Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Razendsnel doelpunt Agüero helpt Manchester City in het zadel

Het is FC Porto niet gelukt om in het kader van de Europa League voor een verrassing te zorgen bij Manchester City. De Portugezen (zonder de niet-speelgerechtigde Marc Janko) moesten twee keer scoren in het Etihad Stadium, maar daar slaagden dit seizoen nog niet veel ploegen in. Een verschrikkelijk snelle treffer van Sergio Agüero maakte het er niet makkelijker op en in de slotfase liep de ploeg van trainer Roberto Mancini ver weg: 4-0. The Citizens nemen het bij de laatste zestien op tegen Legia Warschau of Sporting Portugal.

/

Porto kwam ondanks de thuisnederlaag van 1-2 met de beste bedoelingen naar Manchester, maar na welgeteld negentien seconden konden de plannen van trainer Vítor Pereira de prullenbak in. Verdediger Nicolás Otamendi speelde de bal zomaar in de voeten van Yaya Touré, die Agüero wegstuurde. De Argentijn faalde niet, oog in oog met Helton: 1-0. Het was het op een na snelste doelpunt aller tijden in de Europa League, alleen Ismael Blanco deed het in 2009 sneller (dertien seconden in de wedstrijd tussen AEK Athene en BATE Borisov).

Daarmee leek de spanning al uit het tweeluik, want dit seizoen lukte het alleen Tottenham Hotspur en Manchester United om twee doelpunten (United maakte er zelfs drie) te maken in het Etihad Stadium. Een vroeg doelpunt van de bezoekers zou de wedstrijd uiteraard goed doen, maar de grootste kansen in het eerste bedrijf waren voor de thuisploeg. Yaya Touré was tot tweemaal toe dichtbij, maar de voornaamste mogelijkheden waren voor Agüero. Op het halfuur raakte hij zelfs de lat: de Argentijn kopte de bal langs Helton en hij probeerde tevergeefs het doel te bereiken met een fraaie lob.

/

Porto verstopte zich niet, de Portugezen waren in bepaalde delen van de wedstrijd zelfs de betere ploeg, en daarom was het duel het aanzien meer dan waard. Onder het toeziend oog van Chelsea-manager André Villas-Boas kwam aanvaller James Rodriguez zelfs tot scoren, maar een ploeggenoot bevond zich in buitenspelpositie en het feest ging zodoende niet door. Omdat ook Lucho González het net niet wist te vinden (schot rakelings naast) en Hulk zijn befaamde schoten niet tussen de palen plaatste kon Manchester City uitlopen naar 2-0.

Opnieuw was Agüero bij het doelpunt betrokken, al was hij ditmaal slechts aangever. Kun ontdeed zich van Rolando (die van scheidsrechter Wolfgang Stark bovendien zijn tweede gele kaart kreeg) en stak de bal tussendoor op invaller Edin Dzeko. De Bosniër schoof het speeltuig koel tegen de touwen. Een vlugge combinatie tussen Dzeko en nieuweling David Pizarro stelde David Silva zelfs in staat om de 3-0 in het net te prikken. Alsof dat niet genoeg was, frommelde Pizarro zich nauwelijks een minuut later naar het vierde doelpunt van de avond.

Bekijk hier de samenvatting:

Manchester City is topfavoriet voor de eindwinst in de Europa League

1
2

Ik heb een leuke aantrekkelijke westrijd gezien.
City wat een vliegende start kende door slecht uitverdedigd van Porto.

Vond City duidelijk sterker dan Porto vandaag, City was dreigender ze lieten Porto voetballen rond het middenveld maar al kwamen ze dichter bij het doel van Hart dan ving City dat op door uitstekend te verdedigen. Porto heeft geen uitgespeelde kans gehad deze westrijd.

City was aanvallend goed in de couters die ze kregen, het kon bij rust al 4-0 staan maar door slecht afmaken stond het maar 1-0. Van Aguero blijf ik genieten, wat een werker en wat een klasse straalt er van die gozer af.

Snap niet wat alle City haters hebben aan het verdedigende spel van City, als je het niet aan kan zien dan kijk je niet, en ga je je eigen ploeg maar aanmoedigen, Oke Mancini is verdedigend, maar hij wint bijna altijd en haalt zijn doelstellingen tot nu toe.

Op naar Sporting Lissabon.

Blue Moon.

22 februari 2012 om 19:57

dus zijn doelstelling was om in de europa league te spelen?

22 februari 2012 om 20:00

City speelde gewoon CL dit seizoen maar door hun uitschakeling spelen ze nu verder in de EL verder.. wat is daar zo schandalig aan als United dat notabene vorig seizoen in de finale speelde daar nu ook speelt?

Doelstelling was proberen ver in de Champions league maar vooral kamioen en daar is Mancini goed mee bezig.

22 februari 2012 om 20:03

@ yeisoonnn

ik vroeg alleen of dat zijn doelstelling was toch? want in het bericht boven mij staat dat hij zijn doelstellingen tot nu toe heeft behaalt; dat het schandalig is heb je mij ook nergens horen zeggen of wel?

22 februari 2012 om 20:04

@ fc geluk

en dus heeft die alsnog niet zijn doelstelling behaalt maar ik begrijp wat je bedoeld ik vind het zelf ook een mooi team met een silva en aguero, ik denk zelf ook wel dat ze kampioen worden.

22 februari 2012 om 20:08

Daar gaat het toch niet om! Wat Manu wel of niet doet.

Of was de doelstelling van City om in hetzelfde toernooi uit te komen als Manu?

Het lijkt me heel sterk dat City niet als doelstelling had om door te gaan naar de volgende ronden van de CL.

22 februari 2012 om 20:10

Champions League halen was het doel en ze gingen proberen zo ver mogelijk.

23 februari 2012 om 01:15

Kijk dit is nou een CL affiche.

City leuk team, zij moeten met zoveel kwaliteiten wel voor de EL winst gaan. Anders stel je teleur vind ik. Met deze spelers, alleen Manu komt in de buurt.

Dit was een mooie wedstrijd!

De vroege doelpunt van City was de aanleiding voor het offensieve spel van Porto die toch op zoek waren naar een doelpunt in de eerste helft. Maar de verdediging van City is toch van een dusdanig hoog niveau dat City de wedstrijd controleerde. Het was al een moeilijke opgave voor Porto, maar na de 2-0 was de wedstrijd toch echt uitgespeeld. Dat de 3 en 4-0 daarna vallen is dan enorm zuur voor Porto.
City heeft deze wedstrijd als een kampioen gespeeld. Mooi de controle gehouden en Porto vervolgens stuk gespeeld in de kansen dat ze hebben gecreërd.

Prachtige wedstrijd!

Man city vol op de counter gespeeld Sjonge Jonge tegen wie moet City de volgende ronde?

Legia warchaw of Sporting Lissabon.

Verdiend gewonnen van City, Aguero speelde een goede wedstrijd maar vond Porto in de eerste helft toch wel sterk spelen, 4-0 verdienden ze eigenlijk niet. City speelde voornamelijk op de counter, geflatteerde uitslag. Tegen wie moet City volgende ronde?

Leuke wedstrijd.

Alleen Man City was goed.
Porto was ongelooflijk slecht , zeker zonder Janko.

Maar met Falcoa, Coach en nog een paar heeft Porto veel kwaliteit ingeleverd.

Man city de topkandidaat voor de beker.

Aguero, pff wat kan ik genieten van die mam. Wa een geweldige voetballer.
Gefeliciteerd City Fans ;

Dat lijkt op machtsvertoon van Manchester City! Was dat ook zo? Wie heeft het gezien?

22 februari 2012 om 19:58

De nederlaag van Porto is wel iets wat geflatteerd ze konden aardig meekomen maar creeerden niet erg veel. Man City was levensgevaarlijk in de counter en ze hadden natuurlijk profijt van die vroege goal.

22 februari 2012 om 19:59

dat was het niet, ik vond porto grotendeels van de wedstrijd de betere alleen scoorden ze niet en in de slotfase scoorde vanuit het niets city ineens nog 2x

jammer dat juist city zo snel scoorde daarmee was de wedstrijd al binnen 20 seconden beslist. Maar goed bij vlagen was het een aardige wedstrijd met porto dat van alles probeerde en city dat zich minimaal inspande. Terecht dat city is door gegaan, jammer dat porto niet meer weerstand kon bieden.

Erg geflatteerd, maar niet minder vermakelijk! Echt genoten van deze wedstrijd. Eerste helft kon alle kanten op; scheelt dat Porto niet wist te scoren. Aguero, wat een prachtige voetballer; zo balvast, dreigend, gevaarlijk, altijd in beweging en een goed aanspeelpunt. Droomdebuut voor Pizarro overigens, goal en assist. We pakken die beker.

22 februari 2012 om 22:07

Pizarro is slechts gehuurd, en heel oud.
Roma wil hem graag verkopen dus ik hoop dat jullie hem kopen

City was duidelijk beter, ging veel efficiënter met de kansen om, wel een lekker start. Porto kreeg hierdoor een mokerslag, en dit kunnen ze natuurlijk niet verwerken.
Beste waren overigens Aguero, Silva en Glichy.

22 februari 2012 om 20:02

Beter? Waar heb jij je ogen zitten?? tot de 2-0, ofwel 78 minuten lang, was Porto de baas, ga met je trieste clubje

Inderdaad Porto overklaste City,sneu dat Porto eruit ligt .

22 februari 2012 om 20:06

Haha Porto de baas.. Ze mochten lekker het balletje rondspelen van City ja dat wel

Laf spelen kan iedereen wel ja,beetje op zn Griekenlands spelen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

@jellert18
Nog iemand die de wedstrijd niet heeft gezien.

22 februari 2012 om 20:13

City loerde duidelijk op de counter ,daardoor kwamen de kansen uit,niet door goed voetbal ,aanvallend was het allerminst !!!!!!!!!!!!!!!

22 februari 2012 om 20:14

Heb de hele wedstrijd gezien gozer maar dat jullie denken dat City de kracht niet heeft om Porto van de bal te krijgen is onzin.. Ze lieten na die 1-0 Porto een beetje aanklooien dat ziet toch iedereen. Nou ja blijkbaar niet.

Leuk allemaal dat Porto met hakjes en dergelijke maar schieten op goal kennen ze niet

22 februari 2012 om 20:15

Tuurlijk mag Porto dat Jellert, weet je waarom? Omdat Porto dat kan en dat tot op de perfectie beheert, jouw clubje kan alleen maar counteren. Hopen dat die Sjeik opwiebert, kunnen ze in Manchester weer allemaal naar Utd of Liverpool kijken, brengen pas echt voetbal

22 februari 2012 om 20:19

Daarom ook Man City 4 - Porto 0

22 februari 2012 om 20:24

Gelukkig was dat niet geflatteerd, pffff, ik word moe van jou Jellert

22 februari 2012 om 20:27

Haha gelukkig. Dan kan je zo mooi naar je bedje toe.

City is gewoon dik verdient door. Durf dat gewoon toe te geven

22 februari 2012 om 21:29

@rikan

helemaal mee eens allemaal geen minuut van die hele wedstrijd gezien

23 februari 2012 om 16:49

Heb jij wel naar de goede wedstrijd gekeken? 78minuten lang de baas? Manchester city die heeft ze laten komen ,maarja ze kwamen niet zo ver he? City heeft gedomineerd in beide wedstrijden alhoewel Porto speelder thuis ietjes beter (met hoop) maar in manchester waren ze gewoon van de mat geveegd. met name in de 2e helft laat staan toen dzeko en pizzaro erin kwamen ..( Dzeko stond aan de basis van beide goals van Silva$pizzaro) en had meer kansen om te scoren in 25minuten tijd als Hulk over de hele 2wedstrijden.
- ff wat anders... ik dacht dat Suarez zo graag van vallen hield en aanstellerij maar de Hulk is gewoon een specialist elke keer als die aan de bal was en de bal verloor, liet die zich op de grond vallen.. hij kopiert C.ronaldo met zijn vrij trappen en probeert te dribbelen enzo maar dat lukt hem nog niet zo goed hahaha raakt zelf helemaal de in de kluts... (hard trappen kan die trouwens wel )maar die man is echt geen 25miljoen waard hoor suarez,aguero zijn echt beter.

22 februari 2012 om 20:05

City was niet bepaald beter hoor, misschien heb je een andere wedstrijd zitten kijken, als die vroege goal niet was gevallen had het nog moeilijk kunnen worden. Vooral in de eerste helft voetbalde Porto beter. Had gehoopt dat Porto net als vorig jaar ver zou komen.

22 februari 2012 om 20:09

Ach die kans van Aguero in de 1e helft op de lat en nog een paar schoten. Porto heeft de 1e helft geen kans gehad

22 februari 2012 om 20:57

@ rikan

blijkbaar was City wel beter want ze maakten de kansen beter af.
misschien speelde Porto wel mooier voetbal, maar dat staat niet altijd garant voor succes

22 februari 2012 om 20:22

Denk dat je Clichy bedoelt?

Geen hoogstaande wedstrijd trouwens, waarbij Porto haar balbezit niet in kansen kon uitdrukken en City een aantal keer goed counterde, waaruit kansen ontstonden.

dik geflatteerd! En wat een zielig staaltje anti-voetbal hebben we vandaag kunnen aanschouwen van de rijkste ploeg ter wereld. Pas toen Porto het opgaf(2-0), gingen ze voetballen

Zielig ploegje wat kampioen wordt in Engeland dit jaar en heel ver in Europa League komt.

22 februari 2012 om 20:17

O nee hoor, ben heilig overtuigt dat United ze die titel afpakt. En ook de europa league gaan ze niet winnen, en dat met al die miljoenen erin

22 februari 2012 om 20:58

ze worden gewoon kampioen hoor.
City gaat United afmaken thuis let maar op.

Schandalig inderdaad: met 3-1 samengeteld voor staan en dan niet als een gek gaan aanvallen maar rustig Porto in bedwang houden. Geflatteerd ... Porto heeft nauwelijks kansen gehad ...

Vind het erg jammer dat deze 2 ploegen elkaar nu al moesten treffen.
Was veel leuker geweest als dit de kwart of halve finale was geweest.
Dan had City misschien op volle sterkte gespeeld en hadden beide ploegen alles gegeven.

De wedstrijd was eigenlijk geen wedstrijd meer na de snelle 1-0.
Maar beide ploegen maakte er toch een leuke wedstrijd van.

Ik vind David Silva echt een van de beste spelers op dit moment.
Strooit met prachtige passes, heeft inzicht, creativiteit en techniek.
Een wereldspeler.

22 februari 2012 om 20:18

Die 1-0 maakte niet zoveel verschil hoor, waren nog steeds twee doelpunten nodig net als eerst, nu zou het alleen slechts een verlenging opleveren.

Ja eigenlijk wel.
Bedoelde eigenlijk dat ik niet dacht dat het nog een wedstrijd zou worden na de 1-0 en dat Porto snel van slag was om de defensie van City te breken.

Maar Porto heeft het geprobeerd en veel kansen gecreëerd.
Ze hebben goed gespeeld in mijn ogen.
Het was toch een leuke wedstrijd.
Jammer genoeg troffen ze elkaar veelste vroeg in het toernooi.

City speelde al op volle sterkte als je echt een City fan was geweest had je dat geweten, dat Balotelli een keer niet speelt zegt niet dat het niet de sterkste opstelling was.

22 februari 2012 om 20:26

Ik vind dat Mancini te verdedigend speelt met het materiaal dat hij heeft.
Hij kan veel aanvallender spelen.
Dus vind ik dat ze niet op volle sterkte spelen.

Aguero een klasse speler !

Topprestatie van een topploeg. Wat een wereldspelers heeft Manchester City toch, alleen jammer op wat voor manier...

City en United natuurlijk favoriet voor de EL. Tot nu toe hebben ze geen fouten gemaakt en ze zie dat ook niet doen. Wat is Silva trouwens een geweldige speler. Z'n techniek, passing, handelingssnelheid en inzicht. Goh, echt genieten. Spanje heeft toch echt wereld middenvelders met Xavi, Iniesta, Busquets, Xabi, Fabrégas en Silva. Dan heb je nog in mindere maten Mata, Cazorla, Navas, Martínez en Valero.

Wow 19 seconden super knap van Auguero natuurlijk.
4-0 is een mooie uitlsag voor City en ze zijn een ronde verder. Wel jammer voor Porto vind ik toch een leuk team en nu is 1 van de beste teams er al uit.

Puur voetbal dat hier overwint. Biblical performance van manchester city.

4-0 was geflatteerd. Na 20 seconden was het al raak. Daarna liet City Porto voetballen en loerden City op de counter, ik zou zelf doordrukken voor de 2-0 en daarna achterover leunen, maar ja uit de counters in de eerste helft kon City het al beslissen. Ik vond Porto niet slecht spelen en zeker Hulk en Mouthino speelde goed bij Porto. In de tweede helft ging het een beetje allebei de kanten op en uiteindelijk ging Porto meer risico's nemen en daar maakte City gebruik van.

Goei overwinning en door in de EL. Nu focussen op Zaterdag Blackburn thuis.

Ach ja City is gewoon verder dit jaar, Porto heeft teveel ingeleverd door Vilas Boas te laten gaan, Pereira is gewoon geen goede coach. Proficiat City.

Porto was de 1e helft en het begin van de 2e helft voetballend de bovenliggende partij. Echter had Porto geen uitgespeelde kansen en kon City de 1e helft al makkelijk met 3-0 voor staan. De 2e helft kreeg Porto wel wat kansjes en een afgekeurde buitenspelgoal, maar na de 2-0 was het over en uit.

Porto had veel meer balbezit maar deed er barweinig mee, Hulk wat overigens een klassespeler is was wel goed maar liet zich veels te vaak vallen. Mijn spelers van de match waren Silva en Aguero. Silva was overal te vinden in de verdediging en aanval en wat voor balbehandeling en dribbels deze man heeft, ongelovelijk. Aguero ook super gespeeld, jammer voor hem ging die bal op de lat er niet in.

Porto mist nog wel een spits die het in de grote wedstrijden kan openbreken, ik zou willen dat ze Falcao nog hadden gehouden, want Atletico Madrid is echt niet beter als Porto hoor.

City was aanvallend goed in de counters die ze kregen, het kon bij rust al 4-0 staan maar door slecht afmaken stond het maar 1-0. Van Aguero blijf ik genieten, wat een harde werker en wat een klasse straalt er van die gozer af.

Erg jammer, had na vorig seizoen juist zulke hoge verwachtingen van FC Porto. Maar in de Cl-poule fases was al te zien dat het een stuk minder gaat dit seizoen, dat komt door zonder Falcao want Falcao maakte vorig jaar ook wel aardig wat goals in europa.

David Pizarro, held!
Hoop dat Man C over gaat op kopen
Zijn we m kwijt met flair.

Mijn visie op de wedstrijd vandaag vanuit het stadion:

City begint vandaag ijzersterk na slecht verdedigen van Porto met al een goal na een seconde of 15 van Aquero die als één van de weinigen een goede pot speelde. Geweldige steekpass van Yaya overigens. Naarmate de eerste helft vorderde werd Porto sterker en nam het spel in handen. Natuurlijk ook mede, omdat Mancini City meer verdedigend liet spelen...al met al een aantrekkelijke eerste helft waarin Porto beter was, maar City er een aantal keer gevaarlijk uitkwam. In de 2e helft was Porto tot de 2-0 veruit de betere en kwam City er amper uit. Ik denk dat de 2-0 ongeveer de 1e kans van City was in de 2e helft. Één van de kwaliteiten van City, naarmate ze 1-0 voorkomen gooien ze het dicht en lopen ze vaak uit door middel van de counters. Misschien niet het meest aantrekkelijke voetbal, maar wel effectief en dat is toch de hand van Mancini. Daarna wordt het nog geflatteerd 3-0 en 4-0.

Verder was het leuk om te zien dat er ook veel Ajax supporters in het stadion waren.
Beste spelers van de wedstrijd waren vandaag naar mijn mening Aquero en Nigel de Jong. Yaya deed het ook niet onverdienstelijk. Enige speler die ik vanuit het stadion tegen vond vallen was Silva, maar goed je kan niet altijd fantastisch spelen.

Ook een compliment naar de supporters van Porto die de hele wedstrijd bleven zingen, ook al wisten ze dat het na die snelle goal een onbegonnen zaak was.

Ik vind het jammer dat zo een klasse speler als David Silva bij City speelt. Had hem liever bij Liverpool gezien samen met Aguero. Geld kiezen voor een club met historie en echte fans.

23 februari 2012 om 00:56

Of onderdeel zijn van een team dat historie gaat schrijven en United van de troon zal stoten ;
+ Net of ze bij Liverpool veel minder zouden verdienen, denk het niet.
Daarnaast is City gewoon een team met een mooie historie, alleen is de prijzenkast vrijwel 'leeg'.

Nou nou nou ze vragen der wel om bij die eerste goal wat slordig zeg.

Was te verwachten. Porto heeft het thuis in de tweede helft laten liggen. Leuk voor David Pizarro dat hij een doelpuntje meepikt.