Alderweireld: 'Voor een schorsing is het wat mij betreft geen aanleiding'

Zondag, 19 februari 2012 om 22:00

Ryan Koolwijk maakte zich in de slotminuten van de wedstrijd tussen Ajax en NEC (4-1) schuldig aan een natrappende beweging. Toby Alderweireld kwam na een duel op de enkel van de middenvelder van NEC terecht, die het allemaal te lang vond duren en de verdediger van Ajax een trap na gaf.

Alderweireld voelde er weinig voor om het incident bij scheidsrechter Ruud Bossen aan te kaarten. "Ik ben geen type speler dat dan naar de scheidsrechter rent", verzekert de Belgisch international in gesprek met AjaxLife. "Ik stond inderdaad op zijn enkel en hij reageerde vervolgens, maar het is gebeurd en nu is het klaar."

"Voor een schorsing is het wat mij betreft geen aanleiding." Koolwijk zelf denkt om een andere reden een schorsing te ontlopen. "Ik raakte Alderweireld niet, dus ik verwacht niet dat ik op basis van televisiebeelden een schorsing krijg." Het is niet duidelijk of Bossen het incident waarnam.


Poll

Wel of geen schorsing voor Ryan Koolwijk, áls Ruud Bossen het incident niet waarnam?


Gerelateerd

53 reacties (laatste reactie door de toekomst)

Mooie reactie, heb het zelf niet gezien maar zoiets hoort gewoon niet.

19 februari 2012 om 23:05

viel op zich wel mee maar volgens de regels is het rood.sportieve reactie van Toby,kan zijn collega matennaaier Jan nog wat van leren.

19 februari 2012 om 23:12

Mertens heet Dries hoor, geen Jan.

Tja, volgens de regels is het rood en dus zal de tuchtcommissie er nog wel naar kijken.

19 februari 2012 om 23:17

Prima reactie Cheval, wat een onzin weer van chrisje040, maar zijn naam zegt al genoeg. Pure haat en afgunst lijdt tot zo'n reactie. Frustratie viert hoogtij blijkbaar.

Natrappen is rood, dus van mij mag hij worden geschorst.

19 februari 2012 om 23:29

speciaal ingelogd om jouw een duimpje omhoog te geven. Geniale reactie

Ik raakte hem niet zegt Koolwijk, tja maar je maakte wel een trappende beweging en je wou hem dus raken. Dit hoort niet thuis bij voetbal, vind wel dat hij een schorsing verdient.

19 februari 2012 om 22:34

Ja mee eens. Duidelijk getrapt uit frustratie of hij hem nou raakt of niet.

Geen hele zware schorsing maar wel 1/2 wedstrijden.

Was gewoon een natrappende beweging wat mij betreft word deze jongen voor 2 3 wedstrijden geschorst, Net als je iemand zijn richitng op spuugt en later zegt ik raakte hem niet. Het gaat namelijk om de intentie

19 februari 2012 om 22:23

ben ik helemaal met je eens. Hij geeft het zelf al toe dus moet hij gewoon geschorst worden. Vind het wel een top reactie van Alderweireld. Niet lopen zeuren of maten naaien.

19 februari 2012 om 22:45

Zegt meer over jou dan over Alderweireld. Zoals de Duitse supporter is vertrouwt hij zijn tegenstanders.

19 februari 2012 om 22:46

moustro,

Het maakt niet uit welke club het is, maar het ligt meer aan de stand. Stond NEC nou boven Aajx, dan had Alderweireld dit niet gezegd denk ik.

19 februari 2012 om 23:23

(edit: reactie op Sjaakc)
Wat heeft dit met Duitse supporters te maken? Oh ja, matennaaien is typisch Duits zeker? Nou blijkbaar niet...

19 februari 2012 om 23:34

Je bent toch een gewaardeerd lid hier en dan zulke ongefundeerde insinuaties maken... Nergens voor nodig toch?

19 februari 2012 om 23:47

@egghead We gebruiken verschillende woorde, maar bedoelen hetzelfde ...

19 februari 2012 om 23:48

@SjaakC Duitse supporter?

19 februari 2012 om 23:56

Komt er een goede daad uit Amsterdam is het de anti's gelukt om het nog steeds negatief op te vatten. Bravo!

Koolwijk mag wat mij betreft vrij gesproken worden, omdat er verder niks is gebeurd. Het was vooral een sportieve wedstrijd, daarnaast heeft iedereen wel is zo een actie.

Toby is gewoon een held. Punt!

Die reactie van koolwijk slaat egt nergens op, hij zegt dat hij hem niet geraakt heeft dat is ook zo maar je ziet ook egt dat hij een trap wou verkopen en gelukkig heeft hij hem niet geraakt, als het wel was gebeurd wat had er dan kunnen gebeuren je kan het vergelijken met poging tot moord waar je ook een straf voor krijgt hier kun je het ongeveer het zelfde zien.

de redenering van koolwijk klopt niet,het gaat er niet om of je hem raakt of niet,het gaat om de intentie.hij trapt na dus rood zou je zeggen,maar klasse van alderweireld.

Die verklaring van Koolwijk zou zo de prullenbak ingegooid worden. Niet raken, wel natrappen. Wel netjes van Aldeweireld. Niet zeuren verder gaan

Volgens mij had Alderweireld het niet eens door. Natuurlijk wel een vieze actie van Koolwijk, helemaal niets voor die jongen.

Ik zou Alderweireld schorsen omdat hij op zijn enkel stond..

19 februari 2012 om 23:15

waarom alderweireld schorsen?hij stond per ongeluk op zijn enkel,jouw reactie slaat nergens op,reageer dan niet.

19 februari 2012 om 23:29

@dennis1

Als we dan toch gaan schorsen moeten we Alderweireld ook gaan schorsen.

Wie zegt dat hij per ongeluk op zijn enkel ging staan? Koolwijk trapte na omdat Alderweireld een beetje gemeen aan het doen was.

Niet erg verder, de wereld vergaat niet maar ga geen onzin verkondigen. Bovendien mag iedereen zelf weten of hij/zij wil reageren en als jij iets nergens op vindt slaan betekend dat niet dat iedereen dat vindt.

19 februari 2012 om 23:36

als ik je naam zie,dan zie ik dat je mening nogal nec gekleurd is.als toby bewust op zijn enkel was gaan staan dan was dat wel opgemerkt door de analiticy,ik zei ook niet dat mijn mening ieders mening is,ik zei alleen dat je reactie nergens op sloeg.eerst even goed lezen en dan reageren dat is de volgorde.

19 februari 2012 om 23:52

Mijn allereerste vraag is of je uberhaupt het moment hebt gezien.. Je laat doorschemeren dat dat niet het geval is.

Hoe kan je een mening hebben over iets dat je niet met eigen ogen hebt gezien?!

Om even verder op jouw opmerking in te gaan, jij zegt dat iemand niet moet reageren omdat het -in jouw ogen- een opmerking is die nergens op slaat. Ik vindt het een opmerking die een leuke discussie uitlokt dus wat mij betreft mag hij net, zoals jij, blijven reageren.

Is volledig offtopic maar er zijn ook andere leestekens dan komma's op je toetsenbord.

20 februari 2012 om 00:39

je zou een goede journalist zijn met je doorgezeur want dat is het.ik wens je dan ook veel plezier met leuke discussies uitlokken. ik ga verder niet reageren op jouw onzin.

20 februari 2012 om 09:03

Ik vraag me af of jij het moment gezien hebt want Alderweireld heeft totaal niet de intensie om op Koolwijk te gaan staan. Sterker nog: hij geeft hem niet eens aandacht! Dus hoe kan je hem hier voor schorsen?

Ik dacht namelijk eerst aan rood voor Alderweireld maar in de herhaling was ik direct van mening verandert. Dus kijk zelf de volgende keer even naar het moment voor je dit soort onzin gaat verkondigen. Dank u!

Koolwijk kan dan wel zeggen : Ik heb hem niet geraakt maar hij had wel de intentie om hem te raken en daar gaat het om. Buitengewoon onsportief van Koolwijk, de frustraties waren duidelijk zichtbaar. Ik vind niet dat er een uitzondering gemaakt moet worden. Daarmee zou je andere spelers in een soort vergelijkbare situaties te kort doen daar waar je consequent en objectief moet zijn. Als Koolwijk een schorsing aan zijn broek krijgt dan is dat terecht.

Toby de barmhartige samaritaan ging zelf vol op zijnenkel staan inderdaad dus geen reden tot schorsen

19 februari 2012 om 22:34

Oooh okee, want als je op iemands enkel staat mag diegene jou natrappen. Die regel kende ik niet!

Ik vind dat eerder reden om ze allebei te schorsen eigenlijk.

19 februari 2012 om 23:24

Ok..kan me nog een wedstrijdje in de Arena herinneren waar Bakkal in het shirt van PSV om de 2 minuten op de enkel stond van Suarez. Suarez beet hem vervolgens in zijn nek...hmm, belachelijk dat ze toen Suarez hebben geschorst eigenlijk

20 februari 2012 om 08:44

gelijk heb je, ook bakkal hadden ze moeten aanpakken, wat suarez deed was niet juist en ik ben juist een suarezfan. Zie je bakkal nu iets fout doen, nu hij bij feyenoord speelt. Nee, en mertens is nu gemener, dan toen hij bij utrecht speelde, waar ligt dat aan, denk je, Aan P...

20 februari 2012 om 13:50

Haha, dat zijn jouw woorden;

veel Real en Barca spelers kunnen nog wat leren van Alderweireld... Koolwijk zijn reactie hoorde niet natuurlijk. maar alsje goed keek stond Alderweireld ook wel even lelijk op zijn enkel. maar dit hoorde hij niet te doen. maar voetbal is emotie. gelukkig maakt Alderweireld van een mug geen olifant.

19 februari 2012 om 23:31

Wat een genot om jouw relativerende post te lezen. Verwoord precies mn gedachten.

Prima Toby we moeten ons lekker op ons eigen spel concentreren. Was niet sportief van Koolwijk maar daar moeten we boven staan.

Dat hij hem niet raakt is dus geen geldige reden voor het ontlopen van een schorsing, het gaat immers om de intentie. Van mij hoeft hij niet geschorst te worden, maar als je consequent bent, dan dient de Knvb hem wel te schorsen.

Ik heb het niet gezien, maar vind dit wel een erg sportieve reactie van Alderweireld. Voor het eerst in lange tijd was Ajax weer eens beter als de tegenstander. Hoop dat of Ajax, Heerenveen of AZ kampioen word, clubs die ik het wel gun!

"ik ben geen type speler dat dan naar de scheidsrechter rent",
Hier zou zijn collega in het centrum, en bovendien op de foto ernaast, nog wat van kunnen leren.

Natrappen is natrappen, of je nou raakt of niet. Het zou ook erg scheef zijn van de knvb als hij geen schirsing krijgt, want normaalvis dit direct rood.

Zo kennen we Alderweireld, altijd sportief en normaal. Prima!

Toby reageert goed. Geen tijd in stoppen en energie aan verspillen.

Koolwijk vind ik echter maar raar reageren. Zijn reactie vind ik eigenlijk nog wel een reden om hem te schorsen. Wat maakt het nou uit of je hem raakt of niet? Bij natrappen gaat het vooral om de intentie.

19 februari 2012 om 23:42

Toby reageert inderdaad erg goed. Hij is niet zo'n matennaaier en neemt het als het ware voor hem op. Zoveel stelde het ook niet voor. Zoveel kracht kun je ook niet leggen in een trap in de positie waarin hij lag. Als de Knvb moeilijk wilt doen moeten ze hem één of misschien twee wedstrijden schorsen, maar niet teveel aandacht besteden hieraan. Lijkt me erg onnodig.

20 februari 2012 om 15:43

Inderdaad. Ik bedoel ook niet te zeggen dat ze hem moeten schorsen of bestraffen, maar ik vind het excuus van Koolwijk gewoon kansloos. Natrappen gaat erom dat je je collega terug wil pakken op een zielig manier. Dat je daarna zegt dat hij niet verwacht geschorst te worden, omdat je Alderweireld niet geraakt heb.. Dan zeg je dus wat verschrikkelijk doms en kan je beter je excuses maken..

Ik bedoel: als ik met mijn auto op iemand inrij en diegene springt net weg en heeft niks, is het nog steeds poging tot moord.. Dan verwacht ik ook niet in de rechtszaak weg te komen met: Ja, maar ik raakte hem niet.

@afca_1995 br In de arena voor de beker vertonghen tegen maherbr

Daarin onderscheidt Alderweireld zich met zijn matennaaiende medebelg Vertonghen. Die zou zijn eigen moeder nog een rode kaart aansmeren. Heel netjes van Alderweireld!

20 februari 2012 om 07:29

Natuurlijk moet jij dit weer zeggen. Ik had ook niets anders van jou verwacht, maar waarom noem je dan niet gelijk de naam Dries Mertens? Die kan het n.l. nog beter dan Jan Vertonghen.

Misschien moet jij eens met Vertongehn praten dat is namelijk wel een eerste klas naaier.
Zoals alderwereld heeft gehandeld lijkt me prima.volgens mij is het een eeuwenoude regel dat spelers elkaar er niet nijnaaien.

Een poging tot natrappen is ook gewoon een gele kaart hoor !

Maar zo ernstig was deze situatie niet en nu hij ook niet werd waargenomen door de scheidsrechter kan je het best door de vingers zien.
Evengoed onbegrijpelijk dat het niet werd gezien door de lijnrechter noch door de vierde man. Daarvoor zouden zij beripst moeten worden. Het incident was er duidelijk genoeg voor.

20 februari 2012 om 12:56

Neen, want je kan eigenlijk geen poging doen tot natrappen. Je trapt na (ongeacht of je de speler raakt of niet) of je trapt niet na. Rode kaart dus, duidelijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Donderdag 24 mei
Jean Michaël Seri moet de eerste aankoop van Unai Emery bij Arsenal worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren