wk2018
 

De verlanglijst

Donderdag, 29 december 2011 om 20:49 door Koni078

De transferperiode komt er bijna aan en versterkingen moeten bij mijn club CSKA Moskou zeker een prioriteit zijn gezien, de huidige blessures en vormcrisis waar we mee kampen. Zonder versterkingen zullen we in de Champions League geen vuist kunnen maken tegen Real Madrid. Gelukkig maar dat onze voorzitter Evgeni Giner in Sport-Express aankondigde dat de club bezig is met zes spelers waarvan hij de namen niet wilde noemen. Waar hebben we versterkingen nodig? 

/

Als eerste hebben we centrale verdedigers nodig. Sergei Ignashevich en Vasiliy Berezutskiy hebben dit seizoen veel te veel steken laten vallen door verkeerd te dekken. En met een pas fitte en nog onervaren Viktor Vasin win je de oorlog ook niet. Hoewel Uros Cosic terugkomt van zijn huurperiode bij Rode Ster Belgrado, die gezien wordt als de nieuwe Nemanja Vidic, zou ik graag zien dat we nog een centrale verdediger gaan halen. Het type verdediger zal afhangen van onze trainer Leonid Slutsky. Zal hij met zijn zonedekkingsysteem blijven spelen of stapt hij daarvan af? Wanneer hij daarin blijft geloven, hebben we een snelle denker nodig. Doet hij het niet, dan zie ik graag een fysiek sterke verdediger komen die zich meer bezig houdt met het uitschakelen van zijn man. 

Ook ben ik erg ontevreden over de inbreng van de vleugelspelers. Sekou Oliseh is uit vorm, Zoran Tosic is geblesseerd en is zeer wisselvallig en  dat geldt ook voor Mark González.   Over Aleksandrs Cauna ben ik wel tevreden. Hij werkt hard, is dreigend en heeft een goede voorzet. Alan Dzagoev speelt meestal op rechts, maar dat is eigenlijk niet zijn natuurlijke positie. Dzagoev hoort als aanvallende middenvelder het hele team op sleeptouw te nemen zoals hij dat op zijn achttiende deed onder ex-coach Valeriy Gazzaev. Het zegt al genoeg dat hij als vleugelspeler de meeste assists gegeven heeft aan onze kant.  

Omdat we in de Russische competitie vaak aanvallend proberen te spelen maar te weinig creativiteit hebben, moeten we een box to box middenvelder halen. Iemand die rust aan de bal heeft, met een steekpass een aanvaller één op één met de keeper kan zetten of met één pass al een counter creëert en verdedigend zijn mannetje staat.  Pavel Mamaev en Evgeni Aldonin zijn niet echt types die een goede steekpass hebben. Zij zijn meer stofzuigertjes. Bibras Natkho werd veelvoudig in de Russische media in verband met ons gebracht en hij is zo'n type speler.  Een fysieke beer op het middenveld kunnen we ook wel gebruiken. Pavel Mamaev is te druistig en is nooit hard wanneer hij hard moet zijn en Aldonin is geen harde speler, maar meer een stille kracht die een goed afstandschot heeft. Laat hij maar een type Nigel de Jong naast zich hebben die hem die harde mentaliteit kan bijbrengen, want Mamaev blijft een speler met veel potentie.  

Eén naam die spoedig bij CSKA terecht kan komen, kan ik wel alvast verklappen. CSKA is namelijk bezig met het aantrekken van Oleg Shatov. Shatov is een 21-jarige centrale middenvelder en is de grote man bij Ural Sverdlovsk, dat in de Eerste Divisie uitkomt. Ook bij Jong Rusland is hij een basisspeler. Shatov wordt in Rusland vergeleken met Andrea Pirlo, maar ik zie in hem een type Jack Wilshire. Hij beschikt over veel loopvermogen, rust aan de bal en techniek. Zijn loopvermogen is zeer indrukwekkend, want hij loopt slim van zijn man weg en is binnen een paar seconden al voor de goal te vinden. Shatov is uitgenodigd voor een stage in het trainingskamp in Kislovodsk, maar door een knieblessure heeft hij die vroegtijdig moest hij vroegtijdig afhaken. Ik heb Shatov bij Jong Rusland vaak zien spelen en wat mij betreft bieden we hem een contract aan zonder dat hij zich hoeft te bewijzen bij Slutsky, want Dinamo Moskou en Anzhi Makhachkala willen hem ook. Helaas wil Ural hem niet in de winter laten gaan, maar zijn ze wel bereid om in de zomer hem af te staan, mits ze niet promoveren uiteraard. Eigenlijk is hij de ultieme box to box speler waar we naar op zoek zijn.  

Als laatste hebben we nog een spits nodig, want Vágner Love gaat zo goed als zeker vertrekken en Tomas Necid is nog altijd geblesseerd. We kunnen niet meer het risico nemen om enkel met topscoorder Seydou Doumbia verder te gaan. We moeten meer spitsen voor in de breedte hebben en wie weet zit daar een nieuwe partner voor Doumbia in en kan Necid met een andere spits als backup fungeren. Mijn voorkeur gaat uit naar een Russische spits, maar helaas spelen de beste Russische spitsen bij de concurrenten en passen spelers zoals Pavel Pogrebnyak en Roman Pavlyuchenko niet in onze filosofie. Giner zei al dat CSKA een mondeling akkoord heeft met een aanvaller en verwachtte dat deze 'Mr. X' zich aan zijn woord zal houden. 

Men denkt waarschijnlijk dat we door de blessure van Igor Akinfeev ook een keeper nodig hebben, aangezien de huurperiode met Vladimir Gabulov afgelopen is en hij dus terugkeert naar Anzhi. Maar algemeen directeur Roman Babaev heeft gezegd dat daar niks van in zal komen, omdat de club hoopt dat Akinfeev op 3 maart tegen Zenit Sint-Petersburg weer fit is. Mocht dat niet zo zijn, houden we het vertrouwen in Sergei Chepchugov, die tegen Zenit geschorst zal zijn door zijn rode kaart tegen Anzhi dus dan zal of Sergei Revyakin of Vyacheslav Isupov keepen, die in onze jeugdopleiding spelen. 

Ik ben dus benieuwd wat Giner uit zijn hoed gaat toveren. We moeten enkel opletten dat de nieuwe spelers bij onze filosofie passen én voldoen aan de regels van de Russische Bond. Onze filosofie houdt in dat een nieuwe speler niet ouder dan 24-25 jaar oud mag zijn en niet meer mag kosten dan vijftien tot dertig miljoen. Daarnaast moet het niet te veel buitenlanders worden vanwege de zes plus vijf regel.  Vervolgens hebben we ook nog de pech dat vanaf het nieuwe seizoen de spelers die een Russisch paspoort hebben maar voor een ander land uitkomen, ook tot buitenlanders worden gerekend.  

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 14 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 2900+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

51 reacties (laatste reactie door roodwit010)

Beste leden,

Graag wil ik bekend maken dat vandaag gepubliceerd was dat Uros Cosic nog een tijdje bij Rode Ster zal blijven en in de zomer zijn toekomst bepaald wordt. Dus centrale verdedigers zijn nu dringend nodig.

Weer een heel leuk stuk met veel informatie.

Grammaticaal ook prima, dus gewoon duidelijk weer vijf sterren

De eerste regels doen me denken aan mijn eigen club, haha. Vormcrisis en een aantal blessures.. Maar terug naar jou CE, want daar gaat het hier over. Ten eerste heb ik geen grammaticale fouten kunnen vinden, dat is altijd goed. Je merkt dat je veel weet over je club, dat leest altijd makkelijker weg. Geen halve Wikipedia teksten dus.. De meeste namen die je noemt ken ik (nog) niet, maar dat maakt het ook wel weer interessanter. Ik heb in ieder geval weer wat geleerd over het Russisch voetbal!

Ik zat te twijfelen tussen 4 of 5 sterren.. Maar omdat het bijna 2012 is, krijg je d'r 5!

Zo doorgaan!

30 december 2011 om 12:21

Nu je het zegt, valt mij dat inderdaad ook op. Het was eigenlijk mijn bedoeling om aan te geven op welke posities we versterkingen moeten hebben en dan heb je toch namen nodig om het kracht te geven. Ik zou je graag willen adviseren om beelden van Natkho op te zoeken. Echt een type Xavi is dat, maar hij heeft ook een schitterende vrije trap. Zijn goal tegen Dinamo Moskou is verkozen tot de mooiste van het seizoen.

1 januari 2012 om 16:08

Ik heb 'natkho' gezocht maar ik kon hem niet zo 1,2,3, vinden, heb je zelf beelden of een voornaam of iets anders?

1 januari 2012 om 16:27

Hmm, vreemd is dat. Heb je al Bibras Natcho geprobeerd? Mensen schrijven heel vaak Natcho terwijl het eigenlijk Natkho is. Misschien dat je daarom niets van hem kon vinden.

Heel goed stuk, grammaticaal niks op aan te merken en veel nuttige info.
Ik heb alleen 1 vraagje?
Hoe zit het met Elvir Rahimic, is hij bezig aan zijn laatste seizoen of plakt hij er nog een jaartje aan vast? En wat vind jij van hem?
Mooie club

29 december 2011 om 21:56

Elvir zou dolgraag nog een jaar door willen gaan, maar het schijnt het ook dat hij jeugdtrainer zal zijn na het seizoen. Elvir zit vanwege een waslijst aan blessures op de bank, maar hij wordt vooral gebruikt als een 'mentor'.

Voor mij is Elvir een echte clubicoon. Zeurt nooit en je kunt altijd op hem rekenen. Hij is een echte balafpakker met extreem veel ervaring. Toen ik dacht dat hij al ging stoppen schreef ik al een CE over hem, maar nadat ik hem schreef verlengde hij zijn contract met nog een jaar haha.

Wanneer iemand The Terminator genoemd wordt, zegt dat al genoeg natuurlijk.

30 december 2011 om 00:44

Is Elvir zelf altijd geblesseerd? Want in het nationale team van bosnie speelt hij vrijwel altijd en is hij nooit geblesseerd. Ik zie hem ook zo, een echte balafpakker die nooit zeurt en zijn eigen ding doet.

Heb je die CE nog of? Ik zou hem graag willen lezen.

Ooh dat wist ik niet dat hij zo genoemd werd, haha. Prachtig.

Dank je voor je reactie en ik ben blij dat je zo'n beeld hebt over hem

30 december 2011 om 10:16

Nee hij is nooit geblesseerd geweest, maar hij wordt gewoon niet zo vaak gebruikt omdat je hem enkel kan gebruiken om een voorsprong vast te houden. Die CE heb ik inderdaad nog, maar je kunt er niet meer op reageren. Klik op mijn profiel en dan op categorie clubexpert. Dan zie je de titel 'het afscheid van de Bosnische Terminator'. Veel leesplezier alvast!

30 december 2011 om 17:44

oohzoo dus, ja dat dacht ik al.
Dank je wel ik zal hem zeker lezen!

Met alle respect hoor, maar ik denk dat er in nederland niet veel mensen geïnteresseerd zijn in de transferperikelen omtrent Cska.
Ik begrijp dat jij een fan bent van jouw cluppie, en dat je er met passie over kan schrijven siert de man. Maar om eerlijk te zijn maakt het mij vrij weinig uit wat er bij een club in een competitie gebeurd waar nauwelijks aandacht aan besteed wordt in Nederland. Al zou deze informatie nuttiger zijn indien het Russisch voetbal groter wordt. Al lijkt het me sterk wil Rusland om gelijke hoogte komen met Engeland en Spanje.
Al met al drie sterren. Oh ja, tegen Madrid maakt Cska geen kans. Alleen Barcelona is opgewassen tegen Madrid.

30 december 2011 om 00:32

Pff wat een gezeik allemaal in jouw post zeg. Als het je vrij weinig uitmaakt, waarom reageer je dan in godsnaam? Je strooit in je post met denigrende teksten, wat nergens op slaat. Vooral dat laatste stukje, waar slaat dat op?

30 december 2011 om 00:48

Ik reageer waar ik op wil reageren. Ik mag zeggen wat ik er van vind, vrijheid van meningsuiting, ooit van gehoord? Dat wil overigens niet zeggen dat iedereen het er mee eens moet zijn. Het doel van een forum is dat er gediscussieerd mag worden.

30 december 2011 om 00:52

Allemaal best als je met kritiek komt, maar ik heb er echt een hekel aan als je zo denigrerend doet als in je post.

30 december 2011 om 14:16

@ghandiaans.

Ik vind dat je volledig voorbij gaat aan het feit of het een goede clubexpert is. Jij vind het russische voetbal niet interessant en wilt daar niets over weten. Dan is deze clubexpert niet voor jou bedoeld. Heeft dan ook helemaal geen nut voor jou om het hem te lezen en al helemaal niet om hem te beoordelen. Ik ga ook niet naar een latijnse danswedstrijd en dan vervolgens een danspaar die misschien wel heel goed is afkraken omdat ik latijnse dans helemaal niets vind. Dan heb ik daar helemaal niets te zoeken net als jij bij deze CE helemaal niets te zoeken hebt. De kritiek van mcjeroen12 is op jou is in mijn ogen dan ook helemaal correct.

on: Ik vind het een zeer goede CE. je legt helder uit wat jouw team nodig heeft en wie je daarvoor graag ziet. Je hebt een goede schrijfstijl en is vrij eenvoudig te begrijpen. Je probeert ook totaal niet populair te doen met je taalgebruik. Dat kan ik altijd wel waarderen. Is helemaal niets mis mee met deze CE. 5 sterren geef ik alleen als een stuk nog dagenlang in mijn hoofd blijft spoken omdat hij zo geweldig was. Dat heb ik bij deze CE niet maar een dikke 4 sterren heb je wel verdiend.

30 december 2011 om 14:23

Bago je zit weer eens fout. Deze Ce heeft betrekking tot het voetbal, dus lees ik het. Ik volg het Russisch voetbal totaal niet, maar dat komt ook voort uit het feit dat er in Nederland geen aandacht aan besteed wordt, iets wat ik overigens wel kan begrijpen.
Maar als de inhoud, iets wat ik een een bovenstaande reactie al heb uitgelegd, beter was geweest had ik misschien wel vijf sterren gegeven. Want je gaat voorbij aan het feit dat ik nog drie sterren heb gegeven. Je doet nu voorkomen dat ik een ster heb gegeven, dat zou van geen respect blijken.

30 december 2011 om 14:28

Nee als je nou was begonnen met het feit met argumenten te komen waarom jij het niet zo'n goede CE vond dan had je al wel wat meer begrip gekweekt. Jouw eerste reactie was kort samengevat dat je het russische voetbal totaal niet interessant vind en Rusland maar een nietszeggende competitie vind en dat je hem daarom maar 3 sterren geeft. Vervolgens krijg je daar veel kritiek op en ga je nog eens argumenten geven waarom je de CE zelf niet zo goed vind. Dat wil er bij mij niet in. Misschien dat andere mensen daar in trappen.

30 december 2011 om 14:42

Niet zo koppig Bago!!! Wees een beetje flexibel en toon een beetje begrip voor de situatie!!! Het is een Nederlandse site, dus is het niet raar dat er kritiek komt op de inhoud van het stuk. Al helemaal als het gaat om de tranfserperikelen van Cska Moskou. Waarbij alle spelers in kwesitie vrijwel onbekend zijn voor het Nederlandse publiek.
Als het om een nostalgisch stukje over het Russische voetbal ging kan ook iemand het met plezier lezen zonder dat hij het Russische voetbal in z'n algemeen volgt.

30 december 2011 om 18:21

Dat snap ik en dat is jouw goed recht. Wat betreft jouw laatste zin ben ik het mee eens dat heb ik zelf ook. Laten we het er maar op houden dat jouw eerste reactie niet overbracht wat je misschien bedoelde dan. Want dat was echt wel kort door de bocht.

PS. Bago je zit weer eens fout ? Dat vond ik wel grappig om te lezen Vind je dat ik zo vaak fout zit dan ?

31 december 2011 om 12:54

Met alle respect hoor, maar ik denk dat er in nederland niet veel mensen geïnteresseerd zijn in de transferperikelen omtrent Cska.
Ik begrijp dat jij een fan bent van jouw cluppie, en dat je er met passie over kan schrijven siert de man. Maar om eerlijk te zijn maakt het mij vrij weinig uit wat er bij een club in een competitie gebeurd waar nauwelijks aandacht aan besteed wordt in Nederland. Al zou deze informatie nuttiger zijn indien het Russisch voetbal groter wordt. Al lijkt het me sterk wil Rusland om gelijke hoogte komen met Engeland en Spanje.
Al met al drie sterren. Oh ja, tegen Madrid maakt Cska geen kans. Alleen Barcelona is opgewassen tegen Madrid.

Waarin zie je een stukje inhoud? Behalve een kansloos slotstuk, man wat ben je kansloos bezig... Ik lees toch ook geen stuk over het Kazachstaanse voetbal en kraak het af omdat het me geen reet interesseert? Vervolgens nog beweren dat je het over de inhoud hebt....

Dat je het niet eens durft toe te geven, is nog kanslozer.

On topic:
Bedankt voor de briljante CE, eindelijk iets over wat minder belicht is (want zo kan je het ook bekijken), mooie uitvoerige beschrijving. Ik ga deze ploeg in de gaten proberen te houden! Je bent ook één van de weinige CE die geen grove Nederlandse fouten maakt, daar hou ik van. Blijf schrijven!

5 sterren.

31 december 2011 om 13:03

Heb je ons niet in de gaten gehouden toen we in de CL wonnen van jullie? ;

1 januari 2012 om 17:23

Leuk stukje om te lezen, volg het russiche voetbal totaal niet. Maar ach je bent een voetballiefhebber of je bent het niet en dan vind ik dit wel verfrissend tussendoor. Goede schrijfstijl en alles duidelijk verteld, zodat je zelfs zonder van een speler gehoord te hebben het allemaal kan volgen. Akinfeev en Vagner Love waren mij wel bekend dan maar voor de rest niet.

Ghandiaans het interesseert mij ook vrij weinig wat er bij cska moskou gebeurt maar dat is toch geen argument om dit stukje af te kraken. Al die uitgekauwde stukjes over ajax en barcelona komen mijn neus ook wel uit onderhand dan vind ik het fantastisch dat er ook dit soort clubexperts zijn.

30 december 2011 om 01:42

Sorry maar ik hoop dat de moderators er voor kiezen om deze post te verwijderen.
Mij interesseert de russische competitie ook weinig , maar daar be-oordeel je een Ce niet op.
Een Ce be-oordeel je op inhoud , schrijfstijl en eventueel foutjes.

Zoals gewoonlijk een prima Ce Koni.
Als ik opbouwend kritiek mag leveren, persoonlijk zou ik er wel voor kiezen om niet al te veel namen te gebruiken aangezien de meesten te onbekend zijn voor de meeste lezers.
Dat maakt het tot een te grote puzzle als je begrijpt wat ik bedoel

30 december 2011 om 12:26

Ik heb deze Ce ook op de inhoud beoordeeld. Zoals ik al eerder heb aangegeven vond ik het allemaal niet heel erg relevant wat de versterkingen van Cska moeten worden aankomende transferperiode. De schrijfstijl was ook niet heel erg goed, te formeel allemaal. Maar de grammatica en spelling zijn voor mij geen reden om sterren af- of optrek aan te rekenen.

30 december 2011 om 12:35

Ok klinkt al een stuk genuanceerder , bedankt voor deze toelichting.

30 december 2011 om 10:35

Wa zeg jij nou weer Cska kan gewoon winnen van Real, alles is mogelijk in het voetbal, je hebt gelijk de kans is klein, maar die is er wel degelijk

overigens goed stuk en nu weet ik meer over Cska
Alleen 1 vraagje ik heb al heelang seizoenskaart van Psv, toen zijn wij voor de champions league wezen kijken tegen Cska en toen speelde daar vagner Love. Hoe doet die het eigelijk ik vind het toen samen met jo (die is nu weg) een van de betere.

30 december 2011 om 10:48

Ik heb me persoonlijk meer geërgerd dan vermaakt met Vagner. Hoewel 8 goals niet zo slecht is, zakt hij te veel in en speelt hij al een heel jaar met de gedachte dat hij Rusland wilt verlaten. Daarom mag hij van mij weg en hoop ik dat er een club komt die de juiste prijs betaald.

@ghandiaans,

Dat jij niet geïnteresseerd bent kan best en ik vind dat ook jammer, mijn bedoeling was ook om mensen wat meer bij te brengen over de situatie van mijn club. Maar als je er niet geïnteresseerd in bent en je weet dat van jezelf, kun je het beste niet erop reageren. Er zijn genoeg mensen die wel iets nieuws willen lezen in plaats van al die stukken over de bestuurlijke perikkelen van Ajax.

Dat Cska geen kans maakt tegen Real vind ik een gewaagde uitspraak, want Cska heeft tegen Spaanse ploegen nog nooit verloren.

30 december 2011 om 12:29

Ja mag je eigenlijk niet eens redeneren Koni!!!! Dat Cska nog nooit van Spaanse clubs heeft verloren is geen voorbode dat je niet wordt uitgeschakeld door Real Madrid.
Barcelona en Madrid zijn veruit de sterkste van Europa. Zelf op een slechte dag zijn ze instaat om een belangrijke wedstrijd winnend af te sluiten.
Een van die twee clubs zullen de Champions League 'waarschijnlijk' winnen, de rest mag mee figureren.

30 december 2011 om 12:38

Waarom niet? Je hebt zelf gezegd dat we in een vrij land leven en iedereen mag zeggen wat hij wil zeggen, ook wel vrijheid van meningsuiting genoemd. ;

Op papier is Real inderdaad beter, maar ook zij hebben hun zwakke punten. Ik denk dat als we versterkingen halen op de plekken waar ik mijn stuk over geanalyseerd heb en op een goede dag we ze best kunnen verrassen. Reals centrum heeft het moeilijk tegen beweeglijke spitsen zoals bijvoorbeeld Doumbia. En dat we ongeslagen zijn tegen Spanjaarden geeft ook hoop.

30 december 2011 om 13:02

Je moet twee keer tegen ze aantreden he! Real is zo geobsedeerd om de Champions League te winnen, dat ze echt niet door met alle respect Cska worden uitgeschakeld. Al begrijp ik dat jij een fan van de club bent, dus dat het allemaal tegen beter weten in is weet je stiekem ook wel.

30 december 2011 om 13:11

Dat weet ik, daarom is de motivatie om ongeslagen te blijven nog sterker geworden. Als je thuis 0-0 speelt en uit 1-1 ben je ook door zonder verloren te hebben. Ik weet ook wel dat Real beter is, maar je mag altijd hopen. Het onervaren Rubin Kazan won ook van de grote almachtige Barca, dus je mag niks uitsluiten. Ik verwacht ook nog eens dat Luzhniki bezet zal worden door ongeveer 50.000 man omdat Real Madrid een grote aansprekende tegenstander is.

30 december 2011 om 18:45

@ghandiaas wat praat jij allemaal als @koni020dit toch zegt kan dat toch gewoon je moet gewoon kunnen toegeven en maak jij maar eerst is zo'n verhaal dan, wil ik wel is zien of wij het dan leuk vinden of goed en of je tegen commentaar kan, dit is een goed geschreven stuk en tis was koni zegt Kazan speelde gelijk thuis en wonnen uit van Barcalona, dus waarom zou Cska kansloos zijn?

30 december 2011 om 19:47

Gebeurde overigens wel in een groepsfase, dat is wel een andere discipline dan knock-out rondes.
Ik heb volgens mij al gezegd dat Cksa kansloos is omdat Real Madrid een doel heeft en dat is de Champions League weer eens winnen. Cska is geen topclub, dus het lijkt me sterk wil Real met een slappe instelling deze tweeluik ingaan.
Kazan heeft overigens een unieke prestaties geleverd, maar dat was ook een incidentje. Het dateert alweer van zo'n drie jaar terug, dus heel erg relevant is het niet.

30 december 2011 om 20:04

Real kan dan wel zoveel doelen hebben, maar als zij uitgeschakeld worden is hun doel dus mislukt. Dat Real een topclub is en CSKA niet betekent niet gelijk dat we kansloos zijn.

30 december 2011 om 20:41

Uiteraard, maar als je een beetje verstand van het voetbal hebt weet je dat Cska geen kans heeft. Ik schaar Cska ongeveer op gelijk hoogte als Ajax en Lyon. We weten allemaal dat beide clubs geen enkele kans hadden op een resultaat.
Maar zoals ik al zei ben jij een grote supporter van Cska, dus geheel objectief ben je betreft dit onderwerp niet.

30 december 2011 om 21:16

Manchester City en United z'n doel was ook chmpions cup winnen, maar die liggen er ook uit tegen un Napoli en een Basel, die ploegen schat ik even hoog als Cska, dus waarom is Cska nou kansloss?

Koni,

Mooie CE, begin steeds geïnteresseerder te worden in de Russische competitie, mede dankzij jou.
Mooie schrijfstijl heb je, jullie mogen trouwens heel blij zijn met Doumbia, dat gaat een van de beste spitsen van de wereld worden, hoop dat jullie daar nog veel plezier aan beleven, maar denk dat ie binnen 2 jaar weg is naar een échte topclub.
Wat vind jij van Doumbia?

Groetjes,

30 december 2011 om 10:30

Doumbia is een geweldenaar. Hij is als spits enorm compleet. Maar wat zijn probleem is, is dat als hij alleen in de spits staat te afhankelijk is van medespelers. Hij moet dan erg veel steun krijgen van bijvoorbeeld Vagner, anders is hij snel onzichtbaar. Ik hoop dat hij niet geblesseerd terugkomt van de Afrika Cup iig.

Goede Ce
Leest lekker en kon het goed volgen omdat ik zelf ook redelijk bekent ben in de Russische competitie.
Ik vraag me trouwens af wat vagner love na dit seizoen gaat doen?
Verder heb ik zo mijn bedenkingen over Doumbia, ik vind het een beetje een onstuimige speler die de klasse van een echte topspits mist.
Ook kijk ik op van het gerucht dat Cska interesse zou hebben in Ahmed Mussa, de aanvaller van vvv venlo. Ik denk dat hij kwalitatief niet goed genoeg is voor de Russische competitie.

*****

30 december 2011 om 10:35

Dat vraagt iedereen in Rusland zich ook af. Vagner heeft in 7 jaar Cska al 5-6 keer geroepen dat hij weggaat, maar is vervolgens altijd gebleven. Giner wil hem wel laten gaan, maar alleen als ze voor Vagner een bedrag krijgen waar we mee tevreden kunnen zijn. Flamengo bood bijvoorbeeld 6 miljoen en daar kan je absoluut niet tevreden over zijn.

Ik denk dat Doumbia alles beheerst om een topspits te worden. Hij is snel, fysiek sterk, kan goed koppen, combineren, een actie maken en hij heeft een neusje voor de goal. Hij is enkel minder wanneer hij in zijn ééntje in de spits staat. Hij heeft erg veel steun van zijn collega Vagner nodig.

En over Musa heb ik in het topic al gezegd dat hij best aardig kan voetballen en een prima concurrent voor Sekou is op de vleugels. Hij heeft aardig wat wedstrijden gespeeld voor zijn land en mistte zodoende ook wat scherpte.

Goed Stuk!!
De transfermarkt is altijd intressant.
Hoe jij over Cska heb verteld zal ik ze gaan volgen.

*****

Leuke CE. Inhoudelijk en opbouwend klopt het allemaal wel. De namen in het stuk zeggen mij niet zo veel, op een paar na. Wat ik echter mis, zijn de spelers die jij wel graag gehaald ziet worden. Ik mis concrete namen in het stuk. Je noemt bijvoorbeeld wel een type a la de Jong, maar wat is volgens jou de naam van de speler die bij Cska past a la de Jong? Bij de overige alinea's mist ik dit ook. Erg jammer, want met wat namen zou het voor veel meer discussie zorgen.

30 december 2011 om 14:10

Ik wilde juist zo weinig mogelijk namen gebruiken omdat een opsomming van namen die ik in mijn gedachten heb storend zou zijn aan het stuk. Mijn bedoeling was om nuchter te analyseren waar we versterkingen moeten hebben en niet wie specifiek moeten komen. De nieuwelingen moeten namelijk voldoen aan onze filosofie en wie weet noem ik spelers op die te oud of te duur zijn.

Had nog wel overwogen om Rasmus Elm te noemen, maar die wilde niet naar Cska toe. Die pech heb je ook als je specifieke namen noemt.

30 december 2011 om 14:15

Kijk, daar kan ik al veel meer mee. Dan krijg ik al een beetje een beeld van Cska. Ik volg die club niet echt op de voet, vandaar. Door het noemen van spelers voeg je tevens een extra dimensie toe aan je stuk. Dan barsten de discussies erover los.

In het stuk gaat het er immers om wat jij (de auteur dus) over het onderwerp denkt. Ik had dan eerder ervoor gekozen om de genoemde namen weg te laten en de namen te noemen van spelers die volgens jou zouden moeten komen. Maar ik vind al die namen niet echt storend, kun je ook vrij makkelijk overheen lezen als het stoort, vandaar.

Prima CE, informatief en grammaticaal in orde. Ik moet zeggen, ergens boeit het me juist wel wat de Russische competitie aangaat. Dat komt mede door de steeds bredere top, ook al vind ik het net als Nederland, Turkije en Portugal nog steeds een B-league. Nog geen competitie waar ze in Engeland, Spanje en Duitsland wakker van zullen liggen.

Er zijn in ieder geval veel topploegen, waarvan Cska toch de mooiste is. Als het goed is heeft Cska al interesse getoond in Bony, dat zou een leuke opvolger zijn voor Vagner Love. Als nieuwe verdediger zou ik Alex (chelsea) wel een goede optie vinden. Die lijkt me toch een niveautje hoger dan V.berezutskiy.

31 december 2011 om 09:45

Bony is een leuke speler, maar ik vraag me toch af of hij het waard is om voor een duur prijskaartje bij Vitesse los te weken. Doumbia was onze duurste aankoop allertijden en dat is gelukkig goed uitgepakt. Alex zou inderdaad een goede optie kunnen zijn, maar ik had ergens gelezen dat hij naar Santos vertrokken is. Bovendien is hij ook redelijk oud en daar doet CSKA niet aan.

Een echte CE, echt goed man en deze keer voond ik het nog leuk ook. Mooi stuk
leest lekker en vlot en het klinkt fijn.
5 volle sterren

goede CE. Ik vind Cska Moskou echt een prachtige club, en ik volg de Russische competitie op de voet. vol gas 5 sterren . Persoonlijk gezien vind ik Musa niet echt een geschikte speler voor Cska Moskou. Hij doet het niet erg goed in de Nederlandse competitie. Een goed voorbeeld is hoe hij tegen FC Groningen speelde. Ik vind Kerzhakov van Zenit Sint Petersburg wel een goede spits, maar het is sowieso uitgesloten dat hij naar Cska Moskou komt. Koni020, vind jij Kerzhakov of Bukharov passen bij Cska Moskou als spits? (ookal is het sowieso uitgesloten dat Zenit hun sowieso niet zal laten vertrekken)

31 december 2011 om 09:37

Kerzhakov absoluut zeker. Dat is zo''n klasbak die eigenlijk overal in Rusland goed tot zijn recht zou komen. Kijk maar naar hoe hij bijvoorbeeld via Sevilla een stap terug deed bij het toen nog afgezakte Dinamo Moskou. Daar heeft hij het ook prima gedaan en zo heeft hij zijn transfer verdiend bij Zenit. Hij heeft alleen een te groot Zenit-hart om dit te doen. Bukharov is een ander verhaal. Hij is veel te statisch voor het spel wat wij spelen. Bovendien mist hij de makkelijkste kansen. In deze vorm is Necid met één been al beter dan Bukharov. Bukharov moet sowieso lekker teruggaan naar Rubin.

Wat wij nodig hebben zijn vooral beweeglijke spitsen. Die passen beter in ons geliefde combinatievoetbal en voor op de counter.

Goeie CE niks op aan te merken 4 sterren.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

CSKA Moskou

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Krasnodar5416
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Igor AkinfeevKeeper300
Ahmed MusaAanvaller3013
Alan DzagoevMiddenvelder296
Zoran TošicMiddenvelder284
Pontus WernbloomMiddenvelder274
Sergei IgnashevichVerdediger253
Voor de complete selectie: Clubpagina CSKA Moskou.

In de wandelgangen

Maandag 25 juni
Manchester United is bereid om diep in de buidel te tasten voor Toni Kroos. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren