FC Zwolle wint de op valreep, zestienjarige B-junior redt Willem II

FC Zwolle heeft vrijdagavond voor eigen publiek op de valreep gewonnen van Almere City FC. De koploper van de Jupiler League keek al na een kwartier tegen een achterstand aan van 0-2. FC Zwolle liep twee punten weg van FC Eindhoven. De nummer twee van de ranglijst bleef bij Willem II steken op 1-1. Daardoor liep het verschil tussen FC Zwolle en FC Eindhoven op tot elf punten. Sparta kan zondag bij winst tegen FC Dordrecht op een punt van FC Eindhoven komen.

/

FC Zwolle - Almere City FC 3-2
FC Zwolle had het heel moeilijk met Almere City. De bezoekers kwamen binnen het kwartier al op 0-2 via Luca Nijholt en Thijs Sluijter. Het team van coach Art Langer herstelde zich daarna sterk en speelde vol op de aanval. Vlak voor rust zorgde Nassir Maachi voor de aansluitingstreffer. In de tweede helft kregen Leroy Resodihardjo en Dion Malone rood, waarna FC Zwolle tegen negen man makkelijker tot scoren kwam. Dankzij debutant Ruud ter Heide en Arne Slot won de thuisploeg met 3-2.

/

Telstar - Fortuna Sittard 2-1
Fortuna Sittard is onder het bewind van de nieuwe trainer Tini Ruijs nog weinig opgeschoten. Na de 0-0 van vorige week tegen SC Cambuur, verloor men vrijdag in Noord-Holland. Twee blunders in het laatste kwartier voor rust waren debet aan de nederlaag. Kevin Brands en Johan Plat profiteerden. Harrie Gommans miste een kwartier voor tijd een penalty namens de bezoekers. De treffer van Kevin Diaz, drie minuten in blessuretijd, kwam veel te laat.

/

FC Emmen - AGOVV Apeldoorn 1-0
Een doelpunt van Kay Velda, een fraaie volley in de negentiende minuut, gaf de doorslag in Emmen. Daarna was AGOVV de weg even kwijt en kon de thuisclub bijna doordrukken. Na de hervatting drongen de bezoekers meer aan. Omdat Emmen ook niet best meer speelde, zakte het niveau van de wedstrijd nog verder. Offensief dwong AGOVV niets af in Drenthe en Randy Wolters verzuimde het duel definitief te beslissen. Alandson Jansen Da Silva en Michiel Hemmen waren dicht bij de 1-1.

/

Helmond Sport - MVV 2-2
In een wedstrijd die meer spannend dan goed was, mocht MVV zich de morele winnaar noemen. Jeffrey Altheer bracht de Helmonders na een half uur spelen op een voorsprong. De vreugde was van korte duur toen Malcom Esajas twee minuten later de 1-1 binnentikte voor MVV. In de tweede helft kwam de thuisploeg terug door een doelpunt van Erik Quekel. De achterstand werd door MVV in de 78e minuut ingehaald door een treffer van Prince Rajcomar De fans van MVV veerden op, maar gingen direct weer zitten toen Kjell Knops dom zijn tweede gele kaart pakte. Helmond ontketende een slotoffensief, maar de tien van MVV hielden stand.

/

Willem II - FC Eindhoven 1-1
Willem II slaagde er in eigen huis niet in om drie punten te behalen tegenover FC Eindhoven. Eric Addo maakte in de wedstrijd zijn debuut voor de bezoekers, die in de 73e minuut de leiding namen via Youness Mokhtar. Vier minuten later wist de pas zestienjarige B-junior Jeroen Lumu de stand op 1-1 te brengen. Willem II-keeper David Meul stopte in de negentiende minuut een strafschop van Theo Lucius. De thuisploeg claimde op haar beurt een strafschop toen Donny de Groot werd geduwd, maar men kreeg geen elfmetertrap, tot verontwaardiging van het publiek.

1
2

Zo daar ontsnapt Zwolle aan wederom kostbaar puntverlies. Nu zal deze late overwinning ze weer het nodige vertrouwen geven voor de komende wedstrijden.

zo he, dit wordt een hele grote. dit blijft niet onopgemerkt bij barcelona hoor!

20 januari 2012 om 22:29

Die jongn is 16 man hij scoort 1x en meteen Barca tuurlijk,, ik scoorde ookin m'n 1e wedstrijd waar was Barca dan ?? Of Ajax??

20 januari 2012 om 22:33

Freddy Adu was 14 toen die z'n debuut maakte. Hij speelt nu bij Rizespor ofzo. Mooi natuurlijk dat talenten gewoon de kans krijgen. Wel jammer dat Almere City beetje aan het inzakken is.

20 januari 2012 om 23:26

wat een bullshit kraam jij uit.
zo vaak doen er spelers van 16/17 mee bij het eerste.
en jij kan na 1 wedstrijd zien dat het een grote wordt?
meld je maar snel aan bij Groningen als Scout dan.

20 januari 2012 om 23:35

haha bij groningen? nee groningen heeft al fantastische scouts. maar ik wil wel bij zwolle komen hoor, geen probleem!

20 januari 2012 om 23:45

Zwolle heeft op moment een prima scoutings beleid
maar misschien moet je maar een keer een belletje doen

20 januari 2012 om 23:32

Laten we hopen dat Timmatavz7 het sarcastisch bedoelde, anders snapt deze jongen er niet heel veel van

20 januari 2012 om 23:36

eindelijk eens iemand die niet alles serieus neemt!

on: willem 2 is nog niet echt fantastisch bezig dit jaar, zie je wel vaker dat ploegen die degraderen het niet goed doen in de jupiler leagea

Ik zag dat Zwolle achter stond en dan in 90e min. 3-2 maakt ,

T is nu op Rtl7 ga ff kijken..

Willem II , Lucius schoot slap in bij penalty , die mokthar maakte hem netjes af en die 16 jarige lumu prachtig 12 sec in t veld en zon goal maar een woord Heerlijk !

Willem II heeft een goede aanval naar mijn idee Hocher , De groot , Kolkka zou zeggen plek 3 play ofs Miss?

Zestienjarige.. moet niet gekker worden.
Wel jammer dat Almere City weer een beetje begint in te zakken na een redelijk goed 1e kwartaal vergeleken met vorig jaar.

20 januari 2012 om 22:52

Maher debuteerde ook op zestienjarige leeftijd, Wijnaldum ook, Anita ook e ik dacht Labyad ook. Volgens mij is dat niet eens zo heel ongewoon

Was die titelnou net verandert? Haha volgens mij stond er eerst geen b junior tussen Najaa betere titel zo

Wat is die Higler toch een **** . Hoe kan je nou Resodihardjo rood geven voor een niet eens erge overtreding, maar Ter Heide geel voor een veel grovere overtreding! De 1-2 viel in de 4e minuut van de blessuretijd van de eerste helft.. heb ik nog nooit meegemaakt dat de blessuretijd zolang duurde, enige reden was misschien de behandeling van Nijholt en de kopstoot onderling. Maar dat was never nooit geen 4 minuten.

nee FC Zwolle heeft niet gewonnen van Almere City FC. Almere City FC heeft verloren van de scheidsrechter. Vorige week ook al.. Volgende keer gewoon van het veld lopen bij onterechte rode kaart. Mag van de Knvb

FC Zwolle supporters.. kom maar op met jullie feestvierende opmerkingen, jullie weten ook heel goed dat jullie flink geholpen zijn! En niet zeggen dat het verdient was, want dan kan je ook meteen kijken naar de bal op de lat van Burgzorg.. grote kansen voor Rosheuvel en Sluijter..

Lees net dat Dennis Hollart beweert bespuugt te zijn door grensrechter.. moet niet veel gekker worden dit

20 januari 2012 om 22:43

Heb je zondag Sparta-zwolle gezien.
Een Belg als scheidsrechter die als Sinterklaas Sparta een penalty gaf.
Kortom soms heb je zo'n man mee soms tegen.

20 januari 2012 om 22:45

Heb de wedstrijd niet gezien, maar je mag wel trots zijn op je ploegje. Almere City laat zien dat je met fatsoenlijk beleid best kunt doorgroeien naar een stabiele eerste divisie club. Met Thijs Sluijter en Luca Nijholt als doelpuntenmakers heb je toch wat eredivisie ervaring in huis. Leuk om te zien waar goed beleid op den duur tot kan leiden!

20 januari 2012 om 22:54

Hey almere fc. Er is geen feestje in zwolle hoor,wij zijn ook niet blij.wel met de uirslag,maar niet met zo'n hele slechte wedstrijd. Gewoon een schande om zo te moeten winnen.jullie hebben niet verloren van de scheidsrechter,maar van jullie zelf. 2-0 voor staan en dan beginnen met tijd rekken. Alleen maar tijd rekken en dan krijg je de scheids tegen.

20 januari 2012 om 23:02

Tijd rekken moet geen reden zijn om de scheids tegen je te krijgen.. Denk dat het ook komt (tijd rekken dan) omdat die 0-2 totaal onverwachts was.. eerlijk is eerlijk, ik had nooit verwacht dat ik teleurgesteld zou zijn met een nederlaag bij jullie.. FC Zwolle heeft gewoon een goede ploeg. Maar de manier waar Higler floot was echt belachelijk

20 januari 2012 om 23:15

@ Almerefc

//heb ik nog nooit meegemaakt dat de blessuretijd zolang duurde, enige reden was misschien de behandeling van Nijholt en de kopstoot onderling. Maar dat was never nooit geen 4 minuten.\\

Die vier minuten zijn te danken aan die omvalziekte waar ze bij Almere aan schenen te lijden. Daar hadden ze in de tweede helft opmerkelijk minder last van. Hoe zou dat toch komen?

Die rode kaart is gewoon zwaar terecht, het is nu eenmaal niet toegestaan om er met een gestrekt been in te vliegen. Die overtreding van achteren van Malone was ongelofelijk dom van hem, helemaal omdat hij al een gele kaart op zak had. In dat geval had Almere nog mazzel want ook dat had zomaar direct rood kunnen zijn. Het geval Ter Heide kan ik me niet zo voor de geest halen, maar je zal ongetwijfeld gelijk hebben dat het rood zou moeten zijn. Het is weer lekker gemakkelijk om maar weer naar de scheids te wijzen, maar uiteindelijk heeft Almere het helemaal aan zichzelf te wijten. En bovendien zitten soms de dingen wel eens mee en soms zit het tegen. Zo kreeg Zwolle in de laatste twee uitwedstrijden twee keer een zwaar onterechte strafschop tegen, maar zoiets gebeurt nu eenmaal in het voetbal.

Je mag blij zijn dat Zwolle de eerste kans van de wedstrijd niet binnen schoot en verder nog de nodige kansen miste. En ga verder maar lekker huilie huilie doen.

21 januari 2012 om 15:41

En zo heb jij eenblauw/wit brilletje en ik een rode..

Omvalziekte was bij FC Zwolle net zo hard als bij ons. Anti-voetbal van beide partijen. Daarbij was het juist FC Zwolle wat steeds bij de scheids ging huilie huilie doen voor een kaart. Kijk die duikel partijen eens bij de rode kaarten.. gaat helemaal nergens over.

Dat Almere boven de scheids moet staan oke, maar dit is rode kaart nummer 6 (!) van deze man in 4 wedstrijden.. waarvan ik alleen die 2e van gister nog enigzins kan voorstellen, maar toch ook zwaar overdreven is.

En jij mag blij zijn dat Burgzorg de lat raakte, anders had Zwolle never nooit gewonnen. Dus in plaats van zeuren dat wij Huilie Huilie doen, moet je mischien kijken door een andere bril, maarja dat zeg ik.. blauw/wit en rood

20 januari 2012 om 23:34

Ruud ter Heide ad rood moeten krijgen, maar dat doet niks af aan de rode kaart van resodihadjo. gewoon een smerige overtreding.

Verdiende overwinning. gerechtigheid

Gelukkig heeft zwolle nog gewonnen! Ik gun die club het kampioenschap wel. Vorig jaar waren ze ook dichtbij maar gelukkig werd mijn 2de clubje Rkc het. Na een mooie inhaalrace! Maar nu is er niemand denk ik die het zwolle echt moeilijk kan maken. Morgen lekker na twente-rkc en dan op na zondag voor de kraker Az- Ajax.

Az-ajax gaat een spannende wedstrijd worden denk ik.
Hopelijk neemt Ajax revanche voor de uitschakeling in de beker!

@autofan
Het gaat zeker een spannende wedstrijd worden tussen AZ en Ajax!
Maar ik heb Ajax - AZ (2-3) ook gezien en daarin was AZ gewoon beter dan Ajax, men speelde ook veel gemakkelijker dan Ajax.
Kortom ik hoop niet dat Ajax zich gaat revancheren, ik hoop dat AZ wederom gaat winnen van Ajax en men dus opnieuw een enorme dreun gaat verkopen!
Gezien de resultaten van AZ in eigen huis heb ik ook wel veel vertrouwen in een goede afloop voor Verbeek zijn mannen, Ajax is gewoon te wisselvallig en speelt lang zo goed en verzorgd voetbal niet als Az.

21 januari 2012 om 23:32

Vanuit jouw standpunt kan ik begrijpen dat je hoopt dat AZ wint van Ajax, met het oog op de titel natuurlijk.
Maar ik als Ajacied kijk er toch iets anders tegenaan dan jij.
Nou ja, veel kijk en/of luisterplezier gewenst!

Ik als neutrale supporter kijk zelden naar Jupiler league, maar zat te kijken naar Zwolle-almere. Wat mij opviel was de scheidsrechter. Die heeft namelijk gezorgd dat Zwolle de punten en de tas kon stoppen. Zo partijdig zie je ze niet vaak zeg! Jammer voor Almere..

21 januari 2012 om 07:47

Knap dat jij dat in een samenvatting van 2 minuten kan beoordelen. Misschien is het verstandig eens een kaartje te kopen voor een jupiler league wedstrijd en daarna je oordeel te geven want wat je nou typt raakt kant nog wal.

21 januari 2012 om 13:03

Als je de samenvattinghebt gezien dat moet je ook weten dat de kansenverhouding 20-4 in het voordeel van Zwolle was. Almere was dus in het begin heel scherp in de afwerking maar de overwinning is natuurlijk volkomen verdiend ook al viel de winnende treffer laat.

Snapte die eerste rode kaart voor Almere totaal niet vanuit mijn positie. Nja vorige week hadden we de scheidsrechter tegen, nu een keertje weer mee. Respect voor Almere, had er op een gegeven moment een erg hard hoofd in. Twee goede goals en daarna gevochten als leeuwen. Op basis daarvan was een punt zeker verdiend geweest.

Jammer dat Zwolle gewonnen heeft. 2 rode kaarten waren wel terecht maar dat gaat niet elke week gebeuren. 1ste helft vond ik ze heel erg zwak en als ze zo doorgaan zullen ze gegarandeerd nog punten laten liggen. Vraag is wie daar gebruik van gaat maken.

21 januari 2012 om 13:05

de concurrentie zal ook nog heel veel punten laten liggen. de nummers 2 t/m 9 moeten dit weekend allemaal tegen elkaar en de eerste 2 wedstrijden daar van zijn al in een gelijkspel geeindigd.
Er is dus een brede subtop waarin iedereen, dus ook Zwolle, punten zal laten lggen.

Leuke wedstrijden, dat wel, veel cruciale moment van scheidsrechters, een grensrechts die een speler bespuugde(volgens die speler zelf) en een schitterende goal van Altheer, hoewel de commentator overdreef met een vergelijking met Xavi en Iniesta ineen

Toen ik naar de tussenstand keek dacht ik onee daar gaat zwolle weer maar toch goed dat ze zichzelf terug gevochten hebben naar de drie punten

balen dat eindhoven niet kon winnen in tilburg, er was kans genoeg op de overwinning. De achterstand word nu wel heel groot op zwolle. Nacompetitie halen is het hoogst haalbare

20 januari 2012 om 23:12

hoe was tvoh? aan je reactie te zien niet echt iets van de wedstrijd gezien?

Was weer een goede wedstrijd in Tilburg
Willem II liet eindelijk de passie en strijd zien die we al zo lang wouden
de 2e helft had Willem II gewoon moeten winnen als je naar de kansen keek
en een geweldige wedstrijd voor Lumu hij had wel die 2e kans moeten afmaken en de 3 punten binnen moeten slepen

20 januari 2012 om 23:23

Willem II speelde de 2e helft inderdaad heel goed! Vooral het laatste half uur had Willem II 3 - 4 keer moet scoren! Die lampen zijn goed weg gekomen!

wat startte Zwolle verschrikkelijk slecht.
goed dat ze in de laatste minuut van de eerste helft toch nog de aansluitingstreffer maakten.
die rode kaarten kan je allebei geven, die eerste is met 2 benen vooruit en die 2e was gewoon een domme 2e gele kaart. dat je vervolgens in de laatste minuut nog de 3-2 maakt het natuurlijk geweldig.
al heb ik me wel aan paar dingen lopen ergeren. het non-stop op de grond liggen van Almere spelers.
en de enorme hoeveelheid slechte passes van Zwolle.

1 Woord: Lumu!!!!!!!!!!!

Ik sluit me aan bij A Swinkels. Die gast scoorde na 12 seconden in de kruising haha.

Wauw! ik heb nog best vaak met Rbc tegen Jeroen gevoetbald, een goeie speler altijd een van de uitblinkers.

21 januari 2012 om 00:40

jij zit nu hier over hem te schrijven en hij bouwd aan zijn carriere kijk hoe het kan gaan
of gaan we nog van je horen.

21 januari 2012 om 00:52

haha laten we het hopen, het gaat tot nu toe erg goed, speel nu in de b-junioren van Nac.

Zoals Zwolle nu acteert en met vorig seizoen in het achterhoofd. Tja dan gaan de komende tegenstanders bloed ruiken. Ik denk dat Zwolle eht de komende weken heel zwaar gaat krijgen.

@kaaiman
Denk eerder dat Zwolle juist nu zijn lesje wel heeft geleerd. Zelfs een 2-0 achterstand ombuigen in een overwinning. Tank je vertrouwen mee. Aan de instelling ligt het dus niet. Wel tegen 9 man weliswaar, maar vorige week had een rode kaart ook veel invloed op het wedstrijdverloop (zwolle rood tegen een goed Sparta).

Bovendien kan Zwolle zich ook wel een misstapje veroorloven. De concurrentie morst geregeld punten. Zwolle moet, als het gebeurt, er alleen niet zenuwachtig van worden....

Wat ben ik blij met deze overwinning zeg ook al heeft Zwolle het niet verdient . 1 ding wat ik niet begrijp waarom Art met precies dezelfde opstelling begint als tegen Sparta. De 2 minste spelers waren deze wedstrijd in mijn ogen weer Mamedov en Bakkati net zo als tegen Sparta.

Een wedstrijd tussen twee clubs die niet durfden te voetballen. Pas na de 0-1 brandde de wedstrijd los en had Willem II het eigenlijk verdiend om nog te winnen ook. Heerlijke goal van Lumu, als hij daarna die 100% kans had gemaakt, was hij onsterfelijk geworden in Tilburg. Net als Sanusi, Ippel en van Nuland absoluut een groot talent waar we in de toekomst veel plezier aan kunnen gaan beleven.

Al met al een heel matig wedstrijd waarin Willem II wilde aanvallen maar niet kon en Eindhoven het anti-voetbal uiteindelijk beloond zag met een punt. Wanneer we eindelijk eens met overtuiging gaan voetballen, moet een top 5 plaats makkelijk haalbaar zijn. Kwalitatief zijn we misschien wel de beste ploeg in de eerste divisie, maar het mist overduidelijk aan overtuiging en zelfvertrouwen.

Dit seizoen wordt overleven. Wellicht een promotie-scenario vergelijkbaar met ADO (play-offs na een uiterst matig seizoen), maar waarschijnlijk maken we pas vanaf volgend seizoen serieuze kans om te promoveren.

21 januari 2012 om 15:51

Ik snap best dat je baalt dat jou club dit seizoen niet presteerd zoals er verwacht was maar om nu antivoetbal over eindhoven te zeggen dat gaat wel erg ver he!
Denk dat iedere ploeg uit in jullie stadion blij is met een punt dus die gaan niet vol op de aanval!
Als lucius die strafschop gewoon maakt was het nog erger geweest.
Uitploegen spelen dan altijd antivoetbal want niemand gaat vol op de aanval in Tilburg!
Denk als jullie een betere trainer hadden gehad dat jullie bovenin hadden gestaan,dus geef aub niet de schuld aan Eindhoven!
Antivoetbal was wat Helmond sport vorig weekeind liet zien in ons stadion want die groeven zich letterlijk in !
Als er iemand had moeten winnen gisteren hadden jullie er het meeste recht op,dat klopt,maar wat de voetbalcommentator zij na de wedstrijd klopt ook! Verdiend gelijkspel kwam uit de mond....

21 januari 2012 om 15:58

Laten we eerlijk zijn. Eindhoven heeft zich ingegraven en is vanaf de allereerste minuut aan het tijdrekken geweest. Dat is hun goed recht, maar het is wel antivoetbal. In totaal zijn jullie misschien 4x voor ons doel geweest, waaruit je één keer scoort (goed uitgespeelde goal overigens).

En die penalty... dat was er niet eens één ('overtreding' was buiten de 16). Ons is daarentegen wel een 100% penalty onthouden. Met een fatsoenlijke scheidsrechter waren we waarschijnlijk dus gewoon met 1-0 gaan rusten en hadden wij dus gewonnen.

21 januari 2012 om 17:53

De wedstrijd had eigenlijk geen winnaar verdiend!
De laatste 20 minuten kwam het potje eindelijk wat los!
Kan je nog de wedstrijd in eindhoven herinneren waar jullie onderstboven werden gelopen maar tegen alle voetbalwetten in toch wonnen? Nou ik wel hoor en dat was pas zuur maar daar hoorde je niemand over!
Toen naaide die trage spits van jullie(ben even de naam kwijt) ons een penalty aan waar niemand in de buurt is en die ging er wel in!
Ik klaag niet over een punt maar over de 2 wedstrijden was duidelijk te zien wie er boven de andere staat.
En nogmaals,als je een fatsoenlijk trainer voor die groep staat dan hadden jullie wel wat hoger gestaan want jullie voetbal van ik willem ll onwaardig,,,,,

Zwolle speelde weer slecht, hoop dat ze van vorig jaar dat er niet de te veel punten blijven liggen dit seizoen. Zodat ze volgend jaar stap hogerop kunnen maken.

Een erg slordig begin van zwolle kant. De over winning was uiteindelijk wel terecht. Zwolle had de wil om te winnen en zette almere na de 0-2 zwaar onder druk. aan de andere kant kwam zwolle ook goed weg want burgzorg had de 1-3 op zijn sloffen. Dat zwolle uiteindelijk toch de winst pakt is een kampioenwaardig. Het gejammer op de scheidsrechter kan ik me wel iets voorstellen maar dat was van beide kanten. Hij liet doorspelen waar hij moest fluiten en hij floot wanneer er voordeel was voor de aanvallende partij.erg warrig dus. Dat almere 2x rood ontvangt is hun eigen schuld. Ze kwamen nadat zwolle een sneller positiespel ging spelen telkens te laat met als gevolg domme overetredingen. Almere was ook goed in tijdrekken, begrijpelijk gezien de tussenstand maar voetbal onwaardig. Al met al een terechte overwinning voor zwolle en het respect voor almere voor hun spelopvatting de 1e helft.

Ik weet niet wie dat stukje over Telstar-fortuna geschreven heeft maar volgens mij heeft die de wedstrijd niet gezien. Hoe komt de schrijver erbij dat de goals van Telstar vielen door blunders van Fortuna? Die 2e was zelfs een schitterende aanval, heel knap afgemaakt door Plat. De enige blunder van Fortuna is dat ze een penalty misten, en volgens mij was het niet eens een penalty.
Telstar heeft dikverdiend gewonnen, waren op alle fronten beter dan Fortuna.

21 januari 2012 om 13:47

Ja en daar schamen we ons kapot voor in Sittard...
Een grotere vernedering dan van een club met maar een tribune verliezen is er niet.

21 januari 2012 om 20:52

volgens mij staan er toch echt langs iedere lange zijde een volwaardige tribune en achter het doel ook nog 1. Ik tel er dus 3.

22 januari 2012 om 11:14

Volwaardig? Tja ieder zijn mening zullen we maar zeggen.
In elk geval gefeliciteerd met de overwinning.

Echt waar, verliezen van Zwolle calculeer je van te voren in. Alleen de manier waarop is dan zooooo jammer. Thanks Knvb. Ik gun overigens Zwolle van harte het kampioenschap want de beste ploeg in de JL die ik tot nu toe heb gezien(met afstand).

Almere gevochten als leeuwen dus mijn respect voor de ploeg is groot.

Zwolle komt goed weg zeg pff. Almere City zou wel flink balen, die hebben te vroeg gejuicht.

Willem II was weer zeer teleurstellend tegen FC Eindhoven. als je wilt promoveren moet je toch echt zulke belangrijke duels winnen. nu red dat 16 jarige kind nog een punt voor hem met een mooie goal. dat moet niet gekker worden bij Willem II dat 16 jarige moeten opstaan.
wel erg knap van die jongen natuurlijk.

Telstar weet eindelijk ook weer wat winnen is. gelukkig maar anders komt degradatie wel heel dichtbij.
die Correia schiet hem in de laatste minuut nog bijna in eigen goal. dat zou heel zuur geweest zijn.

ik denk dat Agovv zich nu wel moet neerleggen voor degradatie. dat is heel hopeloos.

23 januari 2012 om 10:51

Nogmaals willem II wil helemaal niet binnen 1 jaar promoveren daar hebben ze 2 a 3 jaar voor uitgetrokken. Ze willen zich kwalificeren voor de playoffs en top 5 positie.

Johan Cruijf was ook 16 toen hij bij Ajax inviel en zo zijn er wel meer voetballers die op 16jarige leeftijd invallen en belangrijk zijn. Lumu heeft overigens wel 2 records bij willem II verbroken Jongst scorende en jongst spelende dus wat dat betreft wel een opvallend nieuwtje.

Verders vond ik het vrij teleurstellend dat Eindhoven zich zo had ingegraven tegen willem II. Kom op ze staan 2de en waren in de eerste wedstrijd heer en meester. erg laf om zo te voetballen en te hopen op een gelijk spel. Zeker nu het bij willem II een beetje rommeld kan je daar gebruik van maken. Gelukkig voor ons aan de ene kant want daardoor zijn we ook nooit echt in gevaar gekomen want scoren blijft een probleem. Kansen zat alleen afmaken lukt niet. Dan is het dus fijn dat je tegen een club speelt die niet wil scoren maar tegen wil houden.

afstand is maar 6 punten dus alles kan nog.

23 januari 2012 om 15:42

ik dacht Willem II gaat voor het kampioenschap van de JL. ik weet dat ze opnieuw moeten beginnen, maar kampioen worden moet wel het doel blijven vind ik.

en dat Johan Cruijff op zijn 16e debuteerde weet iedereen. maar iedereen weet ook dat hij één van de beste voetballers van de wereld alle tijden is geworden. dus dan vind ik het knap van die speler. Eindhoven speelde inderdaad laf. en kwamen nog onverdiend op 0-1 ook. gelukkig hebben jullie toch nog een punt. want heb liever Sparta, Willem II of Zwolle in de Eredivisie dan FC Eindhoven.