'Als iets over PSV wordt gezegd, wordt dat tien keer over Ajax gezegd'

Zondag, 25 december 2011 om 09:30

Frank de Boer staat het liefst tien jaar voor de selectie van Ajax, zo heeft hij al meerdere keren aangegeven. De oefenmeester meent het ook oprecht, zo geeft hij zondag aan via de officiële kanalen van de club. "Dat betekent in eerste instantie dat er rust en structuur bij Ajax is. Dat zijn twee zaken die heel veel mensen bij Ajax willen. Dat gun ik Ajax en dat gun ik mezelf ook eerlijk gezegd."

/

"De Sir Alex Ferguson van Ajax worden?", vraagt De Boer zich openlijk af. "Je hebt soms dromen en dat is een mooie droom. Als je het tien jaar volhoudt zijn de resultaten goed geweest. Je hoeft mij geen tienjarig contract te geven, maar het zou voor de club goed zijn als iemand lang aan het roer staat. Elke topclub is gebaat bij rust. Het moeten presteren zorgt altijd voor druk. En Ajax is altijd nieuws, dat maakt het verschil met andere clubs in Nederland. "

"Alles ligt onder een vergrootglas", benadrukt De Boer. "Iets dat één keer over PSV wordt gezegd, wordt tien keer over Ajax gezegd. Dat is niet altijd even leuk, eerlijk gezegd. Maar presteren staat altijd bovenaan. Je bent uiteindelijk pas een goede manager/coach als je presteert."


Poll

Tien jaar lang dezelfde trainer is niet bevordelijk voor de prestaties


Gerelateerd

109 reacties (laatste reactie door psveindje)

De Boer 10 jaar bij Ajax? Ik zeg doen, hij straalt wat uit, houd het rond het elftal relatief rustig, is in zijn 1e jaar al kampioen geworden en dit jaar met een gehavende selectie doet hij nog steeds mee voor de titel. Bovendien is het een man van de club zou het daarom geweldig vinden als hij de Ferguson van Ajax word. Hij moet sommige punten nog wel verbeteren maar hij kan mooi met Ajax naar een hoger niveau groeien.

25 december 2011 om 10:45

Scorebordjournalistiek van de hoogste soort dit. Dat de Boer vorig jaar kampioen werd is echt ongelooflijk. En met ongelooflijk bedoel ik niet ongelooflijk knap, maar ongelooflijk veel geluk. De man was met Ajax 9 van de 10 keer de onderliggende partij en werd zelfs door Excelsior in eigen huis gewoon weggetikt. Het voetbal onder de Boer is echt niet om aan te gluren, zo slecht. Hij doet het geen haar beter dan Jol.

25 december 2011 om 10:53

helemaal gelijk,kampioen omdat Twente en PSV het hebben laten afweten,bovendien is het tactisch niet erg goed.

25 december 2011 om 10:54

Niet overdrijven, weggetikt door Excelsior ;

25 december 2011 om 10:57

Helemaal mee eens. Ongelofelijk ook hoeveel waarde er gehecht werd aan die uitwedstrijd tegen AC Milan, die niks meer te verliezen hadden op dat moment. Ik vond Ajax in de tweede seizoenshelft onder Jol erg sterk spelen. Dit niveau is onder De Boer op een incident na geen enkele keer gehaald.

25 december 2011 om 11:00

@victor

Ik overdrijf niet, Excelsior was beter qua speelwijze en qua mogelijkheden/kansen. Uit de laatste 7 wedstrijden van vorig jaar (6 keer winst) waren er vijf die hij gewoon niet verdiende te winnen. Ado, Heracles (gewonnen door een blunderende keeper), Groningen (wederom een blunderende keeper), Excelsior en Heerenveen. Hij heeft één goede wedstrijd neergezet in de competitie en dat was toevallig de beslissende tegen Twente.

25 december 2011 om 11:17

@fellaini: Maar wordt je zo juist niet kampioen? De wedstrijden waar je niet geweldig speelt toch winnend af weet te sluiten? Ik bedoel dan verdient het dit seizoen niemand om te winnen want iedereen heeft wel dat soort wedstrijden.

Ontopic: Het is een mooi streven alleen ik wil het nog wel eens zien als de Boer dit seizoen en volgend seizoen echt mooie dingen laat zien of en hij een aanbieding krijgt van een grote club of hij dat naast zich neer kan leggen.
Maar zijn doel lijkt me een geweldig doel gewoon voor een lange tijd dezelfde trainer en dat kan werken zolang de structuur eromheen goed staat waar ze nu hard mee bezig zijn dan kan een trainer in mijn ogen ook voor lange termijn blijven.

25 december 2011 om 11:24

Nog steeds gefrustreerd Fellaini?

Er zijn ook jaren geweest waarin Ajax wel de beste club was maar geen kampioen werd. Een voorbeeld hiervan is het jaar dat PSV door Vitesse om te kopen kampioen werd op de laatste speeldag. Zo werkt het in het leven jongen. Deal with it. Bovendien was de rest net zo slecht aangezien die niet meer punten hebben behaald.

Je komt een beetje zielig over door het elke keer op geluk te gooien. Door Excelsior hoger aan te slaan dan Ajax begint het zelfs lachwekkend te worden. Typisch geval van iemand die door haat niet meer objectief naar Ajax kan kijken. Waarschijnlijk ben je ook zo'n triest figuurtje die denkt de Knvb op de hand van Ajax is omdat je dat herhaaldelijk op verjaardagen bij vrienden hoort.

25 december 2011 om 11:29

Nou lijk jij wel gefrustreerd boesz. Met je omkoping! Dat is pas zielig doen. Psv heeft toen gedaan wat het moest doen. Ruim winnen en hopen dat de ander dat niet deed. Het was aan Ajax om er nog 1 te scoren. Deal with it!

25 december 2011 om 11:30

@stormrage

Lezen blijft lastig, hè?

@boesz

Lachwekkende post. Mij verwijten maken van subjectiviteit maar ondertussen doe je zelf heel goed mee. Ajax is vorig jaar onterecht kampioen geworden en dat is mijn punt. Wat er daarvoor allemaal gebeurde zal me een zorg zijn, want op die jaren doel ik helemaal niet.

25 december 2011 om 11:32

@sebasjuh

Ik ben het met je cliché eens, als je kampioen wilt worden moet je je slechte wedstrijden winnen. Maar bij Ajax ging dat helemaal nergens over. Tegen Heerenveen zijn ze gewoon helemaal scheel getikt. Heerenveen kreeg kansen, dat was onvoorstelbaar.

25 december 2011 om 12:12

Ajax is vorig jaar ontrecht kampioen geworden? dan vraag ik me af wie het volgens jou dan wel had moeten worden Twente? omdat ze zo goed waren de in laaste wedstrijd? Psv? omdat ze na de winterstop nog slechter waren dan Ajax en een voorspromg van 6 punten hebben verspeeld?
En het jaar daarvoor was Twente zeker we lterecht kampioen? omdat Ajax veel meer doelpunten voor had, veel minder tegen en tegen elke tegenstander over 2 wesdstrijden gewonnen had. Schei toch uit man, de kampioen is altijd terecht, en tien wedstrijden met geluk winnen terwijl je helemaal weg word gespeeld dat bestaat niet, anders zal Excelcior ook nog wel eens kampioen kunnen worden.

25 december 2011 om 12:17

@boesz

Als Vitesse daadwerkelijk omgekocht was toendertijd, had Vitesse geen tegendoelpunt gemaakt. En het zag er toen toch niet zo uit als bij Zagreb-lyon..? PSV heeft Vitesse toen gewoon verslagen op kwaliteit. En waarom zou je Vitesse omkompen als je afhankelijk bent van allerlei andere resultaten. Ajax en AZ moesten toen beide punten verspelen. Dan ga je toch niet veel geld overmaken op een andere rekening als de kans zó klein is.

Maar wat heeft Ajax het zwaar hoor.. Door omkoping het kampioenschap verliezen een aantal jaar terug, door omkoping niet verder mogen in de Cl.. Ik heb echt met jullie te doen hoor! Niet dus..

25 december 2011 om 12:56

@boesz: PSV had toen niet alleen Vitesse, maar ook Ajax, AZ, Excelsior en Willemii omgekocht. Lekker voor je. haha

Ontopic: Zolang Ajax mensen binnen de organisatie heeft die directer communiceren met bepaalde 'journalisten' dan met hun eigen collega's zal alle rotzooi op straat blijven komen en dan geef je de media ook een reden om het 10x vaker over de club te hebben. Als Ajax in rustig vaarwater was gekomen en verstandige bestuurders had die hun mond dicht hielden en op de achtergrond onderling alles uitvochten, dan kon De Boer in alle rust werken.

25 december 2011 om 13:02

@boesz

Als er 1 iemand is die niet objectief bent dan ben JIJ dat. Hoezo werkt het in het leven zo dat PSV Vitesse heeft omgekocht om kampioen te worden? Rare conclusies trek jij met je deal with it.
Juist jij bent een typisch geval die door haat niet meer objectief naar Ajax kan kijken. Laat ik de rest maar niet afmaken.

Gelukkig is niet iedere ajacied zoals jij.

25 december 2011 om 13:26

nee als je je anti ajax bril maar weer op kan zetten he. doe eens normaal man als psv, twente of az slecht speelt en net in de laatste minuut met 1 doelpunt verschil wint zoals psv en twente veel doen wordt er meteen gezegd ja als je dit soort wedstrijden wint verdien je het om kamppioen te worden maar als ajax dat doet ojee nee want heel nederland is tegen ajax. jaja zo kan ik er ook wat van en dan die jaren daarvoor daar wil je het niet over hebben omdat je weet dat de kampioenen van die jaren ook onterecht kampioen zijn gewortden. flapdrol

25 december 2011 om 13:33

Natuurlijk als je 9 van de 10x de onderliggende partij bent dan word je altijd kampioen. Heel logisch. Ik weet dat mensen je gezicht niet kunnen zien en niet weten wie je bent maar dat je zoiets zonder schaamte durft te posten is echt lachwekkend.

25 december 2011 om 13:43

@fellaini, ten eerste is jouw argument tegenstrijdig met wat je zelf zegt. Voetbal heeft twee soorten teams, de club die het spel moet maken en de club die afwacht en dan wat doet. Het is altijd mooi om te zien voor een ajax-hater dat Excelsior een keer voetbald, maar hoe vaak gebeurt dat wel niet bij PSV en Twente. Daar wordt er niks van gezegt, omdat ze niet de nummer 1 zijn. Oftewel, Ajax heeft de meeste druk, het meeste balbezit, de beste voetballers, iedereen wil tegen Ajax winnen.

25 december 2011 om 13:45

En de winnaar van de meest belachelijke (on)zin op voetbalzone van het jaar 2011 gaat naar... Fellaini met de zin: "de man was met Ajax 9 van de 10 keer de onderliggende partij en werd zelfs door Excelsior in eigen huis gewoon weggetikt."!

Je moet wel heel gefrustreerd zijn om dit te beweren. Dan vraag ik me wel af, waren Twente en PSV dan 10 van de 10 wedstrijden de onderliggende partij? Hahah.

25 december 2011 om 14:44

(willem410)
Wil je zeggen dat Twente 2 jaar gelden niet terecht kampioen was man ajax had miss wel minder tegendoelpunten en meer voor maar Twente was gewoon beter.
En je zegt omdat psv naar de winterstop nog slechter was als ajax is dat gek dan Afelley Verkocht Reis Gebelseerd

25 december 2011 om 14:49

(sonect)
Wat psv en twente winnen veel door in de laaste minuten te scoren ik weet niet hoor maar twente 1 keer ofzo tegen exelsior 2/2 en psv 1 keer niet laaste min maar 10 min voor tijd tegen nec dus ik weet niet wat je lult noem jij maar eens op tegen wie psv en twente in de laaste min heeft gescoord stuur maar bericht terug

25 december 2011 om 16:16

@fellaini

Ach ach ach, we zijn weer begonnen met het verhaaltje dat Ajax onterecht kampioen werd. PSV de jaren daarvoor dan, die ook niet het fraaiste voetbal op de mat legden. Daar zei niemand wat over. Is Ajax weer eens kampioen noemt iedereen het onterecht. Vind ik maar een beetje scheef allemaal. Daarnaast is diegene die na 34 wedstrijden bovenaan staat verdiend kampioen in mijn ogen. Diegene heeft namelijk het beste gepresteerd over het gehele seizoen.

25 december 2011 om 16:18


@ Fellaini
Weet je wat ik dan niet begrijp? Ajax verloor vorig seizoen 2 keer van Ado. Desondanks werd het verdient kampioen maar als je zo zeker van je zaak bent waarom Ajax het niet verdiende, kom dan met feiten en niet uit je nek verzonnen lul verhalen.

25 december 2011 om 16:18

@fellaini

Om te beginnen:

Het is zo zielig dat het kampioenschap van Ajax een schuld is in jullie ogen, omdat de andere clubs minder punten hebben gehaald na 34 wedstrijden. Volgens mij waren het toch echt de zelfde tegenstanders.

Het belangrijkste in de voetballerij is dat je je kansen benut. Doe jij dat beter dan de ander, dan win je vaak. Je kan nog zo goed spelen, als je je kansen niet benut kan je soms met lege handen staan en dat zal er wel bij die andere clubs zijn gebeurt.

Ik kan me nog een seizoen herinneren, waar wij een 2e seizoens helft bijna iedereen van de mat speelde, maar uit eindelijk kwamen we 1 doelpunt te kort om kampioen te worden, in die laatste wedstrijd, misten we wel 20 kansen en toen maakte PSV er net 1tje meer.
Dan is PSV in mijn ogen de terechte winnaar. Juist zo eerlijk zijn wij, ik zal zeggen probeer het eens een x.

Het gaat er niet altijd om, of je beter speelt...maar gewoon dat je beter of slagvaardiger bent in de afronding van je kansen. Geluk dwing je af, zal ik maar zeggen.

Ik begrijp het best hoor, alles wat bij Ajax gebeurt is nooit goed. Hoe vaak heb ik wel niet gezien, dat als Ajax met dikke cijfers wint is het geflatteerd of als we verliezen het 100 terecht is, maar bij winnen zelden!!!!

Het is soms lastig om over Ajax te praten met mensen zoals jij, door jullie wrok of haat tegen Ajax missen jullie soms de waarheid of realiteit en komen dan vaak met een ''als'' verhaal..als dit of als dat, die had moeten winnen of we krijgen een penalty is het weer onterecht, krijgen we geel is het rood.

25 december 2011 om 16:46

Volgens mij ben jij in de wat met de wedstrijd tegen Nec. Tegen Heerenveen speelde Ajax ook niet sterk, maar kwam achter door een blunderende keeper, wat volgens jou een teken van slecht spel betekent. Daarna bogen ze dat om! Tegen Nec hadden zij het eerste kwartier met 4-0 achter moeten staan, maar daarna werden zij ook niet weggetikt. Als Ajax de tegenstander niet wegtikt zie jij het volgens mij gelijk alsof de tegenstander Ajax wegtikt.

Verder begon de Boer ook goed in de competitie tegen Vitesse. Door de Boer schuiven er veel meer jeugdspelers door. Afgelopen woensdag heb ik 37 minuten genoten van een Ajax dat tegen de koploper speelde. Zij deden dit met een basiselftal waarin Klaassen van Rhijn en Koppers speelde.
Verdere debutanten onder de Boer: Lukoki, de Sa, Ebecilio en Ligeon, dit had ik Jol niet zien doen. Die jongens zijn er misschien nog niet, maar Ajax gooit het nu wel over de goede boeg.

Het 3de punt is dat er vanuit Frank de Boer altijd een rust uitgaat, waardoor wij als supporters achter hem staan en ook lang zullen blijven staan, ook als het wat minder gaat.

PS: Het is natuurlijk belachelijk om te zeggen dat PSV kampioen was geworden door omkoping, waar diegene dat vandaan haalt, mag hij weleens een goede bron gaan zoeken!

25 december 2011 om 19:46

( Psvdebest1)twente had meer punten gehaald en zijn dus terecht kampioen geworden dat seizoen net zoals Ajax afgelope seizoen terecht kampioen is geworden. Maar ik vond Ajax toen ze ingespeeld raakten duidelijk beter. Het was niet meer de vraag of Ajax zou scoren maar hoe vaak ze gingen scoren. Ajax heeft alleen in het begin net iets teveel laten liggen.

Over je laatste zin, wat is dat toch het meest idiote argument van Psvers ooit. Ajax is kampioen geworden na de verkoop van Suarez en Emmanuelson. Maar PSV raakt 2 spelers kwijt en het is logisch dat ze geen kampioen worden, is gewoon onzin want Ajax kon het ook na het verlies van 2 basisspelers. Was gewoon een gebrek aan mentaliteit van PSV en niet de transfers

25 december 2011 om 12:41

Ach dat heeft geen nut, want bij het voetbal van tegenwoordig als er 4-5 wedstrijden bij n topclub niet wordt gewonnen krijg je meteen het met witte zakdoekjes verhaal. Dat is bij iedere club en het is onmogelijk om 10 jaar te zitten en zeker in Nederland!

25 december 2011 om 20:07

Wat zijken jullie mensen. We zijn toch kampioen geworden? Mij boeit het niet of het verdient is maar wees blij met het feit dat we uberhoubt kampioen zijn geworden. Onder jol hadden we wel mooier voetbal maar kampioen werden we niet dus het had uitijndelijk toch niet zoveel zin.

Tegen Real hadden we gewoon pech met de arbitrage. Daar konden we niks aan doen. Ook aan Lyon niet. Die hadden gewoon een extreem goede wedstrijd. Dat het net op dat moment was was niet de boers schuld.

De boer moet gewoon blijven bij ajax. Ik bedoel we verliesen niet iedere wedstrijd zoals bij het einde van Jol. Wees blij.

26 december 2011 om 12:29

Nog 10 jaar? Als ik de Boer op tv zie lijkt het erop of hij er al 10 jaar zit. Wat een vermoeide slapjanus! Hoop voor hem dat de winterstop hem goed doet.

Ach ja dat hoort bij de succesvolste club van nederland.

Ik hoop ook dat hij de fergusson van ajax word.
mooi man zo een icoon als trainer.

25 december 2011 om 10:24

Succesvolste club vast op zich ook nog wel mee. Feitelijk gezien heb je daar natuurlijk gelijk in, maar als je de aantallen landskampioenschappen en Europese successen naast elkaar zet, dan zit het allemaal reuze dicht op elkaar.

Ajax is wel de grootste club in Nederland (samen met Feyenoord). Beide clubs zitten veelvuldig in het nieuws. Het lijkt ook alsof daar altijd wat gebeurd. Je zou bijna denken dat er bij AZ, Twente en PSV nooit wat gebeurd: of ze weten het heel goed binnenskamers te houden (wat ik betwijfel, een goede journalist kan overal rotzooi opgraven).

Of het de Fergusson van Ajax wordt: geen idee. Als hij de successen van hem kan evenaren, dan is er iig geen reden om hem weg te doen ;

25 december 2011 om 11:30

Zit het reuze dicht op elkaar?

Ajax:
Landstitel (30x)
Knvb Beker (18x)
JC Schaal (7x)
Europa Cup I / CL (4x)
Uefa Cup (1x)
Europa Cup II (1x)
Europese Supercup (3x)
Wereldbeker (2x) (en dan hebben ze nog 2x geweigerd om te spelen)
International Cup (1x)
Totaal: 66 prijzen

Psv:
Landstitel (21x)
Knvb Beker (8x)
JC Schaal (8x)
Europa Cup I (1x)
Uefa Cup (1x)
Totaal: 39 prijzen

Feyenoord:
Landskampioen (14x)
Knvb Beker (11x)
JC Schaal (2x)
Europa Cup 1 (1x)
Uefa Cup (2x)
Wereldbeker (1x)
Intertoto Cup (3x)
Totaal: 34 prijzen

Oftewel, Feyenoord en PSV hebben samen welgeteld 7 prijzen meer dan Ajax in zijn eentje!
Ga dus alsjeblieft niet zeggen dat het super dicht bij elkaar zit

25 december 2011 om 14:14

Kan je deze cijfers ook is laten zien van de afgelopen 10/15 jaar?
Ajax loopt alleen maar te teren op oude tijden.
Ben heel benieuwd wat er dan uitkomt.

25 december 2011 om 14:20

Ehhhhh, wanneer heeft psv voor het laaatst iets gewonnen in Europa?
Van wanneer dateert de laaste landstitel of bekerwinst? En die van Feijenoord?

Dit i.c.m. de mooie lijst van Ajax die stormrage hierboven laat zien lijkt mij antwoord genoeg op je vraag.

25 december 2011 om 14:31

@stormrage
PSV bestaat korter dan Ajax en speelt minder lang Eredivisie. PSV sinds 1921 en Ajax al sinds 1900, dus PSV heeft 21 jaar minder gehad dan Ajax om prijzen te pakken. Bovendien is PSV de beste club van het decennium.

Verder denk ik niet dat wat De Boer zegt klopt, 10x is enorm overdreven, misschien 1,5 ofzo, maar echt geen 10x.

25 december 2011 om 14:36

Ja in 1995 dat is wel zo.
De europese prijzen die daarvoor zijn gepakt heeft denk ik de helft van het forum hier niet meegemaakt.
En de vreugde van de titel van afgelopen jaar was niet voor niks zo groot he.
Het heeft gewoon een hele tijd moeten duren voordat de schaal er weer was voor ajax.
Ik denk zelf dat het niet meer het ajax is van vroeger.
Als dat wel zo zou zijn zouden ze niet 6 jaar hebben moeten wachten op een titel.

25 december 2011 om 14:51

@terrorkapel en tom12

Ik reageerde op Westend, omdat hij het volgende zei:
''succesvolste club vast op zich ook nog wel mee. Feitelijk gezien heb je daar natuurlijk gelijk in, maar als je de aantallen landskampioenschappen en Europese successen naast elkaar zet, dan zit het allemaal reuze dicht op elkaar.''

En dat heb ik met dit lijstje even keihard onderuit gehaald.

En bovendien spelen Ajax en PSV allebei Eredivisie vanaf 1957.

25 december 2011 om 14:54

(stormrage)
He maar hoelang bestaat ajax langer dan psv volgens mij 13 jaar
En die jaren dat ajax de eurpo cup en uefa en cup 1 enzo won was ajax heel goed maar waren clubs zoals barca of machester helemaal niet zo goed als nu dus ajax zou nou al die prijzen nooit kunne winne ook niet met het team van toen

25 december 2011 om 14:56

Tom12,

PSV bestaat sinds 1913 en speelde vanaf 1921 al in de hoogste klasse en in 1929 behaalde zij hun eerste titel. Ajax speelde al in 1911 in de hoogste klasse en behaalde in 1918 hun eerste titel. Er zit dus ca. 10 jaar verschil in en dat komt m.n. omdat PSV alleen maar spelers toeliet die voor Philips werkte en pas spelers van buitenaf in 1928 toelieten.

Dus ik weet niet waar jij die 21 jaar vandaan haalt?

25 december 2011 om 14:58

(jaakke)
He je zegt wanneer heeft psv voor het laaste iets gewonne in europa of de laaste landstitel ik weet niet maar 3 jaar geleden was psv voor de 5 keer achter elkaar kampioen gewonnen en toen ajax vorig jaar kampioen werd was het 7 jaar geleden dus vraag nou niet wanneer het van psv laaste keer was want laaste 8 jaar is ajax 1 keer kampioen geworden en psv 5 keer .
terrorkapel heeft gelijk al die grote prijzen waren allemaal van vroeger ajax heeft de laaste 10 jaar niet veel gewonnen en al helamaal geen landstitel

25 december 2011 om 14:58

@psvdebest1
Oké, dan halen we de prijzen t/m 1913 die Ajax heeft gehaald er vanaf. Hou je het volgende lijstje over:

Ajax:
Landstitel (30x)
Knvb Beker (18x)
JC Schaal (7x)
Europa Cup I / CL (4x)
Uefa Cup (1x)
Europa Cup II (1x)
Europese Supercup (3x)
Wereldbeker (2x) (en dan hebben ze nog 2x geweigerd om te spelen)
International Cup (1x)
Totaal: 66 prijzen

Niks veranderd!

En dat je zegt dat clubs als Barça en Man U toen niet zo goed waren, is lachwekkend. Dan kan je net zogoed zeggen dat in de jaren dat Barça en Man U de prijzen winnen (nu dus) Ajax niet zo goed was als toen. Dus dan hadden ze veel meer concurrentie gehad en minder prijzen gewonnen.

Feit is gewoon dat Ajax in de begin jaren '70 de beste club van de wereld was. Punt.

25 december 2011 om 15:16

(stormrage)
Ik weet niet waar je dat vandaan hebt dat psv en ajax vanaf 1957 in de hoogste klasse spelen want psv speelt vanaf 1921 in hoogste klasse en ajax vanaf 1911

25 december 2011 om 17:59

Hij heeft het over de eredivisie(of in inder geval zo een competitie), die pas sinds dat jaar bestaat.

25 december 2011 om 19:51

Kijken naar de afgelopen 10/ 15 jaar is is ook teren op oude tijden. Waarom zouden de afgelopen 10 jaar zwaarder tellen dan de hele geschiedenis? Geen enkele speler speelt nog bij PSV van het team van 5 jaar geleden ( nou ja Bouma) maar het team is compleet anders.

Feit is dat Ajax regerend landskampioen is en dat is de meest reente prestatie. Psvers roepen altijd wel teren alleen maar op de geschiedenis, maar roepen dat je de meest sucesvolle ploeg van het vorige decennium bent is ook teren op prestaties uit het verleden

Ik hoop ook dat hij de Ferguson van Ajax wordt. Dat wil zeggen ik hoop dat hij ooit in de buurt komt bij een glimp van de kwaliteit van Ferguson als manager, wat waarschijnlijk niet gaat gebeuren.

25 december 2011 om 10:07

Als speler was de Boer al 10 keer beter dan Ferguson, dus zou niet weten waarom hij hem als manager ook niet kan benaderen. Glazen bol- werk, na amper een jaar constateren dat de Boer waarschijnlijk niet zo goed zal worden lijkt me rijkelijk vroeg. Hij moet natuurlijk niet Ajax gaan vergelijken met een provincieclub, Ajax en Feyenoord liggen nu eenmaal onder de loep.

25 december 2011 om 10:19

PSV een provincie club? Als je dat zegt laat dat wel zien dat je weinig verstand in je hoofd hebt. die ''provincieclub'' waar jij het over hebt, is wel mooi 21 keer landskampioen geworden en heeft meer prijzen als de club die jij naast ajax ook nog noemt. Maar goed mensen zoals jij denken waarschijnlijk dat ajax dit jaar kampioen gaat worden, maar je zult zien dat het ''provincieclubje'' met de schaal in handen staat.

25 december 2011 om 10:33

Alsof het feit dat PSV een provincieclub is iets afdoet aan hun uitstekende prestaties de afgelopen jaren. Ajax en Feyenoord zijn gewoon dé clubs van Nederland, dat hoor je van iedereen in het buitenland. Mensen kennen ook Az en PSV wel, en soms Twente, maar dat zijn gewoon meer clubs uit de provincie.

25 december 2011 om 13:29

haha die nietszeggende club uit eindhoven... n nou lijkt me niet

Ik lees vaker dat een trainer na 3 jaar weg moet, maar de spelersgroep wisselt toch ook door transfers en leeftijd, zeker bij ajax, beste worden weggekocht, jeugd word ingepast, en indien nodig koop je er wat bij.
Alleen bij een barca en man utd zie je minder wijzigingen, maar zelfs een real dumpt een halve selectie en koopt er weer een stel bij.
Dus van mij mag de boer komende jaren blijven, zeker als lijn crujjff gevolgd gaat worden

25 december 2011 om 10:16

Volkomen gelijk.

En bij Barca en Man utd gebeurt het zeker minder, omdat dat de clubs zijn die als het hoogst haalbare worden gezien.

"als iets over PSV wordt gezegd, wordt dat tien keer over Ajax gezegd"
Daar heeft de Boer volkomen gelijk in.
Er is bij ajax ook altijd iets aan de hand en ze krijgen het niet, net zoals bij Psv, onder controle omdat de ego's de boventoon blijven voeren.
Laat iedereen maar lekker over de constante onrust binnen Ajax praten zodat het kampioenschap telkens naar een andere club gaat dan is iedereen tevreden.

25 december 2011 om 10:09

Telkens nog wel...blijkbaar afgelopen seizoen gemist.

25 december 2011 om 10:31

@sjaakc,
Nee hoor, ben ik niet vergeten maar uitzonderingen bevestigen de regel he.
1xkampioen in de zeven jaar is momenteel toch de standaard.

Ik vind dat frank de boer het top doet bij Ajax.
Vorig seizoen heeft hij Ajax na een hele slechte eerste seizoenshelft toch kampioen gemaakt.
Daarom hoop ik dat dat ook dit seizoen weer gaat gebeuren.

het enige verschil is dat ie het roer over moest nemen van jol........
en nu doet hij het net als jol slecht in de eerste competitiehelft, of je daar vertrouwen uit kunt halen weet ik niet!
hoop dat het nog lang spannend blijft, maar ben er bang voor, vooral wat er de komende maand nog kan gaan gebeuren op het gebied van transfers.....

Dat is ook logisch! Psv heeft zijn zaakjes namelijk prima in orde, dat lijkt me in Amsterdam minder het geval toch?

25 december 2011 om 10:16

In Eindhoven hebben ze hun zaakjes goed voor elkaar? Vandaar dat ze bij de gemeente hebben aangeklopt voor subsidie. Nee, ze hebben het daar in Eindhoven uitstekend voor elkaar, hulde.

25 december 2011 om 10:27

dit moet toch vermoeiend zijn, om maar steeds met hetzelfde te komen. De verkoop van grond aan de gemeente is nu toch wel een uitgekauwd verhaal. en als je het dan toch over deals hebt, 99 procent van de clubs hebben dit al eerder gedaan dan Psv. Dus Psv heeft het toch wel langer volgehouden ddan die 99 procent. Waarvoor hulde!

25 december 2011 om 10:29

Zolang dat het enige is dat je op kan ratelen (los van het feit of het klopt), dan mag je die hebben. Hoeveel onrust en bestuurlijke toestanden heeft dat met zich meegebracht? Alleen de (ajax) supporters zitten daarmee in de rats. De rest (zelfs de media) boeit het vrij weinig

25 december 2011 om 10:35

@sjaakc,
Vermoeiend he als je nog steeds niet weet hoe het zit.
Psv had tenminste nog wat te verkopen, bij ajax ook, of verkopen ze daar de illusie dat het ooit nog goed komt?
Oh ja en aandelen worden er ook nog verkocht of noem je dat ook subsidie????

25 december 2011 om 11:01

snap je nou serieus niet dat het daar helemaal niet om gaat en dat het gewoon gaat om alles in ieder geval naar buiten toe rustig te houden

25 december 2011 om 11:15

@biggles 99 heeft de grond onder een stadion verkocht waar geen mens iets aan heeft. Kom maar met voorbeelden dan?

Deze jongen bedoeld dat ze in Eindhoven jaren lang 20 mln meer hebben uitgegeven dan dat er binnen kwam.. Dan kan je toch moeilijk zeggen dat ze hun zaakjes voor elkaar hebben . Sjaakc heeft dus volkomen gelijk.

Dat jullie moe worden van het terechte commentaar op verkapte staatssteun zegt meer over PSV dan over ons. Accepteer gewoon dat jullie ter dood verklaarde club van de ondergang is gered door deze deal. Geef het toe en wees dankbaar. Er is geen partij in Nederland die grond gaat kopen waar ze niets aan hebben omdat het gebouw wat er op staat van een andere partij is.

Bij ons is het bestuurlijk een chaos maar financieel is alles zeer goed op orde. Het gaat wellicht nog een half jaar duren wat pijnlijk is maar wij hebben veruit de meeste inkomsten en het meeste potentieel om de komende jaren kampioen te gaan worden.

25 december 2011 om 12:12

Nou Boesz,

Ga vast zitten, hier komt ie dan!!!!!!!

'''ook de topclubs schromen niet om hun hand op te houden bij de overheid. De gemeente Amsterdam betaalde 32 miljoen euro mee aan Ajax' stadion Amsterdam Arena, landskampioen-af FC Twente bestaat na een bijna-faillissement in 2003 alleen nog dankzij een gemeentelijke lening. En onlangs klopte PSV voor het eerst aan voor steun bij het stadhuis in Eindhoven. De club had alvast inkomsten uit internationale competities begroot, zonder af te wachten of de ploeg zich daar wel voor zou kwalificeren.
De meeste wethouders willen ook best investeren in betaald voetbal. De bvo voorziet in een amusementsbehoefte bij een breed publiek, is het uithangbord van de stad, draagt op maatschappelijk vlak een steentje bij en biedt bovendien een platform voor het regionale zakennetwerk. Voor het prestige en de carrièreperspectieven van de wethouder is het niet verkeerd om bij de businessclub van de voetbalvereniging te kunnen zeggen dat hij wat wil doen voor de club. Niet voor niets gaven gemeenten ruim tien miljoen euro uit aan toegangskaartjes voor business seats en skyboxen. Bestuurders die weigeren om de plaatselijke FC te steunen, krijgen vaak te maken met hordes woeste supporters die eisen dat de gemeente opkomt voor de plaatselijke voetbaltrots. Daar komt nog een onhandige bepaling in het reglement van de Knvb bij. Een bvo die failliet gaat, is zijn licentie voor het spelen van betaald voetbal definitief kwijt. Dat maakt een doorstart in afgeslankte vorm, zoals in het bedrijfsleven gebruikelijk is, voor voetbalbedrijven onmogelijk. Eens failliet, altijd failliet. Uithuilen en opnieuw beginnen is er niet bij in het profvoetbal. Voor de clubs is die bepaling in de Knvb-regels echter een bruikbaar wapen om er bij hun gemeente op aan te dringen over de brug te komen met steun, omdat het voetbalsprookje anders definitief uit is. (Al lijkt De Graafschap die regel te kunnen omzeilen, zie de casus op pagina 24.) Alleen Haarlem liet het in de afgelopen vijftien jaar zo ver komen. De plaatselijke HFC ging vorig jaar failliet.
Tot 2002 was het geen probleem als gemeenten de lokale voetbaltrots af en toe wat extra's toestopten om gaten in de begroting te vullen. De Graafschap kreeg van de gemeente Doetinchem in de jaren negentig bijvoorbeeld jaarlijks een bedrag aan subsidie dat gelijk stond aan de huur die het voor het gemeentelijk stadion betaalde. De sportwethouder in Maastricht trok tot 2001 jaarlijks het gemeentelijke chequeboek voor een subsidie van een miljoen gulden aan Mvv.
Die rechtstreekse subsidieverstrekking werd lastiger toen de gemeenten op 7 november 2002 een brief van toenmalig minister Remkes van Binnenlandse Zaken kregen. De Nederlandse regering wilde steun aan voetbalclubs toestaan, maar ving bot in Brussel. De Europese Commissie oordeelt in de brief dat 'financiële ondersteuning aan voetbalclubs in beginsel aan de staatssteunregels is onderworpen'. Daarmee ging de subsidiespuit uit de poot van het voetbal. Maar de steun ging door. De Commissie leverde er zelf namelijk maar meteen een sluiproute bij. Steun aan voetbalclubs mag niet, maar aan voetbalstadions wel, mits ze geschikt zijn voor multifunctioneel gebruik. 'de bouw van een plaats van samenkomst voor publieke evenementen, waar verschillende soorten activiteiten plaatsvinden, die bovendien ten goede komen aan de algemene bevolking, kan worden beschouwd als een typische zaak van de overheid', schrijft de Commissie. Want dan is het een investering in infrastructuur.
En dus schoten de multifunctionele stadioncomplexen als paddenstoelen uit de grond. Compleet met zorgboulevard (heerenveen), sportopleiding (enschede) of transferium (amsterdam, Arnhem). Provincies en gemeenten betaalden er grif aan mee, in totaal voor zo'n 210 miljoen euro. Den Haag spande de kroon. Die stad trok de portefeuille voor de volledige financiering van het nieuwe Ado-stadion. Kosten: 53 miljoen euro.

Ajax kon haar toeschouwers niet meer kwijt in de Meer. Zelfs werd er al veel uitgeweken naar het Olympisch stadion. Waardoor Amsterdam een helpende hand toestak door een nieuw en groter stadion te bouwen. Natuurlijk betaald Ajax huur voor de Arena. Maar daarvoor kunnen ze wel 55.000 mensen kwijt in de Arena i.p.v 29.000 in de Meer. Tel uit je winst.

En ik weet niet of Ajax eigenaar was van de Meer of de Gemeente Amsterdam. Maar als Ajax eigenaar was, wie heeft toen de grond betaald

Doordat Amsterdam mee financierde aan het stadion, kon ajax meer en grotere sponsoren aantrekken. Waardoor ook duurdere spelers konden worden aangetrokken Ajax kon nu ook meer geld genereren door naar de beurs te gaan. Als Ajax niet in de Arena was terecht gekomen , dan had het ook een hele moeilijke tijd gehad in de toekomst. Ajax heeft zeer zeker baat gehad met de 32 miljoen van de gemeente

25 december 2011 om 12:25

Verschilletje: Ajax verkocht de grond op het moment dat het werkelijk geweldig ging met de club en de gemeente Amsterdam ging hier alleen maar in mee omdat het uitermate winstgevend voor hen was. PSV verkocht de grond op een moment dat de club failliet was gegaan als ze het niet gedaan hadden, daarom zien vele (ik niet overigens) het nog steeds als staatssteun. Je kunt er nu eenmaal niet onderuit dat ze nooit 28 miljoen euro aan spelers uit hadden kunnen geven als de gemeente Eindhoven die grond niet gekocht had.

25 december 2011 om 12:30

Leon123,

Ik ben het met je eens dat er niet zoveel geld aan die spelers konden worden uitgegeven. Maar dat geld is nu eenmaal gegenereerd door verkoop van eigendom. Dat dit de gemeente betrof, maakt niets uit. Alleen dan dat de rente niet zo hoog is dan via een particulier.

Maar hier wordt moord en brand geschreeuwd over de deal, maar men kijkt niet een paar jaar terug omdat ze dan hun eigen club tegenkomen, met een soortgelijke deal. Dat is jammer, en behoorlijk selectief.

Ik ben overigens wel tevreden dat jij de juiste kijk op de situatie hebt

25 december 2011 om 12:48

Waarom zou men naar Ajax moeten kijken dan ? Als je wat beter ingelicht was dan zou je weten dat Ajax geen enkele stuiver heeft gekregen van de gemeente voor de Arena ? Ajax huurt namelijk de Arena ! Is helemaal niets van Ajax bij dus nee ook geen gemeentelijke bijdrage waar jij zo stoer over rept waarde vriend !
Sterker nog Ajax wilde de Arena eigenlijk niet eens , ze wilden destijds een eigen stadion laten bouwen op een heel andere locatie dan de Arena !

25 december 2011 om 12:51

Maar die 32 miljoen van de gemeente Amsterdam waren wel welkom. Zodat er een groter stadion kon worden betaald. Waardoor er meer recettes vrijkwamen voor Ajax. ook konden meerdere sponsoren worden aangetrokken via de skyboxen en bussines seats. Ajax kon daardoor naar de beurs. Ajax heeft wel degelijk baat gehad aan die 32 miljoen van de gemeente!

En Amsterdam heeft de grond gekocht van de Meer.

25 december 2011 om 13:06

Die 32 miljoen waren welkom , maar zonder dat geld had Ajax echt wel een andere geldschieter gevonden. Vergeet niet , Ajax was in de jaren 90 ontzettend sterk dus was zeer intressant om in te investeren. Een totaal ander verhaal bij PSV , waar je een club met financiele wanorde aantreft die de afgelopen 3 jaar zeer mattig presteerd.

En ja , de gemeente Amsterdam kocht de grond van De Meer. Verschil is wel dat die grond ter beschikking kwam van de gemeente. Op de plek van De Meer zijn appartementen verrezen , dus dat had een zeer duidelijk doel wat de gemeente daar deed.

De deal tussen Ajax en gemeente Amsterdam is een wereld van verschil met de deal in Eindhoven. Maar ik vind er eigenlijk wel genoeg over gezegd voor de eerst komende 4 maanden over de deal in Eindhoven. Iedereen heeft zijn of haar standpunt over de PSV deal gegeven , en iedere keer dit er bij betrekken en bediscussieren schiet niets op , het is een herhaling van zetten.

25 december 2011 om 13:20

Adzevedo,

Ik ben het helemaal met je reaktie eens. Het was in betere tijden voor Ajax dan Psv. Psv had zijn boekhouding zeer zeker niet op orde. En is door de deal enorm geholpen.

Maar het steekt me dat er bepaalde personen hier zijn, die de deal bekrittiseren, terwijl hun eigen club ook geld heeft toegestopt gekregen. Of dat nu in betere tijden of slechte tijden was. Dat doet mij een beetje aan als onrecht.

Er wordt zelfs gereageerd door mensen (en niet ajacieden) met zoveel afgunst over de deal, terwijl hun eigen club niet eens meer had bestaan zonder de hulp van de gemeente. (deze reakties staan overigens in andere topics, maar ik wil ze nu wel in het algemeen noemen)

25 december 2011 om 14:19

Maar komen de reacties momentje niet enkel en alleen omdat Ashcroft beweert dat het bij Psv allemaal prima in orde is?

Bij Ajax zullen ze de laatste zijn om te beweren dat het goed gaat bij de club, maar dat doet er even niet toe als je reageert op Ashcroft.

25 december 2011 om 15:23

(boesz)
Welk potentieel. Wil je zeggen dat psv geen potentieel heeft kijk de spelers man
1.matavz leeftijd 22
2.strootman leeftijd 21
3.mertens leeftijd 24
4.wijnaldum leeftijd 21
5.labyad leeftijd 18
6.willems leeftijd 17
7.dereijk leeftijd 24
8.marcelo leeftijd 23
9.tyton leeftijd 24

25 december 2011 om 15:27

(adzevedo)
Je zegt een club die de afgelopen 3 jaar matig presteerd ik weet niet je noem nou alleen de afgelopen 3 jaar kijk is naar de afgelopen 8 jaar psv 5 keer kampioen en ajax 1

25 december 2011 om 16:27

Omdat 2008 het einde markeerde van de gouden tijden van PSV die bijna 10 jaar duurde. Van 1999/2000 tot 2007/2008 wist alleen Ajax 2x Kampioen te worden. Maar we zijn het er allemaal over eens dat die periode is afgelopen (behalve misschien boekhoudkundig waardoor de problemen onstonden).

Je kan niet blijven teren op die 4x kampioen achter elkaar , het houd een keer op. Inmiddels is PSV al 3x achter elkaar geen kampioen geworden , dat is een reeks die nog loopt. Natuurliijk is enigzins selectief het tijdperk wat ik pak , maar het gaat erom dat PSV zijn macht is kwijt geraakt.

26 december 2011 om 03:46

Ajax is al decennia's zijn macht kwijt. Gek genoeg hoor je daar dan niks van.
Als je kijkt naar de laatste 50 jaar is Ajax maar een keer meer kampioen geworden dan Psv.

Grappig toch dat ze altijd de Arena weer proberen recht te praten.

Ajax wilde niet? Wat een een onzin.
Ajax moest wel! De Meer voldeed niet meer en het Olympisch stadion voor grote wedstrijden ook niet.
Ajax was maar wat blij dat Amsterdam de helpende hand gaf.
Zonder de hulp hadden ze het veel moeilijker gehad en hoogst waarschijnlijk ook meer gekost. En dat hadden ze dan weer niet kunnen investeren in de selectie.
En appartementen op de plek van de Meer? Er is daar een park aangelegd. Winstgevend zeg! Duur parkje.

25 december 2011 om 13:32

@ashcroft: zaakjes op orde haha laat me niet lachensubsidie van de gemeente. en dan kunnen ze ineens allemaal spelers halen. ze hebben misschien aan kwaliteit het beste team van NL en de meeste spelers verkocht maar alsnog staan ze 2e! met PSV wordt het niks dit seizoen ze worden zeker geen tweede die nietszeggende club uit eindhoven

25 december 2011 om 14:59

ashcroft,

Lees a.u.b. het hele verhaal i.p.v. dat jij alleen maar reageerd op de titel. Als je alles gelezen hebt lees dan nogmaals je eigen reactie.

Ajax werd kampioen omdat die pasveer zooo goed is, wat n prutser, volgens mij was t ook nog beide wedstrijden trouwens die Ajax kadi kreeg. Pas eer bedankt joh!!!

25 december 2011 om 12:50

Ajax werd kampioen omdat ze aan het einde van de rit minder punten hadden verspeelt dan de rest ! En dan ben je gewoon terecht kampioen ? Of zullen we Psv al die titels maar ook afpakken , werden immers behaald met voetbal dat niet aan te zien was ?

25 december 2011 om 15:39

(javaking)
Ik weet niet je zegt zullen we al die titels van psv ook af pakken die waren behaald door voetbal dat niet aan te gluren was .
Ik weet niet maar die kampioenschappen van 5 jaar achter elkaar waren bijna allemaal terecht dat moet ook wel met zo goed team
alex,gomes,farfan,kone,park,beasly,lee,van bommel,

25 december 2011 om 18:12

afgezien van het feit dat met Gomes een keeper had die alleen al 15-20 punten pakte was het terecht natuurlijk ? Maar feit blijft dat het voetbal niet om aan te zien was en die gedachte leefde zeer zeker ook bij jullie iegen fans ? Ik zei het dan ook cynisch ! Begrijpend lezen dan reageren aub? ik wordt doodmoe van die gasten die beweren dat Ajax onterecht de titel haalde vorig seizoen , nogmaals als je aan het einde van de rit de meeste punten hebt ben je terecht kampioen klaar !

25 december 2011 om 13:33

jaa en psv kwam vorig jaar ook niet heel vaak weg met een doelpunt in de laatste minuut of een onterechte rode kaart voor de tegenpartij en alsnog geen kampioen... voel ik daar enige vorm van jaloezie met je anti ajax bril op

25 december 2011 om 15:36

(sonect)
LOL je zegt voel ik daar nu een enige vorm van jaloezie als er iemand jaloezie heeft ben jij het dat zie je al aan de reactie van jou je voelt je helemaal aangevallen man
En noem maar wedstrijden op die psv in de laaste min won dat is er ook 1 of 2 en won ajax nooit door in de laaste min te scoren zet jij je anti psv bril maar af
En waarom, zouden wij jaloers zijn psv is in 8 jaar tijd 5 keer kampioen ajax 1 en daar hebben ze 7 jaar op moeten wachten

Ik mijn ogen moet Frank het gewoon tien jaar doen. En ja, PSV is een topclub qua stadion, spelers en begroting, maar het is en blijft een provinciale club. Ajax zal altijd het nieuws openen als er iets gebeurd, omdat Ajax aanspreekt in heel Nederland. Uiteraard is dit ook met feyenoord als grote landelijk club.

25 december 2011 om 22:04

Qua stadion vind ik PSV geen topclub. 35.000 man kan erin, bij Vitesse zijn dat er 30.000.
Dat vind ik toch wel een verschil, want Ajax en Feyenoord hebben een capaciteit van 50.000.

Maar voor de rest ben ik het met je eens.

De Boer heeft alles in zich om een groot coach te worden..... laat dat nu al regelmatig zien trouwens.

Dus ja, wat mij betreft blijft hij een decennium of langer zelfs.

Zoals Ajax nu weer toont te kunnen voetballen, zeker Europees ook, zie je dat er een diepe visie en duidelijke strategie achter zit.
Aansluitend bij hoe Europese topclubs momenteel werken.

Ajax moet juist slim zijn en geld verdienen door spelers heel goed op te leiden.
De inkomsten uit televisie rechten en merchandising zijn gewoon veel te laag om welke financiele concurrentie dan ook aan te gaan. Al helemaal niet met het Nederlandse belastingklimaat.....

De Fairplay reglementen zullen in dat opzicht wel het een en ander in de Europese top gelijk gaan trekken.
Want er komt een internationale commissie die aan begrotingen en jaarcijfers duidelijke eisen gaat stellen.... en ook de financiele crises zal op den duur vereffenend gaan werken, zeker in landen als Italië, Spanje en Portugal.
En ook in Engeland waar de economie op haar achterpoten strompelt.

25 december 2011 om 11:39

Volledig mee eens. Ik heb ook een aantal Europese wedstrijden van Ajax gezien en ik vond ze ogenschijnlijk makkelijk meekomen. Zeker wanneer je de blessures in ogenschouw neemt. Moet je eens denken als Ajax de basis compleet had, dan hadden ze nog meer punten kunnen pakken voor het Nlse voetbal. De strategie en visie in deze wedstrijden heeft hij natuurlijk overgenomen van mensen als Louis van Gaal, waar hij lange tijd onder heeft gevoetbald en Johan Cruijff natuurlijk waar hij regelmatig mee spreekt.

Spelers opleiden is de basis voor de rest van je club. Wanneer je genoeg spelers weet op te leiden, is het ook niet erg als er eens een weg gaat. Op deze manier kunnen op termijn de lonen ook omhoog denk ik. Van de tv en merchandising moet Ajax het niet hebben.

Van de Fairplay-regel heb ik persoonlijk ook hoge verwachtingen. Je ziet toch bij clubs van het kaliber Inter Milan en Barcelona dat ze er al daadwerkelijk mee bezig zijn en de bui toch al lichtelijk zien hangen. Ik ga er vanuit dat ze het wel op tijd op orde krijgen, maar dat ze er mee bezig zijn, zegt toch wel genoeg.

10 jaar, waarom niet? toen ferguson aantrad bij united was hij ook nog niet de meest ervaren manager en opereerde united toch ook in de marge. het heeft daar ook jaren geduurd voordat hij iets had opgebouwd (ik meen dat pas na enkele jaren een eerste fa cup werd gewonnen en de eerste titel pas na 6 of 7 jaar), maar na die periode had de club het fundament en hij de ervaring om te gaan oogsten. in die context is het helemaal geen gek idee om gewoon eens alle verwachtigen overboord te gooien en een keer een trainer alle ruimte te geven om iets goeds op te bouwen.

Tien jaar moeten Ajax en Frank gelijk doen. Ik denk dat we het beste van Frank nog niet gezien hebben. Niet zo gek ook als je kijkt naar de onrust binnen de club. Deze man heeft nog geen week in alle rust kunnen werken.

Wat betreft het uitvergroten, dat weet je wanneer je bij de grootste, beste en meest succesvolle club in Nederland gaat werken. Dat is bekend vooraf, dus dat krijg je er gratis bij. Wel ben ik het met hem eens wanneer hij zou zeggen dat je deze onrust vooraf natuurlijk niet ziet aankomen.

deze succesvolle club komt de laatste tijd wel erg veel in het nieuws.
hier zijn wij in eindhoven niet jaloers op.
verder succes aan de boer maar 10 jaar zie ik hem niet halen bij ajax.

"iets dat één keer over PSV wordt gezegd, wordt tien keer over Ajax gezegd."

Dit is niet zo gek natuurlijk, want bij PSV staan er niet van die onbetrouwbare en kinderachtige mensen aan de leiding. Al dat gezeur met Cruijff en Van Gaal is natuurlijk heel kinderachtig en door al het gedoe word dit zo vaak besproken. Ze kunnen het beter rustig houden daar, want op het veld gaat het bij Ajax ook niet echt goed. Ze hebben deze seizoenshelft verre van goed gespeeld tenminste.

25 december 2011 om 13:22

@terrorhenk

Het is maar net hoe of je de dingen bekijkt. Ja, bestuurlijk is het een gigantische chaos bij Ajax.
Maar als je de vergelijking met PSV gaat trekken, dan is het geheugen zeer kort merk ik al.
Wie stond er ookal weer aan de leiding vóórdat Sanders en Brands aan het bewind kwamen?.
En bij wie zijn uiteindelijk de malversatie's op financieel gebied begonnen destijds bij Psv?. Ja, dat waren de immer bewierookte Van Raaij en Hiddink, die begonnen bakken geld uit te geven. En toen het duidelijk werd hoe schadelijk die ingeslagen weg wel niet was hebben we heel lang hier de berichten kunnen volgen mbt Reker.

En als je die situatie vergelijkt met wat bij Ajax speelt en dat alles daar altijd onder een vergrootglas ligt, moet je eens bedenken hoe of het eruitgezien zou hebben als datzelfde vergrootglas op PSV betrekking zou hebben.

25 december 2011 om 13:28

Klopt, maar kijk bijvoorbeeld naar Sulejmani waar bijna 18 miljoen aan is uitgegeven.
Dat is nou ook niet echt overdreven vergroot toch?! En over dat gezeur van gemeentegeld is al lang genoeg gesproken. Mensen riepen dingen waar ze niks vanaf wisten.

25 december 2011 om 13:34

@rodenski
Heb je weer iemand die over dat geld begint van de gemeente -_-
PSV was de laatste grote club in nederland van wie het stadion nog zelf was.

En jij wilt zeggen dat Hiddink bakken met geld heeft uitgegeven?
Volgens mij valt dat nog best mee. En heeft hij ons naar de halve finale van de CL gebracht.

Amen!!

25 december 2011 om 13:53

@terrorhenk

Sulejmani. Daar wordt 18 miljoen uitgegeven en of je het toen, danwel nu achteraf een onverantwoorde uitgave vind, eigenlijk doet dat niet ter zake. Misschien wel als je het met iedere andere club gaat vergelijken, maar bij Ajax kon en kan met dat risiko nog enigzins nemen. En ookal is Miralem in waarde gekelderd... het is nog altijd mogelijk, dat men niet eens zoveel veries erop lijdt, wanneer hij 1 serieus goed seizoen speelt en gelijk opgehaald wordt. Want zo werkt het ook wel weer. Dat hebben we bij anderen wel gezien wat 1 seizoen wel niet kan doen.

En in je één na laatste zin verwijs je naar Gemeentegeld. Maar dat bedoelde ik nog niet eens. Immers dat heeft niks te maken met de periode Reker. Hier op VZ bijvoorbeeld, maar ook op andere fora werd heel erg lang om de kop van Reker gezeurd. Als zoiets bij Ajax gebeurt met dat traditionele vergrootglas had het halve land spreekwoordelijk in vuur gestaan.

Nog recent met dat vrijwel iedere psv-er liever gisteren dan vandaag van Fred Rutten afwilde. Wanneer dat had gespeeld bij Ajax met eveneens het traditionele vergrootglas, was het één en al drama geweest op landelijk niveau en had iedere voetbalsupporter er zich wel een mening bij gevormd.

Je ziet het wel aan de reaktie's hier op VZ. Veelal halen de Ajax items makkelijk meer dan honderd posts en vaak zelfs nog vele malen meer dan dat. Ook dat is het gevolg van het vergrootglas en natuurlijk de grotere achterban van de club.

25 december 2011 om 13:57

@terrorkapel

Nee heb je niet weer iemand die over het Gemeentegeld begint.

Als je goed leest heb ik het over dat wat eraan vooraf gaat en hoe het tot stand was gekomen met die geweldige Van Raaij en Hiddink. Die, het is toegegeven, wel succes brachten, maar tegelijk op onverantwoorde manier met de financien omsprongen. Er kwamen spelers o.a. op de loonlijst die men zich eigenlijk niet kon veroorloven..... maar wel onder druk en op voorspraak van Hiddink zijn binnengehaald.

25 december 2011 om 15:46

Wie begonnen er bakken met geld uit te geven Hiddink zeg je .
Dan zullen we het is anders zeggen wie heeft er heel veell prijzen met psv gewonnen wie doet het bij elke club goed wie is een van de beste trainers van nederlands en wie heeft hele goeie splers bij psv goed gemaakt zoals kezman robben ronaldo ik denk toch Hiddink

25 december 2011 om 19:11

@psvdebest1

Maar mijn beste forumgenoot, de kunde en kennis van Hiddink staan in mijn posts ook niet ter discussie. Al is hetw el dat door doelen te willen bereiken o.a. bij hem en Van Raay het leven op te grote voet ongeveer is begonnen..... maar dat hij spelers beter maakt en overal, dus ook bij PSV succes heeft gebracht staat niet ter discussie. Alleen de prijs die het achteraf heeft gekost, dat wel. En dat weten jullie sinds afgelopen zomer zo ongeveer.........

Zou het van harte toejuichen als Frank nog 10 jaar bij Ajax blijft.
Hij heeft het qua resultaten geweldig gedaan vorig seizoen en dit seizoen op een haar na overwinterd in de Cl.
Hij heeft misschien wat foutjes dit seizoen gemaakt qua wissels en met Theo Janssen maar dat kan gebeuren bij een beginnende coach.
Ik merk wel dat hij leert van zichzelf en Ajax toch wel goed laat voetballen, bij vlagen zie ik spel wat ik lang niet meer heb gezien bij Ajax.
Pluspunt is ook dat Frank de jeugd die nu op het punt komt om door te breken allemaal heeft getraind waardoor dat weer een voordeel is voor die jongens omdat ze misschien wat minder druk hebben omdat ze Frank al kennen.
Frank is een man van Ajax, en ik zou het toejuichen, ook al wordt hij de komende 2 jaar geen kampioen, dat hij lang bij Ajax aanblijft als hoofdtrainer.

Vorig jaar precies om deze tijd stond Ajax 9 punten achter op Psv. Ook 9 punten op Twente.
Minder dan een half jaar later werd Ajax desondanks na de beslissende laatste wedstrijd tegen Twente op de laatste speeldag kampioen.

Ik begrijp best dat vooral de concurrerende supporters dat willen afdoen als geluk, want Ajax speelde ook niet altijd even goed. Geen probleem mee. Want dat klopt ook wel. Excuses als, vooral van psv-zijde, dat men Reis kwijt raakte en Afellay. Dat is gewoon een zwaktebod. Ajax verloor toch ook Suarez en Emanuelson?.
En als Ajax al niet goed speelde en gelukkig was. Wat zegt dat dan wel niet over PSV en Twente, die beide een voorsprong van 9 punten verspeelden.

En dit jaar is de achterstand van Ajax (en Twente) in vergelijking met een jaar geleden 'slechts' 4 en 5 punten op resp. PSV en Az.
Vorig jaar heeft meer dan aangetoond, dat dan niets onmogelijk is en al helemaal niet gestreden is.
Dat had het voor ieders gevoel wel geweest bij de achterstand in verliespunten op AZ van 13, zoals op enig moment sprake was.

Dus Twente en Ajax maken nog volop kans op meer dan de resp. 3de en 4de plaats van nu.

En mocht Ajax erin slagen om toch de landstitel te prolongeren. Dan mogen alle concurrenten van mij tot volgendjaar deze tijd om het hardst roepen hoeveel geluk men wel niet had in Amsterdam en dat zij het matig spel vonden. Geen probleem, want daarmee diskwalificeren zij namelijk tegelijk hun eigen ploeg. Immers die doet het dan nog flink minder, zeker als nu 4 of 5 punten voor staat en het alsnog weggeeft.

25 december 2011 om 15:51

(rodenski)
Kijk Suarez is even belangrijk voor ajax als Reis voor psv maar afellay is wel veel beter dan emanuelson
EN jij denk dat ajax nog kampioen kan worden omdat ze vorig jaar 9 punten op psv achter stonden en toch kampioen werden en nu staan ze er maar 4 achter oke dat is waar
Maar je moet wel weten dat psv veel beter voetbald en veel leuker en veel beter team heeft dan vorig jaar dus moeilijker in te halen

25 december 2011 om 19:16

@psvdebest1

Okay ik geeft het toe. Men speelt over het algemeen beter en iig leuker om te zien.....maar tevens ook nog wisselvallig.
Op 17 wedstrijden speelde men nl. ook 4 keer gelijk en waren er 2 verlieswedstrijden.

Verschil daarin met een Twente en Ajax zit 'm in dat die 2 keer meer gelijkspeelden, maar tevens tot nu beide zeker in vergelijk met AZ en PSV te ver onder hun kunnen speelden en eigenlijk alleen maar beter en regelmatiger kunnen en dus in principe tov deel 1 van de competitie alleen maar 'te winnen' hebben wbt hun spel.

terorhenk

je heb gelijk jullie gaan goed met iedereen om kijk maar naar wiily vd kuilen haha
hebben jullie een topper gaan jullie er zo mee om dus pas op wat je zeg

waarom zijn er weer zo veel mensen, die voor een andere club als ajax zijn ,aan het zeiken.als je je ergert aan mijn club lees dan ook niet de stukjes die er over gaan.
ik lees bijvoorbeeld nooit stukjes over psv.die hele club intreseert me echt niks.

dat frank de boer vorrig jaar kampioen is geworden,was inderdaad wat gelukig.
maar een kampieonschap gata over 34 wedstrijden(waar van hij de helft van de wedstrijden trainer was)dan komt er toch wel wat meer bij kijken als een beetje geluk.
of heeft hij elke wedstijd geluk gehad. zet je bril eens af ,of willen jullie beweren dat ajax in alle 34 wedstrijden geluk had.... en dat al 3o keer?

Het gerommel binnen Ajax met betrekking tot de RvC komt Frank de Boer goed uit. Zeker nu hij voor Cruijff heeft gekozen. Nu kan hij in alle rust (op voetbaltechnisch vlak dan) bouwen aan een nieuw Ajax. De media is toch alleen maar gefocust op de ontwikkelingen van Cruijff en de Rvc. Dat houdt hem, zijn staf en selectie uit de wind. Ik denk ook dat hij door de Ajax supporters op handen wordt gedragen, want zij zien de visie van Cruijff als de grote verlossing. Alle negatieve energie tijdens de wedstrijden gaat uit naar Ten Have en co. Kortom een ideale situatie om de lijn van Cruijff door de gaan voeren.

Dat de Boer nog wel 10 jaar verder wil met Ajax is mooi voor de lange termijn met als leidraad de visie van Cruijff. Dat betekent wel dat elk jaar kampioen worden een grote uitdaging zal zijn. Immers is het kampioensteam van 2011 ook niet van de ene op de andere dag aan komen waaien (7 jaar).

Het zou kunnen, maar het wordt lastig.
Als je ziet dat hij het nu hetzelfde doet als Jol vorig jaar in deze tijd, weet ik het niet zeker.
Ajax zal alles op alles moeten zetten. Ik heb er wel vertrouwen in.

Tsjah, dat doen jullie toch echt zelf door altijd te roepen dat jullie de beste, de grootste etc zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Donderdag 24 mei
Anderson Talisca gaat Besiktas verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren