze zich in Milaan en zeker in Madrid ook wel achter de oren krabben. Na Huntelaar hebben ze in Madrid veel geld uit gegeven voor Benzema, Kaká, Ronaldo, Özil etc. terwijl ze met Huntelaar, Robben, Sneijder en Van der Vaart spelers hadden die er al zaten (en dus goedkoper waren) en kwalitatief niet minder zijn.

Huntelaar heeft wat dat betreft dus nooit een eerlijke kans gehad. Hij bewees gisteren met zijn kopbal maar eens wat een klasse spits het is!

1 maart 2012 om 10:05

Laten we het lekker met van Persi in de spits blijven proberen. Dan weet je zeker dat het niks wordt op het EK. Huntelaar is een prima spits voor Oranje in combinatie met een echte linksvoor en een rechtsvoor. Robben Huntelaar Kuyt dus.

1 maart 2012 om 10:12

Alleen had huntelaar niet het 'mooie jongens' gehalte, wat ze daar graag willen hebben.

1 maart 2012 om 10:17

''was het niet zo dat Huntelaar ook in zijn eerste seizoen bij Schalke geen potten kon breken? En moet je hem nu eens zien! Ik denk dat ze zich in Milaan en zeker in Madrid ook wel achter de oren krabben. Na Huntelaar hebben ze in Madrid veel geld uit gegeven voor Benzema, Kaká, Ronaldo, Özil etc. terwijl ze met Huntelaar, Robben, Sneijder en Van der Vaart spelers hadden die er al zaten (en dus goedkoper waren) en kwalitatief niet minder zijn. ''

Sorry hoor, dit soort onzin kan ik echt niet serieus nemen.

Als je niet in ziet dat spelers als vd Vaart, Sneijder en Robben kwalitatief een stuk minder zijn dan Ozil, Kaka en Ronaldo dan snap je er niet zoveel van.

Voor de grap zou je alleen al de wedstrijbeelden van Sneijder en Ozil naast elkaar moeten leggen en dan zie je het enorme verschil al. Zelfde geldt voor Kaka en vd Vaart. Alleen Robben komt in de buurt bij Ronaldo.

Milan en Real zullen helemaal geen spijt hebben van het verkoop van Huntelaar, ze hebben nu Ibra en Real heeft Benz/higuain. Huntelaar zou hoogtens bankzitter bij Milan kunnen wroden.

1 maart 2012 om 10:46

Als je de Sneijder onder Mourihno naast de Ozil van nu legt kom hij daar toch echt heel dicht in de buurt hoor.. Onder Ranieri mag het misschien niet lukken, maar het verschil tussen Sneijder onder andere coaches en Ozil is niet al te groot..

1 maart 2012 om 11:33

Geef mij maar van Persie op de plaats van Sneijder dit EK. Wat is die Sneijder uit vorm zeg.

1 maart 2012 om 11:49

Normaal zou ik Persie ook naar de bank verbannen, maar mogelijk gaat v Persie beter spelen als Ibi straks op de plek van Kuijt staat. Zij voelen elkaar goed aan en hebben al vaker laten zien dat ze goed kunnen samenspelen. Al met al blijft het een erg lastige kwestie..

1 maart 2012 om 11:50

Ookal bracht ie gister aanvallend weinig. Hij was wel weer erg belangrijk in balbezit en was met afstand het meest aanspeelbaar en heeft ook de meeste passes gegeven. Dat is toch erg belangrijk als je straks dominant wil zijn op het EK.

1 maart 2012 om 12:00

@mcjeroen

Geef mij maar van der Vaart in plaats van Kaka. Geef mij maar Sneijder (onder Mourinho) in plaats van Ozil. Alleen Ronaldo is beter dan Robben.

Wellicht hebben ze geen spijt omdat ze genoeg geld hadden om Huntelaar te vervangen. Maar ik weet zeker dat Huntelaar ook bij Madrid tot zijn recht was gekomen, zo slecht heeft hij het daar ook niet gedaan. Geslachtofferd door presidentswissel.

1 maart 2012 om 13:25

Huntelaar is echt enorm gegroeid. Loopt niet meer met een zeiksmoel rond maar is gefocust, superscherp zelfs. Dat heb je nodig op een EK straks. splitssecond kansje bal tegen de touwen! was nimmer fan van Huntelaar maar ik zie hem de laatste maanden continu doen waar hij goed in is. hard werken en geduld voor de kansen die altijd komen.

1 maart 2012 om 09:56

Kuyt hoort er inderdaad niet in. Wat een dramatische speler, schiet 9/10 ballen tegen zijn tegenstander aan. en laat behalve werklust weinig voetballend vermogen op het veld zien. Prima als invaller, wanneer je wat meer zekerheid wil inbouwen, maar niet als basisspeler. Is het misschien een idee om hem op de rechtsback positie te zetten, wanneer Vd Wiel geblesseerd is? Bouhlarouz is namelijk ook niet meer wat het ooit geweest is.
Daarnaast vond ik Sneijder gisteren dramatisch spelen. Met wat voor instelling is hij uberhaupt die wedstrijd ingegaan? Die had er helemaal geen zin in. Toonde geen enkele inspanning, geen enkel sprint getrokken, terwijl je toch van hem verwacht dat hij zich wil laten zien tegen een grote tegenstander. Daarnaast stond hij te ver van Van Persie af, waardoor Van Persie telkens terug moest zakken om ballen te halen. Geef mij volgende wedstrijd maar Van der Vaart op 10, dat zal naar mijn mening beter werken en dan Sneijder een linie terug.
Van Bommel speelde ongelukkig, met name in aanvallend opzicht. Verdedigend deed hij het uitstekend met De Jong. Het is trouwens niet verwonderlijk dat Nederland zijn doelpunten tegenkreeg toen Vlaar erin stond. Stond bij beide goals lucht te dekken, en hief buitenspel van Young op door onoplettendheid. Mathijssen zag er ook niet goed uit, die ontbeert duidelijk wedstrijdritme.
En dan de spitspositie. Nooit meer van Persie. Van Persie, wereldspeler bij Arsenal, bij Oranje is het maar middelmaat. Komt met name doordat hij te dwingend betrokken wil zijn bij het spel, en daardoor regelmatig wegtrekt uit de spits. Terwijl in dit systeem met spelers als Sneijder en Robben om je heen, is er behoefte aan een vast aanspeelpunt, iemand die voorin blijft staan op zijn posiite en die zijn kansen afwacht: Huntelaar!. Liet in 15 minuten meteen zien waarom hij de Oranje-spits is, en niet van Persie. Liever van Persie op rechtsbuiten ipv drama Kuyt. Daar vond ik hem in het verleden toch goed uit de verf komen in dit systeem.

Btw, Ik vind Van der Vaart en Stekelenburg overigens ook tot de wereldtop horen.

Stekelenburg
vd Wiel
Heitinga
Mathijsen
Emanuelson
v Bommel
Sneijder
van Persie
Vd Vaart
Robben
Huntelaar
1 maart 2012 om 13:46

sorry hoor, word naar van een aantal mensen die altijd met die geile ajaxbril op naar oranje kijken. Alles wat ooit met feyenoord te maken had wordt gedemoniseerd. En dan ook legio tactisch onderbouwingen die echt kant noch wal raken. Vlaar had geen enkele schuld aan de goals waarvan de eerste duidelijk buitenspel was btw. Maar als je over van persie gaat roepen dat hij zich te nadrukkelijk met het spel bemoeit dan heb je echt een woordenboek vol voetbalkreten maar geen idee wat je er mee aanmoet. Nederland speelde de eerste helft zonder risico, met extra controle op het middenveld. op de nul zeg maar. in de tweede helft speelde Nederland gewoon veel beter in de omschakeling ,dus met risico. dan zie je dat ze de tegenstander uit elkaar trekken en ruimte krijgen tussen de linies. Dan kan een Sneyder ineens wel het spel verplaatsen, kan robben ineens weer ouderwets zwerven en Scoren, kan Kuyt voorzetten geven, omdat er de ruimte voor gecreerd wordt. Dan zie dat Kuyt als een van de weinigen in staat is om op de hele flank vuil werk te verrichten als de backs er over heen komen. dan gaan de 4 voorsten rouleren van plaats en zag je in een aantal periodes ineens het Nederland dat van iedereen kan winnen. Over Huntelaar heb je helemaal gelijk die gozer is gegroeid en messcherp. Maar die staat echt niet op de bal te wachten als weleer. Hij kan gewoon meedoen in het krachtenverslindende spelletje van Nederland. Van Persie is in mijn optiek juist meer een wachtende spits en-of halve nummer 10. scoort misschien wel vaker als die er komt dan wanneer die er al staat in de punt. punt is dat ik geloof dat dit Nederland in staat is te kanellen op het EK. Marwijk moet voorzichtig zijn met nieuwe talenten die echt nog wel de kans gaan krijgen. verschil met de dagelijkse werkelijkheid is dat op zo´n eindtoernooi alleen de besten van die landen spelen. Narsing bijvoorbeeld komt er echt wel maar op dit moment zal het ´m zwaar tegenvallen. En meneertej Sneyder moet je gewoon vertrouwen geven, geen druk, twee goede ballen en hij heeft het weer te pakken. Zo dit was mijn ´lulverhaal´

1 maart 2012 om 14:07

Dit leest toch voor geen meter weg zonder alinea's en gigantisch lange zinnen......

1 maart 2012 om 10:16

kuyt mag dan niet de topper zijn, maar nodig heb je hem wel, hij is zoals je zelf al aangaf een werkpaard en dat laat hij overal zien. Daarom moet hij erin staan. Hij is een van de weinige die je toch wel altijd ziet rennen en overal proberen de bal af te nemen en zorgen dat die naar voren komt. Jammer alleen was dat de snelheid gisteren niet hoog was. Dan was het anders verlopen.

1 maart 2012 om 10:28

Ook Kuyt is belangrijk. Het is een ander type dan robben en v persie. Al is dat wel het mooist om te zien. Internationaal durft v marwijk het niet om 3 pure aanvallers op te stellen die bij balverlies minder zijn. En daarbij Dirk Kuyt geeft toch ook mooi de voorzet op huntelaar die hem met bloed en al inknikt.

Ik vindt het zorgelijker dat v Persie niet rendeert en in dat geval zou je best Kuyt kunnen slachtofferen voor v Persie op de flank links of rechts. Dan heb je Huntelaar standaard in de spits. en een dodelijke voorhoede. Al die verdedigers trekken naar de flanken naar v persie en robben en dan staat Hunter vogelvrij in de 16 en laat nou juist klaas jan daar heel gevaarlijk zijn.

1 maart 2012 om 11:29

van Persie heeft de meeste kilometers op zijn naam staan van heel de Epl, m.a.w. dat is nogal ouderwets gedacht. Tegenwoordig dient een aanvaller behoorlijk wat verdedigende taken op zich te nemen. De meerwaarde van Kuyt is nergens meer te bekennen en het is dan ook volstreks onlogisch om de beste man op te stellen.

1 maart 2012 om 11:36

De belangrijkste taak voor Bert van Marwijk is om Robin van Persie, Arjen Robben en Wesley Sneijder in dat elftal te laten uitblinken. Aangevuld met vd vaart afellay etc kun je dan zomaar kampioen worden.

V marwijk moet er alles aan doen om v Persie te laten opbloeien in het Nederlands elftal. Laat hem dan maar minder goed spelen bij Arsenal en beter bij het Nederlands Elftal ;

1 maart 2012 om 10:35

Klopt, het Ned. Elftal kan sterk zijn maar dan zonder Kuyt. Kuyt is verschrikkelijk gemankeerd, heeft geen techniek en dramatisch als linksbuiten. Dat heeft hij nu wel al enige interlands laten zien, zijn tijd is voorbij. Je kan hem nog wel als pinchhitter gebruiken.
Verder Boulahrouz en Braafheid nooit meer selecteren.

1 maart 2012 om 10:58

Ik tel dirk ook niet mee eerlijk gezegt maar ik vind toch dat je hem iets tekort doet, Ik heb nooit begrepen waarom hij altijd in de basis moest starten dus gister zat ik is ff extra op hem te letten, Die jongen doet zoveel verdedigend werk dat hij de last bij de rechtsback ook minder maakt. Robben verdedigde gister trouwens ook goed mee maar kuyt doet dit elke wedstrijd hij creert dan wel barweinig maar ik krijg toch echt het gevoel dat je zo een speler wel nodig heb. Dirk is echt een krachtpatser die je niet makkelijk van de bal krijgt dat is echt een typische winnaar die in de slotminuten een overwinning binnen sleept, Samen met van bommel zijn dit typische winnaars. Ik vind dat iedereen hier op deze site een dirk kuyt een beetje tekort doet. Iedereen weet nou eenmaal dat dirk kuyt geen grootse technicus is of een geweldige voorzet in huis heeft (die voorzet op huntelaar was trouwens wel grote klasse) Maar we kunnen toch wel een beetje respect op brengen voor zo een jongen.

Als iedereen fit is lijkt dit me de beste opstelling.

Steek
VanDerWiel
Heitinga
Mathijssen
Pieters
VanBommel
VanDerVaart
Robben
Sneijder
Affelay
Rvp !!
1 maart 2012 om 14:00

respectvolle beschrijving van de Kuyt die ik ook zie!!
niet de opstelling die ik zou durven opstellen, puur om dat stuk winnaarsmentaliteit dat je beschrijft. mn eerdere opmerking over de ajaxbril geldt niet voor jou!

1 maart 2012 om 11:24

Als er 1 iemand niet bijhoort dan is het dat ijskonijn van een Heitinga wel, wat een dramatische verdediger is dat zeg. Geef die Bruma of een jong talent maar is de kans want veel slechter kan niet.

1 maart 2012 om 11:46

De teamprestatie staat bij voetbal centraal, dat er een aantal spelers met kop en schouders boven uit steken is logisch. In een elftal heb je van elk soort speler eentje nodig, dus ook Kuijt in bepaalde wedstrijden! Dus Als Kuijt zegt 'we' kunnen wereldklasse zijn dan hoort hij daar ook bij!
Dat hij al een geruime tijd minder speelt is erg jammer, misschien moet Bert maar eens gaan denken om van Persie op de zijkant te zetten en Huntelaar in de spits...

Ik ben altijd groot fan geweest van Kuijt, maar ook ik moet toegeven dat hij de laatste tijd niet goed speelt, zijn manier van voetballen (veel meters maken en er voor knokken) is waarschijnlijk nu zijn tol aan het eisen gezien zijn leeftijd.

1 maart 2012 om 12:31

Off: Heeft iemand hier zich ook geirriteerd aan de camerapositie tijdens de wedstrijd van gisteravond? Het leek net of deze op de linkerhelft was gepositioneerd?

1 maart 2012 om 13:42

Wereldklasse: Messi en Ronaldo

Moet je nagaan hoe goed de rest wel niet is, als we nog steeds van wereldklasse zijn als Dirk speelt. De rest moet dat allemaal compenseren.
Maar goed..niks tegen dirk..hij doet hard zn best en ik snap best dat hij geen nee zegt als Bert hem in de basis zet.

1 maart 2012 om 10:07

Heb jij wel een eigen visie op het voetbal of is dit allemaal input van de afgelopen maande hier op voetbalzone. Je brengt niks nieuws onder de zon hier. Kom met argumenten dan? Wie zal er volgens jou op dit moment op recht moeten staan?

1 maart 2012 om 10:30

Kijk jij zelf überhaupt wel wedstrijden van Liverpool en het Nl's elftal? Dan weet je namelijk dat Kuyt gewoon niets meer presteert en dat daarom de overgrote meerderheid hier op voetbalzone tegen een basisplek van Kuyt is.
Argumenten? Ik heb hier aardig wat argumenten voorbij zien komen: geen enkele pass van hem die aankomt, geen enkele creativiteit die iets toevoegd aan het aanvalsspel van het elftal, gebrek aan talent/kwaliteit ten opzichte van andere spelers.
Het enige wat hij heeft is een stuk doorzettingsvermogen, waarmee hij voorheen een hoop compenseerde, maar nu de conditionele basis niet meer voor heeft om dat aan het team toe te voegen.
Laat ik tot slot je vraag aan babymongo beantwoorden: Van Persie (aangezien eens te meer is gebleken dat Huntelaar de betere spits in dit systeem is), Narsingh, John, Elia, Affelay (al kan dat nu natuurlijk nog even niet) of om mijn part zelfs Babel... Oftewel: elke willekeurige buitenspeler die evt. ook op rechts kan met iets van creativiteit.
Mocht trouwens Boerrigter terug zijn van zijn blessure en weer zo sterk spelen is hij op links en Robben op rechts ook nog een optie.

1 maart 2012 om 10:37

We zullen zien wie gelijk krijgt. Denk jij dat die opties die jij noemt niet worden door genomen?

Babel, Elia spelen zichzelf ook niet in de kijker. Dus geen verbetering. Affelay is nog niet fit dus waarom je die nu noemt is mij een raadsel. misschien op het EK. Van Persi is links benig en op rechts is dat nadelig voor de Hunt.

Boerrichter speelde 10 wedstrijden bij Ajax deed het goed maar is sinsdien geblesseerd. John speelt bij Twente op links dus op recht lijkt mij ook niet de handigste optie. En Narsingh doet het goed bij Heerenveen op rechts alleen heeft totaal nog geen ervaring, maar dit is volgens mij op dit moment de enige optie dan.

1 maart 2012 om 11:02

omdat mijn mening overeenkomt met die van veel anderen zou ik geen eigen mening of visie hebben?

Ik blijf het gewoon herhalen tot Bert hem eindelijk eens uit de basis haalt...of niet meer selecteert.

HIj vertraagt bijna elke aanval omdat zn aanname niet goed is, hij is traag met de bal, heeft geen passeer actie in huis. Stuur je hem diep met een steekpass dan laat hij altijd de eerste bal te ver van zn voet schieten waardoor de keeper de bal zo kan oprapen (check de wedstrijden van het wk).
En zo kan ik nog wel een tijdje door gaan.

Op dit moment gewoon robben en v persie op de vleugels zetten en hopen dat afellay snel weer fit is zodat je meer opties hebt. Babel en elia voegen op dit moment niks toe, dat ben ik met je eens.
Maar uit eindelijk komt Dirk ook niet verder dan 1 goede actie per wedstrijd. En das niet het ergste..hij heeft ook heel veel slechte acties waardoor de aanval verloren gaat.

1 maart 2012 om 11:12

Nou dit is je argument? Robben op Links en Persie op recht? Dom dat van Marwijk daar niet aan gedacht heeft.

1 maart 2012 om 14:06

zo moeilijk is het niet nee. en geloof me bij het NL 11tal ligt het tempo stukje hoger dan bij twente, AZ, Ajax etc...de jongens die het daar nu goed doen mits fit komen niet aan de beurt richting dit EK. hooguit als supersub.

In Dirks geval is het eerder te hopen dat hij goed zit.

Verder is het natuurlijk waar dat Nederland een paar topspelers heeft lopen en dat ze een outsider zijn. Na gister heb ik in ieder geval genoeg gezien om een keuze te maken wie er in de spits moet. Huntelaar, zonder twijfel. Hij was drie keer betrokken bij gevaar in een kwartier waar Van Persie in een hele helft niks klaarspeelde. Misschien Van Persie op 10 of van rechts.

1 maart 2012 om 10:39

Ik zou v Persie lekker in de spits laten staan of kuyt er uit halen. Met v Persie hoopt v Marwijk altijd op dat ene momentje van briljantheid wat huntelaar niet heeft als voetballer.

Maar een voorhoede met Huntelaar in de spits en v Persie en robben op de flanken....
Veel landen die tegen nederland moeten spelen worden daar niet vrolijk van.

Maar ja Portugal bijvoorbeeld heeft Cristiano Ronaldo rondlopen en Nani op de flanken.
Ook niet de minste. Het gaat er uiteindelijk om dat het hele elftal goed rendeert en niet alleen van Persie al is het wel jammer dat v Persie maar niet tot wasdom komt.

Had het leuk gevonden voor v persie als ie gisteren de 1-0 had gemaakt en toch ook belangrijk wordt voor het nl elftal. Nu speelt robben slecht bij Bayern, gaat ie naar het nl elftal
is ie gelijk belangrijk. Iedere speler wilt ook graag spelen voor Nederland. Huntelaar bijvoorbeeld wilde niet eens gewisseld worden omdat het genieten is om in zo'n elftal te sppelen

1 maart 2012 om 10:56

Van persie is toch geen echte vleugelspeler meer. Hij dwaalt vooral af naar de spits. Het is geen speler die op de vleugels mee verdedigt waardoor van der wiel alles moet oplossen.
Misschien past hij gewoon niet in het nederlands elftal, persoonlijk zou ik kiezen voor robben en affelay op de vleugels.

1 maart 2012 om 10:59

Nou ja, van Marwijk kan blijven hopen op RVP "briljantheid" zoals je schrijft, maar EK is te belangrijk om zo'n "moment" te verwachten. Het gaat om doelpunten, en meer doelpunten dan de tegenstander. KJH is dodelijk als goalgetter, een echte nummer 9 - zijn looplijnen in een wedstrijd toont aan zijn klasse as nummer 9. Als Oranje doelpunten wil, laat KJH in de spits!!

Inderdaad Dirk, als iedereen goed staat kunnen we wereldklasse(qua landenteams) zijn. Maar helaas staan we dat niet, dus zijn we geen wereldklasse.

1 maart 2012 om 09:55

Verliezend finalist en nummer 3 op de ranking. En dan nog zijn er mensen in dit negatieve landje die Nederland geen wereldtop vinden, het is ongelooflijk. Volgens mij zijn er zelfs na het winnen van het EK nog mensen die vinden dat we maar een middelmatig land zijn op voetbalgebied. Hoe zou die negatieve, deprimerende houding er bij Nederlanders zo ingekropen kunnen zijn, he?

1 maart 2012 om 09:58

Vergelijk het voetbal is met andere landen, dan kun je niet stellen dat we wereldklasse zijn. Spanje en Duitsland zijn op dit moment de landen van wereldklasse, zij steken er bovenuit. Nederland, Frankrijk, Italie volgen daarachter.

1 maart 2012 om 10:03

Duitsland was gisteren inderdaad geweldig... Het gaar erom dat je er staat op de belangrijke momenten, dan ben je wereldklasse. De laatste graadmeter heeft aangetoond dat Nederland wereldklasse is. Daarnaast kijkt elk land tegen je op. Iedereen lijkt respect te hebben voor het Nederlands elftal, behalve de 'supporters' van het land. Heel gek is dat. Ik vind niet dat we veel onder doen voor Duitsland en Spanje. Wel iets, maar de verschillen zijn niet onoverbrugbaar.

1 maart 2012 om 10:19

Deach, jij kan eerlijk zeggen dat je bij het spel van oranje gister dacht: "zo, dit is wereldklasse"? Het zag er gewoon weer niet goed uit en als je morgen tegen duitsland speelt, ga je weer op je bek. Het is dat robben individueel het verschil maakte en dat nigel een goeie pot speelde, anders was het heel anders gelopen.
Er staat alles behalve een wereldteam.

1 maart 2012 om 10:29

Duitsland heeft gisteren ook 'gewoon' verloren van Frankrijk hoor. Dat moet je ook niet overschatten.

Daarbij dacht ik inderdaad: met dit spel kunnen we nog wel eens heel ver komen. Je speelt tegen Engeland op Wembley en bent gewoon bezig met de wedstrijd voor grote delen te controleren. Dan ben je goed bezig. De eerste helft wist Nederland geen raad met de defensieve houding van Engeland, maar in de 2e helft zag je dat Engeland zich geen raad meer wist met Nederland.

En verder versterk je in principe mijn mening over het Nederland elftal. Robben maakt inderdaad individueel het verschil! Als team moet je er staan met z'n allen en het zijn de individuele kwaliteiten die het verschil maken tijdens grote toernooien. Een goed en leuk op elkaar ingespeeld team kan leuk presteren, maar je moet altijd een individu in je team hebben die het verschil kan maken. Nederland heeft met Robben daarin een parel, maar als hij niet presteert kunnen Sneijder en van Persie bijvoorbeeld die stok weer overnemen. Daarnaast heb je met Nederland het voordeel dat je in de vorm van Van Persie, Robben, Vdv, Sneijder, Kuyt en Huntelaar allemaal jongens hebt die vanuit het niets een goal kunnen maken. Je krijgt daarbij het PSV effect in sommige wedstrijden... Slecht spelen, maar toch een goal maken omdat je nu eenmaal zulke spelers in je team hebt. Top toch?

In mijn ogen staat er wel een wereldteam, al zal bv. Bruma in 100 dagen nog een paar stappen moeten maken wil je bij de topfavorieten gaan horen. Dat zijn en blijven Duitsland en Spanje toch wel.

1 maart 2012 om 10:30

Idd..check de engelse dagbladen maar eens. Dan zie je hoe ze over ons praten. Volledig respect.
Ze zijn tevreden omdat ze 2x gescoord hebben tegen een topteam. Maar steeds als NL wilde voetballen dan was Engeland helemaal nergens. Ze hebben echt groot respect.

1 maart 2012 om 11:22

Denk dat veel landen jaloers zijn op ons. We staan derde van de wereld, spelen goed voetbal, zijn WK finalist en hebben geweldige spelers.

Natuurlijk zijn Duitsland en Spanje ook wereldteams, maar die winnen ook niet alles. Die verliezen ook hun wedstrijden. Zo kan Nederland dat ook gebeuren, ze gaan er kansloos af bij Duitsland maar winnen van Engeland. Zie ze niet een tweede keer zo kansloos verliezen van Duitsland.

Dus ja, Nederland is van wereldklasse!

Dat vind ik echt geklets! "aan de 3-0 verliespartij tegen Duitsland in de herfst denkt Kuyt niet meer. “die hebben we mooi weggepoetst” Hoezo hebben ze die nu weggepoetst? Dat was toch tegen Duitsland? Dan kan je dat alleen maar wegpoetsen door van Duitsland te winnen.

1 maart 2012 om 09:51

uiteraard bedoelt hij de manier hoe Oranje toen presteerde.

1 maart 2012 om 10:14

Oranje presteerde gister niet veel beter, behalve de individuele klasse van robben. Qua veldspel zag het er weer niet uit.

tegen een gehavend en matig engeland wss het idd aatdig en robben was geweldig. maar om nog enige kans te maken op de titel moet er wel worden ingegrepen. van bommel beloopt het niet meer: middenveld met de jong, sneijder en vdv. kuijt voegt niets meer toe: van persie naar rechts en kjh in de spits, die zie ik zo ek-topscorer worden. mathijsen zit de sleet ook teveel op. dan maar met vlaar en heitinga centraal

1 maart 2012 om 09:52

vlaar dat meen je toch niet serieus .

1 maart 2012 om 09:53

wat anders? bruma?

1 maart 2012 om 09:56

Of Maduro, Rekik, Bruma... Het maakt niet uit. Matthijsen heeft veel ervaring, maar buiten dat is hij maar een zeer zeer matige verdediger. Die gaat je punten kosten op het EK.

1 maart 2012 om 10:17

Rekik is een top talent, moet alleen eerst maar eens meer minuten gaan maken voordat hij met de grote jongens mee mag gaan doen. Ik denk dat Bruma en De Vrij als eerste in het rijtje staan!

1 maart 2012 om 10:22

Hoop ik ook niet, want toen vlaar inkwam ging het fout en ik zeg niet dat het helemaal aan hem ligt, maar geeft wel aan, dat deze gozer er niet inpast.

1 maart 2012 om 13:46

Hoop toch echt niet dat jongens als Vlaar, De Vrij en Rekik op het EK gaan spelen. Dan kunnen we het helemaal schudden.

Matthijsen heeft ervaring en speelt redelijk. Pas toen de jonkies erin kwamen werd de verdediging echt kwetsbaar. Daarvoor stond het gewoon goed tegen een aanvallend ingesteld Engeland.

1 maart 2012 om 09:54

Toen Vlaar centraal kwam te voetballen met Mathijssen begon de ellende. Hij heeft een draaicirkel van een mamoettanker (zie de actie van Sturridge) en staat bovendien positioneel slecht. De sleet zit er inderdaad op bij Mathijssen, maar dit is niet het moment om nog te gaan wisselen in het centrale duo, dat werd gisteren wel pijnlijk duidelijk.

Van Bommel heeft misschien dan niet meer het loopvermogen van een jonge tiener, maar hij heeft gisteren samen met De Jong ontzettend veel ballen veroverd. Kuyt is onze zwakke schakel, voegt helemaal niets toe. Een buitenspeler moet een individuele actie hebben, iets waar Kuyt nog niet eens over twijfelt om te gaan doen.

1 maart 2012 om 10:11

Ik zou Mathijsen pas na het EK vervangen. Samen met Heitinga (die ik overigens zeer sterk vond spelen) vormen ze al jaren het centrale duo dat moet je niet 3 maanden voor een EK gaan veranderen. Met Bruma, Rekik en Gouweleeuw is er verdedigend wel weer genoeg potentie, maar alle drie zijn nog piepjong en hebben amper ervaring op het hoogste niveau.
(jaloers op België mogen we wat dat betreft wel zijn: Vermaelen, Vertonghen, Kompany, Alderweireld, Lombaerts).

Hopelijk is Afellay zo weer wedstrijdfit, dat we hem al een half jaar moeten missen is het grootste gemis voor dit Oranje.

Kuyt heeft zijn beste Periode er ook wel op zitten,. deze man is over zijn top heen, het gene wat ie goed doet is hard werken, daar kan je niet onderuit, maar ik zou deze man geen basis plek meer geven, ik zal met Robben - Huntelaar - Narsingh spelen, de gevaarlijke buitenspelers die een mannetje voorbij kunnen gaan en een voorzet geven, en met Hunterlaar in de spits weet je bijna altijd dat de bal op Doel is...

1 maart 2012 om 09:52

wel grappig dat de voorzet voor de 0-2 precies ... van Kuyt kwam

1 maart 2012 om 09:53

Nou leuk, hij geeft ook een keer een voorzet die aankwam, al moet ik zeggen, dat deze bal wel precies op het hoofd van Huntelaar terecht kwam..

1 maart 2012 om 09:55

Pffff, 1 voorzet in 90 minuten van een (hangende) rechtsbuiten. Als we daar al lyrisch over moeten zijn. Hij komt gewoon tekort voor het spel dat we spelen.

Nou nou, wel erg voorbarig.
Gisteren werd duidelijk, dat:
- het verdedigend nog te wensen overliet. Zeker nadat Vlaar erin kwam.
- Pieters blijft een beperkte voetballer/ verdediger en daardoor een dissonant
- Van Bommel hing de spelverdeler uit en dat ging meestal niet goed (dus matige interland)
- De vorm van Sneijder is nog niet van wereldniveau
- Van Persie is voor de zoveelste keer ongeschikt gebleken als spits van Oranje

Jammer dat de laatste 20 minuten Narsingh of John niet uitgeprobeerd is als buitenspeler !!!

1 maart 2012 om 09:58

Ben het wel met je eens maar: als iedereen de vorm heeft en fit is, zijn we wel van wereldklasse. Op Pieters na, die vind ik echt verschrikkelijk. Zoals ik in een ander bericht al zei vond ik het Schaars echt heel aardig doen!

1 maart 2012 om 10:09

Zeker met een linkspoot aan de linkerkant en een rechtspoot aan de rechterkant heb je aan Huntelaar een wereldspits. 1 voorzet van Kuijt en een goal. Staat Narsingh of Afellay daar (ja hij kan ook aan de rechterkant) dan scoort ie iedere wedstrijd op het EK. Helaas is Robben nogal zelfzuchtig. Zelfs vanaf de achterlijn gaat ie schieten..
Ja.. Pieters kan niet veel. 't Zou wel ironisch zijn als hij de rest van het seizoen op de bank komt te zitten bij PSV en wel meegaat naar het EK, terwijl degene die hem op de bank houdt ook een Nederlander is. Het zou me niks verbazen, als je ziet wat Schaken daar aan de rechterkant mocht doen zondag, dat Rutten voorlopig voor Willems kiest.
Viergever zou ik in de toekomst echt graag als opvolger van Mathijsen zien. Maar dan moeten we wel echt goed positiespel spelen zoals AZ dat doet.

Hoe dan ook.. uit deze uitspraak blijkt maar weer eens dat de Nederlands elftal-spelers totaal geen zelfreflectie hebben. Ik vraag me af of ze weleens een wedstrijd terugkijken. Gisteren Van Bommel ook weer voor de camera's van Veronica. Hij wilde de boel weer baggataliseren. Nou.. de eerste helft leek het er inderdaad op alsof de scheids had gefloten. Ze liepen als Sulejmani's over het veld. Dit Engeland hadden ze al in de eerste helft op de knieen kunnen krijgen. Alleen het middenveld van Engeland was echt top.
Maar goed.. mocht Afellay nog fit worden voor het EK dan zie ik het bij toeval nog wel goedkomen, als Robben en Afellay op de vleugels spelen en af en toe van kant wisselen. En als Huntelaar in de basis staat.

1 maart 2012 om 10:27

Laat robben maar zelfzuchtig zijn, gisteren is dat goed uitgekomen en dat zag je goed bij de eerste goal, van af het eigen helft sprinten met de bal en dan de goal maken, dat is superklassen. Ben het wel eens met je, dat hij ook de bal moet afgeven wanneer er 1 beter ervoor staat, maar het blijft een aanvaller en die willen graag ook de goalgetter zijn

1 maart 2012 om 10:36

helemaal mee eens.

Maar door het soms zelfzuchtige spel van Robben, is hij in staat om te verrassen en te schitteren. Hij blijft (mits fit) een speler van wereldklasse. Alleen op houden met het vallen a la een stervende zwaan en het doorrollen, want dat blijft irritant.

Verder heb ik het idee, dat Robben (wellicht door de hetze bij Bayern) al minder zelfzuchtig is, dan eerst. Hij moet gewoon doseren in zijn eigen acties en de bal afgeven.

Viergever is een talentvolle linksbenige verdediger, dus op voorhand al schaars. Als hij zich zo blijft door ontwikkelen, dan moet hij samen met Bruma uit gana vechten wie de natuurlijke opvolger van Mathijsen is.

1 maart 2012 om 10:44

Nou, ik heb Robben laatst bij Bayern aan het werk gezien in de CL. Rafinha is geloof ik wel 10 keer mee opgekomen, maar Robben maakte er geen enkele keer gebruik van. Dus, dan vind ik het beter dat ie aan de linkerkant staat. Dan kan ie een of twee mannetjes passeren en een voorzet geven. Maar bij een corner van de tegenpartij of bij een countermogelijkheid moet ie natuurlijk van z'n snelheid gebruik maken en soms gewoon voor eigen kansen gaan. Soms kun je ook gebruik maken van een medespeler zonder hem aan te spelen zoals bij de loopactie van Huntelaar. Dan is zelfzuchtigheid nuttig.

Als Rvp, robben, Sneijder,van Bommel, Van der Vaart, Stekelenburg in vorm zijn dan zijn wij van wereldklasse. Maar Kuyt vinet ik geenngoeie en geen slechte speler. Hij werkt als een paard. Zijn inzet en mentaliteit is helemaal niks op aan te werken. Maar zijn techniek snelheid wel. Als hij dat bij Feynoord ook had ontwikkeld was het een speler die onmisbaarmis bij het Nederlands-elftal. Maar misschin hoort het gewoon bij hem, vindt het soms een houthakker. Hij staat op zijn plek en als er iemand voorbij komt haal ik hem we even neer. Ach ja dat soort spelers heb je ook nodig in het elftal. Kuyt moet het vooral hebben van zijn slimheid.

Zijn beste tijd heeft hij zo langzamerhand wel gehad, ik zie nu liever een Narsingh of een John op zijn plek. Jonge jongens die het naar mijn zeggen het beter gaan doen dan Kuyt. Ze hebben meer techniek en snelheid. En hebben potentie om hoger op te gaan voetballen. Dat soort mensen hebben we nodig. Er zitten dan vast ook wel scouts op de tribunes. Of niet?

Vond het niet imposant. Goals vooral door slecht verdedigen, al gingen ze er wel mooi in. En Engeland was natuurlijk lang niet in de sterkste formatie, zegt dus allemaal weinig. En laten ze die wereldklasse maar op het EK laten zien.

Als iedereen goed staat, zit jij op het bankje naast van Marwijk!! Kuyt voegt echt niets meer toe.

Eerder kon hij zijn tekort aan techniek en inzicht compenseren met loopvermogen en hard werken, maar nu hij wat ouder is wordt dit allemaal minder en blijft er weinig over. Van Persie moet wel spelen, maar sowieso niet in de spits, daar moet Huntelaar. Dus dan moet van Persie maar genoegen nemen met een plek aan de rechterkant en dan kan Kuyt er uit.

Dan heb je toch een prima aanval staan lijkt me. Robben, Huntelaar en van Persie en daar kort achter Sneijder.

1 maart 2012 om 11:04

RVP is geen vleugelspeler. Hij is meer een schaduwspits. KJH als centrumspits, RVP eromheen zwerven.

1 maart 2012 om 12:38

Kan niet in het systeem dat Nederland speelt. Sneijder moet op 10 en we hebben 2 buitenkanten nodig. Dus er is eigenlijk maar 1 plek voor van Persie en dat is rechtsbuiten. En anders moet hij helaas op de bank, want in het Nederlands Elftal laat hij te weinig zien.

1 maart 2012 om 12:58

Daarom moet het systeem veranderen. Sneijder van die 10 positie afhalen dus! Hij zakt al 2 jaar lang door het ijs. De aanvoer was gister naar Van Persie weer ouderwets waardeloos. Sneijder vind zichzelf belangrijker en Robben had het in de eerste helft gewoon niet. Kuyt maak ik geen woorden meer aan vuil, daar is al genoeg over gezegd.

Ik weet zeker als je Van der Vaart op 10 zet of een geheel ander systeem dan Van Persie de wereldspits is die hij bij Arsenal ook is. Huntelaar is gewoon een stuk minder als Van Persie, mits het systeem anders gaat worden.

Ja, als we goed staan. Maar onder van Marwijk staan jullie nooit goed. Sneijder zakt veel te ver in. Robben moet aan de zijlijn plakken - tenzij we gaan counteren - en de voorzet geven. Huntelaar moet standaard in de spits. Met Van der Vaart er achter. Daarachter Strootman en de Jong. Affelay of Narsingh als rechtsbuiten. En als opkomende back Van der Wiel. En verder Pieters, Bruma en Heijtinga achterin en op goal Stekelenburg. Lijkt me duidelijk. Maar aangezien VDV vaak geblesseerd is zou ik daar anders gewoon Van Persie neerzetten, maar met Van Marwijk als bondscoach gaat dat niet gebeuren in een miljoen jaar.

1 maart 2012 om 09:59

Zeker met je eens, maar Strootman nog niet. Ik vind dat van Bommel zoveel rust uitstraalt en zo belangrijk is in het veld met zijn ervaring. Strootman wordt misschien een betere in de toekomst maar nu nog niet

Vond Kuyt gister nieteens zo slecht spelen, hij verspeelde redelijk weinig ballen en heeft toch een assist gegeven, ik hoop dat hij die ballen steeds vaker voor het doel durft te gooien, met Huntelaar in de spits is dat altijd gevaarlijk.
Ik heb Kuyt liever op de bank, maar dat zal wel niet gebeuren...

Als iedereen goed staat en fit is dan zijn we gewoon favoriet voor het EK, maar bij ons is er altijd wel iemand geblesseerd of Van Marwijk stelt de verkeerde spelers op.

Hoop dat dit de opstelling wordt voor het Ek.
Dan heb je nog redelijk was kwaliteiten op de bank zitten: Krul, Pieters, VD Vaart, boulahrouz, Schaars, Strootman, Affelay, Kuyt.

stekelenburg
VD Wiel
Heitinga
Mathijssen
Emanuelson
Van Bommel
De Jong
Van persie
Sneijder
Robben
Huntelaar

Kuyt gaf gisteren de assist op Huntelaar en schoot nog eens snoeihard op goal. Daarnaast werkte hij hard en had hij opvallend weinig balverlies. Alsnog is er kritiek op hem. Volgens mij komt dat doordat Kuyt geen talent is, maar alles heeft moeten leren. Daardoor ziet het er bij hem wat lomp uit. Ook loopt hij zo af en toe niet zoals dat moet. Verder deed hij deze wedstrijd veel goed. Hij is beter dan al die andere jongens die op de vleugel kunnen. Misschien dat RVP hem van de zijkant af kan halen. Spelen met Robben, Huntelaar en van Persie voorin lijkt me nog steeds geweldig namelijk.

1 maart 2012 om 10:33

eindelijk iemand die het goed heeft, kijk bij liverpool, jammer dat ze hem daar ook op de bank zetten. Ik vindt hem een goede voetballer, die iedere club nodig heeft. Bij liverpool samen met suarez en hem, kan nog wat worden en dit is jammer dat dalisch dit niet ziet. Schrijf kuyt absoluut niet af, hem hebben we bij oranje echt nodig en over misschien een jaar of twee, komen er wel andere die het kunnen overnemen. Maar nu hebben we hem wel nodig.

1 maart 2012 om 10:52

Knap hoor dat Kuyt geen balverlies lijdt, maar als je alles terugspeelt naar de rechtsback of de CVM is dat ook niet zo heel moeilijk. 1 goede voorzet voor de rest was Kuyt een pion waar je niks aan hebt.

Zelfs simpel drukzetten is te moeilijk. De linksback van Engeland krijgt de bal, waar staat Kuyt? Op de middenlijn te wachten tot de linksback naar hem toe komt in plaats van diep op de helft van de Engelsen druk te zetten.

Verder loopt Kuyt 9 van de 10 x alle gaten voorin dicht omdat het van nature een centrum spits is en een hele goede zelfs. Hij heeft echt wel een neusje voor de goal onze Dirk maar als rechtsbuiten is het niks. Alle ruimtes worden klein gemaakt met hem aan de rechterkant.

Robben, Huntelaar en Van Persie heeft Van Marwijk naar mijn weten ook nog nooit geprobeerd.

1 maart 2012 om 11:07

dus als je 1 goede actie in 90 minuten tijd hebt dan ben je een waardig international?

hij vertraagt elke aanval, zn aanname is dramatisch en hij heeft geen actie in huis.

Natuurlijk verliest Dirk zelden de bal..hij doet alleen tikkie breed, tikkie terug. Een rechts buiten hoort acties te maken, zn man te passeren...en dan mag je best een keer de bal verliezen.

En dat hij hard werkt is super...maar das ook wel eht minste dat je kunt verwachten van iemand zonder talent. Hard werken doe je maar op de plek van de jong of bommel.

Ik weet niet of je robben gisteren gezien hebt...die heeft meer ballen heroverd dan Dirk.

2 maart 2012 om 13:00

Robben heeft inderdaad meer ballen afgepakt. Is dat een zwakte van Kuyt? Dat Robben zijn beste wedstrijd sinds tijden speelde?

Een rechtsbuiten 'hoort' helemaal niks. Je hebt aan de ene kant rechtsbuitens die acties proberen te maken en de bal wel eens verliezen en rechtsbuitens die spelen het op safe en jagen als dat nodig is. Die 2e, dat is Kuyt. Vooral met opkomende backs kun je Kuyt zeeeer goed gebruiken.

Tegen kleine landen kun je het best eens proberen met een andere buitenspeler met een actie, maar vooral tijdens het EK waarin je het nog wel eens moeilijk kan hebben.... Dan heb je Kuyt hard nodig. Meeverdedigen en aanvallend kan hij altijd vanuit het niets scoren. Gelukkig ziet bvm het wel in hem zitten en blijft hij voorlopig gewoon staan.

iedereen staat pas goed als Kuyt op de bank zit. In de formatie waar we nu spelen hebben we 7 ingestelde posities. De keeper, de vier verdedigers en het blok van de jong-van bommel. Dan hoef je toch niet ook nog een ballenafpakker rechtsbuiten te zetten. Ja hij loopt helemaal tot de achterlijn mee met de back maar kan je niet beter iemand anders daar neerzetten die zorgt dat de back achter jou aan loopt?

ja dirk je lult lekker maar je vreet beter. Jij stond overal waar je niet moest staan.
Voor rust voortdurend de boel dicht trekken door in het centrum te gaan staan. Na rust 1 voorzet !!! Eén!!!!! Niet te geloven. Ja hij werkt hard.....nou ik ook.

1 maart 2012 om 10:18

Ja, inderdaad. Als linksbuiten snap ik het nog wel dat je naar binnen toeknijpt, maar als je rechtsbenig bent en je staat opgesteld als rechtsbuiten, dan is het toch niet moeilijk om aan de zijlijn te staan? Hij heeft blijkbaar wel een aardige voorzet. Ik heb hem dit ook wel eerder zien doen, dus ik begrijp het niet. Maar hij mist de snelheid gewoon, dus ik zou toch het liefst Afellay of Narsingh daar zien. Afellay heeft een paar geweldige invalbeurten gehad op het EK van vier jaar geleden als rechtsbuiten.

Ik snap niet dat kuyt nog steeds nog in oranje speelt. alleen die voorzet was goed op huntelaar.

1 maart 2012 om 10:12

Dat jij dat niet snapt is begrijpelijk. Daarom ben jij ook geen bondscoach. We hebben niks beters Freddy, mensen onderschatten de waarde van Kuyt. De passie en werklust van hem is van grote waarde. Met alleen mooi voetballers redden we het bij lange na niet. Van Persie valt ook keer op keer door de mand, laten we het daar eens over hebben. En dan moet je niet met het argument aankomen dat het kuyt zijn schuld is.

1 maart 2012 om 10:42

'dat jij dat niet snapt is begrijpelijk', jij kunt helemaal geen oordeel over mij vellen. Ik zat gisteren met 5 man te kijken naar die wedstrijd en ik was niet eens de eerste die erover begon nadat kuyt voor de 6e keer een bal niet goed behandelde en weggaf. Tegen zulke tegenstander moet je technisch spelen en dat kan hij niet.

Van persie is een clubvoetballer, net zoals van basten zei over bergkamp en totti enz, die spelen alleen bij hun club goed.

Maar gelukkig staan er heel veel reacties hier (zie hieronder Fc Exclusief) over dat kuyt er niet bijhoort. misschien snap jij het wel niet, maar daar ga ik geen oordeel over vellen.

het resultaat verbloemd veel in mijn ogen.
Het niveau was gewoon slecht; alleen dankzij Robben heeft Nederland de winst gekregen. Zijn uitzonderlijke klasse. Maar de rest; Sneijder, van Persie, allemaal waren ze gewoon slecht. En dan wil ik het nog niet eens over de slechte verdediging hebben.

Ah, Kuyt.... Ik kan mij op die voorzet op Klaas-jan na geen moment in de wedstrijd naar voren halen dat Kuyt wat toevoegde aan dit Oranje. Geen druk zetten op de verdediging (wat ie vroeger wel deed), meermaals zn man laten lopen, balverlies lijden etc. Ik kan zo nog wel even doorgaan. Ik snap dat v Marwijk een speciale band heeft met Dirk, maar het moet wel realistisch blijven. Er was geen enkele reden om deze man niet na de rust gewoon te wisselen.

Opportunisme ten top. Nederland is bij lange na niet wereldtop. Simpelweg, omdat als een deel van de basis wegvalt er weinig overblijft. Het is ook geen schande voor ons kleine kikkerlandje, maar we hebben gewoon te weinig spelers van wereldklasse om een team daarvan te maken.

Dirk hoort niet in het Nederlands Elftal thuis, althans niet in de basis. Ik zie daar veel liever een speler die ook daadwerkelijk kan voetballen. Iemand die een man voorbij kan gaan, een voorzet kunnen geven en die niemand in de weg loopt. Dat heb ik Dirk gisteren alleen maar zien doen.

Ik hoop ook dat Bert zijn systeem eens gaat aanpassen, want nu hou je 1 van de 2 wereldspitsen onbenut. Van Persie hoort net als Huntelaar voorin. Daarom zeg ik 4-4-2! Weg met die 2 controleurs. Een systeem waarbij Van Persie als zwervende spits speelt en Huntelaar diep. Ik denk dat wij op deze manier het beste kunnen renderen.

Steek
Wiel
Heitinga
Mathijssen
Pieters
Afellay
Sneijder
Van Bomme,
Robben
v. Persie
Huntelaar
1 maart 2012 om 10:41

Het is niet toevallig dat Nederland na het behalen van de finale de reeks overwinningen doorzette. Of het dan mindere tegenstanders zijn, doet er niet toe. Het gaat in deze om de continuiteit en dus het constante niveau. Dit geeft aan dat er een team staat en dat men voor elkaar vecht. Essentieel als je een toernooi wilt winnen.
Ik denk dus niet dat dit opportunisme ten top is. We hebben 3 wedstrijden slecht gespeeld en nu is de lijn naar boven weer ingezet. We hebben op Wembley (uit) van Engeland gewonnen *(gebeurde voor het laatst in '77) en daar 3 keer gescoord. Nu kan er wel gezegd worden: Engelsen hadden een jong elftal; Robben was van uitzonderlijke klasse... maar dat is allemaal Haters-praat. Duitsland heeft nu toevallig ook verloren en voor deze wedstrijd zakte Spanje ook 2 keer door het ijs...
Kortom: niks opportunisme ten top.

Wel ben ik het met je eens dat we in de breedte tekort schieten... Zeker in verdedigend opzicht. En dus is het hopen dat iedereen goed staat en we dat kleine beetje geluk meehebben. En geluk heeft eenieder nodig in een toernooi. Ook ben ik het met je eens dat Dirk eruit moet (voor Affelay/narsingh of simpelweg RVP op de flank en Huntelaar in de spits).
Ik gok erop dat we het tot de halve finale schoppen....

En daar is de demagoog weer. Als er gister al iets werd aangetoond, is het dat Kuyt weinig heeft te zoeken in Oranje en dat Robben gewoon heel goed is als hij het op z'n heupen heeft.

En dat alles tegen een slap en ongeïnspireerd Engeland.

1 maart 2012 om 10:45

Slap ben ik met je eens, maar dat is niet meer dan logisch want Engeland is gewoon niet zo goed.
Ongeinspireerd? Hou toch op man. De eerste helft had Engeland een paar geinspireerde aanvallen en zag je dat ze voor de overwinning gingen... Echter, als NL eventjes aanzet dan is Engeland nergens meer... dat was duidelijk gisteren.
Kuijt moet inderdaad gewoon lekker in Liverpool bij Liverpool blijven en toeschouwer van NL worden in plaats van speler... Ik vond de verdediging ook van abominabel niveau.

Kortom ik ben het dus met je oneens dat Nederland alleen heeft aangetoond dat Kuijt eruit moet en dat Robben erg goed is... want de verdediging: daar mag ook wat mee gebeuren.

Zonder robben zijn we gewoon 15 % minder. Dat is niet erg maar het is wel te hopen dat Robben fit is op het Ek en alle wedstrijden kan spelen. Want Robben kan wel de Duitse verdediging aan stukken spelen. Gaat zoveel dreiging uit van hem dat de rest heerlijk mee kan voetballen. Verdedigers achteruit lopen en middenveld waaronder sneijder veel meer ruimte krijgen. Dat is het grote verschil. Ik hoop ook dat Afellay nog kan aanhaken want als hij ook mee doet dan maken we een goede kans.

Kuyt speelde gisteren gewoon heel verdienstelijk, dichte gaten en functioneerde goed in de teamdiscipline.

Ook ik ben niet een echte fan van hem, maar geef hem absoluut de credits die hij verdient.
Geen toptalent maar wel een man die met heel hard werken het overal heeft waargemaakt.
Tegelijk iemand die wekelijks moet spelen om z'n meerwaarde te kunnen blijven etaleren.

De 2de helft was een mooie opsteker, maar de weg naar het EK is nog maar net begonnen nu....

Er moeten nog heel wat puntjes op de i worden gezet, om te beginnen Vlaar niet meer opstellen !

Weer een moop topic om Kuyt aan te vallen voor veel personen hier.
Het is net alsof die zichzelf opstelt.
Wees blij dat als hij opgesteld wordt tenminste alles geeft. Hoor vaak zat op voetbalzone als iemand z'n club heeft verloren dat het aan de inzet lag.
Maar voor de duidelijkheid, de bondscoach stelt hem op.
Hij wordt ouder en het gaat allemaal wat moeilijker dan de laatste jaren ja.
Het is niet zijn fout dat hij nog niet voorbij gestreeft is, al is die dat misschien al wel als iedereen fit is maar dat weten we niet wat de bondscoach dan doet.

Ik vond Arjen Robben erg goed spelen, door hem heeft Nederland uiteindelijk gewonnen!

1 maart 2012 om 13:48

En Huntelaar die bij de eerste twee goals ook erg belangrijk was. Hij heeft toch wel bewezen dat hij de spits van het Nederlands Elftal is.

1 maart 2012 om 13:59

Jazeker!

Gisteren eindelijk weer een waardig oranje zien voetballen!
ok, het tempo in de eerste helft was om over naar huis te schrijven!
maar wat een geweldig sterk middenveld hebben wij met v Bommel, de Jong en Sneijder ...en dan heb je nog vd vaart, strootman, emanuelson achter de hand!

daarnaast kan en mag kuijt (uitstekend werkpaard) vervangen worden want voegt in mijn ogen vrij weinig toe, deze man moet je in de 70ste minuut brengen om nog wat olie op het vuur te gooien!

daarnaast valt v persie weer gruwelijk door de mand in het nederlands elftal (het is een superspeler i know), maar in het nederlands elftal systeem werkt dit gewoon weg niet! in dit systeem hoort Hoentelaar thuis.... veel aanspeelbaar en ontiegelijk gevaarlijk bij ballen van de flanken (zie goal van gisterenavond)...

ik blijf erbij dat wij een heel mooi EK tegemoet gaan en we eerste worden in de poule en minimaal de halve finale gaan behalen!

Maar niet iedereen hoort te staan Dirk, jij hoort te zitten want je kan er geen klote van. Echt je kan er helemaal niks meer van Dirk. Vroeger was je nog wel een beetje nuttig omdat je nog probeerde om je man voorbij te komen, dat wonderbaarlijk genoeg soms nog lukte ook.

Nu draaf je maar heen en weer, loop je alle ruimtes dicht, kan je de bal alleen nog maar terug tikken en heb je geen enkele creativiteit in je voet.

Wat bezielt Bert van Marwijk in godsnaam om deze jongen nog in de basis te zetten? Bij zijn club is hij allang geen zekerheidje meer, een club die ergens in de subtop van Engeland speelt. Terwijl bij Bayern Munchen Arjan Robben de rechterkant bestrijkt. Zet daar verdomme dan gewoon Arjen neer. Aan de linkerkant hebben we dan Ola John die zeker een klasse beter is dan Kuyt.

Waar ik me nog het meest aan ergerde gisteren was dat je met Kuyt gewoon geen pressie kan geven. Die jongen denkt dat zijn taak achter de bal aanhollen is tot die hem weer heeft.. krijgt de linksback de bal, waar staat Dirk Kuyt? Op de middenlijn om te wachten tot de linksback de bal in ze voeten gaat spelen inplaats van diep op de helft van Engeland om druk te zetten.

Moedeloos word ik van die Bart van Merwijk.

1 maart 2012 om 10:58

Moet je voor de gein eens naar de kwalificaties kijken van de mensen die voor Kuyt zijn: Hij werkt hard, pakt ballen af, alles voor het team enz..
Als ik had geweten dat je hiermee in het ned elftal kan komen dan is het slecht gesteld met het selectiebeleid van Ome Bert.
Ik zag hem wel een mooie verdedigende sliding maken. Misschien kan hij rechtsback worden. Degene die er nu instond was ook weer drama...

1 maart 2012 om 11:04

Boulahrouz kan er inderdaad ook helemaal geen klote van, maar dan gaan mensen Van der Wiel bekritiseren terwijl die gewoon 2 klasses beter is dan Khalid. Geef mij Gregory maar.

En over Kuyt, hij werkt zeker hard maar ballen afpakken doet hij vrij weinig. En geen balverlies lijden komt omdat hij alleen maar de bal naar de rechtsback terugtikt of naar de Cvm.

Verder loopt die gewoon alle ruimtes dicht, heb je dus geen snars aan.

1 maart 2012 om 11:17

Tuurlijk is Gregory veel beter. Ik zag mensen hierboven net stellen dat Nederland compleet was behalve Van der Vaart. Nou absoluut niet dus. Van der Wiel heeft diepgang en kan mee naar voren voetballen, iets wat Boulahrouz absoluut niet kan. Als je hem de bal inspeelt op de helft van de tegenstander, is het negen van de tien keer balverlies of in ieder geval een slecht vervolg.

Afellay voor Kuyt is inmiddels ook al een hele verbetering natuurlijk, zo eerlijk moeten we zijn. Vroeger vond ik in tegenstelling tot jullie mening Kuyt wel erg nuttig, omdat hij de balans bewaakt. Hij verdedigt veel mee terug. Maar hij is inderdaad op zijn retour, mist snelheid en aanvallend brengt hij op die positie (diepe rechtermiddenvelder) naar mijn idee veel te weinig.

Mijn complimenten. Nederland heeft prachtig gespeeld. Het positiespel was leuk om te zien, en je zag hoe de spelers hebben gestreden voor de 2-3 mede dankzij Robben. Ik ben en blijf van mening dat Klaas jan Huntelaar gewoon mee moet naar het ek. Scoort altijd wanneer het nodig is. Mooi dat Nederland gewonnen heeft van Engeland. Ik hoop dat de Duitsers eens goed naar Robben hebben gekeken.

wanneer wordt er nou eens ingegrepen?!?!? Van Persie uit de spits en evt naar rechts. Huntelaar als
vaste spits!!

Van Persie rendeert niet in Oranje, hoev eel bewijs heeft van Marwijk nog nodig? Wel goed dat hij hem in de 2e helft durft te wisselen. Dat is alvast de eerste stap.
Nu alleen nog de volgende wedstrijd dit vanaf het begin doen.

Leuke gezegd Dirk, maar niet iedereen stáát goed. Twee goals weggeven tegen England B is totaal niet van wereldklasse.
Als je zo speelt op het EK overleef je de poule niet eens.
Alleen de klasse van Robben en Huntelaar en soms Sneijder camoufleren de (verdedigende) zwaktes van dit elftal.

Ja Dirk, jij stond gisteren overal op het veld behalve op de goede plek. Hoevaak draaiden de middenvelders wel niet open naar rechts en zagen daar vervolgens niemand staan? Tragisch. Zolang Kuyt speelt zijn onze aanvallende intenties niet van wereldklasse.

Geweldig die Kuyt, met z'n open deuren

Ik zou ook die nederlagen tegen Duitsland en Zweden vergeten hoor na deze indrukwekkende overwinning tegen het sterkst mogelijke Engelse team (of was Engeland niet op volle oorlogssterkte en Nederland op vd Vaart na wel? )

Als iedereen goed staat zijn we van wereldklasse. Maar dan moet iedereen wel blijven staan en niet zoals onze verdedigers domme slidings gaan maken waaruit bv de 2-2 kwam.

Winnen we weer eens en dan zijn we meteen weer blij met z'n allen. Eerst maar eens leren verdedigen dacht ik zo. Of de 0 houden tegen Sanmarino, Moldavie en Finland is goed genoeg?

Ik ben een Nederlander en uiteraard fan van Oranje. Als ik het goed vind zeg ik het ook en met de kritiek van het spel op het WK was ik het vaak niet eens.

Ik moet ook even zeggen dat ik gisteren alleen de eerste helft heb gezien, maar die vond ik in één woord verschrikkelijk.

- We stonden ontzettend ver teruggetrokken, bijna on-nederlands. Ik snap Bert wel, je moet spelen naar je mogelijkheden en met deze verdediging kan je geen grote ruimtes weggeven, maar dit vond ik toch een beetje overdreven.

- De omschakeling was ongelooflijk traag. Waar bijvoorbeeld in de beste kwalificatiewedstrijd thuis tegen Zweden enorm snel de diepte werd gezocht duurde dat nu een paar minuten voordat de bal voorin was.

- Achterin was het af en toe nog steeds paniekerig, ondanks dat we dus al tegen onze eigen zestienmeter aan stonden.

Ik zag net de samenvatting en de tweede helft was dan blijkbaar een stuk beter. Mooie goals van Robben. Verder ben ik ontzettend blij met de terugkeer van Nigel de Jong in het elftal. Strootman is allemaal leuk en aardig, maar tegen de echte toppers hebben we Nigel en Van bommel allebei keihard nodig met deze verdediging.

Met dit trage tempo voetballen en zeggen dat je van wereldklasse niveau bent. hahaaha. En wat voor niveua hebben duitsland en spanje dan dirkie.

ik snap niks van die reactie over kuyt is niet oranje waardig
ik heb nog nooit een team met 11 sneijder,robben of van persie kampioen zien worden.
je bent medere type spelers nodig zo ben je een van bommel/dejong en een kuijt type altijd nodig.
ik denk dat de resultaten onder van marwijk genoeg zeggen.
en ik denk als je dit soort spelers in je team hebt je met 1 verdederger minder kan.
en dan is er plek voor huntelaar en van persie.

Weet iemand waar ik de samenvatting van de wedstrijd kan zien?

Dirk Kuyt speelde de hele wedstrijd en gaf de assist op Huntelaar! Hij speelde als een van de besten!

Pluspunt van Kuyt is dat hij een goeie voorzet heeft. Minpunten ontelbaar maar de meeste zijn al genoemd hierboven.

Waarom wordt hij niet gebruikt als een opkomende back? Met rugdekking van Heitinga kan hij best een Barry van Aerle worden.

Iedereen glimlacht weer na een nipte winst maar het spel was bedroevend slecht zowel in verdedigend als in aanvallend opzicht. Boulahrouz was een drama.
Hij liep als een bange hond achteruit te verdedigen waardoor hij makkelijk rechts of links uitgekapt kon worden.

Ik vond alleen Emanuelson, Sneijder en Van Bommel hun werk goed doen.

Robben blijft Robben. Egotripper en heeft het geluk dat de ballen erin gaan. De eerste was zo slecht verdedigd (drie verdedigers die achteruit lopen zonder communicatie. en de tweede komt de bal voor zijn voeten en gaat via de schouder van Jones in de verre hoek die anders gewoon gered werd door Heart. ook daar slecht verdedigd van Baines die niet naar voren stapt maar hem de ruimte geeft.

Geen echte structuur of aanvalsplan en tactisch gewoon ondermaats. Van Marwijk is een spreekwoordelijke zwijn voor wie men parels gooit

Ben het eens met degene die zeggen dat Kuyt daar niet hoort te staan, maar ik betwijfel wel of van Persie daar wel moet staan. Die is inmiddels ook zo gewend om centraal te spelen, dat hij waarschijnlijk net als Kuyt naar binnen zal trekken en de gaten dicht zal lopen.

Ik wist al dat als ik dit artikel zou openen alle mensen over Kuyt zouden beginnen. Gistere speelde hij gewoon redelijk en had een perfecte voorzet op Huntelaar. Wat ik zelf niet snap is waarom nooit is iemand wat zegt over die Heitinga dat vind ik pas een dramatische speler, zit bij Everton ook nog is op de bank. Geef dan liever die Bruma is een kans of een jong talent.

1 maart 2012 om 11:48

@ Ternos

Heitinga is onze beste centrale verdediger en staat gewoon in de basis bij Everton. Je volgt het voetbal van Everton dus helemaal niet. Ga daar dan ook geen onzin over uitkramen. Niettemin is het gewoon zo dat het genoeg zegt over het niveau van onze verdediging als Heitinga de beste centrumverdediger is. In ieder geval geen wereldtop.

1 maart 2012 om 11:56

Niet alleen heitinga,maar wat denk je van vlaar, vanaf het moment dat hij binnen kwam, kreeg engeland twee doelpunten, danbaar aan robbe dat hij de 3e goal maakt.

1 maart 2012 om 14:14

Klopt, Vlaar hoort ook niet in Oranje.

Ik lees allerlei reakties van leden over wie nou wel en wie nou geen wereldklassespeler is, volgens mij bedoelt Kuyt dat het elftal van wereldklasse is.
Geen enkel elftal heeft elf spelers van wereldklasse, maar dat wil dan nog niet zeggen dat een elftal niet van 'wereldklasse niveau' is.......

Ik zie dit EK liever van Persie op de plek van Sneijder en Huntelaar in de spits.
Wat is die Sneijder een partij uit vorm zeg!

1 maart 2012 om 11:45

Waar baseer je dat op?? Corners waren gevaarlijk die hij voortreffelijk in krulde, hij probeerde vaak 1 keer te raken wat meestal lukte en alle aanvoer naar Robben kwam van Sneijder. Sneijder zei ook zelf dat hij niet uit vorm is en dat klopt ook. Als je de wedstrijden van Inter hebt gezien dan zag je dat al het gevaar van Sneijder kwam (zelfs toen hij op linksbuiten werd gepositioneerd!). Hij speelt gewoon aardig, maar als het team niet draait dan kan je niet veel als middenvelder. Die trainer daar is gewoon een prutser.

1 maart 2012 om 15:49

Sneijder kan veel beter dan wat hij de laatste tijd laat zien. Zijn voetbaltempo is veel trager dan anders. En een paar goede acties is voor mij nog geen goede vorm.

Als iedereen goed staat ja. Als iedereen goed staat dan zit Kuyt op de bank en speel je met 2 vleugel spitsen. Maar nee Bert moet vasthouden aan 2 verdedigende middenvelders en Kuyt die hun ook nog eens helpt. Brazilië had ons zomaar naar huis kunnen sturen op het WK. Maar Bert heeft zoveel geluk dat een vrije trap en een corner goed valt en Brazilië uitschakelt. De groep fase, de achtste finale en de halve finale konden we nog met elk systeem van winnen, dus zo'n prestatie was dat niet. Bert had allang weg moeten gaan na het WK, dan hadden we misschien nu aanvallender gespeeld.

Als je onder de spelers een anonieme enquete houd hoe ze zouden willen spelen, dan kiezen alleen Nigel de Jong en Mark van Bommel voor dit systeem, maar de rest echt niet.

Als iedereen goed staat ja.

Maar dan zou jij sowieso plaats moeten maken, en eventueel Van Bommel ook.

De Jong moet wat mij betreft altijd spelen, kan goed voetballen, maar verdedigend ook ijzersterk.

Voor de rest hoop ik op een systeem met Robben ,afellay, Vd Vaart en Vpersie voorin (voorste 4)
en dan Sneijder naast Van Bommel of De Jong, aangezien Sneijder gister ook alles op de middenlijn kwam ophalen, wat een ''10'' niet moet doen.. Ook zoekt Sneijder in de buurt van de 16 de mooiste en meteen de moeilijkste oplossing.

Hoop ook dat Emanuelson meegaat, doet het goed en ben onder de indruk

Stekelenburg
VD Wiel
Heitinga
Mathijssen
Pieters
DJong/Bommel
Sneijder
Robben
VD Vaart
Afellay
V Persie

Engeland speelde volgens mij zonder een behoorlijk aantal basisspelers.

Een Engeland met Rooney, Ferdinand, Terry en A. Cole is toch net even wat anders. Ik vind het middenveld van Engeland wel tegenvallen. Gerrard en Lampard hebben hun beste tijd gehad. Het ontbreekt dus aan een spelverdeler die creatief is.

Bij Oranje blijft de verdediging ondermaats, maar daar kunnen we ook niet heel veel verandering in aan gaan brengen. We hebben simpelweg niets beters.

ik doe nooit mee met mensen die Dirk Kuyt afkraken.
elk team wil zo'n soort speler, en wij hebben die bij oranje.
ik heb gister heel veel goede dingen gezien van Dirk Kuyt. en was belangrijk bij een goede voorzet op Huntelaar. precies hoe Huntelaar ze wil hebben. ik bekijk het zo. Dirk Kuyt was een nuttig man gister! verdedigend als aanvallend.

Zou Affelay wel eens op rechts willen zien in plaats van Kuyt. Denk dat Robin van Persie dan veel beter functioneert als dat hij dat nu doet. Affelay is een hele andere speler dan Kuyt met veel meer aanvallende kwaliteiten. Veel meer dreiging, veel meer flair. Kun je nog zo hard werken als Kuyt, maar je bent tenslotte aanvaller geworden.

1 maart 2012 om 11:54

Denk het ook ja. Persie en Afellay kunnen goed samenspelen en wie weet is dat net het beetje vertrouwen dat Persie nodig heeft om te renderen.

Altijd dat gezeik en gezever over Kuyt, begint onderhand wel heel vervelend te worden. Kuyt kan geen acties maken, Kuyt kan geen man passeren, Kuyt is oud, Kuyt moet vervangen worden.

Laten we Narsingh er neer zetten of misschien wel John of nee we gaan voor Beerens. 3 jongens die in de eredivisie voetballen en het niveau van top nog niet eens hebben kunnen bekijken.

Maar goed, we hadden het over Kuyt. Kuyt speelt wel vaker een slecht duel maar is dan altijd door zijn inzet nog steeds onmisbaar. Ik gaf het al eerder aan maar welke aanvaller verdedigend zoveel als Kuyt dat doet? Welke aanvaller heeft de conditie van Kuyt? Welke aanvaller kan belopen wat Kuyt beloopt?

Nederland heeft de 100 doelpunten onder v Marwijk gehaald in 46 interlands. Gemiddeld dus 2,17 doelpunten per wedstrijd. Waarom willen we dan een nog aanvallendere vleugelspeler zien als we al gemiddeld 2,17 doelpunten per wedstrijd maken?

De verdediging van Nederland is dramatisch en heeft veel ondersteuning nodig van de Jong en v Bommel waardoor het middenveld eigenlijk niet meer in balans is, mede door een Kuyt valt dit minder op, is daar wel is over nagedacht? Elke middenvelder houd rekening met Kuyt, puur om het feit dat ze weten dat hij van min 1 tot min 90 zal strijden en dat is ook een kracht die speler als Narsingh, John of Beerens niet heeft.

1 maart 2012 om 11:59

Spelers als Kuyt zorgen er juist voor dat het middenveld meer onder druk komt te staan. Elke back ter wereld weet dat hij mee inzakt en dat je als back dus mee op kan komen. Dirk holt er wel achteraan bij gebrek aan kwaliteit. Denk je dat de back van Arjen Robben de opdracht krijgt om er vooral lekker overheen te knallen?? Neee die blijft puur uit angst achterin hangen en vaak krijgt die voor de zekerheid nog rugdekking ook ! Dus Robben houd automatisch uit pure angst al 2 man achterin, als je nog een vleugelflitser neer zet Elia, John , Narsingh creëer je hetzelfde effect dan denkt zo een back ook wel 4 x na voordat hij lekker mee gaat doen ! Dirk remt deze ploeg zwaar af in de ontwikkeling en moet gewoon lekker thuis op de bank gaan zitten, lekker met zijn scheenbeschermers om , desnoods kleed hij zich helemaal om vind ik ook prima. Heel hard in de huiskamer het Wilhelmus mee zingen , gevulde koek en een glas melk erbij en verder wil ik niks horen of zien van Dirk !!!

1 maart 2012 om 12:00

Dat Kuijt de verdediging compenseert is uiteraard ook belangrijk ja. Maar heel Nederland heeft nou eenmaal liever dat er wat meer risico wordt genomen en dat er mooi voetbal op de mat wordt gelegd. Vind niet dat een Narsingh of John er dan gelijk moet worden ingezet maar een Afellay die straks terugkomt zal Oranje toch meer te bieden hebben. Hij is veel creatiever en voelt v Persie goed aan en zal ook zeker mee verdedigen net als bij Barca. En de Jong is verdedigend erg belangrijk voor NL dus waarom zouden we hem niet gewoon opstellen als centrale verdediger?

Steek
van der Wiel
de Jong
Heitinga
Urby
Bommel
Sneijder
vd Vaart
Robben
Persie
Afellay
1 maart 2012 om 12:01

precies mijn mening ook, je wordt er echt zo moe van. Kuyt is een zeer goede hard werkende voetballer, die er niet echt zo veel van zijn, maar dat zien ze niet. Alleen de fouten wat hij doet, maarja de beste kapiteinen staan aan wal, zeggen ze.

1 maart 2012 om 13:10

mee eens!!

Mensen denken dat je met een gemiddelde eredivisie speler met 0 ervaring in de top beter af
bent dan met een Kuyt. Tuurlijjk niet!

Die 'jongetjes' poepen in hun broek als ze tegenover een Lampard, Puyol, ik noem maar wat.

Kuyt is hartstikke belangrijk voor het Ned elftal. Ondanks zijn matige techniek.

1 maart 2012 om 13:22

Zorg dan dat 0 ervaring een beetje ervaring wordt door 1 van die eredivisie talenten een half uurtje te laten spelen..

1 maart 2012 om 13:56

Ja, klopt. V. Marwijk houdt vaak vast aan oude krachten.(v. Persie spits)

Een type John zou ik wel eens willen zien, die heeft tenslotte ook al Europese ervaring. Juist in oefenwedstrijden zouden ze de kans moeten krijgen.

Maar Kuyt blijft toch een belangrijke speler voor het Ned. elftal.

1 maart 2012 om 14:29

Kuijt blijft zeker belangrijk! Maar er moet altijd ruimte zijn voor verbetering ;

1 maart 2012 om 14:42

Ik ben er niet mee eens wat je hier allemaal neerzet, fokie28. Je hebt wel met twee dingen gelijk, namelijk over dat wat je zei over ervaring, en dat Kuyt weinig techniek heeft.
Ervaring is belangrijk, en daarom moet Kuyt mee naar het EK. Maar niet in de basis of bank. Puur en alleen voor zijn ervaring, waarmee hij 'jongetjes' als Narsingh en John kan helpen.

Het spel van het Nederlands elftal hoort puur techniek te zijn. Dat is het niet omdat Kuyt erin speelt. Als Nederlands elftal zijnde hoor je passen en te kaatsen. Passen en Kaatsen. That's it. Daarmee kan je je tegenstander op de knieën drijven.
Kuyt is een van de beste spelers in het passen en kaatsen. Maar omdat hij als buitenspeler op papier staat, is zijn rendement niet hoog. Want als buitenspeler in het Nederlandse voetbal heb je snelheid nodig. En zoals bekend, heeft Kuyt dat niet. Dus moet Kuyt in de spits. Maar hij heeft twee problemen. Van Persie en Huntelaar. Spelers die beter zijn dan Kuyt. Daarom vind ik dat Kuyt niet in het Nederlands elftal thuis hoort.
Kuyt is een goeie speler, maar niet voor het Nederlands elftal.

Bert moet nu echt gewoon een keer stoppen met Dirk , hoe is het mogelijk dat deze jongen al 53 interlands niks toevoegt en toch altijd maar speelt?? Elke balaanname is een gevecht , elke passeerbeweging een wereldoorlog. Het lijjkt altijd dat Dirk heel hard werkt, maar dat komt enkel en alleen door zijn beperkte techniek , als elke bal 2 meter van je voet afspringt dan zal je wel een duel aan moeten gaan. Hoe is het mogelijk dat een rechtsbuiten meer duels uitvecht dan alle verdedigers bij elkaar? Dirk doe mij een plezier en stop gewoon, wat jij doet heeft niks te maken met voetballen. Ik ken genoeg mensen die hard werken maar daar ga ik ook niet anderhalf uur naar kijken.

Ik heb me gister echt geïrriteerd aan Van Bommel. Ik begon er op een gegeven moment op te letten en telkens weer een bal tussen twee man in gespeeld of ver achter de man gespeeld.. Hij viel me gister heel erg tegen met vooral veel slordige ballen..

Naar mijn idee rendeert Huntelaar beter in de spits dan Van Persie. Mijn opstelling zou er als volgt uit zien, Van Persie kan dan van positie wisselen met Robben.

Stekelenburg
VD Wiel
Heitinga
Mathijssen
Pieters
De Jong
Sneijder
Robben
VD Vaart
Van Persie
Huntelaar

Sneijder was gister dramatisch, als hij niet beter in vorm raakt hoef je hem niet op te stellen. Wordt hij wel weer beter dan is hij natuurlijk heel belangrijk voor oranje. Sowieso denk ik dat v. Marwijk hem nooit zal passeren dus in dat geval is dit mijn favourite opstelling.

De Jong vind ik ook maar een matige speler, hij vertraagt het spel alleen maar en zoekt nooit de oplossing naar voren. Dan zie ik veel liever van der Vaart op die plek. Je zou van der Vaart en Sneijder trouwens ook kunnen omruilen, maar dan moet Sneijder harder werken dan gisteren en zichzelf ook willen wegcijferen voor het team. Kwestie van vorm; de speler dit het best in vorm is moet op 10 staan
.
Van Persie op rechts in een vrije rol waarbij hij dus ook naar binnen kan komen en zo ruimte maakt voor Van der Wiel. Urby op linksback, maar daar kan ook Schaars staan (vond hem gister goed invallen op die plek). In elk geval geen Pieters, wat een matige voetballer is dat ook zeg.

Het cetrale duo achterin houdt ook niet over, maar bij gebrek aan beter toch maar laten staan.

Stekelenburg
van der Wiel
Heitinga
Mathijsen
Emanuelson
van Bommel
v.d. Vaart
van Persie
Sneijder
Robben
Huntelaar
1 maart 2012 om 12:09

Kijk, bij jou sluit ik me dus volledig aan.
Eindelijk iemand die realistisch naar het gebeuren kijkt, dunkt me.

Ik heb me de 1e helft kapot geergerd aan Sneijder, hij zette zich rampzalig in en zijn passjes waren trouwens ook echt verschrikkelijk slecht. Hij bleef maar plakken rond de middencirkel, liep vrijwel nooit de ruimte in op 10.
2e helft pakte hij wat beter op, maar dan nog....

The Hunter moet 100% gewoon op 9 staan in NL. Robin bakte er gister wederom echt he-le-maal nix van, zoals we nu wel kennen in NL elftal.
Het is een ontzettend goede voetballer die zeker in de basis hoort, en mijn inziens gewoon op links (robben op rechts).

Bommel was ook dramatisch gister, vrijwel geen enkele kaats was zuiver en op gegeven moment durfde hij al helemaal geen diepe ballen meer te geven.
Een voetballer zoals VDV naast hem zal een hoop meer diepgang van achteruit creeeren.

Kuyt hoort gewoon niet thuis in dit team. Hij was al twijfelachtig, en zeker zijn prestaties van het laatste jaar is gewoon niet goed. Hij rent leuk, werkt hard, maar techniek en voetballende oplossing: ho maar. Het is gewoon een houten hark...

Nee, als NL het EK speelt zoals gister worden ze overlopen door landen als Duitsland en Spanje.

met onderstaand elftal ben je verplicht om de finale te halen...

stekelenburg
vd wiel
heitinga
matthijsen
emanuelson
bommel
vd vaart
robben
sneijder
v persie
huntelaar
1 maart 2012 om 13:08

@ R31n13r

Van Persie deed het meer dan uitstekend vond ik. Wat wil je als er telkens drie man hem opzoeken in de zestien? Huntelaar wist alleen te scoren omdat de Engelsen hem niet zo sterk achten als Van Persie en hem meer ruimtes gunden.

Bij Messi zetten mensen ook meerder mensen op hem af. Maar hij weet vaak belangrijk te zijn door de aanvoer die hij krijgt.

1 maart 2012 om 13:51

Kijk naar die eerste goal. Bij Huntelaar stonden ook drie man die allemaal mee liepen. Ze zien hem echt wel als een gevaarlijke spits.
Alleen moet het bij van Persie vaak door het midden, waar het druk is en heeft Huntelaar meer aan voetbal via de flanken. Hij is toch echt een betere spits als van Persie voor in het Nederlands Elftal.

Wel ben ik met je eens dat van Persie niet echt slecht speelde. Hij was goed met de bal aan de voet en liep ook goed. Alleen heeft hij geen kans gehad.

1 maart 2012 om 14:22

@somagunner

nee dit is gewoon onzin wat je zegt.
hunter is minstens zo gevaarlijk als echte 9.
dat zag je bij de 1e 2 goals. bij de 1e goal trok Hunter de 2 verdedigers mee (dus blijkbaar achten ze hem sterk) en de 2e was perfect ingeknikt.

grote verschil is dat bij arsenal het team om robin heen is gebouwd.
dat is bij NL gewoon niet het geval, en dit is 1 van de grootste redenen waarom van persie minder belangrijk is voor Nl.
het elftal moet in dienst van hem spelen, daar voelt hij zich erg prettig bij.

Laten we eerlijk zjin, veelal is wat robin laat zien op nr 9 gewoon teleurstellend voor NL! ik kan geen 3 wedstrijden opnoemen waar hij echt lekker speelde (des arsenals).

Hunter voelt gewoon beter als 9, staat (ook) garant voor goals.

dat betekent dat kuyt gewoon plaats zou moeten maken voor robin.

1 maart 2012 om 12:15

Sneijder was aanvallend misschien dramatisch maar in balbezit wel erg belangrijk (met afstand het meest aan de bal geweest). En Sneijder kon ook weinig kanten op omdat de rechterkant in aanvallend opzicht voor spek en bonnen meedeed en hij eigenlijk alleen maar constant naar Robben op links kon. Persie was ook totaal niet aanspeelbaar en liet zich veel te weinig inzakken.
Als straks Ibi op de plek van Kuijt staat en Gregory weer back speelt zullen de afspeelmogelijkheden voor Sneijder toenemen en zal hij aanvallend weer meer kunnen betekenen voor NL.

1 maart 2012 om 12:17

Wat een onzin kraam jij uit, dat Sneijder geen beslissende dingen kon doen lag niet aan Sneijder dat lag aan de veld bezetting, aangezien Sneijder een passer is moet hij mensen diep kunnen sturen, als hij dan een Blok van twee verdedigende middenvelders achter hem heeft die niet diep gaan, een Kuyt op rechts buiten heeft staan die je niet diep kunt sturen, lijkt het al gauw alsof Sneijder niet goed speelt, maar als je goed oplet zie je dat hij heel dicht tegen z'n top niveau aanzit, gezien zijn eerste bal aanname en meesterlijke pasjes over een paar meter.

Juist vanwege het inbrengen van KJH (en later de Jong) in de 2e helft had ik het geprobeerd met Ola en Narsingh. Kuyt werkt hard maar trekt ook telkens naar binnen. Ik zag KJH op een gegeven moment op het middenveld...waarom?

Scout deze speler van Sparta aankomend talent, hij maakte ze debuut op 18 Maart 2008 voor Rbc, nu speelt hij in Jong Sparta, Hij gaat het Nederlands Elftal zeker halen

Wat een wisselbeleid gisteren bij een 2-0 voorsprong, als je de Engelse helemaal ziek wilde spelen had je Kuijt eruit moeten halen en geen vlaar moeten brengen voor Boularouz. Laat die jonge jongens nu eens voetballen alles om prestige en cijfertjes. Wat Kuijt dan ook zeg ... ja zonder hem en met affelay of een snelle Narsing gewoon in het diepe gooien die jongen, zijn we wereldklasse. Van Bommel had ik ook graag gewisseld willen zien voor Strootman. En AUB laat Nigel staan die heeft alles maar dan ook aan alles laten zien dat hij de beste voetballer is van dit Nederlands elftal zoveel klasse straalt er van deze speler af. Passing, kracht, juiste momenten anticiperen. indien hij meer vooruit zou gaan spelen zou zijn spel ook meer gaan opvallen. nu heeft hij simpel maar op een goede manier zijn taak super volbracht.

Nederland is zeker van wereld klasse, maar dan wel met goede buitenspelers. Dus zonder Dirk Kuyt, hij heeft gisteren nog een assist geleverd, dat is gewoon jammer aangezien hij de hele wedstrijd er niks van bakte, overal liep behalve rechts buiten, meer als verdediger speelde dan als aanvaller, waardoor het leek alsof Sneijder er niks van bakte, terwijl Sneijder een passer is en de bal gewoon niet kwijt kon omdat hij alleen Robben diep kon sturen of een bal naar de geissoleerde Van Persie spelen. Het word tijd dat Van Marwijk hem eruit haalt, aangezien hij het hele niveau van het Nederlands elftal verpest...

1 maart 2012 om 12:20

Inderdaad. Je zag vaak dat Sneijder het spel naar rechts wilde verleggen, maar dat kon dan niet en zo kwam hij altijd weer bij Robben op links uit. Met een buitenspeler die aanvallend meer kan brengen als Afellay (en misschien straks Narsingh) ipv Kuijt zal Sneijder meer ruimte krijgen in het centrum, waardoor hij ook aanvallend weer meer kan betekenen voor Nl.

leuke opstellingen allemaal.. Maar we komen straks op het Ek tegen teams te staan met een aanval waar je u tegen zegt (portugal, duitsland) daarom is De jong dan zeker een meer waarde. Linksback blijft zowieso een zorgenkindje. Pieters is dan het beste van de mogelijkheden.

Verder is het van belang dat Sneijder in vorm komt en affelay fit wordt. Dan zou ik voor deze opstelling gaan:

Indien Sneijder niet in vorm raakt zou ik met RVP op de 10 spelen en Huntelaar in de spits. Indien Sneijder wel in vorm raakt maar affelay niet fit zou ik dat ook doen en dan sneijder op links laten spelen.

Stekelenburg
Van der wiel
Heitinga
Mathijssen
Pieters
Van Bommel
De Jong
Affelay
Sneijder
Robben
RVP

Ze zullen voorin van wereldklasse moeten zijn, want verdedigend hebben we geen wereldklasse spelers....

Met een fitte afellay verwacht ik dat de klasse voorin (ipv kuyt) alleen maar beter wordt...

Ik lees hier dat Nigel de Jong wereldklasse is...kom op zeg..dit is een beperkte voetballer waar de focus op komt te liggen het komend seizoen...zie weer die overtreding waarbij ook kuyt omgekegeld werd...een fractie van een seconde later en hij mag weer met rood inrukken....

De hosanna stemming slaat nergens op. Engeland had het tweede opgesteld in een nietszeggend oefenpotje.

Als jij nog zorgt dat jij op de bank zit, en Nederland speelt met Huntelaar in de spits, Sneijder, Van Persie, Robben en Affelay erachter dan is onze voorhoede van wereldklasse. En aub geen combinatie Van Bommel/de Jong. Maximaal 1 van deze 2 en kies voor Emanuelson of vd Vaart bv als 2e. Meer voetbal.

1 maart 2012 om 12:48

Eens met jou hadji.

Gisteren speelde Oranje met 7 verdedigend ingestelde spelers. Dan kom je nergens.

Aangezien we geen linksback hebben moeten we een oplossing verzinnen. Hij speelde het ook in het begin bij Hsv.

3-4-3

+ Van der Vaart als extra verdedigende kracht op links en Kuijt op rechts.
+ De Jong met punt ver naar achter.
+ Robben zwervend vanaf rechtshalf. Kuijt maakt ruimte, houdt rekening met balverlies.
+ Voorzettten van Kuijt en Van der Vaart met het goede been.
+ Van Persie zwervend vanaf linksbuiten.
+ Sneijder centraal op het middenveld bewegend van links naar rechts. Bal ophalen.

Diepgang, pressie, variatie, creativiteit, snelheid, EK winst

Stekelenburg
vd Wiel
Heitinga
Mathijsen
Robben
De Jong
Sneijder
vd Vaart
Kuijt
Huntelaar
Van Persie
1 maart 2012 om 13:55

Dat is allemaal wel mooi en aardig maar niet effectief. Dan heb je alleen spelers die naar voren willen en achterin moet je juist sterk staan. Vooral als je verdedigers al niet van wereldniveau zijn.
Nu heb je bij balverlies genoeg mensen achter de bal en bij een aanvallend spelend team zoals Engeland gister dan heb je dat ook echt nodig. Weinig grote kansen hebben ze gehad.

De tweede helft was goed en zo moet het ook. Zelf op de aanval spelen, maar wel op je hoede blijven achterin en dan heb je met van Bommel en de Jong de juiste mensen.

Ook Kuyt vind ik een zeer bruikbare speler. Werkt hard, doorzettingsvermogen en loopvermogen. En gaf ook de beslissende voorzet. Waarom hem eruit halen?
Oke, ben het ermee eens dat daar dan ook een van Persie of Affelay kan spelen. Maar het team stond nu goed. Alleen toen de jonkies kwamen achterin en de Jong in de spits werd het minder.

1 maart 2012 om 15:03

Dus je gaat uit van je zwaktes en niet van je sterke punten?!?!?

Kijk eens naar PSV met een middenveld met Strootman, Toivonen en Wijnaldum.

Ik ben het met je eens dat Kuijt erin moet, maar dan niet als 1 van de 4 aanvallende spelers. Dan kun je best 5 of 6 aanvallende spelers erin zetten.

1 maart 2012 om 15:13

Waar wil je Kuyt dan neerzetten? Op rechtsback?

Maar je moet inderdaad uitgaan van je sterke punten, maar ook waken voor je zwakke punten. De verdediging is zwak, maar het blok van van Bommel en de Jong is weer heel sterk. Ook de aanval is sterk, maar die staat er ook met Sneijder, robben, van Persie/huntelaar.

1 maart 2012 om 17:52

Nee, rechtsbuiten, druk zetten, maar als je Kuijt opstelt moet je meer aanvallende spelers opstellen. Nu was hij 1 van de 4 aanvallende, maar eigenlijk heb je er dan maar 3...

Het is zo behoudend wat Van Marwijk doet. Kuijt moet erin, maar niet ten koste van Van der Vaart of Huntelaar. Dan ga je zoeken en kom je uit bij b.v. Van Bommel, die over the hill is, want tegen een snelle technische middenvelder, noem Ozil, Moutinho, Eriksen gaat ie het niet meer redden zonder kaarten.

Dat mensen na zo'n wedstrijd Huntelaar boven de pikorde zetten dan Van Persie is zorgwekkend vind ik net als het telkens opstellen van Kuyt. Vorige keer speelde Huntelaar erg slecht tegen Duitsland.

Is het zo moeilijk voor mensen om het te begrijpen? Van Persie heeft een naam tegen de Engelsen als het gaat om doelpunten maken. Toen Van Persie wegging zag je gelijk dat de drie dubbele dekking wegging en Huntelaar ruimtes kreeg. Als Van Persie de ruimtes kreeg die Huntelaar kreeg was het over en uit voor Engeland.

Van Persie is completer en laat de spel sneller rondspelen. Hij speelde geen slechte wedstrijd vond ik. Creëerde veel ruimtes voor zijn medespelers en weet hoe je aangespeeld moet worden met de goal naar je rug toe. Iets wat Huntelaar niet kan.

Als je aanvallend en mooi voetbal wilt spelen dan is Van persie de ideale kandidaat. Wil je stroef en slecht spel spelen en tegen de grote landen kansloos onderuit gaan kies je voor Huntelaar (tegen Duitsland heeft hij 90 min niks laten zien en de kansen die hij had verprutste hij).

Dit is absoluut de beste opstelling indien iedereen fit is:

Steek
VDWIEL
Mathijsen
Heitinga
Emanuelson
V. Bommel
De Jong
Robben
Sneijder
Van Persie
Huntelaar
1 maart 2012 om 13:16

ja, dit moet m zeker zijn. Alleen, waarom verkiest v Marwijk altijd Kuyt boven een andere speler op links/rechts?

Hebben ze trouwens wel eens eerder zo gespeeld?

1 maart 2012 om 13:57

Is een goede opstelling. En dan met van Persie, Sneijder en Robben constant van positie wisselen. Want Huntelaar is wel een spits die via de flanken de ballen moet krijgen.

Verder is Kuyt best een goede speler, alleen zou ik hem later in de wedstrijd brengen vanwege zijn loopvermogen en inzet.

Hopelijk zet van Marwijk de boel dan ook eens goed neer.
Van Persie op de plek van Kuyt en Huntelaar in de spits scheelt al een heel stuk.

Mensen die denken dat je op het Ek tegen zulke goede landen met van der vaart als controleur kunnen spelen neem ik echt niet serieus. Het is toch duidelijk dat de Nederlandse defensie niet de beste is en dat het gewoon die verdedigende ondersteuning van De Jong en Van Bommel nodig heeft. Zij waren gister ook niet voor niets de twee beste balveroveraars.

1 maart 2012 om 14:03

Nederland moet meer op balbezit spelen en dominanter worden. Dat gaat niet lukken met en Van Bommel en De Jong. De Jong knapt verdedigend meer werk dan Van Bommel en is ook nog eens beter aan de bal. Met Sneijder of VdV naast hem zal de spel sneller kunnen verlopen.

3 maart 2012 om 02:22

Ja maar krijg je er wel meer om je oren. Zeg nou zelf de enige speler in de verdediging die op dit niveau nog een beetje meekan in heitinga. Je kan niet op een EK met deze verdediging zo aanvallend spelen en dan hopen dat Stekenelenburg ze er wel uit houdt.

Snap niet waarom van Marwijk jongens als Narsingh en John meeneemt.laat ze dan in een niets zeggende oefenpot tenminste even op draven,en niet als kleine jongens op de bank laten zitten.en anders laat ze in het vervolg mee spelen met jong oranje,want daar hadden ze hun echt wel nodig gisteren.

1 maart 2012 om 14:05

Het raarste vind ik nog dat je bij zo'n oefenpotje zo vaak mag wisselen als je wilt. Dan had ik juist die twee spelers ingezet..

1 maart 2012 om 14:23

Heel vreemd ja. Je had nu mooi kunnen zien in hoeverre Narsingh en John met de druk omgaan. Nu weet je hooguit hoe ze het doen op de training en moet je wachten tot mei voor je ze eventueel in wedstrijdverband kunt testen.

Ard van Peppen wil ik trouwens ook nog wel is zien bij een grote club, qua uiterlijk en stijl lijkt hij verdomd veel op Gio!

Je moet het nederlands elftal beoordelen als een team. En als een team inclusief Kuyt is het van wereldklasse.
Als we afzonderlijk spelers gaan beoordelen dan zou Seedorf er ook bij horen, want hij is nog steeds 1 van de beste middenvelders die Nederland te bieden heeft.

Mensen ooit gehoord van functionele techniek, dat heeft die Kuyt wel. Hij brengt ook nog eens body en uithoudingsvermogen mee. die gast is de breedste uit de kleedkamer. Er worden tegenwoordig meer dingen gevraagd van een voetballer dan alleen een goede techniek.

Kuyt is natuurlijk een hele hard werker en redelijke voetballer.maar op die positie van kuyt wil je niet iemand die hard daar gaat werken maar verwacht je dat die acties gaat maken en van persie gaat bedienen en daarom kan je beter een speler daar neerzetten die acties kan en durft te maken.
Kuyt zou ik wel eens naast Van Bommel willen zien als cvm.(gebeurt niet)kuyt speelt gewoon in de basis op het ek.
Verder zijn we in mijn ogen niet echt een wereldklasse team,daarvoor is de achterste hoede veel te zwak.

kuyt is gewoon een harde werker maar komt geen man voorbij uk heb liever narsingh of John

hoor die man praten, dirk zal op dit moment niet eens uitblinken bij fc katwijjk.

We hebben gisteren kunnen zien dat Robben onze gevaarlijkste man is, maar dat dat ook juist onze probleem is, want Sneijder en Kuyt hebben aanvallend bijna niets laten zien. In de 1e helft viel Robben ook wel mee met verkeerde keuzes, zoals te vaak naar binnen trekken, ipv naar buiten en de bal voorzetten.. Sneijder probeerde zoals altijd een keer van afstand te schieten, maar iedereen weet dat Sneijder dat doet, dus als die een kans heeft, rennen 3 tegenstanders op hem af om te blokken.. Kuyt is gewoonweg dramatisch voor het Nederlands elftal en ik word de mensen die V. Persie afzeiken, terwijl die niet 1 fatsoenlijke kans heeft gehad helemaal zat. Hij heeft 1 helft gespeeld, terwijl die pijntjes had en bijna geen kansen gehad, waar wil je hem dan op beoordelen, of die goed liep?

Robben speelde een goede wedstrijd, maar de keren dat die breed stond, moest die vaker zijn man passeren op snelheid en als die de ruimte had, moest die niet naar binnen trekken, maar een voorzet geven aan V. Persie, zodat we V. Persie een keer echt konden beoordelen.. In de 2e helft speelde Robben veel vrijer en toen kwam de Robben terug zoals Nederland hem kent, gewoon een geweldige speler. Voortaan dus op links, zodat die eraan went dat die soms breed moet blijven en juist niet naar binnen moet trekken, zodat of V. Persie, of Huntelaar een kans krijgt. Kuyt moet eruit voor Narsing, zodra Narsing het niveau van Oranje gewend is, qua spel en snelheid balcirculatie en Sneijder mag van mij nu definitief op de bank voor V. der Vaart. Hij beweert dat hij in vorm in bij Inter, maar ik heb niets gezien in heel de wedstrijd van Sneijder. V. Bommel en de Jong deden het heel goed dit keer, alleen had ik Schaars liever willen wisselen met 1 van deze 2, ipv Pieters. Pieters stond erin om vertrouwen te krijgen, die die op dit moment bij zijn club niet kan krijgen, zodat die zijn weg omhoog terug kan vinden, heel begrijpelijk dat die in de basis staat, want anders kan het heel snel bergafwaarts gaan. Maar als je dan schaars voor de jong/v bommel wisselt en emanuelson op de LB positie plaatst, dan kan iedereen zien hoe het dan gaat, met opkomende backs. Vlaar was dramatisch met invallen, maar die jongen kan op zo een moment zijn zenuwen niet in bedwang houden lijkt het wel. Ik hoop dat die vaker blijft meetrainen met Nl-elftal en als die een paar keer begint in de basis en word goed gecoacht door Heitinga, dan kunnen deze 2 samen een goed duo vormen denk ik. Anders Donk of Bruma proberen met Heitinga samen, maar Mathijssen word te oud en sloom en je ziet dat die veels te weinig speelt, dus hoop wel dat 1 van deze 3 hem vervangen, want je ziet aan elke speler die vaak zijn kwaliteiten toont bij zijn club, dus niet altijd, wel altijd zijn kwaliteiten toont in het Nl-elftal, omdat bijna alle spelers om hun heen beter zijn dan de spelers bij hun club.

Hoop dat mensen ophouden met v. Persie afzeiken terwijl die geen kans heeft gekregen. Niet dat Huntelaar het niet goed doet bij het Nl-elftal, maar V. Persie is ook een geweldige spits en komt niet tot zijn recht door acties van medespelers. Dat Kuyt wel 1 goede voorzet geeft in de 2e helft, is geluk voor Huntelaar, want die heeft wel een voorzet gekregen. Denk ook dat Affelay tijdens het EK nog niet 100% zal zijn, dus zal Narsing met zijn kwaliteiten en met veel beter spelers om hem heen dan bij zijn club, een hele goede vervanger zijn voor Kuyt op rechts, dat weet ik bijna zelfs zeker. Die gozer is heel snel, heeft goede acties in huis en altijd oog voor zijn medespeler. Voorzetten komen bijna altijd aan en als over de grond beter is, dan geeft die hem via de grond. Hoop dan ook dat Narsing tijdens het EK op de rechtsbuiten-positie mag staan.

Ik hoop op het EK deze opstelling, want dan toont het hele elftal dreiging, ipv alleen maar Robben, of Huntelaar(bijvoorbeeld).

Wissels: Huntelaar, Sneijder, John, Affelay, Schaars, Vlaar/bruma, Mathijssen, Boulahrouz, Pieters, Krul, Vorm.

Laatste wissel zou voor mij of Kuyt, of Strootman, of Wijnaldum zijn. Ik denk dat Wijnaldum het beste zou zijn, omdat die aanvallend het meeste toevoegt. Schaars kan een verdedigende wissel zijn, maar ook Sneijder kan daar spelen, dus Strootman valt af, Kuyt valt voor mij zoiezo af, aangezien John en Narsing beide beter zijn, Robben 7 klasses beter en Affelay dat net terug is, volgens mij ook. Wijnaldum is niet echt beter geworden en is nog altijd wisselvallig, maar kan toch af en toe een paar man kappen en een goede bal geven, of anders zelf op doel schieten.

Stekel/Krul
V. der Wiel
Heitinga
Vlaar/Bruma
Emanuelson
V. Bommel
Jong/Schaars
Narsing
V. der Vaart
Robben
V. Persie

Vergeet iedereen Elia opeens? Hij kan op ook de positie van Kuijt spelen. Kan een man goed uitspelen en kan naar binnen.

Elia is niet goed genoeg, zet er dan Afellay in (als hij niet meer geblesseerd is)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 19
2180 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
Daley BlindVerdediger60
Georginio WijnaldumMiddenvelder61
Kevin StrootmanMiddenvelder50
Wesley SneijderMiddenvelder52
Quincy PromesMiddenvelder53
Davy KlaassenMiddenvelder51
Bas DostAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

1459 fans
Middenvelder, 34 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Bayern München 21 5 0 0
2016/2017 Bayern München 26 13 0 0
2015/2016 Bayern München 15 4 1 0
2014/2015 Bayern München 21 17 0 0
2013/2014 Bayern München 28 11 0 0
Laatste voetbalnieuws

Lewandowski passeert Pizarro; HSV mag nog hopen op Houdini-act

Bayern München blijft ook na het veiligstellen van de landstitel winnen in de Bundesliga. Na de 5-1 zege op Borussia Mönchengladbach volgde zaterdag een 0-3 overwinning bij Hannover 96. Robert Lewandowski...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 24 april
Lionel Messi is overtuigd van de kwaliteiten van Jasper Cillessen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren