Napoli weet in onneembaar San Paolo raad met Chelsea

Dinsdag, 21 februari 2012 om 22:39

Napoli heeft dinsdagavond een belangrijke stap gezet richting de kwartfinale van het toernooi om de Champions League. Voor eigen publiek was het team van trainer Walter Mazzarri te sterk voor Chelsea, dat slechts één van haar laatste zes uitduels in het Europese miljoenenbal in winst omzette: 3-1. Nog nooit won een Engelse club een officieel duel in het San Paolo. André Villas-Boas zal nog meer druk voelen. De positie van de sinds dinsdag jongste trainer ooit in de knock out-fase van de Champions League lijkt meer dan ooit ter discussie te staan. Daarbij dreigt Engeland voor het eerst sinds 1996 geen enkel team in de kwartfinale te hebben.

/

Napoli kreeg dit seizoen in de Champions League zes treffers tegen en vijf daarvan vielen in de eerste helft. De Italianen wilden dit keer een vroege achterstand voorkomen en begonnen furieus. Het zorgde voor een tumultueuze openingsfase in het Stadio San Paolo: een botsing tussen Hugo Campagnaro en Didier Drogba zorgde ervoor dat eerstgenoemde lang naast het veld stond met een bebloed gelaat, José Bosingwa werd na een blessure vervangen door Ashley Cole en Edinson Cavani miste een enorme kans door in de korte hoek tegen Petr Cech op te schieten.

Cech was wederom belangrijk voor het nerveuze Chelsea door een inzet van Christian Maggio tot corner te verwerken, terwijl even daarvoor ook het eerste hachelijke moment voor het doel van Napoli plaatsvond. Keeper Morgan De Sanctis tastte mis bij een lange bal van Cech, maar hij had geluk dat Campagnaro alert was. Een fout van een andere verdediger, Paolo Cannavaro, bezorgde Chelsea even later alsnog het belangrijke uitdoelpunt. Cannavaro maaide finaal langs de bal, waardoor de Spanjaard kon binnenprikken. Het was zijn negende treffer van het seizoen en pas zijn eerste doelpunt in een ander stadion dan Stamford Bridge.

/

Even nadat Chelsea via David Luiz een prima kans op de 0-2 miste kwam Napoli op gelijke hoogte. Ezequiel Lavezzi maakte het doelpunt: de Argentijn speelde zich op aangeven van Cavani uitstekend vrij en krulde de bal in de verre hoek: 1-1. Het werd nog erger voor de manschappen van André Villas-Boas, want op slag van rust liep Cavani weg uit de rug van Branislav Ivanovic en tekende hij met zijn schouder voor 2-1. Na de onderbreking ging het spel op en neer, met kansen voor beide teams. Pogingen van Florent Malouda en Lavezzi leverden echter geen doelpunt op, terwijl Drogba afgestopt werd toen hij gevaarlijk kon worden.

Na ruim een uur spelen vergrootte Napoli haar voordelige marge. David Luiz verkeek zich compleet op een lange bal van Campagnaro en Cavani bewees waarom hij een van Europa's beste aanvallers is. De Uruguayaan had de situatie door en stelde Lavezzi in staat om simpel voor de 3-1 te zorgen. Villas-Boas bracht enkele minuten later Michael Essien en Frank Lampard binnen de lijnen, maar dat leverde niets op. In de slotfase voorkwam Cole op de doellijn zelfs dat Maggio na aangeven van Hamsik voor de 4-1 kon zorgen. Dik negentig minuten leverden liefst 26 doelpogingen op.

Bekijk hier de samenvatting van Napoli - Chelsea:Poll

Wie gaat door?


Gerelateerd

257 reacties (laatste reactie door jorisderks7)

nee maar even serieus.. een team als chelsea wil je toch niet zien in de cl? dat is toch geen voetbal? het is toch de grootste anti voetbal team dit jaar in de cl?

een napoli gun ik het van harte om door te gaan. een genot om naar dat voetbal te kijken. uit winnen ze ook van chelsea. en ik weet zeker dat chelsea verdedigend gaat spelen thuis. die willen gewoon dat de stand niet nog groter word. geloof me.. je zult het zien en je zal je afvragen.. wtf zijn jullie aan het doen?

ik ben blij als chelsea eruit ligt want dit soort voetbal moet eruit! antivoetbal!

21 februari 2012 om 22:42

helemaal mee eens ze speelde tegen Valencia ook anti voetbal toen deden ze wel goede counters .

21 februari 2012 om 22:44

Weten jullie wel wat anti-voetbal is? Ze proberen aan te vallen, maar het lukt gewoon niet omdat ze daar de spelers niet voor hebben. Is dat tegenwoordig anti-voetbal?

21 februari 2012 om 23:10

@lapulga

nee anti voetbal is met 10 man achter de bal voetballen en wachten op een foutje van de tegenpartij en dan er vol in vliegen. Dat is anti voetbal! Echt voetbal is op de Barca stijl en de stijl van Ajax in de jargen 90! Dat is totaal voetbal en voetbal waarom mensen van voetbal zijn gaan houden!

21 februari 2012 om 23:18

Sander, volgens mij lees je mijn reactie verkeerd... Haha .

21 februari 2012 om 23:19

Dat zal denk ik dan wel kunnen haha. Maar alsnog heb ik haat aan ploegen als Chelsea! Tegen het anti voetbal en commercie!

22 februari 2012 om 13:24

@sandervn. Mensen houden al langer van voetbal hoor dan de barcelona stijl en de stijl van ajax in de jaren 90. Tegen commercie: ben je dan ook tegen o.a. barcelona ? schulden hebben en toch nog mogen spelen in de competities.

22 februari 2012 om 13:28

Sommige mensen weten er echt niets van he...

Iedereen ziet toch dat een gebrek aan kwaliteit de enige reden is dat Chelsea er niets van bakt, ze hebben een creatieve middenvelder, een snelle flankspeler a la Hazard, een deftige rechts-en linksback nodig, dan komen de resultaten van zelf.
Maar mensen praten hier over anti-voetbal dit anti-voetbal dat, echt belachelijke reacties van mensen die alleen naar Barca kijken en voor de rest niets van voetbal weten

21 februari 2012 om 22:43

Ik vind Chelsea ook helemaal niks aan. Ik denk alleen niet dat ze echt anti-voetbal spelen maar gewoon een gebrek aan kwaliteit hebben om aantrekkelijk te voetballen. Napoli vond ik wel leuk spelen en door hun heb ik genoten van de wedstrijd.

21 februari 2012 om 22:49

Een gebrek aan kwaliteit is het niet. Vandaag zaten bijvoorbeeld Torres en Lampard op de bank. De spelers die er in stonden waren gewoon allemaal defensief ingestelde spelers. Chelsea nam veel te weinig risico en is daardoor afgetroefd.

21 februari 2012 om 22:56

Lampard en Torres zitten niet voor niets op de bank. Torres presteert bij Chelsea qua doelpunten heel slecht en bij Lampard is het beste er ook al tijden af. De overige spelers zijn gewoon niet zo heel erg goed. Als je spelers als Sturridge, Drogba (vroeger heel goed), Meireles e.a. moet opstellen ben je geen serieuze kandidaat om de CL te winnen en is deze nederlaag zo gek nog niet.

21 februari 2012 om 23:57

Mee eens is gewoon een gebrek aan kwaliteit. Denk dat ze bij chelsea met veel jaloezie kijken naar het creatieve trio voorin bij napoli. Precies wat zij hebben mist chelsea.

21 februari 2012 om 22:44

Waarom moet er gelijk zo gereageerd worden? Je weet zelf toch ook wel dat Chelsea al een tijdje in een vormdip zit. Als het wat aankopen doet op het middenveld hebben ze gewoon een sterk team. Ze kunnen zelfs nog doorgaan omdat een 2-0 zeker mogelijk is.

21 februari 2012 om 23:01

Vormdip? Bezem door de selectie is hard nodig, oude spelers hebben veel aan kwaliteit ingeleverd. Terry, Drogba, Lampard, Torres, Cech, Essien, Malouda, Bosingwa, David Luiz, Cahill voldoen niet (meer). Spelers als Torres, Luiz en Cahill komen gewoon kwaliteit tekort. Een Cahill is gewoon veel te statisch, is alleen goed in de lucht, maar kan verder helemaal niets. Luiz kan aardig opbouwen maar totaal niet verdedigen. Torres is nooit meer geworden zoals hij was bij Liverpool.

Daarbij komt nog dat deze vedettes allemaal salarissen opstrijken die niet meer in verhouding staan met hun kwaliteiten. Zulke spelers kom je moeilijk vanaf. Verder zijn ze storende factoren in het groepsproces. Tevens staat de geldkraan van Abramovic niet meer zo ver open als voorheen.

Al met al heeft Chelsea dus dikke problemen. Maar mijn mening is dat Villas-boas niets te verwijten valt. Vooral het bestuur van Chelsea is wat betreft keuze van de trainer erg onhandig geweest. Die V-B is iets van 35 of zo, zo oud is de halve spelersgroep van Chelsea ook ongeveer. Dan kun je verwachten dat hij geen overwicht heeft. Mijn mening in deze: V-B + jonge spelersgroep = perfect (zie Porto vorig jaar).

Ten slotte: Napoli zal geheel terecht doorgaan naar de volgende ronde. Heerlijk fris en avontuurlijk voetbal, met geweldenaren Lavezzi en Cavani, in mindere mate Hamsik.

21 februari 2012 om 23:05

Als je begint met Lampard, Essien en Torres heb je al gelijk veel meer kwaliteit.

21 februari 2012 om 23:06

@agag
Prima analyse. Niks aan toe te voegen.

21 februari 2012 om 23:16

Luiz niet verdedigen? Dan zag je toch echt een andere Luiz dan mij vandaag. Ook zegt het wel voldoende wanneer je Cech en Essien al onder de spelers zet die niet voldoen. Cech speelt gewoon uitstekend en Essien is er een half jaar uitgeweest.

En Torres die kwaliteiten tekort komt? Het enige wat hij mist zijn zijn kansen, kwaliteiten heeft hij toch echt wel!

"de beste stuurmannen staan aan wal" past wel bij jou, het beter weten dan de rest maar er uiteindelijk totaal geen verstand van hebben.

21 februari 2012 om 23:42

Luiz kan inderdaad niet verdedigen nee dat zou je nu inmiddels wel moeten weten. Kijk alleen al naar de 3de goal waar hij gigantisch in de fout gaat.. Ook bij de 3-3 paar weken geleden van man utd stond hij lucht te dekken. Zo kan ik dit seizoen nog wel 10 voorbeelden opnoemen van hem... Je moet is een keer naar match of the day kijken op zaterdagavond. Daar word hij elke week helemaal afgebrand door alan hansen, alan shearer e.d. Lachwekkend gewoon. Zelfs opbouwen ging vandaag fout, kan me herinneren dat hij een paar keer naar voren kwam met de bal en hem daarna zomaar over de zijlijn schoot..je sluit af met ''totaal geen verstand van hebben'' , maar als jij zegt dat wij een andere luiz hebben gezien dan jij vandaag en dat luiz goed kan verdedigen dan heb jij dus echt totaal geen verstand van voetbal..

Ben het wel eens met je opmerking over cech en essien, want zonder cech was het drama nog veel erger geweest voor chelsea.... Essien is inderdaad lang geblesseerd geweest en staat ook wissel onder VB wat ik totaal niet begrijp als je mensen als ramires en meireles ipv van essien opstelt.. wat een drama die 2 vandaag ongelofelijk....

22 februari 2012 om 07:57

Luiz kan niet verdedigen jah zag je die 3e goal van napoli niet want dat is echt de schuld van luiz hij is sterk geef cavani dan gewoon een schouderduw en dan de bal afpakken en dan naar voren een oplossing zoeken maar cavani gaf juist een Schouderduw aan luiz toen was luiz weg cavani op lavezzi lavezzi maakt hem 3-1 over Chelsea

22 februari 2012 om 11:18

vormdip? nja ik denk dat het meer is dan dat. Spelen al een heel seizoen zonder vertrouwen. Zeer spijtig van die goal van Mata na een flater van Cannavaro die een bal zeer slecht aannam, anders was het over en out voor the bleus. Jammer want ik hoop echt dat Napoli doorgaat. Immers spelen ze zeer knap voetbal. Hopelijk geven ze in Londen geen twee goals weg.
ook benieuwd hoe lang cavani-hamsik-lavezzi nog houdbaar blijven voor Napoli

21 februari 2012 om 22:52

Ik zou maar weer even terug naar je hol gaan want volgens mij weet je totaal niet wat Anti voetbal is.

On:

Ik ben niet verrast van dit verlies , Chelsea is dit seizoen drama en dat is toch zeer jammer.
Hoop het voor AVB dat Roman hem vertrouwen geeft en dat hij hem tijd gunt want deze spelersmateriaal kan zelfs trainers als Mourinho en Ferguson geen prijzen behalen.
Volgend transfer periode verwacht veel van Chelsea .

21 februari 2012 om 22:53

Misschien moet jij eens voetbal gaan kijken? Zoals Simonvk heeft Chelsea gewoon een totaal gebrek aan kwaliteit (en een beroerde manager, met de juiste opstelling kunnen ze in mijn ogen best goed zijn), maar probeert wel heel erg naar voren toe te voetballen. Ze hebben totaal niet gecounterd, maar geprobeerd om de bal snel terug te krijgen en dan in balbezit proberen wat te creëren, hadden ze maar gecounterd vanavond... was misschien wel meer van terecht gekomen.

Ik blijf erbij: AVB kan beter vandaag dan morgen ontslagen worden. Een selectiebeleid van niks (lukaku op de tribune, Drogba in de spits, Malouda op het middenveld, Mereiles erin (zo verschrikkelijk slecht dit seizoen), Bosingwa erin. Hij moet eens verstand in zijn bol krijgen en een normale opstelling maken, zo moeilijk is het niet! En geef de jeugd eens een keer de kans, je roept roept roept over verjonging maar doet hélemaal niks! Er zit ook absoluut geen progressie in het spel van Chelsea. Volgende wedstrijd lekker hiermee starten:
En geef Drogba en Torres maar even een periode rust, huur Torres desnoods een paar maanden uit als dat nodig is en geef Lukaku of Sturridge een keer de kans, want zonder scorende spits wordt het sowieso niks

Cech
Ivanovic
Cahill
Luiz
Cole
Essien
Romeu
Ramires
Lampard
Mata
Lukaku/Sturr
21 februari 2012 om 22:57

Lukaku is toch niet ingeschreven voor de CL, kan hij moeilijk meedoen.

21 februari 2012 om 23:00

@ Ajacxied: Sturridge is al een tijdje basisspeler. Verder is van verjonging nauwelijks sprake want de meeste spelers zijn al rond de 30 en bij veel van hen is het beste er al lang af. Nu is goed te zien dat er een paar jaar geleden lukraak is ingekocht zonder een langetermijnvisie waardoor je nu een uitgeblust elftal hebt wat weinig transferwaarde vertegenwoordigd. Chelsea moet weer heel veel geld gaan uitgeven om mee te doen om te prijzen en dan de juiste, jonge spelers halen. Mata vond ik wel een goede aankoop omdat hij creatief en niet op leeftijd is.

21 februari 2012 om 23:10

Helaas kom je van die verouderde, kwalitatief minder geworden spelers erg moeilijk af. Ze verdienen namelijk nog topsalarissen, die geen enkele andere club ze nog wil betalen. Je hebt wel absoluut gelijk, elke langetermijnvisie ontbrak, dat blijkt nu.

Je stelt dat Chelsea heel veel geld moet gaan uitgeven om mee te doen om de prijzen, maar ik heb het idee dat Abramovic langzaam maar zeker de geldkraan wat aan het dichtdraaien is. Er zullen geen spelers van 40 miljoen meer komen denk ik. Het is natuurlijk ook van de zotte dat je een Torres, die ongeveer een heel seizoen geblesseerd is geweest, koopt voor 53(!) miljoen euro. Die aankoop brak destijds mijn (geringe) voorliefde voor Chelsea. Ik hoopte al tijden op een Aguero, maar nee... Het aantrekken van Cahill is ook weer een domme zet. Een houten klaas die buiten zijn kopkwaliteiten niets en dan ook niets op topniveau te zoeken heeft. En die David Luiz... opbouwend aardig, maar verdedigen, ho maar!

21 februari 2012 om 23:10

Goed punt, daar had ik even niet bij stil gestaan. Sowieso al te belachelijk voor woorden dat Lukaku niet is ingeschreven natuurlijk.
Mij hoor je niks zeggen over de basisplaats van Sturridge, alleen dat hij eens de kans moet krijgen in de spits i.p.v. aan de rechterkant. Ik vind hem sowieso te egoïstisch vanaf daar en zie liever Ramires daar spelen, die ook verschrikkelijk snel is en wel oog heeft voor teamgenoten, laat Sturridge het maar eens vanuit de spits proberen (of liever nog Lukaku).

Mata is inderdaad een goede jonge aankoop, net als Ramires, Luiz is ook nog erg jong, Cahill kan nog een poos mee, Lukaku heeft een gouden toekomst (als hij eens zou spelen tenminste), Courtois oogst wekelijks complimenten bij Atletico, Mceachren is voor zijn leeftijd al geweldig, Bertrand is een prima linksback en in de jeugd lopen nog spelers als Bamford en Piazon rond, dus ze hebben wel degelijk spelers voor de toekomst. Alleen loopt het gewoon zo ongelooflijk slecht bij Chelsea en dat is in mijn ogen gewoon te wijten aan Villas-boas, want er zit geen enkele verbetering in het team en er is ook duidelijk aan af te zien dat er van teamspirit geen enkele sprake is in het team.

21 februari 2012 om 23:08

Het is gewoon avb die teveel sleutelt aan chelsea ,hij moet gewoon chelsea chelsea laten .niets mooi voetbal gewoon op de oude chelsea manier laten voetballen .En gauw die luiz eruit wat een halfe gare is dat he als centrale verdediger?nu mis je echt een alex het is dat avb zichzelf in de vingers snijd hij wil teveel in een korte tijd veranderen .

21 februari 2012 om 23:20

Nou nou, je moet het wel wat relativeren hoor. Ze probeerden echt wel te voetballen. Alleen: het lukte maar niet. Napoli was zó goed vandaag, dat elke topclub vandaag het moeilijk zou hebben. En Chelsea al helemaal want het draait vierkant bij die ploeg. Ik heb te doen met een coach als Villas-boas. Die staat voor mooi en verzorgd voetbal, en het wil niet lukken. Een elftal om u tegen te zeggen, maar ze laten hun coach in de steek.

22 februari 2012 om 21:19

uuhm ik weet niet wat jij hiermee wilt bereiken je weet niet eens wat anti voetbal betekent en dat speelt chelsea helemaal niet!!!!
probeer er vervolgens zelf eerst te komen maar ik denk niet dat het kan want het is een topclub en daar sturen ze zuurpietjes weg!
je ziet een wedstrijd in het jaar van chelsea nu toevallig en dit was inderdaad een zwakke wedstrijd maar dat komt door de blesures.
denk voortaan even goed na voordat je iets goeds zegt want wat je hier uitkraamt klopt gewoon Niet

Chelsea speelde een zeer povere wedstrijd, ze werden de eerste 20 minuten compleet weggespeeld door Napoli. Eerste doelpunt met veel geluk cadeau gekregen maar ik ben blij dat Napoli nog 3 keer heeft kunnen scoren en verdiend heeft gewonnen.

Ik wacht al op de huilerige reactie van Drogbaa met zelfbeklag en over het slechte spel van Chelsea.

21 februari 2012 om 22:46

Chelsea heeft dit ook puur aan zichzelf te danken. Napoli was goed, heel goed, maar Chelsea zou niet kansloos moeten zijn geweest.

21 februari 2012 om 23:12

Jou naam zegt al genoeg over het huidige Chelsea. Er moet is afscheid genomen worden van die voetballers, die aan het afbouwen zijn bij Chelsea. Wat een wanbeleid wordt er toch gevoerd bij Chelsea. Ze halen eerst een coach voor zoveel miljoen, daarna wordt onnozel geïnvesteerd. Halverwege het seizoen komt men er achter, dat ze teveel kwaliteit te kort komen om een slag te slaan in de Champions League.

Jammer dat we geen teller hebben van Ambrovich, die heeft ondertussen wel over de 500 miljoen geïnvesteerd

Echt een mooie wedstrijd.
Napoli speelde heerlijk Chelsea wat minder maar AVB heeft dan ook gefaald met zn opstelling.
Verder terechte overwinning.

doei Villas - boas rot maar lekker op

Wat een onzin kramen die mensen uit die zeggen dat de serie a clubs veel beter zijn de de premier league clubs.

Manchester United en manchester city zijn allebei al beter dan Inter , ac , Juve en Roma.

21 februari 2012 om 22:48

Volgens mij heeft Man City zich niet weten te plaatsen voor de knock-out fase juist vanwege Napoli. Man U is misschien nog van iets hoger niveau dan de Italiaanse top, maar de verschillen zijn wel kleiner geworden tussen de Serie A en de Premier League.

21 februari 2012 om 23:05

@ Thiago Silva
Je hebt gelijk man,wie heeft City uitgeschakeld inderdaad Napoli!!!!!!!
De enige die onzin kraamt is Manunited die beweert dat city en Man U beter zijn dan
de Italiaanse top,een schande!!!!!!
Ik ben echt blij dat Napoli gewonnen heeft,dat is 2 op 2 voor italiaanse clubs,
prachtig!!!

21 februari 2012 om 23:28

Zijn jullie die 4-0 (manutd-milan) vergeten van 2 jaar terug?

21 februari 2012 om 23:48

Ik kan ook zo beginnen hoor door in het verleden te leven!!!!!!!
ben jij de 3 - 0 vergeten in 2007 (milan - manu) 7x champions-league gewonnen

21 februari 2012 om 23:51

Niet dat de discussie mij bovenmatig interesseert , maar 2 jaar geleden is het verleden. Het heden vertelt ons dat Man U en Man C uitgeschakeld zijn in de poulefase van de CL en dat uitschakeling nu ook dreigt voor Chelsea. Terwijl Napoli het prima doet. Dan is de conclusie dat Napoli beter is dan de Engelse clubs niet een hele onlogische.

22 februari 2012 om 02:15

Dat was in 2007, toen stonden er nog veel andere spelers op het veld. 2 jaar geleden stond er hetzelfde materiaal als nu op het veld.

21 februari 2012 om 22:48

Ik denk dat Ac zeker niet onder doet voor Manu of City hoor.
Juve is misschien gelijkwaardig aan Tottenham.

Inter is slecht op dit moment.

21 februari 2012 om 22:49

Met alle respect, maar dit seizoen was united niet eens beter dan Basel.

OT: Heel goede wedstrijd van Napoli. Hebben gewoon een leuke ploeg om naar te kijken wegens hun attractief voetbal. Lavezz, Hamsik en Cavani vind ik echt een gouden trio.

21 februari 2012 om 22:58

Romy: Met alle respect maar dat zegt helemaal niets. Barca verliest ook van Granada, is Granada nu beter dan Barca? Laat me niet lachen, hoe sommige toch conclusies trekken bwahahaha.. Utd haalde laatste 4 jaar 3x de finale, nuff said..

on: geen verrassende uitslag, die 3 voorin bij Napoli zijn gewoon beesten, tja en Chelsea die zijn gewoon niet in vorm en hebben ook pech dat ze de sterkste nr 2 geloot hebben.

21 februari 2012 om 23:10

Jij weet niet eens waarover jij praat man. Granada? Barca heeft dit jaar alleen verloren van Osasuna en Getafe, maar dat kwam doordat ze zo ongeïnspireerd speelden. In de CL heeft Barcelona tot nu toe niks verloren alleen 1x gelijk tegen AC Milan. United daarentegen verliest van Basel, en kom niet aan met ze waren ongemotiveerd, onzin. Ze gaven alles op alles om te winnen in Basel, maar dat lukte niet het werd 2-1.

De Premier League wordt steeds zwakker.

21 februari 2012 om 23:30

Hij gebruikt Barca ook alleen als sarcastisch voorbeeld, je hoeft je niet gelijk helemaal op te winden xD. Ik vind AC Milan van hetzelfde niveau als City en United hoor en verder vind ik dat Napoli daar ook niet veel voor onder doet.

21 februari 2012 om 23:31

Daarom is Man.united eruit geknikkerd van kleine Basel. Ga toch weg man Serie A nemen het van PL over accepteer het gewoon.

21 februari 2012 om 22:51

Inderdaad, de Manchester clubs zijn veel beter dan de Italiaanse clubs! Ik denk dat Man City-man United de finale van de Champions League wordt.

21 februari 2012 om 22:52

Ga weg man, de Serie A was dit jaar beter maar teams als man utd, city zijn niet bepaald beter dan napoli, inter, milan, en niet te vergeten juve die dit seizoen nog geen wedstrijd verloren hebben.

21 februari 2012 om 22:53

haha....milan stukke beter dan city hoor...city wie is da????
als uw beste speler company is...haha da zegt veel .....hahahaa
hahahaha napoli knikkerde city er zelf uit.. de nr 6 v italie......
milan is ook veel groter dan manu.....7x cl......en maakte arsenal belachelijk....
Juve is dit jaar bere sterk. en is er volgend jaar weer bij....inter zit in een dipje,maar morgen zijn ze paraat ge zult zien....
roma,udinese en lazio zijn subtop....maar moeten niet onder doen voor de engelse subtop hoor.... engels voetbal stelt niks voor....

21 februari 2012 om 23:10

Sorry hoor maar jou reactie kan ik totaal niet serieus nemen. Ik ben het met je eens dat de top van italie niet veel onderdoet voor de top van italie maar wat je daar allemaal zegt slaat toch helemaal nergens op. Kompany de beste speler van city kijk jij wel ooit voetbal, Dat is hetzelfde als zeggen dat thiago silva de beste speler van milaan is. Hij is de beste verdediger van city dat zeker maar volgens mij is toch echt david silva of sergio aguero de beste speler van city. Wanneer was de laatste keer dat een italiaanse club de champions league ook al weer won?

21 februari 2012 om 23:14

2 jaar geleden ...inter.....2010....en nederlandse clubs????

21 februari 2012 om 22:53

Het irriteert mij ook hoe iedereen na 1 wedstrijd beweert dat de Serie A beter is dan de Bpl. De clubs uit Manchester staan zeker nog boven de top van Italië. Het is maar dat Arsenal, Chelsea en Liverpool in crises zitten, anders waren die ook zeker beter dan de top van Italië.

21 februari 2012 om 22:59

Dit baseren ze niet op 1 wedstrijd, of ben je Milan-arsenal vergeten? Verder was Napoli ook beter dan Man City in de groepsfase, en werd Man United vernederd door Basel.....

21 februari 2012 om 23:16

Waarom kon City dan geen vuist maken tegen Napoli? Ik durf te wedden dat Juventus met gemak zou winnen van de clubs van Manchester, en AC Milan zou ook van ze winnen. Die hele Premier League is zwaar overschat.

21 februari 2012 om 23:34

Als je naar het totaalbeeld kijkt is de PL sterker als de Serie A maar de top is gelijkwaardig op dit moment. Tenminste, dat vind ik. City is er niks voor niks uitgeknikkert door Napoli en datzelfde Napoli wint vervolgens ook van Chelsea.

21 februari 2012 om 23:40

Ja precies sommige noemen het 'pech' dat City werd uitgeschakeld door Napoli, maar ik niet. Als Chelsea en Napoli beiden kansloos tegen onder gingen tegen Napoli, dan kan je gewoon zeggen dat Napoli beter is. Dan zullen Juventus en AC Milan het zeker niet minder doen. De Primera Division en de Serie A zijn een inhaalslag begonnen op de Premier League, en dat vind ik heel mooi om te zien.

21 februari 2012 om 22:57

Inderdaad, in de league der losers doen City en United het nog heel goed voor Engelse begrippen. Ik vind het goed voor het Europese voetbal dat de hegemonie van de Engelse clubs wordt doorbroken. Nu kunnen de Italiaanse en Duitse clubs weer mooi aansluiten. Als er straks ook nog Nederlandse en Portugese clubs bij kunnen komen wordt het eindelijk weer een waar kampioenenbal i.p.v. de Engelse clubs die overheersen.

21 februari 2012 om 23:18

@ghandiaans

Helemaal met je reactie eens! Wat ook belachelijk is aan de Premier League is dat ze een schuld hebben in totaal van meer dan 4 miljard! Als de fair play wordt ingevoerd zie ik ze nog verder afzakken en komen de Nederlandse clubs er weer bovenop.

21 februari 2012 om 23:15

Ik vind de clubs uit Milan ook sterker dan de Italiaanse top al scheelt het niet veel. Als Juventus een topspits haalt kunnen ze wel mee met dat niveau. Ac Milan kan op een goede dag ook zeer zeker wat aanrichten tegen die 2 clubs. Ik denk zelfs dat het huidige Milan misschien beter is. We zien het nog wel volgend jaar!

21 februari 2012 om 23:30

Napoli schakelde Manchester City uit, AC Milan is sowieso op dit moment beter dan Manchester United en Manchester City, en over Juventus en AS Roma kan je je twijfels wel hebben. Maar op dit moment schat ik de Italiaanse competitie wel hoger in dan de Engelse competitie.

Gek genoeg denk ik dat Chelsea het thuis het gewoon gaat afmaken.

21 februari 2012 om 22:47

Tuurlijk doen we dat, gewoon afmaken die handel, 2-0 spelen lukt wel, maar dit keer starten met Lamps, Cole en Essien

21 februari 2012 om 23:01

Dan gaat Napoli pech moeten hebben dat Cavani en Lavezzi niet bij de eerste 11 zitten. Een van hun gaat zoiezo een doelpunt maken. Vraag is of Chelsea er een paar meer kan maken. Met al hun sterren voorin en nog altijd bakken ze er niks van. Zo zie je een verschil in een geldmachine en een ploeg met een Ziel!

22 februari 2012 om 01:14

Hmm dat betwijfel ik.
Napoli gaat dit niet meer weggeven denk ik.
Hoe Chelsea vandaag heeft gespeeld was niet echt goed het kost makkelijk 4 of 5-1 worden.

Heerlijke en dik verdiende overwinning van Napoli. Wat was dat Chelsea in de eerste helft bijzonder zwak, Napoli zeker een klasse sterker dan die ploeg. Alleen zeer jammer dat Napoli op een zeer knullige manier een tegendoelpunt krijgt, stomme grasmat op die plek. Echter bleef Napoli vechten en lieten Cavani en Lavezzi zien waarom ze oh zo gevaarlijk samen zijn. Chelsea had in de eerste helft amper kansen en als ze er kregen dan was het omdat Campagnaro naast het veld stond voor verzorging.

Tweede helft wou Chelsea wel maar was het niet echt gevaarlijk of had het niet echt grote kansen. Wel een paar trapjes maar niet echt om te zeggen gevaarlijk. Balen dat Maggio zo’n kans op het einde mist, die moest altijd binnen zijn en dan was het zo goed als gespeeld. Nu moeten ze in London toch proberen om een gunstig resultaat te halen, ik hoop echt dat Napoli het haalt. Mooie overwinning van Napoli!

21 februari 2012 om 22:45

@ Sa2,

Ik zie jou toch als een van de grootste Italiaanse voetbalkenners op deze site, weet jij misschien waarom Napoli zo (relatief) laag staat in de Serie A?
Als je ze soms ziet spelen dan is dat echt heerlijk, technisch begaafd en ook ontzettend veel inzet. Vind het verrassend dat ze niet meestrijden om de titel.

21 februari 2012 om 22:47

@ Hernanes

Dat is heel simpel! Napoli uit en thuis is een wereld van verschil. Thuis zijn ze ijzersterk vooral door het prachtige publiek! Ook kan Napoli zich heel erg opladen voor grote wedstrijden(kleine wedstrijden wat minder).

21 februari 2012 om 22:52

Ik denk dat Napoli bij momenten ook een beetje vermoeid was met de combinatie Serie A & Cl. Als constant dezelfde dertien tot veertien man voetballen dan wordt het wel wat moeilijk. Ook hebben ze ook een tijd een mindere periode gehad waardoor ze wat lager staan. Ik geloof dat ze zelfs een periode hebben gehad waar de bal zeer moeilijk binnen vloog, dan krijg je dit.

21 februari 2012 om 22:55

Okee, thanks voor de feedback Ac_milan22 en Sa2juve. Volgens mij hebben ze ook niet een dusdanig brede selectie dat ze een druk competitie en Cl-schema met winsten kunnen blijven afwisselen inderdaad. De basiself is enorm goed, maar op de bank iets mindere goden.

21 februari 2012 om 22:46

Ik zei toch dat Napoli terecht favoriet is?. Ik vind dit heel mooi voor de Serie A! Ik hoop daarom ook dat Napoli samen met Juve en Milan volgend jaar de CL haalt. We kunnen volgend jaar hoge ogen gooien met deze teams. Chelsea had niks te zeggen, zelfs de goal die ze hebben gemaakt was een geluksgoal.

21 februari 2012 om 23:20

Weetje wat ik mooi zou vinden. Een finale Barcelona - Juventus. Of Barcelona - AC Milan lijkt me echt prachtig!!

21 februari 2012 om 23:26

Juventus zit er dit jaar niet in he dus dat kan pas vanaf volgend jaar! Een finale tussen Milan en Barcelona zie ik ook wel zitten. Elke finale waar Milan in zit zie ik wel zitten hahahaha.

21 februari 2012 om 23:28

Een Barcelona - AC Milan lijkt me niets aan. Vergeten hoe Milan zoekgespeeld werd door Barca eerder dit seizoen?! Een regelrecht wonder dat het 2-2 werd in plaats van 6-1.

Mijns inziens is Barcelona nog steeds een klasse apart, mits ze met de beste spelers spelen, en vooral Xavi, Iniesta, Messi, Fabregas. Zonder deze spelers houdt het ook niet meer over vergeleken met de ''gewone'' wereldtop.

21 februari 2012 om 23:38

Die 2-2 kon ook binnen 20 minuten een 0-3 zijn door Pato, wat wil je daarmee zeggen? De 2-3 in Milan was ook heel leuk waar wij zeker genoeg kansen hadden. Barcelona is de sterkste team van de wereld maar Milan maakt daar echt wel kans!

21 februari 2012 om 23:42

Ja maar ik had het meer over volgend jaar dan Barcelona - Juventus. Dit jaar zou Barcelona - AC Milan ook kunnen! Maar dan hoop ik dat ze niet weer zoals bij Camp Nou met 11 man verdedigen. Gewoon lekker op de aanval, AC heeft toch niks te verliezen is alleen maar leuk 2 aanvallende ploegen tegen elkaar

21 februari 2012 om 23:47

Op neutraal gebied in een finale zal Milan zeker niet alleen verdedigen dat kan ik je verzekeren. Milan mistte ook Ibrahimovic he!

Chelsea mag uiteindelijk nog blij zijn dat het geen 5 - 1 is geworden, bestaat nu nog een redelijke kans. 2 - 0 is te doen, maar ik zie het persoonlijk niet gebeuren. Chelsea is echt heel matig en Villas Boas is nou niet echt de man die je vertrouwen op verbetering geeft.

Dit is beslist. Chelsea bestaat uit Mata en Sturridge als spelers die in de Champions League thuishoren. De rest is momenteel gewoon van een heel matig en beperkt niveau. Ze kunnen best twee of drie keer scoren maar ze zullen ruimtes moeten laken. Met die clowns achterin zal Napoli dat genadeloos afstraffen.

21 februari 2012 om 22:45

Ramires & Esien horen er ook bij.

21 februari 2012 om 22:48

Misschien de groepsfase in de huidige vorm. Maar meer niet. Essien is niet meer wat-ie was en Ramires niet meer dan een dravertje. Of je hem of een marathonloper op dat middenveld neerzet maakt niet zoveel uit.

21 februari 2012 om 22:56

@ Ars1

Hoe kun je dat na deze wedstrijd zeggen. Heb Ramires nog nooit zo slecht zien spelen. Hij kan in sommige wedstrijden een nuttige troef zijn maar het zal nooit een gevreesde topmiddenvelder worden die in elk team een basisplaats zou krijgen.

Hij moet die bal gewoon met links laag afmaken dan staat het 1-2. Maar nee, hij wil op z'n aller hardst proberen te schieten.

21 februari 2012 om 23:01

@t0mt0m18.
Ik geef je gelijk dat hij deze wedstrijd slecht speelde.
Maar in andere wedstrijden die ik me nog kan herinneren
Was hij zeker een geweldige speler voor Chelsea en was hij telkens
de beste middenvelder.

21 februari 2012 om 22:46

Maakt daar maar alleen Mata van. Sturridge is ook veel te wisselvallig en vaak niet effectief in z'n acties.

21 februari 2012 om 23:18

Ik vind dat je Cech hiermee toch echt te kort doet. Heeft gewoon weer een prima wedstrijd gekeept vandaag, zoals bijna altijd wel.
Verder is Mata samen met Lampard in mijn ogen de enige die in deze vorm in de CL thuishoort. Maar goed, in vorm kunnen Drogba, Torres, Essien, Ivanovic, Ramires, Mereiles en Cole daar moeiteloos bij. Alleen is de vorm van deze spelers helaas ver te zoeken...
Ramires heeft overigens een prima actie, kan goed afwerken (met rechts), is snel en ook verdedigend erg sterk; zeker meer dan een dravertje!

De Engelse clubs zijn niet meer wie het waren, zonde.

21 februari 2012 om 22:45

Onzin. De Engelse clubs zijn nog wel wat het waren, alleen doen de beste vier teams van Engeland niet meer aan de Champions League mee.

21 februari 2012 om 22:51

en dat zijn dan? united,city,tottenham en newcastle? of everton?

21 februari 2012 om 22:55

Man United, Man City, de Spurs en Liverpool.

Vooruit, over die vierde kan je nog discussiëren(hoewel Liverpool aanmerkelijk beter Europees is dan Arsenal of Chelsea), maar Engeland komt in de CL momenteel met hoogstens haar vierde en vijfde team voor de dag.

21 februari 2012 om 22:57

Wie is die vierde club dan?

Manchester United, Man.city, Tottenham en ??

Liverpool zou een schande geweest zijn voor het Engelse voetbal met Carrol en consorten , teveel middelmaat met alle respect natuurlijk want het is een mooie club.
Newcastle heeft een redelijke selectie voor EL maar meer niet.

De rest van de clubs maak ik geen woorden aan vuil.

21 februari 2012 om 22:58

Nee hoor, die waren de groep van Chelsea, Arsenal of Man United wel doorgekomen en hadden het alleszins beter gedaan tegen Milan of Napoli.

21 februari 2012 om 23:00

Liverpool!!!! Laat me niet lachen die spelen het slechtste voetbal van alle traditionele topclubs in Engeland. Of denk je serieus dat Caroll en Kuijt het vandaag beter hadden gedaan dan Drogba en Lampard? Liverpool heeft niks te zoeken in de Champions League netzoals Chelsea.

21 februari 2012 om 23:00

kijk City en United ben ik zoiezo mee eens, tottenham is tijdelijk en vind ik ook niet zo goed eigenlijk als Chelsea of Liverpool.

gewoon een slecht seizoen van Arsenal en Liverpool
een slechte periode van Chelsea
en een goed seizoen van Tottenham maar denk dat dit toch de zwakste van de 6 is.

normaal zou ik gaan voor
City
United
Chelsea
Liverpool/arsenal

21 februari 2012 om 23:02

@ Lfcdutchy

Ik begrijp je statement, maar Liverpool?

Komop Liverpool bakt er ook hélémaal niks van op dit moment, nog erger dan Chelsea eigenlijk. De ranglijst vertelt niet geheel ontoevallig precies hetzelfde;

Maar je geeft al aan, daar kun je over discussiëren.

21 februari 2012 om 23:07

idd Lfcdutchy dat zijn dus beide Manchesters, Tottenham en Arsenal op dit moment

21 februari 2012 om 23:15

Inter is ook niet meer wat het was, dus in dat opzicht compenseert het wel, de 4'e club.

21 februari 2012 om 23:33

Man, doe je Liverpool-bril af grapjas. Liverpool hoort bij de nummer 4 beste clubs van Engeland? Als je het over de hele geschiedenis hebt wel ja, maar op dit moment bestaat de top 4 uit: Manchester City, Manchester United, Tottenham Hotspur en Chelsea. Dan heb je nog daaronder Newcastle United, Arsenal en Liverpool. Liverpool is sinds het begin van dit seizoen gezakt van top naar sub-top.

21 februari 2012 om 23:36

Tottenham toch de zwakste van de 6?! Laten we wel wezen: Bale, Vd Vaart, Modric, Adebayor, Parker. Daar kunnen Chelsea (afgetakelde selectie), Liverpool (suarez goed maar wisselvallig, Gerrard te blessuregevoelig, de rest matig) en Arsenal (alleen Van Persie top, Wilshere geblesseerd, de rest matig) alleen maar van dromen! Verdediging van Spurs is niet top, maar dit wordt gecompenseerd door de geweldige spelers die daarvoor spelen (vergelijkbaar met Napoli, alleen dan constanter).

22 februari 2012 om 00:07

Jij noemt Szczesny, Sagna, Koscielny, Vermaelen en Oxlade-chamberlain matig? Als dat zo is ga ik niet eens verder.

21 februari 2012 om 22:48

Dat is niet helemaal waar, mensen vergeten vaak dat Manchester UTD en Chelsea moeten verjongen omdat de oude garde (lampard, Scholes, Giggs, Drogba etc etc) nu te oud wordt. Dat heeft tijd nodig, over een paar jaar zijn Manu, Chelsea, Arsenal en Liverpool (mits Arsenal en Liverpool hun beleid gaan verbeteren) weer van het niveau dat ze 4/5 jaar geleden hadden. Daarnaast komen Mancity en Tottenham er aan. Ik zie niet in waarom de Engelse clubs over een paar jaar weer de CL weer overheersen.

21 februari 2012 om 23:00

Correct, hopelijk beginnen we daar bij Chelsea meteen aan en worden geen spelers als Meireilles en Cahill gekocht om de selecties breder te maken maar geven ze gewoon jonge spelers de kans.
Ik hoor al enige tijd dat de jeugdopleiding enorm verbeterd is, dan zeg ik dit is het moment om wat spelers naar het eerste te brengen.

21 februari 2012 om 23:16

Die verjonging is al toegetreden bij Barcelona en Real Madrid. Zij zullen voorlopig nog met de scepter zwaaien in de Cl. Helemaal omdat die Engelse Fa, veel meer wedstrijden plant, waardoor Real en Barca een voordeel meer hebben, naastdat ze tegen veel makkelijkere tegenstanders zich kunnen plaatsen voor de Cl.

21 februari 2012 om 23:39

Het is ook een geldkwestie. Real en Barca hebben altijd CL, enorme Tv-inkomsten (de rest van Spanje krijgt veel minder). Daar kunnen Arsenal en Liverpool gewoon niet tegenop!

Echt, er is niks meer van onze ondoordringbare verdediging overgebleven. Gefeliciteerd Napoli, zeker verdiend.

21 februari 2012 om 22:49

Tjaa, zonder John Terry, een niet 100% fitte Cole en een Cahill die pas net komt kijken kan ik me wel zoiets voorstellen.

21 februari 2012 om 22:53

Wat we aankomend seizoen moeten doen is echt beginnen aan een nieuwe revolutie, een grote bezem door de selectie en beginnen met jonge topspelers. FA cup winnen zou leuk zijn, maar ik zou het niet betreuren mochten we 5e worden. Wij hebben tijd nodig.

21 februari 2012 om 23:03

Ja juist dat is het, AVB heeft tijd nodig, ik weet 100% zeker dat als ze hem er dit seizoen uitgooien dat het nog erger gaat worden.

Vanaf begin 2e helft tot aan de 70e min speelde we heel goed, zo jammer dat toen die goal niet viel en tja dan kan je hem aan de andere kant verwachten.

Maargoed, we hebben toch nog een kansje, als we spelen zoals tegen Man Utd laatst dan zie ik ons gewoon door gaan hoor.

21 februari 2012 om 23:30

Grote bezem door Avb's kantoortje zul je bedoelen.
"hij heeft tijd nodig' is iets dat ik maar blijf horen overal, maar zien jullie dan echt niet in dat hij a) totaal niet verjongd, maar er alleen over schreeuw in de media (malouda wordt ineens weer opgesteld, Drogba speelt altijd ten koste van Torres, Lukaku zit bij de aanwezigheid van Drogba en Kalou steevast op de tribune, Romeu speelde het begin van het seizoen alles maar nu helemaal niks meer, Bertrand wordt telkens op de bank/tribune gehouden door Bosingwa (!!) als Cole afwezig is, de Bruyne wordt direct weer uitgeleend terwijl ons team schreeuwt om zijn creativiteit, Mceachren zat weg te rotten op de bank/tribune bij Chelsea terwijl hij onder Ancelotti al wel regelmatig speeltijd kreeg) en b) dat het spel er totaal niet beter op wordt, het begin van het seizoen was het leuk en verzorgd voetbal waarbij de verdediging niet op orde was, nu is niet alleen de verdediging niet op orde maar is ook de opbouw beroerd net als het creëren van kansen en zit er geen enkele snelheid meer in en c) lijkt het alsof de sfeer en de teamspirit met elke wedstrijd slechter wordt; Drogba loopt voorin als het mannetje, terwijl hij deze wedstrijd weer hartstikke slecht was (en ik snap ook niet dat hij de 90 minuten volmaakte vandaag), Essien oogt niet gretig meer, Malouda mag van mij direct vertrekken en ook Cole oogt lang zo fel niet meer als eerst. De enige speler op leeftijd die altijd gretig en fel oogt wordt daarentegen weer op de bank gezet: Lampard. Zet Torres/lukaku in de spits, Romeu en Lampard op het middenveld en Bertrand linksback. Misschien is de totale kwaliteit wat lager, maar het zijn jongens die ongelooflijk hard werken en die erg gemotiveerd zijn; daar heb je veel meer aan dan een stel arrogante lui die denken dat ze niet meer hoeven te werken omdat ze al een grote naam hebben opgebouwd.

AVB moet echt zo snel mogelijk vertrekken. Als zijn prestaties kwamen door het kansen geven aan de jeugd zou ik er mee kunnen leven, maar hij geeft de jeugd geen enkele kans en presteert verschrikkelijk slecht zonder dat er enige progressie zit in prestaties en spel; morgen direct even bij hem langs om het slechte (voor ons goede) nieuws te brengen graag Abramovich!

21 februari 2012 om 23:38

Sir Alex Ferguson werd in zijn eerste seizoen bij Manchester United ook elfde, maar werd hij eruit geflikkerd? Nee, en wat heeft Sir Alex Ferguson Manchester United nu opgeleverd? 12 landstitels, 5 FA Cups, 4 League Cups, 10 Community Shields, 2 Champions Leagues, 1 'europacup Ii', en 2 club-wereldbekers. Nu zeg ik niet dat AVB zo succesvol wordt als Saf, maar geef hem de tijd. Misschien wordt hij wel een flop ja, maar het zo onwijs dom zijn van Chelsea om hem nu al de deur te wijzen.

22 februari 2012 om 00:15

De uitzondering bevestigd de regel.
Als iedere club een trainer zou moeten behouden die erg slecht werk verricht, omdat SAF dit immers ook deed en daarna zo succesvol was, dan zouden er een hoop topclubs ver weg zakken door wanbeleid.

22 februari 2012 om 00:24

Maar hij heeft in Porto bewezen wél een goede trainer te zijn. Want als het slecht gaat met de club ligt dat vaak meteen aan de trainer (enkele critici nagelaten) maar als het goed gaat is het meestal een goed team dat de prestatie heeft neergezet.

Er moet gewoon wat gedaan worden aan het elftal. Er moeten nieuwe john Terrys en Frank Lampards komen, met dezelfde kwaliteiten. Want met pijn in mijn hart moet ik zeggen dat onze captain, leader, legend en super frank niet meer zijn wat ze waren. En spelers als ramires, luiz etc etc zijn niet goed genoeg voor de absolute top die chelsea wilt zijn.

21 februari 2012 om 22:51

Eerlijke reactie, ze hebben wel wat kansen gehad maar niet afgemaakt maar dat had Napoli ook!

21 februari 2012 om 22:54

De slag is gewonnen door Napoli maar de oorlog is nog niet gelopen. Mits Chelsea haar vorm terugkrijgt is dit mogelijk(wel lastig).

Jammer dat m'n prono, 4-1, niet is uitgekomen. Zat er nochtans wel in. Bij Napoli ging alles echt supervlot en rond de 16 zijn Cavani en Lavezzi toch erg kloedboedig zelfs Cech kon tegen hen niets beginnen. De helft van Chelsea was enorm zwak. Drogba's eerste helft en ook Meireles en Malouda waren erg zwak. Bij Napoli viel op dat er enorm veel passen op Maggio mislukten. Bij Chelsea mislukte bijna elke pass, behalve als Mata of Sturridge de bal had, of Cech. In de return moet Chelsea slechts 2 goals scoren maar zo simpel wordt het allemaal niet.

Luiz Cahill Malouda Kalou Meireles Drogba verkopen

Sturridge verhuren of nog een jaar wachten en kijken of hij wat verandert aan zijn mentaliteit. Wat een egoist.

Terechte uitslag, op naar de volgende nederlaag!

21 februari 2012 om 22:45

Wat een egoist? Hij kan toch moeilijk naar een teamgenoot passen vanwie hij weet dat als hij de bal heeft dat hij 3 seconden later terug achter z'n man mag gaan aanlopen.

21 februari 2012 om 22:46

Wow! Cahill is net gekocht. Vanavond vond ik hem bijzonder matig. Vooral aan de bal. Maar verder heb ik hem nog niet zien spelen. is die gast zo slecht dan?

21 februari 2012 om 22:48

Afgelopen wedstrijd tegen Birmingham ook al zwak. Hij gaat niet fel in duels, laat zijn tegenstanders makkelijk weglopen en schieten. Geen Chelsea-waardige verdediger.

Sturridge is goed voor de bank, maar niet voor de basiselftal. Op dit moment wel natuurlijk aangezien Chelsea belachelijk slecht is, maar het niveau waarnaar Chelsea streeft hoort Sturridge op de bank te zitten als invaller.

21 februari 2012 om 22:58

Vind Cahill persoonlijk ook een zwakke verdediger, snap niet dat iedereen hem in z'n periode bij Bolton ophemelde. Zeker dit seizoen is hij erg matig bezig. Zag liever Vertonghen bij Chelsea, die speelt ook zwak bij Ajax maar hij kan wél als het moet (lees: als hij wil) een betrouwbare verdediger zijn en hij 2 jaar jonger, kan sneller leren van bv. Terry.

Goh, nul Engelse ploegen bij de laatste 8. Althans, daar ziet het sterk naar uit.

Wie had dat gedacht. En niet ten onrechte. ACM en Napoli hebben erg goed gespeeld.

21 februari 2012 om 22:50

Dat is echt niet zeker hoor! Als Chelsea een goede vorm haalt kunnen ze nog doorgaan. Een 2-0 moet te doen zijn. Ik vind het heel erg jammer dat Napoli er niet meer heeft gescoord want het had zeker gekund.

21 februari 2012 om 22:55

Kijkend naar de resultaten van Napoli in uitwedstrijden zie ik ze dit niet meer uit handen geven. Achterin degelijk en voorin levensgevaarlijk. Bovendien speelt Chelsea de laatste tijd onthutsend zwak. Ook thuis.

Het bewijs dat het Italiaans voetbal beter is dan het Engelse. Geen enkele Engelse club meer in de CL. Dat is zeer zuur. En Italiaanse clubs waarschijnlijk 3 bij de laatste 8. Geweldig toch.

21 februari 2012 om 22:46

Het bewijs dat het Italiaanse voetbal beter is dan Engelse? Hell noh, dat kan je niet bepalen na een 'goed' seizoen van Italiaanse teams.

21 februari 2012 om 22:46

Wacht nog maar een paar jaar om met die conclusie te komen. Er is in wezen niet veel structureel veranderd bij de Engelse clubs om van een neergang te spreken. En omgekeerd ook niet voor de Italiaanse clubs. Vooralsnog lijkt dit eerder een accident de parcours. United is aan het bouwen aan een nieuw elftal en heeft een fout gemaakt door het allemaal te makkelijk op te pakken, Chelsea zit in een transitieperiode, City zat in een vrij zware groep en Arsenal is haar twee beste spelers kwijt en zijn nu eenmaal niet meer Cl-niveau op dit moment.

21 februari 2012 om 22:58

Daar heb je zeker gelijk in City zat in een zware groep

- Arsenal Is Niet zo goed je kan niet winnen met 1 spits die alles moet doen

- Chelsea Vorm loos

- United Onderschatten de tegenstander

Maar we pakken ze wel terug Het Engels voetbal is het beste voetbal

21 februari 2012 om 23:01

Probleem van City was niet eens dat ze in een zware poule zaten. Zei voelden zich gelijk al machtig en namen de groepsfase niet serieus.

21 februari 2012 om 23:41

'city zat in een zware groep'. En Napoli niet dan, Napoli zat bij Bayern Munchen en Manchester City in de groep, waarvan Manchester City en Bayern Munchen de 2 favorieten waren en Napoli de 'underdog', dat Manchester City in een zware groep is geen goed argument, anders betekent dat ook meteen dat Napoli beter is dan Manchester City.

21 februari 2012 om 22:50

Wel heel makkelijk zeg.

21 februari 2012 om 22:51

Dit is geen bewijs dat Italiaanse voetbal beter is dan Engelse! Italiaanse begint sterk op te komen maar Engelse blijft de sterkste competitie ter wereld. Napoli is in de grote wedstrijden 3e sterkste van Italie na Juve en Milan waar Chelsea het dit jaar juist laat afweten in grote wedstrijden.

21 februari 2012 om 22:53

@imit

Italie heeft maar 3 goeie teams op dit moment, Napoli, Ac Milan en Juventus. De Italiaanse ploegen doen het goed dit seizoen,maar om dan te zeggen dat het Italiaanse voetbal beter is dan het Engelse is een beetje overdreven. Kijk je ooit naar de PL? Het tempo ligt daar vele malen hoger dan in Italie. Behalve Napoli, Milan en Juventus dat zijn echt topploegen.

Desondanks vind ik het leuk dat Napoli het zo goed doet dit seizoen, ik vind het echt een mooie club en de sfeer is prachtig in dat stadion. Ik hoop dat ze doorgaan.

21 februari 2012 om 23:00

@ Cityajax

Daar ben ik het niet mee eens. As Roma is wisselvallig maar in de wedstrijden dat ze het laten zien zie je dat het echt een goede club is. Ze zullen zich volgend jaar gaan bemoeien in de top. Inter speelt laatste tijd slecht maar dat is wel degelijk een topclub, Dan heb ik het nog niet over Udinese gehad met Di Natale!!

21 februari 2012 om 23:21

Ik ben persoonlijk niet erg gecharmeerd van Roma en Inter dit seizoen. Het zijn natuurlijk grote clubs met rijke histories. Maar ze spelen gewoon te wisselvallig voor hun spelersmateriaal. Udinese was vorig jaar erg goed en dit seizoen zijn ze ook sterk, de laatste tijd wat minder.

De Serie A is samen met de Bundesliga gewoon de op 3 na grootste competitie van de wereld. De PL en Primera division zijn gewoon de grootste competities met de grootste ploegen. Dat veranderd niet gelijk als de Italiaanse ploegen het 1 seizoen geweldig doen.

21 februari 2012 om 23:49

Lees mijn reactie's hierboven. Ik zeg namelijk ook dat de Premier league de sterkste competitie is. Ik heb alleen op het feit gereageerd dat Inter, Roma en Udinese ook heel erg sterke teams zijn. Over de PD ben ik het dan niet eens, die hebben alleen maar 2 sterke teams.

21 februari 2012 om 23:59

De PD heeft de 2 beste ploegen in de wereld op dit moment. En met Valencia,atletico, Sevilla en Malaga denk ik dat de Primera Division nog boven de Serie A zit.

22 februari 2012 om 00:21

De PD heeft de beste team ter wereld. Hoe je bij de 2e komt is me een raadsel. Ik weet niet waarom iedereen Real Madrid hoger als Milan,man.city,united en Bayern in schat.

22 februari 2012 om 00:33

Real Madrid speelt het beste voetbal van de wereld samen met Barcelona. Milan, City en Bayern zullen geen schijn van kans hebben tegen Real. Met spelers als Ronaldo, Benzema, Di Maria, Higuain, Ozil ,khedira Xabi Alonso. Geloof me Real komt dit seizoen in de finale van de Champions League. De wedstrijd van vandaag wa niet al te best, maar over het algemeen speelt Real echt de sterren van de hemel. Dat te bedenken dat jouw lievelingsspeler op de bank zit. Onderschat Reak niet ;

22 februari 2012 om 00:41

Het is of ik onderschat real of jij overschat real. Ik zal daar geen uitspraken meer over doen, dat zien we wel over een aantal maanden.

22 februari 2012 om 00:43

We zullen zien wie er gelijk gaat krijgen. Ik denk dat Real-milan een mooie finale zou zijn Kaka tegen ze oude liefde.

21 februari 2012 om 22:59

Ja en dat baseer je op één seizoen. Je moet niet vergeten, Arsenal en Chelsea speelden in januari en februari meer dan 15 wedstrijden, terwijl Napoli en Milan amper de helft speelden. Zij zijn topfit, terwijl Chelsea en Arsenal moeten roteren en met minder fitte spelers spelen.

21 februari 2012 om 23:19

Engelse competitie is een te volle competitie zonder winterstop. Daarnaast vind ik de middenmoot van Engeland ook zeer sterk met clubs als Newcastle en Everton, en zijn er minder kleine ploegen met een klein budget, dan in Italie.

Vergelijken kun je het niet....

Verwachte overwinning van napoli zijn gewoon een veel sterker team dan Chelsea op dit moment en ze zijn trouwens ook niet erg goed in hun vorm het einde voor AVB is nabij maar je kan ook zeggen dat Napoli uit gewoon erg lastig is voor elke ploeg ..

Wat heeft Napoli een fantastisch team zeg! Spelers als Lavezzi, Hamsik, Cavani, maar ook Aronica, Maggio en Gargano zijn echt beesten die alles maar blijven geven. En met die onwijze inzet hebben ze Chelsea vandaag gewoon stukgespeeld. De verdediging kon het niet aan, en aanvallend konden ze te weinig creeeren, en met de 3-1 mag Chelsea nog blij zijn dat ze enige kans maken op de volgende ronde.
Verder vind ik het publiek in Napels echt fantastisch, dat geluid wat je hoort bij een goal is zo schitterend. Voor de neutrale kijker was het ook een fantastische wedstrijd, heerlijk.

napoli speelde geweldig kijk graag naar hun , maar cavani is wel mijn favoriet .

Vandaag is duidelijk het verschil te zien tussen een team dat wekelijks in dezelfde samenstelling speelt en een team dat iedere keer verschilt. Bij Napoli weet men wat men aan elkaar heeft, zit idioot veel loopvermogen en gunt men elkaar de bal d.m.v. behoorlijk combinatie voetbal.

Bij Chelsea ontbreekt alle lijn. Men doet maar wat en smijt de ballen vanaf de zijkant maar blind richting een over the hill zijnde Drogba. Combineer dat met de blessure van Terry, zijn uit een TBS kliniek ontsnapte langharige vervanger en je kan niets anders concluderen dan dat dit een verloren seizoen is.

Chelsea mag eigenlijk nog van geluk spreken met die 3-1. Hun eigen goal kwam uit het niks en was compleet onterecht en daarnaast had Napoli eigenlijk nog twee kansen die altijd binnen moeten zitten.

Maar Chelsea heeft dus nog een klein waterkansje om door te gaan. Al wordt het heel erg moeilijk tegen dit Napoli. Ze zijn gewoon een stuk beter dan Chelsea, dat is wel gebleken.

21 februari 2012 om 23:03

Idd , net als dat Basel stuk beter is dan Manchester United.

Als je met 1 wedstrijd wilt beoordelen wie de betere is kan je wel doorgaan met voorbeelden geven.

Chelsea uffffffff !! Ik zou alleen Cech, Ivanovic, Cahill (voor de bank), essien en mata houden. De rest kan allemaal weg. Het is een mooie 8 jaar geweest voor terry, lamps en co maar het einde is er. Vernieuwen en flink wat geld er tegenaan gooien is de enige redding

Grappig. Ik heb gisteren nog een comment gelezen van iemand die zei dat Chelsea 70% zeker was van de Cl-zege...

21 februari 2012 om 22:51

Ac Milan stinkt net zo erg!!!

21 februari 2012 om 22:52

waarnaar?

De Italianen zijn back en gaan de PL voorbij, wat een rampjaar voor de Engelsen zeg.

Chelsea is en was weer eens drama zo als we gewend zijn, wat een slechte beleid zeg om spelers als Torres, Luiz, Mereiles en Bosingwa te halen voor zoveel geld. Je had met dat geld spelers als Cavani, Hamsik en Lavezzi kunnen halen en nog had je geld genoeg om meer spelers te halen.

Napoli is de verdiende winnaar en hebben eigenlijk zich tekort gedaan door met de 3-1 te winnen en had minstens 5-1 moeten zijn, maar nu eerst winnen in Bridge.

Het zou echt prachtig zijn als alles mis gaat bij Chelsea op het moment dat financieel fairplay intreed. Europese wanprestaties, geen CL halen in eigen competitie, oude spelers die vervangen moeten worden. Ze zouden zoveel moeten bezuinigen dat ze opeens een Europese subtopper zijn zonder de mogelijkheid om er oneindig geld in te pompen om weer omhoog te komen. Al die jaren van geld erin stoppen voor niks.

Ik denk dat Drogba over een jaar het premier league niveau niet meer aan kan.

Ik keek met Engels commentaar, grappig dat de commentator zei dat Chelsea verdiende te winnen

Wat heerlijk dat Napoli won, ik heb zelden tussen 2 clubs waar ik in principe neutraal tegenover sta, zo''n voorkeur voor een club gehad! Napoli!

21 februari 2012 om 22:50

Ik werd helemaal gek van die Engelse commentators, en dat als Chelsea fan. Ze waren echt lovend over dit Chelsea, vonden dat Chelsea geweldig speelde en dachten telkens dat Chelsea er wel een paar in zou schieten. Ze zeiden zelfs dat Chelsea hier met 1-4 zou gaan winnen. Echt belachelijk, dat optimistische gedrag. Chelsea was alleen goed in de eerste 20 minuten van de tweede helft, verder speelde ze niet goed.


Napoli speelt inderdaad heel aardig. Ik heb wel het idee dat het -op die drie daar voorin- wel allemaal jongens zijn die momenteel op de top van hun kunnen spelen. Het is elftal is echter wel echt perfect in balans en daarom kunnen ze ook zo voetballen. Het doet me een beetje denken aan het Parma uit de jaren '90, met van die "backs" die de hele wedstrijd op en neer vliegen. Heel moeilijk te verdedigen en je bent zelf supersnel in de omschakeling.

Oh Oh Oh Chelsea.

De eerste helft vond ik Chelsea in het begin heel aardig spelen. Napoli maakte wel veel fouten,maar Chelsea oogte beter. De 1-0 was verdiend. Daarna was het erg matig wat Chelsea liet zien. En als je dan 1-0 voorstaat in Italie moet je dat proberen te verdedigen en weinig ruimtes weggeven aan de levensgevaarlijke aanval van Napoli. Maar Napoli kreeg alle vrijheid om te voetballen.

De tweede helft begon Chelsea ook beter,maar ze hebben zulk moeite om doelpunten te maken en de vrije man te vinden,dat het erg moeilijk is om langs die ervaren verdediging van Napoli te lopen. Napoli maakt het dan af met een countertje. 3-1 mooie uitslag voor Napoli maar niet onverslaanbaar.

Het belooft nog een leuke wedstrijd te worden op Stamfird Bridge. Chelsea moet vol op de aanval willen ze nog een kans maken,maar dan ontstaan er ruimtes voor Napoli en met de snelheid van Cavani en Lavezzi kunnen ze zomaar een doelpunt maken.

De zwakste schakel aan de zijde van Chelsea vond ik David Luiz. Wat een prutser is dat in verdedigend opzicht is hij erg matig, de derde goal, Hij gaat erin alsof het zijn vriendin is.

wat een voorbarige conclusies trekken sommige onder jullie. De engels clubs zijn de laatste jaren véél dominanter geweest dan de italiaanse. 1 minder jaar betekend verre van het einde. Wacht tot volgend jaar, dan staan ze er trug. Met name Man. united!

Wat een leuke ploeg dat Napoli, vorige jaargangen leek de premierleague de serie A ver voorbij maar wie vorige week AC Milan-arsenal en nu Napoli-chelsea gezien heeft mag daar flink aan twijfelen en Chelsea mag nog blij zijn met deze uitslag!

Leuke ploeg dat Napoli, heb wel genoten. Vooral Lavezzi, Cavani en Hamsik zijn echt goed, ben benieuwd hoelang die nog blijven.

21 februari 2012 om 22:49

Hamsik was vandaag onzichtbaar, Inler was de man op het middenveld.

wop wop heeerlijk beter gaat Chelsea niet door, dan hebben we geen enkele Engelse team in de CL in de kwart finale en hopelijk luidt dit het begin in van de Italiaanse dominantie in Europa!

Ik kan maar één ding zeggen na deze wedstrijd: DIK verdiend gewonnen van napoli. Ik heb genoten van napoli. Als er één ploeg was die wilde winnen dan was het Napoli. Man van de match: Lavezzi, topspeler en Cavani deed het ook goed. Op het middenveld was inler de maestro, verstuurde heerlijke passen. De serie A 2 keer zo goed als de Pl.

21 februari 2012 om 22:50

Ik ben het helemaal met je eens. Napoli was gewoon veel beter en ze gingen er echt voor en dat kan je niet voor Chelsea zeggen want die speelde echt slecht en ze liepen gewoon rustig achter die bal aan alsof het hun niks uit maakte dat ze achter stonden echt schandalig.

Wat een tegenvaller zeg. Napoli was gewoon veel beter dan Chelsea en er zat gewoon geen pit in de team van Chelsea alsof ze gewoon niet wilden voetbalen. Ik denk dat het meerendeelds aan de trainer ligt als ik Chelsea zou zijn zou ik die Villas Boas gewoon ontslaan want hij doet het in de Premier League niet best en in de Champions League is hij nu ook hoogwaarschijnlijk uitgeschakeld. Echt jammer dit had liever gehoopt dat Chelsea door zou gaan en niet Napoli.

En weer heeft Johan Cruijff gelijk, hij zei een tijdje geleden dat het Engelse voetbal achteruit gaat en gelijk heeft ie. Chelsea is echt letterlijk niet meer te herkennen, Arsenal is echt te zwak geworden en zit amper nog kwaliteit in. Het Engelse voetbal zit misschien wel is waar wel het grote geld. Maar presteren doen ze tot nu toe nog niet echt. Op dit moment zit er geen één club nog in de Champions League. Waarschijnlijk worden Arsenal en Chelsea gewoon uitgeschakeld. Wel zonde want, ik vindt de Engelse competitie wel de mooiste van allemaal.

Ik snap niet dat een Chelsea niet verjongt, hoe is het mogelijk om met Drogba, Cole, Lampard te kunnen spelen en Cech. Die maken om de haver klap blunders. Chelsea is toe aan nieuwe kwaliteiten als het zo doorgaat worden ze er niet sterker op.

Wat blijft het toch zonde om een talent als Lukaku te zien op de bank. Zo jongen moet niet op zo jonge leeftijd naar Chelsea gaan. Het is echt te zielig voor woorden, hopelijk dat hier Nederlandse talenten kunnen van leren.

Een topclub koopt geen talent op een jonge leeftijd van 18 a 20 jaar voor de basis. Tenzij je Messi bent, maar daar is er maar 1 van.

21 februari 2012 om 23:01

Gut, zei die man dat? Daar moet je inderdaad wel echt een gigantisch genie voor zijn.. Dat had Stevie Wonder ook nog wel gezien.

21 februari 2012 om 23:07

Ja? Ben jij op je teentje getrapt Lfcdutchy, het is gewoon te triest voor woorden. Dat zulke grote topclubs worden uitgeschakeld door modale Europese clubs. Als jij ziet wat een Chelsea elk jaar heeft te besteden.

Als je bekijkt wat Arsenal voor onnozele aankopen heeft gedaan en dat Manchester United kinderlijk ten onder gaat tegen een Basel. Zoiets mag toch never nooit gebeuren of wel dan. We hebben het over de absolute topclubs van Europa.

Liverpool haalt Andy Carrol voor 42 miljoen, wat heeft hij tot nu gepresteerd? Nou echt letterlijk helemaal niks. Hij heeft zo transferbedrag nog helemaal niet laten zien.

Chelsea blijft maar hangen in het oude systeem. Ze vertikken het om te verjongen, er zit totaal geen springende lijn. Binnenkort zal weer een trainer uit de laan gaan, maar uit eindelijk vraag je zelf af. Is het nou nodig om elke keer weer een trainer weg te doen. Of heeft het gewoon met het beleid te maken.

haha geweldig had 3-1 voorspelt en het komt uit ooknog

napoli is een genot om naar te kijken.
chelsea is een club die wordt gefinancieerd door een rus en kunnen nog niet een normaal tranferbeleid voeren en daarom ben ik blij als ze eruit liggen anti-voetbalclub.
AVB zal nu wel blij zijn want ze zullen hem binnenkort ontslaan en dan kan hij nog lekker cashen door de afkoopsom te innen, en dan lekker ergens anders aan de bak gaan.

21 februari 2012 om 22:51

Haha ik had dat ook op iphone app: football Master

Pff echt geen goed woord over voor dit Chelsea. Sorry voor dit lange stuk, maar de frustratie is weer eens groot, die moet ik uiten. Alleen de eerste 20 minuten in de tweede helft speelde Chelsea goed en zag ik eindelijk weer eens aardige combinaties. Verder was het om te janken. De verdediging is bedroevend slecht, waar zijn die tijden dat we niks tegen kregen en iedereen onze verdediging vreesde? Het middenveld heeft geen kwaliteit en de aanval beweegt te weinig.

De opstelling van VB was belachelijk, het leek wel alsof hij wilde verliezen. Malouda en Meireles mogen gewoon nooit meer spelen, wat een dramatische spelers zijn dit. Ze hebben een dramatische mentaliteit, tonen geen strijd, zijn al trots als ze één goede pass geven en verliezen de rest van de wedstrijd alleen maar de bal. Malouda heeft geen één goede voorzet gegeven. Hoe kan je nou met hun beginnen? En het ergste is dat je Essien en Lampard gewoon op de bank zet, belachelijk. Essien is onze beste middenvelder, die zet je dan nooit op de bank. Tenslotte belachelijk dat Bosingwa vanaf het begin speelde: die man is te langzaam en kan het niveau niet aan, kost ons alleen maar doelpunten. Zet daar dan Cole neer, en indien hij niet fit is Bertrand.

De verdediging is werkelijk dramatisch. Cole viel mee, hij is alleen wel enorm langzaam geworden. Daardoor laat hij zich er gemakkelijk uitlopen door spelers als Lavezzi. Luiz was ook dramatisch: hij is te langzaam en geeft zijn tegenstander teveel ruimte. Hij zit er niet kort op, waardoor zijn tegenstander er gemakkelijk op snelheid langskomt. Cahill verliest alleen maar de bal, schiet de bal alleen maar naar voren (die komt nooit aan) en hapt te snel. Zelfs Ivanovic, waar ik normaal lovend over ben, was slecht. Hij was langzaam, liet zich snel passeren en zag er echt dramatisch uit bij het tweede doelpunt. Die verdediging moet echt beter worden gezet volgend jaar, anders wordt het volgend jaar weer niks.

Het middenveld was ook slecht. Meireles verloor werkelijk alleen maar de bal, liep amper en verdedigde niet mee. Die man is gewoon een slechte aankoop geweest en verdiend het niet eens om in het blauwe shirt te spelen. Malouda moet ook zo snel mogelijk vertrekken. Hij komt geen man voorbij, geeft slechte voorzetten en verliest vaak de bal. Ramires verloor voor zijn doen ook veel de bal en was deze wedstrijd matig, maar speelt normaal wel gewoon goed. Tenslotte de aanval: Sturridge lijkt wel voor zichzelf te voetballen. Die man blijft maar lopen met de bal, geeft nooit af en schiet altijd zelf. Er doen ook nog 10 andere spelers mee! Drogba was dramatisch, hij verloor alleen maar de bal en heeft werkelijk niks goed gedaan.

Chelsea speelde slecht, behalve in de eerste 20 minuten na de tweede helft. Complimenten voor Napoli, prima gecombineerd en hebben de verdediging van Chelsea kapot gemaakt. Vooral Cavani, Lavezzi en Maggio speelde prima. Bij Chelsea speelde alleen Mata en Cech goed, de rest was dramatisch. Mata had nog goede combinaties, zorgde voor creativiteit en was gevaarlijk. Het wordt enorm lastig in Stamford Bridge: Chelsea krijgt altijd een tegendoelpunt en dit betekent dat ze er vier moeten maken. De kans is er nog steeds, maar ik denk niet dat Chelsea dit redt. De verdediging van Napoli vond ik trouwens ook niet echt sterk. Gefeliciteerd Napoli fans, leuk team hebben jullie!

21 februari 2012 om 22:52

Op zich is het niet zo dat je je moet verontschuldigen omdat je iets zinnigs plaatst in een topic volgekotst met onzin.

21 februari 2012 om 22:53

Klopt maar anders krijg ik weer reacties met: schrijf je een dagboek. Vandaar dat ik dat er maar bij heb gezet.

21 februari 2012 om 22:54

Welke onzin?

21 februari 2012 om 22:54

Jaren terug zei men: Chelsea maakt overal een doelpunt.

Nu zeg jij, en terecht: Dit Chelsea krijgt altijd een goal tegen.

Hoe is het zo ver gekomen

21 februari 2012 om 22:58

Heel simpel door niet te verjongen en geen nieuwe kwaliteiten in de selectie te nemen. Ze hebben wel is waar wel nieuwe spelers, maar dat zijn helaas spelers die het niet brengen. Met allen respect hoor Drogba was voor mij altijd een topspits. Maar ik vindt het nu gewoon zielig om te zien en zo kan ik er nog 5 opnoemen en dat haakt het op het begeven moment gewoon.

Het lijkt wel of er bij Chelsea aan het af bouwen zijn.

22 februari 2012 om 11:27

@ Ahjacied, precies. En weet je waarom VB is gekomen? Om te verjongen. Daar is werkelijk helemaal niets van te zien en dus kan niemand die smoes gebruiken voor het bedroevende spel van Chelsea. Aan het begin van het seizoen werd er gezegd dat Abramovich kon leven met een minder seizoen, want ze zouden gaan verjongen en een andere tactiek hanteren (zoals Barcelona speelt). Hier zie je werkelijk niks van terug op het veld. Wekelijks spelen de oudere spelers als Malouda, Meireles, Drogba en Cole. Waarom krijgen spelers als Mceachran (nu verhuurd), Bertrand, Lukaku etc. geen kans?

Tevens heeft dit ook gewoon te maken met de mentaliteit. Malouda en Meireles zijn hier het grootste voorbeeld voor: die lopen er niet voor, tonen geen strijd en zijn al trots op zichzelf als één pass aankomt. Die oudere generatie moet gewoon weg. De enige die echt wekelijks strijd tonen zijn Torres, Mata, Ramires en Sturridge. Die mentaliteit moet echt veranderen, anders wordt het volgend jaar ook niks.

21 februari 2012 om 22:56

@chelsea-villa

even reageren op deze zin
De opstelling van VB was belachelijk, het leek wel alsof hij wilde verliezen.

ik denk dat VB dat juist wil zodat hij wegkan want hij weet dat het niks wordt.
hij wordt ontslagen en kan nog lekker cashen van de afkoopsom.

en zoals je al zegt zijn chelsea's linies slecht
zit er iemand met veel geld en dan een slecht transferbeleid.

Onantastisch gespeeld napoli, verdiend gewonnen, genot om naar te kijken en hopelijk komen jullie nog ver

21 februari 2012 om 22:56

Jij typt een groot stuk en heb niet alles letterlijk gelezen. Ik volg het Engelse voetbal niet op de voeten, maar zie zo en dan wel is wat. Als ik Chelsea zie spelen is er nog weinig over van het Chelsea dat wij kennen.

Is het niet misschien goed om eens te verjongen. Maar dan is goed te verjongen en in directe kwaliteiten te kopen. Chelsea haalt dood leuk wel Lukaku of een Bruyne maar dat zijn helaas geen jongens voor de basis. Die jongens zijn er misschien over een jaar of 2 goed voor. Daardoor is het weer een slordige investering want, met een Lampard, Terry red je het niet mee.

Een Chelsea hoort minimaal kwartfinale te staan in de Champions League en tot de laatste dag strijden voor de landstitel.

21 februari 2012 om 22:59

Je hoeft je niet te verontschuldigen voor je lange stuk; ik juich het zelfs toe
AVB faalt gewoon hard bij Chelsea en zijn tactische redeneringen slaan helemaal nergens op. Het wordt dus tijd dat hij weggaat, vind je ook niet? Want een club als Chelsea heeft een coach die ong. dezelfde inzicht en slimheid als Mourinho heeft, niet een trainer die toevallig kampioen is geworden met Porto.

22 februari 2012 om 11:30

VB gaat niet weg (denk ik). Hij krijgt de kans om dit team helemaal te veranderen. Allereerst willen ze gaan verjongen, ten tweede moet de tactiek veranderen. Hier was hij aan het begin van het seizoen mee bezig, maar dat werkte niet en dus verandert hij zijn tactiek nu. Aan het begin van het seizoen stonden de linies ver naar voren, speelde Chelsea enorm aanvallend, maar verloren ze telkens doordat de verdediging van Chelsea langzaam is. Dat had hij na een tijdje verandert, maar er gaat eigenlijk niks beter.

VB krijgt gewoon de kans van Abramovich. Abramovich gaf ook aan het begin van het seizoen aan dat hij het niet erg vindt als Chelsea er een dramatisch seizoen tussen heeft, als ze maar gaan verjongen en gaan spelen zoals Barcelona. Pfff, dit worden echt zware seizoenen als Chelsea-fan.

21 februari 2012 om 23:46

Ik ben het echt 100% eens met alles dat je zegt.
Spelers als Bosingwa en Mereiles vind ik zo slecht dat ze van mij elke wedstrijd plaats mogen nemen op de tribune, maar nationaliteit zorgt er helaas weer voor dat deze jongens wekelijks spelen. Daarnaast snap ik niet helemaal waarom Malouda ineens weer afgestoft is en regelmatig in de basisstart terwijl je jonge spelers als Romeu, Mceachren (goed dat hij verhuurd is), Lukaku en Bertrand weg laat rotten op de bank/tribune.
Verjonging is nodig bij Chelsea en Chelsea heeft ook zeker de talenten om vanuit de eigen jeugd weer een sterk team te vormen (aangevuld met aankopen indien nodig natuurlijk), alleen hebben we nu een trainer die volgens mij nog nooit van het woord verjonging heeft gehoord.
Chalobah, Kakuta, Lukaku, Romeu, Mceachren, Bertrand, Piazon, Bamford, de Bruyne, Courtois (en ik vergeet er vast nog een héle hoop) zijn allemaal verschrikkelijk talentvol en moeten onder de juiste trainer ook zeker een grote toekomst tegemoet gaan. Ik ben alleen bang dat Villas-boas absoluut niet de geschikte man is om deze jongens naar de top te krijgen, hij blijft immers ook maar voor Drogba kiezen als het niet loopt bij Torres, terwijl hij ook best Lukaku eens een keer een basisplek kan geven, die man heeft genoeg ervaring qua spelen in een eerste elftal.

Het is overigens ook al een poos geleden dat wij dik wonnen... Het wordt er steeds slechter en slechter op onder Avb. Ga je 'project' maar lekker ergens anders uitvoeren.

22 februari 2012 om 11:35

Haha weet je wat het mooie is: VB is gehaald om te verjongen.

Niks van terug te zien, want wekelijks spelen die oudere spelers. Alleen Lampard zet hij er nooit in en dat was precies de speler die vanavond moest spelen. Malouda en Meireles verdienen het niet eens meer om in dit team te spelen, laat die jongens maar weggaan, want ze voegen niks toe. We speelden gisteren gewoon met 8 man, want Bosingwa, Malouda en Meireles zijn niet serieus te nemen.

Die oudere genereatie houdt de ontwikkeling van de jongere generatie tegen. Zoals jij al aangeeft, Chelsea heeft wel degelijk een goede jeugd. Ze winnen heel vaak toernooien en het talent is er. Maar VB doet hier helemaal niks mee en daar wordt ik boos om. Bosingwa, een rechtsback, krijgt zelfs nu de voorkeur als linksback, terwijl je Bertrand (een talent) gewoon er ook bij hebt. Dat is een echte linksback.

We kunnen overigens wel allemaal naar VB wijzen, en dat is terecht met zijn belachelijk beslissingen, maar de spelers doen het ook niet goed. Ik word hier helemaal gek van die mentaliteit. Malouda loopt erbij alsof hij Messi is, doet niks goeds. Hij komt geen man voorbij, passt slecht en toont geen strijd. Ook Meireles moet gewoon weggaan. Pff die man verspeelt alleen maar de bal en toont ook geen strijd. Hetzelfde geldt tevens af en toe voor spelers als Drogba, Cole, Bosingwa: totaal geen strijd. Wees trots om in dat blauwe shirt te spelen, vele jeugdspelers streven ernaar!

Hele mooie wedstrijd gezien met een terechte winnaar! Ben benieuwd naar de return en hoop dat Chelsea weer weggespeeld word!

Einde verhaal voor de trainer van Chelsea?

22 februari 2012 om 00:28

Die trainer van Chelsea heeft een naam. Villas-boas. En het zou ontzettend jammer zijn alsij eruit vliegt, het lijkt me nog steeds een geschikte trainer met gewoon niet goed genoeg spelers materiaal.

Toen Bosingwa al vroeg uit viel kreeg ik even hoop, zeker na die goal van Mata.

Daarna is het weer het oude geklungel. Je kan amper blij zijn als ze hier met mazzel een gelijkspelletje wegsleepten, je weet van binnen toch dat er geen enkele basis ligt om daadwerkelijk succes te boeken in deze competitie. Mazzel je jezelf langs Napoli knikkert een andere ploeg je er wel uit, het is gewoon dramatisch.

Waarom niet gewoon met Essien beginnen, wie moest Hamsik opvangen dan? Daar ging het al fout. Verder is ook Drogba gewoon enorm over the hill, zie liever Torres. En dat zegt wat. Veel te veel betaald ook voor een Ramires, leuk om te hebben maar hij tilt je niet naar een hoger niveau.

Een en al bagger. Maar wat ik al zei, waar hoop je op? Ook al ga je door, er is toch geen enkele mogelijkheid dat je die beker wint. Zo reëel moet je zijn. Dan maar zo snel mogelijk eruit, kunnen ze zich richten op de competitie.

Waar zijn die jaren gebleven dat Chelsea nog wat voorstelde

22 februari 2012 om 00:04

Met de tijd dat Chelsea nog wat voorstelde bedoel je vorig jaar en anders zeker het jaar ervoor neem ik aan ;? 2 gerichte aankopen en je kunt volgend jaar weer gewoon meedoen om de titel (eventueel ook CL) als je het mij vraagt (zie opstelling).
Misschien moeten we Luiz het maar eens laten proberen op het middenveld, verdedigend sterk genoeg om verdedigend op het middenveld uit de voeten te kunnen en ook aanvallend sterk genoeg om een (grote) bijdrage te leveren aan de aanvallende impulsen van ons team. Verder hebben we echt heel snel een goede creatieve linksbuiten nodig en het liefst één die ook nog een actie in huis heeft en misschien ook wel een rechtsbuiten, want ik vind Sturridge echt vervelend egoïstisch en hij helpt ook zeker niet mee om Torres weer goals te laten maken.
Verder had Villas-boas Alex niet zo moeten schofferen en dan hadden we met Ivanovic-alex-terry-cole gewoon nog steeds de verdedigende kracht die we onder Hiddink hadden, alleen het goede neerzetten moet dan nog even (en dat kan AVB niet).
2 vleugelspitsen halen heeft voor mij prioriteit, want zolang je vleugels niks creëren heb je er ook niks aan en moet alles van je backs/het midden komen en dat lijkt me niet de bedoeling. In dat opzicht kunnen we tot die tijd misschien zelfs maar beter 4-4-2 met een ruit spelen, zoals we onder Ancelotti veel deden (met Essien, Ballack, Lampard en Deco; dat was nog eens een middenveld!)

------------cech----------------
Ivanovic-cahill-terry-cole
-----------romeu--------------
--essien-------lampard----
-------------mata----------------
----sturridge----lukaku----- (of Torres natuurlijk, maar 2 spitsen systeem is niet zijn favoriet)

Cech
Ivanovic
Cahill
Terry
Cole
Luiz/aankoop
Essien
Sturridge/aa
Mata
Hazard
Torres

De conclusies die sommige mensen trekken zijn zo afschuwelijk..

21 februari 2012 om 22:52

hoezo?

Geweldig Napoli! De passie druipt ervanaf, zowel bij de supporters als de spelers, heerlijk voetbal! Chelsea is erg matig, speelt totaal niet aantrekkelijk, dus het is ook een overwinning voor het voetbal als Napoli hier een ronde verder komt.

De Italiaanse ploegen halen wel even hard uit naar de Engelse ploegen zeg! Normaal gesproken domineert Engeland de CL, nu gaan eigenlijk de twee beste Engelse ploegen eruit in de groepsfase en bakken Arsenal en Chelsea er vrij weinig van....

Leuke wedstrijd vond ik, veel doelpunten.

Chelsea was matig en Napolli speelde goed en verdiende de overwinning. Chelsea mag zich gelukkig voelen dat ze niet meer doelpunten om de oren hebben gekregen. Het had 5/6 tegen 1 kunnen zijn gezien de kansen.

Moet zeggen dat Napoli dapper was dat ze met 3 verdedigers spelen want dat zie je bijna nergens.

Bovendien was de 1-0 zeer gelukkig, grote blunder van Cannavaro waar Mata dankbaar gebruik van maakt. Die goal is de life-line voor Chelsea.

Wat nu voor Villas-boas?

Dit kan Chelsea de fans niet aandoen om tegen met alle respect Napoli er ui te gaan ik verwacht een moeilijke return met een 3-0 voor Chelsea !

Inter is slecht, AS roma is ook niet geweldig, lazio is ook niet top, udinese ook niet bepaald, alleen napoli en ac milan, maar als je kijkt naar engeland, 2 clubs uit manchester, tottenham hotspur, chelsea in een betere fase dan dit want dit is gewoon bagger, en arsenal met iets betere aankopen, en dan vergeet ik bijna nog liverpool, waar je in europa ook altijd rekening mee moet houden, achjaa, volgend seizoen beter voor engeland, dit is gewoon niet hun jaar, misschien de europa legeau maar meer niet

En dit is het einde voor Avb.
Je ziet gewoon hoe ongelofelijk overschat hij is.
Een van de grootste topclubs uit Europa, de lachertje van Europa maken. Well done Villas~!

Als de Chelsea-fans die pro-avb zijn eens logisch nadenken, zullen ze zien dat het niet werkt met Chelsea & Avb.

Napoli heeft geweldig gespeeld. Tactisch, fysiek en technisch beter dan Chelsea, ondaks hun ervaring. Er was ook veel en veel meer inzet en passie bij zowel de spelers als supporters van SSC N. Het verschil: Napoli-spelers vechten voor elkaar / Chelsea hangt als los zand aan elkaar

Het ziet er naar uit dat Italië dit jaar de CL gaat domineren en dat er geen Engelse ploeg voor de eerste keer in de kwartfinale zal geraken. (Al trek ik hier misschien te snel conclusies).

Napoli x3

Met dit publiek sta je vrijwel al met 1-0 voor, geweldig stadion. Ik wordt een beetje ziek van Chelsea om eerlijk te zijn, ik kan geen moment van ze genieten, dit seizoen niet en vorig seizoen was het ook al niet veel. Er zitten geen echte smaakmakers en sterren meer buiten Mata. Torres is er één als hij zijn niveau haalt, maar dat duurt nu al bijna 2 jaar....

Chelsea is toe aan speler die wel iets toevoegen, want met Ivanovic, Bosingwa, Luiz, Malouda en Mikel jaag je je eigen supporters nog weg.

Napoli geweldig, en dan met name die drie voorin; Lavezzi, Cavani en Hamisk.

Beter haalt Chelsea nieuwe spelers en vooral die Luiz moet vervangen worden samen met Torres, Drogba, Mereilles, Malouda, Kalou en Mikel. Ze moeten gauw nieuwe spelers halen anders is het voorbij voor de zogenaamde topclub Chelsea.

Dit zijn de spelers die ze moeten en kunnen halen.

David Luiz= Vertongen
Drogba=falcao
Malouda= Sneijder of Modric
Kalou=hazard
Mereilles=fernando
Mikel=moutinho

Petr
Ivanovic
Terry
Vertongen
Cole
Fernando
Moutinho
Hazard
Sneijder
Mata
Falcao
21 februari 2012 om 23:03

Het probleem is dat je 200 miljoen verder bent en het volgende probleem is, dat Chelsea moet leren om te kunnen investeren. Ze investeren echt als iemand die geen verstand heeft van voetbal. Een Torres halen bij Liverpool voor zoveel miljoenen, hij heeft tot nu toe misschien aan 2 miljoen wat laten zien.

Met allen respect, misschien is het goed voor Chelsea om een nieuwe technisch directeur te halen met een goed voetbal verstand.

Eerder had Chelsea het altijd over hun toptalenten helaas zie ik er weinig en degene die ik zie de Nederlanders zijn allemaal achteruit gegaan. Een Bruma, Aanholt, Lukaku binnenkort misschien de Bruyne normaal gesproken moet je op zo leeftijd niet eens willen om naar Chelsea te gaan.

Hoop dat dit een goede leer is voor de Nederlandse talenten. Blijf gewoon tot je 24e bij een topclub in Nederland en vertrek daarna. In de Nederlandse competitie leer je letterlijk alles, je verliest de ene keer, je wint de landstitel zo en dan. Je speelt Champions League en je kan je rustig ontplooien op een goed niveau.

21 februari 2012 om 23:14

Ja klopt.

Er gaan veel Nederlandse talenten naar clubs als Chelsea, waar je daarna niks meer van hoort en ze kopen toch alleen maar spelers. Ik snap echt niet wat jonge talenten bij Chelsea te zoeken hebben, ik denk alleen voor het geld.

21 februari 2012 om 23:45

David Luiz voor Verthongen is overbodig.
Drogba voor Falcao is wel een goede optie, aangezien Drogba steeds ouder en slechter wordt.
Malouda voor Sneijder of Modric is ook een goede optie, alleen denk ik niet dat zoiets zal gaan gebeuren.
Kalou voor Hazard is ook een goede optie, alleen gaat Hazard waarschijnlijk al naar Tottenham.
Meirelles voor Fernando is overbodig.
Mikel voor Moutinho is ook wel een goede optie maar lijkt me toch ook overbodig.

21 februari 2012 om 23:57

Kom op man deze spelers zullen allemaal een meerwaarde hebben voor Chelsea en in de brede is het ook gelijk opgelost. Ik vindt Vertongen opbouwend veel beter dan prutser David Luiz een Sneijder of Modric is gewoon nodig want er zijn geen creatieve middenvelders en verder zal Hazard niet zo snel naar Totenham gaan als Chelsea aankomt met een goed bod.

Omdat het met de Engelse teams tegenzit dit seizoen betekend niet meteen dat de Italiaanse teams beter zijn, onthoud dat.

Chelsea was matig, de verdediging had moeite met de lopende mensen, met name Cavani. Dat zag je voornamelijk bij alle drie goals maar ook tijdens een aantal andere aanvallende situaties. De verdediging van Napoli liet het ook 1x flink afweten en Mata profiteerde meteen van het bijzonder slechte 'wegwerken' van Cannavaro. Verder heb ik nooit het idee gehad dat Chelsea een vuist kon maken in deze wedstrijd en Napoli heeft hier verdiend gewonnen.

Hoewel Chelsea nog een heel kleine kans heeft betwijfel ik of ze het redden op Stamford Bridge. Verder ben ik ook benieuwd naar de gevolgen voor Villas-boas, mocht Chelsea definitief worden uitgeschakeld.

Weet je waar ik me echt aan iriteerde, Drogba had niet eens de bal fatsoenlijk aangeraakt. En wat doet AVB hij laat hem de hele wedstrijd spelen. Sorry hoor maar torres vindt ik dan wel beter. Misschien zou torres niet hebben gescoord maar hij Tenminste de bal in bezit hebben. Echt triest gewoon.
Ben echt boos serieus AVB is echt een coach die niks van opstellingen weet.

Dit is voor mij de druppel. Vernederd worden door een subtopper na gelijk gespeeld te hebben tegen een tweedeklasser.

AVB hoepel op man, wat hoop je te bereiken als je spelers als Bosingwa, Meireles en malouda opstelt.

Manchester utd en city zijn beter dan de italiaanse grootmachten, maar hebben het dit seizoen niet laten zien omdat ze te makkelijk denken, alleen richten ze zich vol op de competitie, tottenham wist zich helaas niet te plaatsen, want dat is echt een fantastisch team, en jabr 1 chelsea, nooit echt een team geweest alles bij elkaar gekocht waardoor ze een paar x kampioen zijn geweestbr 2 arsenal, moet veel betere aankopen doen aankomend seizoen want ze spelen wel goed voetbal, alleen 3/4 aanpassingenbr 3 liverpool, laatste jaren foute aankopen gedaan en ver ingezakt, maar dit seizoen gaat het al de betere kant op vind ik

Ik ben benieuwd welke zielige reactie AVB trouwens gaat geven.

21 februari 2012 om 23:08

Gefrustreerd dat Chelski verloor?

21 februari 2012 om 23:10

Ach man, ik volg chelsea al jaren, en als ik kijk hoe AVB de ploeg verkracht, ja dan word ik pissed.

21 februari 2012 om 23:16

Niks Avb! Bestuur levert wanprestatie met deze dramaselectie! Het zat er vorig jaar al aan te komen, op tijd verjongen is een kunst, de juiste spelers aantrekken eveneens. Spelers als David Silva en Aguero hadden ze twee jaar geleden zo op kunnen halen. Maar nee, ze halen Torres voor 53 miljoen. Waarom speelt Luizao nog bij Benfica, en heeft Chelsea nu David Luiz en Cahill(!!!) gehaald?! Wanbeleid!

Als het 3-0 was geweest voor Napoli zou de uitwedstrijd een formaliteit geweest zijn.
Maar die doelpunt is goud waard, en ik denk dat ze het thuis af gaan maken, publiek moet achter ze staan en de spelers steunen.

21 februari 2012 om 23:19

Napoli heeft een hele sterke voorhoede die daar er ook wel 1tje in kan prikken tegen een zwak Chelsea op dit moment. Als Napoli 1 keer scoort daar wat ik wel zie gebeuren wordt het erg lastig voor Chelsea.

21 februari 2012 om 23:21

Niets is zeker, misschien heeft Chelsea een goeie dag.

Dit zijn hele pijnlijke tijden voor de club waar honderden miljoenen euro's in gepompt is. Chelsea heeft gewoon een frisse selectie nodig en een nieuwe trainer! Het mooiste zou zijn als Mourinho terug naar Chelsea gaat. Pep Guardiola past niet bij Chelsea, spelen veel te verdedigend voetbal. Dus ik weet niet wie anders de kar moet gaan trekken daar.

Morgen gaat hetzelfde gebeuren met Inter let maar op..

Nou Chelsea bestuur, vandaag een beetje opgelet? Je speelt tegen 2 fantastische spelers die bij Chelsea de oplossing op dit moment zouden zijn.
We beginnen met Lavezzi, wat heb ik van hem genoten zeg, zo snel, zo goede controle over de bal. En dan zie je Malouda bij Chelsea lopen....
De andere is natuurlijk Edison Cavani, wat een speler, altijd op het randje, goede techniek, beresterk en ook nog redelijk snel.

Verder moet er natuurlijk iets worden gedaan aan de verdediging, als je ziet dat Bosingwa linksback begon terwijl die jongen met Agovv nog niet meekan, alsjeblieft zeg.
Verder moeten ze als Terry terugkomt, Cahill speelminuten gunnen, maar gewoon met luiz-terry spelen. Dan heb je een goed centraal duo. Ivanovic op de back is leuk, niet geweldig maar speelt degelijk.

Spelers die weg mogen;
Raul Maureies.
Torres ( zo veel mogelijk vangen, elke miljoen is meegenomen)
Bosingwa
Paulo Ferreira.

Verder een paar leuke talenten halen, die ook speelminuten gunnen volgend seizoen.
Dan heb je altijd nog leuke wissels die iets kunnen als Drogba en Lampard.
Dan kom je bij deze opstelling uit:

Cech
Ivanovic
Terry
David Luiz
Cole
Essien
Mata
Ramires
Sturrigde
Cavani
Lavezzi

Villas Boas presteert gewoon zwak dus wegwezen ermee. Koop verder nog 2 goede spelers deze zomer en stel een andere trainer aan

21 februari 2012 om 23:30

Gelukkig heb jij geen functie bij Chelsea want, een voorbeeld van wanbeleid voeren kan jij wel. Ze hebben Baos gekocht voor 15 miljoen en als ze hem ontslaan krijgt ie nog is 12 miljoen mee. Uit eindelijk schiet je er niks mee op, het ligt puur aan de selectie.

Wat is Chelsea zwak zeg, totaal geen tactiek niks.

Napoli heeft maar een goede verdediger, Campagnaro wat een held. Zelfs met een bloedend hoofd helemaal ingepakt de beste. Gaf ook nog eens een geweldige bal bij de derde goal. Die broer van de geweldige Fabio kan er echt helemaal niks van zeg. Cahill bewijst overigens wat ik dacht, overschatte engelse verdediger.

Napoli heeft maar 4-5 goede spelers, zo slecht is dit Chelsea. Die Inler kan echt helemaal niks en is ook nog eens ongelooflijk traag en kwetsbaar. Totaal geen gebruik van gemaakt. Was volgens mij wel die gek die Mata de bal gaf bij de goal. Villas Boas heeft geen geweldig materiaal maar alsnog dit is wel heel slecht. Had nog 4-1 moeten worden.

En weer een Engelse topclub onderuit in de Cl. Ze liggen er nu allemaal uit denk ik. Wat is de PL dramatisch dit seizoen. City en United domineren er en liggen er uit. Arsenal kansloos bij een behoorlijk slecht Milan met veel blessures. En Chelsea onderuit bij Napoli wat totaal niet kan verdedigen, kansloos allemaal. Misschien dat Tottenham er wat van zou maken, de rest is matig.

21 februari 2012 om 23:33

Nee, het was Cannavaro die Mata de bal gaf.. :P
Check de herhaling ;

Napoli speelde geweldig! Ik vind ze het mooiste voetbal spelen in de CL dit seizoen. Althans tot nu toe.

Het slechtste Chelsea in de afgelopen 15 jaar. AVB mag van mij vertrekken, als hij Essien had opgesteld ipv Meireles, Lampard ipv Malouda en A.cole ipv Bosingwa dan had hij er niks aan kunnen doen maar deze 3 gasten worden zelfs bij een amateurteam afgewezen.

Spelers als Essien zijn zelfs op 60 procent van wat ze waren nog stukken beter dan prutsers als Meireles. Chelsea staat er zeer slecht voor, er is geen enkel lichtpuntje, er is geen toekomst. Chelsea betaald de prijs voor jarenlang wanbeleid. Waarom speelt Mceachran niet maar wel een Meireles? Waarom speelt een Kakuta niet maar wel een Malouda? Waarom zien we wekelijks Bosingwa spelen als je backs als Hutchinson en Bertrand hebt?

Waarom jarenlang trainers ontslaan en nu iemand aanhouden die totaal geen grip meer heeft op het team en continu zijn Portugeze vriendjes blijft opstellen?

Chelsea heeft verloren van een Napoli wat voorin drie toppers heeft maar verder ook maar over een matig team beschikt. Ergens ben ik wel blij dat Chelsea er misschien uitvliegt want tegen Barcelona of Real zouden ze vernederd worden...

Hopen op de top vier en misschien de FA Cup...

22 februari 2012 om 00:13

Ook als hij Essien, Lampard en Cole had opgesteld had hij er nog steeds veel aan kunnen doen, maar dan had hij misschien kunnen werken aan zijn tactische/motiverende vaardigheden (want tactisch is het een drama, maar qua teamspirit is het helemaal een ramp; uitspraken als 'de spelers hoeven me niet te steunen, als de eigenaar het maar doet' zijn natuurlijk rampzalig en een clubheld en leider als Lampard op de bank zetten terwijl hij met passie speelt i.t.t. Mereiles of Malouda, zich 100% geeft èn zo dicht bij het record is; dat doe je gewoon niet Avb!!!)
Maar dat hij èn de opstelling week in week uit zo loopt te verzieken èn dat het voetbal nog steeds slechter wordt (grote overwinning boeken doen we niet meer aan; overwinning op zich al niet overigens) èn dat de resultaten zo beroerd zijn dat we 5e staan en daarmee van geluk mogen spreken zijn voor mij genoeg reden om hem er vandaag nog uit te trappen. Dat verlies van 15 miljoen + 12 miljoen oid ontslagvergoeding neem ik dan graag voor lief; aan het spelen van CL volgend jaar verdienen we die 27 miljoen zo terug t.o.v. het spelen van EL, dus ik snap niet waar Abramovich zo lang op wacht. Hij heeft wel eens fouten gemaakt in mijn ogen als het gaat om het ontslaan van trainers, zoals bij Mourinho of Ancelotti, maar dit lijkt me toch wel heel erg duidelijk dat dit niks wordt? Alsjeblieft Abramovich, als Chelsea je lief is (en dat is het) dan ontsla je AVB zo snel als je kunt.

Heerlijke wedstrijd, ik heb echt genoten van Napoli. Aanvallen, passie, sfeer, aantal mooie spelers, goed aangevuld met fysiek sterke lopers en werkers. In de poulefase waren ze ook al verrassend goed, ze hebben mijn hart een beetje gestolen, hoop (en denk) dat ze Chelsea eruit knikkeren. Oei oei Chelsea, dit is niet meer het team van de laatste jaren, kansloos voor de titel en de C L gaan ze ook zeker niet winnen.

Iedereen heeft het over chelsea, ook wel begrijpelijk, maar wat is dat Napoli een mooie ploeg zeg. Echt geweldige spelers. Ik hoor vaak over Cavani Lavezzi en Hamsik maar zie ze eigenlijk haast nooit spelen. Nu dus wel, en echt onder de indruk!

Ik ben spontaan fan geworden van Napoli. Wat een stadion, wat een supporters. Ongelooflijk. Veel beter dan bijvoorbeeld de dode stadions Bernabeu en Camp nou. Het stadion ontploft gewoon letterlijk bij een Napoli goal. Kippenvel gewoon, geen enkele andere CL deelnemer die er nog in zit heeft zo een stadion en supporters. Ik gun Napoli elke winst, al is het maar om die kippenvel momenten mee te maken als ze scoren. !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Borussia Dortmund, Napoli.. zulke clubs verdienen alles!

21 februari 2012 om 23:47

Haha, zelfde bij mij, een jaar geleden interesseerden ze mij niet zoveel, maar oh, die geweldige sfeer, zulke volksclubs gun ik het.

Een tijdje geleden zei ik al van te voren. Engelse teams presteren laatste 4 jaar matig behalve United , die nu in groepsfase is uitgeschakeld. Italianen zijn back en gaan domineren in CL , want het tijd is aangekomen voor engelse league.hopen dat Inter morgen wint van marseille en samen met Milan en Napoli in kwartinale zijn.

ongeloofelijk dat utrecht vorige seizoen nog 2 x gelijk had gespeeld tegen dit napoli en verdiend ook

Dit napoli is toch wel een van de mooie clubs in europa zeg ! In de tijd met Maradonna veroverden ze nog de uefa cup, werden ze kampioen in italie en wonnen ook de beker . Dat was de glorie tijd van napoli . Daarna was het minder met deze ambiteuze club die slechte tijden heeft gekend . Maar napoli heeft vandaag subliem gepresteerd.

Met waanzinnige supporters, mooie stadion en geweldige spelers hebben ze chelsea letterlijk voetballes gegeven . Cavani is werkelijk een beest ! Lavezzi idem dito . Samen hebben ze chelsea gekweld .
Denk dat de tijd voor Avb is gekomen . De bal is rond, er w8 nog een wedstrijd in londen waar nog 90 minuten voetbal moet worden gespeeld , maar ik gun het napoli van harte ! Denk toch wel dat napoli het zal overleven en zal doorstromen in londen. Vond Gokhan inler zeer goed spelen vandaag . Wat een sterke speler is dat zeg ! Had die hamsik graag ook wel willen zien scoren . Ik ben erg gecharmeerd van zijn speelstijl !

Aaah mooie uitslag. Leuk team is Napoli; lekker creatief, veel strijd. Hopelijk maken ze het af over twee weken, zorgt toch voor leuk, vernieuwend voetbal in de kwartfinale.

Wat een enorm leuk team is dat Napoli toch.. Vorig seizoen betrapte ik mijzelf al een op de gedachte dat ik het eigenlijk helemaal niet erg zou vinden als de Scudetto weer eens naar Napels zou gaan. Ik gun die gasten écht een halve finale in de CL.

Ben geen fan van Chelsea maar ik ben al paar weken kijken naar Chelsea om erachter komen wat er fout gaat en kan niks vinden verdedigen is er niks mis aanvallend ook niet dus het is gewoon iets mentaal

22 februari 2012 om 02:22

Verdedigend niks mis?

22 februari 2012 om 11:41

Alle linies is iets mis mee. Verdediging kan er helemaal niks van: zijn langzaam, er is geen communicatie, tonen geen strijd en happen te snel. Het middenveld is om te janken: totaal geen strijd, ook geen communicatie en helemaal geen creativiteit. In de aanval voetbalt er één voor zichzelf (sturridge), de ander stond er voor niks en deed niks goed (drogba) en de laatste was de beste bij Chelsea, die verwijt ik niks (mata). Maar de man die het meest fout doet is VB. Pfff wie begint er nou met Malouda, Meireles en Bosingwa. Vanaf dat moment wist ik dat het niks werd, want je speel dan eigenlijk figuurlijk met 8 man. En dan zie ik ook nog dat Chelsea zonder Essien, Cole en Lampard speelt. Waar gaat het heen?

Probleem: de selectie heeft een slechte mentaliteit, er loopt te weinig kwaliteiten en we hebben een clown van een trainer die het telkens lukt om met de verkeerde opstelling te beginnen.

degea Beter dan abbiatti
Evra beter dan zambrotta
Vidic beter dan T.silva
Rio beter dan Nesta
Fabio/rafael/jones/smalling meer potentie dan abate
Carrick beter dan emanuelson
Scholes beter dan aquilani
Nani beter dan Rbinho
Valencia beter dan Casano
Rooney Beter dan Ibra

Hernandez/welbeck nog slechter dan pato, maar zeker welbeck word beter.

Spelers als cleverly en pogba worden nog veel beter dan van bommel of nocerino..

Pff nu duidelijke mensen?

22 februari 2012 om 07:18

Ken jij wel de basiself van Milan?

De Gea beter dan Abbiatti. Haha. Vidic beter dan T.silva, in geen 100 jaar. Carrick is een prutser en mag je vergelijking met Van Bommel die eet hem op en Scholes is bij lange na niet beter dan een Boateng die speelt veel vaker dan de altijd geblesseerde Aquilani, vroeger ja. Valencia beter dan Pato / Robinho, ahah. En Ibra is natuurlijk nog altijd beter dan W.rooney.

22 februari 2012 om 07:41

Haha, zoals pele10 zegt, wat voor voorbeelden neem jij?

Abbiati is beter dan De Gea. Vidic is wel beter dan Thiago Silva maar Vidic is nu geblesseerd dus daar heb je niks aan. Carrick is beter dan Emanuelson ja maar als je nou van Bommel neemt, van Bommel is veel beter dan Carrick. En bij Scholes neem je Aquilani, als je dan nou Boateng gebruikt, Boateng is beter dan Scholes, en op dit moment is Ibrahimovic ook wel beter dan Rooney.

22 februari 2012 om 19:48

Waarom speelt AC Milan dan wel nog CL en spelen ze Arsenal van de mat en vliegt United eruit tegen Basel en speelt het nu EL? Leuk die vergelijkingen, maar die gaan totaal niet op. Sowieso zeer subjectief.

Volstrekt verdiende overwinning van Napoli !
De passie straalde ervan af, bij Chelsea was het vooral de plichtmatigheid die opviel.

Een club die na een faillissement en vervolgens opgebouwd door een filmregisseur van wereldfaam (Di Laurentiis) weer meedoet op het hoogste niveau. Een nieuw prachtig stadium heeft en door de inwoners van Napels als een droom in een dagelijkse nachtmerrie wordt gekoesterd.

Chelsea dat is opgekocht door Russisch grootkapitaal en de laatste jaren langzaam in een greppel aan het wegzakken is.

Idealen versus geld...... kan het geld nooit winnen.... ja, even... voor de schijn !!

Napoli is een mooie, snelle counterploeg. Maar goed hun verdediging is zeker te kloppen. Cavani is een held. Wereldspits. Ik denk dat er nog veel gescoord gaat worden in Engeland. & de aanvallers van Napols zouden een offday moeten hebben om dit nog weg te geven dan.

Wat een heerlijke wedstrijd in een mythisch stadion. Prachtig. Napoli heeft alleen een goal te weinig gescoord dat is jammer. Een 2-0 winst is goed te doen voor Chelsea.

Napoli zette van het begin af aan druk en heeft verdiend gewonnen. Of het nou lag aan het zwakke verdedigen van Chelsea of het super trio voorin bij Napoli is nu niet van belang. Ze moeten de return gewoon laten zien dat ze gewoon verdienen om naar de kwartfinale door te gaan.

En waarom heeft iedereen het steeds over de sterkste competitie????!!!!
Er is toch niemand die heeft aan kunnen tonen welke competitie de sterkste is.

Spanje en Italie hebben volgens mij evenveel europa cup 1/ CL gewonnen, dus zouden deze competitie's sterker zijn dmv de behaalde resultaten.

22 februari 2012 om 13:34

heu je kan dus wel aantonen wie de sterkste competite heeft hoor.. de uefa coefficient is echt een geweldig weldoordacht systeem waar je perfect kan aantonen welk land jaarlijks het beste in europa(euo league + intertoto+ championsleague) heeft gepresteerd, zeer goede maatstaf lijkt me.

zo was inter toen ondanks cl winst niet het eerste land met de meeste punten, maar duitsland, omdat vele italiaanse teams vroeg uitgeschakeld werden, in tegenstelling tot de duitse die dan ook nog eens een finalist hadden in CL

22 februari 2012 om 17:24

Ja hier moet ik je gelijk in geven, maar ik vind het verder ook prima hoor als Engeland de sterkste competitie heeft.
Wat mij betreft wint Napoli de CL. Jammer dat de verdediging niet zoveel kwaliteit heeft

Niemand is beter dan Silva achterin momenteel. Steekt er ver boven uit, zoals Ibra ook zegt. Beest. Laat staand een overschatte trage prutser als vidic.

Heb gisteravond echt genoten van deze wedstrijd. Kansen voor beide teams en de wedstrijd was erg open, je kon van alles verwachten. Chelsea presteerde weer eens onder zijn niveau maar creeerde toch wel een paar kansen. Het was de aanval van Napoli die deze wedstrijd besliste, de verdediging vond ik erg zwak.
Maarja, het champions league avontuur van chelsea is nog niet afgelopen, de return thuis zouden ze toch kunnen winnen.

Zeer spijtig van die goal van Mata na een flater van Cannavaro die een bal zeer slecht aannam, anders was het over en out voor the bleus. Jammer want ik hoop echt dat Napoli doorgaat. Immers spelen ze zeer knap voetbal. Hopelijk geven ze in Londen geen twee goals weg.
ook benieuwd hoe lang cavani-hamsik-lavezzi nog houdbaar blijven voor Napoli

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chelsea

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Liverpool7546
5.Chelsea7024
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Antonio RüdigerVerdediger10
Gary CahillVerdediger10
César AzpilicuetaVerdediger10
David LuizVerdediger11
Voor de complete selectie: Clubpagina Chelsea.

In de wandelgangen

Dinsdag 22 mei
De toekomst van Fran Sol ligt mogelijk in Mexico. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren