'Media zijn bezig een kleine oorlog tegen me te voeren'

Donderdag, 23 februari 2012 om 09:00

Arjen Robben lijkt niet meer op de speler die hij in zijn eerste jaar bij Bayern München was. De aanvaller had na zijn transfer van Real Madrid een groot aandeel in het winnen van de Duitse dubbel en het bereiken van de Champions League-finale, maar dit seizoen wil het maar niet lukken met Robben. Ook woensdagavond was de Nederlander weer onzichtbaar tegen FC Basel.

/

Robben krijgt de laatste tijd steeds meer te maken met kritiek, maar wil zich daar niet te druk over maken. “Eén of twee kranten zijn al twee maanden bezig een kleine oorlog tegen me te voeren, dat is iets persoonlijks”, zei hij voor de camera van Sport1. “Ik wil niet iedereen over één kam scheren, maar het is een beetje triest van die kranten. Ik wil er niet teveel over zeggen.”

Robben zit de laatste tijd steeds vaker op de bank bij Bayern en was dan ook niet verrast dat het tegen Basel niet echt wilde lukken. ''Voor mij is het natuurlijk heel moeilijk gezien de situatie waar ik uit kom”, legt hij uit. “Ik heb twee wedstrijden niet mogen starten, juist op het moment dat de vorm begon te komen. Dat is best moeilijk na zo'n zware blessure.”

“Dan probeer je terug te komen, heb je drie wedstrijden gespeeld en wordt je er weer uitgehaald. Daardoor ontbrak tegen Basel het ritme af en toe. Maar het komt goed”, beloofde de aanvaller, die overigens nog geen akkoord heeft bereikt met Bayern over een verlenging van zijn tot 2013 doorlopende contract. De naderende komst van Xherdan Shaqiri voedt de speculaties dat Bayern Robben in de zomer wil verkopen.


Poll

Bert van Marwijk moet zich zorgen maken over de matige prestaties van Arjen Robben


Gerelateerd

35 reacties (laatste reactie door pecho1974)

Als het je niet bevalt, gewoon weggaan. Tegen die kranten kan je toch niet op. Als Robben weg is, weten ze pas wat ze missen als deze man in vorm is.

23 februari 2012 om 12:43

Weggaan? Presteren moet hij. Robben is een vervelende egoïst. Is al tijden op kosten van zijn werkgever(s) minimaal inzetbaar en blijft maar naar anderen wijzen aangaande zijn slechte presteren. Het ergste is dat hij er steeds mee wegkomt en straks wel weer naar een andere goedbetalende club zal gaan. Hij moet eens leren doorbijten en karakter tonen! Eerst structureel presteren en dan dingen van anderen verwachten cq. eisen. Als je ritme wilt hebben ga je maar vaker trainen en vraag je of je in het tweede mee mag doen!

23 februari 2012 om 16:23

Hou toch op..als hij inzetbaar is zetten ze hem wissel. Hun goed recht natuurlijk..maar wel logisch wat Robben zegt.
Hij heeft zich altijd uit de naad gewerkt om na een blessure weer terug te komen..en meestal stond hij er gelijk.
Nu zit het even tegen..maar hij komt er wel weer bovenop. Het is en blijft gewoon een wereldspeler. Jammer dat hij wat te vaak geblesseerd is. Sommige spelers hebben dat nu eenmaal..denk je nou echt dat hij daar blij mee is? Gewoon zonde.

23 februari 2012 om 19:24

Waarom iets veranderen wat werkt?

Jemig, wat speelde hij slecht gisteren. Als ik Rafinha was had ik 'm al lang verrot gescholden. Nee, doe dan maar Narsing aan de rechterkant op het EK. Of Afellay op rechts en dan John of Elia op links.

De media doet slechts verslag Arjen. En ze constateren dingen.

23 februari 2012 om 09:19

robben word gewoon helemaal verkeert gebruikt, basel stond goed, dekte robben dubbel, en gaf hem geen kans. ik zat heel die wedstrijd te roepen, wissel nou eens met die fransman, doe wat onverwachts. maar nee, het alle spelers stonden maar gewoon op hun plekje. heel bayern was drama, en ik vond robben nog bij vlagen leuke dingen doen, behalve die vreselijk slechte schoten van afstand.

23 februari 2012 om 09:26

Ja, in de laatste vijf minuten kwam ie nog eens van links.. beetje laat. Gomez is een afmaker. Met 1 goeie voorzet staat het 1-0.
En hij gaf de bal ook nooit mee aan Rafinha. Hij is echt een blind paard, die soms wel 3 man kan passeren als ie er zin in heeft.

Dat gebeurd altijd in de voetbalwereld. Als een topspeler even niet presteert krijg je kranten met ontzettend veel kritiek. Arjen Robben is een geweldige speler. Fysiek wat minder maar we hebben het wel over Robben. Een snelle middenvelder met geweldige techniek en inzicht. Hij zal zeker zijn oude vorm weer terugkrijgen en dan zullen alle Duitsers wel stil zijn.

23 februari 2012 om 09:22

nou nou nou... robben presteert al tijden niet meer hoor of die man is geblesseerd. Het zal een tijd gaan duren voordat hij weer zal presteren... voor nu kan je beter iemand opstellen die gedreven is.

23 februari 2012 om 09:31

Dat noemen we pure pech. Ik weet zeker dat Arjen Robben zijn oude vorm weer terug zal krijgen. Verder zeg ik niet dat hij als basisspeler opgesteld moet worden bij Oranje want dat heb ik niet vermeld in mijn reactie. Het is zeker belangrijk om op het ek, fitte spelers te gaan selecteren.

23 februari 2012 om 11:03

@djuno Die man is net terug van een blessure, nogal moeilijk om tijdens een blessure te presteren nietwaar? Daarnaast speelt hij pas weer zijn 4e wedstrijd hier, waarvan volgens mij pas de 2e vanaf het startsignaal. En dan je laatste zin die laat zien dat je het werkelijk niet snapt: als iemand net terug is van een blessure moet je hem juist laten spelen zodat ie wedstrijdritme kan opdoen. Of kan jij je werk ook meteen op hetzelfde niveau uitvoeren als je een half jaar uit de roulatie bent geweest? Ik moet dan toch minstens weer even wennen voordat ik alles weer op snelheid goed kan uitvoeren. En wie zegt dat Robben niet gedreven is? Ik zag hem gister toch meerdere pogingen doen om iets te forceren aan die rechterkant.

@belhanda070 Robben is geen middenvelder maar een aanvaller

23 februari 2012 om 09:31

Ja en dan scoort die in 93e minuut op het EK tegen duitsland en is duitsland eruit. Wat wil ik dan graag die koppies zien van de duitser.

Tja wat verwacht je dan van voetballen in Duitsland Arjen? Dat hoort erbij Der Krieg.

"ik wil niet iedereen over één kam scheren, maar het is een beetje triest van die kranten. Ik wil er niet teveel over zeggen.”

Door dat te zeggen voedt je der bild zeitung juist.

23 februari 2012 om 16:24

Hij verwacht niks..maar hij mag toch ook zijn mening geven?

24 februari 2012 om 08:01

Iedereen mag zijn mening geven alleen dan is het wel handig om er slim mee om te gaan als je kritiek krijgt

Lijkt mij vrij logisch dat als je vaak geblesseerd bent , nu al een half jaar achter je beste vorm aanloopt dat je dan kritiek krijgt ! Ze weten in duitsland best dat Arjen een topper is , maarja .

dat de trainer van bayern loopt te goochelen met opstelling iedere keer is ook niet goed voor het team.
maar robben is ook niet echt in goede doen.
vooral de eerst 20 minuten speelde hij niet goed en had ik het idee dat hij niet zo goed wist wat te doen.
daarna iets beter maar tweede helft vond ik hem weer minder, het had het idee dat ie met de handrem erop speelde, dat hij wat bang was om te voetballen.
denk dat het gezeur tegen hem van de pers toch echt terug te zien is op het veld.

Met een spits als Gomez zet je Robben toch op links en Ribery op rechts.
Nu passeren ze geen van beide buitenom en als ze al een keer doen dan komt die voorzet nergens terecht.

Het ligt nooit aan meneer Robben zelf maar laten we alles s even rustig op een rijtje zetten:

1) deze jongen is vaker geblesseerd dan dat hij fit is
2) zijn houding en egoisme is en blijft iets enorm irritants ondanks zijn enorme klasse , in Nederland zeurt men altijd over C.ronaldo dat die irritant zou zijn : nou Robben is 3 x erger en C.ronaldo is bijna altijd fit en scoort 40x per jaar !

samengevat: 9 milj euro per jaar voor een dergelijke speler is echt buiten alle proporties , Arjen is een wapen voor elk elftal maar kan ook een last op je spel zijn , ik zie hem als dé ideale invaller en zo af en toe basis maar als je na 30min ziet dat hij "het" niet heeft die dag kan je hem er beter uithalen want dan wordt hij echt een ergernis en blijft zijn acties proberen!

ik zeg: Bayern verkopen die man en BvM : gebruik hem als wapen maar zie hem niet als vaste basisspeler (wat ook niet kan want hij is toch nooit fit!)

23 februari 2012 om 16:29

Ja..noem de feiten dan ook even wat hij al heeft betekend voor Bayern??
Grotendeel verantwoordelijk dat ze kampioen werden en de dubbel wonnen.
Dat ze in de CL finale stonden. Noem die feiten ook even in je betoog

24 februari 2012 om 08:15

dat was idd een topjaar waarin hij (voor zijn doen) veel speelde , hierna is hij echter alleen maar geblesseerd geweest en dat is nu dus alweer 1,5 jaar weing toegevoegde waarde ! Ik weet ook wel dat hij een geweldige speler is maar hij is gewoon niet meer zijn geld waard!

Kan het niet zo zijn dat "ze germans" Robben alvast 'uit willen schakelen' voor het EK? Zoveel kritiek (of het nou terecht is of niet) dat het gewoon opvalt..
Hopen dat het uiteindelijke toch goed uitpakt..

ik denk dat robben gewoon vertrouwen moet hebben.. en niet al die media die op hem zeuren.. toen ik gister keek was het de echte robben niet meer hij durfde geen actie meer te maken vast bang om wat fout e doen hij heeft gewoon vertrouwen nodig en dan gaat het echt wel goed komen met hem!!

Ik hoop dat Robben snel eens op links wordt geprobeerd. Zodra hij op rechts naar binnen komt (wat hij 999/1000 keer doet) staat er al een centrale verdediger bij. En dan krijg je zo'n schot in de tweede ring.

Hij speelde overigens gisteren wel heel erg slecht.. Hopelijk vindt hij snel z'n vorm.

Als hij niet in vorm is, is hij ook voor velen onuitstaanbaar. Zijn gebaartjes en eigenlijk zijn hele houding bijv. gister trekken veel mensen gewoon slecht. Voor het publiek, ploeggenoten en zeker ook het bestuur dat exact weet wat er iedere maand weer wordt overgemaakt naar deze speler.

Nou, wat Robben zegt over de media klopt precies. En het werkt ook nog. Gisteren werden voor de wedstrijd een aantal Bayern supporters geïnterviewd. En die zeiden letterlijk en volgzaam alle negatieve zaken die er over hem in kranten e.d. staan en die door o.a. Beckenbauer zijn uitgesproken. Een eigen mening of ook maar enigszins kijk op het spelletje leken die mensen niet te hebben.

Maar naar mijn mening heb je niets aan Robben als hij geen risico en een stukje egoïsme in zijn spel legt. Aan een Robben die risicoloos een balletje breed legt of de bal terugkaatst heb je helemaal niets. Overigens is die Rafinha ook een drama. Die knalt alleen maar over Robben heen, heeft vervolgens geen goede voortzetting en met als gevolg dat Robben weer terug kan rennen om de door Rafinha vrijgelaten ruimte te bespelen. Stel achter Robben gewoon een degelijke verdediger op zodat Robben zijn gang kan gaan en al zijn energie in het maken van acties kan steken.

Robben wordt te veel bekritiseerd in mijn ogen. Ik snap wel dat hij gister niet zo goed speelde, hij speelde gister natuurlijk totaal niet met vertrouwen. Bij elke actie waar hij aan begon, spookte er door zijn hoofd dat hij wel moest passen, ander werd hij weer afgezeken. Ik hoop dat de coach en spelers wel gewoon vertrouwen in hem houden, zodat Robben die media en kranten de mond kan snoeren. Kijken wat ze dan te zeggen hebben, stelletje oppurtunisten.

Robben word altijd bekritiseerd. Niet omdat die slecht is maar omdat hij de potentie heeft om een hele grote te worden, alleen komt dit er niet vaak genoeg uit. Deze speler kan makkelijk in het rijtje komen van Messi, CR7 etc. mits hij week in week uit op hetzelfde niveau zit. Helaas is dat bij hem niet het geval. Zonde. Zou Robben bij een club als Arsenal wel willen zien. Misschien een leuke deal met Walcott

23 februari 2012 om 16:32

En zo is het ook gewoon.
Als hij fit is en zijn gewone vorm haalt is hij gewoon 1 van de beste. Net na Messi en Cr7.
Alleen is het helaas een feit dat hij net wat teveel blessures heeft gehad waar hij natuurlijk ook niet om vraagt. Zonde inderdaad..
Hij is al wereldtop..als hij eenmaal gaat zijn er maar weinigen die hem kunnen tegenhouden

Agh Robben, zou het toch echt weer de media zijn? Volgens mij vonden ze je in Engeland ook al een vervelend mannetje en stond je in Spanje ook niet goed te boeken. Er zal dus misschien toch wat bij jezelf liggen.. En om na de wedstrijd te zeggen dat je het zo zwaar hebt en wedstrijdritme mist en weet ik wat allemaal voor verklaringen geeft dat je nog niet lekker presteert, waarom eis je dan iedere bal op? Waarom neem jij de vrije trap aan de rand van de 16 meter? Lijkt mij dat Kroos die neemt, maar nee, Robben moest Kroos wegsturen! Corners en andere spelhervattingen werden ook opgeëist door meneer. Misschien eens in de spiegel kijken!

24 februari 2012 om 08:19

ik dacht even dat ik alleen stond hier tegen alle oogklepjes hier maar gelukkig daar was 123jaap nog met een heldere en eerlijke kijk! Arjen heeft echt wel kwaliteiten (heel veel zelfs) maar zijn fysiek en houding spelen hem gewoon parten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
Manuel NeuerKeeper00
Sven UlreichKeeper00
Niklas SüleVerdediger00
Felix GötzeVerdediger00
Marco FriedlVerdediger00
Mats HummelsVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Bayern München.

In de wandelgangen

Donderdag 26 april
Real Madrid wil Manchester City aankomende zomer beroven van een basiskracht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren