Update: ‘Terry denkt er niet aan punt achter interlandcarrière te zetten’

Dinsdag, 7 februari 2012 om 12:20

De afgepakte aanvoerdersband van John Terry bij de Engelse ploeg is uiteraard voer voor de Engelse tabloids. De FA besloot om de verdediger van Chelsea niet langer captain te laten zijn, omdat hij verdacht wordt van racistisch gescheld in de richting van Anton Ferdinand. Volgens de Engelse media overweegt Terry een punt achter zijn interlandloopbaan te zetten, omdat hij steun mist.

/

De mandekker moest twee jaar geleden ook al even de aanvoerdersband inleveren: toen omdat hij in opspraak was gekomen door een affaire met de vriendin van Wayne Bridge. Terry heeft toegegeven dat hij een scheve schaats heeft gereden, maar heeft niet bekend dat hij Ferdinand heeft uitgemaakt voor Black c*nt. Desondanks besloot de FA om de aanvoerdersband af te nemen.

Als we de Engelse kranten mogen geloven is niet alleen Terry, maar ook bondscoach Fabio Capello daar zeer verbolgen over. De oefenmeester wilde Terry graag houden als aanvoerder, maar werd vrijdagmorgen gebeld door FA-voorzitter David Bernstein, die Capello informeerde dat de bond anders had besloten. Capello zou de beslissing met tegenzin hebben geaccepteerd.

De Italiaan moet nu op zoek naar een nieuwe aanvoerder en Rio Ferdinand, die de band twee jaar geleden overnam van Terry na de affaire met de vriendin van Bridge, heeft al laten weten dat hij niet van plan is om opnieuw aanvoerder van the Three Lions te worden. Steven Gerrard van Liverpool is nu de belangrijkste kandidaat om Engeland te leiden op het EK.

Update 7 februari 12:20 uur - ‘Terry denkt er niet aan punt achter interlandcarrière te zetten’
Dat John Terry niet langer de aanvoerder van het Engels elftal mag zijn, is voor de verdediger naar verluidt geen reden om een punt te zetten achter zijn interlandcarrière te zetten. De ophef die er is ontstaan na het besluit van de Engelse voetbalbond (FA) is volgens BBC Sport geen aanleiding voor Terry om te stoppen als international. Bondscoach Fabio Capello steunt Terry en was furieus over de beslissing van de FA, maar of de Italiaan daar consequenties aan verbindt is nog niet duidelijk.


Poll

De FA heeft een juiste beslissing gemaakt


Gerelateerd

116 reacties (laatste reactie door lampard21)

Terry is een overschatte speler .het is een racist en hij doet met ene andere .hij is zo slecht mens behh .verdedigen kan hij niets dus heb je niks aan hem bij Engeland

3 februari 2012 om 23:46

Ik erger me mateloos aan jouw reacties. Maar dat geheel terzijde..

Terry is een aardige verdediger, maar heeft zijn beste tijd gehad. Volledig terecht zit hij nu zonder aanvoerdersband in de selectie van Engeland!

3 februari 2012 om 23:51

@ Koeniiee

Mag ik weten waarom het terecht is? volgens mij is er nog niks bewezen toch?

3 februari 2012 om 23:53

Zoals johan Derksen zegt iedereen mag een eigen mening hebben zelfs als andere het onzin vinden .dit is een vrij land om je mening te uiten .Ik trap nooit open deuren heb altijd een eigen mening .erger je vriend kom dan niet meer op voetbalzone .waar iedereen een andere mening heeft

3 februari 2012 om 23:54

Volg mij is er wel degelijk genoeg bewijs. Desalniettemin was er ook nog de affaire met de vrouw van Bridge, om die reden alleen al vind ik niet dat je aanvoerder van een nationaal elftal kunt zijn. Een aanvoerder hoort andere te sturen en betrouwbaar te zijn (vooral dat laatste) voor de rest van het team.

@goudenring

Ik heb niets tegen Jou mening. Ik heb iets tegen jou manier van schrijven (dit artikel) en jouw manier van reageren op ajax gerelateerde items (andere artikels)!

4 februari 2012 om 00:02

@koenniiee
Er is helemaal geen bewijs. Op de beelden is te zien dat hij cunt zegt, maar of hij nou black cunt of blind cunt zei is niet duidelijk te zien.

Ik vind het sowieso een beetje de omgekeerde wereld. Ze gaan het pas bekijken na het EK, met andere woorden, hij is onschuldig totdat het tegendeel is bewezen. Na het EK dus, nu nemen ze zijn aanvoerdersband af terwijl er geen uitspraak is gedaan over de situatie en er geen bewijs is.

4 februari 2012 om 00:03

Helemaal mee eens, het irriteert me mateloos hoe iedereen vooroordelen heeft over Terry. Er is nog niets bewezen en iedereen schreeuwt al moord en brand. Jammer genoeg zijn er te veel mensen die niet helder kunnen nadenken en gewoon alles geloven wat de media zegt.

On: Het is niet verrassend dat Terry zijn interland-loopbaan wil beëindigen. Met zoveel druk van de media en de fans, hou je ook geen plezier meer over in het voetballen voor je land.

4 februari 2012 om 00:05

Ben ik met je eens. Maar zoals ik al aangaf, dan nog vind ik het zaak om de aanvoerdersband af te pakken (is al eerder gedaan, I know). Of dit nu betrekking heeft op de racisme affaire of het vreemdgaan affaire. Deze man is nu gewoon niet meer geschikt voor een rol als aanvoerder.

4 februari 2012 om 01:28

Dat ze jou geen ban hebben gegeven op deze site snap ik niet! Wat een nutteloze reactie. Er is in Engeland geen betere verdediger als John Terry. Zoals de wet beschrijft: Onschuldig TOT HET Tegendeel IS Bewezen! Oprotten dan met die domme reacties! Captain of the three Lions: John Terry!

4 februari 2012 om 10:37

En doe aub wat aan je nederlands. Zoals jij schrijft snapt niemand je posts. Ot: Gerard is een betere aanvoerder dan Terry. Heeft wel bewezen dat liverpool door zijn leiderschap beter draait dan zonder hem

7 februari 2012 om 12:59

Onzin, er WAS in Engeland geen betere verdediger dan Terry. Hij is nog steeds goed maar lang niet meer zo goed als hij ooit was. Daarbij heeft Koennnie gelijk, Terry heeft al een verleden waardoor hij het al niet meer verdient om aanvoerder te zijn.

Daarbij; als hij onschuldig was in de 'racisme' zaak, dan had hij het toch wel volmondig ontkend in de media? Lijkt me een duidelijke zaak dit, alleen de vraag of het wel bewezen kan worden.

3 februari 2012 om 23:48

Overschatte speler?
Over zijn persoonlijkheid kun je discuseren ,maar hij was 1 van de beste verdedigers ter wereld. en hij is nog steeds een top verdediger.

3 februari 2012 om 23:49

Daarom zakt hij iedere week door het ijs met verdedigend flaters

3 februari 2012 om 23:54

Hij is nog altijd goed maar niet meer de vrijwel niet te passeren muur die hij enkele seizoenen geleden was.

3 februari 2012 om 23:57

Bij Chelsea gaat het gewoon niet lekker dit seizoen.terry speelt zijn minderen wedstrijden en hij zit niet in ze beste fasen,maar om hem dan gelijk een overschatte verdediger te noemen lijkt me overdreven. Hij is eengoeie leider met veel ervaring, een uitstekende captain.

5 februari 2012 om 00:11

het gaat in dit geval niet om zijn kwaliteiten als speler en captain vind ik. Ten eerste is het belachelijk dat ze deze situatie pas na het EK gaan behandelen, waarom niet meteen? Ten tweede moet je je coach de vrije hand geven met het bepalen, wie de aanvoerder moet worden, dat hoort niet van een bond uit te gaan. Als de bond dan wat wil, schors hem dan gewoon voor het nationale elftal, maar zolang je als bond vindt dat hij nog mag spelen voor engeland, bemoei je dan ook niet met de wijze waarop de coach hem wil gebruiken.

3 februari 2012 om 23:48

en toch speelt hij maares ff bij chelsea

terry is gewoon een top-verdediger maarja ieder zijn mening

3 februari 2012 om 23:48

Aan jou reactie te zien ken jij geen goede verdediger, want Terry is een van de beste verdedigers van de wereld.

3 februari 2012 om 23:50

Da zie hoe je hem overschat .hij heeft altijd met een Gallas en Carvalho gestaan die knapte alle het vuile werk op .Nu zie je pas hoe hij zo traag en kwetsbaar is .Nu zie je zijn tekortkoming

3 februari 2012 om 23:52

@ Goudenring

Terry was op zijn top beter dan Carvalho en Gallas bij elkaar. Hoe kan je zo een verdediger slecht vinden? Je hebt gewoon haat tegen hem want het is absoluut geen slechte verdediger.

3 februari 2012 om 23:55

@goudenring/pepebarca/psv-10-/mc bigga etc etc etc.

Als je punt eens op de goede plaats zet, dan zie ik niet dat jij het steeds bent met je inmiddels 23e (?) account. VZ, is het zo lastig zo deze gast te verbannen? Hij heeft nu al zoveel accounts gemaakt...

3 februari 2012 om 23:57

Heb je me reactie wel goed gelezen.

7 februari 2012 om 14:42

Terry heeft misschien een wat ongelukkige tijd nu , maar terry is altijd werled top geweest en nog steeds speelt hij bij een topclub. denk dat menig club deze jongen nog steeds wil hebben.

4 februari 2012 om 11:45

Terry is een gewoon een hele goeie verdediger maar hij is nu begonnen aan zijn retour lijkt het wel qua snelheid en verdedigen wilt het niet meer zo loopt teveel naar achteren en legt weinig druk.

4 februari 2012 om 11:58

heeft Terry ook met jou vrouw/vriendin geslapen dat je hem zo afzeikt??

zo ie zo mocht Terry de aanvoerdersband niet dragen na dat ie een teamgenoots vrouw pakte.(vind ik)
Dat gaat gewoon te ver.
Ook al heeft ie zn excuses aangeboden,als je zo iets doet dan ben je het ook niet waard om een aanvoerder te zijn.
Hij is een goede aanvoerder dat wel.
Als Rio hem niet wilt,dan Gerrard,als Gerrard hem niet wilt dan Lampard etc.
Engeland heeft genoeg ervaren spelers.

3 februari 2012 om 23:50

Je hoeft geen oude koeien uit de sloot te halen, dat heeft hier niks mee te maken. Als hij zegt dat hij niemand uitgescholden heeft voor wat boven in de tekst staat, dan is dat zo totdat het tegendeel bewezen is. Hij is gewoon de leider van England en moet Captain blijven. Wat ze hier doen vind ik dus niet slim, als het was bewezen dat hij iets in die richting heeft gezegd dan was het een ander verhaal!

3 februari 2012 om 23:57

@ Ac_milan22

Nee klopt,er is nog niks bewezen.
Daarom oordeel ik daar dus niet over.
Misschien heeft ie het gezegd misschien ook niet.
Maar ik heb het er over dat hij geen aanvoerder mocht zijn na dat ie Bridge's vrouw heeft genomen.
Dat gaat gewoon veel te ver.
Sindsdien zou Rio dus aanvoerder moeten zijn tot nu toe.(of Gerrard)
Als je puur alleen naar de ''incident'' kijkt dat ie (waarschijnlijk) racistische opmerkingen maakte dan zou ik me er niet zo druk om maken en hem toch als aanvoerder houden.
Want ik geloof niet dat ie het zei,en hij is geen racist.(voor zo ver ik weet xd)
En vergeleken met wat ie heeft gedaan is dit niks.

4 februari 2012 om 00:00

@ Frlegioenen

We maken als mens allemaal fouten. Deze man heeft buiten het voetbal om een grote fout gemaakt, maar daar hoef je hem niet elke keer kwalijk voor te nemen bij elk incident wat hij daarna meemaakt. Hij is daarvoor "vergeven" en de band was terug om zijn arm, de discussie is nu dus niet of hij hem terug had moeten krijgen maar of ze nu goed doen om de aanvoerdersband af te pakken.

4 februari 2012 om 00:02

het was de ex vrouw van Bridge..

4 februari 2012 om 01:01

jamie058

Dan had de pers het ook niet gehad over een affaire, wat ze weldegelijk massaal deden, zo ook in dit VZ artikel. Tertijde was het wel degelijk de vrouw van Bridge namelijk, ze waren zelfs grote vrienden van elkaar en woonden naast elkaar. Dat ze buren waren maakte het makkelijker voor Terry om vreemd te gaan (zijn vrouw is bij hem gebleven ondanks zijn vreemdgaan) en maakte het ook nog eens een stuk erger in de ogen van het publiek.

@ Ac_milan22

Hij heeft King van Spurs ook racistisch bejegend tijdens een wedstrijd, maar die had toen geen zaak ervan gemaakt. Terry werd in het verleden ook al een keer aangeklaagd omdat hij met vrienden een Pakistaanse jongen in elkaar hadden geslagen en hem erbij hebben uitgescholden.

4 februari 2012 om 01:09

Ik wist het niet over die pakistaanse jongen en andere incidenten. dat heb ik niet meegekregen. Als dat zo is, hadden ze toen moeten reageren en niet als hij iets doet waar geen bewijs van is.

Zou zonde zijn als deze man zou stoppen, Hoort nog gewoon bij de wereldtop qua verdedigers.

Steven Gerrard lijkt me qua ervaring dan inderdaad de meest logische keuze. Maar goed die heeft ook niet bepaald een smetteloze reputatie. Wie wel eigenlijk in Engeland?

3 februari 2012 om 23:49

Gerrard is al jaren uit vorm, op een gegeven moment zal Capello voor andere middenvelders gaan kiezen. Gerrard is niet meer de oude.

3 februari 2012 om 23:50

Gareth Barry lijkt mij in dat opzicht een prima aanvoerder. Jaren lang bij Aston Villa de band gedragen en zo ver ik het nieuws gevolgd heb ook nog nooit in opspraak geraakt. Het probleem is volgens mij alleen dat Barry niet altijd speelt en je daar dus ook niet super veel aan hebt.

3 februari 2012 om 23:56

Wanneer je dan toch een oude ervaren speler moet kiezen dan zou ik voor Lampard gaan, volgens mij is Lampard nog nooit ergens negatief in het nieuws gekomen. Een enorme prestatie wanneer de Engelse pers je altijd in gaten houdt.

Dat zou heel erg jammer zijn..
Betekent dit dan misschien dat hij zijn fout inziet en dat hij zich dus wel racistisch heeft uitgelaten?

4 februari 2012 om 11:31

Dit is de aller scheefste conclusie die ik ooit getrokken heb zien worden. Al had je het iq van de gemiddelde kuiken, dan snap ik nog niet hoe je op deze conclusie uit kan komen.

Als jij bij een club voetbalt en er gaan de wildste geruchten over je rond, waarvan geen één klopt. Vervolgens nemen ze ook nog je aanvoerdersband, dan heb je het toch helemaal gehad met die club. Dan stap jij ook, zie jij dat als bekentenis.

Meer woorden wil ik er niet aan vuil maken, tenzij je iq daadwerkelijk lager ligt dan die van de gemiddelde kuiken, doe je dit namelijk bewust. Om reacties te ontlokken, aandacht te trekken? Zeg het maar, Terry zelf zal je er niet mee raken.

Snap uberhaubt niet waarom Gerard niet de aanvoerder is van Engeland.
Ik vind hem meer boegbeeld van een topsporter

3 februari 2012 om 23:51

Schwalbe-koning van het Engelse voetbal noem je een boegbeeld?

3 februari 2012 om 23:54

Absoluut, Elke voetballer heeft zijn acties, maar zie liever een sporter een schwalbe maken dan de vriendin van zijn collega nemen, of in opspraak komen voor racisme.

4 februari 2012 om 00:01

Schwalbe-koning? Over welke schwalbes heb jij het hoor? Hij heeft misschien paar keer in z'n carriere een schwalbe gemaakt, maar om hem nou schwalbe-koning te noemen. Zo kan je elke speler een schwalbe-koning noemen.

Steven Gerrard is gewoon de ideale aanvoerder, kan in elk team als aanvoerder fungeren.

4 februari 2012 om 00:05

@ Rupertpupkin

Grootste hypocriet in het Engels voetbal. Roepen dat je een hekel aan duikelaars hebt en dan zelf net zo hard mee doen.

Ken je bijvoorbeeld zijn smerige schwalbe in de Cl-finale van 2005 nog?

4 februari 2012 om 00:07

Rupertpupkin, je maakt een grap zeker. Of kijk je nooit Liverpool?

Er zijn op Youtube zelfs tientallen schwalbe compilaties te vinden van Gerrard. Er gingen vroeger zelfs grappen rond dat C. Ronaldo wekelijks Gerrard videos bekeek om beter te worden in schwalbes maken.

Ik weet nog in de periode dat Drogba net bij Chelsea zat en de media nonstop zat te schrijven over de schwalbes van Drogba terwijl Gerrard het nog veel vaker deed. Niemand in de Engelse media die er toen over sprak natuurlijk, want Gerrard is een Engelse 'goldenboy'. Een lieveling van de pers in Engeland. Engelse spelers (exclusief spelers als Terry, Cole en Rooney) worden bijna altijd beschermd.

4 februari 2012 om 00:12

@mcjeroen12

Haha ja lekker hoor, een video met een paar schwalbes uit zijn lange carriere in het voetbal. Zoek je een echte 'schwalbe-koning' dan moet je bij Robben zijn. Natuurlijk, Gerrard maakt zijn schwalbes net als elke andere speler weleens, maar om hem nou 'koning' te noemen...

4 februari 2012 om 00:15

Ik geef enkel een voorbeeld.

Jij komt met de bewering dat hij er maar misschien een paar maakte, alleen aan dit filmpje kun je al zien dat hij er veel meer dan een paar schwalbes heeft gemaakt. Je stelling klopt niet. Gerrard maakt veel schwalbes en is een hypocriet. Verder raad ik je aan om de reactie van The_bison te lezen.

4 februari 2012 om 00:20

Ik snap je punt, maar kom op hoor in dat filmpje ben ik over de helft van de 'schwalbes' niet eens zeker of het überhaupt een schwalbe is of gewoon een klunzigheid waardoor hij valt. In sommige voorbeelden laat hij zich overduidelijk vallen, maar bij andere wordt ie toch echt in de snelheid van het spel uit balans gebracht.

Ja hij is hypocriet door te zeggen dat hij het haat als voetballers schwalbes maken om het vervolgens zelf te doen. Maar we moeten nu niet gaan doen alsof geen enkele speler hem kan evenaren in het maken van schwalbes...

5 februari 2012 om 19:11

Welke speler dan ook, als je doormiddel van een schwalbe je ploeg kunt laten winnen, Ek,wk, CL enz....
Dan maken ze ze tegenwoordig.

7 februari 2012 om 14:03

Ik niet, prive leven heb ik helemaal niks mee te maken. Schwalbes beinvloed het spel op het veld nog al een beetje. Daar irriteer ik me aan..

3 februari 2012 om 23:56

Hahaha, ja echt een boegbeeld: In zijn boek schrijven hoe hij walgt van schwalbes en hoe dat het voetbal kapot maakt terwijl hij week in week uit als een wijf op de grond valt (zelfs in een champions league finale). Spelers als Michael Brown neerhalen met een keiharde elleboog stoot. Een dj finaal naar de klote trappen in een discotheek.

4 februari 2012 om 09:27

Het probleem is inderdaad niet zozeer dat hij regelmatig eens duikt, dat doen genoeg spelers. Maar dat hij ernaast dan nog die hypocriete uitspraken doet maakt het inderdaad vrij debiel. Gewoon maar eens Gerrard hypocrite opzoeken op Youtube. Daar staat een mooi compilatiefilmpje met enkele quotes en wat beelden aan elkaar gemonteerd.

Nu, ik vind Gerrard sowieso niet geschikt als captain. Het is een vuile speler die zowel op het veld als naast het veld niet onbesproken genoeg is om die rol aan te nemen. Die elleboog op Michael Brown is een van de vuilste dingen die ik ooit op een voetbalveld heb gezien. Dat was gewoon een aanslag. En dat dj-incident is ook gewoon degoutant. Iemand in elkaar kloppen omdat die voor jou geen plaatje wil opzetten. En dan nog gaan claimen dat het een soort preventieve zelfverdediging was terwijl je zelf met 6 tegen één kerel staat.

Opperen dat Gerrard captain moet worden is hetzelfde als Rooney voordragen als captain. Lijkt me niet het beste plan dus. Allebei duidelijk geen captain materiaal wat mij betreft. Overigens zou Gerrard ook gewoon niet in de basis staan als het aan mij lag. En liever een captain die ook op het veld staat. Capello moet sowieso gewoon gaan vernieuwen dit jaar en kan dat meteen ook doen met de captain band wat mij betreft. Geef die aan iemand als Scott Parker als je toch wat ervaring wil.

Wat een stelletje sukkels zijn de bestuurders bij de FA toch ...
Hij heeft Anton toch beledigd, dus niet gediscrimineerd? Volgens mij weten ze niet wat de precieze betekenis van racisme is in Engeland.

Zonder een spijkerharde baas als Terry zal Engeland veel problemen krijgen achterin. En betere verdedigers zijn er nog niet, wellicht Cahill over enkele jaren.

3 februari 2012 om 23:53

Terry is al tijden niet meer de spijkerharde baas die jij hem noemt. Hij heeft zijn beste tijd gehad en moet na het EK gewoon afzwaaien of doorgaan als back-up. Als Engeland op het WK wat wilt gaan presteren moeten ze toch echt aan een nieuw team gaan bouwen. Ze hebben er genoeg spelers voor met Hart, Jones, Smalling, Baines, Wilshere, Lennon, Walcott, Young, Rooney en over twee jaar misschien zelfs ook wel Mceachran en Oxlade Chamberlain. Er is genoeg talent, maar Engeland is nooit een team. Individiueel allemaal erg sterk, maar dan ga je het gewoon niet redden. Als de FA slim is zetten ze een manager neer die het team voorop stelt en dus een team gaat bouwen. Dan kunnen ze op het WK weer schitteren, want dat is lang geleden voor Engeland.

Laten we voorop stellen dat wat Terry gezegd heeft (black Cunt) niet goed te praten valt. Echter, John Terry is absoluut geen racist, iedereen roept weleens aparte dingen uit emotie. Ik kan me goed herinneren hoe Chelsea in die wedstrijd tegen QPR goed genaaid werd door de scheidsrechter (2x rood, onterechte pingels etc.). Dan roep je weleens iets doms, kan gebeuren....

Ik kan me dan ook niet vinden in de beslissing van de FA. Ten eerste ben ik het er niet mee eens, maar ten tweede is het ook dom, omdat je als bond onrust zaait in de selectie. Als Terry gaat stoppen, mis je een wereldverdediger, maar ook een persoonlijkheid. Zonder hem zal het weer niks worden met Engeland op een eindtoernooi en dat zou ik echt jammer vinden. En het is weer de bond die voor chaos zorgt rondom de nationale ploeg.

4 februari 2012 om 12:18

Beste reactie die ik op dit topic al heb gelezen ;
Ik sluit mij hier helemaal bij aan.

Eigenlijk is het helemaal niet zo slecht voor Engeland, al de oudjes eruit gooien en de nieuwe jonge generatie een kans geven. Rio en ook Terry zijn logischerwijs niet meer wat ze geweest zijn, Cole is ook niet meer de wereldklasse linksback van enkele tijd geleden. Gerrard is al jaren niet meer de Gerrard die Liverpool naar de CL leidde en Lampard is ook niet meer de alleskunner die hij was. Natuurlijk zijn al deze speler nog altijd bovengemiddeld goed maar met het oog op de toekomst zouden de jongere spelers op het EK al mooi ervaring op kunnen doen want met deze oudjes win je toch niet. De jongeren zouden ook wel geen Europees kampioen worden (al kwam Duitsland op het WK erg ver met allemaal jonkies) maar door de ervaring heb je in de toekomst misschien een grote kans op een grote prijs.

Achterin gewoon Smalling en Jones opstellen aangezien ik die beide spelers als het toekomstige centrale duo van Engeland en Manchester United zie, op het middenveld Wilshere altijd opstellen wanneer hij fit is en voorin Wellbeck en Sturridge opstellen met Rooney erachter. Cleverley er eventueel nog bij op het middenveld als hij zijn vorm van het begin van het seizoen weer terug vind en Engeland heeft een heel jong en voor Engelse begrippen enorm technisch team.

Wanneer het natuurlijk echt niet wil kan Engeland natuurlijk de op Zidane na beste middenvelder van de afgelopen 20 jaar terug vragen, hij kwam immers ook terug op zijn besluit om te stoppen met voetballen voor Manchester United.

3 februari 2012 om 23:58

Rooney is de eerste twee wedstrijden geschorst door dat ongelofelijk domme natrappen van hem, verder heeft Rooney ook niet de beste reputatie. Met een prostituee het bed induiken, tegen de camera's schelden en hij raakt, inmiddels wat minder dan in het verleden, de controle over zichzelf nog wel eens kwijt in het veld.

Hij gaat wel voorop in de strijd, werkt hard en kan als voorbeeld dienen voor zijn teamgenoten. In de toekomst zou hij misschien wel een optie kunnen zijn want volgens mij heeft hij de kwaliteiten wel.

4 februari 2012 om 00:00

Rooney is geen echte leider, op het veld niet en in de kleedkamer niet.

Spelers als Terry, Gerrard en Ferdinand zijn echte leiders.

4 februari 2012 om 00:45

Door zijn werklust zou Rooney wel een voortrekkers rol kunnen hebben, om de anderen op scherp zetten om maar even wat clichés uit de kast te halen. Een aanvoerder door voorbeeld zou hij kunnen zijn, al kan het met het idiote gedrag dat hij af en toe tentoonstelt ook een slecht voorbeeld zijn.

3 februari 2012 om 23:59

Omdat Rooney ook geen schone naam heeft .Je weet wel de man met een gebruiksaawijzing

4 februari 2012 om 00:01

Bijna niemand in het Engelse elftal heeft een schone naam, ja misschien Lampard, Young en Sturridge misschien. Maar dat zijn geen leiders.

4 februari 2012 om 09:29

Scott Parker misschien? Mocht die een basisplaats krijgen?
Ofwel echt naar jongeren gaan kijken. Smalling, Richards, Wilshere of zo. Die lijken me op het eerste zicht wel uit het goeie hout gesneden te zijn.

7 februari 2012 om 14:05

Scott Parker moet absoluut aan een basisplaats krijgen(krijgt die ook) En is in mijn ogen ook het meest geschikt om de band over te nemen. Een van de weinige spelers die elke maar weer met trots het shirt aan trekt.

Toch snap ik het niet meer. ALs Terry nu white c**t had gezegd, was het dan ook bestraft? En orange c**t? Wat ik hier mee wil zeggen is dat alle woorden met black ervoor als racistisch worden bejegend, terwijl het scheldwoord zelf wel door de beugel kan. Het slaat zo langzamerhand nergens meer op.

Ik ben benieuwd wie de nieuwe aanvoerder gaat worden. Volgens mij zijn er maar 3 spelers echt verzekerd van hun basisplek: Hart, A. Cole en Rooney (als hij niet geschorst is). Al deze 3 spelers zijn niet echt de ideale aanvoerders volgens mij

Hahahahaha Engeland heeft gewoon 5 volwaardige captains die dat ook bij s werelds grootste ploegen zijn. Terry(chelsea),ferdinand(man U),gerrard(liverpool) en Lampard(chelsea)

En de 5de is natuurlijk Beckham, maar die nemen ze niet mee, van la galaxy

Ongelofelijk,

Omdat hij steun mist, als je Anton Ferdinand racistisch bejegend, en vreemd gaat met de vrouw van je teamgenoot is het begrijpelijk dat je niet meer word vertrouwen door menig mens. Het is een goede verdediger maar met een smerig karakter, want hij heeft dingen gedaan die een normaal mens niet in zijn hoofd zou halen.

Het is volstrekt logisch dat hij zijn aanvoerdersband in moest leveren, en daar moet hij maar mee dealen, zo simpel is dat

Vind het belachelijk dat dit zolang duurt, bij Suarez waren ze daar snel mee klaar maar hier niet.
Als Terry aanvoerder zou blijven zou dit effect kunnen hebben op de spelersselectie.

Door het lopende onderzoek en de beslissing van de bond kent deze situatie geen winnaars.
Terry wil aanvoerder blijven en vrijgesproken van schuld willen worden en de bond wil een goede voorbereiding op het ek zonder opstootjes en brandjes.

Vond het in eerste instantie belachelijk dat Terry na zijn eerste schandaal de aanvoerdersband terugkreeg nadat hij was afgepakt.
Dat was een fout, je moet zowel buiten het veld als in het veld een "gentleman" zijn en helaas is Terry dat niet.

4 februari 2012 om 00:13

De reden dat de FA nog niks heeft gedaan tegen Terry komt omdat er tegen Terry een gerechtelijke procedure loopt en de FA gewoon moet wachten tot daar een uitspraak over is gedaan. Een QPR fan heeft Terry namelijk voor de rechter gesleept.

Als de rechter nu oordeelt dat Terry onschuldig is kan de FA hem helemaal niks meer maken. Als die fan hem nooit had aangeklaagd was er allang een oordeel van de FA geweest.

4 februari 2012 om 00:51

Aha, zo zit het dus.
Ik wist dit niet helaas, maar nu wel.

Jammer dat het zo long duurt want alle betrokken partijen willen dit zo snel mogelijk afgerond hebben.

Bedankt voor de uitleg.

Als aanvoerder / kapitein moet je wel voorbeeldig opstellen op het veld als buiten . natuurlijk gebeuren er veel dingen op het veld en in de wedstrijd . als het zo was dat ie wat gezegd heeft richting Ferdinand dan zou ik (mezelf) me gelijk excuus aanbieden om het niet te escaleren naar deze hoogte punt waar ze nu zitten.

o wat hoop ik tog dat hij niet meegaat naar het ek. geloof me zonder hem gaan ze het een stuk beter doen(jones van manutd) die man is allang over zijn top heen. jammer was een degelijke(mijn mening) verdediger in zijn topjaren, maar meer ook niet.

hij beweerd geen black c*nt te hebben geroepen naar anton ferdinand, maar aan de beelden die er zijn opgenomen van hem hoef je geen professioneel liplezer te zijn om te concluderen van wat hij heeft gezegd(beschamend).

hala madrid

Mjaa Capello is de trainer en hij bepaald wie aanvoerder is lijkt mij niet de Fa.
Als hij echt Ferdinand heeft beledigd moet hij natuurlijk fiks gestraft worden maar zolang hij niet schuldig is is er niks aan de hand lijkt mij.
We zullen zien hoe het loopt.

Erg kinderachtig van Terry. 'oh dus jullie nemen me band af, wel dan doe ik lekker niet meer mee!'. Moet hoe dan ook een einde komen aan die onzin. Engeland kan overigens best wel zonder Terry, met Jones en Cahill achterin zouden ze even sterk moeten zijn. Gerrard kapitein maken.

Hart is toch een prima captain, is voor een jongen van 24 al zeer en zeer volwassen en komt op mij behoorlijk over als een leider. Wat me vaak opvalt is dat leeftijd een té belangrijke rol speelt in het kiezen van een aanvoerderschap.

gewoon een wedstrijd zwart tegen wit laten spelen .. en na afloop elkaar een handschudden ..

Zouden we in NL t zelfde doen met van bommel in een vergelijkbare situatie? Neem van mij aan dat ze zonder terry en rooney mss niet eens de groepfase doorkomen want je zal altijd zien dat een andere belangrijke speler een blessure krijgt.

ook al word zijn aanvoerders band afgepakt , wat niet eerlijk is
want er is idd niks bewezen
zie ik terry niet stoppen met zijn interlandscariere daar houd hij veelste veel van zijn land voor
een echte held dus!

Nogmaals in mijn ogen de beste verdediger ter wereld, zelfs in zijn nadagen maakt hij het topspitsen zoals Aguero nog lastig op zijn leeftijd. Haters mogen zeggen wat ze willen, maar feit is, zonder Terry in je verdediging ga je achteruit. Hoe je het went of keert, alleen zijn inzet voor zijn vaderland zie je bij geen enkel andere verdediger in de wereld. (torpedo wk2010) En als Terry stopt moet die armband gewoon naar Lampard, vanwege zijn imago die nog nooit slecht in het nieuws is gekomen.

There is only one England captain!

4 februari 2012 om 11:28

Dat kan je niet serieus menen? Ook als je het objectief probeert te bekijken(wat lastig is als supporter)? Want Terry is al heel zijn carrière erg gebrekkig, maar was door zijn kracht, spirit en kopkracht een uitstekende PL verdediger maar daar is nu nog heel weinig van over. Bovendien zou hij in elke andere competitie heel hard falen.

7 februari 2012 om 15:31

Een verdediger is altijd gebrekkig. Ik ken geen enkele écht goede verdediger die compleet is.

Terry is daarnaast nooit echt weggespeeld door een aanvaller en is ook dit seizoen gewoon weer een van de beste ter wereld. Niet de beste, maar hij behoort zeker tot de top.

Beter als die er misschien mee stopt. Energie bewaren voor Chels aangezien die ook niet echt de jongste meer is.straalt naar mijn idee nog voldoende kwaliteit uit en zie hem nog wekelijks slidings en maken en duels winnen op belachelijk technische en slimme manieren waar ik soms nog steeds versteld van sta

Wat is Capello toch een mietje. Hij had Terry er zelf al twee jaar geleden moeten uitgooien! Wat heeft Terry nou bij Engeland gepresteerd? Helemaal niks. Opbouw loopt daar voor geen meter en dat valt o.a. aan hem te wijten.

Joe Hart zou de nieuwe aanvoerder moeten worden. Hij is de enige speler die een vaste basisplaats heeft en die ook de komende jaren zal hebben, tevens is het een sportieve speler en, zover ik op de hoogte van ben, nooit in opspraak is geweest.

4 februari 2012 om 01:32

Hahaha hou je Shity bril voor je! Moest Kris Kirkland toen hij topkeeper was bij Liverpool ook aanvoerder worden en Ben Foster bij Man U hetzelfde? Er is niemand beter als Terry aanvoerder bij Chelsea & Engeland!

Terry heeft het gewoon verbruid om aanvoerder van nationale ploeg te mogen blijven. Eerst die affaire met Wayne Bridge, toen zijn familie die op een of andere manier niet van het zuiverste water bleek en nu dit! Als aanvoerder vertegenwoordig je je land nog meer dan je medespelers en gezien de hoeveelheid nadarigheid die Terry zich op de hals haalt is de aanvoerdersband om zijn arm niet geloofwaardig meer! Hij is gewoon scum, een regelrechte pickey! En als hij nu onmisbaar was... maar dat is hij steeds minder, want zijn niveau is tanende. Ik denk dat zijn verwijdering de Engelse ploeg lucht zal geven. Niet dat ook maar een cent geef voor eventueel succes in het komende tournooi, maar ik denk wel dat het de formati van Capello lucht zal geven als zo'n bron van onrust uit de selectie zal verdwijnen...

Capello moet gewoon doen wat hij twee jaar geleden nagelaten heeft..thuis laten die Terry, Het beste team wint het EK niet de beste 23 spelers.

Logisch dat zijn aanvoerdersband is afgenomen , het is inderdaad niet bewezen maar om nou iemand die zo een stempel heeft gekregen in de Engelse Media en ook door de supporters het boegbeeld te laten zijn van het Engelse voetbal kan eigenlijk niet.

Daarnaast denk ik ook dat Engeland met een jong centraal duo zoals Jones - Lescott helemaal niet slechter is als met Terry , Terry lijkt het dit seizoen niet te hebben en misschien is hij wel over de hill maar om dat na een matig eerste seizoenshelft te oordelen lijkt me wat vroeg.

Eindelijk maatregelen hehe. Deze speler verdient het niet na al zijn acties als persoon. Zijn voetbalkwalieiten kun je betwisten. Maar die affaire met de vrouw van bridge is het toppunt. Heb hem er bij engeland juist liever bijzitten op het EK, krijgt Hart ook weer wat meer goals te verduren. al nooit meer vergeten op stamford bridge toen terry en bridge oog in oog met elkaar stonden en terry nog daadwerkelijk zijn hand wilde schudden em bridge weigerde. Zo mooi was dat, zeker dat Bridge daarna een keurige wedstrijd speelde en rustig overkwam. Dat is nou eem professional zijn.

King John Terry !!!

Wat een ongelooflijk gezeik allemaal,niet te filmen.
Ieder heeft wel de meeste belachelijke meningen inzake deze kwestie.
Groot gelijk dat ie zou stoppen na al deze dwazigheden ,zelf gecreërd door de Fa!
Geef het bandje dan maar aan Ferdinand............dat zal het wel goed doen bij de negertjes!
Oeps! straks een proces aan m'n broek zeker!

Waarom was de zaak van suarez binnen een paar weken geregeld en duurt dit zo lang? Maakt de FA een beetje ongeloofwaardig. Ik ben het trouwens eens dat terry geen aanvoerder had mogen zijn na de bridge-affaire. Capello had hem gewoon niet meer moeten selecteren.

4 februari 2012 om 09:31

Dit is nu al heel vaak uitgelegd. Onder andere ook in dit topic weer. Deze zaak is helemaal anders omdat een fan een klacht heeft neergelegd bij de politie waardoor deze zaak dus voor het gerecht komt. Bij de Suarez-zaak was het enkel een tuchtzaak voor de FA. Nu moet de FA wachten tot het gerecht uitspraak heeft gedaan over deze zaak.

4 februari 2012 om 10:03

Volgens mij sluit het een de ander niet uit. De FA kan zelf een straf uitdelen terwijl de civiele zaak nog loopt.

Ik vind dat John Terry dit seizoen zeker niet voldoet aan het niveau dat hij al jaren heeft. Hij maakt veel opzichtige fouten waardoor doelman Petr Cech vaak in de problemen komt. Zoals hierboven al te lezen is blijft het een boegbeeld, maar ik denk dat Cahill binnenkort zijn positie centraal achterin overneemt.

4 februari 2012 om 12:22

Luiz maakt flaters die je bij de scholieren niet meer mag maken, als er 1vedediger niet betrouwbaar was dit seizoen dan was het Luiz wel. Terry was naast Cole bij Chelsea de enige zekerheid in de verdediging. Laat Cahill maar gewoon de plaats van Luiz innemen.

Begrijpelijk hoor, deze kwestie heeft veel gevolgen voor de bond, denk aan commerciele inkomsten, sponsoren die afhaken...geen enkele organisatie wil geassocieerd worden met rascisme, in welke vorm dan ook. De bond maakt een ''statement'' en daar hebben ze volledig het recht toe.

Hulde aan de fa. Jammer dat de knvb niet zulke ballen heeft. Voetbal is een fantastisch spelletje, maar te veel mensen gebruiken het voor hun primitieve denkbeelden. Op deze manier laat de fa zien dat ze racisme ook niet op de velden zelf tolereren. Je kan geen mensen op de tribune opvoeden, maar spelers moeten begrijpen dat zij zich wel anders moeten gedragen. Zeker op het hoogste niveau. Wanneer in Nederland een incident plaats vind met Immers en Vicento ben ik zelf van mening dat men strafrechtelijk deze twee had moeten vervolgen.

Dus, bravo voor de fa die wel de ballen heeft. Jammer dat Capello dit niet wil snappen. Fifa is altijd zo heilig bezig met hun campagnes 'fair play' and 'say no to racism', maar ze tonen vaak veel te weinig ballen.

Nee natuurlijk gaat hij dat niet doen, want Terry denk alleen aan terry.
Interesseert hem nou wat iedereen verder er van vind.
Ik had ook niks anders verwacht van terry.
Capello moet zich eens proberen om zicht voor te stellen hoe de andere internationals met zoiets omgaan.
maar het enige wat hij ziet... is dat zijn kansen op het Ek drastisch minder worden zonder terry.
Puur eigenbelag als trainer.
Gelukkig dat de FA wel een ruggegraad toond.

Wayne Rooney moet de nieuwe aanvoerder worden heeft altijd een basisplaats en heeft wel van zijn fouten geleerd en hij is de man die het spel op bouwt dus moet je hem de leiding geven of anders Lampard , Gerrard , Rio Ferdinand , Barry of Joe Hart

7 februari 2012 om 12:47

Sorry? Van zijn fouten geleerd? Hij is toch geschorst voor een aantal aankomende interlands of niet?

Te grappig dit.

7 februari 2012 om 13:02

Hij is niet geschorst zo ver ik het weet ? , bron?

7 februari 2012 om 13:05

Bron Nos:

'rooney kreeg in het Ek-kwalificatieduel met Montenegro (2-2) in oktober rood vanwege natrappen. De Manchester United-spits mist de duels met Frankrijk en Zweden, maar kan nu wel spelen tegen Oekraïne.'

Het was een ontzettend domme overtreding, aangezien die wedstrijd nergens meer over ging. Rooney is helemaal geen geschikte aanvoerder. Hij is snel opgewonden en maakt domme overtredingen. Ook hij doet achterlijke dingen in zijn persoonlijke leven, net als Terry. Ook Gerrard doet achterlijke dingen in zijn privé leven, dus ook dat vind ik niet de geschikte aanvoerder. Ferdinand wil geen aanvoerder worden, dus die valt al af. Hart, Barry en Lampard kunnen dan nog. Hart vind ik niet echt aanvoerderskwaliteiten hebben. Ik zou voor Lampard kiezen: gedraagt zich altijd keurig en kan een team op sleeptouw nemen.

Het wordt tijd dat de oude meute ruimte gaat maken voor de jonge generatie!

Terry is zelfs voetballend achteruit gegaan dus zou het makkelijker moeten zijn om hem eruit te gooien

Terry is niet het enige stuk vuil waar Engeland vanaf moet om haar naam te zuiveren en successen te behalen. Gerard, Ashley Cole, Rio Ferdinant kunnen er ook bij en voor de rest meer verjonging door Lampard eruit te donderen. Walcott en Lennon hebben ook voldoende kans gehad

Joe Heart captain maken dan ben je van veel gezeik af en Rooney in toom houden.

Jongens als Smallings, Jones, Wilshere, Wellbeck, Walker. AOC mixen met Lescott, King (als ie fit blijft), Scot Parker, Bent etc..

Denk dat bijna alle ervaren Engelse spelers wel negatief in het nieuw zijn gekomen.
-terry: incident met vrouw van bridge, racistische uitlatingen(nog niet bewezen).
-lampard: Uitschelden van Amerikanen na 911, sextape waar ook dyer en ferdinand bij betrokken waren.
-cole: Cheryl Cole incident
-ferdinand: Wil de band niet en was ook betrokken bij de eerder genoemde tape.
-gerrard: kan niet zo 1,2,3 iets negatiefs over hem bedenken, dus is wel een kandidaat.
-carragher: Kan over hem ook niets slechts bedenken, maar speelt niet altijd, alhoewel ik hem beter vind dan Ferdinand.
-barry: Lijkt me wel een goede Captain, maar speelt niet altijd bij Engeland.

Gerrard wordt de captain denk ik, dat was ie ook al in Zuid-afrika anderhalf jaar geleden.

Ik denk niet dat Terry racist is. Het zou wel vreemd zijn als het duo Terry en Ferdinand word lol.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Engeland

FIFA ranking: 13
104 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Joe HartKeeper60
Kyle WalkerVerdediger60
John StonesVerdediger50
Gary CahillVerdediger51
Dele AlliMiddenvelder51
Eric DierMiddenvelder50
Adam LallanaMiddenvelder42
Voor de complete selectie: Clubpagina Engeland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Engeland.

In de wandelgangen

Maandag 21 mei
Voorzitter Nasser Al-Khelaifi van Paris Saint-Germain sluit uit dat Arsène Wenger als sportief directeur aan de slag gaat in Parijs. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren